MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    06-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.237 - HET ZONDAGDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT SJAREL ROI – HOOFDSTAD VAN DE VORSTELIJKE CRIMINALITEIT –ONDERWEG OM HET CIRCUS VAN DE EUSSR TE WORDEN?

    .

    237 - HET ZONDAGDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    *

     

    *

    ZONDAG 6 SEPTEMBER 2020

    *.

      DEEL iII

    *

    *

    GEROLF ANNEMANS: ‘CHARLEROI IS BEGRAAFPLAATS BELANGRIJKE GERECHTELIJKE DOSSIERS’

    De zaak Chovanec staat niet alleen

    -

    Interview - 04/09/2020 Winny Matheeussen - Leestijd 9 minuten

    -

    De zaak Chovanec lijkt alsmaar verder te escaleren. Het Slowaakse parlement stemde unaniem een resolutie om het dossier in handen te geven van de Europese Commissie. Het moge duidelijk zijn dat in Slowakije geen spaander heel blijft van vertrouwen in de Belgische justitie.

    Dossier besnuffelen

    Annemans verklaart waarom hij dit heeft gedaan. ‘In een tweet had ik al aangegeven dat ik als lid van de Bendecommissie gestoten was op het feit dat heel dat dossier begraven was in Charleroi. Ik heb daarin de vergelijking gemaakt met de zaak Chovanec en de donkere achtergronden van het Bendedossier. Dat heeft me geïnspireerd om in te pikken op de resolutie van het parlement in Bratislava. Ik ken de voorzitter van het Slowaakse parlement, Boris Kollár (Sme Rodina), zeer goed. Hij is, samen met zijn partij, ook lid van ID. Hij is de initiatiefnemer van de resolutie, die unaniem werd goedgekeurd.’

    In de resolutie vraagt het Slowaakse parlement aan de Europese Commissie om de zaak Chovanec eens te besnuffelen

    ‘In de resolutie vraagt het Slowaakse parlement aan de Europese Commissie om de zaak Chovanec eens te besnuffelen, omdat noch het Slowaaks parlement, noch de familie van Chovanec nog vertrouwen heeft in het Belgisch systeem. In afwachting heb ik Reynders aangeschreven om even deze Belgische zaak ter hand te nemen, ook al was hij in die periode zelf minister van Buitenlandse Zaken.’

    Artikel Zeven

    Er is niet echt een manier voor Slowakije om hun resolutie Europees af te dwingen. Annemans legt uit. ‘De Slowaken schieten met hun resolutie eigenlijk in alle richtingen. Eén van die richtingen is de Europese Commissie. Maar die kan alleen optreden in toepassing van wat heet The Rule of Law. Dat gaat dan eigenlijk over artikel Zeven van het Europees Verdrag. Dat is een zware procedure, zoals men die nu al jaren tracht te voeren tegen Polen en Hongarije. Hun wordt onder andere verweten dat er problemen zouden zijn met een corrupt rechtssysteem en het ontbreken van een onderscheid tussen de regering en het gerechtelijk apparaat. Die landen kunnen tot op heden die boot nog steeds afhouden.’

    -

    ‘Het spreekt vanzelf dat als het Belgische dossier door diezelfde mangel wordt gehaald, het er niet goed gaat uitkomen. Wat er nu in Charleroi gebeurt, is minstens even zwaarwichtig als wat men Polen en Hongarije tracht te verwijten. Dat komt niet goed uit en er zal dus zeker nooit een procedure volgens artikel Zeven op gang gebracht worden voor mijnheer Chovanec. Maar dit moet wel geprobeerd worden, want in mijn ogen is wat wij de laatste decennia in Charleroi allemaal gezien hebben zo ernstig dat we het naar het Europese niveau moeten tillen.’

    Begraafplaats voor gerechtelijke dossiers

     

    https://doorbraak.be/zaak-chovanec-gerolf-annemans-charleroi-is-begraafplaats-voor-belangrijke-gerechtelijke-dossiers/?utm_source=newsletter-2695&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

    °

    VIVALDI-PARTIJEN STRIJDEN OM WETSTRAAT 16

    Kleurt de Wetstraat 16 straks rood of blauw? De meningen van MR-voorzitter Bouchez en sp.a-voorzitter Rousseau lopen uiteen. ©Georges Louis Bouchez

    Erik Ziarczyk

    Vandaag om 16:00

    -

    Terwijl pre-formateur Conner Rousseau (sp.a) zegt dat de volgende premier best uit de grootste politieke familie komt - lees: de socialisten - eist MR-voorzitter Bouchez de Wetstraat 16 op voor Sophie Wilmès.

    -

    MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wil dat Sophie Wilmès ook in de nieuwe Vivaldi-regering premier blijft. Dat stelde hij in de uitzending 'C'est pas tous les jours dimanche' op de zender RTL-TVI. Bouchez wees op het evenwicht in de regering en op de populariteit van Wilmès in het zuiden van het land. In De Zevende Dag had ook Waals minister Jean-Luc Crucke (MR) een lans gebroken voor Wilmès.

    -

    In dezelfde uitzending zei sp.a-voorzitter Rousseau dat het tegen vrijdag duidelijk moet zijn wie de nieuwe federale premier wordt. Rousseau is samen met Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert aangesteld tot preformateur. Het duo is van plan eind volgende week bij de koning een formateur voor te stellen, die dan ook zal aantreden als regeringsleider.

    Paul Magnette

    Rousseau zei in De Zevende Dag dat de onderhandelingen over een Vivaldi-coalitie goed verlopen. Maar de demarche van Bouchez wijst op een felle strijd achter de schermen om het premierschap. 'In normale tijden zou de grootste partij, de PS dus, de premier leveren', zei Rousseau bijvoorbeeld. En dan is PS-voorzitter Paul Magnette meteen de grootste kanshebber.

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Sjarel Roi….

    War bedoelt de Gerolf eigenlijk met ‘DE BENDE’? De Bende van Nijvel? Of DE BENDE VAN LAEKEN? Waarmee onderverzwegen bedoeld wordt die elitaire sex-bende op de terugweg uit la Douce France, met in de koffer van een van hen die vele geheime bandopnmes die op de parking van dat grootwarenhuis, ba des schietpartij, werden wdg gertist….

    -

    Rodelpraat       jes die nooit werden onderzocht want Koninklijke Pinsen zijn nu eenmaal onschandbaar?

    -

    Goed zo, Gerolf. Op hoop van zege. Net voor de 30-jarige verj       ring van die van Nijvel, maar goed op tijd voor de moord op de Slavaakse “zakenman’ en vooral voor d reden warom. De doodsteek voor dit Kl-Land? Tja, dan is er ook geen nieuwe ‘Regering’ meer nodig.


    Sjarel Roi….

    En war als Pau Magnete/kanniete premier moet worden? Moeten we straks dan spreken van Magnifiekroi? Popol Il Magnifico…

                                  

     

    06-09-2020, 20:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.237 - HET ZONDAGDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBI DE FRINTEN GRAVEN ZICJ INOM ZEKERLIJK NIET TE LAAT TE KOMEN VOOR EEN TWEEDE PIRAATEN-KABINET VAN Z KKZBVULERS.

    .

    237 - HET ZONDAGDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    *

     

    *

    ZONDAG 6 SEPTEMBER 2020

    *

    *.

          DEEL iI

    *

    *

    WANNEER JOACHIM COENS VAN STRATEGIE VERANDERT

    06/09/2020 Jules Gheude - Leestijd 4 minuten

    -

    De vijftiende februari publiceerde Le Vif mijn opiniestuk ‘Als CD&V de N-VA loslaat, pleegt ze politieke zelfmoord’. Vandaag, zestien maanden na de verkiezingen, is België nog altijd op zoek naar een volwaardige regering.

    De informateurs en verkenners volgden elkaar in strak tempo op, en al spanden ze zich nog zo in, er kwam geen oplossing tevoorschijn. In maart heeft dan de gezondheids-crisis het mogelijk gemaakt dat er met steun van enkele oppositie-partijen een ‘kabinet’ kwam met een gelegenheids-meerderheid, maar binnen een paar dagen moet premier Wilmès opnieuw het vertrouwen vragen. Die vervaldag is het die de partijen ertoe aanzet nieuwe posities in te nemen en hun strategieën bij te stellen.

    -

    Het blauw-groene communiqué

    Er kwam al wat beweging in toen de koning de tandem Paul Magnette-Bart De Wever aanduidde. Tot op dat moment had de PS bij alle goden gezworen dat ze nooit met de nationalisten aan tafel zou zitten. Dat kwam er dan toch van en bij die gelegenheid zagen we dat de PS-voorzitter een belangrijke doorstoot in de staatshervorming moest aanvaarden, in confederalistische zin.

    -

    Dit verloop van zaken deed de voorzitters van MR en Écolo al meteen een gezamenlijk communiqué de wereld insturen, waarin zij hun innige verknochtheid aan België beleden. Dat terwijl iedereen weet dat ze daarvoor niets anders deden dan elkaar bevitten.

    Nog zo’n verandering van strategie: al had haar zwakke kiesresultaat de CDH ertoe aangezet een stap opzij te zetten en zich te herbronnen, nu, gezien de blijvende blokkering, zegt ze haar verantwoordelijkheid te willen nemen.

    CD&V blaast een ander deuntje

    Aan Vlaamse kant verandert ook de CD&V het geweer van schouder, en aanvaardt ze deelname aan de onderhandelingen met het oog op de vorming van een regering van liberalen, ecologisten, socialisten en christendemocraten. Joachim Coens heeft voor die coalitie al een doopnaam bedacht: Avanti. Vooruit dus, zonder N-VA, terwijl men klaar en duidelijk de verbintenis was aangegaan om de band met De Wever niét te verbreken, en geen regering te zullen dulden die in Vlaanderen minoritair is.

    Zeker, Joachim Coens heeft verklaard zich niet tevreden te zullen stellen met een sausje op zijn Belgisch, noch met de goedkeuring van een nieuwe abortuswet. Hij weet dat een meerderheid in Vlaanderen zo’n wet verwerpt. En evenmin is hij vergeten dat de idee van confederalisme begin jaren negentig door zijn partijgenoot Luc Van den Brande gelanceerd werd. Voor de Vlaamse christendemocraten is er dus geen denken aan de ‘tandpasta in de tube terug te duwen’.

    Het overleven van CD&V

    Dat Open Vld en CD&V samen met de N-VA in de Vlaamse regering zitten maakt hun positie des te delicater, en die partij federaal laten vallen zou onvermijdelijk het vertrouwen daar op de proef stellen.

    De CVP-staat is veraf vandaag. Ze maken niet meer het mooie weer in het koninkrijk. Met haar 15% heeft de partij veel ingeboet van haar vroegere glorie toen Gaston Eyskens, Leo Tindemans, Wilfried Martens, Jean-Luc Dehaene, Mark Eyskens, Yves Leterme en Herman Van Rompuy de nummer zestien betrokken.

    -

    Decennia lang was de partij de belichaming van de verdediging van de fundamentele belangen van Vlaanderen. Zij lag aan de oorsprong van de ingrepen die de geleidelijke ontmanteling van het koninkrijk bewerkstelligden en de Vlaamse natie gestalte gaven. Vandaag komt die rol toe aan N-VA en Vlaams Belang die samen meer dan 40% van de kiesintenties toegemeten wordt.

    -

    het overleven van de CD&V

    Nu gaat het om het overleven van de CD&V. Het is duidelijk dat Joachim Coens in de juiste positie zit om de prijs op te drijven. Men hoort wel eens dat hij het eersteministerschap zou opeisen voor …. Koen Geens. Er wordt dezer dagen een subtiel spel gespeeld.

    Instrumentalisering van een drama

     

    De affaire Chovanek kwam de N-VA uiterst ongelegen. Dat Jan Jambon op Binnenlandse Zaken zat op dat moment maakte de positie van Bart De Wever kwetsbaar. En dus wijzigde Joachim Coens zijn plan: met zijn bereidheid toe te treden tot een federale coalitie zonder N-VA toont hij van goede wil te zijn om de situatie te deblokkeren.

    Maar hij neemt zich ook voor streng bij zijn eisen te blijven. Nu kan men er een lief ding op verwedden dat die niet ingewilligd zullen worden, en in dat geval kan hij zeggen dat hij de Vlaamse belangen niet heeft verloochend.

    Want wat de meeste Franstaligen ook mogen denken, het nationalisme reikt verder dan de grenzen van N-VA en Vlaams Belang. Vergeten we niet dat destijds Yves Leterme het kartel van CD&V en N-VA boven de doopvont hield. En vergeten we evenmin wat oud-minister Stefaan De Clerck zei: de band tussen nationalisme en christendemocratie zit in het Vlaamse DNA.

    -

    de eenheid van de ‘liberale familie’

    En wat Georges-Louis Bouchez niet mag vergeten als hij de belgicistische snaar bespeelt en op de eenheid van de ‘liberale familie’ wedt, zijn de woorden van Bart Somers in 2006 in Le Soir, toen hij nog partijvoorzitter was: ‘In mijn politieke generatie geven we voorrang aan de regionale Vlaamse belangen.’

    Afwachten wat het wordt…

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Ach, die Joachim, half Stiller half Godot, aan zijn bril kan het niet liggen, die bril ziet er geleerd genoeg uit En duur. Vooral duur. Die feegt hem een dure, kostbare en dis niet te vertrouwen blik! De blik van een geboren en getogen… loser…

                                 

     

     

    06-09-2020, 18:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.237 - HET ZONDAGDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT DIT DIS DE DAG DER DAGTEN: 6 SEPTEMBER 2020 WAAR DE KIEM WERD GELEGD VOOR DE NIEUWE ZEVENTIEN PRVINIËN LEIDER VAN EEN RIJK EN WELVAREND EURIOPA.

    .

    237 - HET ZONDAGDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    *

     

    *

    ZONDAG 6 SEPTEMBER 2020

    **.

        DEEL i

    *

    *

    *DE IJZERBEDEVAART WAS VAN IN HET BEGIN EEN 'VERBROEDERINGSDAG' VAN STRIJDENDE LEVENDEN MET IN DE STRIJD GESNEUVELDEN.

    ©BelgaImage / Pieter-Jan Vanstockstraeten

    *

    Terugblik naar de eerste IJzerbedevaart

    De overlevenden gaan in dialoog met de gesneuvelden

    -

    04/09/2020 Nick Peeters - Leestijd 9 minuten

    -

    ‘Gij zendt telegram op telegram aan uw koning en aan de ministers, maar uw eigen gekozenen durft gij niet bij de lurven pakken! Ik wensch u daadkracht, vooral tegenover hen, die dichtbij u staan!’ Deze strijdbare en actuele woorden werden uitgesproken door priester-dichter Cyriel Verschaeve. Ze klonken helder op een vergadering in het kader van de Joe Englis-hhulde die van zaterdag 4 tot maandag 6 september 1920 plaatsvond in de Westhoek.

    Herdenkingscomité

    Het voornoemde IJzersymbool was naast frontsoldaat ook een geroemd kunstschilder. Toen hij begin september 1918 in Steenkerke ten grave werd gedragen, ontstond de idee om alle gesneuvelde Vlaamse frontsoldaten na de oorlog publiekelijk te herdenken. In het augustusnummer van De Vos — het maandblad van VOS Vlaamse Vredesvereniging vzw — stond al een opmerkelijke getuigenis van Oscar Dambre te lezen. Deze geëngageerde Vlaming was actief bij de vzw Bedevaart naar de Graven van den IJzer. Hij stelde in 1924 dat de Vlaamse oud-strijders in de korte nasleep van de Eerste Wereldoorlog ‘het plan [hadden] opgevat om ieder jaar een Vlaamse Volksbedevaart naar de IJzergraven in te richten. Het zijn verbroederings-dagen van strijdende levenden met in de strijd gesneuvelden, van grote betekenis voor heden en toekomst van ons verder leven en het lot van Vlaanderen’.

    een algemeen gedragen herdenkingscomité

    Aan de basis van dit alles lag het inspirerende karakter van Joe’s persoon. Al in zijn sterfjaar richtten prominente Vlamingen een Joe English-comité op. Daarin zetelden niet enkel Verschaeve, maar ook Juliaan De Vriendt, professor Frans Daels, priester Hugo Verriest, Emiel Hullebrouck, Stijn Streuvels en Joris Van Severen. Zij stelden zich als doel een album uit te geven, een monument op te richten en in Brugge een Joe English-dag te houden. In 1919 ontvingen niet alleen de leiders van de Vlaamse studentenverenigingen en de Vlaamse oud-strijders, maar ook geestelijken, politici en kunstenaars het verzoek om een algemeen gedragen herdenkingscomité te vormen. De West-Vlaamse benedictijn Aubert-Tillo van Biervliet beschreef in 1985 in een artikel voor het tijdschrift Vlaanderen dat de ‘schoonste hulde hem werd gebracht op de eerste IJzerbedevaart in Steenkerke van 4 tot 6 sept. 1920′. [1]

    De Vlaamse oud-strijders

    wee weken voor de Joe Englishhulde stelde een aanwezige op een VOS-vergadering in Brussel nog de vraag of het moment niet was gekomen om het Verbond der Vlaamsche Oud-Strijders een radicalere Vlaamse koers te laten varen. De oprichting van een sterk antimilitaristische en anti-patriottische organisatie was in die tijd voldoende om verdacht gemaakt te worden door het Belgische systeem. De huldeplechtigheid was een buitenkans voor de oud-strijders om hun Vlaamse gevoelens te etaleren. Op de vooravond van de plechtigheid genoten de al gearriveerde ‘Vossen’ in Veurne van een voordracht met lichtbeelden, verzorgd door advocaat Arthur De Groeve. Zondagmorgen volgde na een misviering een bezoek aan Joe’s graf in Steenkerke. Naast een bloemenhulde en een vlaggenfeest vond daar de onthulling plaats van zijn gedenkteken. Daarna trokken de honderden aanwezigen, waaronder veel oud-strijders en studenten, in een optocht naar Veurne.

    -

    lieten ze zich bijzonder kritisch uit over de verwezenlijkingen van de toenmalige Belgische regering

    De Vossen toonden zich gedurende het herdenkings-weekeinde ongevoelig voor verwensingen uit belgicistische hoek. Integendeel lieten ze zich bijzonder kritisch uit over de verwezenlijkingen van de toenmalige Belgische regering. Op een afzonderlijke vergadering in de namiddag van 5 september 1920 bespraken de oud-strijders in het ‘Hof van Commerce’ in Veurne de politieke toestand van dat moment. Oud-strijder Juliaan Platteau modereerde de vergadering. Hij stelde er dat zijn collega’s het recht hadden ‘te spreken namens het Vaderland’.

    Tegenwerking door de Belgische staat

    Tijdens zijn toespraak herdacht Platteau Joe English als oud-strijder, als kunstenaar en als Vlaamse strijder. ‘Kenden wij hem niet allen persoonlijk, wij kenden zijn kunst. In hem huldigen wij al onze gevallen Vlaamsche makkers, wier gedachten wij zullen doen zegevieren.’ De spreker waarschuwde daarbij de aanwezigen voor de ‘officiële tegenwerking’ vanwege de Belgische staat. Die wilde zo de Vlaamse zelfbeschikkings-strijd de kop indrukken.

    -

    Meegaander dan Verschaeves uitspraak over het ‘bij de lurven pakken’ van de eigen gekozenen lanceerde Platteau vervolgens een oproep om de volksvertegenwoordigers, die door de hulp van de oud-strijders in 1919 verkozen waren, te ondersteunen. Als gevolg van zijn antimilitarisme en zijn Vlaamsgezindheid deed hij ook beroep op de Vossen om gezamenlijk het Frans-Belgische Militair Akkoord van september 1920 te verwerpen en te proberen om een tweede schending van de heldenhuldezerkjes te beletten. Ook volksvertegenwoordiger Adiel Debeuckelaere sprak daarop kort over het Frans-Belgisch verbond, dat volgens hem ‘een belemmering betekende van onze vrijheid’.

    Nostalgie naar een zuivere, dynamische Vlaamse beweging

    Uit de bovenstaande uitspraken van de Vlaamse oud-strijders blijkt een duidelijke behoefte onder de aanwezigen op de hulde om te rouwen om de oorlogsslachtoffers en deze ook te herdenken. Er speelden nog andere factoren mee, die een Vlaamse manifestatie op dat ogenblik noodzakelijk maakte. Zo vormden de politiek-maatschappelijke ontwikkelingen tijdens de jaren 1919 en 1920 in België — volgens het dit jaar verschenen februarinummer van de Joe English, Kunstschilder vzw-nieuwsbrief — eveneens een belangrijk element.

    -

    ons gezamenlijk doel: Vlaanderen vrij!

    Een uitspraak van advocaat De Groeve tijdens het weekeinde sprak dan ook boekdelen. Hij zei tot de Vlamingen: ‘Organiseert u! Streeft, buiten en boven alle andere geschillen, naar ons gezamenlijk doel: Vlaanderen vrij!’ Het Vlaams-nationalistische blad De Schelde gaf de spreker, zoals ook Verschaeve met zijn citaat dat dient als inleiding, volkomen gelijk in een persverslag. ‘De Vlaamsche kiezers moeten van hun mandatarissen eischen, met alle kracht eischen, dat zij werkelijk in het belang van Vlaanderen handelen! Zoo niet – buiten!! (…) Naar den voorgrond alles wat ons vereent! Naar den drommel alles wat ons verdeelt!’ [2]

    Toekomstgericht en internationaal

    Het was duidelijk dat de organisatoren van en de deelnemers aan de hulde zelf een jaarlijks evenement tot stand probeerden te brengen met een duidelijke missie, waarin alle participanten zich herkenden. Co English en Piet Debaere van de voornoemde vzw beschreven de tastbare resultaten treffend door te wijzen op een doorheen de decennia interessant programma met enthousiasmerende sprekers, een grafmonument, publicaties voor en na het gebeuren, enzovoort. ‘Ten slotte werden er inhoudelijk naast de dodenherdenking en het leven en werk van Joe English, ook thema’s behandeld die actueel toekomstgericht en zelfs internationaal waren. Zoals het Frans-Belgisch militair akkoord, de Ierse strijd voor zelfstandigheid, de emancipatie van de vrouw, de maatschappelijke verantwoordelijkheid van kunstenaars en intellectuelen, en natuurlijk de eigenheid van de Vlaamse samenleving en cultuur’, aldus de kleindochter van Joe English en haar partner. [3]

    Sober, maar puur

    Het herdenkingsweekeinde mocht dan wel een sober karakter hebben, toch bleef de samenkomst een leven lang nazinderen in de hoofden van een aantal aanwezigen. Bewijs van deze bewering wordt geleverd door Filip De Pillecyn in zijn ‘Face au Mur’ uit 1979. In dit na zijn overlijden gepubliceerde oorlogsdagboek beschreef De Pillecyn in een tekstje getiteld ‘Herinnering’ zijn gevoelens op zondag 19 augustus 1945. De dag waarop normaal gezien de IJzerbedevaart had moeten plaatsvinden. In zijn barak hadden geïnterneerden kentekens gemaakt, zoals een op een stukje karton getekend IJzerkruis dat ze op hun jasomslag spelden.

    *

    **

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Het kan geen toeval zijn dat onze mensen, Het culturele Doorbraak zowel als de Partij Vlaams Belang, precies, dag-op-dag 100 jaar geleden, via het Volk, oproepen om de eigen Vlaamse ‘Verkozenen’ op te roepen om aan de Stem van het Eifen Volk Eerst gehoor te geven.

    -

    Is het ok louter toeval, dat daarbij telkens namen met een bijklank van ‘herwaarts’ op de voorgrond treden? In 1920 Joe Englischin, 2020 Tom van Grieken. Nog meer bewijs dat de Vlamingen een volk zijn van kosmopolieten die voeling hebben over de hele wereld? Ook weer toeval dat de Eerste TSCHELDT geleid werd door de betreurde Bert Murrath, wiens verre voorvader een geducht Turks veldheer moet zijn geweest?

    En de twee Arteeldes, vader en zoon, kwamen die nu van Gent of van Artevelde? En was de Grootste Vlaamse Graaf-Generaal ooit, Flips De Stoute (1342-1404), Graaf van Vlaanderen én vn Bouirgodië dan ook geen ‘aangespoelde? ?

    -

    Gods wegen zijn wonderbaar, of niet soms? Maar wa Hij bewaart, is wel bewaard*           *                      

     

     

    06-09-2020, 08:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    05-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.236 - HET ZTEDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT HET ORDE-WOORD IS GEGEFVEN. WAAR WACHTEN WE NOG OP? MAAR OPGEPAST VOOR DE GAS-BOETES WANT DE SRRAFFEN VOOR NIET-NOODZAKELIJKE VERPLAATSINGEN ZULLEN DE PAN YURSWINFEN.

    .

    236 - HET ZTEDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    *

     

    *

    ZATERDAG 5 SEPTEMBER 2020

    *.

         DEEL III

    *

        @tomvangrieken

    15u30

    Paars-groen + CD&V is #nietmijn-regering en ook niet die van de meerderheid van de Vlamingen. We moeten het verzet op een democratische manier organiseren. In de parlementen, in de televisiestudio's, op sociale media, maar ook op straat. Het Vlaams Belang is er klaar voor!

     *-*-*-*

    .

    Radio Klara Vast gedraaide plaat.

    Buiten de muzikale Omlijding die precies met de dag religieuzer wodt

    *

    **

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Crypte IJzertoren

    *

    Deze oproep hing al vele weken in de lucht en eindelijk is het dan zo ver. De TVG begint vaart te maken.

    In naam van het IJzer Testament, moet nu ook de tweede grootste partij de rangen sluiten. Saam vereend in vreigd’ en nood - Als d’ene sterft is d’andere ook dood.

    -

    Nooit meer oorlog. Mar na ons bloed, nu ook eindelijk ons recht    UB.

    De geest van de rotsduiker van Maeche-les-Dames zou dan, meer dan 100 jaar, na zijn gebroken Koninklijke Belofte, eindelijk rust kunnen vinden.

    *

    Het ijzer smeden terwijl het heet is.

     

    Een enige gelegenheid om eindelijk af te geraken van al dat gezaag over dat Rode virus het drugs-terrotisme en het wangdrag der ‘jongeren’. Berichten over ordentelijke orde-handhaving en gestage afkalving van de goesting om verder de dieperik in te tuimelen.

                   

     

    05-09-2020, 18:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.352 - DE DOORBRAAK WERELD TRIP NAAR DE WELDADEN VAN HET SOVJET IMPERIUM O DIE HEEEELIJKE BEVRIJDING VAN DAT VERFOEID STALISNIME DOOR DE DUITSE NATIONAAL SOCIALISTEN…. ENIG GEVOEL VAN RKENNING?????

    .

    352 - DE DOORBRAAK WERELD TRIP NAAR DE WELDADEN VAN HET SOVJET IMPERIUM

    **

    *

    ZATERDAG 5 SEPTEMBER 2020

    **

    COLLABORATIE UIT OVERTUIGING

    EEN RUSSISCH ECHTPAAR TEGEN DE BOLSJEWIEKEN

    *

    Olympiada Poljakova was een journaliste, literatuur-critica en activiste binnen de Russische emigratie. Ze schreef onder het pseudoniem Lidija Osipova ‘Dagboek van een collaborateur’.

    foto: ©Vladimir Batsjev

    https://doorbraak.be/collaboratie-uit-overtuiging/?utm_source=newsletter-2651&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

     

    -

    Olympiada Poljakova was een journaliste, literatuur-critica en activiste binnen de Russische emigratie. Ze schreef onder het pseudoniem Lidija Osipova Dagboek van een collaborateur. Poljakova werd in 1902 geboren in Novotsjerkassk in het zuiden van Europees Rusland. In 1919 trouwde ze met Nikolaj Poljakov, een 13 jaar oudere hoogleraar geschiedenis. Het paar is fel gekant tegen het bolsjewistische regime en verhuist voortdurend binnen de immense Sovjet-Unie om aan denunciatie en arrestatie te ontkomen. De Duitse inval in 1941 biedt hen kansen.

    Op de vlucht binnen de Sovjet-Unie

     

    Dissidentie tijdens het interbellum betekende vooral de nek niet te veel uitsteken. Nikolaj werkt onder andere als docent geschiedenis aan verschillende ‘onbeduidende instituten’, maar ook als portier, nachtwacht en administratief medewerker.

    -

    Ook Olympiada wisselt nogal eens van ambacht. Over haar tijd als boekhouder van een Moskous ziekenhuis in de jaren dertig schrijft ze: ‘De leidinggevende arts, de magazijn-chef en alle andere hooggeplaatste partijleden stolen als de raven. Alles wat ze maar konden pakken, ging mee. Er was niemand die er ook maar iets van zei. Op een keer nam een verpleegster een stuk witbrood mee dat een patiënt had laten liggen. Ze wilde het aan haar kind geven. Ze werd betrapt en kreeg vijf jaar werkkamp.’

    Interne emigranten

    De nog jonge communistische staat was voor velen een ramp gebleken. Aan het begin van de jaren dertig was er in de Sovjet-Unie een hongersnood die net zoveel slachtoffers eiste als het totale aantal doden dat viel in de Eerste Wereldoorlog. In 1940 was de gemiddelde levensverwachting van vrouwen 41 en die van mannen 38 jaar. Niet alleen aristocraten en oud-gedienden uit het Witte Leger waren tegen de Sovjets, maar mensen van alle leeftijden en uit alle sociale lagen.

    -

    Zelfs een groot aantal jongeren die waren opgevoed met Lenin, communistische marsen en de rode vlag, hadden weinig op met de onbehouwen nieuwe staatsmacht. Openlijk verzet was echter dodelijk. Er ontstond een grote groep van zogenaamde ‘interne emigranten’. Voor het oog van de samenleving waren ze grijze muizen die hun werk naar behoren verrichten, alleen in vertrouwelijke kring konden ze hun gal spugen. En wachten tot het moment daar was om eindelijk af te rekenen met de gehate communisten. De komst van de Duitsers werd door hen als een enorme kans gezien.

    -

    Dit verdomde regime heeft alles van ons afgepakt, zelfs onze liefde voor het vaderland

    In 1941 wonen Nikolaj en Olympiada in het stadje Poesjkin ten zuiden van Sint-Petersburg. Ze zagen de nazi’s als ‘een tijdelijk kwaad dat duidelijk te verkiezen was boven het bolsjewisme dat veel gevaarlijker was.’ Op 22 juni 1941 noteert Olympiada in haar dagboek: ‘Heel Rusland wacht op de overwinning van de vijand. Om het even wie. Dit verdomde regime heeft alles van ons afgepakt, zelfs onze liefde voor het vaderland.’ En op 19 september 1941: ‘Eindelijk: DAAR ZIJN DE DUITSERS! Eerst was het moeilijk te geloven. We kwamen uit de bunker en zagen ze gewoon over straat lopen. Twee Duitse soldaten.’

    Sicherheitsdienst en badhuis

    Tijdens de eerste maanden van de bezetting woont het echtpaar in het voormalige conservatorium, waar ze een kamer delen met twee anderen. Er heerst hongersnood en de enige kans op broodwinning ligt in een samenwerking met de Duitsers. Na kennismaking met een Wolga-duitser die als tolk werkt, krijgt Nikolaj van de Sicherheitsdienst (SD) die zetelt in het CatharinaPpaleis, de voormalige zomerresidentie van Catharina de Grote, de opdracht een historisch onderzoek te schrijven over de ‘geschiedenis van het badhuis’. De achterliggende gedachte moet volgens de SD zijn dat de Germanen het badhuis in het oosten hebben geïntroduceerd. Het eerste contact is gelegd en als vergoeding mag de uitgehongerde ‘professor’ een aantal keren soep komen eten in de kantine van de beruchte staatsinlichtingendienst van Reinhard Heydrich. Ook krijgt hij van de burgemeester toestemming boeken te redden uit de bibliotheken van leegstaande landhuizen en appartementen.

    -

    Het thema ‘badhuis’ achtervolgt de Poljakovs. Via een kamergenote krijgt Olympiada werk als ‘ontsmettings-specialist’ in het plaatselijke badhuis. In een ketel moet ze de kleren van de krijgsgevangenen koken, terwijl de gevangenen zelf ‘grondig worden gereinigd’ ter voorkoming van tbc en andere ziekten. Hier komt aan haar aanvankelijke euforie over de Duitsers langzamerhand een einde: ‘Ik hoorde achteraf hoe een oudere krijgsgevangene door een bewaker werd doodgeslagen en een van de badhuisvrouwen de Duitser aanviel. Ik ben blij dat ik het niet heb mee moeten aanzien.’ En iets verderop: ‘De Duitsers zijn vreselijk onbeschaafd. Tijdens het eten laten ze ongegeneerd winden en boeren. Zelfs de grootste lomperd onder de Russische boeren zou zoiets nooit doen. En dat zijn dan de zogenaamde ‘Herrenmenschen‘, zonen van Goethe en Schiller…’

    Hongersnood

    Het leven in Poesjkin, dat slechts 23 kilometer is verwijderd van het omsingelde Leningrad, is door de voortdurende bombardementen en beschietingen zeer zwaar. Ook de levensmiddelenschaarste laat zich voelen. Een groep invaliden uit het tehuis voor gehandicapten stuurt een verzoekschrift aan de Duitse commandant: ‘Wij verzoeken om toestemming de lichamen van overleden bewoners als voedsel te mogen nuttigen.’

    -

    De Duitser is hierover zo woedend dat hij het tehuis laat evacueren. Olympiada Poljakova: ‘Zoals we inmiddels weten, eindigt zo’n evacuatie naar alle waarschijnlijkheid in een massagraf bij Gatsjina. Of het nu fascisten of communisten zijn, in wreedheid en onmenselijkheid doen ze in niets voor elkaar onder.’

    Een nieuw begin in Pavlovsk

    In de lente van 1942 raakt Olympiada besmet met vlektyfus. Door de voortdurende honger is ze aan het einde van haar krachten. Ze heeft voor zichzelf de hoop al opgegeven. Maar na een maand in het hospitaal komt ze er weer bovenop. Het paar ontmoet bovendien een SD’er uit München met wie ze vriendschap sluiten. Hij voorziet ze van levensmiddelen en biedt een nieuwe kans: Nikolaj wordt directeur van de school in Pavlovsk. Drie kilometer ten zuidoosten van Poesjkin en dus verder van het front. Ze krijgen een appartement toegewezen met een keuken die ze delen met een ouder echtpaar.

    -

    Boven hen wonen enkele jonge vrouwen die vaak Duitsers ontvangen. Op een vroege morgen stormen enkelen, na een nachtelijk feestje bij de dames boven, de kamer van de Poljakovs binnen ‘op zoek naar partizanen’. Olympiada herkent een Belgische Oostfronter. Ze dreigt in het Frans hem bij de commandant aan te geven over het bezoek bij de twee vrouwen boven. De Belg en zijn makkers verlaten het appartement onverrichter zake. Later hoort ze op de Kommandantur dat twee Duitse soldaten het huis noemen: ‘Daar moeten we in ieder geval niet meer naar toe. Onder die twee meiden woont een oude heks die in het buitenlands vervloekingen uitspreekt.’

    -

    Door haar mensenkennis en enkele toevals-treffers maakt ze naam als ‘waarzegster’

    -

    Al dan niet gebruik makend van deze weinig vleiende woorden, legt Olympiada zich toe op het voorspellen van de toekomst met tarot-kaarten. Ze krijgt een vaste clientèle onder Russische vrouwen die omgaan met Duitse soldaten en officieren en daardoor goed in de levensmiddelen zitten. Door haar mensenkennis en enkele toevalstreffers maakt ze naam als ‘waarzegster’. De vrouwen stoppen haar als dank voor haar ‘gave’ brood, margarine, kunsthoning, meel en zelfs worst toe. Samen met het rantsoen van haar man begint het leven er weer rooskleuriger uit te zien. Ook Duitse officieren komen naar haar seances.

    De blauwe divisie

    In de zomer van 1942 arriveert de ‘Blauwe Divisie’ in Pavlovsk. Dit is een Spaanse eenheid van vrijwilligers die aan Duitse zijde dient. Olympiada leert de tolk van de Spanjaarden kennen, een Russische emigrant die in de Burgeroorlog aan de zijde van Franco vocht. Hij helpt haar voor een steek-penning aan een baantje als opzichter van de wasserette voor de Spaanse vrijwilligers.

     

    Op 25 augustus 1942 schrijft ze hierover: ‘De Spanjaarden hebben onze voorstelling over elegante en trotse mensen danig teleurgesteld. Het zijn kleine, drukke draaikonten, net aapjes. Ze zijn altijd goed voor oplichterijen en diefstalletjes. In dat opzicht doen ze ook een beetje aan zigeuners denken. Aan de andere kant zijn ze goedgeefs en openhartig. Alle meisjes die vroeger met de Duitsers heulden, zijn direct naar de Spanjaarden overgestapt. De Spanjaarden zelf zijn ook gek op de Russische meisjes.’

    Olympiada

     Soldaten van de Blauwe Divisie, Spaanse vrijwilligers in het Duitse leger.

    ‘Tussen de twee bezetters bestaat nu een voortdurende concurrentiestrijd. De Spanjaarden krijgen twee rantsoenen, een van hun regering en een van het Duitse leger. Wat ze te veel hebben gaat naar de bevolking. Die weet dat naar waarde te schatten en staat op goede voet met de Spanjaarden, iets dat de grimmige Duitsers nooit hebben kunnen bereiken. De kinderen zijn ook dol op de José’s en Pepe’s. Als een Spanjaard over straat loopt, wordt hij altijd omzwermd door een groep kinderen.’

    Volksaard

    Op 5 oktober 1942 vervolgt ze haar analyse van de Spaanse en Duitse volksaard: ‘Het is interessant om parallellen te trekken tussen de Duitsers en Spanjaarden zoals wij ze zien:

     

       De Duitsers zijn meestal rustig van aard, maar ook zeer egoïstisch en grof, vooral tegenover vrouwen. De Spanjaarden zijn luid en onrustig, als jonge honden. Ze gedragen zich echter altijd hoffelijk tegenover vrouwen.

       De Duitsers voeren zonder weerwoord ieder bevel uit. De Spanjaarden proberen met alle macht geen enkel bevel uit te voeren, waar het ook om gaat. De Duitsers mogen de Spanjaarden niet beledigen of slaan en houden zich daar ook aan. De Spanjaarden haten de Duitsers even erg als omgekeerd en als ze kunnen, steken ze met hun dronken kop een Duitse soldaat een mes in zijn rug op zaterdagavond.

       De Duitsers zijn heel spaarzaam. Ze stoppen zelf hun sokken. Ook gaat er geen kruimel van het rantsoen verloren. De Spaanse vrijwilligers weten hun nieuwe uniformen binnen een week te ruïneren. Als ze appels krijgen liggen die overal. Met citroenen, die nu nog zeldzamer zijn, precies hetzelfde. Ze stoppen ze zelfs voor de grap in de uitlaat van de vrachtwagens.

    -

    De enige eigenschap die de Spanjaarden en de Duitsers delen, is hun wederzijdse haat

    -

    De enige eigenschap die de Spanjaarden en de Duitsers delen, is hun wederzijdse haat.’ Over de Spaans-Duitse verhouding schrijft Olympiada op 6 januari 1943: ‘Vandaag is er een heus schandaal gebeurd in ons stadje. Een Duitse officier had een Russisch meisje bont en blauw geslagen. Ze was woedend en liep naar haar Spaanse vrienden. Die trokken er direct op uit en sloegen iedere Duitser neer die ze voor de voeten liep. Het werd een echte veldslag. De Duitsers doen er kennelijk alles aan om de bevolking tegen zich in het harnas te jagen. Idioten!’

    Vrienden bij de Sicherheitsdienst

    Eind 1942 sluit het paar vriendschap met de SD’ers Kurt en Paul: ‘Ik zei tegen Kurt dat we samen zullen werken tot het einde. Net zolang totdat ze de bolsjewieken verslaan. En dan zullen we zien, wat de Duitsers ons nog kunnen geven. Hij zei tegen me dat ik zoiets tegen hem wel mag zeggen, maar niet tegen andere Duitsers. Ook sprak hij zijn waardering voor ons uit als echte Russische mensen en dat hij ons wil “redden”. Wat dat ook moge betekenen.’

    -

    Het paar hoort hier voor het eerst over de Vlasov-beweging: ‘De geruchten over de oprichting van het Russische Bevrijdingsleger (ROA) van generaal Vlasov worden van alle kanten bevestigd. Maar zou het niet te laat zijn? Een of ander Duits leger werd bij Stalingrad verslagen. Arm Russische volk, wat zal er nu komen? In de handen van de bolsjewieken zullen we niet vallen. We hebben genoeg morfine in huis’.

    Bij de propaganda

    In mei 1943 wordt het echtpaar met tussenstops in Tosno en Gatsjina naar Riga geëvacueerd. In Tosno worden ze voor het eerst ingezet bij de Duitse propaganda: ‘Wij schrijven artikelen voor niet nader genoemde kranten die nooit gepubliceerd worden. Nikolaj wordt zo nu en dan opgehaald om ergens een lezing te houden. Kennelijk zijn de Duitsers hier tevreden over. Ook krijgen we nu een normaal Duits rantsoen. Nikolaj heeft zelfs een nieuw pak mogen ontvangen.’

     -

    De levensomstandigheden in Tosno zijn een stuk beter dan in Pavlovsk en Poesjkin. Er zijn moestuinen en er wordt vee gehouden. In de winkels is alles te verkrijgen. Er is zelfs sprake van een cultureel leven. Bij de propagandadienst zitten veel voormalige leden van de communistische partij: ‘Ik heb tijdens ons hele leven voor de oorlog nog nooit zoveel partijmensen over de vloer gehad. Het is vreemd om thee te drinken met de vijand.’ Om de verveling te verdrijven biedt Olympiada aan teksten te redigeren. Vele inwoners van Tosno hebben kennelijk schrijfambities en komen met artikelen en manuscripten voor de propaganda.

    In Letland

     

    Na een kort oponthoud in Gatsjina komen beiden in november 1943 met de trein aan in Riga. Ze worden gehuisvest op een datsja buiten de stad en slapen de eerste dagen op de vloer. De Poljakovs gaan aan de slag als journalisten voor de krant Za Rodinoe (voor het vaderland). Op 1 december 1943 schrijft Olympiada: ‘De krant is een strijdlustig medium tegen het bolsjewisme. Veel plek wordt ingeruimd voor thema’s rondom de Russische cultuur. Het is een echte, serieuze krant en het is echt werk. Eindelijk hebben we nuttige arbeid gevonden. Met dank aan onze vrienden van de SD!’

     

    Op 27 april 1944 verhuizen ze van buiten de stad naar hartje Riga: ‘We zijn in Riga! Het bruist hier van het leven en we hebben direct een heleboel nieuwe kennissen. Wij wonen in hetzelfde getto van waaruit de Joden zijn gedeporteerd. Dat zet natuurlijk een demper op ons bestaan. Het appartement is zonder meer Joods te noemen. Op de lateien staan teksten uit de Thora. Eigenlijk hadden we ook meubels uit de nalatenschap moeten ophalen, maar Nikolaj heeft er een mouw aangepast en bedden, tafels, kasten en stoelen uit een ziekenhuis op de kop getikt. Onze woning maakt daardoor nogal een vreemde indruk. Maar het is wel mooi wit en schoon.’

    Het leger van Vlasov

     

    Nikolaj houdt een aantal lezingen voor een school die Russische vrouwen opleidt tot propagandisten in opdracht van het ROA van generaal Vlasov. Deze school wordt geleid door de Nederlands-Duitse barones Maria de Smeth die na de oorlog probeert een naam te maken als auteur van kinderboeken. Olympiada over het relaas van haar man: ‘De school wordt geleid door een Nederlandse. En die verricht wonderen. Nikolaj was zeer enthousiast. Hij kreeg direct nog een aantal opdrachten voor lezingen. Het leger van Vlasov begint een concrete vorm te krijgen.’

     

    Via de NTS krijgt het echtpaar uiteindelijk de mogelijkheid om naar Duitsland te mogen reizen

     

    Rond deze tijd sluiten ze zich eveneens aan bij de emigrantenorganisatie NTS, de ‘Bond der Russische Solidaristen’. Deze Russische organisatie in ballingschap heeft de Duitsers zover gekregen dat ze toestemming krijgen om haar leden als vertalers, tolken, arbeiders en docenten naar het oosten te sturen. Via de NTS krijgt het echtpaar uiteindelijk de mogelijkheid om naar Duitsland te mogen reizen. Op 25 juni 1944 schrijft Olympiada: ‘Nikolaj overnachtte niet thuis. Een van mijn vriendinnen van de NTS was bij me. We hebben de hele nacht gepraat. Natuurlijk het meeste over de bolsjewieken en de strijd tegen hen. Met de Duitsers is het voorbij.’

    Naar Duitsland

     

    Begin juli vertrekken Nikolaj en Olympiada in het kader van het programma ‘ter redding van Russische bevolking’ van de ‘Dienststelle Bobe‘ naar Duitsland. Wat hun verdere bezigheden zijn tot het einde van de oorlog is helaas niet bekend. De laatste notitie in het dagboek dateert van 5 juli 1944.

     

    Olympiada alias Lidija schrijft voor verschillende Russischtalige tijdschriften en kranten en verspreidt haar dagboek

     

    Na de oorlog leeft het echtpaar onder de namen Nikolaj Osipov en Lidija Osipova om uitlevering aan de Sovjet-Unie te voorkomen. In het kamp voor ‘displaced persons‘ in de Amerikaanse zone bij Wiesbaden staat Nikolaj onder de Russen bekend als ‘de opa die alles weet’. Hij doceert er zelfs geschiedenis. In tegenstelling tot vele andere vluchtelingen die naar de VS uitwijken, besluit het echtpaar Poljakov-Osipov in Duitsland te blijven. Van 1947 tot 1949 werkt Nikolaj als docent Russisch voor het Amerikaanse leger in Oberammergau, Beieren. Olympiada alias Lidija schrijft voor verschillende Russischtalige tijdschriften en kranten en verspreidt haar dagboek onder geestverwanten in de emigratie. Een getypte versie van het document wordt bewaard in de Universiteit van Stanford,

    Ardy Beld

     

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    U las een Doorbraak artikel dat hier had moeten staan op 24/8/2020. Voelde ik mij ’n tikkeltje gegeneerd? Waarom dat gevoel van herkenning? Tja, in eigen land als tweederangsburgers behandeld worden door de eigen Overheid: het kinkt bekend inde oren. Al is de ene onderdrukking nog niet gelijk aan de andere. Maar Rusland is dan ook honderden keren groter dan Coburgia….

    -

    Daar tegenover staat, dat daar de verdrukking gelukkig voor eeuwig en een dag voorbij is. Terwijl bij ons, in de Lafge Landen, Noord en Zuid, het uitzuigings-sysrteem der zakkenvullers nog altijd bij het publiek de indruk blijft wekken “n rotqs in de branding te zijn. Alhoewel de eigen ingewijden achter half gesloten deuren moeten toegeven, dat het om een rots gaat, die op drijfzand is gebouwd.

    -

    Wait and see.

     

     

    05-09-2020, 17:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.236 - HET ZTEDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT DEEL II. ODE AN DIE FREUDE . HET SCHIP VAN STAAT GERAAKT MAAR NIET GOEDGEKEURD - DE EU BEGINT HET ANDERS TE ZIEN - EN HOE BEIDEN GERAAKT STEEDS MEER ALLEEN

    .

    236 - HET ZTEDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    *

     

    *

    ZATERDAG 5 SEPTEMBER 2020

    *.

           DEEL II

    *

    *

    Preformateur Conner Rousseau (SP.A) wuift N-VA-kritiek weg: "Ik ga opkomen voor de Vlaming en voor alle Belgen"

    N

    Volgens ‘preformateu’r Conner Rousseau is er zeker en vast een stap vooruit gezet in het proces van de federale formatie. Hij is naar eigen zeggen "bescheiden enthousiast" en roept de Vivaldi-partijen op om vanaf volgende week te bouwen aan een sterk regeer-akkoord. Hij belooft ook de belangen van de Vlamingen te verdedigen. Volgens zijn collega Egbert Lachaert (Open VLD) willen de mensen zien dat de politiek de zaken in handen durft te nemen.

    Vanmiddag hebben Egbert Lachaert (Open VLD) en de Vivaldi-partijen (Open VLD, MR, PS, SP.A, Ecolo, Groen en CD&V) eindelijk een doorbraak bereikt, waarop de opdrachthouder met nieuws naar koning Filip kon. Die heeft inmiddels diezelfde Egbert Lachaert en SP.A-voorzitter Conner Rousseau met een preformatieopdracht belast.

    XX

    *

    Gaston Durnez doet het weer — Promotie van de week

    05/09/2020 Doorbraak redactie - Leestijd 2 minuten

    Op 13 december stelden we met Doorbraak het laatste boek voor van Gaston Durnez. Hij had het net afgewerkt voor zijn plotse overlijden. De voorstelling werd een eerbetoon aan ‘de grootmeester van het Nederlands’, zoals Rik Torfs toen de oud-journalist van De Standaard noemde.

    Postuum

    Durnez schreef tegen de klippen over de dingen die hij om zich heen zag gebeuren

    Negen maanden later ligt een nieuw boek op tafel van de gevierde cursiefjes-schrijver. Sporen in de sneeuw is een postume bundel stukjes, cursiefjes, portretten en herinneringen die Durnez schreef in tal van tijdschriften, niet het minst in Doorbraak, De Bond en Ons Erfdeel/De Lage Landen. Durnez schreef tegen de klippen over de dingen die hij om zich heen zag gebeuren. Hij deed dat driekwarteeuw lang in kranten, tijdschriften, boeken én online. Met een groot hart voor de Vlaamse zaak, met weemoed over zijn eigen krant, waarvan hij de schrapping van het AVV-VVK-logo bleef betreuren. Met bewondering voor collega’s Marc Sleen en Hugo De Ridder. En de Fé natuurlijk, Felix Timmermans, aan wie hij een magistrale biografie wijdde.

    -

    spatten humor, goesting en geestdrift, van alle pagina’s

    Ook in ‘Een danser in de sneeuw’ schrijft de betreurde Durnez over wat hij ziet, leest, en wat dat zoal oproept bij hem. Daarbij spatten humor, goesting en geestdrift, van alle pagina’s. In zijn recensie licht Jean-Pierre Rondas alvast een tipje van de sluier, opdat ook u goesting zou krijgen in Gastons geestigheden en geestdrift.

    Promotie

    Een danser in de sneeuw is het ‘boek van de week’ van Doorbraak. Dat mag ook wel; ongeveer de helft van de opstellen in dit boek verschenen eerst hier. U krijgt Een danser in de sneeuw na bestelling gratis toegestuurd.

    We bieden u ook een eenmalig pakket aan van de twee laatste boeken van Durnez: Een danser in de sneeuw én Hugo in de jungle. Dat laatste is een portret van zijn collega-pennenridder Hugo De Ridder, dat eveneens een eerbetoon is aan een vervlogen krant en journalistieke traditie.

    -

    Bestel hier het tijdelijk pakket, geldig tot eind september:

    Een danser in de sneeuw én Hugo in de jungle

    Dat laatste is een portret van zijn collega-pennenridder Hugo De Ridder, dat eveneens een eerbetoon is aan een vervlogen krant en journalistieke traditie.

    Bestel hier het tijdelijk pakket, geldig tot eind september.

    XX

     

    *

    DE EU ALS REGULERENDE WERELDMACHT

    *

    Geert Bourgeois: 'Corona leert ons dat de EU niet naïef mag zijn.'

    foto: ©Belga Image

     

    Vrije Tribune - 04/09/2020 Geert Bourgeois

    -

    vrijhandel

    De Europese Unie heeft het potentieel om een wereldmacht te zijn, en te blijven. Al is dat een geluid dat we te weinig horen. De brexit heeft ons zelfvertrouwen een flinke deuk gegeven. Het gebrek aan coördinatie bij de uitbraak van covid-19 in Europa legde de broosheid van de interne markt en de Schengenzone bloot. Anno 2020 ‘lijkt het’ wel alsof enkel de VS, China en Rusland de internationale politiek beheersen. Het internationale gewicht van de interne markt – post-brexit nog steeds 445 miljoen consumenten – moet de EU assertiever uitdragen in de wereld.

    -

    Handelsakkoorden

    De aantrekkingskracht van die interne markt komt het sterkst tot uiting in handelsakkoorden. De EU is immers exclusief bevoegd om die namens de 27 lidstaten te sluiten. Met onze sterke interne markt als stok achter de deur, treedt de EU in onderhandelingen met derde landen op als rule maker.

    -

    Wie toegang wenst tot de reusachtige Europese markt dient zich te conformeren aan fundamentele standaarden

    Wie toegang wenst tot de reusachtige Europese markt dient zich te conformeren aan fundamentele standaarden inzake consumentenbescherming, klimaat, arbeidsvoorwaarden, mensenrechten, bescherming van intellectuele eigendom, voedselveiligheid, dierenbescherming, oorsprongsregels en nog zo veel meer.

    Zo verzekeren we dat elk nieuw handelsakkoord – naast de jobs en welvaart die voortvloeien uit vrijhandel – ook een transformerend regelgevend proces van liberalisering, vergroening en opwaartse sociale mobiliteit teweegbrengt in het partnerland.

    -

    Die transformatie is bijvoorbeeld nu al zichtbaar in Vietnam. Om vrijhandel te drijven met het oude continent zette dat aanzienlijke stappen voorwaarts op het vlak van rechtsbescherming, sociale rechten en duurzaamheid. Daarnaast toonde de Finse professor Anu Bradford in haar boek The Brussels Effect aan dat er ook een de facto invloed is aangezien internationaal actieve bedrijven vaak uit eigen beweging er voor kiezen om de Europese regels te volgen voor hun wereldwijde productie en afzet.

    Kwetsbare vrijhandel

    De coronapandemie heeft het belang, maar ook de kwetsbaarheden van wereldwijde vrijhandel duidelijk gemaakt. Hoewel extremen aan weerszijden van de politieke arena de geglobaliseerde economie met alle zonden van Israël beladen, staat het als een paal boven water dat een open, fair en op regels gebaseerd systeem van vrijhandel een noodzakelijke voorwaarde vormt voor stabiliteit, duurzaam economisch herstel en bevoorradingszekerheid

     

    https://doorbraak.be/de-eu-als-regulerende-wereldmacht/?utm_source=newsletter-2696&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

    **0**

    *

    OPMARS TRUMP HAALT BIDEN UIT COMFORTZONE

    Enkele dagen na president Trump bezocht ook de Democratische presidentskandidaat Joe Biden Kenosha. ©AFP

    Speelt Joe Biden in de Trumpiaanse kaart door een strenger 'recht en orde'-discours te hanteren? Een terugval in de peilingen voedt de Democratische zenuwachtigheid.

    -

    Twee dagen na de Republikeinse president Donald Trump heeft ook zijn Democratische uitdager Joe Biden donderdag een bezoek gebracht aan Kenosha, de stad in de cruciale strijdstaat Wisconsin die ten prooi viel aan zware rassenrellen sinds een politieagent er op 23 augustus de zwarte man Jacob Blake vier keer in de rug schoot. Hun aanpak kon niet méér verschillend zijn.

    -

    Biden zat er samen met de familie van Blake. Tijdens een bijeenkomst met buurtwerkers predikte de Democraat zijn verzoenende boodschap 'Amerikanen samen te brengen om te genezen'. Trump daarentegen noemde Blake dinsdag niet eens bij naam toen hij vooral het lokale politiekorps steun en fondsen beloofde. Een fotoshoot te midden van de vernielingen moest onderstrepen dat de betogers zich te buiten gaan aan 'binnenlandse terreur'.

     

    https://www.tijd.be/politiek-economie/internationaal/vs/opmars-trump-haalt-biden-uit-comfortzone/10249335?utm_source=SIM&utm_medium=email&utm_campaign=&utm_content=&utm_term=

     

    **

    *

    XX

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Gaston Durnez

    (1625-20119)

    *

    Geboren in Werviik, zich uit de naad gewerkt voor de AVV-VVK kazakdraaiers, en overleden in Lierke-Plezierke…. Ook 3 keer getrouwd en toch met de twee voeten op de grond gebleven…

    -

    Story, Stong, was je ’n beetje uit het oog verloren. Zal me echter nooit meer gebeuren. See you back in Honoululi?

    -

    Assertieve EU…. Ik zie de Geert die deze woorden uitspreekt, nog zò voor mijn ogen in dat deftig advocaten kantoor in Izegem. Wist ik toen veel dat daar een ‘Zeventien Provinciër’ zat…

    Goed zo, addee gie deur de joar’n mô nie stille en volt, want er is nog zo oneindig veel te doen voor de Lage Landen byder See weder recht en op de been geholpen zijn. ‘Stille voort doen’, ge kent dat ook wel, hé.

                                  

     

    05-09-2020, 16:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.236 - HET ZTEDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT NIET IN HET VERRE DENEMARKEN IS IETS VERROT MAAR IN HET EIGEN KL-LAND ONDER DE EIGEN VOTEN. GEERT WILDERS IS VEROORDELD ALS CRIMINEEL – COBURGIA VAART BIJNA ONDER DE RODE STER EN TOPPUUNT VAN ERGERNIS: DIT BLO

    - HET ZTEDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    *

     

    *

    ZATERDAG 5 SEPTEMBER 2020

    *.

      DEEL I

    *

    Schuddespiere, waar zitte? Gij altijd, met de blikken op alles wat rot is in de Staat van
    Denemarken. Kijk naar dit Blopg: die is, zonder afbeeldingen, als een caf” zonder bier. Heer Webmaester, per favpre, wat doen we eraan? En war doen we met de Noordelijke Nedermaden, nu een Nieuwe Inquisitie tegen de Vrije Menings Uitiing daar is losgebgroken? Ergo: wat staat ons in Eigen Land, de Zuidelijke Nederalden nog te wachten, nu aan een bonte en blauwe lappendeken opnieuw de Rode Ster ver ons wordt gespreid?

    *

    niet op de foto maar op onderstaande de link om de videi te bekijken.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=yEhrnSrvBk4&feature=youtu.be

    **

     

    @vlbelang

    : "Deze #Vivaldi-coalitie is een loser-liga bis. En als het enige programmapunt de Vlamingen verder uitpersen wordt, dan zullen we dat met alle democratische middelen bestrijden."

    Egbert Lachaert gaat met een trage snelheid vooruit met Vivaldi. Het Vlaams Belang maakt zich echter zorgen over dit links clubje...

    Sluit de twee grootste partijen van Vlaanderen uit. Geen respect voor de wil van de Vlaamse kiezer. Géén Vlaamse meerderheid. Postjes boven inhoud.

    Xx

    Egbert Lachaert

     

    Foto: Photo News

    22 uur gisteren

    *

    Lachaert: 'Dit is ander verhaal dan paars-groen'

     

     

    Het voorlopige akkoord tussen de partijen van de beoogde Vivaldi-coalitie is volgens preformateur Egbert Lachaert (Open VLD) 'veel evenwichtiger' dan 'het zeer instabiele kaartenhuisje' dat Paul Magnette (PS) met Bart De Wever (N-VA) had opgebouwd. Dat zegt Lachaert in een gesprek met Ter Zake. 'We hebben respect voor iedereens corebusiness', verklaart hij waarom de zeven partijen wel op dezelfde lijn zitten.

    Hij verwerpt ook de vergelijking met het project dat Magnette in november al voorstelde. 'Dat was een paars-groen project, dat vanuit een bepaalde dynamiek vertrok. Dit is een ander verhaal'.

    Geconfronteerd met zijn eerdere uitspraak dat hij pas met Ecolo zou onderhandelen als die partij het eigen programma zou verbranden, reageerde hij met een kwinkslag. 'Misschien moeten we op het einde eens een kampvuur organiseren waarop iedereen een deel van zijn programma verbrandt'. Hij benadrukt dat alle partijen 'hun eigen symbolen moeten durven achterlaten'.

    'Niet platbelasten'

    Uit de woorden van de Open VLD-voorzitter moest ook blijken dat de partijen niet zo ver van elkaar verwijderd zitten als men zou kunnen denken. 'Veiligheid is niet links of rechts. De sociale zekerheid versterken moet kunnen als je niet iedereen platbelast. En je hoeft niet Groen te zijn om de duurzame economie te omarmen'.

    Over de details van wat al is afgesproken wou Lachaert net als op de persconferentie eerder vandaag ook in Ter Zake geen toelichting over geven. Hij zei wel dat van de nota met 14 punten die CD&V-voorzitter Joachim Coens had voorgelegd 'er al dertien in mijn basisnota stonden.'

    *

    RUIM 10.000 STRAFZAKEN SLEPEN AL MEER DAN TIEN JAAR AAN

     

    Het Brusselse Justitiepaleis ©REUTERS

    Lars Bové

    Vandaag om 01:00

    -

    De verjaarde Fortis-zaak is lang niet enige stokoude strafdossier in ons land.

    Meer dan 10.000 strafzaken over heel België slepen al meer dan tien jaar aan. Het gaat om 10.126 zaken die in 2009 of nog eerder geleden zijn begonnen en die nog altijd niet zijn afgesloten. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het College van Procureurs-Generaal, die gaan over het jaar 2018. De oude strafzaken gaan over allerlei soorten misdrijven.

    -

    Een van de stokoude zaken was die tegen de ex-toplui van Fortis, waarin de Brusselse raadkamer vrijdag besloot dat de tenlasteleggingen verjaard zijn. Van de meer dan 10.000 oude strafzaken zijn 8.556 minstens even oud als de Fortis-zaak, die in de herfst van 2008 is geopend.

    -

    2.650 lopende strafdossiers gaan terug tot de jaren 90. Een van die dossiers is de grote fraudezaak rond de textielgroep Beaulieu, die teruggaat tot 1990, nog niet voor de rechter belandde en pas nu wordt afgesloten met een minnelijke schikking.

    **

    *

    *

    DEOL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Onder de Ride Lantaarn van Sankt Pauli, heb ik ’n meisje

    gekust…

    Dat weten alleen ng onze Oudjes, want een schlager uit de jaren ’50 van weeral … vorige eeuw. Où sont les Neiges dantan…Ik hoor het de dichter François Villon nog zeggen kort voor hij op het nippertje aan de gang ontsnapte.

     

    Maar, goed om mee ter ranselen: alle gekheid op een buigzaam twijgje. Dat van Sankt Pauli is heden-ten-dage geen Rode Lantaarn, maar een Rode Ster…

    En van Rode Sterren weten we onderhand meer dan genoeg.

    -

    Komt daar gelukkig bij, om voor de Heel Nederlanders onder ons de pil te verzachten, dat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, de Blauwe Geschelpte Alexander uit Wichelbeke de Fitst Lord & Eerste Piet wordt van dit Kl-Land. Die is namelijk de jongste telg uit een Oranje gezinde patriciërs-familie. ‘Hoop doet leven’….

    -

    Als dat deze keer maar weer geen wanhoop wordt.

                     

    05-09-2020, 13:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    04-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.35 - HET VRIJDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT ALEA JACTA EST IN LAEKEN MAAR DAAR IS MEER OP DEZE WERELD. DE ‘BEVFRIJDING’ OP 4 SEPTEMBER 1944 – DE RUSSISCHE VREDE – MAAR BOVENAL DE ECONOMISCHE HEROPLEVING DER ZUIDELIJKE NEDERLANDEN.

    .

    235 - HET VRIJDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    *

     

    *

    VRIJDAG 4 SEPTEMBER 2020

    *

    Op deze dag in 1944 dropen de laatste restjes van de Duitse Nationaal Socialisten met de staart tussen de poten, af. Na ietske meer dan vier jaar – voor ons alller welzijn – van uitbuiting en verraad. Typisch Links dus… Het zal meer dan 50 jaar duren voor de Fflminganterie terug op het goede spoor zat. Gegokt op de zgz “Flmenpolitk” van de gweldenaars en verloren….

    In het Ieperse

    -

    Ook nu komt de Bevrijding opnieuw uit die landen. Hongarije, Polen, slocakije, enz, zelfs het Oude Tsarenrijk, allemaal volkeren die volop de buik vol hebben van elke Rode Heimsleer. Zo progressief als die zich onder de banier van de GGGD maar voordoet.

    Tja, de aarde draait nu eenmaal van Oost naar West, van Links naar Rechts dus.

     

    *

    *

    SLOVAAKS PARLEMENT ZET BELGIË TE KIJK

    Vandaag om 05:31

    *

    Slovaaks parlement zet België te kijk. Terwijl in België alle bevoegde instanties naar elkaar wijzen, spaart Slovakije geen van hen. Het veroordeelt ‘de onmenselijke behandeling’ van Jozef Chovanec en het ‘fascisme’ bij onze politie. Europees commissaris Reynders moet tussenkomen, vindt het land. De dood van de Slovaakse aannemer Jozef Chovanec is niet langer een louter Belgische of Slovaakse maar een Europese aangelegenheid. Het Slovaakse parlement keurde gisteren unaniem een resolutie goed

    **

    *


    CD&V-VOORZITTER COENS WIL VIVALDI-GESPREKKEN EEN KANS GEVEN: "ALS WE PROGRAMMA KUNNEN REALISEREN, WAAROM NIET BESTUREN?"

    CD&V-voorzitter Joachim Coens heeft in "Terzake" gemeld dat als CD&V haar programma kan realiseren, de partij mee kan stappen in een federale regering met de paarsgroene partijen. "We zijn niet het aanhang-wagentje van een andere partij. We willen voor de inhoud gaan en als we samen met de paarsgroene partijen ons programma kunnen realiseren, dan kunnen we besturen", aldus Coens.

    J

    Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open VLD) voert momenteel verkennende gesprekken om een coalitie met socialisten, groenen, liberalen en CD&V (en dus zonder de N-VA) op de been te brengen, de zogenoemde "Vivaldi-coalitie". Vrijdag brengt hij verslag uit bij de koning over de voortgang van zijn opdracht.

    CD&V-voorzitter Joachim Coens zegt in "Terzake" dat zijn partij bereid is om het gesprek over zo'n coalitie aan te gaan. "Wij zijn niet het aanhangwagentje van iemand of van een andere partij. Wij zijn CD&V. De keuze wordt ofwel besturen ofwel oppositie. We zijn van geen van beide bang", aldus Coens.

    Bekijk het gesprek met Joachim Coens uit "Terzake"

    https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/09/02/cd-v-voorzitter-coens-wil-vivaldi-gesprekken-een-kans-geven-al/

    en lees voort onder de video.

    **

    *

    NOG EEN LAATSTE PORTIE VIRUSWAANZIN

    We hebben al vaker bericht over de uitwassen van de disproportionele corona-maatregelen, het pestgedrag door politie in burger, de niet zo exacte jojo-wetenschappelijkheid van sommige experts en vooral hun meningen-diarree, de klungelende politici, de hijgende journalisten en hun gretige angstverwekking, de macht van niet-verkozen gouverneurs en de lijdzaamheid binnen de bevolking.

    -

    Toen we deze week een aantal kledingstukken wilden schenken aan onze vaste en betrouwbare liefdadigheids-organisatie kregen we te horen dat het in tijden van corona verboden was om dat materiaal te aanvaarden. Stel je maar eens voor dat er vleugjes virus op de kledij zaten. Hoe ver gaat deze klucht? Moeten behoeftigen dan maar in hun blootje de straat op? Veiligheid über alles.

    -

    In een rust- en verzorgingscentrum waar familie verblijft hoorden we dat de bejaarde residenten vanuit de hoofdgang naar het grote tuinterras een zo’n 2 meter door de cafetaria moeten schuifelen. Gedurende dat stukje is een masker verplicht. Hoe vaak een verstrooid oudje heen en weer moet naar zijn kamer voor dat vermaledijde mondkapje valt niet te tellen. Het personeel moet zich dan weer laten testen om 6 dagen later het resultaat te vernemen. Dan pas wordt bekeken of er een quarantaine vereist is. Van een verdronken kalf gesproken. Het psychisch leed tenslotte van de bewoners in de woonzorgcentra is al uittentreure beschreven, maar het mensonterende schokt telkens opnieuw. Uitspraken zoals ‘Ik voel me als in het gevang’ of ‘Voor mijn part word ik niet meer wakker’ zijn schering en inslag. Je zult tijdens een hittegolf maar op je kamertje gekluisterd zitten bij een temperatuur van 34 graden en dat zonder ventilatie. Op de zender Euronews had men het over het ‘gebroken hart-syndroom’ bij vereenzaamde senioren die zijn afgesneden van het oude normaal.

    -

    We vernamen dat een belangrijk bedrijf in het Antwerpse district Wilrijk bij de werknemers aandringt om niet met vakantie te gaan naar een rode zone-gebied. Wettelijk ben je niet verplicht om je reisbestemming mee de delen aan de werkgever, maar het is wel normaal dat de firma een beroep doet op ieders gezond verstand. Minder normaal is dat de meer exotische arbeiders daar het minder nauw nemen met dat gezond verstand met soms ongezonde gevolgen. Wat vinden experts hiervan?

     

    Op het multimediale platform Café Weltschmerz via YouTube zagen we recent een interview met hoogleraar Filosofie René ten Bos. Hij is de auteur van het boek ‘De Corona Storm. Hoe een virus ons verstand wegvaagde’. Vooral interessant is hoe de beeldvorming in de media een ware paniek veroorzaakte. De impact van de patiënten aan buisjes in een Italiaanse kliniek sloeg velen plat. Met hoeveel van de besmette mensen ging het echter zo dramatisch slecht? Ook het gesprek met hoogleraar experimentele immunologie Pierre Capel die de ‘onnodige’ maatregelen ‘flauwe kul’ vond, bracht de dingen in een breder perspectief. Angst is het grootste gevaar, aldus professor Capel.

    En dan nog de wereld van cultuur. De verzuchtingen zijn terecht maar wanneer zien we de artistieke helden in actie schieten tegen de voor hun sector verlammende maatregelen? Waarom eens niet echt in het verzet gaan zoals in hun geëngageerde theaterstukken? Voer een barricadeproductie op en kijk of de politie de boel stillegt. Het zou er nogal stuiven! Ontstijg als BV je Zoomscherm en bescherm de kunsten die nu al zolang worden gegijzeld door de viruswaanzin. Het voortschrijdend inzicht dat de virologen misschien te ver gingen, de betogingen in Europese hoofdsteden, de klachten tegen absurde regels en middenstand-beschadigende uitspraken mogen tot navolging strekken.

    Marjolein Kempenaere

    XX

    *

    ‘SHINZO ABE WAS VOORAL EEN PREMIER VAN VEEL GOEDE VOORNEMENS’

    03/09/2020 David Geens - Leestijd 3 minuten

    -

    Afgelopen vrijdag kondigde de Japanse premier Shinzo Abe aan dat hij omwille van gezondheids-redenen aftreedt. Dit brengt heel wat teweeg in Japan. Abe is al een hele tijd premier en bovendien ook de partijleider van de Liberaal-Democratische Partij (LDP). De partij schuift nu de huidige kabinetssecrataris Suga naar voor als vervanger van Abe.

    In deze aflevering van Doorbraak radio laten Japan watchers Radboud Molijn en Paul Muys hun licht schijnen op de machtswissel in Japan. Mollijn is Japan-watcher en managing partner bij Global Bridges, een consultancy-bedrijf gevestigd in Amsterdam met een hoop Japanse bedrijven als klant. Muys is auteur van het boek Geen zee te hoog: Japan en Japanners in de 21ste eeuw.

    -

    De ambtstermijn van Abe

    Abe trad in 2012 voor de tweede keer aan als premier. Van 2006 tot 2007 was hij ook al premier. Ook toen moest hij aftreden omwille van gezondheidsredenen. In 2012 kreeg hij dan een nieuwe kans. Dat hij het acht jaar heeft volgehouden is een grote prestatie, vindt Molijn. ‘De premierwissels in Japan zijn over het algemeen heel frequent. Zo zijn er periodes geweest waarin er ieder jaar een nieuwe premier was.’

    -

    Abe heeft het land wel op de internationale kaart gezet

    De relatief lange periode waarin hij aan de macht was heeft voor continuïteit gezorgd. Het is wel opvallend dat hij slechts een deel van zijn ideeën en plannen heeft kunnen waarmaken, zegt Muys. ‘Zo heeft hij een economische relance gelanceerd. Maar door de omstandigheden waarin Japan verkeerde is dat plan niet volledig geslaagd.’ Abe heeft het land wel op de internationale kaart gezet en de band met vele andere landen aangehaald. Het feit dat Abe internationaal zo goed scoort is best opmerkelijk. Abe zelf is vrij conservatief, dus dit ligt niet in de lijn van wat men van hem zou verwachten, zegt Molijn.

     

    https://doorbraak.be/radio/radboud-molijn-en-paul-muys-shinzo-abe-was-vooral-een-premier-van-veel-goede-voornemens/?utm_source=newsletter-2691&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

    *

    Het probleem van de sterke vergrijzing

    Een verklaring voor de sterke oriëntering van Abe op het buitenland is mogelijk de vergrijzing en krimpende binnenlandse markt doordat de Japanse bevolking ieder jaar met een half miljoen afneemt. Japan kent bovendien weinig migratie, waardoor de daling in bevolkingsaantal ook niet op die manier wordt gecompenseerd. ‘Abe heeft binnen dit kader voor pragmatische oplossing gezorgd in de vorm van nieuwe wetgeving die hij vlot door het parlement heeft geloodst.’ De vraag is of een andere premier dit even vlot had kunnen doen.

     

    https://doorbraak.be/radio/radboud-molijn-en-paul-muys-shinzo-abe-was-vooral-een-premier-van-veel-goede-voornemens/?utm_source=newsletter-2691&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

    XX

    MET DE HAND OP HET HART…’

    Tussen leugens, geheugenverlies en gewone nonchalance

    -

    Acta Sanctorum - 03/09/2020 Johan Sanctorum - Leestijd 6 minuten

    -

    Het was alweer even geleden dat een toppoliticus bij ons nog spitsroeden moest lopen en zich in alle mogelijke bochten moest kronkelen om ‘het’ uit te leggen. Zelfs rusthuisminister Wouter Beke, aan wie Vlaanderen toch een drastische oplossing inzake de vergrijzing te danken heeft, kwam vrij makkelijk weg, onder meer omdat de N-VA niet moeilijk wou doen. Ik vroeg me toen al af waarom.

    JambonVRT NWS

    Concentratie tijdens het debat over de Vlaamse regeringsverklaring. Ook Hilde Crevits is één en al aandacht.

    De onrustige weduwe

    deze Vlaamse regering heeft nooit anders dan in waakvlammodus gestaan

    Het antwoord is onder meer — en dat zei ik al in tempore non suspecto — dat deze Vlaamse regering een onnoemelijke zwakte en besluiteloosheid uitstraalt, en dat alle leden ervan gedoemd zijn om mekaar min of meer te dekken. Met ministers die uit het raam springen om de pers niet hoeven te woord te staan, en een rampzalig coronabeleid, krijgt ‘sterke’ Jan Jambon nu zelfs kritiek uit eigen N-VA-kringen, inclusief van de voorzitter himself: deze Vlaamse regering heeft nooit anders dan in waakvlammodus gestaan. Het beeld van een minister-president die tijdens het debat over de regeerverklaring Angry Birds speelt op zijn GSM, komt deze dagen terug boven water.

    Het is onbehoorlijk om het privéleven van een politicus erbij te sleuren, maar laten we ook niet flauw doen: zou Jambon de voorbije maanden niet met zijn gedachten bij zijn hertrouwplannen en het vooruitzicht van een huwelijksreis naar Toscane geweest zijn? Waarvan hij dus gebruind maar vervroegd moest terugkeren omdat er een oud lijk, genaamd Jozef Chovanec, uit de kast was gevallen. Waarvan de onrustige weduwe uit frustratie Het Laatste Nieuws had gecontacteerd omdat ze na twee jaar op haar vragen nog altijd geen antwoord had gekregen.

    Ik heb de uitgebreide verzameling persberichten en beschouwingen over deze zaak nog eens nagelezen om hier geen stommiteiten te vertellen. Het klopt dat Jan Jambon geen federaal minister van binnenlandse zaken meer is en dus stricto sensu geen verantwoordelijkheid meer draagt, zoals Jan Ghysels betoogt. Het klopt ook dat de huidige (én toenmalige) minister van justitie Koen Geens boter op het hoofd heeft. Het klopt dat dit vooral aantoont wat voor een groezelig maffieus milieu in politie én gerecht nog altijd de dienst uitmaakt (inclusief fascistische groeten, vervalste PV’s, omerta, en meer Italiaanse belcanto). Het klopt zelfs dat hier politieke spelletjes worden gespeeld, waarvan de N-VA overigens ook geen talent kan ontzegd worden.

     

    https://doorbraak.be/met-de-hand-op-het-hart/?utm_source=newsletter-2691&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

    XX

    En Wat Na Navalny?

    Poetin vooral bekommerd om Wit-Rusland

    -

    03/09/2020 Yvan Vanden Berghe - Leestijd 4 minuten

    -

    De anti-Navalny-krachten in Rusland zijn duidelijk aan zet. Onze trouwe lezers herinneren zich nog het relaas over de wat naïeve jonge student Jegor Zjoekov. Die werd tijdens de relletjes rond de samenstelling van de lijsten voor de gemeenteraads-verkiezingen in Moskou op 19 augustus 2019 aangehouden. Hij studeerde er politieke wetenschappen aan de befaamde Economische Hogeschool. Zjoekov was een van de leiders van het verzet tegen de uitschakeling door de overheid van een aantal niet-gewenste kandidaten. Hij werd aangehouden en tot 3,5 jaar voorwaardelijk veroordeeld.

    ‘Gevaarlijke’ studenten en professoren

    Tijdens het proces hield hij een wat verwarde toespraak waarin hij op een scherpe manier het beleid van president Poetin aanklaagde. Hij achtte hem persoonlijk verantwoordelijk voor de armoede en gebrek aan vrijheid in het land. Die rede werd via internet vooral in de studentenwereld verspreid. Het regime reageerde en schafte de afdeling politieke wetenschappen van de Economische Hogeschool, met een aantal ‘gevaarlijke’ professoren, af.

    -

    Zjoekov moest zijn studie afbreken. De vrije radio Ekho Moskvy, waarvoor hij als journalist werkzaam was, ving hem op. Natuurlijk nam hij het voor Navalny op en klaagde hij het regime aan.

    -

    onbekende groepjes die het regime verdedigen

    Reeds eerder kon hij ontsnappen aan een poging om hem te molesteren. Op 30 augustus had hij echter minder succes. Twee vagebonden sloegen hem verrot. Zijn gezicht is zwaar toegetakeld. Men vreest ook voor ernstige hersenschade. Het werk van onbekende groepjes die het regime verdedigen.

    De gevaarlijke cateraar van Poetin

    Maar ook een andere vriend van Poetin en vijand van Navalny, Jevgeni Prigozhin, gaat in de aanval. Deze oligarch met de bijnaam ‘de cateraar’ of ‘de kok’ van Poetin is de oprichter van privémilitie de Wagnergroep die onder andere in Oekraïne optreedt en ook in Afrika actief is.

    -

    Deze gevaarlijke figuur werd zoals ook anderen door Navalny ‘uitgeplozen’. De rechtbanken veroordeelden hem tot zware boetes wegens eerroof en het verspreiden van valse beweringen. Plots moet de directeur van de anti-corruptiestichting van Navalny, de advocate Lyubov Sobal, 460.700 dollar betalen. De stichting bezit dit geld niet en Sobal en andere verantwoordelijken kunnen in de gevangenis terecht komen.

     

    https://doorbraak.be/en-wat-na-navalny/?utm_source=newsletter-2691&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

     

    *

    0

    Radio Klara Vast gedraaide plaat.

    Buiten de muzikale Omlijding die precies met de dag religieuzer wodt

    *

    *

    *

    BELGEN POMPEN HONDERDEN MILJOENEN IN INVESTERINGS-REUS

    michael sephiha

    Vandaag om 01:00

    *

    Sausfabrikant Devos & Lemmens was een van de succesvolste participaties van CVC in ‘België’. ©BELGA

    -

    De investerings-reus CVC zet een megafonds op om bedrijven met internationale ambities op te kopen.

    Belgische beleggers uit de Zuidelijke Nederlanden hebben enkele honderden miljoenen euro gepompt in het jongste fonds van de investeringsreus CVC, vernam De Tijd. Die haalde in volle coronacrisis 22,2 miljard euro op. Dat is, ter vergelijking, evenveel als de beurswaarde van de farmagroep UCB.

    -

    CVC heeft ook enkele tientallen Belgische institutionele en familiale beleggers overtuigd in het fonds te stappen. Om wie het gaat, is niet bekend.

    " 22 miljard "

    Met 22 miljard euro gaat CVC op zoek naar overname-doelwitten: bedrijven die willen doorgroeien tot de Europese of internationale top.

    -

    Gewapend met 22,2 miljard gaat CVC op zoek naar overnamedoelwitten: bedrijven met een ondernemingswaarde tussen 250 miljoen en 2,5 miljard euro die de ambitie hebben Europees en wereldwijd door te groeien tot de top.

    CVC Capital Partners

    Oprichting        1981,

    onafhankelijk sinds 1993

    *

    https://www.google.be/search?source=hp&ei=UrVRX6-CH4XVkgXwiZ6ADg&q=CVC+FONDS&oq=CVC+FONDS&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzICCAAyBggAEBYQHjIGCAAQFhAeMgYIABAWEB4yBggAEBYQHjIGCAAQFhAeUMIfWMIfYL4kaABwAHgAgAFCiAFCkgEBMZgBAKABAqABAaoBB2d3cy13aXo&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiv84ioyM7rAhWFqqQKHfCEB-AQ4dUDCAc&uact=5

    Sleutelfiguren Michael Smith, Steven Koltes, Hardy McLain, Donald Mackenzie, Iain Parham, Rolly ridder van Rappard

    Hoofdkantoor   Londen

    Luxemburg

    Producten        private-equityfondsen

    Industrie   private equity

    Website   www.cvc.com

    CVC Capital Partners is een van de vijf grootste private-equity-bedrijven in de wereld. Het bedrijf had de beschikking over ongeveer US$ 60 miljard in fondsen (2013), waarmee het zich richtte op management buy-outs. Sinds 1981 heeft CVC meer dan 300 investeringen afgerond in een breed scala van industrieën in een flink aantal landen. De bedrijven waarin CVC investeert stellen 400.000 personen tewerk.

    CVC werd in 1981 opgericht en heeft op dit moment (2013) een netwerk van 21 vestigingen in Europa, Azië en de Verenigde Staten. De staf bestaat uit 280 leden

    XX

     

    **

     

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROlL

    *

    Hé, Walter, ook al wakker?

    Een paar dagen geleden trok ik hier ven leer tegen de tegendraadse hersenspoelende ‘media’, door te verwijzen naar Twitter en andere minachtend genoemde ‘Sociale Media’. Maar vergat daarbij DOORAAAK de hemel in te prijzen. Op dit Blog - niet DEZE blog, maar HET blog: terechtwijzing vanwege de webmaster van Bloggen.be - waarbij deze vergetelheid meteen rechtgezet wordt.

    -

    Hier op dit blog vindt U trouwens al geruime tijd wat bijeengeharkte overzichten, maar U weet toch ook, net als ik, dat alleen de zon voor niks te koop is. Mijn abonnement kost minder dan een pint Leffe Bruin per week. Compernolioo?

    -

    Tweedens, Walter, de w  aarheid over de politie-moord met Voorbedachten

    Rade op de Slovaakse ‘aaannamer’ Jozef Chovanec in Sjarel
    Roi: dat is zeker iets voor de Herenigde Nederlanden die we hopelijk binnenkort mogen beleven….

    -

    Met een Staten Generaal   die regeerti.p.v. met een soort ‘Praatbarak’ die ons appels voor citeroenen verkoopt.

    -

    Soezdal

    Het is een verloren gat in de onmetelijke tendra binnen de Gouden Driehoek ten Noorden van Moscou. Men komt er alleen te voet.

    Dan is Zoetenaarie in West-Vlaanderen daar tegenover nog een grootstad.

     

    In het begin van mijn Tweede Leven had ik het geluk een zekere Zr.. AQUINA, de betreurde Directiice van het O.L.H. Hemelvbaart Instituut in Waregem te ontmoeten, dank zij mij tweede echtgenote. In al mijn drukke bezigheden liet ik mij overthalen – om uit haar kosten te komrn? – een city-trip naar Moskow & Petrrograd te tiegen. Tien dagen lang. Gewapend met 50 US-Dollar en een handvol D-Marken.

    -

    We overnachtten op het Rode Plein in een ooit pompeus maar nu armtierig geworden hotel, zagen Lenin liggen soezelen, en moesten ons iedere keer door een massa bedelede omstaanders banen. Ach, dat zaligmakende Communisme waar men in Brussel nog altijd niet uitgepraat over geraakte.

    -

    We zagen int Petersburg, nog niet zolang terug getooid met zjn oude naam, ipv van Leningrad, de stad waar de Duitse Wehrmacht in 1943-44 de tanden in stuk had gebeten. We zagen het winterpaleis en het Zomerpaleis van Catherina de Grote. We liepen verloren in de Hermitage waar de Rubens achteloos voor het grijpen hingen.. Half verscholen        achter een openstaande deur…

    Ja, het ging allemaal osn petje te boven. Niettegenstaande de zeer beleezen Kloosterlinge zich voortdurend uitsloofde om bij te lichten.

    -

    Verre herinneringen. Maar wat mij vooral bij is gebleven, is hoe onze Russische Gidse, het voedsel uit haar mond spaarde om haar zoontje te verwennen. Ons groepje lustte bij het ontbijt de hard gekookte eitjes niet. Maar, no way, de kleine mcht niet een ervan aanvaarden door zijn Moetje. Gevolg: de volgende morgen, nog voor die er aan kwam, hadden we met ons negerenn onze eitjes o haar plaats gelegd. ’n Vlugge verbijsterde blik en de seconde nadien was alles vdrdwenen in haar saccoche.

    Dat was Moscou 1995-96.

    -

    Geloof me, Walter, de Poet zit op rozen. En wat meer is: als Christen gaat die in Rome de ring kussen van Paus Woytilla, de Pool, en hij is beste mateke met Trump, de Machtigste Man ter wereld.

    Juist!!!! L=G, Life is Good, komt na verloop van tijd op mij scherm. En wie ben ik om dat tegen te’ spreken?

    Zelfs Lachtaert zou er, op een dag lijk vandaag, moeten om lachen.

    -

    PS. Toen? Die dag in St Petersburg, hoorden we toevallig voor het eerst de gerestaureerde beiaard van uit de wereldberoemde toprenspits. Om, net als de meeste omstaanders, erbij te huiveren! De enige beiaardin die landen, precies alsof Peter de Grote die pas; terug uit de Lage Landen die daar had meegtegbracht.En wat te zeggen, toen blerk dat de kosten voor het herstel grotendeel gesponserd werden door Vlaamse ‘Wehremacht Anhörigen’ die verbroederd waren met dezelfde Russen die ze voorheen hadden bevochten op leven en dood? En dat de beiaardier van het ogenblik ’n geboren en getogen Vlaming was?

    -

    Wat blij, dat niet wij, maar uiteindelijk de Almachtige daarover het eind-oordeel moet vellen.

    Rigjht or wrong, it’s my country.

    04-09-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    03-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.234 HET DONDERDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT WAT WORDT HET NU: EIEREN OF JONG? STRAKS WORDEN DE TEERLINGEN AFGELEZEN. NOG EFVEN UITBOLLEN, LIJK I EELKE PIETJESAK

    .

    234 HET DONDERDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    *

     

    *

    DONDEDAG 3 SEPTEMBER 2020

    .

    *

    In deze Vaderalanssche Vastentijden, due nu al bijna 500 dagen duurt, indeze Goede Week dus, beleven we vandaag het equivalant cfan Witte Doonderdag. Morgen, Goede Vrijdag, strompelt, dubbeltoe gebogen onder de zorgen, de zoveelste gesjeesde “forlaeur’ naar de Sire. ‘Votre Grandeur, rien ne va plus’. Le Jeu de Boules est Schluss.

     

    BOEM !!!!! BOEM !!!!!! BOEM !!!! Drie vorstelijke kaninschioten voor de boeg van zij die in de meest recdene geheim gehouden peilingn nu al 33% van de stemmen halen…

    De Kroon: Gone wit the Wind?

    -

    Nog welgeteld 14 dagen en 14 nachten, en dan lopen de Almachten af van de Pirarten Regering Wilmès II, die nu al bijna twee jaar dit Kl-Land naar de kl.ten helpt mt een miderheid van 33 Kamerzetels op de 150…

    -

    Neemt niet weg, dat daar ovenop, straks nog Het Europees Hof in Den Haag uirspraak zal moeten doen in de zaak van de MOORD met Voorbedachren Rade op een Solvaaks ‘zakenman’ in Sja    rel Roi. Nu al twee jar lang onder de mat eveegd door het Establishment.…

    *

    Lodewijk XVI kwam in 1804 voor veel minder ondeer de guilotine tereht… Nadat eerst jarenlang, sedert 1789, in de Franse Ville Lumière meer onthoofdingen waren da  n nieuwe geboortes.

    -

    En wat me verder nog opvalt, Walter, is dat in het woodgeuik meer en meer het begrip ‘Zuidelijke Nederlande’n voorkomt.

    We zijn op de goede weg, Walter.We zij, verdomme op de geoede weg.

    *

     

    *

    DE ZAAK-CHOVANEC EN HET BELGISCH POPULISME

    Commentaar - 02/09/2020 Jan Ghysels - Leestijd 5 minuten

    -

     

    Vroeger waren politici influencers, nu lijken ze meer onder invloed te zijn. De waan van de dag is meer de regel dan de uitzondering. Politici schieten naar elkaar met spek met als enige ambitie te raken. Een triest schouwspel dat alle partijen aantast. Met zulke politici heeft men geen antipolitiek meer nodig.

    Doodslag

    In 2018 komt de heer Chovanec in Charleroi om het leven in een politiecel, na hardhandig te zijn aangepakt door politieagenten. Dat heet doodslag en is dus geen klein bier. De politiediensten stellen een ‘onvolledig’ verslag op, dat wordt meegedeeld aan de hogere overheden binnen de politie en de minister van Binnenlandse Zaken. De zaak komt aan bod in de pers, maar geen partij of politicus blijkt belangstelling te hebben en de zaak verzeilt in de vergeethoek van de nieuwsmedia. De weduwe van het slachtoffer heeft daarop een strafklacht ingediend.

     

    https://doorbraak.be/de-zaak-chovanec-en-het-belgisch-populisme/?utm_source=newsletter-2683&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

    XX

    VIVALDI BRENGT GEEN OPLOSSING

    *****

    Federaal imbroglio onontwarbaar

    -

    02/09/2020 Koen Tanghe - Leestijd 9 minuten

    -

    Op 14 augustus zag Dave Sinardet weinig onheil in het falen van de grootste politieke partijen in beide landsdelen om een regering op de been te brengen. Nu was de weg immers vrij gemaakt voor een alternatieve formule zoals Vivaldi. Grappig genoeg zag hij datzelfde lichtpuntje een half jaar eerder ook al. Toen heette het dat zowat iedereen nu wel ingezien had ‘dat de PS en de N-VA niet samen zullen besturen. Terwijl dat al van november duidelijk was. Zo heeft men veel tijd verloren.’

    -

    Kortom (en met enige overdrijving): het vormen van een federale regering is volgens deze politicoloog eigenlijk een fluitje van een cent. Als men maar geen tijd verliest met dwaasheden zoals het proberen vormen van een regering met de grootste politieke partijen van beide landsdelen.

    De federale fictie

    Het is symptomatisch voor de bizarre bochten waarin sofistische liefhebbers van de Belgische federale fictie zich dezer dagen wringen om het nog overblijvende restje geloofwaardigheid ervan toch maar te beschermen tegen de eenvoudige realiteit.

    -

    Het federale België is inderdaad verworden tot een juridische fictie die haaks staat op de feiten. België mag de iure dan wel nog altijd een goeddeels federaal land zijn (met een drieledige structuur), de facto lijkt het veel meer op een unie van twee landen en democratieën. (Het heeft juridisch gezien al een paar confederale trekjes). Die feitelijke realiteit wordt echter nog altijd niet gereflecteerd in ons taalgebruik, laat staan in het staatsrecht van de Zuidelijke Nederlanden.*

    -

    Fictieve verhalen kunnen natuurlijk functioneel zijn.

    Fictieve verhalen kunnen natuurlijk functioneel zijn. Volgens de Israëlische historicus Yuval Noah Harari heeft de mens er zelfs zijn succes aan te danken: ‘Large numbers of strangers can cooperate successfully by believing in common myths.’** In het geval van België is ons opvallend vermogen om collectief in weinig realistische verhalen te geloven echter zonder meer disfunctioneel.***

    In hetzelfde bedje ziek

    Hoe dan ook: de enige staatsstructuur die bij de Zuidelijke Nederlanden past, is een confederatie. Dat is de voornaamste reden waarom de vorming van federale regeringen steeds moeilijker wordt. Het ‘deksel’ (federale staatsstructuur) past eenvoudigweg niet goed meer op de ‘pot’ (twee verschillende landen). En neen: de mutatie van die pot kun je niet terugdraaien.

     

    https://doorbraak.be/vivaldi-brengt-geen-oplossing/?utm_source=newsletter-2683&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

    XX

    SCHOTLAND LONKT NAAR ONAFHANKELIJKHEID

    foto: ©AFP

    02/09/2020 Harry De Paepe - Leestijd 4 minuten

    -

    Op 1 september legde de Schotse First Minister, Nicola Sturgeon, haar regeerverklaring voor aan het Schotse parlement in Holyrood.

    De verklaring bevatte corona-maatregelen met onder meer een fikse financiële ondersteuning van Schotse bedrijven. Maar de meest opgemerkte woorden van Sturgeon gingen niet over CoViD-19 en de crisis die erdoor heerst. Haar woorden over het voornemen van een tweede Schots onafhankelijkheids-referendum eisten alle aandacht op.

    Groeiend vertrouwen

    De Schotse regeringspartij, de SNP, heeft al meermaals aangekondigd dat het een tweede volksraadpleging wil over de Schotse onafhankelijkheid. Al klonk het ten tijde van het eerste referendum — in 2014 — dat dit een kwestie is die ‘once in a generation’ in een kieshokje beslecht wordt. De brexit veranderde dit helemaal. Schotland, met de SNP op kop, verzette zich in 2016 tegen het vooruitzicht van de brexit. Toen de Britse kiezer op 23 juni van dat jaar besliste uit de EU te willen stappen, voelden vele Schotten zich geschoffeerd. ‘Scotland ‘voted Remain!’ klonk het verontwaardigd. Sturgeon haalde dit verongelijkte gevoel ook in haar rede aa,.

     

    https://doorbraak.be/schotland-lonkt-naar-onafhankelijkheid/?utm_source=newsletter-2688&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

    XX

    HOE DE TEGEN-JIHAD IN GOEDE BANEN LEIDEN

    Sprekershoek - 02/09/2020 Koenraad Elst - Leestijd 5 minuten

    -

    Brenton Tarrant was een mentaal verwarde man wiens lees-niveau niet boven wat Twitter-ontboezemingen uitsteeg, schrijft Koenraad Elst.

     

    In 2011 pleegde Anders Breivik in Oslo zijn massamoord op Jongsocialisten. Blijkens zijn online gepubliceerd manifest werd hij daartoe aangespoord door de vrees voor de islamisering van Europa. Zijn slachtoffers waren geen moslims, maar wegens hun multi-culturalisme golden zij als medeplichtig. De leugenpers sprong onmiddellijk in de houding en begon te zwartepieten: zie je wel dat islamcritici een gevaar zijn en best tot zwijgen gebracht worden? En om dit nog wat geloofwaardiger te maken herinnerden zij graag even aan de invasies van westerse leiders in moslimlanden.

    Uitgesproken islamofilie

    Om met dat laatste te beginnen: de betrokken leiders die invasies in Irak, Somalië en Afghanistan bevalen, en later ook in Libië en Syrië, waren stuk voor stuk uitgesproken islamofielen. Van Bill Clinton, George W. Bush, Tony Blair, Nicolas Sarkozy, David Cameron, Barack Obama, Hillary Rodham Clinton en François Hollande is wel lof voor maar niet de geringste kritiek op de islam bekend. John Kerry (Obama’s tweede buitenlandminister) rechtvaardigde de Amerikaanse militaire interventie aan de zijde van jihad-rebellen in Syrië — dus het doden van Syrische regerings-soldaten, en terzijde ook burgers, die meestal moslim zijn — door de nood om de ‘ware’ islam te redden van een verkeerd begrip ervan. Politici die moslims gaan bombarderen, zijn zonder uitzondering islamofielen. Islamcritici hebben nog nooit een moslim kwaad gedaan. Omgekeerd hebben zij er zelf wel mislukte of geslaagde moordpogingen van moslimzijde moeten bijnemen.

     

    https://doorbraak.be/hoe-de-tegenjihad-in-goede-banen-leiden/?utm_source=newsletter-2688&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

    XX

    *

    OPEN VLD ORGANISEERT GEHEIME PEILING… EN VERBLEEKT BIJ HET RESULTAAT

    2 september 2020

    -

    De uitkomst van een geheime peiling die door de Open VLD was besteld, deed deze week de nodige alarmbellen afgaan bij de liberalen. De kans dat de Open Vld de cijfers deelt met U, het publiek, is zeer klein tot onbestaande.

    -

    Van afgaan gesproken: de Open VLD zou beter de boeken sluiten, want de blauwe partij haalt nog amper 8 procent van de stemmen. De gevreesde winnaar blijkt het Vlaams Belang met meer dan 34 procent. De verguisde Tegenpartij kleedt de tamme liberalen nog gezwinder uit dan ze dat meestal zelf doen.

    Begrijpelijk dat het Vivaldi-genootschap de komende Vier seizoenen-storm voor wil blijven. Nu moeten enkel nog Koen Geens (CD&V) en Alexander De Croo (Open VLD) de knikkers verdelen zonder ruzie te maken. Wat krijgt de ene als de andere wel premier wordt? De christen-democraten doen met wat mysterieus misbaar alsof er nog getwijfeld wordt aan een regerings-deelname en de liberalen willen voor die overblijvende kiezers bewijzen dat ze relevant zijn. Iedereen doet er zijn voordeel mee.

    Mocht u zich als burger benadeeld voelen, dan springt er binnenkort wel een statisticus of politicoloog uit een hoge hoed om u te verzekeren dat het allemaal nog veel erger had kunnen zijn indien deze minderheidsclub van politici op leercontract met hun virologisch staartbeentje u niet had gered. De cijfers van de geheime peiling tonen echter een wel zeer bittere waarheid.

    Anneleen De Bruyne

     

    ***

     

    U las dit het eerst op ‘tScheldt…Dankzij onze abonnees kunnen we nu en dan iemand doen afdalen in de krochten van sommige politieke hoofdkwartieren om te polsen wat er écht gezegd wordt. Kies een abonnement:

    XX

    Nieuws en inzicht in economie, politiek, tech en media en financiën. Hulp nodig? Contacteer

    @tijdhelp

    Incofin helpt honderdduizenden Cambodjanen door coronacrisis.


    Slovakije eist dat de EU-Commissie dood Chovanec onderzoekt


    Fluxys zet eerste stap naar internationaal waterstof-net

    XX

     

        @FranckenTheo

    Oui mais nee. Vanaf morgen, elke week.

     

      @layoutdokter

    Staat niet geprogrammeerd. En weer niks over Reuzegom

    **

    Fantastische mens en politicus stopt en geeft de sjerp door. Luc was als voorzitter van het Halle-Vilvoorde Komitee dé voorvechter van onze taalrechten én de splitsing van B-H-V. Bedankt voor alles Luc en succes Jan!

    XX

    *

    PVV-Nieuwsbrief      nb3

    -

    Inbreng Geert Wilders Coronadebat (02-09-2020)

    Hieronder een video van de inbreng van Geert Wilders zojuist tijdens het Coronadebat. Daar ging Geert Wilders in op de positie van minister Grapperhaus en de wens van de PVV dat zorgmedewerkers structureel meer salaris krijgen.

    Want dat verdienen onze zorghelden!

    https://www.youtube.com/watch?v=wJVCpTnc0l4&feature=youtu.be

    XX

     

    °

    *

    Radio Klara Vast gedraaide plaat.

    Buiten de muzikale Omlijding die precies met de dag religieuzer wodt

    *

    .

    NAAR BELGISCHE GROEIERS BREEKT ALLE RECORDS

    Vapitaal-ronde van 2020 staat voorlopig op naam van Iteos Therapeutics, dat twee maanden na die operatie naar de beurs trok. ©Olivier Rinchard

    Michael Sephiha

    Vandaag om 01:00

    Er stroomde nog nooit zoveel geld naar de Belgische groeiers. Na acht maanden - en ondanks de coronacrisis - is het record van heel 2019 al verpulverd. Meer dan de helft van het geld vloeide naar bio-techbedrijven.

    -

    'Het gaat hard voor de Belgische niet-genoteerde tech- en biotechbedrijven', stelde De Tijd na het eerste semester vast. De betrokken bedrijven zamelden over die periode 610 miljoen euro in, een nieuw record.

    De activiteit is tijdens de zomervakantie niet gaan liggen. Via 13 operaties haalden de Belgische groeiers sinds eind juni bijna 140 miljoen op. De jongste kapitaal-ronde is die van het Luikse Miracor. Het medtech-bedrijf ontwikkelde een technologie om de schade aan het hart te beperken na een hartaanval en haalde eerder deze week 24 miljoen euro

    *

    **

    XX

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    *

    De lezer zal al we, samen met ondergetekende, al lang opgemerkt hebben dat papieren gazetten geen enkele redenen meer hebben om nog te worden verkocht. Tenzij voor de veel geld verslindende gemeentelijke ophaling van oud papier.

    Twitter is gratis, dood-eenvoudig, accuraat, divers en vooral tijdbesparend.

    Belangrijkst nog: Twitter is 100% vrij van vooringenomenheid of hersenspoelderij. Het is tot op het bot Vrije Menings-uiting wereldwijd en ogenblikkelijk. Net amsof je als ee,n engeltje van uit de hemel onder zich de aarde ziet rondjes draaien en ieder gesprek kan volgen. En daarbij toekijken van op de beste plaatsen. Met de microscoop.Als ie dat wil, tussendoor in een hoekje met een boekje… Of wat knutselen inde tuin. Of jr jonge hondje spelenderwijze leren mens worden.

    Zelfs de TV is alleen, buiten de erotiek en de woordkramerij, voor herkauwers die in kudden en als om prijs achter elkaar naar Hameln willen.






    03-09-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    02-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.233 - HET WOENSDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBI VLAANDEREN VLAGT EN VERDERE GOEDE VOORUITZUICHTEN VOOR EEN GOUDEN EEN-EN-TWINTIGSTE EEUW.+.+

    .

    233 - HET WOENSDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    *

     

    *

    WOENSDAG 2 SEPTEMBER 2020

    .

    https://nl-be.facebook.com/reg/?rs=6

    Nieuwsbrief VL²v nr. 445 (01.09.2020)

    Gisteren 1 September, 18:27   luc.dhondt2@telenet.be

    *

    Ik ben het kleine jongetje dat op de schouders van zijn vader naar de stoet zit te kijken en plots uitroept:

    “Papa, ook de Vlaamse koning heeft geen kleren aan!”

    -

    Ook onder Vlaamse koningen en prinsen worden wij nog steeds door de politiek correcte media gehersenspoeld!

    VLAANDEREN VLAGT VERDER

    -

    NIEUWSBRIEF VL²v nr. 445 (Dinsdag 1 september 2020)

    -

    Afscheid van een Vlaanderen Vlagt-oudstrijder!

    In dit nummer:

    Afscheid van een VL²-oudstrijder…

    Doordenkertjes: De appel valt soms ver van de boom!

    Gezei is gezei: Brief van een oud-koloniaal…       -Wij zijn toch racisten!

    Gezei is gezei: Bruno schuldenbergkoning?         -Andere coronaklokken!

    Weetjes: Brantano en tante Kaat!                            -Grapjas van de week!          

    Weetjes: Dom, dommer, domst!                             -Einde coronavirus = ramp voor de media!

    Weetjes: Een Vlaams leeuwke op de FI-helm is synoniem voor extreemrechts flamingantisme!

    Luctor et emergo: Reactie

    In de Media: Robbe De Hert overleden…       -De cultuursector…             -Een scheet van den Donald!

    Voor ZELFdenkers: Geen vergeten vragen.           -Pater Bjorn Daniël -

    Voor ZELFdenkers: Het probleem van de hoffelijke Vlaming!

     -

    De tijd van toen: Uitgerekend vandaag…               -Oorlog in Antwerpen: Hoe zou dat komen?

    De tijd van toen: Mijn eerste kennismaking met Brussel!     -Wie de roede martinee spaart…

    -

    Onderaan: Lachen mag van God… Soms de nagel op de kop!      

    (wordt vervolgd)                      

    XX

    tom––vangrieken

    Voorzitter @vlbelang

    *

    Js neemt als een superfan v/d ‘Democraten’ selfies met Biden, mr zit nu te wenen dat de belastingbetaler hem niet als objectief ervaart?

    -

    Ps. Ik zou hem ‘taggen’, maar Soenens heeft me al geblokkeerd toen hij nog hoofdredacteur was

    @pauwelt

    https://m.hln.be/showbizz/vrt-correspondent-bjorn-soenens-in-het-verweer-na-stortvloed-aan-haat-dit-heb-ik-in-mijn-lange-loopbaan-nooit-meegemaakt~ace2f0df/

    -

    De communistische regimes waren volksdemocratieën, de Pravda was de Waarheid, Tiananmen is het Plein van de Hemelse Vrede en Björn Soenens is een objectieve Amerika-correspondent die uw vertrouwen verdient.

    Cry me a river, Björn.

    *

    VRT-correspondent Björn Soenens in het verweer na stortvloed aan haat: “Dit heb ik in mijn lange...

    VRT-correspondent Björn Soenens (51) kruipt op Facebook in zijn pen. Op zijn profiel deelt hij een lange en openhartige brief, waarin hij schrijft dat hij de afgelopen tijd wordt overspoeld door ha...

    -

    m.hln.be

    Tom Van Grieken Retweeted

      Vlaams Belang

    @vlbelang

    -

    Op 26 mei 2019 koos Vlaanderen overduidelijk Vlaams en rechts. Niet voor een regering met de Groenen en een Vlaamse minderheid. Stop deze politieke spelletjes én luister eindelijk naar het signaal van de bevolking!

    *

     

    Aankondiging Week van het Nederlands (3-10 oktober 2020)

     Van 3 tot en met 10 oktober 2020 vindt de Week van het Nederlands plaats. Uiteraard staat de DBNL hier ook bij stil.

    Klanttevredenheidsonderzoek

       

    Wij zijn benieuwd naar uw mening over DBNL. Wij nodigen u van harte uit om mee te doen aan het gebruikersonderzoek. Klik hier om het onderzoek te starten.

     > Lees meer

     

     

     

     

     

    De schatkamer van... Bram Lambrecht

     In de Schatkamerrubriek vertellen lezers welke schat zij gevonden hebben in de DBNL. Deze maand vertelt Bram Lambrecht over het Algemeen Letterkundig Lexicon en de Verzamelde gedichten van Paul van Ostaijen.

     

    > Lees meer

     

     

     

     

     

    Parels uit de DBNL

     De parel van deze maand gaat over het Comité van Waakzaamheid, een intellectuele beweging die zich in de jaren '30 expliciet tegen het opkomende fascisme keerde door middel van onder andere een brochurereeks. De brochures zijn te lezen in de DBNL.

     ees meer

     

     

     

     


    *

    Radio Klara Vast gedraaide plaat.

    Buiten de muzikale Omlijding die precies met de dag religieuzer wodt

    OOK SP.A WIL BOTER BIJ DE VIS VAN LACHAERT

    ©BELGA

    Dieter Dujardin

    01 september 2020 21:23

     

    Sp.a maakt van de existentiële twijfel van CD&V gebruik om haar prijs op te drijven voor ze op de Vivaldi-trein springt. Voor Egbert Lachaert wordt het nog stevig pokeren als hij vrijdag niet met lege handen naar de koning wil.

    -

    Als het van Open VLD, MR, Groen, Ecolo en de facto ook de PS afhangt, dan wordt dit weekend al een bladzijde omgeslagen in de ellendige onderhandelings-saga. Na een impasse van meer dan 460 dagen wordt dan voor het eerst een echte formatie aangevat.

    -

    Bij koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert gaat de voorkeur nog altijd uit naar een Vivaldi-coalitie met CD&V. Maar de paars-groene partijen gaan niet blijven wachten op Joachim Coens, die afgelopen weekend tegen alle verwachtingen in opdook bij een overleg met de zeven betrokken partijen, maar daarna weer de handrem optrok toen hij maandag met een nog altijd volstrekt verdeeld partijbestel geconfronteerd werd.

    -

    Coens en de federale fractie lijken geneigd te springen omdat het land een regering nodig heeft en een oppositiekuur naast N-VA en Vlaams Belang weinig kansen biedt om uit de verf te komen. Maar de topministers en de Vlaamse fractie vrezen vooral dat de partij binnen een progressieve regering platgewalst wordt in een permanente oorlog tussen links en rechts en tussen federaal en Vlaanderen.

    **

    XX

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Wachten op “De Komst van Joachim Stiller”????

    Of blijft het toch nog ’n eindje “Wachten op Godot’????

    -

    De lang –verwachte Joahim is dus even aan zet geweest. Maare jammer geneg zat hij met zijn zet ernaast.

    Niet Sriller, Joachim, maar LUIDER moet het. Tabula rasa, met dat gespuis.

    Vraat het maar aan Bardje en aan Tommeke en de jkus is in eenn handiomdraai fejlutst to et schuim erop staat.

    De kleur-kalisseklitsers toch!!!!

    *

    Hubert Lampo

    (1920-20006)

    Genre      Magisch realisme

    ISBN-code      9789029067966

    *

    ‘Als ik ooit ‘ns vijf minuten tijd heb’…

    Neen, met mijn jaren heeft dat niet veel zin meer. En trouwens, de erotiek van toen heeft heden-ten-dage heel wat aders tussen de plooien om glad te strijken.

    Dat gezegd zijnde, toch maar even informeren mer de daartoe geëigende informateur (een woord at eigen is, tegenwoordig) bij de Luisterbib van de Braile Liga. Maar dat is voer voor een andere keer. Eerst nog de Gouden 14de Eeeuw uitzweten en dat gebeurt niet in amper een paar dagen tijd…

    Misschien deze Gouden Tip over Vlaanderens Grootheid voor de Ampersanders die tegenwoordig geen kant meer opkunnen.?




    02-09-2020, 11:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    01-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.232 - HET DINSDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT. PARTIJNEN MET HARDE KLEUREN OP ZOEK NAR HUN BAKZEILEN. HET VLAAMSE HEIR DAAR SNEVEN OF OVERWINNEN ’T ZAL. TOT P¨ALLE TRANSEN DE LEEUWEN DANSEN.

    .

    232 - HET DINSDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

     

    AVOND EDITIE

    *

     

    *

    DINSDAG 1 SEPTEMBER 2020

    @destandaard

    -

    Gemiddeld 431 coronabesmettingen per dag http://dlvr.it/RfkhSd


    ‘Ik heb dit in 28 jaar niet meegemaakt’ http://dlvr.it/RfkdFg

    -

    CD&V zou vanavond om 20 uur op een fysiek partijbestuur beslissen of het voor Vivaldi gaat. Dat bestuur werd anderhalf uur voor aanvang geannuleerd.

    ‘Na het uitstekende digitale politiek bestuur van vanochtend en de samenvatting van alle opinies, zijn er momenteel geen nieuwe elementen aan te brengen’, klinkt het bij CD&V. ‘Daarom werd beslist om….???????

    XX

    SLOVAAKS MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN HEKELT LAKSE ONDERZOEK NAAR DOOD CHOVANEC

    Ivan Korcok

    Gisteren om 21:10 door Jef Cauwenberghs

    -

    Ivan Korcok, de Slovaakse minister van Buitenlandse Zaken is niet te spreken over de manier waarop ons land het onderzoek naar de dood van Jozef Chovanek, in 2018 op de luchthaven van Charleroi, heeft gevoerd. Ook parlements-voorzitter Boris Kollar is streng voor de politie.

    -

    ‘De beelden tonen een totale nalatigheid door de vertegenwoordigers van een andere staat tegenover onze medeburger. Dat is absoluut onaanvaardaar.’ Slovaaks minister van Buitenlandse Zaken Ivan Korcok spaart zijn woorden niet. België moet de dood van de Slovaak tot op het bot uitzoeken. ‘Deze misdaden moeten onderzocht worden, de daders moeten voor het gerecht komen. Onze aanwezigheid, en die van de Belgische media, tonen aan hoeveel waarde wij hechten aan het onderzoek van deze zaak. Ik apprecieer ten zeerste de menselijke reacties die uit België komen’, klinkt het bij Korcok.

    Vingertje uit Brussel

    Ook parlements-voorzitter Boris Kollar slikt zijn kritiek op ons land niet in. ‘Ik veroordeel de onevenredige manier van optreden van de Belgische veiligheidsdiensten en politie tegen Jozef Chovanec. Het spijt mij dat ik zo ver ben moeten gaan dat politici zich hier mee moeten bezighouden, dat het niet fatsoenlijk is onderzocht door Brussel, omdat Brussel diegene is die ons vertelt wat democratie is, hoe men zich moet gedragen.’

    *

    *

    Wart krijjgen we nou? Veni Sanctie Spiritus?

    -

    Na, Mutti, Meine Klumpe ist davon zerbrochen!

    -

    Al jaar en dach zit ondergetekende De Schandaerd     achter hun vodden. Lezen die daar soms deze Blog? Spionitis? Deze morgen in alle vroegete z ik zo tgen onze haan, ‘wat is’t jong’ – ‘willen de Tsjeven dus toch nuet lee?’ En zie, bok DS was het ineens Secam Open U. De Krantenkoppen vielen open lijk de jonge bruid op haar eerste huweklijksnacht.

    -

    Schakespiere op bezoek geweest? ‘Iets rots’ geroken?

    -

    Eerst zien, zei de blinde, en hij had zeven jaar op zee gevaren en nog geen water gezien.

    Komt e misschien zelfs ooit, i.p.v. GGGD-DGGG, weer een tijd terug van AVV-VVK?

    -

    Hoe luifden die vroegere ‘Akten’ ook al weer. Geloof? Hooo? Liefde & Berouw????

    XX

    ADVOCATE FAMILIE CHOVANEC: ‘HET WORDT TIJD DAT IEDEREEN NETJES ZIJN VERANTWOORDELIJKHEID NEEMT’

    Advocate van Chovanec vernietigend voor parket Charleroi en Comité P - Interview - 01/09/2020 Winny Matheeussen - Leestijd 9 minuten

    -

    De zaak Chovanec beroert nu al enige tijd het land, en bij uitbreiding de internationale pers. Op 19 augustus bereikten ons de beelden van de gebeurtenissen in de politiecel, die voorafgingen aan de dood van de Slowaakse man. De echtgenote van het slachtoffer, Henrietta Chovancová, stapte naar de pers, nadat haar geduld na twee en half jaar uiteindelijk op was.

    -

    Meester Ann Van de Steen, advocate van de nabestaanden, geeft verduidelijking bij hoe het zo ver moest komen. Ze stelt dat de hele zaak slecht werd aangepakt en daardoor zo lang aansleept. ‘Het verwijt dat door Peter De Roover (N-VA) vanochtend op de radio te horen was, dat wij de boel vertragen door bijkomende onderzoeks-daden te vragen, wil ik niet meer horen! Het is onze taak om dat de doen wanneer we zien dat de zaak niet serieus wordt genomen!’

    Onderzoek pas na klacht met burgerlijke partijstelling

    Meester Van de Steen overloopt voor ons hoe de affaire begonnen is. ‘Eerst en vooral wil ik even benadrukken dat het hier initieel gaat over de aanpak van de Federale Politie afdeling Charleroi. De lokale politie heeft hier niets mee te maken. Die mensen hebben er niets mee te maken.’

    -

    ‘Dit gezegd zijnde, is het belangrijk om te weten dat die ‘Federale Politie’ toch serieuze fouten heeft begaan. U weet dat er en onderzoek werd opgestart, maar dit is niet gebeurd door het parket. Dit onderzoek is het gevolg van een klacht met burgerlijke partijstelling van onze cliënte. Blijkbaar maakt men zich daar bij het parket in Charleroi niet al te veel zorgen wanneer er ’s morgens iemand zwaar gewond en in coma vanuit een politiecel naar het hospitaal wordt gevoerd. Er werd geen procureur gevorderd. De bal is pas aan het rollen geraakt na de klacht met burgerlijke partijstelling, twee dagen na de feiten. Daardoor moest er een onderzoeks-rechter op gezet worden.’

    Geen ernstig onderzoek

    ‘Mijn ervaring in dit dossier is dat het een beetje als een fait divers werd beschouwd’, merkt Van de Steen op. ‘Ik had de indruk dat ze het onderzoek niet op een ernstige manier aan het voeren waren. Meer zelfs, op een bepaald ogenblik waren wij na dossier-inzage van oordeel dat er iets meer enthousiasme aan de dag mocht worden gelegd en dat er een aantal zaken heel onduidelijk bleven. Die zaken waren blijkbaar ook niet onderzocht door het Comité P, evenmin als door de onderzoeksrechter.

    -

    Uiteindelijk hebben wij een verzoekschrift ingediend om bijkomende onderzoeksdaden te stellen. Indien we dit niet hadden gedaan was alles al lang netjes onder de mat geveegd.’

     

    https://doorbraak.be/ann-van-de-steen-advocate-familie-chovanec-verantwoordelijkheid-nemen/?utm_source=newsletter-2680&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

    XX

    *

    Lieve Meesteres Ann Van de Steen, Ik ruik toga’s. Veel toga’s. Zwarte toga’s; zoals Jan en allemans die gewoonlijk dragen…

    Ge zit, me dunkt, op het goede spoor. Moest U daar soms nog allebogen als antennes kunnen gebruiken: zich wenden bureel blad. Ereloon, vraagt U?  Yes, ik en knauw dadde very well. Ik ruik toga’s. Zwarte toga’s; zoals Jan en allemans die dragen…

    Very mercy.

    Mô ‘k veagen nietten. Moeste echtern achter dat de okuis in Bx Capital achter de rug is, ne keer wa will’n doen voor de laagste pensieoenen? Hoelanger wulder leerf’n, hoe meers temmen julluie zullel gehalen bij de eerstvolgelnde verkiezingen.

    -

    En tons nog entwadde. Ziede met deze zaak geen kans om aan volks-heropvoeding te doen. Door de exaxte plaatsnamen in te voeren in de debatten…

    Sjarelroi, Scharrelroi, Bx South, the Capital of Sjieke Sjarel Premier….

    XX

    *

    KENNIS BRENGT VERANTWOORDELIJKHEID MEE

    Commentaar - 31/08/2020 Drieu Godefridi - Leestijd 4 minuten

    -

    Laatst 21 juli publiceerde de bio-statisticus Kurt Barbé (VUB) volgende grafiek, die het mogelijke aantal Covid-ziekenhuis-opnames in België weergeeft ‘als men geen radicale maatregelen treft’:

    coronavoorspellingen

    Deze projectie werd meteen overgenomen in de voltallige pers, die op haar beurt aandrong op onmiddellijke en bijzonder scherpe maatregelen.

    Het is nu 30 augustus, en dit is de grafiek die Sciensano publiceerde over de werkelijke Covid-hospitalisaties:

    Corona-voorspellingenSciensano

    Zoals te zien is: niet enkel was de ‘tweede golf’ niet erger dan de eerste, maar – volgens het criterium dat de bio-statisticus Barbé zelf aanneemt, namelijk dat van de ziekenhuis-opnames – wás er helemaal geen tweede golf. Die vaststelling wordt bevestigd door de curve van het aantal sterfgevallen, die evenmin een tweede golf laat zien.

    In een breder kader gezien

    De verantwoordelijkheid van een intellectueel voor wat men met zijn ideeën aanvangt is een oude discussie. Toen men Charles de Gaulle vroeg de doodstraf van de fascistische auteur Robert Brasillach om te zetten, weigerde die, en in zijn memoires schrijft hij: ‘In de literatuur, zoals in alles, brengt talent verantwoordelijkheid mee.’

    In dit debat over de persoonlijke verantwoordelijkheid van de intellectueel zijn er twee tegengestelde standpunten. Volgens het ene is de intellectueel verantwoordelijk voor wat men met zijn ideeën aanvangt. De intellectueel die aanzet tot radicale politieke maatregelen deelt in de verantwoordelijkheid, ook al heeft hijzelf niet de minste inbreng in de tenuitvoerlegging ervan. Volgens de andere opvatting draagt enkel de politicus verantwoordelijkheid voor de maatregelen die hij neemt. De intellectueel is als het ware immuun voor verantwoordelijkheid, en hij zit behaaglijk naast zijn kacheltje (het beeld is van René Descartes).

    -

    Voortdurend laat onze tijd toe dat allerhande experten zich inlaten met de publieke besluitvorming. Ons lijkt het niet langer toelaatbaar of wenselijk de expert een feitelijke beslissingsmacht toe te kennen, terwijl hij systematisch en op voorhand van elke verantwoordelijkheid vrijgesteld blijft.

    https://doorbraak.be/covid-kennis-verantwoordelijkheid/?utm_source=newsletter-2680&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

    XX

     @vlbelang

    De Vlaams-nationale vrijheidspartij

    Ons land, Onze regels

    *

    We wensen alle scholieren én leerkrachten een fijne eerste schooldag en een succesvol schooljaar in deze bijzondere coronatijden!

    “Voor hen is het zeker belangrijk dat als een leerkracht in juni uitvalt, ze niet zomaar in de studiezaal gedropt worden. Iedere gemiste les is er een te veel.”

    Xx

    Een meevallertje-met- een-staartje

    Meyrem Almaci, voorzitster van Groen wou in een filmpje op sociale media zwaar uithalen naar Jan Jambon. Maar dan maakt ze zelf een pijnlijke vergissing wanneer ze het in haar betoog heeft over de “vergeetachtigheid in de zaak Chovadev (sic)”.  

    De bijzonder pijnlijke uitschuiver werd opgemerkt door een alerte twitteraar die het foute filmpje kon opnemen en het vervolgens zelf lanceerde op Twitter. Dat filmpje heeft intussen meer dan 13.000 views.

    Rudy P. (@RudPren) was naar eigen zeggen enigszins verrast toen hij dit weekend een filmpje opmerkte dat op het Twitteraccount van Groen-voorzitter Meyrem Almaci verscheen. In dat filmpje haalt ze onder meer uit naar de Vlaamse Minister-President Jan Jambon en uit ze kritiek op zijn “vergeetachtigheid” in de zaak van de Slovaakse man, Jozef Chovanec.

    Daarbij maakte Almaci, aldus Rudi P., een nogal pijnlijke communicatie-blunder. Ze gebruikt daarbij namelijk een compleet verkeerde naam. Ze heeft het namelijk over “Jozef Chovadev”. Ook in de ondertiteling wordt consequent de “foute” naam gebruikt. Dat terwijl de zaak Chovanec de voorbije week nochtans prominent in alle nieuwsuitzendingen was. In haar filmpje verwijt ze overigens Jambon “vergeetachtigheid”. Geen al te sterke aanklacht als je zelf de naam van de betrokkene fout citeert.

    -

    (Lees verder onder de tweet)

    Goedemorgen. Ik heb een grappig filmke van Tante Almaci. Ze verwijderde het omdat ze het niet goed genoeg vond, maar ik vind het hilarisch ❤️ Love&Peace pic.twitter.com/jIDfo6rStJ

    -

    — Rudpren (@Rudpren) August 30, 2020

    Video verwijderd “vanwege een verspreking” - Na verloop van tijd en na een hele resem reacties van andere Twitteraars die zich vrolijk maken om de pijnlijke vergissing van Almaci, reageert Jelle Vincke. Vincke is volgens zijn Twitterprofiel verantwoordelijke voor digitale communicatie bij Groen: “Video is verwijderd vanwege een verspreking in de video die (foutief) is overgenomen in de ondertiteling.”

    Iedereen maakt al eens een fout natuurlijk, maar in elk geval lijkt het er sterk op dat zowel Groen-voorzitster Almaci, als degene die het filmpje monteerde de “foute verspreking” niet tijdig hebben opgemerkt. Maar geen nood voor de geïnteresseerden. De ‘aangepaste’ video is nog altijd terug te vinden op de Facebookpagina van de GROEN-voorzitster.

    (Lees verder onder deze tweet)

    Video is verwijderd vanwege een verspreking in de video die (foutief) is overgenomen in de ondertiteling.

    De aangepaste video is nog altijd terug te vinden op FB 👇https://t.co/1dqyeWVe7R

    — Jelle Vincke (@JelleVincke) August 30, 2020

    “De strategie van het zondebok-denken heeft ons land vergiftigd en verdeeld”

    In het filmpje heeft Almaci het onder meer over “de tactiek van de verschroeide aarde, van de meedogenloze persoonlijke aanvallen, van het buigen of barsten” die haar limiet bereikt heeft.

    Ook heeft volgens Almaci “de strategie van het zondebok-denken, waarbij elk probleem telkens de schuld van een ander is” ons land vergiftigd en verdeeld. “De sleutel om tot oplossingen te komen ligt in samenwerking, verantwoordelijkheidszin en respect”, aldus de Groen-voorzitster.

    “Als dit alles nu niet lukt”, besluit ze, “dan moeten we terug naar de kiezer; de tijd tikt.

    Xx

    °

    Maskes, Mennekes, mag het even? ’n Beetje respect voor de vermoorde ‘zakenman’ en asls ’t kan, ’n beetje medeleven met e gerroffen familie.

    *

    ‘Stande’, W-Vl voor pekelbad

    *

    Secundo: nu weet ik het zeker: de stand-vastige Groene Troela van ‘Anders Gaan Leven’ is ’n

    HEMAFTODITE….

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Tweeslachtigheid

     

    Hierboven is ze, zelfs bij de eigen Partij-woordvoerders, de ene keer de Voorzitter, en de andere keer de Voorzitster, zodat het besluit evident is: ze is noch mossel ,noch vis, maar ’n viswijf.

    XX

    °

    Radio Klara Vast gedraaide plaat.

    Buiten de muzikale Omlijding die precies met de dag religieuzer wodt

    *

    °*

    *

    *

    UNIFIEDPOST TREKT BEURSINTRODUCTIE OP GANG

    ©UnifiedPost

    Vandaag om 17:35

    Het fintechbedrijf Unifiedpost trekt naar Euronext Brussel. De specialist in digitalisering van facturen wil 160 miljoen euro ophalen om zijn groei te financieren.

    Daarmee komt er weer vers bloed op de Brusselse beurs, na de beursgang van het farmabedrijf Hyloris in juni. Het Waalse medtechbedrijf Nyxoah wil later deze maand 60 miljoen euro ophalen voor de ontwikkeling van een middel tegen slaapapneu. Het snelgroeiende Unifiedpost, een soort financiële Facebook voor bedrijven, lonkt sinds vorig jaar naar de beurs en zet nu de officiële stap.

    -

    Die beursgang gebeurt niet via een klassieke operatie waarop ook kleine beleggers kunnen intekenen, maar via een directe notering. Daarbij tekenen institutionele beleggers in op een private plaatsing meteen gevolgd door een beursnotering.

    98 miljoen

    Investeerders

    Zes internationale investeerders hebben al 98 miljoen euro toegezegd.

    'Zes internationale fondsen, waaronder twee Amerikaanse, hebben al toegezegd om 98 miljoen euro te investeren', zegt voorzitter Stefan Yee. Dankzij dat engagement kan Unifiedpost de omvang van de operatie optrekken van de eerder aangekondigde 100 miljoen euro tot 160 miljoen euro.

    XX

    XX

    XX

    ROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    In tijden als deze – tussen vel en vlees in de Her-Opstandintg der Lage Landen – is het kwestie van de zenuwen de baas te blijven. Zie Sterke Jan, die misschien zelfs een verre nakomeling zou kunnen zijn van Jan zonder Vrees, de Vlaams-Boergiondische Graaf van Vlaanderen die in de Gouden 14de Eeuw bvb Brugge groter maakte da, …zijn eigen Hoofdstad Parijs. Remember!!! Nog in 1406: de Franse Koningin op de Vismarkt in Brugge: “Ik dacht hier de Koningin te zijn, maar zie er nog minstens 600 rond mij”… Aaah… Ces Jours d’Antan.


    Ook op gelet, dat Almacy dit weekeind ervoor uitkwam dat… de tijd dringt. Nieuwe Verlizezingen, of ze roept de Turkse Sultan Erdogan ter hulp. Zodat zij, na volbrachte missie, haar schup kan afkuisen. Om voortaan ‘bouche-bée’ door het leedn te rollen. Vaia con Dis, My Darling, My Love…




    01-09-2020, 20:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.232 - HET DINSDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT HET IS DUS WEER ZOVER. DE EERSTE DAG VAN HET NIEUWE SCHOOLJAAR IS DAAR. DE ECOONOMIE LIGT OP APEGAPEN MAAR TOUTVA BIEN MADAME LA MARQUISE. NOG MAAR 16 DAGEN TE GAAN EN ZIJN WE ALLEMAAL WEESKINDERFEN GEWORDEN. MET

    232 - HET DINSDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    *

     

    *

    DINSDAG 1 SEPTEMBER 2020

    *

    HET PROBLEEM BELGIË

    foto: ©Belga

    Verschillende visies smeken om een verschillend beleid

    -

    Vrije Tribune - 31/08/2020 Sander Loones - Leestijd 4 minuten

    -

    ‘De politiek moet de problemen durven benoemen.’ Dat is juist. Wel laat ons dat dan ook doen: Het probleem is België. Punt. Deze eindeloze regerings-onderhandelingen vormen daarvan het meest recente bewijs. Zolang niet iedereen die werkelijkheid onder ogen wenst te zien, zijn we gedoemd om te blijven falen.

    -

    Het aangeboren verschil

    De corona-crisis heeft er sociaal, economisch en maatschappelijk zwaar ingehakt. De cijfers kleuren donkerrood en de strijd tegen Covid-19 lijkt meer te verdelen dan samen te brengen. Een ‘relancebeleid’ moet dringend op poten worden gezet om onze samenleving opnieuw richting te geven.

    -

    Maar wat stellen we vast? Een sterk, structureel en standvastig hervormingsbeleid is gewoon niet mogelijk in dit land. En dit om de simpele reden dat Vlamingen en Franstaligen het op zowat alle vlakken totaal oneens zijn over hoe zo’n beleid er dan concreet moet uit zien.

    Wallonië ligt dwars

    Wanneer je op het niveau van de vage slogans blijft, zoals de klassieker ‘Er moeten meer mensen aan het werk!’, dan knikt de wetstraat collectief ‘ja’. Maar wanneer vervolgens wordt gepoogd om die slogan tastbaar te maken, om maatregelen te beslissen waarmee het doel bereikt kan worden, blijkt dat elke verdienstelijke poging om een degelijk, duurzaam én daadkrachtig akkoord te sluiten, stokt.

    Het Noorden en het Zuiden van dit land kijken op een fundamenteel andere manier naar de realiteit.

    Zo is er in Vlaanderen een duidelijke meerderheid om de werkloosheidsuitkeringen te beperken in de tijd. Dit met het oog op een hogere activering van al wie kan werken en op een uitkeringsbeleid dat focust op zij die het écht nodig hebben. Maar… Wallonië ligt dwars, zelfs de MR steunt deze klassiek liberale eis niet. Het Noorden en het Zuiden van dit land kijken op een fundamenteel andere manier naar de realiteit. Die verschillende visies smeken om een verschillend beleid.

    https://doorbraak.be/het-probleem-belgie/?utm_source=newsletter-2679&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

    XX

    LIJDT POLITIEKE REPUTATIE VAN JAMBON ONDER DOOD CHOVANEC?

    Op de korte termijn zeker, maar niet noodzakelijk op de lange…

    31/08/2020 Jan Van Peteghem - Leestijd 34 minuten

    -

    Het verhaal over het ontijdige overlijden van een Slovaaks staatsburger in Charleroi heeft intussen rijkelijk de pers gehaald – hoewel de feiten al van meer dan twee jaar geleden dateren. Vreemd dat het daarrond dan zolang stil gebleven is. Er is overigens nog een commentaar te formuleren over het gebeuren, en je moet daarvoor enigszins weten hoe een ministerieel kabinet werkt. De Standaard had enkele dagen daarvoor, in een beschouwing over het tragische gebeuren, al duidelijk gemaakt dat een minister en zijn kabinet ‘één en ondeelbaar’ zijn – met andere woorden: de steken die een ministerieel kabinet laat vallen kunnen rechtstreeks aan de minister worden toegerekend. Doorgaans wordt algemeen aanvaard dat een beleidsman (of – vrouw) die politieke verantwoordelijkheid nooit bij zijn/haar kabinet kan leggen; ook als een van de kabinets-medewerkers fouten heeft begaan, blijft de minister ervoor politiek verantwoordelijk. Hij/zij is immers de enige die (vrijelijk) beslist over de aanstelling van de kabinetsmedewerkers die aan diens ambt worden toegevoegd.

    -

    En natuurlijk hebben we het in het onderstaande over de politieke verantwoordelijkheid van (in dit geval) een minister. De strafechtelijke en burgerlijke aansprakelijkheid kreeg in de pers overigens nooit aandacht, en het zal de rechterlijke overheid zijn die daarover eventueel een uitspraak zal doen – als het al zover komt.

     

    https://doorbraak.be/jambon-chovanec-politieke-reputatie/?utm_source=newsletter-2679&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

    XX

    *

    PVV: BTW-TARIEF TIJDELIJK NAAR NUL PROCENT

    *

    telegraaf art pvv btw 0Nederland moet net als Duitsland en België het btw-tarief tijdelijk verlagen. Daarvoor pleit de PVV vandaag in de Telegraaf in aanloop naar Prinsjesdag. Partijleider Wilders ziet het als een corona-maatregel waarvan zowel consumenten als bedrijven flink profiteren.

    -

    De afgelopen week onderhandelde de coalitie over de begroting voor volgend jaar evenals een nieuw steunpakket voor bedrijven die door het coronavirus hard getroffen worden. Veel plannen lekten al uit. Een voorstel dat daar niet bij zat is het verlagen van de btw. Een gemiste kans, stelt Wilders.

    Consumenten

    De PVV wil dat het lage btw-tarief, dat op negen procent staat, per ingang van 1 oktober voor een jaar naar nul gaat. Dit kan voor consumenten tot een veel goedkopere boodschappenkar leiden. Volgens de grootste oppositiepartij plukken ook bedrijven die door corona in de knel zijn geraakt ervan. Wilders: „Er is geen tijd te verliezen. De banen van honderdduizenden Nederlanders staan op het spel en bedrijven in bijvoorbeeld de horeca en de evenementenbranche hebben het enorm moeilijk. Er is nu snel een investering nodig die burgers en bedrijven direct lucht geeft.”

    -

    Staatssecretaris Vijlbrief (Financiën) gooide eerder in de coronacrisis de deur niet meteen dicht voor een tijdelijke btw-verlaging. Later krabbelde hij terug. De systemen van de fiscus zouden niet bestand zijn tegen de tariefwijzing. Hij noemde de ingreep daarnaast ’ongericht’, omdat het volgens hem onduidelijk is of winkels de verlaging wel zouden vertalen naar lagere prijzen.

    -

    Het lage btw-tarief geldt lang niet voor alle producten. Etenswaren vallen eronder, maar bijvoorbeeld ook kranten en boeken. Het kabinet-Rutte III verhoogde in 2019 het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent.

    -

    In Duitsland werd onlangs besloten om het hoge btw-tarief omlaag te schroeven van 19 naar 16 procent en speciaal voor groente en fruit van 7 naar 5 procent. Onze zuiderburen verlaagden het btw-tarief in de horeca.

    -

    In aanloop naar Prinsjesdag legden al meer partijen hun wensen op tafel. PvdA-leider Asscher pleitte voor een 40 miljard kostend coronaplan dat Nederland uit een diepe financiële crisis moet houden. Hij wil dat de portemonnee wijder opengaat voor zaken als huurwoningen en bijscholing. Deze investeringen moeten wat de PvdA betreft gefinancierd worden uit het Wopke-Wiebesfonds waar het kabinet eerder zei mee te zullen komen. Ook Wilders’ btw-verlaging moet via die weg worden bekostigd, geeft hij aan. Er is volgens hem een bedrag van 9 miljard euro mee gemoeid.

    Sparren

    -

    De nu als paddenstoelen uit de grond schietende politieke plannen vormen de inleidende beschietingen voor de algemene politieke beschouwingen die daags na Prinsjesdag in de Tweede Kamer worden gehouden. Tijdens dit meerdaagse debat sparren de politieke partijen over de nieuwe begroting van het kabinet en overige politieke voornemens voor volgend jaar.

     Klik hierom het bericht te lezen op de website van de Telegraaf.

    XX

     @vlbelang

    "Vandaag moeten we handelen. De drugsmaffia moet nu aangepakt worden zodat de aanslagen in onze stad stoppen. Als de politie het niet kan, zet dan het leger in. Laat zien dat het ons menens is, dat we dit hard willen aanpakken en het geweld niet tolereren." #terzaketv

    -

    @Davdberg

    Het leger dient daar niet voor.

    -

    @ChrisFils1976

    Replying to

    @Davdberg & vlbelang

    and

    @FDW_VB

    Voor wat dan wel ? Buitenlandse missies in een of ander ver land ? Ik vind dit misschien nu eens opportuun te reageren... ziji het niet altijd met kogels...maar toch aanwezig en waakzaam te zijn...

    XX

    °

    *

     Onderzoek

    Reuzegom dossier: documenten, artikels, foto’s, ledenlijsten, geheime internetbronnen

    28 augustus 2020 De Redactie

    -

    Voor de slachtoffers van het Reuzegom doopdrama in 2018 en geïnteresseerden in het Reuzegom dossier verzamelt ‘tScheldt zoveel mogelijk documenten op 1 plaats, vooral ook omdat de Reuzegom-organisatie er alles aan gedaan heeft om zoveel mogelijk documenten te laten verdwijnen.

    -

    Om de door ‘tScheldt verzamelde en gevonden documenten te lezen moet je wel een abonnement hebben op ‘tScheldt. Wij gebruiken de abonnementsgelden om de informatie te verzamelen, te inventariseren en te analyseren ten behoeve van het publiek.

    Indien je nog info hebt, stuur naar redactie@tscheldt.be of gebruik de anonieme T-LEAKS knop op de homepage.

    ***

    Update 31 augustus 2020: Aanstelling van advocaten: maffia-advocaat John Maes verdedigt verschillende Reuzegom-leden

    Update 31 augustus 2020: De Morgen artikel: Luc Huyse over self-victimization

    Update 30 augustus 2020: Twitterposts Kenny Van Minsel, LOKO

    Update 30 augustus 2020: artikel De Morgen dd 30 augustus 2020

    Update 30 augustus 2020: artikel De Standaard dd 29 augustus 2020

    Update 30 augustus 2020: 40 foto’s in fotodossier

    Update 28 augustus 2020

    Update 27 augustus 2020

    Update 26 augustus 2020

    Update 25 augustus 2020

    Update 22 augustus 2020

    Documenten

    Wikipedia Reuzegom: versie dd 22 augustus 2020

    KlikHIER om abonnee te worden.

    Log vervolgens in zodat je HIER de documenten ziet staan:

    Wikipedia PDF-versie -    Wikipedia JPEG-versie

    Geheime documenten

    Commentaren op anonieme website Doxbin: van 25 augustus tot en met 27 augustus 2020: 3 bladzijden

    In dit 3 blz tellende document vind je talloze verwijzingen naar Reuzegommers en hun entourage. De auteurs zijn allemaal anoniem. Zij gebuiken het DOXBIN platform om hun commentaren

    In deze brief geeft een anonieme Reuzegom-insider details weer over hoe de Reuzegommers zich zijn blijven gedragen na de fatale doop. Er wordt verwezen naar een aantal top-ondernemers die ooit lid waren van Reuzegom.

     

    Praeses 2004 – 2005: Jeff Cavens

    Reuzegom liet deze deze informatie van het internet verdwijnen in 2020

    250 ex-leden Reuzegom opgelijst: Affaire Reuzegom

    Op het anonieme platform “Medium” verschijnt op 27 augustus 2020 een artikel dat uitleg geeft over de identiteit van oud Reuzegom leden.

    Onderdeel van de oorspronkelijke Reuzegom website. In 2020 werd de site door Reuzegom leden off-line gehaald en werden er zoveel mogelijk data verwijderd zodat er geen digitale sporen naar de Reuzegom-leden zouden kunnen gevonden worden.

    Twitterposts van Kenny Van Minsel, oud-voorzitter LOKO, overkoepelende studentenvereniging KU Leuven

    Van Minsel zegt dat LOKO in 2018 al klachten had ontvangen over racisme bij Reuzegom. Het feit dat hij nu pas met deze informatie naar buiten komt maakt zijn getuigenis bijzonder ongeloofwaardig. De Twitterposts dateren van 30 augustus 2020.

    °

    Radio Klara Vast gedraaide plaat.

    Buiten de muzikale Omlijding die precies met de dag religieuzer wodt

    *

    °*

    CORONA-LENING HAPERT

    Minister van Economie Hilde Crevits ©James Arthur

    Jasper D'hoore

    Vandaag om 01:01

    -

    Vier op de tien bedrijven dienen onvolledige aanvraag in.

    Nog maar een op de vijf bedrijven die een coronalening aanvroegen bij de Vlaamse overheid, heeft groen licht gekregen. Minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) roept de banken en de boekhouders op om ondernemers bij te staan, want veel dossiers zijn nu onvolledig.

    Sinds 5 mei kunnen bedrijven die in zwaar weer terecht waren gekomen door de coronacrisis een zogenaamde ‘achtergestelde lening’ aanvragen bij de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV. Die hulplijn liep de Vlaamse regering in het leven voor kmo’s, zelfstandigen, start-ups en scale-ups die niet in aanmerking kwamen voor de overbruggingskredieten die de federale regering uitdokterde met de banken.

    " Wij blijven dit een zeer nuttige aanvulling op de klassieke banklening vinden. "

    Johan Bortier

    Unizo

    -

    Met een terugbetalingstermijn van drie jaar, intrestvoeten van 3 tot 6 procent en een maximale ontleencapaciteit van 4,3 miljoen euro per aanvraag kon Vlaanderen vrij aantrekkelijke voorwaarden aanbieden. ‘De achtergestelde lening is dan ook heel populair’, luidt na vier maanden de balans van Crevits. ‘Al 646 ondernemers hebben een aanvraag ingediend voor een totaalbedrag van 311 miljoen euro’. Met een budget van 500 miljoen euro is er nog veel marge. ‘Bijna twee op de drie aanvragen komen van kmo’s en zelfstandigen, maar het totaalbedrag van de aanvragen ligt hoger bij de start-ups en scale-ups, namelijk 162,4 miljoen euro.’

     

     

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Veel valt er niet te zeggen, h& Walter. Al komt het mij bekendn voor, dat DE TIJD intids als teken aan de wand de CD&V benadert als CDampV. Amper Vlaams?!

    Nen goeden verstoander en ee mô ê kleen woordeke van doen, hé, Walter. Nous nois connons, n’est-ce oas?

    -

    Teken aan de wand? Doet ons dat niet denken aan Mane, Thekel, Phares (geteld, gewogen en te licht bevonden) om het met Bijjbelse woorden te zeggen? Dat waren toch de woorden die toen tegen de wand verschenen. Iedereen van de hand Gis geslagen. Maar wat geschieden moest, geschiedde ook toen.

    -

    Op 17 September lopen de Almachhten van Sofia Loren Wolmès definitief af. Krijgt de Pirraten Regering hun Vorstelijk Betaalde C4 en is, zoals gebruikelijk in Fancofonia, geldt dat tot de dag na hun begrafenis.

    -

    Het schoolgebeuren op 1 September. Vanaf vandaag, om 00.00 uur is het uit met de parlasanrtzerie en staat iedereen voor zijn eigen verantwoodliijkheid. Beniewd hoe men dit nu weer zal benaderen.

    Het is toch nooit gene waar dat de Chibese adviseurs reeds klaar staan in de coilissen?



    01-09-2020, 06:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    31-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.231 - HET MAANDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT MET HET ONHEIL VAN DE SPAAKS IS HET AFGELOPEN, MAAR DAT IS NIET TE ZIEN AAN LACHTAERT ONDERWEG NAAR HET SUCCES. DAN MAAR VOLLE AADACHT NAAR DE 4G OM DAAR TROOST TE VINDEN.


    .

    231 - HET MAANDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    *

     

    *

    MAANDAG 31 AUGUSTUS 2020

    *

    OUD-FDF-VOORZITSTER ANTOINETTE SPAAK IS NIET MEER.

    foto: ©Belga Image

    Antoinette Spaak van L’Ancienne Belgique naar de federale staat

    -

    Portret - 30/08/2020 Christian Laporte - Leestijd 6 minuten

    -

    Antoinette Spaak, de ‘dochter van’ (Paul-Henri Spaak – red.), is vrijdag overleden in Brussel, twee maanden na haar 92ste verjaardag. Al leidde ze haar politieke carrière vooral zelf, ook al zette ze de laatste strijd van haar vader voort, voor een nieuw en federaal België. Met haar verdwijnt een van de laatste uitzonderlijke figuren van de Belgische politiek van het tweede deel van de twintigste eeuw. Een grote actor en een bevoorrechte getuige van de opeenvolgende hervormingen van de Belgische staat.

    -

    Van haar vader Paul-Henri erfde ze ook een grote interesse voor een democratisch en verenigd Europa.

    Feminist

    Ze speelde eveneens een belangrijke rol in de strijd voor de politieke erkenning van de vrouwen in een nog zeer machistisch België, niet het minst in de politieke wereld.

    Antoinette Spaak was dus een overtuigde feministe – dat was een heel evidente strijd in haar ogen. Ze was immers de kleindochter van Marie Spaak-Janson, dochter van de liberale staatsman Paul Janson en ook de zuster van Paul-Emile Janson, een andere belangrijke blauwe politicus. Toen Marie Janson als eerste vrouw het pluche van de Senaat ontdekte was dat eerst en vooral omdat ze gecoöpteerd werd.

     

    https://doorbraak.be/antoinette-spaak-van-lancienne-belgique-naar-de-federale-staat/?utm_source=newsletter-2676&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

    XX

    DE DONKERE KANT VAN EEN ‘GRANDE DAME’

    Hoe ik kennis maakte met de franskiljonse trekjes van Antoinette Spaak

    -

    30/08/2020 Luckas Vander Taelen - Leestijd 6 minuten

    -

    Ik herinner me nog goed wanneer ik Antoine Spaak voor het eerst zag. Het was op televisie, in een zondags debat op de toenmalige BRT. Ze werd in het Nederlands aangesproken, maar moest wachten om te antwoorden tot ze de vertaling ingefluisterd kreeg met een apparaatje, dat blijkbaar niet zo goed werkte want mevrouw Spaak hield bezorgd haar hand aan haar oor. De vrouw die de meest uitgesproken mening had over de Vlamingen, sprak hun taal niet.

    -

    Ze stond aan het hoofd van wat toen één van de sterkste partijen in Brussel was, het FDF (Front démocratique des Francophones). Dat ze geen woord ‘Vlaams’ begreep, was niet zo verbazingwekkend want zij was een exponent van een radicale franskiljonse beweging die na de Vlaamse Marsen op Brussel ontstaan was. Toen hadden mensen die later waarschijnlijk FDF zouden stemmen zich laten kennen door de Vlaamse betogers zonder enige terughoudendheid uit te schelden en in hen slecht Nederlands bordjes te tonen met de onbegrijpelijke slogan ‘Keer naar uw dorp’. Slechte punten op school voor Nederlands was toen een ereteken voor dat soort Brusselaars waarvan de haat tegen hun anderstalige landgenoten alleen maar toenam toen enkele jaren later de ‘Walen buiten!’-opstand begon en Leuven niet langer Louvain was.

    Brüssel Vlaamsch? Jamais!

     

    https://doorbraak.be/de-donkere-kant-van-een-grande-dame/?utm_source=newsletter-2676&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

    XX

     @destandaard

    Egbert Lachaert zit met partijen voor Vivaldicoalitie samen http://dlvr.it/Rff15D

    XX

     

    BIJ HET OVERLIJDEN VAN ROBBE DE HERT

    cartoon van Wout

    25 augustus 2020 Wout

     

    Vorige week overleed Robbe De Hert: 1942 (oorlog) – 2020 (suikerziek, palliatief gesedeerd en omringd door vrienden)

    -

    Volgende ‘tScheldt lezer schrijft open brief naar alle Gentse Open Vld mandatarissen

    2 thoughts on “Bij het overlijden van Robbe De Hert: cartoon van Wout”

    -

    Walt Disney the second schreef:  

       25 augustus 2020 om

    Hij is al jaren gesedeerd , zelf sedatie met massa’s coke , speed , smack , allemaal lekker betaald met gulle donaties van de koekestad ,en van de collectes gehouden door linkse wereld-verbeteraars , het enige positief dat ik over hem kan zeggen is dat hij zijn stiel kende !, een goede film maker en regisseur , maar zijn gebruik heeft zijn leven aanzienlijk verkort, ik heb hem redelijk goed gekend.

    -

    Beantwoorden

    Robbe De Giraf, Fuckgitive Cinema, Poepenhollywood schreef: 

       27 augustus om 10:00

    We kunnen nu eenmaal niet allemaal blijven leven.

    XX

    Radio Klara Vast gedraaide plaat.

    Buiten de muzikale Omlijding die precies met de dag religieuzer wodt

    *

    VIVALDI-PARTIJEN ZITTEN SAMEN VOOR OVERLEG

    koninklijk opdrachthouder egbert lachaert ging vorige week nog langs op het paleis. ©belga

    30 augustus 2020 19:53

    -

    Koninklijk onderhandelaar Egbert Lachaert (Open VLD) zit samen met de partijen die samen een Vivaldi-coalitie zouden kunnen vormen.

    Vorige week kondigde Lachaert aan dat hij wil proberen om een Vivaldi-coalitie op de been te brengen. Naast Open VLD maken de MR, de PS, de sp.a, Groen en Ecolo en CD&V daar deel van uit. Al die partijen zitten momenteel samen.

    -

    Lachaert kwam midden augustus aan zet nadat de liberalen een poging van de PS en de N-VA om samen een regering te vormen uit de lucht schoten. Volgens Open VLD en de MR waren hun plannen op sociaaleconomisch vlak te links en ging de staatshervorming die ze beoogden te ver. Koning Filip verlengde afgelopen vrijdag de opdracht van de Open VLD-voorzitter. Vrijdag moet hij opnieuw verslag uitbrengen van zijn opdracht.

    De liberalen hebben de knop naar Vivaldi omgedraaid. Lachaert liet dat vorige week al uitschijnen, MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verklaarde zondag dat hij 'convergenties' ziet met de groenen. Daardoor staat de N-VA, de grootste partij in Vlaanderen, voorlopig op een zijspoor.

    Veel onzekerheid


    **

    XX

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Tja, de moderne progressieve wereld is nu eenmaal buiten zijn eigen oevers getreden. Is al lang geen nieuws meer. Anders gezegd, buiten de 3 G’s - God, Geld en Gat – is daar nu langzaam maar zeker de ‘G’ van Genot bijgekomen. Maar over die dingen wordt nu eenmaal niet gecommuniceerd. Wel geconsumeerd. En als het en beetje meevalt voor de soort, zitten we straks ook nog opgescheept met een daarbij in dit Kl-Land aangepaste ‘Federele Regring’.

    -

    Allemaal zo geen erg. Agge mô leut êt. De Tour de Zwans is immers begonnen. Haast virtueel deze keer . Dat sakkerse CCP-virus toch. Voordeel? Het roept mijn kinderjaren op, toen we met broer en zus oorlogje speelden met de 5 tinnen soldaatjes die ons met Sint Maarten, in de schoot waren gevallen. Onze Pa, die toen (1942) nog leefde en wel was, speelde mee. Dertig jaar later konden mijn kinderen zich reeds amuseren met speelgoed-treintes op batterijen… En u zijn we aan de GGGG toe. GVD toch.

    -

    Gelukkig is daar de 95% van de overige bevolking die bestaat uit normale mensen van vlees en bloed.

    Die sikkelaars tocch!!!! Precies alsof hun rouwstoet zal afgesloten worden met een brandkoffer op wieltjes…

    -

    Benieuwd wat Meneer Pastoor daar zou over gezegd hebben moest die in zijnen tijd dat onweer hebben zien opzetten.



    31-08-2020, 20:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!