MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    07-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.258 – DOORBRAAK DRiE ONVOLTOOIDE MEESTERWERKEN VAN DE VOORBIJE WEEK

    258 - DOORBRAAK

                       

              

    *

    Zondag 7 juni 2020

    *

    258 – DOORBRAAK

    DRiE ONVOLTOOIDE MEESTERWERKEN VAN DE VOORBIJE WEEK

    DAAR IS HET RACISME SPOOK WEER

    https://doorbraak.be/daar-is-het-racismespook-opnieuw/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Het verdriet van Hongarije

    https://doorbraak.be/het-verdriet-van-hongarije/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    George Floyd: het gewicht van de geschiedenis

    https://doorbraak.be/beurs-houdt-coronafeestje/?utm_medium=push&utm_source=meldingen


    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Hierboven ‘de opkuis’ van verleden week. Te kostelijke parels om te laten verloren gaan..

                      






    07-06-2020, 17:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 255 - DOORBRAAK SINT GENESIUS RODE HET PLAATSJE DICHT BIJ WATERLOO WAAR HET IN 1814ALLEMAAL BEGON WAAR GET EINDIGDE

    255 - DOORBRAAK

                            

       *

    Zondag 7 juni 2020

     

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    255 - DOORBRAAK

    SINT GENESIUS RODE HET PLAATSJE DICHT BIJ WATERLOO WAAR HET IN 1814 ALLEMAAL BEGON WAAR HET EINDIGDE

    *

      Een kijk achter de schermen van het ‘Franchiseren’ van het Broekzeelse hinterland.

    Moraal van het verhaal. Hoe wordt men in Vlaanderen bij den bok gezet?

    In ’t Fransoos en op z’n Brussels gezegd, luidt dat ‘Comment on tue l’ane qui dessous’.

    PREMIER(S) EN PREMIÈRE

    https://doorbraak.be/wilmes/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

     

    St.-Genesius-Rode, niet zo ver uit de buurt van Waterloo???

    *

    Sinds 27 oktober 2019 mag de Vlaamse faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode er prat op gaan dat ze zowel aan een oud-premier, met name Herman Van Rompuy (°1947), als aan een kersverse premier, Sophie Wilmès (°1975) onderdak verleent.

    **

    *

    Veel vergelijkingspunten tussen beide premiers zijn er wel niet, maar wij vonden er toch enkele. Beiden zijn ingeweken Rodenaren en in de ogen van de autochtone Rodenaren allicht geen ‘bezembinders’, zoals die van Rode met een spotnaam worden omschreven. Beiden zijn telg van een vader die economie doceerde aan de universiteit. Philippe Wilmès aan de UCL en Vic Van Rompuy aan de KU Leuven. En beiden hielden en houden er in hun grote of kleine hut een kroost van vier telgen op na.

    Portret

    *

    In hun politieke loopbaan waren ze alle twee minister van Begroting. Om nadien Belgisch ‘premier’ te worden. Herman deed er iets minder dan een jaar over om nadien Europees te schakelen: van begin 2010 tot eind 2014: twee periodes als voorzitter van de Europese Raad.

    Franskiljon?

     

    Sophie, die in een interview op 2 november 2019 met Het Laatste Nieuws verklaarde ‘dat zij maar één levensplan had en dat was moeder worden, niet premier’, begon aan haar politieke loopbaan als MR-gemeenteraadslid in Ukkel (2000-2005). Nog vóór het einde van die legislatuur verhuisde ze naar Sint-Genesius-Rode, een Vlaamse faciliteitengemeente. Daar spelen onze anderstalige landgenoten nu al dankzij de in 1963 ingevoerde en misbruikte faciliteiten jarenlang de eerste viool. Daar kreeg ze in 2006 bij de gemeenteraadsverkiezingen meteen de tweede plaats op de Franstalige gemeentelijke lijst Intérêts Communaux/Gemeentebelangen. Vermits schepenen in onze zes Vlaamse faciliteitengemeenten rechtstreeks worden verkozen en IC-GB in Rode ook al jaren op één na alle schepenambten in de wacht sleept, kreeg Sophie bij de installatie van het gemeentebestuur in het begin van 2007 het ambt van eerste schepen in de schoot geworpen.

     

    Wilmès expansieve francofiele ambities

     

    Dat ze meteen Financiën, Begroting en Communicatie onder haar bevoegdheden krijgt, dankt zij aan haar voorafgaande studies en job. Maar dat ze bij de verkiezingen in 2006 ook al kandidaat is bij de Vlaams-Brabantse provincieraadsverkiezingen op de UF-lijst bewijst op zijn zachtst gezegd Wilmès expansieve francofiele ambities. Zes jaar later staat ze in 2012 op dezelfde lijsten voor de gemeente opnieuw op de tweede en voor de provincie op de eerste plaats. In Rode wordt ze opnieuw eerste schepen, in Vlaams-Brabant wordt zij fractieleidster voor UF. Haar Dilbeekse lijstgenoot Dandoy is er wel de ergste franskiljon. Toch vult zij haar curriculum vitae aan met het voorzitterschap van de MR Périphérie bruxelloise, dat de democratische en culturele rechten van de 150.000(?) Franstaligen in de Vlaamse Rand verdedigt. Bij ons weten is ze dat na zeven jaar en nu als premier nog steeds.

    Pestgedrag

     

    In die gemeentelijke schepenfunctie botst ze karakterologisch met Geertrui Windels, lijsttrekker van de Vlaamse lijst ‘Respect’ en echtgenote van voormalig premier en op dat ogenblik voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy. Twee jaar lang vechten die twee kemphennen in het schepencollege; twee jaar lang werd de voormalige zestien jaar lang kabinetsmedewerker naar eigen zeggen door niemand meer dan door Wilmès tegengewerkt en gepest. Beiden zetelen ook nog twee jaar in de provincieraad van Vlaams-Brabant, maar daar heeft geen van beiden zoals in Rode een uitvoerend mandaat. In 2014 schakelt Wilmès een versnelling hoger en wordt zij voor de federale verkiezingen vanuit het kieskanton Sint-Genesius-Rode eerste opvolgster kandidaat voor de MR-lijst in Brussel-Hoofdstad.

    Rode loper

     

    Dat kieskanton is voor de zes Vlaamse faciliteitengemeenten voor de Kamer in het leven geroepen als toegeving en prijs aan de Franstaligen bij de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde onder de regering-Di Rupo. Met onze speciale en herhaalde dank aan CD&V, Open Vld, sp.a en Groen, die tot de laatste man en vrouw die prijs wel hebben betaald.

     

    Als eerste opvolger van minister Didier Reynders komt Wilmès in 2015 bij de regeringsvorming met premier Michel in het federaal parlement. Nog een jaartje later wordt MR-minister Hervé Jamar van Begroting gouverneur van Luik. Premier Michel heeft dan dringend iemand nodig die de ondeskundige Jamar moet doen vergeten. En wie weet waar wijze Wilmès woont? Michel rolt de rode loper uit en haalt haar weg van haar Rode-begroting van 20 miljoen voor de staatsbegroting van 170 miljard. Die centen zal ze vier jaar lang boekhoud-kundig beheren maar zeker niet met een begrotingsevenwicht afsluiten. De miljardentekorten stapelen zich verder op.

     

    Terwijl Wilmès die serieuze stap vooruit zet, zal Geertrui Van Rompuy-Windels in Rode, nog altijd niet bekomen van de tegenwerking van de Franstalige collega’s in het schepencollege, op 7 februari 2017 onverwacht de handdoek als schepen in de ring werpen om die op 27 maart opnieuw op de schouders van voormalig schepen Anne Sobrie te leggen.

     

    Inmiddels is de meerderheidsregering van Michel door het vertrek van N-VA afgekalfd tot een minderheidsregering van 38 eenheden en zijn de MR-boegbeelden Michel en Reynders naar het zaligmakende Europa overgelopen.

    Minderheidsregering

     

    Op 27 oktober 2019 wordt Wilmès eerste minister en leidt zij de minderheidsregering in lopende zaken als Wilmès I.

     

    In de inmiddels aanslepende onderhandelingen voor de vorming van een nieuwe regering gelukt het de koninklijke opdrachthouders Sabine Laruelle en Patrick Dewael, mede onder druk gezet door de losgebarsten coronacrisis, op 15 maart tien partijen van meerderheid en oppositie volmachten te laten verlenen aan de regering-Wilmès I om voor een periode van drie maanden, verlengbaar tot zes maanden, de coronacrisis te beheersen. Wilmès I wordt een dagje later formateur voor een volwaardige minderheidsregering en met dezelfde ongewijzigde regering kan zij op 17 maart 2020 voor drie tot zes maanden voor de tweede keer bij de koning de eed afleggen als Wilmès II.

     

    Ten huize spreken ze naar verluidt Engels, Frans en Nederlands

     

    Sophie leeft nu met haar sportieve Australische man, Christopher Stone, haar stiefzoon en haar drie dochters, die enkele jaren lager onderwijs in het Nederlands volgden op nog volgen in het Vlaamse Sint-Genesius-Rode. Ten huize spreken ze naar verluidt Engels, Frans en Nederlands. Haar drie dochters zijn immers in het basisonderwijs wat zij noemt ‘gescholariseerd’ om ook (nvdr redactie: sterk corrigeerbaar) Nederlands te spreken.

     

    Deze tekst verscheen eerder in het kwartaalblad De Zes, mei-juli 2020.

    Johan Laeremans

     

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Uiteraard ontdekt men achter de schermen ook de tronie van Ermanus van Anus, bijgenaamd Van Rampaai aai, die mij eraan doet denken dat die man ooit zijn carrière als minister is begonnen zonder ooit verkozen te zijn geworden. Gewoon, zijn kop vroeg er naar.

    En eerlijk gezegd, het heeft hem geen windeieren opgebracht. Welke andere ‘Vlaming( geeft er ooit met vrouw, kroost, kinderen en kleinkinderen (op de arm) mogen paraderen op een Europees podium, voor het oog van de hele wereld? Een staats-foto om reuzengroot en in gala uniform, het Ridderkruis op de borst, te vergroten voor alle familie-salons tot in alle eeuwen der eeuwen. Amen.

    Geloofd zij Jezus Christus.

     *  

     

     

    07-06-2020, 12:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.166 HET DAGELIJKS BROOD OP TOURNEE MET EEN OF TWEE SERIEUZE DOOR DE BURGER NAAR VOOR GESCHOVEN ‘EIGEN VOLKERS’ op de vluchct voor ander schotemorrie van het steegje

    166 HET DAGELIJKS BROOD

    *


    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Zaterdag 6 juni 2020

    **

    *

     

    Persoonlijke schroomvolle benadering van dit Hoofdartikel in wat wel de Hoofdkant is van dit apenland.

    *

    Jasper D'hoore Vandaag om 01:00

    **

    *

    Om te vermijden dat superverspreiders een tweede golf van coronabesmettingen veroorzaken legt de Overheid een nieuw arsenaal van wapens aan. Zo wordt de inzet van mobiele teams bekeken.

    Het wordt steeds duidelijker dat het coronavirus zich via super-verspreidings-evenementen snel kan verspreiden. Dat zijn bijeenkomsten waar veel mensen samenkomen - denk aan restaurants, kerken of evenementen - en waar één besmette persoon in een keer een grote groep mensen kan aansteken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat tot 80 procent van de besmettingen veroorzaakt wordt door 10 procent van de gevallen.

    Nu het corona-virus in ieder geval voorlopig onder controle is, legt de Overheid een nieuw arsenaal wapens aan om te vermijden dat super-verspreiders een tweede golf van coronabesmettingen veroorzaken. Virologen stellen dat als iemand die bij een potentieel super-spreadingevent betrokken was positief test, alle andere aanwezigen geïsoleerd moeten worden. Dat is nodig omdat die mensen mogelijk besmet zijn. Zelfs als ze geen symptomen hebben, kunnen ze het virus doorgeven. In geen tijd kan het virus weer beginnen te circuleren….

    *

    RECHT VAN SPREKEN????

     *

    Na deze dodelijke Pandemie, nu de nog veel dodelijker Inquisitie? De achtervolgingswaanzin eigen aan elk absolutisme waarvan het bestaande Socialisme de bedektere versie is van het Stalinistisch Communisme waarvan de wereld ternauwernood aan is ontsnapt..

    En neen, deze stelling is geen romantisch in de lucht hangend spookbeeld, maar gewoon de doortrekking van het antieke gezegde, dat ‘Macht corrumpeert’, en dat ‘absolute macht absoluut corrumpeert’. Zie het Rode China van de huidige dag. Zie Zuid-Amerika van de huidige dag. Zie de Democ Rats in Amerika.

    Dichter bij huis en bij het Chinese Corona Virus, de PVDA tellooroloog Van Ranst, die zijn Rode sympathieën niet onder stoelen of banken verstopt.

    Werkloosheid, armoede, hongersnood, anarchie: de maat was daarmee toch al vol genoeg?

    *

     

    166 HET DAGELIJKS BROOD

    OP TOURNEE MET EEN OF TWEE SERIEUZE DOOR DE BURGER NAAR VOOR GESCHOVEN ‘EIGEN VOLKERS’ op de vlucht voor ander schotemorrie van het steegje

    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

       *

     Momenteel zit ondergetekende in een of ander louche cabardoucke, waaruit bijna huilend van machteloze woede moest worden weggevlucht. Want ja, de in val getrapte argeloze lezer realiseert zich maar telaat dat het beroep van Journaliste o zo dicht ligt bij het begrip Hoernaliste.

    Dus vlug de hielen gelicht, om in het gezelschap van twee deftige Heren van Stand naar betere oorden te vertrekken. Naar een etablissement UTOPIA genoemd.

    -

    Alle gekheid op zoveel mogelijk stokjes, want de ene waardige conclusie, is de suggestie aan de lezeer voor

    **

    *

    Zeven politieke dromers:

    Lisbeth Imbo in gesprek met Bart De Wever, Wouter Beke, Gwendolyn Rutten, John Crombez…

       ISBN-nummer: 9789089319685

       Verschijningsdatum: 29/03/2019

       Aantal bladzijden: 224

       Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

    *

    Och, het is maar ’n eerste indruk en de wereld buiten m’n hofje is o zo groot. Het boek is geschreven na de Marrakesh Putch en voor de verkiezingen van Mei 2019 en is dus voor 5/7 gewoon ‘passé’. Zelfs de overige 2/7, het duo BDW/TVG zingen een liedje uit de oude tijd, toen de machtsverhoudingen nog andersom lagen.

    -

    Kostelijk leesvoer, daarvan kunt U verzekerd zijn. Het boek leest vlot en vol overgave, want de Dames en Heren draaien er geen doekjes om.

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    U kunt ervan verzekerd zijn: op dit verhaal BDW/TVG wordt op dit ‘Medium’ nog teruggekomen. Dit om diverse redenen, maar vooral om mijn tevredenheid uit te drukken, dat beide Heren zowat de volks-sympathie verdienen die ze ook van mijnentwege ook dubbel en dik verdienen.

    -

    Begrijp me dus niet verkeerd als ik het op mijn manier zeg. De Tijd na die twee zal, net als na een aardbeving of een virus-infectie, nooit meer dezelfde zijn . De ene verwoesten, de andere bouwen aan de toekomst.

     

     



    07-06-2020, 12:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.257 - DOORBRAAK VERSUS ‘NACK ALLEEN ZIJ DIE AAN DE MACHT ZIJN EN HUN SLIPPENDRAGERS VAN DE MEDIA VERKONDIGEN HET WARE VERHAAL HOE VERDRAAID OOK

    257 - DOORBRAAK VERSUS ‘NACK

                    

              

    *

    Zondag 7 juni 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    257 - DOORBRAAK VERSUS ‘KNACK

    ALLEEN ZIJ DIE AAN DE MACHT ZIJN EN HUN SLIPPENDRAGERS VAN DE MEDIA, VERKONDIGEN HET WARE VERHAAL, HOE VERDRAAID OOK

    *

     

    Precies alsof het al jaren niet erg is of erger, ja zelfs het ergst denkbaar, deze soort ‘geleide’ democratie, dat er nu nog censuur moet bijkomen op alles wat hen niet aanstaat.

    En neen, er komen geen gewone blanco gemaakte ruimten, zoals onder de GESTAPO, maar er wordt uitdrukkelijk gewaarschuwd voor ‘rechtsvervolging’. Op basis waarvan? Moet nog uitgevonden worden.

    In Duitsland verliep het net zo. Eerst lichte strafjes, wat dwangarbeid, later eindigend op Uitroeiïngskampen deze werkten als een tweesnijdend zwaard. Tewerkstelling door vernietiging van anderen.

    Nieuwe Meesters, oude wetten!

    OP FACEBOOK SLAAT DE INQUISITIE TOE.

    *

    Het Weekblad Knack heeft op verzoek van Facebook twee journalisten aangeworven om de berichten die op dat sociaal medium worden gezet, te ‘factchecken’… Ze zullen ook boodschappen controleren die niet op Facebook staan. Dit stond met zo veel woorden te lezen in het weekblad De Zondag van 4 mei. Of met andere woorden: de redactie van Knack zal voortaan bepalen wat de “officiële waarheid” precies inhoudt en tegen iedereen ingrijpen die het lef zou hebben om er van af te wijken. Dat belooft!

    (Rood of geen Brood)

    *

    Het ergste is echter dat ze zowel bij FB als bij dat weekblad blijkbaar niet beseffen dat dit neerkomt op het in het leven roepen van een soort inquisitie die in dienst van de heersende ideologie de gebruikers van Facebook scherp in het oog moet houden om ze bij elke neiging tot ‘ketterij’ op de vingers te tikken. Ze zijn zich er blijkbaar er ook niet van bewust dat er rond het begrip “officiële waarheid” of wat daar voor doorgaat, altijd al een kwalijk geurtje van dogmatisme en totalitarisme viel waar te nemen.

     

    Zo zag Galilei, die ontdekt had dat de aarde rond de zon draaide en niet omgekeerd, zoals tot dan toe werd gedacht, zich ertoe verplicht dit formeel tegen te spreken omdat het niet in met de “officiële waarheid” overeenstemde.

     

    Iets minder lang geleden dan: toen Leon Trotski op de vlucht sloeg omdat hij anders door Stalin letterlijk zou worden geliquideerd, liet deze laatste de naam van dit voormalig boegbeeld van het bolsjewisme uit de sovjetencyclopedieën schrappen. Volgens de officiële waarheid van Stalin had Trotski nooit bestaan. Wat overigens niet belette dat in 1940 dezelfde Trotski – die nooit bestaan had – in opdracht van diezelfde Stalin in Mexico werd vermoord.

     Niemand zal ontkennen dat er via de sociale media regelmatig nepnieuws wordt verspreid. Maar de ijver waarmee onze grote media hier steeds weer tegen tekeergaan, komt niettemin verdacht over. Zou het kunnen dat ze vrezen dat FB, twitter enz. hun monopolie omtrent het bepalen van wat het vulgum pecus al dan niet mag weten, in het gedrang brengen?

     

    Wat er ook van zij, als ze persé fake news willen bestrijden zouden ze er misschien beter aan doen eerst de hand in eigen boezem te steken. Ze zouden er misschien ook kunnen voor zorgen dat allochtonen, als ze wat uitgespookt hebben, in hun berichtgeving niet langer ‘jongeren’ worden genoemd. Al was het maar omdat ze dit al dermate lang doen, dat iedereen automatisch aan allochtonen denkt, wanneer het woord “jongeren” gebruikt wordt in de verslaggeving van een of ander misdrijf of incident. Het wollig effect ervan is dus totaal versleten.

    **

    Die media zouden misschien stilaan eens kunnen beseffen dat nieuwsmanipulatie ook op fake news neerkomt. Twee recente voorbeelden hiervan:

     

    De laatste weken werd elke dag in de ochtenduitzendingen van Radio 1 meegedeeld hoeveel mensen het laatste etmaal in de Verenigde Staten ten gevolge van een corona-infectie gestorven zijn. Steevast wordt hier dan aan toegevoegd dat de VS op dat vlak wereld recordhouders zijn. Dat zou inderdaad het geval kunnen zijn maar dan uitsluitend in absolute cijfers. M.a.w. wanneer er geen rekening gehouden wordt met het aantal inwoners van de landen die met Trumpland worden vergeleken. Wie dit wel doet, zou eens vlug tot andere conclusies kunnen komen. Eenvoudig gesteld: hoe meer inwoners, hoe meer slachtoffers. Het lijkt mij overigens niet geloofwaardig dat China met zijn 1,4 miljard inwoners op dat vlak minder hoog zou scoren dan de VS met ‘maar’ 327 miljoen inwoners. Er mag bovendien ook niet uit het oog verloren worden dat het van uit China is dat de pandemie aan haar wereldverovering is begonnen is. Ze heeft daar dus meer tijd gehad om toe te slaan dan ergens anders. Officiële cijfers mogen in dit specifiek geval niet in aanmerking worden genomen. De Chinese Volksrepubliek is een dictatuur. Het regime kan er dus naar gelang het uitkomt moeiteloos met cijfers goochelen. Trump, die waarschijnlijk ook niet van een kleintje vervaard is, zal het moeilijker hebben. De Democratische gouverneurs zouden immers met veel poeha protesteren, indien ze zouden vaststellen dat de cijfers die m.b.t. hun staten bekend gemaakt werden niet zouden kloppen.

     

    Vele kranten zijn voor wat betreft nieuwsmanipulatie in hetzelfde bedje ziek.

     

       Joe Biden, de presidentskandidaat van de Democratische Partij, wordt er al sinds een tijdje door een vrouw van beschuldigd dat hij haar in de jaren 90 aangerand heeft. Hierover schrijft Steven De Foer het volgende in De Standaard (03/05/2020): “Sinds die versie in de openbaarheid kwam, hebben de rechts-populistische media er een kluif aan. Er wordt getwitterd over een ‘doofpotoperatie’ bij de mainstream-media. Nochtans brachten The Washington Post en The New York Times in april grondige stukken over de beschuldigingen”. Dit laatste klopt, maar hij ‘vergeet’ er aan toe te voegen dat die kranten toen al weken op de hoogte waren, maar de publicatie van een en ander hadden uitgesteld tot Biden het in de race naar de nominatie voor de presidentsverkiezingen definitief tegen Bernie Sanders had gehaald. Deze laatste is ervan overtuigd dat dit zijn kansen op een overwinning heeft geschaad. Hij heeft het dan ook meer dan eens over een doofpotoperatie gehad en van Sanders kan toch moeilijk beweerd worden dat hij een rechtse trol is. De Foer vertelt er ook niet bij dat die dagbladen in hun berichtgeving over de bedenkelijke zaak waarbij Biden betrokken is, veel behoedzamer te werk zijn gegaan dan toen zij de lezer informeerden over gelijkaardige aantijgingen tegen Brett Kavanaugh in 2018, toen die de kandidaat van Trump was voor een benoeming in het Amerikaanse Hoog Gerechtshof. Kavanaugh werd onmiddellijk schuldig geacht terwijl de krantenrapportering omtrent de aanklacht tegen Biden nogal wat plaats voor twijfel laat.

     

    Ik heb weinig sympathie voor Trump. Hij is zeer wispelturig en wat hij zegt, hoort vaak eerder aan de toog van café De Sportwereld thuis dan in het Witte Huis. Dit belet echter niet, dat ik de wijze waarop hij door de media aangepakt wordt, bijzonder ergerlijk vind. Ze vertoont soms gelijkenissen met deze die Goebbels t.o.v. Joden hanteerde. Die hadden toen ook schuld aan alles wat verkeerd liep. Misschien moet de Amerikaanse president daarom met alle zonden van Israël worden beladen?

    Francis Van den Eynde

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Ja, dat ‘Weekblad’ waar ik destijds ons Ma kon van overtuigen dat het de opvolger was van ‘Het Iepertje’ of De Poperingnaare, een weekeind gazetje met veel plaatselijk nieuws; reclame en job-aanbiedingen. Later in heel het Kortrijkse, de ATLAS…

    Tot ik er zelf genoeg van had.

    Dat was toen er later door de Antwerpse burgemeester die al ’n tijdje van de aardbodem is verdwenen, over de ’Nack werd gestoefd.

    Het is met Roularta verlopen zoals met De Schandaard:

                ‘Als Niet komt tot Iet,

    Dan kent Iet zichzelve niet’.

    Stelt zich echter wel de vraag, hoelang zelfs een eikenboom kan overleven zonder zijn wortels…

     

         

     

     

    07-06-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.256 - DOORBRAAK (PVV) COBURGIA AAN DE ONDERKANT VAN DE SCGHEKLDEMONDING DIE DE LAGE LANDEN VERDEELT IN NOORD EN ZUID IS EEN TOONBEELD VAN DE WARE (GELEIDE ) DEMOCRATIE

    256 - DOORBRAAK (PVV)

                         

              

    *

    Zondag 7 juni 2020

    Nederland weer op 1!

    Nieuwsbrief - Partij Voor de Vrijheid

    Gisteren, 16:10U

    *

    GEERT WILDERS IN PRIME TIME OP DE TEEVEE – STEL U VOOR TOM VAN GRIEKEN ALS TRIOMFATOR OP DE VRT

     

    VOOR GESCHRIJFSEL

    De Noorderburen zijn heel wat betere democraten dan hun Vlaamse Zuiderburen de Vlamingen. En dat zijn we met z’n allen want we leven allemaal samen in de ‘bubbel’ van de Vlaamse (Deel)Staat

    Stel even voor, TOM VAN GRIEKEN van Het Vlaams Belang op VRT-Weg-Er-Mee (al bijna 100 jaar Pietje-de-Leugenaar) .

    24/24 en 7/7

    *

    Toppunt van gelijkheid met de– in beide betekenissen - de vele andere kleurpartijen, in Prime Time. Zij, die namelijk op sterven na dood zijn of dreigen onder de kiesdrempel van 5% te geraken…

    Nieuw filmpje Zendtijd

    Politieke Partijen

    **

    256 - DOORBRAAK (PVV)

    COBURGIA AAN DE ONDERKANT VAN DE

    SCGHEKLDEMONDING DIE DE LAGE LANDEN VERDEELT IN NOORD EN ZUID IS EEN TOONBEELD VAN DE WARE (GELEIDE ) DEMOCRATIE

    https://www.youtube.com/watch?v=T7EjQEM51to&feature=youtu.be

    *

    Maandag 8 juni 17:55 uur NPO1.

    Met Vicky Maeijer, Danai van Weerdenburg en Fleur Agema!

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Maar er zou dus hoop zijn. Na de aardverschuiving ingevolge de laatste Opinie Peiling notabene door de zogezegde ‘Leidende Kringen’ waaruit het Vlaams Belang als GROOTSTE partij uit de bus kwam, komen er zelfs boze blikken van de Superstaat EUSSR….

    Er komt dus een tijd dat de bloedrode uitvinder van GROEN – AGALEV -ECOLO en ook van dat vermaledijde ‘Cordon Sanitaire’, de bolsjevist Jos Gheysels, met pek en veren de woestijn wordt ingestuurd.

    ***

    Weer een gelegenheid om samen et de dichter René Declercq, diens woorden van 100 jaar geleden te herhalen

     

    “Er ligt een Staat op sterven

    Ik zal op d’uitvaart zijn”

    *

     

     



    07-06-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    05-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 165- HET DAGELIJKS BROOD DE HEDENDAAGSE WERELDLITERATUUR MAAKT ONS TURELUURS WANT VAN HET NIVEAU VAN HET KLEUTERONDERWIJS…

    165- HET DAGELIJKS BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Vrijdag 5 juni 2020

    *

    - Persoonlijke schroomvolle benadering van dit Hoofdartikel in wat wel de Hoofdkant is van dit apenland.

    Het begint zo ’n beetje op de Mulltatuli van Edward Douwes
    Dekker te lijken, met Adinda’s vader die diverse buffels gehad. Maar door allerlei omstandigheden de ene na de andere kwijtraakte.

    En er wordt maar gekletst en aan volkswoede gedaan.

    -

    Kijk: taalkundige monsters komen er van voort. Neen, geen ‘Builen’ deze keer, maar ‘Bubbels’. De duivel weet hoe ze daarop zijn gekomen. Ik bubbel Gij bubbelt, Hij bubbelt. Wij bubbelen allemaal. Nu zelfs uitgebreid tot 10 man per ‘bubbel’ in plaats van vier.

    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

       *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Zouden ze daar in Brussel echt niet beseffen dat iedereen er zowat het zijne over denkt? Gebruik Uw verstand en vlucht de gelegenheden: is dat dan zo moeilijk olm verstaan?

    Niet te verwonderen, na zoveel decennia van achterwaarts vooruit lopend Bewaarschool Onderwijs.

    Maar kom, als zelfs de zoveelste herhaling van de samenvattende herhaling van alles war hieraan voorafging, niet voldoende is, hoe kan de gewone man ooit zichzelf worden?

    Het is net alsof er aan de hand van iedere peuter zowel ’n verkeersdeskundige, ’n viroloog, beddenpootoloog of tellooroloog of ’n Minister moet meegaan om een stille straat over te steken. Omdat er in ‘Hell Hole’ (Broekzale) ’n import scheet verkeerd zit.

    Anders gezegd, er wordt gesuggereerd dat iedereen de hersenen heeft van een doorsnee kleuren-politicus die 6 à 8 jaar Pol & Soc heeft gevolgd, maar nog nier echt vooruit uit de broek kan plassen..

    *

    *

    ‘Arm Vlaanderen’ was inderdaad de titel van een gegeerd boek tijdens de hongersnood van 1870, dus 150 jaar geleden, dat handelde over de gevolgen van de Builenpest van 1845, gevolgd door de Franse Revolutie en de Napoleontische oorlogen.

    Om nog maar eens te beklemtonen dat de Geschiedenis zich aldoor herhaalt. Wat men er ook over denkt of schrijft.

     

     

     

     

    05-06-2020, 19:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.164 - HET DAGELIJKS BROOD HOE EEN BLINDE DANK ZIJ DE MODERNE TECHNIEK LEERT KLAARZIEN IN DE GESCHIEDENIS NA WATERLOO

    164 - HET DAGELIJKS BROOD

    *

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Donderdag 4 juni 2020

    **

    Hoera!!!! De winter is vergangen, ik zie des Meiën schijn. Ik zie die bloemekens hangen, dies is mien hert verblijd…

    Mei, die mooie Mei is echter al voorbij, dus komt er geen ei…. Wees dus maar blij. Zelfs zonder ei, maar met mij. Als er ergens nen vent weer zingt, zing ik nog meer, want ik heb alles wat ik begeer.

    **

    *

    Alles dus goed met mij. Met het weer valt het vandaag niet zo best mee, maar des te meer met de aftocht van dat (Chinees) ‘wintergriepke’ van ons Maggie dat ons als geboren reisduiven en bloc nu al bijna 4 maand gedwongen deed ‘ophokken’. Louter en alleen uit Vaderlandsche Plicht en omdat ons Maggie dat zo wilde. En ja, het is officieel: de Sofia Loren Nood-Regering gaat het opgeven, want er is geen nood meer… En ook, dank zij de ‘Volmachten’ vanwege de Vlaams-Nationonlisten, heeeft de PS haar buit binnen en is het Vaderland gered.

    Benieuwd wat Padje De Waelenaar nu weer zal uitvinden om voor ’t Vaderland weer in ’t vuur te gaan staan. De gevolgen zijn dus legitiem.

    Geen treurnis meer alom. Integendeel. De tijd van Brood en Spelen is terug van 4 maand weggeweest. Wie in die dingen nog gelooft, prijze zonder ophouden de Heer…

    *

    *

    - Persoonlijke schroomvolle benadering van dit Hoofdartikel in wat wel de Hoofdkant is van dit apenland.

    Rampen roepen rampen op. Oorzaak en gevolgen zijn der dingen logica zelf. Over dus naar het volgend onderwerp:

    ‘Knetterende Letteren’. Die slorpen, zoals U weet, veel van mijn vrije tijd op. Momenteel draait daar een boek van maar liefst 33 uur ‘leestijd’. De Europese Geschiedenis van 1789 tot 1914

    Ware het niet van die hese Oude Wijven voorlees-stem, al die vele rollende R-ren, het zwaar Noord-Nederlands accent en de vele klemtoon verleggende intonaties, ik zou er smoorverliefd op kunnen. Stel U voor, ik weet nu meer over Vauban en zijn beroemde vestingwerken, dan de man ooit zelf heeft geweten.

    *

    Vooral die vele hallucinante détails zijn verbijsterend.  Al die vele vergeten namen van beroemdheden, zoals Metternich, Talleyrand, Blücher, Wellington, Willem van Oranje en vooral Alexander I, de Tsaar van het Eeuwige Rusland.

    *

    Diens roem als Christelijk Monarch wordt dermate geprezen, dat de archieven spreken van de Hemelse Vredes Engel. Omdat, nadat hij Napoleon tot tweemaal toe in het zand had doen bijten, hem verbannen had naar respectievelijk Elba en St. Helena in plaats van deze op te hangen. De 4 Grote Mogendheden van toen, Engeland, Oostenrijk-Hongarije, Pruisen en Rusland: ook zij wilden (toen al) een….’Nieuwe Orde’, dat beladen woord dat na beide latere twee wereldoorlogen, in die onzalige repressie tijden zoveel landgenoten het leven heeft zuur gemaakt. Een VRIJ en Welvarend Europa vol Vrede en – wat toen, volop in de kolonisatie periode eerder bevreemdend was - vrij van … Racisme. Zelfs de Joodse medemensen kreeg er een ereplaats, zij het als een soort eerherstel voor de satirische ‘Koopman van Venetië’ door Shakespeare. Ook het kapitalisme werd in ere hersteld, wat o.a. de eerste Industriële Revolutie tot gevolg had…

    Ik weet niet goed hoe ik het moet gezegd krijgen, maar moest er een blinde vlek kunnen gemaakt worden van alles wat Marx & Cie met Moedertje Rusland (en de rest van deze Blauwe Planeet) hebben uitgespookt, zou ik – bij manier van spreken - niet tevergeefs geleefd hebben. Dan zou ik, na het her-opfrissen van wat de Geschiedenis weet over de Russische Romanov-Tsaren terug met de pootjes op de grond komen. Ja, ik bedoel wel degelijk de Russische Tsaar – met/zonder Tsarina en zonder de kleine Sardientjes – als Mens en Geboren Leider hogelijk vereren. Hij was het, die naast de Hertog van Welligton, de leiding had van zowel de oorlog tegen, als de milde vredesverdragen met Frankrijk die hij voerde. Zijn devies: met de hulp van de Allerhoogste de vijand die ons aanviel verslaan om deze vervolgens als goede Christen te vergeten en te vergeven. Om hem dus te helpen om er weer bovenop te komen. Ja ja, dat was de bedoeling van Het Congres van Wenen, waar Keizer Franz-Jozef, de man van Sissi, de Voorzitter van was.

    Ik krijg het dus maar niet uitgelegd, waarom ik, naast Trump, ook Vladimir Poetin als de enige ware Wereldleiders aanvoel. Het gezond verstand, de 5x D waarover ik het zo graag heb als het over de Vlamingen gaat. Donald Trump, Germaanse voorouders, door eigen handen in deze tijd groot-kapitalist geworden die actie en menslievendheid uitstraalt. Die aan de ene kant, met Vladimir Poetin, de Nieuwe Tsaar, die met vaste hand een onmetelijk groot Rijk uit het egocentrisch collectivisme heeft gered.

    M.a.w. staan we met deze geboren Leiders misschien aan de vooravond van een volgende Rood-Arabische Revolutie, erger dan die van 1789???

    Met beiden, de band met hun en ons gezamenlijk groot Verleden garant staande voor een… eeuwig virusvrije samenleving?

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

    -

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Wat ik een tijdje geleden al in vroegere Knetterende Letteren gewaardeerd had, vond ik hier terug: het Rijke Vlaanderen uit de Bourgondische Periode, dat doorheen de tijden altijd bevochtten werd door de Franse Koningen (Huis van Bourbon) en door de Franse Revolutie en Napoleon vernietigd en van de kaart geveegd. Niet omwille van onze mooie ogen, maar omwille van de na-ijver op onze door hard werken verkregen welvaart.

    Een rol in onze dagen dapper overgenomen door de Keizer van Scharrelroi…

     

    De Verenigde Nederlanden, voor ik het vergeet. Na het Congres van Wenen (1815), gelukkig weer samengevoegd, Noord en Zuid onder Willem van Oranje, van Friesland tot de Vlaamse Bergen. Waar ‘Parijs’ in 1830, samen met de gebroken potten opnieuw een tricolore stokje voor kon stelen..

    -

    Der Stads-Staten van het zonnige Italië onder Franse overheersing, de Nederlanden voor eeuwig geruïneerd.

    Ach, allemaal niet zo erg. De Keizer van de Bloedslag bij Leipzig, waarna Elba en de 100- Dagen Revolutie die recht naar Waterloo en naar St. Helena leidde, bracht ons immers het Tiendelig Stelsel; de Code Napoleon en vooral de invoering van de Burgerlijke Stand. Vaarwel ‘Doop Register’, vaarwel Pastoors en Nonnetjes. Vaarwel vooral de kleinburgerlijke goede manieren. Vaarwel de Christelijke moraal. Alles werd stilaan voltooid verleden tijd… Zodanig dat, na amper 200 jaar tijd de noodzaak bleek te bestaan om aan import-afgoderij te gaan doen.

    En zie, naarmate het verleden ontwaakt, voel ik de weg opperwaarts beter aan. Wat dat heet: doorheen de bomen, het bos leren her- ontdekken.

     








    05-06-2020, 18:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 5363 - CORONA GEEN VALSER SCHOON DAN EIGEN KROON DE VERSCHILLENDE KANTEN VAN DE DEZELFDE MEDAILLE BIJ NADER TOEZIEN VAN OP DE VOORGESCHREVEN AFSTAND

     

    Donderdag 4 juni 2020

    **

     

    Foto: YouTube/Ärzte für Aufklärung

    *

    **

    VOORGESCHRIFSEL

    Eerst was het maar ’n nieuw soort griepje. Import op vleugels aangebracht helemaal uit China, de nieuwste wereldverbeteraars. Ski-verlofgangers bij de vleet uit de (opzettelijk?) besmette o zo gezonde eeuwig besneeuwde Alpen-toppen van soms wel 5.000 meter hoog.

    De Planeet bleef draaien, zodanig dat de hersenkwabben in de hoofden van bepaalde politici mee gingen zwabberen. Tijd voor ‘Ouderlingen Taks’. Wie een bepaalde leeftijd overschrijdt is de medemens verantwoording schuldig. Onnutte eters die het uitgangsgenot van de jongeren lelijk in de weg staan.

    -

    Daarjuist op de borrelklets ’n dappere buurvrouw over de vloer gehad. Wilde er even uit nu ook wij vrijelijk mogen gaan en staan waar we willen. Of kunnen betalen… Eigenlijk geen buurvrouwtje, maar ’n buurvrouw, fors gebouwd en beresterk in de bloei van haar jong leven.

    Gesprek gevoerd op de voorgeschreven afstand, en zij met mondmasker…

    Het ding stond haar als gegoten…

    Ha ja natuurlijk had ze ervaringen met
    De Meers, het plaatselijk Welzijns Zorg Huis. Had daar, als vrijwilligster, vier maand gewerkt in de fatale ziekenboeg. Dagelijks verschillende doden. Van ziek tot zieker en ziekelijkst, tot de dood er op volgde.

    Daarvoor enige speciale vergoeding opgetrokken?

    Geen antwoord, dus rijk zal ze er niet van worden...

    *

    *

    DUITSE ARTS SLAAT ALARM: ‘100.000 DODEN DOOR CORONAMAATREGELEN’

    *

    https://www.ninefornews.nl/duitse-arts-slaat-alarm-100-000-doden-door-coronamaatregelen

     

    coronamaatregelen zijn overdreven, zei arts Heiko Schöning eind mei tijdens een demonstratie in de Duitse stad Hamburg. Hij verwees naar een intern document van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken waaruit blijkt dat in maart en april dit jaar 90 procent van de noodzakelijke ziekenhuis operaties niet is uitgevoerd. “Dit treft 2,5 miljoen mensen.”

     

    Experts wijzen erop dat er tot wel 125.000 mensen gestorven zijn als gevolg van de coronamaatregelen, aldus Schöning. “Daarom staan we hier. Het gaat hier om leven en dood. De maatregelen zijn buitenproportioneel.”

     

    Schöning zegt vele duizenden e-mails te hebben gekregen van radeloze artsen en verpleegkundigen over mensen die sterven vanwege de maatregelen omdat operaties veel te laat of helemaal niet uitgevoerd worden.

    Eerlijkheid

     

    “Het coronavirus is niet dodelijker dan de griep. De onderdrukkende maatregelen lijken te suggereren dat we te maken hebben met een killervirus, maar dat is niet het geval. Het enige wat tegen dit virus helpt, is eerlijkheid. Daarom roep ik op: heb de moed om de echte cijfers te noemen.”

    Schöning ziet hoe de maatschappij kapot wordt gemaakt en hoe de middenklasse kapot wordt gemaakt, zodat uiteindelijk alleen de grote bedrijven overblijven, die de rest voor een prikje kunnen kopen.

    Opstaan

     

    Hij verwijst naar de Mexicaanse grieppandemie van 2009, toen de Duitse media waarschuwden voor honderdduizenden doden in Duitsland. Er stierven uiteindelijk 159 mensen. Ondertussen had de farmaceutische industrie al een fortuin verdiend met de verkoop van het middel Tamiflu.

    De arts noemt ook Donald Rumsfeld, de voormalige Amerikaanse minister van Defensie, die in 2006 na de uitbraak van vogelgriep 5 miljoen dollar verdiende met zijn aandelen in Tamiflu-producent Gilead.

     

    “Het is een feit dat de maatregelen tegen corona overdreven zijn,” sloot Schöning af. “We moeten hiertegen opstaan en we hebben hiertoe het recht. Samen kunnen we veel bereiken.”

    Bekijk zijn speech hieronder:

     

     

    *

    NASCHRIFT

    *

    Zo zien we maar hoeveel kanten er aan een medaille zijn.

    Zus en zo of zo en zus, wat maakt het uit.

    Noem het de Gesel Gods, de menselijke vervuiling door overbevolking of het Chinees imperialisme. Wat maakt dat de doden uit?

    -

    Wat de toekomst brengen zal? De penicilline is al uitgevonden en ooit komt er wel eens ‘n middel tegen van alles. De vraag is alleen overleven we tot zolang?

    Maar dat is een vraag die net zo belangrijk is, als is er leven na de dood? Wie komt er ooit terug om daarover verslag uit te brengen? CARPE DIEM zou daarop het antwoord kunnen zijn…

    *

    Een mens op jaren echter, leeft van dag tot dag. Weliswaar in de overtuiging, na deze Corona-ervaringen van de edelvrouw, waarvan wij het geluk hebben haar buren te zijn, op de fatale dag niet meer te moeten ontwaken. Een voltooid leven, zeg maar, met de boeken toe zonder wakker te worden….

    Één zaak echter, daar is absoluut geen haast bij. Want de Eeuwigheid duurt, naar ’t schijnt, toch zo lang als dat er geen einde aankomt.

    05-06-2020, 04:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    04-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.68 - IS AMERIKA ALS FRANKRIJK EVEN VOOR DE FRANSE REVOLUITIE VAN 1789? EVEN EEN ANDERE KIJK OP DE ZWARTE WIJK VAN WONDERBOY GEORGE FLOYD. MAAR NIET GETGREUR: DE CONTAMINATIE IS AL ONDERWEG.

    68 -IS AMERIKA ALS FRANKRIJK EVEN VOOR DE FRANSE REVOLUTIE VAN 1789?

    **

    *

    Woensdag 3 juni 2020

    *

    De Verenigde Staten Zijn Niet Wat Ze Zijn….

    1 juni 2020

    Protest start.

    *

    De ‘tScheldt redactie heeft honderden video’s bekeken verspreid over tientallen sociale media-kanalen over de rellen in Amerika na de dood van George Floyd.

    De conclusie is dat niets is wat het lijkt dat het is. De conclusie is ook dat de mainstream pers niet meer in staat lijkt om klaar te zien in complexe maatschappelijke bewegingen.

    Wat hebben de video’s ons geleerd:

     

    George Floyd was niet de grote brave zwarte man zoals beschreven in de mainstream pers. Floyd zat al meermaals in de gevangenis voor zware feiten zoals een overval en lichte feiten zoals drugs. Zijn arrestatie deze week kwam er nadat hij wilde betalen met een vals dollarbiljet.

    De dood van Floyd wordt weggezet als racistisch, maar dat is waarschijnlijk niet correct. Het Amerikaanse politiesysteem is gewoon inherent gewelddadig. Er sterven evengoed blanken door politiegeweld. Bovendien zouden de agent die zijn knie gebruikte en Floyd elkaar gekend hebben omdat ze samen buitenwipper zijn in dezelfde zaak na de uren.

    George Floyd speelde enkele jaren geleden ook mee in een pornofilm. Maar dat duiden we hem niet ter kwade.

    De plunderingen die volgden na de dood van Floyd worden niet alleen gepleegd door zwarten. Maar door alle kleuren en rassen, en door zowel mannen als vrouwen.

    De betogers zijn niet alleen boze zwarte arme Amerikanen. Onder de betogers zitten Amerikanen van alle rangen en alle standen. Een deel van de betogingen ontstond spontaan. Maar een even groot deel van de betogingen en plunderingen is georganiseerd. Zowel door links (Antifa) als rechts (All Lives Matter) worden sukkelaars betaald om te betogen of om stenen te werpen.     De politie gebruikt op vele plaatsen exceptioneel geweld tegen de betogers. Op andere plaatsen legt de politie de wapenstok neer en wandelt ze samen met de betogers mee.

    Op sommige plaatsen lopen de betogingen compleet uit de hand en gaan ze over in plunderingen. Op andere plaatsen wordt er rustig betoogd met zang en dans.

    Conclusie: niet alleen Brussel is een ‘hell hole”, een groot deel van de Amerikaanse samenleving is een ‘hell hole’. De dood van George Floyd is gewoon een druppel in een emmer die om allerlei redenen aan het overlopen is. ‘Racisme’ dekt al lang de lading niet meer. Er zit een systeemfout in de Amerikaanse samenleving. Armoede is minstens een even groot probleem als racisme. Maar zelfs armoede dekt niet de volledige lading want onder de betogers en plunderaars lopen ook gestudeerde mannen en vrouwen met goede jobs rond. Bij hen is de woede gekoppeld aan politiek. Zo zijn er veel mensen die mee betogen omdat ze Trump haten, of omdat ze tegen migratie zijn, of omdat ze pro-life zijn, of omdat ze tegen social distancing zijn, of omdat ze ‘anarchisten’ zijn tegen het Amerikaanse kapitalisme… Dé grote drijfveer achter de betogingen en rellen is WOEDE. Maar de reden voor deze woede is even divers als er rassen en standen zijn in de Amerikaanse samenleving.

    Video’s

    Amerika gaat uit de bol nadat 4 leden van het politiekorps van Minneapolis de zwarte George Floyd hardhandig arresteren. Agent Derek Chauvin immobiliseert Floyd door zijn knie in diens nek te plaatsen. De agent drukt Floyd meer dan 8 minuten lang tegen de grond terwijl Floyd roept dat hij niet kan ademen. Juist doordat hij kan blijven praten denken de agenten dat Floyd niet aan het stikken is. Floyd verliest het bewustzijn, wordt afgevoerd en sterft een uur later in het ziekenhuis. De overheid beweert dat Floyd niet stierf door verstikking maar door een onderliggend hartprobleem.

    https://www.tscheldt.be/rellen-in-de-verenigde-staten-zijn-niet-wat-ze-zijn-videos/?mc_cid=859b6d476a&mc_eid=45fd342171

    *

    Deze video geeft weer wat er gebeurde vlak voor dat George Floyd op de grond werd gelegd. De politie was opgeroepen door een winkelbediende die Floyd betrapte op het willen betalen met een vals biljet van 20 dollar. Floyd blijkt in zijn leven al meermaals in aanraking te zijn gekomen met het gerecht en zat al enkele malen in de gevangenis. Zo zat hij vijf jaar in Houston in de gevangenis na een overval in 2007.

    **

    *

    LET OP schokkende beelden: Lynchpartij. Een blanke man wordt door Antifa (extreem linkse) betogers achternagezeten en afschuwelijk gemolesteerd. Het geweld wordt gepleegd door blanke betogers.

    **

    *

    Boze blanke man wil met pijl en boog in de menigte schieten. Hij roept “All Lives Matter” de blanke tegenstroom tegen “Black Lives Matter”

    **

    *

    LET OP schokkende beelden: Vrouwelijke winkeleigenares verdedigt haar winkel maar wordt in elkaar geklopt door plunderaars.

    **

    *

    Demonstranten houden andere demonstranten tegen wanneer die een Target winkel willen plunderen.

    Target store

    watermark

    Graffiti-kunstenaars overschilderen een trein in België. Politicus Kristof Calvo doet een belachelijke oproep aan de NMBS om deze trein door heel België te laten rijden.

    Trein België

    Het verhaal dat het alleen maar zwarten zijn die plunderen klopt niet. In deze video zijn het overwegend blanke plunderaars.

    LET OP schokkende beelden: Lynchpartij man met zwaard. Een man wil een café verdedigen dat op het punt staat geplunderd te worden. Hij neemt een zwaard en stormt op een plunderaar af. Die roept om hulp. De man met het zwaard wordt door een uitzinnige menigte in elkaar geslagen en voor dood achter gelaten. De man die deze film maakte belde de hulpdiensten. Ofschoon er op sociale media wordt gezegd dat de man gestorven is, blijkt dat niet te kloppen. Hij leeft nog maar is zwaar toegetakeld.

    **

    *

    New York Politie rijdt op agressieve wijze op betogers in

    Philadelphia anarchie

    Santa Monica protest

    De Nike schoenen dievegge

    Agenten in Seattle arresteren een betoger. Een agent duwt de knie van een andere agent weg uit de nek van de arrestant.

    Overzicht politiegeweld

    Politieman duwt betoger ruw op grond

    Politiewagen in Dallas in elkaar geklopt

    Rellen in Portland

    Protesten blijken voor een deel gepland

    Puur vandalisme in Dallas

    Sheriff legt wapenstok neer, doet helm af en wandelt met de betogers mee

    Nike deelt sterke boodschap via sociale media

    *

    en per week samenwerken met een videoreporter. Kies een abonnement zodat we meer tijd kunnen investeren in videoreportages:

     

       12 maanden Online abonnement

       €84,00

    *

    Ach Calvo, die trekt zich het droeve lot van de Amerikaanse zwarten toch zo aan. Die gevandaliseerde trein zou op kosten van Groen moeten gepoetst worden ipv als een ‘Je Suis Floyd’- vehikel rond te gaan rijden. Calvo heeft nog nooit van zijn leven gewerkt dus hij zal niks voor de negers kunnen doen.

    Beantwoorden

    Pipo schreef: Kan iemand mij zeggen hoe het gesteld is met de Brusselse agent en of de jongere die hem tegen het hoofd stampte zich niet bezeerd heeft? Heeft Calvo al een trein beschilderd met ‘maak politie vogelvrij, alle macht aan de jongeren’ ?

    Beantwoorden

    Etienne Durinck schreef:   Hoeveel misnoegden er in een land als Amerika rondlopen ? Hoeveel echte armen er daar zijn of nauwelijks toekomen met wat ze verdienen ? Zou er ergens wel een land op deze aardbol bestaan die hier een uitzondering op vormt ?

     

    Satire van tScheldt: 'tScheldt is satire voor mensen met rechtse gedachten, linkse gedachten, rechtdoor gedachten, Vlaamse gedachten en stoute gedachten (De Ziel)

    *

    NASCJRIFT

    **

    Het relaas over de Amerikaanse ‘opstootjes’. rellen van de Eeuw? die de rellen niet zijn waarvoor ze worden misbruikt.…

    **


     

    *

    Hoe lang nog moeten wij bedrogen willen worden? Zelfs een krolse kater zou er de rug bij rechten…

    *

    *

    Hoe de wereld de volgende 20 eeuwen na de Corona Ramp 2020 er zal uitzien?….

    Vroeger op deze blog kreeg U als lezer dit bovenstaand rubriekje Nr 191 voorgeschoteld. Toen had ik het al - dagenlang – ergens horen luiden, maar wist niet goed waar de klepel hing. Na kennisname hierboven bij TSCHELDT hoor ik niet de ware klok, maar meteen ook alle klokken van Rome luiden.

    Waar vandaan toch al die voorkennis?

    En waarachtig, deze wondermooie klanken zetten mij ertoe aan, om nu reeds direct en zonder dralen te verklappen waarom mijn voorgevoel over de Herenigde Vrije Republiek der Nederlanden mij zelfs tot in mijn slaap achtervolgt.

    **

    *

    Vandaar dagelijks deze afbeelding, omdat zo iets ooit dagdagelijkse werkelikheid is geweest. Wat niemand trouwens kan ontkennen.

    Ik verklaar mij nader.

    ‘Knetterede Letteren’ is een maandelijkse DVD vanwege de Braille Liga. Letterkunde en Geschiedenis komen daar – voor wie wilt - ruimschoots aan bod. Buitenlandse en Eigen Nederlandstalige schrijvers sedert Het Aards Paradijs tot gisteren, ja ja zelfs tot morgen. Het is een echte aan huis geleverde Universele Universiteit. Dante? Boccacio? De H Augustinus, Kerkvader, (353 na X), Bossuet? Lamartine, Albert Camus (De Pest)? Louis Couperus, Het Derde Rijk? The Commonwelth: U vraagt het zonder ’n voet te verzetten, en het wordt U gedraaid. Kunstvolle stemmen op de ‘Victor Reader’, het voorlees-apparaatje dat U als ’n schoothondje overal volgt….

    Zelfs Herman Brusselbeest verdient daar ’n goede boterham met ‘boeken’ te schrijven die maar liefst ACHT UUR zouden in beslag nemen. Maar Brusselbeesten kunnen de pot op.

    Want in de hedendaagse versie van De Decamerone heb ik al schunnigheden genoeg te horen gekregen. Het gebeente van ons Florentijnse Giovanni-Genie zou, moest hij deze versie horen, zich nog dieper in de aarde ingraven tot die bij de Tegenvoeters in Australië weer van de oppervlakte zou komen.

    Laat het mij als volgt uitleggen. De lekkerste versnapering is niet meer aan te zien, zo gauw deze zelfs in het bevalligste mondje ter wereld is verdwenen….

    Dit terzijde, om voor zover nog niet alle lezers zouden zijn bezweken voor de charmes van ‘TSCHELDT’. Wat is het beste bewijs wie er betrouwbaarder is: ‘TSCHELDT’, de Media of hun Zetbazen, de eigen zakkenvullende politici van het genre Kalf-O…

    -

    De Zwarte Dood…

    En het stopt maar niet. Deze morgen al de verwrongen stem op de Radio gehoord, dat diene smeerlap van nen Trump er aan denkt om het Leger in te zetten?

    Ge moet maar durven!

    -

    Ach Heren Djoe Biden (Wit) en M-Oobama (Zwart), waarom toch zijn jullie beiden niet aan de Macht gebleven en waarom toch hebben jullie 4 jaar geleden de plaats willen ruimen voor diene Rechtse kapitalist… De hele Westerse Wereld was toch zo aardig op weg om schatrijk geglobaliseerd te worden onder de twee heersende M-Stelsels, Marx en Mohammed.

    Kerken overal ter wereld worden vervangen door harems en of moskketen…

    **

    *

    Overal kabardoeskes… Waar kunnen we nog beter zijn in de trouw dan bij een publieke vrouw? Die schenkt achteraf toch iedereen vergiffenis en klaar is Kees-met-de-pees…

     

     




    04-06-2020, 10:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.163 HET DAGELIJKS BROOD NAPOLEON, ROBESPIERE IN 179, MARX IN 1915, HITLER IN 1933 EN WAT NU? RELSCHIOOERS ZIJN E ALTIJD GEWEEST

    163 HET DAGELIJKS BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Woensdag 3 juni 2020
    **

    - Persoonlijke schroomvolle benadering van dit Hoofdartikel in wat wel de Hoofdkant is van dit apenland.

    Ach die ‘Nieuwe Wereld’ toch van ons!!!! Wedden dat de vlam straks van Noord-Amerika overslaat naar Latijns Zuid-Amerika, voor zover de hel ondertussen al niet is losgebroken in Parijs, de baker-mattende Moeder van alle Revoluties ter wereld. Vandaar naar het Waterhoofd van de EUSSR Hoofdstad: het is maar ’n zucht.

    Van Parijs naar Brussel rijden de treinen, en dus ook de TGV, op het LINKER SPOOR. De Hemel weet waarom, maar al die Linkxigheid verzinnebeeldt echter wel waarvoor, buiten de theorie, het Socialisme staat: verkeerd, schots, scheef en vooral… tegendraads.

    -

    Het begon als in 1492 met de losbollige avonturier Christofo Colombo die uit zucht naar avonturen, via het Westen met volle zeilen het Oosten wilde gaan verkennen. Tegendraads, ik zei het al. Sindsdien is het dan ook niet meer opgehouden. Na de zeilen kwamen de motoren en het duurde dan ook niet meer lang of er werd zelfs door de lucht ‘gevaren’…

    Tja, inderdaad, na de Ontdekking van Amerika kon de zon – volgens de Geschiedschrijving – vanaf die dag af niet eens meer ter ruste gaan elders dan in het Rijk van de Gentenaar, Keizer Karel de Vijfde van Habsburg. Waarbij niemand er nog aan denkt, dat die man ooit geboren werd in het Gentse ‘Patershol’. Het was, diepe nacht en het al niet meer zo Jonge Moedertje, de uit Spanje verbannen Johanna de Waanzinnige, was even op het potje gemoeten voor een of andere natuurlijke behoefte. En zie, daar werd in die smurrie naderhand het lichaampje in ontdekt van die beroemde boreling. Enfin, ik was er niet bij, maar voortgaande op zijn geschriften, was de door Nieuw Linkx Intellectueel aanbeden Louis-Paul Boon daar wel bij. Want zijn Meesterwerk vangt aan met de woorden, ‘Die nacht, toen Prins Karel tussen de pies en de kak werd gevonden’….

    ‘Et alors’? Deze reflectie zou later een vaste uitdrukking worden voor al wie buitenshuis ‘toeren’ had uitgehaald en dat … potje liever gedenkt hield

    Voor mij, die denkt toch min of meer deftig te zijn opgevoed, moet dit volstaan.

    **

    *

    Louis Pal Boon heb ik nooit onder handen gekregen.

    -

    Voor het overige hierover verwijs ik naar De Tijd, en ook ’n beetje naar de figuur hierboven. Niet voortvertellen dat U het van mij weet.

    -

    En dan nog dit. Al van voor 1492, met het verrassend rechtop zetten van dat ene kakelverse kippen-ei door een Italiaan voor de neus van een Portugese Koning, waarna er maar op los gezeild kon worden, onder de bescherming van al de Heiligen uit de Hemel. En waar kwam ze, teneinde raad moe en afgepeigerd terecht? Op Newfoundland dat al eeuwen tevoren door Vikings werd gekolonialiseerd. Wat de zeilende Don Quichotte op het lumineuze idee bracht, dat daar schatten te ‘verdienen’ vielen.

    En sedertdien is daar het gezegde van gekomen over die ‘Rijke Oom uit Amerika’ die zovele voorouders van de doorsnee-vastelander naar daar deden uitwijken. Om daar, door het inzetten van ‘Untermenschen’, ook snel rijk te worden.

    De Tijd, kort samengevat: Loontje kwam dus om zijn boontje…

    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    **

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Alles wat U als persoonlijke commentaar hierboven heeft kunnen lezen wist de lezers natuurlijk ook wel. Op voorwaarde natuurlijk dat ze goed hadden opgelet bij de Meester in de Lagere Jongensschhol of bij Juffrouw Rosa.

    Diene Boon was slechts de gewone ballast die elk zeilschip nu eenmaal aan boord diende te hebben.

    Moraal van het Verhaal.

    Op deze blog kon U al sedert eind Januari lezen, dar de wereld, na deze zoveelste pandemie, nooit meer dezelfde zou zijn. Het is nog niet gedaan, of het begint reeds.

    Voor zover ik weet – en dat is helemaal niet zo ver terug in de Tijd (!) – was De Zwarte Dood ook al aan het werk geweest kort voor 1789 en De Franse Revolutie.

    Zonder de spreekwoordelijke ongeluks-profeet te willen spelen zie ik wat mijn oren waarnemen: zo rond als de wereld ook is, overal heerst er onrust. Minder oorlog misschien, maar meer doden…

    Laten we dus de Hemel prijzen, dat het menselijk vernuft ondertussen ’n stuk beter is geworden. Als vliegen virussen nog zo snel, de hedendaagse digitale slimheid haalt ze wel in.

    Met alle Chinezen maar niet met den dezen….

    PS

    En al doet de Slinxe ‘intelligentie’ wereldwijd nog zo haar best, Trump achterhaalt ze wel…

    *

     

     

     

    04-06-2020, 08:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    02-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.162 - HET DAGELIJKS BROOD HOE HOUDT MEN ZICH BEURZENSNIJFERS VAN HET LIJF ZELFS ALS DIE ’N KEPIE DRAGEN

    162 - HET DAGELIJKS BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Dinsdag 2 juni 2020


    **

    - Persoonlijke schroomvolle benadering van dit Hoofdartikel in wat wel de Hoofdkant is van dit apenland.

    *

    Inderdaad, het is al een historisch oud zeer, de ‘Belgen’ en de Fiscus. Dat komt volgens mij in hoofdzaak door wederzijdse schrokkerigheid, maar vooral door de verspilzucht van dat uit de zakken geklopt overheidsgeld.

    Eerlijkheid zowel als matigheid zijn dus ver te zoeken. Maar ach, zeggen beide partijen… wat niet weet, niet deert. En zolang Cesar als een gek regeert, waarom zouden wij hem dan geven wat hem toekomt?

    Maar ja, het is nu eenmaal zo. Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren en precies daarom wordt er niet aan doodslag gedaan.

    **

    *

    En trouwens, waarvan anders zouden de fiscale adviesbureau’s dan wel moeten leven?

    Maar troost U, zei de beul tot de gehangene

    Het kietelt even maar ’t duurt niet lang.

    *

    DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Even ter herinnering brengen.. Ergens te velde in Oost-Vlaanderen bevindt zich een normaal alledaags dorpje dat Horebeke heet. Vriendelijke mensen, ’n troepje huizen, wat nering, een kerkje met daarrond een idyllisch gezellig begraafplaatsje. Een genot om daar – levend en wel – te vertoeven. De stille eeuwigheid hangt daar voelbaar tussen de kruisjes. ‘Warte nur, balde ruhest Du auch’ staat er nog niet.

    Wat echter wel opvalt, dat men daar tot op de huidige dag zot is van Koning Willem I van Oranje. Dat was me nog even ’n Koning om U tegen te zeggen. Zelfs in de dood zorgde hij nog voor zijn onderdanen.

    Vroeger kwamen wij daar regelmatig, omdat mijn favoriete jeugdschrijver, een zekere A. HANS er zijn stek heeft gehad. Later leerde ik dat de man ‘A’ eigenlijk Abraham heette en daar ooit de dorpsonderwijzer schijnt te zijn geweest. Ha, die ‘Hansjes’ van toen.

    Ook tijdens die kinderjaren leerde ik toen van Grote Zus, een paar dagen geleden 91 jaar geworden, oud en dement, zelfs het Corona Virus blijft overleven.

    Nostalgie naar de Vrije Herenigde Republiek der Nederlanden? Bij de Nonnetjes op de Meisjesschool geleerd?

    Let op hoe dat luidt, want wat in de jaren 1815-1830 gold, geldt ook nu inzonderheid voor de slokkoppige Overheid van sedertdien….

    WIJ WILLEN WILEM WEG

    WILDE WILLEM WIJZER WEZEN

    WIJ WILDEN WILLEM WEER.

     

     

     

    02-06-2020, 10:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.254 – DOORBRAAK OVER DE CONNOTATIE TUSSEN de BRXIT, TRUMP, DE HEIMAT EN HET EIGEN VOLK EERST T.O..V VREEMDE VIRUSSEN

    254 - DOORBRAAK

                    

              

    *

    Maandag 1 juni 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    •  

     Vakantie in eigen tuin….

    Bij Doorbraak stond vandaag een onderwerp in de belangstelling die ik niet alleen bij ons in het gebuurte persoonlijk beleef, maar zo te horen ook bij de VRT al is doorgebroken. Het eigen land, de eigen mensen, de eigen ervaringen en de eigen verhaaltjes her-ontdekken. Liefst te voet of per fiets.

    Het is te mooi om waar te wezen.

    Weg met rollende, varende of vliegende vervuilende motoren. Even in de weiden als wiegende zeeën de (verlieslatende) windturbines en de hier en daar nog overblijvende molenwieken, die wil renderen, opzoeken. Al die mooie molens, al is het maar om de landschappen op te vrolijken ipv ze te ontsieren….

    lieve lezer, ontspan U en lees vlug verder voor de nacht invalt en Uw ogen dichtvallen van de vaak….

    *

    DE HERONTDEKKING VAN DE HEIMAT

    foto: ©Sandro Cenni / Unsplash

    https://doorbraak.be/de-herontdekking-van-de-heimat/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Overleven na de ondergang van het globalisme

     Nu mensen in coronatijden de geneugten van het thuisleven herontdekken, van een babbeltje met de buren, en van een wandeling in de velden, maken de globalisten zich ongerust. Ik kwam zo een wereldburger tegen, bij ons in het dorp, en liet het woord heimat vallen. De reactie kwam meteen, agressief en venijnig: de heimat, dat is iets achterlijks, stoffigs, ouderwets, gevaarlijk. Kortom, de heimat is verdacht.

    De heimat, een illusie?

     

    Ook marketinggoeroe Fons Van Dyck waarschuwt ons op zijn site voor wat hij noemt de ‘illusie van de Heimat’. Het begrip heimat staat volgens hem voor ‘een drijfveer die mensen fysieke, culturele en mentale grenzen, en zelfs muren, doet optrekken als een ultieme verdedigingslinie tegen een onzichtbare vijand. Het zal een gevaarlijke illusie, met grote gevolgen, blijken te zijn.’

     

    Er loopt een rode draad tussen het coronavirus en de Britten die de EU verlaten, de verkiezing van Trump, en de groei van de ‘eigen volk eerst’-gedachte.

     

    Van Dyck observeert de symptomen van het terugplooien op de heimat al voor de coronacrisis. Marketingwatchers zijn nu eenmaal visionairen. Hij geeft voorbeelden: Groot-Brittannië met de brexit, de Verenigde Staten met ‘Make America great again’. En ook, u raadt het al, de opmars van radicaal-rechts. Er loopt een rode draad tussen het coronavirus en de Britten die de EU verlaten, de verkiezing van Trump, en de groei van de ‘eigen volk eerst’-gedachte. Is er dan toch sprake van kwaad opzet met dat coronavirus?

    Ei warum? ei darum!

     

    ‘Heimat’ is een Duitse term die zich niet zo maar laat vertalen. Wellicht daarom is hij al een beetje verdacht. In Duitsland werd voor de eerste keer een minister van Heimat benoemd, Horst Seehofer, van de Beierse CSU. Seehofer moest op eieren lopen toen hij de vraag kreeg: ruikt het woord heimat niet naar het Derde Rijk?

     

    Het is de Duits-Joodse filosoof Ernst Bloch (1885-1977) die, met zijn boek Das Prinzip Hoffnung (1959) het naoorlogse startschot gaf voor het opnieuw gebruiken van het concept heimat. De cryptische slotzin van zijn boek luid: ‘Zo ontstaat in de wereld iets dat iedereen in zijn kindertijd zag blinken en waar niemand was: heimat’.

     

    Heimat is recenter de titel van een grafic novel van de Duits-Amerikaanse Nora Krug, Heimat. Terug naar het land van herkomst. Het boek een sprekende ondertitel: terug naar het land van herkomst. ‘Na twaalf jaar Amerika voel ze zich Duitser dan ooit tevoren’, schrijft ze. Krug herontdekte haar heimat tijdens de confronterende zoektocht naar haar familiegeschiedenis, worstelend met de werkelijkheid van het leven tijdens het Derde Rijk. Maar, op zoek naar haar heimat, komt ze toch tot de existentiële vraag: ‘Hoe kun je begrijpen wie je bent als je niet weet waar je vandaan komt?’

    Wat betekent heimat?

     

    Mijn Van Dale geeft als definitie: ‘heimat, land waar men geboren en getogen is’. En een lemma verder, bij heimatgevoel: ‘gevoel van verbondenheid met de streek waar men geboren en getogen is’. Verbondenheid met de geboortestreek of land. Je moet ergens beginnen.

     

    Het Frans woordenboek Le Petit Robert kent het begrip heimat helemaal niet. Maar wel het woord heimatlos met als betekenis, en ik citeer: ‘wie zijn oorspronkelijke identiteit heeft verloren en geen nieuwe identiteit heeft verworven’. Heimat is ongedefinieerd tenzij in verhouding tot de identiteit, of tot het niet kunnen vaststellen van een identiteit. Wat de Fransen voor het begrip heimat wel gebruiken: petite patrie? patrie charnelle? De Franse heimat is vleselijk en op mensenmaat…

    De Duitse Heimat

     

    De Duitsers van de Brockhaus Encyclopedie weten waarover ze spreken: Heimat is ‘een concept van een denkbeeldige of werkelijk bestaande landstreek of plaats die een sterk gevoel van vertrouwdheid oproept (…). In het dagelijks gebruik verwijst heimat ook naar de plaats, en in bredere zin de landstreek, waar iemand is geboren en waar hij zijn vroegste socialisatie ondergaat, waardoor een groot deel van zijn identiteit, karakter, mentaliteit, mening en wereldbeeld wordt gevormd’.

     

    Dit is dan de poëtische vertaling van het heimatgevoel: ergens een bank, een boom, een straat, de plaats van onze dromen

     

    De eerste en laatste keer dat Monaco het Eurosongfestival won was in 1971, toen nog elk land in zijn eigen taal zong. De Franse zangeres Severine won met de meezinger : ‘On a tous un banc, un arbre, ou une rue où on a laissé nos rêves’. Dit is dan de poëtische vertaling van het heimatgevoel: ergens een bank, een boom, een straat, de plaats van onze dromen die jeugdherinneringen met een vleugje nostalgie oproept.

     

    Auteur en journalist Dirk Kurbjuweit stelt ons in het weekblad Der Spiegel (nr. 15/2012) gerust: het mag ook minder romantisch zijn. Heimat kan ook het beeld zijn van ‘een hoogoven, een fabrieksschoorsteen, een kamer, een smartphone, een patriottisch gevoel, een chatroom, een mens’.

    De heimat heeft toekomst

     

    Wij kennen allen een bank, een boom of een plaats die ons aan thuis herinneren. En er is niets mis mee om op deze bank even tot rust te komen. Heimatgevoel heeft te maken met onthaasting, samenhang, veiligheid en erkenning. De kleine gemeenschap beschermt en is geloofwaardig.

     

    De heimatgedachte houdt in dat onze dorpen terug leefbaar worden. Met een bakker, een slager, een groenteboer, een geneesheer, een gemeenschapscentrum en een boekhandel. En klanten die voor basisbehoeften niet zomaar naar de supermarkt hoeven te rijden.

    Ministerie van heimat

     

    De heimat is maximaal zelfbedruipend, maar zonder te vervallen in protectionisme. Willen wij niet meer afhankelijk zijn van China voor mondmaskers, en van Frankrijk voor elektriciteit, dan moeten wij de maakindustrie en de energie terug naar de heimat brengen.

     

    In dit land met zijn vele ministers ontbreekt nochtans een post: een Vlaamse ministerie van heimat. Er is alvast een waardevolle kandidaat in de persoon van Rik Torfs, die ooit voor deze post solliciteerde. Rik verdient dit ministersambt omdat hij schreef: ‘Een open samenleving staat open voor de heimat. En wie zijn heimat koestert, beseft dat ook anderen er een hebben of verlangen’. Ik heb dit citaat naar marketinggoeroe Fons Van Dyck opgestuurd. Het antwoord laat op zich wachten.

    Wido Bourel

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Zoals U ziet, lieve lezer, heeft de RTBF ook mij in zijn greep gekregen. Niet dat ik eindelijk plat ga voor de Franse Cultuur, maar voor de gedachten associatie die zij zo meesterlijk herontdekt hebben. Het is een gedachtegang die respectievelijk in 1830, 1950 en 1945 met zoveel succes werd toegepast. De Franse Cultuur is wonderbaarlijk en de Vlamingen zijn boerkes.

    Maar laat mij daarop als antwoord één ding zeggen over de Decamerone, die ik zo net, als ‘Luisterboek’ in Nederlandse vertaling dan nog wel, doorworsteld heb. Eigenlijk niet veel zaaks, want hertaald naar de normen van onze tijd, d.i. totaal ontkerstend, niet vulgariserend maar vulgair en bovenal gekunsteld tot en met. De Echte Boccacio onwaardig dus.

    Neem nu een van de gestaalde zedenlessen, dat de bedrieger per slot van rekening altijd als de bedrogene eindigt.

    Klopte misschien in 1348, bij de Pest die toen de helft van Europa uitmoordde, maar klopt heden ten dage al helemaal niet meer. Zie Wilmès II. Zie Merkel. Zie Marx. Zie de Chinese La chi Pi Tsang, de Russische Knicpsackof of de Mexicaanse . Krabbelamegatski.

    Allemaal één pot nat, samen met de kleurloze kleurpartijen die in Cobuurgia de scepter zwaaien.

       

     

     

    02-06-2020, 10:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.161 - HET DAGELIJKS BROOD NA DE WERELDWIJDE COVI-19 PANDEMIE NU DE WERELWIJDE RELLEN ZOLAS IN 1789????

    161 - HET DAGELIJKS BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Maandag 1 juni 2020


    **

    *

    CORRECT GESTORVEN

    VOOR HET GOEDE DOEL?

    *

    Al die overdrijvingen elders en ook hier? Waartoe toch allemaal? Overal leest en hoort men over enorme oproer-golven aan de Overkant der Grote Plas. Wie of wat zit hier achter? Is Amerika ineens dermate interessant dat niemand er nog kan over zwijgen? Zelfs De Tijd is dit schouwspel een hoofdtitel waard.

    En niemand die nagaat wat Covid-19 hiermee te maken heeft. Tenzijn dat Trump weer veel te weinig heeft gedaan voor zijn Volk.

    Zit, de Gangster-Regering Sophie II hier achter? ‘Amerikaanse Rellen’ zijn immers koren op de molen van hun volgende Staatsgreep.….Een vaudeville op de dikte-maat van Almacy? Tja, geografisch correct, die ‘rellen’ gebeuren daar, dat wel.

    Maar heeft de lezer dan nog nooit gehoord van 'bijklank’, ondertoon, bij-betekenis, gevoelswaarde, in één woord van connotatie? De RTBF is er anders goed mee vertrouwd om er het VB mee te ‘tinsen’. You remember? Van suggestieve nawerking in ’s mensens geest, en zo? Even nadenken.

    Een zin eindigt met ‘Hitler’ en de volgende zin begin met ‘Vlaams Belang’… O die traagheid van Slinxe hersenen toch!

    Als de verkiezingen ginder met alle Slinxs, Schots en zo Scheef mogelijke middelen bekampt worden, is dat in het voordeel van de Democ Rats, de Zwartjes, de Beiden. En vooral voor Djoe Biden, de wijvenzot.…

    Hoe geraken Slinke klunzen als diene Biden anders aan de Macht? Ze leven als God in een land dat als hoerenkwartier is ge-herorganiseerd. Waar alleen nog de blote onderbuik als Gouden Kalf wordt aanbeden. Er wordt daaraan in Coburgia zo hard meegewerkt, in de hoop dat wat vandaag in de Nieuwe Wereld gebeurt, morgen ook zal gelden in de Oude Wereld, bij ons.

    Dar daarvoor de Zwarte Medemens vooruit in het hellevuur der ‘rellen’ wordt gestuurd, verhoogt alleen maar hun duivels genot.

    Eenmaal, zoals in 1789, Orde, Gezag en Regelmaat omver geworpen zijn, denken zij ook daaropvolgend de menselijke Geest te kunnen berijden.

    **

    *

    Maar dat schunnig verhaal is zo oud als de straat. De Beschaafde Wereld heeft daarvoor zelfs een niet mis te verstane naam bedacht…. De Vier Ruiters van de Apocalyps

    **

    *DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

      

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Als we goed nadenken, dan is na de zo geprezen Franse Revolutie (1789) het Feodale Stelsel van Koningen, Leenheren, baronnen en Hertogen, gewoon vervangen door Presidenten en Partijleiders die allemaal voorhouden dat ze in naam van het Volk…..

    Een soort van ‘verandering van spijs scherpt de eetlust’… Wat niet meer is dan een wensdroom met alleen andere Meesters.

    Waaruit de ‘verbetering’ dan wel zou bestaan? Na de nederlaag van Napoleon gevolgd door het Congres van Wenen (1813-4) waren de Europese Mogendheden ervan overtuigd dat er ‘Vrede zou heersen in onze dagen’, zoals de Engelse Chamberlain nog wist te stamelen in Mei 1940 net even vóór de Duitse Socialisten buurland Polen binnenvielen…

    Er wordt weliswaar beweerd dat de Mensheid, sedert de EUSSR, en vooral dank zij de voortuitgang van de digitale wereld, veel slimmer is geworden. Maar heeft dat de COVI-19 tegen gehouden? Houdt dat de uitdeinende ‘rellen’ in de VS tegen? Is China en het Rode Regime daar niet bezig met doen wat Hitler met Polen deed op 1 September 1939?

    De vraag stellen is ze beantwoorden. Allez de Groene van afgunst en nijd verziekte Dubbele Nationaliteiten Almacy, het woord is aan U. De milieu relschoppers horen we haast niet meer.

    Dat Gretchen horen we zelfs helemaal niet meer. Ze laat ons aan ons (Nood)lot over….How sha dares….

    *

     

     

    02-06-2020, 09:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    01-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.253 – DOORBRAAK GEEN KROKODILLENRTRANEN OVER EEN GROOT GAT IN HET POLITIEKE LANDSCHAP WEL CENTEN VOOR OVERAL MONUMENTEN

    253 - DOORBRAAK

                        

              

    *

    Maandag 1 juni 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    •  

     Neem gerust een tweede stoel voor U gaat zitten na het lezen van wat volgt…

    Of beter nog, verzamel centen om overal te lande in de pers-tempels een reuzengroot monument op te richten. Naar het motief hoeft U niet eens te zoeken….

    *

    'KAAIMAN' KOEN MEULENARE GAAT MET PENSIOEN

    (Opvolger gezocht)

    **

    *

    https://doorbraak.be/geen-kaaiman-om-sacochen-van-te-maken/?utm_source=newsletter-2371&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

    *

    Geen Kaaiman om sacochen van te maken

    Koen Meulenaere gaat vandaag met pensioen. Een droeve dag voor het Vlaamse medialandschap. Geen Kaaiman meer na vandaag. Jarenlang was zijn column een vast onderdeel van mijn ochtendritueel. Ik zal het vanaf morgen terug met de Druivelaar moeten doen…

     

    Meulenaere begon in 1980 met te schrijven voor het net opgerichte Sportmagazine. Daar had hij de roemruchte column ‘De Scout’. Vanaf 1991 schreef hij wekelijks ‘Kwaad Bloed’ in Knack. Eind 2005 veranderde de naam van zijn column: het werd ‘Bladspiegel’. Daarin ging hij verder in dezelfde traditie. In 2012 maakte hij samen met Rik Van Cauwelaert de overstap naar De Tijd, waar hij voortaan dagelijks publiceerde als ‘Kaaiman’.

     

    In de Wetstraat en omstreken zullen er velen een zucht van verlichting slaken. Maar niet alleen in de Wetstraat. Meulenaere deelde met ons zijn kijk op de maatschappij en topfiguren uit de politiek en de zakenwereld. Ook uit de sportwereld, waar hij een grote kenner van is, haalde hij inspiratie, evenals uit de mediawereld. Uit zijn columns bleek vaak hoe verweven die verschillende universa zijn.

    Meesterlijke satire

     

    Dave Sinardet (professor politicologie VUB/Université Saint-Louis Bruxelles) merkt op dat het wapen van de humor een grotere ruimte creëert om maatschappelijke fenomenen aan te kaarten. ‘Zijn stukken steken de draak met machtige figuren maar bevatten ook bredere politiek-maatschappelijke kritiek, bijvoorbeeld over het functioneren van de media. Hij gebruikt satire en bijzonder creatieve taal en dat doet hij op een meesterlijke wijze. Als taalliefhebber weet ik zijn stijl bijzonder te appreciëren.’

     

    Een satiricus heeft wel degelijk impact

     

    Zelf omschreef Meulenaere bij zijn overstap naar De Tijd zijn columns als een dagelijkse karikatuur van de werkelijkheid. Omdat ‘een kaaiman door de wat aparte structuur van handen en voeten niet kan tekenen, schrijft hij zijn spotprent in woorden.’ Sinardet sluit zich hierbij aan. ‘Je kan bij Meulenaere de vergelijking maken met een cartoonist. Een satiricus heeft wel degelijk impact zonder daar noodzakelijk veel verantwoording voor af te moeten leggen. Wanneer Kaaiman iemand negatief afschildert in zijn column is het moeilijk om te gaan klagen dat je wordt belasterd of geframed. Het is uiteindelijk maar humor, het is om te lachen. Terwijl een “serieuze” columnist of editorialist zich aanzienlijk minder kan permitteren. Die moeten veel voorzichtiger zijn. Maar Meulenaere beoefent het métier meesterlijk. Hij weet zich goed te informeren, steekt die informatie ook in zijn stukken en kan dit vermengen met satire waardoor de grens al eens durft te vervagen.’

    Wahrheit und Dichtung

     

    Je kan je de vraag stellen of Meulenaeres pen in de Wetstraat gevreesd werd. Karel De Gucht (Open Vld, ‘Het IJskonijn’), zelf regelmatig het onderwerp van ’s mans satire, relativeert dit. ‘Ik heb zijn stukken altijd kunnen smaken. Ze waren heel goed geschreven en het gaat ook duidelijk over ironie, het is altijd een mengeling van Dichtung und Wahrheit. Ik heb daar nooit een probleem mee gehad. Het is wel zo dat sommige mensen daar niet echt gelukkig mee zijn, maar dat is dan maar zo. Zijn stijl is ook zó opvallend ironisch, sarcastisch soms, dat er geen reden is om je daar speciaal door geviseerd te voelen.’

     

    Heeft hij een invloed gehad op de politiek? De Gucht: ‘Dat zou je moeten vragen aan mensen die momenteel nog aan politiek doen. Ik heb me nooit laten beïnvloeden door hoe er in de pers over me werd geschreven. Er zijn mensen die daar stekelig op reageren… Ik heb er geen probleem mee dat men ironisch schrijft, en mensen die daar moeilijk tegen kunnen, dat is dan in eerste instantie eigenlijk hún probleem. Hij heeft wel iets betekend in het journalistieke landschap. Hij heeft een eigen positie, die hij vroeger ook in Knack had. Zijn stukken waren heel goed geschreven en ik heb daar altijd goed om kunnen lachen. Bij anderen was dat lachen misschien eerder zuur, sommigen werden ook systematisch door hem geviseerd. Ik heb nooit de indruk gehad dat ik tot dat kransje behoorde.’

     

    Tot dat kransje behoorde Johan Vande Lanotte (sp.a, ‘Den Baard’) blijkbaar wel: ‘Ik heb geen behoefte om hierop te reageren,’ is het enige antwoord dat we konden noteren bij een vraag om commentaar.

    Wetstraat niet bevreesd

     

    De beste pen van ’t land!

     

    Jean-Marie Dedecker (De Brulboei), die ook uit Oostende afkomstig is, wou wel iets meer kwijt. ‘Het pensioen van Koen Meulenaere? Ho ho, jammer hé?! De beste pen van ’t land! Scherp, spiritueel, fantastisch geïnformeerd! Het is een unicum. De meeste mensen begonnen destijds aan hun Knack met de laatste twee pagina’s… Het siert De Tijd dat zij de man een plaats hebben gegeven toen hij wegging bij Knack. Je mag niet vergeten dat De Tijd de krant is van het establishment. Of men in de Wetstraat bevreesd was voor zijn pen? Ik denk dat men in de Wetstraat voor niets moet bevreesd zijn. Men mag daar toch doen wat men wil. Ze zijn daar zelfs niet in staat om maskers te bestellen, maar of je daar nu over schrijft of niet, ze blijven toch zitten. Men zegt dikwijls dat een minister niet sneuvelt in het parlement, maar door de slag van de krant. Niet zo in België. Er is hier geen enkele journalist die die macht heeft. Zelfs als ze corrupt zijn, blijven ze zitten. Dat is hier geen enkel probleem.’

    **

    *

     Vincent Van Quickenborne: ‘het waarheidsgehalte in Kaaimans columns lag vaak hoger dan in wat er vooraan stond in de krant.’

    Vincent Van Quickenborne (Kamerfractieleider Open Vld) roemt vooral Meulenaeres netwerk. ‘Ik denk dat sommige mensen zich hoogst ongemakkelijk voelden bij zijn columns. In wat hij schreef, gaf hij blijk van een zeer goede kennis van zaken. Bepaalde dossiers kende hij duidelijk tot in de details. Dat kan enkel tot bij hem zijn gekomen via bijzonder goed ingelichte bronnen. Laat ons zeggen dat het waarheidsgehalte in zijn columns vaak hoger lag dan in wat er vooraan stond in de krant. Ik denk wel dat de lezers hem met enige nuance lazen en dat ze niet altijd goed beseften dat achter de ironie vaak heel ernstige zaken schuilgingen. In elk geval zorgde Meulenaere er wel voor dat velen met de laatste pagina van de krant begonnen.’

    Moordend Tempo, Ongezien Talent

     

    Meulenaere hield er een stevig tempo op na. Rik Van Cauwelaert, Meulenaeres compagnon de route, verduidelijkt. ‘Iedere dag een column van die kwaliteit, dat is moordend. Ik heb hem daarvoor gewaarschuwd bij onze overstap naar De Tijd, maar hij had dat blijkbaar goed uitgekiend. Overigens had hij dat tempo ook bij Knack. Daar heeft hij nooit onderbroken. Bij De Tijd heeft hij gedaan wat hij vroeger nooit deed: hij heeft vakantie genomen. Maar goed, hij had al een tijd gezegd dat hij er mee ging stoppen. De krant – maar ook ik— heeft aangedrongen om door te gaan, maar hij vindt het wel geweest en is daar ook nogal onverzettelijk in.’

     

    Van Cauwelaert steekt zijn bewondering niet onder stoelen of banken. ‘Koen is een ongelofelijk getalenteerd journalist. Hij heeft een encyclopedisch geheugen. Ik ken niemand die zoveel afweet van sport, bijvoorbeeld, als hij. Hij is een tijdje naar de radio getrokken, waar hij kon rekenen op de appreciatie van Jan Wauters, toch niet de minste…’

     

    Meulenaere is een ongelofelijke allrounder zoals je die zelden aantreft

    ‘Maar ook als interviewer is hij een absolute topper,’ vervolgt Van Cauwelaert. ‘Hij komt terug van een gesprek en vat meteen de essentie in vijf regels samen. Destijds bij Knack hadden we ‘De Kroonraad’, een gesprek over de actualiteit, met mensen als Mark Eyskens, Monika Van Paemel, Etienne Vermeersch en nog vele anderen. Die gesprekken wist hij dan te vatten op twee pagina’s. Alles zat daar in. Aan die teksten hebben we nooit iets moeten veranderen, die mensen waren verbijsterd door zijn talent. En, geef toe, professor Vermeersch was nu niet direct de gemakkelijkste… Meulenaere is een ongelofelijke allrounder zoals je die zelden aantreft. Ofwel zijn het goede interviewers, ofwel zijn het echte nieuwsjagers die op onderzoek uittrekken en de zaak tot de bodem uitspitten, maar deze jongen kan álles.’

    Problemen en klachten

     

    Toch zijn er momenten geweest waarop Meulenaere in de problemen kwam. Van Cauwelaert ziet daar echter de betrekkelijkheid van in. ‘Er zijn wat aanvaringen geweest, onder andere destijds met Freya Van den Bossche, naar aanleiding van haar afstudeerthesis. Die heeft toen een proces aangespannen, maar daar is nooit iets van gekomen. Er zijn nog een paar mensen geweest die zich beklaagd hebben, maar vreemd genoeg is dat nooit gebeurd toen ik hoofdredacteur was bij Knack. Bij De Tijd heb ik nooit opgevangen dat er klachten waren, al zullen ze daar ook wel eens zijn aangesproken. Want in een krant als De Tijd is het niet evident om zulke stukken te publiceren. Dat was heel moedig van Isabel Albers en Frederik Delaplace (destijds hoofdredacteuren bij De Tijd — WM) om zo iemand binnen te halen.’

     

    veel van wat hij schreef was ook waar

     

    ‘Geen enkele andere krant ging bij ons vertrek bij Knack zelfs maar overwegen om ons onderdak te geven. Ik denk wel dat het een juiste inschatting was, want Kaaiman heeft De Tijd een boost gegeven. Het lezerspubliek van krant heeft deze vreemde eend in de bijt snel aanvaard. Zij kunnen ook het onderscheid maken tussen satire en de harde realiteit. Nu, veel van wat hij schreef was ook waar. Er zat overdrijving bij, in de manier waaróp hij het schreef, waardoor het grappig werd. Maar de grond van de zaak was gewoon wáár, hé. Hij heeft zichzelf nooit ernstig genomen, maar wel dat wat hij deed: zijn werk.’

    Opvolging niet vanzelfsprekend

    **

    *

     Op de vraag of er iemand in zijn voetsporen kan treden komt geen bevredigend antwoord. Dedecker is duidelijk. ‘Nee, die zie ik niet in Vlaanderen. ’t Is misschien een oude Kaaiman, maar ze gaan er nog niet direct sacochen van maken.’

     

    ongetwijfeld de scherpste pen van alle journalisten

     

    Van Quickenborne ziet evenmin een vervanger opstaan. ‘Ik denk dat we zijn scherpe pen gaan missen. Ik vind dat het medialandschap wat kaal en dor aan het worden is. Hij heeft ongetwijfeld de scherpste pen van alle journalisten. Momenteel beschikt bij ons niemand over de humor die Meulenaere zo kenmerkt, het vermogen om met een welgekozen bijnaam iemand te karakteriseren.’

     

    Volgens Sinardet worstelt Vlaanderen wat met het satirische genre. ‘In de ons omliggende landen bestaat er een grotere traditie. Kijk naar de cabaretiers in Nederland, of Charlie Hebdo in Frankrijk. De Britten zijn ware meesters in het genre. Bij ons ligt dat toch wat moeilijker. Ik heb de indruk dat onze wat problematischere omgang met die stijl dieper cultureel geworteld is. Wat dat betreft is Meulenaere een uitzondering. Michael Van Peel zie ik als cabaretier wel kritisch tewerk gaan wat betreft maatschappelijk-politieke thema’s. Hij is erin geslaagd om dat naar een breder publiek te brengen met zijn oudejaarsconferences maar daar is hij nu ook mee gestopt. Ik zie niet direct een opvolger.’

    Kaaiman An Clapdorp | Doorbraak

     

    Rik Van Cauwelaert, compagnon de route van Kaaiman: ‘Er zal iemand moeten komen die iets nieuws ontwikkelt. Er komt gewoon vroeg of laat een nieuwe stem. Punt.’

    Een nieuwe stem?

     

    zomaar de plaats innemen van Koen zal niet lukken

     

    Van Cauwelaert vindt het onverstandig om te snel op zoek te gaan naar een talent. ‘Je kan niet zo maar zeggen “die of die gaat nu Meulenaere opvolgen”. Plots zal er wel iemand opduiken die interessant is, omdat die appelleert aan de tijdsgeest, omdat die een referentiekader meeheeft waar een generatie zich in kan herkennen. Ik zie op dit moment wel getalenteerde columnisten — ook vrouwen, overigens — waar iets inzit. Maar zomaar de plaats innemen van Koen zal niet lukken. Als debutant word je afgemeten aan je voorganger en daar kan je in dit geval nooit goed uitkomen. Zo werkt het niet in de pers. Er zal iemand moeten komen die iets nieuws ontwikkelt. Er komt gewoon vroeg of laat een nieuwe stem. Punt. Zo gaat dat.’

     

    Voor wie zich geroepen voelt: er staat een vacature open bij De Tijd, al hebben ze die niet zó duidelijk gepubliceerd. Je kan beginnen met Kaaimans columns te waarderen, maar ondertussen is de wereld vandaag een beetje droever geworden…

    Winny Matheeussen

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Om samen te vatten….

    …..’Uit zijn columns bleek vaak hoe verweven die verschillende universa zijn’.

    -

    ‘De meeste mensen begonnen destijds aan hun Knack met de laatste twee pagina’s’…

    HOE IN ’S HEMELS NAAM KAN HIER ZO MAAR EEN VAN MIJN EIGEN SLECHTE GEWOONTES TE GRABBEL GEGOOID WORDEN?????

       

     

     

    01-06-2020, 10:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.252 - DOORBRAAK OVER ‘PEILINGEN’ DOOR DE OVERHEID EEN JUISTE ANALYSE VAN EEN ONJUISTE ANLYSE ZOU NORMAAL KLAARHEID MOETEN BRENGEN. NIET ZO IN COBURGIA…

    252 - DOORBRAAK OVER ‘PEILINGEN’ DOOR DE OVERHEID

                               

     **

    Zaterdag 30 mei 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

     Hieronder vindt U een van de vele vertrouwde stemmen die regelmatig doorklinken bij Doorbaak. Deze is als volgt samen te vatten: wat denkt de Vlaamse Volks Beweging van deze aan de gang zijnde Russische Roulette in het Brussels Parlement?

    **

    *

    Een totaal verloederde organisatie die op onderhavig Sociaal Medium al vele maanden afgebeeld wordt als het spiegelbeeld van het al even dodelijke Corona Virus. Komen die trouwens niet uit dezelfde Linkse Hoek, China en de PS?

    -

    De normale conclusie van het Gezond Verstand zonder extremistische randjes of andere stekelige uitsteeksels moet dan ook duidelijk zijn: ACTIE.

    Want alles daarrond is en blijft koffiedik kijken, en is dan ook niets meer dan uitgeperst koffiegruis. Alles is woelen en wentelen in één vieze roestbruine kleverige vuile massa. Voorheen misschien ooit een heerlijk bakje troost, waarvan geur, kleur en smaak, kortom het bestaan zelf ervan, zin noch nut meer heeft.

    Koffieduik wordt bij ons thuis opgespaard, om na ontluchting en na het opdrogen ervan, in de tuin tussen de struiken uitgestrooid te worden. Gedeeltelijk bedoeld om tot humus te vergaan, en om ondertussen pieren en slakken te weren…

    **

    Koffiebonen voor ze koffiedik werden…

    Erg, hé, dat ‘Vaderland’ te ervaren als tot verdwijnen gedoemde… kostelijke import koffiebonen

    Ps

    Koffie kan wel lekker zijn, maar wat doet men dan met mensen die liever lekker willen genieten van wijn, bier, Spa-Bruis of thé? Wat men er ook over denkt: de Vlaming heeft liefst van al, net als de verre voorouders, een frisse pint van de brouwer in het dorp.

     *

    DE STEMMING

    **

    foto: ©Photo by Element5 Digital on Unsplash

    https://doorbraak.be/peiling-die-er-geen-mag-zijn-bevestigt-belgisch-probleem-de-stemming/

    Peiling die er geen mag zijn bevestigt Belgisch probleem

    *

    Het speelgoed van De Stemming

    *

    Nu de aandacht voor de coronacrisis weg ebt, trekt het politieke leven zich weer wat op gang. De resultaten van ‘De Stemming’, een ‘onderzoek’ van academici op vraag van VRT/De Standaard, voeden mee het debat. Maar Ivan De Vadder en een paar professoren moesten hun analyses baseren op een bevraging middenin de coronastorm. Hun methodiek is erg militant, hun aanpak voluntaristisch, een beetje hautain, en de analyses soms wat klungelig. Mogelijks gaat dat lawaai snel weer liggen. Een volgende peiling van VTM/HLN wordt daarom veel interessanter.

    Geen peiling

    Een ‘klassieke peiling’ mag het ‘onderzoek’ niet meer heten. Maar hoe flink De Vadder en prof.dr. Stefaan Walgrave (UAntwerpen) in hun toelichting ook hun best deden, elke toelichting landde al gauw bij de oude essentie: percentages en zetels.

    In zetels uitgedrukt zou dit volgend resultaat geven: N-VA -6 zetels, VB +6, CD&V en Open Vld -2, Groen +1 en PVDA +2 (bron: Kantar, Europe Elects).

    De Stemming Karl Drabbe Doorbraak.be

    **

    *

    Dat Vlaams Belang goed in de markt ligt, is geen verrassing

    De peilingen van VTM/HLN geven die groei al maanden aan. De 24,5 procent van het VB en de sprong voorwaarts van Tom Van Grieken in de poppol van deze peiling zijn daar alleen maar een bevestiging van.

     

    Bij nader toezien zouden de nieuwe gegevens een indicatie kunnen zijn dat die partij het jongste half jaar haar plafond heeft bereikt, al valt dat nog te bezien. De Vadder en co bleven voor hun ‘bevraging’ bij onderzoeksbureau Kantar TNS, en ze onderschatten na herweging in 2019 fataal de score van Vlaams Belang met 10% en overschatten die van Groen met 5%. De reden trouwens waarom de ‘peiling’ werd ingespit. Is die nieuwe kweek beter? Dat weten we na een volgende verkiezing.

    Communicerende nationalisten

    Terug naar de tabel hierboven. Zijn VB en N-VA communicerende vaten, zoals sommige commentatoren voorhouden? Ook dat valt nog te bezien. Tegenover de ca. 6% winst voor Vlaams Belang, in vergelijking met de verkiezingen van 2019, staat in deze ‘De Stemming’ ongeveer 5% verlies voor N-VA. Maar klopt dat wel?

    In maart konden we vaststellen dat in de peiling van de concurrenten van VTM/HLN het Vlaams Belang bijna 10% won en N-VA maar 5% verloor tegenover de verkiezingsuitslag van 2019. Wacht eens even, dat is maar een halve overloop. Wat is het nu?

     

    Van Grieken spreekt dus ook kiezers van de mogelijke Vivaldi-partijen aan

     

    In de tabel tonen de verkiezingsuitslagen aan dat VB in 2019 een sprong maakte van 13%, terwijl N-VA maar 7% verloor. Tot het tegendeel is bewezen gaan we ervan uit dat VTM/HLN die instroom bij Vlaams Belang correcter inschat. Van Grieken spreekt dus ook kiezers van de mogelijke Vivaldi-partijen aan. Dat bleef in de duiding tot dusver vooral onderbelicht.

    Migratie?

    Dat de N-VA aan bezinning toe is, mag duidelijk zijn, ook al blijft de partij bijna tweemaal groter dan alle traditionele partijen. De meeste analisten blijven beweren dat die verzwakking van de N-VA te maken heeft met haar migratiestandpunt. Joël De Ceulaer van De Morgen heeft er zelfs een boek over geschreven.

    -

    blijven alle andere partijen ter plaatse trappelen, in de buurt van de tien procentgrens

     

    Nu moet die toch eens wat beter uitleggen hoe het dan komt dat zoveel misnoegde N-VA’ers de oversteek maken naar Vlaams Belang, de partij die zich op dat punt precies radicaler opstelt. Waarom verschuiven die niet naar het centrum? Opvallend toch: in dat centrum blijven alle andere partijen ter plaatse trappelen, in de buurt van de tien procentgrens.

     

    De meeste analisten hebben nauwelijks aandacht voor twee bepalende factoren die de N-VA vermoedelijk meer pijn doen. Dat zijn de meer sociale insteek van Vlaams Belang (met een ruimere werfkracht bij kleine zelfstandigen en werknemers) en het lastige ontdooien van het ingevroren Vlaams radicalisme.

    Verschuiving

    Het gezamenlijke succes van de nationalistische partijen (verkiezingen mei 2019 44,2 procent, maartpeiling VTM/HLN 48,7%, De Stemming april 44,8%) is een pijnlijke constante waar duiders als De Vadder en De Ceulaer geen weg mee weten.

     

    een absolute meerderheid langs Vlaamse kant in zetelaantal is niet van de baan

     

    De scores van de traditionele partijen blijven droevig laag. De muur voor het mogelijks nog overschatte Groen is en blijft structureel. Die tendensen vormen veruit de grootste verschuiving in het Vlaamse politieke landschap van de jongste 20 jaar.

    Overigens houden Almaci en Calvo er maar beter rekening mee dat in de belangstelling voor politieke thema’s het klimaat fataal afkalft. Amper 1% van de ondervraagden in De Stemming ligt dezer dagen wakker van milieu en klimaat. De ‘nieuwe’ lijst van voorkeurthema’s is ontzettend volatiel en weinig relevant, maar toch.

    Belgisch probleem

    Dit gezegd zijnde, de structurele sterkte van de Vlaamsgezinde partijen is een politiek gegeven, maar binnen het federale kader geen schild tegen ‘Belgische’ keuzes.

     

    ‘Les francophones à gauche, la Flandre à droite,’ schreef Le Soir na haar peiling van begin maart. Dat is de diepe kern van het Belgische probleem. De duiding na De Stemming zal daar weinig aan veranderen. De traditionele partijen weten dat ook wel. Het is aan hen om uit te maken wie ze de komende weken en maanden buitenspel willen zetten: de helft van de (wat rechtsere, conservatieve) Vlaamse kiezers of de francofone overkant, die onder druk van linksere partijen de Belgische structuren ten volle wil blijven benutten.

    Een randtabel: de poppoll

     

    ‘wishfull thinking’; altijd leuk

     

    Nog eens terug naar Joël De Ceulaer, van wie we volgende week een boek zullen lezen. Zijn boodschap hebben we al begrepen, via De Morgen en de VRT. Ook hij behoort tot de bevoorrechte groep duiders die aandringen op een federale regering zonder de N-VA. Of met een buigende N-VA. Omschrijf het als ‘wishfull thinking’; altijd leuk.

     

    Dat de positie van De Wever is verzwakt, weet iedereen die al eens een verkiezingsuitslag of een peiling leest. Maar het gat zit – helaas voor De Ceulaer en co – aan de verkeerde kant.

     

    Ondanks de indigestie van De Ceulaer voor de figuur van De Wever blijft de voorzitter van de N-VA met voorsprong de populairste politicus van Vlaanderen. En die andere ‘kapblok’ van hem, Tom Van Grieken, klimt naar plaats twee.

     

    Poppolls zijn ook voor ons erg relatief. De Vadder moet eens uitleggen waarom de VRT voor De Stemming de traditionele, meer amusante dan interessante poppoll liet vervangen door een nieuwsspelletje, met de vraag: ‘Door welke politicus voelt u zich op dit moment het best vertegenwoordigd?’ Al in de goede oude tijd van Dimarso klonk dat veel duidelijker: ‘Als het nu verkiezingen zouden zijn, voor wie zou u dan stemmen?’ Dat is Nederlands, simpel en vergelijkbaar. Bijna de helft van de Vlamingen antwoordt niet eens op die vraag. Wat een analyse!

     

    Maar goed, ook hier gaan De Wever (20,4% ‘volgers’) en Van Grieken (13%) de rest ver vooraf. Alexander De Croo (5,4%) volgt op grote afstand van de Vlaamsgezinde tenoren op de derde plaats. Gwendolyn Rutten wordt – sic transit gloria mundi – niet eens vermeld in de top-20.

     

    Conner Rousseau (5,1%) klimt naar een vierde plaats, maar het witte schoentje van de sp.a spartelt in een leeg vat, als enige socialist die nog in beeld komt. Of mag komen.

     

    Theo Francken wordt via dit soort ‘vernieuwde’ vraagstelling in deze poppoll een pak lager geduwd (9de plaats) dan in de klassieke versies van de pop polls, waarin hij – zelfs in maart nog bij VTM/HLN – steevast in de top-3 eindigt.

    Met Koen Geens en Hilde Crevits bezet CD&V nog twee plaatsen in de top-10, terwijl de nieuwe voorzitter Joachim Coens (net als Egbert Lachaert van Open Vld overigens) niet eens voorkomt op het lijstje. Bij VTM/HLN deed Coens nochtans een forse sprong voorwaarts.

    dat Filip Dewinter nu echt wel zijn meester heeft gevonden in Van Grieken

     

    Misschien is het meest relevante van de pop poll nog dat Filip Dewinter nu echt wel zijn meester heeft gevonden in Van Grieken en dat Open Vld onder Egbert Lachaert het profiel kan bijsturen. De zelf verklaarde ‘linkse liberaal’ Bart Tommelein mag blij zijn dat hij burgemeester is. Misschien opent een en ander perspectieven voor nieuwe ontwikkelingen in de Vlaamse politiek.

    Jan Van de Casteele

     

     

    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Van Grieken spreekt dus ook kiezers van de mogelijke Vivaldi-partijen aan.

    Dat de N-VA aan bezinning toe is, mag duidelijk zijn, ook al blijft de partij bijna tweemaal groter dan alle traditionele partijen die naar adem happend, worstelen onder elkaar om zo ver mogelijk uit de buurt van de kiesdrempel van 5% te blijven.

    -

    Wie koffiedik kijken zegt, zegt in de gokkerswereld gooien met de teerlingen.

    In dat geval: zou Vlaanderen dan verworden zijn tot een van de vele pietjesbakken in een gokkerstent. De idee alleen al moet voldoende zijn om onverwijld tot de ACTIE over te gaan…

    Waarom dus nog wachten tot 2024?

       

     

     

    01-06-2020, 10:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.160 - HET DAGELIJKS BROOD VURIGE TONGEN DAG MET AFSTAND HOUDEN - DUS TIJD ZAT VOOR HERSENSPOELINGEN ZONDER EINDE NOCH BEGIN

    160 - HET DAGELIJKS BROOD

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    Zondag 31 mei 2020
    **

    *

    Hoogdag van Pinksteren…

    *

    Pinksteren!!!!!

    Een lang weekend, dat voor de deur staat, dat weet zelfs een foetus, maar meer daarover is een vraag die zelfs geen succes meer zou kennen bij BLOKKEN. In deze Westerse Wereld leven we nu eenmaal in de Renaissance van de Stupide Onwetendheid (Heuvelland ligt aan de Nederlandse/Duitse grens???), voorlopig beperkt tot Marx en Mohammed. Later zien we wel. Tenminste, als Joël De Ceuleur van De Morgen ook daarover geen nieuw boek schrijft

     

    Als mens hou ik mijn hart vast…..

    Maar in het besef van de Eeuwigheid is het goed af en toe aan de Geest te denken.

    *

     Gisteren zaterdag, de eerste dag van het festifal-loze vrije weekend, waar iedereen slechts denkt aan ontspanning, BBQ en vrije tijd, was het de ganse dag extra druk op de Radio. Precies alsof de mensen door de felle hitte en onder hoge druk bij hoogdringendheid moesten worden overtuigd dat de Vivaldi Regering, reeds van uit de steigers, dringend grote werken aan het voorbereiden is.

    Het wordt dus vanaf maandag e.k. een vervelende week vol met valkuilen en wolfijzers en schietgeweren voor Jan- met-de-pet en zijn Lisa.

    ‘En vluchten kan niet meer’, zoals die Vlaamse troubadour ooit zong…

    OVERZICHT

    **

    *

    Zoon XX van Prinses Astrid, ’n echte Habsburger en dus nog verre familie van Keizer Karel V, dien van diens on-echte dochter Margrietje Van de Ghinste uit Nukerke bij Oudenaarde, is in Spanje Corona-gequolockeerd. Was die daar soms zonder mondmasker op, op zoek naar de laatste familie-centjes van Tante Fabiola?

    **

    *

    Italië, het land dat door de verkeerde inschatting van (net als van BDW na Marrakesh) Matteo Salvini van de LEGA een Linkxe Staatsgreep-Regering kreeg. Rechtse ‘groeperingen’ in It protest tegen regeringsmaatregelen. Eenzelfde soort ‘groeperingen’ trok er ook op uit bij onze Noorderburen. Met welgeteld een 10-tal mensen waren ze. Ja, dat komt ervan als men bin de VRT zo slecht is in de edele rekenkunde. ‘Veel’ is dan ’n groepering’ en ‘minder veel’ is dan ’n tiental…

    *

    Een 5-tal racistische aanhoudingen na ‘transmigraten’ schipbreuk op Noordzee.

     **

    **

    De tot de Eer der Rode Altaren verheven Zwarte uit NY heeft een naam gekregen. Georges Lloyd. Heel Detroit in vuur en vlam, winkels quasi totaal leeggeroofd. Dode door schot uit naamloze dichte massa.

    ‘We kunnen niet ademen’, spontane massale demonstratie van volkswoede door Zwarten voor Witte Huis. Trump laat zich niet zien. Sterke stijging in de peilingen ten voordele van Joe Biden.

    **

    *

    Durbuy en de droogstaande Ourthe…Pas was het op kot-blijf-arrest versoepeld, en kon er weer volop gekajakt worden, of daar gaan ze nu failliet door geen druppel water. Zegt een Vlaamse stem van een familie die al 50 jaar bezig was zich daar in Walenlandrijk te maken. De mensen van daar leven anders. Zij leven van de krijg en drinken daarvan gewoon mede.

    **

    *

    Pietje-de-Leugenaar aan het woord. Herleving van de Economie. Er wordt dus volop gesteund. Het dopgeld wordt opgetrokken tot ¾ van het loon + €1300 opslag

    **

    In voorbereiding op de debatten-tafel. Horeca voorschriften moeten versoepeld worden mits om middennacht iedereen naar bed. Thuis? Elders? Werd er niet bijgezegd, maar de VRT kennende…

    **

    *

    Winkelen in buitenland mag voortaan weer, volgens Crembo. Zelfs geen politie mee aan grenzen. Was die toch wel vergeten te overleggen met Macroni. Diens antwoord: L’État c’est Moi’.

    **

    *

    Corona & Halfrond. Beiden zijn, dank zij de piraten-regering Sophie II, zwaar op de terugtocht. Slechts 125 nieuwe besmettingen na 2 ½ maand ondermaatse maatregelen.

    **

    *

    Over virologen, teloorlogen , koffiepotologen en andere logen en leugens.

    Viroloog Manuel André versus Van Gucht, ook viroloog, die Wilmes verdedigt. Volgens de Praatbarak is men voorbereid op 2de uitbraak. Volgens mij tweemaal verkeerde informatie. Er komt dit jaar geen revival en er zijn zeker weer geen mondmaskers en al zeker nog altijd geen medicijnen. Ergo: straks is er zelfs geen Sophie II meer, maar alleen nog een Sophie zonder rugnummer.

    **

    *

    Premie bovenop leefloon: is dit een vraag voor 1Juni of 1 April?

    *

    Mail-berichten van onbekenden die gouden bergen beloven. Die willen bemiddelen om leningen te verkrijgen van €500 tot 500.000, mits er contractueel 5% commissie voor hen wordt bedongen, vooruit te betalen…

    En wat zegt U van een plaatselijke garagist, die de herstelde auto pas wil vrijgeven, na betaling in cash van de factuur. Waarop de klant achteraf vaststelt, dat deze factuur € 50 bevat als ‘Corona-Taks’….

    Wat zeggen van het ‘Overheidsadvies’ dat er per bezoeker slechts één persoon wordt toegelaten en dat door de Grootwarenhuizen wordt opgelost door slechts toegang te verlenen mits het meenemen van winkelwagentje? Resultaat, vader, moeder en de twee kinderen winkelen samen met elk ’n karretje voor zich uitduwend en al roepend naar elkaar….

    **

    *DE MORGENSTOND

    HEEFT GOUD IN DE MOND

       *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHSHE LEUGENTAAL

    **

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Als hoogtepunt voor deze Hoogdag van Het Licht, heeft precies vannacht in de VS den Donald zijn raket naar de sterren afgevuurd. De VRT kan er niet om lachen, want diene Trump is weeral bezig met de Zwartjes te jennen door overal, ter zee, te land en in de lucht heel wat harder op te treden om de orde te herstellen. Ach, Joe-ke, waar blijf de gij toch? Straks is al het ijzer weer afgekromd en zitten we vast voor de volgende vier jaar…

     

     

     

     

    01-06-2020, 09:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!