MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    08-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.543 – ALS TUSSENTIJDSE POLITIEKE ‘PEILINGEN’ TREFZEKERE PIJLEN RECHT IN DE ROOS BLIJKEN TE ZIJN: BOER LET DAN OP UW GANZEN….

    .

    ZATERDAG 7 MEI 2022

    DE PEILINGEN

    TREFZEKERE PIJLEN recht in de roos

    *

          543 – ALS TUSSENTIJDSE POLITIEKE ‘PEILINGEN’ TREFZEKERE PIJLEN RECHT IN DE ROOS BLIJKEN TE ZIJN: BOER LET DAN OP UW GANZEN….

    *

    I N H O U D

    Voor de woke POCO wereld rondom ons die nu al meer dan 50 jaar dit Klotelandnd - wegens onbekwaamheid & geldzucht - in de vernieling aan het rijden is, moeten dit halluciante dag-dagelijkse nachtmerrie-dagen zijn. Niet alleen is hun samenzweerderderige corrupte sacrosante ‘cordon sanitaire’, zeg maar de schutkring die de Vlaamse Zelfstandigheid, als tegen de varkenspest vervangt, naar de vaantjes, ze staan op het punt – als de oolrog in ‘Die Joekrien’ nog lang aansleept, zelf, inclusief al hun pretentie en hun waanvoorstellingen, te verdwijnen tussen de horror-bladzijden van de geschidenisboeken.

    Ach, ja, Ma, Uw wijze grootmoederlijk spreekwoord staat eindelmijk op het punt om bewaarheid te worden…

    GO BORGT

    MAAR IE EN SCHELDT NIE KWIETE.

     

    En er is daar bij ùij mokl bij de meeste mensen, meteen dat dubbele gevoel: de gewoe Jan Modaal en zijn Lisa, maar ook de Ondernemers en de zakenwerld, ja zelfs de ‘Ontspanningdwereld’ zijn eindelijk bewust geworden van het al jaren op scherp gezette gevaar der zogezegde Poltieke Corretheid – die nota bene rechsrteeks naar de totale vernietiging leidt van onze Joods-Chistelijke Beschaving – de dreigende afgrond van de totale anarchie dus.

    Het tweede gevoel bij deze niet een zó verrassende peilingen, is er een van opluchting. Want inderdaad, zoals het spreekwoord zegt, als het gevaar het grootst is, is de redding nabij. Onder de vorm van het herpakken van wat respect, en eindelijk het algemeen aanvaard worden van een eigen identitieit, los van het opgeedrongen ‘Staatzsburgerchap’, dat het eigen Volk Eerst komt.

    Onze voorvaderen hadddn er bloed en leven veil voor over, om in volle Vrijheid over hun einge Lot & La    nd te beslissen. Net     als bij De Brugse Metten (18

    Mei 1302, kort daarop gevolgd door de Gulden Sporenslag,

    dulden wij geen Vrremde Meesters meer in het Land. Vandaag heet dat: gen Magniettes meer, geen Olio Di Poeppo’s meer, geen Coburgers meer, geen Turken of Marokanen meer.

    En zeggen, dat de Tsjeven, na het vernemen van de slechtst mogemijke peiligen ooit (nog Amer Zand, namelijk 8.7%), terwijl de huidige voorzitter nog ontsslag en – en vergiffenis - moet worden geschonken, reeds ene Sammy Mahdi reeds als Nieuwe Engel Bewaarder van Allah heeft aangesteld. Wat wil zeggen, in tegenstelling tot de schijnvoordterlling, neerkomt op een uitgestelde politieke zelfmoord.

    En dan rest er nog de harde realiteit. De ooit zo bloeiende texitel en weefnijverheid ten spijt, lopen de Wevers-kiezers ‘in blok’ over naar Het Vlaams Belang. Gewoon omdat er nu eenmaal geen andere keuze meer is.

    Doen ze het uit opportuniteit of uit voertugijng, komt daar altijd bij, dat omwille van het ssmeer, likt de kat de kandeleer.

    -

     Beste Vrienden, wat hadden jullie dan gewild? De Ierse Vrijheids Partij SINN FEIN heeft het gehaald in Noord-Ierland, zodat, voor het eerst sinds hun Onafhankelijkheid (reeds in 1917) het Land EIRE weer zou kunnen herenigd worden. Met als neven-effect, dat de Noord Ieren, na de Brexit hun HEIM IN S REICH der….. EU zullen kunnen vieren. Trammelant dus in het vooruitzicht.

    Tenzij, na de Brexit, ook nu de Eirexit en ja, zelfs de Vlamxit volgt.

    Tiendubble tramelant dus.

    Reden tot zelfmoord voor Louis Michel & Zuster Ursula?

    Maar alles is beter dan nog vrder in dit Kloteland de Francofonie verder te pamperen. Die als dakbetuiging daarvoor, deken dat zij de Vlamingen verder als lastdieren mogen gebriilen.

    -

    En dan rijst aa de opmars (zie l     ater) in de Nieuwe Wereld van den Donald, een a,dere Nieiwe Wereld.

    Een Nieuwe Wereld die even zo goed vertrouwd overkomt als Eigen Haard is Goud Waarrd.

    En o God ja, daar is ook nog zoiets als de Vergane Grootheid, het Land van de Taal van Marianne. Maar ook het land waar Macron, de zichzelf opvogende President, onlangs verkozen door ampr 12% der stemgerechterde kiezers, in Juli geplaagd zal worden door een door het Volk neiuwe nog te verkiezen Parlement. Waar de overige 88% der Fransen hun stem zullen kunhnen laten horen.

    Wat zei ik hier al twee keer. Tramelant.? Wat zullen we straks moeten zeggen als de bliklsel valt in Parijs?

    Dat dan in Broesalabad het Licht ook uit gaat?

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    07-05-2022

      .EEN AS N-VA - VOORUIT ?

    *

    Terwijl het veel logischer zou zijn dat er bij een eventuele Vlaamsnationale overwinning na de verkiezingen in 2024 een Vlaamse regering zou komen met VB en N-VA, lijkt het er steeds meer op dat we te maken zouden kunnen krijgen met een tripartite N-VA, Vooruit en waarschijnlijk CD&V. Raar maar waar.

    E.e.a. heeft te maken met het feit dat het in de huidige Antwerpse stadcoalitie vrij goed klikt tussen de eerste twee, dit nadat een kartel Spa en Groen daar mislukte, evenals de gok van CD&V met Chris Peeters. Bijkomende reden is dat de samenwerking tussen de Antwerpse N-VA en de partij van Jinnih Beels en Tom Meeus rimpelloos lijkt te verlopen. Dat laatste is echter geen garantie dat de Antwerpse N-VA van Bart De Wever straks even goed zal werken met de rest van die partij, ons ‘mateke’ op kop.

    Een Vlaamse regering in 2024 met N-VA, Vooruit en eventueel CD&V zal daarna trouwens moeten onderhandelen over een federale regering, waarbij men de PS van Magnette weer zal tegenkomen. Een partij die eerder aanleunt bij het linkse Waalse Ecolo, opgejaagd wordt door de nog linksere communisten van de PTB en die, samen met Vooruit, wel weer de grootste politieke familie binnen die regering zou kunnen worden en dus de lakens weer zal kunnen uitdelen. Tegelijkertijd zal het cordon sanitair blijven bestaan, evenals het Belgique à papa.

    Als De Wever zijn veto tegen het VB niet intrekt, wordt dit voor Vlaanderen een doemscenario en het enige wat men daartegen kan doen, is de N-VA-kiezers ervan overtuigen om in 2024 voor het VB te stemmen en die partij zo groot te maken, dat men niet meer zonder zal kunnen in Vlaanderen. De N-VA is al enkele keren door de PS en de Vlaamse traditionele partijen voor het blok gezet na Marrakech en zou beter moeten weten, anders wordt ze een zoveelste Belgische recuperatie.

    ---

    En dan nog dit voor de Poetin-knuffelaars:

     

    Miljoenen vluchtelingen, tienduizenden doden, honderden dorpen en steden met de grond gelijk gebombardeerd, honderden burgers die werden gemarteld en vermoord, voor zover ze al niet stierven onder het puin van hun ingestorte huizen. De oppositie in Rusland én hun media monddood gemaakt.

    En dat allemaal omdat die man in het Kremlin zich aan zijn lange lege tafel bedreigd voelde door een buurland dat hem helemaal niet bedreigde, maar alleen uit de Russische invloedsfeer wilde stappen. Dit nadat hij zelf al een deel van dat land had afgepakt en in een ander deel een opstand militair steunde, die sinds 2014 ook al meer dan 13.000 levens had gekost.

    OP WEG NAAR DE AMERIKAANSE MIDTERMS DICTEERT DONALD TRUMP DE REPUBLIKEINSE KANDIDATENLIJST.

    **

    Techmiljardair Peter Thiel ontpopt tot hardrechtse kingmaker in de VS

    Peter Thiel is al jaren een bondgenoot van Donald Trump. ©AFP

    Vandaag om 02:30

    *

     Op weg naar de Amerikaanse midterms dicteert Donald Trump de Republikeinse kandidatenlijst. Discreet ontpopt ook PayPal-oprichter en Facebook-ontdekker Peter Thiel zich steeds meer als hardrechtse kingmaker. ‘Ik geloof niet langer dat vrijheid en democratie verenigbaar zijn.’

    Toen J.D. Vance, een ervaringsdeskundige van de sociale ravage in wat ooit het industriële hart van de Verenigde Staten was, zich dinsdag verzekerd wist van de Republikeinse nominatie voor de Senaatszetel in Ohio, dankte hij uitvoerig een resem medestanders. Zeker oud-president Donald Trump, die Vances populariteit deed verdrievoudigen toen hij zich onlangs achter hem schaarde. Marjorie Taylor Greene ook, het Congreslid dat de extreemrechtse QAnon-complottheorie aanhangt en campagne voerde met Vance. En Tucker Carlson, de populairste talkshowhost op Fox News bij wie Vance veelvuldig te gast was.

    J.D. Vance bedankt zijn medestanders, zoals Donald Trump en Marjorie Taylor Greene.

    De ‘thank yous’ boden een inzicht in het ecosysteem van ultranationalistische trumpiaanse ‘MAGA’-adepten dat de Grand Old Party steeds meer domineert. Wie Vance niet vernoemde, maar zich wel degelijk als hardrechtse kingmaker ontpopt, is zijn oude baas, belangrijkste donor en al ruim twee decennia een van de invloedrijkste investeerders in Silicon Valley: Peter Thiel. 15 miljoen dollar van zijn fortuin, geschat op 5 miljard, pompte Thiel al in Vance, een ex-directeur van zijn durffonds Mithril.

    " We leven in een ontspoorde samenleving, gecreëerd door een totaal ontspoorde overheid. Mijn tegelijk apocalyptische en hoopvolle gedachte is dat we eindelijk voor een breekpunt staan. "

    Peter Thiel

    Techinvesteerder

    Ook Blake Masters, tot voor kort het hoofd van Thiels familiestichting, kreeg 10 miljoen om in Arizona de Senaatszetel te veroveren. 14 andere kandidaten - het aantal loopt ongetwijfeld nog op - ontvingen een kleinere cheque voor de midterms, waar de Republikeinen in november de Democratische parlementaire meerderheid willen overnemen. Om hen bij te staan, nam Thiel alvast ontslag uit de raad van bestuur van Facebook.

    Wat de ‘Thielisten’ bindt, is een onvoorwaardelijke trouw aan Trump. Aan zijn valse claim dat Joe Biden hem in 2020 frauduleus uit het Witte Huis duwde. En aan het verzet tegen China, migratie en alles wat woke is. ‘Dit is een gevecht tegen het linkse establishment, dat de jobs, waarden en waardigheid van ons volk niets waard vindt’, zei Vance dinsdag

    Jan van Hessche

    *

    VLAAMS BELANG DE GROOTSTE PARTIJ IN VLAANDEREN!

    **

    Vlaams Belang Nieuwsbrief

    *

    Vr 6-5-2022 18:21

    Bekijk deze e-mail in uw browser

    *

    Een ander beleid is echt mogelijk

    Beste Lezer,

    Wij zijn de grootste partij van Vlaanderen. Dat toont de nieuwste politieke peiling van de VRT en De Standaard, waarin we met een score van 22,9% alle andere partijen voorbijsteken. Van harte bedankt dat we steeds opnieuw op uw massale steun kunnen rekenen. We hebben werkelijk de beste sympathisanten van heel Vlaanderen. Nu moeten we blijven doorzetten. Dan is het in 2024 gedaan met dat geld verspillend paars-groen beleid en krijgt de Vlaming eindelijk waar hij ook de vorige verkiezingen voor stemde: een zwart-geel beleid. Vlaanderen behoort aan de Vlamingen toe. En enkel het Vlaams Belang zal dat waarmaken!

    *

    VBTV: Het stikstofdecreet, de onveiligheid op het openbaar vervoer en onze 1 mei-manifestatie in beeld

    -

    In de nieuwe aflevering van VBTV ontvingen we deze week Vlaams parlementsleden Stefaan Sintobin en Carmen Ryheul. We bespraken het stikstofakkoord dat nadelig is voor onze Vlaamse landbouw en hadden het over de onveiligheid op het openbaar vervoer. In onze reportage krijgt u een blik op onze geslaagde en druk bijgewoonde 1 mei-viering. Veel kijkplezier!

    -

    Herbekijk en deel de uitzending.

    Meester Damen in de nieuwste uitzending van ToogPraat!

    In de zevende aflevering van ToogPraat ontvangt Tom Van Grieken topstrafpleiter Walter Damen. Meester Damen figureert al jaren in televisieprogramma's, zoals recent nog in de VTM-reeks De Verraders. Zijn liefde voor voetbal kan hij kwijt als commentator voor de Gazet van Antwerpen, maar ook als bestuurder van Beerschot. Toch verwierf hij zijn pluimen en bekendheid vooral als uitmuntend jurist.

    -

    Van Grieken en Damen laten heel wat pittige thema's de revue passeren: straffeloosheid, IS-terrorisme, hervormingen bij justitie, maar ook traditievoetbal. De aflevering kan beluisterd worden via het YouTube-kanaal. Op ToogPraat.org vindt u alle podcastkanalen. Veel luisterplezier!

    RECHTSE PARTIJEN VERSCHILLEN TE VEEL OM HEN ALLEMAAL EXTREMISTISCH TE NOEMEN’

    Benjamin Biard

    Politoloog (Crisp)

    foto: ©Foto BB

    *

    ‘Rechtse partijen verschillen te veel om hen allemaal extremistisch te noemen’

    Over het vernieuwde Cordon Sanitaire

    *

    Interview - 07/05/2022

    *

    Benjamin Biard is politicoloog en onderzoeker aan het bekende Franstalig-Brusselse Centre de Recherche et d’Information Socio-Politiques (CRISP). Biard is gespecialiseerd in politieke ideologieën in België en Europa. Voor Doorbraak laat hij zijn licht schijnen op de recente vernieuwing van het cordon sanitaire in Franstalig België. Opnieuw weigeren de Franstalige politieke partijen met ‘extreemrechts’ te besturen of zelfs maar in debat te gaan. Dit nadat MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez op de VRT met Vlaams-Belang-voorzitter Tom Van Grieken in debat ging. Bouchez wilde dat er ook een schutskring rond PVDA werd gelegd, maar kreeg nul op het rekest.

    Wat denkt u van het vernieuwde cordon sanitaire in Franstalig België?

     

    Benjamin Biard: ‘Er zijn verschillende invalshoeken. Het principe van het cordon sanitaire gaat al een tijdje mee in Franstalig België. In 1993 werd het cordon van kracht, in 1998 en 2002 werd het herbevestigd. In 2002 werd er de fameuze ‘code van goed gedrag’ toegevoegd aan de afspraken rond de schutskring, en ondertekend door alle voorzitters van de grootste politieke partijen. Vooral die code is de voorbije weken opnieuw erg in de belangstelling komen te staan door het debat tussen MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en VB-voorzitter Tom Van Grieken. Die code schrijft voor hoe de houding van de traditionele Franstalige partijen ten opzichte van het Vlaams Belang hoort te zijn.’

    ‘Het was al een tijdje geleden dat deze code opnieuw werd aangepast, en dat is bij deze dan gebeurd. Het debat tussen Van Grieken en Bouchez bood voor de andere Franstalige partijen de ideale gelegenheid om de schutskring rond Vlaams Belang te vernieuwen. Maar een grote vernieuwing is het niet. De teksten zijn bijna krak dezelfde als in 2002. Er zijn enkele passages toegevoegd die ook debatten op sociale media verbieden.’

    ‘Is het cordon efficiënt? Daarop is het antwoord genuanceerd. Vlaams Belang is er in Vlaanderen steevast electoraal op vooruit gegaan, ondanks de politieke schutskring. Ook heeft die schutskring in Vlaanderen er niet toe geleid dat het VB geen invloed kon uitoefenen op de politieke debatten in Vlaanderen, of op het federale niveau.’

    ‘Anderzijds: in Franstalig België heeft het stug volgehouden cordon – ook in de media – er wél toe geleid dat extreemrechts niet kon groeien, of dat er veel sympathie was voor die politieke richting. Voor de Franstalige partijen is het na het debat tussen Bouchez en Van Grieken bijgevolg niet heel moeilijk om de schutskring aan te houden. Het debat vond ook niet in Franstalig België plaats. Vanuit Franstalig oogpunt vond het in de marge van de partijpolitiek plaats. Daardoor kan de schutskring nu niet fundamenteel ter discussie staan.’

    Wat was eigenlijk de doelstelling van Bouchez? Hij verkoopt zichzelf als iemand die het debat wil aangaan en het Vlaams Belang inhoudelijk wil aanpakken. Toch moet hij nu opnieuw toegeven aan een herbevestigde schutskring. Heeft hij dit verkeerd ingeschat?

    ‘Bouchez zijn strategie om overal en met iedereen in debat te gaan heeft alleszins een flinke deuk gekregen. Bouchez is een communicator die alomtegenwoordig wil zijn. Hij houdt van debat. Tijdens het debat met Van Grieken heeft hij er ook nooit blijk van gegeven sympathie te hebben voor de standpunten van Van Grieken, wel integendeel. Hij heeft gepoogd het VB-discours te doorprikken. Dat is goed om in herinnering te brengen: het was geen debat dat naar een consensus probeerde te streven, maar echte politieke oppositie.’

    ‘Bouchez bijt nu ook niet zo erg in het stof. Zijn strategie om in Franstalig België alomtegenwoordig te zijn heeft geen schade opgelopen. Essentiëler voor Bouchez was dat er in Franstalig België mee gedreigd werd om de MR uit alle regeringen te gooien ter promotie van Les Engagés, het voormalige CDH. Uiteindelijk lag daar de politieke schade voor Bouchez in Franstalig België. Bouchez heeft zijn politieke prioriteiten niet naar voor kunnen schuiven, ook niet in de hernieuwing van de schutskring zoals hij die zag, met inbegrip van de PVDA en andere populistische politieke stromingen.’

    Geen baat bij cordon

    Heeft Bouchez niet geprobeerd om op deze manier de andere linkse partijen in Franstalig België tot een standpunt te dwingen: ‘Willen jullie op termijn de PVDA uitsluiten van regeringsdeelname, of willen jullie dat niet?’

    ‘Dat denk ik niet. Dat zou erg ver vooruitdenken zijn. Bouchez riskeerde door zijn debat extreemrechts te normaliseren. Tegelijkertijd heeft hij – misschien ongewild – het cordon net versterkt en geactualiseerd. De MR wilde het cordon al langer uitbreiden naar PVDA.’

    ‘De Franstalige partijen zijn natuurlijk wel gedwongen geweest om een standpunt in te nemen over hun verhouding tot de PVDA. De hele door MR voorgestelde versietekst viseerde de PVDA indirect doorheen het hele document, door steevast te verwijzen naar ‘alle populistische of extremistische stromingen’. MR wilde het cordon uitbreiden tot iedereen die de extreem, populistisch of niet echt 100% democratisch is. Dat is niet gebeurd, omdat de overige partijen dat niet wilden.’

     

    ‘De andere politieke partijen zouden geen baat hebben bij een cordon rond de PVDA. De PS meent al enkele jaren dat zij wel met de PVDA willen regeren, maar dat de PVDA zelf te weinig bereid is tot compromissen, zoals in Charleroi, Molenbeek of Seraing in 2018 is gebeurd. Mocht een schutskring de PVDA uitsluiten, dan zou dat hoofdargument komen te vervallen. De PVDA zou dan makkelijk kunnen zeggen dat de PS hen er nooit bij wil, terwijl ze toch zo bereid zijn tot regeren.’

     

    Raoul Hedebouw wil niet meedoen met de vernieuwde schutskring rond het Vlaams Belang. Hij beroept zich op een opmerkelijk argument: als unitaire partij die ook in Vlaanderen verkozenen heeft, wil hij dat PVDA’ers met het VB in debat kunnen gaan om de ideeën van het VB te kunnen weerleggen…

    ‘Dat is inderdaad merkwaardig, ja, zelfs enigszins gewaagd. Binnen de PVDA hechten vele militanten van het eerste uur nog aan een radicaal antifascisme. Hedebouw zal het niet makkelijk hebben om zijn standpunt tegenover hen te verdedigen. Hij neemt daar een risico.’

    ‘Bovendien zijn er in het verleden vaak gewelddadige clashes geweest tussen antifascisten en extreemrechts, zoals tussen de PVDA en Hervé Van Laethem, de voorzitter van de rechtse partij Nation en dito beweging L’Assault begin jaren ’90. Van Laethem is daarvoor veroordeeld. Ik wil maar zeggen: vroeger liepen de emoties tussen extreemlinks en extreemrechts snel op.’

    PVDA zegt dan wel inhoudelijk akkoord te gaan met het doel van het cordon, maar in de praktijk steunen ze het cordon niet in Vlaanderen

    ‘De PVDA heeft natuurlijk al met het VB gedebatteerd in Vlaanderen, zoals in het interview tussen Peter Mertens en Tom Van Grieken in De Zondag in 2019. De PVDA heeft zich toen al verdedigd tegen aantijgingen dat ze het cordon gebroken hebben, want in de Vlaamse media bestaat er immers geen cordon. PVDA zegt dan wel inhoudelijk akkoord te gaan met het doel van het cordon, maar in de praktijk steunen ze het cordon niet in Vlaanderen.’

    Vernieuwd charter

    Raoul Hedebouw zegt natuurlijk met een zeker leedvermaak in Le Soir dat hij zich afvraagt wat Ecolo-Groen gaat doen, een partij die ook unitair wil zijn…

    ‘Die situatie is toch enigszins anders, want Ecolo en Groen zijn nog altijd twee afzonderlijke partijen die intens samenwerken. Groen heeft het vernieuwde charter ook niet ondertekend omdat het een Franstalige aangelegenheid is.’

    Vindt u eigenlijk dat het predikaat ‘extreemrechts’ en ‘extreemlinks’ nog opgaat voor VB en PVDA? Historisch gezien mogen er dan wel banden of sympathieën geweest zijn met of voor respectievelijk het fascisme dan wel het communisme van voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Maar als we partijprogramma’s en gedrag van VB en PVDA nu bekijken, dan hanteren zij die standpunten niet meer en schrijven zij zich officieel in in de democratie.

    ‘Het label ‘extreem’ wordt dan ook gebruikt door de traditionele politieke families om bepaalde partijen te diskwalificeren of te delegitimeren. Extreemrechts noemt zichzelf nooit extreemrechts, zelfs Karel Dillen deed dat niet. Het label is dus per definitie subjectief en omgekeerd vergeleken met socialisten die zichzelf socialistisch noemen, en liberalen liberaal.’

    VB en Rassemblement National van Marine Le Pen zijn extreemrechts in die zin dat zij populistisch-nationalistisch zijn. Maar zij respecteren wel de regels van de democratie

    ‘Wetenschappelijk gezien valt de claim over extremisme te objectiveren, maar met die belangrijke opmerking dat rechtse partijen afzonderlijk te veel verschillen om hen allemaal fascistoïde of extremistisch te noemen. Vlaams Belang wordt door de Belgische veiligheidsdiensten niet als een gevaar voor de democratie beschouwd. VB en Rassemblement National van Marine Le Pen zijn extreemrechts in die zin dat zij populistisch-nationalistisch zijn. Maar zij respecteren wel de regels van de democratie. Zij willen de staat niet omverwerpen of een revolutie ontketenen. Het zijn geen neonazi’s.’

    ‘Natuurlijk kunnen andere aspecten van die partijen wel in vraag gesteld worden, zoals hun respect voor democratische waarden, hun dubbelzinnige omgang met de bescherming van minderheden of met de scheiding der machten. Persoonlijk vind ik de Engelse tweedeling tussen far right en extreme right interessanter.’

    ‘Extreemrechts zijn wel Génération Identitaire in Frankrijk – in 2021 ontbonden, of Gouden Dageraad in Griekenland. Dat zijn rechtsextremisten die bereid zijn om met geweld de democratische orde omver te werpen of de rechtsregels te tarten. Ook Schild en Vrienden geeft er in Vlaanderen blijk van dat te willen doen.’

    ‘Bij extreemlinks geldt dezelfde logica. Met betrekking tot de PVDA hanteer ik liever het label ‘radicaal-links’. Extreemlinks, dat waren de CCC in de jaren ’80: zij gebruikten geweld en wilden buiten de democratie treden.’

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Falling into pieces….

    Ha dat is zowat het enige mogelijke besluit, na kennisname van de arrogante Waalse mening over ons, Vlamingen..

    Laat het ons geen tweemaal gezegd moeten worden. %aar, nu het VB toch wordt toegegeven een’democratische visue’ te hebben: voorlopiog geen Yweede Versie van 1302. We wachten verdulidg onze beurt af. Pùdan dubbl-el zo hard toe te slaan?

    Maar jet is en blijft ’n feit, dat ‘ùen’ ons ondeertussr, zal probereb ’n loer te draaien. Wabnt het is algemeen bekend: als er iet de Fraz,ncofonie niert bebalt, zelfs al hebben die zelf jelpen de Xet in elkaarte frutselen, dan vegen ze vierkant hun voeten daaraan…. En alles blijff boj hetzelfde, zelfs met de volle instemming ja zelfs ùedewerking van De bonte Weversbende….

    Uiteindelijk zal er ons, Vlamingen, niets anders overbljven, dan het land te velmaten om (grapje) naar….. Moeskroen te verhuizen…

    *

    Digithalys

    08-05-2022, 17:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    07-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 542 – GELEID DOOR SCHOORRMORRIE & KLEURBLINDEN WERDEN WE INTUSSEN ALS LAMMEREN IN ONS OUDE AVONDLAND NAAR DE SLACTBANK GELEID, TERWIJL DE REGIME PERS ZICH ERAAN VET VINGERDE.

    .

    Vrijdag 6 mei 2022

    GANGSTERS ALS VOORGANGERS

    *

          542 – GELEID DOOR SCHOORRMORRIE & KLEURBLINDEN WERDEN WE INTUSSEN ALS LAMMEREN IN ONS OUDE AVONDLAND NAAR DE SLACTBANK GELEID, TERWIJL DE REGIME PERS ZICH ERAAN VET VINGERDE.

    *

    I N H O U D

    Altijd eerst wijzen naar de splinter in het oog van anderen, om daarbij, de Linckse evidentie zelve, de balk in eigen ogen te verboemen tot het te laat is.

    Elke HUIDIGE dode in de Oekaraïne is er een te veel, maar de miljoenen doden die straks    als vergelding BIJ ONS het loodje zullen moeten leggen, daar moeten we nog even over zwijgen…

    De Nieuwe Europeanen van daarna die daarna onze gouwen zullen bevolkebn eb die nu al druk onderweg of zelfs al bezig zijn, zullen daar, in hun eigen hanepoten wel een andere mening over hebben. Maar waar Linxks zich alsdan zal bevinden?

    Waarsjijnlijk, net als wij allemaal. Ondergronds, waarscjinlijk. Te beziichtigen in massagraven, op beelden genomen vanuit de ruomte…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    05-2022

    DE GROENE AMATEURS

    *

    Bij Groen gaan ze afscheidnemend voorzitster Almaci vervangen door een duo. Er zijn vier relatief onbekende kandidaat-koppels, waarvan de meeste buitenstaanders niet eens het bestaan kenden. Daarmee lopen ze nog maar eens Ecolo achterna en tonen ze aan zelf geen nieuwe ideeën te hebben buiten het in de pas lopen van hun linkse Waalse tegenhangers. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Toen Groen nog Agalev heette, hadden ze zelfs niet eens een voorzitter, alleen maar een ‘secretaris’ en ook dat waren ze elders gaan afkijken, nl bij de communistische Oostbloklanden. Dat heeft hen toen ook geen baat bijgebracht. Bij de volgende verkiezing vlogen ze zelfs uit het parlement, omdat ze de kiesdrempel – die ze, nota bene, zelf mee hadden ingevoerd – niet meer haalden, Dat had wel niet zozeer met die naam te maken maar met het feit dat de partij had deelgenomen aan de regering Verhofstadt I en er o.m. ook de snel-Belgwet had doorgekregen. Ook nu zit Groen in de federale regering en heeft ze niet kunnen beletten dat één van haar dada’s; de kernuitstap, verwezenlijkt kon worden. Ook het alternatief, het plaatsen van luchtvervuilende gascentrales, valt niet bij iedereen in goede aarde en is in feite tegen haar eigen klimaatregels. Het blijft dus armoe troef en dat zal niet beteren zolang de groentjes niet beseffen dat ze geen Belgicistische partij kunnen zijn (zoals ook PvdA in Vlaanderen), terwijl ze alleen maar stemmen kunnen halen in het Vlaamse gewest en Brussel. Rekenen kunnen ze blijkbaar ook niet. Onze Vlaamse groentjes zijn politieke amateurs.

     

    Breaking News

     

    Arrestatie en gerechtelijke achtervolging van ‘tScheldt doen België op wereldwijde lijst van persvrijheid naar beneden tuimelen

    3 mei 2022 BV

    De organisatie “Reporters Sans Frontières” (RSF) bracht vandaag haar jaarlijkse persvrijheidindex uit. Wat te verwachten was, staat nu brandend zwart op wit.

    **

    België, ooit het land met de meest vooruitstrevende wetgeving inzake persvrijheid, is naar beneden gedonderd op de lijst. België heeft nooit een slechtere score gehaald dan vandaag. België staat op de 23ste plaats en moet landen als Jamaica, Namibië en Tsjechië laten voorgaan. Laat het even tot U doordringen. Journalisten kennen meer persvrijheid in Namibië dan in België!

    Dat hoeft niet te verwonderen na bijvoorbeeld het arrest dat onlangs werd uitgesproken tegen ‘tScheldt. Een arrest dat formeel, vanuit de overheid, satire aan banden legt. Geen grotere georganiseerde personvrijheid dan het arrest van rechter S GRANATA. Lees het artikel HIER.

    Ook het arresteren van een medewerker van ‘tScheldt, het organiseren van drie huiszoekingen en het inbeslagnemen van bronnenmateriaal werkte niet bevorderend voor de positie van België op de persvrijheidindex.

    Er is tegelijkertijd ook minder ‘pers’. Zowat alle kranten in België worden gesubsidieerd en behoren grosso modo tot drie groepen, te weten DPG Media, Mediahuis en Roularta. Het door de overheid gedicteerde verhaal dat deze drie groepen op dagbasis de wereld insturen is geen voorbeeld van persvrijheid, maar van persmanipulatie. Dat wat eens krantenredacties waren, zijn nu veredelde copy-paste diensten van de overheid. Zelfs de Vlaamse Vereniging van Journalisten viel voor het geld. Deze obscure organisatie bestond het om een document te fabriceren voor Egbert Lachaert die een langetenen-proces startte tegen ‘tScheldt. In het document staat dat ‘tScheldt geen journalistiek is. Dit unieke document, gefabriceerd voor een politicus die een artikel over zichzelf wil verwijderd zien van een satirische website, werd niet ondertekend, maar draagt wel het briefhoofd van de Vlaamse Vereniging van Journalisten. Het toont de immense lafheid van deze overjaarse vereniging onder leiding van Pol Deltour, de vleesgeworden anti-journalist van onze tijd. Erger, het document werd rechtstreeks aan Lachaert overhandigd, en is voor de rest nergens terug te vinden. Maar Lachaert gebruikte het wel in de rechtbank tegen ‘tScheldt.

    Over personvrijheid gesproken. Lees en huiver wat Nederland overkwam. Ook Nederland is spectaculair achteruitgegaan (ooit op plaats 3, nu op plaats 28). Niet moeilijk, nagenoeg alle media in Nederland zijn in handen van twee Belgische spelers, zijnde DPG Media en Mediahuis. Net zoals deze twee groepen de persvrijheid in België verkwanselden voor het manna van het Regime (vandaar Regimepers), spelen zij hetzelfde spel op de Nederlandse markt. Het adagio van DPG Media staat trouwens gegrift in de voordeur van De Volkskrant “Eerst de centen, dan de krenten”, waarmee ‘krenten’ slaat op ‘inhoud’.

    De lijst wordt aangevoerd door Noorwegen, Denemarken, Zweden en ja zelfs Estland. In die landen blijft het gerecht met haar tengels ver van de media, zeker van satirische tijdschriften. Moesten er in Denemarken huiszoekingen plaatsvinden op de redactie van een satirisch blad om bronnen in beslag te nemen, het land zou te klein zijn. De minister van Justitie en de minister van Media zouden er zonder twijfel hun job bij hebben ingeschoten. Niet zo in België waar de minister van Media, Benjamin Dalle op de spreekwoordelijke payroll staat van DPG Media. We herinneren ons met afgrijzen hoe Dalle in Het Laagste Nieuws (propagandagazet van DPG Media) mocht poneren dat ‘tScheldt de blootfoto’s en masturbatiefilms van zijn BV-vrienden Stan Van Samang, Sean Dhondt en Peter-kijk-een-vinger-in-mijn-kont Van de Veire had gepubliceerd. Iets wat ‘tScheldt nooit gedaan had. We zitten dus met een leugenaar als minister van Media. Niet echt persvrijheid bevorderend.

    De overheid kent nog wel meer slippendragers die hun pen hebben uitgeleend aan politici. De infame Bruno Struys van DPG Media bijvoorbeeld, geen journalist maar een lakei van politica Zelfa Madhloum. Madhloum was betrokken bij een chantagepoging (!) om artikelen over haar van de website van ‘tScheldt verwijderd te krijgen. Toen de chantage mislukte werd ze in haar wraak geholpen door Bruno Struys. Of wat te zeggen van ‘journalist’ Jan Stevens van K(n)a(c)k. Geen dag gaat voorbij of hij wil ‘tScheldt aan Rusland en extreemrechts verbinden omdat ‘tScheldt aantoonde hoe makkelijk het was om een leugen in Knack gepubliceerd te krijgen zolang je Jan Stevens het juiste clickbait voert.

     

    Niet moeilijk dat de jongens van “Reporters Sans Frontières” België bedachten met een schamele 23ste plaats.

     

    Daar waar de meest personvrije uitgevers overladen worden met subsidies allerhande, en woekerwinsten genereren, moet ‘tScheldt het doen met abonnementsgelden.

    Omdat we onderzoeken in cassatie te kunnen gaan tegen het anti-satire arrest van ‘rechter’ S GRANATA, durven we U vragen om steun.

    *

    DE HEISA OM FRONTEX: OOK EEN IDEOLOGISCH GELADEN STRIJD

    **

    **

     

    Vluchtelingen naderen Lesbos in 2020, begeleid door een Brits controleschip in opdracht van Frontex.

    foto: ©AFP

    Europa Express

    Analyse - 06/05/2022 Filip Michiels - Leestijd 6 minuten

    1

     

    In de nieuwe rubriek ‘Europa Express’ krijgt u voortaan op vrijdag nieuws, analyses en reportages over en vanuit Europa. Want, of u dat nu leuk vindt of niet, ‘Europa’ heeft wel degelijk een grote impact op ons dagelijks leven.

     

    Het Europese grensbewakingsagentschap Frontex zit in het oog van de storm. Vorige week nam de Franse topman Fabrice Leggeri abrupt ontslag. Woensdag besliste het Europees Parlement om de uitgaven van Frontex in 2020 niet goed te keuren. Op de achtergrond speelt een veel fundamenteler politiek debat: welke rol kan en moet Frontex precies spelen in onze grensbewaking? En hoe ver kan en mag het daarin dan gaan?

    Grootste slokop

     

    Fabrice Leggeri kwam in 2015 aan het hoofd van Frontex te staan, in een periode waarin zowel het budget als de bevoegdheden van het grensbewakingsagentschap exponentieel aangroeiden. Onder meer als reactie op de almaar grotere vluchtelingenstroom die sinds 2013 richting Europa trok, in de nasleep van de opstand in Libië en de bloedige burgeroorlog in Syrië.

     

    Het agentschap is intussen uitgegroeid tot de grootste financiële slokop van de ruim veertig Europese agentschappen

     

    Toen Frontex – met hoofdkwartier in Polen – in 2004 werd opgericht, beschikte het agentschap over een jaarbudget van zes miljoen euro en enkele tientallen medewerkers. Anno 2022 is dat budget opgelopen tot 757 miljoen euro en gaat het aantal medewerkers richting tienduizend. Eind 2019 besliste de Europese Raad dat Frontex gevoelig meer personeel en technische uitrusting zou krijgen. Ook werd het mandaat uitgebreid om de activiteiten van de individuele lidstaten op vlak van grenscontrole en terugkeerbeleid te ondersteunen. Het agentschap is intussen uitgegroeid tot de grootste financiële slokop van de ruim veertig Europese agentschappen.

    Bewijzen vernietigd

     

    Na maandenlang onderzoek pakte de Europese antifraude-waakhond OLAF eind februari uit met een explosief rapport, dat niet publiek werd gemaakt. Daaruit zou blijken dat het agentschap zich niet enkel schuldig maakte aan de actieve pushback van honderden of mogelijk zelfs duizenden vluchtelingen. Voornamelijk mensen die vanuit Turkije Griekenland trachtten te bereiken, maar ook op de Middellandse Zee en op de zogenaamde Balkanroute van Bosnië naar Kroatië.

     

    Die pushbacks maken nadrukkelijk géén deel uit van het Frontex-mandaat. Leggeri of andere toplui zouden ook actief zijn tussengekomen om bewijzen daarvan te vernietigen. Uit gelekte documenten en onderzoek van onder meer de Duitse krant Der Spiegel en het Frans dagblad Le Monde moest immers ook blijken dat het agentschap gegevens daarover in de eigen databank vervalste. Geen lichte beschuldigingen dus, al dient daar eerlijkheidshalve aan toe gevoegd dat heel wat voorbereidend onderzoekswerk ook verricht werd door NGO’s. Onder meer ECRE – een Europese alliantie die rond migratie en asielrecht werkt en ruim honderd NGO’s vertegenwoordigt – en Statewatch bijten zich al jarenlang vast in Frontex. Zij vertrekken daarbij niet zelden vanuit een nogal linkse politieke agenda.

    Zwiters referendum

     

    De zware kritiek die Frontex de voorbije jaren kreeg, bleef niet zonder gevolgen. Eind vorig jaar besliste het Europees parlement al om 12 procent van het jaarbudget voor 2022 voorlopig te bevriezen, in een reactie op de hardnekkige geruchten over mensenrechtenschendingen. En eerder deze week weigerde het Parlement de zogenaamde kwijting van het budget voor 2020, zeg maar de goedkeuring van de uitgaven die het agentschap dat jaar deed. Later dit jaar volgt daarover nog een definitieve beslissing.

     

    Al die heisa komt voor Frontex ook op een bijzonder slecht moment: op 15 mei moeten de Zwitsers zich in een referendum uitspreken over een stevige verhoging van het budget dat Zwitserland jaarlijks ter beschikking stelt van Frontex. Zwitserland is dan wel geen EU-lid, het maakt als geassocieerd lid deel uit van de Europese Schengen-zone. Vorig jaar besliste het Zwitserse parlement om de jaarlijkse bijdrage meer dan te verdubbelen, van net geen 25 miljoen per jaar in 2021 tot 61 miljoen in 2027.

     

    Onder meer de NGO Migrant Solidarity Network zag dat niet zitten en verzamelde de noodzakelijke 50.000 handtekeningen om hierover volgende week een nationaal referendum te organiseren. Doordat het debat de voorbije weken almaar feller gepolariseerd raakte, dreigt dit nu ook uit te draaien op een bevraging over het bredere Europese migratiebeleid. Bij een negatief antwoord van de Zwitsers zou Zwitserland op termijn zelfs uit de Schengen-zone kunnen verdwijnen.

    Georganiseerde misdaad en mensensmokkel

     

    Nu migratie de voorbije jaren veel prominenter op de Europese politieke agenda kwam te staan – herinner u de recente opschudding over het Britse voornemen om vluchtelingen naar Rwanda over te vliegen voor een asielprocedure – moeten we ook de heisa over Frontex in een ruimer politiek kader zien. Vooral de linkse partijen keken de voorbije jaren met almaar meer argwaan naar de uitbreiding van de middelen én de bevoegdheden van het grensbewakingsagentschap. Het feit dat Frontex nu wellicht zelf zijn boekje te buiten is gegaan – met medeweten of zelfs medewerking van de absolute top – biedt hen nu uiteraard een uitgelezen kans om de rol en aanpak van het grensbewakingsagentschap ter discussie te stellen.

     

    jaarlijks komen er nog altijd zowat 600.000 illegale vluchtelingen de EU binnen

     

    Ook de meeste NGO’s – die al jarenlang pleiten voor een minder streng asiel- en migratiebeleid of zelfs voor open grenzen – zien hun kans schoon. Daarbij lijken ze gemakshalve even over het hoofd te zien dat een doeltreffende en stevige bewaking van de Europese grenzen ook steeds belangrijker wordt in de strijd tegen de georganiseerde misdaad en mensensmokkel. En dat een meerderheid van de Europese bevolking niet méér maar net minder migratie wil. Want ondanks al die miljoenen die jaarlijks naar Frontex stromen, is en blijft het zogenaamde ‘Fort Europa’ toch vooral een goed gekoesterde mythe: jaarlijks komen er nog altijd zowat 600.000 illegale vluchtelingen de EU binnen.

     

    Als er dan al vragen over Frontex gesteld kunnen worden, dan moeten die dus eerder over het efficiënte gebruik dan over de omvang van de middelen van het agentschap gaan. En dan moeten de EU-lidstaten ook consequent durven te zijn: je kan alles wat fout loopt op vlak van asiel en migratie niet afwentelen op ‘Brussel’ en tegelijk blijven vasthouden aan de eigen nationale bevoegdheden om de grenzen te bewaken en daar dan ook nog eens behoorlijk opportunistisch mee omspringen.

    ‘Heksenjacht door links’

     

    ‘We moeten ook het debat durven te voeren over de verandering van het takenpakket van Frontex,’ vindt Europees Parlementslid Assita Kanko (N-VA) die het asiel- en migratiedossier al lang van nabij opvolgt. ‘De migratiecrisis van 2015 was een echte eye-opener op dat vlak. Frontex moest een beroep doen op vrijwillige bijdragen. Het kon immers niet terugvallen op eigen medewerkers. De tekortkomingen in de werking van Frontex werden toen pijnlijk duidelijk en na jaren onderhandeling kreeg het agentschap een nieuw en uitgebreid mandaat. Maar terwijl de EU Frontex meer bevoegdheid en middelen gaf, bleven de politieke steun en het vertrouwen uit. Het is hoog tijd dat de Europese Commissie zich hierover duidelijker uitspreekt.’

     

    Kanko hekelt ook wat zij als de ‘heksenjacht door links’ tegen Frontex omschrijft. ‘Sommige critici van Frontex willen eigenlijk geen systeem om de buitengrenzen te handhaven, en al zeker geen goed terugkeerbeleid. Daarom richten ze hun pijlen op Frontex. Een goede werking van dit agentschap kan hun ideologische visie en politieke agenda immers aardig in de weg staan. Maar intussen vullen mensensmokkelaars hun boten en zakken, en wrijven zich in de handen bij de Europese zelfkritiek en het onvermogen om het probleem bij de wortel aan te pakken. Maar laat me duidelijk zijn: de mensenrechten moeten ten allen tijde gerespecteerd worden, ook door Frontex, en eventuele fraude moet uiteraard bestraft worden.’

    Filip Michiels


     *

    *

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Maar spijtig voor al die gansters en hun dikbetaaldenalopers, zijn er berichten onderweg dat bij hun eigen laatste peilingen, Het Vlaams Belang de GROOTSTE partij van het Land is geworden…

    -

    Als daar maar geen vodden van komen, dan weet ik het ook niet meer.

    *

    Digithalys

    *

    07-05-2022, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    06-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.541 – LIGT DE WERELD STRAKS VOLMET HEMELSE PLEINEN, ZELFS HET FLAGYPLEIN BROESALABAD?

    .

    DONDERDAG 5 MEI 2022

    *

          541 – LIGT DE WERELD STRAKS VOLMET HEMELSE PLEINEN, ZELFS HET FLAGYPLEIN BROESALABAD?

    *

    I N H O U D

    In Mei legt niet alleen iedere vogel ’n ei, maar zijn dus ook de vogels terug. Zelfs Mieke BOEM BOEM van Aaders Gaan Leven is terug in gang ge   schoten…

    Als Groene Pechvogel, ook deze keer?.

    Hier cer zult U lezen hoe we er een vijand bij hebben gekregen.

    Raar hé?!!!! 

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    05-05-2022

    DE TRANSFER SAGA

    In de discussies n.a.v. de verkiezingen van 2024 vergeet men meestal dat de daaruit voortkomende federale regering zal moeten toezien op het terugdraaien van de beruchte noord-zuid transfers. Dit werd mede beslist door PS en MR in de zesde en voorlopig laatste staatshervorming bij de vorming van de regering Di Rupo. De kans is nl groot dat onze Waalse vrienden zullen trachten die terugbetalingen uit- of zelfs af te stellen, zoals ze al meer hebben gedaan met Belgische wetten en akkoorden die hen niet aanstonden. Denk maar aan de artsenquota.

    Mocht het VB, al dan niet als grootste partij, in een volgende Vlaamse regering komen te zitten, dan is de kans nl reëel dat de Waalse partijen een excuus zullen zoeken om het cordon sanitair in stand te houden en zo een stok achter de deur te houden. Wij, Vlamingen, mogen ons daar weer eens niet laten rollen en zullen daarom in 2024 alle Vlaams-nationalistische stemmen meer dan nodig hebben, Ofwel komt er dan een einde aan het cordon, ofwel aan het België zoals we dat nu kennen en dat voor Vlaanderen nefast is.

    ---

    En dan nog een Chinees doordenkertje voor de Poetin-knuffelaars: ‘Wie bij een betwisting het eerst slaat, bekent zijn ongelijk’.

    GEOPOLITIEK

    ECOFASCISME

    **

    **

    Mieke Vogels (2006), gewezen kopstuk van Agalev en Groen.

    foto: ©Reporters

    *

    Hoera, wij hebben opnieuw een vijand

    Commentaar

    Een kwaliteit van de Vlaamse Beweging is het pacifisme. De sterkste symbolen zijn de IJzertoren en het Nooit Meer Oorlog. Die botsen met de geschiedenis en de actualiteit.

    Mieke Vogels is een superpacifist, alhoewel zij nooit aan de IJzertoren zong. Terwijl Vladimir Poetin zijn buurland Oekraïne aan flarden schiet, dreigt met nucleair tuig tegen het westen, de Krim bezet, Georgië aanviel, crapuul oppookt in Transnistrië enzovoort, oreert het groene boegbeeld: ‘België moet uit de NAVO treden, stoppen met wapens te geven aan Oekraïne en geen sancties treffen tegen Rusland’. Waarom? ‘We hebben Poetin nog nodig in de strijd tegen klimaat opwarming.’

    Dan toch maar na zijn veroordeling door een internationaal mensenrechtentribunaal.

    Malligheid van Vogels

    Ik ben geen oorlogsstoker, sympathiseer met vredesacties, was drie jaar ontwikkelingswerker in Congo als plaatsvervangende militaire dienst en sta paf van de malligheid van Vogels. Hoe wrang ook, de geschiedenis leert dat internationale orde over de laatste vier eeuwen telkens slechts ontstond door samenwerkingsverbanden, die zich keerden tegen een gezamenlijke vijand.

    De huidige wereldchaos groeide over de voorbije dertig jaar omdat de USSR als tegenpartij instortte. Vrees en walging voor een gedeelde tegenstander zijn de grondslagen van de vrede en niet de sussende woorden van groene profetessen, academici, kerkleiders en groupies van Ghandi.

    ‘Iets verschrikkelijk aandoen’

    Georgi Arbatov, een Russische politicoloog en Kremlin-adviseur die populair was door zijn vloeiende Engels op de Amerikaanse tv, zei in 1988 spottend tot de VS-kijkers: ‘We gaan jullie iets verschrikkelijks aandoen. Wij zullen jullie beroven van een vijand’.

    Vladimir Poetin is de onverwachte kanarie in de koolmijn door het Gele Gevaar met tanks, bommen en moorden te voorspiegelen

     

    Rusland onder Poetin dicht de lacune en schenkt de NAVO opnieuw wapens, geld en een doel. Het poetinisme is het westelijke voorland van China dat landen van dicht en ver schrik inboezemt. Voor de eerste keer sinds de Koude Oorlog vreest een kritische massa van landen in Europa, Amerika en Azië de bedreiging van hun veiligheid, welvaart en levensstijl. En deze vloeit uit één bron, uit één land: China. De Russen zijn de blanke knechtjes. Vladimir Poetin is de onverwachte kanarie in de koolmijn door het Gele Gevaar met tanks, bommen en moorden te voorspiegelen.

    Uitsluiting

    Professor Kyle Lascurettes, een jonge Amerikaanse theoreticus van de internationale betrekkingen, argumenteert in het geruchtmakende ‘Orders of Exclusion: Great Powers and the Strategic Sources of Foundational Rules in International Relations’ (Oxford University Press, 2020) dat alle belangrijke allianties sedert de 17de eeuw ‘verbanden van uitsluiting’ waren. Ze zijn ontworpen door de overheersende macht om rivalen af te dreigen of klein te krijgen.

    Vrees voor een vijand en niet vertrouwen in vrienden is de grondslag van de Vrede van Westfalen (1648) tegen het Heilig Roomse Rijk en de katholieke kerk, van het Verdrag van Utrecht (1713) tegen Frankrijk, van het Concert van Europa (Wenen, 1815), van het bouwsel van de behoudsgezinde monarchieën tegen de vrijheidsgolf na de Franse Revolutie, van het Verdrag van Versailles (1919) tegen Duitsland en bolsjevistisch Rusland en van de Verenigde Naties (1945) als knots tegen de heropbloei van het nazi-fascisme.

    Koude Oorlog

    De Koude Oorlog leidde snel tot een splitsing van de Verenigde Naties in een sterk verbond van westerse en Aziatische landen enerzijds en een zwakker verbond van USSR-vazallen anderzijds. Alleen de bedreiging van een nucleaire communistische supermacht duwde ruziënde staten in west en oost in een wereldorde.

    Zonder een Koude Oorlog zou Duitsland nooit een lange bezetting van Amerikaanse troepen op zijn grondgebied aanvaard hebben, noch zouden de Britten, de Fransen en de Duitsers hun industriële kracht gebundeld hebben onder de vlag van de Europese Gemeenschap.

    Foreign Affairs

    Ideeën als die van Kyle Lascurettes vind je niet aan de KU Leuven, UGent, VUB of de Franstalige universiteiten. Wie daar internationale betrekkingen doceert zegt en schrijft het minder scherp dan Mieke Vogels, maar dobbert in haar vaarwater, dus, NAVO fuck off.

    Beter dan de slappe kost van onze foreign policy intellectuals is het tweemaandelijkse Foreign Affairs van de Amerikaanse Council of Foreign Relations. Foreign Affairs is een eeuw oud. Het is een blad dat 315.000 exemplaren verkoopt op papier en maandelijks 955.000 bezoekers lokt naar zijn webstek. Het blad publiceert doorbraak-essays, onder meer in 1993 ‘The Clash of Civilizations’ (later een boek) van Samuel Huntington.

     

    Michael Beckley publiceert in het nummer van maart-april (waarin nog geen letter staat over Oekraïne en Rusland) een sterke bijdrage: ‘How Fear of China is Forging a New World Order’ (hoe de vrees voor China een nieuwe wereldorde smeedt). Aanbevolen, het past bij de kijk van Lascurettes. Auteur Beckley is professor politieke wetenschappen aan Tufts University, een privé-onderzoeksuniversiteit met een zeer internationaal perspectief. Het boek ‘Unrivaled: Why America Will Remain the World’s Sole Superpower’ (2018) is zijn trots en de balans tussen de Verenigde Staten en China zijn werkterrein.

     

    Beckley: ‘Nooit was er enige twijfel over wat China wil, omdat de Chinese leiders gedurende tientallen jaren hun oogmerken uiteen hebben gezet en die zijn: de communistische partij aan de macht houden, Taiwan opslorpen, de Chinese zeeën controleren, en China opnieuw zijn rechtmatige plaats geven als overheersende macht in Azië en sterkste land ter wereld’.

    Negatieve mening over China

    Tot eergisteren ageerde het land steels. Vandaag verschroeit China publiek wat er overblijft van de vrije, liberale wereldsamenleving en de vonken veroorzaken een weerbots. De negatieve mening over China is vandaag even hoog als in 1989 met de revolte en de staatsmoorden op Tiananmen.

    Onderzoeksbedrijf Pew Research noteerde vorig jaar dat ruwweg 75 % van de Amerikanen, de Europeanen en de Aziaten een negatieve mening koesteren over China. De Europese Unie doopte China officieel tot een ‘systemische rivaal’. Peking weet dat in Azië en Oceanië onder meer Japan, Viëtnam, India, Australië en Zuid-Korea achterdochtig tot vijandig zijn.

    Wrevel

    De akkoorden die Peking voor kort sloot voor marine basissen op de Salomon

    Eilanden in het hart van de Stille Oceaan wakkeren de wrevel aan. De Verenigde Staten en zijn bondgenoten schoten wakker en koketteren met de democratie als essentieel kenmerk voor het lidmaatschap van een anti-Chinese federatie in vorming.

    De G7 – de zeven rijkste democratische landen met de Europese Unie als waarnemer – neemt het voortouw van de contra-macht en start het Build Back Better World-programma. Daarbovenop heeft de Europese Unie de Global Gateway om landen in ontwikkeling te helpen bij het financieren en bouwen van infrastructuur.

    Concurrentie met China

    De twee initiatieven beconcurreren het Chinese Belt and Road-project. Nederland en de Verenigde Staten werken samen om te beletten dat ASML in Noord-Brabant, de meest geavanceerde onderneming ter wereld voor de bouw van machines voor de vervaardiging van ultra-kleine chips (mastodonten die tot 300 miljoen euro kosten, wie ze ziet is in vervoering), zou verkopen aan China.

    Rond het belaagde Taiwan bestaat een alliantie om Rood China af te schrikken en de zotternij van Poetin scherpt haar waakzaamheid. Michael Beckley: ‘Als China verder gaat met het treiteren van democratieën dan zal dat leiden tot de grootste verandering in een generatie in het gidsen van de internationale gemeenschap. China verdedigt de hiërarchie en de traditie tegen de zogenaamde decadentie en de wanorde van het westen. De geschiedenis van de internationale allianties is er een van wilde wedijver tussen botsende systemen, niet van harmonieuze samenwerking. In het beste moment van zo’n spanningen kiest de competitie het gewaad van een Koude Oorlog. In veel gevallen kookt de rivaliteit over en wordt er geschoten tot een van de twee kanten verpletterd is’.

     *

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    De dagen volgen elkaar in razend tempo op. Tijd dus om de ogen af te wenden van de Poetn en om te kijken naar de Chinezen, die, goed voor hen kunnen bogen op een beschavingg die duizenden jaren ouder is dan de onze.

    **

    Dit alles, gewoon om er aan te herinneren, dat er ooit ’n Vlamig daar Onder Koning is geweest. Uiteraard niet omwille van zijn Vlaams dialect, maar omwille vn zijn haast hemelse intelligentie. Gewoon even nachecken op Wikipedia, Pater Ferdinand Verbiest J.S uit Pittem (West-Vlaandeen) vertelt er U alles over.

    *

     Digithalys

    06-05-2022, 14:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (3)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    05-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.540 – NA HAAST 100 JAAR: EEN NIEUW EN BETER NATIIONAAAL SOCIALISME DAT LUISTERT NAAR DE NAAM NAVO ?

    .

    WOENSDAG 4 MEI 2022

    Met de gebakken peren zitten

    *

          540 – NA HAAST 100 JAAR: EEN NIEUW EN BETER NATIIONAAAL SOCIALISME DAT LUISTERT NAAR DE NAAM NAVO   ?

    *

    I N H O U D

    Zuster UESULA, met haar volle meisjesnaam      eignelijk von der Leyen of zoiets, maar even authentiek DEUTSCH als de Geliefde Führer Aller Germanen, het doet er even niet toe, want zij is gewoonweg de audio-automaat, maar dan in de taal van Schuddespiere, van onze bloedeigen omhoog op de kop gevallen en blijvedn bonzen, Waalse Liberale Dictaror, Le Grand Charles, en soak in STRAATSBURG NAMENS ONS ZLLEMAAL? Eeiropeanen ten aanzien van de hele wereld, de historische woorden, dat Rusland kort en goed uit Oekraine moet verjaagd worden. Als schurfitge honden, maar dat zei ze er niet niet bij. Wijlen Adolf Hitler, Onzaliger Gedachtenis, zou het niet beter verwoord kunnen hebben, toen hij het in 1939 had over Danrzig, die dan nog een zelfstandige republiek was, met Internatop,ale kenetters DZ.

    In KIEV deed Tante Nancy Pelozi uit de USA net hetzelfde in naam van wat ooit de machtithste Miliaire Macht ter wereld was, maar nu ongelukkig genoeg de Wet van de Vergenkelijkheidd van alle Dingen dien te ondeergaan.

    Hun taktiek bestaat er in, elders bij andere volkeren, desnoods met geweld, de Wetten willen gaan dicteren omdat die in eigen land slechts marionetten zijn.

    Maar eerlijk gezegd, wijlen den Dolf had tenmisnte de Eigen Bevolking achter zich.

    Dat, waar Zuster Ursula en Tante Nancy alleen, in opdracht van oorlogsstoker-op-afstand Joe Biden, zichzelf vertegenwoordigen   .

    Met als ennorm gevolg, dat als Rusland ingaat op deze provocaties, WIJ, Europeanen, met d gebakken peren zullen zitten.

    Ach, konden we de Kalender maar doordraaien tot 2024, dan gaan zowel de Eirocratische als de Cobuersche usurpatoren er on

    deruit. In maximum 10 minuten!!!!

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    04-05-2022

    BLITZKRIEG ?

    ‘De mensen in Rusland en Wit-Rusland willen geen ander leven. Ze willen gewoon goed leven. Ze hebben geen ervaring met vrijheid. Ze denken niet na over democratie. Vandaar die keizerlijke vorm van presidentschap die Poetin en Loekasjenko zich kunnen permitteren En ik vrees dat dat nog lang zo zal blijven’

    (Sventlana Elexijevitsj, Nobelprijswinnares Literatuur 2015!.

    ---

    Zo hoort men het ook eens uit onverdachte bron. Vraag is maar of het zo zal blijven als ze enkele duizenden van hun jongens in lijkzakken zullen zien terugkeren uit Oekraïne. Volgens de Britse geheime dienst zou het Russische leger in Oekraïne al zo’n 15.000 manschappen verloren hebben, waarbij 9 generaals, minstens 1.600 tanks en pantservoertuigen, plus tientallen vliegtuigen en drie schepen waaronder de ‘Moskva’, het vlaggenschip van hun Zwarte Zeevloot.

    Rusland mag dan een groot land zijn, het blijft een middelmatig regime dat een grootmacht wil zijn, maar het niet is. Haar bevolkingsaantal zit tussen dat van Bangladesh en Mexico, haar economie tussen Brazilië en Zuid-Korea en haar globale export tussen dat van Zwitserland en Taiwan. Als de olie-uitvoer naar het Westen stopt, verliest het land één derde van zijn export. Hoewel het kan rekenen op een zekere sympathie van niet-gebonden landen, heeft het veel van die sympathie verspeeld door de inval in Oekraïne’.

    De wereld kan alleen maar hopen dat het Rusland van Poetin verzaakt aan het inzetten van de chemische, biologische en/of nucleaire wapens die het bezit, om zo een derde wereldoorlog te vermijden. Daarvan zou niemand beter worden, ook China niet, dat dan zijn belangrijkste afzetmarkt, Europa, zou kwijtspelen.

    VAN GEEST, WANT TOT HEN BEHOORT 1 MEI

    BELGIË

    **

    **

    Bananenrepubliek

    Column - 01/05/2022

    -

    De charlatanerie van poppemie Verlinden scheert nieuwe kerktorens. Ze heeft met haar burgerbevraging over de staatshervorming nog maar eens bewezen dat ze een politiek analfabeet is.

    Moeder Annelies leeft op een elitaire wolk waar ze laatdunkend Latijn tot sibillijns vertaalt. Met de dedain van een wijsneuzige professor presenteerde ze maandag, geflankeerd door minister David Clarinval en staatssecretaris Mathieu Michel, haar frankenstein bevraging. Geen referendum of een advies van de burger. Neen, een brainstorming met de Vlaming. Kostprijs: 2,1 miljoen euro voor ontwikkeling + 1,3 miljoen euro voor promotie. Een wereldvreemd experten-team van drie professoren ontwierp dit gedrocht. Je moet een raket-geleerde met engelengeduld zijn, en zeeën van tijd hebben om de brainstorm te bezeilen, laat staan de haven te bereiken. Door de scrol-marathon van de bevraging steeg vorige week woensdag het aantal patiënten carpal tunnel exponentieel. Frank Vandenbroucke riep eigenaardig genoeg niet op tot een lockdown van de bevraging.

    -

    1 mei: groeps-masturbatie voor schatkist-altruïsten

     

    Wat Sinterklaas is voor kinderen, is 1 mei voor socialisten. De cadeaus voor kameraden vallen uit de lucht en rode kopstukken wekken orgasmes van schatkist-altruïsme op.

    Wat de naïeve, rode slogan krijsende kuddedieren in de sikkel-optochten niet beseffen, is dat ze cadeaus aan zichzelf uitdelen.

    Rode ridders Rousseau en Magnette zoeken door zelfaanbidding en zelfverwenning naar zelfbevestiging

    Ofwel worden de cadeaus betaald met onze belastingen ofwel door de rijken die de brandschatting doorrekenen aan de consument. Rode ridders Rousseau en Magnette zoeken door zelfaanbidding en zelfverwenning naar zelfbevestiging. Anders gezegd organiseren socialisten op 1 mei groeps-masturbaties waarbij ze klaarkomen door cadeaus aan zichzelf te geven. Zalig de armen van geest, want tot hen behoort 1 mei.

    Rijkentaks

    Vandaag loopt iedereen de communisten van PVDA/PTB achterna. Hun waanzinnig dwaas idee van een rijkentaks wordt gekopieerd door Vooruit, PS, Groen, Ecolo en CD&V. Hun steekvlammen zijn in de praktijk niet realiseerbaar omdat er geen vermogenskadaster bestaat, omdat er juridische bezwaren zijn of omdat ze simpel te ontwijken zijn. Maar met 1 mei in zicht toeteren ze er op los.

    Bovendien worden ze allemaal teruggefloten door minister van Financiën Vincent Van Peteghem die zegt dat er geen ruimte is voor ‘spielerei’ tot hij in het najaar zijn voorstel voor fiscale hervorming op tafel legt. De Vivaldi-partijen doen nog maar één iets gezamenlijk. Ze verkopen samen praat voor de vaak en dommelen vervolgens weer in slaap.

    Mes in de rug

    In een interview in Humo haalt Connerie Rousseau zwaar uit naar de Brusselse socialisten. Sinds het ontstaan van de Brusselse gewestregering (1989) zetelen de socialisten er onafgebroken in de meerderheid en tussen 1989 en 1999 en vervolgens sinds 2004 leveren ze de Brusselse minister-president. Socialisten fourneren de burgemeester in Brussel, Anderlecht, Evere, Koekelberg, Sint Gillis, Molenbeek, en Sint-Joost-ten-Node. Daarnaast zetelen ze in de meerderheid van Elsene, Etterbeek, Sint-Agatha-Berchem en Vorst.

     

    Samengevat zegt Rousseau in feite dat de socialisten in Brussel een stelletje amateurs en slechte bewindslui zijn

     

    Rousseau klaagt het falen van het onderwijs en de povere taalkennis aan. De kinder armoede is er zo erg dat de brooddozen niet deftig gevuld geraken. De kinderopvang moet beter. Met andere woorden: het sociale beleid in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest is huilen met de rode pet op. Samengevat zegt Rousseau in feite dat de socialisten in Brussel een stelletje amateurs en slechte bewindslui zijn. Het moet hard aankomen voor socialistische patroonheiligen zoals Pascal Smet, Rudi Vervoort, Catherine Moreau, Ahmed Laaouej en andere rode ridders van het zevende knoopsgat. Luister naar mijn woorden! In de Brusselse kolchozen worden momenteel de lemmeten gewet om snotneus Rousseau te onthalzen.

    Omvolking in Molenbeek

    In hetzelfde interview klaagt playboy-bunny Rousseau de omvolking in Molenbeek aan. Hij wil dat oplossen door de Molenbekenaren Nederlands te leren, zodat ze de gebruiksaanwijzing van condooms kunnen lezen. Nobel flinks idee. Alleen is de reden waarom we ons niet thuis voelen als we door Molenbeek rijden, niet zozeer de taal, maar de woestijn-cultuur en de sandaal-religie van zandstuiver profeten.

    De getaande sjakosdragers die samenhokken bij straatmeubilair en intolerant iedereen die anders is dan hen, racistisch, misogyn of homofoob schofferen, geeft mij geen thuisgevoel. De wandelende pyama’s geven mij geen thuisgevoel. De maghrebijnse klaagliederen die overal weerklinken, geven mij geen thuisgevoel. De straten die meer op soeks beginnen te lijken, geven mij geen thuisgevoel. De shiskabars geven mij geen thuisgevoel. Ik ben multicultureel en aanvaard het multiculturele beeld van België. Maar wanneer één cultuurbeeld overheerst in een bepaalde stad, gemeente of wijk, dan voel ik mij daar niet meer thuis. Is het nu zo fucking verkeerd om dat te zeggen?

    Dit was niet op de afbraak:

    De Vlaamse regering Jambon I wil de fraude van contacttracing-bedrijfjes niet traceren. Aan de christelijke zuilen van roomse schatkistrovers raken is ‘godverdomme’ blasfemie in de Vlaamse doofpotkerk. Liever snel naar de hel (zakkenvullen), dan traag naar de hemel (goed bestuur)

    De beeldenstorm op kunstwerken van Jan fabre stuit op verzet van N-VA. Zou de debatfiche opgemaakt zijn door communicatieadviseur Pol – ik kan mijn pollen niet thuishouden – Van den Driessche?

    Jasmijn Walldorf

     *

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Napoleon heeft het geprobeerd, Hitler heeft het geprobeerrd. Nu is het dus onze beurt om via de Navo, Hoofdkwatrier Elsene, de Russche Beer te castreren.

    Derde keer goede keer? Moge de Hemel ons bijsaan. En vooral mogen onze Regime

    Media ondertuuse toch om de Liefde Gods de mond gesnoerd worden. Want, dank zij de zware subsidies betaald via ONS belastingeld door de samenzweerderige schurkachtige Overheid die hen in leven houden, misleiden zij de massa naar het Beloofde Land van de Totale Vernietiging. Het Verleden geldt als bewijs hiervoor. Sedert ‘Waterloo’ waar Napoleon, het ondererspit dolf - dank zij de hulp van de Russen – is De Grandeur Française afgezakt tot ver beneden de bedelstaat, en werd Nazi Duitsland herdchapen in een maanlandschap dat met hulp van Marchall en tot meerdere eer en glorie van de USA van de zelf-destructie werd gered.

    Binnen enkele dagen kunnen wij het einde van WO II, op 9 Mei 1945 herdenken, waar de triomferende Russische Rote Armee boven op de Reichstag in Berlijn, de Rijks Adelaar ging vervangen door de Rode Dageraad.

    En de The US Army? Die keek, van op veilige afstand, gewoon toe, want ondertussen bezig het kaas van tussen Stalins boterham te halen. Waardoor die, een paar maand later, via het grstolen Duitse Geheine Wapen van de kernexplosie (Operatie Paper Clip) waarmee ze de laatste overlijvende vijand Japan in een paar seonden tijd de keel konden overscjijnden.

    - … als een stem in de woestijn… Maar langer zwijgn voor eelke Burger, van dit Land, staat gelijk met medeplichtigjheid aan Volkerenmoord, voorafgehaa,n, in ons geval, door zelfmoord.

    -

    En ja, Poetin is geen doetje. Het Oekraïnse brodervolk heeft alleen de pech op het verkeerde moment op de verkeerde plaats te wonen.. Ktijgen we dagelijks te zien, tot vervelens toe, o de VRT. Waar het overkopmt, niet om massaal hulp in te roepen voor mrnsselijk medelijden, maar als, net als in de Tweede Wereld, aan het Oostfront te gaan meevechten. Toen was dat, achteerf gezien, een misdaad. Nu, heden te’n dage, als Vlaams Legioensoldaat voor de wereld-woke islamisering, zou dat een weldaad moeten zijn.

     

    Digithalys

    05-05-2022, 17:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    04-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.539 – HET BEGIN VAN DE EUROPESE ONDERGANG SITUEERT ZICH IN 1789 DE FRANSE REVOLUTIE

    .

    Dinsdag 3 mei 2022

    *

    5/5/1821

    dood Napoleon Bonaparte en, nà        WATERLOO, het tot stand komen van dit Kloteland die al decennia lang geen andere reden van bestaan meer heeft, tenzij de zakkenvulerij van een paar dozijn Francofone Zakkenvullers en hun naloprs….

    *

         539 – HET BEGIN VAN DE EUROPESE ONDERGANG SITUEERT ZICH IN 1789 DE FRANSE REVOLUTIE

    *

    I N H O U D

    Robespiere, de guillotine en de dwingelanding, dat alles in Naam der Vrijeid, de Broederlijlkheid en de VOORUUITgang….

    Dezefde volksverlakkerij, die meebracht dat onze voorvaderlijke Relegie er aan is gemoeten, heeft eeuwenlang geduurd. Wereldoorlogen zijn erdoor ontstaan die honderden miljoenen doden hebben gekost. Alles in naam van de Vooruigang… De zeehaven van Antwerpen, tjans de tweede grootste ter wereld, was voor wijlen Napoleon een pistool gericht op het hart van Engeland…

    D wereldstorm blijft echter verder razen: China, het Rode Gevaar, het ‘Democratsisch’

    iberalisme in De Nieuwe Wereld, een herboren Rusland dat, na het Bolsjevisme, ng altijd niet goed weet hoe en wat: aan dat alles wordt in onze dagen een einde in het voortuitzicht gesteld.

    Dit zien we o.a. het best in dit Kloteland. Alles draait, op kosten van Jan Modaal, vierkant. En zij die met inzzet van hun eigen leven, de kentering in de hand hebben, worden als criminelen aan de kant gezet…

    Heoalg nog, Damesen Heren Zaklklenvullers?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    03-05-2022

    AAN ALLE VLAMINGEN

    *

    Ik ben tot de ontdekking gekomen dat er misschien een nieuwe opening is naar de Vlaamse zelfstandigheid. N.a.v. mijn blog van gisteren, 2 mei, waarin ik vaststelde dat de francofonen van dit land nog steeds niets te maken willen hebben, noch willen praten met het Vlaams Belang, roep ik alle Vlamingen op ervoor te zorgen dat het VB in de volgende Vlaamse regering komt te zitten. Als de francofone politieke partijen consequent zijn, zullen ze dan ook niet meer met de Vlaamse regering willen praten en komt dit België tot stilstand.

    Om het VB in de volgende Vlaamse regering te hebben – al dan niet als grootste partij - kunnen we met zijn allen zorgen bij de regionale verkiezingen van 2024.

    Wij, Vlamingen, maken 60% uit van de Belgische bevolking, 70% van de economie en meer dan 80% van de export. Onze werkzaamheidsgraad ligt op 76%, t.o.v. 65% voor Wallonië. Het heeft dan ook geen zin meer dit land in zijn huidige vorm in stand te houden door elk jaar minstens 12 miljard euro van onze eigen Vlaamse welvaart af te staan. Geld dat in de rest van het land uitgedeeld , niet of nauwelijks geïnvesteerd wordt en dus verloren gaat aan de Fédération Bruxelles-Wallonie, Francorchamps en nog van dat moois. Als onze francofonen blijven weigeren te praten met het Vlaams Belang en straks ook niet meer met de Vlaamse regering, mocht het VB er deel van uitmaken, dan is er geen enkele reden om met dit België verder te gaan.

    Vlaanderen moet dan de Senelle doctrine* toepassen, die stelt dat, als België onbestuurbaar wordt en er bv weer geen federale regering meer kan worden gevormd, het Vlaams parlement Vlaanderen moet uitroepen tot deelstaat van het federale België, met als grenzen de bestaande grenzen van het Nederlandse taalgebied. Dat is weliswaar grondwettelijk niet volgens het boekje, maar democratisch volstrekt legitiem, want het Vlaamse parlement, verkozen om Vlaanderen te besturen, is de uitdrukking van het Vlaamse volk. En de wil van het soevereine volk is voor overtuigde democraten het enige wat telt.

       *Wijlen Robert Senelle was een Brusselse grondwetspecialist, die stelde dat België alleen kon overleven met twee autonome deelstaten – Vlaanderen en Wallonië - met een eigen sociale zekerheid en fiscaliteit. Brussel en de Oostkantons konden voor hem alleen subgewesten zijn

    bREAKING nEWS

    *

    Sti(n)kstofpolitiek

    30 april 2022 Roski

    Videospeler

    Er is iets grappigs aan de hand in Vlaanderen. Blijkbaar hebben we zoiets als een Vlaamse overheid. Tijdens corona hebben we daar weinig van gemerkt. Maar nu corona vervangen is door Putin die op ongezonde wijze een Russische vodkaslijterij wil installeren in Oekraïne, blijkt die Vlaamse overheid als een brandnetel plots de kop op te willen steken, als om te zeggen dat Vlaanderen nog steeds meetelt in het federale België.

    Trots maakte die Vlaamse overheid bekend dat ze een steengoed idee heeft, namelijk de boerderij van de Abdij van Averbode sluiten tegen 2025. En sluiten moet men lezen zoals het er staat. Gewoon de boel dicht doen. Want die boerderij is zo stikstofvervuilend dat de Chinezen er in Peking last van hebben.

    In het kort komt het er op neer dat een heel pak politici ongelooflijk bezig zijn geweest om de Vlaamse samenleving tot in haar essentie te verkloten. En wie verkloten zegt komt automatisch uit bij de CD&V. De zuilen rond de CD&V hadden nog maar net het ARCO-spaargeld van 800.000 mensen in rook doen opgaan of op het kabinet van de minister van Landbouw Joke Schauvliege vond men de stinkstofbom uit. Landbouwbedrijven die verdacht werden teveel mest te gebruiken zouden concentratiekampgewijs vernietigd worden.

    Als volleerd Naziste zou Schauvliege er een schabouwelijke techniek op na houden om dergelijke landbouwbedrijven in te lichten. Namelijk met één simpel telefoontje. Op die manier zouden er geen documenten kunnen beginnen rondslingeren die bij het volk zouden kunnen leiden tot zeer grote boosheid. Hoe minder bewijs, hoe beter.

    Een van de landbouwbedrijven die moeten verdwijnen is de boerderij van de Abdij van Averbode. Deze abdij braakt al 900 jaar zoveel stikstof uit dat het Amazonewoud in Peru er wel bij vaart (stikstof doet planten groeien).

    In 2014 werd tegen de paters gezegd dat hun boerderij ‘oranje’ was, een ander woord voor ‘niet genoeg pedoseksuele activiteiten om ons ongerust over te maken’. Het zou ook kunnen dat het betekende dat het om niet genoeg stikstof ging om ongerust over te zijn.

    Op basis van die code ‘oranje’ gaf de Vlaamse Overheid enkele weken later een vergunning af om stallen te mogen… bijbouwen.

    Dat zat zo…. het kabinet van Joke Schauvliege bestond overwegend uit vliegende vissen die leefden van Schau-vliegen en dat zonder enige noemenswaardige kennis van Landbouw. De Schauvliegende cabinettards gingen alle stikstofovertreders bestoken met ‘drempels’. Doorgaans worden drempels geassocieerd met te weinig kiezers om relevant te zijn als politieke partij. In dit geval beslisten de vliegende Schauvissen dat een boerderij die minder dan 5 procent van de kritische drempel van haar gebied behaalde, nieuwe vergunningen kon krijgen om bijvoorbeeld een extra megastal te bouwen. Tijdens het bewind van Joke explodeerde de totale stikstofdruk dan ook. (Fast forward… in 2021 zou de rechter deze aanpak als onwettig beschouwen).

    De prestaties van Joke om Vlaanderen extra te belasten met stikstof kwamen ter ore van het Koninklijke Hof. Eind 2014 werd Joke dan ook beloond met de “Commandeur in de Leopoldsorde“.

    Omdat er in Vlaanderen meer dan 100 boerderijen op de concentratiekamplijst werden geplaatst brak er een mini-landbouwoorlog uit. Gegrepen door het protest van blozende boerinnen en breedgeschouderde boeren bond de overheid in.

     

    De overheid verschoof op de kaart de voormalige ‘zoekzone‘ rond de abdij. Hierdoor verdwenen meer dan 50 boerderijen van de concentratiekamp-lijst. Het perverse effect van dit systeem van zoekzones was dat sommige boerderijen die eerst ‘oranje’ waren, zoals de Abdij van Averbode, plots ‘rood’ werden.

    Toen een cabinettard van Schauvliege merkte dat er enkele nieuwelingen op de rode lijst stonden vond hij er in 2015 niet beter op dan de betrokken boerderijen even te… bellen. Om hen droogweg te zeggen dat ze voor 2025 hun boeltje moesten sluiten. Geen aangetekende brief, geen gewone brief, geen vonnis, geen arrest, geen fax….. niets, nada, één telefoontje.

    Terwijl Schauvliege zich vertwijfeld afvroeg of er geen gifpil bestond om haar uit haar lijden te verlossen, staken ondertussen twee andere Vlaamse, nu ja, bitches hun hoofd om de hoek: Hilde Crevits en Zuhal Demir.

    Hilde Crevits deed waar ze al jaren goed in was, namelijk de instelling die ze leidde tot op het bot verneuken. Het is niet voor niets dat het onderwijs in Vlaanderen gezakt is tot op het niveau van dat van Kazachstan. Zo waar we hier staan, dat laatste is geen satire. Crevits was en is “Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw”. Dat is een mondvol woordsperma na een orale beurt politieke postjesverlakkerij. Tijdens het bewind van Crevits werden de voorbereidingen getroffen om een aantal landbouwbedrijven te laten sneuvelen, de Abdij van Averbode het eerst. Zeg niet dat we de overheid niet verwittigd hebben van de toxische leiderschapscapaciteiten van La Crevits.

    Zuhal Demir werd ondertussen “Vlaams minister van Omgeving, Justitie, Toerisme en Energie”. In die functie verdedigde ze het ‘stikstofakkoord’ alsof de grote groene boomgifkikker in haar tuin met uitsterven bedreigd werd door de flatulerende koeien van de Abdij van Averbode.

    Omdat ondertussen iedereen in de Vlaamse regering die prottende koeien van Averbode weg wilde, stuurde Demir aan op de inzet van mobiele vernietigingsamfibische voertuigen. De koeien van Averode konden dan lokaal in deze overheidscammionettes ge-eutanaseerd worden als ze op ere-woord verklaarden nooit Vlaamse politici in hun dromen te zullen achtervolgen na hun dood.

    Nog niet genoeg

    De Dames van Politiek en Lichte Zeden, Zuhal, Hilde en Joke dachten dat ze de sector bij hun teelballen hadden. En dat hun Ivoren Toren Politiek zou leiden tot minder stikstof. De sector onder leiding van beenhouwer Piet Vanthemsche ging echter in het verweer tegen het gekonkelfoes van de Drie Vlaamse Lichten der Politieke Dynamiek.

    En wat doet de politiek als ze op haar vingers wordt getikt? Ze belt enkele bevriende (lees gesubsidieerde) journalisten op.

     

    Die brengen dan daags na het protest van de paters van Averbode een vunzig artikel waarin staat dat de Abdij van Averbode betrapt werd op grote nalatigheden, onzorgvuldigheden en één enkel slecht aflopend afvoerputje. De media, Het Nieuwsblad en De Standaard op kop, speelden hun rol als Regimepers schrikwekkend goed. Zo schreven ze gisteren: “Illegale slachtvloer ontdekt op abdijboerderij Averbode”. In werkelijkheid ging het om een aparte vloer waar de paters een 16-tal varkens per jaar slachten voor eigen gebruik. Voor elke slachting kregen ze toestemming van de gemeente. Maar dat bleek niet voldoende. Ze moesten zogenaamd ook toestemming hebben van de Vlaamse Overheid. Kafka in het kwadraat. Net vol

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    In Mei legt iedere vogel ’n ei. En j,a inderdaad: het zit er dus aan te komen. De Modale Vlamintg heeft de ogen open getrokken – zie Guvaal hierboven - en realiseert zich eindelijk dat hij het zelf zal moeten doen. Elk op zijn eigen plaats. Maar KIEZEN doen we samen allemaal op dezelfde lijst.

    Wèg de armoe-zaaierij van de Francofone pretentie op o,er kosten en wèg hun nalopers die deken met ’n woordje Frans de Tijd van Napoleon te kunnen doen terugkeren.

    Gewoon, beste mensen, ’n stuljke verder in de Gschiedenis terugkijken. Wij due HIER en NU leven en werken zijn de verre nazaten van het Volk dat Vlaanderen ooit RIJK heeft gemaakt n niets staat voortaan nog in de weg om niet tot datzelfde niveau terug te keren.

    Werkgelenheid zat, tot ver over de grenzen. Waarom dus nog langer wachten? De Viering Nieuwe Wijze van de Hiogdag van Een Mei was daar ’n goede inzet voor.

    Allen dus in ’t gelid, om, ieder op zin plaats, van klein tot groot, van Kuisvrouw tot Oondernemer, iedere minuut van elke dag, als voorbereidig te gebruiken voor de verkiezingen van de Laatste Kans, Mei 2024. Om eindelijk te laten zien, dat DIT ONS LAND IS, en wij geen Vreemde Meesters in het Land meer dulden.

    Binnen afzienbare tijd komt er misschien een perfecft gericht bommetjej, dat krachtig genoeg is om de Brusselse kankerplek van de aardbodemweg te vegen. De Poet is tot aales in staat, en de Navo lokt het steeds duidelijker uit. Sleeping Joe aast op de oorlog met Rusland: de beste manier om de Amerikanen in het verweer te jagen en om den Donald moneddood te maken..

    En net als in vroegere tijden, zuillen de Lage Landen weer het slaachtveld van Europa worden.

    Werk aan de winkek dus voor de broodschrijvers van onze Verkochte Pers, om de ogen te richhten op wat er werkelijk toe doet: het redden van het eigen vel.

    Vroeger zouden we gebeden hebben: Liefste Lieve Vrouwke van vlaanderen, redt Uw Volk. Maar in onze jaren is er geen kat meer die zich nog iets soortgelijks herinnert. Op de Weversgilde hoeft men ook niet meer te rekenen. Die zitten alleen nog te konkelfoezen hoe ze, samen met de Kleuroartijen, zullen kunnen overleven om als Partij hun zakken nog verder te kunnen vullen.

    **

    Harop de trompe steekt. De boeien los, de banden breekt!

    *

     

    Digithalys

    04-05-2022, 16:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 538 - HET RAD DER GESCHUEDENIS WORDT VOOR VLAANDEREN OPNIEUW HET RAD VAN FORTUIN

    MAANDAG 2 MEI 2022

    Met de V van Vooruit….

    *

     

    2 MEI. NAAMDAG ST OMER, WAAEVAN DE OORSPRONKELIJKE naam   AUDOMARUS was….

    Sint Odomar???? Wie zou daar nu nog van wakker liggen, van al wie daar woont?

    Maar verdorie, toen leefden daar onze verre vooorouders en die spraaken toen zeker geen Frans. Want Frankrijk, dfat was al eeuwenlandg hun aartsvijand…

    Zou een goed onderwserp van gesprek kunnen zijn tussen Marine Le Pen en Tom van Grieken, waar de Belgische Francofonie ingeruild wordt voor Fnans- Vlaanderen, als vorm van restitutie voor de Koninklijke diefstal uit 1713 bij de zogenaamde Vrede van Utrecht.

    Misschien met als toegifte van onzentwege, ’t tCommèke die daar beter op z’n plaats zou zitten

         538 - HET RAD DER GESCHUEDENIS WORDT VOOR VLAANDEREN OPNIEUW HET RAD VAN FORTUIN

    *

    I N H O U D

    Ja, ’t zijn droeve tijden

    als het oorlog wordt.

    Als men mensen slacht lijk dieren

    Als het mensenbloed bij beken stroomt….

    Dit is een kinderversje uit mijn prilste jeugd, die teruggaat tot Maart 1943, het jaar waarin onze Pa (39 jaar oud), in volle oolrogstijd, overleed. Fleuritis. Paaard & wagen moeten inleveren door de Bezetter. Die Zaterdag, van vóór dag en dauw, bij regen en ontij de ganse dag in groep moeten staan wachten. Thuis gekomen met een zware hoest en de volgende zaterdag reeds gestorven. Bij gebrek aan de minste medicatie….Ons Ma bleef alleen achter op de wereld met 5 kleine kinderen…. En neen, toen bestonden er nog geen Sociale Zekerheden. En op de Duitsers hoefden we toch niet te rekenen…. Due hadden, na Stalingrad, adere dingen aan het hofd dan de sociale Vooruitgang. Alhoewel ze zichzelf de Nationaal Socialisten noemden die coor eens en voor altijd met het Kapitalisme zouden afrekenen.

    Deze versjes schoten me te binnen, toen ik gisteren ‘t Sloefke bezig hoorde te keer gaan tegen het Vlaams Belang. ’t Ventje kan het naelijk niet aan, dat ie de kleinste heeft, en dat er aan Zijn Rijk ’n einde dreigt aan te komen. Dat zijn portemonnee-Kameraden moeten plaats ruimen voor anderen en beteren…..

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    02-05-2022

    VB IN DE 1 MEI KIJKER

    *

    Eén mei was dit jaar, ondanks de opheffingen van de meeste coronaverplichtingen, een mager beestje in Vlaanderen. Er was meer volk op de bedevaarten naar Scherpenheuvel dan in de optochten van wat er overblijft van links. Opvallend daarbij was de uitval van ons zingend konijn naar het Vlaams Belang dat hij verweet nog nooit iets verwezenlijkt te hebben. Dat is niet moeilijk, als men weet dat de partij van Tom Van Grieken nooit een kans heeft gekregen mee te kunnen spelen. Wie niets mag doen, zal ook niets verkeerd doen. We kunnen alleen maar hopen dat hier na de volgende verkiezingen, zeker de regionale in 2024, verandering in komt.

    In Wallonië was het wel iets spannender, sinds de communisten van de PTB er op vooruit blijven gaan ten koste van de socialisten van Magnette. Die laatste verwijt dan weer niet die communisten, maar de liberale MR van alle zonden tegen de zgz democratie, terwijl beide partijen coalitiepartners zijn binnen de Paarsgroen+ regering. Niet alleen de PS, maar ook Ecolo en ‘Les Dégagés’ hebben het nog altijd niet verteerd dat baardman Bouchez het heeft aangedurfd op Tv in debat te gaan met Tom Van Grieken. Ze verkiezen nog altijd hun eigen DDR. Mocht het VB straks deel uitmaken ven de nieuwe Vlaamse regering en de francofonen consequent blijven weigeren ermee te praten, dan praten ze ook niet meer met Vlaanderen en zou dit België wel eens eerder dan verwacht aan zijn einde kunnen komen!

    *

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    HARELBEKE. 1 MEI 2022.

    De geboortestad van Peter Benoit, ooit het middenpunt van de vlasindustrie en dus ook vanaf de opkomst van de Rooien, het cenrtrum van de Socialisistische meeëters (met de handen in de broekzekkken) van de ganse streek – niettegestaande het een Dekenij was in de Kerkelijke Hiërarchie – vierde gisteren inderdaad weer mee. Zij het in mineur. Volgens WTV, die het toch wel met andere woorden zei, met een deelname van amper een paar honderd meelopers. Graris ‘n paar biertjes, achteraf, ziet U… In feite de kortste 1 Mei-stoet sedert jaren….

    En pertang, de zon scheen voldoende…. Aan het weer lag het dys niet. Waaraan dan wel?

    ZALIG DE ARMEN VAN GEEST, WANT TOT HEN BEHOORT 1 MEI

    BELGIË

    **

    **

    Bananenrepubliek

    Column - 01/05/2022

    -

    De charlatanerie van poppemie Verlinden scheert nieuwe kerktorens. Ze heeft met haar burgerbevraging over de staatshervorming nog maar eens bewezen dat ze een politiek analfabeet is.

    Moeder Annelies leeft op een elitaire wolk waar ze laatdunkend Latijn tot sibillijns vertaalt. Met de dedain van een wijsneuzige professor presenteerde ze maandag, geflankeerd door minister David Clarinval en staatssecretaris Mathieu Michel, haar frankenstein bevraging. Geen referendum of een advies van de burger. Neen, een brainstorming met de Vlaming. Kostprijs: 2,1 miljoen euro voor ontwikkeling + 1,3 miljoen euro voor promotie. Een wereldvreemd experten-team van drie professoren ontwierp dit gedrocht. Je moet een raket-geleerde met engelengeduld zijn, en zeeën van tijd hebben om de brainstorm te bezeilen, laat staan de haven te bereiken. Door de scrol-marathon van de bevraging steeg vorige week woensdag het aantal patiënten carpal tunnel exponentieel. Frank Vandenbroucke riep eigenaardig genoeg niet op tot een lockdown van de bevraging.

    -

    1 mei: groeps-masturbatie voor schatkist-altruïsten

     

    Wat Sinterklaas is voor kinderen, is 1 mei voor socialisten. De cadeaus voor kameraden vallen uit de lucht en rode kopstukken wekken orgasmes van schatkist-altruïsme op.

    Wat de naïeve, rode slogan krijsende kuddedieren in de sikkel-optochten niet beseffen, is dat ze cadeaus aan zichzelf uitdelen.

    Rode ridders Rousseau en Magnette zoeken door zelfaanbidding en zelfverwenning naar zelfbevestiging

    Ofwel worden de cadeaus betaald met onze belastingen ofwel door de rijken die de brandschatting doorrekenen aan de consument. Rode ridders Rousseau en Magnette zoeken door zelfaanbidding en zelfverwenning naar zelfbevestiging. Anders gezegd organiseren socialisten op 1 mei groeps-masturbaties waarbij ze klaarkomen door cadeaus aan zichzelf te geven. Zalig de armen van geest, want tot hen behoort 1 mei.

    Rijkentaks

    Vandaag loopt iedereen de communisten van PVDA/PTB achterna. Hun waanzinnig dwaas idee van een rijkentaks wordt gekopieerd door Vooruit, PS, Groen, Ecolo en CD&V. Hun steekvlammen zijn in de praktijk niet realiseerbaar omdat er geen vermogenskadaster bestaat, omdat er juridische bezwaren zijn of omdat ze simpel te ontwijken zijn. Maar met 1 mei in zicht toeteren ze er op los.

    Bovendien worden ze allemaal teruggefloten door minister van Financiën Vincent Van Peteghem die zegt dat er geen ruimte is voor ‘spielerei’ tot hij in het najaar zijn voorstel voor fiscale hervorming op tafel legt. De Vivaldi-partijen doen nog maar één iets gezamenlijk. Ze verkopen samen praat voor de vaak en dommelen vervolgens weer in slaap.

    Mes in de rug

    In een interview in Humo haalt Connerie Rousseau zwaar uit naar de Brusselse socialisten. Sinds het ontstaan van de Brusselse gewestregering (1989) zetelen de socialisten er onafgebroken in de meerderheid en tussen 1989 en 1999 en vervolgens sinds 2004 leveren ze de Brusselse minister-president. Socialisten fourneren de burgemeester in Brussel, Anderlecht, Evere, Koekelberg, Sint Gillis, Molenbeek, en Sint-Joost-ten-Node. Daarnaast zetelen ze in de meerderheid van Elsene, Etterbeek, Sint-Agatha-Berchem en Vorst.

     

    Samengevat zegt Rousseau in feite dat de socialisten in Brussel een stelletje amateurs en slechte bewindslui zijn

     

    Rousseau klaagt het falen van het onderwijs en de povere taalkennis aan. De kinder armoede is er zo erg dat de brooddozen niet deftig gevuld geraken. De kinderopvang moet beter. Met andere woorden: het sociale beleid in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest is huilen met de rode pet op. Samengevat zegt Rousseau in feite dat de socialisten in Brussel een stelletje amateurs en slechte bewindslui zijn. Het moet hard aankomen voor socialistische patroonheiligen zoals Pascal Smet, Rudi Vervoort, Catherine Moreau, Ahmed Laaouej en andere rode ridders van het zevende knoopsgat. Luister naar mijn woorden! In de Brusselse kolchozen worden momenteel de lemmeten gewet om snotneus Rousseau te onthalzen.

    Omvolking in Molenbeek

    In hetzelfde interview klaagt playboy-bunny Rousseau de omvolking in Molenbeek aan. Hij wil dat oplossen door de Molenbekenaren Nederlands te leren, zodat ze de gebruiksaanwijzing van condooms kunnen lezen. Nobel flinks idee. Alleen is de reden waarom we ons niet thuis voelen als we door Molenbeek rijden, niet zozeer de taal, maar de woestijn-cultuur en de sandaal-religie van zandstuiver profeten.

    De getaande sjakosdragers die samenhokken bij straatmeubilair en intolerant iedereen die anders is dan hen, racistisch, misogyn of homofoob schofferen, geeft mij geen thuisgevoel. De wandelende pyama’s geven mij geen thuisgevoel. De maghrebijnse klaagliederen die overal weerklinken, geven mij geen thuisgevoel. De straten die meer op soeks beginnen te lijken, geven mij geen thuisgevoel. De shiskabars geven mij geen thuisgevoel. Ik ben multicultureel en aanvaard het multiculturele beeld van België. Maar wanneer één cultuurbeeld overheerst in een bepaalde stad, gemeente of wijk, dan voel ik mij daar niet meer thuis. Is het nu zo fucking verkeerd om dat te zeggen?

    Dit was niet op de afbraak:

    De Vlaamse regering Jambon I wil de fraude van contacttracing-bedrijfjes niet traceren. Aan de christelijke zuilen van roomse schatkistrovers raken is ‘godverdomme’ blasfemie in de Vlaamse doofpotkerk. Liever snel naar de hel (zakkenvullen), dan traag naar de hemel (goed bestuur)

    De beeldenstorm op kunstwerken van Jan fabre stuit op verzet van N-VA. Zou de debatfiche opgemaakt zijn door communicatieadviseur Pol – ik kan mijn pollen niet thuishouden – Van den Driessche?

    Jasmijn Walldorf

    *

    *

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Hier spreekt op deze blog geen Partij Leider. Gelukkig nog maar ook, want anders zouden de scherven al lang in ’t rond vliegen. Ondergetekende is alleen maar ’n simpele piot die uit noodzakzlijkhed des gebods terugvecht vanuit de loopgraven. Loopgraven zijn de landschappen uit WO I rond het Iepeerse waarin die is opgegroeid. Met praten alleen komt men er nooit! Ni Dieu ni Maître. Maar dan in het meest authentiekeVlaams en lijk ’n ‘Brigand’ uit de Boerenkrijg. Met ’n Kruiske van Vader en Moeder. Een Kruiske zoals Guido Gezelle over schreef, dat het het eerste was dat men hem vragen leerde…

    -

    Waarom deze hoogdravende woorden?

    Wel, omdat ik al ’n heel tijdeke aan m’n rechter kleine teen voel, dat de veerliezende zakkenvullende Kleurpartijen zullen proberen te redden wat er nog te reden valt. Door met de moed der wanhoop een soort Nieuwe Vederlands Reddende Partij uit de grond te stampen. Ge kent dat soort volk toch!!!!!!

    Anders gaan ze er aan: weg de mandaten, wèg de poen en dus onderweg naar den Dop….

    Zelfs bij Het Leger des Heils geraken die niet meer binnen.

    Hoe dat proberen te voorkomen of te beletten? Gewoon door alles op zijn beloop te laten. De Kiezer, die al la,g overtuigd is, heeft het laatste word en dat Woord is Heilig.

    *

    Digithalys

    02-05-2022, 17:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!