MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    12-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500473 – DE GROEN-LINKXE SUPER INTELLGENTE UPPERCLASS WIL DE WERELD NAAR HUN HAND EN VOORAL NAAR HUN EIGEN GESLACHT ZETTEN

    .

    ZATERDAG 12 FEBRUARI 2022

    *

    NA RGEN KOMT ZOONESCHIJN

    *

    500473 – DE GROEN-LINKXE SUPER INTELLGENTE UPPERCLASS WIL DE WERELD NAAR HUN HAND EN VOORAL NAAR HUN EIGEN GESLACHT ZETTEN

    *

    I N H O U D

    Ierdereen, van klein tot groot, vooral de peuter, moet in het Openbaar Domein van ver en zonder de minste discussie, de ‘geaardheid’ vfan iedereen kunnen waarnemen.

    Het ding heet REGHENBOOG ZEBRA PAD.

    De gevolgen zullen dan ook niet lang uitblijven. Teznij ondertussen ‘de TE overscjrijven grezen’ voor onkuisheid verder ongestraft officieel mogen overschreden worden.

    Lees en gniffel mee met die ene normale reactie in ergens ’n boerendorp waar de Gemeenteraad der Progressieven daarover diende te beluissen…

    Die man verdient de Persprijss van het Jaar.

     *

    *

    REGENBOOG ZEBRAPAD

    WOKE VERKEERSVEILIGHEID?

    foto: ©Vladvictoria

    *

    Heeft het regenboog zebra pad een wettelijke basis?

    Commentaar - 11/02/2022

    *

    Steeds meer steden en gemeenten vinden het wakker en eigentijds om een zogenaamd regenboog zebra-pad aan te leggen. Er gaat geen week voorbij of er is wel ergens heisa rond.

    Nationaal nieuws

    De gemeente Liedekerke haalde onlangs nog het nieuws omdat meerderheidspartijen CD&V, Open Vld en Vooruit beslisten om dergelijk regenboogzebrapad aan te leggen op een gewestweg in Liedekerke. Oppositiepartij N-VA stemde eveneens voor. Het gebeuren haalde alleen het nationaal nieuws omdat ene Ben Bessemans, het enige oppositie raadslid voor Vlaams Belang aldaar, gebruik maakte van zijn recht om zich bij de stemming te onthouden. Hij deed daarbij echter een ongelukkige, voor foute interpretatie vatbare uitspraak: ‘Iedereen mag doen wat hij wil, maar ik ben nog altijd normaal’.

    Toch zijn het niet altijd ezels die kritisch staan tegenover het regenboogzebrapad. We weten immers dat ook paarden het niet makkelijk hebben met een zogenaamd “gaybrapad”. De dieren weigeren soms koppig om het zebrapad te kruisen. We herinneren ons de hilarische beelden van politiepaarden die weigerden een regenboogzebrapad te kruisen tijdens een politie actie in Sheffield.

    Heilige schrik

    Dat is niet omdat de paarden homofoob zijn, maar de arme dieren kunnen slechts twee kleuren zien: voor hen leek het zebrapad naar verluidt op een grote plas water en dat is iets waar veel paarden een heilige schrik van hebben. Uitgezonderd zeepaarden uiteraard. Jammer genoeg blijft het niet beperkt tot de sprookjeswereld. In het echte leven hebben deze fantasieën al doden op hun geweten.

    Het is ook niet de eerste keer dat lokale besturen experimenteren met alternatieve verkeerssignalisatie

    Het is ook niet de eerste keer dat lokale besturen experimenteren met alternatieve verkeerssignalisatie. Nochtans is dat alles keurig wettelijk vastgelegd in de wegcode. Het verkeersreglement, dat iedere beginnende automobilist dient in te studeren voor het rijexamen.

    Meest bekend is het beruchte “moordstrookje”. Hier worden fietsers ingezet als kanonnenvlees om het opgehitste autoverkeer te kalmeren. Men gaat ervan uit dat de vrachtwagen chauffeur, druk netflixend terwijl hij een afhaal-pizza bestelt, oog heeft voor die vage schim, nat gespat langs de kant van de weg.

    Brussel

    Het ergste is dat men, onder meer in Brussel, volwaardige fietspaden vervangt door dergelijke niet afgescheiden ‘moordstrookjes’. Om de in bepaalde stedelijke kringen obligate dubbelparkeerders te faciliteren en hun cultuurbeleving te gunnen.

    Maar dit is lang niet alles.

    Zo krioelt het in de buurt van scholen van de verkeersborden met de vermelding “Kiss and Ride” (in Nederland wordt “Halen en brengen” gebruikt). De mogelijkheid een bord aan te brengen met de vermelding “Kiss and Ride” is echter evenmin voorzien in het verkeersreglement. Dit is dus geen officieel Belgisch verkeersbord.

    Volgens de letter van het verkeersreglement is het dus zelfs niet toegelaten een dergelijk bord op te hangen. Het zou eigenlijk enkel op privéterrein mogen gebruikt worden.

    Markering

     

    Op die manier is de vermelding van “Kiss and Ride” niets meer dan een informatie die wordt verstrekt, zonder enige juridische waarde. Daardoor wordt op zijn minst een vals gevoel van veiligheid gecreëerd. Je kan dus ook niet worden gestraft of beboet indien je parkeert op een plaats waar louter het bord met de woorden “Kiss and Ride” is aangebracht.

    Ook zebrapaden moeten volgens de wet aan een aantal voorwaarden voldoen.

    Zo moet een zebrapad bestaan uit een dwars op de wega aangebrachte markering met een breedte van ten minste 4 meter, bestaande uit witte strepen met een breedte en een tussenliggende afstand van 0,4 tot 0,6 meter.

    Alle verkeers deelnemers moeten voor het zebrapad stoppen en de voetgangers voorrang geven

    Alle verkeers deelnemers moeten voor het zebrapad stoppen en de voetgangers voorrang geven.

    Vanuit juridisch oogpunt is een regenboog zebra-pad dus sterk af te raden op de openbare weg. Ook het advies van zowel de politie als het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) luidt dat er geen juridisch kader is waarin het regenboogzebrapad opgenomen is. Deze strepen zijn immers niet zomaar wit. Het heeft echt niets met racisme te maken.

    Wetenschappelijk onderzoek

    Jarenlang werd er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar veilige oversteek plaatsen voor voetgangers. Uiteindelijk kwamen de brede witte strepen letterlijk en figuurlijk als beste uit de verf. Dat had twee belangrijke redenen. Ten eerste bleek uit testen dat de brede witte strepen het meeste opvielen vanaf grote afstand. Ten tweede zorgen de brede witte strepen er voor dat overstekende voetgangers ongeacht hun kledij en de graad van duisternis extra opvallen.

    De regenboogzebrapaden kunnen daardoor ook voor verwarring en gevaarlijke situaties zorgen. En als er iets is waar het hectische verkeer deze dagen baat bij heeft, is het duidelijkheid.

    Als voetganger heb je enkel voorrang als er brede witte strepen op het zebrapad liggen. Bij een regenboogzebrapad is dat vaak niet het geval

    Als voetganger heb je enkel voorrang als er brede witte strepen op het zebrapad liggen. Bij een regenboogzebrapad is dat vaak niet het geval.

    Het is daarom belangrijk dat u bij een regenboogzebrapad nog beter oplet dan bij een echt zebrapad.

    Verwarring

    In plaats van de veiligheid te bevorderen zorgt een regenboogzebrapad dus voor een verminderde veiligheid aangezien er verwarring kan ontstaan en verminderde zichtbaarheid vanwege automobilisten of vrachtwagenbestuurders. Indien er een aanrijding of ongeval gebeurt, zal dit daarbovenop ongetwijfeld aanleiding geven tot betwisting in de rechtbank.

    De verkeersveiligheid lijkt ons dan ook te belangrijk om te gebruiken als een symbool voor diversiteit, hoe goed dat ook kan bedoeld zijn. Als de transgender doodgereden wordt op een regenboogzebrapad is hij/zij/x nog verder van huis. Hoe “woke” zullen de argumenten zijn wanneer men zal moeten komen uitleggen dat de automobilist die iemand doodgereden heeft, vrijgesproken wordt omdat het regenboogzebrapad geen wettelijke basis heeft. Dan zal het weer de fout van de rechter of de advocaat zijn.

    Ronny Vidts

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Ziezo, dat was dus duidelijk: die ‘regenboog-dinges zijn ONWETTELIJK.

    Met alle gevolgen vandien bij ongeval.

    Maar die kleuirenrijkdom is wel welkom bij een Elite can poltieke geniën in een verwarde van drugs en anti-depressiva doorweekte woke-wereld, omdat ze de naïeve aandacht trekken op graag nog wat meer immigratie en op seksueel geploeter in de marge…

    Hoe was de naam van die Gemeente ook weer? Steenokkerzell of Steenezelzeel?

    *

     

    Digithalys

    12-02-2022, 14:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500471 – NU AL MET ALLE CHINEZEN, MAAR BIIENKORT OOK MET DEN DEZEN?????

    .

    VRIJDAG 11 FEBRUARI 2022

    NA RGEN KOMT ZOONESCHIJN

    *

    Vandaag is het precies206 dagen geleden dat ik hier – ziek als een hond - als een afgedankte leeg gepluimde sloef in dit Ouwe Peekeshuis ben terecht gekomen.

    Het is daarenboven prrcies42 dagen geleden dat ik, na 28 jaar samenzijn, verbonden voor God en de mensen, dat ik ,nog iets hoorde van zij die al die jaren niet alleen ‘mijn zorgen deelde’, maar ze ook voorkwam. Die leeft nu (alleen?), wordt gezegd, zo wat vijf kilometer verder.

    Mensen ontmoeten elkaar, bomen niet. Echt waar?*

    *

    500471 – NU AL MET ALLE CHINEZEN, MAAR BIIENKORT OOK MET DEN DEZEN?????

    *

    I N H O U D

    In plaats van ons voorvaderlijk Christelijk Geloof, zijn er nu in de plaats gekomen in de eersste plaats de zever in alle kleiuren vn de regenboog over ‘Oma Crom Corona’, en in de tweede plaats de nog grotere zever over de ‘Opwarmijng der Aarde’.

    En we moeten het toegeven: het brengt op. De Media worden er stinkend (!) rijk door. Terwijl de Gewone Burger er horendul van wordt… En misschien om zijn miserie te veergeten wel aan de fles geraakt.

    En zo steven we, half onder invloed of helemaal verdoofd met de snelheid van het licht en in rechte lijjn naar nog maar eens…. ‘Die Joekrien’ van de Bidssprinkhaan, waar volgens Urbanus straks weer miljoenen sukkelaars ‘gaan liggen sneuvelen’ ter ere van het Vaderland.

    Ook de Chinezen? Misschien wel, want kogels zijn rond en vliegen dus alle richtigen uit. Maar in ieder geval dus ook naar den dzen. Wij allemaal dus, in het Vrije Westen.

     

    Waar er zelfs geen kerken meer zijn om daar te gaan in zitten bidden, zoals in de Meidagen van ‘40 want al die Godsjuizzen zijn ondertussen oorkussens van ee duivel geworden…

     

    GROENE STROOM ?

    *

    De negen elektrische gascentrales die momenteel actief zijn in België, hebben vorig jaar gezorgd voor recordwinsten door verkoop aan het buitenland. De winsten bedroegen 4 tot 10 keer die van de vorige jaren. Een grote verrassing is dat niet, want dat gebeurde ook met onze kerncentrales zoals ik al meldde in mijn blog van 6 dezer (‘De kernuit- en instap’). De verrassing en vreugde was echter van korte duur, want bij nader toezien bleek dat een deel van het gas nog goedkoop was aangekocht en met winst doorverkocht aan andere leveranciers, hetgeen niet volgens het boekje is. Groene stroom? Laat me niet lachen. Blijkt nu dat die gascentrales vorig jaar voornamelijk winst gemaakt door niét te draaien! Dat kunnen ze zich veroorloven, omdat ze zwaar gesubsidieerd zijn met ons belastinggeld. Bij het huidige dreigende tekort had men dat overtollige gas beter opgeslagen of de extra winsten doorgestort naar de Staat. Bij de hoeraberichten werd ook niet verteld hoeveel CO2 die gascentrales dat jaar hadden uitgestoten en dus ons klimaatextra hadden vervuild, wat kerncentrales niét doen..

    Minister Van der Straeten beloofde alvast een onderzoek, wat dat ook uit zal betekenen. Ze zal nog dikwijls extra werk krijgen van haar ruziemakende coalitiepartners. Wat veelbetekenend is in deze zaak is, dat 5 van de 9 huidige gascentrales beheerd worden door Engie, wat verklaart waarom dit Franse bedrijf er op uit is om haar Belgische kerncentrales te sluiten en te vervangen door extra gascentrales waarvoor ze miljoenen euro’s subsidies kan krijgen zonder dat ze zelfs hoeven te draaien.

    ---

    En dan nog dit:

    Het gekibbel over de Pfos/Pfas begint zo stilaan te gelijken op de non-discussie in 1453 over het geslacht de engelen binnen het Oost-Romeinse keizerlijk paleis van Constantinopel, dat terwijl de stad werd aangevallen en later ingenomen door de Turken, wat het einde van dat keizerrijk inluidde.

       NIEUW ARREST GEEFT DEMIR EXTRA MUNITIE VOOR STRENGER STIKSTOFBELEID

    **

    Minister van Omgeving Zuhal Demir. ©Photo News

    10 februari 2022 22:00

    *

    Een nieuw stikstofarrest vernietigt de vergunning voor de uitbreiding van een geitenhouderij in Merksplas. Minister van Omgeving Zuhal Demir grijpt de beslissing aan om de druk voor een Vlaamse stikstofdeal op te voeren.

    Het arrest gaat over een geitenhouderij die op 24 september 2020 van de provincie Antwerpen een vergunning had gekregen om de bestaande activiteiten uit te breiden. De vzw Natuurpunt Markvallei maakte bezwaar tegen die vergunning. Volgens de organisatie zou zo'n uitbreiding een negatieve impact hebben op waardevolle omliggende natuur.

    De essentie

    Minister van Omgeving Zuhal Demir dringt aan op een stikstofdeal na een nieuw arrest van de Raad voor Vergunnings betwistingen.

    De Raad vernietigt een vergunning voor een geitenhouderij omdat de stikstof impact niet goed in kaart is gebracht.

    De Vlaamse regering zoekt al maandenlang naar een akkoord over nieuwe stikstofregels, nadat de Raad voor Vergunnings betwistingen het vorige beleid aan diggelen had geslagen.

    Het dossier zit in het slop, omdat de N-VA en CD&V kibbelen over de aanpak van de landbouw.

    De Raad voor Vergunnings betwistingen heeft de vergunning in een arrest vernietigd. De Raad oordeelt dat de vergunnings aanvraag niet voldoet omdat de stikstof impact niet goed in kaart is gebracht.

    "Het stikstof bad is vol. Er mag niets meer bij. "

    Isabelle Larmuseau

    Advocaat

    Vergunnings stop?

     

    In principe kunnen de aanvragers hun aanvraag opnieuw indienen en de ontbrekende informatie alsnog toevoegen. 'Maar de kans is klein dat de beoordeling dan positief is', zegt de advocate Isabelle Larmuseau van het kantoor LDR dat Natuurpunt bijstond in de procedure. 'Het stikstof bad is vol. Er mag niets meer bij.' 80 procent van de door Europa beschermde natuur in Vlaanderen kreunt onder te veel stikstof.

    Vlaams Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) grijpt het arrest aan om het belang van een stikstof-deal nog eens te benadrukken. De Raad van State kelderde eerder ook al een ruilverkaveling tussen twee boeren, omdat de stikstof impact niet in kaart is gebracht. Ook toen trok Demir al aan de alarmbel.

    Stéphanie Romans Daan Bleus

     

    We worden overspoeld met optimistische berichten over hernieuwbare energie.

     

    **

    Ondanks gratis wind en zon: energiefactuur stijgt, CO2-toename versnelt,

    booming business, maar sociale en ecologische achteruitgang

    *

    Essay - 11/02/2022

    *

    Het regent berichten in ‘de media’ die ons de indruk geven dat het rijk van de klimaat- en energievrijheid met wind en zon nakend is. Tien jaar na hun startperiode zitten beide technologieën in het lineair stijgende gedeelte van de te verwachten sigmavormige groeicurve. Ze hebben dus nog groeipotentieel (zie het Global Status Report van Renewables 2021). In de media krijgen ze veel krediet want er zijn gouden zaken te doen. Maar de resultaten zijn niet zichtbaar waar je ze als burger verwacht. Niet in de energiefactuur, en niet in de afname van het gebruik van fossiele brandstoffen.

    Staat u ons toe even stil te staan bij deze evoluties.

    Weerbarstige realiteit

    ‘Duurzame bronnen genereren de helft van de Chinese elektriciteitsproductie’, schreef Business AM recent, met een suggestieve foto van potente zonnepanelen boven het artikel. China leidt de zonnepanelen-dans, dus in dat land verwacht je resultaat. En resultaat drukt zich uit in cijfers. Volgens data-expertisebedrijf Bloomberg bestond de Chinese elektriciteitsmix in 2021 voor 2,2% uit zon en voor 7% uit wind. Maar in de totale ‘energiemix’ van het land zijn de waarden voor zon en wind van de grootteorde van de grootteorde van 1%! De hoera-mededeling slaat dus nergens op. China heeft meer dan honderd kerncentrales erbij tegen 2030, en de rest van Azië (vooral India) volgt. Zo groot is het vertrouwen in hun zonnepanelen dus ook weer niet!

    Dat vermelde IEA-agentschap schrijft letterlijk enkel dat de groei van zonnepanelen en windturbines groter is dan ooit tevoren. Die groei, dat is niet de grootte

    Nieuws webstek Business AM meldt op 2 december 2021: ‘Hernieuwbare energie volgend jaar groter dan fossiele en nucleaire brandstoffen samen.’

    ???????

    Ze citeren zowaar een rapport van het Internationaal Energie Agentschap, IEA. Een hoera-mededeling die zelfs een leek de wenkbrauwen moet doen fronsen, want het wereldwijde statistiek portaal Our World in Data meldt: 89% is fossiel plus nucleair, 2,2% wind en 1,1% zon. Dat vermelde IEA-agentschap schrijft letterlijk enkel dat de groei van zonnepanelen en windturbines groter is dan ooit tevoren. Die groei, dat is niet de grootte.

    Hoera-berichten over elektrificering

    Het tijdschrift Auto55 meldt eerlijk dat de media overstelpt worden met hoeraberichten van het type ‘geëlektrificeerde auto’s hebben een historische doorbraak gerealiseerd en bereiken voor het eerst een niveau dat vergelijkbaar is met dat van dieselwagens.’ Auto55 merkt terecht op dat zowat alles wat een of ander Li-ion-batterijtje in zijn auto heeft zitten, als ‘geëlektrificeerd’ wordt geklasseerd. Volgens informatieplatform eGear maken volledig elektrische personenwagens slechts 0,69% van ons wagenpark uit!

    ?????????????

    De CEO Karl McGoldrick van het bedrijf LionVolt denkt dat de verbeterde batterijen van zijn bedrijf ook in vrachtvervoer en in vliegtuigtransport toepasbaar zullen zijn. Als elektro-chemicus heb ik alle respect voor LionVolt, maar je moet realistisch blijven. Lijnvluchten en zwaar goederentransport zit te onrealistisch ver boven het ontwikkelings potentieel van batterijen.

    Zonne-energie opbrengst in woestijn

    Anderzijds is het vrij stil in de media rond de zonne-energieopwekking in zonovergoten Afrika. In Marokko staan de grootste op zonne spiegels gebaseerde installaties ter wereld. De Marokkaanse Noor-installatie levert nog stroom, maar verbruikt gigantisch veel water. Ze maakt alleen extra woestijn bij. De installatie is een financiële flop voor Marokko. Een analoge installatie benoorden Las Vegas, Crescent Dunes, startte in 2015, en stopte in 2019 met een stevig ‘Chapter 14’-bankroet.

    Het goede nieuws is dat zonnepanelen goedkoper zijn dan zonnespiegels. In de Sahara heb je genoeg aan 1000 km2 zonnepanelen (31,6×31,6 km) om energie op te wekken teneinde Europa van elektriciteit te voorzien. Maar over Afrikaanse wind- en zonne projecten zijn de hoera-berichten verdacht schaars, wat erop wijst dat investeringen in deze projecten om technologische en/of geopolitieke redenen niet meteen aantrekkelijk zijn. Of toch?

    Oman, ook in de zonnige woestijnzone gelegen, biedt mogelijkheden. Waterstof productie (H2) via omzetting van water tot waterstof en zuurstof, met elektriciteit afkomstig van zonnepanelen, bijvoorbeeld. ‘Groene waterstof’, dus. Ja, we hadden dus een belangrijke afvaardiging (koningshuis, minister van Energie…) nodig voor het waterstof project in samenwerking met Oman.

    Weinig vooruitgang

    Maar het toepassings gebied voor de burger (huisverwarming, elektriciteit, vervoer) moet niet te optimistisch voorgesteld worden. Een brandstof cel-batterij met waterstof voor een auto, bijvoorbeeld, heeft platina nodig. En platina is duurder dan goud. Waterstof is wel een belangrijk begin product voor de chemische industrie, vooral om ammoniak en methanol te produceren. Het eerste is een vertrekpunt voor kunstmest, het tweede voor polymeren. En hier zit Antwerpen midden in een van de belangrijkste chemieregio’s ter wereld, met grote Vlaamse werkgelegenheid. Ook de metallurgie kan waterstof gebruiken. En het groene goud kan naar Zeebrugge verscheept worden. Een interessante piste dus, met eerder industriële impact.

    in vergelijking met de nucleaire energie transitie van eind vorige eeuw boeken we geen vooruitgang op het gebied van elektriciteitsprijs of comfort voor de burger

    Dus in vergelijking met de nucleaire energie transitie van eind vorige eeuw boeken we geen vooruitgang op het gebied van elektriciteitsprijs of comfort voor de burger. Ook de mondiale CO2-uitstoot versnelt omdat energie uit zon en wind, ondanks haar groot commercieel succes, energie uit fossiele bronnen niet doet afnemen (zie de wereldenergiemix). Daarvoor is de vraag naar energie te groot en fossiele brandstof te succesvol. Het bnp (en het inkomen) stijgt — we krijgen meer materiële zaken, dus we hebben meer energie nodig.

    De factoren populatie en techniek

    En de populatie grootte (de ‘p-factor’) neemt toe, ook in België. En laten dat nu net de twee belangrijkste factoren zijn die de hoeveelheid CO2 doen stijgen en de bio-diversiteit doen dalen. De ‘p-factor’ is voor Greenpeace, en dus voor Groen, een foute factor die is ingevoerd door ‘de witte man’. Dus zien ze die als een constante, maar dat is-ie niet. Zij rekenen op de ’t-factor’, technologie, om het tij te doen keren. Zoals boven beschreven is die t-impact voor wind en zon te gering.

    Het is niet zo moeilijk om het inkomen en de bevolking te doen stijgen. Maar om tegelijkertijd de natuur en de bio-diversiteit in stand te houden om zelf niet ten onder te gaan, is andere koek

    De mondiale verschuivingen van het bnp (en het inkomen) zijn schitterend in één beeld gebracht door wijlen Hans Rosling. Er zijn vele websites aan gewijd, bijvoorbeeld in punt 5 van volgend verslag, de Rosling-grafieken. Hierin is duidelijk te zien dat China de westerse wereld (onder andere de EU en de VS) versneld aan het inhalen is qua bnp en inkomen per capita. Ook de rest van de wereld schuift mee aan tafel, en daarvan stijgt het aantal gestaag naar tien miljard zielen. Het is niet zo moeilijk om het inkomen en de bevolking te doen stijgen. Maar om tegelijkertijd de natuur en de biodiversiteit in stand te houden om zelf niet ten onder te gaan, is andere koek.

    Luc Nagels

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Van ‘een wind laten’ gesproken. Me dunkt dat ik zelf in deze totaal onaangekondigde warme lentelucht de geur snuif van tussen de billen van Vetklompje Myriam Alamcy (Groen), gedomineerd in ieder geval echter door het luchtje uitt de broekspijepn van Nollet (Agalev)….

     Wat mij het meest ergert, ja zelfs haasr doet kotsen, is de valse medeplichtigheid van al dat Hoeranlisen Gespuis. Groene energie is de toekomst! Dat zijn geen Blauwe Bloempjes, maar groene stinkzwammen.

    Maar wat wilt U !? Wienns brood men eet, diens woord men spreekt.

    Noteer gratis volgende kleine voorspellende Waarzeggerij, liefste Lezer. Als het ooit berwaarheid wrdt, dat 29% + 26% ons een nieuwe ditmaal correcte correcte Vlaamse Regering geven, dan krigen we binnen de 24 uur geen enkele gazet meer te zien op de lege toonbaken van de krantenwinkels. Wat daar wel nog (voor korte tijd) daar te koop zullen zijn, zijn anticonceptiva, drugs, narcotica & alcohol.

    Geef an de Nieuwe Regering alleen de tijd om die dingen in het Staatsblad Nieuwe Versie te krijgen.

    Een Gouden Tijd dus vor échte Journalisten. De schrijven onder de letters AVV-VVK…..

    *

    Digithalys

    11-02-2022, 16:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500469 – OVER PAKBODEN-MORAAL UIT DE OERTIJDEN TEGENOVER DE NIEUWE DIGITALE WERK-PLATVTMMEN VAN DE TOEKOMST

    .

    DONDERDAG 10 FEBRUARI 2022

    *

    NA RGEN KOMT ZOONESCHIJN

    *

    Vandaag is het precies 205 dagen geleden dat ik hier – ziek als een hond - als een afgedankte leeg gepluimde sloef in dit Ouwe Peekeshuis ben terecht gekomen.

    Het is daarenboven prrcies 41 dagen geleden dat ik, na 28 jaar samenzijn, verbonden voor God en de mensen, dat ik ,nog iets hoorde van zij die al die jaren niet alleen ‘mijn zorgen deelde’, maar ze ook voorkwam. Die leeft nu (alleen?), wordt gezegd, zo wat vijf kilometer verder.

    Mensen ontmoeten elkaar, bomen niet. Echt waar?*

    Natte droom van ieeer vabonder

    *

    500469 – OVER PAKBODEN-MORAAL UIT DE OERTIJDEN TEGENOVER DE NIEUWE DIGITALE WERK-PLATVTMMEN VAN DE TOEKOMST

    *

    De lockdowns veroorzaakten agressie, eenzaamheid, verstrooidheid, fysieke klachten, depressies, machteloosheid en verlies van optimisme

    *

    I N H O U D

    Het is sterker dan mezelf, maar als – lang geleden, zeer alng geleden, gewezen (klein begonnen) druk bezette Expert-Boekhouder heb ik bij de clintèle groot en klein, in de loop der jaren, met 40 jaar ervaringg, veel te doen gehad met dat soort klaplopers. Zelden of nooit er oit ene tegengekomen met gezond verstand…. Allemaal gehersnespoelde dwang neuroten.

    Mijn diepe mening?

    Vakbonden, althans in den beginne, waren een noodzakelijk kwaad. Ze hebben dus – Voltooid Verelden Tijd - bij tijd en wijle goed werk geleverd. Maar sedert tot zowat de jaren ’80 is in dit Kloteland deze soort van de aarbdem verdwenen.

    De zeldzame uitzonderingen bevestigen de regel.

    -

    Of deze evolitie iets te zien heeft m et de tiijdelijke hofmakkering van de Lachtaartisten, of daar iets mee te maken heeft? Ik vrees het. Één alleeenstaande slechterik voelt zich iinderdaad veel veiliger als die met z’n tweeën zijn…

    Neem nu als voorbeeld het Mecjels Wereldwdonder van mini-formaat dar t zichzekf lgraag in het zionnetje zet. Want zon en zomer: dat zouden in princiepe twee haden moeten zijn op één spannend dikke buik.

    Overtuig u daarvan bij De Tijd, hieronder.

    De Oud Testamentische Profeet Josué deed de zon stilstaan, Somers wil de bodemvaste weerzkereheid biedend e vooruutgang stopztten. Om, in het voortitzocht van de komende Verkiezingen, zijn grasgroene spitsbroeders ’n genoegen te doen? Wat, in geval dat, volgens de peiligen, dezen niet eens meer de kesdrempel zouden halen, echt voor het VOORUUTiziende Bartje, de zoveelste politieke tegenvaller zou zijn.

    Of zou die – zie weerzal de peiligen – in de valsse hoop leven om na de volgende verkiezinen, terug richting VOLKLSUNIE, de ware schaapstal terug te jeren…. Daar waar het ooit met die fantastische broodwinning allemaal begon…

    -

    Al is die Mevrouw

    Madhloum, de ex-woordvoerster van de Open Vld, misschien nog een betere optie. Want Bartje heeft met dat soort Antwerpse immigtés nen speocialen band.

    Zie TSCHELDT hieronder….

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    PAKJE KOMT ZO

    *

    Vier maanden na het moeilijk bereikte begrotings akkoord heeft PS-voorzitter Paul Magnette nog maar eens via de media een bommetje gelegd onder Paarsgroen+, nu in de besprekingen over de arbeids hervorming. Na de – ook al nog niet besliste – kernuitstap wil Magnette nu ook een e-commerce uitstap.

    Nadat onze middenstand jaarlijks al 5 miljard omzet verliest door de e-commerce trein gemist te hebben, met dank aan Kris Peeters en de vakbonden, riskeert dit land nog verder achteraan te lopen in de vaart der volkeren. De bedrijven die Peeters & Co destijds hebben weggejaagd, hebben hun depots ondertussen aan de overkant van de grens neergezet en zullen zeker niet terugkomen als ze Magnette bezig horen. Die wil ‘echte winkels en bruisende steden’ maar dat kan alleen als die winkels in staat gesteld worden te concurreren met het buitenland. Dat betekent geen en/of- maar een en/en verhaal: winkels die tegelijk ook webshops hebben. Dat is een evolutie die niet meer terug te draaien is, evenmin als de rest van de digitalisatie en automatisering.

    Dat Magnette met zo’n voorstel afkomt past in het kader van de druk die zijn partij ondergaat vanwege de communisten van de PTB. E.e.a. maakt dat Wallonië steeds linkser (én armer) wordt en het verschil met Vlaanderen alleen maar groter.

    ---

    Ondertussen blijkt de PS van Magnette zelf een webshop te hebben, waarlangs die allerlei partijspullen te koop aanbiedt. Het klassieke verhaal: luister naar mijn woorden, maar zie niet naar mijn daden.

    -

    Tenslotte dank ik de lezers die me hebben gelukgewenst met mijn 5.000ste blog en mijn verjaardag. Dat leuk gedichtje van Bertie heeft al de ronde van de familie gedaan.

    MILJOENENFONDS VOOR BETONSTOP IN DE MAAK

     

    Vlaams minister van Lokale Besturen Bart Somers. ©Photo

    Die loense blik met nergeslagen ogen: typisch voor nen in het geld zwemmende kontdraaier

    *

     

         Politiek & Economie België Vlaanderen

    Vandaag om 01:00

    *

    Voor het eerst ligt een concreet voorstel op tafel om de betonstop te financieren. Bevoegd Vlaams minister Bart Somers (Open VLD) wil daarvoor een fonds opzetten. De kosten blijven behapbaar voor Vlaanderen en gedupeerde grondeigenaars worden volledig gecompenseerd, zegt hij aan De Tijd.

    De bouwshift - zoals de betonstop vandaag heet - moet de open ruimte in Vlaanderen vrijwaren. Terwijl onze regio al een Europese koploper in ruimte-beslag is, wordt dagelijks nog altijd 5,1 hectare open ruimte ingepalmd voor menselijk gebruik. De kwestie staat al jaren - sinds de regering-Bourgeois - bovenaan op de politieke agenda, maar raakte nog niet beklonken omdat een miljarden factuur dreigt.

    De Vlaamse meerderheidspartijen Open VLD, CD&V en de N-VA maakten in 2020 de afspraak om lokale besturen aan het roer van de bouwshift te zetten. Alle woon-uitbreidings gebieden, gronden die gemeenten kunnen aansnijden bij een tekort aan bouwgrond, werden onder een stolp geplaatst. Alleen de gemeenteraad kan beslissen of hij die grond laat aansnijden of omzet naar natuur- en landbouwgebied, waarop definitief niet kan worden gebouwd.

     

    2,7 miljard

    kostprijs

    Aan de plannen van Vlaams minister Bart Somers hangt een prijskaartje van 2,7 miljard euro. Experts berekenden dat de bouwstop in het slechtste geval 31,5 miljard euro zou kosten.

    Als dat gebeurt, moet het waardeverlies - verrekend tegen de volledige marktwaarde - uit de gemeentekas betaald worden. Omdat de regering daarvoor geen financiering uittrok, vreesden experts dat 20 jaar geen grond zou worden omgezet. De factuur zou de Vlaamse regering pas in 2040 voorgeschoteld krijgen.

    Daan Bleus

    DIGITALE ECONOMIE LEIDT TOT SOCIALE DISRUPTIE

    **

    Analyse - 10/02/2022 Paul Becue

    *

    We zitten volop in de transitie naar een digitale wereld, en dat zal nog een tijdje duren. Het is echt begonnen in de jaren ’90, en we kunnen ons afvragen of we al halfweg zijn. De digitalisatie heeft wel al geleid tot het verminderen of verdwijnen van een aantal activiteiten. De post ziet haar briefverzendingen ieder jaar spectaculair dalen, terwijl de pakjes afhandeling sterk stijgt.

    Voordeel is dat er minder papier wordt verbruikt. Het is wel nadelig voor de winkels in de retail: velen hebben reeds hun deuren moeten sluiten, terwijl online winkels als Amazon en Bol.com fantastische zaken doen. Corona heeft dit proces trouwens versneld.

    Zelfstandige of werknemer?

    Maar ook de klassieke sociale verhoudingen komen op de wip te staan doordat de digitalisatie gepaard gaat met nieuwe zakenmodellen, waarbij de tewerkgestelden zelfstandigen zijn. Het laatste jaar kwamen het Britse Deliveroo (maaltijdbezorging) en het Amerikaanse Uber (taxidienst) regelmatig in het nieuws omdat er een onzekerheid is over het statuut van de mensen die er werken. Zijn het zelfstandigen of werknemers in loondienst?

    Er werden zowel in binnen- als buitenland reeds diverse juridische twisten uitgevochten, maar er is geen eensluidend antwoord. Om die reden heeft de Europese Unie (EU) trouwens een nieuwe richtlijn voorgesteld om daar enigszins een lijn in te trekken.

    Apps

    In wat volgt concentreren we ons vooral op Deliveroo en Uber, die je gemakkelijk kan bedienen met de app op je smartphone. Mijn zoon bijvoorbeeld doet graag een beroep op Deliveroo. Toen de restaurants moesten sluiten gedurende de lockdowns waren de ‘take aways’ en de koerierdiensten als Deliveroo een interessant alternatief voor de horeca om toch nog inkomsten te verwerven.

    de vakbonden zijn om ‘gebruikelijke redenen’ niet zo gelukkig met deze evolutie

    Uber is een online taxidienst waar particulieren met een eigen wagen voor werken. Het is voor de consument heel gemakkelijk: of je nu in Moskou of Lissabon bent, je kan overal op Uber op een gebruiksvriendelijke manier een beroep doen. Je ziet op de app hoeveel wagens er zijn, hoelang je moet wachten en wat de prijs is. Alles wordt verrekend via de kredietkaart die reeds geregistreerd was. Maar de vakbonden zijn om gebruikelijke redenen niet zo gelukkig met deze evolutie.

    Onvoldoende sociale bescherming

    Als zelfstandigen hebben de chauffeurs van Uber en de maaltijdbezorgers van Deliveroo (en andere soortgelijke bedrijven zoals Uber Eats) een onzeker statuut en genieten ze weinig sociale bescherming. Maar volgens de vakbonden gaat het om schijnzelfstandigheid. Ze beweren dat de platformen in feite hun mensen bijsturen en begeleiden via allerlei algoritmen. Daardoor zijn het in feite werkgevers die vakantiegeld, ziekteverlof en pensioenen zouden moeten uitbetalen. De koeriers zouden in die optiek ook een minimumloon moeten krijgen, wat de kost voor de platformen sterk kan doen opdrijven.

    Juridische disputen

    Verschillende rechters in het buitenland, zoals bijvoorbeeld Nederland en Spanje, hebben zich reeds over de kwestie uitgesproken, en bevestigd dat het in feite om schijnzelfstandigheid gaat. Het was dus een grote verrassing wanneer de arbeidsrechtbank van Brussel eind 2021 besliste dat Deliveroo mag werken met zelfstandige koeriers en ze niet in loondienst moet nemen.

    De rechtbank erkent dat er specifieke criteria zijn, zoals de economische afhankelijkheid, die kunnen doen vermoeden dat er sprake is van een arbeidsovereenkomst. Maar dit geldt niet voor de algemene criteria zoals de mate waarin iemand vrij is om te kiezen wanneer men werkt.

    De Brusselse arbeidsrechtbank acht het ook onvoldoende bewezen dat het Deliveroo-algoritme de koeriers controleert en zelfs sanctioneert

    Het vonnis geeft aan dat de meerderheid van de koeriers uitdrukkelijk als zelfstandige wil werken, dat ze de vrijheid hebben om in te loggen wanneer ze dat willen en dat er geen hiërarchische relatie bestaat met Deliveroo. De Brusselse arbeidsrechtbank acht het ook onvoldoende bewezen dat het Deliveroo-algoritme de koeriers controleert en zelfs sanctioneert.

    Uber: idem

    Bij Uber doen zich dezelfde discussies voor. Maar hier bieden de klassieke taxichauffeurs veel weerstand omdat ze zich bedreigd voelen in hun bestaan. Dit heeft vooral in Brussel geleid tot aberrante toestanden.

     

    Een arrest van het Brusselse hof van beroep had in november 2021 geoordeeld dat de 2000 Uber-chauffeurs de Brusselse taxiwetgeving overtraden, en het legde zelfs dwangsommen op. Het Uber-platform werd dan ook gesloten. Op 10 december keurde het Brusselse parlement evenwel een overgangs regeling goed waardoor de Uber-chauffeurs opnieuw taxiritten mochten aanbieden in de hoofdstad, mits aan een aantal voorwaarden werd voldaan. Ze moesten ten laatste begin 2021 reeds een vergunning hebben aangevraagd, en de ritten moeten vooraf via het platform besteld zijn. Onderweg klanten oppikken is dus uit den boze. De chauffeurs moeten ook kunnen bewijzen dat ze dit werk gemiddeld 20 uur per week doen en dat het hun hoofdberoep is.

    Desondanks ging Uber naar de Raad van State omdat de regeling niet geldt voor chauffeurs met een Vlaamse of Waalse licentie.

    Initiatief Europese Unie (EU)

    Omwille van deze tegenstrijdige visies heeft de EU het initiatief genomen en heeft ze op 9 december 2021 daaromtrent een nieuwe richtlijn voorgesteld. De Commissie vermoedt dat er ongeveer 28 miljoen Europeanen in de EU voor een digitaal platform werken, en dit zou tegen 2025 stijgen tot 43 miljoen. Negentig procent van hen zou werken als zelfstandige. Het voordeel voor het platform is dat ze erg flexibel kunnen ingezet worden, contracten van korte duur hebben en ze betaald worden per afgehandelde taak. Maar er is dus geen sociaal vangnet.

    Het Europees Parlement had reeds op 16 september 2021 een resolutie aangenomen over eerlijke arbeidsvoorwaarden, rechten en sociale bescherming voor platformwerkers, en dan specifiek voor de nieuwe vormen van werkgelegenheid die gekoppeld zijn aan de digitale ontwikkeling. De voorgestelde Europese richtlijn gaat daar verder op in en staat toe dat de platformen zoals Deliveroo en Uber met zelfstandigen mogen blijven werken. Maar de bewijslast wordt omgekeerd in het voordeel van de tewerkgestelden. Tot nu toe moesten de koeriers of chauffeurs zich tot de rechtbank wenden als ze werknemersrechten wilden verwerven. Door de richtlijn worden ze in de toekomst in eerste instantie als werknemers beschouwd, en is het aan de platformen om aan te tonen dat het wel om zelfstandigen gaat. Volgens CD&V zouden tot 5,5 miljoen Europeanen zo van een betere sociale bescherming kunnen genieten.

    Criteria

    Volgens de nieuwe richtlijn is een platform een werkgever als de arbeidsrelatie in de praktijk voldoet aan twee of meer van de volgende criteria:

    -het platform bepaalt de beloning van de werkende,

    -het platform stelt eisen aan het uiterlijk van de werkende (hij moet bijvoorbeeld een uniform dragen),

     

    -het platform monitort de prestaties van de werkende via digitale middelen,

     

    -het platform bepaalt de werktijden,

     

    en het platform beperkt de mogelijkheden van de werkende om voor anderen te werken.

    Met deze definitie sluit de Commissie aan op een uitspraak van de Nederlandse rechtbank in Den Haag. Die oordeelde in september 2021 dat de taxi-app Uber zijn chauffeurs in dienst moet nemen, omdat zij rijden onder ‘modern werkgeversgezag’ via de app. De werkende is daarbij afhankelijk van het systeem: de app bepaalt de werktijden en beloning, platformwerkers kunnen niet onderhandelen over tarieven en voorwaarden. Dit is ook zo bij Deliveroo.

    Algoritmen

    De richtlijn bevat bovendien extra bescherming wanneer de digitale platformen werken op basis van algoritmen door het vergroten van de transparantie. Men wil zo alle werkenden (werknemers en ook zelfstandigen) beschermen. Deze transparantie moet het mogelijk maken om de naleving van de arbeidsvoorwaarden bij algoritmisch beheer te monitoren.

    Daaraan gekoppeld wordt er voorzien in een recht om geautomatiseerde beslissingen aan te vechten (bv. als een koerier/chauffeur een slecht rating bekomt), in een menselijke follow-up van geautomatiseerde besluiten en in een verbod voor het verzamelen van persoonsgegevens die niet rechtstreeks verband houden met het werk.

    Reactie platformen

    De digitale platformen zijn natuurlijk tegen het voorstel. In opdracht van Deliveroo had het onderzoeksbureau Copenhagen Economics aangegeven dat de meerderheid van de koeriers en de chauffeurs zouden stoppen omdat:

     

    -twee derde van hen vindt flexibilteit de belangrijkste reden voor dit soort werk;

    -drie kwart doet het als een bijverdienste.

    Maar de platformen zullen toch water in de wijn moeten doen, en toch meer mensen in loondienst moeten nemen. Het speelveld moet voor iedereen gelijk zijn, en de arbeidswetgeving moet gerespecteerd worden. In België heeft Deliveroo zich al enigszins aangepast doordat het sinds 2018 werkt met het koeriers die onder het statuut van de deel-economie werken, waardoor slechts 15 % zelfstandig is.

    De deel-economie omvat een gunstig fiscaal regime: inkomsten verdiend via een erkend online deelplatform gelden als een divers inkomen en worden zo belast aan een apart tarief van 20%, dit tot een bedrag van 5.100 euro bruto per jaar (daarboven ben je zelfstandige waar je wel snel aan kan komen; cijfer inkomsten 2017). De belasting aan 20% wordt ook slechts berekend op de helft van het aangegeven brutobedrag, aangezien er standaard 50% forfaitaire kosten worden afgetrokken.

    België kan niet wachten

    Ondanks deze voorgestelde richtlijn kan België niet wachten, en de minister van Werk Dermagne (PS) wil ook reeds optreden. Nochtans zou het beter zijn de finale richtlijn af te wachten, en dat de uitvoeringswetgeving in België daarop toe te spitsen. Het zou veel efficiënter zijn. Te meer daar het Belgische voorstel in de grond niet veel afwijkt van het Europese: het vertrekt ook van een ‘weerlegbaar vermoeden’ van arbeids overeenkomst.

    Ondertussen doet het Nederlandse bol.com over de grens zeer goede zaken in België omdat Nederland nachtwerk toestaat

    Maar binnen de Vivaldi-regering ontstaat daar natuurlijk weer een polemiek over: de Franstalige liberalen (MR) vrezen dat de platformen zullen verdwijnen. Daardoor wordt echter de nieuwe federale arbeidsdeal geblokkeerd, die tot doel zou moeten hebben om de ganse arbeidsmarkt te moderniseren. Het zwaarste dossier daarbij is dat van het avondwerk tussen 20 en 24 u. in de e-commerce. Voor de socialisten moet dit een uitzondering blijven, terwijl de liberalen wensen dat men veel soepelder moet optreden. Ondertussen doet het Nederlandse bol.com over de grens zeer goede zaken in België omdat Nederland nachtwerk toestaat.

    Kansen, zoals Deliverect

    Het voorstel van de EU is lovenswaardig. Het is beter dat er voor gans Europa een zelfde regeling geldt. België zou hier beter op wachten. De platform economie is echter vetrokken, en dit brengt ook op andere vlakken voordelen en kansen met zich mee. De Gentse start-up Deliverect kreeg bij een nieuwe kapitaalronde eind januari een waardering van 1,4 miljard USD mee, en werd zo reeds 3,5 jaar na haar ontstaan de vierde Belgische unicorn (waardering van boven 1 miljard USD).

    icorn (waardering van boven 1 miljard USD).

    Deliverect is gespecialiseerd in software voor restaurants, waarmee deze een betere link kunnen leggen tussen de afhaalplatformen, de koeriers en de eigen keuken. Zo kan het restaurant met die software weten wanneer de koerier (van bijvoorbeeld Deliveroo) er zal zijn, en plannen wanneer de maaltijd klaar moet zijn. Reeds 20.000 restaurants in 30 landen doen zo een beroep op de software van Deliverect.

    Paul Becue

    Deliverect is gespecialiseerd in software voor restaurants, waarmee deze een betere link kunnen leggen tussen de afhaalplatformen, de koeriers en de eigen keuken. Zo kan het restaurant met die software weten wanneer de koerier (van bijvoorbeeld Deliveroo) er zal zijn, en plannen wanneer de maaltijd klaar moet zijn. Reeds 20.000 restaurants in 30 landen doen zo een beroep op de software van Deliverect.

    Paul Becue

     

    *

     

    Breaking News

    *

     

    Woensdag 9 februari opnieuw satirisch vuurwerk in de rechtbank

    8 februari 2022 De Ziel

    *

    Zelfa-ik-ben-het-grootste-racisme-slachtoffer-van-de-lage-landen-Madhloum, de ex-woordvoerster van de Open Vld, staat morgen opnieuw in de rechtbank, opnieuw tegenover het satirische magazine ‘tScheldt.

    In eerste aanleg eistte Zelfa Madhloum van ‘tScheldt en partners de verwijdering van enkele satirische artikels. Aangezien Zelfa-ik-zou-graag-BV-zijn-Madhloum in de pers had getrompet dat ze de nieuwe woordvoerster van Lachaert de Leugenaar, Egbert voor de Vrienden, was geworden, had ze in 2021 de schijnwerpers op haar persoon gericht.

    Ze had ook haar indrukwekkende CV doorgegeven aan de Regimepers die uiteraard klakkeloos alles overnam uit het wierookvat van Madhloum. Zo stelde Madhloum een ‘serial entrepreneur’ te zijn. Vermoedelijk om niet onder te moeten doen voor Sihame El Kaouakibi die als ‘serial entrepreneur’ grote furore had gemaakt bij de Open Vld.

    Enig opzoekingswerk van ‘tScheldt toonde aan dat mejuffer Madhloum helemaal geen ‘serial entrepreneur’ was, maar gelinkt kon worden aan 1 bedrijf dat dan nog op zijn zachtst gezegd het niveau van ondernemers-dillentantisme niet was overstegen. Bevreemdend was bijvoorbeeld dat de website van het bedrijf van Madhloum voor een groot deel in het Latijn stond. Voor iemand die ‘woordvoerder’ van een politieke partij werd niet meteen het beste visitekaartje. Het werd een graadje erger toen ‘tScheldt ontdekte dat de 5 namen die Madhloum op haar website had staan als referenties, referenties die haar bedrijf uitvoerig bestoeften, helemaal fake waren. Tiens, een woordvoerster die valse namen uitvindt om zichzelf te bestoefen… opmerkelijk toch, niet?

    Er volgde een satirisch artikeltje over xxxxxxxxx (mag niet geschreven worden van de rechter) Zelfa Madhloum.

    Als door een horzel in haar kont gestoken trok Madhloum met een koppel dure advocaten ten aanval tegen ‘tScheldt en één van haar partners. Omdat de mensen rond ‘tScheldt dachten dat er geen enkele rechter in de wereld zou zijn die dergelijke satirische artikels over xxxxxxxxxxx Madhloum zou verwijderd willen zien, had ‘tScheldt geen advocaten naar de rechtbank gestuurd. Een medewerker van ‘tScheldt was aanwezig om in mensentaal uit te leggen dat de satirische artikels over Madhloum in ‘tScheldt vielen onder de vrije meningsuiting en geen onwaarheden bevatten.

    Is dat even verkeerd uitgedraaid.

    De rechter had op de zitting een persoonlijk onderonsje met Madhloum aan haar bureau zonder de medewerker van ‘tScheldt uit te nodigen om inzage te geven in wat Madhloum op haar gsm persoonlijk aan de rechter liet zien.

    De rechter werd daarop gewraakt.

    Maar een rechter kan alleen gewraakt worden door een advocaat met 10 jaar aan de balie op de teller.

    De wraking werd afgewezen, waarna ‘tScheldt en partners door de rechter werden veroordeeld de artikelen over Madhloum te verwijderen. Niet alleen dat, ‘tScheldt mocht ook in de toekomst niet meer over Madhloum schrijven. Zoiets heet preventieve censuur in landen die nog niet verworden zijn tot een dictatuur. Of landen die nog niet door Open Vld-acolieten achter de schermen worden gestuurd in een bepaalde richting die niet goed is voor het volk, maar wel voor henzelf.

    Anyway…. ‘tScheldt en partners gingen in beroep.

    Het beroep vindt morgen plaats.

    U bent allen welkom op het feest van de satire en de vrije meningsuiting. De rechtbank heeft koffie, thee en koekjes voorzien.

    Details

    9 februari 2022

    Hof van Beroep Antwerpen, Kamer B8 – E2

    Waalsekaai 35A

    2000 Antwerpen

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Over Kinder & Taalverkrachters.

    Verhullend woordgebruik om de bevolking in slaap te sussen….

    Voorbeld. Viespeuken die hun poten niet kunnen thuishouden –allemaal uit dezelfde progressieve Groen-Linxkse Heok, worden ‘verdacht van grens-overscrhijdend gedrag’.

    Ze zijn dus even naar het buitenladn geweest.

    Viespeuken –m/v pf hrr-gegenderden – ‘anders geaarden – bnormalen dus; die beurrteli,gs elkaar als gitenbokken bespringen en bepotelen, zijn oververtegenwoordigd in Het Openbaar leven en inb de Media. Om zo te zeggen als voorbeld gesteld voor zonze opgoeiiende jeugd.

    Een normaal gezin, moeder en vader met kinderen? Die horen eerder thuis in Bokrijk. Zodat er plaats vrikomt voor horden ’Nieuwkomers’ uit alle mogelijke woestijnlanden die zich dan op onze kosten weelderig in alle soorten ‘Leeflonen’ kunnen wentelen.

    -

    En dat de veel te weinige gevangenissen waarvan er al zoveel zijn, overvol zitten….

    Waar er op matrassen , op de vloer van de cellen moet geslapen worden. Promiscuïteit en geslachtsziekten zijn er scherijg en inslag. Heun scheruing en insteek….

    Aanleg van nwieuwe wegen voor sociale woonwijken, de Oosterweel Verbinding, het zogenaamde beton verbod voor nieuwe industriegebieden wordt bouwshift genoemd. Tot de autochtone Jan Modaal en zijn Lisa na verloop van tijd tot de vaststelling komen dat ze een ongeswenste soort zijn in eigen land.

    *

    Digithalys

    11-02-2022, 09:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500468 – HOE DIT KLOTELAND VAN VIVALDISTTEN NA EEN GRONDIGE OPRUM-BEURT, OOIT NOG WEER OP ZIJN POTEN KRIJGEN

     

    DINSDAG 8 FEBRUARI 2022

    *

    500468 – HOE DIT KLOTELAND VAN VIVALDISTTEN NA EEN GRONDIGE OPRUM-BEURT, OOIT NOG WEER OP ZIJN POTEN KRIJGEN

    *

    De lockdowns veroorzaakten agressie, eenzaamheid, verstrooidheid, fysieke klachten, depressies, machteloosheid en verlies van optimisme

    *

    I N H O U D

    Hier volgen ’n reeks persoonlijke vragen die misschien bij DOORBRAAK eerstdaags ook aan bod zullen komen. Als tenminste die ondertussen maar niet al lang gecensureerd & verboden werden. Om aldus tot het einde van deze dictatruur onder de korenmaat te blijven steken…

    Mijn suggestie, zomaar gratis ter bezschikking gesteld voor latere en dus betere Overheden? Die tweede identiteitskaart CFT was niet eens nodig. Doet mij trouwens denken aan de Duitse SD, de Sichterheitsdienst uit de Bezettingsjaren. Met, naast de evidente persoonlijke gegevens, zoals de medische, ook de gevolgde religie, poltieke overtuging, (toch nooit nen Blokker!?) link met bankrekening en kassa-uitgaven om het even waar en wanneer. Alles klaar voor fiscale controle op…Uw inkomen en contrrole op de kasontvangsten van de destbtreefffende hadelseaaken…

    Ook plaats op die chip te voorzien voor Uw seksuele voorkleur(en), strafdossier, enz, enz.

    Kortom: dat CFT-ding zouden de ogen en de oren worden/zijn van de horden Big Brother Ambtenaren van deze misdaadigeregering van Vivaldisten…

    Noteer dus dat de noodzakelijke Corona gegevens evengoed op ieders gewone Identiteitskaart konden zijn aangebracht, om globaal te worden gesystimatiseerd bij weeral ’n ander soort ‘OVERLG COMITÉ teneinde er de ndige beleidsbeslussingen op te kunnen baseren. Na de prik, de notificatie op je IK en echt waar op z”n Hiollands, Klaar is Kees.

    Maar waarom de zaken moielijk – en duur - maken, als het gemajkkelijk – en spotgoedkoop - ook kan?


     

    *

    SCIENSANO GEEFT GEEN EXTRA GEGEVENS VRIJ: ‘WE ZITTEN OP ONS TANDVLEES’

    *

    coronapass

    **

    foto: ©VRT

    De adviescommissie voor toegang tot beleidsdocumenten is ontbonden, en de directeur van Sciensano slaakt een noodkreet over torenhoge werklast

    Nieuws - 09/02/2022

    *

    De vzw Legal Hearts probeert al geruime tijd bij Sciensano gedetailleerde gegevens over de aard van de corona pandemie te verkrijgen. Zonder gevolg. Openbaarheid van bestuur blijft voorlopig zonder betekenis. Sterker nog: de regering heeft in 2021 nagelaten om de bevoegde adviescommissie te herbenoemen. Al verstopt Sciensano zich daar niet achter. ‘We zitten gewoonweg op ons tandvlees. Dit is geen kwade wil’, zegt directeur Christian Léonard.

    Legal Hearts is een groepering juristen die gedupeerden van coronamaatregelen bijstaan met advies. Omdat de Belgische maatregelen zo zwaar inhakken in de relatie tussen burger en overheid, wil de vzw dan ook een zo diepgaand mogelijk inzicht hebben op het verloop van de epidemie in België.

    Daarom probeert de vzw al sinds november een hele rist gegevens op te vragen, niet alleen over Covid en de covid vaccinaties, maar ook over de griepgolven van de voorbije jaren, om de vergelijking te maken. De vzw wil ook nagaan of de uitspraken van bijvoorbeeld coronacommissaris Pedro Facon over de door niet-gevaccineerden veroorzaakte zorglast, feitelijk wel juist zijn. Via een aangetekend schrijven vroeg Legal Hearts in november 2021 bij Sciensano dan ook het volgende op, zich beroepend op de wettelijk gegarandeerde openbaarheid van bestuur in België:

    -De griepcijfers van 2008 tot 2021, met alle details over leeftijd van patiënten, vaccinatiestatus, aantal sterfgevallen, comorbiditeiten en belasting van de ziekenhuizen

     

    ·       – Details voor de Covidcijfers volgens:

     

                 Leeftijdscategorieën per tien jaar

                 Het aantal vrouwen en mannen

                 Het aantal enkel gevaccineerden, dubbel gevaccineerden, driedubbel gevaccineerden, niet-gevaccineerden, en per vaccinmerk het totaal aantal toegediende doses

               Per ziekenhuis- en ic-opname: het aantal enkel gevaccineerden, dubbel gevaccineerden, driedubbel gevaccineerden en niet-gevaccineerden, en de vaccinatie- en ziektestatus van mensen met gekende comorbiditeiten

           Vaccinatieschade en het Covid-sterftecijfer volgens vaccinatiestatus en per vaccinmerk

                 Het aantal uitgevoerde testen per leeftijdscategorie, en per vaccinatiestatus

                 Alle cijfers die bewijzen dat besmetting na vaccinatie significant afneemt

    Mandaat verstreken

    Omdat het antwoord van Sciensano uitblijft, besloot Legal Hearts een maand later in december een herhaling te sturen, die eveneens zonder antwoord blijft. De vzw besluit daarom een advies te vragen aan de Commissie toegang tot en hergebruik bestuursdocumenten, precies zoals de wet van 11 april 1994 voorschrijft. Deze wet regelt in België op het federale niveau de procedures om bestuurlijke documenten op te vragen.

    Groot is de verbazing van Legal Hearts wanneer zij opnieuw een maand later een onthutsend antwoord krijgen van die adviescommissie. Wij citeren letterlijk: ‘Met ingang van 1 september 2021 is de commissie buiten werking omdat het mandaat van haar leden verstreken is in de loop van juni 2021. (…) De regering heeft op dit ogenblik nagelaten om vervanging te voorzien. Het correct volgen van de beroepsprocedure is evenwel vereist als u eventueel tegen de beslissing over het verzoek tot heroverweging in beroep wenst te gaan bij de Raad van State.’

    ‘Zaak aangekaart’

    Commissiesecretaris Frankie Schram bevestigt telefonisch aan Doorbraak dat de commissie die in België een advies levert inzake openbaarheid van bestuur, inderdaad niet herbenoemd is door de regering-De Croo.

    Schram: ‘We wijzen de regering er al sinds 2020 op dat het mandaat van de leden van de commissie zou vervallen. Toen Sophie Wilmès nog eerste minister was, dus. In 2021 hebben we Alexander De Croo er nogmaals aan herinnerd dat het mandaat van de commissie zou aflopen en dat er nieuwe leden moesten worden benoemd. Wij hebben nooit antwoorden gekregen. Sindsdien is het ook onze verantwoordelijkheid niet meer om de regering daarop te wijzen.’

    ‘Ons engagement is vrijwillig, en niet bezoldigd’, zegt Schram. ‘Je kan van ons niet verwachten dat we langer aanblijven, want dit is niet ons hoofdwerk. Als het mandaat stopt, dan stopt het. De commissie blijft met andere woorden niet doorwerken tot er nieuwe leden zijn.’

    Advies, geen beroep

    Schram wil niet gezegd hebben dat zulks niet goed is voor de openbaarheid van bestuur in België. ‘Als wij als commissie geen advies geven, dan moet er aan de commissie worden voorbijgegaan, en kan de aangeschreven overheid alsnog beslissen om gegevens mee te delen. Als die overheid echter niet antwoordt op een documentsverzoek, dan voorziet de wet dat zulks neerkomt op een weigering om gegevens te delen. Wie daartegen in beroep wil gaan, kan vervolgens naar de Raad van State trekken. Er is dus nog altijd sprake van rechtsbescherming. Wij bij de commissie zijn een adviesorgaan, maar geen beroepsorgaan.’

    ‘Ik zou dus niet zeggen dat de openbaarheid van bestuur ondergraven wordt’, vervolgt Schram. ‘Wij geven dan wel advies als waakhond, maar dat betekent niet dat toegang tot gegevens een automatisme is. Als ons advies gevraagd wordt, gaan wij louter na of de overheid voldoende concrete argumenten gebruikt om toegang tot gegevens te weigeren. Als we advies geven, dan moet de overheid daarmee rekening houden. Op geen enkel moment doen wij een uitspraak ten gronde, maar we proberen wel zo objectief mogelijk een advies te geven. Als de overheid een advies van ons dat voor hen niet gunstig is, naast zich neerlegt, dan zal die overheid ook minder kans maken om voor de Raad van State overeind te blijven wanneer de aanvrager daar naartoe trekt.’

    Hallo Sciensano?

    Met andere woorden: een advies is geen must, maar kan een aanvrager helpen om documenten te verkrijgen van de overheid. Nu de commissie niet meer werkt, is Sciensano nog altijd verplicht om een antwoord te formuleren op de vraag van Legal Hearts. Echter: geen antwoord, is ook een antwoord, zo geeft Christian Léonard, de directeur van Sciensano, toe aan Doorbraak.

    Als ik een officiële aanvraag krijg om bepaalde bestuurlijke gegevens over te maken aan burgers of juristen, dan heb ik het recht om niet te antwoorden. Dat recht is mij voorgeschreven door de wet

    Léonard: ‘Als ik een officiële aanvraag krijg om bepaalde bestuurlijke gegevens over te maken aan burgers of juristen, dan heb ik het recht om niet te antwoorden. Dat recht is mij voorgeschreven door de wet. Verstaat u me echter niet verkeerd: dat is niet de reden waarom ik Legal Hearts niet heb geantwoord. De waarheid is dat het water ons bij Sciensano aan de lippen staat.’

    ‘Kijk, al toen de Covidcrisis begon, had Sciensano 110 voltijdse medewerkers te kort om onze opdracht naar behoren te kunnen uitvoeren. Daarom kunnen we de vele externe aanvragen om informatie niet beantwoorden. We hebben al een dagtaak aan vragen van het kabinet-Volksgezondheid, het Corona commissariaat en het parlement te beantwoorden. De opvolging van verschillende gezondheidsindicatoren in België vergt daarnaast het overgrote deel van onze aandacht, meer dan Covid nog.’

    Griep seizoenen

    ‘Op korte termijn is het eenvoudigweg niet mogelijk om de door Legal Hearts opgevraagde informatie te bezorgen’, aldus de Sciensano-directeur. ‘Ze vragen bijvoorbeeld heel wat historische gegevens over het verloop van de voorbije griep seizoenen. Ik kan niet zomaar op een knop duwen, en deze gegevens tevoorschijn toveren. Misschien hebben we ze ook niet en zitten die cijfers eerder bij de mutualiteiten en de huisartsen.’

    ‘Ik betreur deze situatie. Maar wees u alstublieft bewust van onze prestaties tijdens de voorbije crisis’, zegt Léonard geëmotioneerd. ‘Onze mensen werken in de weekends en de vakanties door, en kunnen nergens hun overuren recupereren. De kabinetten en het Covidcommissariaat vragen ook steeds meer gegevens op om het beleid bij te sturen. Ik moet die zaken prioriteit geven.’

    ‘Geen slechte wil’

    ‘Met de huidige bezetting in crisistijd is het moeilijk om tegemoet te komen aan de openbaarheid van bestuur. Ik betreur dat echt. Zoekt u daar geen slechte wil achter. Maar mijn mensen zijn moe.’

    En hoe gaan we een volgende gezondheidscrisis voorbereiden met deze manier van werken? Ik zie dat niet gebeuren op deze manier

    ‘De aard van de vragen is echt niet het probleem. Ik ben ook een burger, en ik begrijp de drang naar openheid in deze tijden. Na de crisis moeten wij verder besparen, zeker nog tot in 2026. Ik vraag me nu al af hoe we na de crisis alle vragen om gegevens zullen kunnen aanleveren wanneer universiteiten diepgaander onderzoek zullen willen voeren. En hoe gaan we een volgende gezondheidscrisis voorbereiden met deze manier van werken? Ik zie dat niet gebeuren op deze manier.’

    Bij het ter perse gaan, klinkt het bij Legal Hearts dat men zich beraadt over het antwoord van Sciensano. ‘We beslissen later of we naar de Raad van State trekken om alsnog gegevens op te vragen,’ zegt woordvoerder Kristien Luyckx.

    Christophe Degreef

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Het verhaal dat DOORBRAAK hierboven brengt is slechts een microscopisch klein topje van de reusachtigeijsberg van de al-dan-niet opzettelijke ‘fouten’, ‘vergissingen’ of ‘nalatiedhden’ van deze De Croo-Magnon Vivaldi Préhistorie onbekwaamheids specialisten. Allemaal vergoed via astronomisch dure ‘cabinetards’ van maar liefst ZES ‘regeringen’ op de hielen gezeten door een ontelbaar leger van ranzige ???-logen’ die ernaar slaan als blinden naar ’n onvindbaar ei.

    Denk aan de geboden kansen voor lichtzinnig heid om zich on-ingeëent doorheen de Samenleving te wagen. Wat met de pokken-inenting van destijds? De andere 2 pijnlijke spuitjes die elkendeen als kind diende te ondergaan. Ja, dat dateert inderdaad van alng voor de wilde immigratie van volksverhuizingen door ‘anders-gelovigen’

    -

    Denk aan de vaudeville van de ups and downs van het open of gesloten mogen zijn van de Horeca? Van de Ontspanningswereld? Van de sportwereld?

    Dat alles gebaseerd op de pretentie van pseudo-wetenschapers, daar waar de ware experten het land uitgepest werden….

    Denk aan de kosten van de ontelbare vergaderingen op ale denkbare Hoogste Niveaus, die om de ha    verklap tegenovergestgeld meningen en verplichtingen de wereld instuurden… Denk aan de economische schade door de jp-jo van het zogezegde ‘tele-werk‘ en de vele misbruiken daarrond.

    Kortom: denk aan de eerstvolgennde Verkiezingen die er zitten aan te komen Zonder daarbij ‘de (naar beneden toe?) gemanipuleerde Peiligen’ uit het oog tee verliezen.

    29 + 26 = ?????

    -

    Arm Crootje: zonder C4 straks, samen met zijn Italiaans Porno Sterretje, aan de kant geschoven te worden zonder middelen van bestaan….

    Groen, Blauw & CVP onder de kiesdrempel…. De meeste Media & Zenders op of aan de fles….

    Ja Ja, er wachten ons echt echte Vlaamse zonnige dagen… Met den Donald & de Vlad die samen het glas heffen op de gezondheidvan de Navo…..

    *

    Digithalys

    10-02-2022, 15:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    09-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONNEGLOREN EN EEN ZIUCHT VANDE ZIEDENDEN ZEE

    .

    DINSDAG 8 FEBRUARI 2022

    JANTJE ZAG EENS PRIIMEN HANGEN

    O ALS EIDEREN ZO GROOTT….

    *

    500467 – IK BEN GEBOREN UIT ZONNEGLOREN EN EEN ZIUCHT VANDE ZIEDENDEN ZEE

    *

    I N H O U D

    Ere wie ere - en vooral veel lof toekomt. Vandaag is het de beurt vaan Vriend Guvaal. Een echte, zij het bij manier van spreken, Zusterziel. Zie hieronder.

    Slechts in één nekel opzicht ben ik hem de baas, al hab ik daar niet de minste verdienste voor. Hij zegt er 84 te zojn geworden… Ikzelf ben er 86….

    Blijfte t bezien wie er het eerst aan de Meet komt

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    5.000 !

    *

    Dit is mijn 5000Ste    blog bij SeniorenNet sinds ik ermee begon in februari 2005, toen ik op mijn 65ste met pensioen ging. Ik schreef er eerst een paar per week, maar vanaf februari 2006 werd dat er één per dag en dat tot nu, met een paar weken er tussenuit toen ik even met vakantie ging of kennis maakte met het hospitaal.

    Mijn jeugddroom was journalist te worden, maar dat is er nooit van gekomen. Ik schreef wel regelmatig naar kranten en tijdschriften, maar mijn brieven werden niet altijd gepubliceerd of soms alleen maar gedeeltelijk, wat even erg kan zijn. Toen ik dan via het Internet bij SeniorenNet mijn eigen verhaal kwijt kon, was ik vertrokken.

    Wij waren thuis niet bepaald flamingant, maar dat veranderde toen ons gezin bij de bevrijding samen met de hele buurt onze huizen moesten verlaten daar onze wijk in Kalmthout in de vuurlijn kwam te liggen tussen oprukkende geallieerden en terugtrekkende Duitsers. Toen we, twee weken later, terugkwamen was heel ons huis leeggeroofd, inbegrepen vaders schoenmakerij, waar zelfs geen stukje leder nog was blijven liggen. Vader werd beschuldigd van collaboratie, aangehouden maar dezelfde dag weer vrijgelaten, omdat hij duidelijk onschuldig bleek te zijn. Hij is nooit veroordeeld geweest, maar was wel alles kwijt. Toen bij de eerste verkiezing na de oorlog de Antwerpse advocaat Herman Wagemans opkwam voor amnestie, hebben wij voor hem gestemd en toen die later mee de Volksunie oprichtte, zijn we hem gevolgd, maar zonder lid te worden, alleen ervoor gestemd.

    Ik ben nooit lid van een politieke partij geweest, laat staan van een vakbond en werd pas echt flamingant toen ik op mijn 15de op college van vader ’t Pallieterke toegestuurd kreeg van 2 juni 1955 met daarin het bericht dat de stichter, Bruno De Winter, overleden was. In dat nummer, dat ik nog steeds bezit, stonden Bruno’s belangrijkste uitspraken en columns.

    Ik ben dus Vlaamsnationalist, maar niet partijgebonden en hoop het zo te houden. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar de enige optie om te kunnen blijven hopen op een onafhankelijk Vlaanderen - Ik ben ondertussen 82 - is het nog enkele jaren uit te houden en de verkiezingen van 2024 mee te maken, waarbij een Vlaamsnationale meerderheid in het eigen parlement een eerste beslissende en historische stap zou kunnen zetten richting onafhankelijkheid. Voor wie van mijn generatie is, is het de laatste kans dat mee te maken.

    Wie leeft, zal zien.

    LEUVENS IMEC KRIJGT HOOFDROL IN EUROPESE CHIPS ACT

    **

    Een werknemer in de stofvrije 'clean room' van Imec. ©AFP

    *

    08 februari 2022 21:51

    *

     

    Het Leuvense onderzoekscentrum Imec is het koninginnenstuk op het schaakbord waarmee Europa een wereldspeler in de innovatiefste chips wil worden.

    Europa heeft ruim 1 miljard veil voor Imec, maar vraagt ook een inspanning van de Belgische overheid.

    De Europese Commissie wil dat Europa tegen 2030 een wereldspeler is in halfgeleiders. De Chips Act die de Commissie dinsdag voorstelde, moet het continent minder afhankelijk maken van Azië, waar bijna 70 procent van alle chips vandaan komt. De plannen kwamen in een stroomversnelling door de aanbodtekorten tijdens de coronapandemie, en door de toenemende geopolitieke spanningen tussen de VS en China.

    Megafabrieken voor chips moeten Europa op wereldkaart zetten

    Het Leuvense Imec zit in het hart van de ambitieuze chipsplannen. Samen met het Franse Leti en het Duitse Fraunhofer zal het deel uitmaken van een Europees onderzoeksconsortium. Imec zal niet alleen de innovatie blijven aansturen naar de allerkleinste, krachtigste en zuinigste chips, maar zal ook investeren in nieuwe 'proeflijnen' waarmee complete producten gemaakt kunnen worden. 'Het is de bedoeling prototypes te maken waarmee we onze chiptechnologie demonstreren. De industrie kan daar vervolgens mee aan de slag', zegt Luc Van den hove, de CEO van Imec.

    Wereldleider

    Imec is nu al de wereldleider in de ontwikkeling van de kleinste en krachtigste halfgeleiders. Het doet dat samen met en voor topbedrijven uit de hele wereld. De Europese plannen dreigden dat model onderuit te halen, maar na stevige onderhandelingen slaagde Imec erin zijn unieke positie te vrijwaren. 'Het zal de kern blijven van wat we doen', zegt Van den hove.

    Naast die internationale partnerships wordt Imec ingeschakeld in de ontwikkeling van specifieke chips op maat van de industrie van morgen. De Europese Unie stelt voor dergelijke test- en designlijnen 6 miljard euro ter beschikking. Dat geld wordt aangevuld met bijdragen van lidstaten die meestappen in het consortium en van de Europese Investeringsbank EIB.

    Imec-CEO: 'Europa moet niet alles zelf proberen te doen'

    Imec mag rekenen op 1 tot 1,5 miljard euro financiering voor de proeflijnen. Gedetailleerde cijfers zijn nog niet beschikbaar, omdat over de Chips Act, de uitwerking van het Europees consortium en de financiering nog politieke onderhandelingen volgen.

    Getouwtrek

    Wel is duidelijk dat de - vaak duizelingwekkende - subsidiebedragen waarmee sommige lidstaten dezer dagen leuren in één Europese pot terechtkomen. Dat is nodig om een intern gevecht in Europa en vooral getouwtrek tussen grote en kleinere lidstaten te vermijden. Toch blijft het risico bestaan dat grote landen en bedrijven druk uitoefenen om een 'eerlijk' deel van de koek te krijgen.

    Om mee te spreken zullen België en Vlaanderen een geloofwaardige cofinanciering moeten voorstellen in het onderzoeksconsortium. Dat biedt kansen voor een industrieel beleid door activiteiten uit te bouwen rond de Leuvense pool, zeggen Europese bronnen. De technologiefederatie Agoria steunt die optie en vraagt ook een beleid om het tekort aan kennis en werknemers aan te pakken.

    Voor Imec zijn de Europese miljarden welkom, want het chiponderzoek slorpt jaar na jaar grotere bedragen op. Vorig jaar had Imec een budget van 730 miljoen euro. Vlaanderen draagt zowat een vijfde van de werkingskosten en springt regelmatig bij voor grote projecten, maar de Vlaamse middelen zijn niet onbeperkt.

    Kris van Haver

    . PROTEST IN CANADA: BLIJFT TRUDEAU OVEREIND?

    **

    Analyse - 09/02/2022

    *

    Nogal wat truckers zijn de afgelopen week doorheen Canada gereden naar de hoofdstad Ottawa. De truckers zijn boos op de regering-Trudeau. Ze verzetten zich tegen de vaccinatieplicht als men over de grens naar de Verenigde Staten rijdt, over de inflatie en de prijs van de benzine en diesel. Want voor een belangrijk deel maakt Canada ook kennis met een vorm van de gele hesjes/gilets jaunes.

    Hier is zeker een band tussen Frankrijk en Canada te zoeken. De pandemie heeft ook toegeslagen in de Canadese economie en maatschappij. Bovendien rijden de truckers in Canada met veel grotere en zwaardere voertuigen rijden dan hun collega’s bij ons. Ook zijn de Canadese afstanden van een ander niveau dan hier. Dus: het leven wordt moeilijker en duurder, wat altijd voor onrust zorgt. En dan komen daar nog de discussies over de vaccinaties en de beperking van de vrijheden bovenop. Het resultaat is het blokkeren van de Canadese federale hoofdstad Ottawa.

    Jim Watson, de liberale burgemeester van Ottawa, wil de truckers weg uit zijn stad. Ottawa telt iets meer dan 1,1 miljoen inwoners, waarvan ongeveer 30% Franstalig is. De stad ligt aan de Ottawarivier, nog net op het grondgebied van de staat Ontario. Aan de andere kant ligt de provincie Québec. De stad Ottawa heeft niet het materieel om deze massieve trucks weg te halen. In dat geval moet men een beroep doen op de provincie en die wordt bestuurd door de conservatieven.

    Bovendien heeft de provincie Ontario een eigen politie, net zoals Québec en New Foundland and Labrador. In alle andere Canadese provincies en territoriums is de nationale Royal Canadian Mountain Police (RCMP) de politie van dienst.

    De provinciale leiders in Toronto gaan zich niet haasten om de liberale burgemeester van Ottawa te helpen

    Hij kan nog vragen aan eerste minister Trudeau om het leger in te zetten. Maar dat is geen gewoonte in Canada. Trudeau leidt ook maar een minderheidskabinet en wil zeker niet bruuskeren in het licht van de komende provinciale verkiezingen.

    De twee provincies

    Dit jaar trekken de kiesgerechtigden van de twee voornaamste provincies naar de stembus om hun statelijk parlement te verkiezen. Op 2 juni is het de beurt aan Ontario. Momenteel wordt de belangrijkste staat, met een Franstalige minderheid, bestuurd door de conservatieve partij onder leiding van minister-president Doug Ford. Deze man noemt zich ook wel eens de ‘Donald Trump van Canada’.

    Als Ontario in conservatieve handen blijft dan is dat slecht nieuws voor het liberale Canadese minderheidskabinet van Justin Trudeau

    In de laatste polls staat de conservatieve partij tussen de 34% en 37%. De liberalen en de NDP (National Democratic Party of de sociaaldemocraten) strijden om de tweede plaats met elk rond de 22% in de peilingen. Maar het Canadese verkiezingssysteem is gebouwd op kiesdistricten. Dus met een dergelijke uitslag in juni aanstaande mag Ford zichzelf opvolgen als provinciaal regeringsleider. Voor de liberalen dreigt het ook nog een strijd te worden voor de tweede plaats. Als Ontario in conservatieve handen blijft dan is dat slecht nieuws voor het liberale Canadese minderheidskabinet van Justin Trudeau.

    Québec

    Op 3 oktober van dit jaar trekken de kiesgerechtigden van de provincie Québec naar de stembus. Deze zeer overwegend Franstalige provincie wordt bestuurd door de Coalition d’AvenIr Québec (CAQ) onder leiding van minister-president François Legault. In de laatste polls staat deze partij op 42% van de stemmen en volgen de liberalen op 20%. Dus het lijkt er sterk op dat de CAQ de macht behoudt over deze tweede belangrijkste provincie van Canada. Ook dat is slecht nieuws voor Justin Trudeau, want hij is verkozen voor het Huis in het kiesdistrict Papineau binnen de stad Montréal.

    Voor een Canadese regering, in dit geval een minderheidskabinet, is het altijd moeilijk besturen als men niet aan de macht is in deze beide toonaangevende provincies. Op dit ogenblik bestuurt de liberale partij enkel in de provincie New Foundland and Labrador alsook in het territorium Yukon. De NDP beheert de rijkste provincie: British Columbia. De twee andere territoriums kennen een consensusbestuur. De CAQ bestuurt Québec. Maar de conservatieve partij maakt de macht uit in zeven provincies, namelijk Ontario, New Brunswick, Nova Scotia, Prince Edward, Alberta, Manitoba en Saskatchewan.

    En dan ?

    De vraag is: wat kan Justin Trudeau doen ? Het is duidelijk dat hij wacht op de uitslagen in de twee besproken provincies. Ook is de pandemie dan misschien al gaan liggen. Maar opnieuw verkiezingen uitschrijven is meer dan een gok. Het risico is groot dat de liberalen alweer geen meerderheid behalen en dan nog eens een minderheidskabinet moeten vormen. Nieuwe verkiezingen in Canada zijn er pas in 2025.

    Want als de conservatieven, de NDP en de CAQ hun stemmen samenbrengen op Parliament Hill, dan komen er verkiezingen

    Eigenlijk zijn er maar drie mogelijkheden. Ten eerste: verder doen met dit kabinet en erop rekenen dat men jaarlijks de begrotingsronde overleeft. Secundo: een coalitie maken met de Québec-partij. Maar die vragen een staatshervorming richting een confederatie. Tertio: dan maar nieuwe nationale verkiezingen uitschrijven. In dat geval moet Trudeau zeker zijn dat hij die wint. Uiteraard is er ook veel gelegen aan de oppositie. Want als de conservatieven, de NDP en de CAQ hun stemmen samenbrengen op Parliament Hill, dan komen er verkiezingen. Het geluk voor de liberale leider is dat deze drie partijen het ook grondig oneens zijn. Met andere woorden: de familie Trudeau woont nog enige tijd in Rideau Cottage, de ambtswoning van de Canadese regeringsleider.

    Herman Matthijs

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR


    Volgens DE TIJD hierboven zullen onze ‘chips’ straks zo goedkoop worden als een zalje daarvan bij het eerste gereedste frietkot. Gedaan met die dure Chinese brol. Leuven als wereldfaam komt Leuven Centraal. En dat zelfs- du jamais vu in Vlaanderen - met EU-Centen…..

    -

    …en ‘t oproer groeot. Het Leger staakt de tocht naar boven. Vol spijt aanschouwt de held die laffe muiterij zo dicht bij ’t doel gekomen…

    Ja Ja, die Hannibal met een leger vol olifanten dwars door de Alpen, onderweg om Rome op de knieën te dwingen… At ’n frustratie !!!!

    Dat wat in Ottawa met die truckers geberurt, is een veeg voorteken voor al onze post-corona landen.

    *

     

    Digithalys

    09-02-2022, 09:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    08-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500846 – OVER DE KLIEMAATVERANDERING: DE WIND ZIT IN DE GODE HOEK OM EINDELIJK HET BESTAAN IN VLAANDEREN WEER LEEFBAAR TE LMAKEN

    .

    DINSDAG 8 FEBRUARI 2022

    Geen rook zonder vuur….

    *

    500846 – OVER DE KLIEMAATVERANDERING: DE WIND ZIT IN DE GODE HOEK OM EINDELIJK HET BESTAAN IN VLAANDEREN WEER LEEFBAAR TE LMAKEN

    *

    I N H O U D

    Ja, inderdaad, moest ook mijn Tante wielekens hebben, dan zou ze ook ‘’n karretje zijn..

    Een Gents gezegde, waarmee men alle richtingen uit kan…

    Maar in deze digitale tijden is dat wel niet meer zoveel van toepassing.

    En DE MORGEN, die al nattigheid voelt tot onder hun oksels, zevert Bart Zeeckhout maar door… Zij het met een achterwaartse schuine blik over de schouder naar….. de Peilingen.

    29 + 26…. Oei Oei Moe Moe, waar gaan we naartoe?

    Naar ‘Godsvrede’ of ‘Vredespijp’: mij is het gelijk, als de rook van deze absolute meerderheidmaar zichtbaartr is over de hele beschaafde wereld… Van Catalonië tot ver in de vroegere Oostblok Landen…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE NEERGANG DER TRADO'S

    *

    In de laatste weekeindeditie van De Standaard stond een uitgebreid interview met Francis Benoit, de CD&V-burgemeester van Kuurne. De man zegt daarin dat hij de bui in 2024 voor zijn partij al ziet hangen. Hij staat daarin niet alleen, maar het feit dat hij als burgemeester daarvoor uitkomt, zegt al iets. Zijn partij telt nl voorlopig alleen nog mee op lokaal vlak. In de huidige federale regering zit ze er nog bij als vijfde wiel aan de wagen en de deelname ervan zal de partij straks nog meer stemmen kosten

    Benoit vreest dan ook terecht dat de verkiezingen van 2024 nefast zullen zijn voor zijn partij, dit keer ook op lokaal vlak. Om nog mee te kunnen spelen zal ze, net als de andere traditionele partijen, gemeentelijke coalities moeten aangaan en opkomen onder een gezamenlijke, meestal niets zeggende naam, zoals ‘gemeentebelangen,’ of ‘stadslijst’ bv.   De naam CD&V zal op veel plaatsen lokaal niet meer gebruikt worden en dat geldt ook voor de Open VLD die in hetzelfde bedje ziek is.

    In datzelfde artikel slaat burgemeester Benoit wel de bal mis, waar hij zegt dat het Vlaams Belang voortdurend wijst op de mankementen in het systeem en voegt eraan toe ‘dat wij (die van CD&V dus) moeten wijzen op die van hen. Als hij en zijn partij dat willen, dan moeten ze eerst zorgen dat het cordon sanitair wordt opgeheven, het VB een kans krijgt om mee te doen en – eventueel – fouten te maken. Zolang dat niet gebeurt – en dat geldt ook voor PvdA/PTB – is het hypocriet een dergelijke opmerking te maken.

    ---

    In dezelfde editie van De Standaard schrijft ombudsvrouw Karin De Ruyter dat meerdere lezers het de krant kwalijk nemen door de PvdA steeds de ‘uiterst-linkse’ partij te noemen, ook in zaken die niet direct met de politiek te maken hebben. Datzelfde geldt ook voor de benadering door de krant van het VB, dat ook telkens het etiket van ‘uiterst-rechts’ mee krijgt op gekleefd. Als de krant consequent was, zou ze bij Open-VLD dan ook telkens ‘links-liberaal’ moeten voegen, maar dat gebeurt niet.

    INFLATIE TREFT ARME GEZINNEN EEN KWART HARDER

    **

    Hoe kleiner het budget, hoe groter het deel dat naar energie gaat. ©Wouter Van Vooren

    Vandaag om 01:00

    *

    De hoge energieprijzen veroorzaken een veel grotere schok voor gezinnen met een laag inkomen. Hun uitgaven stijgen een kwart sneller dan die van rijkere consumenten.

    België gaat gebukt onder de hoogste inflatie in vier decennia. In januari schoot ze naar 7,59 procent. Ons land is daarmee een van de koplopers in Europa. De immense klim van de inflatie jaagt in elk gezin de uitgaven stevig de hoogte in. Maar niet overal komt de klap even hard aan, leert een berekening van de Nationale Bank.

    De reden voor het verschil is dat niet elk gezin op dezelfde manier geld uitgeeft. Families met een hoog inkomen besteden een groter deel van hun budget aan cultuur, vrije tijd, meubelen, kledij en horeca, zegt Jana Jonckeere van de Nationale Bank. Bij de laagste inkomens wegen de kosten voor energie en huur zwaarder door.

    Omdat de inflatie vandaag vooral wordt aangevuurd door hoge gas-, olie- en elektriciteitsprijzen, voelt het kwart armste gezinnen in zijn uitgaven een gemiddelde prijsstijging van 8,7 procent. Bij het kwart rijkste gezinnen is dat 7 procent.

    Omgekeerde situatie in lockdown

    Dat inflatie armere huishoudens zwaarder treft, is geen wetmatigheid. Jonckheere heeft de cijfers onderzocht sinds januari 2020, omdat ze de impact van de corona-schok in kaart wilde brengen. Tijdens de eerste lockdown hadden vooral rijkere gezinnen last van prijsstijgingen.

    Ook dat had vooral te maken met de energieprijzen, die toen kelderden. De prijs van een vat ruwe olie ging in april 2020 even onder nul, omdat de opslagkosten duurder waren geworden dan de olie. De inflatie was toen laag, maar voor consumenten met een lager inkomen was ze nog een tikkeltje lager.

    Bart Haeck Thomas Roelens

    CORDON SANITAIRE

    **

    Naast 'wie wordt de grootste' is ook 'wat doet de rest' een belangrijke vraag.

    foto: ©Shutterstock

    *

    Wat als… ? Column - 08/02/2022 Siegfried Bracke

    *

    Oa maan tante wielekes gâd, ’t woas een kêreke, zeggen ze in Gent. (Voor anderstaligen: als mijn tante wieltjes had gehad, dan was ze een karretje).

    -

    -Het is volkswijsheid om te zeggen dat de gekste veronderstellingen tot de gekste conclusies kunnen leiden, en dat je daar dus mee moet oppassen.

    de peilingen blijken te kloppen…

    Tegelijk herinner ik mij uit de sprankelende lessen van Rudolf Boehm – de beste van alle Gentse filosofen – dat niemand minder dan Descartes eigenlijk via doorgedreven ‘wat als’-oefeningen over onze (schijnbare) zekerheden tot de conclusie kwam dat, naast God, cogito, ergo sum – je pense donc je suis het enige was dat overeind bleef. En Descartes heeft onze wereld veranderd.

    En natuurlijk herinner ik mij ook de ‘Wat als…’-programma’s op VTM, waaruit bleek dat een kleine verandering in de uitgangspunten kan leiden tot een totaal verschillend universum. Toppertjes uit het blote hoofd: Wat als garagisten altijd eerlijk zijn? en Wat als je met iedereen rekening moet houden? (Tussen haakjes: ik vraag me af of het zeer geestige Wat als iedereen sprak als een Marokkaan vandaag nog zou kunnen? Swat!)

    In De Morgen van het weekeinde doet Joël De Ceulaer een gelijksoortige oefening met de politiek. Wat als de peilingen blijken te kloppen? Het Vlaams Belang haalt dan 29 %, de N-VA 19%, Vooruit 14%, de PvdA 10%, de Open Vld en de CD&V 9%, en Groen 5%. Toegegeven: dat zijn nogal veel tantes en veel wieltjes, maar toch is het een erg interessante denkoefening.

    In de buurt van de buurt

    Ook als de cijfers wat variëren – het Vlaams Belang wordt altijd onderschat – blijft het een zeer geloofwaardige hypothese, zeggen nogal wat Wetstraatkenners bij De Ceulaer. Interessant daaraan is dat VB en N-VA dan aan een (Vlaamse) meerderheid komen (niet in stemmen, wel in zetels); de andere vijf (!) komen alleen als ze allemaal samengaan – met dus, jawel, liberalen en communisten in één coalitie – in de buurt van diezelfde buurt.

    Blauw en oranje zijn geen politieke kleuren meer

    Dat laatste wordt bij De Ceulaer niet verder behandeld. Ten onrechte, denk ik. Liberalen à la Mathias De Clercq – en hij is lang niet alleen – draaien daar hun hand niet voor om. Een paar zinnen over ‘verbinden’ zijn zo gevonden. En de christendemocraten, zolang ze ook maar de kiesdrempel halen, geven de macht alleen maar op als ze worden doodgeschoten. Blauw en oranje zijn geen politieke kleuren meer; ze zijn, net door om het even wat goed te vinden, twee tinten grijs geworden; vandaar de realistische 9%.

    Wat niet wordt gezegd

     

    De Ceulaer focust alleen op het samengaan van het Vlaams Belang en de N-VA. En natuurlijk is ook dat niet oninteressant.

     

    Stel dat er vandaag verkiezingen worden gehouden, met als uitslag de hierboven genoemde stemmenverdeling, vormen N-VA en VB dan morgen een coalitie? Nee, dat is ondenkbaar. Dat zou de N-VA diezelfde dag nog splitsen. In die partij zijn er bovendien nog te veel mensen met een levende herinnering aan het (voor velen ook persoonlijk en emotioneel) pijnlijke einde van de Volksunie. Bart De Wever zal nooit de voorzitter zijn die zijn partij uit de ruïnes van de VU heeft opgebouwd om haar twintig jaar later op een gelijkaardige manier in puin te laten vallen.

    Al sinds de negentiende eeuw is het een wezenskenmerk van de Vlaamse Beweging: meningsverschillen die uitgroeien tot vetes

    Men moet er overigens ook mee rekenen dat er in de kaders van de partij nogal wat mensen zijn die het verschil met het Vlaams Belang koesteren om andere dan politieke of ideologische redenen. Vaak gaat het om oude familievetes, kwesties van zeer lang geleden. Dat lijkt – en is misschien – onnozel, maar het speelt echt een rol. Al sinds de negentiende eeuw is het een wezenskenmerk van de Vlaamse Beweging: meningsverschillen die uitgroeien tot vetes. In dat opzicht vertonen flaminganten een opmerkelijke gelijkenis met Hollandse protestanten.

    TINA

    In wat hierboven staat zijn de tijdsbepalingen belangrijk. Het ging – voor alle duidelijkheid – over wat er morgen te gebeuren staat als er vandaag verkiezingen zijn. Overmorgen of nog iets later zou wel eens kunnen blijken dat het typerende Belgische scenario ook van toepassing is op Vlaanderen. ‘We hebben werkelijk alles geprobeerd, niets lukt, er moet nu echt wel worden bestuurd’, en dus drukken liberalen en christendemocraten de hand van maoïsten.

    Tenzij de (altijd) nipte meerderheid aan de andere kant valt. Dan is het denkbaar dat na maanden crisis de flaminganten (met exact dezelfde argumenten eigenlijk) dan maar de godsvrede sluiten.

    Van de stoel

     

    De Ceulaer voert in De Morgen ook ACV’er Fouad Gandoul op. Met een aardige anekdote. Hij zit te eten met een paar heren van stand (arts, ingenieur), en allemaal hebben ze een migratieachtergrond. Ze kondigen aan voor het Vlaams Belang te zullen stemmen. Gandoul valt van zijn stoel.

    Maar hun analyse is niet mis: we betalen te veel belastingen en we krijgen te weinig terug; de politiek is, mede door de institutionele krakkemikkigheid, alleen maar in staat tot zeer dure maar totaal niets oplossende oplossingen. En dus kiezen we maar voor wat we nog nooit hebben geprobeerd.

    Gandoul zegt – en dat is de nagel op de kop – dat hun grote schrikbeeld de status quo is. Alleen… is die status quo nu al het geval. Het is wat zijn tafelgenoten beschrijven. En wat die met hun stem voor het Vlaams Belang proberen voorkomen is dat we na de verkiezingen terechtkomen bij de status quo ante, als u zo goed wilt zijn mijn Latijn nog te volgen.

    Quid cordon?

    Nog iets. Het cordon sanitaire heeft – dit is een understatement – zijn beste tijd gehad. Alle kenners die De Ceulaer opvoert zijn het erover eens: in 2024 gaat het eraan. Ergens. Eerst in Zwevezele of Bommerskonten, daarna elders. De stap naar eenzelfde beweging op een ander niveau in een crisis-die-maar-niet-opgelost-geraakt zal dan plotseling een stuk kleiner worden.

    mensen hebben een bloedhekel aan ongelijke behandeling

    Bovendien heeft dat cordon om talloze redenen nooit gedeugd. (Ik moet het daar eens uitgebreid over hebben.) Eén ervan: mensen hebben een bloedhekel aan ongelijke behandeling. Boris Johnson weet er alles van. In 2004 vond men dat 24% van de kiezers met één pennentrek konden worden genegeerd. Dat kwam sommigen bovendien erg goed uit. Twintig jaar later zie ik dat niet meer gebeuren. Zeker niet in een context met – tamelijk voorspelbaar – welvaart onder hoge druk door het voortschrijdende mal-governo.

    Zo’n ‘wat als’-oefening: als ik niet aan het woord was, zou ik er zelf stil van worden.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Het is ’n waarheid als een dracrige koe, dat de losgeslagen inflatie vooral De Kleien Man en zijn Lisa treft. Maar naar de gewone Vlaamse aard, buigen die wat dieper het hoofd en trachten het toch boven water te houden door wat harder te werken. En vooral door de riem wat harder aan te spannen.

    **

     Maar daar moet van subiet aan worden toegevoegd, dat vetbetaalde Politieke Geniën daarvoor hun hand niet omdraaien. Integendeel, want zij permitteren zich daarvoor geen Vrijer of Lief minder. Tenzij als de betreokken sukkelaar nen ‘Nieuwkomer’ is. Want dan wordt diens ‘Leefloon’ – meestal met terugwerkende kracht, serieus aangepast. Gebeurt zelfs automatisch via de Ziekenkas die met dat doel speciale lijsten bijhoudt door meerdere ‘Vrijgestelden’ die natuurlijk idem dito van vreemde origine zijn. Ha ja, hé, want op ide manier verdwijnen die als vanzelf uit de werkloosheids statisttieken.

    -

    En dais er nog de parlementaire heisa over de Tefos-vervuling, met vooral ’t Schoorsteenmugje in de hoofd-drol. Ja, ze wist indertijd dat die productie niet ‘direct gevaarlijk’ was voor het . Had ze doorgegeven als ONGEVAARLIJK…

    Slim , Hé.

    De maandenlange vertraging + de opgelopen opriimingskosten voor de Antwerpse wegenisweerken & Oosterweel Verbinding? Dat is de zorg van de volgende ‘Regering’

    Wie opdraait voor deze gigantische vergeetput? Honoré Gepluimd natuurlijk. Wie anders?

    En trouwens alles is toch ZIJN schuld! Had die maar deze Supermensen niet moeten verkiezen…

    -

    Moraal van dit zoveelste verhaal: zelfs enen driedubbele ezel valt geen tweemaal over dezelfde steen!!!

    *

     

    Digithalys

    08-02-2022, 17:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500845 – VROEGER KWAM MEN MET HOED IN DE HAND DOOR HET GANSE LAND. SINS ON SMAATJE IS DAT MET DE PE?IS IN DE AHND….

    .

    MAANDAG 7 FEBRUARI 2022

    *

    500845 – VROEGER KWAM MEN MET HOED IN DE HAND DOOR HET GANSE LAND. SINS ON SMAATJE IS DAT MET DE PE?IS IN DE AHND….

    *

    I N H O U D

    Laat op de avond op KLARA in extremis nog vernomen dat er in de Praatbnarak luid kabaal is bij de Vivaldi Geniën die langs geen kanten og een uitweg zien…

    Hoe luidt dat spreekwoord ook al weer van die kruik; die net zo lang te water gaat tot ze breekt?

    **

    Na de schandelijke aftoccht van Blauwe Lepe Sjarel naar de bloedrode vetpotten van de EUSSR, nadat die ons land via het Pact van Mararakesh aan de Islammerij had verkocht, is die als ‘Regeringshoofd’ zo maar al minstens door 3 à 4 flut-opvolgens vervangen, waarvan Crootje, de Porno Prins de voorlopig laatste is.

    In ieder normaal land hadden er VERTKIZINGEN moeten zijn, waar BDW namelijk net naast heet gegrepen. Want de verlizers vormden in aller haast achter onze rug met een half dozijn rest-partijtes een anti-Vlaamse ‘Nationale’ Regering.

    Gebaseerd op list en bedrog en dat blijft, dank zij de verzinsel rond een opgeklopte ‘pandemie’ maar voortduren.

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    BLAUW VUUR

    **

    Mijnheer Lachaert voelt zich niet gelukkig. Het tegenovergestelde zou een mirakel zijn. Het gros van de stommiteiten die er nu in onze politiek plaatsvinden, zijn nl het gevolg van zijn woordbreuk na de voorzittersverkiezingen bij Open VLD. Zijn tegenkandidaat, Gwendolientje, wou een paarsgroene federale regering, (waarin zij waarschijnlijk premier was geworden), Lachaert koos voor een paarsgele met de N-VA. Toen hij het voorzitterschap haalde, brak Lachaert zijn woord t.o.v. zijn kiezers, de diepblauwe achterban en nam hij het plan van Gwendolientje over, met als enig verschil dat niet Gwendolientje, maar Crootje – die hem gesteund had – het premierschap zou krijgen.

     

    Met de N-VA erbij, of men dat nu goed vindt of niet, zou er in elk geval een eerder centrumrechtse federale regering gevormd zijn, zou die ook in Vlaanderen een meerderheid hebben gehad en zouden de meerderheidspartijen van de Vlaamse regering alle drie ook in de federale regering gezeten hebben, wat heel wat zaken een stuk eenvoudiger had kunnen maken, De Vlaamse regering van Pasbon loopt nu achter de feiten aan en van een echte oppositie in Vlaanderen is er geen sprake als Open VLD en CD&V niet akkoord gaan.

    Dit alles met dank aan Lachaert, die dacht het voorbeeld van zijn idool Verhofstadt te moeten volgen, die destijds met zijn burgermanifesten zijn eigen kiezers ook wat had wijsgemaakt. De ‘Blauw Vuur’ - campagne, waarmee Lachaert nu uitpakt zal hoogstens wat smeulende as zijn.

    'ONZICHTBARE' SCHOLZ START DIPLOMATIEKE KRACHTTOER ROND OEKRAÏNE-CRISIS

    **

    Sinds de Oekraïne-crisis wordt Scholz verweten 'onzichtbaar en onhoorbaar' te zijn. Maandag gaat hij voor het eerst op bezoek bij de Amerikaanse president Joe Biden. ©AFP

    Vandaag om 09:11

    *

    In een poging om zijn geloofwaardigheid op te krikken, trekt de 'onzichtbare' Duitse bondskanselier Olaf Scholz vandaag naar Washington. Later volgen Kiev en Moskou. Ook is hij nu bereid extra troepen naar de Baltische staten te sturen.

    'Wo ist Olaf Scholz?' In het licht van de Oekraïne-crisis, vragen Duitse media zich alsmaar luider af waar hun nieuwe bondskanselier is.

    Nadat hij in december het roer overnam van Angela Merkel, krijgt Scholz bakken kritiek over een gebrek aan leiderschap in een van de grootste veiligheidsdreigingen in Europa sinds het einde van de Koude Oorlog.

    Macron naar Moskou

    De Franse president Emmanuel Macron reist maandag naar Moskou om de Russische president Vladimir Poetin te ontmoeten. Voor zijn vertrek telefoneerde hij zondag veertig minuten met de Amerikaanse president Joe Biden en stemde hij ook de violen met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. Frankrijk zit dit voorjaar de vergaderingen van vakministers van de EU voor, al wordt dat leiderschap de facto onderbroken door de Franse presidentsverkiezingen in april.

    Ook internationaal zijn de sneren er niet naast. 'Vroeger kwam Merkel met de sleutel om het probleem op te lossen', zei Turks president Recep Tayyip Erdogan vrijdag fijntjes na een bezoek aan Kiev. 'Zo'n leider is er op dit moment niet.'

    "Maandag reist Scholz naar het Witte Huis, donderdag volgen de Baltische staten, op Valentijnsdag gaat hij naar Kiev en reist daarna door daar Moskou. "

    In een poging om zijn geloofwaardigheid en zichtbaarheid op te krikken, snijdt Scholz vanaf morgen een heuse diplomatieke krachttoer aan.

    Sarah Lamote Kurt Vansteeland

    PRIKPLICHT

    ©BelgaImage / Nicolas Maeterlinck

    *

    Hoed u voor de dwangstaat van ‘mateke’ Rousseau

    Column - 07/02/2022

    *

    ‘Laat ongevaccineerden nergens meer binnen’ en ‘beloon solidariteit met vrijheid’, schreef Vooruit-voorzitter Rousseau in een opiniestuk. Ongevaccineerden de toegang ontzeggen tot het publieke leven, desnoods manu militari? Vrijheid als gunst? Als beloning?

    Ternauwernood ontkwam ik aan een verslikkingsdood in mijn dubbele ochtendespresso. Hadden we dan toch geen afscheid genomen van zulke regimes? De socialistische dwangstaat, gekenmerkt door een ongebreideld geloof in de maakbare mens en de maakbare samenleving, is back, bitches.

    Nulla poena sine lege

    Een norm die, om de vrijheid en solidariteit te vrijwaren, vraagt om de vrijheid op te geven is net zo tegenstrijdig als een prostituee die spreekt over de hoofse liefde. Door vrijheid voor te stellen als wortel keert Rousseau, nochtans een jurist, immers de zaken om. Advocaat Jan De Groote omschreef het zo: ‘De normale toestand van een maatschappij is dat alles is toegelaten, behalve wat is verboden. Een noodtoestand draait dat om: je mag alleen doen wat mag van de overheid.’

    de corona uitzonderingstoestand als progressieve natte droom

    De prikplicht-usurpatoren willen dus de facto een permanente noodtoestand uitroepen. In het essay Epidemie als politiek – waar ik eerder al over schreef – heeft de Italiaanse filosoof Giorgio Agamben het over de corona uitzonderingstoestand als progressieve natte droom waarbij een politieke macht actief ons leven wil vormgeven. Ik begrijp deze beleidsmatige Pavlovreflex, maar regelgeving dient altijd te voldoen aan de criteria van doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid.

    Toegangsticket

    Politici lopen weleens met Orwells 1984 onder de arm, maar hebben ze het ook onder de knie? ‘De mogelijkheden van de tirannie zijn onbegrensd en de vrijheid van de mens is kwetsbaar’, weet de filosoof Alain Finkielkraut. Zijn wij vrije burgers met rechten en plichten of zijn we de onderdanen van een omnipotente bewegingsvoorzitter? Politiek journaliste Isolde Van den Eynde ontwaarde een heuse Sinterklaas in de Vooruit-voorman. Dat socialisten graag Sinterklaas spelen – en cadeaus uitdelen met de vruchten van andermans werk – is niet nieuw. Maar deze ‘beloningsstrategie’ is toch van een heel andere orde.

    De prikplicht-populisten willen botweg de coronapas institutionaliseren als toegangsticket voor het publieke leven en de maatschappelijke ontplooiing. Pasmunt voor deze vrijheid: uw lichamelijke integriteit en zelfbeschikking. Nochtans adviseerde het Raadgevend Comité voor Bio-ethiek om het CST niet als verkapte prikplicht te hanteren. In het oude Rome betekende sui iuris dat iemand vrijgesteld was aan de potestas van een ander en dus het recht genoot van vrijheid als zelfbeschikking. Vandaag gaan er stemmen op om dit recht te vervangen door een gunst.

    Terra incognita

    Rousseau ontbreekt het kennelijk aan voorzichtigheid, rechtvaardigheid, moed en gematigdheid. Aristoteliaanse deugden die iedere leider zou moeten incarneren. Tijdens de eerste Kamer-hoorzittingen verwoorde neurobiologe Schoofs (KUL) mijn prudentia als volgt: ‘De huidige vaccins beschermen wel tegen ernstige ziekte en hospitalisatie, maar zijn niet geschikt om transmissie van een infectie te verhinderen. Is een vaccinatieplicht dan wel aan de orde, zeker nu een meer besmettelijke, maar minder gevaarlijke variant circuleert?’ Nagels met koppen.

    De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA) zien boosteren tot in de oneindigheid alvast niet zitten

    Kan je een sub-optimaal vaccin, met onzekerheden over de werkzaamheid, de beschermingsduur en de transmissie, verplichten? En wat met mogelijke neven effecten? Gaat het dan enkel om de basisvaccinatie of ook om de booster en alle afgeleiden? En vanaf welke leeftijd geldt die verplichting dan? De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA) zien boosteren tot in de oneindigheid alvast niet zitten. Met het invoeren van een – verkapte – prikplicht lonkt de horizon niet. Zoals wel vaker lopen ook hier de grote verwachtingen spaak op het realiteitsbeginsel.

    Democratie

    Het vertrouwen in de overheid staat op een historisch dieptepunt. Peilingen geven aan dat meer dan één op de drie Belgen zelfs liever zou geregeerd worden door één almachtige potentaat. Wat Hannah Arendt omschreef als het kunnen deelnemen aan het publieke leven van je gemeenschap, het kunnen handelen als burger, staat vandaag onder druk. De afgelopen twee jaar werd ons sociaal weefsel volledig uit zijn verband gerukt. De perfecte storm om De Tocquevilles angst voor het mild despotisme, met burgers als makke schapen en de overheid als herder, tot stand te brengen. Een andere waarschuwing van De Tocqueville over de ochlocratie, of de tirannie van de meerderheid, loert daarnaast ook om de hoek.

     

    Dat impliceert dat het volk zich ook tegen de gedragsdragers moet kunnen beschermen

     

    Het is niet omdat Vlaanderen een hoge vaccinatiegraad kent dat de ongevaccineerden geen rechten meer genieten. Er zijn nu eenmaal fundamentele vrijheden en rechten die ook een meerderheid niet van een minderheid kan afnemen. Volgens de rechtsstaat zijn alle burgers, ongeacht individuele eigenschappen, gelijk voor de wet en moet de staat hen ook zo behandelen. ‘Er is geen gezag op aarde, dat ik zonder controle en zonder tegenkrachten zijn gang zou laten gaan’, aldus de Franse politiek filosoof. Dat impliceert dat het volk zich ook tegen de gedragsdragers moet kunnen beschermen. Staatsvorming is bovendien geen a-priori wetenschap die je zomaar het volk kan opleggen. Rechten en vrijheden doorstaan de tand des tijds en ontstaan binnen een gemeenschap, langs de lijnen van traditie en geschiedenis. Het is de synthese van de gecumuleerde wijsheid van de generaties die ons voorgingen.

    Dwangstaat

     

    Zijn we, gezien de huidige toestand, bereid om de assimilatie van het lichaam op te eisen? De afgelopen twee jaar verzetten we ethische bakens met een ongekende snelheid. Deze ethische lichtzinnigheid zal op lange termijn destructievere gevolgen hebben dan het virus. De bestuurders van dit land ontbreekt het echter momenteel aan de intellectuele capaciteit om de bijziendheid van het moment te overstijgen. De bus dendert verder en wie kijkt in de achteruitkijkspiegel?

     

    Wellicht heeft de socialistische voorzitter domweg een peiling laten uitvoeren waaruit blijkt dat zijn achterban een verplichting wel genegen is. Eerst strategie, dan pas visie, dat zijn we ondertussen wel gewend. Ik herinner hem graag aan Burke die schreef dat ‘het goed is om te luisteren naar de opvattingen van uw kiezers, maar het een misvatting is om te denken dat je u zich slaafs door die opvattingen moet laten leiden’. Vooral nu, schreef hij ten tijde van de Franse revolutie, ‘men zo sterk geneigd is om zich te laten meeslepen in de gevaarlijke uitersten van slaafse volgzaamheid of woest populisme’. Vooral nu.

    Mathieu Cockhuyt

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Och arme, die arme Egbert Lachtaert.. Opgeklommen samen met Cro’tje, straks, ook samen Amen en Uit?

    -

    Het enige werkelijk interessant ’Nieuws’ zagen we op de Gewestelijke WTV. Er was namelijk onlangs vlak voor de Vlaamse kust door vissers een RECHTE (dus niiet gebogen) slagtand van een BOS- OLIFANT boven gehaald. Ligt nu als pronkstuk in een Brussels Natuur Historich Museum want schint een pré-historich reliek te zijn van +140 miljoen jaar geledden. Toen, nog voor de mamamoeten, er hier nog geen zee was, maar zwaar boboste wouden….

    Benieuwd wat er na 14 miljoen jaren nog van onze Beschaving zal terug te vinden zijn. Zo belangrijk zijn de peniskokers van onze artiesten of hoogleraren nu ook niet.

    *

     

    Digithalys

    08-02-2022, 07:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500814 – KOMT ER EINDELIJK EEN EINDE AAN DE VLAAMSE IOTVERKOOP OF MOETEN WE DAAR LIEFST ZELF VOOR ZORGEN?

     

    ZONDAG 6 FEBRUARI 2022

    *

     

    500814 – KOMT ER EINDELIJK EEN EINDE AAN DE VLAAMSE IOTVERKOOP OF MOETEN WE DAAR LIEFST ZELF VOOR ZORGEN?

    *

    I N H O U D

    ….Er stonden drie galgen op het galgenvelld.Maar toen de koord in d’hoogte ging, in ieder strop ’n Rechter hing….

    *

    De massa van onze mensen, misleind en dus eerder traag van begrip, voor het uiteindelijk toch in opstand komt, begint traag maar zeker in te zien, dat dit Kloteland niet alleen de hoogste belastigen ter wereld ondergaat, maar ook de duiirste energie ter weld betaalt, terwijl het na een leven van hard werken en afdragen, ‘geniet’ vn de laagste pensioenen ter werld…

    Daar al iets ocer gelezen in de Media? Of gehoord op TV?

    Wie zei daar ooit weer, dat alles wat we zef doen beter is?

     *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE KERNUIT- EN INSTAP

    Vorig jaar waren onze kernreactoren voor 90% beschikbaar. Over het hele jaar waren er maar twee ongeplande stops. Zelfs de reactor van Tihange 1, de oudste daar, die in 2020 nog lange tijd had stilgelegen, was in 2021 voor 99% inzetbaar en dit zonder CO2 uitstoot. We konden zelfs stroom uitvoeren.

    Mocht deze federale bende van ellende op 18 maart toch beslissen alle kerncentrales uit te schakelen in 2025, dan weet men nu reeds dat we een stroomtekort zullen hebben, meer dan waarschijnlijk black-outs en energie die stilaan voor velen onbetaalbaar zal worden. Tegen die tijd zullen we nl niet minder, maar meer stroom nodig hebben, veel meer zelfs. Niet alleen voor de extra stroom voor het elektrische wagenpark, maar ook voor alle warmtepompen die men zal moeten installeren i.pl.v. verwarming op gas en stookolie. Die warmtepompen werken nl ook op elektriciteit en over het verbruik ervan hoort men verdacht weinig..

    Uit een rapport van de universiteit van Antwerpen blijkt nog dat, wat er ook zal beslist worden, het steeds veel geld zal kosten, grotendeels omdat men de zaak zo lang heeft verwaarloosd.

    ---

    In de marge van bovenstaande is er ook interessant nieuws uit Italië, waar de rechtse partijen: de Liga en Forza Italia een nieuw referendum willen over de herinvoering van de kernenergie, de ‘kernINstap dus met de nieuwe modulaire reactoren, zodra die beschikbaar worden’ .Om dat referendum te kunnen organiseren, moeten er wel een half miljoen handtekeningen verzameld worden. Dat kan dus nog wel even duren, alhoewel...

    Italië maakte, als enig land van de G7, de kernuitstap na een referendum in 1987, één jaar na de ramp in Tsjernobil. In 1990 ging de laatste Italiaanse kerncentrale dicht. Sindsdien is het land voor stroom sterk afhankelijk van het buitenland, in de eerste plaats van Frankrijk. De prijs van elektriciteit ligt echter een kwart hoger dan wat de Franse consumenten er zelf voor betalen en die komt daar voor meer dan 70% uit kernenergie. Iets wat wij in dit land straks ook riskeren als onze bende van ellende het voor het zeggen krijgt

    DERMAGNE:

    **

    'Beeld van België op wereldtentoonstelling moet beter'

    De ministers Dermagne, Verlinden en Wilmès met het koningspaar op de Expo van Dubai. ©BELGA

    Vandaag om 05:26

    *

     

    Minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) heeft op de wereldtentoonstelling van Dubai gezegd dat ons land de volgende keer beter voor de dag moet komen. Het Belgisch paviljoen is het mikpunt van kritiek.

    Een delegatie onder leiding van het koningspaar en de ministers Sophie Wilmès (MR), Pierre-Yves Dermagne (PS) en Annelies Verlinden (CD&V) zakte zaterdag naar Dubai af voor de België-dag op de Expo2020. Namens het Brussels gewest was ook minister Pascal Smet (Vooruit) present. Nadat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) al zijn beklag had gemaakt over het cliché-matige en oubollige beeld dat er van ons land wordt neergezet, moesten ook de federale en Brusselse excellenties hun best doen om iets positiefs te zeggen over het Belgisch paviljoen.

    "'Het beeld dat België hier geeft? Stuck in the past.' "

    Een minister

     

    'De architectuur is geslaagd', zei bevoegd minister Dermagne over het gebouw dat Besix heeft neergepoot op de Expo. 'Maar de inhoud kan en moet beter. We hebben meer te bieden dan de clichés over chocola, wafels en friet.’

    Off the record gingen de remmen helemaal los. 'Stuck in the past' ofwel vastgeroest in het verleden: zo vatte een andere excellentie het paviljoen samen. Dat op de België-dag een delegatie van de Brusselse Ommegang met steltenlopers en vlaggenzwaaiers kwam optreden, accentueerde dat beeld. 'Ga eens kijken naar het paviljoen van Nederland of zelfs Luxemburg. Het verschil is beschamend.'

    De tentoonstelling in het Belgische paviljoen zit vol stripfiguren, er wordt uitgepakt met Eddy Merckx, Frank De Winne en Marc Herremans. Pascal Smet omschreef het als nogal kinderachtig. Bij Groen wordt dan weer betreurd dat het Belgisch marktleiderschap in offshore windenergie er nauwelijks aandacht krijgt. Dermagne wil het werk niet afbreken, maar de volgende keer wil hij een actueler beeld van België geven. 'Het mag wat meer op de toekomst gericht zijn, performanter, coherenter en meer in samenwerking met de deelstaten.'

    Geen Vlaams paviljoen

    Eerder maakte Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) al zijn beklag. Hij stelde toen zelfs voor om een apart Vlaams paviljoen te bouwen op de volgende wereldtentoonstelling in het Japanse Osaka in 2025. Dat is echter niet evident. De organisatie van de expo laat slechts één regio per editie toe. Deze keer was dat het Duitse Baden-Württemberg.

    Ook Dermagne wil het zover niet laten komen. Vorige week is op het overlegcomité zelfs al een verdeelsleutel voor de volgende Wereldtentoonstelling tussen de federale regering en de deelstaten vastgelegd. Voor de expo van Osaka wordt een budget tussen 13,5 en 17 miljoen euro uitgetrokken. De huidige editie kostte 13 miljoen.

    De België-dag lokte overigens wel heel wat Belgische expats en toeristen naar de wereldtentoonstelling. Ook het frietkraam was populair, al ontbrak de andalousesaus.

    *

    VERGETEN VRAGEN

    **

    Volgens Stefaan Walgrave is Tinne Van der Straeten een niet polemische, nuchtere beleidsmaker?!

    foto: ©Belga

    *

    Vergeten vragen van de voorbije week (165)

    Commentaar - 07/02/2022

    *

    Ook de voorbije week werden veel vragen gesteld – en waren er ook vragen die te weinig of helemaal niet gesteld werden. Aan het begin van de nieuwe week kunnen er misschien nog enkele vragen opgeworpen worden. Zoals:

    Waar zijn jullie mee bezig?

    (Aan Kind en Gezin, dat gezinnen aanmoedigt om thuis een andere taal te spreken: ‘We zien dat ouders, met de beste bedoelingen, soms gebrekkig Nederlands met hun kinderen spreken, terwijl ze net de rijkdom van een moedertaal ­kunnen bieden’. Onder invloed van activistische sociologen zoals Orhan Agirdag wint het waanidee van meertalige opvoeding veld. Misschien werkt dat bij sommige hoogopgeleiden een beetje – maar het is rampzalig bij sociaal zwakkere allochtonen. Hun kinderen bouwen vooral een taalachterstand Nederlands op.)

    Hoeveel mannen zijn er in Vlaanderen?

    (Aan Vlaams Parlementslid An Moerenhout (Groen), die het wettelijk verplicht wil maken dat een overheidsjob altijd gaat naar ‘de kandidaat die behoort tot een minderheid’ als de kandidaten even sterk zijn. Dat zou dan wel betekenen dat een man altijd de voorkeur krijgt op een vrouw, want er zijn in het Vlaams Gewest iets meer vrouwen dan mannen. Of zou Groen alleen voor bepaalde minderheden rijden?)

    Waar hebben Coucke en Huts dit aan verdiend?

    (Aan de kranten die het debat over de energiefactuur altijd persoonlijk moeten maken: ‘Waarom ook Mark Coucke korting krijgt’ en ‘de royale groenestroomcertificaten van Fernand Huts’. Je zal maar succes hebben in Vlaanderen. Keer op keer word je in de media opgevoerd als zinnebeeld van overdaad en kwaad. De fiscale moraal is nogal simpel onder journalisten: diegenen die het meeste hebben bijgedragen aan de economie, moeten het minste geld krijgen van de overheid – en vice versa.)

    Wat gebeurt er in de tweede fase?

    (Aan Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open VLD), die zegt dat er “in de eerste fase” geen pedofielen en terroristen in detentiehuizen komen. Dat zijn huizen waar criminelen in woonbuurten mogen samenleven met elkaar. Hoe lang zou het duren voor de tweede fase aanbreekt?)

    Hoeveel interviews met haar hebt u bestudeerd?

    (Aan politicoloog Stefaan Walgrave, die wel fan is van Energieminister Tinne Van der Straeten: ‘Ze is niet polemisch, maar geeft de indruk een nuchtere beleidsmaker te zijn’. Je hebt wel een érg groene bril nodig om nog tot die conclusie te komen. In veel interviews toont Van der Straeten zich een rigide, lichtgeraakte ideologe. Heeft Walgrave het over dezelfde vrouw?)

    Hoe vaak stemmen deze heren tegen hun partijlijn?

    (Aan De Morgen, waar ze 2 Vlaamse parlementsleden opvoeren ‘die de partijlijn niet als de maat der dingen nemen’. Dit is typisch twitter-journalistiek, want de 2 heren zijn allebei twitter-politici, die online veel praats hebben. Maar bij de stemmingen in het parlement: hoe vaak stemt Maurits Vande Reyde (Open VLD) tegen de meerderheid? En hoe vaak steunt Jeremie Vaneeckhout (Groen) de Vlaamse Regering? Want als het antwoord in beide gevallen ‘amper’ is, hoe eigenzinnig zijn deze rebellen dan echt?)

    Wie noemt zichzelf een kwaliteitskrant?

    (Aan De Standaard en De Morgen, nu het meest gedetailleerde, meest kritische en best geïnformeerde In Memoriam voor Freddy Thielemans in Het Laatste Nieuws stond. Het was ook alleen dat stuk dat herinnerde aan de uitspraak: ‘Een Vlaming kan geen burgemeester worden van Brussel’ – Thielemans moest in 1994 een eerste schepen van CVP opzij schuiven om burgemeester te kunnen worden.)

    Hoe kon hij dat allemaal betalen?

    (Aan de PS, nu je in de necrologieën van wijlen Freddy Thielemans dingen leest als: ‘Een eigen huis had de burgemeester niet. Maar hij huurde een groot pand, droeg graag mooie pakken van Pal Zileri, hield van fraaie auto’s en motoren en tafelde graag goed. In tal van Brusselse restaurants — Aux Armes de Bruxelles, Le Cerf, ’t Kelderke en La Roue d’Or — had hij zijn vaste tafel’. Burgemeester van Brussel verdient goed, maar de PS heeft een beetje wantrouwen op dit vlak wel verdiend.)

    Wat voor dingen doen u versteld staan?

    (Aan CD&V-voorzitter Joachim Coens, die filmtips geeft: ‘Weet je welke film je moet zien? Don‘t Look Up. Je zal versteld staan’. Twee zinnen ervoor had Coens nog uitgehaald naar Netflix, omdat de streamingsdienst ‘amper belastingen’ betaalt. Om dan een Netflix-film aan te prijzen, waarin Hollywoodsterren het klootjesvolk een doorzichtige en drammerige zedenles geven over het klimaat. De uitdrukking ‘over het paard getild’ is uitgevonden voor Don’t Look Up, maar Joachim Coens heeft er van genóten.)

    Welke zenders komen met welke lijstjes?

    (Aan actrice Alice Reijs, die een gewone blanke vrouw is: ‘Het toneel is erg bezig met quota’s. In elk stuk moet iemand met een kleur of een handicap zitten. Ook als je iets voor tv maakt, staan omroepen vooraf met hun lijstje klaar’. Over dat lijstje hadden we graag meer details gekregen, zéker als het over openbare omroepen zou gaan.)

    Hoe belegen is dit niet?

    (Aan artieste Phia Ménard, die ‘de dominantie van het patriarchaat’ bestrijdt in het theater. De Standaard beschrijft bewonderend haar werk: ze laat vrouwen letterlijk opboksen tegen een letterlijk glazen plafond, ze bouwt een kartonnen replica van het Parthenon en laat die dan instorten, ze stapelt een toren tot de nok van het theater als ‘fallussymbool’, ze gaat met een letterlijke brandblusser de wereldbrand te lijf en natuurlijk komt ze als transgender ook volledig naakt op scène. Het wordt verkocht als grote Kunst, maar het is toch maar basaal en ongeïnspireerd.)

    Welk verschil maakt een schepentitel?

    (Aan vicepremier De Sutter (Groen), die in Aalst campagne ging voeren voor een lokaal gelijkekansenbeleid, met ‘een regenboogzebrapad en een schepen van Gelijke Kansen’. Ambtenarenzaken, Overheidsbedrijven, Telecommunicatie en Post is niet de zwaarste ministerportefeuille, maar we wisten niet dat het zo moeilijk was om de agenda van minister De Sutter gevuld te krijgen. Gelukkig is onze energiefactuur hélemaal in orde.)

    Waar wonen uw cliënten vandaag? In Afrika?

    (Aan de advocaat van het Marokkaanse gezin uit Kortrijk dat een jonge homo in elkaar sloeg: ‘De vader gaf zijn waarden en religie door aan zijn kinderen die daarover waakten. Een van die regels is dat homofilie niet toegelaten is. Die evolutie gaat in Afrika trager dan hier’. Advocaten gebruiken in onze rechtbank vergaand cultuurrelativisme als verschoningsgrond. Laat dat even doordringen.)

     

    Zit u zelf ook nog met vragen? Blijf er niet mee zitten. Stel ze hardop in een reactie op dit stuk.

    Dominique Laridon

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Kern uitstap… zal eens te meer, vooral ten goede komen in de uitgangsbuurt van het hoerenkwartier rond Le Moulin Rouge… Hoe elke zuurverdie cent via Electrabel naar Electricité de France vloeit, zoals in Italië, de opgeklopte prijs van de Franse atoom-erergie…. ingevoerde kern-energie.

    Hoever nog laten we die GROENE WAANZIN nog uitdeinen? Of moet er voordien eerst een volksraadpleging komen?

    -

    DIBAI

    *

    Vlaanderen, voor de ontelbaartste keer ten schande gesteld in het buitenland – tegen een zacht prijsje van deze keer slechts € 13 miljard van ons belastinggeld….

    Voor, 2025, de volgende Wereld Tentoonstelling in het Japanse OSAKA; zal ONS paviljoen alleen nog de Vlaamse kleuren dragen; want tegen dan zal er al lang een einde gekomen zijn aan die Belgische kosten verslindende artificiële constructie.

    Friet-met-mosselen mag, zelfs met daar ’n goeie Trappist bij. Deze bijvoorbeeld, de Beste ter Wereld, de Westvletren.

    De dubbele wereld-havns Antwerpen-Zeebrugge, de Oosterweel Verbinding - - als die er eindelijk zou gekomen zijn - uitleg over een Begroting in Evenwicht, enig in Europa, enz.

    Persoonlijk zoi ik eraan houden om de waarheid achter Flandrs Language Valley, LERNAUT & HAISPIE uitt de doeken te doen. Liefst in vergelijkingen met GOOGLE en diens wereldfaam.

    In deze Liefde wil ik leven en sterven.

    *

    Digithalys

    07-02-2022, 09:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500813 – OVER BELEVINGS POLITIEK NA EEN AMPRSAND DOORLEEFDE WEEK

    .

    ZONDAG 6 FEBRUARI 2022

    *

    500813 – OVER BELEVINGS POLITIEK NA EEN AMPRSAND DOORLEEFDE WEEK

    *

    I N H O U D

    Hoe voelen we ons, onderweg naar nog maar eens een nieuwe EU-LENTE na al die regeringsdwang n.a.v. een poging tot machtgreerp door deze amaterus Politieke Geniën die allemaal samen met hun ZESSSEN rest-partijtjes die straks onder de kiesdrmpel zulllen verdwijnen. Om voor eewig en altijd in een tot  le vergeteleheid te geraken…

    Aan woorden ontbreekt het hen niet. Maar de Brbolking is dat meer dan beu.

    VERDRAG VAN

    MAASTRICT

    NA 30 JAAR

    **

    luc Soete, 30 jaar na Maastricht verdrag: ‘De uitdaging zit nu in de erkenning van de diversiteit van de regio’s’

    Hoe veranderde de EU sinds 1992?

    Interview - 05/02/2022 Filip Michiels –

    -

    Dertig jaar geleden werd in Maastricht het gelijknamige verdrag ondertekend, een nieuwe en beslissende stap in de economische integratie van de toenmalige EG. ‘De voorbije decennia stonden in het teken van almaar meer uniformisering en schaalvergroting. Vandaag moet de Unie net in de omgekeerde richting evolueren’, stelt professor en expert internationale economie Luc Soete. ‘Om ook politiek te overleven, moet de EU meer aandacht besteden aan grote regionale diversiteit in Europa.’

    Stevige verrassing

    Toen het beroemde Europese verdrag de hoofdstad van Nederlands Limburg in 1992 op de wereldkaart zette, doceerde Luc Soete daar al internationale economie. Nog eens twintig jaar later zou hij ook rector worden van de Maastrichtse universiteit. ‘Ik ben vanuit België in Maastricht geland in 1986’, blikt hij terug. ‘Intussen had ik hier ook het onderzoeksinstituut Merit opgericht (Maastricht Economic and Social Research Institute on Innovation and Technology, FMI).’

    Soete herinnert zich nog bijzonder goed in welke sfeer het verdrag van Maastricht het levenslicht zag. ‘Er heerste toen flink wat internationale spanning. De Nederlanders hadden de voorbereiding van dat verdrag niet al te best aangepakt. Aanvankelijk leefde nog het idee dat dit er vrij gemakkelijk zou worden doorgeduwd, maar dat bleek een misvatting. Het Franse en het Duitse standpunt lagen behoorlijk ver uit elkaar, en de Britse premier Major voerde zelfs regelrechte oppositie tegen de voorliggende plannen. Dat het verdrag er uiteindelijk toch gekomen is, kwam als een stevige verrassing.’

    Economische crisis

    De voorbije decennia stonden de Fransen doorgaans op de rem als het op meer Europese integratie aankwam, terwijl Duitsland meestal het voortouw nam. Dat was dertig jaar geleden niet het geval?

    Luc Soete: ‘Nee, niet bepaald. De dominante drijfveer achter de Europese eenmaking was, tot diep in de jaren ’80, het ‘nooit meer oorlog’-idee. Begin jaren ’80 stokte evenwel de sterke economische groei die in de decennia na de Tweede Wereldoorlog voor heel wat vooruitgang en optimisme had gezorgd. Heel Europa sukkelde in een zware economische crisis, met vaak torenhoge werkloosheid. De Europese landen beconcurreerden elkaar op basis van de wisselkoersen van hun nationale munten, waarbij devaluaties de lokale industrie kortstondig opnieuw wat aantrekkelijker moesten maken.’

    ‘Op een bepaald moment heeft de toenmalige Franse president Mitterand de Duitsers ervan overtuigd de autonomie van hun Duitse mark op te geven. Dit idee botste radicaal met het strenge monetaire beleid dat de Duitsers tot dan hadden gevoerd. Dit leidde tot regelmatige devaluaties van andere Europese munten, die zo de concurrentie positie van hun industrie wilden ondersteunen. Een gemeenschappelijk Europees monetair beleid en op termijn ook een gemeenschappelijke munt moesten komaf maken met die grote wisselkoers schommelingen en voor meer economische stabiliteit zorgen.’

    Aanvankelijk was het plan om alleen de Benelux, Duitsland en Frankrijk deel te laten uitmaken van die monetaire unie. Toen al leefde er nogal wat bezorgdheid over de toetreding van de Zuid-Europese landen

    ‘Wij gingen toch de Italiaanse pensioenen niet betalen? Daarom is het ook zo merkwaardig dat een land als Griekenland enkele jaren later ook lid is geworden van die monetaire unie.’

    Soevereiniteit

    Het Verdrag van Maastricht leidde er ook toe dat de lidstaten een deel van hun soevereiniteit opgaven. Er werden afspraken gemaakt over een gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid, en men zou nauwer gaan samenwerken op vlak van Justitie en Binnenlandse zaken. Is de Europese burger ook echt beter geworden van die afspraken?

    ‘Ik bekijk het vooral vanuit een macro-economisch perspectief. En dan kan je niet ontkennen dat er dankzij Maastricht veel meer stabiliteit gekomen is. Tegelijk kan je ook wel wat vragen stellen bij de monetaire criteria die later zijn vastgelegd met het oog op de echte invoering van de eenheidsmunt. Maar Maastricht zelf was voor mij min of meer het orgelpunt op het proces van economische integratie. Vergeet bijvoorbeeld niet dat in 1992 ook de gemeenschappelijke interne markt is ingevoerd, waardoor de economische grenzen en handelsbelemmeringen binnen Europa werden afgeschaft. Die stap heeft echt tot een enorme efficiëntie-boost geleid.’

    Toch is het al snel pijnlijk duidelijk geworden dat een gemeenschappelijk monetair beleid niet werkt als ook het fiscale beleid in de verschillende lidstaten niet geharmoniseerd wordt?

    ‘Dat klopt, en net daarom zijn later ook de intussen beruchte Maastricht-normen in de steigers gezet, met bijvoorbeeld een maximale schuldratio van 60 procent en een jaarlijks begrotingstekort dat niet hoger mag oplopen dan 3 procent. Maar amper waren die criteria goedgekeurd en ingevoerd of Duitsland veegde er als grootste lidstaat al meteen de broek aan. Omdat het de Duitse hereniging onmogelijk kon realiseren zonder bijzonder zware investeringen in de ex-DDR.’

    Inflatie

    De strenge begrotingscriteria die toen werden vastgelegd, kwamen de voorbije jaren – en dan zeker sinds de financiële crisis – almaar zwaarder onder vuur. En tijdens de pandemie heeft de Europese Commissie ze zelf tijdelijk ‘on hold’ gezet. Heeft zo’n stringent begrotingskader vandaag eigenlijk nog wel zin?

    ‘Dat is nu inderdaad de hamvraag. Wanneer er tussen landen onderling gigantische verschillen bestaan op vlak van efficiëntie en economische productiviteit – pakweg Griekenland versus België of Duitsland – dan vangen schommelingen in de wisselkoers dit normaal op. Als die landen eenmaal vastzitten in een eengemaakt monetair systeem, zoals de EU vandaag is, kan dit uiteraard niet meer. Dan kan je alleen ingrijpen door de lonen aan te passen – lees: te doen dalen – in die landen die economisch achterop hinken. Alleen dan kan je de zwakkere economieën competitief houden met de sterkere.’

    ‘De monetaire unie heeft dus een zware impact op de reële economie en dit zorgt dan weer voor politieke onrust. De ECB is beleidsmatig ook min of meer aan handen en voeten gebonden. Dat stellen we vandaag opnieuw vast. Terwijl de inflatie in België of Nederland de pan uit swingt en de zeer krappe arbeidsmarkt hier ook de lonen de hoogte injaagt, is dat in de meeste Zuid-Europese landen nog veel minder het geval, omdat de werkloosheid daar nog een stuk hoger ligt. Dit maakt het voor de ECB dus quasi onmogelijk om maatregelen te treffen die goed inspelen op de vaak heel uiteenlopende reële economische uitdagingen in de verschillende lidstaten.’

    Zweden

    Zijn we dan naïef geweest en hebben we jarenlang geflaterd? Hadden we de Zuid-Europese landen eerst tot meer economische hervormingen en een grotere productiviteit moeten dwingen alvorens een monetaire unie door te voeren?

     

    We zien bijvoorbeeld ook dat Zweden géén lid geworden is van de monetaire unie en dat het land daar weinig schadelijke gevolgen heeft van ondervonden

    ‘Heel wat economen zullen dat bevestigen en aanhalen dat de armere lidstaten nodeloos zwaar geleden hebben. Met alle politieke gevolgen van dien. We zien bijvoorbeeld ook dat Zweden géén lid geworden is van de monetaire unie en dat het land daar weinig schadelijke gevolgen heeft van ondervonden. Daar staat dan weer tegenover dat de monetaire unie en de euro de voorbije twee jaar uitgebreid hun meerwaarde hebben bewezen.’

    ‘Zonder de fiscale solidariteit en het reusachtige steunpakket dat de EU vandaag ter beschikking stelt, zouden heel wat EU-lidstaten nu zwarte sneeuw zien. Kijk in dat verband bijvoorbeeld ook naar Turkije, dat nu door een ongeziene economische crisis gaat. Het puur gemeenschappelijke monetaire beleid is tijdens de pandemie dus ook geëvolueerd naar een fiscale solidariteit. Dat is toch een belangrijke doorbraak. Alvast tot het einde van dit jaar hebben we de Maastricht-criteria voorlopig losgelaten. Volgend jaar wacht ons dus een grote test: hoe zullen we die criteria deels lossen en vergroenen?’

    Nieuw kader

    Hoe kijkt u daar zelf tegenaan? Welke lessen moeten we trekken uit de fouten van de voorbije decennia?

    ‘We zitten vandaag ongetwijfeld in een nieuw kader, niet in het minst door de enorme uitdagingen die onder meer de Europese ‘green deal’ ons stelt. Groei om de groei wordt min of meer opzij geschoven. We leggen eventuele groei voortaan ook strenge duurzaamheids criteria op. Ik denk dat we de begrotings criteria ook in die zin moeten aanpassen. We moeten een duidelijk onderscheid maken tussen de pure consumptie-uitgaven enerzijds en toekomstgerichte, duurzame investeringen anderzijds.’

    ‘De ruimte die overheden kregen om echte investeringen te doen, is natuurlijk altijd al een twistappel geweest omdat Europa daarvoor telkens ook het licht op groen moest zetten. Ik zou het een goede zaak vinden dat we voortaan meer schulden kunnen maken voor echt duurzame investeringen. Dit gezegd zijnde: de Europese Commissie zal vanaf volgend jaar sowieso wel opnieuw scherp toezicht moeten houden op de uitgaven van de lidstaten. Anders dreigen we hier en daar wel zeer creatieve begrotingen te zien opduiken.’

    Eurosceptisch

    Heeft het verdrag van Maastricht paradoxaal genoeg ook niet mee de basis gelegd voor het groeiende euroscepticisme in heel wat landen? Interne politieke problemen werden gemakshalve vaak op het Europese monetaire beleid afgewenteld. En in de aanpak van gemeenschappelijke grote internationale uitdagingen – denk maar aan het migratie probleem – toonde Europa zich vaak toch onmachtig?

    Ook de meest euro kritische partijen in pakweg Frankrijk of Nederland zullen niet meer pleiten voor een terugkeer naar de eigen nationale munt

    ‘Heel wat Oost-Europese landen stonden te springen om lid te worden van de EU en willen vandaag ook graag aansluiting krijgen bij de monetaire unie. Tegelijk zie je net in die landen dat euro scepticisme aanzwellen. Ik geloof dat een eengemaakt monetair beleid eigenlijk niet langer relevant is omdat de wisselkoersen van die landen die wel lid zijn van de EU, maar nog geen deel uitmaken van de monetaire unie, amper nog variëren. Ook de meest euro kritische partijen in pakweg Frankrijk of Nederland zullen niet meer pleiten voor een terugkeer naar de eigen nationale munt of een eigen monetair beleid. Het debat gaat nu vooral over migratie, de green deal, noem maar op.’

    Vrekkige vier

    Maar kunnen we nog inzetten op een verdere monetaire en economische integratie als de lidstaten tegelijk liever cavalier seul blijven spelen rond die, politiek vaak zeer gevoelige, thema’s?

    ‘U heeft daar zeker een punt. Een economische monetaire unie zal noodzakelijk ook tot een economische politieke unie moeten leiden. Anders dreigt die monetaire unie op termijn ook niet houdbaar te zijn, omdat de spanningen te hoog dreigen op te lopen. De ECB kan niet eeuwig overheids obligaties uit pakweg Italië of Griekenland blijven opkopen.’

    ‘De pandemie heeft ervoor gezorgd dat de zogenaamde ‘vrekkige vier’, waaronder Nederland en Duitsland, zich plots bereid toonden om mee te gaan in een verregaande fiscale solidariteit via een bijzonder ambitieus investeringsbeleid. Enkel Oostenrijk sputtert nog altijd tegen. Een land als Italië ontvangt nu bijvoorbeeld bijna 200 miljard euro aan Europese investeringssteun (69 miljard in giften en 122 miljard in leningen, FMI) maar op een mooie dag zal ongetwijfeld ook de vraag naar het rendement daarvan opnieuw op tafel komen.’

    Specifieke uitdagingen per regio

    Hebben we, 30 jaar na Maastricht, dan geen nood aan een nieuw verdrag, dat Europa ook meer politieke macht geeft?

    ‘Ik denk dat er op termijn veel meer bevoegdheden naar de regio’s zullen moeten vloeien. Bepaalde beleids domeinen, denk maar aan veiligheid of migratie, moeten van het nationale naar het Europese niveau worden getild, omdat er daar voor die domeinen nog veel efficiëntiewinst kan worden geboekt. Daar staat evenwel tegenover dat heel wat bevoegdheden beter op regionaal niveau kunnen worden beheerd, vanuit diezelfde efficiëntie-overwegingen.’

    Willen we de Europese burgers écht mee krijgen, dan moeten we volop de kaart van de subsidiariteit durven te trekken

    ‘Neem nu de transitie richting een meer duurzame woningbouw of een andere energie-infrastructuur. Zoiets kan je veel beter op het niveau van grote regio’s aanpakken. In België is dit al deels gebeurd, maar hier in Nederland bijvoorbeeld trekt Den Haag al die bevoegdheden nog angstvallig naar zich toe. Willen we de Europese burgers écht mee krijgen, dan moeten we volop de kaart van de subsidiariteit durven te trekken: bepaalde bevoegdheden toewijzen aan dat bestuursniveau dat daarop ook de grootste impact heeft. Zo krijgen we een Europa dat veel meer rekening houdt met de diversiteit en de specifieke uitdagingen van regio’s. En dus ook met de burgers die daar wonen. De voorbije decennia lag de focus altijd op meer uniformiteit en op schaalvergroting. Vandaag zit de uitdaging vooral in de erkenning van de diversiteit van Europa, en in de vertaling daarvan naar het beleid.’

    Naar aanleiding van 30 jaar Verdrag van Maastricht had Pieter Bauwens voor Doorbraak TV een gesprek met Johan Van Overtveldt (N-VA) en Rik Van Cauwelaert

    *

    . CST? WEG ERMEE!

    **

    Standpunt - 05/02/2022

    VIVALDI

     

    Het Covid Safe Ticket is nutteloos. Zeker nu met de omikron variant. Maar de politici houden graag de strakke regie en de schijn dat ze alles onder controle hebben. Autoritaire politiek lijkt zeer verslavend te zijn voor wie die uitvoert.

    CST

    Het Covid Safe Ticket of CST is ingevoerd toen ‘men’ er nog van overtuigd was dat vaccinatie alles zou oplossen. Twee spuitjes en corona is verdwenen, of drie, of vier… Wie gevaccineerd is wordt niet meer ziek en geeft de ziekte niet door, was de redenering. Dus verplicht vaccineren en een certificaat. Maar dat verplichten kon eigenlijk niet, of de regering durfde het niet.

    Macron was nog het eerlijkst. Het is bedoeld, zei hij, om wie niet gevaccineerd is te pesten.

    Zowat geheel Europa voerde dat CST in. Eerst voor 3G beleid, gevaccineerd, getest of genezen. Nadien 2G en hier en daar 1G. Niet ‘getest’, wat nog logisch zou zijn, maar gevaccineerd. Macron was nog het eerlijkst. Het is bedoeld, zei hij, om wie niet gevaccineerd is te pesten. Zelfs als na enkele maanden duidelijk werd dat het CST alles behalve ‘safe’ was. Wie zich niet laat testen maar gevaccineerd is, heeft altijd een groen CST. Net zoals wie ‘asymptomatisch’ ziek is en het zelf niet weet. Gevaccineerd en wel, die verspreidt het virus, mét CST.

    Op zijn kop

    Aangevuurd door hun marketing onderzoek duwen enkele politici recent nog vol door. De meerderheid wil strenge regels? Welaan dan: op café gaan wordt voortaan een beloning voor wie zich aan de nieuwe regels houdt. Het is façade politiek. Het heeft niets te maken met maatregelen die helpen, wel met het beeld van krachtdadige leiders die doen wat het volk vraagt.

    Politici durven het nu niet af te schaffen. Ze zijn bang dat ze het dan nooit meer opnieuw kunnen invoeren

    Het gevolg is, er is een CST en dus blijft er een CST. Er is geen expert meer te vinden die kan hard maken dat het echt iets uithaalt in de strijd tegen de epidemie. Maar het blijft, want het is er. Politici durven het nu niet af te schaffen. Ze zijn bang dat ze het dan nooit meer opnieuw kunnen invoeren.

    Marketing

    Er is een voordeel aan marketing politici. Ze keren hun kar met de volkswil. Van enige ideologische fundering hebben ze geen last. Volgens de corona-motivatie-barometer blijkt de meerderheid van kamp veranderd. Een meerderheid is nu voorstander van minder strenge coronaregels. Tijd dus om de bocht in te zetten. In de Franstalige Krant La Dernière Heure lijken ze de forcing te voeren. Ook bij Ecolo beweegt wat. Daar is een hardnekkig deel van de achterban sterk tegen de vaccinatieverplichting en het CST. Zo kwam Ecolo vicepremier Georges Gilkinet in de Waalse pers met de vraag om de regels te versoepelen. ‘Zeggen dat we geen dag te lang het CST en de maatregelen moeten behouden, mag geen slogan zijn’, liet hij optekenen. ‘Die dag komt dichterbij.’

    Barometer

    Minister Vandenbroucke reageerde kregelig op de vraag van Ecolo in De Kamer om de corona barometer op te schorten en te versoepelen. Volgens de corona barometer moeten we wachten op code geel (u weet wel groen mocht niet, dat was te geruststellend) dan vallen het CST en de meeste andere maatregelen weg. Code geel komt er bij minder dan 300 personen op intensieve zorg en minder dan 65 ziekenhuisopnames per dag. Vandaag (4/2/2022) liggen er 431 coronapatiënten op intensieve zorg en zitten we op gemiddeld 364 opnames per dag.

     

    ‘Ik ben een beetje verbaasd door de pleidooien om hem nu al in de vuilnisbak te gooien. We gaan niet plots met een datum of andere maatregelen komen. We zullen kijken naar de evolutie van de druk in de ziekenhuizen en hopen op basis daarvan snel te kunnen schakelen. De barometer moet niet opgedoekt worden, integendeel.’ En Vandenbroucke zei ook nog: ‘We hebben beloofd aan de bevolking dat we ons aan die barometer zouden houden’. Een jaar geleden misschien, maar vandaag?

    EU zet door

    Ondertussen heeft de EU het CST als Europees systeem om te reizen met een jaar (een jaar!) verlengd. Daardoor blijft de gekte waarschijnlijk nog even voortduren. Zoals in Oostenrijk, daar is vaccinatie verplicht, met lockdown en boetes voor wie niet gevaccineerd is. Je kan er niet skiën (in open lucht) zonder geboosterd te zijn. Dus moet ons land vrijwillige boostering voor -18-jarigen toelaten door de strenge regels van Oostenrijk. Kafka verhuist van Praag naar Oostenrijk.

    Wordt Vandenbroucke de laatste man van Europa om aan alle maatregelen vast te houden? Zo krijgen we een Europa in twee snelheden. Denemarken schafte de corona regels af. Ook in Ierland, Engeland en Schotland gaan ze op de schop. Catalonië schafte het cst af. In Finland versoepelt en schaft alles af op 1 maart. Frankrijk denkt luidop over versoepelingen in Februari. Wordt Vandenbroucke de laatste man van Europa om aan alle maatregelen vast te houden? En wat zegt de minister over die 50.000 betogers tegen zijn covid-beleid?

    Signaal

    Het CST helpt niet wezenlijk in de strijd tegen minder patiënten in het ziekenhuis. Integendeel. Daarbovenop ondermijnt het het draagvlak voor alle andere maatregelen die de regering neemt. Het CST voedt ook de samenlevings ondermijnende polarisatie tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden. Daarbovenop is het een ongeoorloofde belemmering van onze vrijheid. Het is onze rechtsstaat onwaardig. Me dunkt dat experten in het parlement ons dat ook hebben aangetoond.

    Envoi

    Het is dus mooi genoeg geweest. Geef toe dat het CST geen verschil maakt. Wie zich niet laat vaccineren mag u dom, of niet-slim vinden. Maar het is geen misdaad. En terwijl we bezig zijn, laat kinderen zonder mondmasker naar school gaan. Vooral, geachte regering, geef ons onze verantwoordelijkheid én dus onze waardigheid als vrije burger terug.

    Vooral, geachte regering, geef ons onze verantwoordelijkheid én dus onze waardigheid als vrije burger terug. Mocht die er ooit geweest zijn, er is nu geen enkele reden meer om die van ons af te nemen. Steek het CST in een lade, draai de lade op slot en gooi de sleutel weg.

    Pieter Bauwens

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Tot eover deze weekend bijdrage. Tijd dus om veel en lang na te denken…

    *

    Digithalys

    *

    07-02-2022, 05:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!