MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    12-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500459 - WEER EEN RIBRIKEJE VAN EN VOORMENSEN DIE MEER VOOR ZOICH HEBBEN? DAN ACHTER ZIOCH; AL NAARGELANG JE HET BEKIJKT *

    .

    500459 - WEER EEN RIBRIKEJE VAN EN VOORMENSEN DIE MEER VOOR ZOICH HEBBEN? DAN ACHTER ZIOCH; AL NAARGELANG JE HET BEKIJKT

    *

    12 + 12 = 24

    En in 2024 zijn we voorgoed af van de Triciolire Tirannie

    *

    ZATERDAG 12 DECEMBER 2020

    INHOUD

    DEDJU TOCH!!! ARME SOSSE-MAATJES. JULLIE ZIJN GEWOON DERDE KEUS NA HEET CJHRISTENDOM EN NA DIENE ANTWER¨SE HISTORICUS DIE MEER WEET VAN ONZE VLAAMSE TOEKMST DAN VAN HET VERLEDEN…

    *

    Maria van Guadalupe, , México Stad, México; 1531.

    Feest 12 december.

    Twee jaar nadat Hernan Cortès in 1519 voet op Mexicaanse bodem had gezet, was het rijk van de Azteken Indianen volkomen veroverd. De indianen werden slaven. Vaak moesten zij onder dwang overgaan tot de godsdienst van hun meesters, het katholieke geloof. De kerk die in het kielzog van de veroveraars Christus kwam brengen, werd in hun ogen een verlengstuk van de onderdrukking.

    Op 12 december van het jaar 1531 verscheen Maria aan Juan Diego, een arme indiaanse boer. Toen hij zijn verhaal aan de bisschop ging vertellen, kon deze het niet geloven. Om hem te overtuigen liet de heilige Maagd toen rozen bloeien op kale rotsgrond. Juan ging zijn bisschop de bloemen aanbieden. Bij die gelegenheid bleek dat er een afbeelding van Maria op zijn mantel was achtergebleven. Zij is er te zien als een indiaanse vrouw; op die manier wilde zij duidelijk maken dat het christelijk geloof ook aan de kant staat van de indianen in de strijd om bevrijding en respect. Het is deze afbeelding die in het voorstadje van México-Stad, Guadalupe, wordt bewaard en vereerd.

    Zij is patrones van Noord- en Zuid-Amerika (sinds 1900), van El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico en Nicaragua; daarnaast ook van de indianen.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    NA DE BREXIT DE BRUXIT?

    Het besluit van het Brussels gewest om tegen eind volgend jaar een stadstol in te stellen voor al wie Brussel binnenkomt én er zich met de wagen in verplaatst, blijft voor beroering zorgen. Hoe men het ook bekijkt, het blijft een extra belasting voor alle pendelaars die er mee te maken zullen hebben en niet voor de Brusselaars zelf die dan als compensatie geen verkeersbelasting noch de belasting op inverkeerstelling meer zullen moeten betalen.

    Wat er in dit hele verhaal ook fout zit is, dat de liberalen, die van nature uit tegen belastingen zouden moeten zijn, in Brussel haast met getrokken messen tegenover elkaar staan. Open VLD is daar mee in de gewestregering gestapt, terwijl de MR niet mee mocht/kon doen (schrappen wat niet past). En laat dat MR nu juist de partij zijn van Georges-Louis Bouchez, die ook al met lede ogen moest aanzien dat hij van ‘zijn’ zeven ministers in de regering Wilmès er maar drie over houdt in die van Decroo. Voor de onberekenbare Bouchez betekent dit dat hij de verkiezingen had gewonnen, maar de onderhandelingen heeft verloren. Dat Open VLD, als zevende partij van het land, toch het premierschap kreeg was gewoon om ze mee in ’t bad te hebben. Voor de rest vindt men van het liberale programma in het regeerakkoord niet veel terug en blijf ik erbij dat dat de Vlaamse vleugel straks veel stemmen gaat kosten, ongeacht of dat gebeurde op initiatief van Lachaert zelf of van ‘hogerhand’. De MR-obstructie die men nu binnen Paarsgroen+ ondervindt, had men kunnen vermijden door voor Paarsgeel te kiezen.

    ---

    In de marge van bovenstaande nog dit: Op de provincieraad van Waals-Brabant heeft een zekere Tanguy Stuckens van de MR al gesteld dat de provincie de Brusselse bedrijven, wier pendelaars zullen getroffen worden door de stadstol, welkom zullen zijn bij hen. Een voorbeeld dat in Vlaams-Brabant navolging verdient. Dat zou dan een ‘Bruxit’ worden!

    En tenslotte nog dit dat de moeite loont om aangestipt te worden: Volgens Waals gemeenscha-pssenator André Antoine is de intra-Franstalige solidariteit in Brussel zo goed als dood. Of, zoals hij het stelt (Destrée achterna): ‘Sire, il n’y a plus de francophones dans ce pays, il y a des Bruxellois et des Wallons’.

     

    *

    IK HOOP OP EEN HISTORISCH AKKOORD MET DE PARTI SOCIALISTE IN 2024’

    De Wever: ‘Het leek in juni binnen handbereik. Nu proeft heel 2020 zuur.’ ©jonas lampens

    Vandaag om 00:44

    N-VA-voorzitter Bart De Wever hoopt na de volgende verkiezingen op een herkansing met de PS, zodat België in een confederale plooi kan worden gelegd. Niet op de planning: een alliantie met het Vlaams Belang. ‘Je kan daarmee geen zaken doen.’

    Voor Bart De Wever is 2020 een jaar om snel te vergeten. Hij miste zijn afspraak met de geschiedenis. In de zomer lag een historisch akkoord met de Parti Socialiste binnen handbereik, zodat de confederale omslag kon worden gemaakt. Maar het werd niet paars-geel, maar Vivaldi.

    En de klok tikt. De voorzitter van de N-VA wordt op 21 december 50. ‘Als je op tram 5 zit, dan vraag je je wel af hoeveel hoofdstukken in je leven er nog volgen. Ik denk niet dat het na mijn 70ste nog zal gebeuren. Dus ik heb nog tram vijf en zes om iets nuttigs te doen, daarna is het over.’

    Hoe zwaar ligt het op de maag dat het paars-geel niet is geworden?

    Bart De Wever: ‘Het maakt dat 2020 heel zuur proeft. Het leek in juni binnen handbereik. Het is nu kijken wat het wordt in 2024. In het beste geval is de verkiezingsuitslag zo vernietigend voor de liberalen, die ons dit hebben aangedaan en Vlaanderen laten uitkleden in ruil voor de Wetstraat 16, dat een confederale omslag onvermijdelijk is. Er wordt dan veel mogelijk, want PS-voorzitter Paul Magnette heeft in zijn gesprekken met mij kleur bekend. Hij heeft me toevertrouwd dat Elio Di Rupo niet wilde dat de socialistische troepen werden voorbereid op een confederale omslag en dat Magnette dus een scherpe bocht moest nemen, maar dat was wel wat hij wil.’

    Piet Depuydt

    Lars Bové

    Wim Van de Velden

    *CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

    W     t hebben we hierboven geleerd dat we nog niet wisten?

    Eerste bestluit.

    De Sosse-matekes Aller Landen zullen nog veel boôkes moeten eten voor hun Ersatz Naastenliefde die van de Z       Zachtmoedige uit Nazareth zal kunnen verdringen van de eeerste plaats in ’s mensen hart.

    Hoofdreden: bij het begin van het Christendom vielen de martelaren in eigen rangen. Bij alle atere pogingen voor het Leiderschap, vielen de slachtoffers altijd bij de opponenten.

    -

    En dan is er nog dat Bardje van die bruine bonen, die het ventje niet lusistte. Deze Bard nu houdt zijn medeburgers de luchtspiegeling voor van een soort kont-federalsme-van-m’n-gat confederalsme de mon derrière, maar gooit het onding twee woorden verder weer in scherven, door als uitdrukkelijke voorwaarde te stellen dat alle mede-Vlamingen buiten hemzelf natuurlijk, daarin onbetrouwbaar zijn.

    Besluit het het moment?:

    12 + 12 = 24

    en in 2’4 zal Vlaanderen reiken tot in de sterren. Misschien wel met een Bruxit (en de wibnd van achter), maar liefst nog met een Vlamxit gepaard aan een nieuwe Entente Cordiale met die van de Overkant. Die zijn tenminste voor 200% betrouwbaar.

    In deze Hoop, dit Geloof en deze Liefsde wil ik leven en sterven.

     

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    12-12-2020, 12:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    11-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500457 - WEER EEN RIBRIKEJE VAN EN VOORMENSEN DIE MEER VOOR ZOICH HEBBEN? DAN ACHTER ZIOCH; AL NAARGELANG JE HET BEKIJKT

    .

    500457 - WEER EEN RIBRIKEJE VAN EN VOORMENSEN DIE MEER VOOR ZOICH HEBBEN? DAN ACHTER ZIOCH; AL NAARGELANG JE HET BEKIJKT

    VRIJDAG 11 DECEMBER 2020

    INHOUD

    HET VUIL EN SLIJK DER AARDE IS HET MANNA DAT LINXS IN LEVEN HOUDT. ALLES VOOR ALEXANDER EN NIKS VOOR EEN ANDER.

    *

    SEBASTIANUS MONTÁNOL

    Feest 10 december.

    Spaanse missionaris te Zacateca, México; door de Indianen daar ter dood gebracht: hij had ze een berisping gegeven, omdat ze al te lichtzinnig waren omgegaan met de eucharistie. Hij is nooit officieel heilig verklaard, maar de gelovigen vereren hem sinds lange jaren wel als zodanig.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    PARADIJS VAN DOTATIES EN KABINETTEN

    Ik heb er al een paar keer over geschreven, maar het blijft een schande hoe men in deze tijden van crisis toch blijft volhouden met de overfinanciering van politieke partijen en kabinetten.

    Het recentste verhaal daarover is een voorstel van Kamerlid Wim Van der Donckt (N-VA) die wist te vertellen dat men op de begroting van volgende jaar 634.000 euro kan besparen door de partijfinanciering niet meer te indexeren. Die totale financiering kost het land nu reeds 32,4 miljoen. Het gaat dus niet om de dotatie zelf, maar enkel om de indexering die de kosten elk jaar nóg groter maken. Komende van de oppositie werd dit voorstel door Paarsgroen+ natuurlijk afgewezen. Bij de discussie daarover bleek trouwens dat het voorstel van Van der Donckt geen primeur was. Het was nl in 2018 al eens voorgesteld door het duo V&W (Vuye en Wouters) dat zich toen al uit de N-VA had teruggetrokken.

    Daar houdt het trouwens niet bij op. De kredieten voor de werking van de ministeriële kabinetten werden met liefst een kwart opgetrokken, van 56 naar 68 miljoen euro. Dit alles omdat er met zeven vicepremiers in de federale regering ook extra kabinetten zijn bijgekomen. In totaal ‘werken’ daar 828 ‘cabinettards’. Daar zijn o.m. privé koks bij.

    Zou Paarsgroen+ ook gaan besparen? Zeker, maar niet op de eigen inkomsten. Het motto: ‘Les affaires c’est L’argent des autres’ blijft bij hen van kracht.

    *

    *

    VACCIN VAN SANOFI EN GSK PAS VOOR EIND 2021

    ©AFP

    Vandaag om 07:43

    Het corona vaccin heeft niet de verhoopte werking bij ouderen en moet worden bijgespijkerd. Dat levert in het beste geval een vertraging van een half jaar op.

    Een persbericht leert dat het vaccin van Sanofi en GSK een goede immuun-respons opwekt bij personen tussen 18 en 49 jaar. Maar bij ouderen was die respons ‘onvoldoende’.

    Aangezien de oudere bevolking een cruciale doelgroep is, gaan de farma-bedrijven een deel van het werk opnieuw doen en het vaccin aanpassen door de ‘concentratie van het anti-gen te finetunen’.

    De farma-tandem heeft intussen al een verbeterde formule getest op apen en kwam daarbij tot hoopgevende conclusies. Een studie met dat aangepaste vaccin gaat in februari van start. Door die vertraging verwachten Sanofi en GSK dat het vaccin nu in het beste geval pas in het vierde kwartaal van 2021 beschikbaar zal zijn. De oorspronkelijke doelstelling lag oorspronkelijk op midden 2021.

    "Dit is niet waar we op hoopten, maar we blijven overtuigd dat we een robuuste immuun-respons kunnen opwekken. "

    Roger Connor

    Voorzitter GSK Vaccines

    ‘Dit is niet waar we op hoopten, maar we blijven overtuigd dat we een robuuste immuun-respons kunnen opwekken', aldus Roger Connor, de voorzitter van GSK Vaccines, in een reactie. 'Het is ook duidelijk dat er meerdere vaccins nodig zullen zijn om de pandemie in te dijken. Geen enkel farma-bedrijf kan dat alleen. We gaan verder werken om een betekenisvolle bijdrage te leveren.'

    Het vaccin van Sanofi en GSK werkt met een anti-gen, een stukje van het virus dat wordt ingespoten om een immuunreactie op te wekken. GSK leverde een ‘adjuvant’, een hulpmiddel om het immuunsysteem een extra boost te geven. Die combinatie heeft haar nut al bewezen bij het griepvaccin.

    …/…

    Jan De Schamphelaere

     CORONA & CENSUUR  VRIJE COMMENTAAR

    Men zou er wis en waarachtig nog zelfs de goeie ouwe MULTATILI bij halen, om noj eens te kunzn her-beleven hoe en waarom al die buffels van de Vader van Adinda naartoe gesleept werden. Ook nu, vele decennia later en niet eens ver overzee in een achterlijke kolonie, maar in het eigen ‘Moederland’, gaat het niet anders. Er wordt ook hier, net als bij de kaffers in Nederlands Indië gewroet en geslaafd, maar op de graaizucht van de heersende Elite, komt geen eind. Die kunnen ze dan naar willekeur uitdelen aan de ‘maatejs’ die bij hen of hun Pakbonden aangesloten zijn

    Enne, o ja, dat tot op de draad versleten Oude Mannenhuis in de Limburg, dat zou omgetoverd worden tot een zoveelste asiel-dinges, en dat net op tijd in de fik ging: de politie is eindelijk op het goede spoor naar de vermoedleijke dader. Niets staat al vast, uitggenomen dat deze ‘een band’ zou hebben met het Vlaams Belang. Schuldig dus door associoatie.

    Ander verhaal. De Polie betrapt in het Brusselse een 12-tal ‘schaars geklede’ personen (geen honden) in een private woning die de Corona Wetgeving met… de blote voeten treden. Allemaal de bon op. Einde verhaaln waqbt hget waren duidelijk geen Belangers. Linxe VOORUITstrevende politici met een gedreven roeping op sloefkens druk bezig met hun tyîsch eigen manier om feest te vieren? Werd onvermeld gelaten.

    Waren het asielvinders die het bij ons en op onze kosten fijn gevonden hadden en dat die avond wilden vieren, zonder onderscheid van Geloof, geslacht of ongeslacht? Werd niet vermeld ofwel bedekt met de sarong der Liefde…

    Maar wat er ook van zij, Vivaldi dames en heren danser verder op de goolven van luxe, precies also er niet Viet Jaargetijden zijn, maar vier miljard. Nach jedem Dezember…kommt immer wieder ein Mai…

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    X

    11-12-2020, 16:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500456 - ALLES WAT LINKS IS IQ EN EEN GROTE BEK OP ZET, STAAT BOVEN DE WET

    .

    500456 - ALLES WAT LINKS IS IQ EN EEN GROTE BEK OP ZET, STAAT BOVEN DE WET

    NDERDAG 10 DECEMBER 2020

    INHOUD

    HET RECHT OM DE WET AAN DE LAARZEN TE LAPPEN IS EIGGEN AAN FRANCOFOON ROOD. WEG MET HET VERKEERS REELEMENT. MET ALLE JODEN AAR NIET MET DEN DEZEN.

    MARIA VAN LORETO, ITALIË; OVERBRENGING VAN HET HUISJE VAN NAZARETH VIA DALMATIË NAAR LORETO; 1294.

    http://www.geloofenleven.be/page196.html

    Feest 10 december.

    Wij volgen hier de weergave van Guérin. Hij op zijn beurt zegt zich te baseren op Rohrbacher ‘Vie des Saints’.

    ‘Introibimus in tabernaculum ejus,

    adorabimus in loco ubi steterunt pedes ejus’

    [= Wij zullen zijn woning binnengaan

    en Hem aanbidden op de plek waar zijn voeten stonden.   Psalm 132, 7 (Vulgaat)]

    Dalmatië

    ‘Tegen het eind van de 13e eeuw verspreidde zich het plotselinge en afschuwelijke bericht dat het Heilig Land voor de christenen verloren was gegaan; het bracht diepe droefenis in de harten van de vrome gelovigen. Maar in dezelfde tijd kwam een ander, veel stiller en kalmer bericht de vrome harten verblijden, en dat doet het nog steeds: het heilig huisje van Nazareth, waar de maagd Maria het vlees geworden Woord ontving, was door engelen overgebracht naar Dalmatië, en vandaar naar Loreto in de Marken van Ancona, dichtbij Recanti. Daar bevindt het zich nog steeds.

    In 1291 werden de heilige plaatsen van Palestina onder de voet gelopen. De prachtige kerk die keizerin Helena in Nazareth had laten bouwen, was vernield door de slopershamers van de Mohammedanen. Het heilig huisje dat daar stond was waarschijnlijk hetzelfde lot beschoren. Toen gaf God aan zijn engelen de opdracht het over te brengen naar de uitverkoren velden van het gelovige Dalmatië. Het was de tweede nachtwake van de 10e mei dat het heiligdom uit Nazareth werd neergezet op de oevers van Adriatische kust in een plaatsje dat in de volksmond Rauniza werd genoemd, halverwege Tersatz en Fiume. Nicolaas IV stond op dat moment aan het hoofd van de Kerk, Rudolf van Habsburg was keizer. Het stadje Tersatz werd bestuurd door Nicolaas Frangipane, een nakomeling uit het geslacht van de Aniciërs; hun gezag strekte zich uit over geheel Kroatië en Slovenië.

    Het huisje

    Bij zonsopgang merkten enkele inwoners verbaasd op dat er een nieuw gebouwtje stond op een plek waar nog nooit enig bouwsel had gestaan. Het gerucht hiervan ging als een lopend vuurtje door de omtrek. Van overal kwam men aanlopen, men bekeek het van alle kanten en bewonderde het geheimzinnige gebouwtje dat bestond uit kleine, rode, vierkante steentjes die bijeen gehouden werden door cement. Men verbaasde zich over de eenvoud ervan; het moest al heel oud zijn, en het zag er oosters uit. Niemand begreep hoe het overeind kon blijven, terwijl het gewoon los op de grond stond zonder enig fundament.

    Maar de verbazing werd nog groter toen men binnen ging kijken. De kamer bestond uit een rechthoek. De zoldering werd bekroond met een klokje; het plafond was van hout, azuurblauw geverfd; het was in een aantal afdelingen verdeeld, hier en daar beschilderd met gouden sterretjes. De hele kamer rond zag je beneden de lambrisering halve cirkeltjes die om elkaar heen tolden en hadden zodoende veel weg van vazen in verschillende vormen. De muren waren ongeveer één el dik; ze waren ongelijk van structuur en stonden ook niet helemaal verticaal. Ze hadden een bekleding waarop de belangrijkste mysteries van deze heilige plek stonden geschilderd. Men kon bij dit geheimzinnige verblijf naar binnen door een tamelijk brede deur opzij. Het enige venstertje zat rechts. Tegenover de ingang was een altaar uit stevige, vierkante stenen; er stond een antiek Grieks kruis op met een op doek geschilderd kruisbeeld dat op hout was geplakt. Daar stond de naam van onze Heiland op te lezen: “Jezus van Nazareth, koning der Joden”.

    Vlak naast het altaar was een verbazend eenvoudig, klein kastje, bestemd voor de meest noodzakelijke dingen van een arm huishouden. Er zaten wat flesjes in die moeders gebruiken om een klein kind te voeden. Links een soort schoorsteen of haard; daarboven een uitbouw die gesteund werd door sierlijke zuiltjes met cannelures en krullen en bekroond door een ronde welving die bestond uit vijf met elkaar verbonden en verweven maantjes. Daarop stond een cederhouten beeldje van de gelukzalige Maagd met het Kind Jezus op de arm. Hun gezicht was zilverkleurig geverfd maar intussen zwart geworden door de tijd en waarschijnlijk ook door de kaarsen die er eerbiedig vóór hadden gebrand. Een paarlen kroon op het hoofd van Maria benadrukte de adeldoom van haar voorhoofd. Haar haren hadden een Nazareense scheiding en golfden over haar hals en schouders. Haar lichaam ging gekleed in een gouden gewaad dat viel tot op haar voeten en bijeengehouden werd door een brede ceintuur. Een blauwe mantel bedekte haar heilige achterzijde. Allebei waren vervaardigd uit hetzelfde hout en vertoonden verfijnde plooien. Het Kind Jezus was groter dan normale kinderen; zijn gezicht straalde goddelijke majesteit uit. Het werd nog verfraaid door zijn haren die in een Nazareense scheiding op zijn voorhoofd vielen; Nazareens waren ook zijn gewaad en ceintuur; het stak zijn eerste vingers van zijn rechterhand omhoog in een zegengebaar; met zijn linker hield hij een wereldbol vast, symbool van zijn opperheerschappij over het heelal. Toen het Mariabeeld arriveerde, was het afgedekt door een rood linnen kleed dat nog steeds wordt bewaard en geen slijtage vertoont. Zo zag het huisje eruit op het moment dat het in Dalmatië aankwam.’

    http://www.heiligen.net/heiligen/12/10/12-10-1294-maria.php

     

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    WEG MET ONS

    Er is in ons wereldje weer de nodige heisa, nadat de Raad van State het verbod op religieuze erediensten, uitgevaardigd door Paarsgroen+ n.a.v. de laatste anti-Corona maatregelen, ongedaan heeft gemaakt. Dit gebeurde na een klacht van een groep joodse gelovigen. De vrijheid van godsdienst staat in onze Grondwet, waar het zelfs als een van de vier belangrijkste punten vermeld wordt. De federale regering krijgt vijf dagen om de regel bij te sturen, zoals dat heet.

    Met het totaalverbod op collectieve beleving van religie staat België trouwens alleen in Europa. In de andere landen zijn er wel verschillende regels, maar laten die op e.o.a. manier toch de beleving toe.

    Tot daar lijkt alles nog normaal, maar dat is het niet. Katholieke kerkgangers hadden nl reeds in mei dat verbod op religieuze vieringen bij de Raad van State aangeklaagd, maar die kregen toen geen gelijk, de joden nu wél. Van discriminatie en hypocrisie gesproken.

    ---

    Die discriminatie blijft zich ook stellen in de verhouding tussen het Westen en de islam, zoals pas nog maar eens bleek toen een docent van de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen op een online les een cartoon liet zien over de islam die niet naar de zin was van enkele studenten, die klacht neerlegden. Meer bepaald had de docent, naast de afbeelding van de profeet Mohammed, gesteld dat de islam-logica zich beledigd voelt door cartoons en kritiek, maar niet door onthoofding, verkrachting en zelfmoordaanslagen.

    Het resultaat was wel dat de docent op het matje werd geroepen, meer dan waarschijnlijk door enkele sujetten die recentelijk nog schande spraken over de onthoofding van de leraar bij Parijs, alhoewel het feitelijk over hetzelfde ging. Als men het recht op vrije meningsuiting niet meer kan bespreken, maar eenzijdig aan zelfcensuur moet doen, waar zijn we dan mee bezig? Weg met ons?

    *

    VLAAMSE REGERING ZET REM OP GROEI RECLAME-INKOMSTEN VRT

    ©VRT

    Vandaag om 12:45

    Het reclameplafond van de VRT zal niet meer stijgen als de advertentiemarkt in zijn geheel niet groeit. En de dotatie gaat omlaag. Dat staat in de nieuwe beheers-overeenkomst, waarover de Vlaamse regering en de omroep donderdag de laatste knopen doorhakken.

    De hele Vlaamse mediawereld wacht al maanden in spanning af hoe de Vlaamse regering de publieke omroep een strakker keurslijf zal aanmeten in een markt die steeds meer af te rekenen krijgt met internationale concurrentie van miljarden-bedrijven zoals Netflix, Google en Facebook. Het regeerakkoord van de regering-Jambon leek daarin zo ver te willen gaan, dat vanuit de VRT kwaad werd opgeworpen dat het geschreven was door DPG-baas Christian Vanthillo. De openbare omroep zou niet meer mogen opbieden voor schermgezichten of grote sportwedstrijden, zou via lange lappen tekst niet meer mogen op het terrein van krantensites komen en zou zich ‘terughoudend’ moeten opstellen op de advertentiemarkt. Daarnaast moest de VRT de Vlaamse identiteit uitdragen, nog een dada van de N-VA.

    "Televisie wordt diverser. 48 procent vrouwen, 9,5 procent mensen met buitenlandse roots en 2 procent gehandicapten moeten in beeld komen. "

     an die beperkingen bleef niet al te veel meer over in de eerste versies van de nieuwe vijfjarige beheersovereenkomst, die de voorbije maanden uitlekten. Dit tot grote woede van de private spelers, die met een gezamenlijk statement kwamen. De finale versie, die De Tijd kon inkijken, lijkt het steven weer wat meer richting het regeerakkoord te richten, maar de VRT krijgt van de CD&V van minister van Media Benjamin Dalle en van de N-VA en Open VLD nog altijd veel vrijheid om zich vooral digitaal voluit te ontplooien.

    Reclameplafond moet de markt volgen

    Financieel wordt het keurslijf zeker strakker. De belangrijkste wijziging is dat het reclame plafond, dat op 78 miljoen wordt gelegd, niet langer zal stijgen met de gezondheidsindex. ‘Vanaf 1 januari 2022 wordt het globaal plafond op commerciële communicatie geïndexeerd op basis van een marktindex, die zal ontwikkeld worden door de Vlaamse Overheid, in samenwerking met de VRT en de particuliere media.’ Indien de marktindex stabiel blijft of daalt, wordt het globale plafond van de VRT op hetzelfde niveau gehouden. Dat houdt echter in dat als de markt sterker groeit dan de gezondheidsindex, ook het reclame plafond van de VRT mee zal stijgen. Maar het marktaandeel van de VRT zal niet meer groeien tegenover de private spelers.

    In totaal zakt de dotatie, die dit jaar nog 275 miljoen bedraagt, volgend jaar naar 265 miljoen en tegen 2025 naar 258 miljoen door de opgelegde besparingen. Wel krijgt de VRT een eenmalige subsidie van 16 miljoen voor digitale transformatie. Ook de private media kunnen op steun rekenen. De digitale samenwerking tussen VRT en private spelers moet ook verder gaan dan Streamz. Onder andere de noodlijdende regionale zenders krijgen zo weer een zetje.

    Geen rem op VRT.NU

     De krantengroepen keken de voorbije maanden met argusogen naar de marge die de VRT nog zou krijgen om geschreven content aan te bieden op haar website. In de tweede versie van de beheersovereenkomst stond dat 55 procent van de content audiovisueel moest zijn. Dat is lichtjes aangescherpt in de finale versie. De VRT engageert zich om tegen 2025 op te schuiven naar 65 procent. Algemeen wordt er nu vanuit gegaan dat het aandeel audiovideo 50 procent bedraagt. Lange artikels en opiniestukken blijven toegelaten, maar moeten gelinkt zijn aan audio of video.

    " Een dada van de N-VA is dat de VRT moet laten meten hoe onpartijdig haar berichtgeving is. "

     

    Dat de VRT in het streamingplatform Streamz is gestapt, betekent niet dat de Vlaamse regering een rem zet op de gratis streamingdienst VRT.NU. Dat wordt namelijk gezien als het medium van de toekomst, gezien de verwachting is dat de komende jaren meer mensen in primetime niet-lineair dan lineair zullen kijken. De VRT zal wel geen previews van internationale series en films mogen aanbieden, maar kan de bingewatcher wel blijven bedienen door een heel seizoen van een serie te lossen, zodra de eerste aflevering op tv is geweest. Voor Vlaamse producties behoudt de VRT de keuze tussen gratis aanbieden op VRT.NU of verkopen aan Streamz.

    …/…

    Dieter Dujardin

      CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

    Om maar te zeggen dat spijts al het gekonkel om haantje-de-voorste te blijkven spelen, eist de naakte waarheid steeds meer haar eigen rechten op. PIetje-de-Leugenaar eindelijk een beetje aan banden gelegd? De losse eindjes eindelijk aan elkaar geknoopt?

    Laat maar:        mijn bord is vol. Tijd dus om even verder te kijken dan de neus lang is. En inderdaad… het leven is veel meer dan dat de Media kunnen bieden. Gelukkig is daar ook nog de digitale wereld, waar iemand met het pseudoniem Digitalia zich stilaan begint zich in thuis te voelen. Vooral als hij zich daar bijgestaan weet door een andere Italia-Lover die hier o zo graag woordelijk geciteeerd wordt.

    Even was ik dus daarjuist wel terug verplaatst naar mijn kinderjaren, met het devote verhaal van O.L.Vrouwke van Loretto. Wist ik toen veel wie of wat Dalmatië was. Maar toen dook plots onze bloedeigen Gérard de Riterfort op: Gerard van Ruddervoorde, de 10de Grootmeester van de Tempeliers, met ht zxaard in de hand gesneuveld op 1 oktober 1189 bij de Val van Akko. Zijn wapenschild prijkte jarenlang bovenaan elke blog van mijn hand… Later (2002-2017) heb ik veel over Ancona en Italië bijgeleerd. Maar in Loreto zijn we spijtig genoeg nooit geraakt… A prppos, zouden daar nu nog genoeg Dalmatiërs over gebleven zijn om in de Baai van Ancona elke ongenode ‘gast’ wegf te bijten? Loreto namelijk ligt op de Balkan Route van Turkije naar bij ons….Ooit zagen we die ’asielzoekers’ ook voorbij ons huis in San Lorenzo Nuovo trekken, om via de landelijke geheiligde pelgtims-route, de Via Francigena bij drommen onderweg van Lampedusa naar Canterbury in Engeland…

    Misschien dat Koningin Mattil d’Hoedegem en Akko een goed woordje kan doen bij Minisder Jambon, om over dat alles een reportage à la lettre te maken? Titel: ‘De omgekeerde Pelgrims Route, Duizend Jaar Later.’…

    Wedden dat de belangstelling heel wat groter zou zijn dan bij al dat Corona-gezaag?!

    Och, dat is wachten op Godot. Grasduin liever eens op Google naar Loreto, naar Andona en naar Gerard van Ruddervoorde. Heel wat sppannender. En ’t is er voor de voor niets….

     

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

     

    11-12-2020, 15:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    10-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5500455 - EERST IN GEUR VAN HEILIGJEID DALEN VN EEN SCHUMENDE ORVAL, OM, VERVOLGENS TE VERDRINKEN IN SCHEEPSLADINGEN DRUGS EN DE EUSSR-SLANFGENKUIL: DE VOOTUITGANG HEEFT GENE NAAM

    .

    5500455 - EERST IN GEUR VAN HEILIGJEID DALEN VN EEN SCHUMENDE ORVAL, OM, VERVOLGENS TE VERDRINKEN IN SCHEEPSLADINGEN DRUGS EN DE EUSSR-SLANFGENKUIL: DE VOOTUITGANG HEEFT GENE NAAM

     

    WOENSDAG 9 DECEMBER 2020

    INHOUD

    DAT ‘HET ENE NAAM HEEFT’, IS NIET HELEMAAL JUIST. MAAR JE MOET POLITIEK NIET-CRRECT ZIJN OM HET TE DURVEN ZEGGEN: DE WAANZIJN VAN HET DERDE RIJK DREIGT WEER OVER ONS TE AULLEN NEERDALEN

    *

    1145 CONSTANTINUS VAN ORVAL

    Aanvankelijk was hij een leerling van Sint Bernardus van Clairvaux († 1153; feest 20 augustus). Hij bracht het eerst tot prior in het klooster Troisfontaines in Lotharingen en later tot abt van Orval. Hij stierf in geur van heiligheid.

    *

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    .DE EUROPESE KRABBENMAND

    In het Europees parlement worden Polen en Hongarije regelmatig ‘bekritiseerd’ omdat die niet bereid zijn alles wat daar besproken wordt automatisch te slikken en goed te keuren. Men vergeet daarbij dat ook Tsjechië en Slowakije het daar meestal evenmin over eens zijn. Samen met Polen en Hongarije vormen zij de zgn Visegrád-groep waarin ze nogal wat onderlinge akkoorden hebben (zo’n beetje te vergelijken met onze vroegere Benelux). Waar men daarenboven helemaal geen rekening mee houdt, zijn landen als Bulgarije, dat momenteel bestuurd wordt door een lijfwacht van de vroegere communistische dictator Zjivkov en waar de corruptie nooit veraf is, noch met Roemenië waar men het nog steeds niet te nauw neemt met de Europese regels (een beetje vergelijkbaar met wat onze Waaltjes doen met de Belgische wetten die hen niet aanstaan).

     

    Toch moeten de Centraal- en Oost-Europese landen niet bang zijn uit de E.U. gezet te worden. Voor Duitsland, nog altijd de motor van de Europese economie, zijn nl de Visegrádlanden voor de Duitsers niet alleen buurlanden, maar in hun totaliteit zelfs een belangrijkere handelspartner dan bv China.

    De EU is veel te groot geworden om efficiënt te kunnen blijven werken. Het is nog altijd een economische grootmacht, maar politiek steeds meer een krabbenmand.

    De traditionele partijen die het verenigd Europa hebben opgericht, stellen steeds minder voor en zelfs dat werkte niet altijd zoals het hoorde toen ze nog met z’n zessen waren. Denk maar aan die uitspraak van Charles De Gaulle die geen grote pet ophad van de Italianen: ‘Vandaag zijn ze akkoord en morgen zijn ze weer Italiaan’. De geschiedenis blijft zich herhalen.’

    *

     HAVEN-PROCUREUR EN HAVEN-VERBOD MOETEN COCAÏNETRAFIEK BESTRIJDEN

    ©BAS BOGAERTS_ID

     *

    Vandaag om 01:05

    De invoering van havenprocureurs en havenverboden moet de cocaïnetrafiek via de haven van Antwerpen helpen te bestrijden. Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) naar aanleiding van de onderzoeksreeks ‘De Coke Lijnen’ in De Tijd.

     Van Quickenborne wil al begin volgend jaar werken met havenprocureurs: openbaar aanklagers die voor de hele haven van Antwerpen bevoegd zijn. ‘Zij zullen de regie in handen hebben en de contacten verzorgen met onder andere de douane, de scheepvaartpolitie, de lokale politie en de privésector. Nu zit je met twee arrondissementen, twee parketten, twee rechtbanken en dus ook verschillende onderzoeksrechters die bevoegd zijn. Dat is niet ideaal.’ Met haar linker- en rechteroever ligt de haven in twee gerechtelijke arrondissementen: Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

    " Nu zit je voor de haven van Antwerpen met twee arrondissementen, twee parketten en twee rechtbanken. Dat is niet ideaal. "

    Vincent Van Quickenborne

    Minister van Justitie

     Het aanstellen van havenprocureurs, met een apart veiligheidsplan voor de hele haven, kan tegemoetkomen aan de wensen van de grote uitbaters van haventerminals, zoals de Zwitsers-Italiaanse rederij MSC en de maritieme reus DP World. Zij klagen over het gebrek aan coördinatie in de strijd tegen drugs.

     Om havenprocureurs bevoegd te maken voor de hele haven zal de minister een beroep doen op een juridische spitsvondigheid. Schepen die cocaïne aan boord blijken te hebben en die aanmeren in de terminals in Oost-Vlaanderen, zijn gepasseerd via het arrondissement Antwerpen, waarvoor Antwerpse magistraten bevoegd zijn. ‘Daarover zullen de parketten afspraken maken.’

    Havenverbod

     Nog een nieuwigheid is dat rechters een havenverbod kunnen opleggen, zoals ze al langer een beroepsverbod kunnen opleggen. Nu kunnen alleen onderzoeksrechters, als ze een verdachte vrijlaten, bepalen dat iemand niet meer in de haven mag komen. In de toekomst zal zo’n havenverbod een ‘autonome straf’ worden.

     De directeur van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen deed in De Tijd ook een oproep om zijn dienst te versterken. Die moet volgens hem 800 mensen tellen, terwijl nu in 550 mensen is voorzien en er in de praktijk maar zo’n 400 mensen werken. Van Quickenborne zal de dienst al op korte termijn versterken via ‘interne mobiliteit’ en verschuivingen, in de politie, maar ook door externe ‘contractuele consultants’ te betalen. Bij de begrotingsonderhandelingen volgend jaar ligt de versterking van de hele federale gerechtelijk politie op tafel.

    Kaalplukteams

    Piet Depuydt

    Lars Bové

    CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

    Ein Volk ein Reich ein Führer?

    Neen, natuurlijk niet. Alles is/moet thans veel grootser, veel geweldiger, maar tegelijk veel eenvoudiger worden, en draait net meer om de as Rome-Berlijn, maar om de As Bruxellabad-an-Sich.

    Het wapen- gekletetter van weleer is er niet minder om geworden, maar deze keer veel subtieler. A.h.w. voor onze ogen, maar in den donkeren en achter onze rug. Ook veel langzamer, maar heel wat efficiënter dan toen. Het Derde Rijk duurde amper van 1933 tot 1945: twaalf luttele jaartjes. Met moeite tijd genoeg om als dappere overwinnaars het Leiderschap te kunnen overnemen….

    Alles van het oide her-begon al in 1958, het puin was nog niet eens helemaal geruimd, met het Verdrag van Rome, onder de deskundige leiding van onze bloed-eigenste Paul Henri Spaak, de crypto- communist onder andermans vaandel, de nieuwe H. Johannens-de-Doper, Voorpoer, voor wie nog altijd standbeelden worden opgericht.

    Het Nieuwe Vaderons voor na de annexatie van Half-Rusland nadat door-en-door Cjristelijke landen als Polen, Hongarijne, Slowakije, Tsjechië, Oostenrijk enz zullen zijn onderworpen? Vervang het Onze Vader die in de Hemelen zijt gewoon door Heilige Materialistiche Progressivitiet ons toekome Uw Rijk zodat onze Geliefde Grote Leiders er persoonlijk nòg rijker kunnen door worden.

    Misschien dat Écolo-Groen zelfs de absolute meerderheid kan behalen, door zowel de crematie-business als de Kerkelijke ter aarde-brdtrlling van dode mensen, beiden even schadelijk voor het milieu kunnen voorstellen die te vervangen door het opzetten van een lucratieve Menselijke Voedselketen, en her-gebruik, een consumptie als in de oertijden, om al dat afgedankte lekkers telere ontdekken. Geen vervuiling meer, eerder tegendeel: de finale oplossing voor het hongr-prbleem in de hele wereld.

    Persoonlijk vind ik het doodjammer dat noch
    Friedrich Engels noch Heinriiuh Kael Marx nooit zo ver hebben doorgedacht. Het zou tussen 1912 en 1989 (De Val van de Muur) miljoenen burgers van de hongerdood hebben gered. Maar jan toen warlmde de aarde nog niet op….

    Wedden dat, Almacy minder, maar dat diene Walekop Nollet van Ecolo es te meer het water in de mond komt, als die denkt aan die gestoofde lekkere jonge meisjesbil met gestoofde pruimen, alleen bij hem thuis te betalen…

    Per slot van rekening: zijn geen offers te groot om de opwarming van de aarde te bekampen…

    -

    In de volgende 2 nummers (die eveneens gisteren hadden moeten klaar zijn) meer daarover: Georgië & Die Joekreen tegenover de Brexit).

    En mens kan nooit alles ineens willen hebben, veel boter en toch een mals- ronde meid.

     

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    10-12-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    08-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500451 - NOG EEN PAAR WEKEN EN DAN GAAT HET KANAAL OP SLOT. VOOR HOELANG?

    .

    500451 - NOG EEN PAAR WEKEN EN DAN GAAT HET KANAAL OP SLOT. VOOR HOELANG?

    MAANDAG 7 DECEMBER 2020

    INHOUD

    DE VRENIGDE BE-GENANADIGE PRETENTIES – ALLEN TEGEN ÉÉN – IN EEN VERNIEITGGENDE KAMP OP LEVEN EN DOOD. MAAR HOREN WIJ, VLAMINGEN, WEL BIJ DE GOEDE LINXE KANT VAN HET KNAAL?

    *

    -*Michel Barnier en het VK zitten in de laatste rechte lijn van de brexitonderhandelingen: 'deal' of 'no deal'?

    foto: ©Tolga Akmen / AFP

    Brexit: een akkoord of de afgrond?

    Het Britse politieke spel achter de schermen

    er een handelsverdrag tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk? Het ziet er alleszins niet goed uit. De Financial Times kopte dat de onderhandelaars uitgeput zijn. En de opties kennelijk evenzeer.

    50% kans op een akkoord

    ‘Good morning. Good morning. Good morning.’ De immer hoffelijke EU-onderhandelaar Michel Barnier wandelde deze morgen het Justus Lipsiusgebouw in het hart van de Europese wijk in Brussel binnen. De Fransman was op weg om de EU-ambassadeurs in te lichten over het verloop van de onderhandelings gesprekken. Zijn begroeting was meteen voer voor de gokgrage Britten. Hij zei driemaal ‘goedemorgen’; dat is toch een teken dat het goed zit? Een gewone ‘Morning’ zou immers slechtere dingen voorspellen. Maar, ik durf er mijn geld niet op verwedden. James Forsyth van het conservatieve weekblad The Spectator – Forsyth staat dicht bij Boris Johnson – ziet nog 50% kans op een akkoord. Daarmee is hij optimistischer dan enige tijd terug.

    Keir Starmer, de partijvoorzitter van Labour, wil een akkoord steunen in het Lagerhuis

    In het progressieve dagblad The Guardian deelt de radde professor Anand Menon, hoofd van de denktank UK in a Changing Europe ongeveer hetzelfde oordeel mee. ‘De helft van de politiek wijst op een akkoord en de andere helft niet.’ Een akkoord zou Boris Johnsons verkiezingsbelofte van ‘getting Brexit done’ volledig afronden en de oppositiepartij Labour in de hoek duwen. Keir Starmer, de partijvoorzitter van Labour, wil een akkoord steunen in het Lagerhuis. Hij ziet liever een ‘deal’ dan een ‘no deal-Brexit’. Het zet de Britse sociaaldemocraten wel onder druk, want intern zijn heel wat parlementsleden niet happig om het brexitbeleid van Boris Johnson te steunen.

    Een ander politiek argument voor een akkoord is de internationale reputatie van het VK. In 2021 is het land de gastheer van de G7 en een wereld klimaattop. Een overeenkomst met de EU zou de betrouwbaarheids-graad van het land opvijzelen. Dat kreeg in het voorbije najaar een heuse knauw toen de regering Johnson een nieuw wetsvoorstel indiende waarbij allerlei bepalingen van het terugtredingsakkoord tussen het VK en EU op de helling zette.

    50% op de rand van de afgrond

    Dan is er nog hét argument: de economie. De Britse staat is door de coronacrisis economisch het zwaarst getroffen westerse land. Zonder een overeenkomst met de EU voorspelt men een nog hardere klap. Ironisch – of zeg ik beter ‘sardonisch’ — genoeg zagen enkelen in het Britse kabinet dat als een opportuniteit om de focus van de economische gevolgen van een brexit te verschuiven naar de gevolgen van de coronacrisis. Althans, dat beweerden anonieme bronnen in The New York Times.

     een ‘no deal’ wordt een economische ramp

    De Financial Times wist te vertellen dat de Britse Financiënminister — en rijzende ster — Rishi Sunak binnenskamers klare taal sprak tegenover zijn chef: een ‘no deal’ wordt een economische ramp. Opvallend: Sunak behoort van meet af aan tot het eurosceptische kamp. Ook Michael Gove, de politieke rechterhand van Johnson in het brexit referendum, sprak waarschuwend tegen de premier. Een chaotische brexit brengt een onafhankelijk Schotland alleen maar dichterbij. Gove is een Schot en ook een brexiteer van het eerste uur.

    De Spartans

    De hardline stemmen in de parlementaire fractie staan echter te popelen dat het overleg zou mislukken. De zogenaamde ‘Spartans’, de falanx van overtuigde brexiteers, vormden de ruggengraat van Boris Johnsons gooi naar het eerste ministerschap vorig jaar. Zij staan vandaag bijzonder kritisch tegenover hun voorman. Hun premier stelde hen teleur door zijn corona beleid.

    De Britse houding was in maart nog heel laks, maar vandaag neemt het VK onder meer de Belgische aanpak als voorbeeld. Bij heel wat Tory’s ligt dat slecht op de maag. Ze vinden het een aantasting van hun vrijheid en vrezen een totalitair regeringsbeleid. Recent keurde het Lagerhuis een aangepast beleid met niveaus – ‘tier system’ – goed. Dat lukte alleen met de hulp van de oppositie. Boris Johnson, die een ruimte meerderheid heeft in het parlement, zat met een opmerkelijke groep tegenstemmers en onthoudingen in zijn eigen rangen. En nu zit de Prime Minister met een enorm gezagsprobleem.

    Wanneer er een akkoord uit de bus komt, dan zullen de Spartans de documenten scannen op zijn soevereiniteits-gehalte. Zodra er volgens hen te veel toegevingen instaan, dan komt de falanx in actie. De kans dat ze het akkoord kunnen tegenhouden in een parlementaire stemming is klein, maar de kans dat ze leiderschap verkiezingen binnen de Conservative Party uitlokken is niet te onderschatten.

    Wat gaat er om in het hoofd van Boris?

    In The Sunday Times sprak het voltallige kabinet zijn geloof in de premier uit. De boodschap vanuit Londen tegenover de EU is: ‘don’t mess with us’. Interne peilingen overtuigen de premier ervan dat dit electoraal de juiste houding is. Voormalig EU-Commissaris en Labour-politicus Peter Mandelson deelde het voorbije weekend enkele interessante inzichten. In een opiniestuk in The Guardian noemde hij geen akkoord de prijs die het VK betaalt voor het gespin van de harde brexiteers, maar ook voor het koppige verzet van de antibrexitzijde tegen aanvaarden van het referendum resultaat in 2016. ‘We waren beter voor een zachte brexit gegaan’, schreef hij.

     Mandelson blijft desondanks geloven in een deal, maar hij ziet een grote ‘maar’. In de Financial Times verklaarde hij: ‘Ik denk dat Boris Johnson in zijn eigen hoofd in een dilemma zit over het nationale belang. Een stuk van hem gelooft dat dat belang bij onze soevereiniteit ligt waarbij we onze eigen weg gaan in de wereld.’

    Harry De Paepe

     CORONA & CENSUUR  VRIJE COMMENTAAR

    Grote God, hadden we nu nog maar de Straalstroom en vooral de uitvinder ervan, Armand Pien, de opgewekte Weerpiet van eeuwen geleden… Toen de TeeVee, zij het even ongeloofwaardig, tenminste nog het bekijken waard was.

    Den Armand besloot soms zelf zijn eigen weersvoorspellingen, mett dat het evengoed kon vriezen als kon dooien….

    Maar van één zaak kunnen wij in de Lage Landen, in ieder geval zeer zeker zijn. De Wallonisering en de verpaupering gaan een paar versnellingen hoger. Onze welvaart namelijk is een grote doorn in het oog van zij die aan zet zijn als Bouchez- ’s Maul Partei Genossen onder het vaandel van Sjieke Sjarel, de uiteindelijke Big Boss van de EUSSR..

    Waarom zou die zich anders dermate gedeisd houden tenzij om als Redders des Vaderlands op het laatste nippertje als de spreekwoordelijke duivel uit het Doosje te voorschijn te wippen. Het mooie kontje draaiend om bij Zuster Ursula en haar Bazin La Märkarlina Adolfina in het gevlei te koem. Redeneving: het zou goed zijn voor de Eenheid van het Land. Onder het devies ‘Niet allen even welvarend, maar allen even behoeftig…. Want tuk op Eu-subsidies die dan, de armne gekruist, zouden binnenstromen als wild schuimende bergrivieren. Onderweg naar de Kust en naar het Kanaal.. Recht naar Piccadilly Circus…

    Wallingantisme in se, dat schept een hechte band… Straks worden zelfs de bergen sintels (Mons de Terrlis?) – uit de ‘Borinage’ die daar maar rniet opgeruimd geraken na het sluiten der mijnen - overgebracht naar der vloedlijn, om op die manier de oversteek-stranden zobeel mogelijk te blokkeren. Wat goed zou zijn voor de Vlaamse… tewerkstelling

    Mark my words, :zoiets zal straks de boventoon voeren in de Media….Charles Michel, de Sauveur de la Patrie Eternelle. Vive La France.

    En BDW zal weer even beteuterd als altijd, bleu-blanc-rouge overkomen.

     

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    08-12-2020, 18:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500453 - ALS ALLES OM ONS HEEN ZO GOED ALS OM ZEEP IS STAAN ER FONKEELENDE STERREN ZELS A AAN DE ZWARTSTE HEMEL

    .

    500453 - ALS ALLES OM ONS HEEN ZO GOED ALS OM ZEEP IS STAAN ER FONKEELENDE STERREN ZELS A AAN DE ZWARTSTE HEMEL

    DINSDAG 8 DECEMBER 2020

    INHOUD

    MILJOENEN DODEN, KAPOTTE ECONOMIE – MAAR HET RODE HEIR BRENGT HET ER LEVEND V AN AF. WAT ZOUDEN WIJ DOEN, ZONDER ONZE ‘SRTERRE DER ZEE’ DIE MET Z3N ALLEN BETER VANDAAG EENS GOED ZOUDEN HERDENKEN?

    *

    MARIA.ONBEVLEKT ONTVANGEN; 17 VÓÓR CHR.

    Feest 8 december.

    Omdat Maria was uitverkoren de moeder van Jezus te worden, werd ze zonder erfzonde geboren, sterker nog: reeds vanaf het moment dat ze werd ontvangen in de schoot van haar moeder, is ze gevrijwaard gebleven van de zonde. Ze is dus onbevlekt ontvangen in de moederschoot. Zo gelooft de christenheid.

    Vroegchristelijke legendes vertellen er al over. In onderstaand fragment uit het zogeheten 'Evangelie van Maria's geboorte', ongeveer stammend uit het jaar 480, geldt de hereniging van Maria's legendarische ouders, Joachim en Anna, voor de Gouden Poort te Jeruzalem als het moment van Maria's onbevlekt ontvangenis.

    Legende

    over Joachim en Anna

    Naar het apokriefe 'Evangelie over de geboorte van Maria'

     -1-

    De zalige Maria, roemrijk en altijd maagd, was voorbestemd om uit de koninklijke stamboom van het geslacht van David voort te komen. Zij werd geboren te Nazareth en opgevoed in de tempel van de Heer te Jeruzalem.

    Haar vader stond bekend als Joachim en haar moeder heette Anna. Zíjn familie was afkomstig uit Nazareth in Galilea, maar de háre kwam oorspronkelijk uit Bethlehem.

    Zij leidden een eenvoudig en rechtvaardig leven voor de ogen van de Heer. In de ogen van de mensen waren ze vroom en van onbesproken gedrag. Al hun bezit deelden zij in drieën: het eerste deel besteedden zij aan de tempel en de bedienaren ervan; het tweede deel ging naar weduwen, wezen, vreemdelingen en armen; en het resterende derde deel tenslotte werd bestemd voor het huishouden en voor henzelf.

    Zo leidden zij gedurende twintig jaar in alle eenvoud een bescheiden en onopvallend leven. Hun huwelijk bleef kinderloos. Maar ze deden de gelofte: als God hun ooit een kind zou schenken, jongen of meisje, dan zouden ze dat bestemmen voor de dienst aan de Heer. Om dit volgens Joods gebruik te bekrachtigen met offers en gebeden togen ze elk jaar op de grote feestdagen naar de tempel in Jeruzalem.

     -2-

    Zo naderde eens het feest van de tempelwijding. En Joachim trok dus op naar Jeruzalem in gezelschap van enkele familieleden. Het was in de tijd, dat Issachar de functie van hogepriester vervulde. Toen deze onder de burgers ook Joachim met diens offergave ontwaarde, keek hij minachtend op hem neer en wilde niets van zijn gaven hebben. Hij vroeg smalend hoe iemand die onvruchtbaar was, het in zijn hoofd haalde om midden tussen de vruchtbaren te gaan staan. En hij maakte hem duidelijk, dat God geen welgevallen zou hebben aan zijn offer: anders zou Hij hem wel niet gestraft hebben met kinderloosheid. Dat stond immers ook in de bijbel: vervloekt was ieder die in Israël geen mannelijke of vrouwelijke nakomelingen op de wereld hadden gezet. Dus hij moest zich eerst maar van die vloek bevrijden door voor nakomelingen te zorgen; dan kon hij terugkomen met zijn offergaven voor het aangezicht van de Heer.

    Joachim voelde zich diep beschaamd. Verdwaasd liep hij rond en kwam bij de herders terecht die met hun kuddes in de weiden verbleven. Want naar huis wilde hij niet. Stel je voor dat hij op dezelfde manier nog eens voor schut zou worden gezet door de familieleden die erbij waren geweest!

     -3-

    Zo ging er enige tijd voorbij. Toen hij op een dag helemaal alleen was, stond er plotseling een engel des Heren voor hem, gehuld in een onpeilbaar licht. Hij raakte volkomen in de war, maar de engel stelde hem gerust:

    "Vrees niet, Joachim; je hoeft niet in de war te raken door mijn verschijning. Want ik ben de engel van de Heer. Hij heeft mij tot u gezonden om u te zeggen, dat uw gebeden zijn verhoord, en dat uw aalmoezen voor God niet onopgemerkt zijn gebleven. Hij heeft uw schaamte wel degelijk gezien; en het verwijt van uw onvruchtbaarheid: Hij heeft het wel degelijk gehoord. En het is volkomen misplaatst! Want God wreekt wel de zonde, maar nooit de natuur. Dus áls Hij al ooit de schoot van iemand gesloten houdt, dan is dat alleen maar om haar daarna op des te wonderbaarlijker manier te openen. Dan zal men beseffen, dat wat er geboren wordt, niet voortkomt uit menselijke wellust, maar uit goddelijke genade.

    Denk eens aan Sara, uw stammoeder. Zij was zelfs tot op haar tachtigste onvruchtbaar. En toch heeft zij op haar stokoude dag nog haar zoon Isaak voortgebracht, in wie alle volken gezegend zouden worden. Kijk naar Rachel; de Heer hield van háár, net als Jakob; en hoewel zij onvruchtbaar was, heeft zij toch Jozef voortgebracht. Hij zou Heer worden over Egypte, en bovendien redder van alle volken die door honger dreigden ten onder te gaan. Wie kon zich onder de Rechters meten met de kracht van Simson of met de heiligheid van Samuël? En toch hebben ze allebei een onvruchtbare moeder gehad. Dat is allemaal logisch. Maar als u daardoor niet wordt overtuigd, geloof dan de zaak zelf. En die is, dat een lang uitgestelde conceptie of een geboorte uit een onvruchtbare als een des te groter wonder wordt beschouwd.

    Op deze manier nu zal uw vrouw, Anna, een dochter ter wereld brengen, en u zult haar de naam 'Maria' geven. In overeenstemming met uw belofte zal zij van het begin af aan aan de Heer zijn toegewijd; en van de moederschoot af zal zij vervuld worden met Heilige Geest. Iets onreins zal zij niet eten of drinken. Zij zal niet onder de mensen leven temidden van de drukte op straat, maar in de tempel des Heren. Dan zal over haar nooit iets kwaads kunnen worden gedacht of gezegd. En als zij eenmaal volwassen is, zal zij op haar beurt op wonderlijke wijze, namelijk als maagd, een kind voortbrengen, dat de Zoon van de Allerhoogste zal worden genoemd en die men de naam Jezus zal geven, wat letterlijk genomen betekent 'Redder van alle volken'. En dit zal u een teken zijn van de dingen die ik heden aankondig: wanneer u straks naar Jeruzalem teruggaat, dan zal uw vrouw Anna u daar bij Gouden Poort tegemoet komen. Want zij maakt zich grote zorgen, omdat u zo lang wegblijft. Maar als zij u ziet, zal zij zielsgelukkig zijn."

     -4-

    Vervolgens verscheen dezelfde engel aan Anna met de woorden: "Vrees niet, Anna; en denk niet dat u spoken ziet. Want ik ben de engel die al uw aalmoezen en gebeden voor Gods troon heeft gebracht en aangeboden. Ik ben tot u gezonden met de boodschap, dat u een dochter geboren zal worden, die u Maria moet noemen, en die gezegend zal zijn onder de vrouwen. Zij zal van haar geboorte af aan vol zijn van Gods genade. De drie jaren dat zij de borst krijgt, zal ze thuis doorbrengen. Daarna zal zij - volgens uw belofte - in eigendom worden overgedragen aan de Heer; ze zal geen voet buiten de tempel zetten totdat zij tot de jaren des onderscheids is gekomen. Al die tijd zal ze er vasten en bidden; ze zal dag en nacht God ten dienste staan; ze zal zich verre houden van al wat onrein is, en ze zal nooit met een man gemeenschap hebben. Zij zal als eerste en enige in de mensengeschiedenis zonder vlek of bederf, en - zonder tussenkomst van een man - als maagd de Zoon, en als dienstmaagd de Heer ter wereld brengen: diezelfde Heer die door zijn genade, zijn naam en zijn werk terecht de Redder van de wereld genoemd wordt.

    Sta dus op en trek op naar Jeruzalem. Wanneer u zult arriveren bij de zogeheten Gouden Poort - ze is namelijk met goud beslagen - dan zal dit het wonderteken zijn: uw man zal u daar ongedeerd tegemoet komen: terwijl u over hem zo in de zorgen hebt gezeten. Als dit alles zal zijn geschied, weet dan dat ook al het overige zal uitkomen van wat ik u gezegd heb."

     -5-

    En zo begaven beiden zich vanaf de plaats waar zij zich op dat moment bevonden op reis naar Jeruzalem. En precies op de plek die door de engel was voorzegd, kwamen zij elkaar tegen. Toen pas konden ze echt blij zijn om het visioen dat ze beiden hadden ontvangen. Nu waren ze er ook zeker van dat ze een kind zouden krijgen. En ze gingen dankzeggen aan de Heer, 'die nederigen verheft'. Nadat zij de Heer aanbeden hadden, zijn zij naar huis terug gekeerd in afwachting van de vervulling van Gods belofte. En Anna baarde een dochter. En ze noemden haar zoals de engel bevolen had: Maria.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

           

    Ongeluk komt nooit alleen

    Bij alle heisa en commotie omtrent Covid 19 lijkt men vergeten te zijn dat er na de gezondheidscrisis ook ons ook nog een economische crisis te wachten staat. Dat kan nog even duren, maar eens zal men er serieus rekening mee moeten houden. Buiten het rechttrekken van de enorme begrotingstekorten dringen er zich dan twee grote hervormingen op: een fiscale en een institutionele. En laat dat nu juist twee aspecten zijn die zullen moeten worden opgelost door twee neofieten in de federale regering. Van Peteghem op Financiën en Verlinden op Binnenlandse Zaken. Twee mensen die op zich wel bekwaam genoeg zijn maar op politiek vlak niet de minste ervaring hebben. Allebei daarenboven van CD&V, wat we met de nodige reserve de minst linkse partij van Paarsgroen+ kunnen noemen. De twee nieuwelingen zullen niet alleen moeten opboksen tegen een rechtse Vlaamse oppositie, maar ook tegen de Waalse linkerzijde én de onvermijdelijke weerstand van Bouchez’ MR die zal schermen met het eerder vage regeerakkoord dat daaromtrent gesloten is. Dat zal vooral gericht zijn tegen de ‘dual income tax’ die voor watje Coens de reden vormde om zijn partij aan Paarsgroen+ te binden en waarbij de meerwaardebelasting weer om de hoek zal komen kijken.

    Buiten de gezondheid- en de economische crisis zal er ook nog die van de Brexit zijn waarvan men de dag van vandaag nog steeds niet weet hoe ze gaat aflopen. Het wordt ‘Fasten Seat belts’ voor 2021.

    *

     BPOST GAAT MAXIMAAL HELFT WINST UITKEREN

    ©Tim Dirven

    *

    Met een relatief zuinig dividend onderstreept CEO Jean-Paul Avermaet dat er voldoende cash moet overblijven om te investeren in tewerkstelling en dienstverlening.

    Enkele maanden nadat bij de start van de pandemie het dividend tussen haakjes was gezet, is Bpost BPOST-6,69% klaar met de update van de bedrijfsstrategie en de dividendpolitiek.

    De postbode gaat voortaan 30 tot 50 procent van zijn nettowinst volgens de internationale boekhoudnormen uitkeren, terwijl vroeger het gros van de nettowinst volgens de Belgische boekhoudnormen naar de aandeelhouders vloeide.

    "We hebben een belangrijke maatschappelijke rol te spelen om de werkgelegenheid op lange termijn veilig te stellen en de kwaliteit van de dienstverlening te garanderen. "

    Jean-Paul Van Avermaet

    CEO Bpost

    Analisten verwachten volgens Bloomberg dat Bpost dit jaar zo'n 180 miljoen of 0,90 euro per aandeel nettowinst zal boeken. Dat betekent dus maximaal 45 cent per aandeel, relatief zuinig. Pro memorie: tot voor kort vloeide jaarlijks 1,31 euro bruto naar de aandeelhouders, inclusief de Belgische overheid als groot-aandeelhouder.

    Dat royale dividend was niet langer houdbaar, omdat de bedrijfswinst door de forse krimp in het rendabele briefvolume en een reeks operationele problemen zwaar onder druk stond. Over het boekjaar 2019 boekt Bpost nog 311 miljoen bedrijfswinst, tegenover bijna 500 miljoen in 2017. Voor 2020 ligt de lat op 'minstens 270 miljoen'.

    Alle stakeholders

    CEO Jean-Paul Avermaet laat duidelijk verstaan dat het belang van de aandeelhouders tegenover dat van andere stakeholders moet worden afgezet. 'Met dit herziene kader voor kapitaal toewijziging hielden we rekening met de perspectieven van al onze stakeholders. We hebben een belangrijke maatschappelijke rol te spelen om de werkgelegenheid op lange termijn veilig te stellen en de kwaliteit van de dienstverlening te garanderen.'

    +51%

    Pakjes, met de p van pandemie

    Over de eerste negen maanden van 2020 steeg het pakjesvolume bij Bpost met ruim de helft.

    Door minstens de helft van de jaarlijke winst in huis te houden zegt Van Avermaet de toekomst te willen veiligstellen, door met name in pakjes en e-commerce logistiek te investeren. De doelstelling is zo de daling van het klassieke briefverkeer te counteren met groei in pakjes. Bpost slaat dit jaar munt uit de enorme boost die de pandemie e-commerce geeft, maar die pakjesboom leidt op zich ook tot problemen met een logistieke machine die door de toestroom naar adem hapt.

    Ich bin die Christel von der Post….

    *

    Het doel is zo de bedrijfswinst over de periode 2021-2026 te verhogen. Beleggers krijgen ook jaarlijks een 'financiële richtlijn' in plaats van een langetermijn doelstelling voor de bedrijfswinst. 'Dit omdat onze transformatie deels afhangt van externe factoren waarvan de timing niet altijd te voorspellen is', luidt het.

    Kurt VANSTEELAND

    *

    CORONA & CENSUUR  VRIJE COMMENTAAR

     8 December1948, meer dan een half mensenleven lang geleden, was dit in in mijn kinderjaar een heugelijke feestdag. Vooral als je het bekijkt met de ogen van toen.

    Grote Zus, mijn oogappel, zorg en toeverlaat thuis bij Moeder, was de dag voordien, pas goed 18 jaar, ‘ingetreden’ als… novice-klooqrerlinge. Zij was dus, en vooral onze goede Modder, meteen in de Hoogste Hemelder Gelukzaligied bij la Très Réverende Mamère in de strenge de Sterustraat in Ieper. Net een gevangenis. Met alleen aan de achterkantt zon op de binnenkoer…

    Wij, de overige 4 die achterbleven, begrepen het niet niet. Toen niet en nu nog altgijd niet. Navrazag doen kan niet, want er zijn niet eens meer van dat soort Nonnetjes meer over.

    Pas 10 jaar later, in 1958, na mijn legerdienst, zag ik haar voor het eerst terug in een open gesprek van man-tot-man. Onbegrijpelijk: van kop tot teen in zwart habijt, was ze hetzelfde speelse ding van weleer gebleven. Grote Zus was alleen veel wijzzer geworden.

    Als we elkaar nu nog weerzien, is het de confrontatie van het ene opgeleefd wrak met het andere. Maar in hzzr demente geest is zij al lang bij haar Hemelse Bruidegom.

    Wa   t doet het de ziel deugd een haast voltooid leven op en milde winterdag als vandaag te mo,gen her-beleden.

    1. Een ‘palkes-deinst’ met dat van Hierboven? Ja graag. Voor mij suikerrasp met twee gouden lepeltjes…

     

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    08-12-2020, 13:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    07-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500449 - EINDELIJK DE NAAKTE WAARJEID OVER SLINXE RADDRAAIERIJ, ZWARTE PIETERIJ EN MOSLIMMER -LIRFDE

    .

    500449 - EINDELIJK DE NAAKTE WAARJEID OVER SLINXE RADDRAAIERIJ, ZWARTE PIETERIJ EN MOSLIMMER -LIRFDE

    MAANDAG 7 DECEMBER 2020

    INHOUD

    NIET HET RIJKE WELVARENDE WESTEN MAAR DE GANSE MOSLIM-WERELD MOET DE MOELE EN STOFELIJKE SCHADE TERIGBETAALEN AAN ‘DONKER AFREIKA’

    *

    https://outlook.live.com/owa/?path=/mail/inbox/rp

    *

    “IEDEREEN HIELD ZICH MET SLAVERNIJ BEZIG”

    Men kent het officiële verhaal van de slavenhandel intussen maar al te goed: we dreunen het af in de klas, we horen het op televisie en op de radio: toen de Europeanen de wereld ‘koloniseerden’, introduceerden ze er de slavenhandel. Op die slavenhandel bouwden zij hun rijkdommen. Het is dus met een verdiend schaamtegevoel dat Europa overgaat tot herstelbetalingen. Herstelbetalingen aan Afrika, dat de Europese slavenhandelaars zowat hebben leeggeroofd.


    Bernard Lugan, professor aan de Ecole de Guerre en aan Saint-Cyr, expert in het internationaal Rwanda-tribunaal en bovenal Afrika-expert, heeft een boek geschreven over de slavenhandel. Hij zet een zeer genuanceerd beeld neer, dat regelrecht ingaat tegen het politiek correcte riedeltje van de blanke schuld. Hij werd in ‘Eléments’, het tijdschrift van onze Franse zuster-vereniging, geïnterviewd.

    Xxxxx

    “Alle volkeren hebben slaven gehad. In mijn studie-gebied zie ik 3 soorten slavenhandel.

    Een eerste, inter-Afrikaanse slavenhandel.

    Een tweede, de Arabisch-islamitische, die zich in een 6-tal regio’s ontwikkelde in Afrika. De grote Arabische slavenhandel startte in Afrika op rond de 7de eeuw en zou pas een einde nemen met de koloniale tijd.

    En de derde slavenhandel, de Atlantische, die in de 16de eeuw begon en eindigde in de 19de eeuw”.

     

    De Europeanen hebben de slavenhandel niet uitgevonden! Lugan daarover: “In het pre-koloniale Afrika bestonden er veel lokale sociale structuren die op slavernij waren gebaseerd, vooral dan langs de kust en in het binnenland van de regio die Ivoorkust, Liberia, Sierra Leone omvat.” Of zoals Olivier Pétré-Grenouilleau schreef: “Zwart Afrika was niet alleen slachtoffer van de slavernij, het was tevens een van de belangrijkste actoren”. Zonder de actieve medewerking van zwarte staten was een Europese slavenhandel onmogelijk geweest, aldus Bernard Lugan, die hierbij ook de woorden van de vroegere president van Benin, Mathieu Kérékou, aanhaalt: “De Afrikanen hebben een bijzonder hatelijke rol gespeeld in de slavernij”. Slavenhandel was in de eerste plaats een inter-Afrikaanse aangelegenheid. Gevangen zwarte slaven die uit het binnenland naar de kust werden getransporteerd, de distributie netwerken, de verschillende tolposten, taksen die werden geïnd: het maakte, aldus professor Lugan, deel uit van een verrijkings-machine van sommige Afrikanen ten nadele van heel wat andere Afrikanen. Voltaire zei hierover: “Men verwijt ons de slavenhandel. Maar een volk dat zijn kinderen verkoopt, valt nog meer te verwijten dan de kopers”.

    De belangrijke islamitisch-Arabische slavenhandel

    Als professor Bernard Lugan wordt geconfronteerd met de vraag naar de verschillen tussen de Europese, Atlantische versie van de slavenhandel, en de islamitisch-Arabische, aarzelt hij geen moment: “Ik zie twee grote verschillen. De Europeanen hebben nooit deelgenomen aan de jacht op slaven, terwijl de Arabische moslims regelmatig rechtstreeks hierin betrokken waren. De Europese versie van de slavernij had vooral betrekking op mannen, die geschikt waren om in de plantages te werken, terwijl de Arabisch-islamitische in de eerste plaats gefocust was op jonge vrouwen of jonge mannen”. Een derde verschil, zal later uit het interview blijken, is ook dat de Europeanen tot hier toe de enige zijn geweest om slavernij ook officieel af te schaffen.

    Maar, zegt Lugan, één aspect bij de slavernij blijft – nog altijd – onderbelicht. “Gedurende meer dan 10 eeuwen, van 700 tot ongeveer het begin van de 19de eeuw, vonden op de Balkan en in de Middellandse Zee overvallen plaats, waarbij naar schatting miljoenen Europeanen als slaaf werden weggevoerd. Raids georganiseerd door islamitische Arabieren. De eerste hadden plaats op Sicilië in 652. Tijdens de maand oktober van 1505 bijvoorbeeld werden de regio’s Alicante en Malaga overvallen en duizenden inwoners weggevoerd. Een exhaustieve lijst opstellen is onbegonnen werk, maar enkele zeer brutale overvallen in Italië wil ik u nog meegeven: in 1544 werden 7.000 Napolitanen weggevoerd, in 1554 was het de beurt aan 6.000 inwoners van Vieste (in de Italiaanse provincie Puglia), in 1556 4.000 Spanjaarden uit Andaloesië”, aldus nog de auteur.

    Toen de Middellandse Zee – door militaire interventies van Europese staten – te gevaarlijk werd, verlegden de piraten van Marokko hun actiegebied. Ze voerden razzia’s uit tot in het Kanaal, de Ierse Zee, de Faroer-eilanden.

    De derde vorm van slavenhandel, de Europees-Atlantische, kwam er met de Portugese ontdekkingsreizigers. Zij wilden via een andere route naar India en kwamen op die manier in Afrika terecht. Door de ontwikkeling van de handel, waaronder de slavenhandel, verlegde het economisch zwaartepunt van Afrika zich naar het westen van Afrika, de kustlijn, die voor de slavenhandel economisch slechts zeer marginaal was, en eigenlijk niet meetelde.

    Zo komt professor Lugan tot het laatste verwijt van de politiek- correcte blanke slavernij-verhalen: de enorme rijkdom die hierdoor in Europa werd opgebouwd en de morele plicht van de Europeanen om die terug te betalen (het boek van Eric Williams, “Capitalism and Slavery”, van 1944). Neen, zegt Lugan, dit verwijt kan onmogelijk worden weerhouden. Er werd intussen aangetoond dat de slavenhandel slechts een zeer bijkomstige rol heeft gespeeld in de koloniale handel van de Europese grootmachten. Zo maakten de slavenschepen in de 18de eeuw, op het hoogtepunt van de Britse koloniale handel, slechts 1,5 procent uit van de ganse commerciële vloot, en 3 procent van de ganse tonnage.

    Daarenboven, “als de winsten van de slavenhandel aan de basis zouden liggen van de industriële revolutie, hoe kan men dan verklaren dat op het einde van de 18de eeuw de Franse koloniale handel groter was dan de Britse, terwijl in Frankrijk er nog lang geen sprake was van een industriële revolutie. En hoe te verklaren dat Portugal dat aan de basis lag van de ontwikkeling van de slavenhandel, een van de belangrijkste landen was die buiten de industriële revolutie bleef!”

    “Als deze marxistische interpretatie zou kloppen, dan zou de industriële revolutie in de Verenigde Staten van Amerika moeten ontstaan zijn in het zuiden, dat een slaven-regio was, en niet in het noorden, waar de slavernij was afgeschaft. Terwijl het natuurlijk net andersom is gebeurd”.

    Hopelijk kunnen we snel een Nederlandstalige versie van dit boek lezen!

    *Peter Logghe

    *

    Lugan, B., Esclavage, l’histoire à l’endroit, Ed. L’Afrique réelle, 2020, 195 pag

     

    CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

    Slacvevhandel, na de Oudheid, en dus gelijklopend niet het opkomen van het Christendom, tenzij ‘intern-Afrikaans’, zogezegd voor ‘Eigen Gebruik’ onder elkaar… Alleen geschikt voor de eigen interne onderbuikse Makrt in ‘Donkr Afrika’ zelf. Enuchen en zo… Allemaal o zo broodnodig om harems te bewaken. Typische folklorisme getinte gebruiken die ht Westen o zo btoodnodig aan het importeren is is..

    We lazen daarstraks da de Kanaalzone ooit het geliefkoosd jachtgebied is geweest van Marokko. Vandaar die afkeer die Geert Wilders doet zeggen, dat hij er genoeg van heeft…

    En toen kwam daar ineens, als door God gezonden, tijdens de Gouden Eeuw van de jaren 600, De Profeet een onbekende Woestijn-Roverhofdman, met opgeheven roede en vlijmscherp geslepen kromzwaard, zot van jonge tot zeer jong vlees, op het waan-idee van de Arabiscie (meestal) slipjes- slavendrijverij tot ver buiten de overvol gestoken dorpsgrrenzen van de eigen leefwererelden Mekka en Medina…

    Dat ging zo haast 2.000 jaar lang door, tot de huidige dag, welwiswaar sedert de Conentie van Brussel (1890) door Lepold-met-den-Baarde, of uit eerlijke schaamte, wie zal hdt zeggen? iets of wat … bedekter vrtsie door. Wat meer ‘versluierd’ als U begrijpt wat ik bedoel. Maar war daaribder verborgen blijft, blijft hetzelfde…

     

    En dan de plantages. Een heropflakkering van de slavernij, als niet bij een of andere Pakbonnd aangesloten werkkracht, op de werklvloer in De Nieuwe Wereld, nadat die eerst als ‘Aboriginals’ gevolkkerenmoord werden, en wat daarna nos restte, overgebracht in ‘Resdervaten’ die, mits betaling vrij toegankelijk zijn voor toeristen.

    Het IItalians Nonnetje Maria Theresia van daarjuist weet er aalles van en volgt het verloop van haar levens-werk van zeer nabij aan de Rechterhand des Vaders. Wat haar zeker niet in dank wordt afgenomen door alle Moderne Wereld Verbeteraars van tegenwoordig.

    Voor de Conventie van Brussel (2 juli 1890)

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Conferentie_van_Brussel

     *

    HOW TO HOLD THE WEST

    *

    Digitalia

    07-12-2020, 18:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500450 - GOEDE BEURSGANG, NIEUWE BEDRIJVEN LIGGEN VOOR HET GRIJPEN MAAR TRUMP ZAL ER NIET EENS VOOR BEDABKT WORDEN. EEN DOORDENKERTJE….

    .

    500450 - GOEDE BEURSGANG, NIEUWE BEDRIJVEN LIGGEN VOOR HET GRIJPEN MAAR TRUMP ZAL ER NIET EENS VOOR BEDABKT WORDEN. EEN DOORDENKERTJE….

    MAANDAG 7 DECEMBER 2020

    INHOUD

    BLOEDRODE SLAVEN-DRIJVEFIJ OP Z’N CHINEES VIA HET GEHEIMWAPEN VQN EPIDEMIE ZAAIEN HEEFT HELIGEN NODOG ALS HIERONDER DIE ITALIAANSE NON. HOW THE WEST HAS TI BE WON: BEWEGGING.HALT.BE

    *

    1880 MARIA JOSEPHA ROSELLO

    Maria Josepha Rosello, Savona, Italië; stichteres; † 1880.

    Feest 7 december.

    Maria Josepha werd op 27 mei 1811 in het Italiaanse plaatsje Albisola Marina geboren. Op 17-jarige leeftijd trad zij toe tot de tertiarissen van Sint-Franciscus.

    Op verzoek van de bisschop van Savona verzamelde zij een aantal jonge vrouwen om zich heen die haar zouden helpen bij de twee schooltjes, welke zij zou beginnen in die stad. Uit deze groep groeide de religieuze congregatie van de Dochters van Onze Lieve Vrouw van Barmhartigheid. Veertig jaar stond zij als algemeen overste aan het hoofd. Zij spande zich vooral in om Afrikaanse slavenkinderen vrij te kopen. Tegen het eind van haar leven had de congregatie intussen ook in Amerika vaste voet gekregen. Zij stierf op 7 december 1880. Op 6 november 1938 werd zij zalig verklaard. Haar heiligverklaring volgde op 12 juni 1949.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    De MR-Obsessie

    Paarsgroen blijft last hebben van woelwater Bouchez. De voorzitter van de Waalse liberalen wil nog steeds dat er versoepelingen moeten komen tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. De kans dat dat gaat gebeuren blijft echter miniem. De voornaamste reden waarom we nl nu met de tweede lockdown zitten is het gevolg van de te snelle versoepeling door de regering (nou, ja) van Wilmès, partijgenote van Bouchez die regeerde met een uitgelezen club van gelegenheidsministers uit dezelfde partij.

    Men oogst wat men gezaaid heeft. Had men gekozen voor Paarsgeel i.pl.v. voor Paarsgroen+ dat had men van heel die MR geen last meer gehad, althans niet binnen de federale regering. Met dank aan o.m. “formateur” Lachaert die daarvoor zijn woord moest opeten en kazak draaien, wat zijn partij, Open VLD, bij een volgende verkiezing door de blauwe achterban zwaar zal worden aangerekend.

    Bouchez is trouwens niet de enige francofoon die vindt dat de Vlamingen in de Paarsgroen+ regering teveel te zeggen hebben; hij is er wel de spreekbuis van. Als Walen en Brusselaars straks alleen nog hun eigen wil willen doordrukken moeten ze maar zorgen dat dit land gesplitst raakt, zoals ik al eens schreef in mijn blog van 19 novemb

     *

    AIRBNB TREKT INTEKENPRIJS MET EEN KWART OP

    Brian Chesky,

    CEO en oprichter van Airbnb ©REUTERS

    Vandaag om 07:33

    Sleutelfiguren   Brian Chesky, Joe Gebbia, Nathan Blecharczyk

    Hoofdkantoor   San Francisco

    *

    Beleggers popelen om in te checken bij de beursgang van Airbnb, 's werelds grootste verhuur-platform.

    Airbnb maakt donderdag zijn debuut op Wall Street. Het toerismebedrijf zei initieel dat het zijn aandelen in de vork van 44 tot 50 dollar zou verkopen. Maar de vraag bij investeerders is volgens zakenkant The Wall Street Journal dermate groot dat Airbnb die prijsvork met zowat een kwart optrekt, naar 56 tot 60 dollar.

    Aan de bovenkant van die vork zou Airbnb gewaardeerd worden op 42 miljard dollar. Ook het Belgische Sofina heeft - als aandeelhouder van enkele investerings-fondsen van Sequoia - daardoor uitzicht op een mooie papieren meerwaarde. Sequoia heeft luidens het prospectus 17,9 procent van Airbnb in handen.

    Airbnb haalt voor alle duidelijkheid geen vers kapitaal op. Het zijn de bestaande aandeelhouders die enkele tientallen miljoenen aandelen op de markt gooien.

    Party like it's 1999

    Beleggers tekenden in 2020 al voor 140 miljard dollar in op nieuwkomers. Dat is meer dan tijdens de dotcom-gekte in 1999

    Airbnb moet het sluitstuk worden van een jaar waarin investeerders storm liepen voor nieuwelingen op de Amerikaanse beurzen, aangevuurd door een lange serie records op technologie-beurs Nasdaq. En dat allemaal ondanks, of in sommige gevallen dankzij, een pandemie die de economie wereldwijd tijdelijk heeft stil gelegd.

    Tot op vandaag leverden beursintroducties dit jaar op Wall Straat al 140 miljard dollar vers kapitaal op. Dat is een record. Het vorige record dateert van 1999 toen de dotcom-gekte losbarstte.

    Behalve Airbnb maakt deze week ook DoorDash de stap naar Wall Street. Doordash is de grootste maatijd-bezorger van de VS, en de beursgang lijkt nog vlotter te lopen dan bij Airbnb. Het bedrijf trekt al voor de tweede keer de introductieprijs op tot 85 à 95 dollar per aandeel, wat aan de bovenkant een waardering van 36 miljard dollar oplevert.

    Jan De Schamphelaere

    CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

    Neen toeval bestaat niet wegens veel te profaan vn inhiud. “Toeval” dus als een jonge man het meisje van zijn dromen op het juiste moment tegen het lijf loopt? J a, natuurlijk, in en wereld waar zowel de eeuwige Goddelijke Voorzienigheid als het versleten begrip ‘Socialisme’ dient vervangen te worden door Sloefkens Beweging.Vooruitt.


    Om er met open armen te worden ontvangen dor het vroeger al opgedoekte A.C.W, nu BewegingNet?

    Samen Vooruit of Samen … Vergaan?

    De MR-Obsessie.

    Sorry, beste vriend Guvaal, maar eerst dacht ik dat daar stond de MERDE-opcessie. Maar U kennende, weet ik dat U het deftig wil houden. Trouwens zowel MR als MERDE komen uit de Fase taal, zijn zowat synoniem van elkaar en derhave zijn ze overduidelijk voor iedere échte Vaderlads Lieveende inboorling. Ook en vooral voor de eigen achtervan, die nu duq ’en bloc’ op z”n lachaards kan overkomen naar Het Blok.

    -

    En dan, om af te ronden – snik- het Luctor et Emergo van Amerika’s Hipe, Glory and Steuggle for Life…

    Zelfs na de – volgens de VRT- mijonenen Corona-doden door zijn schuldige nalatenheid, een nooit geziene groei van de welvaart: hoe doet ‘m het, hoe doet ‘m het.

    En straks, met Sleepy Joe en avant aan het op z’n Klassiek-Slinkxe wijze ontstolen Grote Roer, die tot in de hemel zal geprezen worden voor – zonder namen te noemen - des mans economische mirakel-doenderij, zal ook de levensreddende Trump-vaccin hem onsterfelijk maken.

    Ja, Linksen zijn wel stom, maar toch ook weer niet helemaal op hubn kop gevallen.

    Enfin, dat wil zeggen toch zolang onsterfelijk, diene Biden, net zolang tot Beweging.Vooruit ovcr zijn eigen sloefkens zal gestruikeld zijn. Op met het eigen na-bonzend hoofd te pletter te zijn gelopen tegen het Ope,nbaar Beschermd Erfgoed op de Gentse heuveltop dan jarenlang op kosten van Jan Modaal werd in stand gehouden en behoed voor volledig verval.

    Loontje dat om z’n boontje kwam, weet U nog?

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    07-12-2020, 11:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!