MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    27-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3866

    ZONDAG 27 NOVEMBER 2016

    *

    1STE   ZONDAG VAN DE ADVENT

        

     

    *

    Hoera, wordt geroepen: de crisis van de Gouden Dageraad is voorbij. De rangen zijn weer gesloten en de Partij komt er versterkt uit.

    Ja, de Partij wel. En dat is nog maar goed ook. Want de Griekse toestanden zijn niet voorbij. Neem nu de nieuwe wetgeving in Italië, die van kracht wordt nà volgende zondag 4 December, omdat er die dag een Referendum wordt gehouden over …wat de Burger nu eigenlijk wil.

    En wat is bijzonder aan die nieuwe Wet? Dat de Overheid Uw eigendom onder dwang in beslag kan namen, om er ‘vluchtelingen’ voorlopig in onder te brengen. Voor wie niet vrijwillig meewerkt, zijn er zware straffen voorzien: geldboete + gevangenisstraf.

    Ziet U de trip zitten? Griekenland, tweede stap Italië, derde stap Frankrijk, dan Coburgia en ga zo maar door. Tot U Merkel tegen het lijf loopt. In haar licht bruin Boss-vestje van precies hetzelfde model als A.H. altijd droeg als hij welgemutst was.

    Ook toen was Boss de favoriete leverancier van alle SS-uniformen

    *

    *

    Vlaams Belang haalt N-VA door de mangel in vernietigend rapport

     

    Vlaams Belang heeft zaterdagnamiddag in Gent op een congres een vernietigend rapport opgesteld van twee jaar Vlaamse en federale regering. Zoals verwacht was het vooral de N-VA die het moest ontgelden. “De communautaire eisen gingen voor vijf jaar de frigo in, voor een hoger belang: het sociaaleconomische, maar ook sociaaleconomisch vlak staat het dreigingsniveau op vier”, zei partijvoorzitter Tom Van Grieken.

    Kamerfractievoorzitster Barbara Pas haalde uit naar de vijf jaar communautaire stilstand waarmee de N-VA heeft ingestemd. “N-VA is in sneltempo geëvolueerd van een formatie met een Vlaams-republikeinse missie naar een Belgische machtspartij vergeven van windhanen, plekpotten en opportunisten”, aldus Pas voor wie het Vlaams Belang de enige onafhankelijkheidspartij van Vlaanderen is.

    “Geen haar beter dan Di Rupo”

     

    Ook voor het sociaaleconomisch krijgt de regering een dikke onvoldoende: de staatsschuld is nog nooit zo hoog geweest, het overheidsbeslag ligt nog steeds boven 50% en er is nog geen enkele begroting in evenwicht geweest, stelde Tom Van Grieken. “Deze regering doet geen haar beter dan Di Rupo, integendeel. Mocht deze regering hebben willen aantonen dat verandering niet noodzakelijk een verbetering betekent, dan zijn ze met glans geslaagd”, sneerde hij.

    Voorzitter Tom Van Grieken (r) met achter hem Filip Dewinter Foto: BELGA

     

    Vlaams fractievoorzitter Chris Janssens schoot met scherp op het integratie- en inburgeringsbeleid van de Vlaamse regering en minister Liesbeth Homans (N-VA) in het bijzonder. Hij vindt het niet kunnen dat de inburgeringscursussen nog steeds volledig met belastinggeld gefinancierd worden, 4.500 euro per inburgeraar.

    Het Vlaams Belang wil een subsidiestop, zowel voor de “politiek correcte organisaties die vinden dat Vlaanderen niet multicultureel en islamitisch genoeg is”, zoals het Minderhedenforum, Kifkif of Vluchtelingenwerk Vlaanderen, als voor moskeeën die jaarlijks gemiddeld 40.000 euro subsidies krijgen. Hij haalde ook uit naar het genereuze asielbeleid van Open Vld, CD&V en N-VA die ons op één jaar tijd anderhalf miljard euro gekost heeft. Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) heft zich volgens hem tot conciërge van asielcentrum België.

    *

    Voedselbedeling alleen voor Grieken, oude mensen veilig weer thuis brengen: ziet U het al gebeuren in Uw eigen straat? Ook als die mensen dan hardhandig door de poco-clan ziet aanpakken? Met knuppels ziet uiteengeslagen worden? Geboeid, handen op de rug in een politie-combi geduwd te worden?

    Natuurlijk wordt U dan uitgescholden en uitgesloten. Want U loopt niet in het gareel van wat er toevallig aan de orde van de dag is: de islamisering.

    En ik moet toegeven, veel tijd is er niet meer om het tij te doen keren. De volgende peilingen zullen dat bewijzen. Want als het Vlaams Belang eindelijk weer de algemene volksgunst verwerft, dan is dat het bewijs dat de Burger genoeg heeft van die betutteling.

    Mee-besturen, anderen doen ondergaan om zelf te overleven, er is geen andere keus.

     

     

    27-11-2016, 15:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3864

     

    ZONDAG 27 NOVEMBER 2016*

    1STE   ZONDAG VAN DE ADVENT

     

      

     

    Kemels onderweg naar het Winterfeest

    *

    Ik moet dringend ‘ns opnieuw dat Boek Genesis ter hand nemen. Datzelfde Boek uit de lessen ‘Apologetica’ van Eerw. Heer Stragier van een halve eeuw geleden. In ons jeugdig enthousiasme plaagden we hem toen met Darwin die heel dat bijbelverhaal, volgens ons, op losse schroeven zette. Heel vaag herinner ik mij dat toen ook de naam van die Waalse Perfesser Eerw. Heer Georges Lemaître gevallen is, maar die man was toen eerder een symbool van Franstalige arrogantie.

    Ja ja, mensen, het verstand komt maar met de jaren. En komt het vroeger, het is er maar naar.

    Hoe kon ik al die tijd weten, dat diens theorieën ook als vanzelf in mijn kop zaten! U kon het hier al vele jaren lezen: dat kind Roodkapje zelf is alleen de bevattelijke voorstelling van het gevaar. Net zoals Genesis verhaalt van de Schepping van het Heelal, in 6 dagen en al die dingen meer. Want hoe het er werkelijk is aan toegegaan? Dat gaat het menselijk bevattingsvermogen te boven.

    Kom mensen: het uitspansel moet ooit een begin hebben gehad, anders zou het er niet zijn. En verder zeg ik daarover niets meer. Wan blij genoeg dat ik leef. Dat wij allemaal leven.

    *

     

    *

    Den TeeVee

    Maak kennis met de Belg die de oerknal-theorie bedacht: Georges Lemaître

    *

    Er zijn een paar dingen die bijna iedereen weet over het heelal: de maan draait rond de aarde, de aarde draait rond de zon, en het is allemaal begonnen met een grote knal: de oerknal. De "Big Bang" is nog altijd wereldwijd een standaardbegrip, het is studiestof voor elke middelbare scholier. Minder bekend is dat een bescheiden Belg, Georges Lemaître, in de jaren dertig van de vorige eeuw de grondlegger was van dat inzicht.

    Leven

    Georges Lemaître is geboren in 1894, in Charleroi, als oudste van vier zonen. De jonge Lemaître studeert vanaf 1911 voor mijningenieur aan de KU Leuven. Tegelijk volgt hij een opleiding Thomistische wijsbegeerte. Het is toen al tekenend voor zijn dubbele interesse: geloof en wetenschap.

    Maar het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog maakt tijdelijk een kruis over zijn studies. Lemaître meldt zich aan, en belandt in 1915 als infanterist aan het IJzerfront. Hij blijft er tot het einde van de oorlog, en wordt er zelfs gedecoreerd. Na de oorlog herbegint hij zijn studies, maar hij kiest nu voor natuur- en wiskunde. Tegelijk treedt hij in, in het seminarie van Mechelen.

    Daarna begint hij een internationale carrière als wetenschapper. Hij vertrekt als onderzoeker naar Cambridge, daarna naar Canada, en hij schrijft uiteindelijk zijn doctoraat aan het beroemde MIT in de Verenigde Staten.

    Geloof en wetenschap

    Lemaître overleed vijftig jaar geleden, en dat wordt nu uitgebreid herdacht in het Vaticaan in Rome. Want, Lemaître was ook priester. Een op het eerste gezicht merkwaardige combinatie. Zeker in die tijd, toen veel mensen pakweg het bijbelse scheppingsverhaal nog letterlijk namen.

    Hijzelf zag daar geen probleem in, en heeft daarover in 1933 een nog altijd erg helder en lezenswaardig interview gegeven aan de New York Times (zie foto). Het zegt ook iets over zijn aanzien toen, dat hij geïnterviewd werd door de New York Times. De tekst is trouwens geïllustreerd met een prachtige foto van Lemaître en Einstein in gesprek, met als bijschrift: “Einstein en Lemaître. Ze hebben een diep respect en bewondering voor elkaar”.

    In dat interview zegt Lemaître dat hij “twee wegen naar de waarheid bewandelt”: wetenschap en geloof. Wetenschap geeft zekerheid. Geloof geeft verlossing. En die twee wegen hebben elkaar nooit in de weg gestaan, zegt Lemaître. Over het scheppingsverhaal zegt hij bijvoorbeeld: “Er is geen enkele reden om de Bijbel af te zweren, omdat we nu weten dat de schepping tien miljard jaar heeft geduurd, in plaats van zes dagen. Genesis leert ons enkel dat we elke zevende dag moeten besteden aan rust en aan gebed, op weg naar verlossing.”

    De oerknal

    Tot de jaren twintig van vorige eeuw dachten wetenschappers dat de kosmos vrij statisch was. Maar daar brengt om te beginnen Einstein verandering in. In zijn relativiteitstheorie verbindt hij tijd en ruimte met materie en energie. Wat later ontdekte Edwin Hubble dat het heelal bestaat uit veel meer sterrenstelsels dan alleen maar onze Melkweg. Hubble stelde ook iets merkwaardig vast: die sterrenstelsels bewegen zich weg van elkaar.

    Lemaître kon in 1927 die twee bevindingen koppelen: de uitdijing van het heelal en de relativiteitstheorie van Einstein. En nog belangrijker: hij dacht daar op voort. Want wat uitdijt, moet ooit kleiner geweest zijn. Terugrekenend kon Lemaître dus van de huidige toestand de weg naar het begin van het heelal reconstrueren. Volgens Lemaître was dat een “atome primitif” dat, via extreem snelle expansie, het heelal zou worden. De oerknal (foto). Een theorie die hij ontwikkelt in een kort artikel in Nature, in 1931.

    ESA

    Einstein twijfelt eerst

     

    De theorie wordt eerst op scepsis onthaald. De term “Big Bang” is trouwens van een van de tegenstanders van Lemaître, en was spottend bedoeld. Ook Albert Einstein (foto) twijfelt eerst, maar draait volledig bij na een lezing van Lemaître, en zegt "Dit is de mooiste en meest bevredigende uitleg over het ontstaan van het heelal, die ik ooit heb gehoord." Het duurde tot 1964, vlak voor Lemaîtres dood, met de ontdekking van de kosmische achtergrondstraling, dat de theorie helemaal bewezen was.

    Lemaître was bescheiden, en heeft misschien daarom nooit de Nobelprijs fysica gekregen, al is hij wel een aantal keer genomineerd. Een vergissing die het Nobelprijscomité zelf lijkt recht te zetten bij de bekendmaking van de Nobelprijs fysica in 2011, aan twee fysici die ontdekt hebben dat het heelal sneller en sneller uitzet, en dus voort werkten op het inzicht van Lemaître. “Het dient opgemerkt dat Lemaître in zijn artikel uit 1927 correct de vergelijkingen afleidde voor een expanderend heelal”, zegt het Nobelprijscomité in 2011“. Als postuum eerherstel.

    Toch curieus dat de mens altijd tegen zijn eigen herkomst botst, hoezeer die altijd probeert er onderuit te geraken.

    Per Astrum ad Astra: dat was vroeger alleen de prozaïsche manier om uit te drukken dat de gezonde menselijke geest altijd meer wil. Maar nu vliegen de raketten en de ruimte-schotels ons rond de oren. Mars en Pluto liggen zo voor het grijpen en ze rekenen tot op de seconde na, hoeveel lichtjaren ons van de Zon scheiden. Het Heelal is al lang niet meer het einde, maar het Grote Begin. Waar er meer dan één miljoen zielen in één speldenkop gaan. Weet U nog? Zò klein is de mens.

    Allez, ik wil maar zeggen: wie dan leeft dan zal zien.

     

     



    27-11-2016, 13:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3862

     

    ZONDAG 27 NOVEMBER 2016*

    1STE   ZONDAG VAN DE ADVENT

     

     

    Natuurlijk is de Politie, met de Antwerpse Grote Leider op kop, niet opgetreden bij de demonstratie van zoveel misdaadgeld. Die mensen deden toch geen kwaad, buiten wat verkeers-ellende. Het was zelfs een oogstrelende optocht van duur blinkend speelgoed. Stuk per stuk de tegenwaarde van een paar drugsdoden. Maar wie, buiten weeral dat Vlaams Belang, maalt daarom?

    Amaar, zegt de Grote Leider achteraf, als die gangsters hun pleziertje hebben gehad, we gaan dat zo niet laten. Maar, zoals iedereen weet, het onderzoek is geheim en de Politie volgt een spoor.

    Die pronkstukken allemaal in beslag nemen? Amaai mijne frak, dat zal niet gemakkelijk zijn, want die mensen hebben ook hun rechten. En zolang er niets bewezen is, is iedereen onschuldig.

    *

    De Krantse Koppen

    Dewinter over luxueuze wagens op Marokkaans huwelijk: ”Blijkbaar is het stadsbestuur niet de baas in Antwerpen”

    *

    Antwerpen 2060 -

     

    De opvallende trouwstoet met Rolls Royces, Bentleys en Lamborghini’s in Antwerpen-Noord is al enkele weken onderwerp van gesprek in Antwerpen. Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter verwijt het Antwerpse stadsbestuur en de Antwerpse politie dat ze niet hebben opgetreden tegen de opzichtige stoet. “Kennelijk zijn de Marokkanen, en niet het stadsbestuur de baas in Antwerpen.”

    De gasten van het huwelijksfeest parkeerden hun Rolls Royces, Ferrari’s, Lamborghini’s, Bentleys en exclusieve Mercedessen en BMW’s op de rijweg en de trottoirs en namen zo de hele straat in, waardoor het verkeer gedurende een kwartier volledig blokkeerde.

    Een aantal deelnemers aan het trouwfeest zijn geen onbekenden voor de politiediensten. De bruidegom is bestuurslid van de populaire zaalvoetbalclub Futsal Topsport Antwerpen en is de broer van een lid van de bekende drugsbende The Turtles. De bruid is de zus van de beruchte crimineel Nordin ‘Sponky’ El H., de zogenaamde garagist van de onderwereld.

    “Marokkanen zijn de baas”

     

    Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter verwijt het Antwerpse stadsbestuur en de Antwerpse politie dat ze niet hebben opgetreden tegen de opzichtige stoet. “Op de beelden is te zien hoe de politie erop staat te kijken en niets doet, behalve het verkeer een beetje regelen. De politie had die mensen moeten verbaliseren wegens het belemmeren van het verkeer en foutparkeren. Qua gebrek aan gezag kan dat tellen en qua signaal aan de burger evenzeer. Kennelijk zijn de Marokkanen, en niet het stadsbestuur de baas in Antwerpen.”

    Filip Dewinter pleit voor een ‘patseraanpak’ naar Nederlands voorbeeld. “In Nederland worden mensen met dure auto’s, juwelen of horloges aangesproken met de vraag met welk geld ze al die luxe hebben kunnen betalen. Als ze niet kunnen aantonen dat ze over voldoende legale inkomsten beschikken, worden hun goederen in beslag genomen. Die aanpak is in Nederland zeer succesvol en heeft de Nederlandse staat al miljoenen opgeleverd. Tijdens die controles worden ook geregeld drugs en wapens aangetroffen. Antwerps burgemeester Bart De Wever zou een voorbeeld moeten nemen aan die aanpak.”

    Burgemeester Bart De Wever (N-VA) spreekt de beschuldiging van laks optreden tegen. “Ik heb mij uiteraard geïnformeerd, maar het is niet aan mij om informatie vrij te geven over politionele of gerechtelijke onderzoeken. Ik kan wel zeggen dat dit niet onopgemerkt voorbij is gegaan

    Het collaborerend Stadsbestuur wil vooral de Marokkaanse Gemeenschap niet contrariëren. Buiten wat drugshandel en belastingfraude hebben die mensen inderdaad niets misdaan. Moeten wij ons daarvoor moe maken? ’t Is allemaal de schuld van de voorgaande Regering. En daarbij: het geld is op.

    Of wij misschien beter Dewinter om advies zouden vragen? Zijde zot! Dat zou ins toch onze kop kosten. Er zijn immers nog een aantal jaren te gaan vooraleer die Gouden Dageraad van hem … Neen, ze mogen er niet aan denken dat dan de Grote Kuis zal beginnen.

     

     

    27-11-2016, 12:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3861

     

    ZONDAG 27 NOVEMBER 2016

    1STE   ZONDAG VAN DE ADVENT

     

    *

    De ene is een ‘dissident’ en wordt aan de deur gezet (Vuye/Wauters); de andere krijgt een blaam (Dewinter) maar mag blijven wegens onmisbaar, en nog een andere (Anke) vliegt op een bezem door de voordeur naar buiten. Onderhuids leeft er dus heel wat dat op uitbarsten staat. En daar probeert een man van vlees en bloed, Francken Theo dus nu iets aan te doen sè. Maar hij spaart daarbij wel zowel de kool als de geit. Precies alsof die hem zullen sparen, als het eenmaal zover komt.

    We gaan er dus op vooruit. Al moeten we daaraan toevoegen, dat de geit, eenmaal we allemaal moslim zijn geworden, een mooie toekomst tegemoet gaat.

    Komt er ooit in een verre of integendeel in zeer nabije toekomst eenheid in de rangen? Ik mag het hopen. En omdat ik geen politiek belang heb, maar alleen en uitsluitend ons aller welzijn op het oog heb, hoop ik uit de grond van mijn goed hart (maar met mijn slecht karakter) dat er zeer binnenkort Heilige Huisjes zullen sneuvelen. Twee plus twee in nu eenmaal vier, en daar kan geen enkele Wever iets aan veranderen. Hope weer hij daar ook een kous zou willen aan breien.

    *

    De Krantse keikoppen

    *

    Francken sluit N-VA-coalitie met Vlaams Belang niet op voorhand uit

    *

    Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) sluit niet uit dat de N-VA ooit op stedelijk niveau een coalitie zal vormen met Vlaams Belang. "Dat zal op het moment bekeken en beoordeeld worden", zegt hij in in het VRT-programma De afspraak op vrijdag.

     

    In het programma noemde de staatssecretaris de vraag over zo'n mogelijke coalitie een "hypothetische vraag" en "theoretische discussie", maar hij veegde het niet op voorhand van tafel.

     

    "In een virtueel verhaal waarbij we samen met Vlaams Belang een meerderheid hebben in een grote stad, dan zal dat op dat moment bekeken en beoordeeld worden", zegt Francken, die daarmee een deur openzet. Tot nu toe gingen de Vlaams-nationalisten niet in op een eventuele samenwerking.

     

    In Antwerpen zal dat niet het geval zijn, zegt de prominente N-VA'er evenwel. Maar daar blijkt Filip Dewinter het voornaamste struikelblok. "Bart De Wever heeft al heel vaak zijn absolute reserve tegen de figuur van Filip Dewinter uitgesproken", zegt Francken. "Als we in Antwerpen een meerderheid hebben met Vlaams Belang, dan lijkt mij het moeilijk dat Bart De Wever met Filip Dewinter in zee gaat."

     

    N-VA is geen voorstander van het cordon sanitaire, zegt Francken nog. "Daar zijn we heel duidelijk over." Maar of dat betekent dat de N-VA ooit daadwerkelijk met Vlaams Belang in een coalitie zou stappen, daar is de partij tot nog toe minder duidelijk over geweest.

    Me dunkt toch dat ik nattigheid voel. In ieder geval, een toegewijd Lid van de Ploeg van den Swigenden Ede heeft de boodschap begrepen. Op het gepaste moment zullen dus de gelederen geopend worden.

    Moeilijk is dat niet.

    Want als het breekpunt zich aanbiedt, dat een veilige meerderheid voor het grijpen ligt die terzelfdertijd toelaat om alle lucratieve postjes in te palmen, dan zal er niet lang meer getwijfeld worden.

    En geloof me, die dag zit er aan te komen. Nooit geen twee zonder drie: de Brexit, Trump in Amerika, deze EU op apegapen, en de volgende dag zijn we Onafhankelijk. Dan bouwen we misschien een muur op de taalgrens die de Francofonen zelf zullen betalen. Om af te zijn van ons gezaag?

     

     

    27-11-2016, 12:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3890

     

    ZONDAG 27 NOVEMBER 2016

    1STE   ZONDAG VAN DE ADVENT

    *

    H. ACHAAR, H.MAXIME,

    H. VIRGILIUS

    In 1899, 117 jaar geleden stierf onze Vlaamse dichter Guido Gezelle. Hieronder één van zijn mooie gedichten:

    Op de Heuvellandse toppen is ’t aan ’t vriezen. Anna Bolica, de snelle, preutse bazinne van ’t café ‘Tegare en thope’ zegt tegen heur klanten: “’t Is zo koud dat ik mijnen advocaat heb zien lopen met zijn handen in zijn eigen zakken.”

     

    Sammy Mahdi, een Pen-Ster uit De Morgen

    Als een echo uit Het Hellegat…

    *

    Op de afbeelding hierboven ziet U hem in zijn dagelijkse bezigheden. En neen, nergens ligt er enig bewijs voor dat de Vakbonden daar achter zitten. Ook niet als die er soms niet vòòr staan. Een man op de Brusselse barricaden, oog in oog met de smeerlappen van het Vlaams Blok, in hun ogen nog altijd verpersoonlijkt voor die fameuze politieflik Johan Demol. Een beetje voorbijgestreefd, dat wel. Maar die uppercut van de Rechtse van Filip Dewinter is hij nog altijd niet vergeten.

    Natuurlijk hadden de Makakken liever een bos bloemen gezien… Liefst Rode Rozen zelfs.

    Een flinke Flik, uit de tijd dat de Politie in Bruxellabad nog de baas was… Deze bijvoorbeeld trommelde hen rechtsreeks in de zak. Nu mag dat al lang niet meer: ook de grootste crimineel heeft zo zijn ‘mensenrechten’. Waarvan denkte gij dat anders al die Advocaten zouden van leven?

    Een Makak en berouwvolle zondaar gooit in onderstaand artikel het kind met het badwater weg. Of is dat een paar bruggen te ver gezegd?

    Helaas, ik moet toegeven dat deze keer De Morgen weliswaar wel mooi geprobeerd heeft, maar alleen de zaak nog veel ingewikkelder heeft gemaakt. Die Sam van Rooy is toch echt een oen die nog niet tot drie kan tellen. We krijgen zelfs het verwijt te slikken, dat onze taal op zich al discriminerend werkt. En ja, inderdaad, veel Arabische klanken vindt men er niet in terug. Hoe zou dat toch kunnen komen, denkt U?

    Extreemrechts is niet groot geworden omdat half Vlaanderen racistisch was, wel omdat we de uitdagingen niet durfden aanpakken

    *

    Sammy Mahdi is politicoloog, voorzitter van CD&V Sint-Jans-Molenbeek en De Morgen-columnist.

    De verkiezingsposter van het Vlaams Blok in 1991. "De bokshandschoen lost niets op." ©BELGA

    Met de opkomst van het Vlaams Blok overheerste in Brussel één gevoel: 'le flamand est raciste'. Andere gemeenschappen veralgemenen, daar hebben we allen een patent op. Men zag een juichende racistische partij en concludeerde dat elke Vlaming de bokshandschoen wilde opnemen. Bijkomend probleem was dat een deel van hen dat letterlijk deed. Nederlandstalige agenten boezemden de Brusselaar met een kleurtje angst in.

    Symbool daarvan was gewezen Brussels Parlementslid van het Blok én politiecommissaris Johan Demol. Als voormalig lid van de fascistische privé-militie Front de la Jeunesse had hij de reputatie verdachten hardhandig aan te pakken. Iedereen die er wat crimineelachtig uitzag, moest eraan geloven. Zijn screeningsmethoden waren niet bepaald hoogtechnologisch. Liever eentje te veel dan eentje te weinig, was het credo. Als broekventje voelde ik me niet altijd even veilig toen een combi voorbijreed. Van vrienden van mijn ouders, die bij de rijkswacht zaten, kreeg ik verhalen te horen. Een aantal agenten glunderde blijkbaar iedere ochtend bij de gedachte weer "een aantal makakken te vangen".

    En toch, ondanks alles - en verslik u niet in uw koffie - had het Blok 25 jaar geleden een punt. Extreemrechts is niet groot geworden omdat half Vlaanderen racistisch was, wel omdat we de uitdagingen niet durfden te benoemen én aan te pakken. Vlaanderen is niet intrinsiek racistisch, maar ik ben er wél van overtuigd dat het merendeel van de mensen intrinsiek xenofoob is. Onbekend maakt onbemind. Terwijl de samenleving evolueerde, kreeg je een gettoïsering in steden, bleef een verplicht integratiebeleid taboe, werd criminaliteit niet bij de wortels aangepakt en was begeleiding en ondersteuning op de arbeidsmarkt een utopie. Het Vlaams Blok begreep die angst, maar misbruikte die door mensen tegen elkaar op te zetten.

    De bokshandschoen loste niets op. Meer zelfs, je roept een volledige gemeenschap spontaan uit tot feitelijke tegenstander en dwingt haar in de andere hoek van de ring plaats te nemen. In mijn wereldstad van minderheden zette heel die context je niet bepaald aan om Nederlands te leren of te hanteren. De taal werd nutteloos geacht, was allesbehalve hip en velen beschouwden het als de lingua franca van boze mannen die jongens met mijn huidskleur probeerden te vangen. Terwijl het Vlaams Blok het Nederlands (terecht) wilde beschermen tegen de arrogante houding van rabiate Franstaligen en de orde in Brussel wilde herstellen, gebeurde het tegenovergestelde. Het Nederlands werd gemeden en een aantal gestigmatiseerde makakken ging in de tegenaanval door zich af en toe te misdragen. Ook deze kleine rebel mocht maandelijks tientallen A4'tjes gevuld met 'Ik moet Nederlands spreken in een Nederlandstalige school' aan de directeur bezorgen.

     

    Het antwoord op de bokshandschoen is wat mij betreft dan ook geen bos bloemen of doos pralines. Met een verhaal dat louter de positieve elementen van de diversiteit belicht, is je boodschap ontoereikend. Het antwoord is ook geen bokshandschoen waarmee je de extreemrechtse rakkers eens een ferme linkse terug kunt verkopen en diversiteit gaat beschouwen als een moeiteloos fenomeen. Wat het antwoord dan wel is? De weegschaal, waarmee we iedereen wijzen op rechten en plichten zonder te polariseren of gemeenschappen te bespotten. En laat dat populistische sausje ook maar thuis. Minder sexy, maar dodelijk efficiënt en broodnodig.

     

    Het grootste gevaar van de 21ste eeuw is een doorgedreven polarisatie. Onderschat de gevolgen op onze samenleving alstublieft niet. Eerlijk is eerlijk: ik houd mijn hart vast wat de toekomst betreft. Het zal alleen lukken door samen te strijden tegen élke vorm van radicalisering. Misschien kan ik zelfs Tom Van Grieken daarvan overtuigen? Voor Filip Dewinter blijkt alle hoop te laat te komen. Net zoals een deradicaliseringscursus voor de tweede golf Syrië-strijders niet meer hoeft, mag Dewinter wat mij betreft in Griekenland blijven.

    Kijk, kijk: de Makakken zijn nu bijna helemaal baas in huis – ons huis - en het is weer niet goed. Het staat er niet expliciet zwart op wit, alleen tussen de lijntjes: zij zouden beter af zijn, als wij, Dewinter op kop, allemaal in Griekenland zouden zitten. Misschien wel in Turkije, waar het koppensnellen verheven is tot nationale volkssport.

    Maar echt gevoelloos zijn ze niet. Ze voelen dat er iets staat te gebeuren en dat het hun schoonste dag niet zal zijn. Vandaar dat beklagenswaardig gezaag zoals voorgeschreven door de Koran, van ‘kom, laat ons nog ne keer proberen’…

    Ze weten immers, ze denken dat de tijd altijd in hun voordeel werkt…. Wie weet er binnen 5000 à 10.000 jaar nog, dat in deze Lage Landen aan de Noordzee ooit Vlamingen hebben geleefd? In hun ‘Gebedshuizen’ zal dan ook wel verkondigd worden dat waar ooit ook maar één islammer gebeden heeft, die grond voor eeuwig en een dag aan Allah toebehoort. En wie het anders denkt, die gaat voor… de bijl.

     

     

    27-11-2016, 11:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    26-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3859

    ZATERDAG 26 NOVEMBER 2016

    SINT-JAN BERCHMANS: patroon van de studerende jeugd

     

    *

    U moogt er zeker van zijn. het stond zelfs zo in al de gazetten. Met bijna woordelijk dezelfde teksten. Bij de een al wat brutaler geformuleerd dan bij de andere. Missionarissen werden daar dan ‘monniken’ en ‘nonnen’. Maar één ding was zeker. De dader was ‘een man’, ge-dubbelcheckt aan de hand (sic) van zijn genitaliën. De huidskleur? Is niet bekend, ’t was immers donker. Was het een geradicaliseerde kontheffer? Een intensief opgespoorde teruggekeerde Syrië-strijder op vrije voeten? Ook dàt is niet geweten, want de man is er vandoor gegaan voor hij had geantwoord. Die ‘non’, dat vod, was trouwens al leeggebloed voor ze die vragen had kunnen bedenken.

    Ook is het niet geweten of hij van het Vrijdag-Gebed kwam, of dat hij er juist naartoe wilde maar de weg was kwijt geraakt. Dat hij een mes bijhad, en een geweer met afgezaagde loop wijst misschien wel in de richting van moslim-terreur, maar zolang er niets bewezen is, is die man onschuldig. We leven hier niet in Turkije, hé.

    Zeker, die dode ‘vrouw’ is een aanwijzing, maar ook niets meer dan een stomme getuige.

    We moeten immers nu meer dan ooit vergevingsgezind zijn, zoals Jomme Docks ons ooit leerde in De Collega’s. Vooral vergevingsgezind zijn, dan overkomt ons niets…

     

    De Krantenkoppen

    *

    Aanval op rusthuis voor monniken nabij Montpellier

    Een gewapende man is gisterenavond rond tien uur een rusthuis voor gepensioneerde monniken in Montferrier-sur-Lez, nabij Montpellier, binnengedrongen. In het gebouw wonen zo'n zestig bejaarde monniken samen met enkele nonnen. Een vrouw kwam bij de aanval om het leven. De politie is momenteel op zoek naar de verdachte. Volgens Reuters is er geen indicatie van terreur.

     

    Bij de aanval kwam één persoon om het leven. De schutter zou de vrouw met drie messteken hebben gedood. De identiteit van de overleden vrouw is nog niet bekend.

     

    De schutter is nog niet gevat. De politie heeft het hele gebouw vruchteloos doorzocht. Ook in de bijgebouwen en de kelders is de schutter niet gevonden. De politie heeft een grotere perimeter opgezet en kamt nu de omgeving uit op zoek naar de dader. Ook worden getuigen gehoord en probeert de politie de identiteit van de dader te achterhalen. Dat meldt Le Figaro op basis van een correspondent ter plaatse.

    Criminele daad, geen terreur

     

    Volgens Michel Fraysse, de burgemeester van het stadje Montferrier-sur-Lez, waar het 'Maison de Retraite des Missions Africaines', ligt, gaat het om een "criminele daad". In het rusthuis wonen voormalige Afrikaanse missionarissen en enkele nonnen. De gemiddelde leeftijd van de bewoners is erg hoog en ligt rond de 75 jaar, al zouden er ook enkele bewoners van over de negentig zijn.

     

    Persbureau Reuters meldt op basis van een bron dat er geen indicatie is dat het incident gelinkt is aan terrorisme. Over de dader of het motief is nog niets bekend.

    Hoogste staat van paraatheid

    De antiterreureenheid van de Franse Gendarmerie (GIGN) verleent bijstand aan de aanwezige politie. De politie van Frankrijk is in een hoge staat van paraatheid, omdat het land het afgelopen jaar meerdere terroristische aanvallen heeft gekend. Afgelopen zomer werd in het Franse Saint-Étienne-du-Rouvray nog een priester gedood in naam van terreurgroep IS.

    ’s Avonds laat werd de dader al bij de lurven gevat, en waarachtig, het bleek ‘een man’ te zijn. Verder gaat niemand dat een sikkepit aan waarom hij dat deed. Ook bij de Fransozen is het Geheim van het Onderzoek... heilig.

    En meer zeg ik daarover niet. Want de dader is hoe dan ook, onderweg om als Heilige Martelaar voor de Goede Zaak op de kalender te geraken.

    Buitenlandse zenders meldden in de loop van de dag dat IS de aanslag opvordert. Het is dus niet zo, dat de Paters dat zouden uitgelokt hebben, wat al de ronde deed om hun pedofiele neigingen in de doofpot te krijgen.

    De politie volgt ondertussen nog altijd een spoor, al is dit door de overvloedige regen daar in de streek niet eenvouding. Wie Montpellier zegt, zegt ook de Katharen en het heeft honderden jaren gekost vooraleer die uitgeroeid waren. En pas op: de streek is een betwist gebied als hinterland van Nizza, Nice in ’t Fransoos. Moest Mussolini lang genoeg geleefd hebben, heel het gebied was terug Italiaans grondgebied geworden. Dus zoekt de Gendarmerie maar verder, zelfs tot in het Centrum van Saint-Tropez. Hopen die soms daar Louis de Funès nog aan te treffen? Mens, wat was me toen dat daar een gezellige tijd!

    Vooral met deze laatste opmerking, wil ik de aandacht trekken, dat de moordenaar van Montferrier-sur-Lez misschien wel een daad is van een of andere populist-nationalist die het gezag daar wil omverwerpen. Om er een provincie van te maken van Het Islamitisch Kalifaat van Sultan Erdogan.

     

     



    26-11-2016, 12:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3858

     

    ZATERDAG 26 NOVEMBER 2016

    SINT-JAN BERCHMANS: patroon van de studerende jeugd

     


    Na Nigel Farage, Viktor Orban als 2de aan de eer om bij D.D.T. op de thée te worden gevraagd.

    *

    Hoera! Coburgia heeft andermaal de hele Westerse Wereld verslagen: bijna de helft der bevolking, mannen en vrouwen dooreen, hebben het graag dat ze verkracht worden. Is dat er ver over, of integendeel juist er in of er op?

    Op de TeeVee was dat heugelijk nieuws, zodanig dat er geen tijd meer over was om over de nieuwe Geest die over de Westerse Wereld waait, te leuteren. Zowel in Vilvoorde als op de Reyerslaan kent men zijn wereld. Zodanig zelfs dat ze vergaten het overlijden te melden van hun Cubaanse afgod Fideel Castro. Want inderdaad, die is op 90-jaige leeftijd eindelijk zijn goeie vriend Steve Stunt gaan vervoegen aan de overkant van de Hades. Wel bekome het hen.

    Wees dus niet verwonderd, dat er straks in de hel een Communistische revolutie uitbreekt om ook daar eindelijke na zoveel miljoen jaren, een einde te maken aan de almacht van Satan.

    *

    En ja, het leven gaat gewoon verder. Het gaat zelfs zo ver, dat D.D.T. (da’s Den Donald Trump) er zijn werk van maakt om bij hem in de Was Ton de nieuwe Europese wind uit te nodigen. Dat, vrienden uitnodigen voor een jacuzzi-party is trouwens al lang geen nieuwigheid meer. Van jacuzzi naar onderbroekenlol is maar een kleine stap meer. Gelukkig voor Viktor Orban, de uiterst conservatieve Hongaarse Premier, is Amerika nog grotendeels het land van de Tea Party, en zeker niet van de Jacuzzi-party. Vooral nu Buffalo Bill Clinton and his Wife van het toneel zijn verdwenen…

    *

    Een Slinxe Krantse Kop

    *

    Hongaarse premier Orban mag als eerste Europese leider op de koffie bij Trump

    *

    De toekomstige Amerikaanse president Donald Trump heeft een telefoongesprek gehad met de conservatieve Hongaarse premier Viktor Orban en heeft hem uitgenodigd voor een bezoek aan Washington. Dat heeft Orban verklaard in een interview met het Hongaarse blad ‘Vilaggazdasag’.

    “Ik heb hem gezegd dat ik daar al lang niet meer geweest was, omdat ik er als een zwart schaap behandeld werd. Hij antwoordde al lachend dat het bij hem ook zo ging”, zo schetste Orban de inhoud van het telefoongesprek.

    In het verleden hadden de EU en de VS herhaaldelijk kritiek geleverd op Orbans “autoritaire” manier van regeren. Hoewel Orban al sinds 2010 de Hongaarse regering leidt, heeft hij nooit een bilaterale ontmoeting gehad met Barack Obama, de afscheidnemende president van de VS.

    De Hongaarse premier was begin deze maand dan ook de enige Europese regeringsleider die zich enthousiast uitliet over de verrassende verkiezingsoverwinning van Trump. Orban, die aan de Hongaarse grens een hek heeft geplaatst om vluchtelingen tegen te houden, bevindt zich op het vlak van het immigratiebeleid bovendien op dezelfde lijn als de Amerikaanse president-elect.

     

    Orban gaf tijdens het interview ook aan dat hij het volle vertrouwen heeft in Trump. “Hij zal een Amerikaanse president zijn die niet ideologisch gebonden is, en die meer geïnteresseerd is in succes, efficiëntie en resultaten dan in politieke theorieën.”

    Natuurlijk zijn de Slinxe kiezers daar in de USA ervan overtuigd dat soort ‘democratie’ daar is afgestraft. Net als bij de Brexit, die ook al in vraag wordt gesteld. De aardbol draait rechts, en dat wil Slinx nu eenmaal niet aanvaarden. Want dat is politiek niet correct. Moest dat op zekere dag toch de waarheid blijken te zijn, dan nog zouden zij het anders blijven zeggen. Dat de aarde rond de zon draait, en niet de zon om de aarde: daar had Galileo Galilei (1564-1624) ook zo’n miserie mee om dat uitgelegd te krijgen. Het duurde zelfs tot halfweg de jaren ’80 voor deze ketterij werd overgenomen. Al zie ik dat Communistisch Profitariaat toch geen 400 jaar meegaan. Fideel had in Cuba ook zoveel noten op z’n zang, en toch is die moeten gaan.

     


    En nu kunnen de mensen zich afvragen; doet hij ‘t, of doet hem dat niet. Weerkeren, wil ik zeggen. Omdat hij zelfs in de Hel als Zwart Schaap niet welgekomen is.

     

     

    26-11-2016, 11:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3857

     

    ZATERDAG 26 NOVEMBER 2016

    SINT-JAN BERCHMANS: patroon van de studerende jeugd

     

    Het kan toch niet dat dit allemaal als oud ijzer zal moeten verkocht worden…

    *

    We beleven tussen dit en 20 Januari van volgend jaar, dit is op minder dan 2 maanden, de laatste na-weeën van het door Amerika aangestuurd Zwarte Obisme. Dat heeft er alles aangedaan, om de laatste 8 jaar de wereld in oorlog te krijgen, in de vermetele overtuiging dat daar, waar veel bloed de bodem doordrenkt, de islam wel zal wortel schieten. Maar ondertussen heeft daar over de Grote Plas het zakelijk gezond verstand gezegevierd en moeten de EU-bobo’s wel inbinden. De ratten verlaten zelfs al het zinkend EU-schip in de persoon van Martin Schulz, de opvolger van Graaf Hay Koe Herman als EU-President. Die keert terug naar zijn SPD-vaderland, om Merkel het hoofd en misschien heel wat meer te bieden. De kleine krokodil die de grote met huid en haar gaat verslinden… Door mijn Schulz, mein grosse Schulz, mein allergroosste Schil. z. Adios, Europa, er muss fahren! Auf Wiedersehen. JHoppe met de Beitjes, Mariechen. Nach die Miekes in Gross-Berlin.

    Ein Deutscher Hanswürst

    *

    Maar als ze geen wereldoorlog kunnen in mekaar scamoteren, waarmee gaan die zich dan wel verder bezighouden? De klimaatverandering? Daarvoor zijn er heus geen hoog-opgeleide beroeps-politiekers nodig, dat lossen de ondernemingen onder elkaar wel op.

    *

     

    http://xandernieuws.punt.nl/

    Einde persvrijheid: Europees Parlement stemt in met censuur niet-politiek-correct nieuws

    *

    EU zet anti-Russische propaganda officieel in nog hogere versnelling

    En zo holt het Europese schijnparlement op ‘democratische’ wijze de toch al onder grote druk staande democratie nog verder uit.

     

    Stap voor stap schaft de Europese Unie de persvrijheid, één van de vier traditionele pijlers van de democratie, af. Gisteren stemde het Europese Parlement in met het censureren van (nieuws)sites die ‘Russische propaganda’ zouden verspreiden. Het is nu nog maar een kleine stap om alle sites die tegen de heersende politiek-correcte standpunten (pro-immigratie, pro-islam, pro-Europese Superstaat, anti-Rusland, anti-populisme) ingaan, te blokkeren. De Belgische eurofederalist Guy Verhofstadt wil dat er nu al actie wordt ondernomen tegen de nieuwe Europese tak van het conservatieve Amerikaanse Breitbart, dat een grote rol heeft gespeeld bij de overwinning van Donald Trump (3). Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel wil de brengers van wat zij ‘fake nieuws’ noemt gaan regulieren. Kortom: de DDR is terug, en heeft in ieder geval wat de persvrijheid betreft alsnog de Koude Oorlog gewonnen.

    304 van de 691 Europese afgevaardigden stemden voor een resolutie om de Russische media te gaan tegenwerken. Dat was weliswaar een minderheid, maar door 208 onthoudingen werd het plan om de anti-Russische propaganda in de media in een nog hogere versnelling te zetten, toch aangenomen.

    In de resolutie wordt beweerd dat Rusland oppositiepartijen en organisaties in EU landen financieel ondersteunt en ‘vijandelijke propaganda verspreidt’, met als doel de Unie te ondermijnen. Bekende Russische media zoals Russia Today en Sputnik zijn vanaf nu tot een ‘gevaar voor de informatie over de EU en haar partners in Oost Europa’ bestempeld. Het Kremlin wordt zelfs op één lijn gesteld met de islamitische terreurgroep ISIS, en dat terwijl het juist Europa is dat zijn grenzen heeft geopend voor miljoenen moslimmigranten, waarvan velen bewezen extremisten zijn.

    Conservatief, rechts en populistisch wordt monddood gemaakt

     

    In Berlijn is bondskanselier Angela Merkel erin geslaagd om de persvrijheid net als in de tijd van de DDR – waar ze in de jaren ’80 zelf voor werkzaam was - aan banden te leggen. Gisteren pleitte ze ervoor om ‘fake nieuws’ op het internet te gaan ‘reguleren’, omdat ‘bepaalde meningen daardoor steeds verder worden versterkt’.

    De nieuwe (alternatieve) media zouden niet aan het ‘criterium van zorgvuldigheid’ voldoen, aldus Merkel. Lees: de nieuwe media zijn in haar ogen niet ‘zorgvuldig’ omdat ze weigeren mee te gaan met de propaganda van de mainstream media, die enkel nog als gewillige spreekbuizen voor de EU, de NAVO, het establishment en de grote multinationals functioneren.

    Het gaat de regering Merkel vooral om het tegengaan van berichten en monddood maken van stemmen die de massale moslimimmigratie, de islam / islamisering en Brussel / de EU in een negatief daglicht stellen. Merkel steunt daarom de maatregelen van SPD-minister van Justitie Heiko Maas om ‘haatboodschappen’ op onder andere Facebook zo snel mogelijk te laten blokkeren. Ook hier zijn vrijwel uitsluitend ‘rechtse’, conservatieve en populistische paga’s en sites het doelwit.

     

    Rusland zwartmaken is militaire doelstelling

     

    Tevens wordt gewaarschuwd dat de Russen wel eens de Duitse verkiezingen in 2017 zouden kunnen proberen te beïnvloeden. Hetzelfde beweerden de Democraten in de VS tijdens de recente verkiezingscampagne. Ook nu wordt er nul komma nul bewijs voor deze zoveelste anti-Putin hetze geleverd.

    In de EP resolutie wordt verwezen naar informatie van ‘veiligheidskringen’, waar hoogstwaarschijnlijk STRATCOM EAST mee bedoeld wordt, een geheel op Amerikaanse belangen gerichte Europese buitenlandse, met militaire kringen verbonden organisatie die in 2015 werd opgericht, uitsluitend met het doel om Rusland in de Europese media en politiek zwart te maken, en Russische media in diskrediet te brengen. (2)

    Ministerie van Justitie wordt ‘Ministerie van Waarheid’, ook in Nederland

    Duitse reageerders vragen zich inmiddels af wanneer het ‘ministerie van Justitie’ in ‘het ministerie van Waarheid’ wordt omgedoopt. Diezelfde vraag kan voor het Nederlandse ministerie van Justitie worden gesteld, aangezien dat een politiek proces voert tegen PVV-leider Geert Wilders, enkel omdat hij in ons land de enige is die zich verzet tegen de linksradicale politiek-correcte denkbeelden van de heersende elite in Den Haag.

     

    Op tal van onafhankelijke nieuwssites is de heersende stemming dat hoe meer de huidige machthebbers in Europa de vrijheid van meningsuiting aan banden leggen, des te meer ze zullen moeten toezien hoe ‘de geest uit de fles’ gaat, omdat steeds meer mensen het spuugzat zijn om steeds te worden misleid en voorgelogen, en enkel vanwege hun afwijkende, anti-globalistische en pro-vrijheid mening in een verdomhoekje worden gezet.

    Xander

    (1) Epoch Times
    (2) Russia Today
    (3) Breitba

    Benieuwd welk spektakel we nog allemaal te zien zulle krijgen. Het is al een lachwekkend gezicht een aangetreden peloton het geweer van schouder te zien veranderen. En dat zijn dan getrainde militairen!

    Ik zie al dat oorlogsmaterieel al in de uitverkoop gaan, terwijl al die werkloos geworden dure generaals hun tranen van spijt verbijten. De Nato: iedereen werkloos, of in de mijnen, zoals Donald Trump het bedoelt. We stoken weer cokes, en antraciet, zoals vroeger.

    Eindelijk zal in 2050 het Zuiden des Lands zijn armoede kunnen ophalen, rapper dan dat het kolen bovenhaalt. Want pietrol?! Wie herinnert zich nog binnen 5 jaar wat dat stinkend goedje wel was.

    We transformeren de schalies van op de daken tot schaliegas en overal te lande verrijzen bossen van energie-molens die de wind vermalen tot kilowatts.

    Jongens en meisjes, dank zij Trump hebben we nu eindelijk de islam-boeren bij hun pietje. En geven we hen een pak rammel dat ze nooit nog durven onze kant zelfs maar opkijken….

    *

    En lopen dat rover dee, zou Boerke Nes zeggen… En is ’t dat gij niet in een twee drie van hier en zijt, ‘k schiete Uwen dommen kop in gruis….

     

     

    26-11-2016, 07:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3856

     

    ZATERDAG 26 NOVEMBER 2016

    SINT-JAN BERCHMANS: patroon van de studerende jeugd

    ’s Avonds is er spectaculair nieuws op één. Onze Belgische vorsers(!) hebben zowaar een kruising tussen een koe en een giraffe voor mekaar gekregen. “Wat is daar nu het resultaat van?” vraagt Louis. “Wel, het beest eet al de bladeren van de bomen in de Vlaanders, en het geeft melk in Wallonië”.

    *

     

    *

    Neen, dit verhaal gaat niet over de buffels van Adinda’s vader, en het is ook niet haar sarong die over het gras sleepte dat opgeschoten was op zijn graf. Het gaat zelfs niet over dromedarissen of kamelen, maar wel over hun bulten. De bulten van de politiek-correcte samenleving.

    Een Heel-Nederlander, een man in één stuk, die in eigen land, niet in het vroegere Nederlands-Indië of op Sumatra of Curaçao als galeislaaf voor de koloniale vierschaar staat. Maar dat ontgeeft U zich allemaal, naarmate U verder leest. Dat is niet Den Haag vandaag maar Paramaribo honderden jaren terug.

    Verhofstadt, die uiteindelijk toch het Vlaams Blok veroordeeld kreeg bij een bevriend Rechter, moet hiervoor haast in trance geraken. Of het misschien well besterven, omdat dit delirium tremens te zwaar is voor zijn zwak maar politiek-correcte hart.

    Beste Meneer Wilders, mannen van Uw Soort zijn als bomen. Ze sterven staande.

     *

    De Cesar-boom in Lo-Reninge

    Aan deze boom heeft Julius Cesar nog zijn paard vastgebonden….

    *

     


    Meneer de president, leden van de rechtbank,

    Toen ik besloot hier vandaag het laatste woord te voeren in dit proces tegen de vrijheid van meningsuiting was de reactie van heel veel mensen in mijn omgeving dat het zinloos is. Dat u als rechtbank het veroordelende vonnis al lang geschreven heeft. Dat uit alles blijkt dat u mij al lang heeft veroordeeld.

    En misschien is dat wel zo. Ik weet het niet. Maar ik sta hier toch. Want ik geef nooit op. En ik heb een boodschap aan u en aan Nederland.

    Nederland is al eeuwenlang het symbool van vrijheid. Wie Nederland zegt, zegt vrijheid. En dat geldt ook, misschien wel juist, voor hen die een andere mening hebben dan de gevestigde orde, de oppositie.

    En onze belangrijkste vrijheid is de vrijheid van meningsuiting. Wij Nederlanders zeggen wat ons op het hart ligt. En juist dát maakt ons land zo groot.

    De vrijheid van meningsuiting is Neerlands trots.

    En dat, precies dat, staat hier vandaag op het spel.

    En ik weiger te geloven dat wij die vrijheid zomaar opgeven.

    Want wij zijn Nederlanders. Daarom spreken we nooit met meel in de mond. En ook ik zal dat dus nooit doen. En daar ben ik trots op. Ik zal mij door niemand de mond laten snoeren.

    Vrijheid van meningsuiting is bovendien, leden van de rechtbank, voor mij persoonlijk de enige vrijheid die ik nog heb. Elke dag opnieuw word ik daaraan herinnerd.

    Vanmorgen bijvoorbeeld. Ik word wakker in een safe house van de staat. Ik stap in een gepantserde wagen en ga in een colonne op weg hierheen, de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. De persoonsbeveiligers, de blauwe zwaailichten, de sirenes. Iedere dag opnieuw. Het is een hel. Maar ik ben er ook intens dankbaar voor.

    Want zij beschermen mij, houden me letterlijk in leven en ze garanderen het laatste beetje vrijheid dat mij nog rest: de vrijheid van meningsuiting. De vrijheid ergens naartoe te gaan en te spreken over mijn idealen, mijn ideeën om Nederland - ons land - sterker en veiliger te maken. Ik weet na twaalf jaar beveiliging, na het samen met mijn vrouw om veiligheidsredenen moeten wonen in kazernes, gevangenissen en safehouses wat onvrijheid is.

    Ik hoop oprecht dat dit u leden van de rechtbank, nooit zal overkomen.

    Dat u nooit als ik dag en nacht bewaakt moet worden omdat islamitische terreurorganisaties als Al Qaida, de Taliban, ISIS en wie weet hoeveel individuele moslims u willen vermoorden. Dat u uw eigen brievenbus niet meer mag legen, u op bijeenkomsten een kogelvrij vest moet dragen en dat er politieagenten voor de deur staan als u waar dan ook naar de WC moet. Ik gun u dat alles niet.

    Maar als u dat wel zou hebben meegemaakt zou u wellicht begrijpen - hoe oneens u het ook met mijn standpunten bent - dat ik niet kan zwijgen. Dat ik niet zwijgen mag. Dat ik moet spreken.

    En niet voor mij zelf maar voor Nederland, ons land. Dat ik de enige vrijheid die ik nog heb moet gebruiken om ons land te beschermen. Tegen de islam en tegen terrorisme. Tegen de immigratie uit islamitische landen. En ja ook tegen het mega Marokkanenprobleem dat Nederland kent. Ik mag daarover niet zwijgen maar ik moet erover spreken. Dat is mijn plicht, ik ben politicus, volksvertegenwoordiger, ik moet dat benoemen, ik moet daarvoor waarschuwen, ik moet daar oplossingen voor aandragen.

    Ik heb daar mijn vrijheid voor moeten opgeven en ik zal daar ook mee doorgaan. Altijd. Mensen die me willen stoppen zullen me eerst moeten vermoorden.

    Meneer de President,

    Ik sta hier dus voor u. Alleen. Maar ik ben niet alleen. Mijn stem is de stem van velen. Bijna 1 miljoen Nederlanders hebben in 2012 op mij gestemd. En dat worden er vanaf 15 maart nog veel meer.

    Volgens de meest recente opiniepeiling zijn dat dadelijk wellicht 2 miljoen kiezers. U kent deze mensen wel, leden van rechtbank. U ontmoet ze iedere dag.

    Maar liefst een op de vijf Nederlanders zouden vandaag PVV stemmen. Misschien is het uw chauffeur, uw tuinier, uw huisarts of uw huishoudelijke hulp, de vriendin van de griffier, uw fysiotherapeut, de verpleegster in het verpleeghuis van uw ouders of de bakker bij u in de buurt. Het zijn de gewone mensen, de gewone Nederlanders. De mensen waar ik zo trots op ben.

    Zij hebben mij gekozen om namens hen te spreken. Ik ben hun woordvoerder, hun verkozene. Ik zeg wat zij denken. Ik spreek namens hen. En ik doe dat vol overgave en met passie. Iedere dag opnieuw, ook hier vandaag bij u.

    Dus vergeet u niet alstublieft dat wanneer u over mij oordeelt, u geen oordeel velt over 1 man, maar over miljoenen mannen en vrouwen in Nederland.

    U vonnist over miljoenen mensen. Mensen die het met mij eens zijn. Mensen die geen veroordeling zullen begrijpen. Mensen die hun eigen land terugwillen, er genoeg van hebben dat er niet naar ze wordt geluisterd, mensen die de vrijheid van meningsuiting die hier vandaag op het spel staat koesteren.

    Leden van de rechtbank: u vonnist over de toekomst van Nederland.

    En ik zeg u: als u mij veroordeelt, veroordeelt u half Nederland. En heel veel Nederlanders zullen dan het laatste stukje vertrouwen in de rechtsstaat dat ze nog hebben verliezen.

    Ik zou hier natuurlijk ook niet mogen staan in dit absurde proces.

    Want dit is een politiek proces, laten we daar eerlijk over zijn. Het is een politiek proces omdat over politieke uitspraken in de Tweede Kamer gedebatteerd moet worden en niet hier. Het is een politiek proces omdat politici van andere - meestal regeringspartijen - die over Marokkanen spraken niet worden vervolgd. Het is een politiek proces omdat uw rechtbank wordt misbruikt voor een politieke afrekening met een politicus uit de oppositie die men in de Tweede Kamer niet aankan.

    Dit proces, meneer de President, stinkt echt van alle kanten. Het zou Turkije of Iran waar de oppositie ook voor de rechter wordt gesleept, niet misstaan. Het is een charade, een blamage voor Nederland, een aanfluiting voor onze rechtstaat.

    En het is ook nog eens een oneerlijk proces omdat een van u - Mw. van Rens - zich eerder negatief over het beleid van mijn partij en de succesvolle wraking in het Wilders-1 proces heeft uitgelaten en nu toch over mij gaat oordelen.

     

    En wat, vraag ik me iedere dag af, wat heb ik nou eigenlijk gedaan dat dit proces rechtvaardigt?

    Ik heb gesproken over minder Marokkanen op een markt en ik heb vragen gesteld aan PVV-ers tijdens een verkiezingsavond. En dat heb ik gedaan leden van de rechtbank omdat we in dit land een gigantisch Marokkanenprobleem hebben. En bijna niemand daarover durft te spreken of harde maatregelen durft te nemen. Alleen mijn partij benoemt dat probleem al jaren.

    Kijk alleen naar de incidenten de afgelopen weken, we hebben het in de kranten kunnen zien: in Groningen stelende en rovende Marokkaanse gelukszoekers die misbruik maken van ons asielsysteem, zelfs de burgemeester van de PvdA sprak erover, en Marokkaanse jongeren die hele wijken in Maassluis, Ede en Almere terroriseren.

    Ik kan nog tienduizenden voorbeelden noemen, bijna iedere Nederlander kent die voorbeelden wel of heeft zelf ervaren de ellende met overlastgevende criminele Marokkanen.

    Als u die niet kent leeft u in een ivoren toren.

    En ik zeg u, als we in Nederland zaken niet meer eerlijk mogen benoemen, als we het woord allochtoon niet meer mogen gebruiken, als wij Nederlanders ineens racisten zijn omdat we vinden dat Zwarte Piet Zwart moet blijven, als we alleen straffeloos blijven als we méér Marokkanen willen en anders voor de strafrechter komen, als we onze zwaarbevochten vrijheden en vrijheid van meningsuiting naar de prullenbak verwijzen, als we een politicus uit de oppositie die premier dreigt te worden in de rechtbank proberen kallt te stellen, dan gaat dit mooie land naar de verdoemenis.

    Dat is natuurlijk onacceptabel, want wij zijn Nederlanders en dit is ons land.

     

    En nogmaals, wat heb ik nou in hemelsnaam verkeerd gedaan? Wat rechtvaardigt dat ik hier sta als verdachte alsof ik een bank heb overvallen of een moord heb gepleegd?

    Ik heb alleen gesproken over Marokkanen op een markt en vragen gesteld op een verkiezingsavond. En iedereen die ook maar een millimeter verstand heeft van politiek weet dat verkiezingsavonden altijd bij iedere partij vergezeld gaan van politieke speeches vol slogans, oneliners en met maximaal gebruik van de regels van de retoriek. Dat is ons vak. Zo werkt dat nu eenmaal in de politiek.

    Verkiezingsavonden zijn verkiezingsavonden met retoriek en speeches en geen lezingen voor universiteiten waar je iedere alinea een kwartier lang van zes kanten belicht. Het is te idioot voor woorden dat het OM dat nu tegen me gebruikt, alsof je een voetballer verwijt een hattrick te willen scoren.

     

    En inderdaad heb ik ook op een markt in Den Haag in de prachtige wijk Loosduinen gezegd en als het kan wat minder Marokkanen. Nota bene een paar minuten nadat een Marokkaanse dame naar me toekwam en tegen me zei dat ze op de PVV zou gaan stemmen omdat ze de overlast door Marokkaanse jeugd spuugzat was.

    En op de verkiezingsavond vroeg ik eerst aan het PVV-publiek wilt u meer of minder EU, en ik heb toen ook niet uitgebreid toegelicht waarom het antwoord minder zou kunnen zijn. Namelijk omdat we onze soevereiniteit moeten terughalen en weer baas moeten worden over ons eigen geld, onze eigen wetten en onze eigen grenzen. Dat heb ik niet gedaan.

     

    Ik vroeg het publiek daarna wilt u meer of minder PvdA en heb toen ook niet uitgebreid toegelicht waarom het antwoord minder zou kunnen zijn. Namelijk omdat het de grootste cultuurrelativisten, wegkijkers en laffe islamknuffelaars uit de Tweede Kamer zijn. Heb ik niet gezegd.

    En ik vroeg daarna wilt u meer of minder Marokkanen en ik heb toen ook niet uitgebreid toegelicht waarom het antwoord minder zou kunnen zijn.

     

    Namelijk omdat mensen met een Marokkaanse nationaliteit in Nederland sterk oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit, uitkeringsafhankelijkheid en terreur.

    En dat we dat willen bereiken door criminelen met ook de Marokkaanse nationaliteit na denaturalisatie uit te zetten en door een strenger immigratiebeleid en een actief vrijwillig remigratiebeleid te voeren.

    Punten die al vanaf de dag dat ik de Partij voor de Vrijheid heb opgericht in ons verkiezingsprogramma staan.

    Ik heb, de heer Knoops heeft dat overigens al verteld, een en ander overigens wel uitgebreid toegelicht in vele televisie-interviews, zowel tussen de uitspraak op de markt en de verkiezingsavond als tijdens de verkiezingsavond een paar minuten nadat ik de betreffende vragen had gesteld op het podium. Het is uitermate kwaadaardig en vals van het OM om die context buiten de orde te willen verklaren.

    Walgelijk - ik heb er geen andere woorden voor - is het optreden van andere politici waaronder de man die zich nog een paar maanden Minister-President van Nederland mag noemen. Hun en vooral zijn optreden na afloop van de betreffende verkiezingsavond was een ware hetze, een heksenjacht.

    Het kabinet heeft een sfeer gecreëerd waardoor het wel tot een proces moest komen.

    Premier Rutte heeft zelfs kleine kinderen in het jeugdjournaal wijsgemaakt dat ik ze uit het land wilde zetten en ze vervolgens gerustgesteld dat dat niet zou gebeuren. Alsof ik dat had gezegd. Laaghartiger en valser kan haast niet.

    Maar ook de toenmalige minister van Veiligheid en Justitie, nota bene de politieke baas van het Openbaar Ministerie, noemde mijn woorden en eiste zelfs, eiste dat ik ze zou terugnemen. Een eis van de Minister van Justitie, je hoeft geen Einstein te heten om te voorspellen wat er gebeurt, wat het OM gaat doen, als je geen gehoor geeft aan de eis van de Minister van Justitie.

    Ook de Vice-Premier en de Minister van Binnenlandse Zaken beiden van de PvdA lieten zich vergelijkbaar uit. Kortom, het kabinet heeft het Openbaar Ministerie geen andere mogelijkheden geboden dan mij te vervolgen. De Officieren van Justitie zijn in dit proces dan ook geen vertegenwoordigers van een onafhankelijk OM maar de handlangers van dit kabinet.

    Meneer de President, de elite heeft ook de aangiften tegen mij gefaciliteerd. Dat is met geen pen te beschrijven. Met voorgedrukte aangifteformulieren. Die door de politie naar de moskee werden gebracht. Waarin de politie nota bene, zo blijkt uit de processen-verbaal, soms ook zei dat ze mijn uitspraken ook niet vonden deugen.

    En uit een door ons gedane steekproef bleek dat bij de aangiftes verder ook sprake was van pure misleiding, intimidatie en beïnvloeding. Mensen dachten dat ze gingen stemmen, kenden mijn naam niet eens, wisten niet wat ze tekenden of verklaarden zich juist niet door mij gediscrimineerd te voelen.

    Iemand verklaarde dat alleen al bij de As Soenah moskee na het vrijdaggebed 1200 aangiftes zijn gedaan omdat het een verkiezing zou betreffen. Er waren stoeten waar burgemeesters samen met wethouders voorop liepen, zoals in Nijmegen waar CDA-burgemeester Bruls eindelijk zijn diepgewortelde PVV-haat kon laten zien. De politie had extra openingstijden, bood koffie en thee aan, er waren – we hebben de beelden gezien – dansende en zingende Marokkanen begeleid door een heuse hoempapa-band voor een politiebureau. Er werd een groot feest van gemaakt.

    Maar ondertussen bleek uit twee representatieve peilingen, een in opdracht van de PVV en een in opdracht van de Volkskrant, dat buiten de elite van overheid en media, 43% van de Nederlanders, zo’n 7 miljoen Nederlands dus het met mij eens is. Minder Marokkanen willen. U krijgt het nog heel druk als het OM dadelijk al die 7 miljoen mensen waarvan velen nu thuis zitten te kijken gaat vervolgen.

     

    Mensen zullen nooit begrijpen dat andere politici - vooral van regeringspartijen - en overheidsfunctionarissen die ook over Marokkanen, Turken of zelfs over PVV-ers spraken door het Openbaar Ministerie met rust werden gelaten en niet werden vervolgd.

    Zoals PvdA-fractievoorzitter Samsom die zei dat Marokkaanse jongeren een etnisch monopolie op overlast hebben.

    Of PvdA-voorzitter Spekman zei dat Marokkanen vernederd moeten worden.

    Of PvdA-wethouder Oudkerk die sprak over kutmarokkanen.

    Of Premier Rutte die zei dat Turken moeten oppleuren.

     

    En wat dacht u van politiechef Joop van Riessen die over mij op televisie zei – iedereen heeft het kunnen zien, Ook het OM – ik citeer letterlijk: “In wezen zou je de neiging hebben om te zeggen ‘we mollen hem, hij moet gewoon vandaag weg, en hij mag niet meer boven tafel komen.”

    En over de PVV-kiezers, mijn kiezers, zei van Riessen: “Die mensen moet je deporteren, zij horen hier niet thuis” Einde citaat. Had ik eens moeten zeggen! De politiechef zei dat Wilders mollen een normale reactie was. U kunt het allemaal terugzien op televisie. Dat is haat meneer de President, pure haat, en niet van ons maar tegen ons. En het OM heeft de heer Van Riessen niet vervolgd.

     

    Maar het OM vervolgt mij wel. En eist een veroordeling op basis van onzinredeneringen over ras en op basis van begrippen die niet eens in de wet staan.

    Het beschuldigt en verdenkt mij van groepsbelediging en aanzetten tot haat en discriminatie wegens ras. Hoeveel gekker kan het nog worden. Ras. Welk ras?

     

    Ik heb gesproken en een vraag gesteld over Marokkanen. Marokkanen is geen ras. Wie verzint zoiets. Denkt u dat iemand thuis die hier naar kijkt of morgen in de krant leest snapt dat Marokkanen ineens een ras is. Wat een klinkklare onzin. Geen enkele nationaliteit is een ras. Belgen zijn geen ras, Amerikanen zijn geen ras. Hou alstublieft op met die onzin zeg ik tegen het OM. Ik ben geen racist en mijn kiezers, want dat vind ik nog het ergste, zijn dat ook niet. Hoe haalt u het in uw hoofd dat alleen al te suggereren. Hoe haalt u het in uw hoofd miljoenen mensen ten onrechte voor racist uit te maken.

    43% van de Nederlanders willen minder Marokkanen zoals ik net al aangaf. Wat denkt u dat we in Nederland 7 miljoen racisten hebben! Dat zijn geen racisten. Hou op met het beledigen van deze mensen. Dit zijn gewone normale mensen als u en ik. Ze ervaren dagelijks de ellende die ze hebben van het grote Marokkanenprobleem dat ons land kent. Zij hebben recht op een politicus die dat probleem durft te benoemen. Maar of iemand zwart geel rood groen of pimpelpaars is zal hen en zal mij een zorg zijn.

    En ik zeg u: Als u iemand voor racisme veroordeelt terwijl hij niets tegen rassen heeft dan blaast u de rechtsstaat op, dan is dat het failliet. Niemand in het land zal dat begrijpen.

    En het Openbaar Ministerie gebruikt nu het vage begrip onverdraagzaamheid. Nog zoiets krankzinnigs. Maar het subjectieve woord onverdraagzaamheid staat niet eens in de wet. En wat is onverdraagzaamheid in hemelsnaam. Gaat u dat bepalen leden van de rechtbank?

    Dat is toch niet aan u om te bepalen. En ook niet aan de Hoge Raad en ook niet aan het Europese Hof.

    In de wet zelf moet staan wat strafbaar is, wij zijn als volksvertegenwoordigers gekozen door het volk om in een wet voor iedereen duidelijk en zichtbaar te bepalen wat strafbaar is en wat niet.

    Dat is niet aan de rechter. U hoort dat niet te doen en zeker niet op basis van dit soort subjectieve begrippen die iedereen anders invult en makkelijk door de elite zal worden misbruikt om onwelgevallige meningen van de oppositie te verbieden. Begin er niet aan, zeg ik tegen u.

    Meneer de president, leden van de rechtbank,

     

    Onze voorouders hebben gestreden voor vrijheid en democratie. Ze hebben geleden, velen hebben hun leven gegeven. Aan deze helden danken we onze vrijheden en rechtstaat.

    Maar de allerbelangrijkste vrijheid, de hoeksteen van onze democratie, is de vrijheid van meningsuiting. De vrijheid om te denken wat men wil en om te zeggen wat men denkt.

    Als we die vrijheid verliezen, verliezen we alles. Dan houdt Nederland op te bestaan, dan is de inzet van allen die voor ons leden en streden zinloos. Van onze strijders voor onze onafhankelijkheid in de Gouden Eeuw tot de verzetshelden in de Tweede Wereldoorlog. Ik vraag u: sta in hun traditie. Sta or de vrijheid van meningsuiting.

    Door te vragen om een veroordeling vraagt het Openbaar Ministerie als handlanger van de gevestigde orde, als marionet van het kabinet, om een politicus van de oppositie monddood te maken. En daarmee om miljoenen Nederlanders monddood te maken.

    En ik zeg u: de problemen met Marokkanen zullen daarmee niet opgelost maar alleen maar groter worden.

    Want mensen zullen eerder zwijgen en minder durven zeggen omdat ze bang zijn om voor racist te worden uitgemaakt, omdat ze bang zullen zijn te worden vervolgd en veroordeeld. Als ik veroordeeld zou worden zal iedereen die wat over Marokkanen zegt bang zijn voor racist te worden uitgemaakt.

     

    Meneer de President, leden van de rechtbank. Ik kom toe aan een afronding.

     

    Wereldwijd is een beweging op gang gekomen die korte metten maakt met de politiek-correcte doctrines van de elites en de aan hen onderhorige media.

    Dat heeft Brexit bewezen.

    Dat hebben de Amerikaanse verkiezingen bewezen.

    Dat staat op het punt bewezen te worden in Oostenrijk en Italië.

    Dat zal volgend jaar bewezen worden in Frankrijk, Duitsland, én in Nederland.

    De wal is bezig het schip te keren. De burgers pikken het niet meer.

    En ik zeg u, de strijd van de elite tegen de bevolking zal door het volk gewonnen worden. Ook u hier zal dat met dit proces niet kunnen keren, maar hooguit bespoedigen.

    Wij zullen winnen, het Nederlandse volk zal winnen en zich goed herinneren wie aan de goede kant van de geschiedenis stond. Het gezond verstand zal het winnen van de politiek-correcte arrogantie.

    Want overal in het Westen maken we hetzelfde mee.

     

    Het vrije woord laat zich niet opsluiten;

    het schreeuwt het uit.

    Overal zeggen steeds meer mensen wat ze denken.

    Ze willen hun land niet verliezen, ze willen hun vrijheid niet verliezen.

    Ze willen politici die hen serieus nemen, die naar hen luisteren en die namens hen durven te spreken. Het is een heuse democratische revolte. Overal waait de wind van verandering en vernieuwing.

    Ook hier in Nederland.

     

    Zoals ik al zei:

    Ik sta hier namens miljoenen Nederlanders.

    Ik spreek niet alleen namens mijzelf.

    Mijn stem is de stem van velen.

    En dus vraag ik u.

    niet alleen namens mijzelf,

    maar in naam al die Nederlanders:

    Spreek mij vrij!

    Spreek óns vrij!

    *

    Om het even vrijspraak of vonnis, dit proces is voor altijd een eeuwige schande op het blazoen van politiek-correct Den Haag. En misschien nog een veel groter schanden voor de gewone Nederlander, dat die niet zijn storm gelopen tegen het Establishment dat hen langzaam maar zeker tot de bedelstaf brengt.

    Stel U voor dat in coburgia Olio di Poepo aan het bewind gebleven was. Of het Duivelspaar Obama-Merkel in Europa. Straks zijn er ook verkiezingen in Nederland. En in Oostenrijk. En in Frankrijk.

    Laat dus gewoon de verwijten van Geert Wilders zo lang mogelijk nazinderen. Ook bij ons. In de hoop dat het niet nog erger wordt. Of dat er, zoals onder de Bezetting, soep-bedelingen moeten gehouden worden aan de kerkdeuren of in de scholen.

    Kortom, deze vertoning is niet voor herhaling vatbaar. Tenzij als er, zoals in de Ballade van de Drie Rechters, als orgelpunt van het verhaal, Gerechtigheid geschiedt.

     

    De ballade van de drie rechters

    Er stonden drie galgen op 't galgenveld

    De kraaien hebben het voortverteld

    En stom blauwden winterse bossen rondom

    Zij kaatsten 't gekrijs van de kraaien weerom

    Het volk stond zwijgzaam opeengehoopt

    Drie mannen moesten opgeknoopt

     

    Drie rechters lazen het vonnis voor

    De bossen bouwden het na in koor

    Een had in eigen macht geloofd

    Hij moest het bekopen met zijn hoofd

    Een had gehoopt op een nieuwe tijd

    Dat was voor het heden een scherp verwijt

    Een had de waarheid te zeer bemind

    Daarom hing hij te bengelen in de wind

    De kraaien krijsten kwaad is kwaad

    De bossen echoden haat is haat

    De kring van het volk werd enger en enger

    't Gelaat van de rechters werd strenger en strenger

    Maar toen de koord in de hoogte ging

    In elke lus een rechter hing

     

    Het volk stond zwijgzaam opeengehoopt

    Drie rechters werden opgeknoopt

    Een had zijn eigen volk verraden

    Een had zijn geldkist volgeladen

    Een had de macht om haarzelf bemind

    Drie rechters bengelden in de wind

    De kraaien krijsten kwaad is kwaad

    De bossen echoden: inderdaad

     

     

    26-11-2016, 06:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    25-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3855

     

    VRIJDAG 25 NOVEMBER 2016

    H. CATHARINA van ALEXANDRIE: beschermvrouwe van de textielnijverheid en gediend tegen het ‘katrienewiel’.

    *

    ‘Sint-Katrien in ’t wit gekleed,

    Zeven weken sneeuw ons leed’

     

     

    Het kampioenstrio. Rechts in beeld het slachtoffer van vrouwenhaat.

    Het is niet toevallig weer De Morgen die dit moslim-schandaal de kat de bel aanbindt, net zoals het niet toevallig is dat ons lodderig oog op dat artikel viel. Inderdaad, hier in Godvergeten landelijk Centraal Italië zijn onze naaste buren een koppel Noren uit het land van de ‘Morgenstemming’ uit de Peer Gynt-suite van Edward Grieg. Mooiere melodie om de dag te beginnen bestaat er niet.

    https://youtu.be/O2gDFJWhXp8

    *

    Laat gerust de muziek op staan, het zal, als U verder leest, Uw geweten sussen. Nog gehoord van het stinkend rijke oliestaatje Qatar? Het stinkt er oorverdovend naar pietrol, pietrol en nog eens pietrol, uren ver in de hete woestijnwind, maar men is er wel stinkend rijk door geworden. Stinkend rijk: dat is wel de juiste benadering. Raar dat de Slinxen dààr waar al dat geld zit, dat daar niet gaan halen.

    *

    *

    Noren willen excuses: werd wielrenster in Qatar aangereden vanwege korte broek?

    De Noorse wielerfederatie wil excuses van de internationale wielerunie UCI naar aanleiding van een aanrijding van juniore Susanne Andersen tijdens de WK in Qatar. Volgens bondsdirecteur Hans Falk zou Andersen bewust zijn aangereden door een politieagent, omdat ze op de openbare weg in korte broek reed.

    23-11-16, 15.52u - Iwan Tol

    *

    Andersen vertegenwoordigde Noorwegen afgelopen oktober in Qatar op de tijdrit en wegwedstrijd voor junioren. De aanrijding vond plaats na de tijdrit, toen ze vanaf het finishgebied op weg was naar het teamhotel in de hoofdstad Doha. Volgens Falk, die vlak achter haar reed, schepte de auto haar van achteren. "We dachten dat ze dood was, zo akelig lag ze erbij."

     

    Andersen werd met een ambulance naar het medisch centrum van de UCI gebracht. Daar bleken de verwondingen mee te vallen, ze had vooral veel schaafwonden aan benen en gezicht. Falk: "Toen ik vertelde dat ze was aangereden, zeiden drie personen onafhankelijk van elkaar dat dat wel vaker voorkomt als vrouwen hun benen niet bedekt hebben. Dat waren buitenlandse werknemers van westerse bedrijven in Qatar."

    Controversiële kledingstijl

     

    Twee jaar geleden startte de overheid in Qatar een campagne om toeristen te wijzen op hun controversiële kledingstijl. In de grondwet is opgenomen dat iedereen in het land zich moet houden aan de publieke moraal en de nationale tradities. De islamitische dresscode schrijft voor dat schouders en knieën bedekt moeten zijn.

    Eenmaal terug in het hotel, realiseerde Falk zich pas wat er was gebeurd. "De politieagent die de aanrijding veroorzaakte had helemaal niet geremd. Er waren ook geen remsporen. Susanne lag daar te schreeuwen op de grond, maar hij deed niets, behalve een sigaret opsteken. Toen begon het te dagen dat het een bewuste aanrijding was geweest. Maar ja, hoe bewijs je dat?"

     

    Van de ambassadeur kreeg Falk het advies om geen proces-verbaal te laten opmaken. Het zou betekenen dat de 18-jarige Andersen gedurende het onderzoek in Qatar zou moeten blijven. Aan de UCI vroeg Falk om andere landen te waarschuwen voor het dragen van korte broeken buiten het parcours. "Maar in de dagelijkse nieuwsbrief stond alleen vermeld dat we te gast waren in Qatar en dus hun regels moesten respecteren."

    Peter Sagan (midden) tussen 2 pietrol-boeren

    *

    Peter Sagan volgde zichzelf in Qatar op als wereldkampioen bij de mannen. ©TDW

     

    Falk vermoedt dat de UCI geen problemen wilde met het organiserende comité in Qatar. "Zij hebben veel betaald om de WK te organiseren. Kennelijk vindt de UCI het geld van Qatar belangrijker dan de veiligheid van de renners. Dat is een kwalijke zaak."

     

    Dat de zaak nu pas naar buiten komt, heeft volgens Falk te maken met een afspraak met de Noorse tv-zender TV2. "Zij kregen lucht van de aanrijding en wilden ons daar tijdens de WK over interviewen. We hebben gezegd dat we pas wilden reageren als we weer veilig in Noorwegen waren. Vorige week is het interview uitgezonden."

     

    De vraag of grote sportevenementen wel in islamitische landen gehouden moeten worden, vindt Falk een lastige. "Wij vinden het geen enkel probleem om de regels te respecteren, maar betekent dat dan dat je met bijna veertig graden een lange broek moet dragen? Je kunt ook omgekeerd redeneren: als Qatar de WK wielrennen binnenhaalt, mag je ook verwachten dat zij begrip hebben voor de gebruiken van de sport."

     

    Volgens Thorwald Veneberg, die in Qatar technisch directeur was bij de KNWU, heeft de Nederlandse ploeg één keer problemen gehad met Qatarese inwoners. "Dat was toen renners en rensters in de lobby met hun fietsen stonden te wachten voor een training. Een man werd daar enorm boos over. Het ging hem om het hele plaatje, begreep ik; die fietsen in de lobby én de niet volledig bedekte benen. Ik heb tegen de man gezegd dat je met schreeuwen niets oplost."

     

    De UCI wilde ondanks herhaald verzoek niet reageren op de aantijgingen van de Noorse wielerfederatie. Tegen TV2 liet een woordvoerder eerder weten dat ze contact hebben gezocht met het organisatiecomité van Qatar, maar daar geen reactie op hebben gekregen.

    Susanne Andersen wordt door de Noorse wielerfederatie uit de wind gehouden.

    Kijk, Qatar is Zoetenaaie niet, of Zoerle –Perwijs. In Qatar zijn op de markt de knapste vrouwen nog minder waard dan een goed gekweekte en wel opgevoede geit. Geiten lopen er in de straten dan ook zonder ook maar één vezeltje textiel aan hun lijf en niet eens op hoge hakken. Dames daarentegen dienen van kop tot teen ter worden ingebusseld, maar lopen er, om het verschil met geiten te beklemtonen, wel op hoge hakken.

    Een vrouw op een fiets met blote benen helemaal tot in haar hals: dat hoort daar niet thuis. On Zoetenaaie of Zoerse-Perwijs wel, maar daar is dan ook niet veel te verdienen.

    En eerlijk gezegd: het is nog juist ook….

     

     

    25-11-2016, 18:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3854

     

    VRIJDAG 25 NOVEMBER 2016

    H. CATHARINA van ALEXANDRIE: beschermvrouwe van de textielnijverheid en gediend tegen het ‘katrienewiel’.

    *

    ‘Sint-Katrien in ’t wit gekleed,

    Zeven weken sneeuw ons leed’

    Het is bar slecht were, geen were om ’n hond deure te jagen. En alzo staat Georges helegans alene in zijn oranje impermeabelke aan de rooie lichten op wacht en moet daar een jong dingen tegen houden. “De rooie lichten niet gezien misschien?” vraagt hij nogal van bovenuit kijkend van onder zijne kepie, zijn functie waardig. “Toet, toet, menere den agent, maar ‘k en hadde U wel niet zien staan!”. Georges heeft zijn penne gescherpt.

    *

    Op deze druilerige dag, 25 November, lukte het onze verre voorvaderen in 711, pas 80 jaar na de dood van de ‘Profeet’ – toen al - diens legerbenden met de staart tussen de benen te doen afdruipen, na hun nederlaag bij Poitiers. Deze stad ligt tussen Bordeaux en Parijs, en is/was de poort tot Europa.… Op dit kaartje kunt U nagaan dat wij toen al aan een groot gevaar zijn ontsnapt. Waren onze Leiders toen zoveel slimmer en kordater, of zijn de huidige des te stommer en te vadsiger? Of proberen ze nu eindelijk, jaren te laat, op een ‘humaner’ manier de Arabier te raken, door hem te treffen in zijn portemonnee? Waarom anders ons verplichten over te schakelen op ‘alternatieve energie’?

    ’t Is lijk Geert Wilders zegt in zijn toespraak tot de Hoofden van Lebak (Multatuli) in de Rechtszaal: ‘zij’ mogen dat zeggen: Samsom van de PvdA dat er kut-Marochanen zijn, maar als ‘wij’ dat zelfs nog maar durven denken, dan zijn we racisten, neo-nazi’s, populisten en haatzaaiers. Het hangt er alleen van af, welke muts men draagt. Mensen met andere model komen in Nederland voor de Rechter, of bij ons vliegen ze direct en zonder vonnis, achter de tralies van het Cordon Sanitaire. Met boven de poort de gekende leuze ‘Arbeit macht Frei’. Democratie naar Slinx model, nog uit de tijd van Nonkel Dolf. En dan ineens komt de verrassing.

    Wim van Rooy: zegt die naam U iets?

    Voortgaande op wat De Morgen die man laat zeggen, is dat er ene van Gouden Dageraad. Die ‘Initiërende Hoofdredacteur’ is wel rap onder de invloed van de nieuwe wind uit Amerika.

    Of is die Van Rooy zo’n soort ‘Rooinek’ lijk de Boers over zongen in Stellenbosch, toen… “Bobbejaan daar beklom die berg, zo haastig en zo lustig”? Of is de man een ongeleid projectiel zoals Filip Dewinter van het Vlaams Belang er een is, maar dan een van nog veel groter formaat en met waarlijk een alles verwoestende vuurkracht?

    Of is het eerder iemand die ook de tekenen des tijds herkent, veel vroeger dan de belabbekakte Verlichte Grote Verstanden van bij ons. Ik noem geen namen, maar Cris-is Peeters en Sjarel Premier zijn daar de opvallendste vertegenwoordigers van. De ene omdat hij aldoor femelt, en de andere omdat hij daarbij ook nog hakkelt.

    Alles bijeen geteld en gedeeld door twee, van deze Van Rooy zullen we, bij leven en welzijn van zijnentwege, nog veel van horen. Mark my words.

     

    *

    Wat deden de Amerikanen na Pearl Harbor? Ze sloten alle Japanners op.

    Schrijver en islamcriticus Wim Van Rooy vergelijkt de islam met het nazisme.

    “Ik zeg niet dat alle moslims slecht zijn”, zegt schrijver Wim Van Rooy in De Morgen. “Maar ik vraag mij af waarom wij niet beter het voorzorgsprincipe toepassen.”

     

    “U ziet dat niet, maar de islam is het nieuwe nazisme”, zegt schrijver Wim Van Rooy. “De tijdsgeest is vergelijkbaar. Ook toen waren er veel omstanders: mensen die niet zagen wat er aan de hand was en zich niet hebben verzet. Vandaag durven vele moslims zich niet te verzetten. Wat zullen al die gewone moslims doen als het hier echt heet wordt? Welke kant zullen ze dan kiezen? Natuurlijk zitten daar goede mensen bij, ik zal zeker niet zeggen dat alle moslims slecht zijn. Maar ik vraag mij af waarom wij niet beter het voorzorgsprincipe toepassen.”

    Hoe bedoelt u?

    “Wat deden de Amerikanen na de aanval van de Japanners op Pearl Harbor in 1941? Ze sloten onmiddellijk alle Japanners op. Waarom deden ze dat? Niet omdat alle Japanners slecht waren, integendeel: dat waren harde werkers, zoals Aziaten dat meestal zijn. Nee, zij deden dat uit voorzorg.”

    Zegt u nu dat we alle moslims moeten opsluiten?

    “Nee, dat gaat niet. Maar het is een goede vraag, en ik zal ze beantwoorden: wij zijn met handen en voeten gebonden aan alle mogelijke internationale wetten en verdragen. De mensenrechten worden nu gebruikt tégen de mensen. Wij kunnen niet meer doen wat de Amerikanen toen deden, en daar dreigen we zelf het slachtoffer van te worden.”

    Maar u zou dat wel graag doen, dus: de moslims opsluiten?

    “Nee, daarvoor zijn we al te ver gevorderd in ons humanisme. Wij zijn hyperhumanisten geworden, en dat zal ons de das omdoen. Wij zitten in een catch 22: iets doen kan niet, vanwege de mensenrechten: maar niets doen is op termijn even dramatisch.”

    Wat wilt u dan dat we wél doen?

    “Ik geef enorm veel lezingen, en die vraag krijg ik elke keer. Ik antwoord dan: welke job of functie je ook hebt, je moet je hakken in het zand zetten en zeggen: gedaan, tot hier en niet verder. Dat betekent dat we niet langer aanvaarden dat iemand een vrouw geen hand geeft. Dat we niet aanvaarden dat een man bij de dokter het woord voert voor zijn vrouw. Dat we geen aparte zwemuurtjes meer organiseren voor moslima’s. Enzovoorts. Apart zijn al die dingen niet belangrijk, maar u kent de vergelijking met de worst: als je daar elke keer een stukje van snijdt, hou je op den duur geen worst meer over.”

     

    Lees het volledige gesprek tussen Joël De Ceulaer en Wim Van Rooy in onze krant of in de pluszone van deze website.

    En neen, ik heb niet verder gelezen maar hierbij gelaten. Want de boodschap is duidelijk genoeg.

    Ik vraag me alleen af, waarom er niet naar gehandeld wordt. Overal in Europa, maar vooral in de Lage Landen, is er overbevolking. De ‘vergrijzing’ zegt men. Iedereen leeft veel te lang. De pensioenkassen zijn leeg, of erger, ze staan diep in het rood, de gezondheidszorg is niet meer te betalen en men blijft er maar bij pompen. Die werken niet voor de boterham, maar die leven van de krijg. En van dat ‘leefloon’ gaat er een aanzienlijk deel naar ‘de familie’, in de herkomstlanden. Honderd Euro is daar voor hen een hele rijkdom, meer dan ze in een heel jaar kunnen verdienen.

    Voedselbedeling alleen voor Grieken… Het zit er aan te komen ook bij ons: gaarkeukens in open lucht waar er alleen voedsel is voor mensen die voor het eten een kruisteken slaan…

     

    PS:

    Zou Sam Van Rooy op de boekenbeurs mogen staan met zijn boeken? Waar heeft hij een uitgeverij gevonden, die niet op staande voet, lijk uitgeverij Egmont, beladen met alle zonden Iraëls in de woestijn werd gestuurd?

     

     

    25-11-2016, 17:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3853

     

    DONDERDAG 24 NOVEMBER 2016

    H. ALBERT van LEUVEN, H.FLORA, H. MARTELAREN van VIETNAM

     

    De Bijbel van de Vlaamse Beweging, ons aller lijfblad ’t Pallieterke schrijft deze week een hoofdartikel waaruit we moeten onthouden, dat het helemaal niet houdt van herrie in de eigen rangen. Vooral niet als die herrie komt uit de hoek der geboren herrie-makers die misschien wel eens gelijk zouden kunnen hebben. Allez, dat is toch de mening van de opiniërend hoofdredacteur daar.

    Enfin, U leest het maar zelf hieronder…

    *

     

    *

    72ste jaargang • nummer 47 • donderdag 24 november 2016 Voor mensen met een goed hart en een slecht karakter...

    Vlaams Belang: lijden in de marge of relevanter worden?

    *

    Heeft VRT-correspondent Bruno Tersago gelijk als hij wijst op tal van bedenkelijke signalen uit die hoek? Voedselbedelingen organiseren “alleen voor Grieken”, parlementsleden die betrapt worden met hakenkruistatoeages en - vlaggen, een woordvoerder die in het parlement een vrouwelijke collega in het gezicht slaat, geweld tegen standjes van buitenlanders

    op markten, het wegjagen van verplegenden in ziekenhuizen omdat ze niet Grieks zijn, betrokkenheid bij geweld en zelfs een moord, inbraken, wapenbezit... Sinds twee jaar zijn er geen zware incidenten meer, maar toch... Wat ga je in hemelsnaam zoeken bij kerels die zich inspireren op een politieke figuur (Iannis Metaxas) die in de jaren dertig andere partijen en stakingen verbood, boeken verbrandde en de media censureerde?

    Berisping?

    De reactie van voorzitter Van Grieken was moedig, maar niet helder. Hij distantieerde zich formeel en expliciet van wat zijn partijgenoten tegen de wil van het partijbestuur in hadden gedaan. Anke Van dermeersch, ook mee op reis, werd uit het partijbestuur gegooid. Dewinter, die de beslissing “eenzijdig” en “bijna dictatoriaal” noemde, kreeg enkel een berisping,

    net zoals Jan Penris. Welke logica zit hierachter? Die van de realiteit vrezen we. De realiteit dat Van Grieken wel een meerderheid achter

    zich heeft in het partijbestuur, in de partijraad ook – daar gaat hij alvast van uit – maar niet in Antwerpen.

    Komt het tot een harde confrontatie? Heeft Vlaams Belang daar ‘belang’ bij? Eén ding lijkt wel zeker: veel mensen keren zich af van een partij die zich verliest in interne confrontaties. Maar die zijn er al erg lang, en zullen blijven opduiken.

    Er lijkt dus voor Vlaams Belang geen goeie kant aan de zaak. Krijgt Dewinter in de partijraad - tegen de verwachtingen in - veel steun, dan zal Van Grieken als voorzitter veel moeilijker kunnen functioneren. Wordt Dewinter in de hoek gezet, of verder, dan dreigt een crisis in Antwerpen. Als de voorzitter het meent, kan hij geen vrede nemen met een zoveelste compromis, want dan rest er niets meer van wat eruit zag als een poging om Vlaams Belang op de politieke kaart te zetten.

    Van Grieken kreeg de voorbije dagen steun van onder meer de voormalige voorzitters Gerolf Annemans en Frank Van Hecke. Wellicht kan hij – als hij een verandering forceert – rekenen op de terugkomst van sommigen die

    eerder al de partij verlieten. En natuurlijk op de VB’ers die Verandering willen.

    Wat is die partij allemaal overkomen? Laat ons teruggaan naar 2004. Vlaams Belang haalde toen net geen kwart van de stemmen. Mét Dewinter in ‘pole position’. Maar wat nadien volgde was minder. In 2006 werd de Antwerpse voorman bij de gemeenteraadsverkiezingen geklopt door Patrick Janssens.

    Nadien volgde een steile electorale afgang.

    Dewinter bleef echter het uithangbord van de partij.

    Wat onder meer Annemans als voorzitter probeerde was verdienstelijk, maar de N-VA werd en bleef voor veel kiezers een beter alternatief. Daar hebben kiezers een reden voor.

    Annemans ging op zoek naar een derde, radicaalrechtse weg. Het Congres van de partij in de Zuiderkroon was duidelijk. Annemans zette in op drie thema’s.

    Vooreerst wou hij met een ‘sociale volkspartij’ vooral de kleine man bekoren. Vlaams Belang paste voor een te strak Voka-gericht

    Vlaanderen. Meer zelfs, de partij stelt zich opvallend positief op tegenover het syndicalisme, noemde de sociale zekerheid “een kerntaak van de overheid” en pleitte voor betaalbare zorg, huisvesting, betere thuisbegeleiding, aanpak van verborgen armoede, sociale woningbouw, opvoedersloon van 24 maanden per kind, etc.

    Annemans zette ook in op communautaire scherpte en duidelijkheid: Vlaamse (en Waalse) onafhankelijkheid via een “ordelijke opdeling”. Iets waar we Dewinter weinig over horen. En een duidelijke keuze “Voor Europa, dus tegen deze EU, België in het groot” (de “EUtopie”) was ook niet onzinnig. Annemans verpakte de VB-boodschap met minder bombastisch gedram en meer zakelijkheid.

    Helaas Alhoewel de VB-thema’s nadrukkelijk aanwezig waren in de aanloop naar de verkiezingen van 2014 bleef de kiezer waar hij was: weg.

    “We zijn opnieuw vertrokken”, had voorzitter Annemans voor de verkiezingen gezegd. Wat stemmen betreft dan toch in de verkeerde richting. Alleen was het niet zijn fout.

    In februari 2015, in volle vluchtelingencrisis, leek het tij te kunnen keren. Maar het bleef duidelijk dat de nieuwe voorzitter Van Grieken geenszins de sterke man van de partij was. Dat bleef Dewinter. Begin 2016 schreven we dan ook dat Vlaams Belang in interessante tijden bleef worstelen met het eigen profiel. In de

    peilingen verdubbelde het Belang haar score tot in de late lente. Na de zomer lijkt de doorbraak stilgevallen.

    Voorzitter Tom Van Grieken en collega’s als Barbara Pas kwamen wel rationeler uit de hoek over migratie. Over de kostprijs daarvan,

    bij voorbeeld: Na ‘Brood, Bad en Bed’ komen immers nog huisvesting, begeleiding, scholing,

    onderwijs, leefloon, kindergeld en ga zo maar door. Het VB zwalpte in 2014 naar de zwakste score in jaren. Dat Dewinter in Antwerpen solo slim bleef uitpakken met potjes pepperspray, oude bokshandschoenen en fanatieke

    taal bleef in veel huiskamers niet onopgemerkt.

    “Nu nog afkomen met die symbolen is niet meer van deze tijd...”, relativeerde Van Grieken. Wat niet belette dat Dewinter campagnes lanceerde zonder dat het nationale partijbestuur er iets van afwist, laat staan er goedkeuring voor had gegeven.

    Dewinter is er nooit in geslaagd het cordon tegen zijn partij te breken. Het was dus wachten tot Van Grieken voldoende sterk zou zijn om

    het roer over te nemen. Hij vond het Antwerpse boegbeeld “nog nodig” in de Kamer... Dezelfde

    woorden herhaalde hij zo ongeveer deze week. Maar Van Grieken zei ook al vaker dat het “geen zin heeft om naar rechts op te schuiven”... Juist. Winst zit er voor Vlaams Belang alleen aan de centrumkant. Politicologen plaatsten zowaar vraagtekens bij het cordon sanitaire. Maar het is veel waarnemers niet on te gaan dat Vlaams Belang enkel zonder Dewinter het cordon kan doorbreken. Natuurlijk heeft Dewinter een sterke achterban, maar het gaat om de keuze die niet te vermijden valt: lijden in de marge (cfr. Gouden Dageraad...) of relevanter worden? Dat is de vraag die voorligt op de partijraad van 3 december. Een tussenweg is er niet meer. Of toch geen die deuren opent.

    Zou De Wever nu blij zijn of niet, nu concurrent Vlaams Belang worstelt met de eigen doelstelling? Het lijkt alleszins onvoorspelbaar tot wat de heisa met Filip Dewinter zal leiden. Wat Dewinter nu weer uit zijn mouw schudde, is gewoon verbijsterend, zelfs voor zijn eigen achterban. Wat hoopte hij te leren bij de extremisten van Gouden Dageraad?

    Die partij bezet in het Griekse parlement welgeteld 18 van de 300 parlementszetels.

    Ja, inderdaad. Er dreigt een storm over Vlaanderen met de kracht van een winters orkaan. En zeer terecht luist ’t Pallieterke de stormklok. Maar is dit wel de aangewezen remedie? Want klokkengeluid heeft niet de minste invloed op de natuurelementen. Wat wel invloed heeft, is gewoon het hoofd koelhouden en voor de toekomst de nodige maatregelen te voorzien.

    Filip DeWinter wordt meestal afgeschilderd als een ‘ongeleid projectiel’, gewoon omdat die zijn tijd altijd ver vooruit is en daar onstuimig over wil communiceren. Anderen doen dat misschien meer diplomatischer, maar dat verandert helemaal niets aan de kerk van de zaak. Wat dan te zeggen, bvb, als zelfs De Morgen uitvoerig bericht

    Schrijver en islamcriticus Wim Van Rooy vergelijkt de islam met het nazisme

    *

    En, met alle sympathie voor de jonge gedreven TVG, maar ik denk dat een Legeroverste die zijn troepen niet stevig in de hand heeft, dringend aan een serieus gewetensonderzoek aan toe is.

    Waarbij het aantal dienstjaren van zijn soldaten niet eens van belang is. Wat telt is het doel, de eind-overwinning. Dat is enige denkbare doel, daar waar men geen kleinheid kan ontwaren.

     

    Och, die Legerleiding zal het wel beter weten dan een onaanzienlijk bloggerke, dat net als de kids van een ruziënd koppel, geen partij kan kiezen noch voor d’een noch voor d’ander. In de volle overtuiging, dat alles wel weer zal worden bijgelegd.

    *

    De beiaard speelt zo schoon hij kan

    De vreug’heerst alom.

    Met bloemen kroont de vrouw haar man,

    De bruid haar bruidegom.

    En vrij, en blij, is Vlaanderenland nu weer….

    *

    Maar wie gooit nu zo maar zijn Goudhaantjes weg, zonder er zelf beter van te willen (of kunnen) worden… Al is het natuurlijk ook weer waar, dat de beste stuurlui altijd aan de veilige wal staan.

    *

    PS:

    Qatar is natuurlijk Vlaanderen niet. Hierover is voor straks een volgend stukje in de maak dat voor ons allemaal zeer leerrijk moet zijn, omdat de zeden en gewoonten van daar straks ook in Vlaanderen zullen gelden. Fluppe DeWinter zou glunderen, want het is daar de gewoonte dat de zedenpolitie gewoon alles van de baan rijdt, dat aanstoot geeft omdat het niet islamitisch genoeg is.

    Gewoon zoals Vera Lynn ooit zong: ‘We will meet again. D’nt know where or wenn. Wait and see’. Bomen ontmoeten elkaar niet, Mensen wel.

     



    24-11-2016, 16:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3852

     

    DONDERDAG 24 NOVEMBER 2016

    H. ALBERT van LEUVEN, H.FLORA, H. MARTELAREN van VIETNAM

     

    Hieronder in het overgenomen artikel, wordt de indruk gewekt dat er veel geheimzinnigs is met de Christelijke Orde van Malta. Men gaat er zelfs een zoveelste ‘Parlementaire Onderzoeks Commissie’ voor ‘t oprichten, die alles tot op het bot zal uitspitten. Operatie ‘Kelk II’ als het ware Tit op de zolder van het Aartsbisschoppelijk Paleis. Maar dat is dan zonder bijvoorbeeld Wikipedia getekend. Anders gezegd: het is een oer-stom artikel, of opzet. Waarschijnlijk van elk wat, zoals gebruikelijk bij Slinxe opiniërende roeptoeters. Shame on then!

     

    *

    PS:

    Het Gentse clubje Luc Vanden Bossche & Optima-Termont, zijn schooljongetjes in vergelijking met deze Oezbekistanse zakenman waar misschien Donald Trump ‘U’ moet tegen zeggen. Waar zou U trouwens denken van een tochtje op zee met dit bootje van die rijke landgenoot?

     *

    *

    Mysterieuze Orde van Malta speelde cruciale rol in Kazakhgate

    Een bijeenkomst van de Orde van Malta in Rome. ©Photo News

     

    De eeuwenoude en streng katholieke Orde van Malta heeft een belangrijke rol gespeeld in de affaire rond de Belgisch-Oezbeekse miljardair Patokh Chodiev. Zij heeft de eerste contacten gelegd tussen Armand De Decker (MR) en toenmalig Frans president Nicolas Sarkozy, in een poging de afkoopwet erdoor te jagen.

    Zowel bij het prille begin als helemaal op het einde van de affaire rond Chodiev duikt plots een erg opvallende naam op: de Orde van Malta, een eeuwenoude, door raadsels omgeven katholieke organisatie. Ooit werd ze tijdens de kruistochten gesticht door 'hospitaalridders', nu is ze een katholiek clubje van de rijkste aristocratie en adel, die aan liefdadigheid en diplomatie doen.

    Het was de belangrijkste bestuurder, grootkanselier Jean-Pierre Mazery, die het eerste contact legde tussen toenmalig senator Armand De Decker (MR) en een medewerker van de Franse president Nicolas Sarkozy. Dat blijkt uit Frans gerechtelijk onderzoek, en wordt door De Decker bevestigd aan Le Soir.

    Het is via die weg dat De Decker vanuit het Elysée orders kreeg om in ons land zo snel mogelijk de afkoopwet erdoor te jagen. Op die manier kon miljardair Patokh Chodiev een zware rechtszaak ontlopen. Sarkozy wilde een gunst verlenen aan de Kazachse president, met wie hij op het punt stond een levering van legerhelikopters te ondertekenen. Daarvoor moest een aantal 'zakenpartners' van Kazachstan worden geholpen, onder wie dus Chodiev.

    130.000 euro van Reynders

    De Orde van Malta duikt nog een tweede keer op in het dossier, wanneer Chodiev zijn straf al een tijdje heeft afgekocht. De Belgische prinses Léa kreeg in januari 2012 25.000 euro op de rekening van haar stichting gestort. Intussen is gebleken dat het de advocate van Chodiev was die het geld overmaakte. De prinses had niets in de gaten omdat ze ervan uitging dat het geld afkomstig was van de Orde van Malta, zo heeft ze afgelopen weekend verklaard.

    Welke rol de mystieke en erg gesloten organisatie daar juist speelde, is niet duidelijk. Wel is het zo dat Didier Reynders (MR) in april 2012 als minister van Buitenlandse Zaken een officieel bezoek bracht aan de zetel van de Orde van Malta in Rome. Hij ondertekende er een samenwerkingsovereenkomst. Uit een parlementaire vraag van toenmalig Ecolo-senator Benoit Hellings blijkt dat hij 130.000 euro vrijmaakte voor een kinderhospitaal in Bethlehem. Het gaat om een project van de Orde van Malta, dat Armand De Decker in 2007 bezocht als minister van Ontwikkelingssamenwerking.

    In principe deed Reynders niets verkeerd. Hij beschikte als buitenlandminister over een budget van 5 miljoen euro dat hij zelf kon uitbesteden aan ontwikkelingsprojecten. Toch is het opvallend dat hij net een project van de Orde van Malta koos. Die heeft een uniek statuut als natie zonder territorium, maar er zijn slechts zes staten ter wereld die er 'officiële relaties' mee onderhouden. Reynders was niet bereikbaar voor commentaar.

    Intussen komt De Decker verder in het nauw. "Het lijkt er sterk op dat hij zijn activiteiten als advocaat alleen heeft opgepikt om actief te kunnen zijn in de zaak-Chodiev", zegt Stefaan Van Hecke (Groen). Uit de gegevens van de website Cumuleo blijkt dat hij van 2004 tot 2010 geen betaalde activiteiten als advocaat aangaf. De bedrijfsgegevens van de bvba De Decker Avocats tonen aan dat hij in 2012 en 2013 nog forse winst maakte, om daarna fors in het rood te duiken. "Dit bevestigt het vermoeden van belangenvermenging. Een onderzoekscommissie moet hierover klaarheid scheppen."

     

    Vandaag wordt beslist of die er komt. De oppositie is duidelijk voorstander, de meerderheidspartijen zijn veel minder enthousiast.

    Waarom duikt een eeuwenoude ridderorde op in een politiek schandaal in ons land? En wat doet die orde eigenlijk? Lees er meer over in onze krant of in de pluszone van deze website.

    Gods wegen zijn dus weeral eens te meer wonderbaar. De gewezen Hongaarse Graaf Sarkoy, Frans President van de dag, die een Coburger omhoog gevallen advocaatje beveelt een louche zijsprongetje te maken met de Wetgeving. En klaar is Kees: de Hospitaalridders komen er te vierklauwen afgedraafd.

    Mooi toch?!

    Tja, en wat is het nu eigenlijk: Kazach-Gate of Oezbeekstan-Gate. Die man was toch tot Coburger genaturaliseerd. En dus is het Coburg-Gate. Maar geen woord wie die crimineel eigenlijk is of wat hij heeft uitgespookt om kost-wat-kost te worden be-genadigd te worden.

    En waarom werd de Paus niet onder de arm genomen? De weg Parijs-Rome-Laken-Wetgevende Kamer waren toch veel eenvoudiger geweest?

    En die Reynders met zijn kindertehuis in Bethlehem: is dat wel zo kosjer?

     

    Het is al-bij-al een rare zaak, vooral in deze tijden van digitaal snelverkeer, waar vroeger een ruiter te paard en in galop met de boodschap dat de Vlamingen in 1302 gewonnen hadden, pas de volgende morgen in Rome was.

    *

    Het Wapenschild van Malta

    U ziet wel een kruis, maar het kunnen ook 4 pijlen zijn die gelijktijdig doel treffen

    *

    Enne, voor ik het vergeet, de volledige naam is wel degelijk Souvereine Militaire Hospitaal Orde van Sint-Jan-van-Jeruzalem, van-Rhodos en van-Malta. Moet ik toch dringend eens op zoek gaan naar die Gerard van Ruddervoorde, 10de Grootmeester van de Tempeliers, in de strijd gevallen bij het beleg van Akko (Acoz) in 1189. Het is zijn wapenschild, dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat, dat U al een eeuwigheid terugvindt als een orgelpunt achter elk stukje op deze blog.

    PS

    Zoek niet langer naar de schuldige Patoch Sjodijev. U vindt hem integraal terug op https://nl.wikipedia.org/wiki/Patoch_Sjodijev

     

     

    24-11-2016, 15:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3851

    .DONDERDAG 24 NOVEMBER 2016

    H. ALBERT van LEUVEN, H.FLORA, H. MARTELAREN van VIETNAM

    Enfin, ’t is koud en ge kunt een mutse verdragen. Maar binnen is ’t des te gezelliger. Ook in de herbergen staat er damp op de ruiten en staat den toog gevuld. Sepke staat daar te stoefen tegen Jeroom, zine compagnon van binst het werk en erachter: “Mien vrouwe en ik, we passen wieder wreed goe thope op sexueel gebied. ‘k Ga méér zeggen, we bereiken wieder een perfecte compabiliteit. Gisteren bijvoorbeeld hadden wieder alle twee zeer aan ons hoofd!”

     

    Bij hoge uitzondering citeer ik hierna een plaatselijk Antwerps roddelblad dat net als alle politiek-correcte kanalen, politiek-correcte rapporten verspreidt over wat er verkeerd is aan bepaalde buitenlandse contacten. Cuba daarentegen, is bijna een heiligdom, waarvan we nog veel kunnen leren.

    Wie herinnert zich nog Grootvaders verhalen, toen de Socialistische Bonden probeerden hun leden warm te maken voor de het Arbeiders Paradijs in het Land van de Toekomst, het Aards Paradijs van Vadertje Stalin… In heel het land werden er goedkope busreizen naar georganiseerd. Dat werd gedaan, overtuigd als ze waren, dat iedereen die naar het Buitenland trekt, dat doet en gedaan heeft met dezelfde overtuiging als destijds de
    Grote Socialistische Roergangers ten tijde van De Rode Vaan. Voor en na WO II, zelfs werden er voortdurend groepsreizen ingelegd naar de USSR om daar ter plaatse de geneugten van het Communisme in te ademen en in het hartebloed op te nemen. Jammer alleen, dat de meeste mensen, bij hun terugkeer, hun lange lederen jassen voor altijd aan de kapstok hingen…

    In de familie lopen zo van die verhalen die telkens een mens alleen maar meewarig met het hoofd doen schudden. Het verschil met Communisme en het islam-systeem is, dat niemand nog naar verre vreemde landen hoeft te reizen, de ‘vernieuwing’ is zelf is naar huis gekomen… Want in iedere straat staan nu hun ‘gebedshuizen’, zodat meteen de kennis van de Arabische taal voor het grijpen ligt.

    Neen, overal is het gras aan de overkant gelijk geworden. Vooral als men er als zonneklopper met een open geest naartoe reist. Wordt ten zeerste aangeraden door de poco-wereld. BDW achterna, die willen zelfs van eigen volk niets aanvaarden dat zo helder is als de opkomende ... dageraad. Dat waren toch de woorden van de Grote Manitoe, als antwoord p de samenwerking met Het Vlaams Belang. Zelfs als zouden die beweren dat de zon in het Oosten opkwam, zou deze dat nog bestrijden!

    En daar wil ik het nu juist over hebben. Over het krieken van de dageraad die voortgaande op de draaibeweging van de wereldbol, al sinds de Schepping of wat dan ook, in Griekenland altijd wat vroeger is dan bij ons….. En dat is deze keer niet alleen met een natuurlijk fenomeen, ook in de ervaring met de moslim (vluchtelingen)-invasie. Door het simpele feit dat men daar veel dichter bij de Islam woont en leeft, is die rapper bij hen binnen gehuppeld. Met alle gevolgen vandien. Overbevolking, in een land dat nog armer geworden is dan Job, bovenop een door het jarenlange Slinxe landsbestuur leeg geleefd Aards Paradijs. Men leeft er al jaren zonder de minste verbetering op de aalmoezen die Europa, om erger te voorkomen, dat land toesteekt. Wat niet belet dat de mensen er iedere dag armer en armer worden. Want van Griekse yoghurt en met lamsvlees met veel look alleen kan men niet leven. Al blijven de mensen daar op straat de sirtaki dansen tot ’s morgens vroeg.

    En als de kleurpartijen in Coburgia halsstarrig de verkeerde kant blijven opkijken – die ‘achteruitkijkspiegel-regeerders’ - dan gaat een mens toch bij de duivel te biechte?! Ordnung mus sein! Maar de winter komt er aan, en de nachten zijn er bitter koud. Voor iedereen. En het blijft dus bij de stereotiepe geforceerde voorstelling: wie de zegeningen van de multoculturele samenleving in vraag durft stellen, is erger dan de baarlijke Duivel. Neo Nazi heet dat. Want de poco-bazen geven graag hun eigen naam weg aan anderen. Om zelf uit de wind te blijven….

     *

    Frank Creyelman na contacten met Griekse neonazipartij: "Ik leg geen cordon sanitaire"

    Mechelen - Frank Creyelman (55) is opnieuw kandidaat om de lijst te trekken voor Vlaams Belang in Mechelen. Dat hij samen met enkele kopstukken onder vuur ligt voor een bezoek aan een omstreden Griekse neonazipartij deert hem niet.

     

    “Ik leg geen cordon sanitaire. Ik praat met iedereen, met een open geest. Daarom hoef ik het nog niet eens te zijn met alle standpunten. In Griekenland heb ik ook met de communisten gepraat. Heel deze hetze is niet meer dan een storm in een glas water”, stelt de Mechelse fractieleider.

    Zijn partijgenoten en boegbeelden Filip Dewinter en Anke Vandermeersch liggen onder vuur omdat ze een toespraak hebben gehouden bij Gouden Dageraad. Die wordt verdacht van neonazisympathieën en oud-voorzitter Frank Vanhecke noemde ze dinsdagavond in vtm-nieuws zelfs de meest extreme partij van Europa. “Ach, iedereen die het niet eens is met links wordt weggezet in het fascistische hoekje”, reageert Creyelman.

    "Meer mensen denken zoals mij"

     

    Ook hij was aanwezig op de bijeenkomst met de Griekse partijleden van Gouden Dageraad. Toch lijkt de top daar niet echt een punt van te maken. De kopman van Vlaams Belang in de Dijlestad kreeg voorlopig geen sanctie. “En die zal er niet komen. Logisch, ik ben enkel nog gemeenteraadslid en ik heb geen betaald mandaat van de partij meer. Ik ben enkel nog vrijwilliger. Als ze mij buitengooien, moeten ze dan met een heleboel militanten doen omdat er wel meer mensen bij ons denken zoals mij”, zegt hij.

    Het is overigens niet de eerste keer dat Frank Creyelman buitenlandse contacten onderhoudt. Contacten die bij politici van andere partijen de wenkbrauwen doen fronsen. Zo reisde hij al meer dan eens naar Rusland en Syrië. “En ja, die reizen zijn omstreden en controversieel en dat zal nog gebeuren. Rusland hoort voor mij bij Europa. Ik vind trouwens dat de Russen een heldere visie op de islam hebben, meer dan de Amerikanen. Hopelijk komt daar met Trump verandering in” vertelt Creyelman.

    In Mechelen is de vijftiger vastberaden om bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 opnieuw de lijst te trekken. Al moet de nationale partijraad wel nog groen licht geven. “Ik verwacht daar geen problemen mee. Al zal het wellicht de laatste keer zijn dat ik op nummer één sta”, zegt Frank Creyelman.

    "Er zijn almaar meer vreemdelingen"

    Tegen de volgende stembusgang in 2024 moet een nieuwe generatie klaargestoomd zijn. “We zijn sowieso van plan om de helft van onze lijst in te vullen met jonge mensen”, kondigt de fractieleider aan. Zelf zetelt hij al sinds 1995 in de Mechelse gemeenteraad, en hij wil er zeker nog een keertje voor gaan. “Dan ben ik vier keer lijsttrekker geweest. Ik ben samen met burgemeester Bart Somers begonnen. Hij geraakte in de meerderheid, ik ben in de oppositie gebleven”, zegt hij nog.

    Het thema van zijn partij voor 2018 is volgens Creyelman al een uitgemaakte zaak. “Zoals overal in Vlaanderen en in de rest van Europa: er zijn almaar meer vreemdelingen. Ook in Mechelen. Ik ben de eerste om te zeggen dat er in de stad positieve zaken zijn gebeurd. Maar als wij de massale migratie niet stoppen, dooft onze cultuur over twintig jaar uit.”

    Zoals U al kunt vermoeden, is die Mechelaar Frank Cleyerman een man naar mijn hart. Gewoon omdat hij de dingen zegt zoals ze zijn. Een al lang vergeten (in de goede zin) politiek ideale natuur. Een figuur die we moeten onthouden!

    Wat mij in dit verhaal opvalt, is dat beide heren, zowel Frank Cleyerman als Bart Somers, uit de vroegere Volks Unie stammen. De tweede heeft eieren voor zijn geld gekozen, en de eerste is zijn idealen trouw gebleven. Twee keer raden wie het nobelste karakter heeft.

    Die vroegere VB-voorzitter, wiens naam ik bijna vergeten was, maar Frank VanHecke schijnt te zijn, redeneert zoals Obama en dus zoals iedereen die het niet gehaald heeft, al de anderen, buiten henzelf, zijn ‘lozers’. Hij scoorde vooral bij MRM en kreeg op haar uitvaartdienst zelfs de pluimen hiervoor van de Grote Leider der Arroganten. Voor het bashen van zijn eigen partij, werd hij daar op die plaats in de Antwerpse kathedraal ten aanzien van alle aanwezigen en zij die voor de buis zaten een ’Groot Man’ genoemd.

    *

    De jonge garde van diezelfde radicaal Vlaamse Partij doet het goed. Dat bewijzen niet alleen de feiten, maar ook de wonderbaarlijke aanwezigheid van de Partij in alle soorten ‘debatten’, waar ze niet meer als het 5de wiel aan de wagen worden behandeld. Maar of dat voldoende is om de eigen oude garde, zonder dewelke de Partij haar gezicht verliest, te ‘berispen’ of uit de voorste linie te verwijderen?

    Dit is toch nooit een poging om te gelijken aan de Partij der Arroganten?

    Hoe rijmt men dat overigens samen, iemand als lijsttrekker in Antwerpen bevestigen die men kort daarvoor ‘een blaam’ heeft gegeven?!

    Beter ware het, de Bevolking er op te wijzen, dat wat vandaag in Griekenland is, morgen met mathematische zekerheid ook bij ons zal zijn. Niemand komt daar, vooral geen ouderen, nog zonder begeleiding op straat. Zelfs niet om naar de bakker op het hoekje te gaan. De ‘Politie’ is ofwel zodanig geïnfiltreerd, of zodanig gedegouteerd en terzelfdertijd onzichtbaar wegens geldgebrek, dat Burgers zichzelf moeten verhelpen. De gevangenissen puilen uit, de Ouderlingengestichten beginnen er uit te zien lijk de treinen in Indië, met gegadigden nokvol tot boven op de rijtuigen. Roversbenden trekken het land rond. De dagen van Jan De Lichte, de Bokkenrijders en de Bende van Baeckelandt komen terug. Vroeger spraken die tenminste nog de landstaal, nu blaffen ze alleen maar als honden. Van weelderig Vlaanderen worden we weer, net als 100 jaar geleden, Arm Vlaanderen. Neen, een Gouden Dageraad wordt het dan zeker niet….

    Wat er wel mogelijk is, is dat de Vlaming eindelijk lessen trekt uit het verleden. Dat deed het VNV voor WO II, tot het zich, omdat het niets bekwam van de Eigen Overheid, zich op sleeptouw liet nemen door een schijnbaar onoverwinnelijke valse vriend. Daar waar, wat we zelf doen, altijd beter doen.

    De kleurpartijen hebben afgedaan, hun rol is uitgespeld. De Vlaming moet het zelf doen. Met vallen en opstaan. De euforie rond Troemp (Trümp?) geldt vooral voor Amerika, wij kunnen alleen meesurfen op de aanrollende goede golven. En er ons er van bewust zijn, dat Rusland deel uitmaakt van onze eigen Beschaving. Inclusief de afkeer voor de islam.

    Maar hoe we dat potje zullen moeten koken, is me niet bekend. Deze finale van de Exodus is nog niet voor morgen.

    *PS

    Wat Griekenland effectief meemaakt, sijpelt hier in landelijk Italië ook stilaan door. De streek raakt overvol van zwervers en avonturiers, allemaal werkloos en levend als de leliën in het veld of de vogelen des Hemels. De trek naar het Noorden is stilgevallen. De vroeger aangekomenen raken geblokkeerd, en iedere dag spoelen er op Lampedusa nog duizenden aan. Die worden allemaal opgelapt, gekleed en geschoeid en verdwijnen dan met de Noorderzon. Maar de steden zitten nokvol toe en dus blijft alleen de wijde natuur hun thuis. Maar de Italianen zijn brave mensen. Ze delen hun armoede zo goed als het gaat.

    Tot de vlam in de pan slaat? Of tot de revolutionaire 5 Sterrenbeweging Van Beppe Grillo de Macht van Mario Renzo overneemt. Maar daarover in coburgia geen kwaad woord: het gaat hem immers om Slinxe Rode Broeders ondereen. Als die verdomde Rechtse Silvio Berlusconi maar uit het beeld kon verdwijnen! Die en de Lega Nord, die twee samen zijn nog erger dan het kleine Vlaams Belang, dat als een gevangen vogeltje, alleen maar eenzaam en alleen in zijn kooitje mag zitten… fluiten.…

    *

     

    24-11-2016, 15:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3850

     

    DINSDAG 22 NOVEMBER 2016

    FEEST VAN CHRISTUS KONING’

    H. CECILIA, H. FILEMON, Z. SALVATORE LILLI

    Duik de Noordzee Schoon, Cor Kuyvenhoven

    De E5. Op de commandotoren zie je ook het identificatienummer 85. ©rv

     

    De plaats van het gebeuren is duidelijk voor wie zich gemakkelijk de kaart van Nederland kan voor de geest halen.

    De kalender wees die dag 7 Maart 1916 en het nieuwe Engelse ‘Wonderwapen’ met 71 man aan boord, liep domweg op een Duitse mijn. Die lag daar niet toevallig, maar om de eigen kusten wat verderop, te beschermen. Geen toeval dus, en dat zal de bemanning van die duikboot zich ook wel gerealiseerd hebben toen ze de grond onder hun voeten voelden wegzakken. Einde van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Gewoon het Noodlot. Ander en beter, want de oorlog zou nog bijna 3 jaar duren….

     

    Een meer dan 100 jaar geleden verdwenen Engelse duikboot, met open luiken op de zeebodem terug gevonden: gaat in de meeste gevallen quasi ongemerkt voorbij. Geen oorlogsgraf. Niet eens een drama….

    Ook in de Westhoek, toen ik nog in korte broek liep en misschien wel met ‘bultekloefen’ (holleblokken) aan de voeten een delegatie Hoge Heren door de modder zag ploeteren, omdat ergens een ploegschaar een stuk van een uniform had boven geschart. Dagen later bleek dat een Fransman, een Duitser of een Engelsman zou zijn geweest die op die akker was komen sneuvelen voor zijn Vaderland. En de boer mocht dan, als de putten weer toegegooid waren, na dagen vertraging, zijn paard weer voor de ploeg spannen. Die boer, dat was mijn vader.

    Waarom precies die 71 mannen met man en muis vergaan zijn, is al die tijd een gesloten boek gebleven. Op de zeebodem vindt men alleen de boot zelf, met open luiken. Terwijl de afgerukte toren even verder ligt, misschien wel omdat op de drukke zeeroute hem er ondertussen heeft af-gevaren…. Open luiken: dat bewijst dat men ervoor zijn leven gevochten heeft…

    *

    In het bergmeer ginder ver beneden onze voeten liggen Engelse en Duitse oorlogsvliegers te vergaan. De vissers zien die bij kalm weer, duidelijk liggen op de bodem, diep beneden de oppervlakte. Maar er wordt nauwkeurig gewaakt dat deze soldatengraven uit piëteit onaangeroerd blijven. Alleen is aan de kant van de hoger gelegen weg een klein gedenkteken opgericht, waar treurende familieleden even kunnen verpozen nadat ze tot op de oever zijn kunnen wandelen.

    Waarom ik speciaal veel aandacht besteed heb aan deze bijna vergeten relieken voor de kust van de Wadden Eilanden? ?

    Heel simpel. Omdat al deze jonge beloftevolle levens tevergeefs werden afgeknakt, want de vrede waarvoor zij in het vuur gejaagd werden, is nog nooit verderaf geweest. Het grote verschil is echter, dat de vijanden van toen, heden ten dage elkaars bondgenoten zijn tegen een machtige vijand van buiten ieders grenzen. Een vijand die niet aanvalt met onderzeeërs en gevechtsvliegtuigen, maar met de buiken van hun vrouwen.

    En dat is een veel ongemakkelijker waarheid dan de zogezegde ‘opwarming’ van de aarde. Want die draait al miljoenen jaren rond en het ziet er niet naar uit, dat al die kleine mensjes daar ooit aan zouden kunnen veranderen.

    *

     

     

    Duikboot uit WOI na 100 jaar eindelijk teruggevonden voor Nederlandse kust

    Bron: Daily Mail

    Sprry, beste lezer, dit artikel van gisteren 22 Nomber 2016 werd verwijderd, nadat bleek dat er reeds op 30 September, dus bijna 2 maand eerder, op http://cultureelerfgoed.nl dit uitgebreid verslag was verschenen. Maar over de accuraatheid en de alertheid van de Coburger Leugenpers, geen slecht woord.

    *

    Nederlandse Noordzee-duikers identificeren Engelse onderzeeboot uit Eerste Wereldoorlog

    30 september 2016

    *

    Afgelopen week hebben duikers op de Noordzee twee Engelse onderzeeboten uit de Eerste Wereldoorlog verkend. Van een van de wrakken kan nu met zekerheid worden gezegd dat het om de HMS E5 gaat. Deze Engelse onderzeeboot verdween op 7 maart 1916, ten noorden van Schiermonnikoog, vermoedelijk toen het op een Duitse mijn liep. Door een unieke samenwerking tussen de Nederlandse overheid en sportduikteams konden de wrakken in kaart worden gebracht.

     

    Naast de identificatie van de HMS E5 is ook de HMS E26 verder verkend. De locaties waar de onderzeeboten liggen waren al langer in beeld, maar duikonderzoek is risicovol en vrijwel onmogelijk omdat ze midden in de drukbevaren scheepvaartroute liggen. Met behulp van de Kustwacht is het internationale scheepvaartverkeer enkele uren op veilige afstand gehouden zodat amateurduikers de locaties konden verkennen en een professionele fotograaf en cameraman de onderzeeboten konden vastleggen. De HMS E26, die nu verder is verkend, werd al in 2006 door duikclub Ecuador van Terschelling geïdentificeerd.

     

    Initiatief van Duikteam Zeester

    Van de HMS E5 is dus nu de locatie vastgesteld. Duikteam Zeester was initiator van deze omvangrijke operatie, waarbij zowel Stichting Nabestaanden Onderzeeboten 1940-1945, Stichting Duik de Noordzee Schoon als de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed nauw betrokken waren. Vanwege het groot cultureel historisch belang is door Rijkswaterstaat en de Kustwacht toestemming verleend en gefaciliteerd om te kunnen duiken in de scheepvaartroute. Dankzij deze unieke samenwerking is de ontdekking van de HMS E5 een feit.

     

    Remy Luttik, Duikteam Zeester: ‘Een stukje van de puzzel van de maritieme geschiedenis van de Noordzee is boven water gehaald. De resultaten bieden hoop voor nabestaanden die op zoek zijn naar hun vermiste geliefden en familieleden. Wij zijn als gepassioneerde maritiem amateurarcheologen al jaren op zoek naar schepen en onderzeeboten die in de Noordzee gezonken zijn, maar nog steeds niet zijn teruggevonden.’

     

    Samenwerken aan beheer van maritiem erfgoed

    Martijn Manders, rogrammamanager Maritiem van de Rijksdienst: ‘We zijn vorig jaar al een pilot gestart bij Texel om de mogelijkheden voor samenwerking met vrijwilligers in de maritieme archeologie te onderzoeken en te verbeteren. Deze eerste gezamenlijke duikoperatie op de Noordzee leidt een nieuwe pilot in. We zijn verheugd dat we zo met meerdere duikgroepen in Nederland kunnen werken aan behoud en beheer van ons maritiem erfgoed. Met onze Britse collega’s hebben we intensief contact over deze vindplaatsen, die we ook zien als ‘lieux de memoire’. Zorgvuldige omgang met oorlogsgraven als deze staat voor alle betrokken partijen voorop.’

     

    Respectvol omgaan met laatste rustplaatsen

    Jouke Spoelstra, projectleider vanuit de Koninklijke Marine en de Stichting Nabestaanden Onderzeeboten 1940-1945 voor de zoektocht naar de in de Tweede Wereldoorlog op de Noordzee verdwenen Hr.Ms.O13: ‘Vanuit allerlei bronnen krijgen we tips binnen van onderzeebootwrakken die we vervolgens proberen te identificeren. Soms, zoals nu, met succes. In nauwe samenwerking met professionele bedrijven, verantwoordelijke Rijksdiensten en vrijwilligers kunnen we zo stapje voor stapje het lot van veel spoorloos verdwenen onderzeeboten, maar ook van andere schepen met hun bemanningen achterhalen. Deze samenwerking draagt enorm bij aan bewustwording rond dit voor velen onbekende militaire erfgoed en het belang voor nabestaanden voor het beschermen van en respectvol omgaan met deze laatste rustplaatsen van familieleden.’

    De vijand die nu onze landen overspelt, draagt geen uniformen en in tegenstelling met onze vroegere legers, dragen die hun wapens en bommen goed verborgen onder de kleren. Naar moslim-gewoonte, sturen ze, als er dan toch moet aangevallen of verdedigd worden, de vrouwen en kinderen voorop als levend schild voor hun strijdkrachten. Kunnen ze achteraf altijd beweren, dat die gevallen zijn door vijandelijk vuur. Dergelijke berichten sijpelen af en toe door uit de streken waar gevochten wordt. Maar die worden nooit herhaald. Want ziet U, de hier leende ‘gematigde’ moslims met hoge functies zouden zich wel eens kunnen beledigd voelen door dergelijke vrouw-onvriendelijke verzinsels. Met alle gevaar vandien voor hun ‘gematigdheid’. Want of een moslima nu kuisvrouw is, of partijleidster, ze hebben allemaal korte lontjes. En hun jeugd voeden ze ook op die manier op, met nog kortere lontjes. Maar met langere messen.

    Vijandelijke militairen op vreemde bodem vrezen voor hun leven vanwege de Burgers die op hun beurt vrezen voor hun vrijheid. Met de moslim-vluchtelingen invasie is het net andersom: de burgers sidderen en beven dag en nacht voor hun leven, maar bovenal voor hun Vrijheid.

    En iemand die dat luidop durft te zeggen, is een populistische racist, een Vlaams Belanger, die de mogelijkheden van de Vooruitgang weigert in te zien. Zaak is alleen, als dat ooit wél zal worden toegegeven, dat het dan veel en veel te laat zal zijn.

    Die miljoenen doden uit de twee Wereld-Oorlogen blijken dus uiteindelijk tevergeefs te zijn gestorven.

     

     

    24-11-2016, 14:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3848

     

    WOENSDAG 23 NOVEMBER 2016

    H. CLEMENS, H. COLUMBIAAN, H. TRUDO van Haspengouw: de fruit-heilige van bij ons

    Alfonske is aan stoefen aan d den toog over goê en slechte menagen, vouwen met de broek aan, enz.

    “Ikke ben baas in mijn huis! Gisteren riep ik nog naar mijn vrouwe dat ze warm water moest gaan halen. Ge had dat moeten zien!” – “Amaai en brengt ze dat dan subiet?” wilde er nen olijkaard weten. “Ge meugt er zeker van zijn,” zei Fonske, “voor geen geld van de wereld wille ik afwassen met koud water.”

    -

     

    De man van de afbeelding stellen wij ons best voor in woestijnklederdracht. Een Judas – laten we vooral zijn kale kop goed onthouden – heeft een historische misdaad op zijn geweten die hem nooit kan vergeven worden. En wat erg is, jaren later gaat hij er, en in stijgende lijn, nog altijd prat op.

    Wat ook historisch is, is dat in Coburgia een misdaad tegen de gewone mens nooit bestraft, maar beloond wordt. Meestal met mooie lucratieve postjes. En zo houdt die poco-wereld van hoog tot laag met veel mooie woorden, zichzelf in stand…

    Elkaars rug krabben, heet dat bij de apen in de Zoölogie. Moest ik nu in dit winters weer Filip heten, ik zou voorstellen nu al op zekere nacht voor die soort een lege apenkooi klaar te zetten op de Antwerpse Groenplaats. Of beter nog: lijk tijdens de ‘repressie’, overal op de lege voetbalvelden. Opschrift: voorbehouden voor zij die het verdienen. Niet voederen.

    Maar of er voldoende apenkooien bestaan met voldoende capaciteit, valt te betwijfelen. Maar we kunnen nog altijd de apen en de leeuwen in de Zoo loslaten. Niet dringen. Er is plaats genoeg.

    *

    Bewaker van het IJzeren Cordon Sanitaire…

          

    Als Sjeik, de natte droom van Gheysels….

    *

     

    Jos Geysels over zijn initiatief tot cordon sanitaire: "Vlaams Blok was mijn vijand"

    *

    De Morgen blikt terug op 25 jaar Zwarte Zondag, en elke dag maakt een bevoorrechte waarnemer een analyse. Ook Jos Geysels (64), eind jaren 80 boegbeeld van de groene partij Agalev, blikt terug. Hij nam in 1989 (al) het initiatief voor het cordon sanitaire, en blijft daar volmondig achter staan. “Het is niet omdat een partij veel stemmen haalt, dat ze een partij is zoals de andere.”

    "Democratische grondbeginselen moet je beschutten: we kunnen over duizend dingen van mening verschillen, maar niet over het feit dat alle mensen gelijk zijn", zegt Geysels in het interview.

     

    Twijfels over de effectiviteit van het cordon veegt Geysels van tafel, ook al werd het Vlaams Blok/Vlaams Belang verkiezing na verkiezing groter. "Het cordon was helemaal geen strategie en geen vergissing. Het heeft zijn werk gedaan: die partij heeft nog nooit bestuurd."

     

    De partij helemaal verbieden is echter nooit een optie geweest voor de architect van het cordon sanitaire. "Ik heb jarenlang naast Filip Dewinter gezeten in vergaderingen van het Vlaams Parlement. Dat is democratie. Niemand heeft hun spreekrecht ooit beknot. Zij hebben overal afgevaardigden, tot en met de Raad van bestuur van de VRT."

    Niemand heeft hun spreekrecht ooit beknot

    Ja, zo staat het daar, zwart op wit. Spreken kon, maar niemand mocht luisteren. Of knikken. Maar er staat ook: ‘ze’ hebben nooit mee bestuurd. Jos bedoelt: we hebben ze altijd als schurftige honden uitgesloten. Anders gezegd: wij, de goeden, hebben de anderen op een algemeen menselijke manier hen de keel proberen toe te nijpen. Wij konden niet anders: het was zij of wij. Die kunnen dus niet klagen onheus te zijn behandeld.

    Het ontgaat de Jos dat hun moordpoging blijkbaar niet goed is gelukt. Maar hij gaat verder.

    Hadden die van ons gedacht willen zijn, we zouden samen de bloemetjes hebben buiten gezet… Of samen naar de ‘Miekes’ kunnen gaan. Of zelfs zo maar ergens naast elkaar zitten. Niet van hun gedacht? Dan slooan z’up joen mulle. Of ze steken U, in naam der politiekle correctheid, apart in afzondering om zelf niet ‘besmet’ te worden.

    Had men 25 jaar geleden al, minstens geluisterd naar de boodschap van het Vlaams Blok/Belang, dan kon iedereen nu rustig naar de Kerstmakrt – o pardon, de ‘Wintermarkt’- gaan, zonder vrees om de volgende morgen wakker te worden, in striepkens en losse onderdelen ergens in een dodenhuisje.

    Lees en maak vuisten in Uw broekzakken, wat het Vlaams Belang reeds jaren geleden schreef (Blz 9).

    https://www.vlaamsbelang.org/magazine/2010/11/files/vlaams%20belang%20magazine11.pdf

    *

    PS:

    Eigenlijk heb ik helemaal niets tegen deze in-groene fundamentalist. In m’n korfaat West-Vlaams dialect zeg ik daar alleen over, dat hij er mag zijn. De strontvliegen zijn er ook.

    En ook: als z’n opvolgster in de Kamer een spraakwaterval voortgebracht te hebben van het kogelrond formaat van ene Myriam Almaçy, de Antwerp-Turkse konthefster, wel dat kunnen er ook niet veel van zichzelf zeggen.

    Enne a propost, Jos: als Opperbevelhebber van de Boekenbeurs, daar Uitgeverij Egmont uitsluiten, is dat het bewijs van jullie tolerantie? Die zijn daar nu eindelijk voor naar de Rechter gestapt met een flinke eis tot schadevergoeding. Tijd voor U om eindelijk in de coulissen te verdwijnen?

     

     

    24-11-2016, 08:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3849

    DINSDAG 22 NOVEMBER 2016

    FEEST VAN CHRISTUS KONING’

    H. CECILIA, H. FILEMON, Z. SALVATORE LILLI

    *

    Overal komen de fanfares, de koorleden en de kamer-muzikanten tezamen om achteraf ene te kunnen pakken op Cecilia’s gezondheid, al de valse en de andere noten doorspoelend.

     

    Enkele uren voordien ongewenst nachtelijk bezoek gehad. Van de soort die Trump en nu ook Fillon hun land willen uitzetten?

    *

    Die aardverschuiver Donald Trump veroorzaakt schokgolven waarvan het einde nog niet in zicht is. Fantastisch voor iemand wiens grootvader misschien wel met de Red Star Line uit Hamburg naar Amerika is uitgeweken, precies alsof het gisteren was.

    Echt iets om naar uit te kijken. Liefst na zoveel mogelijk ingewonnen waarheidsgetrouwe gegevens. Iets waarvoor niemand bij de traditionele ‘Pers’ terecht kan.

    Maar wat is nu precies de rol van de ‘tegen-pers’, d.w.z. de rol van wat soms wel de ‘Sociale Media’ wordt genoemd?

    Toch leuk, die gratis digitale mogelijkheden. Want als die ‘alternatieve pers’ sociaal kan genoemd worden, wat is dan wel de reguliere Pers? O Dio mio! Wat ’n verspreking!

    Maar goed. De blogwereld is iets nog helemaal anders. Het is de wereld waar de Burger elke dag weer in wakker wordt. Voor zover hij (of zij, of beiden) tenminste ‘s nachts niet bij elkaar gebokst werd door een bende ‘home-jackers’ die op zoek waren naar ‘Sociale Rechtvaardigheid’. Of misschien wel naar de ‘Rechtvaardige Belastingen’ waar de Tsjeven vruchteloos naar op zoek zijn.

    Komt mij daar vandaag toch onderstaand archiefbeeld opgedoken. Diene Trump, das nen Beier! Allez, ik wil zeggen van de soort waaruit Beiers gewoonlijk gemaakt worden. Ja Ja, ‘Bei uns in Deutschland’, het Duitsland van de IJzeren Bismarck en van Nonkel Dolf. Wel, wel wel!

    Een familie onmeetbaar rijk geworden met het zweet der goud-delvers in Alaska…. Moet U horen!

     

    Grootvader Trump wou terugkeren naar Duitsland, maar mocht niet

    *

    Friedrich & Sissi Trump, de grootouders van Donald Trump. ©Wikipedia

    *

    Het heeft niet veel gescheeld of de familie Trump had zich nooit in de Verenigde Staten gevestigd. De geëmigreerde grootvader van Donald Trump wou immers na zijn huwelijk terugkeren naar Duitsland, maar werd er verbannen.

    Friedrich Trump, de grootvader van Donald Trump, werd in 1869 geboren in Kallstadt, in het toenmalige koninkrijk Beieren. Op zijn 16e vertrok grootvader Trump naar de Verenigde Staten in de hoop er zijn fortuin te maken. Hij werd aangetrokken door de zogenoemde 'gold rush'. In plaats van zelf op zoek te gaan naar goud verzorgde hij accommodaties voor de goudzoekers in Alaska. Naar verluidt deed hij later ook een bordeel open.

    Friedrich stuurde het goud waarmee zijn klanten hem betaalden geregeld naar zijn zussen, die intussen naar New York waren geëmigreerd en er handelden in vastgoed.

     

    Toen hij in 1901 in Kallstadt op bezoek was, werd hij verliefd op Elisabeth Christ, met wie hij een jaar later trouwde. Het koppel keerde terug naar de VS, maar Elisabeth kreeg heimwee en wilde graag terugkeren naar Duitsland.

    Smeekbede

    Daar werd echter een stokje voor gestoken door de autoriteiten. Toen Friedrich Trump in 1885 vertrok, had hij daar immers geen toestemming voor gevraagd. Bovendien ontsnapte hij zo aan de verplichte legerdienst. Trump werd voor die overtreding verbannen, zo blijkt uit een koninklijk decreet dat de Duitse historicus Roland Paul ontdekte in lokale archieven. Dat decreet beveelt "de Amerikaanse burger Friedrich Trump "de regio" ten laatste op 1 mei" te verlaten, "of anders gedeporteerd" te worden.

    In een poging het decreet te omzeilen, schreef Trump een brief naar de prins-regent Luitpold waarin hij hem smeekte om niet uitgezet te worden, maar Luitpold liet zich niet vermurwen. Friedrich en Elisabeth keerden op 1 juli 1905 voorgoed terug naar de VS. Elisabeth was op dat moment drie maanden zwanger van Fred Trump, de vader van president-elect Donald.

    Allez, zeg. Wie had dat nu kunnen denken ’n Soort Feldwebel aan de knoppen van de nucleaire macht! Is dat niet gevaarlijk?

    En wat weet het Merkel-Wijf nu? Of lopen onze kleinkinderen straks weer op straat al zingen van ‘Deutschland, Deutschland über Alles’?

    Maar een Duitser die voor de 3de generatie in Amerika leeft, die is toch grondig ontluisd? Een beetje Deutsche Grundlichkeit mag, maar zoals Merkel het wil, met de rechterarm aan iedereen laten zien hoe hoog de sneeuw lag? Dieser Zeit isst schon längst vorbei!

    *



    22-11-2016, 16:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3847

     

    DINSDAG 22 NOVEMBER 2016

    FEEST VAN CHRISTUS KONING’

    H. CECILIA, H. FILEMON, Z. SALVATORE LILLI

    *

    Overal komen de fanfares, de koorleden en de kamer-muzikanten tezamen om achteraf ene te kunnen pakken op Cecilia’s gezondheid, al de valse en de andere noten doorspoelend.

    De ‘her-taling’ van de hedendaagse Vlaamse Vrijheidsstrijd. Die is te herleiden als naar gewoonte tot slechts één begrip: teveel leiders en te weinig volgelingen. Dus staat de uitslag bij voorbaat vast.

    Want de vijand die slaapt nooit. En hij betaalt zelfs beter. Zij het dan met òns belastinggeld.

    Die schitterende verkiezings-overwinning van 24 November 1991 van het Vlaams Blok/Belang, noemde de politiek-correcte denkwereld meteen ‘Zwarte Zondag’, met de overduidelijke bedoeling dit spontaan succes voor de gewone Burger zo negatief mogelijk in het lange termijn geheugen te prenten. Tja, die uitslag was wel helemaal democratisch tot stand gekomen, maar als de uitslag niet bevalt want tegendraads met hùn denkwereld, dan breekt de hel los. Zie New York na 8/11/2016. En het blijft maar opgeklopt worden.

    Gelijktijdig vonden het Establishment als super-democraten het Stalinistisch ‘Cordon Sanitaire’ uit en weigerden elke samenwerking of toenadering. Er werd zelfs openlijk afgesproken om over het Vlaams Blok/Belang alleen maar negatief te berichten of het anders gewoon dood te zwijgen.

    Wijlen Pim Fortuyn (1943-2002) repliceerde ooit tegenover Walter Zinzen, de BRT-Hoernalist die hem vertelde niks af te weten niet van dat verdomde Vlaams Blok/Belang, omdat jij, Zinzen niet wilt spreken met dat volk, ‘Mooie democratie is me dat daar bij jullie, Pelgen’. Het hoernalistje wist niet wat hij hoorde en deed meteen de boeken toe. Dat interview werd later nooit meer her- uitgezonden….

    En net als 20 jaar later met Geert Wilders in Nederland gebeurt, werd op basis van wat zogezegd racistisch verkiezingsdrukwerk, jarenlang (zonder succes) geprocedeerd tot het Gentse Liegebeest eindelijk in zijn stad een bevriende Rechter vond die eindelijk in beroep het gewenste vonnis uitsprak: de feiten waren meteen bewezen, dat werd algemeen bekend gemaakt: het waren gewoon neo-nazi’s en dus was de stok gevonden om hard toe te slaan en te blijven slaan. Er was eindelijk een vonnis en men dacht, ziende blind als naar gewoonte, dat het wel zou slijten…

    Toen schreven we 2004. En het werkte, de verkiezingsuitslagen bleven maar slechter worden en de Partij werd, in plaats van ‘incontournabel’ zoals dreigde bij Zwarte Zondag, herleid tot een schaduw van zichzelf. Ze zakte (2011) bijna tot onder de kiesdrempel van 5%. Ze had weliswaar een resem broedermoorden, zustermoorden, vadermoorden en andere problemen overleefd, maar ze bleef overeind. Niettegenstaande het aanzuig-effect van de meer belgicistische NV Arrogantie, want die, werd gedacht, voor Vlaanderen meer uit de brand te kunnen slepen dan een partij die in opdracht, officieel veracht werd. Niet zozeer om haar Vlaamse betrachtingen, maar omdat het hun zalig belgicistisch leventje en vooral hun portemonnee bedreigde.

    En nu schrijven we 2016 en elke Vlaming die het goed meent, is van mening veranderd, want weer is gebleken, dat enerzijds en anderzijds, de Vlamingen, de gezonde meerderheid der Bevolking, toch weer gerold waren. In de zak gezet door de ‘Macht der Verandering’. De peilingen deden de poco-wereld sidderen en beven… want het Uur der Vergelding in 2018 naderde snel.

    In de omringende landen was er ondertussen iets gelijkaardig maar veel omvangrijker aan de gang. De ideale geglobaliseerde wereld-mixte, de mismeesterde Europese Verstandhouding, ja de zachte islamisering dreigde te mislukken. En toppunt van hun ongeluk: in de USA was daar tegen alle verwachtingen in, die Reus die dreigde hen de macht definitief af te nemen.

    En dus moest geschieden wat er geschied is: De zaak van de Gouden Dageraad is de dicht geslagen val van het Establishment.

    Vogeltje ge zijt gevangen. In een kotje zal het hangen…

    Had de Gouden Dageraad als embleem de Hamer en Sikkel gehad, de Griekse delegatie zou de hemel in zijn geprezen geworden…

    Tja, hoe het nu moet? ‘Buzinis as joezoewl’, zeer? Want inderdaad, dubbeltjes rollen niet altijd zoals gewenst. En zoals een oud spreekwoord zegt: alles wat ons niet kapot krijgt, versterkt ons.

    Afspraak onmiddellijk na de bekendmaking van de eerstvolgende peilingen….

    *

     

    Extra Partijbestuur: Vlaams Belang sluit het Griekenland-incident

    Het Partijbestuur van het Vlaams Belang is vandaag in een speciale vergadering bijeengekomen naar aanleiding van het bezoek van parlementsleden Filip Dewinter, Anke Vandermeersch en Jan Penris aan Griekenland.

     

    Het Partijbestuur stelt vast dat de betrokken parlementsleden tijdens hun bezoek de indruk hebben gewekt dat het Vlaams Belang zich zou associëren met de Griekse partij ‘Gouden Dageraad’. Hiervan wil het Vlaams Belang zich in de meest formele zin distantiëren.

     

    Met dit eigengereid optreden, dat niet het eerste incident was in zijn soort, gingen de betrokkenen niet alleen in tegen de duidelijke afspraken in verband met Europese samenwerking in het bijzonder, maar ook tegen de richting die door de partijraad werd bepaald na de analyse van de verkiezingen van 25 mei 2014. Ze brachten hierdoor de partij ernstige schade toe.

    Voor het Partijbestuur kan dergelijk gedrag niet door de beugel en daarom werd beslist dat:

     

    De 3 parlementsleden officieel terechtgewezen worden

    De betrokken parlementsleden geen politieke buitenlandse contacten mogen onderhouden zonder hiervoor een mandaat van voorzitter of partijbestuur te hebben

    Anke Van dermeersch geschrapt zal worden als Partijbestuurslid en vervangen zal worden als gemeenschapssenator

     

    Voor het Partijbestuur is dit incident gesloten en wordt er op een toekomstige correcte samenwerking met de parlementsleden gerekend. De oplossingen die het Vlaams Belang voorstelt voor diverse maatschappelijke problemen vereisen een eendrachtig optreden van onze partij.

    Tom Van Grieken

    Voorzitter Vlaams Belang

    Laten we even bij de feiten blijven.

    In Griekenland, dat zowel de bakermat is van onze Beschaving als van de Democratie, is De Gouden Dageraad de 3de grootste partij. Het is inderdaad een protest-partij als geen ander, omdat er in dat land tot hiertoe een Linxe traditie heeft geheerst als nergens anders. De resultaten zijn te zien in de armoedige toestand waarin het land verkeert. Griekenland is het land zonder vaste grenzen, tenzij U deze door hun ligging ziet als een zeef om andere volkeren binnen te lokken. Het steekt natuurlijk ook, dat Gouden Dageraad in woord en vooral in beeld gezegend werd door de Grieks-Orthodox Patriarch. Deze beelden gingen trouwens de hele wereld rond….

    In Coburgia wordt er alleen maar negatief over bericht (waar hebben we dat nog gehoord?) omdat men er wanhopig probeert om onderuit al die slinxsigheid uit te komen (*). Wat het dan wel is? Speelt niet eens ‘n rol, want die Partij is tégen alles waar zij vòòr zijn: de her-bevolking van elk eigen land. Vooral de grondleggers van onze Beschaving moeten het ontgelden; de Grieken, en de Romeinen, die thans Italianen genoemd worden.

    De Nieuwe Religie, de Sport, is de toekomst. En die wordt meer en meer door de Arabische woestijnlanden gesponsord. Want het is een publiciteit die loont! En de ‘flandriens’ van weleer die worden straks de Ridders van de Woestijn genoemd….

    O die simpele doorzichtigheid van de Slinxe Fabeltjeskrant! Denk aan wat DeWinter op het scherm zei aan DeGucht: democratie is alleen maar goed als het U in Uw kraam past?

    Oei, de slogan van die Griekse dwarsliggers is ‘Griekenland voor de Grieken…’. En dat is veel te duidelijk! Mag niet van Merkel!.

    Zal ik ‘ns wat zeggen, Walter? Iemand die zachtjes klopt op de deur die voor hem koppig wordt dichtgehouden, wordt niet gehoord. Zo luistert men in Coburgia wel naar een uitzinnige Groene Calvo, of naar een tetterende Almacy, een praktiserende overtuigde Turkse Moslima, maar die zingen alleen maar het refreintje van het lied dat de poco’s zelf zingen.

    En ja, om succes te hebben moet een partij, die wil meespelen, soms wel eens een pion op te offeren. In ’t Fransoos heet dat

    ‘Reculer pour mieux sauteer’.

    Wijken om een betere aanloop te kunnen nemen…

    Slootspringen is in Friesland een populaire volkssport

    (*) Een bezoekje aan Wikipedia is nochtans zo moeilijk niet…

    22-11-2016, 16:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen..846

     

    DINSDAG 22 NOVEMBER 2016

    FEEST VAN CHRISTUS KONING’

    H. CECILIA, H. FILEMON, Z. SALVATORE LILLI

    *

    Overal komen de fanfares, de koorleden en de kamer-muzikanten tezamen om achteraf ene te kunnen pakken op Cecilia’s gezondheid, om al de valse en de andere noten doorspoelend. Zo zit er nen blinde en nen doven muzikant op de bühne van het Concertgebouw in Brugge. Na een tijdje vraagt de blinde muzikant aan den dove: ‘Is ’t publiek daar al?’. Waarop de doven: ‘Hebben we schone gespeeld?...’. Ja muziek… Cecilia zal ’t geweten hebben.

     

     

    Die Loreley

    https://youtu.be/PZCu3sXdy6k

    *

    U bent toch ongevoelig voor de lokroep van Merkel, de hedendaagse Loreley, die ons allemaal probeert te doen te pletter lopen op de rotsen? U beluisterde via de link onder de afbeelding toch ‘Die Loreley’, dat onvergetelijk op muziek gezette gedicht van Heinrich Heine? Vooral het einde is fascinerend, als de schepen een na een tegen de rotsen te pletter slaan.

     

    ‘Und das hat mit Ihrem Singen, die Lorelei getaan’….

     

    En neen, de naam van deze Sirene heeft U niet vernomen, het kan dus evengoed Angela geweest zijn. Tijd dus om he werk van die grote door de Nazi’s verguisde dichter opnieuw te verbieden. Heinrich Heine namelijk was een… Jood.

    Eerst meende ik ‘Die Wacht am Rhein’ op te zetten, maar liedjes aan die sedert Merkel gewapenderhand willen beletten om de Rhein over te steken Duitsland binnen, is er geen nood. Integendeel. Merkel is inderdaad nog altijd geen Hitler. Zij wil ook niet als Varius, de Romeinse veldheer in dienst van Keizer Augustus haar Legioenen kwijtspelen in de Germaanse bossen, lijk gebeurde na de slag bij het Teutoburgerwald ten tijde van de geboorte van Jezus Christus. Die Varius dwaalt daar misschien nog altijd ergens rond, al zuchtend: ‘Germanus, geef mij mijn Legioenen terug’. Maar overal loopt hij Turken tegen het lijf, en spreken de mensen in Arabiers.

    Kanselier Merkel weet van geen Romeinse Legioenen, want gespecialiseerd in Bruine of Zwarte Triljoenen van over de hele wereld, die ze persoonlijk welkom heet. En klaar staat met het contract van eeuwigdurende vertroeteling.

    En stil bouwden in koor de Germaanse bossen rondom, wacht maar tot de koord in ‘d hoogte gaat…

     

    Het is doorheen de Geschiedenis altijd wat geweest met die Duitse ‘Kanzlers’. Niks dan last mee gehad. De hoeveelste Staatsvorm beleven die Germanen nu eigenlijk? Eerst was er Het Heilig Roomse Rijk (sic), dan het Keizerrijk tot na de nederlaag van ’14-’18, waarna ‘Das Dritte Reich’ kwam, waar A.H. altijd zo de mond van vol had. Toen werden de Duitsers op slag allemaal ‘Übermenschen’!

    Bismarck, de IJzeren Kanselier die de Duitse deelstaten voor het eerst onder één en dezelfde Kroon bracht, werd in 1890 door de Duitse Keizer Willem II, aan de kant geschoven. Willem II, de zoon van zijn vader die ook ’n Willem was, was een Saxen-Coburger van de rijkere soort, en die soort duldt geen concurrentie naast zich: ze willen altijd en overal alleen de baas spelen, zelfs al zijn ze zo arm als een luis. Een karaktertrek die we duidelijk herkennen bij diens neef, de Koning Soldaat van den IJzer, Albert I van Coburgia. Dezelfde die later dood van de rotsen viel in Marche-les-Dames. De ‘Dames’ werden zelfs zijn dood.

    De Frans-Duitse Oorlog van 1871 is ook zo’n verhaal. Maar die verzinkt in het niet in vergelijking met de twee daar op volgende oorlogen waarvan WO II voorlopig e laatste was. Deze ‘kleine oorlog’, omwille van de Elzas en Lotharingen, ondertussen Frans grondgebied geworden. Frankrijk, alhoewel pretentieus als altijd, verloor en de Duitsers bezetten Parijs. Tableau vivant.

    Tijdens het beleg riep Bismarck op 18 januari 1871 in de Spiegelzaal van het paleis van Versailles het Duitse Keizerrijk uit.

    Net als in juli 1940 defileerden de Duitse Legers op de Parijs Champs Elysées….

    http://www.dailymotion.com/video/xaxk0h_die-wehrmacht-in-paris-les-champs-e_travel

    *

    Nu leest U toch verder terwijl Uw computer zachtjes vol heimwee zingt van ‘O Champs Elysées’. Mooi, echt waar. Maar opgepast: Het einde van de video is ‘Hitler en de Eifeltoren’ en is door de censuur op Wikipedia vergeten….

    *

    Na de val van het Keizerrijk van Willem II was er in Duitsland grote chaos, mede in navolging van de geweldige Rode Communistische Opstanden in Rusland. We schrijven dan de Weimar-Republiek, een soort interim-regering met als Kanselier de zeer conservatieve Hindenburg (1925-1934).

    Maar dan doet de Führer van de machtig geworden Slinxe Nationaalsocialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP), een zekere Adolf Hitler zijn optreden. Hij wordt er door rijk en arm aanbeden, en het Slinxe Gedachtengoed, een soort van Tweederangs Communisme, verovert de hele wereld. Vooral ook in Coburgia.

    Deze nochtans democratisch gekozen anti-held blijft aan zet van 1934, tolt en met de totale vernietiging van Duitsland op 8 Mei 1945. Slechts 12 jaar. Maar ze zijn voldoende om de barbaarsheid van het systeem te bewijzen.

    En nu zal Amerika voortaan de dans leiden….

    En hier gaat het gordijn open voor het na-oorlogse verhaal, tot en met de hereniging der Beide Duitslanden na de Val van de Berlijnse Muur in 1989. De DDR heeft opgehouden te bestaan, maar heeft vooral die éne politica meegebracht die we nu meemaken als ‘das Mädchen’, dat ’Alles schafft’ zonder dat daarnaar wordt gevraagd. Een ware Ster-danseres op het wereldtoneel op het fluitspel van de gehoornde God Pan, de lange Zwarte Panter uit Hawaï.

    Lees verder in onderstaande samenvatting van een duur betaalde beroeps-hoernalist.

    *

     

    *

    ONS ALLER LOT IS (bijna) GEWORPEN

    Op 6 december kiest de CDU in Essen een nieuw bestuur. Merkel is sinds april 2000 voorzitter van de christendemocratische partij en sinds november 2005 bondskanselier. Wordt ze in 2017 voor de vierde maal verkozen, kan ze CDU-medeoprichter Konrad Adenauer en ook recordhouder Helmut Kohl bijbenen. Adenauer was 14 jaar lang bondskanselier, Kohl 16 jaar.

    …/…

    De Amerikaanse president Barack Obama noemde Merkel tijdens zijn afscheidsbezoek aan Duitsland onlangs nog 'taai' en verklaarde dat hij op haar zou stemmen, zou hij een Duitser zijn. ‘Ik ben blij dat ze er is, en de Duitsers moeten haar waarderen. Ik waardeer haar in elk geval als partner', klonk het.

    Obama's woorden klonken als een laatste wens na de schok van de Amerikaanse verkiezingen. In Amerikaanse media werd Merkel al afgeschilderd als de ‘laatste verdediger van de vrije wereld’.

    Zes December! Precies op Sinterklaasdag valt het verdict: op die dag ontsnapt de geest van de Zwarte Woestijnprofeet uit de fles Rijn-wijn... En gaat Merkel als kersverse Kanzler als recordhoudster de Geschiedenis in.

    Wat God verhindere, want als A.H. alleen maar zijn eigen land vernietigd heeft, is deze slavin van de Zwarte Profeet Mohammed, deze de VERNIETIGSTER van gans het Avondland. Ja, inderdaad, ze maakt het werk van A.H. gewoon verder af. Sie schafft das, goed geweten.

    Wat zou U denken van een kleine naamsverandering? I.D.U. in plaats van CDU. Islamitische Democratische Unie ipv Christen Democratische Unie.

    Het zou haar van meet-af-aan geen wind-dollars opleveren!!!!!

     

    22-11-2016, 15:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    21-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3845

     

    MAANDAG 21 NOVEMBER 2016

    H. AMELBERGA v. SISTEREN

     

    Guenther Oettinger, Europees Commissaris voor Digitale economie. ©EPA

    Hunne Euro is nu al omver. De echte volgt binnenkort, om vervangen te worden desnoods door… de EU-Dollar. Zelfs De Morgen ziet de lentebries-taifun al hangen, en bereidt er zich mentaal op voor. Om tijdig de U-bocht te kunnen inzetten?

    Maar… daar zien we morgen dan wel weer.

    De Katholieke Kerk kent het Pauselijk Wit, de purper der Prinsen van de Kerk, de Kardinalen en in meerderheid de zwarte kleur van het Priesterkleed of de bruine pij der Paters.

    Allen goed herkenbaar, vooral in de uitoefening van hun taak.

    De Slinxe Kerk blijft liever werken van uit de duisternis. Met valse mobakkes en vermomd als Minister of ‘opiniërend hoofdredacteur’ van een veel gelezen dagblad. Waarna ze uit de band springen.

    Hieronder Bart Eeckhout die zijn gele stroperige gal op tafel spuwt omdat hij terecht vreest dat zijn ’Kerk’ moeilijke tijden tegemoet gaat. Ja, dat de tijden er aan komen, dat Hij en Zijns Gelijken jammerlijk de woestijn zullen worden ingestuurd….

    Een jeremiade van helemaal boven op een enorme berg mest waar de Profeet Jeremias nog een puntje had kunnen aan zuigen. Het is niet aan iedereen gegeven!

    *

     

    Helaas is het niet zo moeilijk om als populist succesvol te zijn in Europa

    *

    Herpak u, Europese Unie

    Bart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur van De Morgen.

    *

    Wie anderhalve week na de verkiezingszege van Donald Trump nog durft te beweren dat het allemaal niet zoveel uitmaakt wie president is van de VS, is slecht geïnformeerd of medeplichtig. De volgende minister van Justitie wordt een man die de Ku Klux Klan wel een leuke club vindt, de volgende veiligheidsadviseur een man die zijn wereldbeeld op dat van Vladimir Poetin afstemt, de strategisch adviseur een man die feminisme een ziekte noemt. En dit is nog maar het begin.

    Niets verhindert dat Europese landen volgend jaar dezelfde weg op gaan. De zege van Trump sterkt Marine Le Pen in de ambitie om als volgende Franse president de EU op te blazen. Ze is niet kansloos. Bij ons is Filip Dewinter alweer zo zegezeker dat hij zich gewillig laat fotograferen met zijn neonazistische vrienden van de Griekse Gouden Dageraad.

    Waarschuwen voor een extreemrechtse raid op het beleid is nuttig en het lucht vast ook een keer op. Maar het volstaat niet. Er is in de Europese politiek een gevoel van urgentie nodig om dit risico af te wenden. Dat gevoel ontbreekt nog altijd, ondanks alle alarmsignalen.

    Dat de EU-Commissie een gladjanus als de Duitse commissaris Günther Oettinger de hand boven het hoofd blijft houden, is daar een zoveelste bewijs van. Zijn nogal unieke talent om in een beweging de Chinezen, Walen en homo's te vernederen was al genoeg reden tot ontslag, maar de man kwam ervan af met een halfslachtig excuusje.

    Nu blijkt dat Oettinger er in de vorige regeerperiode geen probleem in zag om naar Hongarije te vliegen in de jet van de lobbyist die rechtstreeks betrokken is in het nucleaire dossier waarover Oettinger mee moest beslissen (in het voordeel van de betaalheren van de lobbyist). Toeval, zegt de Commissie. Zou kunnen, maar dat maakt het nog altijd onacceptabel. Wanneer zal het in de Europese toppolitiek eindelijk doordringen dat het dit is wat zovele burgers spuugzat zijn? Die elitaire nonchalance van wie doet ons wat, dat blind varen zonder deontologisch kompas?

    We verafschuwen de dag dat de rechtse populisten ook hier aan de macht zouden komen. Helaas is het niet zo moeilijk om als populist succesvol te zijn in Europa. Een campagne met drie foto's volstaat: een van Oettinger, een van José Barroso, gepensioneerd Commissie-voorzitter én adviseur bij Goldman Sachs, en een van Neelie Kroes, de commissaris-Bahama-bestuurder.

    De instellingen van de Europese Unie moeten zich dringend herpakken en een nultolerantie voor bestuurlijke arrogantie voor zichzelf afkondigen. Het dagelijkse nieuws uit Washington leert wat er anders te gebeuren staat.

    Hierboven las U een typisch voorbeeld waarom die gazet als een heel tijdeke mijn voorkeur geniet: U weet wat U er aan heeft. En, toegegeven, het talent steekt torenhoog boven de collega’s die met schrijven hun subsidies blijven binnenhalen.

    Hier kijkt de DM vooral in eigen boezem. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

    *

    Daarom zocht ik deze afbeelding met de U-bocht op een gouden veld. Welkom thuis, Bartje zou ik zo zeggen. Vlaanderen is inderdaad een welig huis met vele kamers. Breng dus gerust uw eigen opinie mee: hoe meer zielen hoe meer vreugd!

    Maar doe dan als wij AUB: dring de eigen mening aan geen anderen op, precies alsof jullie de Waarheid in exclusieve eigendom bezitten. Het zit er dan dik in, dat noch Slinx noch Rechts, maar Recht-Uit de enige veilige richting is.

    PS:

    1. Links in Italiano is trouwens ‘Sinistra’ en dat is helemaal geen titel om trots op te zijn. Zelfs mijn Herdershonden weigeren elk snoepje dat hen met de linkerhand wordt gegeven. Slimme beestjes, hé!

    2. In Brugge staat Jan Breydel en Pieter de Coninck: was de ene een Slinske Olifant en de andere Rechtse Zwarte Leeuw? Doe er niet toe: achteraf gingen de zeshonderd Gulden Sporen aan het gewelf van de Gravenkapel in de Kortrijkse O.-L.-Vrouw-Kerk.

     

    21-11-2016, 16:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3844

     

    MAANDAG 21 NOVEMBER 2016

    H. AMELBERGA v. SISTEREN

     

    *

    mooi, ja zelfs hoe ontroerend de Leugenpers toch kan schrijven! Helemaal als een moment-opname voor de Eeuwigheid, zonder de minste emoties, zonder de minste vooringenomenheid, ja, zelfs bijna helemaal neutraal. Zoals nieuwsberichten eigenlijk zouden moeten zijn. Zonder omgevings-‘duiding’, d.i. de persoonlijke eigen mening van de hoernalist of het Blad.

    Er bestaat zelfs geen greintje kans dat er iets verborgen wordt gehouden, zoals dat de ‘demonstranten’ van de eigen soort zouden geweest zijn…. Misschien wel van de soort die in The Big Apple maar blijven op straat komen tegen de P.E.T., de President Elect Trump. Precies alsof die er geen hoge pet van op hebben….

    Enfin, het ligt er vingerdik op dat HLN in ieder geval niet heeft willen ‘negatief’ berichten. Wat wel degelijk het geval zou zijn geweest, moest het om 160 aanhoudingen op de 200 aanwezigen gegaan hebben van die andere ‘Dageraad’.

    Anders gezegd: ‘Rode Dageraden’ zijn de toekomst van het Land, alle andere dageraden zijn des duivels.

    Dat is zelfs de mening van BDW, de Grote Leider, die zijn tegenstanders van het Vlaams Belang nog tegenspreekt, als die bewijzen dat de dageraad in het Oosten opkomt, omdat daar de zon opgaat.

    *


    166 arrestaties bij antifascistische betoging in Den Haag

    *

    Van de tweehonderd demonstranten die gisteren een protestmars wilden lopen door het centrum van Den Haag zijn er 166 gearresteerd nadat de burgemeester van Aartsen de demonstratie op het laatste moment had verboden. Vooraf had de gemeente laten weten dat de demonstranten geen gezichtsbedekking mochten dragen. Omdat de actievoerders geen gehoor gaven aan die oproep, besloot van Aartsen de betoging te beëindigen.

    De demonstratie van onder meer de Anti-Fascistische Actie was een protest tegen politiegeweld, racisme en de beperkingen die worden opgelegd aan demonstraties. Zo'n tweehonderd sympathisanten verzamelden zich rond 16.00 uur in het centrum van de stad. Daar hadden veel mensen hun gezichten met sjaals, capuchons en zonnebrillen bedekt en weigerden die af te doen ondanks herhaalde vorderingen door de politie.

    Illegaal vuurwerk

    Een aantal aanwezigen gaf gehoor aan de oproep het plein te verlaten, de rest werd aangehouden voor het overtreden van de Wet Openbare Manifestaties. Volgens een woordvoerster van de politie verliepen de arrestaties rustig en geordend. De 166 arrestanten zijn met bussen naar het hoofdbureau vervoerd voor verhoor.

    Tussen de verdachten werden op de grond zware stukken illegaal vuurwerk aangetroffen, maar ook verfbommen, stokken en een klauwhamer, zo laat de Nederlandse politie weten.

    Betogers voor PEGIDA, ongemaskerd en goed in beeld te nemen, worden door de Politie uiteen geranseld. In opdracht en bevolen dienst, dat spreekt vanzelf.

    De volgende dagen kan dan, naar het recept van sultan Erdogan, de geruisloze ‘Zuivering’ beginnen. Broodroof, carrière-breuk, sociale vereenzaming. Neen, gevangenschap zit er nog net niet in. Wegens veel te contraproductief in dit land.

    Tja als het Volk, de Burger, in opstand komt tegen het Gezag, dan kiest dat Gezag toch voor andere Burgers?! Of ze begint te wapperen met de klimaatvlag. Of de levensduurte, waar ze nota bene zelf verantwoordelijke voor zijn.

    De remedie tegen dergelijk onheil? Ik zou het niet weten. Maar geen cent meer uitgeven aan die als waarheid gedrukte leugens, is in ieder geval een goed begin. Het zorgt zelfs op termijn voor een Rechtvaardige Belasting.

     

    21-11-2016, 15:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3842

     

    MAANDAG 21 NOVEMBER 2016

    H. AMELBERGA v. SISTEREN

    De arts zegt de echtgenoot: ‘Uw vrouw lijdt aan een stofwisselingsziekte!’ – ‘Nu snap ik het’, roept de man, ‘daarom wil zij elke week nieuwe kleren hebben’!

    *

     

    ‘Der Spiegel’ is ongerust….

    *

    Hier aan “d’overkant der Alpen” is het triestig dat het regent in de herfst daarbuiten. Mistig, koud en nat, en Mgr Jefke DeKesel, een brave volksjongen uit Adegem (Oost-Vlaanderen), op dit ogenblik hier wat verder op in Rome, in de machtige Sint-Pieters tot Kardinaal gewijd, zal een goede paraplu nodig hebben om daarna weer buiten te komen. Wat een eer om tussen al dat kardinaals-rood rond die brave borst (met nog 16 andere nieuw-gewijde Kardinalen) van over heel de wijde wereld, de 6de van liefst 11 kinderen, in het zonnetje te worden gezet in de Eeuwige Stad.

    Maar of hij de twijfelachtige eer zal weerstaan om net als zijn voorgangers, opgenomen te worden tot dezelfde belgicistische rang als wijlen Van Roey, Suenens e.a., zullen we moeten afwachten. Zitten en zwijgen past een Vlaming ‘t best. Want een Donald Trump in kerkelijke gewaden, da’s nog niet voor morgen. Spijtig. Zeer spijtig.

    Wat wel van deze morgen was, was het werkstukje bij Golfbrekers.

    http://www.golfbrekers.be/

    Helemaal in de stemming van het blijde nieuws op de diepe paadjes naar mijn digitale brievenbus. Geniet gerust mee, het kost niets.

    https://youtu.be/KL7wlhTz6so

    Du schwartzer Zigeuner….

    En dan naar het echte goede nieuws van deze dag. Leest U maar zelf.

    *

     

    https://ejbron.wordpress.com/

    *

    Trump wil “New York Times” en “Spiegel-Online” verbieden

    *

    De nieuwe Amerikaanse president wil met een brute stap optreden tegen de leugen-pers optreden. Media die leugens en onwaarheden verbreiden, moeten verboden worden. Dit betreft ook de Engelstalige afdeling van “Spiegel-Online”

    Donald Trump wil het pers-bos uitdunnen, meldt het persagentschap dpo. Achtergrond is de voortdurende verbreiding van onwaarheden en leugens met betrekking tot zijn persoon. Concrete aanleiding was een artikel in de “New York Times”. Het blad berichtte van chaos en tumult in Trump´s transition-team. De “Spiegel” spreekt zelfs van “stalinistische zuiveringen”.

     

    “Daar is niets van waar”, twitterde Trump verontwaardigd en beloofde in een hervormde “Freedom of the Press Act” op te treden tegen de leugen-pers. Dientengevolge zullen media hun licentie kwijtraken wanneer ze voortdurend betrapt worden op liegen. “Persvrijheid betekent niet om zelf bedachte leugens in de wereld te brengen”, aldus een adviseur van Trump.

     

    Als eerste slachtoffer wordt de “New York Times” genoemd, maar ook de Engelstalige afdeling van “Spiegel-Online”. De verkoop van “Spiegel” dient volledig verboden te worden in de VS.

    De maatregel zou dienen om de bevolking te beschermen tegen desinformatie en leugens, zei men in Trump-team. Wie ertoe zou oproepen dat op sociale media zogenaamd “Fake News” verboden zou moeten worden, zou bij de officiële pers moeten beginnen, omdat deze media de grootste leugens zouden verbreiden en de mensen emotioneel zouden ophitsen.

    Het verbod van de “New York Times” en de “Spiegel” zou slechts het begin zijn, was uit Trump-kringen te horen. Men zou de pers heel nauwkeurig observeren. In het vervolg zou gelden: “Wie liegt, doet niet meer mee.”

    Bron:
    www.mmnews.de

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    D’er roert entwa. Ook gehoord? Op de BRT om 13 uur een interview met TVG waar er openlijk over het ‘cordon sanitaire’ werd gesproken. Echt waar. De verwonderde ontkenning droop van het scherm. Vooral niet proberen de Zwarte Piet naar de BRT door te spelen! De TEEVEE klaagt het aan. Met veel bellen en toeters. Want die DeWinter, die hemelt de nea-nazi’s op in Griekenland. Niemand weet de juiste context, niet van deze reis, niet van de plaatselijke verzetsbeweging ‘Ouden Dageraad’. Maar vermits die tegen de Slinx Regering is, kan het niet anders over dat zijn dus nep-nazi’s.

    Alles wat ge zegt over mij, da zijde zelf’: is een kinderachtig kwajongens-gezegde die ik al ken van uit de kleuterschool bij Zr. Angelikske die dan telkens ’n paar klakskes gaf met de tong, om haar afkeuring over op ons te brengen…

    Uit Amerika kwam er nog maar eens hartverscheurend nieuws.

    *

    Zeg nu niet dat de schrik hen bekruipt, nu de Leugenpers in de USA een maatpak wordt aangemeten. Nota bene nog maanden voor die man is ingezworen en dat Obama – bijna in doodsangst - nog stevig de touwtjes klemt.

    Kijk, hoop doet leven, en leven doet hopen.

     






    21-11-2016, 14:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3843

     

    MAANDAG 21 NOVEMBER 2016

    H. AMELBERGA v. SISTEREN

     

    Ze zouden er een "fact finding mission” doen om te kijken wat de invloed is van massa-integratie

    *

    Gouden Dageraad! De Griekse stranden van waar Herculus en Oedipus hun omzwervingen beginnen. Herculus, hier in Italië bekend als Ercolo, heeft hier in de onmiddellijke omgeving zelfs een fantastische naam aan die wondermooie baai gegeven, waar de Oranjes jarenlang pleegden hun verlof door te brengen. Het pleintje aan het strand draagt er zelfs de naam van Wilhelmina….

    Maar we (in de huis van de VRT) hadden het kunnen denken. Met dergelijk uitschot zaken doen, is precies hetzelfde als in de gevangenis op de schoot gaan zitten van Andres Behring Breivik die op dat andere eiland op een mooie dag een verzameling socialistische jongeren afknalde. Een soort Bataclan-executie avant-la-lettre. Geen enkele moslim-barbaar had het beter kunnen doen met een groep Christenen….

     

    Oei, da’s niet politiek-correct, zeker?

     

    Best mogelijk, maar ’t is de Waarheid. En dus mag dat niet gezegd worden. Facebook en Google zouden dat onmiddellijk schrappen wegens veel te onvriendelijk voor de aanvallers van onze Beschaving.

    Tja, Filip DeWinter & C° bij De Gouden Dageraad zullen wel niet wakker liggen van de aller individueelste expressie van mijn aller individueelste emoties, maar ik begrijp hen wel. Voorvechters strijden in de voorste linies, en niet op de reservebanken. Wat nog niet wil zeggen, dat hun moment goed was gekozen. Lesbos namelijk, loopt niet weg. Volgende week zullen de kampen daar immers alleen maar nog voller zitten. Tot barstens toe.

    Wie er wel wegloopt, dat zullen straks de vele horden moslim-dompelaars zijn, volgepropt met haat jegens de Christenen, die in benden door Europa zullen trekken. Omdat ze anders dreigen omgebracht te worden door de plaatselijke bevolking die letterlijk versmacht onder de aanhouden de druk.

    Zo bezien komt de missie naar daar niet te vroeg, maar veel te laat. Want de Overheid laat ook daar net als in de rest van Europa, Gods water over Gods akker lopen. Hij doet niets, buiten vergaderen en resoluties goedkeuren. Precies alsof Koning Winter zal wachten tot ze uitgepraat zijn.

     

    In die zin begrijpen we wat de Griekse eilandbewoners bezielt. We zien het hier voor onze ogen gebeuren, in dit landelijk centraal Italië. Er is geen veldweg zo verlaten, of je ziet er groepjes oerwoudbewoners of woestijnbewoners, vaak nog huiverend in korte mouwen, doelloos door de heuvels dwalen. Onderweg naar nergens. Schuw als opgejaagd wild. Ook hier laat de Overheid begaan: het geld is op om de orde te handhaven. Net als het gat in de Begroting. Is vanzelf gekomen en zal dus ook weer vanzelf verdwijnen….

    *

    Er breken dus lekkere tijden aan voor onze Duitse Herders, de dag dat onze omheining geforceerd wordt.

    *

    Neen, Filip DeWinter luidt gewoon de alarmbel: de etterbuil staat op uitbreken, doe er iets aan. Gouden Dageraad is de plaatselijke Griekse invulling van het verzet tegen de EU-politiek van het Duivelskoppel Obama-Merkel, dat nu op het punt staat in de coulissen te verdwijnen. En dat men daar gebruik maakt van het bij uitstek socialistisch symbool, de Swastika, is misschien een soort van opgestoken middenvinger om hun machteloosheid te verbergen?

    Vergeten we vooral niet, dat wij dàt weten over hen, wat de Leugenpers uitkraamt. Laten we dus wachten op wat de verkenners maandag op het Partij Bestuur zullen melden.

    PS:

    Hieronder het lange artikel van Google over dit onderwerp, gebrekkige vorm en taalfouten inclusief.

    *

     

    Van Grieken: "Distantieer me volledig van toespraak Dewinter bij Gouden Dageraad"

    Denny Baert, Isabelle Dekeyzer

    Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken is niet te spreken over een bezoek van Filip Dewinter en andere partijkopstukken aan de Griekse extreemrechtse partij Gouden Dageraad. De partijvoorzitter is "zeker not amused" dat Dewinter er zelfs een toespraak heeft gehouden en wil zich hier helemaal van distantiëren. Maandag zal het partijbestuur van Vlaams Belang zich buigen over de toespraak.

    Wie hem volgt op Twitter, kon er niet omheen: Vlaams Belangkopstuk Filip Dewinter heeft deze week samen met drie andere partijleden een bezoek gebracht aan Griekenland voor een zogenoemde "fact finding mission om te kijken wat de invloed is van massa-integratie", zegt Tom Van Grieken in een reactie aan VRT Nieuws. Filip Dewinter ging samen met Anke Vandermeersch, Jan Penris en Frank Creylman kijken naar de situatie van de vluchtelingen op de Griekse eilanden Lesbos, Kos en Chios.

    Wat de jonge partijvoorzitter - in oktober werd Van Grieken 30 - niet wist, was dat Dewinter op Chios ook een toespraak zou geven op een bijeenkomst van Gouden Dageraad. “Ik was geheel verrast”, aldus Van Grieken. De partijvoorzitter wil zich nu “volledig distantiëren” van die toespraak, want "Vlaams Belang heeft absoluut geen banden met partijen als Gouden Dageraad'. Op de website van Gouden Dageraad staan nochtans foto's waarbij zijn partijleden duidelijk poseren in het hoofdkantoor van Gouden Dageraad.

    Neonazi's

    Gouden Dageraad wordt beschouwd als neonazistisch. Zo zijn er onlangs vlaggen met hakenkruisen en foto's van Hitler gevonden bij huiszoekingen bij leden van die partij. Van Grieken voert aan dat Dewinter zelf ooit heeft gezegd dat partijen als Gouden Dageraad partijen als Vlaams Belang een slechte naam geven "en daar ben ik het vandaag nog steeds mee eens".

    "Gouden Dageraad vertelt een politiek verhaal dat niet het verhaal is van Vlaams Belang. En daar willen we ons niet mee associëren." Wat is dan het verschil tussen Vlaams Belang en Gouden Dageraad? "De verschillen zijn zeer duidelijk", zegt Van Grieken stellig. "Wij liëren ons aan partijen die de grootste zijn van Europa en dicht bij ons aanleunen: het Front National in Frankrijk, de FPÖ in Oostenrijk en de PVV in Nederland. Met die democratische partijen hebben wij veel meer gemeen dan met die partij in Griekenland."

    De kwestie zal maandag uitgebreid worden besproken op het partijbestuur. "Met dergelijke bezoeken kan je alleen in je eigen voet schieten. Ik wil weten wat Dewinter nu precies heeft gezegd en met wie", aldus Van Grieken die aan het gesprek nog geen gevolgen wil knopen voor de lokale verkiezingen van 2018.

     

    Binnen twee weken houdt de partij een conclaaf waar de strategie voor die verkiezingen wordt beraamd. Wellicht wil Dewinter opnieuw de lijst trekken in Antwerpen, al wordt ook gefluisterd dat Van Grieken zelf naar de stad zou verhuizen. "Dat laatste is nu niet aan de orde, mijn woonplaats is Mortsel en daar ligt ook mijn huidig mandaat", besluit de voorzitter.

    Tweets

    De Vlaams Belangers die deze week de Griekse eilanden documenteerden hun bezoek uitvoerig op Twitter. Zo tweette Filip Dewinter foto's van ontmoetingen met de kustwacht en de politie. Hij publiceerde ook een videootje waarin hij bij het vluchtelingenkamp, op Lesbos kritisch is voor het Europese vluchtelingenbeleid.

    Oud-Miss België Anke Vandermeersch postte ook foto's online van hun bezoek. Ze tweette dat er meer dan 10.000 illegalen op Lesbos zitten, terwijl het er volgens de officiële cijfers iets meer dan de helft zijn, op 86.000 inwoners. Vandermeersch had het over 60.000 inwoners. Haar fact finding mission is dus niet helemaal geslaagd.

    Tijdens hun bezoek aan Chios brak er ook onrust uit in een vluchtelingenkamp: verschillende tenten brandden er uit en op foto's is te zien hoe rotsblokken door tentzeilen werd gegooid. Maar wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk. Lokale bronnen en Dewinter zeggen dat vluchtelingen in een dorp vuurwerk hebben gestolen waarmee ze het kamp in brand hebben gestoken. Anderen zeggen dan weer dat het kamp werd aangevallen door een 60-tal fascisten.

    Optrekken aan Trump

    De Vlaams-nationalisten van Vlaams Belang werden bij de verkiezingen van twee jaar geleden fel afgestraft: de partij kreeg maar zo'n 6 procent van de stemmen en verloor de meeste van haar zetels in het federaal en het Vlaams parlement.

    Uit de recentste peiling van VRT Nieuws en De Standaard blijkt dat de partij uit het dal kruipt. De partij trok zich vorige week ook op aan de verkiezing Donald Trump als president van de Verenigde Staten. Zowel Dewinter als Van Grieken feliciteerde Trump en voelt zich gesterkt door zijn overwinning.

    In een toespraak in het Griekse parlement voor zinspeelde Filip Dewinter trouwens op Trump: hij sloot zijn speech af met "We will make Europe great again", een duidelijke verwijzing naar Trumps verkiezingsslogan, "Make America great again". De volledige tekst van zijn antimigratie- en moslimtoespraak staat op de persoonlijke website van Dewinter.

    Al-bij-al weet iedereen, dat wat uitgaat van de TeeVee liefst met een paar kilo zout wordt genoten. Lesbos is, net als mest, geen heiligheid, maar ’t is de ziel der landbouw….

    En het ergste is, dat het gaat om mensen, niet om apen, die daar uitzichtloos naartoe gelokt werden door de her-verkavelaars van de geglobaliseerde wereld. Die geglobaliseerde wereld brengt hen geen brood, maar dringt aan om het te komen halen… waar het zit…

    Of het ook ‘Kinderen Gods’ zijn, durf ik niet te stellen, want het zullen wel opgejaagde moslims zijn. En ‘Brussel’ weet dat, maar denkt dat de oplossing van hun knoeiwerk wel vanzelf zal uit de lucht vallen.

    En ja, dat, uit de lucht vallen, zal er nog wel van komen ook. Heb ik als kind mee gemaakt toen formaties Duitse ‘Stuka’s’ met huilende sirenes en vuurspuwende vleugels uit de wolken naar de grond doken om de rijen vluchtelingen weg te maaien. Wat kruit en wat lood, de doden worden toch rap vergeten, en bij de overwinnaars tikken achteraf de champagneglazen.

     

    Wist U dat Diogenes ooit op Lesbos heeft gewoond? En ik die dacht dat Lesbos voor iets helemaal anders bekend is geworden…

    Maar De Gouden Dageraad? Die horen, net als Breivik, de mond voorgoed te worden gesnoerd.

     

    21-11-2016, 14:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!