MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    18-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4423


    IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

    ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

    *

    Uiteraard is een mensenleven lijk ‘n kinderhel: kort en vuil. Alleen het Katholicisme verversr     af zen toe de vuile luiers. De voorbije eeuw, de jaren 1900, is daar geen uitzondering op. Niet voor ons eigen Oude Avondland dat nu, alhoewel goed gestart als E.E.G., op weg is om niet de Verenigde Natiestaen van Europa te worden, maar de Verenigde Naziestatenn. Maar ook niet voor de vier andere Continenten van de (verwaterende) Blauwe Planeet. Twee daarvan (Azïe en Oceanië) vechten om in onze belangstelling te komen. Een Vierde (Afrika) viel voor onze verre Europese voorouders met hun besperkte verplaatsingsmiddelen, gemakkelijker te bereiken om ter worden ‘gekolonialiseerd’. Wat dat ook moge betekenen. Het midden tussen onze Beschaving brengen door de hunne uit te roeien, en daar de natuurlijke rijkdommen weg te slepen. Daarvoor betalen onze generaties nu (in ’t zwart) de rekening.

    En neen, het zijn geen apen die uit hun bomen klimmen, om onze werelden te overspoelen0 Noch zijn het slavenkinderen die we verder kunnen blijven misbruiken. Maar mensen, net als wij, niet alleen ‘redelijke’ Schepsels Gods, maar ook onze ‘Evennassten’ Voortgaande op hun eigen Geschiedenis, stellen onze Wetenschappers nu zelfs vast, dat daar in ‘Donker Afrika’ misshiein wel de wieg van alle menselijk leven heeft gestaan.

    Blijft over, het Vijfde Continent, Amerika, dat eigenlijk recht had om na Europa, eerst in beeld te komen. Ooit kwamen daar ‘de Indianen’ in the picure toen eenmaal onze Middeleeuwers hadden vastgsteld dat de Aarde geen vlakke plaat was, maar een soort van ronde bol. Even on-eindig als de hele Schepping, d.i zonder begin en zonder einde. Net zoals trouwens de Eeuwigheid zelf. Het is een verhaal zoals de Afrikaanse kolionisatie, ook zonder begin of einde. Maar ondertussen denken de Amerikanen, die bijna in exclusiviteit     llemaal Europese ‘roots’ hebben (Ja Ja, Hitler deelde het van geen vreemden), dat Amerikaanse Staatsburgers, Übermesnch zijn. Er os zo goed als niet één Indiaan overgebleven. Yankees denken allemaal on di ene grote meenselijke vijver, dat zij het neusje van de zalm zijn.


    *

    Geografisch bestaat Europa uit een Centraal Gedeelte (met hersenen), met onderaan het Zonnige Zuiden voor alle mogelijke verlofgangers, en bovenaan de oude patriarchale Koude Landen, met daar bovenop te paard, het onmetelijke Russische Rijk der Tsaren. Met uitlopers tot ver in het fossiele Oosten.

    De gezamenlijke Geschiedenis is er een van eeuwenlange bloedige burenruzies, die na Napoleon ‘Wereldoorlogen’ genoemd worden. Vooral omdat, reeds in 1917, Amerika er – met goed gevolg - zicj mee kwam bemoeien. Daarvan getuigt in Waregem het Amerikaans Militair Kerkhof (zonder kerk), waar onlangs Zijne Goddelijke Majesteit Moh Bama de dans kwalm leiden…

    Die ‘Grote Oorlog’ bracht ook, en dat voor het eerst sedert het ontstaan van de wereld, , strijders op de been uit de vier Windstreken. Die allemaal hun doden hebben achter gelaten in de boerenlandschappen van ‘Flanders Fields’. Pro memorie, in het Ieperse van mijn jeugdjaren. Een wel zeer leerrijke manier om als kind kennis te mogen maken met de wijde wereld.

    Het is een waarheid als een kerk, dat de volgende oorlog besloten ligt in de nasleep van de vorige. En weer waren het de ‘Germanen’, de Jerry’s, die het vuur aan de lont staken. Uit onvrede over de hen opgelegde straffen voor de GBrote Oorlog. En aldus zat de wereld in een nog ‘Grotere Oorlog’.

    Die zou zowel Engeland, als Frankrijk maar ook Duitsland niet alleen letterlijk doen leegbloeden, maar ook op de grens brengen van een totaal faillissement. De USA, die eerst tot Pearl Harbour (712/1941) de kat uit de boom had gekeken, bulkte van het geld, van de manschappen en van het meest moderne oorlogstuig, en kon dus relatief gemakkelijk de AS-Mogendheden Rome-Berlijn, de baas Via allerlei intriges (en beloften), maar vooral door bewapening, kon Stalin gemotiveerd worden om Hitler in de rug aan te vallen, zodat op 8 Mei 1945 diens Duizendjarig Rijk roemloos ten onder ging.

    Op het wereldtoneel ging nu het gordijn open voor Amerika’s Genereuze Grootheid. De oorlogsindustrie, voornamelijk Hitlers ‘Wunderwaffe’ werden meteen met man en muis gestript en met hele scheepsladingen naar Amerika overgevaren. Inzake de industrie werden de geheime plannen en patenten tezelfdertijd meegenomen. Stalin ontmantelde op zijn beurt de machineparken om die maandenlang met volle treinladingen naar de U.S.S.R. te verslepen. Toen viel Het IJzeren Gordijn over Europa. Het tot puin herschapen Germany, gestript van al die verouderde oorlogsproductie, kon met een nieuwe lei starten,.

    Dat leegzuigen van Duitsland duurde tot het Marcchallplan in werking trad, en de USA bankier speelde voor de heropbouw van het te, gronde verslagen en ge-dénazifïeerde West Duitsland, . Ja, U leest dat goed: West Duitsland. Want Stalin wilde de bezetting van Oost Duitsland niet opgeven..

     

    *

    Het doek viel slechts voorgoed eind 1989, met De Val van de Berlijnse Muur. Alle deemonen waren vermoeid of verpletterd en er ging een nieuwe wereld open. The sky is the limit.

    De rest van het verhaal, inclusief een uitgebreide kijk achter de schermen, vindt onderstaande li,l.

    *

    HET NIEUWE RIJK VAN GELIJKTIJDIG

    DE RIJZEZNDE ZON EN DE OPKOMENDE MAAN

    *

    Na het beluisteren van dit verhaal, zult U nooit meer de USA met dezelfde ogen bezien.

     

    https://youtu.be/o6UHdGCXcdo

     

    *

     

    Ik verklap U lekker niets, moest U wat gemist hebben. Maar deze boodschap legt wel de wortels bloot van het oorlogsgestook door de Nato tegen Poetin in werkelijkheid betekent. Hopen maar dat President Trump niet te laat komt. Meer dan tijd dat de ‘Democrats’ als ordinaire ‘rats’ van het toneel zijn verdwenen. Nu nog het FBI en bepaaalde medeplichtige ‘Media’ uitkammen, en de wereld kan weer geruster ademen…

    Onder de ‘Democaten’ was het al gebeurd. Het Amerika van the Clinton Wife kan maar kunnen overleven als Europa eens te meer had in brand gestaan. Gelukkig heeft President Poetin sterke zenuwen om al die uitdagingen te weerstaan.

     

     

    AAN DE VRUCHTEN KENT MEN DE

    *

    Is het an allemaal geen goud, dat niet blinkt? Neen, ‘leiber Meinung nach’ zijn erf (minstens) twee schittterde sterren die twinkelen doorheen de donkere wolken. De ene (President Poetin), wiens stralen ns voorlopig nog niet kunnen verwarmen straalt als een Rode Ster boven het Kremlin. De andere (President Trump), is de Witte Ster van het onoverwinnelijk Amerikaans Leger in WO II, onder wiens hartverwarmende stralen Europa herleeft.

    *

    Intermezzo

    Voor ik het vergeet. Al op gelet dat we de 18de   zijn van het Jaar ’18? Een jaar dat trouwens zo zot is als ’n achterdeur. Pasen valt straks op 1 Aril…

    En om het helemaal goed te maken: het is het Jaar van de Hond…

    Gedienstig. Hoffelijk. Trouw. Ze mogen het daar niet weten, maar van zo’n Beschaving kunnen we nig veel leren!

    Hemelrijker

    18-02-2018, 15:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    17-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4423

    n.

     IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

    ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

    *

    Eersr even mijn eigen ’Inleiding’ aanvullen.

    Vlaanderen is doorheen de Recente Geschiedenis voortdurend en zonder ophouden leeggemolken geworden. Na de Spanjaarden, die toen trouwens druk bezig waren De Nieuwe Wereld leeg te plunderen en uit te moorden, kwamen de Oostenrijkers en dan de Fransen. Na Waterloo besloten de Grote Mogendheden, Londen, Moskou, Berlijn, Wenen, boven onze hoofden, dat wij een zelfstandige ‘bufferstaat’ moesten worden die hen ui elkaar hield. Na allerlei onbeschrijfelijke intriges werd de jongste telg van het verarmd adellijk geslacht der Saxen Coburgers het jobke aangeboden om voor koning te spelen. Met weeral eens de lange arm van Parijs die via de Francofonie het uitbuiten van onze voorouders kon verder zetten.

    ‘Also sprach Zaraghusta. Niemand beter dan Paul Beliën heeft deze kroon ontbloot in zijn boek ‘A Throne in Brussels’. Paul Belien (1959) is een Vlaams freelance journalist, een rechts-conservatief ideoloog en actief met online publicaties zoals de websites http://secessie.nu/ , een driemaandelijks tijdschrift, en https://en.wikipedia.org/wiki/The_Brussels_Journal , een weblog.


    *

    Maar laat ons terugkeren naar onze kudde schaapjes, de Catalanen, waarmee wij Flaminganten van de Harde Lijn, veel gemeen hebben.

    Ja, over de Gentenaar Keizer Karel (Carlo Quinto) - °1500 - en diens Spaanse Rijk waar, na de ‘Ontdekking’ van Amerika, de Zon nooit onderging, vallen er hele bibliotheken vol te schrijven. Meer slecht dan goed. We hebben het aan diens Opvolger, Filips II, te danken (Ja toch?) dat de Vlamingen, anders dan de Noorderburen, ‘Rooms’ zijn gebleven.

    Al die bezetters sindsdien, al waren die dodelijk voor ons Volk, zijn van het toneel verdwenen en Vlaanderen kruipt gestaag uit een diep dal. Met vallenen op staan. Het gaat een schitterende toekomst tegemoet, ware daar niet de Islammerij die, niet voor de Poorten van Wenen staat, maar zijn tentakels strekt tot achter de voorgevels van onze huizen.   Voorbeeld Zweden.

    Indachtig dat datander prachtig land en volk, van oudsher Christelijk en dus welvarend, thans via luidsprekers uit zijn kerktorens Allah verheerlijkt, dan weten we waar we naartoe gaan. Morgen of overmorgen leest U er meer over op deze Blog. Het land der Vikingen (Zweden) is via het Socialisme inderdaad als een der eersten recht in d armen van Allah terecht gekomen…

    Neil Chamberlain, terug in Londen na de Conferentie van München 1938

    *

    Ik val graag in herhaling met deze afbeelding. In München kwamen toen de Grote Mogendheden overeen met het Nationaal Socialisme over de heerschappij in Europa. ‘Vrede in onze dagen’ was zijn boodschap voor de thuisblijvers. En die ‘Vrede’ duurde van eind 1938 tot 1 September 1939. Toen zat het er o! De Duitse Legers vielen West Polen binnen om dat land te annexeren, en na even de kat uit de boom te hebben gekeken, annexeerde Stalin meteen Oost Polen.

    Ziet U wat bekoeld wordt met de Bloedhond Alva, de Regering in Ballingschap van Catalonia en de annexatie-politiek van de wereldwijde islammerij? Eens te meer zal Vlaanderen, als we niet oppassen, het gelag betalen!

    Zelfs de schietpartij in die school van Porttland (Florida, Amerika), de zoveelste op rij, kadert in deze beschrijving. Wat, vergeet het niet, onder het 8jaar durende Presidentschap van de Moslim Broeder Moh Bama zijn de Verenigde Staten kopje onder gedoken in de islammerij.Daarbij dapper geholpen door the Clinton Wife en haar accolieten bijhet FBI

    Spaanse ‘Burgeroorlog’: m’n voeten, Gérard! Want, dieper ingaand op ’n voorgaand onderwerp op dit eenmans blogje, zouden den onze Media het beter hebben over ‘Wereldoorlog’ ipv ‘Burgeroorlog’

    *

    Spaans-Belgische crisis in de maak over Puigdemont?

    Christophe Bostyn

    *

    De Spaanse regering verloor de gok dat de Catalaanse kiezers het onafhankelijkheidsproces moe zouden zijn en Carles Puigdemont en de pro-onafhankelijkheidspartijen de laan uit zouden sturen. Deze politieke strategie faalde en de Spaanse regering grijpt nu, meer dan ooit tevoren, naar juridische middelen om Puigdemont uit te schakelen. Dat Puigdemont in België verschanst zit en daar vrij zijn gang kan gaan, zit Madrid steeds meer in de maag. Borrelt er een diplomatieke crisis op tussen Spanje en België?

    Samenzwering’ voor het gerecht

     

    Voor het Spaanse gerecht zullen vanaf volgende week ook andere kopstukken van de onafhankelijkheidspartijen moeten verschijnen, zoals onder andere Marta Rovira (ERC), Marta Pascal (PDeCAT), Anna Gabriel (links-anarchistische CUP) en Mireya Boya (CUP). Het onderzoek naar rebellie en opstand werd naar hen uitgebreid aangezien de openbare aanklager een georganiseerde samenzwering ziet in de samenwerking van de politieke partijen – met ANC en Òmnium Cultural – rond de feiten van oktober in Catalonië.

     

    De motivatie van Llarena geeft dan ook alle reden om de bewering dat het om politieke gevangenen gaat, kracht bij te zetten

     

    Vorige maandag besloot de rechter van het Hooggerechtshof Pablo Llarena, van gekende Spaans-conservatieve signatuur, Jordi Sànchez (oud-voorzitter ANC) niet vrij te laten. Sànchez zit daardoor nu al meer dan 100 dagen in voorlopige hechtenis, in afwachting van zijn proces. Sànchez verweet de rechter zijn basisrechten te schenden. De motivatie van Llarena geeft dan ook alle reden om de bewering dat het om politieke gevangenen gaat, kracht bij te zetten. Zo motiveert Llarena zijn beslissing om Sànchez achter slot en grendel te houden door te stellen dat Sànchez ‘zijn pro-onafhankelijkheidsideologie behoudt, en die wel grondwettelijk geldig is, maar de zekerheid uitsluit te stellen dat een herhaling van de misdaad zich onmogelijk kan voordoen, in vergelijking met iemand met de tegenovergestelde ideologie.’ Een wartaaltje dat erop duidt dat Sànchez wel degelijk gevangen zit omwille van zijn politieke ideeën.

     

    De rechter stelt dus dat de immer vreedzame betogingen van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging in feite een gewelddadige opstand kunnen vormen

     

    Llarena vindt het ook problematisch dat Sànchez zich kandidaat stelde (voor de verkiezingen) die ‘tot doel heeft de politieke dynamiek te herstellen die leidde toch deze procesgang’. Pablo Llarena besluit dat Sànchez ‘met ijver betogingen organiseerde om een sociale opstand te bevorderen om specifiek te stimuleren dat, of in de wetenschap dat deze een risico op een onherstelbare gewelddadige reactie tegen de samenleving en de territoriale organisatie van de staat met zich mee brachten.’ De rechter stelt dus dat de immer vreedzame betogingen van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging in feite een gewelddadige opstand kunnen vormen, waarmee hij al oordeelt over de feiten nog voor het proces moet beginnen. Dat Sànchez opnieuw betogingen kan organiseren, die gewelddadig kunnen zijn, is dus een reden om deze opgesloten te houden.

    Advertentie

    Puigdemont en de ministers in ballingschap

     

    In Spanje houdt de centrale regering de touwtjes strak in handen. Toen de regering vroeg de kandidatuur van Puigdemont te verhinderen, belden verschillende Spaanse regeringsleden zelfs naar de voorzitter van het Grondwettelijk Hof om hun zorgen over deze zaak van ‘nationaal belang’ over te maken en hem te vragen er haast bij te maken. Vicepremier Soraya Sáenz de Santamaría pochte er zelfs over in de pers.

     

    De Catalaanse minister-president in ballingschap blijft echter een kiezel in de Madrileense schoen. Gezien Madrid uit vrees voor de uitspraak van de Belgische rechter het Europees aanhoudingsmandaat tegen Puigdemont introk, kon deze ongestoord naar Denemarken reizen om de Catalaanse zaak er in het daglicht te stellen. In Brussel houdt Puigdemont dan weer vergaderingen met de parlementsleden van zijn partij, van andere partijen enz. Zo blijft hij voortdurend in de media opduiken, wat de Spaanse regering duidelijk niet zint.

     

    Spanje zou niet begrijpen dat de Belgische regering ‘een voortvluchtige voor het Spaanse gerecht laat betijen

     

    De Spaanse regering probeert dan maar via zijn ambassadrice in Brussel, Cecilia Yuste, druk te zetten op de Belgische regering om een meer vijandige houding aan de dag te leggen tegen Carles Puigdemont en zijn ministers in ballingschap. Spanje zou niet begrijpen dat de Belgische regering ‘een voortvluchtige voor het Spaanse gerecht laat betijen.’ Dat Carles Puigdemont zondag 18/02 een ‘Raad van Verkozenen’ in Brussel zou samenroepen om zich in ballingschap te laten verkiezen tot president van de Republiek Catalonië, zou al helemaal onverteerbaar zijn voor Madrid.

     

    Hierbij wordt rechtstreeks met de vinger gewezen naar de Vertegenwoordiger van de Vlaamse regering in Spanje

     

    De Spaanse regering zou dan wel begrijpen dat het moeilijk is voor de Belgische regering om Puigdemont het land uit te zetten, maar het zou dan tenminste verwachten van Charles Michel dat deze zich negatief uitlaat over Puigdemont. Opvallend is ook dat voor Madrid de officiële Vlaamse Vertegenwoordiging in Madrid een doorn in het oog is. Volgens de goed ingelichte journalist José Antonio Zarzalejos, die zich in de hoogste machtscirkels van conservatief Spanje begeeft, vindt Madrid dat de officiële vertegenwoordiging van Vlaanderen zich camoufleert in een cultureel netwerk en ‘expliciet’ in Spanje gevestigd is om contacten te onderhouden met de vertegenwoordigers van de Catalaanse en Baskische regeringen. Hierbij wordt rechtstreeks met de vinger gewezen naar de Vertegenwoordiger van de Vlaamse regering in Spanje, André Hebbelinck, die volgens de journalist ‘alle en elke stelling van de independentisten genegen is’, wat dan rechtstreeks gekoppeld wordt aan de steun die Puigdemont van de N-VA krijgt.

    De rol van de N-VA

     

    Het onophoudelijk – en ongestoord – pendelen van Catalaanse politici tussen Barcelona en Brussel irriteert de Spaanse regering telkens meer. De muur waar ze in België tegen stoten, zouden de Spanjaarden onder andere wijten aan de rol van de N-VA in de regering Michel en het feit dat de Belgische regering ‘de meest complexe’ in Europa is, doelend op de verschillende evenwichten binnen de federale regering.

     

    Madrid aast op het hernemen van de Catalaanse verkiezingen, zonder een uitgesloten Puigdemont en gevolg

     

    Wanneer eind maart, volgens de strategie van de Spaanse regering, het gerecht de politieke rechten ontneemt van Puigdemont e.a., zou Spanje opnieuw het Europees aanhoudingsbevel willen activeren, met het risico dat een Belgische rechter hen enkel zou uitleveren voor overtredingen van minder belang, zoals ongehoorzaamheid of fraude (wegens het gebruiken van overheidsgeld voor het referendum). Dat de politieke rechten van Puigdemont, Junqueras e.a. hen ontnomen zouden worden, dient ook een ander doel: Madrid aast op het hernemen van de Catalaanse verkiezingen, zonder een uitgesloten Puigdemont en gevolg. Indien ten laatste tegen 7 april het Catalaans parlement geen nieuwe minister-president aanduidt – Puigdemont werd door het Grondwettelijk Hof al de facto uitgesloten, dan worden automatisch nieuwe verkiezingen uitgeroepen.

    Advertentie

     

    Indien het tussen Spanje en België uiteindelijk tot een diplomatieke crisis komt, zal deze duidelijk zijn oorsprong hebben in Madrid. Dat de regering Michel een regeringscrisis zou toelaten over Catalonië, terwijl de partijen alvast de borst nat maken voor verkiezingsjaar 2019, lijkt dan weer weinig waarschijnlijk. Puigdemont kan dus nog rustig ademhalen.

    Bron: Doorbraak

    *

    AAN DE VRUCHTEN KENT MEN DE

    Er zijn ook nog mooie dagen in het leven. Uiteindelijk is de Lente (bijna) weer terug in het land. De alledaagse grijsheid van het weer heeft plaats gemaakt voor de zon en de blauwe lucht. Deze middag hoorde ik voorwaar voor het eerst weer de roep der tortelduiven.

    *

    Deze regering slaat hier en daar nagels met koppen … In Korea vliegen de mamoerkens over en weer en President Trump kuis langzaam maar zeker de troep op na 8 jaar Moh Bama en andere “democratische’ wereldverbeteraars. Genre Bill Clinton…

     

    He never has sex with that woman…

    *

    En natuurlijk zijn onze Media er als de kippen bij om voor de zoveelste keer naast de kwestie te argumenteren. Nier de ‘Wapenwet’ moet er aan geloven, maar de opstokers van al dat ‘eervol geweld’ om zo rap als mogelijk bij de gelukkigen te zijn, die in alle eeuwen der eeuwen recht hebben op hun 72 dagverse maagden.

    Zouden de dan nog nooit gehoord hebben van de Antieke Goden op de Olympus der Oude Grieken? Eerst hen verdwazen die ze willen vernietigen. Het staat nochtans bijna woordelijk wel 100 keer zo in de Koran….

    *

    Hemelrijker

     

    17-02-2018, 16:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    15-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4422

    *

     

    IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

    ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

    *

    Heeft U dat goed gezien? De Onbevlekte Aartsengel en Maagd Angelina, eerbiedig buigend als voor God-de-Vader, vrouw zijnde en dus minder dan minderwaardig in het aanschijn van deze Arabische hovaardigheidsbekleder. De scène geeft perfect weer waar Amerika sinds de oliecrisis van de jaren ’73-74 voor staat. Ool for Dollars.

    Het zijn niet langer les Idés qui gouvernent le monde, maar het zijn de pietrol-pompers. Pietrol trekt alles naar beneden. En wij maar opperwaards proberen te ewemmen!

    *

    Ja die pietrol. Zo’n stinkend goedje van net boven het deksel van de Hel! Tot ergens de late jren ’40 van vorige eeuw, sprak men over dat soort aardolie, niet over ‘oil’, maar over… pietrol. ‘Nafte’? Afte met nolie? Dat was voor d’otto’s en de motto’s. Maar daarvan liepen er niet veel. Pietrol, dat was voor de verlichting met ‘kinkee’s en voor de huisvrouwen om er op te koken. Dat waren toen trouwens nog de Moeders aan de Haard… Die kwamen alleen buitenshuis voor de Zondagse Vroegmis en om ‘commissies’ te doen. Hun ontspanning was de regelmatige babbel met de buurvrouwen..

    Petrolle was dat stinkend goedje waarop ons Ma het eten miek, de dagen dat uit zuinigheid vroeg in het voorjaar en laat in het najaar, de Leuvense stoof uit bleef. Heel het gebuurte op den boerenbuiten werd wekelijks bediend door de ’pereolmarchand’ die, net als de melkboer, met paard en kar op straat kwal leveren. Hij bediende de kalanten met blote handen, Bah! tot dat ene platliggend vaatje uitverkocht was. Bijna ieder huisgezin beschikte over ’n soort kan van 5 Liter met teut, de ‘petrikkitte’ die bij ons in de Westhoek meestal nog afkomstig was van binst de oorlog ’14-’18. Waar ze hadden gediend, zei onze Pa, om “kortedrank’ (Jenever?) uit te delen in de loopgraven…

    *

    De enige olie die wij als kind kenden was de olie voor de Singer naaimachine van onze Moeders Die Singer was zowat het uithangbord voor ‘in beteren doen zijn’.

    Die symboliek echter mest al rap plaats ruimen voor de eerste TV’s. Dat waren toen nog Barco’s uit het Kortrijkse. Of Philips uit het verre Eindhoven.

    U vindt die dingen, oude maar stevige Singers en oude TV’s Barco nu meestal op de rommelmarkten. Waar die zld oude schonen trouwens blijven circuleren. De rommelmarkt! Dat is de weg van alle luxe en dus ook, binnen afzienbare tijd, alles wat nu nog op fossiele brandstof ‘draait’.

    *

    Enne, o ja. Voor ik het vergeet.

    Vandaag ook tot vervelens toe op radio en TV gehoord of in de gazetten gelezen over ‘karnaval’? Die vond (en vindt nog altijd) plaats de Zondag drie dagen vóòr Aswoensdag, waar dan tot Pasen, he Feest van de Verrijzenis, de Grote Vasten begint. Ergens daarover iets gehoord of gelezen? Zotheid boven al, zal ’t gaan, ja, maar de link naar het ontstaan ervan, in ’n rapke even nog, voor het Vasten en Vleeserven opgelegd door Onze Moeder de H. Kerk?! Nooit van gehoord.

    Neen, natuurlijk niet. Aswoensdag met dat kruisje op het voorhoofd van oud en jong, om er aan te herinneren dat wij stof en as zijn, en tot stof en as zullen wederkeren. Weetet nog?

    Hoogstens (de omgekeerde wereld) zal men U uitleggen dat ‘Vasten’ en ‘Advent’ een soort Ram Madamen zijn voor de zeldzame nog overblijvende Christenen.

    De vraag inzake Geloof en Zeden is: wat is berer, het origineel of de de koie?

     

    Correctie. Op de VRT werd in het Journaal vzn 19 uur op een eerder afstandelijke manier, tekst en uitleg gegeven over dat Assekruisje van de jaren ’50 envoorj de huidige jeugd over   ’Vasten’ en zich snieo intzeggen.

    Waar iets kopiëren goed voor is.

    *

    En wat hoort mijn lijzig oor daar juist? En dat nog op mijn favoriete zender Radio Klara!!! Reclame voor Velentijn, de Hoogdag voor Verliefden. Kijk, daar heeft U het weer.

    Heb niets tegen Valentijn. Verre van. Even Amerikaans als Coca Cola en die lust ik ook graag. Ze zijn trouwens samen pas de Grote Plas overgezwommen na de ‘Bevrijding’ on ‘44. Voordien was er cola, maar ‘Limonade’..

    En ik die dacht, dat het begrip ‘Hoogdag’ nog stamt uit de oertijd van de zegevierende Kerk. Is het dan wel kocher genoeg om in deze seculiere tijden gebruikt te worden, precies alsof we nog altijd leven tussen Pastoors en Nonnekes. ’n Hoogdag! Moet Groen-Rood te”gen dat soorft kerkelijke woorden niet tegenop komen? Liefst met een of ander modern progressief woord dat nog moet uitgevonden worden. Spreken van ‘Het Feest van de Liefde, zoals WTV, is dan weer een tikkeltje tè suggestief.

    En trouwens, het doet er mij aan denken. Men is tegen al die Lerkelijke volksverlakkerij, maar het woord ‘Betaalde Feestdag’, daar moeten de Bazen van af blijven, hé! Waarom zijn he geen Feestdagen van de Arbeid? Men wil de koe niet hoeden, maar claimt wel haar melk!

    *

    En nu, als de bliksem en met kloeke moed, Vrouwe Merkel tegemoet!

    ***

    Paleisrevolutie tegen Angela Merkel in de maak: Overleeft ze de komende weken?

    *

    Met schandalige coalitie akkoord met SPD lijkt grens voor veel CDU leden bereikt – Hoge officier leger: ‘Merkel heeft alles vernietigd waar ik mijn leven lang in heb geloofd en voor gevochten heb’

    De twee, inmiddels door velen gehate partijleiders, die met hun nieuwe coalitie de vernietiging van het vrije en welvarende naoorlogse Duitsland gaan voltooien. (Afbeelding: Getty Images (2)).

    *

    Ze hebben veel geslikt, van het gedwongen, veel te gehaaste (en nauwelijks onderbouwde) afscheid nemen van kernenergie, het vernietigen van het klassieke huwelijk en gezin als bouwsteen van de samenleving, tot aan het eigenhandig en zonder parlementaire instemming openen van de grenzen voor miljoenen economische moslimmigranten annex sociale zekerheid toeristen. Het nieuwe regeerakkoord met de SPD lijkt veel CDU en CSU leden dan eindelijk een brug te ver. De woede over Merkel wordt almaar openlijker geuit – is er een paleisrevolutie aan het ontstaan? Overleeft ze de komende weken?

    De meeste analisten zijn het erover eens dat het Angela Merkel in ruil voor het aan de macht kunnen blijven nu definitief alle standpunten en principes van haar partij verloochend heeft en heeft overgegeven aan de SPD, de partij van de inmiddels overal en door iedereen uitgekotste

    **

    Martin Schulz,

    die voor de verkiezingen nog verzekerd had dat hij pertinent niet in een regering met Merkel zou gaan zitten.

     

    Maar uitgerekend zijn partij, die bij de verkiezingen een historisch slecht resultaat boekte en nog maar één op de vijf Duitsers achter zich heeft staan, gaat dankzij Merkel de komende vier jaar op alle belangrijke punten het beleid van Duitsland bepalen. Dat betekent in de eerste plaats nog véél meer immigratie en islamisering, en daarnaast het toewerken naar een Verenigde Staten van Europa, met Duitsland (en in de tweede plaats Nederland) als grootste financier.

     

    ‘Onder Merkels koers is het gebeurd met de partij’

     

    De voorzitter van een partijafdeling zegt dat hij niet langer op zijn eigen CDU kan stemmen. ‘Als de Unie Merkels koers blijft volgen, krijgen we aan de rechterkant een nieuwe 30% partij. En dat is goed zo. Keert de Unie naar haar klassieke waarden terug, geeft ze op de linkervleugel dat vrij wat naar de SPD is weggelopen. We zullen binnenkort een exodus van partijleden krijgen, of direct naar de AfD, of naar een nieuwe burgerlijk-democratische beweging. Voor een groot deel van de leden is Merkel namelijk niet meer te handhaven.’

     

    Een vrouw die al lang actief is voor de CDU, eveneens afdelingsvoorzitter, ‘raadt iedereen af om nog lid te worden van de Unie. Het is gebeurd met de partij. Merkel heeft haar kapot gemaakt.’ Ze zegt dat talloze jarenlange leden hebben besloten om hun lidmaatschap op te zeggen. Sommigen van hen zijn van plan om te gaan demonstreren met grote borden met de tekst ‘Merkel moet weg!’

    *

    Merkel heeft alles vernietigd waar ik in geloofde’

     

    Een hoge officier van het leger verklaart openlijk dat hij bij de partijleiding een schriftelijk protest ‘tegen Merkel en de vernietiging van Duitsland’ heeft ingediend. ‘Deze partij is niet de partij waarom ik lid van de Unie ben geworden. Merkel heeft alles vernietigd waar ik in geloofde, en waar ik mijn leven lang voor gevochten heb.’ Hij twijfelt nu aan het organiseren van een partijrevolutie, of er simpelweg uit te treden.

     

    Een jong lid wijst erop dat onder Merkel een klein groepje mensen alle macht in Duitsland heeft gekregen, ‘een groep die alle waarde maatstaven heeft verloren. Het gaat hen er enkel nog om hun eigen positie zeker te stellen. De toekomst van het land en de partij zal hen een zorg zijn.’

     

    De CDU lijkt dan ook op het punt te staan te exploderen of te imploderen. Het lijkt het laatste te worden, want christendemocraten zijn van nature niet geneigd tot een openlijke opstand of partijrevolutie. Dat zou echter kunnen veranderen zodra steeds meer leden hun carrière dreigen te verliezen door het feit dat de partij steeds minder populair wordt.

     

    Ik sta op het punt een bomgordel om te doen’

     

    In de Bundestag in Berlijn interesseert het vrijwel geen enkele parlementariër wat de inhoud van het regeerakkoord met de SPD is. Merkel en haar club van willoze jaknikkers hebben de partij en haar principes, en daarmee haar trouwe leden, volledig verraden. Van de basiswaarden van de christendemocratie is in de CDU niets meer te bespeuren, zeker niet nu Merkel als prijs voor haar volgende termijn als bondskanselier bijna alle belangrijke posten aan de SPD heeft gegeven.

     

    ‘Ik sta bijna op het punt om met een bomgordel het Konrad-Adenauer Huis te bestormen,’ reageerde een woedende midden-vijftiger, die al haar hele leven lid is. ‘Merkel en haar weergaloze boygroup moeten naar de maan worden geschoten,’ fulmineert een ander, die vindt dat de ruggengraatloze partijleiding alles heeft verraden waar hij altijd heilig in geloofd heeft.

     

    De sfeer in de partij is ook dankzij regionale en plaatselijke partijleiders en gemeenteraadsleden totaal verziekt. Dat komt omdat ook zij iedere poging tot discussie onmiddellijk afbreken, omdat zij alles wat hun eigen positie kan bedreigen op voorhand de kop indrukken.

     

    Bijna overal corrupte, graaiende egotrippers

     

    De nieuwe coalitie met de SPD is voor veel CDU leden de druppel, en is voor hen het finale bewijs dat de heersende politieke partijen en politici de in 1949 opgerichte Bondsrepubliek hebben gecorrumpeerd, en wat daarvan is overgebleven op gewetenloze wijze onder elkaar aan het verdelen zijn. ‘Het is een zelfbedieningswinkel voor zich aanpassende mensen geworden, die zich net zo lang laten afschaven tot ze karakterloos aan de top zijn gekomen,’ schrijft Peter Altmaier. Overigens erg hypocriet, want Altmaier is zélf zo'n politiek-correcte politicus die een grote hand heeft gehad in de sterke verlinksing van het CDU, en ook het nodige graaiwerk voor zichzelf heeft verricht.*

     

    Wat anno 2018 voor de CDU geldt, geldt ook voor de SPD en de andere ‘Altparteien’: macht corrumpeert. Waren er vroeger politici die nog de belangen van het volk dienden, zijn het nu corrupte, graaiende egotrippers geworden, die enkel hun eigenbelang op het oog hebben, en bereid zijn alles op te geven en weg te geven waar het volk tientallen jaren lang hard voor geknokt heeft. Kijken we naar onze eigen politieke leiders in Den Haag, moeten we op enkele uitzonderingen na helaas dezelfde trieste conclusie trekken.

     

    De bom onder het volk zal barsten

     

    De geschiedenis leert dat zij hier soms heel lang mee door kunnen gaan, maar nooit oneindig. Op zeker moment barst de bom onder het gewone volk, en dan gebeurt het niet zelden dat deze alles verkwanselende ‘leiders’ moeten vluchten als hazen om niet aan de hoogste bomen te worden opgeknoopt – als ze niet eerst door een woedende menigte uit elkaar zijn gerukt.

     

    We kunnen alleen maar hopen dat zo’n catastrofe niet nodig is om het verstand in de regeringssteden te doen terugkeren, of beter gezegd: het luisterende oor naar de gewone man, de inspanningen om zich weer in de eerste plaats op de belangen van het eigen volk te richten. Gebeurt dat niet, dan zal de hele EU onherroepelijk op zeker moment opgaan in een serie interne opstanden en explosies, die met een beetje pech op complete revoluties en zelfs burgeroorlogen kunnen uitlopen.

     

    De Duitsers in de oostelijke bondsstaten weten nog heel goed hoe men een totaal corrupt en verdorven systeem op hoofdzakelijk vreedzame wijze helpt weg te krijgen. Het is daarom goed mogelijk dat er nog velen zijn die dit niet zijn vergeten, en dat zij deze keer de hulp krijgen van hun medeburgers uit het westen, die mogelijk al kort voor het besluit staan dingen te gaan doen die zij tot voor enkele jaren geleden voor onmogelijk hadden gehouden. Hoe dan ook: het tijdperk Merkel loopt op zijn einde, of dat nog maar 4 maanden, of toch nog 4 jaar gaat duren.


    Xander

    (1)      Anonymous
    (2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel , niet-commercieel gebruik)

     *

    AAN DE VRUCHTEN KENT MEN DE

    *

    Ach, dat geval Merkel! Het menns is de dochter van een Dominus Fabiscum en zijzelf bekleedde tijdens het Regnum Vocabularium DDR-um een belangrijke post bij Het Ministerium für Staatssicherheit, de STACI ofte de binnenlandse onderdrukkingdienstt van haar medeburgers.

    Wat wilt U dan dat deze knoestige ongeluksboom, andere vruchten zou voortbrengen?!

    Stasi of StaSSi?

    *

    Mij onbekend, waarom Merkel en dat woord STASi mij onmiddellijk aan Moh Bama en het Clin ton Wijf doet denken.

    Is het het absolutimse op de achtergrond in zowel het Communisme als in de Isslammerij? Doe twee de,kwerfelden zijn naaste familie van elkaar en staan ddus lijnrecht tegenover de zo geprezen (‘Mensenrechten’ van Vrijheid en Vrede. Communisme = veroveren, en de Islam is daar de nog vbeel vresdelijker opvolger van.

    Ja, Ma, zoals je spreekwoord vroeger was: die twee zouden elkaar de kop afbijten om zelf de strafste te zijn!

    En dan moet ik mijne schoonmoeder second op latere leeftijd gelijk geven. SachSSsenCoburgia is toch ’n goed landje, hé. Maar als fervente Belgiciste en ARCO aandeelhoudster, sprak ze wel niet als ik over dat eedle land der fiere Belgen…

    *

    En Merkel? Die ploetert voort. Net zoals de boer die voort ploegt, zonder de minste aandacht voor het wereldgebeuren ringsomher dat zijn leven beheerst.

    *

    Heb altijd gedacht dat de Eva’s van dit Ondermaanse misschien wel de wereld beter zouden doen ronddraaien dan onder ons maanelijk eigen ‘patriarchaal’ bestuur. Maar als ik die twee hellevegen zie, Merkel in Germany en the Clinton wife in Amerika, laat ik alles maar liever bij het oude. Trump en Poetin: mein Liebchen, was wollst du noch mehr?

    *

    Hemelrijker

    15-02-2018, 18:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    14-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4421

        

     

    IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

    ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

    *

    Even er aan herinneren!

     

    *

    U bent toch vandaag niet vergeten bij onze GOLFBREKERTJES langs te gaan? Zolang dat geen dagelijks vaste gewoonte wordt, kan Uw grijze massa nooit voldoende aangescherpt worden! Om ze definitief bij Uw FAVORIETEN te zetten volstaat het dit bruggetje in te geven. Uw kennis over Amerika (bvb) zal nog nooit zo ‘ad fundum’ uitgediept geweest zijn!

    http://www.golfbrekers.be/

    *

    Via een goede relatie viel mij De Tijd, mijn oude liefde, terug in handen. De woorden ‘college’ en de naam Theo Francken deden d de rest.

    U krijgt vandaag via de overgenomen brontekst een lange boterham opgediend (waarvoor excuses) met veel geleerde stadhuiswoorden. Het woord ELITE was er voor mij teveel aan. Zekerlijk, volledig akkoord: hier op deze Blog is alleen ondergetekende zonder enig wederwoord aan zet, en dat is iemand die geen pedagoog is.

    Integendeel zelfs. Maar tijdens al lange studiejaren aan de Universiteit van het Leven, loopt er niet één Duitse Herder die zich door mij heeft laten africhten. Eb dat waren toch meer dan één generatie van ze. Honden (en kinderen) africhten? Niks voor mij.. Maar weest gerust. De kinderen zijn op hun plaats geraakt (en hoe!) en van mijn honden kan ik getuigen dat ze dat ook zijn. Ieder van die viervoeters – en dat waren er minstens 2 of 3 per generatie – waren lijk Vlaamse Leeuwen. Dreigen wel, maar bijten: in geen geval.

    Enfin, geniet maar eerst van onderstaande dagschotel opgdiend door de Chefs van de Pedagogie.

    *

    Ik wil geen directeur zijn in de school van Theo Francken'

    *

    ‘Wat betekent het om de eerste van de klas te zijn als de zesde misschien beter heeft gewerkt?' Directeur Bart Schollen van het Monfortcollege in Rotselaar, de school waar Theo Francken zat, huivert voor te veel competitie tussen leerlingen. ©Debby Termonia

     

    Na jaren van focus op gelijke kansen moet de lat in het onderwijs weer hoger, vindt de Vlaamse regering. Theo Francken wil zelfs een eigen eliteschool oprichten. Maar het onderwijs zet zich schrap. ‘Wij willen zoveel mogelijk jongeren zo ver mogelijk krijgen’, klinkt het in Rotselaar, waar Francken zelf schoolliep.

     

    Wie vanop de lange dreef het imposante Montfortcollege in Rotselaar ziet opdoemen, waant zich even terug in de tijd. Hier stoomde het Montfortaans seminarie decennialang bollebozen klaar voor hun rol als toekomstige elite van het land. Toen de eerste leerlingen-priesters er in 1928 in het Latijn en Grieks werden onderricht, was er geen verwarming, geen stromend water en geen elektriciteit. De oversten zagen het als een ideale voorbereiding op het latere missionarisleven.

     

    Hier is ook staatssecretaris Theo Francken (N-VA) gevormd. Toen de reportage-maker Luk Alloo hem deze week verraste met een bezoek aan zijn vroegere humaniora, trok de populairste politicus van het land aan de alarmbel over het onderwijs in Vlaanderen. Na zijn politieke carrière wil Francken zelf een school oprichten - een zoals ‘zijn’ Montfortcollege vol gemotiveerde leerkrachten.

     

    ‘Wanneer excelleren een slecht woord wordt, vind ik dat er iets grondig mis is in het onderwijs’, zegt Francken, die pedagoog is van opleiding. De onderwijsslinger slaat volgens hem te ver door richting gelijke kansen. ‘Ik vind gelijkheid heel belangrijk. Maar dat betekent niet dat iedereen hetzelfde kan. Het is ook de taak van een school om kinderen maximaal te laten excelleren.’

     

    Staatssecretaris voor Asiel en Migratie

     

    De gangen van het Montfortcollege ademen nog altijd die katholieke onderwijstraditie uit. Wie de trap omhoog wil, kan niet om het grote Mariabeeld heen. Pas vorig jaar nam de school afscheid van de laatste pater en zijn de salons met prachtige historische plafonds tot leraarsvertrekken omgebouwd.

    Katholiek regime

     

    Toch is het college onherroepelijk veranderd sinds de jonge Francken er op de schoolbanken zat, waarschuwt directeur Bart Schollen. Meer zelfs, hij zou in de school van Francken geen directeur willen zijn. ‘Als het gaat om een school waar enkel excellente leerlingen naar een steeds hoger niveau worden getild, zou ik vriendelijk bedanken. Wij willen zo veel mogelijk jongeren zo ver mogelijk brengen.’

     

    Het Monfortcollege in Rotselaar stoomde ooit de elite van het land klaar.

     

    Het typeert de omslag die het onderwijs de afgelopen decennia heeft gemaakt. Vlaanderen bevrijdde zich uit een streng katholiek onderwijsregime. Het welbevinden van leerlingen is belangrijker en de leerkracht geldt niet langer als de enige autoriteit. Er kwam in het maatschappelijk debat en in de onderwijsfinanciering meer aandacht voor gelijke kansen om te vermijden dat sociale afkomst de sociale toekomst bepaalt.

     

    Zelfs een traditionele ASO-school als het Montfortcollege huivert van te veel competitie. ‘Wat betekent het om de eerste van de klas te zijn als de zesde misschien beter heeft gewerkt?’, vraagt Schollen. ‘We kijken meer naar de individuele leerwinst van leerlingen. Sommige leerlingen hebben meer omkadering nodig dan andere. We zorgen voor extra begeleiding tijdens de lessen of via de zorgleerkrachten. De capaciteiten van elk kind zijn anders.’

     

    Hij aarzelt en wikt zijn woorden. ‘Ik zeg dit met een zekere schroom, maar je ziet een tendens in het onderwijs om alle leerlingen op hetzelfde niveau te krijgen. Dat leidt tot nivellering en uiteindelijk tot de slechtere onderwijsresultaten van Vlaanderen. Maar zoiets luidop zeggen, is vloeken in de onderwijskerk.’

    Elite

    Toch klinkt dat gevloek steeds luider. Dalende onderwijsprestaties leiden ertoe dat onderwijsexperts aan de alarmbel trekken. De besten worden niet alleen minder goed, maar een steeds grotere groep haalt ook het basisniveau niet. Vlaamse scholieren scoren het laagst op de motivatie om te presteren, blijkt uit de internationale onderwijsvergelijking PISA. En enkele maanden geleden bleek ook dat de Vlaamse tienjarigen op het vlak van leesvaardigheid sterk achteruitboeren.

    Directeur Monfortcollege

     

    De slechte resultaten kwamen bij Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) keihard aan. Ze roept op tot meer ambitie in het onderwijs - een roep die in Vlaanderen jarenlang niet door een onderwijsminister is uitgesproken. ‘De lat moet en zal omhoog’, zei ze gisteren nog in Het Laatste Nieuws.

     

    Conservatieve stemmen waarschuwen al jaren dat de slinger te ver is doorgeslagen richting gelijke kansen. Nu krijgen ze ook steun vanuit onverwachte hoek, zoals Dirk Van Damme, de onderwijstopman van de denktank OESO. Jarenlang zette hij onder meer als kabinetschef van onderwijsminister Frank Vandenbroucke (sp.a) de bakens van het Vlaams onderwijs uit. In De Morgen sloeg hij vorige week een mea culpa. ‘De zorg voor excellente leerlingen is verwaterd, onbedoeld ook een beetje onder invloed van de gelijkekansenfilosofie.’

     

    Niet alleen in Vlaanderen leeft dat gevoel, zegt pedagoog Pedro De Bruyckere (Artevelde hogeschool). ‘Je ziet hetzelfde debat in Frankrijk, Engeland of Nederland. Door de jarenlange focus op gelijke kansen was er inderdaad wat minder aandacht voor de top. De slinger slaat niet volledig terug, want zelfs de conservatievere stemmen willen nog altijd zo veel mogelijk leerlingen zo ver mogelijk brengen. Ook de school van Theo Francken is niet alleen op de elite gericht. Het is eerder een correctie: de aandacht mag niet langer alléén naar gelijke kansen gaan.’

     

    Plus est en vous

     

    Bij de onderwijs-verstrekkers leidt het tot tandengeknars. De tegenstelling tussen excellentie en gelijke kansen is vals, vinden ze. ‘Kwaliteit is onze hoogste prioriteit’, zegt Raymonda Verdyck van het Gemeenschapsonderwijs of GO!. ‘Dat betekent dat we ongeacht de achtergrond van kinderen inzetten op hun talenten en die zo veel mogelijk ontwikkelen. Dat kinderen ook graag naar school moeten gaan, staat niet haaks op excellentie.’

     

    Het katholiek onderwijs benadrukt bijvoorbeeld het ‘plus est en vous’-principe van de jezuïeten die excellentie, terwijl bij de Don Bosco-colleges de focus op de emancipatie van arbeiderskinderen lag. ‘Die verschillende pedagogische tradities hebben elkaar bevrucht’, zegt topman Lieven Boeve. ‘Excellentie en emancipatie versterken elkaar. Onze scholen leggen de lat hoog. Niet alle leerlingen zullen over die lat raken, maar het is wel onze taak om zo veel mogelijk leerlingen zo dicht mogelijk bij de lat te brengen. Elke school doet dat op haar manier.’

     

    Onderwijs is voor Boeve niet zomaar synoniem voor gelijke kansen. ‘We willen dat alle leerlingen - los van hun achtergrond of capaciteiten - zo veel mogelijk leren. Maar we kunnen niet voor elke leerling naar een gelijke uitkomst streven. Precies daarom zijn we wantrouwig tegen overheidsinmenging die naar eenheidsworst en gelijkheid streeft.’

    Ideologische strijd

    *

    Boeve lost daarmee een waarschuwingsschot, want dit voorjaar wordt een belangrijke ideologische strijd beslecht. Dan hakt de politiek knopen door over de eindtermen en de basis-geletterdheid. De eerste leggen vast wat zo veel mogelijk leerlingen moeten kennen en kunnen.

     

    De basis-geletterdheid is een nieuw ‘controlemechanisme’ vanuit de politiek op het onderwijs. Het bepaalt voor bijvoorbeeld Nederlands de minimum-doelen die èlke leerling moet halen. Voor het eerst moeten alle leerlingen dus voor bepaalde vakken dezelfde inhoudelijke doelen halen. Net zoals Boeve plaatst het GO! daar vraagtekens bij. ‘De doelen mogen niet zo gedetailleerd zijn dat er geen ruimte meer is om de vrijheid van onderwijs in te vullen’, zegt Verdyck.

     

    Voor pedagoog De Bruyckere is de invulling van de basis-eletterdheid een sleutelmoment voor de vrijheid van onderwijs. ‘De vraag is hoe hoog de politiek de lat zal leggen. Hoe gedetailleerd wordt die basis-geletterdheid ingevuld? Vooral de N-VA en CD&V trokken de kar van de basis-geletterdheid.'

     

    'Voor hen is het een manier om het discours van excellentie te vertalen op de klasvloer. Maar is de politiek bereid om daarvoor met de onderwijs-verstrekkers de strijd over de vrijheid van onderwijs aan te gaan?’

    https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/vlaanderen/ik-wil-geen-directeur-zijn-in-de-school-van-theo-francken/9981459.html

    *

    *

    AAN DE VRUCHTEN KENT MEN DE

    *

    En dan nu, om af te ronden, mijn hoogst persoonlijke impressies van mijn hoogst persoonlijke ervaringen. Baten die niet, ze schaden niet.

    Pas op: tot U spreekt een ‘afgewerkt product’ van het ’Bisschoppelijk College’ Ieper, Afdeling Economie, van halfweg de jaren ’50 van vorige eeuw. Al onze professoren waren Eerwaarde Heren, buiten ‘Pyjama’, de Leraar Turnendi er maar later is bijgekomen. Ja, toen waren de training-broeken en vesten nog niet zo populair als nu.. En de meeste van die ‘Eerwaarde Heren’, speelden, op de wekelijkse wandelnamidagen, evengoed voetbal als wij… Wat, met die lange zwaarte ‘soutanes’, niet simpel moet zijn geweest…

    Shakespeare, Goethe of Schiller, Lamartine of, Corneille, en zefs ‘Fabrieksboekhouden’ doceren, en samen voetbal spelen! Ook niet simpel, hé. Vooral niet als die Eerwaarde Heren, dan ook in ons buurdorpje de Vroegmis kwamen lezen voor onze ouders. Of op Zaterdag kwamen biecht horen … Waarna ze in de Pastorie ‘n glas Lacrimi Christi gingen proeven bij de Pastoor… Ha die goeie oude collegejaren! Storm und Drang. Ja Ja. Maar alles met mate. Desnoods uit ’n purex maatglas.

    *

    Eerste kanttekening. Waar is Het Gezag naartoe? Dezelfde weg opgegaan als beleefde omgangsvormen en Humaan-Christelijjke basisregels. Waar is de Tucht, de Orde en de Regelmaat naartoe?

    Schuif dan even al die Amerikaanse popcorn, drugs, laptops IPadt’s en rapper halve garen aan de kant. Ga liever ’n frissen neus halen in de velden. Of doe lijk Witse, zoek ’n eenzame boom op, ergens in de wijde vlakte…

    De schoolmeester/schooljuffrouw in het Lager was in het dorp ooit de meest belangrijke figuren, na de Pastoor, de Notaris en de Burgemeester. Aanspreektitel voor iedereen: Meester/Juffrouw, soms gevolgd door hun familienaam, en in uitzonderlijke gevallen, alleen door hun voornaam. Meester Daniël. Of Juffrouw Rolande. Moeder Overste van de Meiskesschool in haar nonnenkap stond bijna even hoog in aanzien aks Meneer Pastoor.

    Als er later bandwerkers, treinmachinisten, notarissen, pastoors, dokters of advocaten tussen zaten, kwamen die op hun werk nooit, JAMAIS DE LA VIE, te laat. Of erger, n in Vrije Tijdskledij. Dat laatste al zeker niet zonder col en plastron in het Parlement. We spraken met twee woorden, zwegen als volwassenen praatten en voor onze Meerderen hielden we zelfs de deuren voor ze open.

    Natuurlijk, inzake de Christelijke Leer zagen we in dat soort Colleges het bos niet meer door de bomen. Maar de basis-principes zijn gebleven. Een kerkbezoek (ooit verplicht) is er vooral aangewezen om in het eigen hart te kijken ’s avonds voor het slapen gaan. U voelt zich, zonder daarvoor Alice Nahon te heten, uit de macht der gewoonte, precies als de wierookwolken die zich onder de spitsboog-gewelven verspreiden.

    Recht staan?!! Bennkik veel te muug voor…..

    *

    Tweede kanttekening. Nu zijn al die Meesters en Juffroouwen door elkaar niets zeggezegde ‘Leerkrachten’ geworden. Met als opvallendste verschil, dat ‘Juffrouwen’ nu ‘Mevrouwen’ zijn geworden, zelfs Oma’s. Ze gedragen zich meestal allemaal als de gelijken van de jeugd die op de banken zit. Leerkrachten mogen zelfs met hun achterwerk boven op de voorste bank gaan zitten, waar ze benen schommelend, gezellog voorlezen wat op Blz 36 van het leerboek staat. Maar de kennis om kennis door te geven? Hola Paula! Wat niet in het leerboek staat, gaat hun petje te boven. Worden ze trouwens ook niet voor betaald!

    Moeilijke woorden uitleggen? Staat nit in het leerplan. De belangstelling aanwakkeren van hun leerlingen? Staat niet in het leerplan.

    Stelling van Pytagoas. U weet wel: die drie ongelijke voerkanten op elke zijde van ’n driehoek.

    1)    Waar is dat goed voor?

    2)    Diene Oude Griek: ooit uitgelegd wie of wat? Zijn afkomst? Zijn bedoelingen? Hoe is diens wijsheid tot ons gekomen?

    Niet op ingaan! Want dan komt de rol vaqn al die Paters en Nonnen die dansen naar de pijpen van Roe aan bod. En das niet goed voor hun Algemene Ontwikkeling. Het verleden? Heeft nooit bestaan. Primum vivere, deinde

    phfilosofhari…

    *

    Hoe kan ’n kind dat allemaal begrijpen? Het respecteren? Gooi dat arm schaap toch ’n reddingboei toe, zodat het diene Pyaragoras A.H.W leert beminnen.

     

    Wiskundig aangelegd of taalkundig? Hangt ’n beetje af vvan het kind, maar in hoofdzaak van de Meesters en de Juffrouwen vanaf het 1ste Stuudiejaar tot en met het ‘Masrerschap’…….

    *

    Derde kanttekening. Straffen en/of belonen. Zou pedagogisch niet goed zijn. Liever de roede sparen zodat men kinderen ken haten.

    ’n Lichte tik uitdelen? Met de regel op de kindeerkneukels tikken? Is nog erger dan dierenmishandeling. U krijgt er de Deurwaarder aan huis voor ‘slagen en verwondingen’.

    Niet geslaagd? Beroep aantekenen!

    Straf gekregen op school? Teveel hhuiswerk n? Na het werk bij die domme leerkracht aan huis gaan opspelen. Of opbellen bij de Directeur+Directrice. Dreigen om van school te veranderen…

    *

    Vierde kanttekening. DT-fouten. Da’s toch pure pesterij? Zij gaad naar het ball. Wa’s daar mis mee? Zij plaagdt maar wat.

    In ’n Laatste Jaars thesis dt-fouten gespeurd? Ach ja, hoe zit dat door ook weer mee? Weten de Heren Docenten dat wel zelf? Het is vlot geschreven, dikwijls op dubbel spoort, maar allez, om te slagen moet men niet altijd overwinnen!

    Waarom ook geen Amerikaans van kindsheid tot volwassenheid! Grammatica is daar zo goed als onbestaande en kijk eens wie het eerst op de maan was!

     

    Begrijpend lezen. Nog zo’n geleerde kwakkel. Graag had ik eens ’n voorbeeld gehad – liefst niet te moeilijk – wat niet-begrijpend lezen dan is. Papegaaiwerk?

    Voor simpelen van geest als ondergetekende, is iets lezen toch kennis nemen van wat er staat? Of gaat het over de zinsvorm? Onderwerp, gezegde, lijdend voorwerp als ezelsbruggetje…

    Nu begrijp ik ineens waarom er zoveel pretjes staan in onze gazetten! Die lezen vlotter en beter dan duizend duurbetaalde woorden…

    Vijfde kanttekening. Groeten op straat. Of overal elders, buiten de school. Is ten strengste VERBOTEN. Veel te ouderwets. Afgeschaft, net als God en Zijn Gebod. Pastoors zijn allemaal gefrustreerde pedofielen. De andere kant opkijken. Dat is progressief. Luidop uitlaghen? Wordt niet aangeraden, maar het mag.

    Zesde kanttekening. De Directeur. Ooit voor de kas gestaan? Ooit in de privé gewerkt? 20 jaar en meer op de schoolbanken gezeten, en het volgend schooljaar voor de klas staan. Tot aan hun pensioen.

    Zevende kanttekening. Verlof. Groot Verlof. Kerstverlof. Krokus. Paasverlof. De laatste 100 dagen. Zuipen! Vrijen. Snipperdagen. Sneeuwklassen. Bosklassen. Het leven is één groot feest. Opvoeding? Die wordt thuis gegeven, niet op school!

     

    Achtste kanttekening. De verloning. Dat kan geen discussie zijn. Want daarvoor zijn er Barema’s en die zijn gebaseerd op de diploma’s; niet, zoals in de rivé, op bekwaamheid. En al zeker niet op inzet. Veiligheid van betrekking. Die is nergens groter.

    Bijklussen lag iet. Is voorbehouden voor politiekers die soms welals ‘mandaatdragers’ meer verdienen dan met hun dagelijkse job in het Parlement of op de kabinetten. Hoe kan dat proper worden gehouden: het stinkt een uur ver tegen wind.

    *

    Ha, het ene ‘onderwijsnet’ heeft in het ASO klassen m et…2 leerlingen in de Grieks-Latijnse, ’n collega in dat andere net heeft klassen met 25 rumoerige tieners in de les wiskunde. Beiden hebben examens te verbeteren, aanwezig te ziijn tijdens ouderdagen’ en op ‘deliberatis’. Allemaal hoogst belangrijk, en buiten het lessrooster En neen, het Onderwijs kent geen ‘overuren’….

    De wedden zijn gelijk, zowel in het Vrij als in het Katholiek onderwijs… Zonder te kijken of er nu 2, 3 of 25 en meer leerlingen in de klas zitten…

    Hela! Zou daar misschien een van de (vele) redenen te vinden zijn voor het aldoor talrijker wordend verloop?

     

    Negende kanttekening. Ouders Echte Vaders & Moeders. Nieuw saengesteld gezinnen. Alleen staande moedrs. BIL-moeders. Homo- of Lesbische- koppels. Oude of Nieuwe Belgen? Uit welke middens? Welke of geen religie?

    Levensproblemen? Ethiek? De school moet maar oplossen.’Thuis’ heeft daar geen tijd voor.

    O, er zijn enorm veel problemen met de taal?! Hezkandanaa! Is de Taalwet, net als Het Christendom dan ook al afgeschaft? ‘Thuis’ leeft men nog zoals 1.400 jaar geleden!? Concurrentie van de Koranscholen? Problemen met de kledij: teveel bloot of teveel bedekt? Kopzorgen bij de vleet!

    Gescheiden toiletten m/v of alles door hetzelfde gat?

    Wij okeegden in ’n tweetalig land te leven, met dat Duitstalig kleine aanhangseltje aan de onderkant. Het behoud van de eigen taal heeft zweet, bloed en tranen gekost. Ni wordt alles te grabbel gegooid op mesthoop van de “diversiteit’. En in ’t voorbijgaan worden burgerzin en algemene Kennis de nek omgedraaid.

    Daar komen slagersmessen, Antrax, kromzwaarden en Kalasjnikovs uit van voort. Mohammed rules the wives!

    *

     

    Tiende kanttekening. De lat wordt aldoor lager gelegd. Ha jan want hoe anders zouden al die vele generaties Nieuwkomers aan n diploma geraken? Werken dien al zeker niet graag, ’n flink diploma heeft, net als geld, geen geur. Van werken wordt men dan ook zo ‘muug’. Daarvoor bestaan de Sc-ociale Voorzieningen, zaak hwaarvoor wij, de ‘autochtonen’ ns krom hebben gewerkt.

    Kortom, volgens de thans heersende mening groeit het geld aan de bomen

    *

    Om af te sluiten

    Het basiswoord is wederzijdse affectie. Kinderen en opgroeiende jeugd smachten daar gewoon n0ara. En daarstaan de ‘vakken’ dan tussen als bindmiiddel. Wie kennis wil mededelen, moet affectie uitstralen. En vooral, beseffen ‘in eer en geweten’, dat ze voor de m/v klas staan, waar wel eens Eerste Ministers,, Advocaten, Ingenieurs, Wetenschappers Dokters en succesvolle Ondernemers zitten. Meer zelfs, dat daar arbeiders en bedienden tussen zitten, die de welvaart mee helpen opbouwen. En zonder dewelke ‘het Geloof zonder de Werken’, dood is. Waar iedereen er broodnodig is voor de anderen. Van de weeromstuit, zal de Jeugd dan in bewondering opkijken naar hij of zij die dat allemaal mogelijk maakt…

    Nog af en tie ’n vleugje ‘actualiteit’ toevoegen vergroot de horinzion van de Jeugd van in de kleuterklas tot aan de Univ.. Alleen bij de feiten blijven, geen indoctrinatie!

    *

    Hemelrijker

    14-02-2018, 07:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    12-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4420

     IEDER VOLGELTJE, ZELFS HET KLEINSTE

    ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

    *

    Waarom, denkt U, dat de Franse Overheid, net als de Overheid overal in Europa (buiten de V4) laat betijen? Ze zullen zelfs tot het te laat is, en voor zij in de vergetelheid wegzinken, de realiteit blijven ontkennen. Wat moeten die Mos Slimmerds voor zoveel naïviteit!.in hun zwarte baardje lachen.

    Spijtig dat ‘De Mensenrechten’ al uitgevonden waren anders hadden zij dat wel zelf gedaan! Want die Westerlingen slikken werkelijk alles. ‘Familie-hereniging’ is ook zo’n mensenrecht. Waarom moet de rest naar hier komen, en waarom wordt die ene die op avontuur getrokken is, niet terug gestuurd? Ons allemaal in vrede laten leven, neen, voor zo’n ouderwets gedoe was er geen plaats in dat ‘Carter’ dat toen werd afgekondigd door de Verenigde Nazies Naties.

    Elders vond ik onderstaande video. Die spreekt boekdelen. Dit kleine voorsmaakje om aan te tonen hoe ver het op vandaag reeds staat. Onze media? Die zijn tot over hun twee ezel-oren bezig met de ‘vredevolle stil gevallen oorlog’ in tussen Noord en Zuid Korea en met de Olympische Spelen…Dat zijn spelletjes aan de andere kantt van de wereld!

    Op TeeVee is het uitsluitend karnaval en krokusverlof dat de klok slaat. Aangevuld met ’n handvol anti-Trump nepnieuws.

    De ruwe werkelijkheid van de dag ziet U hieronder. Start de video vòòr U overgaat tot de ‘plat du joir’ hieronder. Maar opgepast: teveel nadenken kan Uw gezondheid schaden.

    http://nageltjes.be/wp/wp-content/uploads/2018/02/Ondertussen-in-Frankrijk.mp4  

    *

    Gelukkig geeft HLN gevonden via “Krantenkoppen’, zonder centjes,slechts 25% vrij van wat Le Monde heeft onderzocht. En eerlijk gezegd, zo erg heb ik het ook niet begrepen op geen van de twee. Er hangt zò al genoeg indoctrinatie in de lucht. En om helemaal eerlijk te zijn,we hebben allemaal al lang meer dan genoeg van al die verkopers van bedrukt papier. Zonde van onze tijd om ovedrfal hetzelfde liedeke te moeten leze dat ze als op commandode ruimte insturen. Enerzijds en anderzijds, maar hun mening primeert.

    De ‘Pers’?! Die zijn lijk Leerling Tovenaars, die de ‘Danse Macabre’ voor spelen, zonder te weten hoe ze al die geraamten na middernacht weer onder de grond zullen krijgen…Kritische geluiden? Het systeem Stalin, Hitler en de islammerij malen daar korte metten mee.

    Namelijk, dat immigratie misschien wel niet zo goed is voor onze gezondheid. Maar net als roken, schaadt het de gezondheid.

    **

    *

    *

    In deze Franse stad rekruteert IS bij de vleet en zwaaien islamisten de plak: alle slagers zijn halal, enkel mannen op café

    *

    Karen Van Eyken 08 februari 2018 15u15

     

    In Trappes, een kleine Franse stad nabij Parijs hebben de integratie-inspanningen van de overheid grandioos gefaald. Islamisten zetten er vandaag de toon. In het enige café in het centrum blijven alleen mannen over. Alle slagers zijn halal. Het is de Europese rekruteringshoofdstad van IS.

    Gematigde moslims voelen zich er niet langer thuis. Twee journalisten van de Franse krant Le Monde deden een jaar lang research. Dit zijn hun ontstellende bevindingen.

    *

    Wanneer je Trappes vanuit de lucht bekijkt, dan je zie je dat de stad in de groene achtertuin van Parijs ligt. Maar het is een enclave van armoede, die wordt omgeven door welvarende uitlopers van de hoofdstad. De stad is omsloten door een wereld waarmee ze niets gemeenschappelijks heeft.

    *

    Nochtans heeft de stad vele bekende zonen voortgebracht. Denken we maar aan acteur Omar Sy van de Franse kaskraker ‘Intouchables’ of voetballer Nicolas Anelka die ondertussen moslim geworden is en voortaan als Bilal Abdul Salam door het leven gaat en in Saoedie-Arabië woont. Maar ook 67 andere zonen van Trappes haalden de krantenkoppen. Zij sloten zich aan bij IS in Syrië. En zo groeide Trappes uit tot de Europese rekruteringshoofdstad van de terreurgroep.

     

    De verslaggevers van Le Monde wilden oorspronkelijk een verhaal over immigratie vertellen maar de maatschappij die ze hebben aangetroffen, tartte elke verbeelding. In Trappes zijn de islamisten de baas en die nieuwe realiteit laat zich in alle geledingen van de maatschappij voelen.

    *

    Je hebt 25% van dit artikel gelezen

    https://www.hln.be/nieuws/buitenland/in-deze-franse-stad-rekruteert-is-bij-de-vleet-en-zwaaien-islamisten-de-plak-alle-slagers-zijn-halal-enkel-mannen-op-cafe~a8b49f1e

    *

    AAN DE VRUCHTEN KENT MEN DE

    *

    En neen, in Parijs zal het wel niet anders zijn dan in Saxencoburgia. Broeksèl is immers al heel z’n leven de weerspleelt (*) van Parijs. Het merendeel van die ‘Verrijkers’ bij ons zijn, even goed als wij, inwoners van òns land, dank zij de ‘Snel Belg Wet’ van het Gentse Liegebeest, wildvreemden evenwaardig aan elk van ons. Om het even de kleur, de achtergrond, de cultuur. ‘Diversiteit’ is de leuze. Nationaliteit Belg. In wel 200 verschillende talen. Voorgoed voorbij de tijd dat er gestreden werd omdat de taal gans het volk was! Pure nostalgie! We spreken er niet meer over. Wij, de Nieuwe Vlamingen willen daar van af.

    Waarom ook nog maar alleen Vlaming te zijn, dien God Vlaming schiep! Wereldburgers, dat moeten wij zijn. Liefst allemaal met hetzelfde eenheids Mao kostuum… En die ‘Verrijkers’ willen mordicus worden wat wij kwijt willen.

    *

    (*) Weerspleet = weerspiegeling, op z’n West-Vlaams, omdat men er altijd ‘korter mee weg is’ dan elders….

    *

    En waar zit de oplossing? Die hangt niet in de sterren, maar ligt voor het grijpen. Kijk naar wat Trump doet in zijn zijn land!

    Een normaal land zeet onder geen enkele beding, zijn eigen onderdanen uit. Maar wat is nog normaal in Saxencoburgia?

    Is dat dan ’n beletsel om eenmaal normaal te doen? Om minstens een begin te maken aan de zuivering? Wat denkt U hoe de Mos Slimmerds, moesten ze het helemaal voor het zeggen hebben, dat zouden oplossen?. Wij, we doen het op een humane manier. Lijl met de ‘uitgeprocedeerde Soedanezen.

    *

    Als het voor VRHFSDT al zo eenvoudig was om elke hond met ’n hoed op tot ‘Belg’ om te smeden, dan moet het nog makkelijker zijn om die kunstgreep terug te draaien. En dat zonder de racistische toer op te gaan. Volstaat het zheden ten dage niet, naar de Burgerlijke Stand te trekken om zelfs van geslacht te veranderen?

    Verlà, want dan is het simpel. Hier geboren en getogen? Ja Ja, dat zijn onze zwerfkatten ook. Hen ’n ander paspoort geven, verandert niets aan hun natuur. Waar iemand ter wereld komt, zegt nog niets, het geeft zekerlijk geen enkel ‘recht’… Hoogstens plichten. En het geeft hem of haar al zekerlijk niet het recht om zich hier als onze gelijke op te dringen. Hier geboren zijjn zegt nog niets. Al Uw ouders, grootouders, overgrootouders hadden andere ‘roots’ dan wij? Kijk wat er gebeurt in de natuur, in het platenrijk, het dierenrijk, het vogeldom Maar niet zo in het mensdom-dom-dom. Bom! Boem! .Baaf!!!! Een mixte van vissen, vogels met leeuwen en antilopen, zou dat dan de juiste’ diversiteit’ zijn? Een Nieuwe Wereld maken, daar wist Orson Welles al lang geleden alles over.

    Ha neen, hé makker (of makkeres)! Soort bij soort. Blijft langst duren!

    *

    Hemelrijker

    12-02-2018, 07:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!