MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    08-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.868 – ALLE EDELSMEDEN ZJN STAATSGEVAARLIJK EN DIENEN DAAROM IN HUN SLAAP TE WORDEN AFGEKNALD…..


    VRIJDAG 7 OKTOBER 2022

    *

    Een ongeluksdag in 1947 - Oprichting DDR -

    met 400 jaar eerder de Overwinning van de Christelijke Beschaving op de Turken in LEPANTO die toen al onderweg waren om heel Europa te       annexen en pas nu schijnen daarin eindelijk te lukken…. Dank zij de misdadige collebaratie van Links….

    *

    7/10/1571 LEPANTO Zie Blog 500697

    868 – ALLE EDELSMEDEN ZJN STAATSGEVAARLIJK EN DIENEN DAAROM IN HUN SLAAP TE WORDEN AFGEKNALD…..

    *

    I N H O U D

    *

    Beide hierboven angheaalde historische data worden heden ten dage zoveel mogelijk door de Overhid als NEP NIEUWS geweeerd.

    Een ongemkallijke waarheid dus, die onze o zo diep bevolgen Leiders, samen met hun slippendragers van de Pers, liefst zo diep mogelijk onder de mat begraven. Zodat er geen pliimen el al zeker geen stekels opwaaien die hun opgeblazn reputatie zoiden kunnen

    Dat heet dan een rechtenloze staat, waar de Waarhed geen enkel Recht van bestaan meer heeft. Het Nieuwe USSR Europa op zijn best, zullen we maar zeggen.

    Wat meer is….. Als er niets meer over bericht wordt, is er voor de huidige generaties dan ook niets gebeurd.

    Peroonlijk denk ik dat het ddozeefde hoofd vanHerr Hitler, gekoesterd op de knie van zijn Grote Baas, zich de handen zit warm te wrijven vanwege al die Neo Nazi’s in Rusland, de soort menselijke wezens die bij ons in Vlaanderen gekwalificeerd worden als ‘Extreem-Rechts’ omdat ze niet meelopen met de drommen Libertijen die

    honderd jaarna

    d     tum, nog altijd in katzwijm vallen voor het Marxisme.

    Neen, bommen wallen er vooelopig nog niet bij ons, maar onze Welvaart wordt door onze EU-Leiders langzaam            maar zeker tot schroot herleid…. Maar geen nood: de verlossende Dienstplpcht worrdt weldra her-iningevoerd. Gemengd deze keer, telkens met bijhorebnde materniteit in de directe omgeving. Want waar er gehakt wordt, vallen er spaanders.

    De Vootuigang? Die en heeft gene naam, zo lang die maar destructief werkt voor de Mensheid van vandaag…..


    07-10-2022

    HET INDEX VERVOLGVERHAAL

    *

    Punt nummer één van mijn lijst ‘Only in Belgium’, de automatische indexverhoging, wordt met de dag actueler. Vorige week zaterdag drong Pierre Wunsch, de gouverneur van de Nationale Bank (NBB) nog aan om er een politiek debat over te houden. Af en toe zo’n verhoging mag, maar vier tot vijf op één jaar is ‘des Guten zuviel’.

    Het klopt dat de Belgische werknemers door die automatische index minder koopkracht verliezen dan die van onze buurlanden. Het probleem daarbij is dat die verhoging wordt doorgeschoven naar de werkgevers en dat kleine en middelgrote bedrijven dat niet blijven aankunnen. De loonkosten handicap met de buurlanden gaat naar 16%. Daardoor kost een uur arbeid in België nu zo’n 45 euro, in onze buurlanden slechts 38 euro. Vooral voor bedrijven die exporteren is dat een slechte zaak. In januari zal er voor bijna de helft van de werknemers een loonsverhoging van 11% inzitten. Bedrijven die het al moeilijk hebben zullen dan ook meer dan waarschijnlijk geen nieuwe mensen aanwerven, maar eerder afdanken, voor zover ze de zaak zelf boven water zullen kunnen houden, waarbij daar iedereen zijn job kwijt raakt..

    Om de concurrentiekracht van onze bedrijven te kunnen behouden en/of verbeteren zal er hoe dan ook over die index moeten gepraat worden. Er zou bv een indexsprong kunnen gemaakt worden, waarbij één verhoging zou worden overgeslagen, iets dat één keer werd gedaan onder de regering Michel (en verscheidene keren onder die van Dehaene). Met Paarsgeel, dat Lachaert beloofde, had dat kunnen lukken. Met Paatsgroen+ zit dat er niet in. Een ander voorbeeld zou een netto indexering kunnen zijn, waarbij de werknemer dezelfde verhoging zou krijgen, maar de werkgever er niet voor zou moeten opdraaien. Die werkgeversbijdrage zou zelfs helemaal kunnen worden geschrapt of uitgesteld naar betere tijden, maar dan blijft onze nu al bijna bankroete staat met de kosten zitten.

    Persoonlijk blijf ik erbij dat zo’n systeem, dat nergens anders nog bestaat, ook hier best verdwijnt. Dan zou ook de discussie over de loonnorm, die nu telkens weer oplaait, grotendeels vermeden kunnen worden. Elders wordt ook over dat probleem gediscussieerd, maar gebeurt dat per sector, zodat sectoren waarin het goed gaat wel iets kunnen doen en bedrijven waar het minder goed of slecht gaat al dan niet tijdelijk gespaard worden van de ondergang.

    ‘Betrokkene was gekend omwille van zijn extreemrechts gedachtengoed’

    WANNEER OPINIES UW GEZONDHEID KUNNEN SCHADEN

    Acta Sanctorum - 30/09/2022

    *

    Afgelopen woensdag viel om vier uur ’s nachts te Merksem een Franstalige (!) anti-terreurbrigade met veel vertoon het huis van Yannick Verdyck binnen, verdacht van ‘extreemrechtse sympathieën’. Er werden schoten gelost waarbij de man om het leven kwam. De omstandigheden moeten nog verder worden uitgeklaard. Verdyck had extreme ideeën over de relatie tussen individu en staat, was voorzitter van een schietclub en beschikte als edelsmid over een blanco strafblad.

     

    De draconische inval roept vragen op qua opzet, proportie en methodiek die ik graag beantwoord zou zien. Er was geen concrete aanleiding voor deze actie, men had hem als het ware gewoon voor een verhoor op het politiebureel kunnen uitnodigen. De kans is niet denkbeeldig dat de man zich als juwelier bedreigd voelde bij zoveel nachtelijk kabaal, en een wapen trok.

    ‘Te maatschappijkritisch’

    Als ik alle mediaberichten bij elkaar leg, gaat het hier in hoge mate om een intentieproces, waarbij het koesteren van (marginale) denkbeelden met een reële dreiging werd verward. Het moslimterrorisme is zo’n reële bedreiging, maar niemand haalt een imam uit zijn bed die predikt dat de Koran voorrang heeft op de burgerlijke wetten, of nog extremere uitspraken. Het profiel van Verdyck is misschien wel politiek radicaal, maar behalve dat hij (legale) wapens in huis had was er blijkbaar geen spoor van opzet tot geweld of een plan om een terroristische actie te plegen, en was de man ook niet het type van een doorgeslagen lone wolf.

    ‘Extreemrechtse sympathieën’ dus. Los van het flou artistique waarin dit begrip gehanteerd wordt - zie verder - is het bij mijn weten niet verboden van om het even welke sympathieën te hebben. Toch laten de media zich volop gaan in het toedichten van ‘foute’ meningen en zelfs gewoon kritische attitudes, waardoor vroeg of laat ‘preventieve’ actie vereist is. Soms denk je een Russische regimekrant te lezen.

    Zo portretteert De Standaard Verdyck als een terrorist-in-spe, en geeft daar ook argumenten voor, ik citeer: ‘Op zijn sociale media liet Yannick V. zich geregeld maatschappijkritisch uit. Hij hekelde tijdens de coronapandemie ‘de klassieke media en de ideologische virologen die de bevolking terroriseren met angst en emotie’. Ook stelde hij vast dat ‘het volk overgeleverd is aan meedogenloze wolven in schaapsvacht’. De politiek is voor hem ‘niet de oplossing, maar het probleem’.’

    Is het nog toegestaan om de politiek als ‘een probleem’ te zien? Of word je dan zelf ‘een probleem’?

    Wel, laat dat laatste nu precies de kerngedachte zijn van mijn nieuw boek. Benieuwd hoe lang het duurt voor ze mijn woonstede gaan belegeren. Is het nog toegestaan om de politiek als ‘een probleem’ te zien? Of word je dan zelf ‘een probleem’?

    Soevereiniteit

    JS

    William Godwin (1756-1836): grondlegger van het moderne anarchisme.

    Ja dus. Vandaag behoort het gros van de journalisten, academici en culturo’s tot de linkerzijde. Waarbij ze als goede post ’68-ers het establishment en het politieke status-quo verdedigen. Het zijn gewoon regime-intellectuelen. Wie het politieke regime afwijst, en a fortiori het systeem en de staat, is dan per definitie een ‘extreemrechts’ gevaar. Zo werkt dat. Dissidenten staan per definitie aan de foute kant, of beter, ze worden gecriminaliseerd.

    In het wereldbeeld van Yannick Verdyck is het begrip ‘soevereiniteit’ het sleutelwoord, waarmee bedoeld wordt dat het individu zich autonoom moet opstellen tegen de staat, de overheid en de structuren. Deze gedachte -meteen een levenshouding- gaat terug op de ton van Diogenes, wordt hernomen door de peetvader van het anarchisme William Godwin, en loopt zo via Michail Bakoenin (door Marx uit de communistische beweging gezet) door tot allerlei non-conformistische bewegingen en trends, tot en met de punkers en de libertariërs. En jawel, niemand minder dan Guy Verhofstadt pleitte in zijn Burgermanifest nog voor ‘het recht om uit de staat te stappen’ (!), iets wat letterlijk ook in Verdycks Facebookposts te lezen valt.

    Corona heeft het wantrouwen tegen de staat gegronde argumenten gegeven, ook al werden ze door de media genegeerd: de controlestaat heeft via de pandemie wel degelijk zijn grenzen proberen te verleggen

    De afkeer van het politieke theater en vooral de corona-aanpak vanaf 2020 heeft dit libertarisme nieuwe wind in de zeilen geblazen. Corona heeft het wantrouwen tegen de staat gegronde argumenten gegeven, ook al werden ze door de media genegeerd: de controlestaat heeft via de pandemie wel degelijk zijn grenzen proberen te verleggen. Sluipende censuur en taalmanipulatie zijn inherent aan die evolutie. Noteer dat men zo het label ‘extreemrechts’ blindweg is gaan gebruiken voor systeemkritische tendensen, waarna groteske interventies mogelijk worden als deze waar Yannick Verdyck het leven liet. ‘Geëxecuteerd werd’, zeggen sommigen.

    Ondertussen in het Vredesinstituut

    JS

     

    In De Afspraak besnuffelen ’terreurexperts’ het lijk van Verdyck.

    Journalisten en commentatoren moeten zich realiseren dat het bij ‘complottheorieën’ dikwijls maar niet altijd om fantaïsistische hersenspinsels gaat. Helaas is de stigmatisering van het libertaire gedachtengoed helemaal ‘bon ton’ geworden bij de experten, de mainstream media en, jawel, het gerecht. Dat geeft totalitaire stromingen net vrij spel.

    Ook bij zeer brave, weldenkende dames en heren voel je die weerzin tegen al te systeemkritische figuren en bewegingen. In De Afspraak van woensdag 28 september komen ene Annelies Pauwels (Vlaams Vredesinstituut) en Kenneth Lasoen (veiligheidsexpert UA, Clingendael Instituut) hun visie geven op ‘het extreem-rechtse gevaar’, met de recente politie-actie als aanleiding.

    VRT

    Annelies Pauwels.

    Deze lijksnuffelaars weten alles over het extreemrechtse gevaar en neuzelen maar raak. Lasoen plaatst een en ander nog in een objectief kader en zegt dat Yannick Verdyck enkel kon verdacht worden omwille van zijn zogenaamde ‘connecties met extreemrechts’, maar dat er geen concrete aanwijzingen waren die wezen op de voorbereiding van een aanslag of terroristische actie. Waarmee hij ook impliciet de proportie van de interventie in vraag stelt. Annelies Pauwels echter zit duidelijk op de lijn van politiek-correct links dat de soevereiniteitsgedachte en het wantrouwen tegen de staat per definitie als een probleem ziet.

    Op de vraag van Schols hoe zij dan precies die beweging als ‘extreemrechts’ definieert, kon ze enkel rond de pot draaien. Deze experte moet dringend een snelcursus politicologie en ideeëngeschiedenis volgen. ‘Heeft het iets te maken met anarchisme?’, probeerde de moderator nog schuchter. ‘Cho ja, nee, dat is eerder extreemlinks’, repliceert ze, iemand als Yannick Verdyck is gewoon tegen de overheid, en behoort dus tot een ‘extreemrechtse ideologie’. De manier waarop Vladimir Poetin al zijn tegenstanders ‘nazi’s’ noemt, ligt er niet ver af.

    Dit vertoon bewijst eigenlijk dat het libertaire gedachtengoed meer dan ooit actueel is, in een wereld waar de media de pensée unqiue uitdragen, en op elke hoek van de straat een camera hangt. De verantwoordelijke minister Van Quickenborne kan zich, nu hij zijn schuiladres heeft verlaten, eens bezinnen over de vraag waar het echte gevaar vandaan komt. En of die gekke Yannick toch niet een beetje terecht verontrust was.

    Johan Sanctorum

    ***

    **

     

    BREAKING NEWS

    **

    **

     

    Familie van de ‘’gezelfmoorde’ Yannick V dient klacht in met burgerlijke partijstelling wegens doodslag

    4 oktober 2022 De Redactie

    Persmededeling van de ouders en zus van Yannick V.:

     

    “Met diep verdriet maar ook met grote verbolgenheid moeten wij machteloos toekijken hoe de nagedachtenis van onze geliefde zoon en broer door sommige personen in de media besmeurd wordt.

     

    Hij wordt volstrekt ten onrechte zonder meer beschreven als extreem-rechts, racistisch en zelfs als een gevaar voor onze samenleving.

     

    Niets is minder waar, Yannick was een sociaal man, zorgzaam voor zijn familie en vrienden.

     

    Als goud- en zilverhandelaar kwam hij in contact met een grote diversiteit aan mensen bij wie hij een hoog aanzien genoot en met wie hij vaak ook vriendschapsbanden had opgebouwd.

     

    Hij was een wapenliefhebber en verzamelaar, maar had een onberispelijke reputatie en was daardoor ook voorzitter van een vereniging van sportschutters.

     

    Yannick had zijn eigen mening en gedachtengoed en kwam daar openlijk voor uit, zonder ook maar iemand te willen kwetsen of kwaad te doen.

     

    Zijn gewelddadig overlijden ingevolge een voor ons onbegrijpelijke actie van de politie doet vele vragen rijzen.

     

    Wij hebben dan ook aan onze raadsman opdracht gegeven om een klacht met burgerlijke partijstelling neer te leggen wegens feiten van doodslag, en hopen op een objectief en doortastend onderzoek naar de ware toedracht van zijn dood.

     

    Tot slot willen wij iedereen bedanken voor alle reacties van medeleven die ons bereiken, en samen met al deze mensen hopen wij op eerherstel voor Yannick.

     

    Aan de media vragen wij om onze privacy te respecteren zodat wij in alle sere

     *

     

    *

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Ook in het Dierenrijk, net als in het MENSDOM, doen zich, naast de struggle for life, dezelfde achterlijke verschijnselen voor. Het Gentse Liegebeest als wurgslang. Wat deze, na verloop van relatief korte tijd toelaat om als authentieke Rijke Gentse Poorter een rijkemansleventje te leiden op kosten van de Gemeenschap die ondrtussn, zo lang de Librtijnen zich in het zadel kunnen houden door hem als kakkkerlakken vetrappeldworden.

    Zijn opvolger, Egbbrt de Lachende Taartpikker, eerder een niets ontzinde allligator, dzn een wurgslang, gaat door het leven als wijvrntoeker. Dit in trouwe navolging van de Brakelse Wonderknaap, die op het Intrtnet € 4.000 aanbiedt voor 10 minuten rijpleeier op een pubiek aanbiedende Madonna der Hoofse Liefde. Afdeling der Gepreode iBenen.

    O heerlijk zelfvrtnirihend Kloteland, waar iedereen die niet vrijwillig medewerkt, als extreeem-Om – alz ‘r’lsmid -desnoods des nachts om VIER uur IN BED door de nieuwe Geheime Staats Politie te worden overvallen om te worden afgemaakt als een hond…

    En voor dit soort Klote Vaderland moet onze Jeugd straks grrn liggen sneuvelen. Kleurlingen in deze meedogenloze kamp die er zit an te komen, darr tegenover, zijn ‘Dienstvrij’ door afkomst verklaard, met het oog op een wel broodndig geworden omvolking.

    O tempo, o morrs!!!!

    Of is het eerder zo, dat de Goden inderdaad zij die ze willen vernieitetgen, eerst verdwazen? Wat, in voorkomend geval wil zeggen, dat Dries van Lagenhove straks zal gesmeekt

    worden, om op de voogrond te treden?

    Waarop wachten we nog, want straks delen, de Yangs hier de prijzen uit….

    githalys

    Was jarenlang van uit Italia het psudonorm voor A.A. BAERTi

    Thans: WZC wielant

    Schellenellestraat, 8

    8570 INGOOOIGEM

     .GSM = 0485 15 89 97

    -E-Mail= andre.baertsln@hotmail.com

    *

    08-10-2022, 16:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    07-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.867 – ALS KROLSE KATERS OP EEN HTET ZINKEN DAK STRIKELEND OVER DE AAN HET VOLK GEROOFDE GOUDSTUKKEN

                     


    WOENSDAG 5 OKTOBER 2022

    *

    HERINNERINTGEN UIT DE OUWE SCHOENDOOS

    *

    1/10/1957Start beroepsloopbaaan

    Melkerij Langemark(Zie Blo 315)

    *

     1/10/1189 Val Akko . Zie ook Geard de Riterfort – Ruddervoorde wwat meten het einde betekende van de Orde der Tempelridders, de Vlamingen in het Eerste Kuisleger die sedert 1095 als Bewakers van het H Graf in Jeruzalem golden.

     

    3 October 1226 Dood H. Franciscus van Assisi. (Zie Blog 311) Was ooit in zijn jeurd, samen met zijn vader, de lakenkoopman, in Vlaanderen.

    867 – ALS KROLSE KATERS OP EEN HTET ZINKEN DAK STRIKELEND OVER DE AAN HET VOLK GEROOFDE GOUDSTUKKEN

    *

    I N H O U D

    *

    Bedenkingen in de

    Parociekerk van

    Ingooigem rondom de herdenking van Priester-Dichter Hugo Verriest…..

     *

    O hoofd vol blioed en wonden, dat eindelijjk na vele eeuwen verslaving, terug het welvarend Vlaanderen van weleer is geworden.

    De tricolore leegzuigerij us zo goed als Voltoooid Verleden Tijd. Alleen nog even het puin optuimen om dit bij de rest in de Vesder re dumpen.

    De laatsten der door de van bovenaan aangestelde uizuigers der zeven reegringen die dit Land leegmelken, lopen – met lege portemonnee op hin laatste schoeisels

    Maar als krolse katers bliven ze met brndende voertzolen, dansen op een gloeide hete dakplaat.

    Met in hun kielzog tekens de vele horden persmuskieten, om de opwaaiende bankbriefjs bij elkaar te scharrelen. Af en toe valt er en glimp daarvan waar te nemen, na grondige censuur, te zien op onze beeldschermen, met, schermvillend, de tetardende kop van een of andere ’volksgeliedede voortrekker, begeleid in de geschreen pers door vuistdikke bundels lovende woorden.

    Maar ondertussen verzinkt de Werkende en dus opbrengende Klasse in armode en doffe ellende. Zich vastklamprnd aan het leven en in vol verrtrouwen rekenend op Verandering van Bestuur. Zo gauw er Verkiezigen daar eindlijk de kans voor krijgen. Dan worden al die zeven machtsgeile restpartijtjess die nu al jarrn het Land ‘regrrn’ met schâ en schnad’ bekleed, de woestijn ingstuurd. War ze naar hatelust, daar de hopen ‘gelukzoekers’ zullen moeten trachten te paaien mat de bananan die daar zo maar in het wild aan de bomen groien.

     *05-10-2022

    PARTIJPROGRAMMA PUNT 1

    *

    In ’t Pallieterke van vorige week verscheen er een interview met Em. Prof. Dr. Karel Evrard, n.a.v. diens speech op de IJzerwake. De man, in een vroeger leven zenuwarts, breekt er een lans voor Vlaamse samenwerking. Wat er speciaal aan was, is dat hij de gezegende leeftijd van 98 jaar heeft bereikt en desondanks dus nog zeer goed van geest.

    Prof. Evrard wijst in dit interview op de zware verantwoordelijkheid van alle partijen, maar in het bijzonder van de N-VA, die – net zoals het VB – de Vlaamse onafhankelijkheid als eerste punt in haar partijprogramma heeft staan. Daarmee zit hij op één lijn met mijn redenering dat de Vlaamsnationalisten in eerste instantie een meerderheid moeten halen in hun eigen parlement en er, als eerste stap, de Vlaamse soevereiniteit moeten uitroepen.

    Het wordt daarmee steeds duidelijker dat álle Vlamingen, ook die normaal het N-VA of de traditionele partijen steunen, tenminste bij de volgende regionale verkiezingen voor het VB moeten stemmen. Zolang De Wever en Co zich immers daartegen blijven verzetten, zal het geen zin hebben regionaal anders te stemmen. Zelfs mocht De Wever tegen 2024 van mening veranderen, zou ik het nog niet doen, want een ‘Lachaertje’ is gauw gemaakt.

    ---

    Die prof Evrard vertelde in dat interview nog iets interessants. Hij werd er ooit door journalist Hugo Camps (Gauche Caviar) van beschuldigd dat hij homoseksualiteit een ziekte zou genoemd hebben. ‘Dat is niet waar’, zegt Evrard; ‘het is louter een afwijking van de gewone norm, zoals bv linkshandigheid’. Linkshandige kinderen, die vroeger op school verplicht werden rechts te schrijven, konden daar, volgens de zenuwarts, ongunstige gevolgen in de hersenen aan overhouden. Volgens de professor is homofilie zoals linkshandigheid. De ene heeft het, de andere niet. Men moet er mee leren leven’.

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    *

    De Gewestelijke Zender over Fluvius die zo maar sleuven mag graven van 28 meter breed en   30 meter diep over gans Vlaanderen tot aan de grens met de Noorderburen.

    ….. Ooit al vqn gehoord?

    Die zijn er broodnodig voor het toekomstig vervoer van elektrische stroom dat bestand is tegen oorlogsgeweld.

    Ach God, waarom ook niet? Die ondergrond ligt daar toch maar te liggen…

    Maar dan komt der verrassing met wat er allemaal wordt blootgelegd.

    Alles wordt tijdelijk tentoon geseld in de Kerk van Langemark. Voorwerpen uit ht Neolithicum, it de IJzertijd, uit de Romrinse Tijd tot zelfs en geheim machinegeweer uit WO II.

    Ga er heen en waan Uzelf van de ene second op de andere, honderdduizenden jaren oud….

    SEPTEMBERVERKLARING, OF HET VERSCHIL TUSSEN HOOFD- EN BIJZAAK

    *

    Het was bepaald geen primeur dat minister-president Jan Jambon de verklaring dit jaar drie dagen later aflegde.

    Opgeklopte crisis rond 'historisch' uitstel

    Analyse - 04/10/2022 Mark Deweerdt

    ‘Entscheidend ist, was hinten rauskommt’, antwoordde ooit Bondskanselier Helmut Kohl op een kritische vraag van een journalist over zijn kantige regeerstijl. Vrij vertaald en zonder verwijzing naar het uitscheidingsstelsel: het resultaat is belangrijker dan de weg erheen.

    Bijzaak

    Minister-president Jan Jambon had Kohl kunnen citeren toen hij vorige donderdag in het Vlaams Parlement de Septemberverklaring aflegde. Want ook al was de weg wat langer en zeer hobbelig geweest, ‘al bij al lijken de plannen van de Vlaamse regering voor de komende twaalf maanden de baan te houden’ (Bart Haeck in De Tijd, 30 september).

    Het resultaat is hoofdzaak, de rest is bijzaak. Wie, zoals De Standaard (27 september), het uitstel van de Septemberverklaring met, och God, drie dagen ‘historisch’ noemt — dit wil zeggen: ‘met verstrekkende gevolgen voor de mensheid’, aldus het woordenboek — of ‘een écht probleem voor de Vlamingen die hoopten op wat soelaas’ (Het Nieuwsblad, 27 september), kan de bijzaak niet van de hoofdzaak onderscheiden.

    Zwarte zondag

    Tegen die achtergrond kan het tot enig nut strekken eraan te herinneren dat de Septemberverklaring een nagekomen kind is van ‘Zwarte zondag’.

    Dus bogen de fractieleiders in de Kamer van Volksvertegenwoordigers zich vanaf de late herfst 1992 over de ‘herwaardering van de parlementaire werkzaamheden

     

    In de uitslag van de parlementsverkiezingen van 24 november 1991 — met 12 Kamerzetels (+ 10) voor het Vlaams Blok en 3 (+3) Rossem —, las de politieke wereld dat er (ook) nood was aan ‘politieke en bestuurlijke vernieuwing’. Dus bogen de fractieleiders in de Kamer van Volksvertegenwoordigers zich vanaf de late herfst 1992 over de ‘herwaardering van de parlementaire werkzaamheden’. In maart 1993, na zes maanden beraad, raakten zij akkoord over een pakket maatregelen.

    Een van die maatregelen was de beslissing het zomerreces in te korten en al op de derde dinsdag van september weer in plenumvergadering bijeen te komen, in plaats van de tweede dinsdag van oktober (die dag bleef wel — en is nog altijd — de dag waarop de nieuwe parlementaire zittijd begint). Om de vervroegde openingsvergadering ‘een zeker cachet’ te geven (aldus SP-fractieleider Marcel Colla), besliste men dat de regering een ‘algemene verklaring over de krachtlijnen van haar algemeen beleid’ moest afleggen en dat de Kamer daar de daaropvolgende donderdag over zou debatteren.

    Septembernota

    Het was nog de tijd van het dubbelmandaat, de tijd dus waarin het Vlaams Parlement, toen nog Vlaamse Raad genoemd, bestond uit Kamerleden en senatoren (het Vlaams Parlement werd pas in 1995 voor het eerst rechtstreeks verkozen). Geen wonder dus dat de Vlaamse Raad sommige ‘herwaarderings maatregelen’ van de Kamer overnam.

     

    Zo geschiedde het, dat eerste minister Jean-Luc Dehaene op 21 september 1993 in de Kamer de allereerste ‘verklaring van de regering over haar algemeen beleid’ aflegde, en dat minister-president Luc Van den Brande een week later, op 28 september 1993, in de Vlaamse Raad voor de allereerste keer een ‘mededeling van de Vlaamse regering betreffende de economische en sociale situatie van Vlaanderen en betreffende de krachtlijnen van de begroting’ deed.

    Van den Brande sprak van een Septembernota. Het begrip Septemberverklaring was toen nog eigendom van het Vlaams Economisch Verbond (VEV). De Vlaamse werkgeversorganisatie verpakte er sinds 1985, telkens aan het begin van het nieuwe politieke seizoen, haar standpunten en eisen in. In 1994 stapte het VEV daarvan af en nam het Vlaamse politieke bedrijf de term Septemberverklaring over.

    Op het federale beleidsniveau bleek het algauw weinig realistisch te zijn al in september uit te pakken met een beleidsverklaring. Sinds 1998 valt de ‘algemene beleidsverklaring’, vulgo ‘State of the Union’, op de tweede dinsdag van oktober, de dag dus van de opening van de nieuwe zittijd. Het Vlaams Parlement, waar de zittijd al op de vierde dinsdag van september wordt geopend, bleef die vierde dinsdag behouden voor de Septemberverklaring. Zo staat het trouwens sinds 1996 in het reglement.

    Uitstel

    Minister-president Jan Jambon heeft de verklaring dit jaar drie dagen later afgelegd. Een primeur was dat niet. Ook in 2001 viel de Septemberverklaring niet op de vierde maandag van september. Toenmalig minister-president Patrick Dewael bedong een week uitstel omdat verscheidene ministers van zijn ‘paars-groene’ Vlaamse regering nog op buitenlandse reis waren. Niemand noemde het uitstel ‘historisch’ of zag er ‘een écht probleem voor de Vlamingen’ in.

    Zoals niemand er een probleem in zag dat toenmalig eerste minister Elio di Rupo in 2012 de ‘federale beleidsverklaring’ wegens de gemeenteraadsverkiezingen niet op 9 oktober, maar pas op 21 november aflegde

    Zoals niemand er een probleem in zag dat toenmalig eerste minister Elio di Rupo in 2012 de ‘federale beleidsverklaring’ wegens de gemeenteraadsverkiezingen niet op 9 oktober, maar pas op 21 november aflegde. En zoals er nauwelijks een haan naar kraaide dat Di Rupo in 2013 een week uitstel vroeg en kreeg omdat de begroting nog niet klaar was.

    Crisis

     

    Het was wel de eerste keer dat de Septemberverklaring enkele dagen is uitgesteld wegens een kortsluiting in de regeringscoalitie. Maar ook dat is geen drama.

     

    Elk jaar weer is de confectie van de begroting het ogenblik waarop beleidskeuzes (moeten) worden gemaakt, en elk jaar weer is het een heel State of the Union-, Septemberverklarings-, begrotings-, Vlaanderen-, Septembernota-, N-VA-, Vlaams Parlement-, Vlaamse Raad-karwei de beleidspreferenties van de coalitiepartijen met elkaar in overeenstemming te brengen. Rimpelloos verloopt de compromisvinding zelden of nooit. En een enkele keer gaat ze gepaard met een heuse crisis — zoals vorige week.

    Politieke afgang’

    Voor journalisten en commentatoren is zo’n crisis altijd een vette kluif — maar alles gaat voorbij en dus ook dat. Wie herinnert zich nog de herfst van 2016? Bij de opmaak van de begroting zat het er bovenarms op in de ‘Zweedse’ coalitie van Charles Michel. In ruil voor de verlaging van de vennootschapsbelasting die de liberalen en de N-VA op tafel legden, eiste CD&V een meerwaardebelasting op aandelen. Premier Michel kon de State of the Union niet op de ‘traditionele’ tweede dinsdag van oktober houden. ‘Politieke afgang’, twitterde een politicoloog.

    Om uit de crisis te geraken, schoof de ‘Zweedse’ coalitie de twee hoofdpijndossiers voor zich uit. Michel legde de ‘federale beleidsverklaring’ op zondag (!) 16 oktober af. De regering herpakte zich. En de verlaging van de vennootschapsbelasting, gekoppeld aan de invoering van een effectentaks, werd geregeld in het Zomerakkoord van juli 2017. Entscheidend ist, was hinten rauskommt.

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    *

    Net zoals het beroep van LEERKRACHT weer her-aangehakt wordt, door hede ten dage gedreven mernsen voor de klas te halen - waar nog net niet – zo die, na de eerstvolgende Vrije Verkiezingen, tabula rasa gemaakt te worden met alles en iedereen die tot hiertoe zijn of har niets-zijn opvulde en daar flink an verdiende, aan dd kant geschoven te worden. Met gratis NUL-PENSIOEN voor niet bewezen diensten.

    De generatie Dries van Langenhove is inderdaad de aangwezen Elite om als gespekspartne de onderhalingen te leiden met Het Nieuwe Italië rn hrt vernieuwde Zwaden; die het Links zijn beu blijken te zien, onder de deskundige leing van Victor ORBAN (Hongarijr) gestalte te gegen an het Nieuwe Europa. Om zodoede, aan de vaste hand van Donald Trump, samenn met Vladimir Poetin, de wereldvrede nà heet verderelijkeComminisme, eindelijk voorgoed te hersteellen.

    *

    Digithalys

    *

    Was jarenlang van uit Italia het psudonorm voor A.A. BAERTi

    Thans: WZC wielant

    Schellenellestraat, 8

    8570 INGOOOIGEM

     .GSM = 0485 15 89 97

    -E-Mail= andre.baertsln@hotmail.com

    07-10-2022, 09:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    05-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.866 – AGGE MO LEUT ÊT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

        

    *

    *

    VRIJDAG 30 SEPTEMBER 2022

    *

    866 – AGGE MO LEUT ÊT

    *

    I N H O U D

    Ja, als ge niet oplet, danzittte zo meteen in het kamp van Gdried Bomans, de ons veel te vreoeg onvallen Nederlmandse humorist. Zelfs als zijn papegaai in zijn kooitje dood werd terugevonden, besloot de Gorried zijn verhaal met de wooden Agge moleut êt….

    Al dagenlang draat de nationale vaudeville in de media, rond de op te vijzelen als sneeuw voor de zon weggesmolten nmogelijkheden om de Blauwe Potentaen weer

    aain de het juilite handjes te krigen.

    Door de voddeventen eervan in de kijkers te krtijgen vzn het kiesvee.

    Het meest aangewzen middel hiertoe is de link te leggen met de evennes door de Overeid verloen strijd tegen de deugsmaffia. Zo treften ze twee vliegen in één enkele slag. met als mogeloke ‘daders’ in ieder geval ‘niet-Belgen’ om het zo ingewikkeld mogelijk te houden….

    Verdere gegevans ontreken voor altijd, want elk onderzoek door de Staatvuiligheid is een…. Staaatsgeheim…..

     *

    QUIKIE, DE WAREE ACHTERGROND????

    **

    **

    zomaar een conversatie over de niet als zodanig geplande ontvoering van Vincent Van Quickenborne

    28 september 2022 BV

    Witheet, zo zit “Dikke M” voor ons achter het tafeltje in de gevangenis te A.

    Schuimbekkend. Tandenknarsend. Zijn dikke vuist belandt met een aardschok op het wankele gevangenistafeltje.

    “Nu gaan ze onze business misbruiken voor hun eigen misbruik”, gromde “Dikke M” in een soort verbasterd Nederlands dat zijn ware oorsprong verraadde.

    “Je gelooft toch niet dat Vincent Van Quickenborne op het punt stond ontvoerd te worden”, grijnsde hij minzaam. “Quickie is zelf een grootverbuiker geweest van onze witte producten”.

    “Echt?”, stamelde de naïeve nieuwe stagiaire van ‘tScheldt die voor het eerst op bezoek mocht in de gevangenis van “A”

    “Maar schatje, je weet toch dat Van Quickenborne een coke-maatje (lees kok-maatje, nvdr) heeft op niveau, hé?” Dikke M keek geamuseerd naar het frêle ‘tScheldt-ding voor hem.

    “Ben je al eens goed gaan eten? Echt goed gaan eten? Ik bedoel echt heel goed gaan eten?” vroeg Dikke M.

    “Heu, nee, allé ja, soms, ik denk toch… ik bedoel….”, antwoordde de gevatte ‘tScheldt-stagiaire.

    “Peter G…. dat was het coke-maatje van Vincent Van Quickenborne. Peter G. heeft zijn verslaving nauwelijks overleefd. En zijn sterrenrestaurant van het zelfde…”, oreerde Dikke M.

    Verschrikt keek de ‘tScheldt-stagiaire in de wijdopen ogen van Dikke M.

    “En dan moet je morgen de Kortrijkse immo-wereld eens induiken, en je lieftallige oor te luisteren leggen. En stilletjes rondvragen wie Vincent VQ een oor heeft aangenaaid. De jongens die niet gekregen hebben van jullie ministertje wat hij hen met stijf opgezwollen aders beloofd had. Die jongens zijn boos. Heel boos op jullie ministertje. En dan moet je het linkje volgen naar het witte poeder….. En dan kom je niet bij ons uit”, fluisterde Dikke M terwijl hij vooroverboog naar het ‘tScheldt-meisje. “En kom je ook niet op een ontvoering uit….”

    De ogen van “Dikke M” blonken in het kille gevangenislicht.

    30-09-2022

    .DE STAATSVEILIGHEID

    *

    Men kan het een politieagent niet kwalijk nemen als hij iemand neerschiet, die eerst op hem geschoten heeft. Dat zal het onderzoek trouwens moeten uitwijzen. Dat het nog maar eens een confrontatie was van de Belgische staatsveiligheid met ‘uiterst rechtse mogelijke verdachten’ is een ander verhaal en voor mij geen verrassing.

    Onze staatsveiligheid houdt zich nl bijna uitsluitend bezig met al dan niet uiterst rechts. Onze Vlaamsnationale partijen kunnen daarover mee spreken, als ze een ‘stille’ op bezoek krijgen bij hun diverse initiatieven. De zaak doet ook denken aan die van Jurgen Conings. Het ging nu wel om meerdere personen, maar al bij al toch eerder de klassieke drie man en een paardenkop, die zgz e.o.a. ‘staatsgreep’ dreigden uit te voeren. Te gek voor woorden.

    Als de bende van Nijvel uit uiterst rechtse elementen zou hebben bestaan, was ze ook waarschijnlijk al jaren geleden opgerold geweest. Het feit dat dat toen niet gebeurd is, versterkt de gedachte dat die bende eerder links was. Of die écht een uiterst linkse inslag zou gehad hebben, zullen we nooit te weten komen, gewoon omdat daarnaar nooit werd gezocht.* Dat vernamen we nog toen Eddy Vos, hoofd van het onderzoek naar de bende, in de weekeindeditie van 30 juli van De Standaard t.g.v. zijn pensionering toegaf in de 15 jaar dat hij het onderzoek geleid had, nooit naar één inbreng van de CCC – de ‘Celulles Communistes Combattantes’ – had gezocht. Sinds de dag dat die CCC werd opgerold, werd er door de bende geen enkele aanslag meer gepleegd. Té toevallig om waar te zijn. Ik weet niet of de CCC zelf de aanslag blijft mogelijk, maar werd nooit onderzocht.

    ---

    *Mijn blog van 2 augustus (‘De bende van Nijvel. De finale.

     

    PLAATSELIJKE NIEUWTJES

    Ach, die in extremis ineen geflanste Septembeverklaing van de Vlaamse achterna lopers deelregering.

    Zo ingewikkrld mogelijk gemaakt zodat niemand e nog aan uitegraakt en er evenneel oplossingen kunnen naar voor geschoven worden als er partijen zijn. Met vooral twee doelijke speerpunten die zoveel mogelijk op de achrtergrod worden gehouden. Ten eerste: Le Noiveau CVP qui est arrivé is meteen rijp voor het gootgat, en te tweede wotfdt nogmaals herbevestigd dar de Vlaamse Jjeugd in vergelijkijng met de Frnaofone, slechts tweederanskleiters zijn. Omdat, ansders dan in Francofonia, het kindergeld NIET verhoogt samen mee de automatische index.

    Maar dat alles neemt niet weg dat de Tricolore Staatsvuilighrid alles wat ze omverschiet, als vanzelf situeert in ht Extreem-Rechtse kamp.

     

     

    GOED OM WETEN OF NIET GOED OM WETEN. HET IS MAAR HOE U HET ZIET

    Vlaams Belang West-Vlaanderen email@vlaamsbelang.org

    Activiteiten West-Vlaanderen

    Vlaams Belang Lendelede – Informatieavond Ventilus

    *

    Vrijdag 30 september 2022 om 19u

    D.O.C. Trefpunt (A. Dassonvillelaan 3, 8860 Lendelede)

    Seniorenforum – Aan weerskanten van de schreve

    Vrijdag 30 september 2022

     

    Contact: Mark Vandenberghe (0477 21 61 85) en Arlette Temperman (0486 92 99 49)

     

    Gratis vat met Filip Brusselmans

     

    Vrijdag 7/10, 20u

     

    Café Ariba, Sint-Pietersstraat 7, 8870 Izegem

     

    Baropening provinciaal secretariaat

    Zondag 9 oktober vanaf 10:30 tot 13u30

    Vlaams Belang Poperinge – Kipfestijn met Dominiek Sneppe

    Zondag 9 oktober 2022 om 12u

    OC De Croone (Obterrestraat 29, 8972 Proven)

     

    Waregem- Boekvoorstelling Filip Dewinter

    Zondag 9 oktober 2022 om 10u

    Lokaal de Vlaamsche Leeuwen (Leenakkerstraat 9, 8791 Waregem)

    Vlaams Belang Nieuwpoort – Gespreksavond “Energie” met Kurt Ravyts

     

    Vrijdag 14 oktober 2022 om 19:30

    Café De Kaai (Kaai 30, 8620 Nieuwpoort)

    Vlaams Belang Bredene – Gespreksavond “Energie en Armoede, wie gaat dat betalen?” met Kurt Ravyts en Stefaan Sintobin

    Zaterdag 15 oktober 2022 om 19:00

     

    Staf Versluyscentrum (Kapelstraat 76, 8450 Bredene)

    Seniorenforum Mandel – Kijkdames

     

    Dinsdag 18 oktober om 14:30

    Kenniscentrum Arhus (De Munt 8,8800 Roeselare)

    Contact: Gerda Phlypo (phlypogerda1@telenet.be)

    Seniorenforum Leie-Schelde – Ronse, smaakmaker van de Vlaamse Ardennen

    Woensdag 19 oktober om 14:30

     

    Hoge Mote, De Biesestraat 2, 9600 Ronse

     

    Contact: Mark Vandenberghe (0477 216 185)

     

    Seniorenforum West-Vlaanderen – Herfstaperitief

    Zondag 23 oktober om 11:00

    Provinciaal secretariaat (Kachtemsplein 5, 8870 Kachtem)

     

    Contact: Johan Desender (0498 845 126)

    Vlaams belang Izegem – Hutsepotfestijn met Barbara Pas

    Vrijdag 28 oktober om 20:00

    ’t Oud Gebinte (Beiaardstraat 99, 8870 Izegem)

    Seniorenforum Leie-Schelde – Hugo Verriest in de kijker

    Vrijdag 4 oktober 2022 om 14:30

    Sint-Columbakerk (Kerkplein 25, 8540 Deerlijk)

    Contact: Mark Vandenberghe (0477 216 185)

    Seniorenforum West-Vlaanderen – Opleiding sociale media

    Woensdag 9 en 23 november om 14:30

    Provinciaal secretariaat (Kachtemsplein 5, 8870 Kachtem)

    Contact: Dirk Devoldere (0471 234 935)

    Maak kennis met Vlaams Belang Koksijde samen met Chris Janssens

    Donderdag 17 november 2022 om 19u

    Brasserie Rubens (Zeedijk 442, Oostduinkerke)

    Seniorenforum Leie-Schelde – Initiatie vogelpik

    Donderdag 17 november 2022 om 14:30

    Café Estaminet (Kortrijksestraat 404, 8500 Kortrijk)

    Contact: Mark Vandenberghe (0477 216 185)

    Vlaams Belang Lendelede – Voorstelling nieuw bestuur met Tom Van Grieken

    Vrijdag 25 november 2022 om 19u

    Zaal Den Tap (Pastoor De Beirstraat 1, 8860 Lendelede)

    PANDEMIE ZET VERTROUWEN TUSSEN BURGER EN OVERHEID OP SCHERP

    Kenneth Lasoen.

    foto: ©ee

    Onderzoeker Kenneth Lasoen: ‘Jürgen Conings heeft de regering vernederd. Dat merk je bij de veiligheidsdiensten’

    Historicus en onderzoeker Kenneth Lasoen:

    Interview - 01/10/2022

    *

    Historicus en auteur Kenneth Lasoen (Universiteit Antwerpen) doet onderzoek naar de Belgische veiligheidsdiensten. Volgens hem heeft de covidcrisis het vertrouwen tussen burger en overheid op scherp gesteld, en zien we daar nu de gevolgen van, bijvoorbeeld bij de dood van de vermeende rechtsextremist Yannick V. in Merksem, die stierf na een interventie van het speciale interventieteam. ‘Mogelijk hebben de veiligheidsdiensten hier goed werk geleverd toen de man zich gewapend verzette. Maar men moet transparanter communiceren. Er is nog te veel onduidelijkheid en dat voedt het wantrouwen. Rechtsextremisme is trouwens ook niet de hoofdmoot van de terreurdreiging.’

     

    Lasoen mocht die analyse al deels maken in De Afspraak (VRT) donderdag. Omdat hij echter ook linksextremisme als een risico omschreef, kreeg hij nadien op sociale media flink op zijn kop. Numeriek zijn er namelijk niet zoveel linksextremisten die op de lijst van de veiligheidsdiensten staan. Dat geeft Lasoen ook toe. Maar het concept ‘dreiging’ is complex, zo verdedigt de onderzoeker van het Nederlandse Clingendael-instituut zich.

    Ik vind dat we ook kunnen zeggen dat het wokisme in zijn meest extreme vorm een vorm van geweld is. Geen terrorisme, maar wel psychologisch geweld

    Kenneth Lasoen: ‘Dreigingsanalyse is niet zomaar kwantificeerbaar. Het klopt dat er volgens het OCAD maar 15 extreemlinkse individuen op de dreigingslijst staan, tegenover meer dan 60 extreemrechtse. Maar de analyse is intentie maal capaciteit. Sommige extreemrechtse individuen op die lijst zullen dan wel het idee van een totalitaire staat genegen zijn – de intentie, dus – maar hebben niet noodzakelijk de capaciteit. Over extreemlinks kan je zeggen dat die dreiging kwalitatief genoeg is, vermits extreemlinks meer mag interveniëren in de publieke ruimte. Zij wegen meer op wat binnen het maatschappelijke debat mag gezegd worden. Het gaat daarbij niet om loutere aantallen extremisten. Ik vind dat we ook kunnen zeggen dat het wokisme in zijn meest extreme vorm een vorm van geweld is. Geen terrorisme, maar wel psychologisch geweld. Hoe anders moet je het trollen van mensen op sociale media en het beschadigen van hun reputatie anders noemen? Dat zijn tactieken waar ook links niet vies van is.’

    ‘Ik weet trouwens niet of klimaatextremisme al tot die extreemlinkse dreiging wordt gerekend of een afzonderlijke plaats inneemt in het hoofd van de Belgische veiligheidsdiensten. Klimaatextremisten zijn mensen die er geen geheim van maken dat ze de wereldbevolking graag zouden gedecimeerd zien om de planeet te redden. Niet dat ze dat zelf willen bewerkstelligen, maar het kan volgens hen ook geen kwaad als de moderne samenleving zou imploderen door een virus, migratie, energiecrisis of hongersnood. Dat is nihilisme dat kan wedijveren met het nihilisme van Islamitische Staat. Dat is een zeker gevaar. Net als extreemrechts, dat vaak wel duidelijker interventie durft prediken om een autoritaire samenleving te bekomen.’

    Hangt er meer romantiek rond extreemlinks terrorisme?

     

    ‘Dat vind ik niet. De meest efficiënte terreur van links in ons land kwam van de CCC. Zij deden hun best om geen slachtoffers te maken. Uiteindelijk gebeurde dat toch, waardoor zij hun krediet hebben verspeeld. Daarbuiten hadden we de Bende van Nijvel, die extreemrechts werd genoemd, ook al is dat nooit bewezen. In de jaren ’90 hadden we het linkse Animal Liberation Front dat hamburgerrestaurants in brand stak, iets wat zelfs de linksere Jan Modaal toch schromelijk overdreven vond.’

    ‘Het was wachten op Jürgen Conings om de dreiging van extreemrechts terrorisme pas echt bloot te leggen. En dan nog is hij een twijfelgeval als terrorist: hij had intenties om een lid van de expertengroep rond covid te vermoorden, maar heeft uiteindelijk de hand aan zichzelf geslagen vooraleer hij dat kon doen. Er is extreemrechtse dreiging, maar die heeft de jongste jaren niet meer dreiging veroorzaakt dan andere ideologische groeperingen. Linksextremisme en jihadisme zijn een minstens even grote dreiging.’

    Wat betreft de zaak-Yannick V: er zijn geen directe aanwijzingen dat de doodgeschoten persoon daadwerkelijk een aanslag aan het voorbereiden was

    ‘Wat betreft de zaak-Yannick V: er zijn geen directe aanwijzingen dat de doodgeschoten persoon daadwerkelijk een aanslag aan het voorbereiden was. Bij sommige van de overige aangehouden mensen zou dat wel het geval zijn. Daardoor geef ik de veiligheidsdiensten nu het voordeel van de twijfel.’

    Als Yannick V. en zijn entourage daadwerkelijk plannen hadden voor een aanslag, dan was die duidelijk tegen de staat gericht. Dat is toch ernstig?

    ‘Ik heb de indruk dat men hem eigenlijk gewoon wou verhoren over zijn illegale wapenhandel en dat men zijn netwerk in kaart wilde brengen. Of de huiszoeking vooral hem viseerde of een van zijn kompanen, weten we niet. Het parket is bijzonder karig met informatie. Wat we wel weten, is dat het onderzoek rond Yannick V. niet begonnen is als een terreur- of extremisme-onderzoek, maar als een onderzoek naar handel in illegale wapens.’

    ‘Men lijkt gekozen te hebben voor de snelle aanpak. De diensten zaten hier bovenop, en wilden overgaan tot actie. Je kan erover discussiëren of dat een goede zaak was of niet. Mocht men langer gewacht hebben, had men het netwerk waarschijnlijker beter in kaart kunnen brengen. Maar er waren aanwijzingen dat er in onderlinge communicatie wel degelijk een extreemrechts gedachtegoed aangehangen werd.’

    ‘Maar met labeltjes moet je opletten. Veel van wat anders is dan een centrumlinkse positie, heet vandaag al snel “rechts” of “extreemrechts”. We moeten opletten dat we het interpretatiekader niet te veel vernauwen. Gedachten zijn dan nog één aspect, overgaan tot geweld om ze uit te voeren is iets anders. Het kan zijn dat men bij Yannick V. met goede redenen op het juiste moment heeft geïntervenieerd. Maar laten we nu niet iedereen die de overheid wantrouwt extreemrechts of terroristisch noemen.’

    U hebt eerder voorspeld dat door de covidcrisis, mensen vaker zouden overgaan tot geweld. U lijkt nu gelijk te krijgen. Beseffen de veiligheidsdiensten dat het regeringsbeleid er ook voor heeft gezorgd dat mensen zich radicaler opstellen?

    ‘Na de affaire-Conings zijn sommige mensen bij de veiligheidsdiensten en de regering in paniek geschoten. Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) maakt er geen geheim van dat zij het leger wil uitzuiveren van rechtse of als te Vlaams gepercipieerde elementen. Dat is genoegzaam bekend. Sommige analisten binnen de veiligheidsdiensten zien nu overal extreemrechtse spoken. Het houdt geen steek om op elk dossier van een radicaal het label ‘XR’ (extreemrechts, red.) te kleven.’

     

    Iemand die geen mondmasker wil dragen is daarom nog niet meteen extreemrechts. Of gevaarlijk

    ‘Ook binnen de veiligheidsdiensten en de overheid kan men overdrijven en dat heeft dan nefaste gevolgen. Er zijn magistraten die de covidcrisis aangrepen om mensen die geen mondmasker wilden dragen, te framen als een extremistisch maatschappelijk gevaar. Er zijn magistraten die zich daar gelukkig tegen verzet hebben. Laten we het erop houden dat de situatie na covid complex en diffuus is. Iemand die geen mondmasker wil dragen is daarom nog niet meteen extreemrechts. Of gevaarlijk.’

     

    Zegt men vanuit de veiligheidsdiensten tegen de regering dan niet: doe een beetje kalm, de bevolking loopt op eieren.

    ‘Misschien wel. Maar ik heb niet de indruk dat die boodschap erg gewild is in de Wetstraat. Na Jürgen Conings voelde men zich in de regering vernederd. Dat merk je bij de veiligheidsdiensten. Daarom lijkt men nu geen duimbreed te willen toegeven.’

    Hoe ver mag de staat voor u gaan in het opvolgen of tegengaan van covidkritiek?

    ‘De grens ligt bij geweld. Wie geen geweld gebruikt, maar louter zijn mening verkondigt, die wordt gedekt door de grondwet. Dat is een goed en oud systeem. U weet zelf dat ik tijdens de pandemie mijn mening over het hele covidgebeuren voldoende heb geventileerd (Lasoen ondertekende onder meer het Wintermanifest, red.). Zolang ik daarbij geen geweld gebruik of daartoe oproep, heeft de staat het recht niet om het uiten van zo’n meningen tegen te gaan.’

    De conservatieve en covidkritische criminologe Karianne E.J. Boer heeft een emotionele brief geschreven aan de overleden Yannick V. Zij vraagt zich af of dit allemaal op deze manier wel had gehoeven, want zij gelooft niet echt dat de man een gevaar was. Wat opvalt is dat de reacties op sociale media alsmaar openlijker het verhaal van de overheid in twijfel trekken. Bij de ontvoeringspoging van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) valt dat ook op: men gelooft het vaak niet, of men lacht de machthebbers vierkant uit. Dat zegt veel over deze tijd, niet?

    ‘Tja. Het is eigen aan de overheid van een Latijns land als België om geheimzinnig te communiceren over zulke voorvallen. Men is karig met informatie om het de veiligheidsdiensten makkelijk te maken. Dat begrijp ik, maar het komt paternalistisch over. Ik denk dat men transparanter over zulke zaken kan communiceren zonder het de veiligheidsdiensten moeilijk te maken. Men kan duidelijk uitleggen waarom een bepaalde groepering – waarschijnlijk de drugsmaffia – Vincent Van Quickenborne viseert, wie hem viseert, en waarom de dreiging zo ernstig is. Misschien dat mensen dan niet meer zullen lachen met het feit dat een verkozene des volks bedreigd wordt. Of dat er daar dan tenminste wat meer over zullen nadenken vooraleer ze iets posten op sociale media. Want je mag als samenleving natuurlijk niet tolereren dat een lid van de regering in gevaar is.’

    Transparant en snel communiceren zou complotdenken kunnen tegengaan

    ‘In dezelfde trant zou ik van de veiligheidsdiensten verwachten dat zij open communiceren over waarom Yannick V. is doodgeschoten, en welke alarmbellen geleid hebben tot de interventie. Openlijk, met duiding over het netwerk. De inzet is het vertrouwen van de bevolking. Dat wil je behouden, zeker in deze tijden. Transparant en snel communiceren zou complotdenken kunnen tegengaan. Doet men dat niet, dan zal het aantal complotdenkers alleen maar toenemen.’

    Nu ja: ook als je transparant communiceert, zullen genoeg complotdenkers niet noodzakelijk overtuigd zijn dat de overheid de waarheid spreekt.

     

    ‘Dat is zoals de complottheorie die zegt dat Jürgen Conings geëxecuteerd is in plaats van zelfmoord heeft gepleegd, die hardnekkig blijft rondgaan in bepaalde kringen. Maar ook daar: ik vind niet dat de overheid goed over de affaire Conings heeft gecommuniceerd. Net daarom leeft rond de affaire-Conings nog altijd behoorlijk wat wantrouwen. Als de overheid dan die affaire aangrijpt om een heksenjacht te organiseren op vermeende rechtse elementen, dan geeft ze daarmee ook een duidelijk signaal.’

     

    ‘Geheimhouding van het onderzoek is belangrijk, maar België overdrijft daarin. Zitten en zwijgen, lijkt het ordewoord. Dat schept al langer wantrouwen in dit land. Covid heeft het fragiele vertrouwen dat er al was, sterk onder druk gezet bij mensen die voorheen niet extremistisch dachten. Dat zal nog even duren zolang we het als samenleving en overheid niet eerlijker hebben over de coronaperiode.’

    Christophe Degreef

    LICHT IRONISCH BESLUIT ZONDER OVERHEIDES- INMENGING OF APEN POKKEN

    Ondertussen

    vcult de kop cab Rappe Quickie al weer duchtig hetr scherm. Op 45 Km ver in de Noordzee heeft hij daar Land veroverd in energie omgezette zeewind aan wal te brengen.

    Deze keer een Blauwe Wind die zal opbrengen tot in alle uwen der eeuwen. Amern.

    Nu nig Windius op gang brengen, en Beneden de Taalgrens kan de DANSE MACABRE verder gaan. Deze keer met kunstlicht van uit de verre Vlaamse velde,n…

    *

    Digithalys

    Was jarenlang van uit Italia het psudonorm voor A.A. BAERTi

    Thans: WZC wielant

    Schellenellestraat, 8

    8570 INGOOOIGEM

     GSM = 0485 15 89 97

    E-Mail= andre.baertsln@hotmail.com


    05-10-2022, 10:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!