MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    28-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500429 - NEEN VOETBALGODEN STERVEN NIET

    .

    500429 - NEEN VOETBALGODEN STERVEN NIET

    VRIJDAG 27 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    UNIVERSELE KENNIS, ZELFS VAN DE MEEST PRIMITIEVE SPEELTJES BELEMTOONT VOORAL DE EIGEN NIETIGHEID.

    *

    MARADONA, OF HET VERDRIET

    VAN DE DRIBBELKONING

     

    Voor de straatvoetballertjes in de achterbuurten van Buenos Aires en elders zou de carrière van hun ‘God’ veeleer een waarschuwing dan een voorbeeld moeten zijn.

    Ex Memoriam

    Terwijl de heiligverklaringen van de zonet aan een overdosis cocaïne gestorven supervoetballer Diego Maradona in heel de wereldpers hoge toppen scheren, en de dribbel op minuut 55 in de match tegen Engeland anno 1986 nog eens vertraagd door een panel voetbal-pastoors op TV wordt becommentarieerd, past misschien een kleine kritische kanttekening bij het heengaan van deze dribbelkoning.

    Het deed deugd om J.M. Pfaff nog eens te zien. Voor de rest, alle extatische in memoriams ten spijt: de kunstenaar-voetballer-god is een creatie én slachtoffer van het super-gemediatiseerde circus dat sport heet. FIFA-sport, welteverstaan, het TV-spektakel dat vandaag ondanks corona in lege stadions blijft doorspoken omdat er nu eenmaal veel geld mee gemoeid is.

    Een vlucht naar Nergens

    Weinigen hebben het gezegde ‘niet leven maar geleefd worden’ beter toegepast dan de Argentijnse wonder-voetballer. Hij kon de roem niet aan, niet alleen omwille van zijn slap karakter en de permanente overbelichting, maar ook door de intrinsieke leegte van het kortgeschoren gazon waarop hij als een aap (poco alert) zijn kunstjes mocht vertonen.

    Natuurlijk heeft het volk helden nodig, maar iemand die kapot gaat aan drank, drugs, one-night-stands én aan zijn eigen vergoddelijking, is veeleer een zielige antiheld, een onnozele martelaar zonder zaak. Hier mankeert een stoïcijnse insteek, maar dat woord zelf klinkt belachelijk in een universum waar alles gehypet wordt nog voor het enige vorm van materialiteit heeft aangenomen. Stoïcijns in de betekenis van: de deugd van de zelfbeheersing cultiveren, luchtbellen doorprikken, leren de touwtjes van je leven in handen houden, de afgrond van het zelfmedelijden ontwijken. Zeg maar: een minimum van gezond verstand hanteren.

    Passen Übermenschen — voor zover we Maradona die eretitel zouden gunnen — in deze no-nonsense filosofie? Ach, het is een romantisch misverstand dat excelleren synoniem zou zijn van grilligheid en chaos. Mijn grote voorbeelden in de muziek, Beethoven en Wagner, échte genieën dus, hadden wel hun bizarre trekjes, maar tegelijk legden ze zich een grote mate van zelfdiscipline op, in leven én werk, waardoor ze niet ten onder gingen aan roem en glamour.

    Het is met de popmuziek dat er een vreemde cocktail ontstaat van massa-idolatrie, artistieke hyperindustrie, roeshedonisme en groot gewin. Een vlucht naar Nergens die tijdelijk enorm succesvol is, tot de vlam uitdooft en het finale shot wenkt. De nefaste werking op de jongeren-cultuur moet men niet onderschatten — en sorry als ik nu helemaal overkom als een knorrende opa —; de vedette heeft als influencer niets te bieden, behalve een handtekening.

    De hand van God

    Voor de straatvoetballertjes in de achterbuurten van Buenos Aires en elders zou de carrière van hun ‘God’ veeleer een waarschuwing dan een voorbeeld moeten zijn. Het leven is namelijk geen loterij waar je zomaar door een coach wordt opgevist om als dribbelkoning schatrijk te worden. Dat zijn dingen die gebeuren, voor mijn part moeten kunnen, maar het bevestigt alleen de hopeloosheid bij de 999.999 losers die dan best in de cocaïnemaffia hun plekje kunnen vinden, de lange ketting die eindigt bij VIP-consumenten als, jawel, Diego Maradona.

    De bijkomende grap dat Diego vier minuten vóór die wondergoal een niet afgekeurd doelpunt met de hand had gemaakt, en daar meteen ‘de hand van God’ in zag, bewijst dat voetbal en religie tot hetzelfde spectrum van de massahysterie behoren. Bovendien, als alle geritsel en gefoefel wordt gelijkgesteld met de hand van de Almacht, dan begrijp ik dat het hoogtepunt van Maradona’s carrière zich in maffiahoofdstad Napels situeerde.

    Acta Sanctorum Johan Sanctorum

    *

    CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

    W     t hebben we hierboven geleerd dat we nog niet wisten?

    Zou het waar zijn dat lauwerkransen zo maar op straat te vinden liggen? En waarom op straat, en zelden of nooit binnenshuis?

    Julius Césare vergaarde az met het zwaard, Albert Einstein met de hersenen, Maradonna met de tenen, Pater Damiaan op Molokaï met z”n leven. En toch: wie zou er met hen willen ruilen, moest het kunnen?

    Tevreden zijn met z”n lot, in het besef dar inderdaad alles anders had gekund…

    Volgende keer beer?

    Digitalia

    Gebeteb il te weten

    28-11-2020, 16:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500428 HEDT GODDELIJK HELLEGAT VAZN GATZ

    .

    500428 HEDT GODDELIJK HELLEGAT VAZN GATZ

    ZATERDAG 28 NOVEMBER 2020


    INHOUD

    SVEN GATTEKE LAAT HET ACHTERSTE VAN ZIJN TONG ZIEN: NOCH NUCLEAIR, NOCH              ESFG      Q MAAR RASECHT ARABIERS

    *

    ‘BRUSSEL: KEUZE VOOR ENGELS IS PRAGMATISCH

    BETALKY-SUBSIDIES VOOR NEDERLANDSE, FRANSE ÉN ENGELSE MEERTALIGHEIDSPROJECTEN IN BRUSSEL

    ‘BeTalky’ maakt de Brusselse minister van meertaligheid Sven Gatz (Open VLD) subsidies vrij om de taaldiversiteit te bevorderen. Voorwaarde daarbij is dat Brusselaars initiatieven nemen in ten minste twee talen. Eén daarvan moet het Nederlands, Frans of Engels zijn. Beweegt het Engels zich daarmee richting officiële Brusselse taal?

    Met ‘BeTalky’ maakt de Brusselse minister van meertaligheid Sven Gatz (Open Vld) subsidies vrij om de taaldiversiteit te bevorderen. Voorwaarde daarbij is dat Brusselaars initiatieven nemen in ten minste twee talen. Eén daarvan moet het Nederlands, Frans of Engels zijn. Beweegt het Engels zich daarmee richting officiële Brusselse taal? ‘BeTalky moet vooral de positie van het Nederlands in Brussel verbeteren’.

    Hoewel Sven Gatz in hoofdzaak Brussels minister van Financiën is, maakte hij begin deze week bekend dat hij 200 000 euro aan subsidies veil heeft voor de promotie van de Brusselse meertaligheid. Brusselaars die aan de slag willen met de taaldiversiteit, kunnen van Gatz 30 000 euro krijgen. Zij hebben tot in januari de tijd om een project in te dienen.

     

    Wil Gatz met BeTalky voorzichtig het Engels als derde officiële taal introduceren?

     

    Wat daarbij opvalt, is dat elk voorgesteld project minstens een hoofdrol voor het Nederlands, Frans of Engels moet bevatten. De eerste twee talen zijn de officiële talen die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gesproken en gebruikt worden in de overheidsadministratie en de communicatie met de burger. Het Engels is nieuw. Wil Gatz met BeTalky voorzichtig het Engels als derde officiële taal introduceren?

    Vooral Nederlands

     

    ‘De bevoegdheid meertaligheid is nieuw in de Brusselse regering’, zo reageert voorzitter van de Brusselse Raad voor Meertaligheid en filosoof Philippe Van Parijs. ‘Over de noodzaak aan meertaligheid bestaat binnen de Brusselse regering een brede consensus, en ook N-VA erkent dat meertaligheid goed is voor de Brusselaar. Maar er is nu nog te weinig meertaligheid. 87% van de Brusselaars geeft aan goed Frans te spreken, en 34% goed Engels. Slechts 16% onder hen is het Nederlands voldoende machtig. Een initiatief als BeTalky zal zich dan ook in de eerste plaats moeten richten op een betere kennis van het Nederlands’, zegt Van Parijs.

     

    ‘Dat we het Engels kiezen als een van de hoofdtalen in BeTalky, is ingegeven uit pragmatische overwegingen. Het is meer en meer de taal van het bedrijfsleven, en van de internationale instellingen is het dat al lang. Het is niet de bedoeling om het Engels te institutionaliseren. Maar een meertalig beleid houdt wel rekening met de openbare en veel gesproken taal die het Engels in Brussel al een tijdje is. Alleen door er rekening mee te houden, betrekken we mensen die Engels gebruiken bij de stad’.

     

    Volgens Van Parijs is Brussel een te kleine stad om het Engels de bovenhand te laten krijgen. ‘Het Engels is ook maar een van de talen die in Brussel gesproken worden. Brussel heeft nog altijd een te sterke band met Vlaanderen en Franstalig België. Nederlands en Frans blijven dus de officiële talen. Dat willen we behouden’.

    Taalpolitiek vs. taalbeleid

     

    Op het kabinet van Sven Gatz verwijst men naar de beleidsnota, en kan men geen commentaar geven. In Gatz’ beleidsnota staat niet expliciet dat het Engels de status van een officiële taal moet krijgen. De minister maakt onderscheid tussen ‘taalpolitiek’ — de politieke organisatie van de Belgische taalverhoudingen — en ‘taalbeleid’. Het uitgangspunt van de taalpolitiek blijft artikel 30 van de Belgische grondwet, zo zegt de nota, dat de taalvrijheid van de gesproken talen garandeert. Voor Brussel zijn dat Nederlands en Frans.

     

    taal in functie van de verbetering van de leefwereld van de burger

     

    Daartegenover plaatst Gatz dus ‘taalbeleid’: ‘Een essentieel vertrekpunt is dat de focus op het feitelijke taalgebruik van alle inwoners ligt. Taalbeleid richt zich op de noden van de bevolking in een omgeving met een grote taaldiversiteit en veranderende taalverhoudingen en bekijkt taal in functie van de verbetering van de leefwereld van de burger. We vertrekken hierbij vanuit drie talen, het Frans en Nederlands, en het Engels dat als wereldtaal binnen de economische en culturele sector een rol van belang speelt. (…) Daarnaast erkennen we uitdrukkelijk het belang en de meerwaarde van het leren en doorgeven van de talrijke thuistalen die aanwezig zijn in onze kosmopolitische hoofdstad’.

     

    In dezelfde nota laat Gatz openingen op de lange termijn: ‘Deze nota mag niet bekeken worden als een klassieke beleidsnota. Omdat het om een nieuwe bevoegdheid gaat die op invulling wacht, moet dit document veeleer als een inspiratie- en discussietekst worden beschouwd aan het begin van een wordingsproces’.

    Christophe Degreef

    CORONA & CENSUUR  VRIJE COMMENTAAR

    W     t hebben we hierboven geleerd dat we nog niet wisten?

    Meester! Meester!!!! Ik weet het. Mag ik het zeggen?

    We onthouden vooral hoe Broekzele, de Brabantse boeren-pummel gemeente die ze in wezen nog altijd is, ver-beulemanst werd tot Fransdolle Procinciale Metropool & straatmeid waar zelfs de rioolraten Frans spreken om reden van subsidiëring met Vlaams belastinggeld. En die dus nu logischerwijs als een rotte appel in de schoot van Allah en van de Zijnen valt.

    Ach, we moesten dat lapje moeras vol gebouwd met pretentie tot in de hemel, al lang te gelde hebben gemaakt. Wedden dat de Chinees, de Yankees of de Rus er hun ziel zouden voor betaald hebben? Wij, kleur- en smaakloos – geld stinkt niet - d’er van af, en met de beurze zwaar maar stapkens licht…

    Alleen moeten de Vlamingen nog leren achteraf die beurs goed gesloten te houden….

    Uitteraard, in de Geest van Guido Gezelle en die van Onze Moeder de H. Kerk…..

    Digitaliaµ

    Gebeten om te weten

    28-11-2020, 12:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500432 - VIVAT DE VIVALDI CLAN DIE ONS NU AL VOLGENS HUN ZEFFEN BEVIIJJID HEEFT VAN DE DODELIJKE GEEL-RODE PEST

    .

    500432 - VIVAT DE VIVALDI CLAN DIE ONS NU AL VOLGENS HUN ZEFFEN BEVIIJJID HEEFT VAN DE DODELIJKE GEEL-RODE PEST

    ZATERDAG 28 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    EENMAAL DE GASCENTRALES ER ZIJN ZITTE WE VOOR EEUWIG OPGESCGEEPT MET MOND-NEUS, KEEL EN OOG-MASKERS, ZODAT WE GOEN ZIEN ACGTER ONZ OREN

    *

    † CA 732 BERTHA VAN BINGEN

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Bingen_am_Rhein

    *

    Rupert (ook Robert of Ruprecht) en Bertha (of Berta) van Bingen, Duitsland; kluizenaar; † ca 732 (of 9e eeuw).

    Hij werd in 712 op de Lubunburg in Woewregau geboren. Zijn vader, Robold, was een Fries, die het bij de traditionele Germaanse goden hield. Zijn moeder, Bertha, was nog een dochter van Pepijn II; zij gaf hem een katholieke opvoeding. Hij was nog jong toen zijn vader stierf. Zijn moeder vertrouwde zijn opleiding toe aan de priester Wibertus. Op 15-jarige leeftijd ondernam hij een bedevaart naar Rome. Na terugkeer leidde hij met zijn moeder, Bertha, op een heuvel bij Bingen aan de Rijn het leven van kluizenaar. Hij stond bekend om zijn vrijgevigheid jegens armen en noodlijdenden. Reeds op 20-jarige leeftijd stierf hij aan de gevolgen van een koortsziekte. Men begroef hem in een naburig kerkje; daar werden ook zijn moeder Bertha en leraar Wigbertus bijgezet. Sinds 1814 rusten hun gebeenten op de Rochusberg bij Bingen. De heuvel waar hij gewoond heeft, heet naar hem Rupertsberg. Hij stond bekend om zijn vrijgevigheid jegens armen en hulpbehoevenden. Hij zou reeds op 20-jarige leeftijd aan een koorts zijn overleden in het jaar 732. Hij werd begraven in een klein kerkje nabij Bingen, waar later ook zijn moeder en zijn leermeester, de priester Wigbert, werden bijgezet.

    De beroemde abdis Hildegard van Bingen († 1179) heeft veel bijgedragen aan de verspreiding van beider verering. Zij bouwde op de Rupertsberg haar klooster en verhief de relieken van Rupert tot de eer der altaren wat in die tijd gelijk stond met een kerkelijke heiligverklaring. Bovendien schreef zij liederen en een levensbeschrijving over hem. Als een kind van haar tijd was zij daarbij meer geïnteresseerd in de wonderlijke tekenen van Gods aanwezigheid en niet zozeer in een kritische historische benadering van de feiten. In 1632 werden Rupert's relieken overgebracht naar Eibingen. Daar wordt tot op heden Berta herdacht op 28 november. In 1841 verhuisden zij naar de Rochusberg bij Bingen.

    Hij wordt afgebeeld in koninklijke gewaden, met kroon en scepter; soms ook in ridder-uitrusting met schild en lans; daarnaast ook als pelgrim (korte pelgrimsmantel, rugzak en wandelstok); ook wel met palm en kruis.

    *

    Moord op kernfysicus: Iran wijst naar Israël

    Translate Tweet

    De Iraanse president Hassan Rohani heeft Israël ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de moord op een hooggeplaatste Iraanse kernfysicus, die vrijdag overleed.

    tijd.be

     *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    .LATIJNSE HYSTERIE

     

    Wie verslaafd is aan drank, drugs en/of seks, doet er best aan aardig te kunnen voetballen, zeker als men in Argentinië (of in Napels) woont. Als het dan tenslotte toch slecht afloopt – wat meestal het geval is – prijst men u daar nog de hemel in, zoals de heilige Diego in Argentinië en Napels. Van die laatste plaats herinner ik me nog dat tijdens mijn verblijf in Italië in de jaren 1960 het stadion van Napoli 80.000 plaatsen telde die allemaal verkocht waren aan abonnees, waarvan er heel wat die voor de rest geen nagel hadden om zich te krabben (ik hou het deftig). ‘Vor der Moral kommt das Fußball’, om het met een variant te zeggen op de bekende tekst van Bertold Brecht in de ‘Drei Groschenoper’, op de muziek van Kurt Weil (Origineel was het: ‘Erst kommt das Fressen, dan kommt die Moral’). Uit dat verhaal komt ook het bekende ‘Mack the Knife’ (‘Mackie Messer’ in het Duits).

     ---

    En dan nog dit:

     In Antwerpen zijn de laatste week door de politie liefst drie verboden feestjes opgedoekt, alle drie in de joodse wijk. Hoe durven ze het, bij het Uitverkoren Volk nog wel...

     

     

         Milieu & Energie

    ELECTRABEL PLANT VIER NIEUWE GASCENTRALES

    In Maasbracht, net over de Nederlandse grens, staat de enorme gascentrale Claus C van 1.300 MW. ©Hollandse Hoogte / Astrid Huis

    Vandaag om 01:00

    De grootste stroomleverancier mengt zich prominent in de strijd voor subsidies.

    Het Frans-Belgische energiebedrijf Engie Electrabel heeft de voorbereidingen in gang gezet om vier grote nieuwe gascentrales te bouwen. Daarvoor zijn vier sites in België geselecteerd en de vergunningen aangevraagd, bevestigde een woordvoerder aan De Tijd. Met de vier projecten wil Electrabel een gooi doen naar de miljoenensubsidies die in oktober volgend jaar worden toegewezen.

    De vier gascentrales, die aardgas gebruiken om elektriciteit op te wekken, zouden samen een capaciteit hebben van 3 gigawatt. Dat is evenveel als het totaal van de vier kerncentrales die Electrabel uitbaat in Doel of als zijn drie grote kerncentrales in Tihange.

    "Electrabel mikt op een grote nieuwe gascentrale op de site van BASF in Antwerpen. "

    Vijf kernreactoren gaan dicht en met de koers van de nieuwe regering lijkt het weinig waarschijnlijk dat de jongste twee kerncentrales langer mogen openblijven. Er moet een alternatief komen voor kernenergie, die de helft van de stroom in België levert.

    Bij een volledige kernuitstap heeft België vijf nieuwe grote gascentrales nodig om te garanderen dat het licht blijft branden. Electrabel wil het grootste deel daarvan bouwen. Het bedrijf plant in Vilvoorde een grote nieuwe gascentrale, een in Les Awirs bij Luik en een kleinere op de Amercoeur-site bij Charleroi. Ook voor de Antwerpse haven is de knoop doorgehakt. Electrabel mikt er op een grote gascentrale van 880 megawatt op het terrein van het chemiebedrijf BASF, waar beide bedrijven samen een centrale van 400 megawatt in beheer hebben.

    Het belooft een forse strijd te worden om de subsidies binnen te halen. Behalve Electrabel zijn er tal van gegadigden om gascentrales te bouwen. Verschillende concurrenten ruiken hun kans om een stuk van de markt naar zich toe te trekken die altijd al door Electrabel gedomineerd werd.

      *

    CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

    Ach, daar hebben we haar eindelijk weer, de geliefde Hildegard van Bingen uit onze College-jaren met Zuid & Noord als bloemlezing voor de wereld literatuur….

    “All dinghe sin mi te inghe”…

    In 1961,   als 25-jarige op huwelijksreis, was ik daar al, met eigen 2 PK, aan de eeuwig vliedende Rijn.. Met eigen Lorelei. Om meer dan één reden een lieve verre herinnering.. Om bij weg te dromen op klaarlichte dag.

    Want nu vandaag de dag gaat het niet zozeer meer om Bingen, maar om…. Dingen. Moord tussen naar leven smachtende verdrukten en gewetenloze islamitische wereld-     veroveraars op elkaars

    nucleaire bollebozen. Erger dan Middeleeuwse ‘Steekspelen’ en spelletjes om de gratie van de Groenen die tijdelijk in staat zijn om ons geld langs deuren en vensters te grabbel te gooien teneinde hun persoonlijk Fata Morgana van Vervuilende Zuivere lucht voor iedereen nar beneden e halen..

    Niet Eco-Ci of Eco- Là maar Ecolo ne va pas.

    No Milk of No Lait; who cares, als zoiets maar rap van den dis verdwijnt…

    Tenzij er mensen zijn die liever Maradonna zien dan de Maagd Maria.. Dan gaat de keus tussen de hel-groene Almacy en.. d engelachtige Hildegard van Bingen.

    De keus is rap gemaakt….

     Digitalia

    Gebeteb il te weten

    28-11-2020, 11:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    27-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500426 - DE TIENDE EN ALLER LAATSTE KRUISTOCHT BLAAST OP ZIJN HOORN

    .

    500426 - DE TIENDE EN ALLER LAATSTE KRUISTOCHT BLAAST OP ZIJN HOORN

    VRIJDAG 27 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    MACRON EN METEEN, COMME D’HABITUDE TOUTE L’EURIOPE IN DE FATWAH, OF HOE HET, SAMEN MET DE RODE PEST, HET ALLEMAAL BEGIN

    FRANKRIJK VERKLAART DE OORLOG AAN ZIJN MOSLIMS

    *

    FRANKRIJK VERKLAART DE OORLOG AAN ZIJN MOSLIMS

    *

    Macrons anti-moslim-campagne stelt de universalistische pretenties van de verdedigers van humanitaire sancties en interventie op de proef. Zullen ze aanvaarden dat derdewereldlanden maatregelen nemen nu een minderheid in een westers land wordt vervolgd?

    X

    foto: ©BelgaImage / AFP / Said Khatib

    Europese waarden gelden blijkbaar enkel voor 'stoute' landen

    *

    Hoe zou u reageren als ik u vertelde dat er een land bestond dat van staatswege een vervolgings-campagne was begonnen tegen haar grootste religieuze minderheid? Dat hun vreedzame ngo’s en belangenorganisaties wettelijk verbiedt? Dat hun religieuze leiders verplicht allerhande verklaringen te ondertekenen en zich onder staatstoezicht te plaatsen? Dat hun kinderen op school dwingt om naar vernederende of geseksualiseerde afbeeldingen van hun heilige figuren te kijken. En dat ouders die daarover klagen gerechtelijk vervolgt of deporteert? Dat kritische journalisten die hier in het buitenland over berichten, opbelt en onder druk zet om hun artikels weg te halen?

    U zou misschien vermoeden dat het over de Assyriërs in Irak gaat, of de Oeigoeren in China. Welneen: dit zijn precies de maatregelen die de Franse regering neemt in de totale oorlog die ze heeft verklaard aan haar 6 miljoen moslims. De Europese media, ook bij ons, hullen zich in stilzwijgen.

    Bloemlezing

    Het Collectif Contre l’Islamophobie en France (CCIF) is Frankrijks grootste islamitische belangen-organisatie. Ze houdt onder meer statistieken bij over haat-misdrijven tegen moslims. Op 19 november kreeg de organisatie een brief van de Franse overheid. Daarin werd haar meegedeeld dat ze ontbonden wordt. U leest het goed: Frankrijk wil zonder enige juridische grond een ngo verbieden. Een regelrechte aanslag op de vrijheid van vereniging. Landen als Hongarije en Turkije worden daarvoor al jaren aangevallen door internationale mensenrechten-organisaties. En dit is slechts het begin van de Franse aanval op de burgerrechten van haar moslim bevolking.

    Een dag voordien kondigde president Macron een hele reeks maatregelen aan om ‘islamitisch separatisme’ te bestrijden. Kinderen krijgen nu van de overheid een identificatie-code. Die moet haar toestaan hen te traceren, teneinde te kunnen nagaan of ze op school zitten. Verder komt er een bijna-totaalverbod op thuis-onderwijs.

    Scheiding van Kerk en Staat gaat in Frankrijk immers maar in één richting

     

    De Franse president heeft ook een ultimatum gesteld aan de Conseil français du culte musulman (CFCM). Dat moet een ‘charter van republikeinse waarden’ aanvaarden en een ‘nationale imamraad’ opzetten. Dit moet bedieners van de islamitische eredienst voorzien van speciale accreditatie. Scheiding van Kerk en Staat gaat in Frankrijk immers maar in één richting. Het onder druk zetten van religieuze leiders om hun mening naar die van de overheid te schikken is een flagrante aanfluiting van de vrije meningsuiting.

    Volksvreemde elementen

    Op de Franse zender Europe 1 kwam minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin ook uitleggen dat ouders die klagen dat hun kinderen op school cartoons van de profeet te zien krijgen, aangeklaagd of gedeporteerd zullen worden. Kan u zich voorstellen wat de reactie zou zijn als president Erdoğan op televisie kwam vertellen dat kritiek op zijn schoolbeleid juridisch vervolgd zal worden?

    Critici van deze maatregelen worden door het Franse establishment weggezet als ‘islamo-gauchistes’. Die term is vergelijkbaar met wat men weleer aanduidde als jüdischer bolschewismus. Hij wordt gebruikt om te insinueren dat inclusieve politici en figuren op links die de vrijheid van moslims verdedigen — om te dragen en eten wat we willen, bijvoorbeeld — samenwerken met ‘volksvreemde’ elementen om het land te ondermijnen. Precies dezelfde beschuldigingen die men communisten en socialisten toewierp vis-a-vis Joden.

    Vrijheid van meningsuiting à la française, quoi

    Naast verdacht-makingen belt de Franse regering, soms in de gedaante van de president zelf, ook de redacties van buitenlandse publicaties op om te klagen over artikels die zijn beleid bekritiseren. Zo haalde zowel Politico Europe als de Financial Times artikels weg na druk van de overheid. Vrijheid van meningsuiting à la française, quoi. Wederom: wanneer Orban of Erdoğan dergelijke zaken doen, ontploffen de Europese media en leiders haast van verontwaardiging.

    De Franse ziekte

    Natuurlijk speelt er in deze vervolgings-campagne voor mijnheer Macron een politieke logica mee. Hij is namelijk bang dat zijn uitdaagster Marine Le Pen hem kan betichten van ‘zwakheid’ tegenover de islamitische vijand. Het zou echter een vergissing zijn dit louter tot hedendaagse dynamieken te willen herleiden. De manier waarop de Franse overheid door de meest verregaande en arbitraire staatsdwang een hele religieuze minderheid onder haar totale controle tracht te brengen, ligt in het verlengde van haar geschiedenis.

    Frankrijk heeft geen enkele notie van individuele autonomie en vrijheid

    Het fundamentele probleem in Frankrijk is niet welke partij of politicus de macht heeft. Het is de aard zelf van de Franse staat: centraal, immens, ongebreideld, arbitrair, bemoeizuchtig. Frankrijk heeft geen enkele notie van individuele autonomie en vrijheid. In haar ogen is iedere citoyen louter een instrument van de overheid. Dat zie je al in de stichtende documenten van de moderne Franse staat. Daar schuilt ook het contrast met de Angelsaksische wereld. Die toont dan ook weinig begrip voor dit Franse autoritarisme.

    Neem het voorbeeld van de VS. De uittredende Amerikaanse president is zonder twijfel een wandelende klucht en een kwezelaar. Maar wie de vierjarige termijn van mijnheer Trump ernstig bestudeert, zal zien dat hij de basisrechten van de Amerikaan nauwelijks heeft kunnen schaden. Niet dat hij het niet heeft geprobeerd. Maar vrijwel al zijn pogingen om kritische boeken te onderdrukken, mensen te deporteren of minderheden te discrimineren sneuvelden in de rechtbank of eindigden in een patstelling in het Congress. Ziedaar het genie van de Angelsaksische mixed government en checks and balances.

    Europese radiostilte

    Als de EU hier niet met klem op reageert, dan is haar morele bankroet compleet. Ze trekt haast dagelijks van leer tegen Hongarije en Polen vanwege hun schendingen van burgerrechten en ondermijning van de rechtsstaat. Maar ze weigert zich uit te spreken wanneer westerse lidstaten gelijkaardige of ergere schendingen begaan. Het wordt steeds duidelijker dat de geroemde ‘Europese waarden’ waarmee de EU zo uitpakt, eerder politieke instrumenten zijn dan on-partijdige waarborgen. Ze gelden alleen voor de ‘stoute’ landen.

    In ieder geval is één zaak zeker. De boycot die door vele moslimlanden is gelanceerd tegen Franse goederen, is meer dan ooit gerechtvaardigd. Ja, die landen zijn zelf erg gebrekkig als het op de rechten van (seksuele) minderheden aankomt en verdienen daar snoeiharde kritiek voor. Maar in deze kwestie komen ze op voor de burgerrechten van een aangevallen gemeenschap.

    De Franse anti-moslim-campagne stelt de universalistische pretenties van de verdedigers van humanitaire sancties en interventie op de proef. Zullen ze aanvaarden dat derdewereldlanden maatregelen nemen nu een minderheid in een westers land wordt vervolgd?

    Othman El Hammouchi

     CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

    *

    W     t hebben we hierboven geleerd dat we nog niet wisten?

    Tja, wie wist dat niet, dat het onvermijdelijke bij definitief onvermijdelijk is? Hoe denkte dat er ooit woestijnen zijn ontstaan, groter dan heel ons goede oude Avondland? ?

    Meer dan 1.000 jaar later is her dus weer zover. Met dat ene grote verschil, dat de Kruisvaarders van nu het probleem aan hun achterdeur besteld hebben gekregen. Geen avonturen, geen verre verplaatsingen meer met helden-verhalen die brood op de plank brachten voor de vele troubadours van toen. Vandaag de dag zullen alle CNN’s &               alle Martine Tangjhe’s van de hele wereld ook weer de handen vol hebben om…. te encaisseren…Europa wordt één groot Granada met gesluierde blote dames op elke straathoek.

    Ja, ja, als alle mensen eenmaal broeders zijn geworden, zijn er toch ook zusters nodig? Maar bfeng Allah da eens aan het verstand…

    Digitalia

     

    27-11-2020, 13:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500425 - VERLEDEN VAN HEILIGEN EN HELDEN, VAN ADEL EN MOED

    .

    500425 - VERLEDEN VAN HEILIGEN EN HELDEN, VAN ADEL EN MOED

    VRIJDAG 27 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    IN WEERWIL VAN DE FRNCOFIELE AFROMERIJ KLIMT ONZE VLAAMSE NATIE UIT HET DAL EN LA  AT ZE SYMBOLISCH IN ELKE LUS - MET DE VOETEN OMHOOG - ‘N JUDAS HANGEN..

    KAREL VERTOMMEN

    Karel Jozef Vertommen (Kontich, 25 januari 1907 – Antwerpen, 27 juli 1991) was een Vlaams schrijver, dichter, vertaler, bloemlezer van middeleeuwse balladen en liederen en beroepshalve leraar.

    Levensloop

    Vertommen volgde aanvankelijk een priesteropleiding, die hij niet beëindigde. In 1931 begon hij aan de Katholieke Universiteit Leuven studies Germaanse filologie en promoveerde tot licentiaat in 1935. Zijn licentiaatsthesis behandelde het thema Gemeenschapskunst en het programmatisch streven der naoorlogse katholieke Jongeren. Hij werd leraar aan het atheneum in Chimay (1936-1939). In 1940-1943 was hij leraar in Antwerpen.

    Hij was redactielid van Volk (1935-1941), een Vlaamsgezind en katholiek tijdschrift, waar hij onder de andere redactieleden ontmoette: Filip de Pillecyn, Ernest van der Hallen, Anton van de Velde, Dirk Vansina, Victor Leemans en Ferdinand Vercnocke. Vertommen nam de rubriek 'Dietsche dichtkunst' over van Dirk Vansina en in 1937 volgde hij Van der Hallen op als redactiesecretaris. In november 1940 werd tot een fusie beslist met het tijdschrift Dietbrand, maar in 1941 verdween het tijdschrift, nadat de Duitse bezetter besliste dat er nog slechts één cultureel tijdschrift zou worden toegelaten, geleid door de Duitse Propagandastaffel. Volk besloot hieraan niet mee te werken.

    In 1943 werd hij lid van de door Bert Peleman opgerichte Kunstenaarsgroep De Meyvisch. Beroepshalve werd hij cultureel diensthoofd bij de Nationale Landbouw- en Voedingscorporatie en redacteur van zijn maandblad Volk en Bodem.

    Vanaf de Bevrijding in 1944 was hij actief betrokken bij De barmhartige Samaritaan, een groep rond pater Stracke, die zich inspande om noden te lenigen bij gezinnen die de gevolgen van de collaboratie ondervonden.

    Van 1948 tot 1952 was hij redactiesecretaris van De Vlaamse Linie en trad ook in 1953 toe tot de redactie van De Tafelronde waar hij Paul de Vree, Ivo Michiels en Frank Liedel ontmoette. Toen hij zich niet kon vinden in de experimentele inzichten van de redactie, verliet hij het tijdschrift en werd medestichter en redacteur van Jong-Kultuurleven (1955-1960).

     

    Van 1952 tot 1963 was hij leraar aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Antwerpen.

    Karel Vertommen ligt begraven op de begraafplaats van Berchem (perk 25-Ab) te Antwerpen.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    het financiële éénrichtingsverkeer

    Ik had het er al over in mijn blog van 15 dezer: de effectentaks. Zoals ik toen schreef gaat het om een zoveelste nieuwe transfer van Vlaanderen naar Wallonië en dat wordt nu bevestigd in het decembernummer van ‘Grondvest’, het maandblad van de Vlaamse Volksbeweging (VVB). Niets nieuw onder de zon dus, wel een duidelijkere uitleg over wat transfers in werkelijkheid in dit land betekenen.

     

       Transfers hebben tot gevolg dat gewesten en/of gemeenschappen een beleid voeren met middelen die eigenlijk hun financiële draagkracht overstijgen. M.a.w. die boven hun stand leven, maar de meerkosten door anderen laten betalen. Tot nu toe gebeurden de meeste transfers in België van Noord naar Zuid in het kader van de Sociale Zekerheid, maar Paarsgroen+ heeft dat uitgebreid van particulieren en rechtspersonen naar de gewesten, gemeenschappen, gemeenten en instellingen. Wallonië en Brussel hebben daar weinig last van, want zij hebben steeds geld tekort. Vlaanderen, dat – voorlopig – altijd wel goed geboerd heeft, dreigt nu de dupe te worden van het steeds stijgende begrotingstekort van de federale overheid. De belasting mag dan officieel werken voor het hele Belgische, grondgebied, in werkelijkheid zal de taks alleen die mensen treffen die harder werken en er economisch iets beter voor staan, grotendeels dus de Vlamingen.

     

       Met dank aan Paarsgroen+ en in het bijzonder aan de Vlaamse partijen die aan die uitverkoop meedoen. Welke partij was het weer die in het Paarsgroene regeerakkoord liet zetten dat de belastingen niet verhoogd zouden worden?

    *

    SOUDAL STOOMT DOOR NAAR MILJARDENSTATUS

    Soudal, de groep rond Vic Swerts, neemt in de Arabische Emiraten sector-genoot Al Muqarram over voor naar schatting 50 miljoen euro. ©Frank Toussaint

    De Turnhoutse siliconen groep rond selfmade ondernemer Vic Swerts doet de grootste overname in haar bestaan.

    Soudal neemt in de Arabische Emiraten de sector-genoot Al Muqarram over. Dat familiebedrijf is met een omzet van 30 miljoen euro geen gigant. Toch legt Soudal er een stevig bedrag van naar schatting 50 miljoen euro voor op tafel.

    CEO Dirk Coorevits is blij met de aanwinst. Door de deal krijgt Soudal met zijn chemische bouwproducten toegang tot de lucratieve en exploderende bouwmarkt in het Midden-Oosten. Die was tot nu grotendeels een blinde vlek in het siliconen imperium. ‘We verkochten er al, zij het beperkt via een klein kantoor in Dubai. Al Muqarram geeft ons niet alleen toegang tot de regio rond de Perzische Golf, maar ook tot Oost-Afrika, India en Pakistan. Door er ook te produceren vermijden we dure invoertarieven in de Arabische regio en hebben we toegang tot goedkopere grondstoffen uit de petrochemische sector daar.’

    Tom Michielsen

    CORONA & CENSUUR  VRIJE COMMENTAAR

    W     t hebben we hierboven geleerd dat we nog niet wisten?

    Het kan altijd nog erger, dat zou de eerste vastelling moeten zijn. Méér beurzen-snijderij; het Vlaamse durf-kapitaal dat nu zelfs durft et de Saoudi’is te onderhandelen, en Rechters die maar blijven krom psreken.

    Waarlijk, hoe progressiever, hoe avontuurlijker. Maar als dit de veilige weg voor de toekomst?

    Who cares?

    Want, als we dood zijn groeit er gras op onze buik. Of niet soms?

    Digitalia




    27-11-2020, 11:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500427 - APRÈS NOUS LE DELUGE ? TOT HET ZO VER IS

    .

    500427 - APRÈS NOUS LE DELUGE ? TOT HET ZO VER IS

    VRIJDAG 27 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    RAUWKOST OF HUTSEPOT, WAT OOK MEN ERVAN GEMAAKT HEEFT, DE BURGER ZIT MET DE GEBAKKEN PEREN

    *

    *

    ZAL REGERING HUUR VASTGOED ZWAARDER BELASTEN?

    Huidig systeem achterhaald?

    Het leven van een regeringspartij is niet makkelijk. Hervorm je een totaal fout gegroeide situatie in de fiscaliteit, dan krijg je een woedende menigte achter je aan die momenteel profiteert van het status quo. Dit terwijl de rest van de maatschappij die zijn voordeel doet met de hervorming hier niet om geeft of stilzwijgend aan de zijlijn blijft staan. Laat je de situatie echter zoals ze is, dan krijg je na verloop van tijd fiscale gedrochten die op een gegeven moment je belastingsysteem onlogisch maken.

    België belast fictieve huurinkomsten

    Een van die gedrochten in België is de manier hoe onze overheid de inkomsten uit huurvastgoed in dit land belast. In ieder normaal land zou dit redelijk simpel zijn. Je pakt gewoon de reële inkomsten en je belast ze tegen een bepaald tarief. Klaar. Je kan eventueel nog werken met gedeeltelijke vrijstellingen of progressieve belastingen, maar wanneer je huurinkomsten wilt belasten doe je dat op basis van de huur die je binnen krijgt. Wat zou je anders doen?

    Verhuurde je toen je vastgoed aan een particulier in België, dan betaalde je een belasting hierop op basis van het kadastraal inkomen.

    Echter maakt België zijn reputatie waard om het toch altijd net iets anders te doen. 45 jaar geleden, in 1975 (hetzelfde jaar dat Nederland besloot een autogordel te verplichten trouwens), voerde België het kadastraal inkomen in. Verhuurde je toen je vastgoed aan een particulier in België, dan betaalde je een belasting hierop op basis van het kadastraal inkomen. Oftewel het ‘geschatte normale netto-inkomen’ indien je een huis zou verhuren. Dit systeem is tot de dag van vandaag in gebruik in België en nooit meer aangepast. Na 45 jaar hetzelfde systeem te gebruiken, is deze ‘schatting’ echter een draak van een systeem dat ook moeilijk te ontmantelen is.

    Schattingen zijn maar fractie van de werkelijke huurinkomsten

    Laat ons als voorbeeld een appartement in Gent nemen met een kadastraal inkomen van 1000 euro. Na indexering krijg je dan een nettowaarde van de jaarlijkse huur van 1849 euro. Wie verder rekent en dit naar een bedrag op maandbasis omzet, komt uit op een nettowaarde van de maandelijkse huur van 154 euro. Wie de huurprijzen kent in dit land weet dat dit een schromelijke onderschatting is en ver ligt van de realiteit.

    De regering die het kadastraal inkomen tot leven bracht wist dit ook. Daarom heeft men in de oorspronkelijke wet opgenomen dat het kadastraal inkomen iedere 10 jaar moest geactualiseerd worden, al is dit in de praktijk er nooit van gekomen. Het resultaat? Een zeer gunstige behandeling voor verhuurders die op deze manier inkomsten kunnen verwerven en er verhoudingsgewijs amper belastingen op te betalen.

    Europa zet het oude huis in lichterlaaie

    Echter is er momenteel een kleine bom ontploft in dit dossier. Zo heeft het Europees Hof van Justitie België veroordeeld tot een boete van twee miljoen euro en dwangsom van 7.500 euro per dag zolang de Belgische fiscus buitenlandse woningen en binnenlandse woningen anders belast. Zo neemt de Belgische fiscus de buitenlandse werkelijke huurinkomsten wel als belastingbasis terwijl ze in België het systeem van kadastraal inkomen blijft gebruiken.

    Want het systeem van kadastrale inkomsten valt in het buitenland niet te repliceren.

    Dit roept vragen op. Want het systeem van kadastrale inkomsten valt in het buitenland niet te repliceren. Ondermeer omdat België het enige land in de Europese Unie is dat geen belasting heft op de reële huurinkomsten, maar op een fictief inkomen.

    Huurinkomsten zijn fiscale doos van Pandora

    Hierdoor komt de Belgische regering in een lastig pakket, want het openen van dit dossier is zowat de doos van Pandora in de fiscaliteit. Ga je belasten op basis van de echte huurinkomsten, dan zullen een pak Belgen met grote kans veel meer belastingen moeten betalen op hun huurinkomsten. Zo becijferde de Hoge Raad van Financiën eerder dit jaar al dat indien men zou werken met de werkelijke huurinkomsten min een kostenforfait van 40 procent, de belastingfactuur zou verdubbelen voor verhuurders.

    Het is dan ook met grote verwachting uitkijken naar wat de regering zal doen. Vermoedelijk zal het een bric-à-brac oplossing worden à la belge, want CD&V minister van Financiën Vincent Van Peteghem liet gisteren in de kamer nog weten dat hij niet zal raken aan de belasting op huurvastgoed in België. Je moet echter al met zeer creatieve oplossingen komen om het huurvastgoed in het buitenland op dezelfde manier te belasten als in België. Het systeem in België is immers uniek en andere landen hebben geen gelijkaardig kadaster.

    dat het al bij al gaat om relatief beperkte bedragen die de fiscus kan opstrijken in het buitenland

    Belangrijk om op te merken is dat het al bij al gaat om relatief beperkte bedragen die de fiscus kan opstrijken in het buitenland. Dit komt onder meer omdat België een vrijstelling geeft aan landen als Spanje, Italië, Frankrijk en Portugal en daar geen belastingen int. Als regering is het dan ook aanlokkelijk om hier op te focussen in plaats van een vastgoed-rel te ontketenen.

    Beleid doet onzichtbaar toch pijn

    Wat de regering ook doet, door niet in te grijpen is ze wel degelijk verantwoordelijk voor de ‘side effects’ van dit beleid. Door decennia huurinkomsten interessant te belasten, zijn afgelopen regeringen mede verantwoordelijk voor de sterke stijging van de vastgoedprijzen. Zo hebben beleggers de afgelopen jaren de huizenprijzen verder opgepompt, onder meer omdat inkomsten uit huur nu eenmaal van een gunstig belastingregime genieten. Dit in het nadeel van jongeren en de onderkant van de maatschappij die hierdoor uit de markt geduwd worden.

    Het is dan ook een moeilijke beslissing. De echte huurinkomsten belasten zorgt ervoor dat ook de vermogens meer gaan bijdragen, maar dan dreig je de volgende verkiezingen zwaar afgestraft te worden omdat je de massa treft. Ook al omdat verhuurders deze factuur minstens deels aan hun huurders zullen doorspelen na verloop van tijd. Een status quo of een oplossing à la belge zal de huidige onrechtvaardige situatie doen voortduren, terwijl er wel degelijk grote vastgoed-hervormingen nodig zijn.

    Registratierechten zijn te hoog

    Zo betaal je in dit land nog steeds enorme registratierechten bij het kopen van je huis wat economisch een nachtmerrie is. Dit zorgt er immers voor dat mensen minder snel zullen verhuizen voor hun werk in tegenstelling tot in Nederland waar de registratierechten veel lager liggen. Dit arrest zou dan ook aangegrepen moeten worden om de hele vastgoed-fiscaliteit te herdenken en ook deze belastingen te herbekijken. De plannen om tegen 2024 de belastingen op arbeid verder te verlagen en vermogen meer te belasten passen in dit kader, al zullen veel mensen vloeken wanneer ze beseffen dat vastgoed eigenlijk ook vermogen is.

    Het is dan ook de vraag of deze regering zal kiezen om te regeren of vooral de macht in handen wil houden. Tijd zal het leren, al tikt de Europese boeteklok onverbiddelijk door.

    Stefan Willems

    CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

    W     t hebben we hierboven geleerd dat we nog niet wisten?

    Niet veel, vrees ik mrt grote vreze. Tenzij err consensus komt, dat na de Roerende en Onroerende Voorhefffing, het nu hoog tijd is voor een Roerende en een Onroerende Naheffing.

    Echt een Verhelderende Gedachte weet ik, voor het slag olitici dat obns nu al, met zicht op Godot, decennia lang aan het lijntje houdt.

    Tijd dus vvoor verandering. Niet ‘Walen Buiten’ deze keer, maar ‘Profiteurs Buiten’

    want Leuven is en bblijft Vlaams. Zij het onder de bevreemdende (geïmporteerde) inspiratie van het pierpjonge Maroc Haantje

    mohamed.ridouani@leuven.be

    *

    Maar geen rood nood, zo lang er Spa-Bruis is, zal Leuven… Vlaams blijven. Tot, eenmaal Rood-of-geen-Brood binnenkort onder de kiesdrempel verdampt, zullen wij inzake de zwaarste ‘heffingen’ ooit, zowel voor als na … geheven worden tot (politici) de 7de Hemel van de belastingdruk..

    Digitalia

    27-11-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    26-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500421 - WATERHOOFDEN ALS BRUXELLABAD KUNNEN AL EENS IETSKE TEVEEL ZWELEN

    .

    500421 - WATERHOOFDEN ALS BRUXELLABAD KUNNEN AL EENS IETSKE TEVEEL ZWELEN

    DINSDAG 24 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    DE HOOFDSTAD VAN DEZE EUSSR VER-PRIMITOSEERT ZICH ALS TEKEN VAN VORUITGANG

    *

    BRUSSEL, COMMUNAUTAIR

    INEZ DE CONCINCK

    FOTO: ©BELGA

    Inez De Coninck: ‘Met de stads-tol waant Brussel zich in een soort eiland-cultuur’

    Brussel heeft plannen voor het invoeren van een stadstol voor iedereen die Brussel binnenrijdt. Dit leidt tot fiscale ongelijkheid tussen Brusselaars en inwoners uit het Vlaamse of Waalse gewest aangezien die tol enkel voor Brusselaars een belastingverschuiving zal betekenen. In deze aflevering van Doorbraak Radio geeft Inez De Coninck, Vlaams parlementslid voor de N-VA, meer uitleg over de stadstol en de gevolgen voor de Vlaamse pendelaars.

    De Brusselse stadstol

    De Brusselse stadstol houdt in dat iedereen die Brussel binnenrijdt een tol zal moeten betalen. Brussel wil de tol invoeren aan de hand van ANPR-camera’s die de nummerplaten controleren. Zo kan je auto’s die de gewestgrens oversteken registreren. Het tarief van de tol zou 18 eurocent per kilometer in de spitsuren bedragen en tijdens de rest van de dag 9 eurocent. Brussel wil dit ook combineren met een soort van rekeningrijden. Maar dat lijkt voor De Coninck wat voorbarig omdat wagens dan een         ‘track and trace’ systeem moeten instaleren.

    het probleem is dat de belasting eigenlijk vooral geheven wordt buiten het kiesdistrict van de Brusselse regering

    Brussel wil met de stadstol de belasting op de inverkeerstelling (BIV) voor de Brusselaars schrappen of verminderen, waarmee ze de tol dus een belastingverschuiving noemen. Op zich kan ik mij in dit principe vinden, zegt De Coninck, maar het probleem is dat de belasting eigenlijk vooral geheven wordt buiten het kiesdistrict van de Brusselse regering. ‘Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voert een stadstol in maar degenen die de tol betalen komen van buiten Brussel.’ De Coninck vindt dit discriminatie en een zuivere pestbelasting. ‘Je heft geen belasting op mensen die niet voor jou kunnen stemmen.’

    De pendelaars

    Pendelaars die uit Vlaanderen of Wallonië komen en werken in Brussel zouden dus iedere keer ze Brussel binnenrijden de tol moeten betalen. ‘Voor de Brusselaars is er inderdaad sprake van een belastingverschuiving, maar voor de Vlaming is dit een extra belasting.’ Niet iedereen heeft het alternatief om met het openbaar vervoer te reizen, benadrukt De Coninck. ‘Mensen die echt de wagen nodig hebben om naar het werk te gaan worden dus bedankt met een extra belasting.’

    Het is ook niet de eerste keer dat Brussel maatregelen neemt die de Vlaamse pendelaars treffen zonder hierover eerst te overleggen. ‘Zo worden de invalswegen naar Brussel omgevormd tot stadsboulevards voor groen en langzaam verkeer.’ Er is geen overleg geweest waardoor dit een eenzijdige beslissing van Brussel is. ‘Brussel waant zich op een eiland en voert een eigen beleid.’

    Het doel van Brussel

    In andere landen waar men een stadstol invoert gaat dat steeds gepaard met allerlei alternatieven, zegt De Coninck. ‘Het meest rechtvaardige is dat die alternatieven beginnen buiten het taxatiegebied. Maar in het geval van Brussel gaat het over een zuivere belastingverhoging. Ze verkopen het als een idee om files aan te pakken maar er worden geen alternatieven voor pendelaars voorzien.’

    Er komt vanuit Brussel geen reactie op de vraag om in overleg te gaan

    Het Brusselse bestuur heeft de mond vol van samenwerking maar in overleg gaan met de andere gewesten lukt niet, zegt De Coninck. Er komt vanuit Brussel geen reactie op de vraag om in overleg te gaan en de studies waarop ze zich baseren om de stadstol in te voeren over te maken.

    De Vlaamse investeringen in de Brusselse ring

    De Vlaamse regering investeert in de Brusselse ring aangezien die voor een groot deel in Vlaanderen ligt. Zal Brussel de inkomsten van de stadstol gebruiken om hier mee in te investeren? De Coninck denkt van niet. ‘De werken aan de Brusselse ring zijn een project dat Vlaanderen volledig zelf bekostigt.’

    naar een andere centrumstad voor bijvoorbeeld cultuur en dienstverlening

    Het standpunt van de Vlaamse regering over de stadstol is duidelijk. ‘Brussel kan die niet eenzijdig invoeren en hij zal ervoor zorgen dat veel bedrijven zich buiten Brussel gaan vestigen.’ Daarnaast zal de tol er voor zorgen dat veel inwoners uit de Brusselse rand zich zullen verplaatsen naar een andere centrumstad voor bijvoorbeeld cultuur en dienstverlening.

    Consequentie van een confederaal model?

    In ons model van een confederaal systeem gaan wij uit van samenwerkings-federalisme, zegt De Coninck. ‘Samenwerken en overleggen is goed, maar dat moet niet leiden tot maatregelen op elkaars actieterrein.’ De Vlaamse regering wil liever zelf het mobiliteits-beleid bepalen in de Brusselse rand. Dit hoeft niet te gebeuren door het Brusselse bestuur. ‘We hechten veel belang aan autonomie en de bevoegdheden van ieder niveau.’

    Groen lijkt de enige partij die de stadstol nog volop verdedigt. ‘Open VLD zit hier in een lastig parket aangezien ze ook deel uitmaakt van de Brusselse regering, en ook Wallonië plaatst vraagtekens bij de Brusselse stadstol.’

    David Geens

    Redacteur artikel: Rani De Leeneer

    CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

    W     t hebben we hierboven geleerd dat we nog niet wisten?

    We lazen alleen de bevestiging dat La Capitale als Hoofdstad heeft afgedaan. Wie wil er nu vertegenwoordigd worden door een rovershol?

    Als wij Vlamingen, dar wegblijven, ligt heel die ‘agglomeratie’ binnen de vijf jaar daar waar het hoort: in het moeras waar aij eigenlijk in thuishoort…

    Digitalia

    26-11-2020, 18:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500424 - HADDEN WE NU NOG MAAR ONS KAREL VANTOMMEN DIE O ZO GOED MEET RECHTERS OM KON

    .

    500424 - HADDEN WE NU NOG MAAR ONS KAREL VANTOMMEN DIE O ZO GOED MEET RECHTERS OM KON

    DONDERDAG 26 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    ER STINDEN DRIE GALGEN OP HET GALGENVELD DE KRAAIEN HEBBEN HET VOORTVERTELD/ WAT WAS EEN FOEIE TIJD….

    *

    BEZORGDHEID UITEN OVER STRAFFELOOSHEID ALS AGENT IS ‘ONPROFESSIONEEL’ VOLGENS BRUSSELSE RECHTER

    De man die agente Fad aanviel, was onmiddellijk weer vrij. Rechter Luc Hennart tikt de agente nu op de vingers omdat ze die situatie aanklaagde.

    foto: ©Belga / Thierry Roge

    @Bartes73193791

    Replying to @DoorbraakBe

    Rechters zijn wereldvreemd (benoemd door politiek of ex-advocaten op zoek naar vast loon) en voor het leven beschermd. Niks kan hen raken : alcoholisme, corruptie, luiheid, .... ze doen maar op. Laat ze als eerste zuivering allemaal terug een examen doen en ... verschiet!

    *

    Pleidooi voor straffeloosheid?

    -

    Een migrant bedreigt het leven van een Brusselse agente. Hij wordt gearresteerd en loopt enkele uren later weer op straat. Nu wordt de agente door de rechter op de vingers getikt omdat ze die gang van zaken aanklaagt. De wereld op zijn kop?

    Ceci n’est pas un flic?

    Een politieagente op de grond gooien, naar haar wapen grijpen, schreeuwen dat je haar de keel gaat oversnijden na een coronacontrole, en na je arrestatie weer worden vrijgelaten? We weten dat er in het Westen landen bestaan waar zoiets kan: België. Het overkwam vorig weekend politieagente Fad van de zone Sint-Joost. De geschokte agente reageerde in de media dat ze vreesde dat het meteen vrijlaten van een man die politiemensen in het Arabisch met de dood bedreigt, niet meteen het respect voor de politie in het moeilijke Brussel zal versterken.

    In België doen de politiek benoemde topmagistraten echter hun uiterste best om de grenzen van het absurde te verkennen. Begin deze week maakte de erevoorzitter van de Brusselse rechtbank zich boos. Niet op degene die politiemensen met de dood bedreigde. Wel op agente Fad. Ceci n’est pas une justice.

    Riskeer je leven en zwijg

    Het gaat om de omstreden Luc Hennart. Die komt al jaren voor zijn PS-aanhorigheid uit. In de vorige federale regering ging hij openlijk in conflict ging met justitieminister Koen Geens (CD&V). Hennart vond het nodig om publiekelijk de aangevallen agente op de vingers te tikken wegens ‘niet professioneel’ gedrag. Als agente zou ze geen ‘onterechte’ kritiek mogen leveren op de magistratuur. Op lijzige manier liet de rechter met het eeuwige Di Rupo-strikje weten dat de agente met haar media-uitspraken een verkeerde indruk over de rechtsgang bij de publieke opinie wekte. ‘Het is niet omdat een verdachte vrijgelaten wordt dat hij later geen straf krijgt.’

    De ere-magistraat was enkele decennia lang het Franstalige gezicht van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Hij voegde eraan toe dat agenten zoals de moedige Fad beter zouden moeten opgeleid worden. Wellicht bedoelde hij daarmee dat ze naar goede PS-traditie beseffen dat ze hun mond moeten houden. Ook al zien ze een paar uur later de man die hen met de dood bedreigde, weer door de straat trekken. En dat alles in tijden dat enkele geradicaliseerde migranten in onder meer Nice met een mes onschuldige mensen doodstaken of zelfs onthoofdden.

    Pleidooi voor straffeloosheid

    De uitval van het politieke creatuur Hennart is dubbel pijnlijk. Enerzijds omdat de rechter maar al te goed weet dat de niet-geregistreerde migrant in België of elders in de anonimiteit zal verdwijnen en nooit gestraft kan worden. In het slechtste geval valt hij opnieuw burgers of agenten aan. De facto preekt de man die de rechtspraak vertegenwoordigt, dus straffeloosheid bij extreem zware misdrijven tegen agenten.

    Dubbel pijnlijk omdat zijn reprimande precies op die dag bekend werd waarop er in Brussel voor de zoveelste keer geweld werd gepleegd tegen de politie. Het zoveelste ‘fait divers’ speelde zich af in de Modelwijk te Laken. Dat is een sociale woonwijk die door de modernist en idealist Renaat Braem werd ontworpen. Sinds 2006 werd ze volop gerenoveerd. Enkele ‘jongeren’ kraakten er een ziekenwagen. Ze hoopten daar apparatuur uit te kunnen stelen. De wagens van de opgeroepen agenten werden bij aankomst door levenslustige ‘jongeren’ bekogeld en beschadigd. Het aantal aanvallen op de politie in het Brusselse Gewest valt intussen amper bij te houden.

    De drempel om geweld tegen de politie te gebruiken, lijkt almaar te verlagen

     

    Achter het toenemende geweld, dat zich meestal in migrantenwijken afspeelt, schuilt een onrustwekkende evolutie. Veel migrantenjongeren van de nieuwe generatie lijken de vertegenwoordigers van de Belgische staat als hun vijand te beschouwen. Als indringers van hun territorium. De drempel om geweld tegen de politie te gebruiken, lijkt almaar te verlagen. Daarachter schuilt de groei van een parallelle samenleving. Daarin lijken illegale handel in onder meer drugs en islamistische radicalisering hand in hand te gaan.

    Vijfentwintig jaar na de witte mars

    Volgend jaar zal het al vijf jaar geleden zijn dat de vreselijke islamistische moordaanslagen in Zaventem en metrostation Maalbeek plaatsvonden. Daarbij vielen meer dan dertig doden en vele gewonden. Nadien werden door de politieke partijen dure eden gezworen over onder meer het terugdringen van de invloed van radicale buitenlandse imams in de Belgische moskeeën. Beloften die nog steeds ergens in het surrealistische Belgische nok zweven. Even surrealistisch is dat men als de voorzitter van de nieuwe, langverwachte ‘Belgische imamopleiding’ de Belgische vertegenwoordiger van Diyanet aanstelt. Dat is de religieuze arm van de Turkse staat en moslimbroeder Erdoğan. Ceci n’est pas un islamiste.

     Ik ben beschaamd om Belg te zijn

    In 2021 zal ook de legendarische Witte Mars van 1996 25 jaar achter ons liggen. De grootste Belgische betoging ooit. Een spontaan protest tegen een arrogant en wereldvreemd gerecht in tijden waarin Dutroux jarenlang meisjes kon laten verdwijnen. Driehonderdduizend mensen trokken met witte kleren en ballonnen door Brussel. Zij klaagden figuren aan die uit het oog verliezen dat rechtspraak ook rechtvaardig en billijk moet lijken. Als de magistraten geen aansluiting meer vinden bij de moeilijke situatie van politieagenten en van vele burgers in de stadswijken, is het onvermijdelijk dat vroeg of laat de vandaag al onzekere bevolking weer massaal de straat op trekt om een minder wereldvreemde justitie te eisen. De slogans van een kwarteeuw terug kan men meteen recycleren: ‘Ik ben beschaamd

    Chris Ceustermans

    CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

    W     t hebben we hierboven geleerd dat we nog niet wisten?

    Zoals U ziet, had President Trump gelijk als die het Goddelijke Bruxellabad bedacht met de ere-titel van Hellegat.

    Terug in de tijd getuimeld waar er op straat gezongen werd over ‘das Judenblut dass volm Messer spritzt’…

    Dat SS-Lied is volop van toepassing mits aan het Jodenbloed ook nog het bloed van alle niet-islammerds wordt aan toegevoegd…

    Geen nood, Sultan Erdogan beschik ondertussen volop over voldoende aanhangers die beslagen zijn in ale talen ter wereld.

    Hoe de ‘autochtonen’ onder ons dienen te reageren? Niemand beter dan de Dichter Karel Vantommen heeft dat verwoord in zijn Galgenlied…

    Woorden wekken, voorbeelden trekken

    *

    Digitalia

    26-11-2020, 17:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500423 - VACCIN DAG ONDER DE VLAG VAN DE VERZAKING AAN ELKE EIGENLIEFDE

    .

    500423 - VACCIN DAG ONDER DE VLAG VAN DE VERZAKING AAN ELKE EIGENLIEFDE

    DONDERDAG 26 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    EEN PATROONHEILIFE VOOR DEZE DE CRO-MAGNON VIVALDI REGERING

    ANDRÉ PRÉVOT SCJ, BRUGELETTES BIJ DOORNIK, PRIESTER; † 1913.

    Feest 26 november.

    *

    Si l’amour-propre dit : « il faut défendre son droit », je répondrai : « il faut faire déborder la mesure de la charité

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    DE POLITIEKE RENOVATIE (2)

    Ik kom even terug op dat initiatief van denktank Itinera, het ‘Pleidooi voor politieke renovatie’, waarover ik het had in mijn blog van gisteren. Die mensen beseffen wel terecht dat er in dit land iets moet gebeuren maar lijken niét te beseffen dat er gewoon geen geld meer is om met initiatieven te beginnen die weinig of niets zullen veranderen aan de precaire financiële situatie waarin België zich bevindt. Zelfs het verminderen van de subsidies aan de particratie, ook terecht, zal niet voldoende zijn om grote verschillen te maken. Dit ingewikkelde land moet dringend grondig niet alleen hervormd, maar ook financieel gesaneerd worden. Als de Coronacrisis voor iets goed kan zijn, dan is het om alle overbodige structuren op te ruimen. De zes staatshervormingen hebben gezorgd voor een hele reeks bijkomende niveaus, waarbij men echter vergeten is een aantal oude structuren af te bouwen. In het beste geval, zoals de Senaat bv, heeft men het aantal posten teruggeschroefd, maar zijn de logistieke kosten gebleven wat ze waren. Hetzelfde is bv gebeurd met de provinciale diensten, waarbij men bv in Antwerpen een nieuw, veel te groot en duur nieuw provinciaal huis heeft neergezet, terwijl het aantal provincieraadsleden werd verminderd. Het gevolg daarvan is dat het gebouw maar gedeeltelijk benut kan worden. Als men die provincieraden helemaal zou afschaffen, zou dat gebouw kunnen dienen om er bv diensten van de Vlaamse regering in onder te brengen, wat een stuk goedkoper zou zijn dan zoals nu in Brussel te blijven, waar alles relatief duurder is en zou men niet langer het risico lopen door Brussel gechanteerd te worden met allerlei plaatselijke belastingen, die in de eerste plaats de Vlaamse pendelaars treffen, zoals de recentelijk voorgestelde tolheffing.

     

       De huidige taken van de Senaat, amper acht vergaderingen per jaar, kunnen gemakkelijk worden overgenomen door de gewesten en die van de provincieraden door gewesten, gemeenten en intercommunales, al kan bij die laatste ook nog heel wat bespaard worden.

     

       Een ander voorbeeld is dat van de Franse Gemeenschap, een niveau dat in Vlaanderen nooit heeft bestaan omdat het is ingekapseld in het gewest. Waarom kan dat in Wallonië niet, waar daar alles dubbel gebeurt, met als gevolg dat er voor miljarden euro extra schulden worden gemaakt? Als de francofonen daaraan geen einde willen stellen, laat ze die miljarden dan zelf betalen. Nu betaalt België dat officieel, wat betekent dat Vlaanderen er minstens de helft aan moet bijdragen.

        Er zal iets moéten gebeuren. ‘Dank zij’ de Coronacrisis doen ze bij de E.U. nu nog een oogje dicht voor wat betreft de immense extra uitgaven die er plaats vinden – in België minstens 2,5 miljard extra voor 2020 - maar eens zal er een ogenblik komen waarbij de rekeningen weer zullen moeten kloppen en dan is dit land de pineut. De geschiedenis kennende, zal het dan weer Vlaanderen zijn dat op slot van rekening die rekening zal mogen betalen.

    *

    BELGISCHE AUTOKOPER RUILT BENZINE VOOR HYBRIDE

    ©Tim Dirven

    Vandaag om 01:00

    De verkoop van hybride auto's gaat dit jaar door het dak. De groei van die alternatieve aandrijving gaat niet ten koste van de verfoeide diesel, maar van de benzinewagen.

     

    2020 lijkt het jaar van de doorbraak voor de hybride auto, die een elektrische aandrijving met een verbrandingsmotor combineert. In de tien eerste maanden van dit jaar werden meer dan 35.000 hybrides ingeschreven, blijkt uit de inschrijvingscijfers van de autofederatie Febiac. Dat is een derde meer dan in het volledige 2019.

     

    Vooral de voorbije maanden komt de alternatieve aandrijving sterk opzetten. In oktober werden 4.861 hybride auto's met benzinemotor en 619 hybrides met dieselmotor verkocht. Dat was het hoogste aantal ooit in België. De hybride was daarmee goed voor 14,2 procent van de totale autoverkoop, een record.

     

    De hybride gaat in tegen de algemene trend op de Belgische automarkt. Na het topjaar 2019, met 550.000 verkochte auto's, is de totale autoverkoop dit jaar wegens de coronacrisis en de tijdelijke garagesluitingen 23 procent gedaald. De lockdown leidde bovendien tot tijdelijke productiestops in autofabrieken, wat tot schommelingen in de leveringen leidde.

    " De Belg denkt dat hij met een zuiver elektrische auto niet overal naartoe kan en kiest voor de tussenoplossing: de hybride. "

    Michel Martens

    Directeur studiedienst Febiac

     Verschillende merken lanceerden dit jaar een plug-inhybrideversie van populaire modellen, zoals de Gentse Volvo XC40, de Audi Q5 en de BMW 3-reeks. 'Wij bieden van meer en meer modellen ook een hybrideversie aan', zegt Sofie Luyckx, woordvoerster van Audi. 'Die hebben heel veel succes, ook omdat ze fiscaal voordelig zijn.' De autohandelfederatie Traxio wijst erop dat 90 procent van de plug-inhybrides door firma's worden ingeschreven. 'Bedrijven springen op die markt', zegt Jeroen Lissens van BMW. 'Ze zijn sneller om nieuwe technologieën te omarmen en kunnen sneller laadpalen installeren.'

    Lukas Vanacker

    *CORONA & CENSUUR  VRIJE COMMENTAAR

    W     t hebben we hierboven geleerd dat we nog niet wisten?

    Als een geschenk uit de Hemel herdenken wij precues vandaag, de Dag der Lege Portemonnee, deze Andreasn die van dat speciaal gebedje waar onze Politieke Elite zo van vervuild is.

    Een betere Bescherm Heilige bestaat er niet voor hen. Hoe minder zij voor zichzelf in vooraf nemen, des e meer schiet er over voor het dagelijks brood van hun onderdanen.

    Als die daarbij nog leren zeggen ‘Geloofd zij Jezus Christus’ mogen ze blijven; Anders gaan ze voor de bijkl… Nous en avons marrre, nom de Miele van Gusties!

    H Guillotnius, BVO

    Digitalia



    26-11-2020, 11:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500422 ALS EENMAAL DE POLITIEK IN HANDEN IS VAN DE GANGSTERS HEBBEN WE DAN NOG WEL RECHTERS NODIG?

    .

    500422 ALS EENMAAL DE POLITIEK IN HANDEN IS VAN DE GANGSTERS HEBBEN WE DAN NOG WEL RECHTERS NODIG?

    WOENSDAG 25 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    STRAFFE ThÉ BEWIJST VOORAL DAT HET OOK NADERS KAN ALS DIE WOTDT BEREID DOOR KENNERS DIE MEER HOUDEN VAN THÉ        DAN VAN HUN EIGEN PERSOONTJE

    Minefride van Cornwall,

    kluizenares; † 6e eeuw?

    Feest 23 & 24 november


    Haar naam duikt voor het eerst op in documenten uit de 12e eeuw. Daar staat zij te boek als een dochter van Sint Brychan († 5e eeuw; feest 6 april). Zij zou een gestreng kluizenaarsleven hebben geleid te Tredresick aan de kust van Cornwall, dichtbij het plaatsje dat nu nog naar haar vernoemis: Saint-Minver. Voorts weet men van haar te vermelden dat zij een zus was van Sint Endelient († 6e eeuw; feest 29 april) en Sint Tetha († 6e eeuw; feest 1 mei), vrouwen naar wie eveneens plaatsjes in de buurt zijn genoemd, respectievelijk Saint-Endellion en Saint-Teath. Baring-Gould meent te weten dat zij niet een zus, maar een nicht was van Endelient.
    De naam van Minver is nog verbonden met een bron in de buurt. De legende wil dat zij daar eens haar haren kamde, toen de duivel haar kwam treiteren. Woedend wierp zij de heilige kam naar de verleider. Hij zonk in de rotsgrond weg, een groot gat achterlatend. Dit verhaal wordt beschouwd als een zogeheten etiologische legende. Het geeft een verklaring voor het natuurverschijnsel van grote gaten in de rotsbodem bij de zee die ter plaatse wel meer voorkomen.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    PEIDOOI VOOR POLITIEKE RENOVATIE

    Buiten enkele belgicisten van het type Bouchez is er haast niemand in dit land die gelooft dat het nog werkt. De belangrijkste reden is de vergelijking van het verhaal van het teveel aan koks dat het eten bederft. De Wever had al eens voorgesteld af te stappen van het evenredig kiessysteem en dat van het meerderheidsstelsel van de Angelsaksen over te nemen. Als we echter zien wat voor een potje die er van in de UK en de USA, zoals ik reeds stelde in mijn blog van 6 dezer (‘De Verdeelde Staten), dan is dit ook niets om over naar huis te schrijven,

    In haar “Pleidooi voor politieke renovatie’ komt de denktank

    Itinera

    https://www.itinerainstitute.org/nl/

    nu met een ander voorstel. Die pleit ervoor om in de Kamer het Franse model van meerderheid-sstelsel met twee stembeurten in te vullen. Bij Itinera zijn ze ook niet van gisteren en weten ze dat in zo’n systeem een deel van de publieke opinie nauwelijks nog aan bod zal komen. Om dat te compenseren heeft Itinera echter een (volgens haar) lumineus idee. Ze wil die ondervertegenwoordiging compenseren door het bij ons nu gangbare evenredig kiesstelsel nog wel te passen in de Senaat, die opnieuw een wetgevende en grondwetgevende vergadering zou worden. Daar men beseft dat dit geld gaat kosten, geld dat er momenteel niet is, stelt Itinera voor de financiering van de partijen serieus terug te schroeven. Dit zou als bijkomend voordeel hebben, dat de particratie die dit land verlamt aan banden zou kunnen worden gelegd en de echte democratie opnieuw een kans krijgt. Tenslotte stelt Itinera voor een soort ‘correctief referendum’ in te voeren, maar wel gekoppeld aan strikte voorwaarden, wat die ook mogen zijn. Dat zou pas echte democratie zijn, maar daar huivert de Belgische politiek voor. Met de uitslag van het enige referendum van betekenis dat in dit land ooit werd gehouden – dat over de koningskwestie - werd geen rekening gehouden. De Vlaamse meerderheid voor het behoud van Leopold III als koning capituleerde voor de Waalse minderheid die op straat kwam en dreigde met een burgeroorlog.

    Tot daar de hersenspinsels van de denktank. En zeggen dat het voorstel uit mijn blog van 6 dezer veel eenvoudiger en vooral goedkoper zou uitvallen: ‘Laat de zaken zoals ze zijn, maar verhoog de kiesdrempel van 5 naar 10% - desnoods met een tussenstap op 7,5% - en dan zullen we meteen verlost zijn van overtollig geworden partijen. Verander die Senaat weer niet, maar schaf hem af, samen met de Provincieraden, de onnodige Franse Gemeenschap die miljarden schulden blijft maken en reduceer inderdaad de financiering van de particratie tot een aanvaardbaar minimum. Dat laatste zou ook best kunnen met de subsidiëring van de kranten, die – mede door de opkomst van de sociale media - veel hun invloed en klanten verloren hebben.

    Dromen mag.


    *

    Trage Levering Pakjes Vreet Aan Omzet Bedrijven

    Door de boom in online bestellingen kan Bpost, de enige speler van formaat op de Belgische markt van de pakjes-bezorging, niet volgen. ©BELGA

    Vandaag om 01:00

    Nu de winkels verplicht dichfeestdagen er aankomen, kopen Belgen massaal online. Door de boom in online bestellingen kan Bpost, de enige speler van formaat op de Belgische markt van de pakjesbezorging, niet volgen. De malaise weegt op de winkeliers.

    Vier vrachtwagens vol spullen van HEMA werden vorige week geweigerd in het distributiecentrum van Bpost, zegt HEMA-topvrouw Carla Velghe. ‘Die pakjes zijn nu pas in verwerking. We hebben zelfs overwogen onze webshop te sluiten.’ HEMA schroefde zijn Black Friday-promoties terug, om klanten niet aan te moedigen nog meer te kopen. ‘We staan nog altijd op de rem. Het omzetverlies is gigantisch.’

    Ook een elektroketen, die niet met naam wil worden genoemd, zag vrachtwagens met aankopen geweigerd. ‘De levering een dag na bestelling kan Bpost sinds de lockdown niet meer garanderen’, klinkt het. ‘Wij sturen klanten zoveel mogelijk naar onze eigen winkels om zelf aankopen op te halen.’

    Wie vandaag sinterklaas speelgoed koopt op de webwinkel van Dreamland krijgt zijn pakje waarschijnlijk te laat thuis geleverd. Zalando heeft vijf tot acht dagen nodig om zijn kleding te leveren.

    Jens Cardinaels Sofie Vanlommel

    CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

    Wat hebben we hierboven geleerd dat we nog niet wisten?

    Tja, weeral niet veel zeker? De boel is ziek, de instellingen liggen op apegapen: het is genoeg geweest. Teveel Leiders voor teveel Windrichtingen met te weinig volgelingen.

    Dat danken we – voor de zoveelste keer – niet de koekoek, maar onszelf, die, net als de ratten van Hameln, de toonzetters, in casu de Media, volgen door die te blijven kopen.. Daar, waar via het Internet, de wereld haast gratis en voor niets aan onze voeten ligt.

    De her-uitegevonden drukpers, zinde de Sociale Media, pogen daaraan tegemoet te komen, maar die zijn als drenkelingen in een verstikkende zandwoestijn bol luchtspiegelingen.

    Kijk dus uit de ogen voor Valse Profeten, zodat de rampzalige jaren ’33-’45 niet kunnen teruigkeren.

    De remedie? Ban het overschot. Alleen wie iets ter zeggen heeft, krijgt het Woord. Middel daartoe? De kiesdrempel, liefst zo hoo mogelijk, met daaraan gekoppeld: stel elke uitsluiting van dart éne gedachtenis, strafbaar.

    Dit is ONS land en hier gelden ONZE regels. Stop de konkelfoezerij en de achterkamertjes-vriendjes politiek die ons gebracht hebben waar we nu staan: aan de rand van het Grote Niets, als een rotte vrucht die op vallen staat in de schoot van begerige gauwdieven met kromzwaarden en vrouwenbuiken.

    Het gaat namelijk al lang niet meer om een morzel grond, maar om ons naakte bestaan. Os Volk heeft al avonturen genoeg achter de rug. De tijd is daar om, na de stemhokjes, galgen op te richten ipv windturbines die het landschap ontsieren. Galgen, trouwens, zouden ook meer opbrengen.

    Digitalia




    26-11-2020, 08:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    24-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500420 - NET ALS IN HET HUIS MIJNS VADERS WAAR DE DAEN TRAFER WAREN

    .

    500420 - NET ALS IN HET HUIS MIJNS VADERS WAAR DE DAEN TRAFER WAREN

    DINSDAG 24 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    VNADAAG EEN HEILIGE OM COKES MEE TE KLOPPEN, REGERINGEN DIE MET MILJEOEN OP ONZE KOPPEN KLOPPEN – NAAST NIEUIW TALENT IN ‘DE TIJD’

    ALBERTUS (OOK ALBRECHT) VAN LEUVEN (OOK VAN BRABANT OF VAN LUIK),BELGIË, BISSCHOP & MARTELAAR; † 1192.

    Feest 21 & † 24 & 25 & 27 november.

    Albert werd rond 1166 geboren als zoon van hertog Godfried III van Lotharingen Margaretha van Limburg. Zijn ouders hadden hem voorbestemd voor een geestelijke carrière en zo werd hij op amper 12-jarige leeftijd in 1178 als kanunnik verbonden aan de St-Lambertuskerk te Luik. Maar Albertus was een eigenzinnig kereltje. Hij werd liever ridder. In 1187 ontving hij te Valenciennes de ridderslag van graaf Boudewijn V van Henegouwen. Maar toen een jaar later zijn bisschop besloot op kruistocht te gaan naar het Heilige Land, verzaakte hij aan zijn ridderplicht en weigerde mee te gaan. Hij keerde terug naar zijn baan van kanunnik en werd bovendien aartsdiaken van Brabant. Nog altijd even onbesuisd en eigenwijs koos hij in een conflict tussen Arnold van Diest en de abdij van Tomgeren de zijde van Arnold. Maar de kerkelijke rechtbank van Keulen stelde hem in het ongelijk.

    Op 5 augustus 1191 stierf de prins-bisschop van Luik, Radolf van Zeringen. Dit bisdom werd al sinds geruime tijd betwist door Brabant en Henegouwen. Er waren dan ook twee kandidaten voor de opvolging: aartsdiaken Albert van Leuven, die door Barbant naar voren werd geschoven, en Albert van Rethel, aartsdiaken van Henegouwen: hij werd gesteund door Boudewijn V. De Brabantse Albert werd met bijna algemene stemmen gekozen: 8 september 1191. Dat was tegen de zin van keizer Hendrik VI († 1197); deze was beducht voor de invloed van Brabant. Hij zag liever iemand op die zetel die onder zijn invloed stond; op de Rijksdag van Worms benoemde hij dan ook zonder pardon zijn eigen kandidaat Lotharius van Hofstade, eveneens kanunnik aan de St-Lambertus en proost van Bonn.

    Dat nam de pas gekozen Albertus niet. Hij toog naar Rome om bij de paus Coelestinus III († 1198) zijn gelijk te halen. Omdat hij een aanslag vreesde, vermomde hij zich als stalknecht en wapendrager. De paus bevestigde de geldigheid van zijn keuze en maakte hem bij die gelegenheid meteen tot kardinaal. Maar bij zijn terugkeer weigerde de keizer alle medewerking, zodat Albert voor zijn bisschopswijding moest uitwijken naar Reims. Op 19 en 20 september 1192 werd hij daar door aartsbisschop Guillaume de Champagne achtereenvolgens tot priester en bisschop gewijd. Toch kon hij niet terug naar zijn bisschopsstad. Vanuit Reims bestuurde hij zo goed mogelijk zijn bisdom, terwijl intussen op last van keizer Hendrik de huizen van Albertus’ aanhangers systematisch werden verwoest. Van zijn broer ontving hij geen enkele steun.

    Door dit alles werd hij een eenzaam man, die een teruggetrokken leven leidde. Mensen die in zijn omgeving kwaad spraken van de zetbaas Lotharius op zijn zetel te Luik, legde hij het zwijgen op. Men zegt zelfs dat hij mild, beminnelijk en wijs was geworden. Zo is het mogelijk dat hij ondanks waarschuwingen uit zijn omgeving zo'n twee maanden later in Reims drie Duitse ridders ontving die vertelden dat zij verbannen waren. Hij nam ze bij zich op. Zij maakten van een wandeling gebruik om Albert de schedel in te slaan en gruwelijk te verminken: 24 september 1192. Later bleek dat keizer Hendrik VI de moordenaars met grote hartelijkheid op zijn paleis ontving en ruimschoots beloonde.

    Verering & Cultuur
    Onmiddellijk na zijn dood werd Albert beschouwd als martelaar van de vrijheid van de kerk tegenover de staat. Tot 1612 rustte zijn stoffelijk overschot in Reims. Toen werd het overgebracht naar de karmelieten te Brussel. Vandaar gingen er relieken naar kerken in Leuven, Mechelen en Luik.
    Een jaar later gaf paus Paulus V († 1621) zijn goedkeuring aan Alberts verering.

    Bij opgravings werkzaamheden onder de kathedraal van Reims dacht men op 26 september 1919 het graf van aartsbisschop Odalrik, bijgenaamd 'de Eerbiedwaardige', te hebben aangetroffen, maar bij onderzoek bleek het de resten te bevatten van Albertus van Leuven! Daaruit trok men de conclusie dat de relieken van 1612 aan Odalrik hadden toebehoord.

    Albertus wordt afgebeeld als bisschop (tabberd, mijter, staf); met drie zwaarden, zijn moordwapens; met mes, degen of zwaard in de hand of in zijn lichaam gestoken; met het wapen van Brabant

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    VIVA VIVALDI ?

    In mijn blog van 1 november maakte ik een grapje over het feit dat het hoofdartikel in De Tijd van dat weekeinde dezelfde titel had als mijn blog van de dag ervoor: ‘Lockdown bis’ en dat ik ze wel eens van plagiaat zou kunnen beschuldigen. Dit weekeinde maakte ik toch weer hetzelfde mee, zeker. In De Tijd van dit weekeinde begint Econoom Geert Noels de titel van zijn maandelijkse column met ‘Déjà vu’, net zoals ik dat in mijn blog van 8 november al geschreven had. Het strafsfe deze keer was daarbij nog dat het om hetzelfde verhaal ging, nl de vergelijking van Paarsgroen I met Paarsgroen II. Ik weet het, eigen lof stinkt, maar ik ben toch in goed gezelschap.

    Noels is niet alleen econoom, hij is ook stichter van Econopolis, een financieel advies-en kennishuis. Ik zou de man geen flamingant noemen, maar het belgicist is hij ook niet. Men kan hem gerust wel een autoriteit op zijn gebied noemen en wat hij zegt en schrijft is meestal de nagel op de kop, waarbij hij niemand spaart, zeker geen politiekers.

    In zijn bijdrage van dit weekeinde in De Tijd vergelijkt Noels dus Paarsgroen I met Paarsgroen II en ziet ook hij er feitelijk maar één groot verschil in, nl dat de eerste onder Verhofstadt kon beschikken over de Dehaene buffer, miljarden euro’s, die volledig werden opgesoupeerd en dat de tweede nu onder Decroo moet starten met een schuldenlast om U tegen te zeggen. Een tweede, kleinere vergelijking is dat de overheidsschulden opnieuw het bindmiddel zijn om de hele coalitie bijeen te houden. Die schulden gaan dit jaar naar meer dan 60% van het Bruto Binnenlands Product (bbp) en dan nog exclusief de rente.

    Zijn conclusie is dat België wel nood heeft aan een groen- een sociaal- en een economisch beleid, maar dat het zich geen paarsgroen beleid als dat van Verhofstadt meer kan veroorloven, Daar is geen geld én geen tijd meer voor.

    ---

    *’Viva Vivaldi’ was een ochtend programma van de toenmalige BRT in de jaren 1970. Onze federale volwaardige regering koos voor Vivaldi o.w.v. zijn ‘Vier seizoenen /Le Quattro Stagioni’. Joseph Haydn schreef ook ‘Die Jahreszeiten’, maar ‘Heil Haydn’ klonk waarschijnlijk niet zo goed

    *

    VLAAMSE REGERING GEEFT PERSONEEL WOONZORGCENTRA ZES PROCENT OPSLAG

    ©Photo News

    Vandaag om 10:26

    De Vlaamse regering trekt 577 miljoen uit om de lonen in de woonzorgsector te verhogen en de werkdruk te verminderen.

    Vier maanden nadat het ziekenhuis personeel van de federale regering zes procent opslag kreeg, heeft de Vlaamse regering een gelijkaardig sociaal akkoord gesloten voor de woonzorgcentra.

    Ze trekt daarvoor vanaf 1 januari jaarlijks 577 miljoen euro uit. Het gros daarvan - 412 miljoen euro - gaat naar hogere lonen. De rest - 165 miljoen euro - moet de werkdruk verlagen via extra aanwervingen en opleiding.

    Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zegt dat het geld bovenop het besliste beleid komt, waarin al op kruissnelheid 652 miljoen euro gaat naar extra plaatsen in de woonzorgcentra.

    Hart en port-emonnee

    Alles samen verhoogt de Vlaamse regering daarmee het welzijnsbudget met 1,1 miljard euro, zegt Jambon. 'We openen ons hart en onze portemonnee', zei de minister-president.

            Zowel Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) als Jambon spreken van een nooit gezien sociaal akkoord in de zorgsector

    BART HAECK

    CENSUUR VRIJE Commentaar

    W     t hebben we hierboven geleerd dat we nog niet wisten?

    Mij is opgevallen, dat Coburgia, met Albert I de Rosduiker, en let Albert II de wijventoecker, die elk slechts één naamdag hebben, door onze Moeder de H. Kerk schrikkelijk tekort zijn gedaan. Hun al even heilige naamgever & voorganger uit de jaren 1100 heeft ern naast de eer en de deugd, maar liefst VIER. Als dat geen positieve discriminatie is!!!!!! Ja, want wat heeft de ene Heilige aan zijn lijf dat de andere niet heeft? Bij Koning Filip is dat, te zien aan zijn waggelgang, misschien even anders, maar in de naamgeving van de kinderen mag dat geen verschil maken.

    Ook geien dat er eveeens een grote discriminatie heerst in de opeenvolgende seizoenen, die nochtans zowel voor Conservatief als voor Progressief precies dezelfde zijn? Zowel Haydn als Vivadi waren praktiserende Katholieken, d’een al wat meer dan d’ander, maar precies de vier seizoenen van deze in priesterkleed, Vivaldi, kregen de voorkeur. Smeergeld uit de Hemel? Smerigheid uit de Hel zou een beter en gemakkelijker te bewijzen vermoeden zijn.

    Digitalia

    24-11-2020, 17:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    23-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500419 - OVER OPGEBLAZEN BAGATELLEKES ALS LEGE BALONNEKES, HET KENMERK VNA NOG LEGETR POLITICI

    .

    500419 - OVER OPGEBLAZEN BAGATELLEKES ALS LEGE BALONNEKES, HET KENMERK VNA NOG LEGETR POLITICI

    MAANDAG 23 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    DE WEKELIJKSE GALERIJ DER KLOOTZAKKERIJ TOT VERMAAK VOOR FRANCOFONIA OP KOSTEN VAN DE MODALE VLAMING

    VERGETEN VRAGEN VAN DE VOORBIJE WEEK (115)

    *

    Tinne Van der Straeten vraagt en vergeet te vragen. Vergeten Vragen doet dat laatste gelukkig niet.

    foto: ©Wikimedia Commons/Albert Vicaire

    Aan het begin van de nieuwe week kunnen er misschien nog enkele vragen opgeworpen worden. Zoals:

    Waar betalen wij zoveel belastingen voor?

    (Aan minister Tinne Van der Straeten, die de energieregulator buitenspel zet om zelf de ‘value of lost load‘ te berekenen. Die ‘value of lost load‘ draait rond ‘het bedrag dat consumenten zouden willen betalen om een stroom onderbreking te vermijden’. Dat zijn maffiapraktijken: extra moeten betalen voor bescherming tegen stroomuitval. Een volk dat hier niet tegen revolteert, is een volk dat afgestompt is door belasting na belasting. En we krijgen er niet eens betrouwbare basisvoorzieningen voor terug. Zie ook: Bpost.)

    Wie zal het handje van de burger vasthouden?


    (Aan minister Annelies Verlinden, die een panel van gelote burgers inspraak wil geven bij de volgende staatshervorming: ‘Het gaat ook om lokale besturen, experten, de academische wereld en het middenveld’. Altijd hetzelfde. ‘Burgerpanels’ worden steevast ‘omkaderd’ door sluw geselecteerde experten en lobbyisten (altijd dezelfde), die het hele proces begrenzen en sturen in de gewenste richting. Dit land doet alleen aan gecorrigeerde democratie.)

    Welke opdrachten kan het leger wél nog aan?

    (Aan minister van Defensie Ludivine Dedonder, nu het leger aangeeft dat de corona hulp-vragen te veel worden. De statische bewakings-opdrachten – militairen op straat – werden Defensie ook al snel te veel. Ons leger is onderbemand, ondergefinancierd en stilaan onbruikbaar.)

    Wanneer gaan jullie het Thatcher-trauma verwerken?

    (Aan Tom Heremans van De Standaard, die bij het bekijken van The Crown behoorlijk moest schrikken: ‘Het voelt voor ons en – zo nemen we voor het gemak aan, voor de meeste van onze generatiegenoten – wat onwennig, zelfs onrechtvaardig aan om Margaret Thatcher als een mens van vlees en bloed geportretteerd te zien’. Drie decennia na haar afscheid als premier, zeven jaar na haar dood. Sommige mensen zullen nóóit aanvaarden dat de eerste vrouwelijke wereldleider geen progressieve lieveling was.)

    Hoe vrijwillig zal de vrijwillige vaccinatie écht zijn?

    (Aan de ministers van Volksgezondheid, die beloofd hebben dat het vaccin gratis én vrijwillig zal zijn. Tot wanneer blijkt dat je niet op een vliegtuig mag zonder vaccin. Of op de trein. Misschien mogen je kinderen niet naar de crèche of naar school als ze niet gevaccineerd zijn. Misschien krijg je geen lening meer als je ongevaccineerd bent. Er zijn vele vormen van ‘vrijwilligheid’.)

    Wanneer hadden jongeren het ooit beter dan vandaag?

    (Aan Valerie Droeven van De Standaard, die streng werd toegesproken door haar 14-jarige: ‘Mijn dochter heeft geen tijd meer voor mildheid. De generaties voor haar hebben haar opgezadeld met een hoop shit: klimaat problemen, systematisch racisme en homo- en transfobie’. In een krantenartikel – geen column, geen opiniestuk: een artikel in de cultuur-katern – vertelt ze vol ontzag hoe haar puber haar onder druk zet om een politiek correct standpunt in te nemen over gender identiteit. Valerie Droeven lijkt de opvoeding van haar dochter heel geslaagd te vinden. Het tegendeel is waar.)

    Hoe amechtig is deze zoektocht naar relevantie?

    (Aan Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose (Open Vld), die de krantenfoto’s al voor zich ziet: ‘Ik heb Kamala Harris een officiële brief geschreven en haar uitgenodigd voor een bezoek. Zij is ook voorzitter van de Senaat’. De muis die zo graag wil poseren naast de olifant, in de hoop dat niemand het verschil zal zien.)

    In welke stations stoppen vandaag maar weinig treinen?

    (Aan minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo), die in elk station elk halfuur een trein wil laten stoppen. De kleine stationnetjes zonder veel vaste stops liggen vooral in Wallonië. De Franstaligen vinden al lang dat de treinen te veel voor de Vlamingen rijden. Als Gilkinet zijn plan echt zou doordrijven, dan zou er veel rollend materiaal moeten verschuiven van Vlaanderen naar Wallonië. Maar onze journalisten negeren die communautaire olifant in de kamer.)

    Wat doen jullie medewerkers een godganse dag?

    (Aan het Minderheden forum, waar van de 20 medewerkers (!) er 16 gefinancierd worden door de Vlaamse burger: ‘De structurele financiering – 750 000 euro per jaar – komt van Bart Somers, daarnaast nog eens 600 000 euro van Hilde Crevits, 100 000 van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en 60 000 euro van Jan Jambon’. Je mag er als belastingbetaler toch écht niet te veel bij stilstaan.)

    Wie zit te wachten op een Brussels migratie-museum?

    (Aan minister-president Rudi Vervoort, die in Brussel op zoek is naar een locatie voor een migratiemuseum. Dat idee was vóór corona al decadent en wereldvreemd – het is ronduit waanzinnig om er nu nog steeds mee door te gaan. Te meer omdat Brussel een migratiemuseum ís. Met pakweg Molenbeek en Matonge als meest revelerende exposities.)

     Waar stopt de positieve discriminatie?

    (Aan de stad Gent, die volop kiest voor positieve discriminatie ten voordele van mensen met een arbeids-beperking en mensen met een buitenlandse herkomst. Best grappig dat allochtonen in Gent hetzelfde zijn als mensen met een arbeids-beperking. Maar waarom stoppen bij de Gentse Turken? Ook blondines voelen zich gediscrimineerd tijdens sollicitaties. En lelijke mensen. En Limburgers. Wanneer gaat de stad Gent hén positief discrimineren?)

    Wat zijn fundamentele mensenrechten en wat niet?

    (Aan Nozizwe Dube, die geen twee kanten aan elk verhaal ziet: ‘Over fundamentele mensenrechten voor holebi’s of zwarte mensen, bijvoorbeeld, is maar één wenselijk standpunt mogelijk’. Dat klopt alleen wanneer ‘fundamentele mensenrechten’ echt fundamenteel zijn, zoals bijvoorbeeld een gelijke berechtiging door politie en justitie. Maar is een sociale woning een fundamenteel mensenrecht? Een job? Een herstelbetaling? Het grote probleem is net dat de linkerzijde het concept ‘mensenrechten’ eindeloos blijft oprekken.)

    Wie heeft u verkozen?

    (Aan de Vlaamse Ombudsman, die de vrije markt wil corrigeren: ‘Vlaanderen moet van internet een basis-behoefte maken. Dat houdt onder meer in dat consumenten niet meer zomaar afgesloten kunnen worden’. Hij meent ook dat de overheid ‘te veel overlaat aan privé-initiatief’. Vlaanderen is echt specialist in het aanstellen van ‘onafhankelijke’ ambtenaren, die zich dan altijd ontpoppen tot linkse militanten.)

    Waarom moet een pensionering altijd een heiligverklaring zijn?

    (Aan Humo, dat Martine Tanghe de hemel in prijst: ‘Als journaal-anker bleef Martine Tanghe vier decennia lang consequent weg van politieke anti- en sympathieën’. Een significant deel van de kijkers heeft dat nochtans anders ervaren. Martine Tanghe is een monument, maar dan een beetje zoals de Toren van Pisa: helt nogal stevig over naar één kant.)

    Wie zijn de mannen die de lamp doen branden?

    (Aan het Verbond van Belgische Ondernemingen én het Koninklijke Paleis, waar ze fan zijn (!) van Tinne Van der Straeten: ‘Na een onderhoud met VBO-topman Pieter Timmermans liet die in een telefoontje aan Alexander De Croo vallen dat Van der Straeten hem ‘ministeriabel’ leek. Ze kon eveneens rekenen op de steun van het paleis, bleek in de wandelgangen van de Koning Boudewijn stichting, waar Van der Straeten en Vincent Houssiau, de kabinetschef van koning Filip, elkaar ontmoetten’. Wil de laatste het licht uitdoen in de aloude Belgische bastions?)

    *

    Zit u zelf ook nog met vragen? Blijf er niet mee zitten. Stel ze hardop in een reactie op dit stuk.

    Dominique Laridon

    CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

    W     t hebben we hierboven geleerd dat we nog niet wisten?

    Wat de lezer denkt, weet ik niet, maar zelf moest ik denken aan La Ballade des Pendus, ge-vermengd met een ander beter bekend gelge-lied dat spreekt over een koord die in d’hoogte ging, terwijl in iedere lus een Rechter hing. Stel U even voor slechts drie per galg. Dan duurt de vertoning toch een eeuwigheid?

    Maar zoveel tijd is er niet meer: Het geld is op.

    Stelt zich de vraag wat Links dan klassiek doet. Het geld halen waar het zit, dus bij de werkende medemens…

    Benieuwd wat het volgende week weer wordt, want de oogst is groot en de arbeiders zijn weinig..

    Digitalia

    23-11-2020, 19:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500418 - HOERA VOOR DE EERSTE DAG V N DE NIZUWE WEEK

    .

    500418 - HOERA VOOR DE EERSTE DAG V     N DE NIZUWE WEEK

    MAANDAG 23 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    NET ALS OP DE TEEVEE EN IN DE GAZET: DE NIEUWS ‘ITAMS’ ZIJN DE HERHALING VAN DE HERHALING VAN DE ERLFENDERTIGSTE HERHALING.

    Cecilia (Latijn: Caecilia) (? – omstreeks 230)

    is een Romeinse martelares en heilige in de Katholieke Kerk. Volgens de legende kwam ze uit een Romeinse voorname familie, gens Caecilia. Ze zou zeer jong zijn gedwongen te huwen met iemand uit een andere Romeinse adellijke familie. Ze vond troost in de muziek en stierf de marteldood omstreeks 230. Ze werd patrones van muziek, instrumenten makers en zangers.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

     *

    NATTE VINGER POLITIEK

    Bart De Wever heeft als pas nog maar eens herkozen voorzitter van de N-VA een oproep gedaan aan CD&V en SP.a om de sluiting van alle kernreactoren in 2025 via een wisselmeerderheid ongedaan te maken. Zoals verwacht hebben die partijen er niet mee ingestemd door te verwijzen naar het regeerakkoord van Paarsgroen+, waarin o.m. staat dat over die sluiting pas een definitief akkoord komt tegen einde 2021.

    Bart is slim genoeg om te weten dat het tegen dan sowieso fout zal lopen, zoals ik ook reeds meldde in mijn blog van eergisteren (‘ENGIE/Electrabel – Paarsgroen 1-0’). Voor alle duidelijkheid zet ik alles nog eens op een rijtje.

    Als eind volgend jaar blijkt dat bij een complete ontmanteling de energie bevoorrading niet kan verzekerd worden dat de energieprijzen de pan niet uit zouden rijzen, kan - volgens het huidige regeerakkoord - er nog bekeken worden om eventueel de twee jongste kernreactoren toch in werking te houden.

    Dat was vóór de beslissing van ENGIE/Electrabel om er toch tegen 2025 volledig mee te stoppen, zoals bepaald door de regering Verhofstadt I. Als het bedrijf bij dat besluit blijft, wat volledig volgens de Belgische wetten is, moet men hier in 2025 verder zonder kernenergie, die nu nog zorgt voor 51% van de productie. Dan zal het tekort hoofdzakelijk moeten worden opgevangen door (dure) import van stroom uit Frankrijk (die daar nog zal gemaakt zijn met ... kernenergie) of uit Duitsland (waar men nog ettelijke jaren stroom zal verwekken met het verbranden van erg vervuilende bruinkool).

    Daarmee staat de regering van Crootje, Quickie en Brouckie met de rug tegen de muur. Hét probleem daarbij is dat Paarsgroen+ over geen enkele berekening beschikt die aantoont dat de kernuitstap te realiseren is. Zo’n berekening was er bv wél onder de Zweedse coalitie toen die moest beslissen Doel1 en Doel2 langer open te houden.

    Tinneke Van der Straeten is alles behalve een leek ter zake. Ze heeft er al een carrière als advocaat opzitten, waarbij ze zich specialiseerde in klimaat- en energierecht en geldt als een deskundige ter zake. Als de hele nu geplande operatie echter mislukt, riskeert ze eerder herinnerd te zullen worden als minister van Kernuitstap i.pl.v. van Energie

    *

    ASTRAZENECA TOT 90 PROCENT EFFECTIEF, AFHANKELIJK VAN DOSIS

    Vandaag om 08:22

    Het covidvaccin van farmabedrijf AstraZeneca, dat wordt ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Oxford, blijkt gemiddeld voor 70 procent effectief in het voorkomen van een besmetting. Een aangepaste dosering verhoogt die doeltreffendheid tot 90 procent, aldus het bedrijf.

    De Brits-Zweedse farmamultinational testte twee verschillende vaccinatie-patronen tijdens de fase 3-testen bij meer dan 23.000 mensen. Eén groep van de testpersonen kreeg eerst een halve dosis van het vaccin, gevolgd door een volledige dosis minstens één maand later. Daar bleek 9 op de 10 beschermd tegen het virus. Bij wie twee volledige dosissen met één maand verschil kreeg, was dat 6 op de 10.

    De afgelopen weken kwam ook Pfizer en Moderna met vaccin resultaten: beide bedrijven klokten af op 95 procent doeltreffendheid.  

    ‘De sleutelrol van België in de vaccinrace komt niet uit de lucht vallen’

    Nergens ter wereld worden per capita meer vaccins geproduceerd dan in België. Ons land zit in een sleutelpositie. ‘Dat gaat terug tot de ontwikkeling van de eerste poliovaccins.’

    Coronavirus

    Het stukje genetische software dat ons moet bevrijden van Covid-19.    Een tongbreker blijkt het wondermiddel om straks weer stadions te vullen, cafés te doen vollopen en elkaar zonder schrik vast te nemen. De twee meest beloftevolle vaccins draaien op een brokje genetische software dat de geneeskunde dooreen gaat schudden: mRNA.

    Marie Van Oost

    CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

    W     t hebben we hierboven geleerd dat we nog niet wisten?

    1. Dat van de Heilige pf de Held van de Dag is eigenlijk de Heilige van gisteren. ‘k Zal het nu nooit meer vergeten: 11 + 11 = 22, of anders gezegd, starten, om zeker te zijn, met tweemaal het begin van de telling en dat dan verdubbelen. Een soort betekenis die perfect pat op de persoonlijkheid van de meeste Cecillekes…Nooit gaan over het ijs van één nacht!

    -

    En verder gaat de draaimoalen over de Gele Pest jolig verder. Eeerst een vol jaar over de ramp zelf, nu met het geweer iop de andere schouder, de litanie verder zetten met het tegengestelde. De afbouw van het virus. Net alsof men na een kettings-botsing, de wrakken een voor een wegsleept…

    Idem dito met de kern-energie. Tekens alla registers open met Stoppen, met niet stoppen, met wel stoppen, Terwijl iedereen maar al te goed weet dat we er niet zonder kuunen. Mar via de reactoren klimt Groen naar de dikste portefeuilles en om de poen is het hen te doen.

    Maar, ’t is waar. Waarmee zou de polletiek zich anders mee onledig houden, als er geen bezigheids-therapiën mer zouden bestaan? Het land in goede banen leiden?

    Maar mens toch! Da4s voor niks goed.   Tout va très bien Madame La Marquise..

    Digitalia

    23-11-2020, 10:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!