MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    31-07-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50061236 BIS - HET EINDE VAN HET OPGEFOKTE RODE LOKLIEDJE ZIT ER AAN TE KOMEN

    ZATERDAG 31 JULI 2021

    50061236 BIS - HET EINDE VAN HET OPGEFOKTE RODE LOKLIEDJE ZIT ER AAN TE KOMEN

    I N H O U D

    Mooi was het, net als het Lied van de Lorelei. De misleide schppers voeren namelijk zichzelf te pletter op de rotsen…. En het bleef maar voorttduren.

    *

    *

    Het heeft lang geduuird, maar de laatste golfjes door de Hasseltse Kaaaalduiker veroorzaakt, zijn uitgestorven. PIKKEL IS GEFLOPT.

    Geen Pukkeel Pop meer, maar Pukkel Flop. De geldklopperij heeft al te lang geduurd.

     

    Blijft voorlopig definitief on-opgelpst: het GAT in de Begrotng door de tomeloos voorgeschoten ‘subsidies’ om tegen beter weten in, de boel bij die lieve noodlijdende draaiende te blijven houden.

    Terugbetaling in 3 keer? Nu, dan en nooit?!!!!

     

     

    *

    *

    CULTUUR - CHOKRI

    *

    *

    foto: ©Erwin Vanmol

    Pukkelpop, de Chokri-zeepbel en de festivalb usiness

    Tijd voor iets anders?

    Acta Sanctorum - 28/07/2021 Johan Sanctorum - Leestijd 6 minuten

    -

    ‘Social distancing en mondmaskers zullen niet nodig zijn. We gaan voor de volle capaciteit van 65.000 bezoekers per dag. Je zal mogen rondlopen en elkaar kussen!’

    Met die mededeling op Studio Brussel, drie maand geleden, kondigde Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine triomfantelijk aan dat zijn festival van 19 tot 22 augustus zou doorgaan. We waren dan 11 mei. Grote broer Tomorrowland koesterde hetzelfde voornemen, maar werd op 23 juni door twee lokale burgemeesters, die hun verantwoordelijkheid durfden nemen, gecounterd: te onveilig, te groot besmettingsrisico, zeker gelet op het internationale karakter van het evenement.

    De nationale politiek blies daarentegen warm en koud. Men had in de zomerversoepeling een limiet van 5000 man voorzien, kleine evenementen dus, niet de 65.000 dus waar Chokri het over had. Maar diens blufpoker draaide uit op een selffulfilling prophecy omdat niemand de ballen had om de Pukkelpop-organisator terug te fluiten. Al plaatste Infectiologe Erika Vlieghe, de voorzitster van de adviesraad GEMS, grote vraagtekens bij de organisatie van mega-zomerfestivals. Het bleek een roep in de woestijn, de politiek liep achter rattenvanger Mahassine aan, de leugen was vertrokken.

    Stevaertiaanse branie’

    Premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) verdrongen elkaar alvast voor de televisiecamera’s om het goede nieuws te brengen. Zelfs op 11 juli maakt Jambon zich nog sterk dat het Hasselts rockfestival zou doorgaan, mits voorleggen van een vaccinatiebewijs of een PCR-test.

     

    Tot de federale regering onder impuls van gezondheidsminister Vandenbroucke besliste om de geldigheid van die test te verlagen van 72 naar 48 uur. Waarna Mahassine besloot om te annuleren wegens overmacht. Er wordt nu vooral gekibbeld rond de vraag of hij de toegekende 1,8 miljoen euro Vlaamse overheidssteun mag behouden, en waarvoor die dan moet dienen.

     

    De Chokri-truc ruikt naar de arrogantie van de Teletubbies en de gebakken sp.a-lucht die de Vlaamse politiek na de eeuwwisseling doordrong

     

    In De Morgen van 25 juli echter legt Marc Didden, cineast, rockjournalist en insider in het festivalmilieu, de vinger op de echte wonde: onder de striemende titel ‘Dachten de organisatoren werkelijk dat er dagelijks 66.000 gelukkigen over de Kiewitse Kavel zouden hossen?’ geeft hij de ‘dubieuze middenstander’ (sic) Chokri Mahassine ervan langs, en suggereert een link met het verleden van de Vlaamse socialisten, het zwaar gesubsidieerde vrijheid-blijheid-sfeertje, getekend Steve Stevaert. De Chokri-truc ruikt naar de arrogantie van de Teletubbies en de gebakken sp.a-lucht die de Vlaamse politiek na de eeuwwisseling doordrong. Of zoals Didden het verwoordt:

     

    ‘De manier waarop de Pukkelpauzen, nog midden in de pandemie, met aftandse stevaertiaanse branie communiceerden over het evenement stoorde me wel en vond ik van in het begin verdacht.’

    -

    Hasselts kameradennetwerk

     

    Diddens rekwisitoor is voor mij de column van de week. Jammer dat dit soort opinies achter een betaalmuur zit. Want de manier hoe de immer goedlachse Mahassine probeerde zijn eigen dictaat door te drijven en de politiek de arm om te wringen, veronderstellend dat brede lagen van de Vlaamse jeugd hem daardoor op handen zouden dragen waardoor de beleidsverantwoordelijken eveneens overstag zouden gaan, ruikt inderdaad naar socialistische paradijsretoriek. ‘Je zal mogen rondlopen en elkaar kussen’. Pandemie? Welke pandemie? Mahassine en Vandenbroucke zijn, hoewel beiden met hetzelfde Teletubbie-verleden, vandaag elkaars tegenpolen.

     

    Het Stevaert-populisme beleeft zijn laatste stuiptrekking

    Helaas heeft het Pukkelpop-boegbeeld dit keer zijn hand overspeeld. Het Stevaert-populisme beleeft zijn laatste stuiptrekking, begeleid door andere troebelwatervissers als de Limburgse Claes-clan en Noël Slangen, de ooit wegens schriftvervalsing veroordeelde communicatie-expert en nu HLN-columnist, niet toevallig allemaal afkomstig uit het Hasseltse kameradennetwerk dat het Vlaamse politieke universum rond de eeuwwisseling beheerste. Achter de schermen proberen ze via het sneakerproduct Conner Rousseau dat elan nieuw leven in te blazen. Maar de tijden zijn veranderd, we zitten met een virus dat zich van gebakken lucht niks aantrekt. Tijd voor het betere bestuurswerk.

    Dat ook Mahassine nu van zijn voetstuk valt, is een veeg teken voor de oude kameraden. Toen Pukkelpop tien jaar geleden, in de zomer van 2011, door een windhoos werd getroffen en er vijf doden te betreuren vielen, kwam de organisator nog goed weg en kon hij zich zowaar als slachtoffer profileren, al werden er vragen gesteld rond de infrastructuur, de veiligheidsvoorschriften, het negeren van de weersvoorspellingen, de chaotische communicatie tijdens de doortocht van het noodweer. ‘Lieve Chokri’ kreeg van alle kanten steunbetuigingen, vooral uit de muzieksector. Nu is dat wel even anders.

    Autosalon van de popmuziek

     

    Eric Smout bijvoorbeeld, programmator en intendant van het OLT Rivierenhof in Antwerpen, is snoeihard voor zijn collega. Hij stelt dat Pukkelpop dit jaar op drijfzand was gebouwd, en via exclusiviteitsdeals met bands en technici de sector nog dieper in de put heeft geduwd, om tenslotte bij annulatie langs de kas van de subsidiërende Vlaamse overheid te passeren. Il faut le faire, een staaltje onvervalste graaicultuur.

    Smout vertolkt een algemeen gevoel in de sector: dit soort festival-industrie lijkt een paar morele handvaten te missen en draait op puur winstbejag, een fenomeen dat we ook al rondom Tomorrowland signaleerden. Heel eerlijk: het soort ‘cultuur’ dat op dit soort festivals wordt gecelebreerd, straalt die ondraaglijke lichtheid ook uit. Tijd voor bezinning? Iets kleiners, kwaliteitsvoller? Terug naar…?

     

    Wat ons op de slotbedenking van Marc Didden brengt, die ik u ook niet wil onthouden: ‘Zou het niet wijs zijn om deze al dan niet gedwongen rustpauze te benutten en zich af te vragen of het fenomeen van het megafestival (dus niet alleen Pukkelpop) zijn beste tijd niet gehad heeft? Heeft een generatie die haar muziek via allerhande nieuwe methodes en technieken zoekt en vindt nog een ware behoefte aan deze giganteske Autosalons der Popmuziek?’

    Daarmee suggereert Didden een cultuur-omslag, en dan wordt pas interessant: elk nadeel heb zijn voordeel, en zelfs corona kan iets positiefs opleveren. Met het uiteenspatten van de Chokri-zeepbel komt de mega-festivalbusiness op de helling, en de (on)zin van het bijeendrijven van 100.000 man voor een decibel-orgie, met alle overlastproblemen dat dit met zich meebrengt. Misschien is het wel tijd voor iets anders, meer lokaal, op kwaliteit en authenticiteit gericht. Evenementen waar groepsbeleving in plaats van massagevoel, identiteit in plaats van eenheidsworst, maar ook echte creativiteit heruitgevonden wordt. Meer aandacht voor beginnende bands, groepen allerhande, eigenzinnige muziekmakers en mensen die écht op een instrument spelen in plaats van cd’s te draaien.

    Klinkt allemaal lekker ouderwets, Didden wordt dan ook een ouwe vent. Maar ook mijn zoon van 17 verkoos dit jaar het scoutsdorp met free podium tijdens de Druivenfeesten in Overijse, boven Pukkelpop. Ook festivals kunnen ouderwets worden, de sector mag zich bezinnen. En Chokri mag zijn pensioen opnemen van Vlaams sp.a-parlementslid, een vergadering waar hij altijd uitblonk door afwezigheid. Niemand heeft hem ooit gemist.

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Geween en tandengeknars bij alle belgicistische ‘Beleidsmakers’ en nog eerger bij hun hielenlikkers van de Pers. De arme Chouckri toch! En och arme, die vele honderden jonge mensen die zich te pletter verveleden, die zich bestolen voelen om niet lekker losbandig nachtenlang het geld door vensters en deuren te kunnen gooien voor grensverleggende roesmiddelen.

    -

    Als het, zoals bij knipperende verkeerslichten; niet meer gaat op Rood, dan maar op GROEN spelen, zeker? Dat is tegenwoordig toch van waar de wind vandaan komt?

    *

    Digithalys





    31-07-2021, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    30-07-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500326 WERELDLEIDERS TWEETEN GRAAG EN ANDEREN STROOIEN MET GELD EN ZWEET

                  

    VRIJDAG 30 JULI 2021

    500326 WERELDLEIDERS TWEETEN GRAAG EN ANDEREN STROOIEN MET GELD EN ZWEET

    *

    I N H O U D

     De Ex-Dekaan     van de Leuvense Mater Alma en zijn tweets. Doet ùe ’n beetje denken aan den Donald uit Amerika. Wat niet al lachende kan gezegd worden, is de waaheid nidt.

    Vooral niet als de ‘gekwetste’ zich op de tenen getrapt vorlt en als reactie nog wat meer (broeikas) gas geeft. Door het bijvoorbeeld met alle mogeelijke (Overheids)midddelen bij het publiek in te drammen.

    Wat de gedroomde manier is om de aandacht van de in slaap gesuste Bevolking af te leiden van datgene waarmee de Overheid in weerkeljkheid zonder ophouden bezig is te bekokstoven. Namelijk de ommezwaai naar de Nieuwe Wereld Orde, gebaseerd op het woke waanidee dat alles nu eenmaal, net als het weer, regelmatig moet veranderen.

    De Mensheid herscheppen naar zijn eigen persoonlijk door de Overheid gecontroleerd ontwerp.

    -

    Gelukkig is daar het menselijk vernuft dat meestal de zaken weer rechtzet zoals het hoort.. Eenmaal gekoppeld aan ondernemings-en werklust, staat niets meer het

    Algemeen Welzijn in de weg. Zelfs niet – bij hoge uitzondering, - beneden de Taal-Armoede- en ¨Pretetiegrens. %eetwat graagt dus De Tijd geciteerd die er terecht prat op gaat dat er ook in Waals-Brabant xlimme koppen wonen mrt twe werkzame handen.

    *

    WAALS ODOO WAARDEVOLSTE TECHBEDRIJF VAN BELGIË

    *

    CEO Fabien Pinckaers op het hoofdkwartier van Odoo in het Waals-Brabantse Ramillies. ©BELGA


    Gisteren om 14:00

     

    De Amerikaanse durfkapitalist Summit Partners koopt twee andere aandeelhouders uit bij Odoo. Volgens onze informatie wordt het Waalse softwarebedrijf bij de operatie gewaardeerd op 2 à 2,5 miljard euro (2,4 à 3 miljard dollar). Dat maakt van Odoo België's waardevolste private techbedrijf.

     

    De Belgische eenhoorns - niet-beursgenoteerde techbedrijven met een waardering van minstens 1 miljard dollar - zijn dun gezaaid. Enkel het databeheerbedrijf Collibra - vorig jaar op 2,3 miljard dollar gewaardeerd - en het webhostingbedrijf Team.blue (ex-Combell) behoren tot dat clubje. De softwarebedrijven Deliverect en Showpad zijn goed op weg om die miljardenstatus snel te bereiken.

     

    Ook Odoo mag zich voortaan een eenhoorn noemen. Zelfs een dubbele eenhoorn. CEO Fabien Pinckaers houdt de lippen stijf op elkaar, maar De Tijd vernam dat het Waals-Brabantse softwarebedrijf bij een recente hertekening van zijn aandeelhouderschap op 2 à 2,5 miljard euro (2,4 à 3 miljard dollar) werd gewaardeerd. Dat maakt van het bedrijf niet enkel de eerste Waalse 'unicorn', maar ook de waardevolste Belgische start-up.

    De essentie

     

       Summit Partners koopt sommige aandeelhouders (deels) uit bij het Waalse softwarebedrijf Odoo.

       De Amerikaanse durfkapitalist legt daar 180 miljoen euro voor op tafel en wordt de tweede aandeelhouder na CEO Fabien Pinckaers.

       Officieel wordt met geen woord gerept over de waardering van Odoo bij de deal. Uit goede bron vernam De Tijd dat die 2 à 2,5 miljard euro (2,4 à 3 miljard dollar) bedraagt.

       Dat maakt van Odoo de waardevolste Belgische start-up en de eerst Waalse eenhoorn ('unicorn').

     

    Bij die operatie legt de Amerikaanse durfkapitalist Summit Partners, die anderhalf jaar geleden in het kapitaal van Odoo is gestapt, 180 miljoen euro op tafel om zijn mede-investeerders XAnge (volledig) en Sofinnova (deels) uit te kopen. Sofinnova zat sinds 2009 in het kapitaal van Odoo, XAnge sinds 2014.

    Michael Sephiha

    *

    KLIMAATJENNER

    *

    Klimaat-jenner Rik Torfs jaagt klimaat-gekkies op de kast.

    *

    foto: ©BelgaImage / Nicolas Maeterlinck

    -

    Schuilt er een klimaat-jenner in Rik Torfs?

    Een mogelijke interpretatie van een paar opmerkelijke klimaattweets

    Commentaar - 29/07/2021 Koen Tanghe - Leestijd 4 minuten

    -

    We kennen al termen als klimaat-negationist, klimaat-gekkie, klimaat-scepticus, klimaat-treuzelaar en klimaat-realist. Misschien moet er nog eentje aan dit lijstje toegevoegd worden: klimaat-pester of -jenner.

     

    Het betreft klimaatrealisten, -treuzelaars, -sceptici of -ontkenners die zich dusdanig ergeren aan het oeverloze klimaat-geblaat van de gekkies dat ze hen op een subtiele manier jennen met relativerende weer- of klimaat stellingen. Genre: ‘We hadden in 1342 ook al eens een zware overstroming.’ ‘In 1976 was het eveneens zeer warm.’ ‘We moeten ons aanpassen.’ Of, de ultieme dooddoener: ‘Het klimaat veranderde altijd al.’ Het zijn waarheden als koeien die gekkies al eens met de mond vol tanden achterlaten.

    Over koeien en pesten

     

    Toeval of niet, maar koeien lijken de lievelingsdieren van Rik Torfs te zijn. Hij noemt ze zelfs zijn vriendinnen (het spreekt voor zich dat deze volstrekt onschuldige opmerking allesbehalve katholieke gedachten ontlokte aan sommige van zijn minder godvruchtige en in het canonieke recht beslagen volgers).

     

    Over pesten weidt hij ook al eens uit. Zo zou politiek een legale versie van pesten op het werk zijn en zou hij opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen, mocht ‘het in Leuven zijn’, ‘al was het alleen om Tobback te pesten‘.

     

    Of wat denkt U van deze: ‘Een mooïe (sic) passage uit het boek “Vertrouw op je gefoel (sic)” van Nikolaas Sintobin: “Mensen pesten onderling veel. Een van de redenen hiervan is dat het leuk is.” Dat word (sic) weinig gezegd en is, helaas (pindakaas) heel misschien, helemaal waar.’’

     

    Niet alle extreme weersomstandigheden zijn een gevolg van klimaatverandering

     

    Een en ander doet een mens op zijn minst vragen stellen bij een aantal van zijn recente klimaattweets. Zoals daar zijn: ‘Niet alle extreme weersomstandigheden zijn een gevolg van klimaatverandering.’ Of: de stelling dat de huidige overstromingen het gevolg zijn van de klimaatcrisis verwart weer met klimaat en kan wetenschappelijk niet bewezen worden.

    Een pedant intermezzo

     

    Als ik eventjes pedant mag doen: geen enkele weersomstandigheid is een gevolg van klimaatverandering. Een klimaat is namelijk een statistische afgeleide van een heleboel concreet weer. Zoals een stroming in de kunst een afgeleide is van een groot aantal concrete kunstwerken. Het zijn systematische wijzingen in dat weer die zich, per definitie, vertalen in een wijziging van een bepaald klimaat. Niet omgekeerd.

     

    En wat zit er dan wel achter weersveranderingen, vraagt U zich misschien af. Onder meer wijzigingen in de temperatuur van de aardse atmosfeer en ook wijzigingen in temperatuurverschillen tussen verschillende delen van die atmosfeer.

    Wetenschappelijk bewezen versus wetenschappelijk

     

    Maar dat is dus semantische pedanterie of pedante semantiek. Mijnheer Torfs heeft gelijk, in die zin dat één weercalamiteit inderdaad niet met absolute zekerheid causaal gelinkt kan worden aan de opwarmende atmosfeer. Al betekent dit dan weer niet dat dat causaal verband per definitie onwetenschappelijk is, zoals overigens blijkt uit mijnheer Torfs’ eigen woorden.

     

    Als reactie op de verontwaardigde kritiek van de klimaat-gekkies tweette hij alweer enigszins jennerig dat wetenschap om twijfel draait en haaks staat op ‘pensée unique’, dogma’s en, jawel, religie:

     

    Daarmee wilde hij, voor zover ik hem goed begrepen heb, zeggen dat het vraagteken dat hij plaatste bij de genoemde causale link wetenschappelijk was, terwijl het uitroepingsteken van de gekkies dat niet was. Al kan de uitspraak ook in klimaat-sceptische zin geïnterpreteerd worden.

     

    Het betekent echter ook dat het leggen van een causaal verband tussen één extreem weerfenomeen en onze opwarmende atmosfeer wel degelijk wetenschappelijk kan zijn, ook al is het niet boven alle twijfel verheven. Het volstaat dat dit verband een hoge probabiliteit heeft, om het wetenschappelijk te noemen. Wetenschap draait ook in die zin rond twijfel, of kan dat doen.

    Klimaat-gekkies op de kast

     

    Een en ander wekt de indruk dat mijnheer Torfs gewoon wat aan het jennen was: hij zocht spijkers op laag water teneinde de klimaat-gekkies de kast op te jagen. Feit is in elk geval dat hij die gekkies inderdaad de kast op kreeg met zijn tweets, of dat nu de bedoeling was of niet.

     

    Zij zagen in de schier bijbelse zondvloed in Wallonië en elders immers een gedroomde kans om de klimaat-sceptici, -twijfelaars, -realisten en wat dies meer zei een klimaatgeweten te schoppen. Of daar in elk geval een zoveelste poging toe te doen.

     *

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Ook hier komt aan bod dat de internationalisering doorzet. Gelukte plaatselijke initiatieven worden door verkocht tegen grof geld en komen zp in buitenlandse handen. Waardoor vanzelfsprekend vreemde eenden in de bijt komen zwemmen.

    Om er vervolges, na verloop van tijd de lakens uit te delen?

    Weeral belastingsvrije verkoop van privé-aandelen? Met bestemming privé-fortuinen in Belstingsparadijzen…

    *

    Digithalys

     




    30-07-2021, 16:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    29-07-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5006123 - OVER DE OMLOOP ROND DED ZON VAN ONZE PLANEET

    DONDERDAG 29 JULI 2021

     

    5006123 - OVER DE OMLOOP ROND DED ZON VAN ONZE PLANEET

    *

    I N H O U D

    Langzaam maar zeker klaart voor Vlaanderen de hemel open. De econome boomt, de Vlaamse Leiders spreken steeds stoutere taal en het is zelfs zo dat de Staatsomroep de alles overtreffende historiche geschiedenis van ons rijke verleden op doek brengt. Gepland voor einde 2022, net op tijjd voor de alles bepalende Natonale Verkiezingen van 2013 het Jaar van de Bevrjding.

    “Vlaanderens Verhaal”: een geschiedenis om naar uit te kijken.

     

    -

    De toekomst ziet er dus stralend uit. Vooral als we even geen aandcht besteden aan het verhaal van de APPEL uit het verhaal van Adam & Eva die uit het Aards Paardijs werden verdreven, door misbruik van…. de appel, de vrucht van de Boom des Levens.

    Dat daarnaast, inzake Big Money, de dagelikse miljarden Euro’s van de APPLE Amerikaans-Arabische geldmachine de aandacht trekt, is nog maar normaal.

     

    Alleen ezels vallen altijd over dezelfde soort steen. Mensen toch niet.

    *

     

    WINSTMACHINES VAN BIG TECH VERDIENEN HALF MILJARD PER DAG

    Tim Cook is met Apple de CEO van de grootste winstmaker ter wereld. ©REUTERS

    GISTEREN om 17:02


    Apple, Alphabet en Microsoft maakten dinsdagavond verbluffende cijfers bekend. Als het over winst maken gaat, geven ze de rest van de wereld het nakijken.

    Het verbluffendst was Apple AAPL-1,29% , het waardevolste bedrijf ter wereld. Aangevuurd door boomende verkopen van de iPhone, het populairste hebbeding ter wereld, sprong de omzet in het traditiegetrouw 'zwakke' lentekwartaal 36 procent hoger naar 81 miljard dollar. De nettowinst verdubbelde bijna, naar bijna 22 miljard dollar. Dat is omgerekend 238 miljoen dollar per dag (zie tabel). Geen enkel bedrijf in de wereld doet beter, ook niet het Saoedische staatsoliebedrijf Aramco in een kwartaal met een fors herstelde olieprijs.

    De essentie   Alphabet, Microsoft en Apple klopten dinsdagavond de verwachtingen van analisten.

    Beleggers reageren het meest positief op Alphabet. De groep slaat munt uit de boomende onlineadvertentiemarkt.

    De drie bigtech-bedrijven zijn geweldige winstmachines.

    Google-eigenaar Alphabet GOOGL3,16% vertaalde 62 procent groei in 18,5 miljard dollar nettowinst, goed voor de derde plek in onze ‘winstrangschikking’ na Apple en Saudi Aramco. Microsoft verdiende 16,5 miljard dollar in het kwartaal dat bij de groep van Satya Nadella het laatste is van het boekjaar 2020-2021. De drie vlaggenschepen van big tech verdienden van 1 april tot 30 juni gezamenlijk 623 miljoen dollar per dag, of omgerekend 527 miljoen euro.

    Christophe De Rijcke

    Kurt Vansteeland Bas van der Hout

     

    *

    NEWS ZWALPT NAAR SCHERPER PROFIEL

    VAN REGIONALE FOCUS NAAR FOCUS OP ‘CULTURE WARS

    Nieuws - 28/07/2021 Harry De Paepe - Leestijd 2 minuten

    GB News startte op 13 juni met indrukwekkende kijkcijfers. Veteraan in de journalistiek Andrew Neil opende de uitzendingen in een ietwat slecht belichte studio. Hij beloofde de kijker vuur- en weerwerk tegen de toenemende greep van het woke-denken. Het kanaal diende een ‘verfrissende uitdaging’ te worden tegen ‘het gevestigde dieet van de Britse nieuwszenders’.

    Op zoek naar een profiel

     

    De zender is nog geen twee maanden ver en GB News bevindt zich al in een crisis. Andrew Neil rust op dit ogenblik uit in zijn woning in Zuid-Frankrijk. Hij beloofde de kijkers dat hij sowieso terugkeert, maar de ijverig tweetende Neil is akelig stil over zijn zender. Die kijkers lijken het jonge kanaal in de steek te laten. Het blijkt vooralsnog niet goed genoeg.

     

    een Britse versie van FOX News of de weg van een kritische, maar centrumrechtse zender

     

    Het management van GB News is bijgevolg onderling verdeeld over welke weg het wil inslaan met de zender. De weg van – zoals critici van voor de lancering al ijverig etiketteerden – een Britse versie van FOX News of de weg van een kritische, maar centrumrechtse zender – zoals Andrew Neil het ziet. De eerste versie focust dan vooral op de heersende ‘culture wars’ en de tweede versie mikt op een breder nieuwsaanbod vanuit andere gebieden dan Londen.

    ‘Taking the knee’

     

    Na de voetbalfinale tussen Italië en Engeland op 13 juli 2021 besloot de Welshe GB News-presentator Guto Harri te knielen in de televisiestudio als reactie tegen de vele racistische commentaren ten overstaan van verschillende voetballers van het verliezende Engelse team. Die handeling schoot in het verkeerde keelgat van de kijkers – wat leidde tot een boycot van de zender – en van verschillende bestuursleden van GB News.

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    En dan is er nog het komende vervlg-verhaal bij Just-is-Just over de beledigingen door onze RANZIGE RODE Nationaal gelauwerde virus-specialIst Van Ranst, vanwege een vrijspraak sprekende Noorderbuur, die de Cowid-gekte probeert te doorprikken. Van Rast nemde hem een leugenaar en een bedrieger, want zie, de Waarheid kwetst altijd eerst zij die aan de leigen veel geld of invloed verdienen.

    En kwestie van het juiste ellebogen gevel, als U het mij vraagt..

    Benieuwd wat de Chinezen hierover zullen berichten, want per slot van rekening gaat het om hun rerputatie als uitvinders van het Geheime Wapen dat

    hen de Wereld Herschappij had moeten opleveren.

    *

    Digithalys




    29-07-2021, 16:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    28-07-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500612 - DE WAARHEID IS EEN ZELDZAME MAAR UITERST KWETSBARE PAREL

    WOENSDAG 28 JULI 2021

     

         500612 - DE WAARHEID IS EEN ZELDZAME MAAR UITERST KWETSBARE PAREL

     

    I N H O U D

     

    •  ’s MaL l halten’!!! luidde het ooit tijdens de Bezetting der Nazi’s, de levensreddede Duitse Nationalistische Socialisten.

    Cowid mondmaskers of muilbanden: de resultaten zijn quasi dezelfde: ondderdrukking, geforceerd en gesmoord ocerkomen. In opdracht van de Alziene Overheid, die als een Big Brother zijn onderdanen in het gareel houdt.

    Verzet schaadt de gzondheid….

     


     REGELMANIE DUWT CHINESE BEURZEN NAAR BERENMARKT

    Omstaanders in Hongkong voor een scherm met de bloedrode koersen van de Hang Seng-index. ©AFP

    Serge Mampaey

    Vandaag om 15:37

    -

    De steile val van de Chinese en Hongkongse beurzen doet ook de trackers en fondsen die de groeimarkten schaduwen pijn. De exodus kan nog aanhouden, waarschuwen meerdere strategen, en China in een “berenmarkt” duwen.

    De Chinese Communistische Partij laat haar tanden zien aan enkele grote privé-bedrijven en daarmee ook aan de beurs. En die tanden zijn vlijmscherp. Peking legt bijna iedere dag nieuwe regels op aan de private ondernemingen, die daarmee hun winst potentieel aangetast zien. Onderwijsbedrijven, goed voor een omzet van 100 miljard dollar, mogen voortaan zelfs geen winst meer maken of buitenlands kapitaal ophalen. JP Morgan reageerde dat die aandelen ‘in feite niet-investeerbaar’ zijn geworden. De grootste online aanbieder van onderwijspakketten, Gaotu Techedu, decimeerde in twee dagen.

    De reus in maaltijdbezorging Meituan nam dinsdag op de beurs van Hongkong een nooit geziene duik van 18 procent, nadat er maandag al 14 procent was afgegaan. 60 miljard dollar marktwaarde ging in rook op. Sinds februari is de marktleider gehalveerd. Peking vaardigde deze week een litanie van nieuwe voorschriften uit voor de online voedselbezorgers, waardoor het veel moeilijker wordt data te gebruiken en goedkoop te leveren. Meituan moet voortaan het minimumloon voor zijn koeriers garanderen, wat volgens analisten de winstmarge stevig kan aantasten.

     

    DE ARBITER

    Analyse - 27/07/2021 Siegfried Bracke - Leestijd 6 minuten

    -

    ‘Misschien is niets geheel waar, en zelfs dat niet’. Multatuli in zijn Ideën. En het belangrijkste woord is het eerste. Dat zegt alles en ‘misschien’ ook niets. Een andere Nederlandse denker, Johan Cruijf, zegt het genuanceerder: ‘De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn’. En bij LP Boon las ik het lang geleden nóg anders: ‘Er zijn veel koeien en dus ook veel waarheden’.

     

    Daar is niets ergs aan. Integendeel. Stelling: ik wil niet leven in een wereld zonder leugens of fictie! Ik had bijvoorbeeld die honderden boeken met half of heel verzonnen verhalen nooit willen missen. En ik zal de cirkel rond maken. Uit de cursus literatuurwetenschap heb ik onthouden dat fictie dient om de waarheid te onthullen. (Denk daar maar eens over na.)

     

    geen stelling, maar wetenschappelijke zekerheid

     

    Ik herinner mij trouwens uit dezelfde tijd een faculteits discussie over hoe de universiteit moest worden bestuurd. Met Jaap Kruithof, die zei dat belangrijke beslissingen alleen maar konden worden genomen volgens het one man one vote-principe. Dat was geen stelling, maar wetenschappelijke zekerheid, zei hij. Wat dus in de praktijk betekende dat de studenten als meerderheid met een vaak deprimerende intellectuele monocultuur het voor het zeggen had. Waarop Etienne Vermeersch antwoordde: ‘Collega, ik ben een groot voorstander van democratie, maar een absolute tegenstander van idiotie.’ Niemand vroeg nog het woord.

     

    Een alweer te lange inleiding om te zeggen hoe curieus de discussie over het zogeheten factchecken is.

    Feiten checken

    In weinig woorden… In de podcast van Doorbraak krijg ik een vraag over die inmiddels wereldberoemde doodgezwegen passage in De Doodgravers van België van Wouter Verschelden. Ik antwoord dat ik dat stilzwijgen niet begrijp, maar dat ik van twee verschillende journalisten vertrouwelijk dezelfde uitleg heb gekregen: ze hebben gezwegen omdat ze, als ze NIET hadden gezwegen, de belangen van Bart De Wever hadden gediend.

     

    Ik zeg dat ik dat een merkwaardige redenering vind: nieuws komt X nu eens goed uit, en dan weer Y, of beiden, of helemaal niemand; maar het is bij mijn weten nooit een criterium om iets al dan niet nieuws te vinden. David Geens schuift vervolgens – ik kan hem dat niet kwalijk nemen, zo werkt dat nu eenmaal – uitgerekend dat element naar voren in zijn podcastverslag op Doorbraak. Het is ook nieuw(s).

    Een historicus-waarheidsverkondiger

     

    En dan komt de ‘Arbiter of Tweets’. De man heet Rien Emmery; een historicus, lees ik. Hij werkt voor Knack (en dus ook voor Facebook). En voor de VRT – waar ze overigens nog niet zo lang geleden factcheckers in dienst hadden, maar die worden al een tijd lang niet meer opgevoerd.

     

    Alleen al die naam, Arbiter, met hoofdletter, is vreemd. Het is een rol die je niemand toewenst. (In de jaren zeventig was dat een rondzingende grap in het zogeheten ‘vormingstheater’. Ik hoor het Jan Decleir nog zeggen: ‘Diën arbiter, die emme ze bewuust in zoe’n onnoezel kostuumeke gestoke. De mense meuge diën oatschijte. Dan blaave ze sloaf in ‘t fabriek.’)

     

    De Arbiter dus. Hij heeft gelezen/gehoord wat ik zeg, en vraagt tekst en uitleg. ‘Men’ vraagt om mijn ‘claim’ te verifiëren, schrijft hij op Twitter. Wie is ‘men’? Wat betekent ‘claim’? Ik heb enkel weergegeven wat mij is opgevallen. Niet meer, niet minder. De Arbiter vraagt ook naar de bronnen. Ik ‘mag’ ze ‘in alle discretie doorspelen’. Ik antwoord dat ik dat uiteraard nooit ga doen. Dat is de regel, zo waar dat bij ons een echte wet het bronnengeheim beschermt. (Alleen de hoofdredacteur kan een soort dubbelcheck doen). Desondanks is de conclusie van de Arbiter dat als ik die bronnen niet geef, al wat ik zeg ‘onbewezen geroddel’ is. Als afgezant van God op aarde oordeelt de Arbiter over goed en kwaad.

    *

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    In China, waar het primitiefs

    te Communisme, de verbeterde versie van het Socialisme, voorlopig nog altijd de lakens uitdeelt, zween zware onweerswolken op waartegen alleen de meest absurde dictatoriale maatregelen tijdelijk een schijn van kans maken. Daar de LOGOCA eigen aan elk menselijk wezen, uiteindelijk de bovenhand zal halen, komt de oplossing als vanzelf in zicht. Om na verloop van korte tijd over te gaan

    tot een soort van Vrije Wereld Economie.

    Voorbeeld: de vrpegere USSR, al jaren het Speelplein van de Poe, de handelspartner van Het Vrije Westen, zij het ttot knorrend ongenoegen van onze rike Uncle Sam iuit Amerika. Die ziet namelijk niet graag de kaas weghalen van tussen zijn sandwoches…

    -

    En de ‘Bronbescherming’ waarover Sigjheil Bracke het hierboven had: er is maar één feit, één Waarheid. Maar die twee hebben evenveel facetten als er miljarden mensen zijn op deze planeet.

    *

    Digithalys

     

     

     

     

                    

     

     
















    28-07-2021, 18:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    27-07-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500611 - NATIONALE FEESTDAG = INSPIRATIEDAG

    DINSDAG 27 JULI 2021

     

    *

    500611 - NATIONALE FEESTDAG = INSPIRATIEDAG

     

    I N H O U D

     Zo ongveeer moet Mozes zich gevoeld hebben toen hij het Godsvolk eindelijk kon binnenleiden in hhet Beloofde Land. Als nederige toeschouwer is het haast alsof ik erbij was.

    De Vlaamse Leiders sprekrn zich rinfelijk – nota bene op 21 Juli, de Belgische Hoogdag - op een niet mis te verstande manier uit voor de Herenigdfe Vrije Republiek der Nederlanden. En, war meer is, de Nationale Bank van datzelfde België voorziet op een en dezelde dag de meest blauwe lucht van alle mogelijke econimische blauwe luchten….

    -

    Wevers en Grieken Aller Landen, Verenigt U….

    &

     

    Piet Hoet, een gekend kunstenaar, wordt door een criticus van de gazet geïnterviewd. “Eerlijk gezegd,” begint de journalist heel voorzichtjes: “maar ik begrijp eigenlijk niets van uw werk. Voor mij hebben uw werken geen zin.” – “Akkoord,” antwoordde de kunstenaar, “maar verstaat gij iets van ’t Chinees?” – “Neen ik,” zei de journalist. “Welnu, dan is dat hetzelfde. Chinees is een der beroemdste talen ter wereld.”

     

    *

    BELGISCHE ONDERNEMERS OPTIMISTISCHER DAN OOIT

    Containerschepen in de haven van Antwerpen. ©Wim Kempenaers

    Wouter Vervenne

    Vandaag om 15:06

    Het vertrouwen van de ondernemers stijgt voor de achtste maand op rij dankzij de heropening van de economie.

    De indicator van het Belgische ondernemersvertrouwen stijgt in juli met 0,3 punt naar een recordhoogte van 10,1 punten, blijkt uit een persbericht van de Nationale Bank. De conjunctuurbarometer bereikte vorige maand het hoogste peil ooit en dat 'historische hoogtepunt' wordt deze maand nog licht overtroffen.

    De lichte stijging van het ondernemersvertrouwen verbergt wel verschillen tussen de grote sectoren. In de handel en de verwerkende nijverheid werden de bedrijfsleiders optimistischer, maar in de bouw en diensten aan bedrijven werden ze somberder.

    Handel

    In de handel zien ondernemers een duidelijke heropleving van de vooruitzichten en van de verwachte bestellingen bij leveranciers. In de verwerkende nijverheid verbeterde vooral de beoordeling van het voorraadpeil.

    " De euforie van de ondernemers bevestigt dat de Belgische economie bij de start van het derde kwartaal fors blijft groeien. "

    De euforie van de ondernemers geeft aan dat de Belgische economie bij de start van het derde kwartaal fors blijft groeien. Dat is vooral te danken aan de heropening van de economie. Bedrijfsleiders lijken zich voorlopig weinig of geen zorgen te maken over de impact van de deltavariant van het coronavirus op de economie. De Nationale Bank verwacht dat de Belgische economie in 2021 met 5,5 procent groeit na een krimp van 6,3 procent in 2020.

    BART DE WEVER EN DE NEDERLANDSE DROOM

    (verscheen in Le Vif)

    Analyse - 25/07/2021 Jules Gheude - Leestijd 4 minuten

    -

    *

    Men zal gemerkt hebben dat Vlaams minister-president Jambon eens te meer afwezig bleef bij het militair défilé ter gelegenheid van de Nationale Feestdag. Waarom zich ook aansluiten bij het feest van een staat die men verfoeit en waarvan men openlijk de verdwijning wenst? Artikel één van de N-VA-statuten werd immers niet gewijzigd: dat gaat nog altijd over het tot stand brengen van een Vlaamse Republiek binnen Europa.

     

    Bart De Wever heeft het nochtans al vaker herhaald: op weg naar dat doel kan er geen sprake zijn van een revolutionaire stap, maar wel van een gestage evolutie. Vandaar het opzet om België voorafgaand om te vormen tot een confederale staat, gebaseerd op twee staten, Vlaanderen en Wallonië, waarbij Brussel en de Duitstalige gemeenschap zich het statuut van deelgebieden toebedeeld zouden zien.

    op 21 juli ging de voorzitter een stap verder

     

    De Wever preciseert daarbij dat een dergelijke hervorming maar mogelijk is na een akkoord tussen zijn partij en de PS.

    Maar op 21 juli ging de voorzitter een stap verder. Te gast in het programma Trends Talk van Kanaal Z, heeft hij inderdaad zonder omwegen de hereniging van Nederland en Vlaanderen ter sprake gebracht.

    De Val van Antwerpen

     

    De man kent zijn geschiedenis: tot aan de Val van Antwerpen in 1585 tijdens de Tachtigjarige Oorlog, vormden de Nederlanden immers één geheel. En hij voegde daaraan toe: In 1993 al was ik mede-organisator van een Groot-Nederlands studentencongres. Die droom heb ik nooit opgegeven: op een dag zullen alle Nederlandstaligen opnieuw samenwonen. Ik zou gelukkiger sterven als Zuid-Nederlander dan als Belg.

    *

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Laten we wel wezen: volgens de Bijbel mocht Mozes Zijn droom niet meer beleven. Zijn volk kwam slechts nadien vrij. Maar dat verhaal is duizenden jaren oud: nu gaat alles a.h.w. met de snelheid van het Licht. Per slot van rekening zijn er reeds verkiezingen in 2013….

    -

    Helaas weeral: het is eigen aan de polletieke zakkenvullers om bij bepaalde gelegenheden het vuur op te stoken. Om daarna als naar ouds weer over te gaan tot de bla-bla van orde van de dag.

    -

    Maar daarover straks meer in de aankondiging van de IJZERWAKE op Zo 31 Augustus, waar het verband wordt gelegd tussen het aan de kant schuiven van de Grondwet voor de ongrondwettelijke Cowid-maatregelen en de te volgen Onafhankelijkheidsverklaring van Vlaanderen. De Vrije Lage Landen van Friesland in het Noorden, tot voorbij Duinkerken, aan de overkant der Vlaamse Bergen tot het Nauw van Kales.

    -

    O Dio Mio, zelfs de doden zullen verrijzen uit hun graf om mee te vieren…

     

     

    Digithalys

     

     

     


















    27-07-2021, 18:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    26-07-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVER DE VIERDE (WOKE) IJSTIJD

    OVER DE VIERDE (WOKE) IJSTIJD

    Hieronder krijgt U als toemaatje oop de voorbije week een moeilijk maar zeer verhelderend verhaal hoe (in het geniep) onze hedendaagse samenleving vergiftigd wordt. Om, in navolging van het (verbeterd?) Commmunisme en (menselijker?) Nazisme, een ‘Nieuwe Wereld Orde’ te worden die zekerlijk noch voor geen tiende part niet Wit noch Christelijk mag zijn.

    Kortom, een samenleving op de maat van S  atan, want sedert de Franse Revolutie is God Dood.

    -

    In Mei ’68 reeds was het verboden te verbieden, nu echter wordt het verboden te leven zoals we geboren zijn.

    -

    Min mening?

    De Mens, staat geschreven in de Bijbel, werd geschapen Gode gelijk.

    Man, vrouw, wit, zwart geel of rood: we zijn in wezen allemaal ‘Redelijke Schepsels Gods’. Alleen is de ene bevolkingsgroep door omstandigheden jaren, ja zelfs vele eeuwen voor op de andere. Wat meebrengt dat er voor iedere

    generatie voortdurend veel werk aan de winkel is om bij te leren.

    Brhamaputra, Confucius, Maarten Luther, Mohammed-de-Kinderverkrachter:

    luister niet naar hun woorden, maar kijk naar hun daden.

    Kijk, dat van ‘Bemin Uw Naasten gelijk Uzelf’: had Iemand me dat niet voor gezegd, ik ‘en met mij de meeste mensen) zouden het zelf uitgevonden hebben.

    Mao mag gerust de pot op! Mest en i geen heiligheid, maar ‘t is de Ziel der Landbouw.

    *

    Nathalie Heinich, Frans sociologe, haalt uit naar de politieke correctheid die het academisch onderzoek verstikt.

    *

    foto: ©Vigenère en Wikimedia Commons

    *

    Hoe woke-activisten het Frans universitair onderzoek kelderen

    *

    Over de verwarring tussen wetenschap en ideologie

    24/07/2021 Luckas Vander Taelen.

    -

    De bekende Franse sociologe Nathalie Heinich, die verbonden is aan het prestigieuze Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS), heeft sinds lang een reputatie opgebouwd als verdedigster van controversiële stellingen. Zo sprak ze zich uit tegen het homohuwelijk, maar niet op de hysterische manier van de Franse conservatieve katholieken. Haar replieken zijn steeds op indrukwekkende manier onderbouwd.

     

    In de beste traditie van hoogstaand Frans intellectualisme zijn haar teksten een voorbeeld van hoe een debat gevoerd moet worden. Geen polemiek gaat ze uit de weg, maar ze houdt zich ver van oppervlakkig geruzie. Men hoeft het niet eens te zijn met haar om te genieten van haar grote intelligentie. Ik raad iedereen die zijn Frans en intellectuele vermogens wil testen een bezoek aan één van de vele internetpagina’s over haar aan.

    Academisch militantisme

    Recent heeft Nathalie Heinich een publicatie over een gevoelig onderwerp uitgebracht, dat zich afspeelt in een wereld die ze als onderzoekster bijzonder goed kent: een kort maar krachtig pamflet met de titel Ce que le militantisme fait à la recherche.

     

    Daarin luidt ze de alarmbel over wat zij ziet gebeuren aan de Franse universiteiten, waar in navolging van Amerikaanse campussen het onderzoek steeds militanter wordt. Geëngageerde vorsers vergissen zich daarbij volgens Heinich van ‘arena;’ opvattingen die thuishoren op het publieke domein van burgeractivisme of politiek gaan stilaan de basis vormen van het universitair werk.

     

    Militante vorsers vinden dat de universiteit een rol te spelen heeft in de strijd tegen discriminatie en onderdrukking.

     

    Militante vorsers vinden dat de universiteit een rol te spelen heeft in de strijd tegen discriminatie en onderdrukking. Aan die overtuiging is hun onderzoek ondergeschikt. De strijdpunten van de militanten mogen dan wel juist en rechtvaardig zijn, vindt Heinich, alleen mogen die niet het uitgangspunt vormen van onderzoek.

    Max Weber

    Heinich herinnert eraan hoe de universiteiten zich hebben moeten bevrijden van religieuze en politieke druk. De grondlegger van de sociologie, Max Weber, had het in dit verband meer dan een eeuw geleden al over de ‘noodzakelijke neutraliteit’. Dat sluit natuurlijk niet uit dat een onderzoeker een persoonlijke mening heeft, maar nooit mag de grens vervagen tussen wetenschap en ideologie.

     

    Heinich klaagt nu net het tegenovergestelde aan: activistische onderzoekers hebben hun wetenschappelijke rigueur ingeruild voor een vooringenomen manier van werken, waarbij het erop aankomt de juistheid van hun militante overtuigingen aan te tonen. Wat alles nog moeilijker maakt is dat ze niet langer de noodzaak inzien van het onderscheid tussen een wetenschappelijke neutraliteit en een ideologische benadering.

    ‘Alles is politiek’ wordt dan geponeerd, maar dat is niet meer dan een alibi voor de subjectiviteit van hun onderzoek

    In een redenering die sterk doet denken aan die van Mei ‘68, zien zij ‘pure wetenschap’ als onmogelijk. ‘Alles is politiek’ wordt dan geponeerd, maar dat is niet meer dan een alibi voor de subjectiviteit van hun onderzoek, vindt Heinich. Militante onderzoekers vertrekken van een concept zoals witte dominantie, discriminatie of racisme en doen dan onderzoek dat onvermijdelijk leidt tot de bevestiging van dat concept.

     

    Het doel, stelt ze, is niet meer het ontdekken van wat men niet weet, maar enkel de bevestiging van wat men reeds wist. Dat noemt zij ‘een parodie van de wetenschappelijke benadering.’

    Het woke-virus

    De eigen overtuiging wordt het prisma waardoor naar de wereld gekeken wordt, het criterium van de zoektocht naar de waarheid. Heinich betreurt ook de oprukkende overtuiging bij vele jongeren aan de universiteit dat eerder dan wetenschappelijke neutraliteit een ‘individuele beleving’ de enige garantie is van een correct onderzoek.

     

    Men moet zelf lesbisch zijn om over vrouwelijke homoseksualiteit te werken, of gekleurd als het over racisme gaat. Het gaat zover dat de Sorbonne, de bekendste universiteit van Frankrijk, een onderzoekster engageerde die zichzelf aanprijst als ‘queer activiste en militante, specialiste op het vlak van gender.’

     

    Het woke-virus heeft zich in een snel tempo verspreid aan de Franse universiteiten. Heinich ziet in wat zij ‘ontwakings-theologie’ noemt sporen van een schuldgevoel dat eigen is aan het Amerikaans protestantisme. In Frankrijk hebben intersectionaliteit en dekolonialisme zich opgedrongen als stugge dogma’s.

     

    in tegenstrijd met wat onbevooroordeeld wetenschappelijk onderzoek moet zijn

     

    Aan de universiteit van Montpellier werd tijdens een colloquium de ‘witte, heteroseksuele man’ aangeklaagd in de strijd tegen seksisme en racisme. Dat soort uitgangspunten is volgens Heinich volledig in tegenstrijd met wat onbevooroordeeld wetenschappelijk onderzoek moet zijn. Militantisme doet de betekenis en de waarde ervan in ijltempo verminderen. Vele onderzoekers lijken volgens haar vergeten te zijn dat hun werk niet mag gebeuren vanuit emotionaliteit, maar dat een strikte afstandelijkheid vereist is.

    Intersectionaliteit

    Het intersectionele denken deelt de wereld op in een dominerende ‘witte’ meerderheid en gedomineerde minderheden. Een zwarte vrouw die tot die laatste groep behoort, heeft volgens deze ideologie een specifieke situatie omdat ze niet alleen omwille van haar geslacht onderdrukt wordt, maar ook omdat ze gekleurd is – racisée, zoals dat in de Franse politiek-correcte newspeak genoemd wordt – en bovendien moslima, een driedubbele onderdrukking.

     

    De context is hieraan ondergeschikt. Op die manier wordt het moeilijk om een vrouw te veroordelen zoals de moeder van Mohammed Mehra, die 7 mensen, waaronder drie kinderen, vermoordde. Zij was duidelijk medeplichtig, maar in de woke-wereld wordt zij beschermd door haar driedubbele achterstelling als gekleurde vrouw en moslima.

     

    Het woke-denken leidt door de principiële opdeling van individuen tot een simplistische kijk op de maatschappij

     

    Heinich citeert een ‘afrofeministe’ die door de universiteit van Limoges werd uitgenodigd. In een radio-interview poneerde die haar stelling dat een ‘witte’ man nooit anti-racist kàn zijn en hij nooit gelijk kan hebben tegen een zwarte of Arabische man. Dat sluit volgens Heinich elke genuanceerde kijk op complexe problemen uit. Het woke-denken leidt door de principiële opdeling van individuen tot een simplistische kijk op de maatschappij en tot een principiële victimisering van mensen, alleen omdat ze tot een intersectionele groep behoren.

    IJstijden

    Heinich klaagt deze machtsgreep van het ‘academisch militantisme’ zonder mededogen aan. Ze vergelijkt de sfeer aan de universiteiten met die van wat zij de ‘eerste ijstijd’ noemt, in de jaren na de tweede Wereldoorlog, toen radicale marxisten elk onderzoek de richting van de klassenstrijd uitstuurden om koste wat het kost het gelijk van hun ideologische opvattingen aan te tonen.

     

    Een tweede ijstijd kwam er met Mei 68, waarbij de interuniversitaire research werd gekaapt door extreemlinkse Mao-sympathisanten. Nu bevinden we ons volgens Heinich in een derde ijstijd, waarbij ongeveer 50% van het onderzoek gaat over thema’s die de woke-militanten lief zijn, zoals gender en ras. Religie, dat vroeger door de linkse militanten als opium voor het volk werd afgedaan, wordt nu als een te respecteren eigenheid van de islamitische minderheid gezien.

    Cancel culture

     

    Dat academisch militantisme gaat gepaard met een grote intolerantie tegenover andersdenkenden. De cancel-culture verdringt stilaan het tegensprekelijke debat. Tegenstanders worden meteen op een volgens Heinich ‘stalinistische’ manier afgedaan als extreemrechts, wat een handige manier is om niet te moeten antwoorden op hun argumenten.

     

    nieuwe censuur die oude totalitaire reflexen hanteert.

     

    Toen in Grenoble een professor zich verzette tegen het gelijkschakelen van islamofobie met racisme en antisemitisme, werd die hard aangevallen door studenten. Zijn kritiek werd afgedaan als stalking, een persoonlijke aanval op de onderzoeker die aan de basis lag van die beslissing. Heinich noemt dit nieuwe censuur die oude totalitaire reflexen hanteert.

    Heinich ergert zich ook aan de ‘écriture inclusive,’ de nieuwe manier van schrijven die de vermeende discriminatie eigen aan de Franse taal moet wegwerken door bij elk woord dat een groep aanduidt ook meteen de vrouwelijke vorm te vermelden voorafgegaan door een puntje. In linkse kringen staat het niet goed deze manier van schrijven te verwerpen. De Belgische Ecolo-ministers gebruiken ze ook in hun officiële mededelingen. Heinich vindt dit een uiting van een zeer ideologische kijk op gender.

    Systemisch racisme

     

    Heinich vreest dat de simplistische kijk op de wereld van bevooroordeelde onderzoekers sommige jongeren kan aanzetten tot gewelddadige actie. Ze geeft het voorbeeld van de door militanten geponeerde stelling dat de Franse maatschappij lijdt aan ‘systemisch racisme.’ Onderzoek daarover is meestal gebaseerd op verhalen over racistische ambtenaren. Die bevindingen worden dan veralgemeend, waardoor de organisatie van de Franse maatschappij gelijkgesteld wordt met discriminatie en racisme, of erger: de Zuidafrikaanse apartheid of het Vichy-regime tijdens de Duitse bezetting.

     

    Het geloof dat Frankrijk een haast fascistische staat is, kan een perfect alibi vormen voor geweld. Heinich wijst op het gevaar dat jongeren aangetrokken worden door dergelijke extremistische stellingen, die vaak bevattelijker zijn dan doorwrochte, complexe analyses.

     

    Ze betreurt ook dat de term ‘islamofobie’ gebruikt wordt tegen wie waarschuwt tegen radicaal islamisme. Met racisme heeft die term niets te maken, merkt ze op, wel met een afkeer van een religie. Dat is in Frankrijk nog altijd niet verboden. Maar in de woke-ideologie wordt dat onderscheid niet langer gemaakt en geldt het als een onderdeel van koloniaal denken.

     

    Nathalie Heinich besluit dat strijden voor lovenswaardige doelen geen garantie is voor wetenschappelijk werk van niveau. Dat moet onderzoeken hoe de wereld is, niet hoe hij zou moeten zijn. Dat is de rol van de actieve burger, ver van de academische wereld. Het zal niet verwonderen dat zij kon rekenen op veel negatieve reacties vanuit de groepen die zij viseert. Die bewezen zo ongewild de waarde van haar bevindingen.

    Luckas Vander Taelen

     

     






    26-07-2021, 19:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!