MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    31-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3159

    *


    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Dit Zangfeest, precies één jaar jonger dan Digitalia, is inderdaad òòk van zeer goede voor-oorlogse kwaliteit. Meer zelfs: het wordt, in tegenstelling tot Digitalis elk jaar een beetje jonger. Het loopt kaarsrecht, ziet en hoort als een van 3 x 7, heeft nog al zijn haar, en heeft ieder jaar bijgevolg ook meer succes bij de Tinnekes van Heule en omstreken.

    Ik was er wat graag bij geweest, maar Bruintje kan dat niet trekken. Al krijg ik sedert kort € 13.- meer pensioen per maand. Nog geen halve Stella per dag, maar mannen weten echt wel waarom. Met iets meer dan € 800 per maand beziet hier de doorsnee Italiaan, die het moet stellen met minder dan de helft, daarvan mij als een echte kapitalist. Vroeger trok ik daarbij nog een bescheiden invaliditeitsrente, maar die is sedert de overheveling van die Dienst naar het Vlaams Gewest weggevallen. Wegens, schreven ze, een te hoge pensioenuitkering. U kunt zich dus voorstellen, hoe graag ik zou willen staan jubelen op dat Zangfeest. Zal het dus weer eens moeten doen met ‘van horen zeggen’….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    Voor al wie als Vlaming gebren, een Coburger paspoort werd aangesmeerd

    Uit de digitale brievenbus

    *

     

    79ste Vlaams Nationaal Zangfeest

    Ieder Zangfeest blijft hét moment waar de Vlamingen naar uitkijken om samen te zingen, samen de eigen cultuur uit te dragen, maar ook samen met luide stem de Vlaamse eisen kracht bij te zetten.

    Op zondagmiddag 13 maart 2016 verzamelen we om 14.30u in de Antwerpse Lotto Arena voor het 79ste Vlaams Nationaal Zangfeest

    Sinds Ingeborg in 1988 het Leids Cabaretfestival won is ze niet meer van de Vlaamse podia te denken. Zingen, toneelspelen, presenteren, ze heeft overal haar sporen ruimschoots verdiend.

    We kijken uit naar een spetterend optreden van een enthousiaste artieste die ongetwijfeld het publiek mee haar klassiekers zal laten zingen.

    De Wamblientjes

    De kindergroep onder leiding van Waegeman is helemaal klaar voor een schitterend optreden op ons Zangfeest. Klassieke kinderliedjes, eigen liedjes, als de Wamblientjes een lied onder handen nemen, dan weet je dat je sfeer en zangplezier mag verwachten.

    Liedprogramma

    Geen Zangfeest zonder samenzang en dus staan er heel veel samenzangliederen op het programma : volksliedjes, moderne kleinkunst, strijdliederen, klassieke samenzangliederen, kortom een staalkaart van wat Vlaanderen aan liedkunst heeft samengebracht .

    En verder

    de knappe blazers van Brassband Scaldis uit Hoboken zorgen naar goede gewoonte voor de begeleiding van de samenzang. Wim Berteloot begeleidt op piano. Koor en orkest staan onder leiding van Peter Leys en Ivo Van Gils . Koren zijn Mannenkoor Gaudeamus, de Netezonen, Vrouwenkoor Nele, Die Cierlycke.

    De dansers van RU Famous brengen eigen danscreaties . Vaste waarden zijn de muziekkapellen van Chiro Sinaai en Chiro Opstal, de muzikkapel van VNJ en de Thebaanse trompetten van KSA Hanske de Krijger.

    Gust Peeters schrijft de teksten die vertolkt worden door Wiilfried Haesen. ok de Nederlandse Mary Boduin, gewezen tekstschrijfster van Ann Christy, vertolkt een eigen tekst over haar Vlaanderen.

    Kinder- en gezinstribune

    Een volledige tribune wordt voorbehouden voor gezinnen met kinderen. De tribune bevindt zich net naast de kinderopvang.

    Net zoals vorig jaar genieten kinderen en jongeren tot 18 jaar een sterk verminderd tarief, zitplaats in de zaal en/of kinderopvang inbegrepen.

    *

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Van vroeger herinner ik me nog, dat o.a. Geert Burger daar ook was. incognito weliswaar, maar hij zat toevallig of niet, toevallig in de rij achter ons. Maar aangezien er toen in de verste verte nog geen sprake was van ‘op rust gaan’, is het niet tot moord en doodslag gekomen. Er kon zelfs een hautain knikje van af onze richting, maar ik heb me kwansuis benieuw kijkend, even omgedraaid voor wie dat bestemd was. Nog een gewoonte uit mijn kindertijd, waar ons Ma me geleerd had, avances van vreemde mannen niet te aanvaarden. Het is dus maar best dat ik dat soort gespuis ook voor mijn eigen veiligheid, op openbare plaatsen niet te dicht benader

    Tegen volgend jaar komt bovenop de tickets voor de Lotto Arena, nog het ‘rekeningrijden’ bij. Daar gelaten dat ik niet weet hoe het daadwerkelijk gesteld is met de Antwerpse tunnels.

    Maar er is een lichtpuntje. Van hier CivitaVechio, de zeehaven, naar Lampedusa scheepje-stop doen, en daar tussen de Syriers, Tunesiërs en Marokkanen als ‘sans papiers’ weer gericht aanspoelen om ‘gered’ te worden... 24 uur later zitten wij zonder kosten in een luxe-hotel met 5 Sterren ergens in Boortmeerbeek tegen een leefloon voor twee dat veel hoger ligt dan ons beider pensioentje. We tekenen een vodje papier dat we uiterst rap zullen ‘integreren’ als authentieke Oude Belg, en dat we niet méér dan 10 personen zullen laten overkomen in het Plan Gezinshereniging. Met dergelijk belastingvrij gezinsinkomen van 12 x € 900.- kunnen we iedere week voor een paar uur naar het Casino van Middelkerke.

    En ja, we zullen dan op he eerstvolgende Vlaams Zangfeest allemaal aanwezig zijn. Dat natuurlijk in de veronderstelling, dat de Sharia Wetgeving ons tegen dan genadig zal zijn geweest …

    PS

    Als onze nooddruftende landbouwers door Zijne Heiligheid in    audiëntie ontvangen kunnen worden, dan zit er misschien de kans in, dat alle uitgeweken Vlamingen een vervang-zangfeest mogen houden in Zijn aanwezigheid. Van vroeger weten we immers nog, dat ‘zingen dubbel bidden’ was.

    Moeder Vlaanderen kan best een schietgebedje gebruiken. Als het maar iedere keer raak is.

    *

    *

     

     










    31-01-2016, 14:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3158

    *

    Zondag 31 januari 2016

    Zon 8u21-17u31

    H Johannes Bosco, patroon van onderwijzers en uitgevers

    *

    .

    Merlijn Pascalle Smet, de Meester-Tovenaar

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    De Morgen schrijft zelf, voortgaande op de kilo’s verkocht krantenpapier, dat ze bij de allerbesten behoren. In twee dingen moet dat worden toegegeven: ze draaien over de dingen des levens het minst rond de pot, en secundo: daar weet men tenminste duidelijk dat alles wat er staat, zo Slinkx mogelijk is.

    In één woord: de geactualiseerde Pravda der gewezen Sovjets. De Weg, de Waarheid en het Leven volgens Marxus.

    Neem nu de ‘Mobiliteit’ in Bruxellabad, waarvoor er speciaal een héél Ministerie met alles er op en er aan in het leven werd geroepen. Met als kers op de taart, het vetste brokje voor de socialistische vrienden. En dat is dan nog wel de Homo Sapiens Smet, de vroegere Minister van Onderwijs in de Vlaamse Regering. Van de ene pluche zetel in de andere, om daar ‘de vrienden’ de hand boven het hoofd te houden.

    Nu is die man in DM bevallen van een formidabel ‘zullers’ plan inzake de Vlaamse Hoofdstad, die onder jarenlang Rood Bestuur, verworden is tot de Hoofdstad van het Internationaal Islammerij terreur.

    Onze morgenkoffie werd vandaag nogmaals vergald door de NOS, met nog maar eens de schandaalstad Bruxellabad in de hoofdrol. Maar liefst 23 niet-onderhouden tunnels die zouden moeten gesloten worden en een Justitie die flater na flater begaat. Vanzelfsprekend viel daarbij nergens het woord ‘Socialisme’ want dat zou stront in eigen nest geweest zijn. Benadrukt werd wel, dat men precies dààr de Hoofdstad van de Europese Unie wilde uithangen…

    Geloof wat U wilt: het mag nog 10 keer zo erg zijn, maar dat hoort men niet graag zeggen door vreemden.

    Mijn dag werd dan wel weer goedgemaakt door (via de Josse) kennis te mogen maken met

    http://fenixx.org/author/rommelig/

    die de Stockholmse ‘Burgerwacht’ voorstelde. In mijn ogen een soort opkomende gewapende vuist van de Pegida Bewegingen. Al zit ik met de vrees, dat bij ons alles weer de schuld zal zijn van Fluppe DeWinter.

    Want ziet U, net als bij de Donald Trump in Amerika, moet alles uit de kast worden gehaald om het stijgend succes van dat soort mensen tegen te houden.

     

    Verder wens ik iedereen, vriend en vijand, een uitstekend leesgenot met bijhorende sympathie of afkeer bij onderstaand artikel. Het mag er zijn, want zoals men in West Vlaanderen zegt, de strontbeestjes zijn er ook.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Smet: "Over 10 jaar kunnen de tunnels dicht"

    *

    Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) doet een oproep aan de verschillende regeringen om samen een mobiliteitsoplossing voor de hoofdstad te zoeken. Intussen loopt de nieuwe voorstads trein alweer vertraging op.

     

    "Alle inwoners van dit land hebben er alle belang bij dat Brussel een leefbare stad blijft", zegt Smet in een interview met De Morgen. Aanleiding zijn de incidenten in de tunnels, die de hoofdstad in een crisis hebben gestort. "Brussel zal de tunnels renoveren. Toch is het niet alleen onze verantwoordelijkheid dat de hoofdstad dagelijks 250.000 pendelaars in een wagen aantrekt. De pendelaar vindt geen alternatieven. " Maar Ooit, over tien jaar, kunnen er tunnels dicht."

    Smet pleit voor een actieplan op alle beleidsniveaus. Zo moet het Waals Gewest zijn verzet opgeven tegen de kilometerheffing voor personenwagens. Alleen zo kan de Overheid eindelijk werk maken van een rechtvaardige financiering die het autogebruik tempert. "En als Vlaanderen eist dat we overstapparkings aan de gewestrand bouwen, dan vinden ze in mij een medestander. Maar kunnen de randgemeenten, zoals Drogenbos, dan stoppen met hun verzet?"

    Openbaar vervoer

           'De overstapparkings komen er, de metro wordt volledig gemoderniseerd, met ook nog nieuwe tramlijnen en een busplan'

    Zelf zal Brussel zwaar investeren in openbare mobiliteit: 5,2 miljard euro over de komende tien jaar. "De overstapparkings komen er, de metro wordt volledig gemoderniseerd, met ook nog nieuwe tramlijnen en een busplan. Aan de Heizel bouwen we een nieuwe hub, met overstappen naar het Brusselse en Vlaamse tramnetwerk."

    Tot slot moet de federale regering iets doen aan de antistedelijke fiscaliteit, die wonen op het platteland goedkoper maakt. De 4 miljard euro fiscaal voordeel die elk jaar naar bedrijfswagens gaat, kan beter worden geïnvesteerd in duurzame oplossingen, zoals de voorstadstrein rond Brussel. Smet hoopt dat die S-Baan een prominente plek krijgt in het nieuwe vervoersplan van de NMBS, dat in 2017 moet ingaan.

    Daar ziet het niet naar uit, want die voorstadstrein dreigt weer vertraging op te lopen. Volgens bronnen binnen het spoor zal de deadline voor de S-Baan (vroeger GEN), die nu op 2025 ligt, voor een zoveelste keer worden uitgesteld.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ga met zulke soldaten naar den oorlog. Gelukkig voor hen zijn dat soort Achteruitrij Regeerders van voordien ontoerekeningsvatbaar verklaard, zodat ze voor hun daden niet kunnen gestraft worden. En al zeker niet tot het betalen van een billijke schadevergoeding kunnen veroordeeld worden. Wat niet wegneemt dat wij, de Belastingbetaler, met de gebakken en verbrande peren blijven zitten.

    Maar ja, alles is wel weer de schuld van de Vlamingen, die met veel te veel in dit slangennest hun dagelijks brood komen verdienen. Dus zullen ze moeten lammeren…. En nog geen klein beetje.

    Wedden dat Van den Boeynants, de betonbaron, zich onder zijn zerk ligt te verkneukelen? Onbetaalbare grondprijzen, fiscale constructies, toegedekt gesjoemel: alles kan, alles mag, en morgen wordt dat zelfs nog beter.

    Weetewa?

    We openen een lijst voor inschrijvingen op de Stockholm Droom voor Brussel: iedereen is welkom die de wolventanden ziet in elk Moslam en/of die nog in dit leven het einde van Coburgia wenst.

    *

    *

     

     

     










    31-01-2016, 13:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    30-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3157

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Het rommelt al een heel tijdje binnen de E.V.P., de o zo dappere wapenbroeders van onze bloedeigen Tsjeven. De gelijkenissen met ‘Der Untergang’ der vroegere DDR beginnen met de dag duidelijker vormen aan te nemen.

    Na A.H., ook ’n Kanselier, geraakt la Märkelina, de dikke vriendin en woordvoerster van onze Heer en Graaf Herman de Nederige Van Ramp Aai Aai, stilaan ausgezählt. Sie hängen bald alle zwei in de Korden! Vieleicht auch mit einen Stropf ringsumher Ihre Necken

    Das Lied ist aus, Sie könn beschicken.

    De Graaf zelf zal nu overal, net als bij ARCO gaan achterlopen, om de schade te vergoeden.Al had die, in al zijn bescheidenheid gehoopt dat wegens zijn grote verdiensten op alle mogelijke vlakken, die kelk hem zou voorbijgaan. Ondank is ’eens te meer werelds loon!

    Das Lied wurde ausgeflossen gewesen sein ware daar niet het Rijk der Ottomaanse Turkey’s, zo lezen we hieronder, die een vast contract in de wacht schijnen te hebben gesleept, voor de aan huis beslissing van nog eens minstens één miljoen jonge sterke Moslims. Één miljoen, te verhogen met nog eens 5 à 6 miljoen ‘gezinsherenigers’, dat maakt insgesaamt 7 miljoen en wat achterlopers.

    De Turkse bevolking, nu al gelokt met vrij verkeer van personen, diensten en goederen, met in heel Europa nergens nog visumplicht. De Turkse Staat die ook al 3 Miljard Ero toegestopt gekregen heeft als onthaalkost voor nog méér Moslims: toe maar, het kan niet op. Niets is teveel om de Planetaire Integratie te bevorderen.

    *

    Neen, natuurlijk wordt die overeenkomst van de kant van de Turkey’s niet zo nauw nagekomen. Kon U een paar dagen geleden hier dan niet lezen, dat er aan alles een einde komt, ook aan de kat haar staart, en die is zo lang.

    De Superstaat Europa is op sterven na dood. Maar wat kan dat Bruxellabad schelen. S’il y en a plus, il y en a encore! Niet voor niets klinkt dat in ’t Fransoos veel mooier. Denkt men.

    Enfin en contre-enfin: als het al niet veel en veel te laat is, moet er dringend actie komen. Alles heraus setzen, de foute Leiders eerst. Per afvarende criuse-boot, boordevol geladen met ongewenste parasieten, worden (per keer) 25 van hen aan een touw meegetrokken in het omwoelde schroefwater. Daar kan er de hele overtocht rustig nagedacht worden, over wie de werkelijke macht bezit: zij of het Volk.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    *

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    Zweden en Finland zetten 100.000 migranten het land uit

    Geheime islamisering-afspraak EU met Turkije: 1 miljoen moslimmigranten komen in de volgende 5 jaar legaal naar Europa - Onafhankelijke online peiling Umfrage Neutral (37.617 deelnemers): CDU 1,2%, SPD 5,2%, AfD 65% - Beroemde psychoanalist Maaz: Merkel is irrationele narcist en staat op instorten

    Volgens een van Duitslands bekendste psychiaters staan zowel Merkel als Duitsland op de rand van instorten.

    In schrille tegenstelling tot Duitsland en Nederland vinden de regeringen van Zweden en Finland dat de grens van wat hun landen en volken kunnen hebben, is bereikt. Nadat Zweden onlangs aankondigde 80.000 van de 163.000 in 2015 aangekomen asielzoekers weer terug te zullen sturen, heeft EU-lid Finland besloten om zeker 20.000 migranten uit te zetten. Dat is ongeveer twee derde van de 32.000 die vorig jaar asiel in het land aanvroegen.

    Zweden voerde in november 2015 weer grenscontroles in. Sinds deze maand moeten alle trein- en busmaatschappijen verplicht de identiteit van passagiers vaststellen die via Denemarken het land in willen. De Denen reageerden vervolgens met het herinvoeren van de eigen controles bij de grenzen met Duitsland. (1)

    Zelfs ‘onze’ EU-commissaris Frans Timmermans erkende woensdag dat 60% van alle asielzoekers die naar Europa komen economische vluchtelingen zijn die geen recht op asiel hebben. Zoals we recent berichtten gaat het volgens officiële Duitse cijfers in werkelijkheid inmiddels om 95% gelukszoekers, en is slechts 5% een echte vluchteling.

    EU haalt nog eens 1 miljoen moslims legaal uit Turkije naar Europa

     

    Desondanks heeft de EU een geheime afspraak met Turkije gemaakt om de komende 5 jaar nog eens 1 miljoen moslimmigranten legaal naar Europa te halen. De islamisering van ons continent gaat dus onverminderd in hoog tempo door, ondanks het feit dat de overgrote meerderheid van de Europeanen dat helemaal niet wil (6).

    Steeds minder steun voor Merkel

    De Duitse bondskanselier Merkel, die blijft weigeren de grenzen te sluiten, kan op steeds minder steun van de bevolking rekenen. Volgens een onderzoek van Insa / Focus vindt 40% dat ze moet aftreden vanwege het falende immigratiebeleid (2).

     

    Opiniepeiler Insa constateert dat 62% van de Duitsers de gevestigde partijen niet meer vertrouwt (3). In diverse onafhankelijke online peilingen onder tienduizenden deelnemers krijgt de CDU van Merkel nog nauwelijks stemmen (1,2%), en geeft ongeveer 65% aan op de immigratie-kritische partij AfD te zullen stemmen (5).

     

    Filosoof: ‘Geen morele plicht om onszelf te vernietigen

     

    Filosoof Peter Sloterdijk uitte forse kritiek op Merkel, omdat die de soevereiniteit van Duitsland heeft opgegeven en het land laat overspoelen met migranten. ‘De Europeanen zullen vroeger of later een efficiënt gemeenschappelijk grensbeleid ontwikkelen. Op den duur zet het territoriale gebod zich door. Tenslotte bestaat er geen moreel plicht om jezelf te vernietigen.’

     

    De nationale lidstaten zullen voorlopig nog niet verdwijnen, stelt hij, omdat ze de enige politieke structuren zijn die langdurig blijven functioneren. ‘Als los verbond heeft de EU meer toekomst dan als het op verdichting inzet,’ aldus Sloterdijk.

     

    De filosoof heeft ook geen goed woord over voor de Europese media, die ‘sinds de dagen van de Koude Oorlog niet meer zulke leugens hebben verspreid’, en wier journalisten niet langer neutraal verslag doen, maar ‘ongeremd’ partij hebben gekozen voor het pro-immigratie beleid van de gevestigde politieke orde. (4)

     

    Psychoanalist Maaz: Merkel is narcist en staat op instorten

     

    Een van Duitslands bekendste psychoanalisten, dr. Hans-Joachim Maaz, noemt Merkels weigering haar immigratiebeleid te veranderen ‘compleet irrationeel’. Volgens Maaz is de ’koppige’ Merkel een ‘van de realiteit vervreemde’ narcist wier aanstaande ‘mentale instorting’ een gevaar vormt voor de Duitse samenleving. (7)

    Xander

    (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
    (2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
    (3) T-Online
    (4) MM news
    (5) Facebook / Umfrage Neutral
    (6) Contra-Magazin
    (7) Breitbart

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Zich verkneukelen in andermans tegenslag is niet mooi. Ja Ma, ‘k weet het. Als dat zaakje hier met het kaduke Europa is opgelost, zal ik het nooit meer doen.

    U moet weten, Lieve Moeder, dat niemand nog tweede wangen genoeg heeft om die aan te bieden. Gij had goed zeggen in Uwen tijd: als er al eens één Tjoek Tjoek per jaar voorbij kwam, was dat veel. Nu verdringen ons die van het voetpad in de goot! Ze smokkelen al-dan-niet met opzet wapens en besmettelijke ziekten binnen. En waar ze komen, laten ze bergen afval slingeren in de wijde natuur.

    *

    *

     










    30-01-2016, 18:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3156

    *

    *

    .

    Heer Bommel

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Het beeld van Heer Bommel, een vroegere graag geziene stripfiguur, wil maar niet wijken. Samen met de Islam, zijn er immers bommen meegekomen, en schietgeweren allerhande. Daar waar Islammers zijn, zijn er dus om de haverklap meldingen van bommen. Gevaarlijke bommel dingen dus.

    Jaren geleden was er ooit wel eens een groepje Slinxkse zotten, die van de CCC, de Cellules Combatants Communistes, maar dat duurde niet lang. Na hun straf te hebben uitgezeten, zijn dat terug serieuze burgers geworden. Zonder dat daarbij ‘procedure fouten’ moesten uitgevonden worden. Schering en inslag, in Coburgia, waar drugdealers en jaloerse minnaars van profiteren om zingend en juichend de Rechtszaal uit te wandelen.

    Als, ik zeg wel ALS, de ‘bom-melders’ uit het artikel hieronder ooit gevonden worden, dan wacht hen waarschijnlijk dezelfde voorkeursbehandeling. Hun Advocaat zal wel op de loonlijst staan van een of zelfs meerdere Buitenlandse Mogendheden. Wedden dat daders en Advocaten mekaar kennen van het ‘Vrijdag Gebed’?

    Ach Mieke Vogels, wo bist du gelieben? Ze doen nu Bla-Bla-Bla en kijken vervolgens voor de Boem-Boem de kat uit de boom. De boem, die komt wel, als de Flikken zot gedraaid zijn door vals alarm, en al de Publieke Opinie in slaap is gesust.

    Of wacht ‘ns. Zijn al die loze bedreigingen dan misschien het werk van ’Gematigde Moslims’ die alleen maar van heel, heel ver sympathie voelen voor misdrijven? Zij doen dat dan om de mensen er aan te doen denken, dat hun ‘Godsdienst’ er is een is van de Wrede? Ziet U wel: wij bijten niet.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    Bommeldingen en dreigtelefoons leggen Nederlandse, Franse en Britse scholen.

    *

     

    Bij drie scholen in Amsterdam zijn vandaag bommeldingen binnengekomen. Dat melden politiebronnen aan De Telegraaf. Bij onderzoek zijn geen explosieven gevonden. Burgemeester Van der Laan van Amsterdam bevestigt aan de krant dat er sprake is geweest van dreiging, maar hij wil verder geen details kwijt. Ook in Groot-Brittannië en Frankrijk hebben scholen bommeldingen en bedreigingen ontvangen.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Neen, 1 April is nog veraf en ook voor Carnaval is het nog veel te vroeg. Er is ook geen Offer- of Suikerfeest in zicht: wat kan er dan de reden zijn, dat er als op afspraak, her en der bommel dingen binnenkomen?

    Zou dat soms niet om afgesproken en opgelegde signalen gaan voor ‘dingen’ met bommen, zoals op Vrijdag 13de in Parijs? In dat geval is dat het bewijs, dat Molenbeek nog altijd niet helemaal ‘opgekuist’ zou zijn.

    Maar Walter, (even Uw kindermisbruik daar gelaten) mag ik dan opmerken dat de aanslagen van Parijs alleen maar handwerk zijn geweest?! Bommel dingen kwamen daar niet eens aan te pas. Het waren gewone door-de-weekse oorlogswapens, zoals de FAL-hand-vuurmitrailleur van de Waalse FN oorlogswapenfabrieken in Herstal. Die moeten, voor al dat vele stempelgeld, hun Begroting toch in evenwicht kunnen krijgen.

    In Parijs werd er geschoten op weerloze burgers, en de bommen waren voor achteraf, voor eigen gebruik bij de daders.

    *

    Och ja, ik zie de Leugenpers nu al, lang voordien, de koppen bij elkaar steken. Overleg plegen, zoals dat heet. De violen stemmen, om elkaar niet tegen te spreken. Die verzamelen nu al feiten en getuigenissen over Amerikaanse scholen, waar er ook doden vallen. Aai, daders ook Moslims? Zwijg stil, daar heeft nog niemand naar gevraagd. Opgepast, vrienden hoofdredacteurs: zijn de daders deze keer wel geen universitairen, maar ‘kansloze jongeren die handelen uit frustratie? Hun lief kwijtgeraakt? Dàt zou nog eens een goede piste zijn: liefdesverdriet omdat zij haar maagdenvlies kwijt was, dat nergens meer kon terugvinden en daarom de verloving diende te verbreken. Om de eer van de familie te redden. Het was misschien dàt of de steniging!

    Moeten gaan werken wegens einde ‘kiendjesgeld’? Gebuisd op school?

    Kunnen we daar nergens een van onze Schoolhoofden uit het Gemeenschapsonderwijs opduikelen, die dat wilt getuigen? Het was een brave, in-goede jongen, maar zijn hoofd stond niet naar het leren. Slechte vrienden. Flikken die tegen hem waren vanwege zijn verdachte drugshandel… Dat hij zelf nog Allah Hu Akbar zou geroepen hebben, is hoogst onwaarschijnlijk, want hij spijbelde ook de Moskee net zoals hij de School spijbelde. Maar hij deed dat niet met opzet, hé. We hebben nog zo geprobeerd om in onze Aanwezigheidsregisters vriendelijk voor hem te zijn, maar het was te laat. De jongen was al slaaf van de Haat-Jihaad….

    Zijn familie is uit pure schaamte, terug gegaan naar het Land van Herkomst. Allemaal de schuld van die van ’t Vlaams Belang en hun ‘Meldpunt voor Agressie’. En dat allemaal wegens een beetje pak- en scharrelwerk.

    Wij Dames en Heren van de Pers, moeten actie voeren, want straks zijn daar die plakkaatjes terug ‘Defendu aux Nord Africains’

    Ja Ja, laat nu die bedreigingen maar ten uitvoer brengen. De Leugenpers staat in ‘Geef Acht’. Vive la Patrie une et indivisible. Voor sneeuw, hagel, vorst en Vaderland.

    *

    .

    *

     

     










    30-01-2016, 16:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3155

     

    *

    Zaterdag 30 januari 2016

    Zon 8u22-17u30

    H Aldegonde

    Dooien op Sint-Aldegonde vult de kelders met een vloed van zonde

    *

    Marnix van Sinte Aldegonde!. Een naam als een stormklok ter verdediging van de Heel-Nederlandse Eenheid. De Herenigde Vrije Republiek der Neder Landen…

     

    Waarvoor een heiligenkalender de dag van vandaag al niet goed voor is.

    Op https://nl.wikipedia.org/wiki/Filips_van_Marnix_van_Sint-Aldegonde

    vindt U de aanzet voor een grondiger studie over ons gezamenlijk verleden, waar er samen met Oranje, de Stad Antwerpen en dus ook met heel Vlaanderen (dat toen reikte tot aan de Zoom. De Zomme, La Somme (**) waar toentoch wel relevanter zaken te beleven vielen dan met der Getouwen Hoofdman van nu.

    Och! Ook in Den Haag zijn het maar flauwe kleppers samen met die Eerste Piet, de Mark Rutte. Net als bij Obama de oren best een schoonheidsoperatie zouden moeten ondergaan, zo zou die Rutte iets moeten doen aan zijn familienaam. Weet hij dan echt niet wat ‘rutte zijn’ betekent? Moet die maar eens vragen aan de eerste de beste West Vlaming. “Rutte zijn’, dat is wat de eerste de beste landloper is overkomen: ‘blitzaks’ zijn. Geen geld meer hebben. Aan – en dikwijls OP..) de grond zitten.

    *

    (**) De rivier in Picardië (Frankrijk), waarvan de oorspronkelijke Vlaamse naam De Zoom is, die onder WO I het slachtveld voor méér dan 1 miljoen doden, vormde vele eeuwen de natuurlijke grens tussen Frankrijk en Vlaanderen. Vandaar de inspiratie voor ‘weiden als wiegende zeeën en vlakten der heide vol rust’, want het stroomgebied van die rivier is wel zeer typisch Vlaams in hart en nieren. Wikipedia beschrijft deze toestand grootmoedig…

    Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Somme_(rivier)

    *

    Zetter: opgepast! Ik schreef wel degelijk der (weef)GETOUwen Hoofdman, en niet der GETROUWEN Hoofdman.

    *

    *

    Over bloemzakken en andere vuile woorden die niet passen

    .

    om de meeste politiekers af te schilderen.

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Klootzak mag. Is een woord dat tot in de hoogste kringen is doorgedrongen en ingeburgerd. Samen met dat andere 'onwelvoegelijke’ woord ‘integratie’.

    Beiden horen ze thuis in de ideale Slinxkse waanwereld. Beiden verraden stoemelings iemands opvoeding of afkomst. Het zijn beiden totaal onnoemelijke zaken, maar daar moest toch een woord voor uitgevonden worden, hé. Linxks content, iedereen content.

    Maar vormen woorden als ‘klootzak’ werkelijk een bedreiging? Totaal onmogelijk! Zakken spreken niet. Al dat ze doen is zak te zijn.

    Integreren? Is een droomtoestand die zó verdwijnt bij het ontwaken. Is willen, maar niet kunnen. Wegens geen cloten aan het lijf…. Dan maar, net als een drugsverslaafden, grijpen naar roesmiddelen.

    Ja Ja, politiek zeer tot extreem gevaarlijk correct, dat wel. Maar realistisch? Zelfs La Märkelina moet gas terugnemen.

    ‘Foppen’, ‘bedriegen’, ‘bedotten’, dàt is wel exact en juist, maar het zijn woorden die totaal ongebruikelijk zijn bij onze politiek-correcte bedotters. Niets mag zijn wat het is. Alleen de schijn-realiteit is politiek-correct. En blijft dat tot in de kist. Tot zelfs voorbij de crematie.

    De Hoogste Kamer in Den Haag, waar Geert Wilders al langer dan vandaag met de nek wordt aangekeken, is – voortgaand op onderstaand artikel – overgenomen door (verondersteld) geïntegreerde inwijkelingen van het niet-mannelijk geslacht, die er de oorspronkelijke Nederlandse volksvertegenwoordigers de les komen lezen.

     

    Weet U wat ik denk?

    Ik denk dat die Dames en Heren geïntegreerde inwijkelingen bedoelen de aandacht af te leiden van de Koran, omdat daar de Taqyilla, de heilige opdracht van elke Moslim van hoog tot laag, laag tot helemaal beneden (alle peil), in afwachting dat land gewelddadig in te palmen, iedereen en alles rond hun oren te bedotten. Om hen wijs te maken dat ze vooral vredelievend zijn, dat ze alleen het goede willen brengen. Dat ze altijd en overal goud-eerlijk zijn. Dat ze zelf geen appel die hen niet toebehoort, zouden wegnemen of zelfs maar verplaatsen. Dat de barbaren die in naam van de Islam moorden en verkrachten geen échte Islammers zijn. Zelfs als ze met kogels doorzeefd, creperen in de plat gebombardeerde kelderruimten van een kapotgebombardeerd huis, met de naam van Allah als laatste adem op hun lippen.

    En het geraakt er maar niet in, dat wie er ‘binnen de poorten’ is geraakt, slechts ‘gematigde Moslimmers’ zijn en aldus geen vlieg willen kwaad doen.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    https://ejbron.wordpress.com/

     

    POW?ned

    Een term als 'nepparlement', gebezigd door Geert Wilders (PVV), zou ze niet slikken. Dat kondigde PvdA-Kamerlid Khadija Arib aan voor ze werd gekozen tot Kamervoorzitter. Vandaag maakte ze de belofte al waar. Ze riep Tunahan Kuzu (Groep Kuzu/Öztürk) tot de orde toen hij van een 'fopcommissie' sprak. Hij bedoelde de commissie-Schouten, die met verouderde wetgeving op zoek moest naar het lek in de Commissie Stiekem.

     

    "Het is geen fopcommissie", hield Arib hem streng voor. Kuzu gaf, net als alle partijen, uiting aan zijn frustratie over de resultaten. Er is geen bewijs gevonden dat een fractievoorzitter uit de Tweede Kamer bewust heeft gelekt uit de Commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten.

     

    De Kamer wil de bestaande wetgeving aanpassen en meer en beter onderzoek. De PVV wil de namen van de politici van wie is vastgesteld dat ze hebben gebeld met een bepaalde journalist. Zij moeten uitleggen wat ze met hem bespraken. De Partij voor de Dieren wil dat Stiekem wordt opgedoekt. "Ze past niet in de parlementaire democratie."

     

    Morgen reageert de commissie-Schouten. (ANP)

     

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Och, ze doen maar. De katjes doen ook. En een seconde nadien ziet men daar al niets meer van. Geur- reuk- en smaakloos. Katten zijn dan ook zeer propere diertjes in vergelijking met de meeste politiekers in Den Haag.

    Dat is ook zo in Coburgia, waar er door de àl te vuile kattenbakken, werken chauffeurs daar als ‘Griffier’ in de Brusselse Paleizen van Just-is-Just. Wat zeg ik. Werken? Da’s nog niet zo zeker. Wel zeker is dat ze op de loonlijst staan van ‘s Konings beste en dus duurst betaalde griffiers, en dat ze daar ‘vergissingen’ mogen begaan die heel het land ten schande maken. Eikenhouten Volksvertegenwoordigers kunnen er maar hun voordeel bij doen….

    *

    Als kers op de taart, een ‘soul singer’ die schetst wat er zoal met Moslims kan gebeuren: ze terugzenden naar de hel. Een zinger-zanger met eyes indeed, en vooral met veel mensenkennis….

    https://youtu.be/ocGvbNFBLhM

    Pas op hoor! Mocht U dit beledigend vinden, dan is het slechts beledigend uit de tweede hand. In onder-aanneming, als U wilt. Want de ware schuldigen zijn http://nageltjes.be/wp/

    Dit ter attentie van de dienst ‘Censuur’ die ons anders alle twee misschien ‘stadiumverbod’ zou willen opleggen. En wees maar gerust, er zullen deze keer geen handtekeningen ontbreken op het ‘Bevel tot Medebrenging’

    Ik weiger dan ook zeer consequent om mijn ‘stuttezak’ klaar te zetten. Wie mij meepakt, zal mij moeten eten geven!

    *

    *

     

     










    30-01-2016, 13:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    29-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KO MAN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ‘KORT MANIFEST’

     

     

    Over ‘KORT MANIFEST’ kan ik kort zijn. Het is een uniek tweemaandelijks tijdschrift enig in zijn soort, dat op de koffietafel van geen enkele Vlaming M/V/O zou mogen ontbreken. En dat niet alleen om Uw morgen-koffie nóg beter te doen smaken. De kans zit er zelfs dik in, dat het Uw beste huisvriend wordt!

    Als de naam Wies Moens U iets zegt, of August Borms, dan kunt U het licht volgen, dat ik al vele jaren volg. Google vertelt U de rest…

    *

     

    Over Staf de Clercq, Thomas de Backer, Willy Kessels en andere paria’s

    Edwin Truyens

    *

    Pieter Jan Verstraete (red.), Cahiers Staf de Clercq. Bijdragen ter bevordering van de studie van Staf de Clercq en tijdgenoten.

    Deel 9, Verstraete, Kortrijk, 2015, 104 blz.,

    15 € + 2 € verzendingskosten, bestellen en overschrijven kan op bankrekening BE64 4627 2867 9152 van Pieter Jan Verstraete,

    8500 Kortrijk

    *

    De Frontpartij was de eerste politieke for¬matie die we met een beetje goede wil als nationalistisch kunnen kwalificeren, maar ze omvatte figuren van uiteenlopende pluimage. Aangezien deze partij ontstond onmiddellijk na de Eerste Wereldoorlog en, zoals de naam het suggereert, wel degelijk wortelde in de Frontbeweging, is die heterogeniteit niet verwonderlijk. Er werden in de loop van de jaren twintig en dertig nog tal van andere partijpolitieke initiatieven genomen. Het Vlaams Nationaal Verbond dat in 1933 tot stand kwam, was minstens bedoeld om eenheid te scheppen. Dank zij het cha¬risma van Staf de Clercq, lukte dat ook enigszins maar een monoliet werd het VNV nooit. Een van die entiteiten die in een los verband samenwerkte met het VNV, is de Katholieke Vlaamsche Volkspartij van Thomas de Backer, geboren op 3 april 1892 te Mol. In het 9de deel van de Cahiers Staf de Clercq schrijft Gui van Gorp een uitgebreid artikel onder de titel: Mijn leider, mijn vriend! De verhouding Staf de Clercq - Thomas de Backer tijdens het interbellum. Deze titel dekt niet helemaal de lading, want eigenlijk handelt deze bijdrage over Thomas de Backer, waarbij Staf de Clercq een paar keer vermeld wordt. Hoe zou het ook anders kunnen? Maar het artikel is bijzonder interessant en dat is uiteraard het belangrijkste.

    De KW was niet alleen electoraal verbonden aan het VNV, maar voordien ook al aan de Frontpartij. Toen de Belgische bisschoppen in 1925 het Vlaams-nationalisme in een ge¬zamenlijke brief veroordeelden, kon De Backer zich niet voorstellen dat die veroordeling ook sloeg op de KW. In de hoop hier electorale munt uit te slaan, schreven Thomas de Backer en Jan van Mierlo een brief aan kardinaal Van Roey, die prompt antwoordde: “Uw verantwoordelijkheid is zwaar tegenover God en uw volk. Indien de Godsdienst te lijden heeft in de verwarring door het Viaamsch Nationalisme teweeg gebracht, dan ligt dit voorzeker niet aan de Kerkelijke Overheid, maar komt het voort uit de verderfelijke gedachten en daden van die partij zelve." (blz. 22 - 23) De Backer wist nu wel hoe laat het was, maar had door zijn démarche ook nog ongenoegen gewekt bij Hendrik Borginon die, samen met Staf de Clercq, hoopte dat die negatieve publiciteit geen 1.000 stemmen zou kosten in Brabant.

    Ik herneem hier niet de levensbeschrijving van Thomas de Backer of de geschiedenis van de KW (u moet de bijdrage zelf maar lezen), maar vestig nog de aandacht op het feit dat ook in die formatie, zoals in het VNV, een tegenstelling bestond tussen federalisten en Groot-Nederlanders. En omdat Thomas de Backer, in principe zelf ook Groot-Nederlander, niet kon kiezen tussen de grootste antagonisten, nl. Jan van Mierlo (fe¬deralist) en Leo Wouters (Groot-Nederlander) verdwenen beiden uit de partij.

    Gui van Gorp bereidt overigens een biografie voor over Thomas de Backer.

    Er zijn nog twee andere bijdragen waarvan ik ten zeerste genoten heb. Ten eerste een artikel over Willy Kessels van de hand van Pieter Jan Verstraete. Kessels was in de jaren dertig van vorige eeuw een fotograaf met internationale faam, o.m. ingevolge een fotoreeks over de miserie in de Borinage. Maar Kessels was ook fotograaf van Joris van Severen, Staf de Clercq, Hendrik Jozef Elias, Jef van de Wiele, Léon Degrelle en José Streel. Toen men in 1996 in het fotografiemuseum te Charleroi een grote retrospectieve tentoonstelling van zijn werk wilde organiseren, barstte een hetze los en werd de expositie geannuleerd. Het is goed dat Pieter Jan deze figuur en zijn werk nog eens onder de aandacht brengt. Ik heb me wel vragen gesteld bij de illustraties op de bladzijden 60 tot en met 62: ze zijn als het ware gekleefd aan de bijdrage over Kessels, terwijl ze daar niets mee te maken hebben.

    Ten tweede is er het artikel van Christophe Dolbeau, ‘Les parias’. Het gaat om een uittreksel uit het boek dat Christophe Dolbeau, een Franse journalist geboren in 1953, publiceerde in 2001 onder de titel Les parias: fas- cistes, pseudo-fascistes et mal-pensants. Daarin is een hoofdstuk gewijd aan Staf de Clercq en het is dit hoofdstuk dat Verstraete in het cahier heeft opgenomen. Jawel, volledig in het Frans. Welnu, Dolbeau bespreekt de figuur van Staf de Clercq op een bijzonder genuanceerde wijze. In zijn inleidend woordje stelt Verstraete dat hij de tekst heeft weergegeven zoals die is en dat hij nergens correcties of aanvullingen heeft aangebracht. Nochtans heb ik een lijstje gemaakt van niet minder dan negen storende taal- en/of typfouten, waarvan ik me moeilijk kan voorstellen dat ze ook zo in het boek zijn verschenen. Ze zijn overigens zo flagrant, dat ze schreeuwden om verbetering. En ik voeg er nog aan toe, dat ik een niet onbelangrijk deel van het artikel gelezen heb in het schemerdonker, zodat ik niet uitsluit dat ik nog over enkele fouten heb heengelezen. Spijtig, maar gelukkig is het artikel ook met die fouten erg goed leesbaar.

    Wat heeft het 9de cahier verder nog te bieden? Korte bijdragen van Pieter Jan Verstraete over de Hongaarse reis van Staf de Clercq, zijn chauffeur Frans Leuckx en zijn echtgenote Maria Vandermeeren. Ten slotte ook nog twee in memoria gewijd aan Staf de Clercq: het eerste van de hand van Anton Mussert en het tweede geschreven door Odile Maréchal.

     

    (Get) Digitlia

     

    *

    29-01-2016, 16:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3154

     

    *

    *

    .

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Ergens las ik - bij de Jos, om geen namen te noemen – dat wij bij de gelukkigen zijn, die de omgekeerde wereld leren kennen. Waar daders de dutsen zijn en slachtoffer de smeerlappen.

    Zelfs Wikipedia is er door besmet.

    In Krantenkoppen las ik, dat het dit jaar verboden is om op Carnaval vermommingen te dragen die de terreurdreigingen in ’t belachelijke willen trekken. Deze keer geen polyglot, geen brancardier, geen politie, geen pompier, geen gewapende para’s in het straatbeeld, en al zeker geen Arabier-met-bijhorende-bomgordel. Niemand mag het gevaar uitdagen, want heel die bataclan valt wel vanzelf op onze kop. ‘Een terrasje doen’ is gevaarlijk, want daardoor zouden Moslims zich kunnen beledigd voelen en overgaan tot de dood daad.

    Alla, waar was ik nu gebleven?

    Ha ja, bij Carnaval. Die geeft niet meer zoals vroeger, de kans om een laatste keer de bloemetjes buiten te zetten de avond vóór Aswoensdag en het begin van de Vasten. Neen, juist omgekeerd. Aswoensdag valt de dag nà Carnaval. Dat is de wereld op zijn kop! Zo verglijden we langzaam in een totaal irreële wereld waar schijn belangrijker is dan werkelijkheid.

    Zo ver is het dus al gekomen, als het paard vòòr de wagen gespannen, abnormaal aandoet. In de Planetaire Nieuwe Wereld Orde worden paarden achteraan de zelfrijdende of van op afstand bestuurde wagen gebonden. Een beetje zoals ISIS-barbaren of fervente Moslim-aanbidders hun slachtoffers die ze achter hun 4x4 door de straten slepen, aan hun einde laten komen…

     

    Vandaar onderstaand uittreksel uit Wikipedia, om U er op voor te bereiden, dat vanaf 10 Februari dit jaar de 40-Daagse Vasten er zit aan te komen. Het Rammen van Madammen daar tegenover, hoort thuis in het horror-museum van Madmae Tussaud. Als verre herinnering aan ons koloniaal verleden. Of aan de talrijke Moslim-belegeringen die we ooit moesten ondergaan.

    Dus geen extremiteiten AUB. Niemand de keel oversnijfen omdat ge zelf honger hebt, of dorstig zijt. Niet de hele wereld willen dwingen om te denken zoals U. Niet Uw hele omgeving tiranniseren, omdat U tussen zonsopgang en zonsondergang helemaal niets moogt eten, drinken of Uw driften uitleven zoals bij de primitieve overweldigers onder ons. Gewoon ‘slechts eenmaal daags Uw nooddruft nemen’, matig zijn, en er aan herinnerd worden, dat U als mens nog minder zijt dan dode natuur.

    *

    Benieuwd naar wat de Leugenpers er dit jaar zal van maken. Misschien aanraden om in verre streken leute te willen gaan maken. Om op Carnaval door, als Pastoor verkleed onder de zatlappen asse-kruisjes te gaan uitdelen? Onder ieder asse-kruisje een flinke voetzoeker, precies alsof er in de massa bommen gegooid worden.

    Alles kan, als het maar de leuze ‘Weg met ons’ verbeeldt….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    Aswoensdag

    Datum: woensdag 10 februari 2016

    Land / gebied: Wereld

    Soort: Religieus (Vasten)

    Religie: Christendom (Rooms-Katholicisme)

    Aswoensdag, de eerste dag na Carnaval, is de eerste dag van de veertig dagen durende vastentijd die loopt tot Pasen (zondagen niet meegerekend). Aswoensdag is een dag van boetedoening, waarop de gelovigen een kruisje van as op het voorhoofd krijgen getekend. Zo tonen zij berouw voor hun begane zonden. Aswoensdag is een katholieke kerkgebeurtenis.

     

    Aswoensdag is de eerste dag van de 40-daagse vastenperiode voorafgaand aan Pasen. In die veertig dagen voor Pasen leven de mensen heel sober, er wordt alleen het hoogstnoodzakelijke gegeten. De vastentijd herinnert de katholieken aan een verhaal uit de bijbel waarin Jezus veertig dagen in de woestijn doorbracht zonder eten en drinken.

     

    Om de ernst van het niet zomaar alles te kunnen eten en drinken te onderstrepen is er op Aswoensdag een kerkdienst in de katholieke kerk waarbij iedere kerkganger naar voren moet komen en voor het altaar staand van de priester een kruisje van as (verkoolde blaadjes) op het voorhoofd krijgt, met de woorden:

    "Gij zijt gekomen uit as

    en tot as zult ge wederkeren"

    As is een teken van menselijke gebrekkigheid en sterfelijkheid. As is ook een teken van nieuw leven. In vroegere tijden werd met as gewassen: as heeft een reinigende kracht. Ook het afbranden van de stoppels op akkers maakt de grond vruchtbaar. As werd op het hoofd van zondaars gestrooid; as reinigt en geeft kracht tot nieuw leven. De as voor het askruisje is afkomstig van de verbrande en gezegende palmtakjes van de paasperiode van het voorgaande jaar. Als symbool betekent het dat de takjes van jubel en vreugde verbrand moeten worden - door de dood heengaan - om tot teken te worden van het kruis, de dood en de verrijzenis.

     

    Weerspreuken

    "Schijnt op Aswoensdag de zon, dan wordt het een goed appeljaar."

    "Het weer van Aswoensdag, houdt men de gehele vasten."

    "De vastentijd zonder regen,

    verkondigt een jaar met veel zegen."

    Verder lezen

    • Christelijke kalender
    • *
    • UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL
    •  
    • Heeft U er op gelet dat De Vasten over de gehele wereld wordt gevierd?
    • Heeft U voor dit jaar de data aangestipt in Uw agenda,
    • Weet U nog ergens een Pastoor te vinden, die op die dag asse-kruisjes of ‘aflaten’ verkoopt?
    • Weet U de prijs daarvan? Of is het gratis?
    • Herinnert U zich nog de tijd dat Carnaval ‘Vastenavond’ werd genoemd? Dat die in bepaalde steden, zeer uitzonderlijk, werd gevierd? In Aalst, in Rio de Janeiro, in Keulen?
    • Weet U dat de dag van vandaag in ieder dorp ‘the day after’ de straten vol vuile afval, vuile condooms en vrolijke confetti liggen?
    • Weet U dat er die morgen zelfs veel pillen voor ‘the morning after’ moeten geslikt worden?
    • Weet U dat Aswoensdag verliep zonder ‘Crocus’-verlof in de scholen? Die naam is, net als ‘Wintermarkt’, volledig geloofs-neutraal en dusd dooriedereen te gebruiken. Liefst zonder ‘link’ naar eigen tradities…. Daar was toen in onze Gewesten het Kerst- en het Paasverlof genoeg.
    • Weet U nog dat de schoolgaande jeugd toen nog niet verkleed als ‘Tarzan’ , Superman, of K3 naar school kwam?
    • Of denkt U als ik, dat de Pastoors meer volk zouden trekken, moesten ze ‘entree’ vragen zoals de ‘Festivals’, tot € 500.- voor de beste plaatsen?

    En ga zo maar door. Al dansend op de rommelende vulkaan die op uibarsten staat. Après Nous, le Déluge’. Al dat we gehad hebben, kan ons niet meer worden afgenomen.

     

    Da geloofde gij toch ook?

     

    *

    O ja, over toekomstige datums nog even dit. Gehoord deze morgen bij de koffie op NOS via BVN. De GIRO D’ITLIA begint dit jaar binnen de 100 dagen. Enfin, moeten we onthouden, vandaag is dat al 100 minus 3. Ergens midden Meiil dus. Is voor iedereen die volledig gratis adembenemende fantastische landschappen wil beleven buiten het wielergebeuren, een absolute aanrader.

     

    Speciaal te vermeden: de drie eerste dagen worden verreden in… Holland. Als dàt geen bewijs is dat er geen ‘binengrenzen’ meer bestaan. We fietsen, zonder aandacht voor het milieu, zuiver als ‘Brood en Spelen’, van Pool tot Evenaar, precies alsof het onze achtertuin is.

     

    Geld opent alle deuren, en zet zelfs de buitenpoorten wagenwijd open.

     

     

     






    29-01-2016, 11:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAL 1

    *

     

    *

    Als gotische burgerkathedralen,

    .

    Antwerpen, Oudenaarde, Brussel: Vlaanderens Grootheid in steen.

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Ach, dat zonnig terrasje op de Grote Markt van Oudenaarde, met zicht op het ragfijne kantwerk in steen van dat gotisch stadhuis op de achtergrond….. De Bruine Adriaan Brouwer smaakt daar naar beiaardklanken en dus naar’t verleden. Dat is niet de hemel in Vlaanderen, dat is Vlaanderen in de Hemel!

    En daar is dan Bruxellabad! Neen, we mogen het grootste de schoonste getuige van ons rijk verleden niet langer tot kroonjuweel laten verheffen door zij die het ons in 1830 gerat hebben. Om er een soort van bijhuis van de Place Pigalle van te maken….

    De tijd verslindt de steden, geen tronen blijven staan. Dus ook die der Sexen-Coburgers niet. De Laatste van die soort jagen we zonder meer samen met Olio di Poeppo terug de kast in!

     

    Over de Pal in ’t Vizier van de titel hierboven.

    Het ‘lijfblad’ van de Antwerpse Pallieters dat in geen enkel Vlaams huisgezin zou mogen ontbreken, is net als oude wijn. Hoe ouder hoe voller van smaak. Als er op deze blog al eens daaruit geciteerd wordt, is dat om de inhoud, maar vooral om de goesting aan te scherpen. Via Google vindt U wel de weg voor een digitaal abonnement, en voor de prijs moet U het niet laten. U kunt altijd met de groeten van den dezen, die verwoede lezer uit Italië en dus geen verknochte bewonderaar van Anke Van der Meersch, de complimenten overmaken aan de Heer Karel Van Camp, Hoofdredacteur.

    Meer zelfs: ‘a Pallieter a day, keeps the doctor away’.

    Want boven de juiste informatie, vindt U er een hele plateau vol fris schuimend bier en materiaal voor een gezonde lach!!!!

    Hieronder (maar dat is mijn eigen mening) een tipje van de sluier, waarom sommige collega’s de kramp in hun vingers niet kunnen bedwingen als ze de NV-A bedoelen. Dat wordt dan telkens de nB-a. Ik vraag me daarbij af, als NV-R niet beter de lading zou dekken:

    Nieuwe Vlaamse Ratatoullle.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    .

    .

    Iedere week ‘n schot in de roos.

    *

    La patte flamande

    Terecht was de afwijzing voor een (eventuele) verplaatsing van de traditionele 11 juliviering in Brussel van stadhuis naar KVS unaniem. Een daadwerkelijke beslissing in die richting mag dan nog veraf liggen, dat is wel vaker het geval wanneer iets ‘lekt’, alleen noopt het voorval tot waakzaamheid. Er zijn namelijk van die gevallen waarbij principiële argumenten beduidend zwaarder doorwegen dan praktische voordelen.

     

    In het gewoel van de Schoolstrijd verklaarde de legendarische Waalse vakbondsleider André Renard dat “pas une patte flamande ne se posera sur la place Saint-Lambert”. Eerder toevallig (of niet?) dachten we daaraan bij het betreden van het Brusselse stadhuis op de zonnige zaterdagochtend die de voorbije elf juli te beurt viel. Want ongeveer op die manier zou men het sentiment kunnen verwoorden dat het jaarlijkse gebeuren bij heel wat Franstaligen veroorzaakt, te beginnen bij de eerste burger van de stad, de wat sinistere burgemeester Mayeur. Geloof maar niet dat hij ingaat op de uitnodiging die hij voor het gebeuren ontvangt, maar voor het feest van de Franse Gemeenschap enkele maanden later, eveneens in ‘zijn’ stadhuis, tekent hij steevast present.

    Misschien hecht het gros van de aanwezige Vlaamse beau monde weinig belang aan de symboliek van net deze locatie, aan Franstalige kant doet men dat wel. Alleen al daarom zou de keuze van een andere plek een vergissing zijn. Laten we dat stadhuis als plaats voor de officiële 11 juliviering niet als een ‘overwinning’ zien, eerder als een duidelijk statement. Maar dat prachtige gebouw en die mooie locatie de rug toekeren, zou de Franstaligen zeker de indruk geven van een capitulatie. Begrijp: een francofone overwinning op die dekselse Vlamingen.

     

    Voor alle duidelijkheid: van een beslissing in die richting is (alsnog) geen sprake, maar de gebeurtenissen van vorige week tonen aan dat we alert moeten blijven. Wat zijn de feiten? Een vertrouwelijke nota tussen het hoofd van de Vlaamse regering en de voorzitter van het Vlaams Parlement, Bourgeois en Peumans dus, partijgenoten bij N-VA, lekte uit. Hierin zou de minister-president geopperd hebben om de regering mee te betrekken in de organisatie van die 11 juliviering (vandaag ligt die bij het parlement) én, zo stelde hij, zou een andere locatie zoals de KVS er zich beter toe lenen. Zijn woordvoerder lulde er zich uit met een verhaaltje dat het om een praktische regeling ging; de KVS is groter en zou andere mogelijkheden bieden, ook naar meer buitenlandse gasten toe, maar goed, met dat soort praatjes olie op de golven gooien behoort tot het standaard takenpakket van de functie. Ander voordeel van zo’n verhuis, is dat men verlost raakt van het obligate welkomstwoord van een lid van het Brusselse schepencollege, in regel één van de Vlaamse schepenen. Tijdens de recentste editie was het schepen Ans Persoons (sp.a) die de spits van de viering afbeet. Wellicht ergerde ze ook Geert Bourgeois met haar bij momenten gênant geleuter over de voetgangerszone, het nieuwe multiculturele Brussel, et cetera. Op een ‘nationale’ feestdag een publiek dat voor een aanzienlijk deel uit buitenlandse gasten bestaat vervelen met geklets over iets wat enkel als dorpspolitiek kan worden omschreven, het getuigt van weinig niveau. Maar laten we eerlijk zijn: ook de tweede spreker, Jan Peumans, zorgde niet voor een mijlpaal in de geschiedenis van de retoriek, ook niet inhoudelijk. Het wordt stilaan een gewoonte dat het plechtige gedeelte de opstap is naar de overigens prima verzorgde receptie, ook dat is een traditie...

     

    De dingen moeten echter in hun juiste verhouding beoordeeld worden. Praktische elementen wegen in deze niet op tegen principiële argumenten. Het verrast bovendien dat net de idee van Geert Bourgeois zou komen. Het is geweten dat hij een gemeende belangstelling heeft voor de band Brussel-Vlaanderen, al was het maar omwille van zijn familiale banden met de stad: zijn zoon woont in Schaarbeek, en zijn schoondochter Cieltje van Achter zetelt voor de N-VA in het Brussels Parlement. Maakte hij een verkeerde inschatting en onderschatte hij de draagwijdte van zo’n stap? Wie zal het zeggen. Lekken komen er doorgaans niet door toeval, en vaak zijn ze een uitgelezen manier om bepaalde maatregelen tegen te houden nog voor ze iets onvermijdelijks krijgen. Hopelijk ook in deze. KNIN.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Laten we hopen, dat de Vlamingen op 11 Juli (en dus tegen de verjaardag van mijn Allerliefste de dag nadien), de wereldreputatie van Bruxellabad, dat ‘Hellegat’ zoals Donald Trump het uitdrukt, grondig verbeterd zullen hebben. Door er desnoods terug Broekzele van te maken, het dorpje in de ‘broeken’ ofte de moerassen. Door er van de 19 Baroniën één Stad van te maken, met    één enkele maar efficiënte politiezone, en waar er van de 193 verschillende nationaliteiten, er 191 met een super-de-luxe cruiseschip en niet met een doordeweekse ‘Ferry’, weer de wind van achter gekregen hebben. En dat heten ze dan van onder kerktoren vandaan geraken…. Het is eerder terug in de brousse geraken!

    Al zie ik dat afreizen van die zovele nationaliteiten nog zo rap niet gebeuren. Tenzij daar op dat pronkjuweel van Vlaamse bouwkunst uit vroeger tijden, voor de volgende eeuwen, opnieuw de Leeuwenvlag weer wappert.

    *

    Om te beginnen, zou het een goed idee zijn, dat daar die dag als gastspreker Tom VanGrieken het woord neemt. Ingeleid door DeWinter, de immer strijdvaardige vaandeldrager van het Vlaams Belang. De zaal zou daveren van de toejuichingen, terwijl de glazen uit zichzelf van puur geluk zouden beginnen rinkelen.

    Verder zou een goed gedacht zijn, om daar Bruno DeWever, broer van, op te voeren, gekooid, op wielen gezet, voorgereden en bewaakt door Vlaamse trommeljongens, de Bloem der Natie. Toegejuicht en getooid met lauwerkransen door een groepje Vlaamse Schonen die anders nooit in ‘de boekskes’ mogen komen..

    ‘t Peumanneke en Geert Burger tussen het voetvolk zouden niet eens mogen opvallen. Tenzij als de camera-man hun veiligheidsagenten in close up neemt en daarbij mededeelt, dat die daar alleen zijn om die twee kleppers tegen het ter plaatse gelynchd worden te beschermen.

    Spijtig dat op 11 Juli Donald Trump waarschijnlijk belet zal zijn, anders zou diens aanwezigheid, in gezelschap van Geert Wilders en Marine Le Pen, ons landje meteen weer in zijn rechtmatige eer kunnen herstellen.

     

    En die André Renard waarvoor ’t Pallieterke het deksel van de beerput oplicht om ons te laten meekijken om hem te laten zien, die stampen we nog wat dieper. Samen met Mayeur en Flup Moustache, om zo te tonen aan Amerika dat we de boodschap over die helleput ontvangen hebben.

    *

    (wordt vervolgd)

     

     








    29-01-2016, 10:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3153

    *

    Vrijdag 29 januari 2016

    Zon 8u24-17u28

    H Poppo van Deinze

    *

    *

    De gekende olifant in de porceleinwinkel…

    .

    Goed herkenbaar en dus loslopend wild….

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Dieze bijdrage gaaat over olifanten (zie afbeelding) en… kattenstaarten waar ook altijd een einde aan komt. Op het eerste zicht, geen enkel verband, tot U voor Uw geestesoog een kat in nauwe schoentjes ziet. Dat is hoe we Louis Michel bezig zagen in het Euro Parlement. Als een in het nauw gedreven olifant in een porceleinwinkel. Omdat hij zich niet mocht moeien met de wetgeving in een ander land. De aangerichte schade voor ons land is… onherstelbaar, zoals alles wat die fijne Meneer aanraakt. Vandaar hetn voorspelbaar einde van zowel de vader als de zoon.

    Ach ja, ik verveel U misschien met dat katten gejank, maar als Ieperling heb ik iets met katten. Dat gevoel schijnt terug te gaan tot de beginjaren van de Tempeliers en van Godfried van Boonen (= Boulogne, en niet Bouillon, waar hij later et zijn Waalse vrouw was gaan wonen). Als hoogste legerleider van de Eerste Kruistocht weigerde hij om Koning van Jeruzalem te worden genoemd maar de vrede stichtende ‘Beschermer van het H. Graf’, dat zag hij wel zitten. Ja, Vlamingen, hé, die staan niet zoals Franscouillons te dringen o overal de eersten te zijn. Het is, sedertdien, de tweede natuur van Vlamingen, om zich overal uit de bak te laten bijten….

    Beschermer van het Heilig Graf?! Tegen wie of wat diende dat te worden beschermd? Tegen de Moslims? Tiens, tiens, net als nu dus. Volgens de nagelaten instructies van diene kinderverkrachter uit de woestijn, was héél de wereld zijn persoonlijke eigendom. En dus ook in de eerste plaats de Heiligdommen van de Christenen.

    Toen later, twee-driehonderd jaar nadien Philips de Schone van Frankrijk de laatste Tempeliers had uitgemoord, (1314) beschuldigd als ze waren van afgoderij, door de in alle Kloosters voorkomende katten, werd dat dier wereldwijd slachtoffer bij het volk. Want ’s Konings wil was Wet. Katten waren al ten tijde van de Farao’s als Afgoden vereerd in het Oude Egypte…. De kat had, werd er gezegd, wel tien levens en kon dus gerust altijd voort van hoge gebouwen gegooid worden. Zo ook in de Ieperse Kattenstoet.

    Ja, de kat haar staart is zo lang gegroeid, en toch komt er een eind aan…. Maar of dat ‘eind’ al-dan-niet eindigt in het dodenhuisje, daar hebben we zelf het heft voor in handen. Het is een mes dat snijdt aan twee kanten: de heersende Nomenclatura feestelijk bedanken, en kiezen voor nieuwe en deze keer vastberadener Leiders. Leiders die vooruitzien om moeilijkheden te vermijden, en die niet wachten tot de problemen er zijn, om die dan op te lossen.

    De jacht is open! En noch het Gentse Liegebeest, noch dikke Lewie van Geldenaken kunnen dat beletten.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    http://xandernieuws.punt.nl/

     

    Premier Slowakije: ‘EU pleegt rituele zelfmoord door immigratie’

    De toon die Oost Europese leiders tegen de globalisten in Brussel aanslaan wordt steeds scherper en harder. Robert Fico, de premier van Slowakije, noemt het vluchtelingenbeleid een fiasco. De Europese politici discussiëren in zijn ogen over onzinnige quota, terwijl dagelijks duizenden illegalen over de grenzen komen. ‘Ik merk dat wij in de EU rituele zelfmoord plegen en daar gewoon bij toekijken.’

    Fico vindt dat de illegale immigratie zo snel mogelijk moet worden gestopt, want ‘als dat tot eind 2016 of 2017 duurt, totdat Europa zijn geplande grens- en kustbescherming heeft opgebouwd, zal de EU zichzelf hebben gedood.’

     

    Slowakije heeft 300 agenten klaarstaan om te worden ingezet bij de beveiliging van de buitengrenzen van de EU, en heeft net als buurland Hongarije een klacht ingediend tegen de met meerderheid van stemmen aangenomen quotumregeling, waarmee honderdduizenden migranten gelijkmatig over de lidstaten moeten worden verdeeld.

     

    De premier noemt dit besluit een ‘volledig fiasco. Als wij gedwongen worden 50.000 mensen, vooral jonge mannen, met totaal andere en verschillende gewoonten en religies toe te laten, weet ik niet hoe die zouden moeten integreren. Dat kunnen wij niet... Dit is verkeerd en onmogelijk.’

     

    ‘Duitsland overgenomen door vijandige organisatie die volk wil vernietigen’

     

    Het Gatestone Institute, een invloedrijke conservatieve Amerikaanse denktank, stelde afgelopen weekend in een analyse dat Duitsland ‘door een organisatie van zijn vijanden, die het Duitse volk wil vernietigen in plaats van beschermen, is overgenomen.’ En wat voor Duitsland geldt, geldt automatisch voor de hele Europese Unie.

     

    Net als de Slowaakse premier noemt ook het Gatestone Institute kanselier Angela Merkels immigratiebeleid ‘duidelijk krankzinnig en suïcidaal. Dit beleid is enkel logisch als een geheime vijandelijke organisatie inderdaad de controle over de Duitse regering heeft genomen, en die Duitsland niet bij elkaar wil houden, maar compleet uit elkaar wil scheuren.’

     

    ‘Opnieuw gigantisch antisemitisch probleem’

     

    Volgens de denktank zou namelijk ‘geen enkele democratische politicus een dergelijke verbijsterende maatregel erdoor kunnen drukken. Hoe valt het anders te verklaren dat een land dat in de 20e eeuw een gigantisch antisemitische probleem had, zoveel mensen uit gebieden importeert die nu, in de 21e eeuw, hetzelfde gigantische antisemitische probleem hebben?’

     

    Nota bene de Duitse geheime dienst waarschuwde vorig jaar dat met het binnenlaten van miljoenen moslims gelijktijdig het islamitische antisemitisme wordt geïmporteerd, en daarnaast ook de talrijke etnische en religieuze conflicten van andere volken. Tot nu toe heeft kanselier Merkel voortdurend geweigerd om ook maar een seconde serieus op deze waarschuwingen in te gaan, en lapt ze ook de grote zorgen van haar eigen (?) volk aan haar laars.

     

    Protesten tegen islamisering keihard aangepakt

     

    Terwijl protestdemonstraties tegen de islamisering van Europa en tegen het migrantengeweld met waterkanonnen en grof geweld uit elkaar worden geslagen, is de politie in velden of wegen te bekennen als Duitse vrouwen en meisjes zoals in Köln massaal (inmiddels meer dan 1100 aangiften) het slachtoffer zijn van islamitische aanranders en verkrachters. Zoiets kan volgens het Gatestone Institute alleen gebeuren als de autoriteiten in Berlijn zijn overgenomen door vijanden van het Duitse volk.

     

    Landen nemen afstand van Berlijn, EU zal uit elkaar vallen

     

    Het onvermijdelijke gevolg is dat steeds meer andere Europese landen afstand zullen nemen van Merkels beleid, waardoor de Europese Unie uiteindelijk wel uit elkaar moet barsten. Dat zou al kunnen beginnen met het Britse referendum in 2017 over het lidmaatschap van de EU. Zoals het er nu uitziet zal een meerderheid van de Britten voor uittreding uit de EU stemmen, waardoor andere landen –zoals Italië, waar de bevolking extreem vijandig tegenover Brussel staat- mogelijk spoedig zullen volgen.

    Xander

    (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
    (2) Gatestone Institute via Info-Direkt

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Of er dan voor Staten geen ‘Zelfsmoordlijn’ bestaat? Of misschien, wat beter zou zijn, een soort ‘Handleiding’ voor wanhopige grtooheidsmaniakken of sociaal democratische Planetaire Wereld Leiders?

    De tijd zal het uitwijzen.

    In Frankrijk verschuift de Wetgeving stilaan in die richting. De ‘paliiiatieve sedatie’, wat een ander woord is voor begeleide en gestuurde zelfmoord, krijgt een nieuw wettelijk overjasje die straffeloosheid garandeert.

    Eenzelfde verhaal zoals voor de verkeerstunnels in Bruxellabad. Langzame zelfvernietiging door verwaarlozing, met palliatieve sedatie op kosten van Lamme Goedzak. Ja Ja, altijd geweten! Als ’t regent in Parijs, druppelt het in Brussel!

    *

     

     

     

    29-01-2016, 09:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    28-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3152

    *

    Donderdag 28 januari 2016

    Zon 8u25-17u26

    H Thomas van Aquino, patroon van de theologen

    *

    Geboren  28 januari 1225 te Roccasecca

    Gestorven 7 maart 1274 te Fossanova

    *

    Een beetje nostalgie….

    Dat zijn twee plaatsen in Italië waarvan de naam, met een beetje verbeelding, zelfs door Vlamingen begrepen worden: Droge Rots en Nieuwe Gracht. En neen, Molenbeek is daar niet bij. Alhoewel? Qua naambekendheid zal dat wel nog lukken, als heel de wereld dat rovershol eindelijk weet liggen.

    Thomas van Aquino is, voor dat de Leugenpers de uitleg kan geven, terug te vinden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Thomas_van_Aquino

    U moogt gerust zijn: eenmaal de Leugenpers zich daarmee gaat bemoeien, zult U iets krijgen in de zin van het VTM Nieuws gisteren: kinderen bidden weer nog voor 40 % ’n ‘Wees Gegroetje’ omdat ze dat bidden zien bij Moslims.

    De Leugenpers: de vernietigers van onze Joods-Christelijke Westelijke Beschaving.

    ’t Is toch waar!

    *

     

    *

    Eerst (andermans) geld

    door deuren en vensters smijten….

    .

    En het vervolgens gaan halen waar het zit….

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Neen hoor, als rasechte Socialist kan hij inderdaad niet anders dan roepen om geld.

    Meer geld, da’s de redding. Eerst regeren als God in Frankrijk, met kop en schouders uittornend het land der Socialisten.

    En geld , dat wordt gehaald daar waar het zit. Bij de hardwerkende Vlaamse burger. Eerst de mond openhouden van al leeft onder de taal- en armoegrens, vervolgens Bruxellabad depanneren bij hoog-dringendheid want daar begint de hemel in te vallen, als men ondertussen maar ’t Landuyt niet vergeet.

    Zie-je van Brugghe, zet joen vanachter – je moet zo ni van voren in de reken nie gaaon staon…”.

    *

    Tentenkampen in de duinen…. Leurders, om de haverklap anderen, die de scholen onveilig maken, vrouwen molesteren, inbraken plegen: allemaal zit het ingebakken in dat ‘humanitair’ behandelen van de 5de Colonne die even poseert vooraleer Het Kanaal over te steken.

    Landuyt wil rap-rap de put beginnen vullen, want hij verwacht nog veel van dezelfde soort kalvers. En hij kan het weten: het zijn per slot van rekening zijn geestes-genoten, die nooit hebben willen luisteren naar de Stem van het eigen volk Eerst, die zich op de borst moeten kloppen.

    ‘Das haben Sie nicht gewusst’….

    Neen, natuurlijk niet. Ze waren te zeer overtuigd van hun eigen Grote Gelijk. Ze kregen per slot van rekening de onmisbare hulp van de Tsjeven en die krijgen zelfs alle gelijk van de Paus.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Brugs burgemeester Landuyt: "Te allen prijze tentenkampen in België vermijden"

     

    "We moeten te allen prijze vermijden dat er ook hier tentenkampen ontstaan." Dat heeft Renaat Landuyt (sp.a), burgemeester van Brugge, vanochtend gezegd in Radio 1-programma 'De Ochtend'. Hij hoopt op extra hulp.

    Premier Charles Michel schreef gisteren een brief naar zijn Franse collega Manuel Valls. Michel dringt er bij Frankrijk op aan de tentenkampen in Calais en Duinkerke aan te pakken, uit angst dat de problemen zullen overwaaien naar de Belgische kust. Ook Carl Decaluwé, gouverneur van de provincie West-Vlaanderen, uitte zijn angst voor tentenkampen aan de Belgische kust.

    Dergelijke kampen moeten volgens Brugs burgemeester Renaat Landuyt "te allen prijze vermeden worden". "De druk op onze gemeente is enorm verhoogd sinds oktober. Mensen proberen effectief vanuit Frankrijk zich hier te vestigen in de duinen."

     

    Volgens Landuyt zijn deze week 180 mensen opgepakt in West-Vlaanderen, van wie zo'n 120 in Zeebrugge. "Als we tentjes zien verschijnen, pakt de lokale politie iedere illegale persoon op. De klassieke weg wordt gevolgd, ze worden geregistreerd en zo verder, om te vermijden dat ze op de een of andere manier een kamp maken."

     

    "Het is essentieel dat we volhouden, maar zowel de federale als de lokale politie zitten op hun tandvlees", aldus Landuyt. Hij vraagt onder andere extra manschappen voor de zeevaartpolitie.

     

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Mag ik mijn lezers opzadelen met nog maar eens een onheilsvoorspelling? Tenminste, voor zij die het nog niet zelf hadden geraden….

    In Frans Vlaanderen, juist aan de overkant van De Schreve, een der rijkste departementen van heel Frankrijk dank zij de kanaaltrafiek, maar spijtig genoeg ook al bestuurd zoals Vlaanderen-in-Coburgia aan onze kant van dezelfde Schreve, zullen, nog voor de lente is in ’t land, alle verrijkers verdwenen zijn. Weggejaagd, gekoeioneerd en weg gepest zoals alleen Franscouillons dat kunnen.

    En wie is dan de pineut?

    De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Lombardsijde, liggen op een boogscheut van Calais of Duinkerke. Allemaal een en dezelfde Vlaamse Kust. Eenzelfde duinlandschap zo ver het oog reikt. Met overal van de AZC’S, zoals men die dingen (met veel zand in de ogen) is gaan noemen, die uitpuilen van vooruit gezonden Jihadisten die de kop zot gemaakt zijn met elk hun 72 maagden in het Hiernamaals.

    En dan beginnen ondertussen de dagen te lengen. Uiterst geschikt om tot de aanval over te gaan. Liefst zo bloedig mogelijk, om indruk te maken. Zeebrugge is nog altijd een oorlogshaven en sinds mensen-geheugenis ook de springplank van Groot Brittannië naar het Europese vasteland, en vice versa. Landuyt weet dat ook maar al te wel, maar durft er niet aan denken….

    Hoe moet dan deze zaak worden aangepakt?

    Tja, hoe moet ik dat nu weten, als de ‘Bevoegde Instanties’ de kop in het zand steken?!

    Mag ik toch proberen om het te zeggen, Walter? Breng voor de Vlaamse Kust goed zichtbaar een aantrekkelijk cruise-schip voor anker dat zogezegd passagiers voor Dover kosteloos opneemt. Steek desnoods een handje toe om zoveel mogelijk passagiers aan boord te krijgen. Laat aan de relingen misschien een aantal schaars geklede vrouwen staan wuiven…

    Als het anker dan gelicht wordt, en de turbines vollen bak draaien, wendt dan het roer, kaap Afrikaanse Noordkust. Eenmaal de kust uit het zicht, dienen er natuurlijk al wat we hebben aan destroyers en fregatten, de Costa Utopia te begeleiden. Die oorlogsschepen verschijnen met dreigende lopen aan de horizon, op hetzelfde ogenblik als de tot de tanden gewapende para’s die zich tot dat ogenblik gedeinsd hadden weten te houden.

    Duur van de expeditie binnen de territoriale wateren: ½ uur. Het geheel wordt ingeschreven als vlootoefening en komt (met instemming van Marine La Plume) op de Begroting van Landsverdediging van onze Zuiderburen.

    Acht dagen later spreekt niemand er nog over. En Landuyt kan eindelijk beginnen sparen en leren de tering naar de nering te zetten.

    Of wil hij eerst genieten van een flink pak Brugse Metten?

    PS

    Francken Theo zou de avonturiers terug in zee gooien? En wie gaat die daarvoor meebrengen? Bij mij komen ze tenminste weer thuis. En met droge voeten….

    *

     










    28-01-2016, 10:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    27-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3151

    *


    *

    .

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Peilingen uit de mond van de Lilliputter Leugenpers, weten we, zijn altijd de weergave van hun eigen gekwelde frustraties. Het Vlaams Belang, dat aardig op weg is om de draad van het vroegere Vlaams Blok terug op te nemen, staat inderdaad heel wat hoger in de belangstelling dan ze op die redacties willen toegeven. Die 12% is immers al lang voorbij gestreefd, en tegen 4 maart zal dat wel door niemand meer kunnen geloochend worden. Tegen dan moet die score gewoon verdubbelen. Want eenmaal de bres geslagen, laat de stormvloed zich door niets en niemand meer tegenhouden.

    U leest hieronder de primeur van wat op komst is. Na de koude douche van de Amerikaanse kritiek op ‘Belgistan’, het bewijs van de internationale uitstraling van Vlaanderen. Na het Front National, nu de bevestiging van de erkenning als wapenbroeder door de PVV van Geert Wilders. Men zal er ook deze keer over spreken tot in Amerika. Ja, misschien wil zelfs Donald Trump mee genieten van de roem, en stuurt hij ons zijn welgemeende gelukwensen. Of, wie weet, reserveert de Poet geen Vlaams Kwartiertje op de Russische TV. Want vrienden in het Westen kan die best gebruiken….

    Jimmy Carter en Michael Gorbatsjov waren ooit op bezoek bij een, net als zijzelf, op rustzijnde textielfabrikant in de Westhoek. Tom Van Grieken zou zo’n stunt op veel jongere leeftijd ook lukken, moest hij willen.

    HiHi… Crombeen, Beke, Mandoline Rutten, Kalf Halo: sterk genoeg om op Uw eentje de uitgang te vinden? Gewoon links aanhouden, en U komt zó in het oudemannenhuis terecht. Ik hoop voor U dat ze U daar nog willen. Want, zeg nu zelf: wie haalt er graag vergif in huis????

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    https://ejbron.wordpress.com/

    *

    Wilders komt spreken in Vlaams Parlement

    De Nederlandse PVV-politicus Geert Wilders komt op 4 maart spreken op een colloquium van de Beweging voor Naties en Vrijheid, de Europese overkoepelende partij waar onder meer het Vlaams Belang deel van uitmaakt. De aanvraag werd gisteren goedgekeurd door het Bureau van het Vlaams Parlement. Het politiek evenement is de laatste in een reeks van drie studiedagen die de basis moeten vormen van de herijking van het beleidsinhoudelijk programma van de Vlaams-nationale partij.

     

    Na een interne herstructurering en een verjonging van het partijkader zijn we volop bezig aan de herdefiniëring van ons partijprogramma. Zonder af te dingen op onze uitgangspunten gaan we over tot de hertaling van onze boodschap. Hiertoe lanceerde het partijbestuur een inhoudelijke drietrapsraket: drie colloquia over identiteit, soevereiniteit en vrijheid. Vorig jaar brachten we reeds een aantal opmerkelijke sprekers samen rond de eerste twee thema’s. Onder meer Marine Le Pen sierde hierbij de sprekerslijst.

    De derde en laatste horde volgt met het vrijheids-colloquium op 4 maart. Onder de noemer ‘Vrijheid’ zetten we opnieuw de bakens uit door een antwoord te formuleren op de pertinente vraag hoe we binnen de nefaste context van massa-immigratie, islamisering, Europese integratie en globalisering onze verworven vrijheden kunnen handhaven. We bevinden ons immers op een hellend vlak. Denk maar aan de aparte zwemuurtjes voor vrouwen, halal-voedsel in de schoolrefters, zelfcensuur tijdens het carnaval, hoofddoekdracht in de openbare dienst, het herdopen van kerstmarkten tot wintermarkten, het voorzien van gebedsruimtes op de werkvloer. Steeds opnieuw worden onze vrijheden geofferd op het altaar van de multicultuur.

     

    Naast colloquium-voorzitter Chris Janssens en partijvoorzitter Tom Van Grieken kunnen we voor deze politieke apotheose rekenen op de populairste politicus van Nederland, met name Geert Wilders. Verder prijkt ook dr. Machteld Zee op de sprekerslijst. De kersverse doctor aan de Universiteit van Leiden zal er een lezing geven over haar proefschrift handelend over de sharia-rechtbanken in Engeland: het islamitisch rechtssysteem waarbij vrouwenrechten massaal worden geschonden, in het hart van Europa.

     

    Het Vlaams Belang is volop in beweging. Samen maken wij van onze partij opnieuw een frisse, sterke en moderne politieke formatie die een duidelijk antwoord biedt op de problemen en uitdagingen van de 21ste eeuw.

     

    Tom Van Grieken

    Voorzitter Vlaams Belang

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Er komt schot in de zaak. Hoog tijd, ja, dat wel. Al zal niet iedereen dat willen toegeven.

    Maar voor de twijfelaars, dan de vraag of het nòg slechter kan? Het land zit op z’n tandvlees, er is geen geld meer. Binnenkort zal de man in de straat, lijk hier in landelijk Italië, naar de benzinepomp rijden om, zoals de meesten doen, voor VIJF € te tanken.

    Telkens we voor familiale of gezondheidsredenen even naar Vlaanderen terugkeren, valt ons op welke GROTE wagens er daar rijden. Hier zij het voor 95% de kleinste en goedkoopste modellen. De 5% grotere wagens zijn dan die met… buitenlandse nummerplaten. Meestal Duitse…

    De lonen zijn dan ook maar de helft van de Vlaamse. Resultaat: men leeft ernaar.

    Heb ik nu meteen ook de reden gegeven, waarom de ‘boottoeristen’ die stranden op Lampedusa liever op de trein gezet worden, richting waar er meer welstand is?

     

    Ja, waarde landgenoten: dat land daar bij jullie wordt geleid door een stelletje onbenullen, en toch hebben jullie het nog relatief goed. Maar doe er AUB iets aan, want de armoede van de magere jaren staat U te wachten.

    Luister dus goed naar wat U op 4 Maart kunt bijleren. Volg Uw gezond verstand naar waar de tijden veranderen. Stem deze keer voor de goeden. U zult rap het verschil merken!

    *

     








    27-01-2016, 13:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3150

    *

    *

    Richting volksverloochening….

    Westerse politici op “doorgroei cursus”

    *

     

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Even de bloemetjes buiten (en bij de bijtjes zetten), de rijke maandpree - verhoogd met de representatiekosten - opstrijken, en het harde werk zit er weer op. Over de Islamitische terreur-aanslagen drinken ze eerst een glas, manen ze vervolgens een plas, en laten alles zoals het was.

    Hun persoonlijke veiligheidsagenten en ook zij zijn ongedeerd en de rest zien we morgen dan wel weer. Beter de kop in ’t znd, dan achteruitrij-regeringen vormen. Zo kunnen we die beter als aardwormen onder de voet lopen.

    Wabliefter U dat het U belieft? De veiligheid gewapenderhand aanscherpen, ge weet niet wa da kost, zeker!? Zelfs om de scherven op te ruimen is er geen geld! Want alle beschikbare afgeroomde ‘middelen’ zijn broodnodig voor de opvang van de Islamitische 5de Colennes die onze grenzen platlopen.

    Nee, Meneer, U zult op een andere dag moeten terugkomen. Nu de winter zo onbarmhartig heeft toegeslagen, moeten wij dringend iets gaan bespreken over het meest dringende programmapunt van de dagorde: de ‘Opwarming van de Aarde’ en het Gesmolten Poolijs. Want als we dat vuurtje niet brandend houden, zouden de mensen wel eens kunnen gaan beginnen nadenken. En mensen die nadenken: dat ziet er niet goed uit voor ons…..

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    IS beraamt "grootschalige nieuwe aanslagen" in Europa

    *

    Islamitische Staat Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) is bezig met de voorbereiding van grote, nieuwe aanslagen in lidstaten van Europa. Daarvoor waarschuwt Europol-directeur Rob Wainwright in een nieuw rapport.

         'We hebben alle reden om aan te nemen dat IS ergens in Europa een aanslag zal plegen'

    Europol

    Volgens analisten van het samenwerkingsverband van de politiediensten in de EU loopt Frankrijk daarbij het grootste risico.

    Europol presenteerde vandaag een onderzoek tijdens een bijeenkomst met ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken van de Europese lidstaten in Amsterdam. "We hebben alle reden om aan te nemen dat IS, of andere religieus geïnspireerde terroristen, ergens in Europa een aanslag zullen plegen, in het bijzonder in Frankrijk", luidt de belangrijkste conclusie uit het rapport.

    "Het doel zal zijn om zo veel mogelijk burgerslachtoffers te maken." Dat komt nog eens bovenop de dreiging van lone wolves, waarschuwt het rapport. Die is niet afgenomen.

    Dat idee wordt volgens Europol versterkt door "sterke aanwijzingen dat er een andere reeks aanvallen zouden plaatsvinden in de EU, waarschijnlijk in Frankrijk of in België, maar die werden verijdeld door de activiteiten van de politie na de aanslagen van Parijs."

     

    De Europese ministers spreken in Amsterdam over het vluchtelingenprobleem, over de toenemende polarisatie in de lidstaten en het belang van het delen van informatie door inlichtingen- en opsporingsdiensten in de strijd tegen terroristen. Dat laatste kan beter, concludeert Europol.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Onze reputatie is nu helemaal om zeep. Straks is het 100 jaar geleden, dat de Rijke Ooms uit Amerika onze afgoden zijn geworden, omdat ze die lelijke Coburgers, die allemaal elkaars neefjes waren, na 3 jaar vechten aan den IJzer, zijn komen scheiden. In de eerste plaats om er zelf beter van te worden. De Engelse leden van het Huis von Saxen-Coburg-Gotha hebben hun naam veranderd in de Windsors, de Duitse tak onder Willem II hebben de Yankees proberen te kraken, waardoor WO II amper 22 jaar later is gekomen. De Russische tak hebben ze voor de Bolsjewisten gelaten, omdat die toch hun eigen zichzelven in de vernieling zouden rijden, en alleen Coburgia in Bruxellabad is overgebleven. De laatsten van een Geslacht die de wereld terug naar de Middeleeuwen heeft geslagen.

    Maar zie: het moest ervan komen! Die hebben nu zichzelf en heel het volk onsterfelijk belachelijk gemaakt ten aanzien van de hele wereld, en vooral ten aanzien van de Rijke Nonkels uit Amerika. We zagen het op de TV: Papa Michel als een razende tweede Führer (weeral) tegen Polen-Hongarije in het Euro Parlement, de uitspraak van Donald Trump dat Bruxellabad hem deed denken aan het hellegat, de Europese Hoofdstad van de Terreur, met ZES politie ‘Hoofdstedelijke Politiekringen’ die elkaar bekampen, 19 vet betaalde Gemeentebesturen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen, en als kers op de taart al de belachelijkheden die U op deze blog al vele jaren te lezen hebt gekregen.

    Een Lilliput-Staat met maar liefst ZES Lilliput-regeringen, het boven de stand leven op kap van de hardwerkende Vlamingen, een Hoofdstad waar de overheersende taal het Arabisch is, enz.

    Voeg daar nog bij de instortende Brusselse tunnels waar de Vlaamse hoofdwegen op uitmonden, tot op de draad versleten wegens het niet onderhouden ervan. En ga zo maar door.

    Of liever, ga in gedachten terug naar de oorzaken van dit alles. U komt vanzelf uit bij de Stelende Rood-Zwarte Eksters der Sossen, de wauwelende compromissen-makers der Tsjeven en de zakkenvullers der Riberaren. Die hebben sedert WO II zeventig jaar lang het land naar de verdoemenis geregeerd. Door onder één hoedje te stelen met… het Huis van Coburg op de Brusselse troon.

    *

    De meerderheid van dit land? Buiten de Partij van Het Eigen Volk eerst, allemaal beneveld en in slaap gewiegd om altijd maar voort de ‘zullers’ aan het bewind te stemmen. Ze zullen dit, ze zullen dat, maar het blijft in hoofdzaak bij woorden. Omdat ze altijd maar, om zichzelf in stand te houden, in hun achterkamerkes aan elkaar moeten blijven toegeven.

    Enerzijds en anderzijds, met de dood in het hart, voor de allerlaatste maal. Als het maar opbracht….

    Zou de boodschap aangekomen zijn in Laken? Zit men daar nu op de nagels te bijten? Ik geloof het niet. Want om bij de woorden van Donald Trump te blijven: een hellegat steekt bij definitie vol met duivels. En dat die heden ten dage meestal Arabisch spreken, verbetert dat niet.

    Lezen, schrijven, rekenen of werken voor de boterham zit er niet in. Kunnen schieten en aan de lopende band kleine Mohammedjes maken, is genoeg.

    *

     








    27-01-2016, 12:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3149

     

    *

    Woensdag 27 januari 2016

    Zon 8u26-17u25

    H Angela Merici, patrones van de onderwijzeressen

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Jaren terug jubelden onze gazetten over de ‘Anjer Revolutie’ (1974) die Portugal eindelijk naar de Bevinding en de voorspoed zou leiden. Begin 2016 is die vrolijke verwachting dus voorbij. De droom, die nadien veeleer de nachtmerrie bleek te zijn, is over en uit.

    Het land dat ons, zij het dan via Christoffel Columbus (1451-1506) de Italiaan uit Genua, Amerika gaf, teerde eeuwenlang op zijn overzeese kolonies. Het was zelfs de laatste Europese Mogendheid die dat deed.

    Het doet een beetje vreemd aan, dat dit bij uitstek Katholiek land, zich 40 jaar na de Val van Constantinopel niet tegen de Islam keerde, maar zich zeer opportunistisch richtte (1492) naar De Nieuwe Wereld. Waarschijnlijk omdat daar meer profijtjes (en zieltjes) te rapen vielen.

    Anders gezegd, Portugal spaarde de kool en de geit, dacht daar Ons Heer bij de benen te hebben, maar liep daar door de schuld van de Spanjaarden, dat Eldorado mis. Een beetje zoals ze nu de socialistische hemel op aarde zijn mislopen….

    Vandaar dat de klagende ‘Fado’, de trieste klaagzang meestal door weemoedige vrouwen gezongen, daar zo populair is.

    Nu, begin 21ste Eeuw, krijgt dat land met de terugkeer naar het Conservatisme, een Derde Kans?

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    Topkandidaat wint Portugese presidentsverkiezingen

    De conservatieve politicus Marcelo Rebelo de Sousa (67) wordt de nieuwe president van Portugal. Hij won zondag al in de eerste ronde, zo blijkt nadat ruim 95 procent van de stemmen zijn geteld. Rebelo de Sousa is professor in de rechten en een bekend televisiecommentator.

     

    Hij haalde 52,99 procent van de stemmen, veel meer dan de 22,01 procent van zijn belangrijkste rivaal, de onafhankelijke Antonio Sampaio da Novoa. Marisa Matias, de kandidaat voor links, haalde slechts 10 procent van de stemmen. Oud-minister Maria de Belem Roseira moest genoegen nemen met 4,27 procent en de communist Edgar Silva met 3,87 procent.

     

    Rebelo de Sousa, die in het verleden nog voorzitter was van de sociaal-democraten in Portugal, volgt Anibal Cavaco Silva (76) op. Die was twee termijnen van vijf jaar actief als president en mocht zich niet nog een keer kandidaat stellen.

     

    De president in Portugal wordt rechtstreeks gekozen maar heeft niet veel uitvoerende macht. Hij kan wel het parlement ontbinden, maar mag dit enkel doen in geval van een politieke crisis.

     

    Op 4 oktober vorig jaar werd in Portugal een socialistische regering geïnstalleerd, met de steun van communisten en groenen, onder leiding van Antonio Costa.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Deze 3de Kans zou anderzijds ook wel eens de laatste kunnen zijn. Want samen met de zoveelste herovering van Spanje door de Moslims, zouden beide landen wel eens samen in de val kunnen zitten.

    Cordoba, Andalusië, samen met zoveel andere namen zijn dat nare herinneringen aan morgen. De bezetting van het Iberisch Schiereiland door de Islam doorheen de eeuwen heeft een wrange smaak nagelaten. Want onze Beschaving heeft zich, na het verlies van het Oost Romeinse Rijk (Isabel) niet eens de moeite getroost om dat terug te winnen, maar heeft het oog laten vallen op veel gemakkelijker buit: de wereldzeeën. Stel U eens voor, dat deze oeroude Christelijke landen aan de Bosphorus, de Poort naar het Oosten, in onze handen waren gebleven, dan zou de wereld er helemaal anders hebben uitgezien. Maar, als de Aarde rond was, dan zou men via Het Westen, toch aan de andere kant, het Verre Oosten en China, zijn uitgekomen…..

    Want ondertussen zou de Islam, verslagen en vernederd, terug gekrompen zijn tot een tribaal allegaartje van wilde woestijnratten.

    *

    Allez, met een beetje goede wil, kan daar nu, na zondag, het ‘April in Portugal’, een begin aan gemaakt worden. Na de slechte ervaringen met het Westen, kan het Avondland zich dan nu eindelijk richten naar de vrienden van Peter de Grote in het Oosten?

    *

     








    27-01-2016, 09:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    26-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3148

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Nog geen week geleden toonde ik hier in Centraal Europa het land Tsjechië, dat mij er aan deed denken, gemakkelijk van hieruit in die richting, in het veilige Zwitserland te kunnen geraken… Maar vandaag blijkt dat het gevaar van de andere kant zal komen. Om precies te zijn: van de overkant van de waterplas die Italië scheidt van zijn geliefde vroegere kolonie…

    Ik herinner me als de dag van gisteren dat Berlusconi, de Italiaanse Premier, met veel bombarie de obelisk terugbracht naar Tripoli, die zijn voorganger Mussolini daar ooit als krijgstrofee had weggeroofd. Het was de bezegeling van een jarenlange vriendschap tussen Kadafi en dit Land. Maar toen ineens keerde de EU zich tegen deze gewezen kolonie en ging de Regering daar verjagen. En het resultaat mag er zijn.

    Want, daar waar onze Leugenpers de feiten verzwijgt, moet U weten, dat deze zondag voormiddag 24/1/2016 daar precies in Libië Wereldoorlog III van start is gegaan…

    Het is waarschijnlijk nog te vroeg om daarover in de Leugenpers te schrijven. De violen zijn immers nog niet gestemd. En ook: ten oorlog trekken tegen de Islam (zelfs in zijn wreedaardigste vorm), dat is bij de Verlichte Grote Verstanden een verwerpelijk idee. Wordt liefst zo lang mogelijk onder de mat geveegd. Want stel U eens voor dat de vijand die ‘reeds binnen de poorten is’, in actie treedt! Overal ‘Parijs’ in ’t groot, met duizenden Bataclans over gans Europa….

    Of erger: dat integendeel de Bevolking naar de wapens grijpt, omdat ze denken dat het ogenblik gekomen is…

    *

    Vals alarm of niet: de Zwarte Ongelukskater en Moslimzoon uit Amerika is nu onvoorwaardelijk tot de daad gedwongen. En wat meer is, met de Poet erbij zal het voor hem lastiger worden om alleen maar met de tong te vechten.

     

    Met een bang hartje moet er uitgekeken worden, als de VS en de EU binnen enkele dagen de Poet geen mes in de rug zullen steken. Het begint al bij De Schandaard, die bloklettert dat Poetin voor geen haar te vertrouwen is. Want (blik op de kaart) het zou wel eens kunnen zijn dat deze landing, net zoals die van 6 juni 1944 het begin van het einde voor deze 3de Islaminvasie betekent. Zo dat 1.000 jaar na de Eerste Kruistocht, deze Tiende en Laatste doorgaat tot de hoofdstad van de Woestijn Verkrachter en kinderontmaagder van de aardbodem is weggeveegd.

    In deze hoop wil ik leven en sterven.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://xandernieuws.punt.nl/

     

     

    Amerikaanse-Europese-Russische invasie van Libië begonnen

    Bij volslagen verrassing zijn de Amerikanen in samenwerking met de Russen, Fransen en Italianen op de kust van Libië geland om een nieuw militair front te openen tegen ISIS en Al-Qaeda. De Britten hebben zo’n 1000 special forces (SAS) klaarstaan om eveneens mee te gaan doen. Het is de eerste keer in vele tientallen jaren dat Oost en West gezamenlijk militaire actie ondernemen tegen een gemeenschappelijke vijand.

    Obama lijkt zijn totaal mislukte Midden Oosten beleid flink te hebben omgegooid. Dat begon al in Syrië, waar de Amerikaanse luchtmacht is gaan samenwerken met de Russische. In Irak worden militaire operaties gecoördineerd met Iran.

    De door de VS en Rusland geleide macht is bij Tobruk, bij de grens met Egypte en op zo’n 144 kilometer afstand van Darnah, het belangrijkste bastion van aan Al-Qaeda en ISIS verbonden islamitische terreurgroepen –waarvan extreem gewelddadige Ansar al-Sharia de sterkste is-, op de kust van Libië geland. Voor de kust liggen tal van marineschepen met gevechtsvliegtuigen en mariniers klaar om de invasie snel uit te breiden. Vanaf Amerikaanse, Britse, Franse en Italiaanse schepen zullen kruisraketten worden afgevuurd.

    Tripoli en Benghazi

    Een grote groep zal in de Golf van Sidra aan de grond worden gezet om de stad Sirte, met 50.000 inwoners, in te nemen. In deze stad bevindt zich het centrale commandocentrum van ISIS in Libië. Daarna zal deze macht zich in twee taakgroepen splitsen. Een groep zal richting Tripoli optrekken, de stad overnemen en zich vervolgens richten op de olievelden op zo’n 370 kilometer afstand.

    Op weg naar Tripoli, waar de Libische regering weer in ere moet worden hersteld, zullen de steden Misrata, Zliten en Khoms uit handen van de moslimterroristen moeten worden genomen.

    De tweede taakgroep moet via Ras Lanuf, zo’n 200 kilometer ten oosten van Sirte, Benghazi veroveren. Ondertussen zal een andere groep mariniers in het oosten van Libië landen om Darnah, met 150.000 inwoners en een bolwerk van radicale islamisten, in te nemen.

    Noord Afrika uit handen van ISIS en Al-Qaeda houden

     

    De regering Obama opent dus voor de tweede keer in vier jaar de aanval op Libië, maar nu ook met grondtroepen. Het doel is om de controle over de olie- en gasvelden van het land over te nemen, ISIS een zware slag toe te brengen zodat de jihadgroep geen terroristen meer vanuit Libië naar Europa – en vooral Italië- kan sturen,, en te voorkomen dat Tunesië, Algerije en Marokko eveneens ten prooi vallen aan ISIS en Al-Qaeda.


    Xander

    (1) DEBKA

     

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Oorlog, nergens ter wereld, is een pretje. Zelfs de Overwinnaars zullen bloeden. Maar oorlog is zo oud als de mensheid zelf. Het begon al met het eerste broederpaar op aarde: Kaïn die Abel doodsloeg met een ezelskaakbeen.

    Allez, dat stond toch zo in ons boek van ‘Gewijde Geschiedenis’ toen we, lang geleden nog ontdaan van woorden vragen leerden, ‘Vader, Moeder, geef m’een kruiske AUB’. En ‘k wierd geslegen op mijn kake, zacht en zoet….

    *

    Onlangs hoorde ik van en vriend een oud gezegde uit de Westhoek, in, U weet wel, dat dialect dat voor de rest van dit stomme land op het scherm altijd moet ondertiteld worden. Die weet zelfs nog niet wat een ‘fersette’ is. Zouden die soms nog met hun handen eten? Het klinkt een beetje brutaal en dat is, me dunkt, omdat het goed in de oren zou blijven plakken.

    ‘Geld is de enige God en wie dat niet gelooft, is zot. Al wie dat niet inziet, gaat er aan kapot.’ – Einde citaat –

    Het klinkt voor mij een beetje bekend, want als opgroeiende peuter heb ik nog iets in die zin gehoord van onze Pa. Die kreeg dan telkens tegen zijn orden van ons Ma want zo’n duivelspraat hoorde niet thuis in ons gezin.

    Of ons Ma achteraf, in de oorlog, toen onze Pa was gestorven, dat ook niet zal beginnen denken zijn, is nog maar de vraag.

    Ook nu met de aanval op dat olierijk land Libië, gaat het in wezen om geld, maar dan via de omweg der pietrol. Wie pietrolbronnen bezit, heeft de wereld in zijn zak.

    *

     

     

     








    26-01-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3146

    *

    *

    http://nos.nl/video/2082250-wilders-spray-laat-rode-strepen-achter.html

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Altijd maar meer ‘vluchtelingen’ die zich met de dag meer en meer extravagant eisen veroorloven. Naast Bed, Bad en Broos, eisen ze voor zich nu ook al speelgoed voor in dat bed. En voor daarbuiten…

    In Berlijn, op het terrein van Tempelhof, het gewezen (?) uiterst beruchte vliegveld uit de Nazi-tijd, zouden er naast de reeds aanwezige 2.000 asielblijvers, nog eens 5.000 bijkomen. Gehoord op de NOS, die onderstaande reportage over Geert Wilders ook wel aanraakte, maar ze niet meer durfde te herhalen. Wel hoorden en zagen we diens tegenstrevers, die zijn optreden echt verwerpelijk vonden. Ik vraag me daarbij af, hoe die zullen reageren, de dag, 9 maand nà ‘Keulen’, als er een plejade kleine Mohammedjes zullen geboren worden…

    *

    https://youtu.be/sYo50Urhmag

    *

    Als U binnenkort, ook in Koksijde bijvoorbeeld, rood-gestreepte bruinkakkers tegen het lijf loopt, kijkt dan surtout uit waar Uw ‘verzet’ steekt. Onderstaand wel zeer expliciete cartoon over de Dame met een dikke laag spek op de BH, is volgens mij alleen maar goed als het spek-met-bonen wordt. Spek, zoals in Chicago, vergezeld van bonen, begrijp me goed. ’n Paar ijzeren bonen in een loslopende testosteronbom werkt veel doeltreffender dan een streep verf. Die met die streep ver kan nog vluchten, die met de bonen die bij het spek horen, blijft nog dagenlang ter plaatse als stille getuige. De tamtam doet dan wel de rest.

    *

    Neemt niet weg, dat Spijkernisse een goede aanzet is, om het tij te doen keren….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    Op een drukbezocht marktplein in Spijkenisse heeft PVV-leider Geert Wilders met een aantal Kamerleden en collega’s, zijn 'verzetsspray' uitgedeeld aan nieuwsgierige passanten.

    Het was een ludieke actie naar aanleiding van recente berichten over aanrandende asielzoekers zoals in Keulen.

    Klik op de foto om de video op nos.nl te bekijken. Ook internationaal was er veel aandacht voor het bezoek van Geert Wilders in Spijkenisse.

    Klik hier om het artikel te lezen op de site van de Amerikaanse krant “The New York Times”

    *

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Gaat Geert Wilders te ver, als hij spreekt over ‘testosteron-bommen’??

    Volgens mij gaat hij niet ver genoeg, want hij verzwijgt met opzet, dat die Moslims gewoon gebruik maken van hun oorlogsrecht om de vrouwen van de overwonnen tot de hunne te nemen. Het is misschien wel een primitieve gedachte, maar dat soort Moslims is nu eenmaal primitief van nature.

    Vandaar het recht om terug te slaan.

    Want vergeten we het niet: de enige taal die de Islam verstaat, is de taal van het geweld. Het is dus kwestie van hen vòòr te zijn. En ja, de paar goeden moeten dan maar boeten voor de honderden slechten….

    Per slot van rekening zijn wij toch niet begonnen? En geloof me vrij: met al dat officieel gedoe van al die goedpraterij, lachen die geen klein beetje in hun vuistje…

    *

    Mag ik dit artikel afsluiten, met te wijzen op de Koran, die ons allemaal, zonder onderscheid, afschildert als vuile varkens en ongelovige honden, die niet waard zijn dat we leven?

    *

     

     

     






    25-01-2016, 10:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3145

    *

    Maandag 25 januari 2016

    Zon 8u29-17u21

    Sint-Paulus’ bekering

    Sint-Paulus schoon en helder, goed voor schuur en kelder

    *

    PAULUS

         Saulus van Tarsus, die later zijn naam veranderde in Paulus, was een farizeeër en een fanatieke christenvervolger in de periode vlak na de verrijzenis van Jezus. Terwijl Saulus op weg was naar Damascus, verscheen Christus aan hem en zei: ‘Saul, Saul waarom vervolg je mij?’. Saulus viel op de grond en verloor zijn gezichtsvermogen, dat later werd hersteld door Ananias, een christen uit Damascus (die ook op deze dag wordt herdacht). Ananias was ook degene die Saulus heeft gedoopt. Het feest van de bekering werd al in de zesde eeuw gevierd.
    Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.

    Blij dat Damascus , een de eerste Christelijke steden, op deze manier ook eens in het nieuws komt. Al is het maar om te bewijzen, dat er buiten Assad en alle andere Isslammers, ooit nog iets anders en beters is geweest. Ja, eigenlijk werd in Damascus de aanzet gegeven voor een wereldkerk van Liefde en Verdraagzaamheid…

    *

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    U hoeft alleen maar deze link te volgen om er alles over te weten.

    https://en.wikipedia.org/wiki/International_Monetary_Fund

    Met een woordje Engels geraakt U er wel aan uit, want U komt terecht, inderdaad bij het IMF, in de Leugenpers steevast zo onschuldig mogelijk vertaald als Internationaal Monetair Fonds. Het ding werd gesticht op 27 December 1945, met hoofdzetel in Washington DC.

    Het is inderdaad de zoveelste illustratie van ‘The winner takes it all’ want in December 1945 stonden de lopen van hun kanonnen nog gloeidend heet. Dear Old England diende de macht over de wereldzeeën inderdaad voor altijd door te geven aan de rijke Nonkel uit Amerika. Herr Hitler had met zijn zelfmoord tot slot, inderdaad zowel Londen als Parijs van het wereldforum verdreven… Want de laatste van de As Rome-Berlijn-Tokio was pas, na een paar atoombommetjes, op 25 Augustus 1945 plat gewalst. Beide winnaars, Amerika en de Sovjet Unie, konden aan hun Koude Oorlog beginnen…

    *

    Met een dikke proficiat aan de Tsjeven, kunt U hieronder nu kennis maken met weer eens een andere benadering van de globaliseringswoede.

    Lemmingen hebben er niets aan. Ze kunnen nog veel leren van de mensen.

    Ja, de stukjes van de puzzel vallen eindelijk op de juiste plaats. Niet in Amerika is alles ‘bigger’, bij ons in het Avondland is er niets nog ‘big’ genoeg.

    Pourvu que ça dure, zegt de Fransoos.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    IMF: Miljoenen migranten gebruiken om Europese lonen te verlagen

    *

    Duitse migrantenkinderen hoeven op school geen cijfers meer te halen – Laag betaalde autochtone Europeanen raken steeds meer banen kwijt aan migranten

    Het Internationale Monetaire Fonds adviseert Europa om de vele miljoenen moslimmigranten die naar Europa worden gehaald voor minder dan het huidige minimum loon aan het werk te zetten, zodat ze zo snel mogelijk ‘integreren’. Dat juist dit beleid al tientallen jaren volledig is mislukt doet klaarblijkelijk niet ter zake. Zoals we al eerder berichtten is deze vorm van ‘loondumping’ een eerste stap naar een forse algehele permanente welvaartsverlaging in Europa, en een complete uitkleding van onze sociale zekerheid, waardoor er wijd verspreide armoede zal ontstaan, ook onder middenklassers die het nu nog redelijk goed hebben.

    Banen zijn volgens het IMF de beste manier om de miljoenen moslims zo snel mogelijk te ‘integreren’ in Europa. Zij zouden ‘tijdelijk’ minder dan het minimumloon moeten krijgen, zodat de ‘onbalans’ op de arbeidsmarkt met de werkende Europeanen wordt verminderd.

    De Duitse topeconoom Hans Werner Sinn wijst op de Verenigde Staten, waar een grote instroom van hoofdzakelijk laag- of niet opgeleide migranten de lonen onder grote druk hebben gezet, vooral bij de 11,7 miljoen Amerikanen uit dezelfde arbeidscategorie. Zij moeten rechtstreeks concurreren met migranten uit Mexico en Latijns Amerika.

    Immigratie leidt tot hogere werkeloosheid

    Larry Neal schrijft in ‘The Economics of Europe and the European Union’ dat het verleden uitwijst dat een grote instroom van immigranten niet leidt tot lagere lonen voor laag opgeleide arbeiders, maar tot hogere werkeloosheid. Maar ook goed opgeleide werknemers profiteerden niet, en zagen de hogere winsten van de bedrijven waar ze werkten uitsluitend in de zakken van hun bazen verdwijnen.

    Pal voor de moslimmigranten invasie hadden laag opgeleide Roemenen en Bulgaren in Duitsland al grote moeite om een baan te vinden. Der Spiegel schrijft dat vooral de Roma daardoor in erbarmelijke omstandigheden terecht zijn gekomen.

    80% migranten kan niets, veroorzaken grote spanningen

     

    In oktober 2015 waarschuwde het Duitse Arbeidsbureau (BA) dat 80% van de moslimmigranten geen enkele opleiding of capaciteiten heeft. Slechts 8% heeft enige hoger onderwijs genoten. In Groot Brittannië komt daar nog bij dat er een groot tekort aan topbanen is, waardoor 60% van de studenten die vanaf de universiteit komen een baan op een lager niveau moeten accepteren. Uit onderzoek van het Britse Home Office blijkt bovendien dat laag betaalde autochtone Britten steeds vaker hun banen kwijtraken aan migranten, en dat terwijl er al zo weinig werk voor hen is. Immigratieland Zweden kampt met hetzelfde probleem.

    In heel Europa zien we dat de komst van miljoenen moslims uit een totaal andere cultuur enorme sociale, etnische en maatschappelijke spanningen veroorzaakt. Tijdens de afgelopen oud-en-nieuw viering explodeerde dat in tal van Duitse steden in een massale aanrandings- en verkrachtingsgolf door soms nog maar net gearriveerde migranten. Alleen al in Köln werden bijna 900 vrouwen en meisjes het slachtoffer.

    De autoriteiten vergroten deze spanningen bewust door bijvoorbeeld migranten vrij te stellen van het tonen van een rijbewijs (2), migrantenkinderen geen cijfers meer op school te geven (zodat ze niet opvallen door hun slechte prestaties) (6), de politie de opdracht te geven hun misdaden niet te registreren en zelfs niet te onderzoeken (3), moslimmigranten te trainen als sluipschutters voor de toekomstige terreuroorlog tegen de bevolking (4) en autochtone moeders met kinderen verplicht tussen ‘vluchtelingen’ in containers te gaan wonen (5).

     

    EU-superstaat, daarna wereldregering

     

    Het IMF voorstel om de Europese arbeidsmarkt te ondermijnen door het verlagen van de lonen is onderdeel van het plan van de gevestigde orde, de heersende Westerse elite, om de grenzen in Europa uit te wissen, de nationale soevereiniteit van de lidstaten te vernietigen en een totalitaire Europese superstaat in Brussel op te richten, die uiteindelijk in een gecentraliseerde wereldregering moet opgaan.

    De forse toename van verborgen werkeloosheid – langdurige- en parttime werklozen worden in steeds meer landen niet meer meegeteld-, een gebrek aan nieuwe banen en een verlaging van de lonen, uitkeringen en levensstandaard is het gevolg van de globalisering, niet enkel in de zogenaamd ontwikkelde landen in Europa en Amerika, maar in heel de geïndustrialiseerde wereld.

    Europese beschaving wordt opgeofferd

     

    ‘De bankiers zijn de nieuwe leenheren, en de politici van de EU en diens invloedrijke lidstaten zijn hun vazallen die hun ‘wetten’ opleggen aan hun onderdanige slaven,’ schrijft de bekende blogger Charles Hugh Smith. Deze globalistische wetten, waar ook Den Haag voor buigt, worden gebruikt om het Westen een mokerslag toe te dienen, waardoor onze samenleving, welvaart en vrijheid zullen instorten, zodat de weg wordt vrijgemaakt voor eerst een Europese, en dan een Wereldregering.

     

    Het waren de globalisten in Washington en Brussel die met kwade opzet de oorlogen in Noord Afrika en het Midden Oosten ontketenden. De daarop volgende massa immigratie van vrijwel uitsluitend onopgeleide en ongekwalificeerde moslims, waarvan 8 van de 10 volgens officiële Duitse cijfers niet eens in staat is om ooit het lagere schoolniveau te halen, en die bovendien ook nog eens een extreem vijandige religieuze ideologie aanhangen, worden dan ook doelbewust gebruikt om de Westerse, Europese en Nederlandse beschaving te verwoesten en diens Joods-christelijke wortels uit te roeien – met volledige medewerking van het linkse / liberale / christendemocratische politieke blok.

    Massale opstand en nieuwe leiders nodig

     

    Het enige wat de gewone man in Europa nog kan doen is massaal in opstand komen en nieuwe leiders kiezen, die weer het belang van hun eigen volken en landen voorop stellen, de grenzen sluiten, een einde maken aan de Europese Unie in zijn huidige vorm en terugkeren naar het ooit zeer succesvolle samenwerkingsverband op uitsluitend vrijwillige basis.


    Xander

    (1)  Infowars
    (2) Sputnik News
    (3) KOPP
    (4) New Observer
    (5) KOPP
    (6) Hartgeld*

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Na deze verhelderende rondblik op de recente Geschiedenis, begrijpen we weer beter wat er zich vandaag voordoet maar eigenlijk niet mag geweten zijn.

    Stel U even de smoel voor van de syndicaten: hebben ze daar netjes meegewerkt om van hun leden armoezaaiers te maken. Dat is Arco tot de 10de Macht….

    Wie met die asiel invasie nog dacht in de Val van het Noodlot te zijn getrapt, die is er ook aan voor de moeite.

    Wedden dat ons Crevitske er ook al van droomt, om het Onderwijs ponten-vrij te maken, zodat ‘gebuisd’ worden straks een racistische weerklank blijft?! Ja, en wat dan nog: als iedereen armer is, vallen die arme ‘emigranten’ niet meer zozeer uit de toon.

    *

     

     

     










    25-01-2016, 10:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!