MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    29-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 - DOORBRAAK Sedert 1 December 2019 ror 2024 zit Zuster Ursula aan de stuurknuppel. ‘A stronger Europe in the world’

    174 - DOORBRAAK

    *

    Zondag 29 maart 2020

    *

    NIEUWE ACCENTEN IN HET EUROPESE DEFENSIE- EN VEILIGHEIDSBELEID?

    Von der Leyens strategische defensieplannen doorgelicht

    *

    https://doorbraak.be/nieuwe-accenten-in-het-europese-defensie-en-veiligheidsbeleid/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    De EU van Ursula von der Leyen maakt op vlak van defensie weinig duidelijke keuzes.

     

    foto: ©Reporters

    *

    Leestijd 10 minuten

    *

    Op 1 december 2019 werd de nieuwe Europese Commissie (EC) onder leiding van voorzitter Ursula von der Leyen geïnstalleerd. Wat betreft het Europese defensie- en veiligheidsbeleid, zijn daarbij twee nieuwe zaken op te merken. Von der Leyens politieke richtlijn ‘A stronger Europe in the world’ en de oprichting van een nieuw Directoraat-generaal ‘Defense Industry and Space’.

    Een sterker Europa in de wereld?

     

    In het kader van haar ‘verkiezingscampagne’ voor het voorzitterschap van de EC, gaf Von der Leyen een 24 pagina’s tellend programma uit met de titel A Union that strives for more. My agenda for Europe. Political guidelines for the next European Commission 2019 – 2024. In het vijfde hoofdstuk, A stronger Europe in the world, legt ze uit wat ze als commissievoorzitter wil bereiken op het vlak van de rol van de EU in de wereld, de verdediging van ons continent en van de Europese belangen wereldwijd.

    Soft power

     

    Als haar eerste opdracht ziet ze de versterking van ‘Europa’s verantwoord leiderschap’. Daarbij steunt von der Leyen vooral op zogenaamde soft power middelen (het inzetten van economische, culturele en diplomatieke middelen om politieke doelen te bereiken), in tegenstelling tot hard power. Enkel actoren die over voldoende militaire middelen beschikken (we denken daarbij dan in de eerste plaats aan de VS) kunnen die hanteren.

     

    de Europese voorkeur voor de aanwending van soft power voor als zijnde superieur

     

    Von der Leyen stelt de Europese voorkeur voor de aanwending van soft power voor als zijnde superieur aan het gebruik van hard power, maar vergeet daarbij te vermelden dat de EU (of zijn lidstaten) eenvoudigweg niet in staat is tot een langdurig volgehouden machtsprojectie buiten de grenzen van de Unie. Soft power is dus eerder een keuze uit noodzaak dan uit vrije wil.

     

    De zachte machtsmiddelen die von der Leyen wil inzetten om de legitieme belangen van de EU internationaal te verdedigen, zijn een ‘sterke, open en fair-trade agenda’. Onderhandelingen en het sluiten van akkoorden met handelspartners beschouwt ze als de hoeksteen van Europa’s invloed in de wereld. Daarbij zal Von der Leyen erover waken dat alle nieuwe akkoorden voldoen aan de hoogste standaarden op het vlak van klimaat, milieu en sociale bescherming. Door middel van handel wil ze de ‘Europese waarden van verantwoord globaal leiderschap’ in de ganse wereld ingang doen vinden. Europa zal streven naar het vinden van multilaterale oplossingen voor de wereldproblemen; een punt dat Von der Leyen alvast op de agenda wil zetten, is een hervorming van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

    Afrika, de westelijke Balkan en brexit

     

    De EU is nu al de grootste donateur van ontwikkelingshulp ter wereld, vooral in Afrika, en wil dat ook zo houden

     

    Op de tweede plaats wil Von der Leyen dat de EU een actievere rol gaat spelen door meer samen te werken met de naaste buren en de partners elders in de wereld. De ‘Europese waarden’ en ‘respect voor de internationale rechtsregels’ moeten daarbij het uitgangspunt zijn. Het Afrikaanse continent wordt bestempeld als Europa’s dichtste buur en ‘natuurlijke partner’. De EC wil dan ook voor Afrika een alomvattende strategie ontwikkelen, gebaseerd op ‘gelijkheid, vrijheid en waardigheid’. De EU is nu al de grootste donateur van ontwikkelingshulp ter wereld, vooral in Afrika, en wil dat ook zo houden. Von der Leyen verwacht blijkbaar veel van de jongste en snelst groeiende middenklasse ter wereld die zich in Afrika in recordtempo aan het ontwikkelen is.

     

    Wat de westelijke Balkan betreft, wil von der Leyen doorgaan op de ingeslagen weg en het hervormingsproces in de regio verder ondersteunen. Onderhandelingen met Noord-Macedonië en Albanië moeten worden opgestart. Von der Leyen laat er trouwens geen gras over groeien: ze kreeg op 23 maart 2020 groen licht voor de toelatingsbesprekingen. Opnieuw moet de klemtoon liggen op het promoten en het delen van de Europese waarden en belangen. Von der Leyen beschouwt dit als cruciaal voor het hele project.

     

    Ten derde wil von der Leyen, nu de brexit een feit geworden is, een ambitieus en strategisch partnerschap met het Verenigd Koninkrijk uitbouwen. Hoe dat er in de praktijk zal uitzien, en of de Britten nog veel zin hebben om zich nauw aan de EU te liëren, valt nog af te wachten.

    Het Europees Gemeenschappelijk Buitenlands- en Veiligheidsbeleid

     

    Om de EU op het internationale toneel meer slagkracht te geven, wil Von der Leyen af van de regel die voorziet in unanimiteit om in het domein van het gemeenschappelijk buitenlands- en veiligheidsbeleid (GBVB) beslissingen te nemen. Een gekwalificeerde meerderheid zou moeten volstaan; landen die met een bepaald voorstel niet akkoord gaan, maar in de minderheid worden gesteld, zouden dus moeten volgen. Dit wordt ongetwijfeld nog een zeer heikel punt, en het is twijfelachtig of dit wel haalbaar is.

     

    Von der Leyen haalt ook het laken wat meer naar zich toe. Alle acties die in het kader van het GBVB worden ondernomen (inclusief ontwikkelingshulp), moeten met de voorzitter van de EC (haarzelf dus) gecoördineerd worden. Bovendien wil ze het budget van de programma’s die de EU in het buitenland ondersteunt en de acties die het onderneemt, met maar liefst 30% verhogen, tot een totaal van 120 miljard euro! Dat dit in tijden van coronacrisis een utopie is, wordt op het einde van dit artikel geïllustreerd.

    NAVO

     

    Dat de commissie vooral wil inzetten op soft power, wordt nog geaccentueerd wanneer we kijken naar haar plannen voor een Europese defensie. Volgens de analyse van von der Leyen, heeft Europa in het verleden altijd invloed in de wereld uitgeoefend door middel van vrede, en vrede bewerkstelligd door invloed uit te oefenen. Enige onderbouwing van deze op zijn minst twijfelachtige stelling, blijft achterwege.

     

    De EU moet trans-Atlantisch georiënteerd blijven, maar moet tegelijk moedige stappen durven zetten naar een authentieke Europese Defensie Unie

     

    Hoe dan ook, de Duitse komt tot de conclusie dat vrede, veiligheid en ontwikkeling met elkaar samenhangen en elkaar versterken. Toch wil ze dat de NAVO de hoeksteen van het Europese collectieve defensiesysteem blijft. De EU moet trans-Atlantisch georiënteerd blijven, maar moet tegelijk moedige stappen durven zetten naar een authentieke Europese Defensie Unie (een eis van de Franse president Macron). Daartoe wil ze het Europees Defensiefonds (EDF), dat onderzoek en de ontwikkeling van capaciteiten ondersteunt, uitbreiden en versterken. Als een volwaardige globale macht, moet de EU ook een actieve rol blijven spelen binnen de Verenigde Naties (VN), om uitdagingen zoals instabiliteit in landen en regio’s, grensoverschrijdend terrorisme en georganiseerde misdaad aan te gaan.

    Versterking van de Europese defensie industrie en ruimtevaart

     

    Onder het voorzitterschap van Von der Leyen, zal er een nieuw directoraat-generaal worden opgericht dat zich specifiek zal bezighouden met de Europese defensie industrie en ruimtevaart (DG DIS). Het zal een aantal bevoegdheden overnemen van het bestaande Directoraat-Generaal voor de Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf. De verantwoordelijkheden behelzen onder andere: het financiële beheer van de ruimtevaartprogramma’s, ruimtebeleid, Copernicus en defensie, de Europese satellietnavigatieprogramma’s en het defensieluik van de eengemaakte markt en aankoopbeleid.

     

    Het is geen verrassing dat een Fransman, Thierry Breton, dit directoraat zal leiden, eens het opgericht is. Nu het VK de EU heeft verlaten, heeft Frankrijk immers de belangrijkste defensie- en ruimtevaartindustrie binnen de EU. Naar verluidt verwacht president Macron veel voordelen voor Frankrijk wanneer hij deze industrieën naar een Europees niveau kan tillen.

    The French Connection

     

    dat Macron uit is op het oprichten van een alternatief voor de NAVO

     

    Ook Parijs heeft de wens uitgedrukt dat de EU zijn status van sterke, onafhankelijke speler op de internationale scene kan waarmaken. Daarom wil hij de Franse invloed op het Europese veiligheids- en defensiebeleid maximaliseren. Dit wil hij bereiken door het ontwikkelen van een politieke, industriële en militair-strategisch autonomie voor de EU. In samenwerking met Washington indien mogelijk, maar zonder (of zelfs er tegenin) wanneer nodig. Dit aspect van de Franse ambities binnen de EU schrikt een aantal pro-Atlantische landen zoals Nederland en Polen af. Zij vrezen immers dat Macron uit is op het oprichten van een alternatief voor de NAVO.

     

    En hoewel de Fransen al jarenlang aan het lobbyen zijn voor een diepere integratie van de Europese defensie industrie, staan ze zelf zeer weigerachtig tegenover de consequentie van het afstaan van bevoegdheden in het domein van veiligheid en defensie aan Europa. Frankrijk is eerder voorstander van intergouvernementele samenwerking, omdat het daar natuurlijk zelf, als sterkste speler, het meeste baat kan bij hebben. Het valt dus nog af te wachten of bovenstaande elementen geen negatieve impact zullen hebben op de snelheid van het uitrollen en op de effectiviteit van de DG DIS.

    Taken

     

    Het nog op te richten directoraat-generaal zal verantwoordelijk worden voor de implementatie van het uitgebreide Europese Defensiefonds. Het DG zal ook instaan voor het garanderen van een open en concurrentiële Europese defensiemarkt en de Europese regels op het vlak van defensieaankopen afdwingen. Daar bovenop zal het, samen met het DG Mobiliteit en Transport, verantwoordelijk zijn voor de implementatie van het Actieplan Militaire Mobiliteit (AMM).

     

    Andere taken zullen onder anderen zijn: het stimuleren van een innovatieve ruimte industrie in de EU, het implementeren van het toekomstige ruimteprogramma en het verder uitrollen en begeleiden van het wereldwijde navigatiesatellietenprogramma Galileo, van EGNOS (wat staat voor ‘European Geostationary Navigation Overlay Service’) en van het Europese Copernicusprogramma dat de aarde vanuit de ruimte observeert.

     

    Aan de oprichting van het DG DIS is heel wat overleg voorafgegaan. De beslissing om ermee door te gaan, wijst erop dat defensie een belangrijker beleidsdomein voor de EU aan het worden is. Sinds 2019 werden in de schoot van de EU een aantal initiatieven ontwikkeld om de samenwerking te vergroten op het vlak van defensie industrie, militaire capaciteit, crisismanagement en militaire mobiliteit. Ook op het gebied van samenwerking met de aangrenzende regio’s boekte de EU vooruitgang. Enkele recente voorbeelden zijn de Permanent Structured Cooperation(PESCO), de Military Planning and Conduct

     

     

    29-03-2020, 21:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.173 – DOORBRAAK De twintig visioenen van een realist.

    173 - DOORBRAAK

    *

    Zondag 29 maart 2020*

    *

    10 WINNAARS EN 10 VERLIEZERS VAN CORONA

    DE WERELD WAARIN WE WAKKER WORDEN (SLOT)

    *

    https://doorbraak.be/10-winnaars-en-10-verliezers-van-corona/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    Xi Jinping en Poetin, twee van de potentiële winnaars van de coronacrisis.

     

    *

    foto: ©Reporters

    *

    29 maart 2020 - Leestijd 9 minuten

    *

    Lijstjes zijn top, zo beweren de mediamarketeers. Zet een cijfertje in je titel en de lezers stromen toe. Doorbraak kan natuurlijk niet achterblijven bij al dat mediageweld en daarom krijgt u nu al ons lijstje met de 10 winnaars en verliezers van de Corona-crisis. Als de mist over een jaar of twee optrekt, wie zal dan aan de juiste kant van de Geschiedenis terechtkomen? Hieronder onze prognose.

    De winnaars

     

    1. China

    Met stip op de eerste plaats: China. Maar dat wist u al. Ze komen eerst uit de tunnel, hebben ruim voldoende financiën om de crisis te bezweren en hebben alweer ‘bewezen’ dat een sterk geleide dictatuur efficiënter werkt dan een chaotische vorm van democratie.

     

    2. De digitale wereld

    Alles wat met online bestellen te maken heeft en met telewerken krijgt een enorme duw in de rug. En dat is goed voor programmeurs, magazijnbedienden, postbedrijven en pakjesbestellers. Dat blijft ongetwijfeld ook na corona doorwerken. Het is iets minder interessant voor winkelpersoneel, bankbedienden en andere loketambtenaren. Onze tip: gebruik het thuiszitten om uzelf een computer-diploma te bezorgen.

    Het zal jaren duren om dat puin te ruimen

     

    3. De natiestaat

    Iedereen staat aan te schuiven met het handje omhoog om geld te ontvangen. Het zal jaren duren om dat puin te ruimen. Maar daarna wordt het ook een helse taak om de burger te overtuigen dan de staat ‘te groot’ is. Dik worden is veel makkelijker dan afslanken. Open Vld weet er alles van. Ook de extra machten die de staat nu installeert om zijn burgers te controleren in hun handel en wandel, zullen blijvertjes zijn. Justitie en politie zullen het iets makkelijker krijgen om mensen achter de tralies te krijgen (en te houden). De ‘rechten’ van de staat worden weer wat sterker tegen de ‘rechten van het individu’. Voor verdedigers van democratische besluitvorming en privacy worden het moeilijke tijden.

     

    4. De belasters en communisten

    De staat moet natuurlijk betaald worden en in crisistijd moet je het geld halen waar het zit. De PTB/PVDA wordt een stuk groter en wordt salonfähig (want bevorderlijk voor België en zijn transfers). De jacht op ‘waar het geld zit’ wordt steviger.

     

    5. Vlaams Belang

    Aangezien de partij nog niet ‘bezoedeld’ is door machts-deelname, wordt de partij in een ‘crisis’-atmosfeer nog een stuk aantrekkelijker in Vlaanderen. Dat geldt zowel voor mensen die het moeilijk hebben, als mensen wier rijkdom geviseerd en belast wordt. En natuurlijk ook voor wie het moeilijk heeft met een nog groeiende geldstroom richting Zuid-België en Zuid-Europa.

     

    6. De virologen & gezondheidswerkers

    Net zoals Justitie een ‘boost’ kreeg na de affaire-Dutroux halfweg de jaren 90, zal de gezondheidssector niet te klagen hebben van politieke aandacht en dus financiële middelen. Het zal even op de tanden bijten zijn in de komende weken, maar zorginstellingen en zorgpersoneel krijgen substantieel meer middelen. Virologen krijgen een zeg in het bestuur. Marc Van Ranst (in een vorig leven virulent twitteraar) wordt mogelijk minister van Volkgezondheid. Of tenminste toch de man die het beleid bepaalt.

     

    In tijden van economische tegenspoed kiest men liever de leiders die men kent

     

    7. Trump en Poetin

    Als er al twijfel over was, dan nu allicht niet meer: de nieuwe president van de Verenigde Staten heet Donald Trump. Niet omdat hij zo fantastisch is, maar wel omdat de tegenkandidaat nog minder geloofwaardig is. De Democraten hebben de kans gemist om iemand geloofwaardig tegenover Trump te zetten. In tijden van economische tegenspoed kiest men liever de leiders die men kent. Datzelfde geldt overigens voor de kliek rond Poetin. Ze hebben daar geen covid-19, maar wel een hoge sterfte aan long-ontstekingen. En ook dat helpt om de oppositie (als er al was) in het gareel te houden.

     

    8. De vakbonden

    Dit is een moeilijke. Verschuift de coronacrisis de machtsbalans naar de werkgevers of naar de vakbonden? In een economische crisistijd zou je verwachten dat vakbonden iets minder machtsmiddelen hebben om ‘druk te zetten’. Anderzijds is de verwachting wel dat de staat kordater zal optreden, omdat nu eenmaal iedereen vragende partij is. Er moeten beslissingen worden genomen. Zolang die staat nog steeds België is, is de PS incontournable. En zolang er Vlaamse partijtjes zijn die ‘verantwoordelijkheid nemen’ en dat spel meespelen, is de verwachting dat de staat eerder de vakbonden zal helpen dan de werkgevers. Bovendien is een tijd van economische onzekerheid ook een tijd van werkloosheid en dus een groeiend ledenaantal en meer overheidssubsidies voor het beheren van werkloosheidsdossiers.

     

    9. De MR

    In tegenstelling tot de Open Vld aan Vlaamse kant, staat de MR op winst. Met een PS die al hoe meer gaat lijken op de PTB, is de MR de enige kracht op ‘rechts’ en kan die profiteren van de hele rechterzijde én het centrum (wat is dat, cdH?). Daarbij komen ook de machtsposities die ze nu bekleden: Wilmès in België, Michel en Reynders in Europa en een half legertje onbekende MR-ministers. De MR zal kunnen uitspelen hoe ze het land (lees Wallonië) gered hebben van de crisis en de boze N-VA en hoe zij toch maar de ‘macht gedragen’ hebben. Niets trekt kiezers meer aan dan het gevoel bij de winnaars te horen.

     

    goede tijden voor lobbyisten en drukkingsgroepen

     

    10. Groepslobbying

    In moeilijke tijden is het voor elke groep belangrijk om daar te zijn waar het manna uitgedeeld wordt (of juist afgenomen). Het worden dus goede tijden voor lobbyisten en drukkingsgroepen. Religieuze, economische, culture lobbyisten allerhande: u staan gouden tijden te wachten!

    De verliezers

     

    1. De ouderen en gepensioneerden

    Wie oud is (en dit virus overleeft) blijft waarschijnlijk nog eenzamer achter dan vroeger. Passen op de zieke of gezonde kleinkinderen zal moeilijker worden, want wie wil virussen verspreiden? Bovendien zijn de (al dan niet riante) pensioenen de eerste slachtoffers van draconische ‘Griekse’ besparingsmaatregelen die opgelegd worden bij een muntcrisis. En wat er nog op de bankrekening staat, wordt aangevreten door inflatie. Pensioenfondsen die moeten zorgen voor een bijkomend pensioen, komen overigens snel in geldnood terecht als hun investeringen het niet goed meer doen.

     

    1. De klimaatbeweging en -industrie

    Als er geen geld is en de olie staat goedkoop, wie betaalt dan miljarden aan subsidies voor (dure) windmolens, zonnepanelen en gascentrales? We zullen blij zijn als die vliegtuigen eindelijk weer de lucht ingaan, dan kan het cabinepersoneel tenminste weer aan de slag. Het draagvlak voor draconisch dure maatregelen verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer overheidsgeld schaars wordt en mensen (en overheden) in de financiële problemen komen.

     

    Landen plooien zich terug op zichzelf

     

    3. Globalisering en armoede

    Bedrijven beseffen meer en meer dat ze best hun leven niet inzetten op ‘ver-weg’ leveranciers. Grenzen gaan verder toe en tarieven stijgen. Landen plooien zich terug op zichzelf. Dat zorgt evident dat de globalisering, de ‘motor’ voor wereldwijde economische ontwikkeling, stokt. Producten zullen niet verder ‘goedkoper’ worden en hele groepen arbeiders in ontwikkelingslanden vallen zonder werk. Dat is goed nieuws voor ‘we-putten-de-wereld-uit’-activisten, slecht nieuws voor de rest van de wereld die gewoon was geraakt aan ‘veel en goedkoop’.

     

    4. Groen en de centrumpartijen

    Groen doet het goed als de economie draait. Dan hebben we tijd en geld om ons zorgen te maken over het milieu, het einde van de wereld en een niet-aflatende stroom discriminatie-problemen. Maar dat soort problemen wordt irrelevant voor iedereen behalve een klein groepje overtuigden. De kiesdrempel wenkt. Dat geldt evenzeer voor de huidige centrumpartijen CD&V, Open Vld en sp.a. In ongewone crisistijden hebben zij geen sterk economisch verhaal. Tenzij ze sterke leidersfiguren naar voren kunnen schuiven. De N-VA staat daar met haar populaire kopmannen in pole-position, maar kan nu niet profiteren van de media-aandacht die de anderen wel krijgen.

     

    5. Open grenzen

    In crisistijden gaan grenzen toe, omdat ze de bevolking een soort bescherming bieden. Zowel binnen Europa als naar de buitengrenzen toe, komen er extra maatregelen. Men weet nu hoe het moet, en het blijkt allemaal een stuk gemakkelijker dat we eerst dachten. Wie pleit voor open grenzen zal voortaan een beetje meewarig bekeken worden.

     

    6. Horeca en (klein)handel

    Uitgaan en uitgeven aan dingen die we eigenlijk niet nodig hebben, zijn de eerste slachtoffers van een tekort aan cash. Jammer voor zovele hardwerkende winkeliers en horeca-uitbaters. Ook jammer voor het vele personeel dat in die sector zijn dagelijks brood verdient.

     

    Pech voor wie in de middenklasse een normaal inkomen heeft

     

    7. De belastingbetaler & spaarder

    Pech voor wie in de middenklasse een normaal inkomen heeft. Er komen extra crisis-belastingen op dat inkomen. (Dat zal dan wel ‘coronabelasting’ of ‘solidariteitsbelasting’ gaan heten). Ook pech voor wie in de afgelopen decennia spaarde en een centje opzij zette. De beurzen crashen, inflatie versnelt en de staat zal inkomsten zoeken om af te romen. Crisisbelastingen zijn snel ingevoerd, maar veel moeilijker afgeschaft.

     

    8. De gesubsidieerde socioculturele sector

    De socioculturele sector is al heel lang gewend aan subsidies als evidente financiering van de activiteiten. In crisistijden heeft de overheid minder geld voor dit soort dingen en gaan ook de mensen zelf de geldbuidel dicht houden. Experimentele kunst (dat per definitie al weinig publiek aantrekt) krijgt het zeer moeilijk. Tenzij het natuurlijk experimenteert met kunst die wel een publiek aanspreekt.

     

    9. De Europese Unie & de euro

    Om het boeltje enigszins bij mekaar te houden, zal het nodig zijn om naast het drukken van geld ook ‘eurobonds’ te maken. Schuldpapier dat mede door de rijke landen gedekt en gefinancierd wordt, maar voornamelijk gespendeerd wordt in de zuiderse landen. Dat betekent snel groeiende transfers van de rijkere (minder spendzieke) eurolanden naar de armere. Met de Griekse ervaring in het achterhoofd weten we dat zulks niet zo goed ligt bij die rijkere landen.

     

    De Unie en/of de euro dreigt uit mekaar te vallen, want niet crisisbestendig

     

    De Unie en/of de euro dreigt uit mekaar te vallen, want niet crisisbestendig. Dat is overigens nu al pijnlijk duidelijk met Italië en Nederland in de rol die vroeger Duitsland en Griekenland speelden. Ons land zal helaas in het kamp van de armoezaaiers terechtkomen.

     

    10. België

    België zat al op een groeiende spreidstand tussen een ‘rechts’ Vlaanderen en een ‘links’ Wallonië’. Een schuldencrisis zal dat er niet gemakkelijker op maken en ‘het geld halen waar het zit’ betekent onvermijdelijk hogere belastingen in Vlaanderen. En dus groeit alles verder uit mekaar. Als Wallonië in absolute crisistijden al weigert om met de twee grootste Vlaamse partijen samen te werken (en daar ook mee wegkomt), dan is het weinig waarschijnlijk dat zoiets nadien wel gebeurt. De combinatie van een onoverkomelijke berg staatsschuld en een politiek wankele staat is niet echt aantrekkelijk voor de financiële markten.

    Dirk Laeremans


    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Dit is een tijdsdokument dat nog vele jaren ons leven zal begeleiden.

    Is best van zeer dichtibj te volgen

    Allez, ik wil zeggen voor wie het allemaal overleeft…Komt Tijd, komt Raad.

                     

     

     

    29-03-2020, 19:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.55 – TSCHELDT Ooit was er een Heilige Sinte Corona – maar nu er geen Pastoors meer zijn, moeten we ons behelpen met de Rode Duivel van het Communisme

    55 - TSCHELDT

    *

    860 JAAR GELEDEN WERD DE ECHTE CORONA GEBOREN: DE BESCHERMHEILIGE TEGEN…. EPIDEMIEËN

    *

    - 27 maart 2020 –

    *

    Je kan het zo gek niet bedenken. We leven in een tijd waarin twee verhalen samenkomen op een manier die zelfs de Paus niet kon bedenken.

     

    In het jaar 160 werd er een meisje geboren. Men noemde haar Corona. Geboorteplaats staat niet vast: ofwel Egypte ofwel Syrië.

     Corona zou zich het lot aangetrokken hebben van een aantal mensen die wegens hun geloof gemarteld waren.

      zou daarop zijn opgepakt door de Romeinen. Ze was ongeveer 16 jaar toen. Haar straf (in ca 177) was ongekend gruwelijk. Haar beulen bogen twee palmbomen tot op de grond en bonden haar met de ene arm aan één palmboom en met haar andere arm aan de andere. Vervolgens lieten ze de palmbomen los. Corona werd uit elkaar gescheurd.

     Volgens sommige overleveringen zou ze samen gestorven met St. Victor van Siena. Het is niet duidelijk of St. Victor haar vader dan wel haar man was.

     

    Sinds haar marteldood wordt Corona door de kerk geëerd als Sint-Corona.

     

    Omdat ze werd vermoord met behulp van bomen is ze de patroonheilige van de houthakkers. Naast houthakkers wordt Corona ‘aanbeden’ door schatgravers en staat ze voor standvastigheid in het geloof en geldzaken. Daarnaast is ze de beschermheilige tegen stormen en … houd u vast… epidemieën.

     Mensen hielden relikwieën van haar bij. In 997 bracht de Rooms-Duitse keizer Otto III een aantal relikwieën van Corona naar Aken waar ze sindsdien in een tombe in de Dom bewaard worden.

     In 1504 werd een beeld van Sint-Corona gevonden in een holle lindenboom in Oostenrijk. Het dorpje heet sindsdien Sankt Corona am Wechsel.

    *

    Er zijn nog andere plaatsen naar haar genoemd. Het zijn of waren allen ooit bedevaartsoorden voor Sint-Corona. Zo is er nog Sankt Corona am Schöpfl in Oostenrijk of St. Corona bij Staudach en Handlass. Corona is vandaag nog steeds een redelijk gekende Heilige in de streken van Beieren en Bohemen.

    *

    In sommige verhalen wordt Corona ook Korona of zelfs Stephania genoemd.

    Geheel losstaande van het coronavirus was de Dom van Aken van plan dit jaar een tentoonstelling te houden rond het gerestaureerde schrijn van de Heilige Corona. Het schrijn is rijkelijk versierd met goud, brons en ivoor en stond 25 jaar in de schatkamer van de Dom van Aken.

    Sint-Corona tussen de twee palmen: een verwijzing naar haar gruwelijke dood

     Ondanks het feit dat de Katholieke Kerk een Heilige heeft voor epidemieën werd het virus dat vandaag de wereld lam legt niet bewust naar Sint-Corona genoemd. Dat is louter toeval.

     

    Het virus kreeg de naam corona omdat het onder de microscoop lijkt op een kroon, in het Latijn “corona”.

     De herdenkingsdag voor Sint-Corona is 14 mei, misschien wel een goede deadline om tegen dan het coronavirus verslagen te hebben.

     Ter ere van Sint-Corona heeft de kerk een gebed voor haar:

     Gebed tot de Heilige Corona

     

    Almachtige God, die genadig neerziet op Uw volk

    en altijd bekommerd zijt om de zieken en de

    zwakken; Uw Zoon Jezus Christus heeft zieken

    de handen opgelegd en hun zonden vergeven.

     Zie genadig neer op hen die nederig voor U staan

    en bidden om genezing.

     We bidden U in deze tijd van epidemie en nood,

    sta met Uw liefde en goedheid Uw volk bij.

    Wend deze ziekte van ons af,

    laat hen die erdoor getroffen zijn weer genezen,

    bescherm hen die door Uw goedheid, tot nu toe,

    ervan bewaard zijn gebleven

    en laat de plaag niet verder om zich heen grijpen.

    Heilige Maria, heil van de zieken, bid voor ons!

    Heilige Corona, bid voor ons!

    Heilige Sebastiaan, bid voor ons!

    Heilige Rochus, bid voor ons! Amen!

    ben De Zwijger

     

            NASCJRIFT

    *

    Het zal wel weer aan mij liggen… Maar het bevreemdt me wel, daar nog nergens anders iets over gelezen te hebben. Tja, maar Heligen, d“q ieets van lang geleden, hé. En trouwens, dar zijndinfen cvoior Pzsdtoors en voor Nonneks, en die zij er zo goed als niet meer…

    Dus in plaats van een goede Helige Corona zitten we nu opgezadeld met de Rode Tegenhaner ervan. De wereld vergaat er aan, maar wat doe je eraan?

     

     





    29-03-2020, 17:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.172 - DOORBRAAK De Schelde-Stroom als staatsgrens… Is dat nog wel de moeite als de Lage Landen straks…

    172 - DOORBRAAK

     

    *

    Zondag 29 maart 2020*

    *

    EEN SPECIAAL STATUUT VOOR DE ZEEUWS-VLAMINGEN?

    *

    https://doorbraak.be/de-schelde-als-coronagrens-nu/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    De Schelde bij zonsondergang.

    foto: ©Reporters

    *

    29 maart 2020 - Leestijd 5 minuten

     

    De Schelde als coronagrens: NU!

    *

    Om als automobilist van Stekene naar De Klinge te rijden moet je over een rotonde die volledig op Nederlands grondgebied ligt. Als fietser of wandelaar zijn er, sinds smokkel-heugenis, nog heel wat andere wegen om die grens, die we verleden waanden, over te gaan, te joggen of te rijden.

     

    Maar dan ineens, corona. Dat virus zorgt voor gekke dingen aan de grens. De terrasjes van Hulst en Sluis werden overspoeld door Belgen. Niks nieuws onder de voorjaarszon, maar nu was het toch even anders. Er bleek bijna een complot gesmeed te zijn om de Nederlanders te besmetten. Het decennialange ‘goede zakendoen dankzij die Belgen’ veranderde in een nachtmerrie. En omgekeerd werd elke Nederlander die de grens overstak de les gespeld over de lakse houding van hun bewindvoerders.

    Aan deze of gene kant van de grens

     

    Er was maar één oplossing: sluiten die grens. De gevolgen waren barbaars: die rotonde was heel even een ‘no pasarán’. De bakker die dertig meter aan de ‘verkeerde’ kant ligt, zag zijn oude vertrouwde klanten niet meer. Een man met een Belgische nummerplaat moest in Nederland aan de eerste de beste burger uitvoerig verklaren ‘wat hij hier in hemelsnaam komt doen?’ Uitleggen dus dat hij al eeuwen in Nederland woont, of voor een Belgisch bedrijf werkt en dat dit zijn bedrijfswagen is. Een beroepsmusicus uit Gent kon zijn drumstel niet meer ophalen in Heikant. Er kwamen dranghekken die verhinderden dat er nog gejogd of gewandeld werd in dat stukje bos waarvan echt niemand weet of het aan deze of gene kant van de grens ligt.

     

    De NOS zakte af om er, net zoals Belgische kwaliteitskranten, anekdotes te sprokkelen

     

    De politieman moet dit alles controleren, maar dat is onbegonnen werk. Sociale controle is er wel: als we niet oppassen verdedigen weldra vrijwilligers de grens. De verwijzing naar ‘den draad’ van tijdens de Eerste Wereldoorlog wordt, meer ten onpas dan te pas, bovengehaald. En als kers op de taart zien ze in Koewacht zelfs belangstelling voor hun dorpje. De NOS zakte af om er, net zoals Belgische kwaliteitskranten, anekdotes te sprokkelen over ‘het nieuwe normaal’. Dat de gemeente Hulst zoveel moeite deed en doet om Belgen te komen overhalen bij hen te komen wonen: het lijken ‘andere tijden’. Nog even, en we zien elkaar niet meer graag.

    Twaalf kilometer

     

    Toch is de oplossing voor het probleem simpel als pompwater. Ieder kind met gezond verstand vraagt zich af waarom die grens dààr ligt. En niet aan de Schelde. De vraag stellen is ze beantwoorden, en meteen ook de oplossing: die machtige prachtige vloed ligt er om het virus tegen te houden. Oplossing. Zo, punt gemaakt. Twaalf kilometer verder ligt er dus een natuurlijke grens te wachten om gebruikt te worden. Twee overgangen controleren, één tunnel en één veerboot en klaar is Kees (en Jan).

     

    Pas op, het moet geen blijvende oplossing zijn hoor. Ik zou zeggen: de tijd die een volmachtenregering in Belgie nodig heeft om de crisis te klaren. Drie maand dus, eventueel één keer te verlengen. Maar daarna gaan we over tot de orde van de dag en doen we weer alsof we februari 2020 zijn. Zoals de huidige regering in Belgie ook zal doen, naar men zegt.

    Alleen coronamaatregelen

     

    ‘Nood breekt wet’ argumenteerde de architect van die Belgische coalitie. En dat was nog lang voor de crisis in volle hevigheid uitbarstte. Als de nood al wet kan breken, dan moet dat zeker met een grens kunnen. Even doen alsof we samen zijn. We zullen dat wel moeten kaderen via volmachten, maar het voorbeeld ligt klaar: een copy-paste van de onze en we kleuren netjes binnen de lijnen. Alleen coronamaatregelen mogen genomen worden. Neen we willen geen deel van de inkomsten van de haven van Terneuzen, we willen geen belastinginkomsten, iedereen mag zijn eigen boetesysteem behouden, zijn eigen verkeersregels, en natuurlijk blijven wij ver weg van hun ruimtelijke ordening. Ja, zelfs het recht om Heineken lekker te vinden moet overeind kunnen blijven, zelfs flauwe moppen hierover mogen blijven getapt worden. Maar coronagewijs gaan we er samen voor.

    Dat is de ijzeren aardrijkskundige logica.

     

    In deze materie moeten de Zeeuws-Vlamingen zich dan maar even aan de Belgische maatregelen aanpassen. Dat is de ijzeren aardrijkskundige logica. Van de mensen uit de Randstad zullen ze wel steun krijgen. Die noemen hen nu al, half denigrerend, half humoristisch, ‘reserve-Belgen’. En Sire, geef hen 100 dagen om deze tijdelijke oplossing te overleven.

    Versailles

     

    We zullen hen beloven onze 1919-wensen niet boven te halen. Toen vroegen we, de Belgen dus, hen erbij om militaire, nationaal-nostalgische en economische redenen. Maar Nederland hield liever zeggenschap over de twee Schelde-oevers en won de wedstrijd in Versailles. Daar hielden ze nu eenmaal geen rekening met een virus. Al heerste er toen een verschrikkelijke Spaanse griep. Die pandemie werd aan de onderhandelingstafel niet als pasmunt of als ultieme reden gebruikt om niet zo vanzelfsprekende oplossingen door te drukken.

     

    Maar 101 jaar later eist dat virus andere maatregelen. Ons verenigd Europa zal zo’n experiment graag verwelkomen, ja toch? Er moet vast nog wat geld zijn om zo’n uniek project te financieren. Even een speciaal statuut dus voor de Zeeuws-Vlamingen? Te weinig mensen? Ze zijn met 100.000. Dat zijn er 20.000 meer dan onze vrienden, de Duitstaligen. En die hebben een mooi statuut. Misschien is er ergens nog een werkloze minister of staatssecretaris die, in duo met een Nederlandse collega, even deze verantwoordelijkheid als interim kan opnemen.

    Als een goede huisvader

     

    Neen, deze suggestie zal geen schoonheidsprijs krijgen, maar dat zeggen ministers ook van de huidige Belgische regering, waarin ze nota bene zelf inzitten.

    er zijn 1001 praktische redenen te verzinnen om het niet te doen

     

    En ja, er zijn 1001 praktische redenen te verzinnen om het niet te doen. Om de Schelde maar te laten vloeien als machtige prachtige vloed. Maar daarmee maakt men een virus overwinnaar. Stel dat het onmogelijke toch waar wordt: de politieagent moet die onzinnige controles niet meer doen, bakker en beenhouwer zien hun klanten terug, de Belg hoeft geen verklaring meer af te leggen tegen de mondige Nederlander. En de beroepsmuzikant kan zijn drumstel ophalen en opnieuw aan de slag gaan in Belgie. Alhoewel, dat laatste mag hij nog even niet.

    Als we nu beloven dat we voor de Zeeuws-Vlamingen gaan zorgen als een goede huisvader en het land en zijn bewoners keurig en netjes gaan terugbezorgen. Moet kunnen toch?

    Johan Van Duyse

                       

     

     

    29-03-2020, 16:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.111 - HET DAGELIJKS NIEUWS De Coburger Corona putsch – Rome eenzaam en verlaten – kerkdiensten voor doodskisten – de Chinese Rode Communistisch cadaver discipline

    1800

      111 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Zondag 29 maart 2020

    *

     

    *

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

      

    16 u (Gisteren)

    Toeristische Sector t.o.v. het ophok-bevel; één grote bloedplas. – reeds 20 miljard Euro totaal verlies in de economische sector = dubbel zoveel als de ruïne van 2008 – 353 nieuwe sterfgevallen in Coburgia – Is ook erger aan het worden in Ned… Maar ’t kan altijd nog erger…

    Gisteren 18 uur

    Reis-Agentschappen, nà al hun voorjaars-voorbereidingen, zijn de wanhoop nabij - Reeds, in afwachting van hele reeksen faillissementen, € 750 mio verlies in de sector. Met de VRT-klak daarnaar geslagen? – Campings blijven gesloten – 2de verblijven staan te verkommeren… Inbraken???

    Frankrijk. Daar raken de ziekenhuizen overvol.

    Bij ons (voorlopig) reeds 353 doden .

     

    *

    In Italië zagen we, in een landelijk leeg geruimd kerkgebouw, tot in elk hoekje gevuld met uniforme simpele doodskisten, de eenzame Pastoor... ‘de begrafenis-ceremonie leiden’… Legervoertuigen stonden in colonnes klaar om daarna het vrachtje af te voeren…

    Arm Italia. Het Land waar de Comedia dell’ Arte ooit werd uitgevonden.

    **

    In paradisum deducant te angeli….

    *

    Zomertijd pas dit weekeind. Sorry. Weer eens te slim zijn geweest. Dit toch wel dwaas systeem om zogezegd energie te besparen, dateert reeds van 1977 en de wereld geraakt er maar niet aan uit om dit-al-dan-niet terug af te schaffen.

    Vandaag 07.30uur

    Nog (schatting) minstens 20 à 100.000 landgenoten zitten vast in het buitenland . Voornamelijk Aust & N. Zeeland – G.Br. & Spanje: nog meer en vooral afdwingbare maatregelen -- F’k ‘ouderen( in WZC mogen ‘er niet meer uit‘… Liggen zwijgen en sterven. Op z’n honds.

    Vandaag 08 u

    Eerste Communie Vieringen ??? --

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    De corona putsch

    *

    …Volgens hem (Rik Van Cauwelaert) hoefde de Kamer van Volksvertegenwoordigers de wetgevende macht niet over te dragen aan de rampregering van Wilmès. De bestaande noodregering kon de beperking van de bewegingsvrijheid, de sluiting van handelszaken en het verbieden van massabijeenkomsten ook zonder die volmachten gewoon uitvoeren…/… door de francofonen nog steeds ongrondwettelijk ‘la Fédération Wallonie/Bruxelles’ genoemd…./… zelf initiatieven nemen om in de diverse landsgedeelten verschillende wetten te maken…/…

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

     

    SPEAKERS CORNER

     

    M.a.w. de Blauwe” flut-regering Wilmès is noch min noch meer een RODE STAATSGREEP op kosten van het sterfhuis?

    Naar ouder gewoonte echter duwt Rood altijd iemand anders naar voor om… de ballen te keren. Kan niet zelf meteen de mooie Sofia Loren en.. klaar komt Kees.

    De Roden kunnen dan, lijk na de Val van Het Derde Rijk, dapper meehelpen om … hun eigen kwaad uit de wereld te helpen.

    Hendrik Deman Führer der Belgische Socialistische Partij BSP: kom nu toch eindelijk eens zeggen, dat ik gelijk heb, of gelijk….

    Rood licht en is geen Groen licht!!!


    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    Za 28 maart 2020*

    Vanavond eindelijk geen politiekers meer gezien op TV!!!

    -

    De Politie, die vaak bespuwd wordt door ‘Jongeren’, controleert steeds grondiger of de (laattijdige) Maggie-Maatregels nagevolgd worden. Aan De Kust gebeurt het zelfs met drones met warmtecamera, zodat er gezien kan worden of o.a. sta-caravans bewoond zijn! Op de invalswegen naar Zee, merkt men nog steeds Nederlanders en Duitsers op. Deze mogen na betaling terugkeren naar ‘zu Hause’.

    Anderzijds merkt men via tele-data dat de verplaatsingen buiten de eigen gemeente met naar schatting 54% gedaald is.

    In parken en bossen is het nu veel rustiger dan vorige week.

    Vele Huisartsen sluiten als het ware hun praktijk en proberen zoveel mogelijk op te lossen via de telefoon. Medicatie kunnen ze direct doormailen naar de gewenste Apotheek.

    Die Artsen maken in eerste selectie aan de hand van een telefonisch gesprek. Indien een consultatie wèl nodig blijkt, gebeurt dat dan in een soort Gemeentelijke triage-post met afwisselende dokters (meestal naast een AZ) die dan volledig beschermd zijn. Deze stellen de diagnose en meestal kunnen de patiënten naar huis terug met de nodige medicatie, en indien nodig, worden ze doorgestuurd naar de Spoed.

    Op die manier is men daar niet.. overspoeld.

    Want er is nog altijd een acuut probleem met MONDMASKERS. Vandaag zouden er terug 44.000 met ’t vliegtuig dat non-stopvloog, aangekomen zijn vanuit dat lieve China. Maar dat is de spreekwoordelijke druppel op ’n hete plaat voor onze bevolking van meer dan 11 miljoen inwoners.

    In het UZBr. scant men de longen van alle mensen die opgenomen worden.

    Toestand CP: +64 doden waaronder een 30j! (353); +575 in AZ (3717); en 789 op IC.

    Nu blijkt dat de kracht van de epidemie wat afneemt, maar die stijgt toch nog altijd, zij het in trager tempo..

    Vandaag dus het effect van de maatregelen die 14d geleden genomen werden.

    Wetenschappers denken dat binnen 10 à 14d de piek zal bereikt zijn!

    Nu zijn er eindelijk Chinese producten om te testen. Die zijn er ondertussen ook beter op geworden.

    In China zelf werden veel meer testen gedaan dan hier ooit het geval zal zijn. Leve dus de Rode Leiders der Spleetogen met hun cadaver-discipline. Om jaloers op te worden?

    USA: Natuurlijk zijn ook daar zeer dramatische toestanden. De VRT kan er niet over zwijgen. Meer dan 100.000 besmettingen. in NY alleen al 44.000. Ruw geschat.

    In New Orleans is de uitbraak van het virus begonnen na Mardi Gras. Dat is, zoals U weet, een van oorsprong Christelijk Feest. Komt echterlijk NIET voor in Rode Gebieden. Dan waren er weeral grote feesten en het volk kwam van overal in de VS en van over de ganse wereld. Kunnen de spleetogen toch niets aan doen !

    Voor de economie heeft Trump dan wel weer 2.2 biljoen dollar = 2.200.000.000.000 dollar uit getrokken. Want volgens de VRT weleens waar een aanzienlijk bedrag is – om van te duizelen – maar het is bijlange niet genoeg. De Rats zouden beter gedaan hebben. Want zoals alle Rats ter wereld, is smijten met andermans geld, hun liefste bezigheid. Zie Wilmès & Magnjette.

    -

    Spanje: +832 doden in 24u!

    Italia: +889 doden in 24u (totaal 10.023)

    In het Italiaanse Noorden zijn er massa-begrafenissen op … industriële schaal!!

     

    A2

    *

    Van – op veilige afstand - onze Reporter ter plaatse. De Priester, op zijn eentje, gaat de H.Mis voor in een lege Kerk die gevuld is met lijkkisten (stoelen banken zijn weggehaald!) zonder enige bloed- of-aanverwant!

    De Pastoor zegt: “Triestig voor de overledenen om zo naakt en zo alleen te sterven. Ze hebben niemand gezien in het ziekenhuis van verwanten, niks gehoord, niet gepraat of geknuffeld.” En voor de families is het ook héél zwaar op een dergelijke manier iemand te moeten afgeven!

    Na die ‘kille’ begrafenis worden met een vorkheftruck de kisten in leger-camions gestapeld, en deze rijden dan in colonne naar een begraafplaats, en als deze al vol liggen, gaan ze dan maar ergens anders deze d...

     

     

    *

    Zoals reeds vermeld heeft de Paus het “Urbi e Orbi” uitgesproken op een leeg St. Pietersplein in Rome eergisteren: de zegen over de stad en de wereld.

    In Spanje mogen slechts 2 familieleden een begrafenis bijwonen. Spanje is altijd al mild geweest voor zijn doden..

    In Barcelona zijn de ambulanciers ‘kapot gereden’: uren aan een stuk op en af om mensen te helpen. Verschillende jonge mensen (30 – 40j) zijn daar al gestorven.

    -

    In GB zijn er reeds meer dan 1.000 doden. Op één dag +269 sinds gisteren. De meesten wonen in Engeland, het oude Dear Old England van Willem de Veroveraar.

    Ierland is (reeds gezegd) in volledige lockdown gegaan. De regels zijn dezelfde als bij ons. Grenzen – of course - zijn gesloten.

    -

    Rusland heeft ook de grenzen gesloten. Alle resto’s en bars zijn dicht. Reeds 1250 besmette en 5 doden. Zelfs de (lege) straten worden er ontsmet!

    Latijns-Amerika houdt de adem in. Verschillende landen hadden reeds voorzorgen genomen, maar niet allemaal.

    Rio de Janeiro: de stranden zijn er leeg

    Chili: de straten zijn verlaten

    Peru: uit preventie: ieder die binnenkomt in ’t land wordt 2 weken in zijn hotel in quarantaine geplaatst.

     

    Mexico-stad: daar merk je niks van het CV. De metro rijdt bomvol, stations zijn bomvol… nog niks van maatregels…

    China: In Wuhan dat sedert eind januari in ‘lockdown’ was, komen er nu wel treinen aan. Met mensen die voor het Chinees Nieuwjaar er even uit waren en nu terugkeren. Ieder wordt getest op koorts. Niemand mag nog altijd niet de stad uit.. Het vliegveld is nog steeds gesloten.

    Raar maar waar: de wereld rond ‘draait’ de drugstrafiek als nooit tevoren!!

    Zaventem: Op deze Luchthaven en op andere Zeehavens werden reeds 1.113 kg drugs onderschept. Men vermoedt dat er zeker nog zo’n 1300kg onderweg is naar ons land. Schepen worden door de maffia nu volgestouwd maar de Douane is waakzaam en gaat extra controleren!

    Nu is er inderdaad ook een ‘rush’ op stookolie te hamsteren. Door de lage prijs: 40% goedkoper dan op 1 Januari. De leveringstijden lopen nu al op tot 3 à 4 weken.

    *

    *

    In de Zoo, die ook dicht is, merken zelfs de dieren dat er iets ‘niet klopt’. Sommige missen de aandacht van de bezoekers: alles is nu zo stil, geen kabaal van kleine kinderen, … en sommige dieren zoeken dan maar meer gezelschap bij hun soort, zodat er veel ‘gepaard’ wordt!

    Enkel bij de mensapen kan het virus toeslaan, en zij krijgen/geven het door aan de mensen.

    *

    FINITO

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Eerst geen polletiekers meer op de voorgrond in de Media, de volgende dag ook hun slippendragers, de hoernalistiek, niet meer?

    Wacht maar tot de wekelijkse ‘rustdag’ op Zondag. Geen nostalgischer Eucharistie Vieringen meer, maar wel À Volonté De 7de Dag. Waar de ‘uitleggers’ weer over elkaar de poten zullen breken.

    Bedenking voor de Eeuwigheid.

    Die in de Geschiedenis van het Mensdom aller- verschrikkelijkste Corona Pandemie, die danken wij niet de spreekwoordelijke koekoek, maar het .. Communistisch Rode-Droom Systeem die de Spleetogen tot hiertoe onder een dodelijke knoet heeft gehouden.

    Herinnert U zich die ene Arts in Wuhan die als eerste de kat de bel wilde aanbinden ivm de eerste dodelijke slachtoffers van dat nieuwe ‘groepje’? Die werd meteen monddood gemaakt en stierf dan maar.

    Na de eerste berichten hierover op onze TV daalde in het Westen de klassieke al even dodelijke medeplichtigheid neer op alle Hoernalistieke hoofden die we… rijk zijn…

     

    En laat de H. Vader op het lege St Pietersplein in Rome zijn mond open doen om te spreken, zeggende, Voorwaar, Voorwaar, Ik zeg U… heden nog zult gij samen met Mij, aan de Rechterhand des Vaders zitten…

    Om er ook onze stoel warm te houden?

     

     

    *

     

     

    29-03-2020, 15:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    28-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.171 – DOORBRAAK Vraagtekens bij Nederlandse aanpak Corona Virus

    171 - DOORBRAAK

    *

    ZATERDAG 28 MAART 2020

    *

    VRAAGTEKENS BIJ NEDERLANDSE AANPAK CORONAVIRUS

    **

    *

    Kritiek uit binnen- en buitenland

    28 MAART 2020       Leestijd 7 minuten

    *

    https://doorbraak.be/vraagtekens-bij-nederlandse-aanpak-coronavirus/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Na de Ebola-crisis vijf jaar geleden riep Bill Gates in een TED-talk op om massaal te investeren in gezondheidszorg om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op het scenario van een verwoestende pandemie. Het was toen moeilijk voorstelbaar dat een virus de hele wereld in zijn greep zou houden. Inmiddels beheerst het corona virus ons dagelijks leven en vergt de bestrijding ervan het uiterste. In Nederland schaart een steeds grotere meerderheid van de bevolking zich achter de aanpak van het kabinet.…

    uter Roorda

     

    *

    *NA GESCHRIJFSEL

    *

    Bill Gates had het dus weeral bij het rechte eind. Die staat, ‘n beetje eenzaam en alleen, aan de goede kant van de Geschiedenis.

    Maar als het kalf eenmaal verdronken is, wat kan de boer dan nog doen, anders dan het puin ruimen en die put dempen?

    Al zou het natuurlijk ook kunnen, dat beroeps-polletiekers de baan ruimen voor… gewone door-de-weekse ondernemers. De minst goede zou in ieder geval beter meevallen dan de allerbeste polletieker… Politieker zijn is babbelare en laten doen. Ondernemer zij is DOEN en het parlesanten overlaten aan nietsnutten.

                       


    28-03-2020, 19:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.170 – DOORBRAAK Job of gezin? Hoe die twee te verzoenen vallen, anders dan vroeger

    170 - DOORBRAAK

    *

    ZATERDAG 28 MAART 2020

    *

    https://doorbraak.be/de-alleenwoner-die-andere-hoeksteen-van-de-samenleving/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    DE ALLEEN WONER, DIE ANDERE HOEKSTEEN VAN DE SAMENLEVING

    *

    Een andere kijk op de ideale wereld van Roosmarijn Beckers

    *

    28 MAART 2020 - Leestijd 5 minuten

    *

    ‘Het evenwicht tussen werk en gezin moet worden hersteld. We moeten komen tot een situatie waarin het twee-verdienersmodel niet langer de enige geldende norm is. Het opvoeden van kinderen is volwaardige arbeid en de ouder die er voor kiest om thuis te werken mag niet gestraft worden,’ concludeert Roosmarijn Beckers, moeder van drie dochters (en inwonende echtgenoot) in haar pleidooi om niet te werken en zich volledig te wijden aan het gezin. Wat betekent zo’n keuze voor die andere hoeksteen van…

    Lieve Van den Broeck

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Het volstaaat naar de opgegeven link te switchen om daar, mits opgave vn Uw meil-adres, GRATIS een proefabonnement aan te vragen vcoor één maand.

    Een enige gelegenheid om U in te werken in de Vlaamse Cultuur Geschiedenis van elke dag..

                       

     

     





    28-03-2020, 17:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.169 – DOORBRAAK OP SPUUG AFSTAND – Heert Goste - mensenrechten

    169 - DOORBRAAK

    *

    ZATERDAG 28 MAART 2020*

    *

    OP SPUUG AFSTAND

    *

    https://doorbraak.be/op-spuugafstand/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    mensenrechten

    Geert Hoste: 'Het had slechter gekund. Beeld je in dat er in ons land een coalitie was van partijen die de mensenrechten niet genegen zijn.'

    De corona maatregelen duwen ons allemaal binnen schootsafstand van de almacht van een overheid. Opeens dicteert die dat je niet meer vrij op straat mag wandelen, dat je niet meer mag samenkomen, dat er sommigen de landsgrens niet meer over mogen, dat je je eigen kinderen, kleinkinderen, ouders of grootouders niet meer mag bezoeken, dat je niet meer buiten je dorp mag sporten of winkelen. Laat mij het vrolijk formuleren: het scheelde niet veel of de overheid had beslist hoeveel blaadjes wc-papier je mag gebruiken.

     

    de praktische beslissingen botsen met een groot aantal fundamentele rechten van de mens

     

    Door COVID-19 ligt er een aannemelijke reden voor het grijpen. De algemene volksgezondheid en gezond verstand worden ingeroepen om de maatregelen te verantwoorden. Verantwoordelijkheidsgevoel en gemeenschapszin zijn de pijlers van de vrije samenleving. Maar de praktische beslissingen botsen met een groot aantal fundamentele rechten van de mens. En vooral: er is een groot verschil tussen ‘zelf kiezen’ en ‘opgelegd krijgen’. En de grens tussen die twee is flinterdun.

     

    Schreibtischtäter

    Ik las onlangs het boek I, you, we, them van Dan Gretton. Het gaat over de zogenaamde Schreibtischtäter of ‘desk killers’. Personeel dat, in opdracht van de overheid of een bedrijf, beslissingen uitvoert en oplossingen bedenkt om zo snel en efficiënt mogelijk mensen uit de weg te ruimen. We spreken onder andere over de jaren dertig van de vorige eeuw. Ook toen haalde men, onder de vlag van volksgezondheid, willekeurige groepen mensen uit de maatschappij. Ze werden afgevoerd en samengebracht. En buiten het oog van het publiek werden ze vernietigd. Precies om dergelijke wreedheden in te perken is de Verklaring van de Rechten van de Mens in 1948 opgesteld.

     

    Het kon erger

    Belgium heeft een minderheidsregering en een onervaren premier zwaait de plak, de Financial Times keek en zag dat het goed was. Het had inderdaad slechter gekund. Beeld je in dat er in ons land een coalitie was van partijen die de mensenrechten niet genegen zijn. Ik hoor ze al redeneren: ‘Als we alle vrouwen boven de 65 en de mannen boven 67 geen medische hulp meer geven, dan is het probleem met de pensioenen meteen ook opgelost!’

     

    Stel je eens even voor dat de politieke meerderheid in Vlaanderen beslist dat enkel zij die Antwerps spreken, recht hebben op een ziekenhuisbed en een beademingsapparaat. Gelukkig zijn de cafés nu gesloten, want in de kroegen zou dit plan na een paar shotjes toegejuicht worden.

     

    Het zal zo’n vaart niet lopen, zegt u. Wel, had u zich voor kunnen stellen dat er drones boven onze hoofden zouden vliegen om te kijken of we niet op spuugafstand van elkaar staan? Dat er betonblokken staan langs de landsgrens om zieke buitenlanders buiten te houden? Dat hadden we vorige maand weggelachen.

    Geert Hoste 2

                       

     

     

    28-03-2020, 16:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.0 - HET DAGELIJKS NIEUWS China 2016- Peking? Toen al. –Voorlopig dodental Corona

    1880

      110 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    ZATERDAG 28 MAART 2020

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

     

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

       WILMèS-TSF (en Flamand) 006 u-03.30 – 07 – etc,naarmate het uur vordert meer gespecifieerd met vervelende herhalingen die goed zijn voor de (Rode) werkverschaffing.   

    Gisteren 14 uSint-Kathelijne-Waver, Veiling Roeselare, enz: geraken de sla, komkommers radijsjes enz, zelfs niet aan de straatstenen kwijt. Tomaten daarentegen..

    Regeerders en andere Verlichte Grote Verstanden houden hun hart vast tegen dat binnen 3 – 5 maand de CRCV wat zou gemilderd zijn… Want als die dan op hun beurt niet ‘in hun kot’ zouden blijven…

    Gisteren 16 uurNat. Veilgheids-Raad: geen supplementaire maatregelen – Crootje zegt: gewoon doen

    Huisdieren kunnen besmetting aan mensen niet doorgeven wel omgekeerd. Wordt gezegd…

    Wegen & Verkeer profiteren van de kleine files om overdag nachtwerken uit te voeren..

    Gisteren 17 uurDe Voedselbanken bulken onder de aanvoer van bederfbare voedseloverschotten…

    De Brusselse politie neemt auto’s in beslag van ‘toeristen’ die zo maar in de Hoofdstad komen rondrijden. Mogen dat niet. Maar wisten dat niet. GAS-boetes dan maar, maar da kannie voor buitenlanders. Leuk, hé? Krijgen binnen ’n paar dagen hun auto terug. De bergingskosten? Op de kap van ’t Gemeen dan maar, zeker?

    18 uur.Arm Lief Italia; vandaag, tot hiertoe…. 989 doden op één dag.

    Zijn er daar nog wel tranen genoeg? En ook ’n beetje… de vrienden. Maar die wonen meer naar ’t zuiden, op circa 100 Km ten Noorden van Rome. Een toaal armoedig en vereenzaamd landschap. De streek van ‘De Bloedende Hostie’, maar ook de streek van waar in 1095 de Eerste Kruistocht ter bevrijding van Jeruzalem vertrok. Orvieto. Paus Urbanus II. Het Lago di Bolsena…

    We zien het zó voor onze ogen…en houden ons hart vast.

    Aan onze Noordergrenzen… reeds 2.000 PW teruggestuurd. Bezigheidstherapie voor onze Politie of…struggle for life?

    Gisteren 19 uur Niet exageren met het panikeren. De nood-periode van Overheidswege wordt slechts met maar 1/2 maand verlengd. Alles zal ondertussen wel gekoeld zijn zonder blazen. Alhoewel. In eigen land zitten de Dokters nu al op het tandvlees inzake materiaal. Slijmvlies-testen gebeuren voortaan met de natte vinger.

    Burgerlijke bedenking. Waar? Hoe? Wanneer? Waarom? hebben wij dergelijke verdiend?

    En vooral: voor hoelang nog? Tot wij of zij er het loodje bij leggen?

    Vandaag 16 uurSlechts nog twee weken bij in ons kot blijven. Nadien zien we wel (JJ)..

    De Zelfmoord-hulplijn krijgt € 650.000 bij. Is dat dan daar echt zo erg? Die dingen gebeuren tegenwoordig toch zonder hulp?

    VS +100.000 gevallen – erger dan China - Strengere controle-maatregelen (Trump). En die lapsmeren van de VRT zo te horen voegen er nog net niet bij… ‘Na de ‘Handelsoorlog’’ nu de ‘Uitroeiïngsoorlog’. Je hoort het hen denken.

    Zuid-Amerika. Groot alarm. Schip voor anker met 4 ‘griepachtige’ zieken aan boord - mag nergens aanmeren. Dan maar voedsel voor de vissen?

    Vandaag 07 uur… Die twee weken verlenging van daarstraks: die duren tot het einde van het Paasverlof. Slim gezien, hé

    Strengere maatregelen voor fietsers en voetgangers. Afstand houden. Minstens 1,50 meter. De Politie zal waakzaam zijn.

    Brandstof wordt massaal gehamsterd tegen komende… winter. De vrienden van Filip wezen gewaarschuwd. Oppassen voor diene Dewinter!

    IERLAND: volledig geïsoleerd. Tiens, ik dacht dat zoiets al langer dan van vandaag was..

    Urbi et Orbi… Voor een totaal verlaten Sint-Pietersplein…. Huiveringwekkend… Maar meteen ook o zo angstvallig gemeend. We zullen inderdaad een zegen van Hierboven goed kunnen gebruiken. Ag-nosten zowel als alle andere –nosten.

    Vandaag 08 uur China. Inreis-verbod voor buitenlanders. Da’s durven, hé…

    Bij fietsers en lopers, zijn er nu ook de hardlopers bijgekomen… Vooral voor deze laatsten is het uitkijken…Want een ongeluk zit in een klein gaatje.

    USA. Inhamering. Is het grootste besmette land ter wereld. Elck zegge het voort..

    Vandaag 12 uur64 ‘nieuwe’ doden, 1775 opgenomen tot hiertoe – meer drugs in omloop – 43% der ligplaats-capaciteit is momenteel reeds ingenomen. – Overbelasting volgt, zeggen virologen – toch reeds +1.000 genezenen ontslagen uit Ziekenhuizen - Weer aan de arbeid? Eerst testen!!!! - 10.000 besmettingen/dag zijn nog altijd ‘geen piek’ – 1.7 miljard minder omzet in de Horeca – Wandelen? Blijf dan vooral dicht bij huis. Wordt gecontroleerd en be-GASboet Zaventem Cocaïne en heroïne ‘boomen’? Bevoorrading wordt in spoed-tempo aangevoerd. Want.. de wereld draait door.

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    China 2016

    *

    … Onderstaande tekst komt uit het boek ‘Homo Deus’ (ondertitel: ‘Een kleine geschiedenis van de toekomst’) van de Joodse historicus en futuroloog Yuval Noah Harari, die begin dit jaar een ere-doctoraat kreeg aan de VUB en einde januari een voordracht gaf in een volgelopen Antwerpse Lotto-Arena (5.000 plaatsen!)...

     

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

     

    SPEAKERS CORNER

    **

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Yuval_Noah_Harari

    Yuval Noah Harari (1976)

    *

    Neen, het kan ook deze keer geen toeval zijn….Of juist toch… Die naam NOAH…

    Dat was toch die Bijbelse Opa met dat overlevings-schip toen de hele wereld overstroomd’ was. Dat ding stak vooral vol naast de dichtste nazaten, met de volledige dierenwereld. Mits de nodige gehamsterde voorraden om te overleven. Hij was het die de duif uitzond, die eerst niet terugkeerde, maar dan even later toch. Moe, uitgeput maar tevreden. Al roetoedirdend, met ’n palmtakje in haar bekje.

    Voor de meer serieuze kant van de zaak, verwijs ik naar de auteur waar ondergetekende al vele jaren zijn ‘raam-wijsheid’ haalt..

     

    *    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    -

    Wilmès spreekt (leest) het volk voor (je weet wel een verhaaltje voorlezen!!!); eerst in haar taal beste Frans en daarna, na iedere paraaf telkens in het krakelerend ‘neterlands’, dat 15 minuten lang duurt. Om er bij de buren de muren van op te rijden.

    Ze geeft toe dat iedereen in ‘de zorgsector onvoldoende beschermd’ is. Omdat men onvoldoende beschermings-materiaal heeft en zo moet werken in niet té beste omstandigheden. Er is té weinig ‘capaciteit’ om te testen. MAAR ZE DOEN HUN BEST…

    Ongelofelijk dat ze nu het telaat is, toegeven, en ze waren o zo goed voorbereid!

    Ze dankt alle mensen die het land ‘draaiende’ houden: chauffeurs, zorgverleners, bedrijven… Hun rol is essentieel. Net als de hare.

    De wetenschappers zien nog altijd geen ‘indicatoren’ dat het ergste zou voorbij zijn. Maar de stijging van het aantal besmette personen daalt. En zo is het voor de Artsen en AZ’s de toestroom ‘verwerkbaar’. Travaillable dus.

    Maar de epidemie is zeker nog niet onder controle, dus moeten we (zij en wij) de huidige maatregels blijven aanhouden. Tot tenminste 19 April, dit is wat de Nat. Veiligheidsraad heeft beslist. Point à la ligne. Even adem halen.

    Dus alleen noodzakelijk verplaatsingen zijn toegestaan :om naar ’t werk te gaan, boodschappen te doen, naar de Dokter…

    Niet ‘zitten’ (bedoeld is rondhangen) in parken, maar bewegen. Is toegestaan, Anders blijf in je kot. De boetes blijven en er zal onmiddellijk geïnd worden. Op rechtstaande voet, compris?

    Het is de taak van iedere burger dat IEDEREEN meedoet.

    Sjieke Sjarel zou tevreden mogen zijn met zijne knappe al even taalvaardige ‘pupille’ als hemzelf. AMDG.

    Lockdown-party’s echter zijn en blijven streng verboden En toch heeft de Politie er nog betrapt. Jongeren zijn NIET bang van IC en toch als zij zelf niet ziek worden, kunnen ze heel hun omgeving besmetten.

    -

    Kinderen die in ‘de opvang’ zijn, moeten in dezelfde groep blijven met dezelfde begeleiders!

    Haar boodschap: zorg voor jezelf en voor de anderen!

    Tot daar onze première.

    -

    On-line lessen: de leerkrachten denken dat er niet veel leerlingen ernaar kijken, want zij krijgen nooit vragen of respons!

    Er zou een fameuze leer-achterstand zijn. Héél waarschijnlijk wel, denk maar aan de Lagere Scholen, en dan vooral aan de Eerste Leerjaren!

    -

    De toestand tot op heden: + 69 overlijdens (289) en +490 besmette (3.042) en 690 ‘IC-patiënten.

    Er is nog geen paniek, maar alles kan nog…

    -

    Kat (in Luik) besmet bij terugkeer van haar baasjes uit vakantie in Italia: werd opgenomen in de dierenkliniek van UZG en is nu genezen en weer thuis bij de baasjes. Goddank. Dieu mercie..

    Ook in Hong Kong zijn er 2 honden besmet geweest en genezen. Nogmaals Goddank.

    -

    Limburg heeft het hoogste aantal besmettingen. Alken (12.000 inw.) is het ergst getroffen. Daar zijn na de krokusvakantie nog 2 grote fuiven geweest met heel veel jong volk. En deze hebben op hun beurt ouderen besmet die nu…sterven.

    -

    Paus Francisco heeft op een leeg verregend St. Pieterplein de zegen voor “de stad en de wereld” uitgesproken: Urbi et Orbi!

    Uitzonderlijk, als je weet dat Hij dit enkel met Kerstmis doet! Vrede op aarde aan alle mensen van goede” wil…

    -

    USA: + 1.400 doden op een en dezelfde dag. Ze zijn daar koploper van het aantal besmette patiënten: van 68.000 à 85.700. Er zijn nu al 9.400 doden.

     

    Dat er zoveel besmettingen zijn, is omdat ze zo goed testen, zeggen ze. Nu richten ze héél veel noodhospitalen op, maar nog steeds zijn er te kort. De Rode VRT kan het niet dramatisch genoeg maken.

    In de Staat NY is het zorgwekkend: een dokter spreekt van een apocalyptische situatie: tekort aan medicijnen, geen beschermend materiaal genoeg, beademingstoestellen…

    In NY alleen komen er elke dag 5 à 6.000 nieuwe besmette personen bij. En al die daklozen, wat doen ze daarmee??

    Maar daar alles zo goed als stil plat ligt, moeten ze de huurwagens parkeren op de base-ball terreinen, massa vliegtuigen worden op een militaire basis gestockeerd,…

    -

    Overzicht van de dodentallen:

    USA: 1.429 - Fr. : 1.696 - Iran : 2.378 - China : 3.292 - Spanje : 4.934 - Italia : 9.134 (waarvan meer dan 1.000 vandaag alleen!)

    *

    Italia: het aantal besmette gevallen stijgt nog altijd, maar iets minder snel: de gezondheidszorg is daar werkelijk uit zijn voegen gebarsten.

    In ’t Noorden kan men niet meer naar een AZ daar alles overvol ligt!

    Als het CV zich nog meer zou uitbreiden naar ’t Zuiden: daar houdt men daar z’n adem in. Want er zijn daar niet zoveel AZ en deze zijn dan niet eens goed voorbereid: apocalyps is coming soon…

    -

    De soap “Thuis” stopt zijn afleveringen op 24 april door dat de opnames gestaakt zijn. Men kan de onderlinge afstand die MOET immers niet garanderen tijdens het ‘acteren’!

    -

    Jeroen Meus die doet wel verder met zijn opnames van ‘Dagelijkse Kost’. Hij staat alleen in zijn keuken met een onbemande camera!

    FINITO

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    Was er, sedert het roemloos einde van het Moscou’se Sovjet Imperium in het Land van de Hemelse Vrede geen Rode cadaver-discipline geweest… dan had lang gelden al de Man uit Amerika effectief de handelsoorlog gewonnen…

    Een bedenking die vooral onze Gematigd Linkse, de Linkse ende Extreem Linkse gemengde kleurpartijen slapeloze nachten moet bezorgen. Daarnet las U in voorgaand ‘Doorbraakje’ de doorbraak, recht in het kielzog van de Ark van Noach…

    En neen, Links is niet eens slecht. Het is gewoon Satanswerk…

    *

     

     

    28-03-2020, 15:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.168 – DOORBRAAK Woordenlijst voor Corona-Gebruikers

    168 - DOORBRAAK

    *

    ZATERDAG 28 MAART 2020

    *

    CORONA WOORDENBOEK: NIET VOOR COVIDIOTEN

    PARALIPOMENA

    *

    https://doorbraak.be/coronawoordenboek/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    foto: ©Reporters / BSIP

    - 27 maart 2020 - Leestijd 6 minuten

    *

    Corona woordenboek

    Het corona Virus zorgt voor heel wat nieuwe woorden, die staan nu samen in het coronawoordenboek.

     

    Wie graag met taal bezig is kan zich nu op het corona woordenboek storten. Op zoek naar het spoor dat het virus in onze taal getrokken heeft.

    Corona woordenboek

     

    Taal past zich nog sneller aan de realiteit aan dan een virus. Zo zorgt de coronacrisis voor heel wat nieuwe woorden in onze taal. Er zijn leenwoorden uit een andere taal zoals ‘lockdown’ of ‘social distancing’. Daarnaast zijn er ook bestaande woorden die een nieuwe betekenis krijgen. Ten slotte zijn er ook nieuwe samenstellingen zoals ‘luchtmuur’, ‘paniekhamsteren’ of ‘straatschaamte’.

    Het zal u niet verbazen dat er heel wat corona- of covid-samenstellingen zijn dezer dagen, zoals coronavakantie of coronaspuger. Persoonlijk voel ik wel wat voor het woord ‘covidioot’. Ik voel ook veel sympathie voor de ‘i-Padzuster’

    De woordenboek-maker Van Daele heeft nu op haar website een speciale pagina waar het een coronawoordenboek bijhoudt. De woordenboek-maker heeft ter wille van de thuiswerkende student en werknemer ook alle online woordenboeken opengezet. Ook fijn voor een online redactie als die van Doorbraak.

    De redactie van ‘Haarlem 105’ belde met Ton den Boon, de hoofdredacteur van de Van Dale en voltijds woord-verzamelaar. Hij legt erin uit hoe hij te werk gaat om nieuwe woorden te verzamelen. We hebben het gesprek hieronder klaargezet. Den Boon ziet het als een tijdelijk woordenboek, omdat veel woorden na de crisis ook opnieuw zullen verdwijnen.

     

    C-woord voor dat-relaties

     

    Hieronder enkele woorden uit het artikel en enkel extra’s. Het woordenboek groeit elke dag. En geloof me, het is meer dan enkel leesvoer voor taalaficionado’s. Het is fijn om eens in te grasduinen. U kan dan tijdens een skypevisite, zwaai- of raambezoek of het ouderen-uurtje met uw corona-kennis uitpakken. U wil niet de naam krijgen een amateur- of toog-viroloog te zijn bij een praatje na het zorg-applaus, toch?

     

    C-woord: (het) (eufemisme) corona

     

    ‘Je leest niets anders meer dan het c-woord tegenwoordig!’

     

    Corona spuger: (de) iemand die een ander naar het leven staat door deze bewust (te dreigen) in het gezicht te spugen in tijden van corona

     

    ‘Telkens ik een hamsteraar ‘van jetje zie geven’, komt de corona spuger in me boven.’

     

    Corona vakantie: (de) als een vakantie voorgestelde periode dat iemand als gevolg van corona geen contact-onderwijs kan volgen en/of niet naar zijn werk kan

     

    ‘Terwijl zorgverleners hard werken, wanen sommigen zich op corona-vakantie.’

     

    Cov-idioot: (de) iemand die uit pure domheid niet doet aan ‘sociale onthouding’ en tevens de regels overtreedt die bedoeld zijn om de verspreiding van corona tegen te houden of te vertragen; ontleend aan Engels ‘covidiot’, een porte-manteau woord van COVID-19 en idiot

     

    ‘Gisteren zat de bank op het park weer vol covidioten.’

     

    Dat-relatie: (de) relatie waarbij twee of meer personen op regelmatige basis via sociale media, bv. Skype, samen ‘borrelen’ wanneer ze door omstandigheden (zoals een besmettelijke ziekte) niet in elkaars fysieke aanwezigheid kunnen ‘socializen’; gevormd naar analogie van lat-relatie op basis van het letterwoord dat: ‘drinking apart together’

     

    ‘Gisteren op Skype goed doorgezakt met de boys, we hebben een triootje in onze dat-relatie!’

     

    Elleboog-hoesten: (werkwoord, onbepaalde wijs) hoesten in de elleboog (in plaats van met de hand voor de mond) om eventuele verspreiding via de lucht van ziektekiemen te voorkomen of te beperken én om te voorkomen dat het virus via de handen wordt verspreid, synoniem elleboog-kuchen

     

    ‘Hou dat elleboog-hoesten ook na het c-woord maar vol, ’t is ook goed tegen de griep.’

     

    iPad-zuster: (de) verpleeghulp of -kundige die in verzorgingshuizen die geen bezoekers meer ontvangen, faciliteert dat bewoners via FaceTime en Skype contact kunnen houden met hun kinderen en kleinkinderen

     

    ‘”Multi-nationals als Apple krijgen weer gratis reclame dankzij neologismen als iPad-zuster,” zei de covidioot.’

     

    lockdown: (de) noodmaatregel of noodtoestand, waarbij een land, streek, stad of gebouw niet mag worden betreden of verlaten vanwege een gevaar of de dreiging van gevaar, bv. een virus-infectie; Engels

     

    ‘Introverten zijn niet in lockdown, zij leven in hun ideale wereld.’

     

    Ouderen-uurtje: (het) uur dat supermarkten uitsluitend toegankelijk zijn voor ouderen

     

    ‘Tijdens het ouderen-uurtje loopt de Delhaize vol kleingeld-bomma’s.’

     

    Raam-bezoek: (het) raamvisite, zie ook zwaai-bezoek

     

    ‘In Amsterdam hebben ze al jarenlange ervaring met raam-bezoeken, dat komt van pas.’

     

    social distancing: (het) het mijden van openbare gelegenheden, bv. tijdens een epidemie of pandemie ter voorkoming van ziekte-verspreiding, en het afstand houden van anderen in het algemeen; Engels, letterlijk: afstand houden in het sociale verkeer

     

    ‘Nu is “social distancing” een heldendaad, vroeger heette dat asociaal zijn. Het kan verkeren.’

     

    Straat-schaamte: (de) schaamte die iemand ervaart wanneer hij of zij tijdens een (gehele of gedeeltelijke) lockdown op straat is, bv. om de noodzakelijke boodschappen te doen, zie ook buiten-schaamte

     

    ‘Na de vlieg-schaamte, de straat-schaamte. Als we gêne konden bottelen, werden we allemaal stinkend rijk.’

     

    Toog-viroloog: (de) leek die als dilettant op het gebied van de virologie nep-informatie verspreidt over een virus, de overdracht daarvan en/of de behandeling ervan

     

    ‘Op 13 maart zaten de cafés nog vol toog-virologen, intussen zijn ze verkast naar Twitter.’

     

    Twitter-viroloog: (de) leek die op Twitter kritisch schrijft over de maatregelen die echte virologen hebben geadviseerd ter bestrijding van een infectie-ziekte zoals COVID-19

     

    ‘Al die twitter-virologen kregen hun diploma waarschijnlijk bij de cornflakes.’

     

    Zorg-applaus: (het) applaus van veel mensen op allerlei plaatsen voor alle mensen die werken in de zorg, m.n. als uiting van waardering voor al het werk dat mensen verrichten die in de zorg werkzaam zijn

     

    ‘Nu allemaal een zorg-applaus geven, een paar maanden geleden was het nog een besparings-applaus.’

     

    Zwaai-bezoek: (het) zwaaien door het raam heen bij iemand die door de corona-crisis geen fysiek bezoek mag ontvangen, zie ook raam-bezoek

    Pieter Bauwens

    Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Om U ’n kriek te lachen. Of is het eerder een… zuurprum geworden?

    Eche humor is.. wenn man trotzdem noch lachen kann.

    Enne, ter attentie van al de dikke Vandale‘‘s die ons land rijk is, kan ik nogmaals ons (doe…) Ma te tonele voeren. Een van haar gewiibte-gezegde was, dar de ne zijn door, de andere zijn brood was.

    Raar, hé, dat zelfs in deze corona-tijden de doden hun gelijk halen?

                    

       

     

     

    28-03-2020, 09:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.167 –DOORBRAAK Verengelsing Hoger Onderwijs is slecht ide – De Vlaamse Taal is wonderzoet voor wie neur geen geweld en doet

    1228

    167 -DOORBRAAK

    *

    ZATERDAG 28 MAART 2020

    *

    VERENGELSING HOGER ONDERWIJS IS SLECHT AIDEE

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Bij al die geleerde uitleg, toch eerst de thermometer in eigen boezem steken. Want men is, zo zegt men, zo dikwijls man, als men talen speken kan. Buiten Oui et Non, Yes and No, Nein oder Ja. In Italiano is dat dan: No lo so‘.

    Dat waren trouwens de eerste woordjes die ik daar leerde spreken. Ho Ho Ho, Lo no so… Even oefenen en U kun meteen de trein op naar Napoli..

    -

    Ha ja, ook ik spreek al eens wat anders dan die gewone dagdagelijkse, moedertaal maar dat wil nog niet zeggen, dat er geen BASIS moet zijn. En die basis is… de eigen moedertaal…Waarmee het allemaal begon.

    -

    On-verfranst, on-verduitst, on-verengelst. Die talen… hoe intelligent, romantisch of wereldberoemd die ook zijn, ze zijn de moedertaal van andere volkeren. En dat schept.. afstanden…

    Francofiel, Germanofiel, Anglofiel of Filo-waarheidsspreker: daar is een reukje aan…

    *

     VERENGELSING HOGER ONDERWIJS IS SLECHT IDEE

    *

    https://doorbraak.be/verengelsing-slecht-idee/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    VEREBGELSIBG

    *

    Wetenschappers vormen — vandaag nog meer dan vroeger — een universele gemeenschap. Het ligt dan ook voor de hand dat resultaten van wetenschappelijk onderzoek in internationale tijdschriften gepubliceerd worden om ze snel en wereldwijd toegankelijk te maken. De voertaal van het merendeel van deze tijdschriften is het Engels en daar is niets mis mee. Daarnaast hebben Vlaamse onderzoekers de verantwoordelijkheid naar hun eigen gemeenschap toe om hun resultaten ook in het Nederlands kenbaar te maken.

    Engels ook als onderwijstaal

     

    De evolutie die we nu meemaken gaat evenwel verder dan louter het openstellen van resultaten voor de wereldgemeenschap. In toenemende mate wordt in het hoger onderwijs het Engels ook gebruikt als onderwijstaal zelf. Hier is het belangrijkste argument de ‘internationalisering’. Inderdaad komen naast uitwisselingsstudenten (voor een kortere periode) steeds meer buitenlandse studenten naar Vlaanderen om hier een volledige opleiding te volgen. De universiteiten spelen hierop in door Engelstalige opleidingsonderdelen aan te bieden.

     

    Naast een natuurlijke reflex om aan deze nieuwe doelgroep kwaliteitsvol en efficiënt onderwijs aan te bieden, zijn hier ook prestige en mercantiele overwegingen in het geding. In deze ‘international classrooms’ zitten ook Nederlandstalige studenten. Het is ontegensprekelijk een verrijking voor alle partijen dat ze deze internationale ervaring kunnen opdoen. Dat speelt weliswaar voor het ene vak meer dan voor het andere, maar de balans is altijd positief. Dat Vlaamse studenten daardoor hun Engelse taalvaardigheid en hun internationale competenties kunnen opkrikken is mooi meegenomen.

    Kwaliteitsverlies

     

    Men mag echter niet voorbijgaan aan het gevaar op kwaliteitsverlies: doceren in het Engels vergt meer van de docenten en tegelijkertijd moeten de studenten meer tijd en moeite besteden aan het verwerken van de leerstof. Onderzoek toont aan dat er gemiddeld 20% rendementsverlies is bij het verwerken van leerstof in een vreemde taal.

     

    Vaak wordt gezwaaid met een betere inzetbaarheid van onze afgestudeerden op de internationale arbeidsmarkt. We mogen echter niet vergeten dat de meeste afgestudeerden in eigen regio werk vinden. Voor een aantal beroepen is het gebruik van het Nederlands primordiaal. Denken we maar aan leraren, notarissen, artsen. Bovendien liggen op de Belgische arbeidsmarkt de eisen qua taalvaardigheid doorgaans hoog, maar onderzoek hierover leert dat de taalvaardigheid bij de studenten jaar na jaar afneemt.

    Vrees voor een duale maatschappij

     

    Engelstalig onderwijs werkt ook drempelverhogend: jongeren uit armere sociaaleconomische milieus worden benadeeld omdat ze veelal van thuis uit geen stimulans kregen om Engels te leren via buitenschoolse activiteiten en/of omdat ze geen bijkomende taallessen kunnen volgen. Jongeren met een migratie-achtergrond, die grote inspanningen hebben geleverd om het Nederlands te beheersen, moeten weer een extra hobbel nemen

    Nederland is geen gidsland

     

    Om de gevaren van verengelsing in het hoger onderwijs aan te tonen, wordt in Vlaanderen vaak verwezen naar Nederland, maar we mogen niet vergeten dat Nederland in Europa een buitenbeentje is: ruim 30% van de bacheloropleidingen is Engelstalig en voor de masteropleidingen is dat 75%.

     

    Het meest extreme voorbeeld is Twente waar vanaf 2020 de campus volledig Engelstalig is

     

    In sommige Nederlandse universiteiten is Engels bovendien de omgangstaal: bestuurlijk, administratief en naar de buitenwereld toe. Het meest extreme voorbeeld is Twente waar vanaf 2020 de campus volledig Engelstalig is.

    Niet méér Engels maar beter Nederlands

     

    Is het Engels nu een noodzakelijk kwaad? Helemaal niet. We moeten er alleen op toezien dat het gebruik van het Engels het Nederlands niet verdringt en er toe leidt dat het Nederlands een tweederangstaal wordt. Dan dreigt het Nederlands als wetenschapstaal te verschralen en geleidelijk te verdwijnen. Daarom moeten we er actief voor ijveren dat het hoger onderwijs ook werk maakt van een degelijk taalbeleid voor het Nederlands. We moeten onze taal verzorgen, koesteren en promoten als instructie- en voertaal in ons hoger onderwijs.

     

    Laten we de universitaire wereld herinneren aan de jarenlange strijd van de Vlaamse Beweging, die pas na honderd jaar België in 1930 een Nederlandstalige universiteit in Gent konden afdwingen. Past hier geen respect en waardering voor wie dit hebben verwezenlijkt?

    Dirk Van Besien e.a.

     

    Ondertekend door:

    - Dirk Van Besien, Algemeen Voorzitter Marnixkring

    - Ghislain Duchateau, Vicevoorzitter Vereniging van Vlaamse Academici (VVA) en coördinator werkgroep Taal en Onderwijs VVA

    - Prof Godelieve Laureys, President Orde van den Prince

    - An De Moor, Voorzitter vzw Beweging Vlaanderen-Europa

    - Prof Matthias Storme, Directeur Instituut voor Handels- en Insolventierecht KUL

    - Paul Becue, Algemeen Voorzitter VVA

    - Jan Roukens, Voorzitter Stichting Nederlands (Amsterdam-Brussel)

    - Prof Frank Fleerackers, KUL

    - Prof em. Eric Ponette, Werkgroep Taal en Onderwijs VVA

    - Willy De Waele, Voorzitter Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen OVV

    - Wim De Wit, Voorzitter IJzerwake

    - Ivo Coninx, Algemeen Voorzitter Vredesvereniging VOS

    - Prof em. Jozef Devreese

    - Hugo Maes, Algemeen Voorzitter Vlaamse Volksbeweging VVB

    - Hilde Roosens, directeur VVB

    - Dr Geert Debruyne, Voorzitter Vlaamse Artsenvereniging VAV

     

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Wil ik hier en u eens verklappen welke de dringenste redenen waren om toe te geven aan de nostalgie om na 16 jaar Italië ‘Heim ins Reich’ terug te komen leven? Ja Ja, de portemonnee en de santé, dat weet elkeen. Non ‘exagerare’, dat hadden we daar geleerd. En ook, ouder worden doet men nu eenmaal niet alleen…

    Ja, naast de dichte contacten met de (weinige) overige gezinsleden, was daar sopra tuto ons sappig en o zo vertrouwd in de oren klinkend eigen streek-dialect. Dat had ik daar het meest gemist. Af en toe, bij een van onze korte ‘overtochten’, was het de hemel op aarde de mensen bezig te horen in hun gewone doen. Je maakte dat het best mee met gesloten ogen. Kinderstemmen. Vrouwenstemmen. Mannenstemmen. Het was precies o die allemaal dichte bloedverwanten waren die wederzijds dolgelukkig waren met elkaars nabijheid. En dan was Italië telkens even weer o zo ver weg. Zalig was dat.

    Net als ’n vleugje rode wijn tegen het gehemelte als de avondstilte neerdaalt. En er iemand naast je is, die er al lang niet meer is, fluisterend zegt, dat ‘-t avond is. En rustensrecht!


    En nu, na amper twee jaar terug zijn, en met al die miserie daar en hier, is het bijna omgekeerd…

    Ja, de Geest is rap heen en terug, maar dat oude lichaam, hé. Dàt, maar ook, dat er tussen droom en daad, wetten in de weg staan, en praktische bezwaren..

    A la vostra, Italia. Jij hebt Dante en Boccacio. Wij hebben de Van Eyck’s en Meesters als Guido Gezelle. Pandomie of nie, ’n verschil en is er nie…

     

           

     

     

    28-03-2020, 06:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    27-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.54 – E. J. BRON De Spaanse Furie dze keer in eigen l and

    584

    54 – E. J. BRON

    *

    Voor geschrijfsel

    *

    De reisroute van het CRCV (Corona Virus). Via het Italië van de Oude Romeinen die de hele wereld, de Oude zowel als de Nieuwe, later (toch uit hun omgeving) het Katholicisme brachten en meteen onze huidige Beschaving & Welstand. Vooral in de Lage Landen ‘vaarden we er wel bij’. Bloeiende handel. Welvaart Cultuur. Zie Erasmus. Zie Keizer Karel V, geboren 1500 in het Gentse ‘Patershol. Hij heerste vanuit Valladolid, over zijn erfdeel, over een Rijk waar ’de Zon nooit onderging’….

    Toen leefde de voorzaten van Magnièt en Wilmès nog in grotten onder de grond… En precies dààr in die twee door Goed gezegende oorden, sloeg het Gele Gevaar toe.

    Dat zijn, in het menorabel Jaar O.H. 2020, de feiten. De wind der Communistische vernieling waait uit het Verre Oosten en wordt overal aangewakkerd door dezelfde waanideeën die ons WO II op de hals hebben gehaald. Het Gele Gevaar gedragen door een Rood-Grtoen zogezegd Lentebriesje. Almay, Rousseau, are you there?

    ‘In ons kot blijven’ en ‘doodvallen’, dat is het voorlopig antwoord.

    En onze o zo Verlichte Grote Verstanden staan erbij en kijken de andere kant op. Waar…?, ja, maar dan zonder iets te zien.

    Ze kunnen ook niet anders, want ze zijn, mede-actoren van wat ons overkomt.

    De enige weestand komt van de Europese Burgers zelf, die landstreek na landstreek, zich willen losweken uit het nationaal en internationaal Duivelsverband dat hen wurgt.

    -

    Dit zijn allemaal hoogdravende woorden die eenvoudig te vervangen zijn door Corona, EUSSR langs de ene kant, en Onafhankelijkheid à la Trump. Terwijl de Kerk, die Europa mede groot heeft gemaakt, optreedt als Pontius Pilatus. Ze kunnen er inderdaad ook niets aan doen. Weg met Hem. Kruisig Hem.

     

    Spanje: Catastrofale toestanden in bejaarden tehuizen – Spaanse leger vindt alleen gelaten mensen en doden

    *

    *https://ejbron.wordpress.com/2020/03/24/spanje-catastrofale-toestanden-in-bejaardentehuizen-spaanse-leger-vindt-alleen-gelaten-mensen-en-doden/#more-234277

    *

    *

    In de corona-crisis in Spanje worden vooral de bejaarden tehuizen getroffen. Veel oudere mensen zijn aan zichzelf overgelaten, velen van hen sterven eenzaam in hun bedden.

    In Spanje hebben in de strijd tegen de corona- pandemie ingezette soldaten in bejaarden tehuizen volledig aan zichzelf overgelaten bewoners en in veel gevallen zelfs doden gevonden virus.

    Tijdens enkele van hun bezoeken zouden de soldaten gestorven mensen in hun bedden ontdekt hebben, berichtte minister van Defensie Margarita Robles gisteren op de tv-zender Telecinco. Het Spaanse Procureur-Generaal startte naar eigen zeggen een onderzoek betreffende de toestanden in de tehuizen.

    *

    De regering zou “streng en onverbiddelijk” zijn als het om de verwaarlozing van bewoners van bejaarden tehuizen zou gaan, zei Robles. Het Spaanse leger heeft opdracht om de tehuizen te desinfecteren.

    Veel doden in bejaardentehuizen

    *

    In bejaarden tehuizen in Spanje zijn al tientallen mensen aan de door het nieuwe corona-virus veroorzaakte longziekte Covid-19 gestorven. Minister van Gezondheid Salvador Illa be-nadrukte dat de regering in de strijd tegen de uitbreiding van het virus “absolute prioriteit” aan de bejaarden tehuizen zou geven. De situatie in de tehuizen zou intensief bewaakt worden.

    *

    Spanje behoort tot de ergst door de pandemie getroffen landen in Europa. Het aantal besmettingen bedraagt daar meer dan 33.000. Het aantal geregistreerde dodelijke slachtoffers van corona in Spanje steeg tot maandag naar 2182. Het laatst werden binnen 24 uur nog eens 462 aan Covid-19 overleden Wat het


    Wat er die arme Spanjaarden nog allemaal te gebeuren staat, mag Joost weten. Maar net als bij ons, zal dat niet veel soeps zijn.

    Beter dus er maar over te zwijgen…

     

     






    27-03-2020, 18:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.109 -HET DAGELIJKS NIEUWS BELGIË NA CORONA – Trump als enige lefgt uit CECV= het Chinese Rode Corona Verhaal

    2415

      109 -HET DAGELIJKS NIEUWS

    SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Vrijdag 27 maart 2020

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    *

    En dan… nog maar eens het belangrijkste. De rest… Over Rode Prioriteiten doen we er voortaan het zwijgen toe

    *

    WILMèS-TSF (en Flamand) 006 u-03.30 – 07 – etc,naarmate het uur vordert meer gespecifieerd met vervelende herhalingen die goed zijn voor de (Rode) werkverschaffing.   

    Gisteren (12 u)

    Voilà. Is êbak. Wilmès 3 mois (1 Trimestre) gouverner avec volmachte. Exclusivement voor CV..

    Maar dat is immers een zeer rekbaar begrip? Zonder einde en zonder begin? Et alors?

    Is heel wat bruggen te ver (TGV)…

    -

    In Dendermonde geen 4 Heemskinderen. Tot Zo 30/4/2021… Zij die van Aalst nu nog kwaad? Omdat daar ’t Ros Beiaard gaat? Benieuwd of die nu al inspiratie genoeg bijeen hebben voor hun Corona Carnaval van dat jaar…

    -

    Het einde van het hoogtepunt v/h CV wordt in de politiek voorzien voor ten vroegste begin April. April van dit jaar? Of ook van 2021…Wie dan nog leeft zal dan wel zien.

    -

    Spanje: meer dan 56.000 gevallen, vandaag (tot 12u) reeds honderden nieuwe sterfgevallen.

    We voelen dit tot hier tot in het merg van onze beenderen… Moge (herhaling) de Hemel ons genadig zijn.

    -

    18u

    Italië. Weeral ’n in-triestig record. In amper ‘n dag tijd 662 nieuwe doden. In totaal reeds 8.000 slechtoffers. Vooral Lombardije komt in beeld. De regio waar vroeger het Geld zat. Aan de IJzermonding bij ons kan men ervan meespreken. Long time ago, nog vóòr Brugge was uitgevonden.. Lombaards Yde.. Het zeegat waar de Lombarden de plak zwaaiden…

    *

    De tegenwoordige overheid daar heeft eindelijk de boetes voor risico-gedrag opgetrokken tot €500-1.000…Op hoop van zege?

    -

    Vlaanderen. De besmetting – miljarde-miljard, is terug gestegen. Na 2 dagen vermindering. Meer dan 100 doden in één dag.

    Wij buigen het hoofd en kijken dan angstig naar omhoog. Here God, hoelang gaat die gesel nog duren…

    -

    Vandaag 06 uur

    Preciezere instructies voor de politie? Van Ranst heeft daar een eigen mening over

    -

    Steeds minder files op onze snelwgen: 50% minder

    PW-verkeer, maar des te meer vrachtwagens. De raderen draaien deze keer niet voor de overwinning zoals in oorlogstijden, maar voor de overleving in vredestijden

    -

    Fat Maggie (neuzelend) zegt dat ze het ook niet meer weet. Maar dat we de moed niet mogen verliezen.

    -

    VS: Trump was, volgens ‘de anderen’ véél te laat met de juiste maatregelen.. Zij hadden, volgens de VRT, het heel wat beter gedaan.

    -

       Vandaag 10uur.

    Tussen al dat andere Einde-wereld Nieuws, deze keer dat wel zeer opvallende voor de Vlaanderaars…

    **

    *

    Liesbeth List (78) is ad Padres. Weer ‘n bladzijde die omgedraaid mag worden.

    Ach, we hadden haar toch o zo lief… Zo lief..

    -

       Vandaag 13 uur

    VK.

    Boris Johnson hoogsteigen persoon in quarantaine – ‘regeert’ verder via ‘the clouds’ van tussen hemel en aarde..

    -

    Bij ons: om het aan de katten te geven… En kat zou besmet zijn…

    Wordt vervolgd

    -

    ZA nu ook al in quantantaine – JHB totaal geïsoleerd…

     *

    Over naar ’t échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    BELGIË NA CORONA

    *

    … zijn er nog maar weinigen die zich afvragen wat er daarna zal gebeuren…/… de meesten nu al diep in de rode cijfers zitten, geven momenteel extra miljarden uit alsof het peanuts zijn…./… door hun munt te devalueren…/… straks naar een devaluatie van de Euro zelf gaan?.../… zelfs bij geëvolueerde Waalse juristen zoals een Marc Uyttendaele (‘monsieur Onkelinx’) en een Philippe Destatte (hoofd studiedienst Jules Destrée).

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

     

    SPEAKERS CORNER

    Drie minuten bij Guvaal breng meer op dan 24 uur bij Rado Wilmès… Devaluatie? Da’s een moeilijk woord waar zelfs ons Ursula zwaar last mee heeft. Ja het woord ‘Valuta’, dat kent ze wel want dat is cash… En cash, dat blijft toch cash…

     

    *

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Donderdag 26 maart 2020

    De plaat draait door… CV: aantal CP + 536 - + 42 overledenen (tot. 220)

    Nu in AZ +800, totaal 2.652 en + 130 IC in totaal 605 IC

    De regeltjes. Les Belges houden zich in het algemeen goed aan de regels, maar VOLHOUDEN is de boodschap. Want het is nog niet gedaan!

    Veel ‘zorgmensen’ zijn bang (om zelf ziek te worden) en slapen slecht.

    Moet er uitgebreider getest worden zoals in Duitsland? Waar het aantal doden héél wat lager ligt. Waarvoor het eengemaakte Europa dan wel goed in is? De Duivel mag het weten. En die weet het.

    Voldoende labo’s? Passend in een all-round plan? Nagaan met wie zij die besmet zijn allemaal contact hebben gehad…. Onze ellenbogen weten het, maar de EUSSR-craten die moeten daar eerst dagen en nachten over overleggen…

    Besluit: ze weten het zelf niet! Eén ding is zeker de maatregels zullen langer moeten in acht genomen worden dan tot 3 april!

    -

    De lokale politie staat onder enorme druk. Ze vragen, smeken om meer duidelijkheid over de regels: vb. hoe ver mag men fietsen. Nu worden die in de verschillende zones anders geïnterpreteerd! De boeten zijn van 200 à 450 €!

    Motor-rijden is voor hen niet-essentieel. Maar wat weten domme Flikken daarvan?

    Crembo: fietsritten van 40 km kunnen niet! Morgen na het vergaderen zal men dit verduidelijken. Volgens hem zijn fietsers zich van geen kwaad bewust. Dom, dommer, domst…

    -

    Het parlement ‘buigt zich’ morgen over de volmachten. Dit parlement is er voor de duur van 3 tot max 6 maanden ( Hoezo?) en enkel voor beslissingen ivm CV. Hmmm. Humm. Humm..

    NVA: die steunen die regering omdat ze geen obstakel willen vormen voor nodige snelle beslissingen.

    Spa: het is geen blanco check dat we gaven

    VB: de Raad van State is zeer kritisch over deze ‘corona-regering’. En TVG haalt hierbij ook grondwet-specialist Hendrik Vuye aan die zei: “elke democratische controle is verdwenen, en ook wat de fundamentele Rechten en Vrijheden betreft!”. M.a.w. dit is… dictatuur.

    PVDA: hoogdringendheid??? en dus geen politieke debatten? Is dit een markering van Links of van Rechts!

    -

    De EU debatteert voor de 3de keer in zeer korte tijd via video-conferenties. Er wordt onderhandeld over… steunmaatregelen.

    Ursula: nu moeten we ons verenigen en zeker niet elk voor zichzelf zorgen; zo werden ten onrechte mondmaskers aan grenzen tegengehouden. How they dare!

    -

    Het Ros Beiaard in Dendermonde gaat dus maar door in mei 2021.

    -

    Speelgoedwinkels On-line doen nu goede zaken, maar… de grootste zijn niet altijd de goedkoopste. Soms is er verschil van meer dan 50%.

    -

    Vrachtwagen-chauffeurs moeten meer uren kloppen maar betreuren de lange files aan de grenzen. Zo zijn er ook geen weg-restaurants meer open en kunnen ze nergens douchen. Voor mensen die soms een week lang van huis zijn, is dat niet altijd gemakkelijk.

    -

    Over de ganse wereld is er zoektocht naar afdoende VB-medicatie.

    Nu wordt begonnen met het uittesten van medicatie met Leucime. Het zou het virus bestrijden in de longen en tevens deze herstellen.

    -

    : zegt dat morgen de Nat. VeiligheidsRaad vergadert om:

    1. met de wetenschappers stand van zaken te bekijken

    2. einddatum vastleggen (?) van de maatregelen

    3. hoe volgen de mensen de regels op? Het mens vindt dat de mensen nog hun vrijheid moeten hebben om te wandelen, te fietsen (ßà De Crem).

    Er is nog steeds een grote behoefte aan mondmaskers: we moeten ze rationeel gebruiken (?), er zijn daarvoor prioriteiten opgesteld en iedereen?? neen, dat heeft geen zin!

    - Bij de jongeren, vooral de singles, zijn er problemen:

    - zitten veel op dating-sites om ‘sociaal contact’ te hebben. De smoerie’s!!!!!

    - daardoor ontstaan er veel anonieme bed-contacten. Wat dan weer nie bevorderlijk is voor de goede gezondheid.

    - CV wordt overgedragen via menselijk speeksel: de jongeren beseffen dat nog niet!! Ze denken als ze jonger zijn dan 30j dat ze dan geen CV kunnen oplopen.

    - Studenten hebben veel vragen over hoe de examens zullen verlopen en hoe het zit met de stages die ze moeten doen, maar niet kunnen.

    Eén ding is zeker: alles op de campus zal niet kunnen doorgaan. Dus zullen er ook via on-line examens worden afgenomen.

    Bij verpleegkundige, waar de stages héél belangrijk zijn, moet men nog bespreken hoe het zal verlopen.

    -

    Italia – Spanje – Frankrijk: allen hebben problemen met een tekort IC. Sommige erge patiënten worden zelf met de TGV vervoerd naar regio’s waar er wel nog bedden zijn.

    Het virus brengt ook veel spierpijn met zich mee.

    In Lombardije is de situatie nog altijd héél kritiek: een Dokter spreekt over ‘een tsunami van patiënten’…

    Reeds 6.200 Artsen en Verpleegkundige zijn ziek, dat is 10% van het totale aan besmette personen. Ze zijn zeer angstig en ook heel voorzichtig. Maar, zegt een Arts: “wie bang is, moet niet naar de oorlog gaan!”

    Spanje is even erg als Italia. Hun koning Felipe bezoekt een veldhospitaal in Madrid.

    -

    Gr. Britt.: 560.000 vrijwilligers om het CV te helpen bestrijden.

    Eergisteren riep een Brits minister op om 250.000 vrijwilligers zich te melden, en zie hij krijgt het dubbele.

    In London zijn de ziekenhuizen overbezet en bedden zijn tekort. Nu wordt een congres-centrum omgebouwd tot ziekenhuis met 4.000 bedden, maar ook dat is onvoldoende.

    -

    Voka roept op om te blijven werken. Nu zijn er reeds vele bedrijven terug opgestart, soms met minder personeel, maar dat is beter dan niks. Zo is in ‘de bouw’ (West-Vlamingen wroeten voort, zegt een bouw-aannemer!) ook opnieuw gestart, veel schilder-bedrijven, … soms is het wel zoeken naar materialen. De vraag luidt: waarom hebben wij collectief moeten sluiten? Nu hebben ze de shiften aangepast, en ja de wil, zeker in de Westhoek, is er!

    Dely die diepvries-wafels produceert in Moeskroen, roept zelfs mensen op die hen willen komen helpen, want hun order-boek staat voor gans het jaar vol!

    -

    Vooral bij ons, in het Zuiden van West—Vlaanderen worden we getroffen door het virus. Daarom heeft deze middag voor de zorgverleners een ‘friettist’ aan het AZ Groeninghe (Kortrijk), gratis frietjes bedeeld. Deze actie werd duchtig geapprecieerd door iedereen.

    -

    De WZC luiden de alarmbel: ze hebben dringend nood aan beschermings-materiaal en dan vooral ontsmettings-gel, beschermings-shorten, mondmaskers,… Zelfs bedrijven die beschermende kledij hebben, vragen ze om die af te staan, alsook alle daar voorhanden zijnde mondmaskers…

    Onbegrijpelijk, dat gesmeek, want zij zorgen voor de meest kwetsbaren in onze maatschappij.

    Van alle doden in België stamt 1/3 uit een WZC!

    Een Welzijns Zorg Centrum….

    Kijk dus, ‘there is something rotten in the State of Danmark’… Diene Shakespeare toch. Hoe wist die dat toen al? Daarbij, het was niet in Danmark

    FINITO

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Boer, let op Uw ganzen.

    Waarmee ik maar wil zeggen, dat na de eerste waarschuwing op deze blog voor de komende hongersnood, nu de aandacht dient te worden gevestigd op de lijfelijke en geldelijke veiligheid die straks ook al in gevaar dreigen te komen. Er zal namelijk worden ingebroken, gestolen, gemoord en gebrand. De gelegenheid maakt den dief, vergeet dat niet…

    -

    Het noodnummer of dat van de wijkagent binnen oog & handbereik?

    -

    De Wraak van Neptunes?

    Mij persoonlijk waren ze ontgaan, die allereerste berichten over dat havenstadje … in het Verre China, waar die ‘Griep’-miserie begon. December, dus ruim VIER maand geleden. Daar vielen visboeren en vissersvolkje, hoe primitief ze ook zijn, na verloop van tijd gewoon hoestend en rochelend dood op straat. Wat de plaatselijke Overheid ook niet meteen doorhad. En dus, uit kadaver-discipline, zweeg die als vermoord. Tot de besmetting steeds verder om zich heen greep en de Grote Bazen, na eerst ook zo lang mogelijk alles toegedekt te hebben gehouden, niet anders kon dan toegeven dat het erg was. Zeer erg.

    De zaak openbaar maken, zou immers een blaam kunnen werpen op o zo volmaakte communistische samenleving. Typisch voor Slinx, Schots en Scheef. Ook bij ons, ik zei het al…Rood = Schoon…

    Maar ondertussen bleven de vliegtuigen met het virus aan boord heen en weer vliegen, de wereld rond... Van Punt A tot Punt Z.

    En ‘onze mensen’ maar gaan skiën, gaan vliegen, gaan varen, ex- en import verzorgen. ‘Wein – Weib und Gesang’. Precies alsof er geen vuiltje aan de lucht was. En nu zit iedereen - als hors-d'oeuvre - met de gebakken Chinese peren.. Want de hoofdmaaltijd, die moet immers nog komen. Geroosterd vlees met zoete pruimen op ’n bedje van kerkhofblommen…

    ?????

    Een mooi verhaal, die levenloos voor Sneeuwwitje dreigt te eindigen met zonder die ene laatste droomprins op z’n witte paard… Want op ‘t laatst ook bezweken op de IC...

    -

    Mooi verhaal, die Neptunes-versie van de vissers van dat c.c. (Chinese Capri) die bij volle maan o zo romantisch uitvoeren onder de volle maan… Dat wel. You see the picture?

    Maar zelfs dan. Een beetje tè mooi om helemaal waar te zijn… in volle handelsoorlog.

    -

    Fundamenteel echter zijn onze Grote Leiders meteen gedegradeerd tot even grote kinkels. De Zwarte Pest werd in de Middeleeuwen overgebracht uit de woestijnlanden via de handelsschepen met aan boord… de gewone …Zwarte Rat. Ook toen werd het niet direct gesnopen en bleef men maar varen. Waken en bidden. Over en weer en de wereld rond… Waken was voor de stervenden, bidden was om de Wrake Gods te keren.

    -

    Dit herhaalde zich vele honderden jaren. Tot 3 x toe, Tot Mme Curie eind de jaren 1800 de ware toedracht ontdekte. Maar sedertdien bleven de boeken toe inzake pandomines. Zelfs nu realiseert men zich deze gelijkenis niet. De oude boeken blijven toe want ondertussen weet men wel beter.

    -

    Hoe het later zal worden? Eenmaal her woord Corona tussen de bladzijden van de Geschiedenis zal zijn gezakt?

    -

    Raar, hé…Maar als kind moest ik iedere avond voor Metteke van Eernegem wat voorlezen uit haar beduimeld gebedenboekje. Om te eindigen met een soort van Litanie van Alle Heiligen. Daar kwam o.a. ook in voor ‘Van de Woede der Noormannen Verlos ons Heer…

    Waarvoor een primitief Kerkelijk Gebedenboekje een soort collectief geheugen voor dreigend onheil kan in stand houden…

    Moordende Noormannen? Daar maken strip-tekenaars dan Eric’s de Noorman van die leven van de Liefde en van de Vrijheid…

    -

    De kwâ ziekte ? Die is kinderspel in vergelijking met dat CRCV dat we nu… voorlopig net nog overleven

    De VRT? we zijn er vet mee

    *

     

     

    27-03-2020, 17:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    26-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.53 - E.J. BTON Parijs: corona-maatregelen niet te handhaven in de islamitische no-go-zones

    1040

    53 - E.J. BTON

    *

    PARIJS: CORONA-MAATREGELEN NIET TE HANDHAVEN IN DE ISLAMITISCHE NO-GO-ZONES

    **

    *

    In Seine-et-Marne slenterden drugsdealers met mondkapjes en beschermende pakken door de straten van het district

    *

    https://ejbron.wordpress.com/2020/03/24/parijs-corona-maatregelen-in-de-islamitische-no-go-zones-niet-te-handhaven/#more-234300

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Ja, het staat er wel degelijk zo. Dodelijk weerspannige islmammerdse ‘Jongeren’ in’ Saint Denis (Parijs). Mij staat het voor dat ‘Saint Denis’ ooit de strijdkreet der Fransen was bij de verovering van Jeruzalem tijdens de Eerste Kruistocht (1096). ‘Mon Dieu et St Denis’… toen ze, na decennia van pestgedrag, de Heilige Stad wilden HER-OVEREN op die islamitische indringers die God noch Gebod kenden…

    Nu zijn de nakomelingen van diezelfde indringers zelfs al de baas in Parijs, de Heilige Stad der Fransen.

     

    *

    Of zie ik dat verkeerd? Want er wordt ons bij hoog en laag door Linx & C° verzekerd, dat de islamitische immigratie voor het Westen, een verrijking zou zijn.

    Wat gewoon een geforceerd modern sprookje zou zijn. Als kind echter had ik reeds grote twijfel over waarheidsgehalte van de sprookjes als Moeder de Gans. En als volwassene zou ik moeten geloven dat de islammerij een verrijking is? Maak dat de ganzen wijs!

    Niet te geloven, dar dat soort ‘Leiders’ al niet al veel later aan de takken van de bomen…

    *

    Nee Moe, da kannie, want die takken hangen al vol met de Mietjes van de Moulin Rouge, die er zich met de moed der wanhoop aan vastklampen om.. hun onderlijf te redden van het brandend vuur van Allahs Getuigen… ..

    **

    *

    De Franse politie is nauwelijks in staat om de quarantainemaatregelen in de Parijse migranten gebieden te handhaven: daar gelooft men er blijkbaar niet in dat corona ook voor moslims een bedreiging is. De politie in de No-Go-Zones van Parijs is overbelast, ze kan de landelijke quarantaine plicht niet handhaven en heeft al een record aantal boetes uitgedeeld.

    Het grotendeels door migranten bewoonde gebied Saint-Denis blijkt een moeilijk terrein voor de politie te zijn. Men zou toegeven overbelast te zijn.

    Een beveiligingsman, die een plaatselijke apotheek bewaakt, zei tegenover de krant “Le Temps” dat veel bewoners niet eens geloven dat het virus een bedreiging voor hen vormt. “Ze begrijpen niets. Sommigen zeggen zelfs dat dit virus een sprookje van de blanken is, dat hen dwingt van straat te gaan”, aldus de woedende beveiliger.

    In andere delen van Seine-Saint-Denis komen de bewoners nog steeds volledig onaangedaan bij elkaar, zoals voor een lokaal winkelcentrum. Daar staan migranten-tieners keuvelend bij elkaar, sommigen met mondkapjes, anderen zonder.

     

    *

    Volgens de politie is de handhaving van de uitgevaardigde corona-wetten in de regio “onmogelijk” en ook het opleggen en innen van de € 135,- boete is tot mislukken veroordeeld. Het gevaar van de potentiële tegen-reacties zou te groot worden en het risico op de uitbreidingskansen van het corona-virus bij een zich vormende groep mensen alleen maar vergroten.

    “We zullen niet opgeven. We weten echter ook waar deze mensen leven en hoe ze leven. Een strikte indamming is voor hen gewoon onmogelijk”, weet een politieagent.

    Ondertussen zou 10% van alle boetes voor het schenden van de quarantaine in Frankrijk in Seine-Saint-Denis zijn opgelegd, verklaarde Fabienne Klein-Donati, officier van justitie van Bobigny, woensdag.

    De quarantaine-maatregelen zouden ook door de bewoners van het overwegend door migranten bewoonde 18e Arrondissement in het noorden van Parijs uitgebreid geïgnoreerd worden. Ondanks het bevel van de politie om thuis te blijven, trokken er groepen mensen door het gebied.

    De uitbraak van het corona-virus heeft ertoe geleid dat apotheken steeds meer het doelwit van inbrekers worden. In de stad Colombes buiten Parijs werd een man uit Seine-Saint-Denis wegens diefstal van medische gezichtsmaskers en desinfectee-rmiddel voor de handen gearresteerd. Die zijn blijkbaar ook in trek bij drugs-dealers.

    In Seine-et-Marne slenterden drugs dealers met mondkapjes en beschermende pakken door de straten van het district Almont (Melun). Ze maakten zelfs een kleine “reclame video” voor de sociale netwerken, waarin ze lieten zien dat zij er, onafhankelijk van quarantaine en corona-virus, nog steeds zijn voor hun klanten en hen van drugs voorzien, bericht “Le Parisien”.

    *

    Bron: www.journalistenwatch.com

    Marilla Slominski

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Naar mijn bescheiden mening zou er in de eerste plaats in elk land dat gesteld is op orde en regelmaat, moeten gekeken worden, hoe deze ‘Jongeren’ in… gedwongen quarantaine kunnen geplaatst worden. Liefst, onder zware militaire bewaking, in wandel-colonnes, terug richting homeland. Weliswaar minder gewelddadig als de vroegere Gestapo-begeleiding, maar met af en toe ’n schot in de lucht zou de discipline er beter van worden.

    Zo voert men toch gewoonlijk de verslagen krijgsgevangenen terug af?

    Ach Macron, woorden wekken, maar voorbeleden trekken. En er moet toch ooit ergens mee begonnen worden… Ja Ja, ik weet het. Alle begin is moeilijk.. Vooral in La Douce France, waar Vrijheid vaak verward wordt met… vrijheidsberoving. Vlamingen kunnen daarover meespreken. De Geschiedenis staat er vol van.

    -

    Anders gezegd, hetzelfde verhaal gezien door de bril van een realist, bevestigt dat het islamitisch schorremorrie reeds de baas uithangt in ‘le gai Paris’ van La Ville Lumière..

    -

    Wat we hier vernamen, is dus duidelijk wat onze ‘Media’, in opdracht van de EUSSR, al jaren onder de mat houden. En geloof me, Parijs is niet de enige mesthoop van Europa. Iedere grootstad, iedere stad, ieder stadje, ieder dorpje, zit in hetzelfde verdomhoekje. Je loopt ze voortdurende tegen het lijf. Ze lopen je in de goot. Zijn bronstig als wilde zwijnen. Want de eigen vrouwen zitten thuis opgesloten en zien slechts het daglicht als ze van kop tot teen omhangen zijn met jutezakken. Het wachten voor hen is alleen op het ordewoord ‘Go’… Hun geheime bergplaatsen steken vol Kalasjnikovs tot tegen de zoldering..

    Maar misschien, dat eens of anders, het CV….

    M.a.w. er valt te kiezen tussen de spreekwoordelijke Pest of de Cholera. Er is voor elck wat wils….

    *

    Denk aan de Ark van Noach… en de positieve kant ervan…. Opgeruimd staat netjes… Einde van de islamisering is dus in zicht?… Voor zij die zullen overblijven

    -

    Ach Egidius, wo bist di blieben? Ich verlangh naar dich, Gezelle Myn. Du koost die dood, en lietst mich tleven.

    -

    Hoe zou dat nu, in deze… bijna post-islamitische tijden luiden?

    Het antwoord staat aan de juiste kant van de Geschiedenis.

     

     

     

    26-03-2020, 19:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.108 - HET DAGELIJKS NIEUWS DE BELGISCHE DROOM-JOB. Geen tijd om het Cv vervelend te vinden – MAAR ER IS GEE ANDER NIEUWS -

    2512

        108 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Donderdag 26 maart 2020

    *

        Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

       Wilmès TSF (en Flamand) 006 u-03.30 – 07 – enz,naarmate het uur vordert meer gespecifieerd met vervelende herhalingen die goed zijn voor de (Rode) werkverschaffing.

    -

        De dag voordien (18 u)

    Tussen een allegaar van losse floddersZware gevallen. Zwaardere gevallen. De zwaarst denkbare gevallen…

    Italië. Angstwekkend aantal nieuwe doden. Waaronder… vele huisartsen…

    Eigen land

    De weinige oorlogsbodems (op vredesmissies) lopen terug binnen. Noodgedwongen: wegens besmetting aan boord…

    *

    Maar laten we de moed niet zakken. De ziekte is aan het keren. Minder gevallen, minder doden. Maar de lopende quarantaine zal wel, als vijgen na Pasen, iet of wat verlengd moeten worden.

         Vandaag 06 uur

    Van Ranst op De Afspraak… Rijzende Ster. Het Coroniseren net als de cyclo Cross, zit in de lift. Port vooral de Jongeren op om met propere handen door het leven te gaan. Wie de Jeugd bezit, bezit immers de Toekomst. Hoe ranzig die er ook uitziet, hé Van Ranst?

    -

    Kinder Amoede Fonds… Grotere leer-achterstand…

    -

    Brandstofhandelaars aan de klaagmuur. Door al dat ‘Blijf in Uw Kot’ blijven hun tanks vol en de portemonnee leeg…

    -

    Edelman Trump kan nu eindelijk van wal steken met zijn Rampen-Plan. De ratten zijn – uit lijfsbehoud? - in hun holen gevlucht.

    -

    De Rode van Frk . … 26 Juniu… Geen publiek toegelaten? Iedereen in zijn kot.

    Ook de renners?

    -

          08 uur

    Onze eigen Politie smeekt de Overheid om eindelijk duidelijke en kordate maatregelen uit te vaardigen, en geen ‘adviezen’ die iedereen naar willekeur kan en mag interpreteren.   Met hoeveel en waarom er op straat mag gekomen worden. Hoe ver van de eigen woonplaats. Hoe dicht bij elkaar?

    Bij ons in de Westhoek, aan de overkant van ‘De Schreve’ hebben de Franse collega’s daar geen problemen mee. Kak of geen kak, het boekje op. Al heet dat daar dan ook weeral anders.

    Maar wa wildee? Met twee
    Regeringen, de Vlaamse en de Federale, die alle twee zo graag ‘vergaderen’. Om de dingen ‘op te lijsten’…

    -

    Komt daarbij, dat vooraleer die twee iets mogen of kunnen doen, dat er voorafgaandelijk eerst overleg moet zijn tussen de VIER andere ‘regeringen’ die dit apenland rijk is? De Brussels/Federale, de Waalse en de Duitse Deelregeringen, overkoepeld door de Wallo/Bruxsele Entente Cordiale. En daar heb ik me begot nog vergist, ook in het tellen. Maar, peu importe, ze zijn er en ze zullen er blijven. Want ze zitten er goed en vooral, financieel veilig.

    -

    *

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    DE BELGISCHE DROOM-JOB

    *

    … was me niet meteen opgevallen, maar Philippe De Backer (Open-VLD) is nu ook minister in de federale club van Sophie…/.. blijkt het ministerschap in dit landje een zware aantrekkingskracht te hebben…/… Tot dan Marrakech kwam…/… of nog straffer is het geval Beke….

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    *

    SPEAKERS CORN

    En zo zitten we weer van ’s morgens vroeg met ons arm overlevingspensioentje tussen al dat sjiek vet betaald volk. Hun opdracht beroepsmatig is de mensen bezig houden, wat op TV of de radio komen zwanzen als ‘het werk’ maar ondertussen gedaan wordt door al even vet betaalde ‘cabinetards’.

    CABINETARDS zijn luiden (m/v, maar liefst ’n mixte daarvan) die het grootste deel van de dag, meestal slapend doorbrengen op hun Cabinet.

    Het woord Cabine heb ik nog van ons Ma, die telkens als de familie er was, ons WC dan zo vernoemde. Waarom weet ik niet, want iedereen sprak in die tijd van ’t Vertrek’. Nu zijn dat overal WC’s geworden, vol blinkend porselein. De plank met dat gat in… is de pijp uit. En Cabinetten zijn Kabinetten geworden. Ruime luchtige kamers vol zonlicht, computerschermen en bevallig aandoende secretaressen.

    Tja eigenlijk weet ik dat allemaal niet zo goed. Is maar van horen zeggen. Vooral van ’n hoog geladderd jong dicht familie-lid die soms wat kwijt wil over haar ‘werkdag’. De uren zijn van 9 tot 12 en van 14 tot 16 uur. ’s Morgens staat een lekker kopje koffie of thé klaar. Om 11 uur daar zo omtrent is er aperitief op ’t Verdiep dat uitloopt of eindigt op ’n uurtje fitnessen in de Sport Accommodatie. Meestal swatchen. Dan douchen, koffie of thé en vooral op tijd zijn voor de trein. Home sweet home.

    De gedane prestaties? Wordt nagevraagd aan het secretaresje, dat tevens het liefje is van de Chef de Bureau en meestal druk bezig is met haar nagels te verzorgen. De verloning (4-daagse werkweek): een stuk belangrijker dan wat Opa ooit verdiende in één jaar tijd…

    Ja, en dan is daar ineens de Corona…de Ophok-Wet, de vele vriendinnetjes aan de GSM…

    Ik wenste dat ons Ma dàt nog had mogen beleven… Zij die in het zweet ons aller aanschijns ons heeft grootgebracht. Enfin ‘groot’ dan in de meest bemeten zin van het woord. De rest hebben we zelf moeten doen..

    Enne… ge moogt twee keer raden wie er het best slaapt. Hoog geladderde Cabinetards, of Opa’s- op- rust…

    Nen apple a day en de verveling is gone away…

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    *

    Woensdag 25 maart 2020

    Bij ons in ‘de Vlaanders’ zijn er 56 sterfgevallen bijgekomen. Het totaal ligt nu op 178. Vandaag reeds 434 nieuwe gevallen. Daar bovenop liggen 474 mensen in stervensnood? op IC.

    *

     De Backer (Zie hoger bij Guvaal) van VLD zegt dat het aantal testen zal verhogen van 2.000/dag naar 10.000/dag. TIENDUIZEND PER DAG…

    -

    In UZG wordt iedereen die opgenomen wordt, nu al getest; zelfs al is het maar voor een breuk bijvoorbeeld.

    -

    Weydts is toch weer van gedacht veranderd: nu mogen de leerkrachten toch opdrachten geven voor nieuwe leerstof.

    Maar… zo’n 10.000 leerlingen hebben geen PC (raar hé, hadden ze dan niet nodig voor de school?), maar geen nood, ze zullen er één krijgen. Een bedrijfje ‘Digital for Youth’ haalt PC’s op bij bedrijven die er tenminste 30 wegschenken. Deze worden dan volledig opgekalefaterd, en voorzien van de nodige software. Dat heet dan ‘Burenhulp’ op z’n Vlaams. In tijden van nood kent men zijn vrienden. Of niet soms?

    -

    Dus bedrijven toon jullie goed hart maar…

    -

    In een en dezelfde serviceflat in Borgerhout zijn er vijf (5) doden te betreuren: het waren 5 vrienden die veel bij elkaar waren in de Gemeenschappelijke Ruimten. Ja dat hadden die daar gemeen. Tesaam vereend in vreugd’ en nood. Als d‘ene sterft, is d’andere ook dood…

    Ook met hen treuren we mee.

    Nu is er een soort lock-down, zeg maar kamer-arrest (K.A): de mensen worden ‘verzocht’ op hun kamer te blijven, tenzij het niet anders kan.

    Beekmanneke: in de WZC was dat reeds de regel, maar in serviceflats die volledig zelfstandig zijn zonder zorgcentrum, was die regel niet van toepassing. Die bewoners moeten zich voortaan ook houden aan de regels nl. blijf in je kot. Z & Z: zitten en zwijgen. Uw beurt komt wel. Dus het zou beter zijn de Gemeenschappelijke Ruimten te sluiten, maar het is (nog) niet van moetens…

    -

    Volgens ‘bepaalde bronnen’ zouden er 1.200 personen van de WZC’s besmet zijn van de 5.000 in totaal. Het is dan ook de meest kwetsbare groep! Open dus de ogen voor het CV ze sluit.

    Beke: je kan ze niet op hun kamer opsluiten, dat is mentaal niet verantwoord!

    Om over na te denken. Want de mens is lijk z’n eigen hond: ’n gezelschapsdier…

    De verzorgers dan weer in die WZC. Die vragen om een filmpje te maken voor hen, want die hebben in hun opleiding nooit zo iets gezien, ze zijn voor zo’n pandemie, net als wij allemaal, niet opgeleid.

    Beke… dat ze erover vergaderen, vergaderen en vergaderen…Is enerzijds vol risico’s, maar anderzijds…helpt het de Tijd te… doden.

    En onderwijl lijsten ze op wat tekort is: mondmaskers, ontsmettings-alcohol, beschermingskledij, enz. … Maar doen… dat is iets anders… Daar namelijk worden Mini-Sterren niet voor betaald. Da’s goed voor Pastoors en Nonnekes. Moesten die er nog maar zijn geweest…

    -

    De voedsel-bedeling verloopt moeilijker daar er nu ook minder vrijwilligers zijn. Want het zijn meestal ouderen en er is geen bescherming voor deze mensen!

    J.J. (Min Pres): wil dan weer kwijt, dat privé-bedrijven meer mensen zouden moeten aan het werk houden, maar dan wel in veilige omstandigheden. Goed gevonden, hé!!! Daarvoor is de man dan ook MinPres. Is ‘goede burgerzin’ voegde die daaraan ten overmoedde toe: op de tanden bijten, blijven werken om alles draaiende te houden. Hoe anders zouden Ministers nog verder kunnen verloond worden?

    Als dit nog 3 maanden duurt, dan krimpt onze economie met 5%. Zei die ni VIJF, VIJFTIG of VIJFHONDERD procent? Ja, zie Ministers en rekenen… Onverenigbaar.

    De voedsel-sector dan weer. Die daalt nu al met 40%. Sterk, daar ook de uitvoer veel is verminderd, bv. chocolade…

    -

    In Zaventem worden aankomende reizigers ‘aangespoord’ (niet verplicht?) om 14 dagen thuis in quarantaine te blijven. Ze krijgen wel ‘een brief’ mee met de nodige informatie. Met de groeten en de woorden van ons Maggie.

    Het toerisme dat ligt totaal plat. En van ‘plat gooien’, daar weten de Pakkersbonden alles van.

    -

    Door de (wanhopige) klachten van de burgemeesters waar asielcentrums zijn, moeten die dingen nu om 18u dicht. De bewoners worden 1 per 1 uitgelegd en ingelicht over het virus en de maatregelen er tegen. Want velen begrijpen niet wat er gaande is.

    Oost-West, Thuis Best? Ach, waren die maar bij moeder thuis gebleven… Wat ‘n win-win situatie ware dàt geweest…

    -

    USA: nu reeds 60.000 besmet waarvan de helft in N.Y.

    Er zouden 150.000 bedden moeten zijn, en er zijn er maar 15.000. Die Rode Zender toch! Weten of nie, ze kleineren den Trump er mee… 30.000 ‘IC-bedden’ zouden moeten, en er zijn er amper 2.000. Beweren de ratten van de VRT weg ermee.

    Nu zou de regering – van horen zeggen - een hulppakket van 2.000 miljard US-Dollar vrijgegeven. Die dollars zouden soelaas moeten brengen, Geven zelfs de Democ Ratten nu eindelijk toe. Want elk gezin krijgt zomaar een cheque van 3.000 dollar. Weggesmeten geld, vlg de VRT.

    Nu wil men het hospitalen, geven de Democ Rats knarsetandend toe, in een sneltrein-vaart uit bouwen.

    USA, ook wel eens de VS genoemd, is het rijkste land ter wereld maar nu zit het met de billen bloot voor 10-tallen miljoenen mensen. Hebben de Ratten daar altijd al voorspeld. Hadden zij maar aan de vetpotten kunnen zitten, dan was er zelfs voor de man in de straat niet eens sprake geweest noch van Corona noch van… Dollars

    Bij een opname aldaar in een ziekenhuis moet men eerst 8.000 dollar ophoesten Anders geen opname.

    En dat na al die jaren waar de Kennedy’s, de Clintons, de Obama’s het Land o zo goed hebben … gepluimd.

    Daar bestaat er geen ‘technische werkloosheid’: dus voor heel veel mensen zal het bloeden zijn… Die Rijke Oom uit Amerika…Wo ist Er geblieben? Sag’mir wo die Blumen sind. Was ist gescheen?

    Wel bestaat er een soort werkloosheids-verzekering van 350€/week, maar een klein appartementje in NY kost al gauw 1.000€/w. Nu belooft men (Trump?) ineens dat de mensen 600€/w extra zouden krijgen??! Dat zou willen zeggen dat ze als ’t ware een loon krijgen om de CV-periode te ‘overbruggen’. Diene Trump toch How he dares?

    Trump: het land is niet gemaakt om stil te liggen. Na Pasen zal alles wel weer normaal verlopen.

    In 16 Staten hebben anderzijds de Gouverneurs nu ook al verordend wat Maggie bij ons, onlangs maar veel te laat, heeft aangeraden; zij hebben bevolen dat ‘allen in hun kot moeten blijven’.

    -

    Italia is nog altijd de koploper met de meeste doden in Europa: +683 (totaal 7.503). ZEVEN DUIZEND VIJF HONDERD EN DRIE…

    Dat Trump maar die muur tussen Mexico en de VS afwerkt. En als die dan toch bezig is, dat de NATO dan een nieuwe Chinese Muur bouwt rondom heel China, Hong Kong inbegrepen. Alles potdicht en met niet één rat er in. Geen ‘Handelsoorlog’, maar zoals Oom Adi het uitdrukte: ein Totaler Krieg. Bis zum Ende.

    Schluss damit. Godverdammt.

    Ook in Spanje is het erg: +743 doden (3.434 totaal).

    Daar zijn ook al veel (5400) Dokters en Verplegend Personeel CV-besmet. Zelfs al maar meer doden bij. Komt hoofzakelijk door het gebrek aan beschermings-materiaal en de lange werkdagen. Compleet dubbele shifts zijn geen uitzondering.

    Voor de twee meest Christelijke landen van ons Avondland: de proundis clamavi ad te Domine…. Wij delen in hun calvarie-tocht naar Golgotha…

    **

    *

    Stonden onze Kerken; Kathedralen en Kapellen nu niet, dank zij Rood-Groen, niet leeg, we zouden veel heel ’Zielemissen’ kunnen laten lezen om hun arme zielen te gedenken.

    -

    Maar het leven gaat verder.. Ja toch?

    Prins Charles (71j) van Wales is ook besmet. Hij is thuis in Schotland. Bij Moetje…Samen zijn ze bijna 200 jaar oud mogen worden. Deo Gratias.

    -

    Iets of wat positiever denken nu. Het Kortrijkse bedrijf Savic Engineering heeft beslist om Spanje te helpen bij het bestrijden van deze verdoemenis Het maakt ontsmettings-machines en er zijn nu al aan het Spaanse Leger liefst 6 toestellen geleverd om grote ruimtes te desinfecteren. Die worden daar zelfs gebruikt om in open lucht hele straten te desinfecteren. Het zijn precies warmte-kanonnen, maar dan wel kanonnen die een vloeistof vernevelen of verstuiven.

    -

    Zal het in le Très Grand Bruxelles nu eindelijk doordringen dat het Amen en Uit moet zijn met al hun ‘misplaatste’ pretentie? Ce sont les idées qui gouvernent le monde, en die hebben wij Vlamingen samen et onze spreekwoordlelijke werkkracht, op overschot.

    Voor jullie dan? Va jouer ailleurs. Compris? Of moet er eerst een lesje aan vooraf gaan?

    FINITO

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

     

    *

    Ook voor de crematoria zijn het droeve tijden. Droeve, maar Gouden Tijden. Er wordt veel tijd te kort gekomen. Als hun ovens maar blijven branden, hé. Nogal ’n chance dat de mazout nu zo goedkoop staat. En dat – niet vergeten - vooral de OCMW’s zo gulhartig omspringen net ‘tussenkomsten’ voor de werkingskosten.

    Grafdelvers? Met schop en spade? Of met graafmachientjes, al aan het werk gezien?

    Neen, denk ik. Kan het niet weten want kom niet meer buiten. Die zijn waarschijnlijk .. mee met hun tijd.

    R.I.P.

    Rap in ’t Putje. Dat ook zij rusten in Vrede.

    In afwachting van… Ja, in afwachting van wat? Van wie?

    Straks is er niemand meer over om het hel MensDOM te bewenen…

    En zo zullen er alleen, zoals op elk kraaienveld, alleen nog kraaien zijn om het voort te vertellen?

    Moge de Heer ons bijstaan. Amen.

     *

     

     

     

    26-03-2020, 18:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    25-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.107 - HET DAGELIJKS NIEUWS De Politieke Pauze – God borgt maar scheldt niet kwijt - na Pest en Cholera: de hongersnood?

    1967

        107 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Woensdag 25 maart 2020
    *

        Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    Corona Verspreiding Coburgia

    Raar, hé?

    o-o-o-o-o-o-o-o

    En dan… het belangrijkste. De rest…


    TSF (en Flamand) 00u-03.30 – 07 – enz,naarmate het uur vordert meer gespecifieerd met vervelende herhalingen die goed zijn voor de (Rode) werkverschaffing.   

    Gisteren 17u

    Spanje Gerechtelijk onderzoek naar Massale verwaarlozing ouderen in rusthuizen. Seffens hierover (N 54) een uitgebreid verslag via E.J. Bron… Namen van steden zijn niet vermeld. Het zou dus best om… Catalonië kunnen gaan.

    Vandaag 06 uur

    N’d: de kredieten via de Bankkaart worden tijdelijk gewoon verdubbeld…

       07 uur

    VS… De Democ Rats in de Senaat volgen nu uiteindelijk toch de steunmaatregelen van Trump… Zo komen die toch twee keer onder de schijnwerpers. Eerst weigeren, ten koste van hoeveel mensenlevens, en dan toch toegeven… Typisch voor Linx, Rood, Blauw en Groen.

    08.00 uur

    BDW heeft in de Koekestad de Verplichte Lage Emissie Zone opgeschort… Elk nadeel heeft se.., U weet het wel

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    DE POLITIEKE PAUZE

    *

    … en dat Vlaanderen met die nieuwe voorzitter beter af zal zijn…./…dat de Vlaamse partijen die door ‘Magnjet’ en Bouchez bij de neus genomen zijn, een tweede keer in die val zullen trappen…/… eerst is er nog Corona...

     

     

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    -

    Inderdaad, daar is nog altijd eerst Corona. Corona voor en Corona na. En daar helpt geen ‘Boucheren’ aan. Al stellen we toch vast, dat de Corona eerst en meest de Francofonen spaart.

    Raar, hé.

    Maar vergeten we vooral De Waal niet, diene Ex-Vlaming en Leliaard van Geboorte. Hij was het die het duo ‘Magnjet’ en Bouchez in het zadel heeft geholpen.

    **

    *

    Diene ‘de Châtillion’ zal binnenkort, net zoals zijn vervloekte voorganger, de Nacht der Brugse Metten niet overleefde, er het loodje bij laten. De Vlamingen zijn sedert 1302 heel wat humaner geworden, maar zijn niet vergeten dat God weliswaar borgt, maar nooit kwijt scheldt.

     

    Gezegde nog onthouden van ons Ma. Die zei het op haar Ostèns dat ik, pas vele jaren later doorgrondde

    ‘God borgt maar stelt niet kwyte’…

    En daarbij helpt het niet dat iemand   als peuter ne Groote Va had, die binst den oorlog aan ziekte sterft in ’n Duits krijsgevangenen-kamp. En niet door marteling in een ‘Uitroeiings-kamp’ zoals hij ons zo graag wijsmaakt.

    Ja, Patje, al vliegt de Leugen nog zo snel, de Waarheid achterhaalt hem wel.

    En neen, ik ben geen Pallieterke, maar was wel m’n hele leven lang een trouw lezer ervan.

    Raar, hé ‘Patje’, dat ge die nog niet de nek hebt kunnen omwringen. Want Tijl Uylenspiegel zal blijven spiegelen zo lang gij ademt. Recht in Uw valse smoel.

    ’t Is niks. Graag gedaan. En tot de volgende…

    …mmmmmm……

    *

    Over de Rode Prioriteiten uit de Rosse Buurt van ‘t Stationskwartier doen we voortaan met veel plezier het zwijgen toe….

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    24 maart 2020

    *

    ‘Tijdelijke Werklozen’… Momenteel meer dan 1 miljoen. Deze mensen zijn angstig, onzeker van hun inkomen, financieel moeilijk. Die arme sukkelaars krijgen van de Fed. Regering forfaitair 1450€ bruto per maand levensonderhoud + 200€ per maand voor de NUTs-voorzieningen van de Vl. Reg.. Bx + EUSSR kijken de andere kant op. Sommigen hebben zelf méér dan ‘op de werkvloer’!!

    En dan wordt er gezegd, dat ‘Dolce Far Niente’, een Italiaans spreekwoord is. Ook raar, hé

    *

    Sommige bedrijven zijn gedwongen te sluiten door teveel zieken of door problemen met de toelevering.

    *

    Olympische Spelen gaan effectief niet door op de vermelde datum Ten laatste uiterlijk in de zomer 2021. Voor veel atleten een regelrechte ramp: ten eerste geen normale trainingen meer door CV, en ten tweede: de conditie... is men dan nog wel fit genoeg, is de ploeg nog voltallig???

    Levensbedreigende omstandigheden voor al wie houdt van ‘Brood en Spelen’?

    *

    Gisteren reeds vermeld, maar met het uur erger: veel handen tekort in de tuin- en landbouwsector. Tijdelijk werklozen niet stimuleren met eventueel nóg een extra cent er bovenop door de Regering?? Hallo, Mme Cristine La Cjampêttre. Wat doe we als er steaks geen patatjes meer zijn? Geen erwtjes en geen boontjes meer zijn? Dan leven van de Liefde, zo te zien aan Uzelf, wordt inderdaad niemand vet.

    *

    Haarkappers nu ook verplicht gesloten en deze zijn blij want nu krijgen ze ook dat bedrag van de regering om niks te doen. Tja, en dat ziek zijn en doodgaan, dat nemen die er dan wel bij…

    *

    Leerkrachten overdonderen leerlingen met opdrachten. Normaal moeten dat herhalings-oefeningen zijn, maar velen laten nieuwe leerstof instuderen, vooral in de hogere klassen. Er is dan ook vanzelfsprekend veel onderling verschil tussen hen. Leuke bezighoud-therapie, want wie maalt er om de resultaten?

    *

    Tijdens de Paasvakantie…. De kinder-opvang zal gewoon doorgaan voor diegene die nu reeds van die opvang ‘genieten’. De verdere opvang zal door oa lokale vrijwilligers moeten gebeuren. Dit is vooral om te zorgen dat de ouders verder hun job kunnen blijven uitoefenen. In de zorg, bijvoorbeeld…Veel hangt af van plaatselijke initiatieven, want Algemene Richtlijnen zijn er niet. Niet aan gedacht?

    *

    Bij ons in de Vlaanders zijn er vandaag + 34 sterfgevallen (tot. 122) + 216 opnames (tot 18u59) en totaal 381 IC. Opluchting: reeds 410 hebben het ziekenhuis mogen verlaten.

    CPërs hebben voornamelijk longklachten die kunnen leiden tot ademhalings-problemen, maar een klein deel heeft ook maag- en darmklachten. Diarree? Maar we houden het liever… proper.

    Sommigen denken nog steeds dat ze nu een alternatieve vakantie hebben. Dat is niet zo: blijf in U kot!! Of ga je lieve het hoekje om?

    De Corona-boetes werden vandaag ook verhoogd: bv. om u onnodig vér te verplaatsen. Wordt plaatselijk bepaald. De Regering heeft wel andere zaken om het hoofd. De eigen overuren… hoe worden die betaald? En vooral wanneer…

    *

    WZC: terminale patiënten laten we nu beter in het WZC zelf: dat is hun vertrouwde omgeving. Bij velen werd dit al maanden geleden zo afgesproken in overleg met de familie. Zo kan men bij een verslechtering nog afscheid nemen van zijn dierbare(n).

    Ja Jan boven de ingang van de Rode Vernietigingskampen stond er ook, dat werken gelijk stond met de Vrijheid… Dat elk menselijk leven HEILIG is, da’s iets voor Pastoors en Nonnen… Sterven lijk beesten kan men inderdaad overal…

    *

    Bij tandartsen: enkel nog noodgevallen (in groeps-praktijken) waarde Artsen dan dubbele gezichtsbescherming dragen + beschermende kledij. Bij gewone tandpijn moet je dat maar verdragen. ‘n Aspirientje kan wonderen verrichten en de Ziekenbond hoeft niet eens tussenbeide te komen..

    *

    Het hamsteren is zo goed als voorbij. In de supermarkten; enkel in de voormiddag zijn er nog lange rijen om – mits de nodige afstand - aan te schuiven. Dus één goede raad: shoppen doe je in de namiddag!

    *

    Tuincentra die ook voeding en/of dierenvoeding verkopen mogen terug open en mogen dan ook bloemen en planten (wat eerst verboden was) verkopen.

     

    Goed voor de groten AVEVE en HORTA maar ook voor de kleintjes om de hoek?

    Tuincentra die geen voeding verkopen evenwel…

    Tuinieren is goed voor een betere gemoeds-stemming!!

     *

    Spanje: niet alle CP kunnen geholpen worden door een tekort aan medisch personeel: 2 op 10 zijn zelf ziek. Nu al 2696 doden. Er is ook een groot tekort aan medisch materiaal.

     

    Nu worden doden zelfs in een gesloten ‘ijspiste’ bewaard! Voor betere tijden?

    Madrid. Daar zijn de grote internationale beurs-hallen omgevormd tot… hospitaal.

    Sommige ingenieurs zijn inventief en maken met een 3D-printer een experimenteel beademings-toestel. Beter dat dan niks is de leuze!

    Nog Madrid. Één CPër heeft het ziekenhuis al mogen verlaten. De eerste.

     *

    Italia. Daar is het nog steeds de allerhoogste crisis. En dan vooral in ’t Noorden: +743 lijken

    De burgemeesters van deze zwaar getroffen Regio’s zeggen dat de Italianen veel te nonchalant omgaan met de lockdown-maatregels. Ze posten zelf ter op-porring filmpjes op de sociale media van die overtredingen!

    *

    Ook de Britten zijn plots wakker geschoten: Johnson zegt nu ook dat ze in hun KOT moeten blijven, tenzij voor dringende noodzakelijke zaken.

    +90 (tot 420!) sterfgevallen..

    Alle winkels zijn gesloten behalve de supermarkten en de voedingszaken..

     

    *Nederland. +30 doden bijgekomen.

    Nu worden alle evenementen/samenkomsten strikt verboden.

    Wat campings /parken betreft: dat is iets dat de burgemeesters zelf mogen beslissen.

    En misschien komt er toch nog een algehele lockdown als dat niet helpt. Zegt Rutte. Nu het zo goed als te laat is.

    *

    1. Is eindelijk in totale quarantaine: zelfs geen openbare markten meer.

    *

    Deze CV-crisis is toch nog voor iets goed: nl voor het klimaat. Veel minder ‘broeikas-gassen’ in de lucht.

    Er is ook veel minder stroom-verbruik, dus de groothandelsprijs ervan daalt enorm (maar niet in onze portemonnee)!

    Klimaat-mensen dan weer. Die vinden dat er ‘klimaat-vriendelijke’ voorwaarden zouden moeten gekoppeld worden aan de overheidssteun die de bedrijven krijgen bv in de luchtvaart…??

    *

    Wat al eerder werd vermeld, is dat asiel-aanvragers in asielcentra zich niet houden aan de CV-regels. Zij ‘no compernolio’…

     

    De Burgemeester van Koksijde-a/Zee vindt dat ‘Fedasil’ daar dringend iets moet aan doen: nu zitten er daar 300 personen op elkaar gepropt! Zouden dat soms ook niet ‘nutteloze eters’, zoals Oom Adi dat bedoelde, zijn?

    *

    Daklozen (zeker in W.Vl) worden momenteel opgevangen, in lege appartementen … Ze moeten zich wel telefonisch aanbieden… (hebben zij dan toch een GSM? Hoe worden zij daarvan op de hoogte gebracht??)

    *

    In Izegem is de stand-bouw-firma BULLIT die nu zonder werk zit, over geschakeld op eerst flexi-platen voor in ontvangst-ruimten als afschermplaat,…

    Dan zijn een paar artsen naar het bedrijf gegaan en hebben gevraagd of zij niks konden produceren om het gezicht te beschermen. En daar zijn ze nu volop mee bezig: gezicht-beschermers uit plexi-glas. Deze worden gebruikt in de voedingsketen, supermarkten, ziekenhuizen, rusthuizen…

    De kostprijs voor één is 20€ terwijl het bij de concurrentie het 10x duurder is!

    *

    In Knokke s/Mer mag men nu toch beginnen met de opbouw van de strandbars. ALS ze ‘social distance’ in acht nemen. Er mag wel nog geen meubilair uitgestald worden.

    De Paasvakantie dan weer valt voor al dat sjiek volk zéker in… het water. Maar is dat niet voor iedereen zo?

    **

    1914-1918

    The English Pub

    *

    In Poperinge slaat het ‘Talbot House’, dat opgericht werd tijdens WO I, alarm. De sluiting door CV veroorzaakt een totaal inkomsten-verlies. Het ziet er niet rooskleurig uit voor de toekomst. Nu gaan ze een crown-founding oprichten.

    Wat twee Wereld Oorlogen niet hebben gekund, heeft het CV bereikt in amper een paar weken tijd.

    *

    FINITO

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    Dit wel zeer dramatische Rode Kruis, een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tijden dus niet vergeten

     In dezelfde zin gaat het verwijt van het overgroot deel van onze Bevolking ,naar de Openbare Omroepen, dat er zelfs niet een begin wordt gemaakt aan het uitzenden van Openbare Erediensten… Het zou voor veel ouderen een dankbare herinnering zijn. En wie weet, voor de Jongeren het begin om steun en toeverlaat te vinden voor al hun miserie.

    *

    Zo d’Ouden zongen zo piepen de Jongen

    *

    Pest en cholera worden klassiek gevolgd door… hongersnood. Zou Fatt Maggie daar al aan gedacht hebben? Na ‘blijf in Uw kot’, straks misschien aangevuld door ‘en val dood’…

    O Ja, ‘t Belziekse is toch ‘n fijn landje, hé… Allez, toch volgens m’n oud en dement geworden…2de schoonmamaatje…


    **

     

     

     

    25-03-2020, 12:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    24-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.164 – DOORBRAAK Dit jaar blijft De Lijdensweek - ook wel Goede Week genoemd - duren tot 2021 zelfde tijd – Geen TV – Schrik van de ‘Andersgelovigen’?

    720

    164 - DOORBRAAK

    *

    Dinsdag 24 maart 2020*

    *

    Kerkelijke vieringen afgelast, ook op VRT?

    *

     VOOR GESCHRIJFSEL

    *

     Het is maar dat U het weet….

    *

    GEEN KERKELIJKE VIERINGEN EN OOK GEEN VERDELING VAN GEWIJDE PALM OP PALMZONDAG IN 2020, DOOR HET CORONAVIRUS.

    *

    https://doorbraak.be/kerkelijke-vieringen-afgelast-ook-op-vrt/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    foto: ©Reporters / Godong

    *

    23 maart 2020 - Leestijd 4 minuten

    *

    Om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, hebben de bisschoppen van België beslist om de schorsing van alle publieke kerkelijke vieringen te verlengen tot en met 19 april. ‘Pas wanneer zowel de burgerlijke als de kerkelijke overheden daartoe de toelating geven, zullen opnieuw publieke kerkelijke vieringen kunnen plaatsvinden.’

    Geen vieringen Goede Week

     

    Concreet wil dat zeggen dat alle vieringen van de Goede Week (van Palmzondag 5 tot Pasen 12 april 2020) niet doorgaan. Enkel om gelovigen diensten te laten volgen via radio, tv of livestream wordt hierop uitzonderingen toegestaan. Bij die vieringen mogen enkel die mensen aanwezig zijn die nodig zijn voor de uitzending. Alle regels van sociale afstand moeten gerespecteerd worden.

     

    enkel vieren in besloten kring, zonder gasten of bezoekers

     

    De afgekondigde maatregelen gelden voor alle kerken en kapellen waar een publieke eredienst plaatsvindt, maar ook voor alle kapellen of gebedsruimten van kloosters, katholieke instellingen of bedevaartsoorden. Ook alle niet-katholieke gemeenschappen die gebruik maken van katholieke kerken of kapellen vallen onder de regeling. Contemplatieve of monastieke religieuze gemeenschappen mogen het getijdengebed en de diensten van de Goede Week enkel vieren in besloten kring, zonder gasten of bezoekers.

    VRT doe uw plicht

     

    Tot nu toe was het mogelijk om via livestream de eucharistie te volgen. De Antwerpse bisschop ging voor in de liturgie en er zijn nog andere kerkdiensten die gelivestreamd worden, zoals de abdij van Averbode en nog vele andere.

     

    Het probleem is dat deze diensten niet elke gelovige bereiken. Oudere mensen die vaak minder goed overweg kunnen met het internet blijven verstoken van hun wekelijkse mis, en straks van de diensten van de Goede Week.

     

    VRT moet in deze tijd haar taak als openbare omroep waarmaken

     

    De VRT moet in deze tijd haar taak als openbare omroep waarmaken en voor de doelgroep van oude en minder internetvaardige burgers de mis uitzenden op zondagmorgen. Dat was ook een Vergeten vraag deze week. Moeilijker dan een al bestaande livestream oppikken en uitzenden kan dat niet zijn. Dat de kwaliteit misschien niet is volgens de normen van de Reyerslaan, daar zal deze keer zelfs een kniesoor niet over kniezen.

    Geen palm

     

    Op 5 april 2020, Palmzondag, zullen geen gezegende palmtakken verdeeld worden door de kerk. De bisschoppen wijzen erop dat Palmtakken thuis horen in de liturgie van Palmzondag en ze willen samenscholingen van personen te vermijden bij kerken om palmtakken op te halen. .

     

    Door Corona wordt ook de paasbiecht uitgesteld. Het biechtsacrament kan niet worden toegediend onder de huidige maatregelen.

     

    Alle doopsels en kerkelijke huwelijken worden uitgesteld tot wanneer deze vieringen opnieuw mogelijk zijn.

    Vormsel en eerste communie

     

    Vormselvieringen en eerste communies die tot en met 19 april gepland zijn, worden geschorst. Over de vormselvieringen en eerste communies na 19 april is nog niets beslist. De bisschoppen beslissen daarover zodra de maatregelen duidelijk wordt hoe de maatregelen van de overheid evolueren.

     

    Tenzij de gemeente anders besliste, blijven de kerkgebouwen open

     

    Tenzij de gemeente anders besliste, blijven de kerkgebouwen open. In het gebouw, dat een publieke ruimte is, blijven de veiligheidsvoorschriften van de overheid van kracht, iedereen blijft op ‘veilige afstand’.

    Klokken bij applaus

     

    ‘De bisschoppen sluiten zich aan bij alle blijken van dank en waardering die de bevolking richt tot al wie zich inzet voor de strijd tegen het coronavirus: artsen en verpleegkundigen, orde- en hulpdiensten, beleidsvoerders en hun administraties. Parochies die het wensen, kunnen zich aansluiten bij wie ’s avonds applaudisseren voor wie zich inzetten in de strijd tegen het coronavirus, bijvoorbeeld door een kaars voor het raam te zetten of door de klokken te luiden’

     

    De volledige richtlijnen zijn te lezen op Kerknet, de portaalsite van de kerk in Vlaanderen.

     

    U vindt de nodige links en overzichten van vieringen op Kerknet. Ook RCF, KTO, France 2, Radio Maria en NPO Nederland zenden kerkelijke vieringen uit.

    Pieter Bauwens

    *

    *NA GESCHRIJFSEL

    *

    Geen commentaar.

    Na herlezing: nog altijd geen commentaar.

    *

    Zalig Pasen. Zelfs al moest U ondertussen al in de Hemel zijn.

    Met dank aan Thjng Tjang King Kong Fu Hu…

     

     

    24-03-2020, 17:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.106 - HET DAGELIJKS NIEUWS PALLITER Rots in de branding – radio nieuws – waarom nog alles uitstellen

    1587

        106 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDBLIND ZIJN

    *

    Dinsdag 24 maart 2020

    *

    Kort overzicht. Herhaling door dé Redactie v/h herhalen van een vroeger overzicht. Zucht.

        Corona Manie & Volwaardige CobComedie

    *

    Moesten de historisch Nederlanden dw.z. de originele bevolking van thans maar liefst drie ‘Staten, van de Oostzee tot aan de monding van de Zoom (La Somme) VRIJ-UIT kunnen mogen kiezen, dan zouden al lang op de torentransen, de leeuwen dansen. Alle ‘oude gewaden’ zouden zijn afgelegd. In hedendaagse bewoordingen zou betekenen dat PVV-VB het zakje besturen.

    Rood, Blauw en Groen incl. alle tussenschakeringen, worden bij Wet verboden (insubordinatie), met de steun van de van oorsprong tot Regeren bestelde ‘Christelijken’. De ‘Kiesdrempel’ staat aan onze kant; terwijl de CVP tot nader order halvelings uitgesloten blijft ter wille van het OCRA-Schandaal, en nog meest omwille van het onlangs gepleegde VERRAAD door mee te spelen in deze zgz ‘Noodregering’. Met een propere lei beginnen aan de opgang in de vaart der volkeren, eiste ook nieuwe Leiders. Deze keer door het volk zelf gekozen.

    -

    Allemaal zaken die dringend op de agenda staan, voor wie deze CCC-aanval zal hebben overleefd. Afspraak na Mei 2024. Houdt de vuren brandende.

    *

    C.C.C.

    Corona Verspreiding Coburgia

         Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

     

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

         TSF Radio Wilmès (en Flamand)

    06 u-03.30 – 07 – enz,

    naarmate het uur vordert meer gespecifieerd met vervelende herhalingen die goed zijn voor de (Rode) werkverschaffing.

    *

    Gisteren 13 uur

    De VRT verwaardigt zich ‘een boodschap’ door te geven vanwege de Bisschoppen. De week vóór Pasen in de Katholieke Kerk is de Goede Week. Zie volgde DOORBRAAK Nr 164 van de hand van Pieter Bauwens, hoofdredacteur. Ne gezeverd, zulle.

    Gelieve U dus daarnaar te gedragen. En neen, de wrevel in die omroepster-stem, die zal wel verbeelding geweest zijn, zeker?

    **

    *

    Nog waar ook. Gisteren over ’t Pall: vergeten te zeggen… 1) ben zo goed als blind geworden

    Heb dat juweeltje in huis gehad van 1954 (Poësis) tot eind 2018.

    2) In ‘Heverlee’ als KRO (1955) bij inspectie ‘betrapt’ met zo’n ding in mijn nachtkastje. Rapport Commandant: insubordinatie. En hopla! Als gewone milicien naar Duitsland. Ons Ma was er het hart van in. Gedaan met die fierheid. Gedaan met al die sterren en strepen. Vive la Belgique. Leren zwijgen, zei ons Ma nog.

    17 uur

    ‘La Chambre’ parlementareert voortaan thuis. Neen, niet vanwege kostenbesparing, maar zowel de B- als de Vl-Hovaarsdigheidsbekleders, ontelbaar in getal, vrezen met grote vreze voor het CV. Blijven dus eindelijk ook in hun kot.

    Olymp Spelen Tokio 2020. Stemmen wereldwijd voor later. ‘later’. De Spelen 2020 heten voortaan Spelen 2020+1. Volgend jaar misschien, troostte Opa, ‘als ge braaf zijt, en wèl leert’ en schoof het schuifke toe.

    **

    Le Couple Corona

    … Diabolo….

    … nog even vòór het slapengaan…

    *

    O sorry Mevr. Alice Nahon… Gij die zo graag Uw armen had gewonden rondom elk hoofd dat eenzaam was. Maar deze man is geen spek voor Uw bek. Wa denkte wel! De Gelauwerde Edelman de Waal Patrick, zijde nog daar? Oren open dus voor deze boodschap. Geen 4 x scheepsrecht. Is slecht voor Uw eeuwigdurend Leliaardschap.

    Eerst, jaren geldeden, wetet nog? Paniek in De Kamers. Iedereen is gevlucht. Filip DeWinter & VB-kornuiten willen binnenstormen. De Vlaamse Leeuw brult. De camera’s lopen. Tot De Wael, die aan het hoofd van de zaalwachters, iedereen buiten brult en de deuren doet verzegelen. Merde!

    La Patrie est sauvée en iedereen vergeet deze veel te radicale geschiedenis…

    Tweede keer was, toen iedereen, nà Marrakesh, als Kamervoorzitter door U uit de wèg werd wèggemaneuvreerd. In ’t Vlaams is dat ‘iemand de kop afbijten om het zelf te zijn’..

    Derde keer was hèt met die even Blauwe Waalse Sofia Lorèn die gij als First Lady, tot de Eer der Altaren hebt verheven. Naast Koning Flipper de Laatste.. Zefls ’n tikkeltje hoger. Met het hoofd in de wolken. Eerst naar omhoog, dan naar beneden, recht tussen de fijnste lakens die men maar denken kan. ’t Zal er, eens of anders, wel van komen. ‘t Is toch diene ‘sale Flamin’ qui paie tout…

    Hoe zeitege Dante dat weer? Vervloekt tot in de diepste krochten der hel. Kannie diep en laaiend genoeg zijn voor jullie lapsmeren…

    Vandaag 06 – 0/ - 0 8 –enz

    -

    E’d. Strenger. Op z’n Brits - werken als ’t niet anders kan – nooit met meer dan 2 buiten komen.

    F’k. Buikriemen toe + dicht tot tegen de ruggengraat…

    Wereldrond. The sky is the limit. Duizenden doden. Ziekenhuizen kunnen niet meer volg nie. De adempauze is nog niet voor vandaag of morgen.

    *

    Geriaters: in navolging van A.H.; geen zieke oudjes uit RVT’s nog naar Ziekenhuizen overbrengen om daar te sterven….

    Typisch dezelfde woorden als op de marmeneren gevelplaat in ons geliefde Italiaans bergdorpje.

    H. Vader, sterven kan men overal.

    Paus Pius VI, in de kettingen door Napoleon, per koets onderweg van Rome naar Avignon, begeeft die nacht en wil niet meer verder. Ja, non, hé, mon Cher Pape, krijgt die voor antwoord van de Sansculotten-chef… ‘On peut mourier partout…’

    Historische data ? Even vóór Waterloo…

    **

     PRiVÉ

    De sommige LIDL’s in onze streek verschaft als enige automatisch gratis plastic wegwerp handschoen + GRATIS winkelwagentjes. Bijdehandse mensen, hé.. Het onthouden waard…

    *

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    Bruno De Winter

    *

    …- Over het Vlaams-Waalse huwelijk: ‘België is een fabricaat van grote mogendheden. Ze hebben – de democraten van toen – niet gevraagd of Vlaanderen met Wallonië wilde trouwen’…/…   ‘Wij zijn Vlamingen door het werk van God, Belgen door dit der diplomaten. Met een beetje goede wil kunnen we het een en het ander blijven. Maar komt het tot kiezen, dan stel ik meer vertrouwen in het werk van God dan in dit der diplomaten’….

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    -

    Hallo Lezers. Ga zekerlijk vandaag nog nalezen bij GUVAAL zelf. Oude wijn behoeft geen krans. Voor mij persoonlijk was/is het Pure nostalgie. Vol heimwee naar wat vroeger ooit was, en gelukkig voor de modale Vlaming, nu op het punt staat van terug werkelijkheid te worden. Weg met ‘de diplomatie’ van 200 jaar, 100 jaar, 50, 20 jaar en minder geleden. Na deze Gele pandemie, erger dan ooit de Zwarte Pest en alle laatste wereldoorlogen samen, zal de Blauwe Planeet nooit meer dezelfde zijn.

    Wachten tot 2024 en de daar te verwachten verkiezings-uitslagen, is louter tijdverflies. Stellen wij vooral niet uit tot morgen wat wij vandaag kunnen doen.

    Als kind heb ik al geleerd, dat ‘binst dat ’t schaapke bleit, een ander weg is met de malse klaver’

    -

    Moet ik dan zo oud en wijs(?) geworden zijn om te beseffen wat zelfs onze Duitse Herders als vanzelf doen? Zoveel mogelijk Vriend zijn maar bijten als ’t moet.

     

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien


    - UITGESTELD –

    *

    FINITO

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    Dit wel zeer dramatische Rode Kruis, een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tijden dus niet vergeten

    **

    *

    Mag ik even Uw aandacht?   Over vier dagen en nachten ZOMERUUR... Het Rood Bestuurde China kan wel veel, CV³ en zo, maar met de Goddelijke Gewrochten lukt dat niet zo goed. De seizoenen blijven voortmalen als molenwieken.

    Es geht Alles vorüber, es geht Alles vorbei. Und nacht jedem Dezember, kommt wieder ein Mai…

     

    *

    De gazetten, van de eerste tot de laatste, maar ook de TeeVee (alle twee), de Radio: allemaal doen ze het. Net kleine kinderen. Tja, als die luyden, de DS op kop, nu eenmaal allemaal van naäpen houden.

    Apen apen nu eenmaal allemaal apen na.

    ’t Pallieterke is zowat de enige gedrukte uitzondering. En wat meer is, die drukken niet hun Eigen Waarheid, maar Dé Waarheid. Even plechtig, maar leuker, zoals voor de Rechter Zowel de Aardse als de Hemelse. En net zoals er maar één god is, is er maar één Waarheid.

    Maar ook de lezer, dat zijn wij allen, die zijn toch ook Rechters?

    Maar allez. ‘k Zal het dan maar zeggen zoals de Deemoc Rats in de V.S….. Die zijn immers hèt voorbeeld voor de redactie van Hèt Hournaal.

    Zo zichzelf herhalen werkt, net als drugs, gewoon verslavend. Aan weerskanten zelfs van de zich die DOEN en bij hen die zich… laten doen.

    Wat meer is, al die praat tegen de vaak is subliem voor de tewerksteling. Subliem en subliemer. Maar nog subliemst voor de… aandeelhouders én de Overheid. Die bezitten namelijk een nooit te verdogen vraatlust…

    .

    ‘Pourvu que ça dure’, lijk Lowie Katorze op ’t schavot tot zijn grote spijt heeft moeten ondervinden…

    Trouwwens, dat van die gebarstenkruik die geen water meer houdt, is, met of zonder baert, al even veel waard.

    **

    *

    Samengevat:

    een compleet afgewerkte Waelse ‘staatsgreep’ met mede-daderschap van uitgekochte Media & tot op sterven na dode Kleurpartijen,… die samen levens, welvaart en toekomst in gevaar brengen..

    Daar past maar één vraag bij.

    Hoe lang nog, Here God. Hoe lang nog? Zelfs de Duivel in de Hel is ook het branden gewoon, en toch wil die er uit.

    *

    *

    *

     

     

    24-03-2020, 13:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    23-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.164 - DOORBRAAK Kerkelijke vieringen afgelast, ook op VRT?

    164 - DOORBRAAK

    *

    Maandag 23 maart 2020

    *

    Kerkelijke vieringen afgelast, ook op VRT?

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Het is maar dat U het weet….

     *

    GEEN KERKELIJKE VIERINGEN EN OOK GEEN VERDELING VAN GEWIJDE PALM OP PALMZONDAG IN 2020, DOOR HET CORONAVIRUS.

    *

    https://doorbraak.be/kerkelijke-vieringen-afgelast-ook-op-vrt/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    foto: ©Reporters / Godong

    *

    23 maart 2020 - Leestijd 4 minuten

     *

    Om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, hebben de bisschoppen van België beslist om de schorsing van alle publieke kerkelijke vieringen te verlengen tot en met 19 april. ‘Pas wanneer zowel de burgerlijke als de kerkelijke overheden daartoe de toelating geven, zullen opnieuw publieke kerkelijke vieringen kunnen plaatsvinden.’

    Geen vieringen Goede Week

     

    Concreet wil dat zeggen dat alle vieringen van de Goede Week (van Palmzondag 5 tot Pasen 12 april 2020) niet doorgaan. Enkel om gelovigen diensten te laten volgen via radio, tv of livestream wordt hierop uitzonderingen toegestaan. Bij die vieringen mogen enkel die mensen aanwezig zijn die nodig zijn voor de uitzending. Alle regels van sociale afstand moeten gerespecteerd worden.

     

    enkel vieren in besloten kring, zonder gasten of bezoekers

     

    De afgekondigde maatregelen gelden voor alle kerken en kapellen waar een publieke eredienst plaatsvindt, maar ook voor alle kapellen of gebedsruimten van kloosters, katholieke instellingen of bedevaartsoorden. Ook alle niet-katholieke gemeenschappen die gebruik maken van katholieke kerken of kapellen vallen onder de regeling. Contemplatieve of monastieke religieuze gemeenschappen mogen het getijdengebed en de diensten van de Goede Week enkel vieren in besloten kring, zonder gasten of bezoekers.

    VRT doe uw plicht

     

    Tot nu toe was het mogelijk om via livestream de eucharistie te volgen. De Antwerpse bisschop ging voor in de liturgie en er zijn nog andere kerkdiensten die gelivestreamd worden, zoals de abdij van Averbode en nog vele andere.

     

    Het probleem is dat deze diensten niet elke gelovige bereiken. Oudere mensen die vaak minder goed overweg kunnen met het internet blijven verstoken van hun wekelijkse mis, en straks van de diensten van de Goede Week.

     

    VRT moet in deze tijd haar taak als openbare omroep waarmaken

     

    De VRT moet in deze tijd haar taak als openbare omroep waarmaken en voor de doelgroep van oude en minder internetvaardige burgers de mis uitzenden op zondagmorgen. Dat was ook een Vergeten vraag deze week. Moeilijker dan een al bestaande livestream oppikken en uitzenden kan dat niet zijn. Dat de kwaliteit misschien niet is volgens de normen van de Reyerslaan, daar zal deze keer zelfs een kniesoor niet over kniezen.

    Geen palm

     

    Op 5 april 2020, Palmzondag, zullen geen gezegende palmtakken verdeeld worden door de kerk. De bisschoppen wijzen erop dat Palmtakken thuis horen in de liturgie van Palmzondag en ze willen samenscholingen van personen te vermijden bij kerken om palmtakken op te halen. .

     

    Door Corona wordt ook de paasbiecht uitgesteld. Het biechtsacrament kan niet worden toegediend onder de huidige maatregelen.

     

    Alle doopsels en kerkelijke huwelijken worden uitgesteld tot wanneer deze vieringen opnieuw mogelijk zijn.

    Vormsel en eerste communie

     

    Vormselvieringen en eerste communies die tot en met 19 april gepland zijn, worden geschorst. Over de vormselvieringen en eerste communies na 19 april is nog niets beslist. De bisschoppen beslissen daarover zodra de maatregelen duidelijk wordt hoe de maatregelen van de overheid evolueren.

     

    Tenzij de gemeente anders besliste, blijven de kerkgebouwen open

     

    Tenzij de gemeente anders besliste, blijven de kerkgebouwen open. In het gebouw, dat een publieke ruimte is, blijven de veiligheidsvoorschriften van de overheid van kracht, iedereen blijft op ‘veilige afstand’.

    Klokken bij applaus

     

    ‘De bisschoppen sluiten zich aan bij alle blijken van dank en waardering die de bevolking richt tot al wie zich inzet voor de strijd tegen het coronavirus: artsen en verpleegkundigen, orde- en hulpdiensten, beleidsvoerders en hun administraties. Parochies die het wensen, kunnen zich aansluiten bij wie ’s avonds applaudisseren voor wie zich inzetten in de strijd tegen het coronavirus, bijvoorbeeld door een kaars voor het raam te zetten of door de klokken te luiden’

     

    De volledige richtlijnen zijn te lezen op Kerknet, de portaalsite van de kerk in Vlaanderen.

     

    U vindt de nodige links en overzichten van vieringen op Kerknet. Ook RCF, KTO, France 2, Radio Maria en NPO Nederland zenden kerkelijke vieringen uit.

    Pieter Bauwens

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Geen commenaar.

    Zalig Pasen. Zelfs almoest U ondertussen in de Hemel zijn.

    %er dan k aan Thjng Tjhang King Kong Fu Hu…

             

     

     

    23-03-2020, 19:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.105 - HET DAGELIJKS NIEUWS Het Gele Gevaar heet Griep Griep Griep – Italië, eerst, meest er rapst weer over.

    2690

        105 - HET DAGELIJKS NIEUWS

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Maandag 23 Maart 2020

        

    *

    Corona Manie & Volwaardige Coburger Comedie

    *

    Moesten de historisch Nederlanden dw.z. de originele bevolking van thans maar liefst drie ‘Staten, van de Oostzee tot aan de monding van de Zoom (La Somme) VRIJ-UIT kunnen mogen kiezen, dan zouden al lang op de torentransen, de leeuwen dansen. Alle ‘oude gewaden’ zouden zijn afgelegd. In hedendaagse bewoordingen zou betekenen dat PVV-VB het zakje besturen.

    Rood, Blauw en Groen incl. alle tussenschakeringen, worden bij Wet verboden (insubordinatie), met de steun van de van oorsprong tot Regeren bestelde ‘Christelijken’. De ‘Kiesdrempel’ staat aan onze kant; terwijl de CVP tot nader order halvelings uitgesloten blijft ter wille van het OCRA-Schandaal, en nog meest omwille van het onlangs gepleegde VERRAAD door mee te spelen in deze zgz ‘Noodregering’.

    Met een propere lei beginnen aan de opgang in de vaart der volkeren, eiste ook nieuwe Leiders. Deze keer door het volk zelf gekozen.

    -

    Allemaal zaken die dringend op de agenda staan, voor wie deze CCC-aanval zal hebben overleefd. Afspraak na Mei 2024. Houdt de vuren brandende.

    *

    Corona Verspreiding Coburgia

    Raar, hé?

    *

        Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie, voor de buikie, de borstie en de keelie

    **

    ‘’t Échte Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    Vrank en vrij Pallieterke

    *

    … geef enkele data die iedereen zou moeten weten over de virussen die ons uit China al zijn overgewaaid…/…In 1957 was er de zogeheten ‘Aziatische griep’ die wereldwijd 2 miljoen mensen het leven kostte. In 1968 de Hongkonggriep (700.000). Van de Sars-epidemie, die in 2003 ontstond in hetzelfde Wuhan waar nu het coronavirus vandaan komt…/… gebaseerd is op de Chinese grieptoestanden van het jaar daarvoor…/…

    Tot zover deze nieuwe portie sprankelende inspiratie… - Laten we ons dus vooral niet tegenhouden om hierop door te gaan…

    -

    Ja, die goede oude Pallieter, die zichzelf zo ’n beetje presenteert als het Klein Duimpje van de geschreven Pers.

    **

    *

    KLEIN DUIMJE¨…Was dat niet dat broekventje dat als enige zijn weg uit het Grote Bos naar de Veiligheid terugvond? Het volgde namelijk het spoor van de door hemzelf nagelaten… broodkruimeltjes.

     

    Pallieter-meisjes en – Jongens… jullie zijn Grote …

    Tja, hoe zei diene BDW dat ook weer onder de hoge gewelven van de Koekensteedse O.L.Vrouw-kathedraal bij het afscheid aan MRM aan zijn opponent van het VB? Andere tijden, andere zeden, andere omstandigheden, maar het gezegde blijft nazinderen in onze harten..

    Het is dus niet allemaal slecht in de goede Handgeworpen Stad aan ‘t Scheldt.

    Maar ooit als wereldhaven wegkomen met de titel van Hoofdstad der Herenigde Vrije Nederlanden, zit er niet in. Wedden dat Geert Wilders samen met den TGV tegenwoordig andere plannen smeden?

    Even de kat uit de boom kijken.

    *

    Als Ieperling is dat zelfs ’n wel zeer persoonlijke goede gewoonte…

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    ZONDAG 12 uur

        ITALIA DI MIO CUORE. Het dagelijkse aantal doden neemt af in de regio waar het begonnen is – In de Limburg neemt het DODENTAL snel toe in de….. Turkse Gemeenschap.

    Hoogste alarmpeil in jaren. Taal-problemen in de eerste plaats???? Of samenscholing in hun moskeeën?

    *

    Over hun Rode Prioriteiten doen we voortaan r het zwijgen toe….Tot bij het eerste hanengekraai

     

        TSF (en Flamand) 06 u-03.30 – 07 – enz,

    Naarmate het uur vordert meer gespecifieerd met vervelende herhalingen die vooral excellent zijn voor de (Rode) werkverschaffing.


    *

    VANDAAG MAANDAG, 1ste Dag v/d Week

    *

    Luik (Bierset?) China, Alibaba en de … 40 Rovers……echte duivelskunstenaars zijn het toch… 6.mio MM (Mond Maskers) zijn – met luid tromgeroffel - aangekomen. Kawouter Beekske ‘regelt’ het zaakje. No problem. Is geknipt voor zoiets.

    -

    De Parketten gaan dicht. Case Closed. C.C. door C.C.C.…..

    Is zwaar problematisch + uitleg…

    -

    Fiets-weekeind. Aan Zee? In Bos & Heide? Overal VERBOTEN… maar ze kunnen het toch niet laten…

    Zwaar Kassa!! Kassa!!! Kassa!!!

    *

    VS (van Amerika) Hoera!!! De Democ Rats blokkeren de Trump-maatregelen. Niet naar hun goesting. Want, zoals overal ter wereld gaan die liever over… lijken!

    *


    *

     

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    22 maart 2020

    **

    *Vlaanderen. Vandaag zijn er 760 extra bedden klaar voor IC patiënten: nu totaal 2660 stuks.

    En op IC :290 gevallen (lOud? Jong? Getint? Zwart? Geel. Rood? Gestreept?) met daar bovenop 8 doden. In gewone andere Ziekenhuizen verspreid over het Vlaamse Land verbijten vandaag nog 600 CP, Shakespeare indachtig, hun toekomst. Ondergang of herleven…To be or not to be….

    Wat wel opvalt, is dat er in Limburg veel ‘gevallen’ bijkomen en dan vooral bij de Turkse ‘Gemeenschap’. Al gedacht aan de Moskeeën?? Zijn er daar nog altijd ere-dienstachtige bijeenkomsten? Want soms lijkt dat ook van op straat op een gewoon burger-huis! En die mensen wonen soms ook met meerdere families samen. Begrijpen die wel de wettelijk aangeprezen maatregelen???

    -

    West-Vlaanderen… daar zijn 381 CP en het valt op dat ‘bachten de Schreve’ praktisch geen zijn. Zo spreekwoordelijk dom zijn die dus ook weer niet, hé… Daar bij ons, in die Westhoek, zijn er dus niet zo stom als nunder klakke staat…

    -

    Veel CP kunnen gewoon thuis ‘uitzieken’.

    -

    Een veel gestelde vraag is: waarom niet iedereen testen? Gewoon omdat er geen materiaal voorhanden is. Dank U lieve Maggie voor het liegen: goed voorbereid zijn is anders….

    **

         

    *

    Volgens virologen (???) vechten we tegen een ‘onzichtbare’ vijand!. Goed, hé…. De gevolgen zijn anders wèl goed zicht- en zelfs -voelbaar.

    Via voeding kan het niet doorgegeven worden, tenzij groenten of fruit niet met fris water worden gewassen. Want als er ‘speeksel’ is op iets van een CP…

    Jammer is ook, dat wat de Media ‘serveren’, niet eerst onder de kraan kan…

    *

    Sint Gilles-Waas (O.-VL.). In het WZC worden 20 CP verpleegd, waarvan er 3 naar het ziekenhuis werden afgevoerd, en 1 ‘persoon’ (m?vr?) daarvan is gestorven. De anderen hebben nu kamer- quarantaine. Werd verder medegedeeld dat er tevens 19 personeelsleden (preventief?) ‘ziek’ thuis zaten, want er werd bij hen koorts vastgesteld (dwz hoger dan 37.5°C!).

    *

    *

    Hoed af voor de Thuisverpleging & Gezinszorg. Die zijn echter wel bang: te weinig mondmaskers. Zodat ze verschillende patiënten moeten ‘doen’ met hetzelfde geval voor de mond.

    *

    *

    Morgen zou er normaal 5 miljoen M.M. moeten toekomen. Par Avion.

    (Is gebeurd. Lazen we al)

    Deze M.M. zullen verdeeld worden: W/Vl over het hele land. Rekening houdend met het aantal bewoners???

    *

    *

    Veel volk dus in de bossen en parken. Normaal mocht men niet met de wagen komen, maar dat kon niet zomaar verhinderd worden…. Parkings waren afgesloten, maar dat houdt het volk niet buiten hun doel.

     

    De boodschap is: … her-ontdek je eigen buurt! Besmet geraken kan men overal…

    *

    Door ‘Tijdelijke Werkloosheid’ krijgen mensen 6 maanden uitstel van de afbetalingen van hun Hypothecaire Leningen. (als je natuurlijk niet veel spaargeld hebt. Wordt gecontroleerd!). De duivel mag weten hoe…

    -

    Bedrijven / zelfstandigen kunnen bij-lenen en afbetalingen van leningen worden uitgesteld. Ik ben benieuwd voor wie…

    *

    *

    De IS-aanslagen van 22 maart 2016 werden vandaag in mineur herdacht op het Schumann-plein. You remember still? Er waren (maar) 32 doden en +300 gewonden. Slachtoffers of nabestaanden mochten niet aanwezig zijn, zelfs de Pers niet. Waarvoor dat CV al niet goed is. Want de getinte ‘Vriendjes’ worden liever niet meer herinnerd aan zaken die de terugkeer van die arme weeskiendjes blijven treffen…

    *

    Italië:

    Juichkreten daar in de Media... Een 95-jarige grootmoeder in Italië hersteld van coronavirus (HLN)

    Maar dan gaat Conté nog ‘n stapje verder: ALLE bedrijven (en fabrieken) moeten 2 weken pot-dicht.

    *

    *

    Uitzondering: medisch materiaal, de voedings-ketens… want de Supermarkten moeten blijven kunnen ‘werken’… en moeten zorgen dat de mensen gevoed worden.

    -

    Er zijn heel strenge C.C. (Carabinieri-Controles) voor mensen die zich nog altijd té ver dan toegelaten verplaatsen. Maar… in Italia zijn er enorm veel appartementjes van nog geen 10 m2 groot… en zeker in de steden maar ook in de centra van al die piepkleine dorpjes. Zo is men vlugger en eenzaam. Ja dan is het haast normaal dat mensen hun vleugels eens willen uitslaan. Want een rasechte Italiaan die LEEFT op STRAAT. Het zijn héél sociale mensen. Kunnen we van meespreken.

    ‘Thuiszitters’ gaan de hele dag op de terrasjes zitten. Keuvelen. Consumptie-loos want… arm als Job. Gemiddeld €300 à 400 pensioen. Pensioen-leeftijd vanaf…. 45 jaar. (net zoals bij ons; ze noemen dat dan uitzonderingen, maar volgens mij zijn er meer uitzonderingen dan mensen die werken tot de eigenlijke pensioenleeftijd. Denk maar dat bij ons machinisten vanaf 48j op volledig pensioen kunnen en dan heel gewoon een andere job uitvoeren op naam van de vrouw (zij worden toch niet gecontroleerd) en daarbij hebben ze dan nog een betalende hobby: knutselen (= boetseren van non-figuratieve beeldjes en schilderijtjes maken van 13 in een dozijn die ze doodleuk verkopen op speciale markten! Deze man had dus in feite 3 inkomens!! Kennen we van de eerste rij!)

    *

    (Verzuchting) Hoe zou het nu zijn met ons Maria Pia (nu ongeveer 85j) die in 2004 ondergetekende in- en uit bed kwam helpen + ontbijt aan huis kwam brengen. Maanden aan een stuk. Gebroken heup. Het mensje (heerlijk Moedertje) deed er ½ uur per fiets over: 7.5 Km, 2x per dag. Naar omlaag in het komen, fel naar boven in het weggaan.

    Ze deed dat, met plezier, voor (toen, in onze ogen) ’n habbekrats van €25.00 per week. Maar… ze leverde (verkocht) ons wel de melk. Plus de boterhammen…

    Met ons mager pensioentje van €1100 waren wij, in haar ogen… rijke burgers…

     

    Nu geeft men daar officieel toe dat er ‘veel’ doden waren door een tekort aan IC-bedden.

    Lombardije. Daar (waar alles begon voor It.) begint het dodenaantal TE DALEN: ’n klein lichtpuntje aan het einde van de tunnel?

    *

    In de ziekenhuizen: galmt meermaals per dag het Nationaal Volkslied. Wordt dapper door degene die dat kunnen uit volle borst meegezongen en mét de hand op het hart! Trots om Italiaan tussen andere Italianen te mogen zijn… …

    Ik zie dat hier nog niet gebeuren! Zelfs onze Ministers kennen niet eens de woorden, (denk maar aan de Geitenneuker van Ieper, die de Marseilleise zong na een Te Deum toen hem gevraagd werd het Coburger Vaderlands Lied te zingen in …’t Frans!)!

    Andere anekdote. Amper 6 maand in dat bergdorpje, besluiten we om naar de Eeuwige Stad te reizen, niet altijd langs de A1, maar via de wondermooie Cassia (= Romeinse heirweg!), ‘gewone weg door bergen en dalen vol schilderachtige stadjes en dorpjes. Waar we ieder ogenblik oog-in-oog kunnen staan met Monteverdi of Dante Allighieri.

    *

    *

    SUTRI: Da’s de naam. Hoog in de wolken. Geboorteplaats van Pontius Pilatus… Beroemd open-lucht film-scenario voor Spartacus. Wij rijden door. Beneden rechts langs de kronkelweg een (eenzame) indicatie-bord ‘L’Amfiteatro Romano’.

    Het is een volledig opgegraven Romeinse amfitheater dat in tufsteen is uitgehouwen. Van buiten heeft het niet de typische kenmerken van een amfitheater, maar binnen ziet het eruit als een klein Colosseum, met meerdere lagen van zitplaatsen (goed voor 9000 mensen in die tijd), toegangen, gangen en portalen. Naast het amfitheater zijn tientallen, eenvoudige tomben van de Etruskische necropool te zien, die ook uit tufsteen is gehouwen.

    *

    *

    Er staat ook een mithraeum uit de tweede eeuw na Christus. Dit was in de Romeinse oudheid een tempel voor het Mithraïsme, de cultus van de zonnegod Mithras. Het Mithraïsme was in de eerste eeuwen van onze jaartelling geliefd bij de Romeinse legionairs. Later werd die Vroeg-Romeinse ‘God’ MITRAS, half mens-half-stier, neer gesabeld door… de H. Paulus, de boezemvriend van de H. Petrus, die de Eerste Paus van Rome wordt genoemd…

     

    O, volgende Zondag  is daar de Capella Musica van de Forza Navale Italiana. Gala uniformen. Inkom gratis. Aanvang…21uur. Zwoele zomeravond.

    Fantastische ervaring. Gratis zitkussentje inbegrepen.

     

    Einde optreden. De band zet de Nationale Hymne in. Wij vliegen mee recht, niet goed begrijpend. Iedereen staat luid-op en kaarsrecht spontaan uit volle borst mee te zingen. Rechterhand op het eigen hart. De melodie wordt keer op keer herhaald en herhaald. Iedereen blijft, ter plaatse in de houding, recht staan.

    Aanhoudend applaus. Op het podium: militaire groet onder de laatste felle schijnwerpers….

    *

    Die zijn we dan met vrienden/familie regelmatig gaan bezoeken. Een (totaal verlaten) ervaring, op zich. Half onderhouden ruïnes… Gratis te bezichtigen mét gids, al blijkt men de laatste 5 jaar nu wel inkom te vragen!

    *

    Anders gezegd… de wraak van het Godsvolk om door Mitras-aanhangers verjaagd te zijn geworden uit hun land dat overliep van melk en honing..

    -

    Terug met de voeten op de grond

     

    GR.Britt.: Boris Johnson waarschuwt het volk dat als de mensen zich niet houden aan zijn maatregels, ze toestanden gaan creëren zoals in… Italia. Nu reeds 280 CV-doden.

    Op de Londense bloemenmarkt deze morgen was het op de koppen lopen. Overvol!!

    De Nationale Gezondheidsdienst zit daar nu al op het tandvlees.

    Reeds meer dan 1000 gepensioneerden artsen en verpleegkundigen hebben zich vrijwillig gemeld om te helpen.

    Een Britse verpleegster roept huilend via de sociale media op om te stoppen met hamsteren. Want na haar dagtaak, waarbij zij CP helpt, zijn de rekken in de supermarkten leeg. Zij heeft toch ook een gezin die moet eten!!

    Veel Britten trekken zich dat alles niet aan. Britse flegma. Ik zie het reeds.

    *

    De USA heeft het ook te pakken en dan vooral ‘The Big Apple’. NY dus.

     

    De burgemeester daar roept op tot acties. Reeds 32.000 burgers besmet en 390 doden.

    Volgens hem is het allemaal de schuld van Trump: die moet méér hulp sturen naar NY. Hij, Trump, is toch zelf één van hen?! Het leger zou moeten ingezet worden en ze hebben méér beademings-materiaal - nodig. Maar Trump reageert niet, zegt hij.

     

    Bars en Resto’s zijn gesloten: dit heeft grote gevolgen voor de Horeca. Het is één en al ellende, want daar bestaat er geen ‘sociaal netwerk’ voor tijdelijke werklozen en weinig hebben een ziekteverzekering want die zijn daar peperduur. Maar het zou de schuld zijn van de Demo Rats die alles tegenhouden in de senaat zodat Trump de schuld krijgt.

     

    Gevolg: wie weg kan uit NY, gaat weg, en zo loopt de stad leeg…

    *

    De jeugdbewegingen dezer dagen zijn zeer creatief. Via on-line verplichten ze hun leden hun uniform aan te doen en de opdrachten thuis uit te voeren die ze dan opnemen en moeten doorsturen naar de Leiding. Iedereen vindt het leuk, zelf de ouders die ook ingeschakeld worden. Maar de leiding zelf: die houdt wel geen rekening met het afstand-houden zo als op de filmpjes te zien was. Ze zaten recht voor elkaar en moesten zoveel ze konden wasknijpers op het hoofd steken van hun partner! Als de afstand 30 cm was, was dat wel veel!

     

    *

    *

     Terug in de Westhoek…

    Tuin- en landbouwers hebben nu veel handen te kort door de buitenlanders die weg blijven. Het Boeren-syndicaat pleit voor meer flexibiliteit, zodat mensen die nu ‘thuis zitten’ zouden kunnen gaan helpen.

    *

    Niettegenstaande de strenge regels betrapt men toch nog cafés die ‘open zijn’: zoals Dentergem, Hooglede, Wingene…

    *

    In Izegem hebben DJ’s een straat-concert gegeven vanuit garages. De mensen bleven in hun deuropening staan en apprecieerden de inspanningen van de DJ’s…

    *

    FINITO

    *


    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    Dit wel zeer dramatische  een wel wereldbekend embleem, staat dus wel degelijk voor onze Joods-Romeins-Christelijke Beschaving. Laten we dit in deze troebele tinden dus niet vergeten

    -

    Terug naar het bzgin….En ja, hoe datzelfde slecht karakter als ik, de Guido Guvaal…

    1956…Pallieterke…

    Die eerste na-oorlogse nummers… Het ABL… Het beroepsleven…De Italiaanse Exodus…Opa’s apejaren…

    Zij leven en dat van mij zijn over hetzelfde spoor gelopen.

    -

    Franse chi-chi, kussen en likken, zoenen, hahnden drillen… Waarom geen ‘Goêndag’ – geen knik – geenn Hoi – geen teken doen met de hand : er zjkn zoveel moddelen om vriendschap, respect, gaan & komen uit te drukken zonder elkaars ‘warmte’ in levenden lijve door te geven?

    Laat di AUB im Gods naam een blijvend effect zijn van deze zoveelste Chinese wereldramp..

    Deo Gratias…


     

     

     


    23-03-2020, 18:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.52 – E.J. BRON 5 FOUTE REDENEN die er voor zorgen dat de CORONA-ANGST er goed in blijft zitten – STOP DE MEDIA…

    800 

    52 – E.J. BRON

    *

    FOUTE REDENEN die er voor zorgen dat de CORONA-ANGST er goed in blijft zitten

    *

    https://ejbron.wordpress.com/2020/03/22/vijf-foute-redenen-die-er-voor-zorgen-dat-de-corona-angst-er-goed-in-blijft-zitten/#more-234026

    **

    *

    1. Er zijn niet genoeg plaatsen op de IC (Intensive Care)

    Een sterk argument om de angst in stand te houden. De boodschap luidt: als ú corona krijgt bent u het haasje. Wees gerust: er zijn nog genoeg plaatsen beschikbaar. Er zijn 1150 IC-plaatsen in Nederland, de helft daarvan is gereserveerd voor corona-patiënten. Van deze 575 plaatsen zijn volgens de laatste cijfers 405 bezet. Er is nog voldoende plaats. Als er plaatsgebrek zou komen, kan het leger bijspringen, want in kazernes en op marine schepen is een groot aantal IC’s beschikbaar. Verder hoeven er niet snel ziekenhuizen gebouwd te worden (die in China worden al weer afgebroken), want er is een aantal prachtige hotels die tijdelijk gebruikt kunnen worden als nood-ziekenhuizen. Daar kunnen nog een groot aantal IC-plaatsen worden gerealiseerd. Álle paniek is niet gebaseerd op de realiteit, maar op verschrikkelijke verhalen van wat er eventueel zou kúnnen gebeuren.

     

    2. Er vallen buitensporig veel doden in Italië

    De cijfers die uit Italië komen, zijn niet te verifiëren. Op een bevolking van 60 miljoen mensen sterven er NORMAAL gemiddeld 1700 per etmaal, in de winter kan dat oplopen tot het dubbele van meer dan 3.000. Welk deel van de doden aan corona sterft, wordt niet getest en lijkt vooral natte-vingerwerk. Het zal vrijwel zéker niet afwijken van het Koreaanse cijfer van 0,6 procent van wie besmet raakt, maar de media zijn geïnteresseerd in sensatie en niet in feiten. Wat wél te verifiëren valt, is dat de Italianen zó bang gemaakt zijn dat ze sociale contacten tot in het absurde mijden en zelfs de oudjes aan hun lot overlaten. Die sterven eenzaam en hun begrafenissen zijn verboden, dus de dagelijkse 100den doden worden naar de kerken gebracht en daar achtergelaten. De hyena-journalistiek van de media smult ervan en buit deze lijkenschennis uit om er smakelijke angstverhalen van te maken.

     

    3. De mensen houden zich niet aan de hygiëne-maatregelen

     

    Daarbij wordt bezoek van mensen aan het natuurgebied en de kust voorgesteld als een misdaad. Er zijn dan foto’s beschikbaar waar de mensen niet genoeg afstand houden tot elkaar. Belachelijke voorstelling van zaken. Veel van de mensen die daar lopen zijn familie van elkaar, die éindelijk weer een beetje ruimte hebben omdat ze al de hele dag thuis op elkaars lip zitten. Veel van die mensen slapen zelfs bij elkaar in bed of érger. Zo blijkt dat niet alle mensen hetzelfde zijn zoals onze linkse media graag zouden willen. Wat de puristen vergeten te vermelden, is dat een groot aantal ándere mensen het uit angst niet in z´n hoofd zou halen om naar buiten te gaan. Die liggen thuis op anderhalve meter van elkaar in bed en die zie je niet op de foto.

     

    4. De overheid doet niets aan zakelijke informatie

     

    Er zijn inmiddels genoeg feiten bekend dat het goed af gaat lopen met dit corona-virus. Het valt de politiek en haar supporters zéér zwaar om toe te geven dat ze verkeerde maatregelen hebben genomen. Vooral die maatregel om de economie tot stilstand te brengen en welke nog járen op de schouders van de gewone man terecht komt. Vanwege gezichtsverlies zijn de verantwoordelijken gebaat bij een rookgordijn. Hoe langer de bevolking in de angstmodus zit, hoe hoger ze de kans inschatten dat ze er mee weg komen. Het wordt de hoogste tijd dat de overheid de feiten presenteert: die feiten geven geen enkele grond voor de paniek die er nu heerst. De maatregelen zijn gebaseerd op gruwelijke toekomst-scenario’s die allemaal niet uit lijken te komen. Het is de zaak per omgaande over te gaan tot de orde van de dag. De termijn tot 3 april is véél te lang. De prijs is te hoog. Iedere dag uitstel kost de maatschappij een deel van zijn toekomstige geluk.

     

    5. We weten niet hoe lang het nog gaat duren

     

    Ook dit is een drogreden. Binnen afzienbare tijd is het virus onder controle. Dat is al gebleken in de landen die ons voorgingen. Door dit niet toe te geven, worden op steeds langere termijn economische activiteiten afgelast en doorgeschoven. Daar moet zo spoedig mogelijk een einde aan komen. Angst voor de toekomst verlamt de spirit en het optimisme. Zonder een toekomst-droom is onze natie verloren.

    “Weethetwel”

    (voor www.ejbron.wordpress.com

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Na kennisname van wat hier vooraf ging, is er aar één besluit. Elk individueel voor zichzelf te nemen.

    Verlaadt     AT ONCE zowel de geschreven als gesproken / vertoonde medeplichtige media.

    Hun tijd is eindelijk grandioos voorbij. Ook zo voor zowel DEZE coburgia- constructia als DEZE bolsjewistischer EUSSR Onder het Algemeen Westers Leitmotiv van: ‘ander en beter’…. Enfin, ik wil maar zeggen…

    “Chacun por soi et Dieu pour tous”

     






    23-03-2020, 10:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!