MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    29-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOORGEVAN VAN AS MAAR VAN VUUR

    .

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    ZONDAG 29 MEI 2022

    *

    Dankkzij rechtbank Chris Janssens klaar voor Hemelvaarttocht

    26 mei 2022

    **


    **

    Cartoon van Knarr Kroniek (geen artikel)

    Rechtbank Tongeren besliste Chris Janssens niet te vervolgen wegens racisme. Klacht werd ingediend door een Genkse moskee en Diyanet. U weet wel, het thuisspeelveld van Groen.


    *

    601 – TRADITIE IS NIET HET DOORGEVAN VAN AS MAAR VAN VUUR

    *

    I N H O U D

    In dit Klotelaned vinden we dus toch nog af en toe ‘n Reachter die zijn leven riskeert door Recht te spreken door in te gaan tegen de opgedrongen ingevoerde Almacht van de Religie der Dood.

    Stel U even voor, dat een deftig geklede Vlaams Volksvertegenwoordiger ter verantwoording wordt geroepen omdat die zijn democratische plicht zou gedaan hebben door op te komen voor zijn Eigen Volk.

    Dit, niet ONLY IN BELGIUM, maar in de gehele Europese Unie, die nu al en ‘uit vrije wil’ grotendeels schatplichtig is geworden aan deze Religie van de Haat.

    Verder zult U in deze bijdrage niet toevallig juist vandaag lezen over dzelfde Relieige van de Dood, die heden ten dage in Kasjmir hele originele bevolkinhdlagen niet alleen verhongert en doodmartelt, maar ook… tot op het bot uitroeit. Omvoling ziet U. En daarom lleest U er niets over inde Regime Media. Deze inlichting, hoe kan het ook anders, komt dus van Filip DeWinter, ook al een persoon die het Establishment liever kwijt wil dan rijk. En nog het liefst aan de galg ziet bengelen… Als hm ondertussen maar niet eenzelfde lot overkomt als wijlen Pin Foruyn!

    We worden met de dag ongeduldiger vnawege de datum van Mei 2024, in de vaste overtugiing dat er kort nadien een verolvg komt aan het Proces van Nürnberg, waar indertijd de ergste criminelen van toen terecht stonden.

    Kasjmir is niet aleen het land van de beroemde Oosterse tapijten van topkwliteit, maar het is ook het land waar volgens Erich von Däniken, Duits scjrijver uit min jjeugdjaren, na de kriisiging, het stervende lichaaam van de Here Jezus zoi naartoe gesmokkeldzijn en waar Hij op hoge leeftojd zou overeden zijn. Zijn Graf zou tot dan toe een echte toeristische aantrekkingspool geweest zijn….

    29-05-2022

    DE LOONHANDICAP

    *

    Zoals vaste lezers van mijn blogs weten, is de Belgische automatische loonindex een van mijn stokpaardjes en de nummer één van mijn lijst ‘Only in Belgium’. In deze tijden van almaar stijgende prijzen lijkt onze index de redder in nood, wat er – volgens, nota bene, de Europese Commissie – zal toe leiden dat het gemiddelde loon per werknemer in België in 2023 liefst 16,4% hoger zal liggen dan in 2020.

    De keerzijde van dit goede nieuws is wel, dat de loonindex een loonhandicap is t.o.v. de bedrijven in de buurlanden, waar het verschil maar 10,9% zal bedragen, steeds groter wordt. Sinds begin jaren 1990 verloor onze export 18% aan marktaandeel, terwijl die in Duitsland en Nederland in dezelfde periode respectievelijk met 17 en 13% steeg.

    De stijgende prijzen van grondstoffen en energie zullen het probleem – en dus ook het verschil - alleen maar groter maken en er voor zorgen dat de factuur niet zal verdwijnen door ze door te schuiven naar de bedrijven. Het zal tenslotte weer de eindgebruiker zijn die de verhoging zal mogen betalen. Dat laatste blijkt trouwens ook het geval te zijn met de autosnelweg kilometerheffing op vrachtwagens, die de Belgische staat wel extra miljoenen euro opbrengt, maar die de transportfirma’s doorberekenen aan hun klanten

    *

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

         *

    Nieuws uit de imker wereld….

    Dank zij de bloemetjes en de bijtjes kunnen de mensen die in het Waregemsse hun boterham verdienen door honing te winnen uit de brede natuur, weer aan de slag. Eer wordt minder – pf verstandiger? – gespoten en dus zijn de Groe,e, weer ’n argument armer om de Bevolking vana alels wijs te maken..

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Tom Van Grieken

    @tomvangrieken

    Za 28/4 (22u)

    Het is niet erg speciaal of uniek, ik weet het, maar ook ik ben door @vanranstmarc

    eblokkeerd. De reden? Daar heb ik het gissen naar. Maar vooral: Who cares?

    Tom Van Grieken

    @tomvangrieken

    Zo 29-4 (10i30)

    Traditie is niet het aanbidden van as, maar het doorgeven van vuur.

    Daarom vandaag naar #Dendermonde, op uitnodiging van @Barbara_Pas

    , om het Ros Beiaard te bewonderen

     

    Reden? Apen Kloten Pokken?

    **

     

    *

    EEN DOODGEZWEGEN OORLOG… OMDAT ER MOSLIMFUNDAMENTALISTEN MEE GEMOEID ZIJN…

    *

    27 mei 2022

    *

    In het Vlaams Parlement werd op dinsdag 24 mei jl. een conferentie gehouden over Jammu en Kasjmir, een gebied dat geprangd ligt tussen Pakistan, Indië, China en Afghanistan en dat ruim zeven keer groter is dan België, 16,5 keer groter dan Vlaanderen.

     

    Organisator van de conferentie was Filip De Winter (Vlaams Belang) die aandacht vroeg voor de erbarmelijke situatie waarin de Kasjmiri’s (enk. Kasjmiri) al sinds 1947 moeten zien te overleven. Van de reguliere Vlaamse pers: geen kat! En meteen werd duidelijk waarom. Toen de voormannen van de Kasjmirse diaspora in Europa (van Zwitserland tot in ons land) aan het woord kwamen, bleek meteen dat zij al decennialang uitgemoord worden door de Pakistaanse Islamitische staat; en dat potje wordt, met het oog op de zielenrust van de niet meer te tellen Pakistaanse nachtwinkels in ons land, maar beter toe gehouden. Een Engelse journalist, expert in het gebied, was er bijvoorbeeld wel, en nam het zonder al teveel moeite op voor de Kasjmiri’s, maar dat zal weer met het Engelse koloniale verleden te maken hebben. The British Empire zwaaide immers tot 1947 de scepter over het gebied. De situatie is er nadien echter nooit beter op geworden, wel integendeel!

    Gelukkig voor de Kasjmiri’s – en voor wie nog een druppel schaamte in het bloed heeft vloeien – was er ook niemand van Groen: de binnenstebuiten gedraaide kandidaat-voorzit(s)ter Jenna Boeve kreeg, na zijn/haar niet al te gesmaakte doortocht op de Brusselse “Gay pride”, de jarretels niet meer los en ook de opgespoten regenboogkleuren wilde maar niet van zijn/haar schaamhaar slijten; de Turkse kobold zag dan weer dat het islamfundamentalisme, en met name de Taliban, in gevaar was en gaf niet thuis, net zomin als alle andere politici van de reguliere partijen wier tater overloopt van “wereld solidariteit”… tot het slachtoffers van de islam betreft.

    Een streepje geschiedenis dan. Tot 1947, toen de Engelsen zich terugtrokken, was Jammu en Kasjmir een prinselijke staat met een moslimmeerderheid maar bestuurd door de hindoeïstische maharadja Hari Singh. Het gebied stond nochtans bekend voor zijn pluralisme: moslims van gematigd kaliber vierden er mee de hindoeïstische feesten en vice versa. De Engelse kolonie in Azië werd bij de dekolonisatie opgedeeld in twee delen: enerzijds het islamitische Pakistan, anderzijds het hindoeïstische India. Singh, die noch voor Pakistan, noch voor India wenste te kiezen, keek net iets te lang de kat uit de boom en had een (burger)oorlog aan z’n wijdlopende broek. Moslimtroepen van het fundamentalistische soort, vermomd in krijgers van moslimstammen en gesteund door Pakistan, vielen het gebied binnen. De maharadja vroeg hulp aan India, maar dat wilde slechts tussenkomen als Kasjmir zijn kant koos wat niet geschiedde, waarna India een deel van het gebied manu militari veroverde. Sindsdien is Kasjmir gescheiden in een Pakistaans deel en een Indisch deel.

     Hoewel de grondwet pluralisme garandeert – maar sinds wanneer buigt de Taliban voor een grondwet? – bestookt Pakistan de regio. Administratief werd de constitutie door resoluties tot op het bot uitgehold en militair werden de Kasjmiri’s uit hun huizen gezet, ontvoerd, gefolterd, vermoord, of een combinatie van al dat fraais. Miljoenen slachtoffers later is er nog steeds geen verbetering in zicht. In het Indische deel is de situatie draaglijk; het Pakistaanse deel geldt als schoolvoorbeeld van mensenrechtenschendingen op ongeziene schaal. Dat zou men echter niet zeggen als men de periodieke betogingen in Brussel tegen de Indische bezetting ziet. Volgens de Kasjmirse diaspora worden die betogingen dan ook gesponsord door fundamentalistische Pakistani in Europa. En de wereld kijkt gewillig de andere kant op: veel minder zware conflicten eisen immers de aandacht op: de marionetten-oorlog in Oekraïne, waar we nog lang niet het fijne van weten, en – pak ‘m beet – het Joods-Palestijns conflict. Maar Russen en Joden zijn dan ook geen moslims!

     

    Een ander heikel punt zijn de blasfemiewetten die in hun niets ontziende en willekeurige toepassing dagelijks mensenlevens kosten, gezinnen uit elkaar rijt en de toekomst van miljoenen burgers smoort. Er zit zowaar een systeem achter dat klaar staat voor de export. De situatie in, bijvoorbeeld, Nigeria geeft van eenzelfde modus operandi blijk. Daar werd een paar weken geleden een Duitse lerares opgepakt en “kaltgestellt” die het had aangedurfd te vragen om op de sociale media een schoolpagina niet te gebruiken voor islampropaganda. Van haar werd niks meer vernomen. De feiten zijn bekend bij de pers, maar die doet er het zwijgen toe. En Europa dan, immer in de weer om waar ook ter wereld mensenlevens te redden? Dat Europa van ons doet niks, noch voor Kasjmir, noch voor de Duitse lerares in Nigeria. Het lijkt wel of de EU het zelf veel te druk heeft met het eigen volk te knechten in een digitaal keurslijf en de “omvolking” op eigen bodem te organiseren.

     In de Verenigde Staten is de situatie al niet veel beter. De miljoenen en miljoenen militaire hulp aan Pakistan, het land dat trouwens Osama Bin Laden een veilig onderkomen verschafte, worden schaamteloos ingezet tegen de Kasjmiri’s. Aan hun ellende lijkt geen einde te komen, internationaal blijven ze stemloos: te gematigd, zou men nog beginnen denken! “Kunnen Amerika en Europa dan van betekenis zijn?” was een vraag uit het publiek. De Kasjmiri’s – geen pyjamavolkje overigens, maar allemaal intellectuele heren, stijf in het pak en talig onderlegd – beseffen ook wel dat militair ingrijpen uit den boze is en geldelijke steun ook al niet evident; “Maar waarom moeten jullie op internationale fora altijd Pakistan steunen?” wierp een van hen tegen. Wellicht is de overbekende avondlijke overweging van Alice Nahon voor de opgeblazen Brusselse heren een tikkeltje teveel gevraagd. En dat hebben ze in Kasjmir zeer goed begrepen.

     

    Interessant initiatief van Filip De Winter, het moet gezegd. Als hij het niet had ingericht, zou het stilzwijgen over deze verre regio nog niet doorbroken zijn geweest. Er zit nochtans een Europese filière aan vast: nu de Islamitische staat heeft opgeroepen om opnieuw aanslagen te plegen op Europese bodem en Pakistan niet alleen Islamitische Staat en de Taliban, maar ook Al Qaida en zovele anderen steunt en herbergt, kunnen we maar beter voorbereid zijn. Inzicht in de blasfemiewetten zou bovendien wel eens een beter inzicht kunnen verschaffen in, pakweg, de rechtspraak van de moslimrechtbanken in het Verenigd Koninkrijk. Meer inzicht hieromtrent zou de Europese leiders niet alleen sieren, maar ook daadwerkelijk helpen om het huidig non-beleid doortastender te maken, zodat ze na de volgende moordaanslag, machetehouw of groepsverkrachting, de nabestaanden gepaster kunnen bijstaan met een klein vleugje meer panache en een streepje minder krokodillentranen en gespeelde verongeving.

    Silvius Brabo

    *

    NA DE GAY PRIDE NU OOK EEN VOIL JEANETTENPARADE VOOR POLITICI

    -

    De Vlaamse regering Jambon I is met Beke een probleem kwijt, maar kreeg er een nieuwe complicatie bij. Wouter de stoef-kabouter is vervangen door Jo met de klachten stylo. Een minister die rebellie instigeert tegen de regering waar hij deel van uitmaakt is een vandalistische nestbevuiler en een masochistische Judas. Dat je de mensen wijst op de mogelijkheid tot klacht indienen, tot daar nog toe. Maar dat je hen actief oproept om massaal klachten neer te leggen tegen een beslissing die je mee goedkeurde is een minister onwaardig.

    Dafalgan dossiers

    Na de PFOS-vervuiling, corona rusthuis drama’s, de contact tracingsaga, de kinderopvangdoden, het stikstofdossiers en de Ventilus fabel, krijgt de regering er nog een Dafalgan-dossier bij. Zuhal Demir zwiert een batterij klacht in de schoot van Tinne Van der Straeten. De Vlaamse regering dreigt er mee om klacht neer bij de Raad van State omdat de federale regering en meer bepaald Tinne Van der Straeten haar bevoegdheid heeft overtreden door het voorzien van toekenningen van vergunningen voor batterij projecten binnen de CRM-wetgeving. Overheids oppositie en blokkering door middel van klachten – de favoriete groene modus operandi – is een wurgslang die de keel dichtknijpt als je naar adem hapt. Beste Tinne: ’t is een koekje van eigen groen deeg.

    Het recht op ridiculiseren

    Wat de ‘voil jeanetten’ in Aalst mogen, dat moet ook toegestaan worden aan de echte jeanetten en andere LGBTQ+ -parafernalia. Zij hebben ook het recht om zich één keer per jaar op te tuigen in jarretellen, bh’s, en andere lingerie en zichzelf vervolgens compleet te ridiculiseren. Het zou belachelijk zijn mochten we hen dat recht ontnemen in deze vrije samenleving.

    Dit stuitend abnormaal gedrag van pervers paraderen bij wijze van protest en aandachttrekkerij van de junta van regenboog divergentie, is éénmaal per jaar: compleet normaal

    Het zal menig lezer misschien verrassen, maar ik ben het roerend eens met Joël De Ceulaer. Dit stuitend abnormaal gedrag van pervers paraderen bij wijze van protest en aandachttrekkerij van de junta van regenboog divergentie, is éénmaal per jaar: compleet normaal. Neen, ik ben geen puriteinse feministe. Wat mij betreft heeft iedereen het recht om half naakt en met een snoet als een Pollock- of Picassoschilderij zijn mening te uiten.

    Voil Jeanetten parade

    Ik vind trouwens dat politici daar een voorbeeld moeten aan nemen en onder leiding van Jenna Boeve, Conner Rousseau en Petra De Sutter door de straten van Molenbeek – waar Belgen thuis zijn – een Voil Jeanetten parade voor politici moeten houden. Eénmaal per jaar in Sloggi-outfit of strakke Björn Borg-slip potsierlijk paraderen moet zo de politiek dichter bij de burger brengen.

     

    Hopelijk lopen in de parade hunkies als Egbert Lachaert, Dries Van Langenhove, Hannes Anaf, Bjorn Ansseeuw, Filip Brusselmans en Jo Brouns zich het slipje van hun gat. Bretellentrekkers als Jan Jambon, Jean Marie Dedecker, Ahmed Laaouej, Dieter Van Besien, Bart Dochy, Ludwig Vandenhove of Ortwin Depoortere kunnen dan weer met de slogan ‘een maatje meer doet geen zeer’ de reclamewereld sensibiliseren tot meer gewichtsdiversiteit.

    Walk off shame

    Goedele Liekens zal zich zonder twijfel in haar miss België 1986 -bikini wringen om haar nieuw boek ‘seks in de Wetstraat’ te promoten

    Meryem Kitir, Sophie Rohonyi en Yoleen Van Camp kunnen jonge dames wijzen op het feit dat anorexia nervosa ribbentekenend kan zijn. Zuhal Demir kan in originele bijenoutfit haar groen, diervriendelijk imago oppoetsen en wie weet komt Sihame El Kaouakibi wel speciaal uit ziekteverlof om buikdansend of hip-hoppend een nieuw dansproject te promoten. Goedele Liekens zal zich zonder twijfel in haar miss België 1986 -bikini wringen om haar nieuw boek ‘seks in de Wetstraat’ te promoten.

    U hoort het: een voil jeanetten parade biedt politici en zeker de toeschouwers een grote maatschappelijke meerwaarde. Ook de handelaren van de soeks en bazaars langs de Gentsesteenweg in Molenbeek zijn in hun nopjes met zo’n commerciële topper. En mocht u eraan twijfelen, dergelijke ‘walk off shame’ eenmaal per jaar organiseren met als doel de kloof tussen politiek en burger te dichten is: volslagen normaal. Nietwaar Joël?

    Beleidsbewijs met punten

    In navolging van het rijbewijs met punten, moet er dringend een beleidsbewijs met punten komen. Ministers begaan immers te veel overtredingen. En dit vaak met doden tot gevolg. De cijfers spreken voor zich. Vandaar moet er dringend een beleidsbewijs met punten komen. Telkens ze een fout begaan verliezen ze punten. Op nul wordt hun beleidsbewijs ingetrokken en kunnen ze hun ministerportefeuille en dito loon op hun buik schrijven. Alleen via herscholing en examen krijgen ze hun beleidsbewijs terug.

    Op het parlement moeten we ook al niet rekenen. Zij slagen er zelfs niet in om na maandenlang onderzoek een olifant in een mierennest te vinden

    Het probleem is: wie laten we bepalen wat een fout is en hoeveel punten dit dan wel moet kosten. Ministers geven fouten zelden of nooit simpelweg toe. Ze kappen liever hun neus af dan gezicht te verliezen. Op het parlement moeten we ook al niet rekenen. Zij slagen er zelfs niet in om na maandenlang onderzoek een olifant in een mierennest te vinden. We hebben een raad van wijzen nodig. Een groep van 5.000 bij loting aangeduide Vlamingen die onafhankelijk van elkaar en zonder elkaar resultaten te kennen digitaal hun stem uitbrengen. Een Big Brother-stemming door de kiezer, live en in prime time simultaan uitgezonden door VTM, VRT en VT4.

    Helaas. Het komt er nooit. Want geen enkel parlementslid dient dergelijke wetsvoorstel in en geen enkele partij zal het steunen. Maar ons kloten met een rijbewijs met punten, daar staan ze als idioten voor te springen.

    Dit was niet op de afbraak:

       Het parket heeft ontdekt dat de needle spiking op een voetbalmatch en tijdens een tienerfestival het werk is van een overijverige werkloze coronavaccineerder die aan het afkicken is.

       Europa buist België door het begrotingstekort, de torenhoge schuld, het fiscaal doolhof, het slabakkend onderwijs, een trage omschakeling naar duurzame energie en de hoge zorg- en pensioenkosten door een vergrijzende bevolking. Intussen zuipen De Croo en Jambon zich een stuk in hun kraag in Davos.

       In de Senaat moeten ze zittingen schrappen omdat er niets op de agenda staat en in het federaal parlement waren de parlementsleden van de meerderheid woensdag al op verlengd weekend vertrokken toen ze moesten stemmen. Zakkenvullende lamzakken, dat zijn het.

    Jasmijn Walldorf

     

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Opzet of puur toeval, maar op de VRT was daarjuist een hele uiteg over een nieuwe soort ‘bestuiving’ ter bescherming van de Vlaamse honingbij, op last van Zuhal Demir. Die zou dus inderdaad als Werkende Bie onlangs ‘uit de kast’ zijn gekropen.

    Amaai, mijnenen frak! In zo’n bijenkorf huizen wel 60 à 80.000 werkbijen, met secjts maar één enkele bijenkonin. Die moet dus nogal kunnen steken, zeg!

    **

    Hopelijk heeft men daar deze namiddag in Dendermonde niet al te veel ast va gehad. Want zoemende en stekende insecten, al zijn die nog zo nuttig, rondom de oren van een briesend ros…. Daar komen rossigheden van.

    Aalst, met Voil Jeanetten II vol blotte polletieke billen, is daar meer geschikt voor, me dunkt.

    *

    Digithalys

    29-05-2022, 16:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    28-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.600 – OVER OORLOG EN VREDE, VAN HOREN ZEGGEN, VAN UIT DE DUUM GEZOGEN OF AAN DE EELLEBOGEN GEVOELD

    .

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    ZATERDAG 28 MEI 2022

    In 1940 DAG VAN DE ‘WAPENSTELILSTAND’

    Bedingingslose übergbe & Uncontional Suurneder. In ’t Fransoos is daar geen naam voor……

    *

         600 – OVER OORLOG EN VREDE, VAN HOREN ZEGGEN, VAN UIT DE DUUM GEZOGEN OF AAN DE EELLEBOGEN GEVOELD

    *

    I N H O U D

    Vandaag, pecies dag op dag 82 jaar geleden, beleefden de in de Westhoek samengepropte oorlogsvluctelingen het genegen, het er levend en wel vanaf te zijn gekomen. En dat hun geliede Leopold III, Koning der Belgen, zuch met het overschot van zijn Legertje, ‘Rücksichtlos’ overgegeven had aan de Ocverweldider, zijn oude landgenoot Adolf Schickelgrüber, valselijk bijgnaam Hitler. Die dus geen vreemde voor hem met geweest zijn.

    Na een Achttiendaagse (op vorhand verloren) Veldtocht, die men beter geen “Veldrocht’, maar een terugtocht had genooemd.

    Eerst was er de betreurde veel te vroeg gestorven Koningin Astrid van Zweden geweest, verongelukt in Küssnacht – vermoord zegt men - die vooral de West-Vlamingen bekoord had, omdat zij ongeveer hun eigen taal sprak. En dan was er die sylpathieke Leopold zelf, die de Franse militaire Legerorders uit Parijs negeerde, en die dus door zijn capitulatie vele menselevens spaarde. Maar de Fransen zelf zonder rugdekking loet…..

    Ik was toen vier jaar oud, en heinner mij vooral, bij onze thuiskost van de vlucht, de vele weiden rondom die vol dode paarden en koeien lagen, die de mensen vlijtig ter plaatse aan het onderdelven waren. Zo ver men kijken kon, lagen de grachten vol met achtergelaten legerfietsen, weggeworopen geweren en ander nutteloos geworden oorlogstuig.

    De Duuitse Uniformen die er nog rondliepen waren eerder allemaal vriendelijke mannen op leeftijd, die de burgers, haast in hun eigen toch wel vreemd klinkende taal, vriendelijk bejegenden.

    Na de Franse capitulatie, een goede maand later, begon toen officieel de ’Bezetting’ dien vreemd genoeg, helemaal anders verliep dan in de omringende landen. Want de Führer was zinnens De Lage Landen terug te herenigen, Frans-Vlaanderen tot aan de Somme in brepen. Met als Koning… Lepold III vab Saxen-Coburg-Gotha, die in Laeken de volle zoon was van Elisabeth van Beriren, koning-op-rust. De term hiercvoor was Militär Verwaltung’, zodat de Duitsers hier slechts tijdelijk, zolang de oorlog duurde, inspraak wilden in het Staatzbrstuur. Geen ‘Bezeeting’ dus, maar eerder ’n gedwongen medewerking in afwachting van de Eind Overrwinning…

    Naast de persoonlijke herinneringen, valt deze hele historie waarehdisgetriouw te lezen op Wikipedia, waar bevlogen blgiscisten als duivels in een wijwatervat, proberen daar hun eigen versie van te geven…

    28-05-2022

    *

    OP DE POEF

    *

    Zoals reeds bekend, zette de Europese Commissie, mede door de internationale onzekerheden, haar budget regels ‘on hold’ tot eind 2023. Voor België komt dat niet ongelegen want dit land is bij de slechtste leerlingen van de klas voor begrotings record, staatsschuld én overheidsbeslag, met inefficiënte belastingen, hoge pensioenuitgaven, slabakkend onderwijs en een te trage omschakeling naar duurzame energie.

    Nu hebben de zgz sociale partners in de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven wel een gemeenschappelijk advies bereikt over een voorstel tot hervorming van de Europese begrotingsregels, maar niemand garandeert dat Europa dat advies zal volgen.

    Het Belgisch probleem is nl dat er in dit land in een periode van hoogconjunctuur weinig of geen overschotten zijn geboekt, terwijl er in een periode van laagconjunctuur teveel uitgaven werden gemaakt. M.a.w. we leven hier momenteel op de poef, boven onze stand en de vraag is maar of e.e.a. betaalbaar zal blijven.

    Het Rekenhof tenslotte wijst erop, dat de opeenvolgende overschrijdingen van de spilindex hun weerslag zullen hebben op de budgetten, omdat nu al zeker is dat de genomen energiemaatregelen meer zullen kosten dan verwacht, waardoor de houdbaarheid van financiën niet gegarandeerd is, zeker niet nu ook de rentes stijgen.

    Het wordt ‘fasten seat belts’.

    *

    TANDENGEKNARS

    *

    VAN KATHEDRAAL TOT ROVERSHOL

    **

    **

    25 mei 2022

     

    Hoe maak je van een kathedraal een rovershol? In Antwerpen weten ze met die vraag wel raad!

    **

    Vorige week ontbond Bart Paepen daartoe con brio al zijn duivels. Bart is de oneerbiedwaardige pastoor van de ondertussen enkel nog in steen eerbiedwaardige Antwerpse kathedraal. Op 15 mei 2022 las hij tijdens de zondagsmis een tekst voor die hij zelf niet eens begreep, maar die een hertaling bleek te zijn van het Onze Vader in … “jongerentaal”. Een stel studenten van de Belgian Advertising School (sic!) had tussen pot en pint voor de wel heel bezopen hertaling gezorgd en de papperige paap, Paepen, had zonder verdere controle aangenomen dat “onze jongeren” het wel zouden begrijpen. Vraag is nu of we liturgisch nog verder kunnen zakken? ’t Moet toch zijn dat deze zielenhoeder echt wel alles in het werk stelt om het aureooltje boven zijn hoofd te vervangen door een 666 in z’n kruis…

    Met talige aberraties als “bro, bae, lit, floes of vibes” wilde de herder – van welke schapen werd nooit helemaal duidelijk – de jongeren terug bij de liturgie betrekken. Er doet zich hier echter een niet onaardig probleem voor: niet alleen is de term “jongeren” journalistieke newspeak geworden voor vreemd gespuis dat zeventigplussers tegen de aardkorst maait omdat ze op de werf, genaamd Antwerpen, een fotootje maken van een knotsgevaarlijke verkeerssituatie of voor even vreemd crapuul dat passagiers van De Lijn met een machete een duurzame coma inhakt; bovendien begreep een groot deel van die jeugd zelf geen iota van het geveinsde jongerenbargoens. Wel was voor iedereen meteen duidelijk dat de katholieke hemel net iets meer om het lijf had dan het hemelsblauwe firmament, genaamd “sky”, dat in de moderne liturgie klaarblijkelijk geen enkele “limit” meer kent.

     

    Als er van ver of dichtbij een neger in het “verpaapst on-taaltje” zou betrokken zijn geweest, stond het dolgedraaid woke-wereldje al lang op zijn achterste poten de keel schor te schreeuwen over “culturele toeëigening”, maar nu het “onze” jongeren betreft hoor je die lui niet eens beloken de vraag fluisteren die nochtans bij iedereen op de lippen brandt: “Hoe bespottelijk ridicuul kan liturgische belachelijkheid nog worden?” Misschien dat Paepen volgende week vanaf z’n cancel “de jongeren” kan uitnodigen voor een kerkelijk referendum waarbij democratisch kan gestemd worden over de vraag of Hij wel waarlijk verrezen is. Inspraak! Dat hebben ze graag, in wàt doet er niet toe en kennis van zaken is al evenmin een vereiste. De tijd van de “priester-sociaal assistent” zijn we langzaam maar zeker de rug aan het toekeren; nu is het tijd voor de “priester-CEO” die middels “advertising” zijn kerk weer terug vol wil laten lopen. Dat er dan een aardig loopje moet genomen worden met eeuwenoude, zinvolle teksten en theologieën is nog de minste zorg van de commerciële clerus. En dat de wrokkige en cultuurmarxistische perskneusjes deze keer boventallig en op de eerste rij in de Mis zaten, zal ook wel weer heel toevallig zijn …

     

    De vraag blijft dan: “Heeft het allemaal iets opgeleverd?” Wel integendeel! De “jongeren” die sowieso al een zekere interesse in de kerk hadden, waren nooit vragende partij voor de (Heilige) Mis in een dieventaaltje en de anderen, die men hoe dan ook niet bereikt, vinden het nog steeds een hoogst onwennig zaak dat een oude kazuifeldrager in de overgang hen zo nodig stijlloos en onbetamelijk moet imiteren. De kathedraal van Antwerpen trapt hiermee in dezelfde val als het onderwijs 50 jaar geleden: afdalen naar het niveau van het kind brengt immers duidelijk geen soelaas. De van kleins af aan overgeprikkelde jeugdigen zijn niet op zoek naar een ellendig slappe nabootsing van wat ze al hebben; bij hen zit de kick juist in het altijd nieuwe, of ze er nu iets van snappen of niet. Het oude kan ondertussen dat vacuüm probleemloos vullen, maar net daar laat de zwalpende kerk behoorlijk wat steken vallen.

     

    Het probleem zit overigens nog dieper; en wel bij het manifeste ongeloof van de clerus. Zijzelf, meer dan wie ook, geloven niet meer in het mysterie; reden waarom linkse kerk-fracties zoals Sant’ Egidio het boeltje zonder de minste tegenstand kunnen overnemen. Als een schismatieke helleveeg, genre Kristien Hemmerechts, zich er al thuis voelt, is het einde van de Kerk in zicht en bestaat er geen enkel verschil meer tussen Payoke, Samusocial en de Kerk. In plaats van het geloof druppelde daarenboven het narcisme de Kerk in. De moderne herder slaagt erin, eveneens meer dan wie ook, het goddelijk universum rond zijn eigen gat te laten draaien, niet gehinderd door min of meer officiële leerstellingen of tradities.

     

    Woensdag na de Paepen-stunt ging in de Sint Pauluskerk de eerste uitgave van het Studium Generale door: een sympathiek initiatief dat verder wil nadenken over het christendom. Ditmaal over de vraag of de Bijbel “vrouwonvriendelijk is. Professor Reimund Bieringer kwam er een en ander exegetisch en met kennis van zaken relativeren en nuanceren. Ook aanwezig was oud-pastoor en narcist van het eerste uur, Paul Scheelen, die er onomwonden voor pleitte de gecontesteerde teksten dat maar niet meer voor te lezen, waarmee hij zijn eigen Bijbel wilde samenstellen. Alleen de protestant op de laatste rij slaakte een diepe zucht van uiterste verbazing: de katholieken hadden hem verdorie langs links voorbijgestoken.

     

    En in zo’n sfeer van afvalligheid moet de jeugd wederkeren? De zaak blijft langs alle kanten rammelen. Zeker in het geval Paepen! Hij moest niet eens op zoek naar de jeugd; hij had ze! Althans de serieuzere onder hen, niet de gederailleerde “jongeren” die de pers zo graag in beeld brengt. Het Antwerps Kathedraalkoor telde tientallen jonge mensen die trouw de zondagsmis opluisterden met sacrale muziek van niveau, gesteund en in hun trouw bevestigd door ouders die de mis eveneens bijwoonden. Maar dat koor moest kapot! Waarschijnlijk, zoals dat met sacrale schoonheid tegenwoordig gaat, was die te elitair voor Sant’Egidio die de linkse duimschroef stevig op de kathedrale vingers heeft geklemd. Enkel voor bedenkers van smoezen, ten andere, was corona een godsgeschenk: de aftakeling was al veel langer bezig!

     

    Intussen is kapelmeester Sebastiaan Van Steenberge zo goed als aan de kant geschoven – hij heeft niks meer te zeggen over zijn eigen koor – en worden nog enkel de maandelijkse familievieringen (Sant’ Egidio), niet de wekelijkse zondagmissen, door het koor opgeluisterd; niet met mooie, ernstige muziek, maar met inhoudsloze “Kinderen voor Kinderen”-deuntjes alla Huub Oosterhuis en co. De trouwe en geëngageerde zanger(es) heeft plaats moeten ruimen voor de wispelturige hobbyist zonder de minste toewijding maar met een des te grotere wankele attitude, die op de koop toe nog eens verschijnt wanneer het hem of haar uitkomt. Eén voor één gingen de koorleden de kathedraal en zelfs de Kerk uit, wie weet voor altijd, met in de rugzak een Himalaya aan zowel vormende als onvergetelijke herinneringen, waartussen desalniettemin dat ijskoud bergriviertje van de teleurstelling blijft gutsen. Het enige wat het koor nochtans vroeg, was muziek die naam waardig te mogen zingen tijdens de zondagsmissen. Maar ja, de jeugd die het rovershol werd buiten gedragen, drukt zich nu eenmaal niet uit in “bro, bae, lit, floes of vibes”; voor hen was bovendien de hemel net iets breder dan de “sky.”

    Spietse De Vleeschouwer

     

    Adolf Hitler.

    Hoe Joods kan Hitler eigenlijk geweest zijn? (1)

    Wat is er aan van Lavrovs bewering dat Hitler misschien kwart Joods was?

    Analyse - 26/05/2022 Eddy Daniels

    -

    Enkele weken geleden was er een diplomatieke rel tussen Rusland en Israël. Sergej Lavrov, de minister van Buitenlandse Zaken van Poetin, had tussen neus en lippen verklaard dat hij gehoord had dat Adolf Hitler misschien Joods bloed in de aderen had. Het was enerzijds een sneer naar Volodomir Zelenski die er openlijk voor uitkomt dat hij een kwart Joods bloed heeft. Anderzijds was het propaganda van het Kremlin, dat hem ervan beschuldigt met nazi’s te heulen. Na wat emotioneel gehakketak, waarbij je je kunt afvragen of Lavrov in zijn functie argumenten van horen zeggen dient te gebruiken, bood Poetin persoonlijk zijn excuses aan.

    Is er een objectieve basis voor de bewering?

    Frans Crols betoogde in op 17 mei in Doorbraak dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog effectief Joden waren die met nazi’s hebben samengewerkt. Zij deden dat echter meestal in de illusie zo erger te voorkomen. Ze waren dus geen nazi’s, maar naïevelingen.

    Drie vragen blijven over: waarom zou het ondenkbaar zijn dat iemand met een Joodse afkomst een nazi zou kunnen zijn? Wat is eigenlijk de essentie van nazisme, Jodenhaat of rassenhaat? Vervolgens: waar haalt Israël het recht vandaan om zich beledigd te voelen door wat mensen over om het even welke Jood waar dan ook zeggen? En ten slotte: bestaat er effectief een objectieve basis voor de bewering dat ook Hitler minstens gedeeltelijk Joods was? We beperken ons in dit stuk even tot die laatste kwestie, gaan in een volgend artikel in op de controverse daarrond, en in een derde zullen we tenslotte ingaan op beide andere aspecten.

    Een gechanteerde Jood

    In een der eerste belangrijke biografieën van de Führer, Adolf Hitler. Versuch einer Deutung (1963), geeft Hans Bernd Gisevius (1904-1974) kort de feiten weer zoals ze naar voren kwamen in de memoires, Im Angesicht des Galgens, van Hitlers rechtskundige adviseur Hans Frank (1900-1946). Frank werd in Neurenberg voor oorlogsmisdaden ter dood veroordeeld. Hij had omstreeks 1931 een onderzoek gedaan naar de afstamming van zijn baas, om gewapend te zijn tegen de roddels in de buitenlandse pers toen deze electoraal begon door te breken. Daaruit zou gebleken zijn dat Adolfs vader Alois in 1837 geboren werd als onwettig kind van een 42-jarige Anna Schicklgruber (wat nooit ontkend was). Maar Anna zou op dat moment in dienst zijn geweest als kokkin van een Joodse koopman in Graz, Frankenberger. En zijn zoon zou dertien jaar lang onderhoudsgeld betalen voor het kind.[1]

    Frank opperde dat deze compromitterende afkomst de diepe oorzaak was van Hitlers onblusbare Jodenhaat

    Frank opperde dat deze compromitterende afkomst de diepe oorzaak was van Hitlers onblusbare Jodenhaat, maar Gisevius bagatelliseerde dit. Hij meende dat dit Hitler volkomen koud zou hebben gelaten, mocht hij dit geweten hebben (maar waarom liet hij dan Frank dit onderzoek instellen?). John Tolland zou in 1976 in zijn boek Adolf Hitler. Het einde van een mythe op bladzijde 266 echter beweren dat Hitler enorm geschokt was toen Frank hem zijn bevindingen voorlegde. Hij bracht hiertegen in dat zijn echte grootvader in Spital die Jood gechanteerd had. Hij zou dit persoonlijk gehoord hebben van zijn vader (die overleed toen hij veertien was) en zijn grootmoeder (maar die was, toen hij geboren werd, al veertig jaar overleden). Bovendien: als er geen grond was voor de beschuldiging, waarom liet Frankenberger zich dan chanteren?

    Kinderjaren van Alois

    Hoe dan ook, als Alois vijf jaar is, trouwt Anna met een berooide molenaarsgezel, Johann Georg Hiedler. Gesteld dat die man de vader was, dan is het niet begrijpelijk dat hij zijn kind niet wettigde. Maar ook indien hij zich slechts liet verleiden door de toelage van Frankenberger, dan is het niet logisch dat hij die stap niet zette.

    Alois bleef dus de naam van zijn moeder dragen, Schicklgruber. Hij werd ondergebracht bij zijn oom, de goed boerende Johann Nepomuk van wie de familienaam als Hüttler werd geschreven. Die voedde hem samen met zijn drie dochters op alsof hij zijn eigen zoon was. Anna overleed vijf jaar na haar huwelijk in 1847, als Alois tien jaar was. De pleegvader Georg (vijf jaar ouder dan Nepomuk) overleefde haar nog tien jaar, maar keek nauwelijks naar het kind om.

    Een succesvolle ambtenaar

    Alois kreeg een opleiding als schoenmaker maar begon op negentienjarige leeftijd een loopbaan bij de douane. Naar zijn lage stand gemeten werd hij daar erg succesvol in, waar zijn tweede pleegvader bijzonder trots op was. Hij huwde drie keer en werd twee keer weduwnaar. Bij zijn derde vrouw Klara Pölz, die 23 jaar jonger was, kreeg hij in 1889 in Braunau het zoontje dat hij Adolf noemde (het vierde kind in dat huwelijk).

    Daarbij beging hij een schrijffout, en in plaats van Hiedler of Hüttler noemde hij hem Hitler.

    Ondertussen had er zich iets vreemds voorgedaan: in 1876, toen Alois in zijn eigen kleine wereld al ‘iemand’ geworden was, had Nepomuk de dorpspastoor Zahnschirm van Döllersheim, waar Alois geboren was, ervan overtuigd dat zijn voorganger een vergissing had begaan. En hij vertelde hem dat zijn broer verklaard had dat hij de vader was van Alois. Hij had er drie getuigen bij, die geen van allen konden schrijven. De pastoor schrapte zonder vermelding van datum in het geboorteregister de term ‘buitenechtelijk’ en veranderde de naam — volkomen onwettig ditmaal. Daarbij beging hij een schrijffout, en in plaats van Hiedler of Hüttler noemde hij hem Hitler. De getuigen tekenden met een kruisje. Achteraf blijkt dit doopregister spoorloos verdwenen te zijn (Gisevius blz. 12-17).

    In Wenen nog geen antisemiet

    De dan 39-jarige fiere ambtenaar Schicklgrüber werd dus Hitler, waarbij hij eigenlijk de aandacht erop trok dat hij van onwettige geboorte was geweest. Van een Joodse grootvader is daarbij geen sprake en in Adolfs jeugd is er geen sprake van opvallende Jodenhaat. Het is wel mogelijk dat Alois dacht dat een Joodse vader, als dat aan het licht kwam, hem in zijn carrière zou hinderen.

     

    Vanwaar dan toch zijn pathologische Jodenhaat?

     

    Als Adolfs moeder in 1907 aan kanker overlijdt, dan zal de huisdokter Edouard Bloch een Jood zijn en zal de jongeman hem een beleefd briefje sturen om hem te bedanken. Zijn spitsbroeder in zijn schilderijenhandeltje in Wenen, Reinhold Hanisch, zal nog in 1936 beweren dat Hitler tijdens hun verblijf in het mannenpension in Wenen nog geen antisemiet was. In 1938 laat hij hem liquideren. Vanwaar dan toch zijn pathologische Jodenhaat?


    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Vervang in heel het Hitler-Verhaal, de naam Jood door Rus, en het is net of de tijd stilstaat…

    De Joden, d.i. Het Joodse Volk, heeft niet alleen de reputatie rijk te zijn, maar ook, en dat is veel erger, super intelligent. Meer hoeft er niet te zijn om bij al wie behept is met een slecht karakter, een dodelijke na-ijver op te wekken. In plaats van daar te rade te gaan waar Abraham de mosterd vandaan haalt….

    Het Russisch Violk daarentegen heeft dan weer andere argumenten. Ze zijn enorm in aantal en beschikken over een Rijk waar, bij manier van spreken, de zon nooit ondeergaat. Zulks tot spijt van wie het benijdt.

    Maar wat erger is… Rusland is het enige land, nadat het ‘de weldaden van het Commuinime’ heeft overleefd, nog intens en overwegend Christelijk is. En dat steekt de ogen uit. Stel U voor! Het land van Engels, Marx en Lenin, de uitvinders van de Toekomst, dat nu blijkt weigerachtig te staan om zich daaraan, als quasi de laatsen, te onderwerpen…

    Met andere woorden: wij, de Nato, hiertoe opgepord door de Amerkaanse Liberal Democ Rats, zijn de nieuwe Hitlers van deze tijd die om werlke reden dan ook, wapengeweld – waarmee veel geld te verdieen valt – over onze Beschaving willen uitstorten.

    Ach, konden we maar zo rap mogelijk zowel Zuster Ursula als onze bloedeigen Pormo Premier achter de tralies krijgen….

    Slotopmerking. In 1939 ging het om de Corridor naar Dantzig. Nu gaat het om Die Joekrien.

    Ja, het is dus waar - wat U hier reeds zo dikwijls kon lezen - dat de Goden eerst verdwazen zij die ze willen vernieitgen…

    *

    Digithalys

    28-05-2022, 16:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 599 – VOORTAANDE OP WAT IN D PERS VERTELD WORDT BEREIDEN WE BEST ALLEMAAL ONZE EIGEN JEMEMVAART VOOR….

    .

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *DONDERDAG 26 MEI 2022*

    *

    *

         599 – VOORTAANDE OP WAT IN D  PERS VERTELD WORDT BEREIDEN WE BEST ALLEMAAL ONZE EIGEN JEMEMVAART VOOR….

    *

    I N H O U D

    Dat de ‘Vooruigang’ in deze waaelijk progressieve tijden, nu eenmaal niet valt terug te draaien, daar mag niet aan getwijfeld worden. want dan vliefgen alle twijfelaarss bij Wet in het cordonn als zijnde besmet met de varkenspest.

    In ‘tSCHELDT verscheen gisteren een stukje – wat niet al lachende kan gezegd worden is de waaerheid niet – getiteld hoe men van een Kathdraal een Rovershol maakt.

    Dat is voor morgen, van zodra mijn maag hersteld is van de braaknegingen.

    En jawel hoor, het stuk gaat wel degelijk over Antwerpen, De waterige koekegoede texielstad waar niet één weefgetouw nog normaal functionneert. Teveel Vlamas Blokjes in de wielen? Of de roep naar de Oude Glorie; die komaf maakt met al dat woke islam-gedoe?

    26-5-2022

    DIE ANDERE VLUCHTELINGEN

    **

    De oorlog in Oekraïne zorgt niet alleen voor miljoenen vluchtelingen uit dat land, naar schatting voorlopig zo’n 6,5 miljoen, ook uit Rusland zelf hebben er alleen al dit jaar zo’n kleine 4 miljoen het land verlaten. Met een bevolking die driemaal groter is dan die van Oekraïne valt dat niet zo meteen op, maar degenen die nu uit Rusland vertrekken zijn meestal goed opgeleide, vrij bemiddelde jonge mensen. Het merendeel van hen komt uit de IT-wereld en vindt gemakkelijk werk in het buitenland. Dat is voorlopig vooral in de Baltische buurlanden en in Kazakstan en Armenië. Men schat dat er 10% van de mensen in Rusland uit de techsector vertrokken zijn. Dat dit juist in die sector gebeurt is waarschijnlijk omdat zij beter dan de Rus in de straat op de hoogte zijn van wat Poetins trollenleger er in Oekraïne van bakt en laten zich daarom niets wijsmaken door de officiële media. En de Russische overheid wéét het. In maart werden de lonen in de sector nog opgetrokken, de belastingen verlaagd en daar bovenop werden de meeste IT’ers vrijgesteld van militaire dienstplicht.

    Heel wat van de mensen die Rusland nu verlaten zijn niet persé tegenstanders van Poetin. Zij zien het alleen niet meer zitten dat het land een economische paria is geworden door die oorlog te starten tegen een buur- en broederland dat hen niet eens bedreigde, maar zijn eigen koers wou varen, zien ook hoe de meeste multi-nationals het land verlaten en kunnen soms voor diezelfde firma’s blijven werken in het buitenland. Er is niets mis met het Russische volk zelf, wel met de leiding van het land.

    De nog enigszins beschaafde Westerse wereld reageert geschrokken - voor de vorm? - op de zoveelste schietpartij in de Verenigde Staten. Daar is de Mensheid zo ver gevorderd, dar er daar pas vanf 21 jaar alcohol mag geschonken wiirden aan jiongeren, maar dat deze vanaf hun 18de zoveel schiettuigligen mogen kopen als ze maar willen.

    Kunnen wij in ons altijd al achterlopende Avondland nkg veel van leren!

    In het land van Poetin

    daarentegen… moeten de mensn wel enigszins op hun woorden letten, maar de pang-pang is er grotendeels vervangen door de ping-ping om zoveel mogelijk vodka door de keel te krijgen.

    Liever ’n goed glas zo maar op straat, dan overal in de muren kleine ronde gaatjes!

    Beneiuwd wat Zuster Ursula hierover zou vertellen in Davos, tussen al dat inhalig rijk volk dat leeft van de winst op de verkoop van zoveel mogelijk wapentuig en/of van verdovende middelen.

    (Get) Digitalia

    *

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    *

      

    *

    Terwijl de Regeime Media ons zo onderhoudend mogelijk voorbereiden op een volgedne wereld-catastrofe, zijn dezer dagen in de Westhoek

     

    de mensen vvn           DOVO dag en nacht bnezig met heet opriumen vanvergeten oorlogstuig uit WO I van meer dan 100 jaar gekeden. Zoals ieder jaar rn in dze prille lentedagen, donderen de luchtan tweemaal daags van de daverende (gecontroleerde) ontploffiingen.

    Twee mogeliojkeden.

    Ofwel laat men die gevaarlijke tuigen verder sluimeren, gesorteerd soort per soort en per nationaliteit, tot ‘Meeder Nood’ komt en die dingen dan maar zo voor het grijpen liggen voor een tweede bestemming.

    Beter echter ware geweest, en vooral veel profijtiger, had men al die jaren die dingen bijeen gescharreld en, op kosten van de Bestemmeling, terug gestuurd naar het land van herkomst: Duitlsnad, Engeannd Frankrijk, Amerika. Had ons niet aleen veel geld uitgespaard, maar zo zeker als 2 xx2 4 is, nog ’n lekkere stuiver doen aan verdienen.

    *

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Nu zondag komt @FDW_VB

    naar Denderleeuw om zijn nieuw boek Omvolking voor te stellen. Denderleeuw is een gemeente waar de ‘omvolking’ en ‘ontVlaamsing’ keihard toeslaat. En dat gaat steeds sneller… Inschrijven via 0476/22.64.97.

    *

    Zuhal Demir

    komt uit de kast

    **

    HET PROBLEEM GENAAMD URSULA

    **

    Commissievoorzitter von der Leyen gaat over haar grens

    Column - 26/05/2022 Alain Grootaers

    -

    Terwijl de oorlog in Oekraïne zich voortsleept met een afschuwelijke kost aan mensenlevens langs beiden zijden, nestelen in Davos de rijken en machtigen der aarden zich in comfortabel pluche en kloppen ze elkaar op recepties complimenterend op de schouder voor hun – naar eigen zeggen – vredevolle globalistische agenda.

    Achter de retoriek van het privé-clubje dat World Economic Forum heet, gaat een cynische realiteit schuil die helemaal niet op vrede is gericht, maar blijkbaar tot doel heeft om de Russen definitief op de knieën te krijgen. Het einddoel is niet Kiev maar wel degelijk Moskou, dat lijkt stilaan duidelijk uit de politiek van zowel de VS als de EU. In de maanden dat deze oorlog aansleept is er noch vanuit de Verenigde Staten noch vanuit de EU een openlijke poging geweest tot vredesgesprekken of mediatie met de Russen.

    De enige die tegenover Poetin ging zitten aan een vergadertafel die voor beiden veel te groot bleek, was de Franse president Macron, die dat eerder deed om zich met de presidentsverkiezingen in zicht wat in het publieke oog te manoeuvreren, dan dat hij daadwerkelijk in zijn gefabuleerde ‘splendeur’ dacht dat hij iets aan de situatie kon veranderen. Het was als de muis die tegen een olifant piepte.

    Diplomatieke oplossing?

    Bij die andere olifanten aan gene en deze kant van de Atlantische Oceaan, Biden en tante Ursula, blijft het, sinds Poetin Oekraïne binnen donderde met zijn tanks, oorverdovend stil op het diplomatisch vlak. Had Poetin het recht om Oekraïne binnen te vallen? Nee, dat had hij natuurlijk niet. Dat hadden de Russen ook al niet in Afghanistan en de Amerikanen daarna ook niet. Dat hadden de Chinezen niet in Tibet, de Russen niet in Zuid-Ossetië en de Amerikanen niet in Irak. En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Het is wat men whataboutism noemt: een redeneringsfout waarbij je om het eigen falen te verdoezelen naar een ander falen wijst. Two wrongs don’t make a right.

    Sinds het begin van de oorlog gooiden zowel de VS als de EU echter geen olie op de golven om ze te kalmeren, maar eerder olie op het vuur om de vlammen aan te wakkeren

    Is Poetin een gestoorde mens? Ik geloof van wel. Is er in de Donbas een Russische sprekende meerderheid die liever bij de Russen aanleunt omdat ze gediscrimineerd werden door Kiev? Daar zijn zeker aanwijzingen voor. Was er dus een diplomatieke oplossing mogelijk om dit conflict te ontmijnen? Ik vermoed dat dat zeker tot de mogelijkheden behoorde en nog steeds behoort. Sinds het begin van de oorlog gooiden zowel de VS als de EU echter geen olie op de golven om ze te kalmeren, maar eerder olie op het vuur om de vlammen aan te wakkeren.

    Niet verkozen

    De speech die Ursula von der Leyen voor het World Economic Forum in Davos deze week hield, vergrendelt die diplomatieke uitweg nog meer. De vanzelfsprekendheid waarmee dit privé clubje door de voorzitter van de Europese Commissie betrokken wordt in Europese aangelegenheden is schokkend te noemen. De eigengereide uitspraken die tante Ursula in naam van de EU in Davos doet zijn een voorbeeld van de totale loskoppeling van de EU van de verkozen parlementen van haar lidstaten.

    Dat mevrouw von der Leyen nota bene de privé club in Davos uitkoos voor haar uitspraken over Rusland en niet – stel je voor! – het Europees parlement spreekt boekdelen. Het is alvast een voorafschaduwing van wat we ook van de World Health Organization mogen verwachten, dat gezondheidsvehikel van de VN waar ook niet verkozen NGO’s van privé-personen en vertegenwoordigers van totalitaire staten binnenkort gaan beslissen wanneer u – ja u daar, in Genoelseldereren of Zwevezele – in een volgende lockdown moet gaan.

    De onzichtbare machten die ooit door de Amerikaanse socioloog Charles Wright Mills in zijn boek ‘The power elite’, het militair-industrieel complex werden genoemd en waarvoor president (en oud-generaal) Dwight Eisenhower waarschuwde in zijn afscheidsspeech voor het Congres, zijn inmiddels zo machtig dat ze zich niet langer hoeven te verbergen, maar openlijk hun lobby en hobby beoefenen via het WEF, aangevuld met Big Media en Big Tech.

    Kanonnenvlees

    In haar toespraak voor het WEF zei tante Ursula letterlijk: ‘We doen er alles aan om Oekraïne aan een overwinning te helpen. Voor de eerste keer geeft de EU militaire hulp aan een land dat wordt aangevallen en dat niet tot de EU behoort.’ Gevolgd door nog meer aanvallen aan het adres van Poetin. Dat is allemaal geweldig stoer, maar het is erg gemakkelijk gezegd vanuit de veilige hoofdkwartieren in Brussel of Washington en nog eenvoudiger vanop een podium in het Zwitserse Davos voor een publiek van hoofdzakelijk niet-verkozen globale VIP’s, terwijl 2000 kilometer verder aan beide zijden van de oorlog tienduizenden onschuldigen sneuvelen. Kanonnenvlees langs twee kanten om het eigen gelijk te krijgen.

    De idee-fixe van de EU en de VS om Rusland op de knieën te krijgen is een fata morgana die aan talloze mensen het leven kost en nog zal kosten

     

    Het probleem is dat de Russen met meer zijn en hun hand er niet voor omdraaien om hun eigen volk massaal op te offeren om hun grenzen (en Moskou) te beschermen. Dat was zo toen Napoleon voor de deur stond, dat was zeker zo tijdens de tweede wereldoorlog en dat zal nu niet anders zijn. Telt u voor WOII even de slachtoffers mee en kijk vooral naar de verhoudingen: Rusland 23,6 miljoen doden. De VS: 418 500, het VK 450 400, Frankrijk 562 000, België 86 100. De idee-fixe van de EU en de VS om Rusland op de knieën te krijgen is een fata morgana die aan talloze mensen het leven kost en nog zal kosten. Dat is geen apologie voor het afschuwelijke beleid van Rusland maar een nuchtere vaststelling.

    ‘Bouw voor de terugtocht van je tegenstander een gouden brug’ schreef de legendarische Chinese militaire strateeg, generaal en filosoof Sun Tzu 2500 jaar geleden. Het is een diplomatieke wijsheid die niet alleen gezichtsverlies vermijdt, maar die ook en vooral vele mensenlevens kan redden.


     *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Om nog even kort terug te keren - en voorgoed af te sluiten – dus nog kort terugkomen op het prestigieuze Davos-gedoe waarvoor zowel de Regime Media als de meest bevlogen wereldverbeteraars op de knieën gaan – Davos: helemaal niets te maken met Geld

    of Macht, noch met de fameuze 3 G’s – komt het mlij voor alsof Zuster Ursula het hier helemaal niet meer ziet zitten en dat ze, zoals in het liedeke, naar Amerika wil.

    Om eindelijk plaats te maken voor onze bloedeigen, nou ja, Big Marrakech Brother Louis Michel, die al maanden staat te trappelen van ongeduld om eindelijk de hem toekomende plaats in te nemen tussen de Groten der Aarde.

    Laat hem doen, laat hel doen, zou Ben Crabé zeggen in het Rad der Fortuin Nieuwe Stijl!

    Straks staat, ùet dze maan aan het joofd, de Unesco in persoon voor de poorten van het Kremlin en dan zal de Poet wel een toontje latger moeten gaan zingen.

    **

    Want wie anders dan de Aartsengel Michaël staat er, met het Zwaard der Gerechtighed boven zijn hoofd geheven boven op de Engelen Burcht in Rome, als bedwinger van de Dodelijkse Pest aller Tijden in het begin van de voorbije eeuw?

    Dat werk is trouwens van de hahd van een authentieke Bruggeling.

    Als dat alles geen reden is, om fier te zijn over het Mrrackech Pact? Zelfs al behooert dat ding straks tot de Gedchiedenis…

    Cher Lowie Premier de la Belgique à Papa, waar wachte gij nog op? Want zo gauw deze Nep Regering valt, zijn Uw kansen definitief verkeken…Want dan valt zowel dit Kloteland als deze totaal uit de hand gelopen Euopese Unie….

    *

     Digithalys

    28-05-2022, 09:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.598 – OP RAMKOERS MET ‘LOPENDE ZAKZN’ DIE ER ZIT AAN TE KOMEN. DE PRIIJZEN WORDEN AAN DE MEET UITGEDEELD….

    .

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    DINSDAG 24 MEI 20224

    (eindelijk, op 1 dag na, weer bijgewerkt)

    *

    GRIMBERGEN

    Kraakbeen

    Onderweg naar een bevrijdende confrontatie?

    *

    598 – OP RAMKOERS MET ‘LOPENDE ZAKZN’ DIE ER ZIT AAN TE KOMEN. DE PRIIJZEN WORDEN AAN DE MEET UITGEDEELD….

    *

    I N H O U D

    Het wordt, met het de dg, wat zeg ik? met uur, steeds duidelijker. Het

    Hoofdstedelijk Vivaldi Koorknapen Orkest valser en valser klinkt. Niet alleen valser van toon maar vooral vcalser van inhoud.

    Meer en meer woke- Liberaal-Linkser dan persoonlijk goed is voor hen zelf. Het ‘ding’ sterft zelfs bj momenten helemaal weg. Want het is in werkelijkheid op sterven na dood. In ieder gaval is men daar duchtig bezig…. Tussen de lakens, wel te verstaan.

    Seffeens zitten de Coburgers daar nog maar eens met een aantal bastaardden uit Brakel….

    Pas op. Voor de Vlaamse ‘Deelregering’, een van de ZEVEN (7) die dit Kloteland rijk aan is, maar zich arm aan betaalt, zijn mij gevoelens al niet veel beter. Nog een geluk dat we dezelfde Moedertaal spreken….

    -

    Maar om als vorm van introdUctie op GRIMBERGEN en de ‘Vernuieuwing’ aldar terug te komen, eerst in de marge vertellen, dat deze gebieden tussen Schelde, Rupel, Dender en Zenne, tot kort voo de Frnsz Revolutie, rigenommen waren van de

    Oranje-Nassau’s. Ochn het is maar een voetnta is de Feschiedenis, maar ook ’n beetje het gewijs dat goede tijden steeds wxeerom keren…

    De patroonheilige, Sint Servaes, op het punt staande zijn C4 te krijgen door de Tsjeven in de Nieuwe Coalitie, zal daar niets meer kunnen aan doen…..

    24-05-2022

    *

    HET BANANEN KONINKRIJK

    **

    2024 lijkt zo stilaan een magisch jaartal te worden. Er is haast geen politieke discussie waarin dat getal niet vermeld wordt. En wat, als bv deze paarsgroene ongeluks regering toch eerder zou vallen? Dat het nog niet zover gekomen is, komt grotendeels omdat Europa wel op tijd op de vingers komt tikken, maar feitelijk tijd geeft tot einde 2023 om orde op zaken te stellen. Al zal ook dat een mission impossible worden.

    De begroting 2022 gaat 22,4 miljard euro in het rood. De staatsschuld was vorig jaar al de grootste van Europa na die van Griekenland. Alleen over bijkomende uitgaven kan nog een consensus gevonden worden, echter op voorwaarde dat elke regeringspartij haar deel van de koek krijgt en dat zijn er alleen al op federaal niveau zeven. Dat is meer dan een dubbele met elk ander vergelijkbaar Europees land. Elke coalitie partner beschikt daarenboven over een vicepremier mét vetorecht. Mede als gevolg daarvan krijgt men niets ernstigs meer gedaan.

    Dat tegen deze wantoestanden niet méér protest komt, is grotendeels omdat de bevolking het ondertussen gewend is geworden en al blij is (voorlopig) geen extra belastingen te krijgen. Als Paarsgroen+ het zou uithouden tot 2024 dan zal het alleen zijn omdat ze tot eind 2023 gedekt is door Europa, men daarna eventueel de regering zal laten vallen en al dan niet tot aan de verkiezingen van 2024 verder doen met een in lopende zaken zoals dat al gebeurde na Marrakech.

     

       Het etiket van bananenkoninkrijk zal dan niet ver meer af zijn.


     *

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    Wie van tradities houdt, kan morgen, op Hemelvaartsdag zelf, om 15 uur op WTV de Heilige Boleodprovessie in Brugge integraal volgen van A tot Z…..

    Em zegge het voort…..

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Vlaams Belang

    25-5/2022 (13.10)

    "De Brusselse regering wil deze laatste evenwel meer verplichtingen opleggen en concurrentie verminderen. Dat is misschien goed voor de traditionele taxisector, maar niet voor de Brusselaar en de bezoekers!"

    @DominiekLootens

     *

    BART LAEREMANS (VERNIEUWING) WORDT NIEUWE BURGEMEESTER GRIMBERGEN

    Nieuws

    *

    Grimbergen krijgt een coalitie wissel. Open Vld wordt aan de deur gezet en vervangen door CD&V. Bart Laeremans (Vernieuwing) wordt de nieuwe burgemeester. Hij was lange tijd lid van Vlaams Belang en zetelde voor die partij ook als volksvertegenwoordiger. In 2015 nam hij echter afscheid van Vlaams Belang om zich in Grimbergen met Vernieuwing volledig aan de lokale politiek te wijden. Dat hij nu burgemeester wordt zal door scherpslijpers beschouwd worden als het doorbreken van het cordon sanitaire.

    Enkele weken geleden probeerde Patrick Van Binst, voorzitter van Open Vld Grimbergen, de coalitie te herschikken door N-VA te vervangen door CD&V. Vernieuwing, de partij van tweede schepen Bart Laeremans en de grootste coalitie partner, weigerde de N-VA te laten vallen. Door het manoeuvre van Open Vld zakte het vertrouwen binnen de coalitie onder het nulpunt. Vernieuwing, CD&V en N-VA legden gister ochtend om 10 uur een motie van wantrouwen neer en vormen een nieuwe bestuurscoalitie. De wissel wordt op de gemeenteraadszitting van 2 juni officieel bekrachtigd. Conform het nieuwe gemeente decreet, wordt Laeremans, als lijsttrekker van de grootste partij, burgemeester. Huidig burgemeester Chris Selleslagh moet zijn sjerp afstaan.

    ‘Er waren al een tijd problemen’, verklaart Laeremans aan de redactie. ‘Open Vld wilde uit onvrede met schepen Roose van N-VA een wisselmeerderheid maken met CD&V. In dat verhaal wilde de fractie van Vernieuwing niet in meestappen. Er ontstond een onherstelbare vertrouwensbreuk. Achter de schermen hebben we dan een nieuwe coalitie voorbereid met N-VA en – als vervanging voor Open VLD – CD&V. Die laatste blijkt deze configuratie te verkiezen boven eentje mét Open Vld.’

    Liep de samenwerking met Open Vld dan zo stroef?

    ‘Er waren toch problemen. Burgemeester Selleslagh had een te groot bevoegdhedenpakket dat hij niet kon bolwerken. Sinds hij een tijd geleden door een val met medische problemen kampt, is die situatie zeker niet verbeterd. Vooral op Openbare Werken liep één en ander fout. We hadden al herhaaldelijk het doorschuiven van bepaalde bevoegdheden bepleit, maar dat kwam er niet van.’

    ‘Na het manoeuvre van Open Vld is alles in een stroomversnelling gekomen. Het vertrouwen bij N-VA en mijn partij was weg. CD&V werd bereid gevonden met ons beiden in zee te gaan. De bevoegdheden kunnen nu beter verdeeld worden. Een aantal problemen moeten dringend worden aangepakt. Dat wordt nu mogelijk.’

    ‘Het dossier van de Jumbo-supermarkt in het centrum is er zo een. Dat was een stokpaardje van Open Vld, maar bij de bevolking was er heel wat weerstand. Door de coalitiewissel is dit probleem van de baan.’

    De nieuwe coalitie is een feit? Daar kan niets meer tussen komen? Sommigen verwijzen nog steeds naar uw verleden bij Vlaams Belang.

    ‘De motie van wantrouwen is neergelegd. Het document met de nieuwe samenstelling van het bestuur is ondertekend. Alles staat op papier. Daar kan je zo maar niet onderuit. Er moet eerst een degelijk gesloten akkoord hebben voor je daar mee naar buiten komt. Tot nu toe heb ik ook nog geen negatieve reacties gekregen.’

    ‘Ik heb zeven jaar geleden afscheid genomen van de partijpolitiek. Ik ben drie jaar schepen geweest tot ieders tevredenheid. We hebben duidelijke afspraken gemaakt. Destijds hebben wij als Vernieuwing ook een prijs betaald om tot de coalitie toe te kunnen treden. Luk Raekelboom, onze achtste verkozene die voor Vlaams Belang werkt, zetelt sinds 1 januari 2019 als onafhankelijke. Dat was pijnlijk.’

    ‘Ik verwacht wel nog wat reacties van de Groenen. Die hadden graag in het bestuur gestapt en zullen boos zijn om deze gemiste kans. Vanuit die hoek zal er wel commentaar komen op mijn burgemeesterschap. Maar voor de duidelijkheid: ik heb dit niet actief nagestreefd. Het is pas naar boven gekomen tijdens de gesprekken met CD&V. Door het nieuwe decreet valt de burgemeesterssjerp in de schoot van de grootste coalitiepartij. En dat is Vernieuwing.’

    Winny Matheeussen

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Wat er aan het gebeuren is met de Laermansen in Grimbergen, doet mij spontaan denken aan het Oud Vlaamse Verhaal van Koning Nobel, die op last van zijn kwaadwillige onderdanen, Bruin de Beer - denk aan het ‘Cordon Sanitaire’ – op alle mogelijke manieren den duivel moest aandoen.

    Maar telkens was Bruintje al dat schorremorie iets te snel af. Eerst ging de Rode Haan aan het kraaien om er het vuur in te krijgen, zodat het Land in lichtelaaie zoi staan, en moest Bruintje voor het Hof verschijnen. Maar werd zo onschuldig als een pas geboren lammetje bevonden.Daarna kwamen de Groene Kikkers aan de beurt, maar telkens was Bruin de Beer hen te slilm af. Tenslotte slaagden de Blauwe Onheilsprofeten erin on zich dermate in het gevlei van Koning Nobel, d.i. de Stemgerechtitgde Kiezer, zeg maar de belastingsbetaler, te wringen, zodat Bruintje de Beer uigestuurd werd om diep in het bos, zijn favoriete snoep, bijenhong d.i. het zweet van de hard werkende Vlaming, te gaan snoepen die verborgen lag in een door twee wigen opengespleten bomstam, tot zich te nemen.

    Tja, hoe dat verhaal in Grimbergen navolging zal krijgen? Dat staat in de sterren geschreven. Wie goed toekijkt, ziet dat in het steerenbeeld van de Grote Beer. Die lijkt bij momenten ùeer op een klauwende Zwarte Leeuw…

    *

     Digithalys

    *

    26-05-2022, 13:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen., 568 - WAAROM DEKEN JULLIE DAT DE REGIIME-MEDIA ZO ANGSTVALLIG DE KOMENDE VERKIEZINGEN VAN MEI 2024UIT BEELD HOUUDEN?

    .

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    INSDAG 24 MEI 2022

    *

    De Blauwe Liegebeesten?

    Of toch liever Pinocchio…

    *

     

    21 Mei 1933

    dood Alice Nahon

    **

    Alice Nahon (Antwerpen, 16 augustus 1896 - aldaar, 21 mei 1933) was een Antwerpse dichteres.

    In Vlaanderen is Nahon wellicht het meest bekend van de versregels van haar Avondliedeke III:

     

    't is goed in 't eigen hert te kijken, nog even vóór het slapengaan,

    of ik van dageraad tot avond, geen enkel hert heb zeer gedaan, ...

    *

    568 - WAAROM DEKEN JULLIE DAT DE REGIIME-MEDIA ZO ANGSTVALLIG DE KOMENDE VERKIEZINGEN VAN MEI 2024UIT BEELD HOUUDEN?

    *

    I N H O U D

    De Waalse Begroting voor slechts één enkel (volgend) jaar loopt op – of liever ze loopt naar beneden naar de afgrnd - tot minstens 4 miljard. De zoveelste ‘Begrotoing’ op rij, zo afgrijselijk diep in de rode cijfers. Dat mag toch niemand verwonderen? Rood is nu eenmaal de favotoete kleur van de Rode Leefwereld. En als ik U wat meer mag zeggen: als naar eeuwenoude gewoonte, zuillen de Vlaamse boerkens wel biojleggen. Want die kunnen niet anders. Want het risico bestaat, dat Zuster urtsula de Gewapende Arm van de Frontrex op ons afstuurt! Die sacrosante Unité sacré toch!

    Maar deze al lang gebatsten tricolore kruik gaat slechts zo lang te water tot breekt. Of tot de Vlamigen ze in Mei 2024 op democratiscjhe manier zelf in stuuken gooien.

    Stem per stem in het juiiste valkje: daar komt nirt eens bloedvergieten van. Of niet soms? Want, zo bewijst het de Geschiedenis, Francofonen zijn slechte ja zelfs valse oneerlijke verlieeers.

    Let op mijn woorden en zorg dat DeWintr verder goede maatjes blijft met zowel den Donald als met de Vlad. Anders komen daar vodden van.

    *

    Vlaamms Belang Antwerpen

    @VBAntwerpen

    Zo 22/5/22 (19 u)

    ‘Soms heb ik de indruk dat het schepencollege bestaat uit aannemers, projectontwikkelaars en architecten… De stad dreigt één grote on-gecoördineerde bouwwerf te worden. Deze chaos zorgt ervoor dat #Antwerpen onbereikbaar wordt en ondernemers en #horeca onze stad verlaten!’ @atvbe

    Filip Dewinrer.

    De mensen van het VB zijn per definitie allemaal - zonder ook maar één uitzondering - deftig geklede, beleefde en welopgevoede vechters voor het goede doel. Namelijk het welzijn van het gewone Eigen Volk die hen trouwens daarvoor – in bescheiden mate - heeft aangesteld bij deze tot hiertoe voorlopige? Vrije Verkiezingen. Dat het Vlaams Belang ondertussen de grootste politieke partij is geworden, is dan ook net meer dan logich. Met de dag worden de rangen steviger gevuld, waarschijnlijk nog het meest door overlopers-tot inzicht komers van de verklote Nieuwe Vlaamse Arrogantie van BDW….

    Dat, naast de kazakdraaiers van ‘Ons Mateke’ en vooral die van de Blauwe diepzee duikers onder leding van de Twee Gentse Liegebeesten. Om nog maar te zwijgen van de 800.000 ARCO-bestolenen, ide nui kans zien om weerwraak te nemen op wat nog overschiet van de Tsjeven….

    De Heer DeWinter, dat is algemeen geweten, is een sympathieke jongen, die nooit ook maar ’n millimeter te ver zou gaan. Daarom doe ik het in zijn plaats, en stel de vraag naar al die ‘drinkgelden’, faveurkens en commissietjes die in de zakken terecht komen van al die ‘sradsverneuwers’ die naar hartenlust smijten met ojs belastinggeld… De grootste rprofiteur zal wel de

    Burgemeeter zelf zijn, die naast een super pot aan stroop, daar bovenop de publieke eer geniet van “zjn’ Stad op kop te houden in de vaart der Volkeren…

    Heren belastingscontroleurs en Magistraten, waarop wachten jullie om deze mesthoop om te keren?

    (Get) Digitalia

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    22-05-2022

    Défi / Méfi

    *

    De partij ‘Démocrate Fédéralist Indépendant‘, kortweg ‘Défi’ genoemd is de opvolger van de ‘Fédéralistes Democrates Francofones, kortweg FDF, in Vlaanderen beter bekend als ‘Front Des Francofones’.

    ‘Défi” klinkt zo’n beetje als ‘Uitdagend’, maar – zoals ik al eens schreef – zou men die partij beter ‘Méfi’ noemen, wat meer staat voor ‘Onbetrouwbaar’. Ze mag dan van naam veranderd zijn, van politiek helemaal niet. Als partijvoorzitter werd Vlaminghater Olivier Maingain opgevolgd door een zekere François de Smet, die ondanks zijn Vlaams klinkende achternaam al even anti-Vlaams is.

    Défi heeft haar nieuw programma voorgesteld en dat lijkt als twee druppels water op het oude van FDF, hier en daar zelfs wat aangescherpt en met als dé uitschieter dat ze niet alleen het cordon sanitair t.o.v. het Vlaams Belang wil behouden, maar het zelfs uitbreiden met de N-VA. ‘Samen gevangen, samen gehangen’, om het te zeggen met de gevleugelde woorden van Josse Van Eynden zaliger, ex-hoofdredacteur van de ter ziele gegane Volksgazet, in de volksmond destijds ook bekend als de ‘Polderbizon’.

     

    Défi is zodus even te mijden als het vroegere FDF en het beste antwoord aan dergelijke Vlaminghaters blijft een Vlaams front tegen of na 2024.

     ---

    En dan zijn er nog de ‘apenpokken’, het gevolg van wat ik ‘hoeren en boeren’ noem, een gevolg van een gedegenereerde samenleving, waarin de doorsnee burger soms de indruk krijgt dat hij/zij zelf niet meer normaal is. De Pride betoging in Brussel had men ‘Open’ genoemd. ‘Apen’ zou na de laatste ontwikkelingen toepasselijker geweest zijn.

    Mij komt het voor – maar nogmaals: wie ben ik? - wat ieder normaal & wel opgevoed denkend mens voor de geest komt, als een meute van Fransdolle Belgicisten andere landgenoten die nooit iets ongrondwettelijk mispeuterd hebben, of zinnens zijn dat ooit te doen, bij voorbaat maar vooral uit financieel egoïsme behandelen als vulg  aire stinkdieren besmet met de varkenspest.

    Persoonlijk zie ik dat liever andersom. Maar welopgevoed zijnde, houd ik alle beledigende opmerkingen liever binnensmonds. Mangain (Mange Bien?) was al saucisse al niet te vreten, en met een kleine de Smedt zld forgeur is het ook al niet vet…..

    -

    En om dit Ikke-Ikke en de rest kan stikke -verhaal af te smioten

    Dan npg even over dat Apen Pokeen virus, voorlopig morsdood gezwogen in de Regime Media: weeral iets voor de woke-wereld om apetrots op te zijn?

    Wel werd er uren aan ’n stuk met veel enthousiasme; vuur en vlam, verslag uitgebracht over de homo parade in Anntwerpen van verleden Zondag 8 dagen terug. Wel 400.000 bezeten toeschouwers. In de stoet de laaste Nieuwe Mode oeniskokers. Zelfs met losse klep. Met als post scriptum, ‘n 40-tal (doodgezwogen) besmettingen…

    Och, zee ons Ma atijd: Ons Heer moet van elk z’n getal hebben. Zelfs al liggen de Erste Zorgen straks vol met onschuldige besmette mesnen, die het ongeluk hadden in de supermarkt bij de kassa aan te schuiven nadat er net voordien zo ne viezrik daar was gepasseerd…

    Dan og liever ’n beetje koorts door Corona of een der varianten daarvan, dan etterende builen op handen en voeten.

    (Get) Digitalia

     

    *

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    *

           

    *

    St           Anna-ter-Muiden.

    Dat is een plaatsje in Zzeuws-Vlaanderen, waar POËZIE verbroederd wrdt met Frans-Vlaanderen, o,frt lro,h r,,n samenwerking met Watou, diep in de Weshoek waar iol vandaan kom.

    Zouden die poëziedagen In Sint Anna Ter Muiden, samen trouwens met ake andere vormen van Kunst, een eerste sta^kuunen zijn in de Herenig der Vrije Nederlanden? Misschien dat een kleine vidio-

    ao-conferantie Marianne Le Pen/Geert Wilders/Filip DeWinter daar enige vaart achter zou kunnen zetten? Ieder van hen spreekt haar of zijn eifen taal, en Google Translate doet de rest.

    Wedden dat de Antwerpse Profeet van de Valse Profeet zijn tong afbijt omdat nog maar eens blijkt dat voor hem de tijd van gaan al lang is gekomen.

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    In deze vlag: geen Gele Sterreen zoals op de Chinese vlag, maar een Zwarte Leeuw op Geluw Veld

    Tom Van Grieken Retweeted

    Bob De Brabandere

    @BobDeBrabandere

    -

    Do 24/5/22

    11h geleden

    -

    Bart Laeremans, de populairste politicus in #Grimbergen, wordt eindelijk burgemeester. Kan iemand mij eens uitleggen wat daar het probleem mee is? Want ik vind dat eigenlijk niet zo vreemd. Ben ik te democratisch voor dit land? Of is dit land te ondemocratisch voor mij?


     *

    OEFENING DIE EUROPA DICHTER BIJ DE BURGER MOEST BRENGEN, MAAKT AFSTAND ALLEEN MAAR GROTER

    *

    Ursula Von der Leyen's conferentie over de toekomst van Europa: een slag in het water

    Een jaar geleden beloofde Commissievoorzitter Von der Leyen de Europese burgers meer inspraak in wat de Europese Unie nu juist doet en hoe die (beter) voor hen kan werken. ‘Want de mensen moeten centraal staan in het Europees beleid,’ aldus Von der Leyen. Een Conferentie over de toekomst van Europa werd daartoe met veel bombast en grote beloftes in het leven geroepen. Alle Europeanen zouden er aan kunnen deelnemen. Een initiatief voor en door burgers dus. Maar is dat wel zo? Charlotte Vandecruys, woordvoerder N-VA fractie in de Kamer vreest ervoor, in deze vrije tribune.

     

    Al bij de start werd duidelijk dat het eerder om de postjes dan de burgers te doen was. Guy Verhofstadt zag het graag als een ‘voor en door hemzelf’. Want wie zou die Conferentie dan wel mogen voorzitten? De Europese lidstaten, de Commissie en het Parlement eisten echter elk hun rol op. En zo ontstond een driekoppige raad van bestuur met – uiteraard – voor elke instelling een postje, aangevuld met elk een delegatie van doorluchtige personen die dan ook nog eens elk hun zegje wouden doen. Verhofstadt kreeg een troostprijs, als hoofd van de delegatie van het Europees Parlement.

    Valse start

     

    Alvast een valse start voor de Conferentie met als hoofddoel om ‘de burger meer te betrekken’. De resultaten die naar voor worden geschoven, weerspiegelen dan ook allesbehalve de noden of bezorgdheden van de hedendaagse Europeaan. Ze zetten vooral de Europese instellingen centraal.

     

    Zo wordt een transnationale lijst naar voor geschoven waardoor 28 extra Europese Parlementsleden verkozen kunnen worden, een wetgevend initiatiefrecht voor datzelfde Parlement en een Spitzenkandidaten-proces, waarbij Europese burgers ook een zegje hebben over wie de toekomstige Commissievoorzitter wordt. Dat toont dat het Europees Parlement de Conferentie gebruikt of beter misbruikt om haar eigen institutionele agenda door te duwen.

    Concrete impact

     

    Er zijn nochtans genoeg zaken waar de gemiddelde Europeaan wél van wakker ligt. Wat dacht men van de oorlog in Oekraïne? Of de torenhoge energieprijzen en dalende koopkracht die heel wat gezinnen in de armoede duwen? Of een kordate aanpak van de migratiecrisis? Of jobcreatie door het verder verdiepen van de interne markt? Ik kan zo blijven doorgaan. Kortom, concrete politieke beslissingen die een impact hebben op onze levens. Dát zou nuttig zijn geweest en de echte meerwaarde van Europa tonen.

     

    Waar wij van het begin voor waarschuwden, is dus jammer genoeg ook realiteit geworden. De Conferentie over de Toekomst van Europa is niets meer dan een peperduur project geworden, bedoeld om een institutionele agenda door te duwen in plaats van écht een stem te geven aan de bezorgdheden van de burger. Weggesmeten geld, dat Europa niet dichter, maar juist verder van de burger heeft gebracht.

    Charlotte Vandecruys

     

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Morgen Donderdag, Hoogdag van ‘s Heren Hemelvaart – waarvoor in ’s Hemels naam stond die dag ooit voor? Welke ondermaans levende sterveling herinnerert er zich dat nog? – wordt in Brugghe-die-Scone de H. Bloedprocessie gehouden. Met voor de allereerste keer, tot meerdere eer en glorie van de dagjesmenzo ‘n, €40.000 staatssteun… Er zal voor dit spektakel duq veel volk naartoe komen kijken en dat is, zelfs in de oorlogsjaren, maar niet in de Van Ranst-Tiden, altijd ’n susces gewest. Al sedert……..1304. Het jaar dus waarin de Kortrijkse Koffer van Oxford daar ergens ter plaatse werd gebeeldhou

    wd met een waarheiidsgetrouw beedverslag van vòór, tijdens en na de Gulden Sporenslag.

    Om maar te zeggen: in Brugge ‘functioneren’ er nog 15 kerken en voor gans het Omliggende zijn slehts twee (2) Pastoors beschikbaar voor de Erediensten.

    Hoog tijd dus voor de Reconquista van ons Avondland.

    En ja       , loont het nog de moeite, aan te halen dat er onlanshs weer een kerk ‘ontwijd’ werd, de H. FFamilie, in volle stadcentrum. Twee pariculieren zullen er een AULA van ameken, voor cullturele bijneenkomsten en zo. Liefst met aparte peeskalertjes, want het volk wil ook wat…

    *

    Digithalys

    25-05-2022, 13:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.566 – WIE JUIST MOETEN WE NU GELOVEN: DANTE ALIGJIERI, GEPPETTO DE BEHOEDER VAN PINOCHIO OF HERBERT LACHTAERT?

    ...

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    *

    ZONDAG 22 MEI 2022

         566 – WIE JUIST MOETEN WE NU GELOVEN: DANTE ALIGJIERI, GEPPETTO DE BEHOEDER VAN PINOCHIO OF HERBERT LACHTAERT?

    *

    I N H O U D

    Hieronder bij de haast ‘doorgebroken’ Doorbraak, een hoog-begaafd en grondig gemotiveerrd Flamingantitsch mdium, dat U dagelijks voor een prikje op Uw scherm krijgt, zult U eindelijk lezen, hoe en waaromm BDW, in de Rehgime Media haast verheven wordt tot de Eer der altaren, betiteld wordt als de Profeet Aller Profeten.

    Beter zou ik het zelf nooit verwoord gekregen hebben.. Want als inhalige gedreven tacticus ziet die liever een samenwerking met zowel Magniette –beiden willen ’n goktent in hun Stad, vandaar die Entente cordiale - en met de totaliaire isam zitten dan in zee te gaan met Tom van Grieken. Of toch minstens diens uitgestooken hand te aanvaarden

    De reden laat zich raden. “Cherchez la femme” en alles komt bloot te liggen.

    En meer en zeg ik nie, want doe niet mee aan acterklap en vuilbekkerij….

    Al is er nooit geen rook zonder vuur…. Vooral niet in een stad waar driftig aan koekenbak wordt gedaan….

    In Borgeerhout reeds 1/3 van de Raaslieden is Moslim… Zittingen worden onderbroken of geschorst omdat de weken van het Rammen van Madaamen nog noet over zijn…

    ’t Is Godgeklaagd…. Welke komiek, anders dan Jean Pierre Van Rossem zei dat ooit weer als dagelijkse kost?

    Vrij veraald naar vandaag zou dat klinken als ’t is BDW gekklaagd…

    23-05-2022

     PINOCCHIO 2

    *

    Het is opmerkelijk hoe Open-VLD voorzitter Lachaert door de media wordt afgeschermd. De man kan voor hen blijkbaar niets fout doen en belooft dan maar aan de lopende band wat zijn partij allemaal gaat voorstellen en doen. Wie gelooft hem nog nadat hij na zijn verkiezing tot partijvoorzitter juist het tegenovergestelde deed van wat hij toen zijn diepblauwe achterban beloofd had? I.pl.v. de centrumrechtse paarsgele federale regering, die hij beloofde, kwam er een centrumlinkse paarsgroene. Daar niemand garandeert dat hij zijn volgende beloftes gaat houden,   gelooft geen mens hem nog, wat hij ook moge beloven. Daarin volgt Lachaert zijn mentor Guy Verhofstadt die, eens federaal premier geworden, eveneens alle beloften uit zijn eigen burgermanifesten verloochende, wat hem de titel opleverde van ‘de man die sneller loog dan zijn schaduw’. Pinocchio was er niets tegen. Wordt dit Pinocchio 2 ?

    Na 23 jaar mee regeren zijn de liberalen niet meer geloofwaardig en mee verantwoordelijk voor de puinhopen van de laatste decennia. Er rest hen niets anders dan in de aanloop naar de verkiezingen van 2024 te wedden op de premierbonus van Crootje. Die laatste moet dan wel verzaken aan zijn betrachting om straks een internationale topfunctie binnen te rijven. Lachaert kan misschien nog wel de media aan de praat houden, zijn eigen achterban zal niet meer lukken.

    ---

    En dan nog dit: Steeds volgens Lachaert, is er bij de MR, de Waalse ‘zusterpartij’, ‘geen kat die fatsoenlijk Engels spreekt’, nota bene: de tweede keuzetaal in Wallonië’s onderwijs.’. Zo verwonderlijk is dat niet als men weet dat de MR-voorzitter, groot voorstander van de terugkeer naar het oude Belgiquë à papa, zelfs de taal van de meerderheid van dat land niet eens spreekt. Op die manier zijn de Vlaamse liberalen wel verplicht Frans te spreken als ze met de zusterpartij willen discussiëren, wat hun positie automatisch verzwakt.

    *

    Neen, erger kan het niet meer worden. Al is er dat spreekwoord, dat zegt, nooit geen twee zonder drie…

    Als het dan toch ooit tot n’n 3de Pinocchio moest komen, dan zou die µisschien liever Lucifer moeten heten. Want die besdtaat al, en heet Alexander, van beroep goed-verdiennend Pono Premier van dit Kloteland. Wat dan als Lucifer weer niet klopt. Duivels dragen – volgens Dante Allighieri die tot op de bodem van het hellevuur is geweest in zij Divina Comedia, en die kon het dus weten, de staart opgerold tot in de nek dragen. Den dezen, het Brkels Mirakel echter, volgens de hedendaagse Italiaanse Meida, draagt de pielel, gebruiksklaar, vooraan.

    Er moet dus dringend ‘iets’ aan gedaan worden. Al moeten we onze bloedeigen Regeime Media wel gelijk geven. De tijden zijn verbeterd en die duurte die is maar van korte duur. Het leven is er veel beter op geworden: zefs het toiletpapier is tegenwoordig van veel betere kwaliteit dan vroeger.

     

    (Get) Digitalia

    *

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

            *

    In Werevik, weeral dus diep in West-Vlaanderen, zijn bij archeologisch onderzoeken door amateurs (?) zowel Duitse loopgraven uit Den Groten Oorlog ontdekt – wat tot hiertoe geloochend werd – maar ook de fundamenten van diverse Forten uit de Romeinse Tijd. Waardoor we mogen besluiten dat Julius Césare daaar in Menen, wellicht op een WC-plank, nog heeft zitten werken aan zij De Bello Galico…

    Er volgt ’n tentoonstelling met geleid bezoek an de opgravingen. Eeerst voeten vegen AUB….

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    @vlbelang

    Ma 23-5-22 (16u)

    *

    "We mogen niet in deze chantage meestappen. Een onschuldige man moet niet ‘geruild’ worden met terroristen maar onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrijgelaten worden.

    Multicultuur & samenleven

    *

    ‘HET ECHTE IDENTITEITSDEBAT GAAT OVER OMVOLKING EN ISLAMISERING’

    Vrije Tribune

    In zijn artikel ‘Dewinter moet plaats maken voor het echte identiteitsdebat’, maakt auteur Julien Borremans een aantal denkfouten.

    Volgens Borremans is er geen sprake van een ‘bewuste’ omvolking en islamisering. Dat behoeft toch ….. enige nuance. Dat het geen complot betreft, staat buiten kijf, maar er worden door beleidsmakers van zowel linkse als economisch rechtse snit wel bewuste (en openlijke) politieke acties ondernomen om vele migranten naar Europa en naar België te halen.

    In mijn boek heb ik dat als volgt verwoord:

    ‘De kapitalist, de liberaal, de ‘links-progressieve’ wereldverbeteraar en gutmenschliche utopist hebben elkaar gevonden in open grenzen en zogenaamde (super)diversiteit. De kapitalist kan het weinig schelen welke armoedige en achterlijke religieuze cultuur nieuwe werkkrachten (die vaak werkloos blijven) en consumenten met zich meebrengen – de maatschappelijke en sociaaleconomische kosten daarvan worden immers op de belastingbetaler afgewenteld. De liberaal gelooft dat mensen louter individuen zijn die men, al dan niet door er veel belastinggeld en energie in te steken, kan kneden en omvormen tot de gewenste westerse modelburger. De ‘progressieve’ wereldverbeteraar en gutmenschliche utopist kan het in wezen niet echt schelen of de ‘cultuurverrijkers’ willen en zullen werken en iets zullen bijdragen of kosten, want ze dromen slechts van een ‘superdiverse’ samenleving die niet meer dominant blank en christelijk is, en de afkeer van hun eigen cultuur en identiteit, die ze overladen met alle zonden van Israël, is zo groot dat ze alles omarmen wat er vijandig tegenover staat, zoals de islam.’

    ‘Het is dit decadente, giftige conglomeraat, zich uitstrekkend van ‘links’ tot ‘rechts’, dat hele wijken en gemeenten uit handen geeft aan de islam en militairen, politie met machinegeweren, hekwerk, betonblokken, camera’s en metaal detectoren neerplant rond kerstmarkten, culturele en sportevenementen, synagogen, kerken, monumenten, stations, (politieke) instellingen en toeristische attracties – en aparte vrouwzones inricht op evenementen, vrouwen aanraadt ‘een armlengte afstand te houden’ en hen het advies geeft niet ’s avonds en alleen te gaan joggen.’

    Resolutie van Straatsburg

    Dat het migratie beleid ‘onbestaand’ zou zijn en het integratie beleid ‘selectief’, zoals Borremans beweert, klopt dus niet. Het migratiebeleid is er altijd al op gericht geweest veel (of meer) migranten binnen te halen, want: ‘Vergrijzing, diversiteit, arbeidskrachten!’, u kent het politiek correcte riedeltje wel (en uiteraard: ‘Oil for immigration’, de Resolutie van Straatsburg, 1975). Dat ook de illegale migratiewegen al decennialang wagenwijd openstaan , is het gevolg van een gebrek aan politieke wil om die strikt aan banden te leggen (er zouden in België naar schatting ondertussen al zo’n 150.000 tot 200.000 illegalen zijn).

    Tegelijkertijd is het integratiebeleid tot op vandaag een flets en vrijblijvend cursusje – ik heb recent als parlementslid zo’n sessie bijgewoond – zonder een echte resultaatsverbintenis en vooral ook zonder het logische sluitstuk dat wie niet slaagt het land wordt uitgezet. Ook wordt de islam ontzien en draait de Vlaamse belastingbetaler nog altijd op voor meer dan 90% van de kostprijs ervan (meer dan 4.000 euro per traject).

    Dat Conner Rousseau, Mark Elchardus en Dyab Abou Jahjah tegenwoordig uitspraken doen of boeken schrijven inzake immigratie, integratie en Molenbeek die men jaren geleden nooit voor mogelijk had gehouden, bewijst alleen maar het decennialange gelijk van het Vlaams Belang en van iemand als Filip Dewinter. Dat sommigen zijn stijl niet lusten is goed mogelijk, maar dat doet niets af van de essentie: Dewinter had en heeft gelijk.

    Omvolking

    Elchardus heb ik uiteraard wel een pak hoger zitten dan Rousseau en Abou Jahjah, want hij noemt ‘omvolking een reëel gebeuren in het hedendaagse Europa’, waarmee hij dus op onze lijn zit. Rousseau en Abou Jahjah brandmerken de termen ‘omvolking’ en ‘islamisering’ echter als ‘extreemrechts’ en/of een ‘complottheorie’ (terwijl Abou Jahjah nota bene tegenwoordig zelf ook – onterecht – wordt verweten aan complotdenken te doen, met zijn strijd tegen de wokers en de globalisten). En voor zover ik weet ziet tot nader order geen van de drie heren de ware aard van de islam (totalitair en veroveringsgezind) onder ogen.

    Hopelijk komt dat ooit nog, Dewinter en ikzelf zullen alleszins op die nagel blíjven kloppen, en we bevinden ons in goed gezelschap. De Joods-Hongaarse intellectueel György Konrád, die zowel het nazisme als het communisme overleefde en helaas in 2019 is overleden, stelde immers: ‘Na het nazisme en het communisme is de islam de derde totalitaire ideologie die de mensheid bedreigt.’

    Erdogan

    Toch vindt Borremans dat de rol van Dewinter is uitgespeeld. Zo vindt hij het niet kunnen dat Dewinter vijf jaar geleden De Wever heeft omschreven als de profeet van Allah.

    Nochtans liep Dewinter ook met die uitspraak weer voorop. Immers, wat kenmerkte het jaar 2021 van burgemeester De Wever? Hij schreef een verzoenend boek met een dubieuze imam en ging zoete broodjes bakken met de imam in de Mehmet Akif-moskee in Antwerpen, onderdeel van het vrouwen onderdrukkende, homohatende en antiwesterse islamiseringsnetwerk Diyanet, van de islamitische tiran Erdogan. Dat is nota bene een moskee waarvoor de Staatsveiligheid waarschuwde en waarvan toenmalig minister Homans de erkenning wou intrekken. Bizar dat Borremans dan Dewinter (en niet burgemeester De Wever) ‘roekeloos en blind’ noemt.

    Ook onder De Wever wordt Antwerpen helaas voller, armer en islamitischer. In Borgerhout, ook wel gekend als ‘Borgerokko’, waar een derde van de raadsleden ondertussen moslim is, werd zopas de districtsraad rond zonsondergang meer dan 25 minuten lang geschorst ten behoeve van de ramadan. Ik diende dan ook een klacht in bij de Vlaamse overheid en bij het Bureau voor Integriteit van de stad Antwerpen. Zover zijn we dus vandaag, al onze waarschuwingen voor de omvolking en islamisering van onze samenleving ten spijt.

    Wie, zoals Julien Borremans, vindt dat Filip Dewinter nu plaats moet maken voor ‘het echte identiteits debat’, wens ik veel succes. Want zoals Pim Fortuyn zei: ‘Maar het probleem meneer, dat blijft!’ En ook: ‘Ik wens iedereen die denkt dat het wel zal meevallen met de agressie van de islam veel sterkte. Zalig zijn de onnozelen van geest.’

    Sam van Rooy

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    *

    Er komt dus schot in de zaak. Al zijn het meestal maar schimpscheuten, het werkt!!!! De voorttzichten voor Mei 2024 worden steeds hoopvoller.

    Wat echter spijtig genoeg ook ‘werkt’, is de intocht van de allernieuwste wereldverwoestende pandemdie en opvolger van dat fameus Chinees Griepke, is het Apen Pokken Virus, het zo genaamd APV – opgepast: niet te verwarren met het ACV – die onze eigen omgeving straks zal veranderen in een nieuw Sodoma & Gomera. Dit is een oud Bijbel Verhaal, waarbij de vrouw van Lot, die even achterom loerde, op slag veranderde in een zoutzuil.

    Zoutzulen en een te hoog Stikstof Gehalte… meer moet dat niet zijn om de gazetten vol te krijgen.

    Maar of dat helpt om de islamisering tegen te gaan of terug te draaien?

    Da’s voor een andere keer. In het jaar misschien dat de uilen praten?

    *

    DIGITHALYS





    24-05-2022, 14:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    23-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.565 – NET ALS HET ALGEMEEN BESCHAAFD MOET EINDELIJK DE VLAMING HET ALGEMEEN BELANG VERKIEZEN BOEN HET STREEEKBEALG.

    .

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

     

    DONDERDAG 19 MEI 2022

    *

    20Mei 1941 Joruis Van Severen

    (1894-1940)

    *

    Van hem zijn de woorden in 1928 reeds uitgesproken -maar niet genotuleerd - in het Brussels Parement

    "La Belgique: qu'elle crève!"


    Hij, uit WAKKEN in West-Vlaanderenafkomstig, notariszoon van een Franstalig burgemeester, als volkksvriend & oud- leeerling van Hugo Verriest, , reeds op jonge leeftijd een gedreven Vlaams Volksvertegenwoordigeron volle Mussolini-tijd, was pas 46 toen die, 10 dagen na 10 Mei 1940 in Abbeville, samen met een 21-tal andere gewone onschuldige burgers, standrechterlijhk – met een nekschot - werd vermoord aan de voet van de kiosk waarin ze die nacht waren opgesloten. De moordenaars waren enkele dronken Franse dienstplichiten, die in opdracht van Ganshof VanderMeeeren, Belgisch Procureur-Generaal in dat busje met 78 andere ‘verdachten’ veilgheidshalve en door tot de tanden gewapende bewakers, tot diep in Franrijk moesten worden ‘begeleiden’. En desnoods daar uir de weg geruimd…

    Tip voor Tom van Grieken: repatrieer na ei 2024 de stioffelijek resten van zowel Van Severen als van zijn terzelfdertijd vermoorde secretaris Jan Rijckoort terug over naar Vlaanderen. Om te worden bijgezet in de ondertussen heroverde IJzeroren Crypte?

    **

    Ooit was ik met vrienden op het burgerkerkhof in Abbeville, waar, raar maar waar, op beide graven verse bloemen lagen…

    Terugvallend op de Brugs Metten….

    Daags na de maaltijd

    *

    565 – NET ALS HET ALGEMEEN BESCHAAFD MOET EINDELIJK DE VLAMING HET ALGEMEEN BELANG VERKIEZEN BOEN HET STREEEKBEALG.

    *

    I N H O U D

    *Sedert 1955 mijn Humaniora-Jaar, dit is aansluitend op de eerste jaren na de zogenaamde ‘Bevrijding’ maar nog volop in de Onzalige Repressie tijd, en dus in het volle vuur van een Nieuw & Beter Vaderland na de Vlaaams werende maar Frans bevorderen de ‘Epuratie’, volop begaan met de Volksverheffing à la Verriest. En dit onder de oudste en meest archaïsche vorm van en Christelijke Volkspartij ‘van en voor het volk’ -

    Oude wijn in nieuwe meer woke zakken - vol van islamitische nieuwlichterij. Maar deze keer zonder de bescherming van Onze Moeder de H. Kerk. Want die is ondertussenzo goed als gone with the wind….

    En daar was toen in die jaren het prille begin van de oproep voor het Algemeen Beschaafd Nederlands, het ABN, dat Vlaanderen eindellijk uit de onderdanigheid zou verheffen tot uiteindelijk de Eer der Ladsleiding.

    Wat toen in lq die beginjaren dringend gevraagd werd door de College Leiding van ons voorvaderlijk Bischooelijk Geestelijk College, daartoe in levenden lijve persoonlijk aangespoord door ene zekere Wilfried Martens, toen nog beginneling Hoogstudent in Gent. Hij was het die eenmaal deel uitmakend van ’s Lands poilitiek forum, dreigde verzeild te geraken, in zijn studentetijd luidop ’Om Wapens’ schreeuwend, de opstand zou gaan leiden.

    Ach, dat St Vincentius College in de Ieperse Bollingstraat… Later, lang na mijn tijd, ontpopte er zich nog een ander fenomeen. Namelijk Yves Leterme, bij mij steevast Il Terminarore genoemd, omdat die het genie beweerde te zijn dat zijn Volk de Vrijheid zou teruggeven…

    Maar dat is een ander verhaal, voor een andere keer. Een veerhaal voor zo tegen bedtijd aan.

    -

    Dagenlang werd er in die beeginjaren vergaderd. Altijd onder leiding van onze Eerwaarde Heren Leeraren, die ondertussen meer kameraden dan leraren waren geworden. Om enerzijds ieders plaatsekijke folklore te bekrachtigen die uitgig van ons maar ook van ieders plaatselijk dialect, maar telkens met het eenstemmig besluit, dat we verder dan onze eigen neus moesten leren kijken. En dus werd het ABN de strjidleuze en die is dat persoonlijk altijd gebleven van zodra de collegepoortachter ons dichtviel.

    Het gaf me persoonlijk dijkwijls de valse reputaite van ’n Hollander te zijn. Dat was zo tijdens mijn vzeplichte Legerdienst, maar ook in mijn maar al te druk beroepsleven.

    9-05-2022

    DE MILITAIRE DIENSTPLICHT

    *

    N.a.v. de vraag van Finland en Zweden om lid te worden van de NAVO, wil ik er even aan herinneren dat Zweden al drie jaar geleden de militaire dienstplicht opnieuw invoerde, deze keer voor mannen én vrouwen. Ik heb daarover al eens geschreven dat ze dat bij ons ook beter zouden doen en dat het een vergissing was die dienstplicht hier af te schaffen.

    In Zweden blijkt die herinvoering trouwens een succes te zijn. Elk jaar worden er zo’n 6.000 jongeren geselecteerd voor een opleiding van zes maanden tot anderhalf jaar, naargelang de afdeling van hun voorkeur. Ze worden daarvoor fatsoenlijk betaald en het systeem blijkt zo goed te werken dat heel wat dienstplichtigen achteraf besluiten beroepsmilitair te worden.

    Waar wachten we op om dat ook te doen? Voor een land als België met een chronisch tekort aan militairen lijkt Zweden een voorbeeld. De jeugd maakt er kennis met discipline en autoriteit, en kan er technische kennis opdoen. Aan immigranten die via de legerdienst zouden willen integreren, zou men de Belgische nationaliteit kunnen toekennen. Doet me denken aan mijn eigen grootvader, die hier nog als Nederlander geboren werd, maar de Belgische nationaliteit kreeg toen hij mee lootte voor het Belgische leger. (Voor de petit histoire: hij lootte er zich uit, maar het feit dat hij bereid was mee te doen, volstond.)

    Wat tenslotte de tegenkanting van sultan Erdogan tegen het lidmaatschap van Finland en Zweden tot de NAVO betreft, blijf ik erbij dat – als hij volhardt in de boosheid – men beter Turkije zou schrappen. Dat land hoort er niet bij, evenmin als bij de E.U. en zeker niet nu het bij Rusland wapentuig heeft gekocht, zoals ik reeds schreef in mijn blog van 14 dezer.

    ---

    In de marge van bovenstaande nog dit: in afwachting van een definitief lidmaatschap van de NAVO – dat kan een jaar duren - hebben Zweden en Finland ondertussen al veiligheidsgaranties gekregen van Noorwegen, Denemarken, IJsland, de U.K. en de U.S.A. Daar zullen de nieuwe NAVO-leden meer op kunnen rekenen dan op de Turkse would-be sultan.

    DE LIMBURGERS KWAMEN IN 1302 AL TE LAAT

    **

    Vlaamse dorpspolitiek en stammentwisten, deel II

    *-

    Mijn analyse eergisteren van het vertoon rond het Beke-ontslag leverde wat afkeurend gemompel op omwille van de oneliner: ‘De katholieke zuil is dan wel dood en begraven, in de grond blijft Vlaanderen een kerktoren universum bemand door dorpspolitici’. Het vervolg van de soap bevestigt die uitspraak evenwel grandioos. Na enige gebakkelei werd Hilde Crevits naar Welzijn & Gezin versast, en werd haar plaats op Landbouw, Economie en Werk ingenomen door Jo Brouns. Jo wie?

    Ja kijk, het moest en zou een Limburger zijn, en Jo Brouns (foto) is burgemeester van Kinrooi. Euh… Kinrooi? Een gemeente van 12.000 inwoners, en qua inwonersaantal vergelijkbaar met Leopoldsburg waar Beke de scepter (weer) zwaait. Limburg is namelijk nog steeds in zekere mate het CVP-bastion van weleer, en dat wil de partij absoluut handhaven, hoe slecht ze er in de peilingen ook voor staat.

    Brouns’ vader was al burgemeester van dezelfde gemeente, waar zowat de helft van de bevolking die naam draagt. Neen, hier geen flauwe grappen over inteelt en zo. Wel dit: het afvaardigen van deze kerktorenpolitici naar de Vlaamse regering gaat over partijbelangen én over oude provinciale gevoeligheden, maar niét over competentie. Dat is ook telkens een afweging bij een regeringsvorming: West-Vlamingen, Oost-Vlamingen, Sinjoren, Brabanders en Limburgers netjes verdeeld, of het is hommeles. Kan dat in de 21ste eeuw? Ja dus. Een Vlaamse regering zonder Limburger is als een auto op drie wielen. En ook al functioneert die regering voor geen meter, een auto op drie wielen krijg je zelfs de garage niet uit.

    Het Ros Beiaard

    Waarom dat interprovinciaal evenwicht zo belangrijk is, binnen partijen en binnen de regering? Waarom burgemeesters zich naar boven laten katapulteren tot minister? De geschiedenis van de middeleeuwen maakt misschien iets duidelijk: het Vlaanderen van vandaag is nooit een politieke eenheid geweest, maar een kluwen van interlokale rivaliteit.

    In de Guldensporen Slag vochten de ridders van het Hertogdom Brabant (waartoe Antwerpen behoorde) aan de Franse kant. De Limburgers onder leiding van Arnold V keken de kat uit de boom: ze kwamen pas aan… als de Slag gestreden was en deelden in de glorie. Uit traagheid of berekening, historici zijn het er niet over eens. Dat is natuurlijk een hele tijd geleden, maar ik vraag me af of Vlaanderen ondertussen vooruitgang heeft gemaakt inzake een soort natiegevoel dat ons rijp maakt voor echte zelfbeschikking. Ik vrees ervoor. Alleen al de taal. West-Vlamingen, Antwerpenaren en Limburgers verstaan elkaar totaal niet als ze hun dialect spreken. Ze hechten daar ook aan. Die dialecten hebben zich in de middeleeuwen ontwikkeld en zijn de belevingsbasis gebleven van het regionale chauvinisme.

    Het standaard-Nederlands is en blijft een lingua franca, iets om zich verstaanbaar te maken buiten de geboortegrond, geen doorleefde cultuurtaal.

    Vergeet het nationalisme, wij zijn ten gronde een provincialistisch volk van stammen en clans. Het standaard-Nederlands is en blijft een lingua franca, iets om zich verstaanbaar te maken buiten de geboortegrond, geen doorleefde cultuurtaal. Daarbij komt dan nog de rivaliteit tussen de steden die in de middeleeuwen opkwamen, die soms folkloristisch bleef (Dendermonde versus Aalst rond het Ros Beiaard) maar soms ook tot zure, langlopende conflicten leidde (de economische oorlog tussen Gent versus Brugge, met nu de voetbal rivaliteit als echo).

    Bart Somers, een Mechelse herder in Brussel.

    Lokale stemmenkampioenen

     

    Maar terug naar 2022. Met Jambon (Brasschaat), Crevits (Torhout), Somers (Mechelen), Peeters (Dilsen-Stokkem), en nu dus Brouns (Kinrooi) bevat de Vlaamse regering vijf titelvoerende burgemeesters. Brasschaat, Dilsen-Stokkem en Kinrooi zijn nu niet bepaald wereldsteden (Mechelen en Torhout natuurlijk wel), maar ze leveren stemmenkampioenen die zich via de lokale machtsbasis hebben opgewerkt tot partijbonzen, en zo tot minister. Is dat een goede zaak voor ’s lands bestuur? Natuurlijk niet. Ook Beke is zo’n twijfelachtig product van een even twijfelachtige particratische rekenkunde.

    Een Vlaams minister is dan ook in de eerste plaats lobbyist voor zijn stad, of voor zijn regio. Hij is er om lokale belangen in Brussel veilig te stellen.

    Een Vlaams minister is dan ook in de eerste plaats lobbyist voor zijn stad, of voor zijn regio. Hij is er om lokale belangen in Brussel veilig te stellen. Dat zei Bart Somers zelfs met zoveel woorden toen hij Boortmeerbeek probeerde te overhalen om zich door Mechelen te laten annexeren: ‘Zo kan ik beter jullie stem laten doorwegen in het Vlaamse beleid’. Dat systeem geldt natuurlijk ook voor het Belgische niveau, maar we gingen het anders en beter doen. Helaas.

    Het werkt evenzeer omgekeerd: minister posten dienen om lokale machtsposities te consolideren. Dat de nieuwe minister van landbouw, economie en werk, – toch een sleutelpost: alleen al het stikstofdossier!- primair een Limburger moest zijn, is het gevolg van een electorale rekensom waarbij de CD&V vooral een tegengewicht voor Zuhal Demir moest vinden. De ironie is daarbij, dat de CD&V haar enige echte sterkhouder, Sammy Mahdi, moet opofferen in een wanhoopspoging om de partij-meubelen te redden. Mahdi heeft op de post Asiel en Migratie bewezen als bestuurder uit het goede hout gesneden te zijn, maar het partijbelang gaat nu eenmaal voor.


    De ironie is ook dat Bart De Wever, misschien wel de enige Vlaamse politicus met staatsman allures, verkoos om die kelk aan zich te laten voorbijgaan en voor de burgemeesterssjerp is gegaan. De Wever weet als historicus wellicht als geen ander hoe Vlaanderen in mekaar zit. Ondertussen modderen we voort, en verwijten we elkaar dat de Dender stinkt. In 2024 bereiken N-VA en VB misschien samen een meerderheid. Benieuwd of dat ons uit de middeleeuwen haalt. Of er net weer dieper in.

    Johan Sanctorum

     *

    WANNEER DE OMVOLKING ON-OMKEERBAAR IS

    *

    Nog geen 3 weken geleden kreeg ‘tScheldt een hemeltergend verhaal te horen van een winkelier in het centrum van Antwerpen. In het kort kwam het erop neer dat een winkelier getuige was van ‘een act’ van heftig zinloos geweld op het plein voor zijn deur. Een schotelantenne-jongere uit de parallelle omvolkings samenleving van Bart Somers had er niet beter op gevonden een dronken man genadeloos neer te slagen. De winkelier had toen de vermetele reflex om de politie te bellen. Stel je voor. Op basis van de getuigenis van de winkelier kon het addergebroed uit het Rif-gebergte enkele straten verderop gearresteerd worden. Ziekenwagen en politiecombi’s verzamelden als symbolen van omvolkings weerstand op het plein voor de winkel van de winkelier. Ook de combi waarin de gehandboeide Mohammed Ali zat arriveerde op het plein.

     

    Toen gebeurde er iets merkwaardigs. Elk zinnig mens zou zo’n uitschot even uit de samenleving verwijderen. Zodat die samenleving even kan ademhalen. Zodanig dat zo’n gepamperde getinte, die net een voor hem onbekende in het ziekenhuis heeft geslagen, zich even kan bezinnen over zijn poging tot doodslag. In de sport, een rode kaart, een time-out.

     

    Niet zo in het nieuwe Vlaanderen waar zich bij het Parket een pakket jakhalzen heeft gestationeerd die vanuit hun Ivoren Toren de echte richtlijnen van Vincent Van Quickenborne in het geheim uitvoeren. Voor de schone schijn lanceerde Van Quickenborne het containerbegrip ‘nultolerantie’. Dat staat goed als je mikt op lintjes van de Koning en een eeuwigdurend parlementair pensioen. In werkelijkheid gebood Van Quickenborne de parketaasgieren om rotte vis terug in de samenleving te gooien, het beste medicijn om hardwerkende stilzwijgende blanke winkeliers uiteindelijk de stad te laten voor wat ze is, met name een Moslim-enclave, het nieuwe politieke jachtgebied van elke traditionele politieke partij. Hoe sneller Jan Janssen de stad uit is gepest, des te sneller kunnen Mahommed Ali en zijn schotelantennekornuiten de stad overnemen.

     

    Om haar woorden kracht bij te zetten ordonneerde het parket 3 weken geleden dat de geweldpleger onmiddellijk diende vrij gelaten te worden ‘omdat het slachtoffer nog leefde’. Meer nog, het ongedierte moest ‘ter plaatse’ worden vrijgelaten, net toevallig op het plein vlak voor de winkel van de getuige. Omdat de politie de winkel van de winkelier in en uit liep met papieren van de getuigenverklaring wist het Rabat-schorremorrie onmiddellijk wie de getuige was.

     

    Zelfs de politie was lichtelijk verbouwereerd dat Mohammed Ali direct mocht beschikken.

     

    Dat brengt ons terug bij de rauwe realiteit. Want wie kwam gisterenavond de winkelier intimideren en bedreigen? Mohammed Ali. Geheel in Marokkaanse Maffiastijl kwam de ellende de winkelier lastig vallen en bedreigen omdat hij de politie had durven bellen.

     

    Terwijl Vincent Van Quickenborne zijn dertiende glas champagne nuttigde op weer maar eens een geslaagd politiek omvolkingsfeestje, deed het krapuul alsof de straat van hem was.

     

    En eigenlijk is dat ook zo.

     

    Een andere winkelier die de ziekenwagen had gebeld toen het slachtoffer bewusteloos op de grond lag, vond eergisteren zijn winkel ‘s ochtends terug helemaal ondergegooid met eieren. Wij zullen wel kuisen beste politici, domme ondernemers, en vooral domme gelovers in een betere staat. De boodschap van het parket is duidelijk. Bel nooit meer de politie als je getuige bent van geweld. Moei U niet. Ga elders wonen, bij voorkeur in het buitenland en verstoor het omvolkings experiment van de roverheid niet.

    Aan de paljas van het parket die het normaal vindt voorrang te verlenen aan schoften… vandaag zijn wij het, maar morgen is het aan u. Alleen beseft U het nog niet.

     -

    De Oranjebuikbladvogel

     

    heeft een groene Rug

    een oranje Buik

     

    een blauwe Buitenvleugel

    en is graag genesteld op een rode Struik

     

    Hij leeft hoog in de Bomen

    Om beter van het Volk weg te Dromen

     

    Na zijn banbliksems over het Gegok

    Verdween liberaal Q terug in zijn Hok

     

    Schiet minder maar wel Raak

    Lijkt niet het motto van deze Klaas Vaak

     

    Hij behoort tot Vivaldi’s Oranjebuikbladvogelsoort

    En vliegt van links naar rechts op een Slappe Koord

     

    Gelukkig dat het morrend Volk nu Hoort

    Vivaldi’s Oranjebuikbladvogel is een Bedreigde Diersoort

    **

    Hilarisch TV-momentje voor Lorin Parys, verloren gelopen politicus tussen voetbalbonzen

    16 mei 2022 BV

    Geen betere illustratie van het lege woord van een politicus die eieren voor zijn geld koos en verkaste van de N-VA naar het voetbal.

    Terwijl Lorin Parys in De Zevende Dag met hand en tand trachtte uit te leggen hoe zorgvuldig en bedachtzaam ‘zijn’ voetbal omging met het toxisch probleem van de reclame voor het gokken bleef achter hem de gokpubliciteit voor Golden Palace over het scherm rollen. Geen betere reclame voor het gokken als gratis zendtijd op de VRT. Golden Palace liet ondertussen dan ook al een geschenkmand afleveren ter attentie van Lorin Parys bij de Voetbalbond.

     

    Misschien volgende keer een saai droog kantoortje gebruiken als je interviews geeft

    *

    HET VOLK POLITIEK MOBILISEREN VERGT EEN LANGE ADEM

    *

    Verkiezingen

    Waarom in Nederland de referendum wet hopelijk wordt aangenomen

    -

    In Nederland ligt momenteel het voorstel voor om een referendum in te voeren, een volksraadpleging, maar het is een karig en uitgekleed voorstel. De opkomst drempel is hoog en veel onderwerpen zijn uitgesloten.

    Kortom: het referendum dat nu voorligt, is een absoluut gedrocht. Een draak van een voorstel. Een belediging voor het gezond verstand. Maar juist omdat het een klap in het gezicht is van de gewone burger en een belediging van diens gezond verstand, is het een fantastisch voorstel.

    Want steeds als de burger een referendum wil, en dan hoort van de kartel partijen dat het wél mag gaan over wel of geen rubberen tegels op de speelplaats, maar niet over essentiële zaken zoals verplichte QR-codes en buitenland beleid, dan schofferen de mainstream partijen de gewone burger. En dat is geweldig – het is precies wat nodig is. Steeds zegt de gewone burger dan: ‘Dus kennelijk ben ik te dom om te stemmen over deze belangrijke zaken, maar niet te dom om te stemmen op uw partij?’ Dan staan de kartel partijen consequent met de mond vol tanden. Iedere keer weer.

    Het referendum, hoe gemankeerd het huidige voorstel ook is, houdt de vlam van de burger participatie brandende: het geeft brandstof aan de toorts van de burger democratie

    En als de burger dan leert om een referendum te houden over kleine, weinig beduidende zaken, dan ontstaat er een democratische honger. Voortaan wil de burger ook meebeslissen over grotere zaken, zoals immigratie, klimaat beleid en de euro. En steeds krijgt hij dan een klap op de vingers van de mainstream partijen. Dan valt het democratische masker van die mainstream partijen af.

    Het volk leert mobiliseren

    Zelfs als de opkomst drempel niet wordt gehaald, precies wat het kartel wil, dan zijn er alsnog bijkomstige effecten, die nadelig zijn voor het kartel. Het volk leert gaandeweg hoe het zichzelf kan mobiliseren, eerst voor referenda over onbenullige zaken, daarna voor hogere doelen. Er komen debatten, in zaaltjes, die het mogelijk maken om realistische sprekers in te zetten die uit de cultuur marxistische mainstream talkshows worden geweerd. Het maakt het mogelijk om geluiden te doen horen die elders worden genegeerd, en om subsidies aan te vragen voor debatten, ten einde de burger participatie te vergroten. Dit is precies wat er moet gebeuren, om de bevolking te doen inzien dat zij leven onder een totalitair regime. Laat ze de repressieve tolerantie maar persoonlijk ervaren!

    Steevast zal blijken dat een substantiële stroming binnen het volk iets totaal anders wil dan de elite en het kartel voor ons in petto hebben

    Een ander nadelig effect is dat zelfs als de opkomst drempel niet wordt gehaald, het tóch een media-item zal zijn. Er zal naar worden verwezen in media en in opiniestukken. Kamerleden kunnen het kabinet ermee om de oren slaan. Steevast zal blijken dat een substantiële stroming binnen het volk iets totaal anders wil dan de elite en het kartel voor ons in petto hebben.

    Oplopende polarisering

    Verder is er nog het rapport van de staats-commissie parlementair stelsel, geleid door Johan Remkes (VVD). Daarin staat dat een belangrijk deel van het volk consequent buiten de politieke macht gehouden wordt en dat de partijen waarop veel burgers stemmen worden uitgesloten door mainstream partijen. Deze medeburgers hebben dus geen keuze dan over te gaan op buiten-parlementaire middelen, om hun leven in Nederland veilig te stellen. Daarom raadt Remkes met klem aan om serieuze referenda in te voeren. Het is toch geweldig, dat we de kartel partijen hiermee voortdurend kunnen confronteren? Met dit rapport in de hand kunnen we bewijzen dat zij zelfs hun eigen waarschuwingen tegen het ontrafelen van de democratie niet serieus nemen?

    Kortom, door aan de slag te gaan met het afgewaterde referendum zal de burger hongerig worden naar méér invloed, en zal daarbij stuiten op de minachting van de gevestigde partijen. Al is het huidige voorstel een gemankeerd referendum, dan nóg zal de elite zich er steeds weer over moeten verantwoorden, en steeds zal blijken hoezeer zij het volk minachten.

    Sid Lukkassen

    *

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Wat we vandaag op deze school zowat van alles geleerd hebben?

    Dat is vooral dat de lutte met den beer bijlange nog niet is afgelopen. Integendeel, Vlaanderen oet zcj klaar houden om na %ei 2024, de teugels over te neemen. Wat Waals is, vals is. Dat zou dezer dagen voor iedereen toch duidelijk moeten zijn!

    Anders moeten we maar met z”n allen naar Moeskroen verhuizen..

    *

    Digithalys

    23-05-2022, 16:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.564 – VANADDAG MEER DAN OOIT, DE DAG OM - OP BAIS VAN ONS GLORIORIEIJK VERLEDEN – EINDELIJK WERK TE MAKEN VAN EEN HERWONNEN VRIJHEID

    DAGELIJKSE VAN HOREN ZEGGEN SATIRE

    ONNDERDAG 19 MEI 2022

    *

    ’s Gilden Vriend….

    Schild of vriend

    *

     

    , 18 Mei 1302 Brugse Metten

    *

    564 – VANADDAG MEER DAN OOIT, DE DAG OM - OP BAIS VAN ONS GLORIORIEIJK VERLEDEN – EINDELIJK WERK TE MAKEN VAN EEN HERWONNEN VRIJHEID

    *

    I N H O U D

    In de nacht van 18 Mei in het Gezegend Jaar Onzes Heren 1302 was het dan eindelijk zover. De afspraak tussen de gewone burgers was, dat er niet zou gewacht worden op de Lauden of de Tertiën, dit is telkens als de Paters uit bed kwamen om te bidden, maar dat de poppetjes – en vooral de ‘Goedendags’ - aan het dansen zouden gaan op het uur van de Metten, di omstreeks 02 uur diep in de nacht. Weer of geen weer. Ze hadden er eindelijk genoeg van om als boerkens behandeld te worden door die hovaardigheiszotten van Franscillons die in naam van de Franse Koninng belast wren met het innen van al die vele duizelingwekkende belastingen..

    Met ’n piepke en ’n Kruiske had Moeder-de-Vrouw achter ieder van hen de voordeur terug in het slot gedraaid… Om bij het uitgedoofde haardvuur op de knieën te zinken, met ’n lange paternoster in de handen geklemd.

    De Brugse ’Pootters’ ttz de gewone harrd werkende sterveling die leefde en admde in de Brugse binnenstad, het zogenaamde Brugse Vrije, zou due nacht het Franse bezettings leger dat daar in garnizoen lag, gewoon ‘over de kling jagen’. Wat, zo werd gehoopt, de kop zou kosten van vooral ene de Châtillon, befaamd rokkenjager en wijven toeker met veel sterren en strepen, die het vooral goed kon uileggen.

    Kortom, zo’n beetje der situatie lijk we die heden ten dge kennen, met dee ivzldisten in de Regering onder meiding van de Premier Prins Porno.

    In 1302 was het plan, om in den donkeren geen vergissingen te begaan, duidelijke afspraken te maken. En werd aan iedereen die op straat kwan gevraagd, met het mes op de keel, om het zinnetje ‘Schild en Vriend’ te herhalen.

    Skilt en frend of zoiets was dus niet goed, en betekende meteen de halsrechting. Over tot de volgende, zop lang de voorrad strekte

    Eenmaal, tegen het kraaien van de haan, toen de kluis ws geklaard, ging iedereen gewoon terug aan de gewone arbeid. Maar de Paters begroeven de doden en hielden een Plechtige Zielemis met Omhaling voor de jammerlijk verongelukte Franse Veldheer en Milde Schenker…

    Toen, na verloop van tijnd, deze droeve mare de wufte voorsteden van La Ville Lumière bereikte, onstak de Fransse Koning Flips de Schone, in een Franse colère en besloot dat klootjesvolk met bezemen te gaan afriossen. Maar hij weerd er niet goed van….

    Bij de Francofonnen staat die Gulden Sporen Slag bekend als ‘Le Désastre de Courtrai’, daar waar wij Vlalmingen dat helemaal anders zien.

    En wete wa?

    Teken aan de wand of niet voor de er aan komende nederlaag van Mei 2024 voor het Fransdolle zakkenvullende Establishment? Naar uit wat we deze voormiddag hoorden over dit historische Brugse verhaal, dat al minstens tussen 06 en 10 uur vier keer waarheidsgetrouw op de Regime Radio kwam….

    Net of het Vlaams Belang – Dries van Langenhove toch niet?- er nu al, twee jaar voordien, al ’n vinger in de pap heeft.

    Maar zoaols het spreekwoord zegt…. Beter laat dan nooit !!!!!

    En vooral het vel van den beer niet verkopen voor hiij geschoten is…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    8-05-2022

    HET KOOPKRACHTPLAN VAN 6,5 MILJARD

    *

    Zoals lezer Ottorongo terecht opmerkte in zijn reactie van gisteren, blijft deze federale regering maar geld uitgeven, alsof het niet meer op kan. Dit alles ondanks het feit dat qua economische groei er slechts twee EU-landen zijn die het slechter doen dan België, nl Estland en Litouwen, en we op één land na, Griekenland, het grootste begrotingstekort hebben. Dat alles terwijl de PS van Magnette, met de hete adem van de communistische PTB in de nek, afkomt met een zgz ‘koopkracht plan’ van 6,5 miljard euro extra uitgaven.

    Dit jaar zijn de begrotingstekorten nog toegelaten door de Europese Commissie, maar vroeg of laat zal dat ophouden en zullen we op de blaren zitten. Elke onverantwoorde uitgave zal dan dubbel en dik terugbetaald moeten worden en dat zal niet meer met besparingen maar met extra belastingen moeten gebeuren.

    Gaan de liberalen, MR zowel als Open VLD én cd&v daarmee instemmen? Bij MR kan men nog hopen op Bouchez, maar of dat ook bij Open VLD gaat lukken, blijft een vraagteken, zolang men daar zoveel belang blijft hechten aan het premierschap van Crootje. En bij cd&v wordt het afwachten of ze na een minister zonder Financiën er straks ook nog een partij zonder kiezers zal aan over houden.



     

    Stel dat Europa de rangschikking herziet, op basis van de ‘Gewesten’….

    Een fetelijkheid waarop we spijtig genoeg nog moeten wachten tot na de Verkiezingen van Mei 2024 en de daarop volgende Onafhnajkelijkheid van Vlaanderen…

    Dan komt Vlaanderen als een der eersten over de meet, en wordt Walonië ge-déclasseerd om rreden van ver buiten de tijd te zijn aangekomen…

    ONLY IN BELGIUM. Het Gentse Liegebeest heeft alduis al de ele tijd…..gelijk gehad.

    *(Get) Digitalia


    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    *

               

    *

    Na de Brugse Langhalzen die terug zowel Het Minnewater als den Dijver bevrollijken


    **

     ….na die deftige en vooral zeee propere zwanen, had de Geestelijke het iobnkabngs ocer de … meeuwen en een overbevolking van deze schreeweigere volschijters. Maar jan beesten zijn nu eenmaal belangrijker dan mensen en dus moet er ingegrepen worden. De Kust, van Adinkerke tot Het Tranchement vzn die overlzdt bevijgen, door het teveel daarvan naar deantwerpsse derentuin af te voeren, als levend voedsel voro de daar levende roofdieren? Ha neen, hé, datg mag niet van de Direnbescherming.

    Dus gaat men de nesten roven om de klaar liggende eitjes te vervangen door kalken exemplaren. Zonder ook aar in het minst rekening te houden met het eed van de meewenvrowuitjes die wekenlang hun tijd hebben zitten te… verdoen.

    De geroofgde meewuen-eitjes echter worden naar labo’s gracnt, artificieel uitgebroed, en neemaal tot de jaren van verstand gekomen, vrijgelaten op een tot dan toe meeewuen+*arm kuststreek…

    Achn als dagjes toerist op een zonniog terras, volet et echt als een verrassing aan, om in je ps gesrveerd bord soep, een doffe plets in ontvangst te krijgen.

    Allemaal niet zo erg, als jhet maar geld genoeg kost. En agge mô leur êt.

    *(Get) Digitalia

     

    *

     GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    *

    BTV: Invloed van Diyanet in Vlaanderen, betaalbare brandstof en repatriëring IS-terroristen

    Beste Lezer,

    In de nieuwste VBTV-uitzending maten we met Kamerlid Wouter Vermeersch een jammer, historisch record, want ook benzine staat nu op het hoogste prijsniveau ooit. Daarna bespraken we met Vlaams Parlementslid Chris Janssens waarom het geen koek en ei is tussen hem en het Turks Diyanet-netwerk. In de reportage ging het over de zoveelste onterechte repatriëring van IS-vrouwen. Kijk zeker mee naar VBTV!


    Herbekijk en deel de uitzending.

    -

    Naar de voedselbank ondanks voltijdse job

    Vorig jaar waren meer dan 177.000 mensen afhankelijk van een voedselbank. "Toen reeds ging het om een ongezien aantal", zegt Kamerlid Ellen Samyn. "Maar de rijen aan de voedselbanken zijn er alleen maar langer op geworden. Waar wacht deze regering op om eindelijk eens werk te maken van structurele oplossingen?"

    Lees en deel het artikel.

    -

    Geen repatriëring van IS-terroristen

    De regering wil opnieuw IS-vrouwen uit Syrië repatriëren. Zo komt de veiligheid van onze eigen mensen in het gedrang, zegt Federaal Parlementslid Barbara Pas. "Het gaat om mensen die wetens en willens naar Syrië vertrokken zijn om onze samenleving letterlijk en figuurlijk naar het leven te staan."

    Bekijk en deel de video.

    -

    VB-voorstel wetenschappelijke commissie stikstof reductie uitgevoerd

    Woensdag legde het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement een voorstel ter stemming voor om een wetenschappelijke commissie op te richten die technieken van stikstof reductie kan erkennen en onderzoeken om aldus de stikstof uitstoot te verminderen. "De andere partijen stemden dan wel tegen de behandeling van het voorstel, maar gaven wel aan dat wetgeving daarover in voorbereiding is", zegt Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin, die tevreden is dat zijn voorstel zo alsnog uitgevoerd zou worden. "Oppositie voeren werkt, dat wordt nu opnieuw bewezen

    ees en deel het artikel.

    -

    “EU wil lidstaten in energie keurslijf steken”

    Woensdag stelde de Europese Commissie haar REPower-EU-plan voor, het plan van de Europese Unie om versneld af te raken van fossiele brandstoffen afkomstig uit Rusland. Eén van de voorstellen betreft de verplichte plaatsing van zonnepanelen op alle nieuwe openbare gebouwen. Het Vlaams Belang reageert kritisch: "Wij zijn uiteraard voorstander van energie-onafhankelijkheid, maar een Vlaamse energie-onafhankelijkheid."

    Lees en deel het artikel.

    -

    Vlaams Belang vraagt stopzetting subsidiëring diversiteitsindustrie
    Het Vlaams Belang heeft in het Vlaams Parlement twee resoluties ingediend om enerzijds de subsidiëring van het Hannah Arendt Instituut en anderzijds het dekolonisatie-activisme van het Agentschap Integratie en Inburgering stop te zetten. "Vlaams belastinggeld moet niet dienen om de diversiteits industrie te subsidiëren, maar moet gebruikt worden om hulpbehoevende Vlamingen te helpen", zegt hoofdindiener Sam van Rooy, die de hypocrisie van de N-VA laakt.

    Lees en deel het artikel.

    -

    ekijk en deel de video.

    -

    Zorg eerst voor onze mensen!

    Een minister die opstapt na een slechte peiling, maar niet door het wanbeleid dat hij jarenlang voerde, komt de geloofwaardigheid van de politiek niet ten goede. Dat zegt Vlaams Parlementslid Chris Janssens. "De puinhoop van deze regering heeft dramatische gevolgen voor onze bevolking, maar kennelijk is dat niet van tel voor de elite."

    Bekijk en deel de video.

    -

    In september Milli Görüs-school in Genk wegens nalatigheid onderwijsminister?

    De Raad Van State heeft de weigering van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) om de islamistische school Plura C van de vzw Lectio in Genk te erkennen, vernietigd omdat de minister die negatieve beslissing slecht had gemotiveerd. "Deze islamistische scholen zijn nefast voor de integratie en dragen bij aan de verdere islamisering van onze samenleving", zegt Vlaams fractieleider voor het Vlaams Belang, Chris Janssens. "Weyts moet zijn fout rechtzetten en alles in het werk stellen om de opening van deze school in september te voorkomen."

     

    Lees en deel het artikel.

    -

    Onze gerechtelijke politie verdient beter

    De top van het openbaar ministerie was dinsdag, in de gemeenschappelijke hoorzitting van de commissies Justitie en Binnenlandse Zaken bijzonder scherp voor minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). "En terecht, de besparingen bij de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) zijn onverantwoord", zegt Kamerlid en voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere, die expliciet om deze hoorzitting had verzocht. "In de complexe, gedigitaliseerde wereld kunnen criminele organisaties niet meer naar behoren worden bestreden."

    Lees en deel het artikel.

    -

    Debat onverdoofd slachten eindelijk op gang: “Ook in Brussel verdienen dieren respect”

    "Het is ondertussen bijna drie jaar geleden dat ik mijn voorstel op het verbod op onbedwelmd slachten indiende", stelt Brussels fractievoorzitter voor Vlaams Belang, Dominiek Lootens-Stael deze morgen bij de start van het parlementair debat over het gevoelige thema. "Na jarenlange vertragingsmaneuvers is het tijd dat de politieke spelletjes stoppen en dat geluisterd wordt naar de meerderheid van de Brusselaars. Het moet duidelijk zijn dat in onze hoofdstad dezelfde waarden en normen gelden als in de rest van het land!"

    s en deel het artikel.

    -

    Franstalig België zet niet-Belgen amper aan het werk

    Via het befaamde Artikel 60 uit de OCMW-wet kunnen OCMW's optreden als werkgever voor mensen die afhankelijk zijn van een leefloon of financieel vervangings inkomen en hen aldus bij bedrijven of instellingen aan het werk zetten. "Het zou een van de vele maatregelen kunnen zijn om de grote groep werkloze niet-Belgen aan het werk te zetten", zegt Kamerlid Ellen Samyn. "Maar de Franstaligen zien hierin een obstakel om verder te vegeteren op onze zuurverdiende Vlaamse centen. Liefst 67 procent van al de middelen die de federale overheid aan de OCMW's doorstort om die Artikel 60-ers te betalen gaat nu naar Franstalig België."

    Lees en deel het artikel.

    -

    Opnieuw triest record aan de pomp

    Na de hoge energiefactuur en de stijging van de voedselprijzen zijn het weer de prijzen aan de pomp die een recordhoogte bereikten deze week. "Benzine 95 (E10) steeg voor het eerst in de geschiedenis boven 2 euro per liter en benzine 98 (E5) boven 2,20 euro", zegt Kamerlid Wouter Vermeersch. "Onbetaalbaar voor de automobilist. De accijnzen moeten tot een absoluut minimum beperkt worden, iets wat het Vlaams Belang als eerste in het parlement te berde bracht en waarover we sinds maart een campagne v

    Lees en deel het artikel.

    *

     

    HUMANISME VERSUS CULTUURMARXISME

    **

    **

    cultuurmarxisme

    Volgens Horkheimer (l.) en Adorno (r.) herbergde de zoektocht naar wetenschappelijke objectiviteit een verkapt

    superioriteitsstreven. Via de kritische theorie konden zij waarheidsstrevingen ‘ontmaskeren’ — dus terugbrengen tot relativisme.

    foto: ©WikiMedia Commons


    *

    hET CULTUUR MARXISME IS IN DE KERN ANTI-HUMANISTISCH

    -

    Marxisme is zowel een economisch als een filosofisch systeem. Het is een (berekenende) poging om politieke macht te verkrijgen in naam van de zwakken en vertrapten. In mijn boek Avondland en identiteit (2015) belicht ik de transformatie van marxisme tot cultuur-marxisme. Marxisme is als economisch project mislukt, maar wist toch te overleven door zich op cultuuranalyses toe te leggen. Zo smolt het marxisme samen met de westerse ‘hogere cultuur’ en legde aldus de basis voor de hedendaagse politieke correctheid en beheersing van de publieke opinie.

    Productieverhoudingen

    Volgens Marx draaide zijn leer om de economische strijd om de productiemiddelen — die tussen de arbeidersklasse en de burgerij. Ethische, culturele en filosofische kwesties — zoals de vraag naar het goede leven — waren voor hem van ondergeschikt belang. Immers: wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral. Dit axioma, bekend als de basis-bovenbouwtheorie, is een fundament van het marxisme.

    ‘Milton produceerde Paradise Lost om dezelfde reden dat een zijderups zijde produceert’, aldus Marx.

    De basis omvat de productie verhoudingen, waaruit de bovenbouw dan voortvloeit. Al die grootse gedachten die volgens humanisten zowel de beschaving dragen als de vooruitgang voortstuwen — van esthetische schoonheid tot morele rechtvaardigheid — zijn voor Marx epifenomenen van de economie. Bij-producten, schuim op de golven: ‘Milton produceerde Paradise Lost om dezelfde reden dat een zijderups zijde produceert’, aldus Marx.

    Gedachten gereduceerd tot afkomst of positie

    Hierdoor is het marxisme anti-humanistisch. Het marxisme kent geen vrijheid van denken of onafhankelijkheid van geest. Iedere poging tot een objectieve waarheidsbevinding is bij voorbaat een uiting van klassenbewustzijn. Hierdoor kan niemand spreken uit waarheidsliefde maar is hij of zij altijd bezig met het uitdragen van een voorbepaald belang.

    Inmiddels kun je iedere positie ontkrachten met verwijten van ‘koloniale vooringenomenheid’ dan wel ‘privilege’. Wie de slachtofferrol inneemt is niet meer op inhoud te bekritiseren, wat het einde inluidt van zowel de humanistische verheffingsgedachte als van een debat op rationaliteit en waarheid. We treffen onszelf aan in de absurde situatie die onder andere de filosofe Tinneke Beeckman beschrijft:

     

    ‘Iemands gedachten worden schaamteloos tot zijn afkomst of positie herleid. Ben je ‘wit’ of ‘blank’, dan heb je alvast moreel en dus ook inhoudelijk ongelijk. Zelfs geëngageerde, linkse mensen kregen al het verwijt racistisch te zijn. Het cultuurmarxisme is dus een godsgeschenk voor neoliberale adepten. Wie het goed meent met links, heeft alle redenen om die identitaire, censurerende en reductionistische tendensen te ontkrachten.'[1]

     

    Het marxisme spitste zich steeds meer academisch toe op cultuur en de analyse en deconstructie van kunstzinnige uitingen.

     

    Het komt erop neer dat vanaf de jaren twintig van de twintigste eeuw de marxistische denkers hun theorie steeds minder toepasten op economische en politieke kwesties. Het marxisme stopte met schrijven over haar meest kenmerkende thema: de economie (op te vatten als markt- en productieverhoudingen). Het marxisme spitste zich steeds meer academisch toe op cultuur en de analyse en deconstructie van kunstzinnige uitingen. Wat eerst slechts een bijproduct van productieverhoudingen zou zijn, werd omgedoopt tot hoofddoelwit.

    De wortels van Nieuw Links

     

    The New Left bracht het jeugdige elan van de jaren zestig de socialistische partijen binnen, maar ondervond ter plekke dat de arbeiders zich hadden laten afkopen. Geïnspireerd door de inzichten van Antonio Gramsci en de Frankfurter Schule ging het toen niet meer om proletariërs versus kapitalisten. Nu draaide het om wie een positie van ‘ondergeschiktheid’ innam binnen de culturele hegemonie. Zo kon links de categorie van het slachtofferschap oprekken tot onder andere moslims.

     

    Dit is ook voor humanisten een dilemma: enerzijds profileren seculiere humanisten zich als progressief. Sommigen zijn er daarom huiverig voor de westerse beschaving superieur te verklaren aan andere beschavingen. Anderzijds is er een onmiskenbare frictie tussen het verlichtingsgedachtegoed en de standpunten van groepen die liever onder shariawetgeving zouden leven.

     

    De titels van de hippie-hoofdwerken zeggen al genoeg: Art and Mass Culture, The Authoritarian Personality, One-Dimensional Man en Eros and Civilization.

     

    In feite zit er nog een diepere gedachte achter, die teruggaat op het christendom en op Rousseau. Namelijk dat de mens vervreemd is van een oorspronkelijker en puurder bestaan. We moeten dus de verworvenheden van de westerse beschaving afleggen om te kunnen terugkeren tot een proletarisch paradijs, waar de mensen nog niet zijn bedorven. De titels van de hippie-hoofdwerken zeggen al genoeg: Art and Mass Culture, The Authoritarian Personality, One-Dimensional Man en Eros and Civilization. De kapitalistische rationaliteit heeft ons te zeer gedisciplineerd en nu moeten wij de krachten van speelsheid en erotiek bevrijden om een tegenrevolutie op te starten. Tot op het punt dat zelfs rationaliteit, objectiviteit en realiteitszin tot ‘Herrschaft’ worden uitgeroepen.

    Cultuurmarxisme in de media

     

    Dit alles wil niet zeggen dat kapitalisme niet rationeel te bekritiseren zou zijn, maar wél dat in de linkse hoek de kapitalismekritiek uiteindelijk door een theologische en eschatologische grondveronderstelling wordt bepaald. Het projecteert die ‘verloren zuiverheid’ op de derde wereld: een ongerepte tuin die door de westerse hoogmoed is bedorven en waarvoor nu boete moet worden gedaan, analoog aan de zondeval.

     

    Ook de obsessie met het klimaat draait allang niet meer om een rationele discussie over schaarste en de uitputbaarheid van grondstoffen. Zij is verworden tot een seculiere apocalyps, waarbij Europa (dat ten hoogste tien procent van de totale uitstoot produceert) aflaten moet bekostigen voor de eigen zondige welvaart. Het bewijs is dat het in deze discussie totaal niet over geboortecijfers en bevolkingsdichtheid gaat: in essentie is zij theologisch en emotioneel.

     

    Het gesprek begint er altijd mee hoe het Westen de universele en morele plicht heeft om andere landen te helpen en te verheffen

     

    In de talkshows zie je dit voortdurend terug. Neem nu een thema als ‘klimaatvluchtelingen’. Het gesprek begint er altijd mee hoe het Westen de universele en morele plicht heeft om andere landen te helpen en te verheffen — dat is dan het deel van het discours dat christelijk en humanistisch is geïnspireerd — zelfs al wijzen die culturen westerse rechtsbeginselen af.

     

    Daarop volgt dan steevast het postmoderne en marxistische deel van het discours. Daarbij worden de pogingen van het Westen om daar orde te brengen gelinkt aan kapitalistische, militaristische en imperiale motieven. Men zegt soms dat cultuurmarxisme een ‘complot’ zou zijn, maar juist in het ‘deconstructiedenken’ wordt alles met alles verbonden. Kapitalisme = industrie = klimaat = uitbuiting van de derde wereld = racisme = koloniaal.

    Subversie van de wetenschap

     

    Cultuurmarxistische voorvechters als Adorno, Horkheimer en Marcuse wantrouwden de moderne industriestaat met alles wat daarbij hoorde: wetenschappelijke instituten, het rationalisme en de commercie. De zoektocht naar wetenschappelijke objectiviteit zou een verkapt superioriteitsstreven herbergen: Herrschaft. Zij waarschuwden dat achter die waarheidsaanspraken een groot ego zat. Via de kritische theorie konden zij die waarheidsstrevingen ‘ontmaskeren’ — wat wil zeggen terugbrengen tot relativisme.

     

    Dit bracht een wantrouwen tegen de verlichting met zich mee dat zij afwentelden op de gehele westerse cultuurgeschiedenis. Het verlichtingsstreven wijdt zich aan het zoeken naar objectieve waarheid. Dit houdt Europa bijeen omdat men naar feiten speurt en met een beroep op logica kan overreden. Wie zich daarvan afkeert, valt terug op een esthetische beleving van de wereld en op irrationaliteit. Uiteindelijk geeft alleen traditie dan nog houvast. In dat geval zien politieke sprekers zichzelf als verlengstuk van die tradities en zijn ze niet via overreding nader tot elkaar te brengen.

     

    de mens als scheppende kracht: de mens die zoekt naar schoonheid en waarheid

     

    Mijn humanisme — humanistisch realisme — gaat uit van de mens als scheppende kracht: de mens die zoekt naar schoonheid en waarheid. Ik ga niet uit van een heilige tekst met onwankelbare dogma’s die aan een profeet is geopenbaard. Ik ga uit van inzichten die voortvloeien uit de natuur van de mens zelf. Bovendien kunnen we deze inzichten aan de kritische rede toetsen. De mens wordt niet neergezet als slachtoffer van het bestaan of als speelbal van de economie, zoals in het marxisme, maar als individu dat zijn lot zelf sturen wil.

     

    De slotsom is dat de mens een unieke waardigheid bezit, die in het gedrang raakt wanneer een overheersende overheid zijn levensloop geheel voor hem wil uitstippelen. De activisten die alles framen als ‘xenofobie’ of ‘racisme’ en mensen via sociale media onder druk zetten, zijn gewoon een nieuwe variant daarop.

    Sid Lukkassen

     

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Na dit eerste eerder bloedige Lenteverhaal uit 1302 – waar ‘Ons Mateke’ hopelijk tijdig de juiste conclusies zou moeten uit treeken tetgenover, U weet wel, de PSër die niets en mag noch kan - volgt dan in de Zomer van 1302 de Overwinning te Kortrijk in de groene beemden aan die ondertussen wereldberoemde maar heden ten dage totaal verwaarloosde Groeninghebeek.

    Ook de ruim zeshdnderd gouden riddersporen der verslagen Franse chi-chi Ruiterij, die jarenlang als oorlogstrofeeën opgehangen bleven in de Ridderzaal der Vroeg Middeleeuwse St Maartens Kerk in Korrijk, werden bij een volgende verloren veldslag terug geroofd.

    **

    Meer nog, het wereldberoemd Kunstwerk MANTEN EN KALLE, dat op het Kotrijks Belfort al eeuwenlang het exacte uur aangaven, werden ontmanteld, en meegenomen naar de Bourgondische Hoofdstad Dyon, waar ze tot op de huidige dag nog altijd een toeristische bezienswaardigheid zijn.

    Hoe een dubbeletje raar kan rollen, blijkt uit het feit, dat de Vlaams erf-gravin, Margaretha Van Maele, later herttrouwde met de Hertog van Bourgondië, Filips de Stoute, zodat die zichzelve nadien met terechte trots Graaf van Vlaanderen mocht

    Meteen kwamen er voor Bourgondisch Vlaandere twee Gouden Eeuwen aan van uitzonderlijke welvaart.

    Waaraan in Nancy ergens in den Elzas, met het tragisch sneuvelen van Karel de Stoute, achterkleinzoon van, die onderweg was om heel West Europa te onderwerpen, een abrupt einde kwam en een begin van de Spaans-Habsburgse tragedie, die uiteindelijk uitmondde in de totale overheersing der Francofonie. De Franse Revolie, Napoleon en zo, die uitloopen op het rampjaar 1830 en de Belgique de Papa….waaraan maar geen einde komt….

    Maar waar, na Mei 2024, hopeljjk ’n punt kan worden achter gezet.

    *

    Digithalys

    23-05-2022, 10:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!