MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    13-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1896 - OVER DE VERHEVEN KUNST VAN HET LIEGEN IN DE ISLAM

    *

    Zondag 13 april

    Zon 6u53-20u34

    H Ida van Leuven

    *

    Rome, Palmenzondag

     

    *

    De Lijdensweek vòòr de Hoogdag van Pasen begint met de herdenking van de triomfantelijke intocht van de Zachtmoedige in Jeruzalem. Niet als hoogmoedige ruiter te paard, maar gezeten op de rug van het plaatselijke lastdier, de ezel, meid voor alle werk. Omstuwd door een jubelende en met palmtakken zwaaiende menigte. Dezelfden als een paar dagen later, die bij de Romeinse Landvoogd uitzinnig van woede, riepen ‘Aan het kruis met Hem’.

    Komt nog de herdenking van Witte Donderdag en de doodstrijd in het Hofken van Olijven gevolgd eerst door Goede Vrijdag met de kruisiging en dan twee dagen later, dapper de Opstanding uit de Doden, op Paaszondag.

    Deze korte parade van trefwoorden om eventueel op Wikipedia te Googlen voor meer details. Met de vraag in Uw achterhoofd om ‘de 7 verschillen’ te zoeken met de leer van de Islam, wat ‘Wrede’ betekent.

    *

     

    *

    Of liegen dat men zwart ziet….

    *

    In het Zadel

    De Heer Hans Jansen geeft via ‘GeenStijl.Nl’ een lezing hoe in de Islam zuinig met de waarheid kan omgesprongen worden. Het is een zelfdiscipline waarmee hoge toppen kunnen geschoren worden. Taqiyya heet dat ding en het past perfect in de mond van al onze Grote Verstanden die dit land besturen. Het staat net niet in de Koran, en is ‘het recht om zuinig te zijn met de waarheid’.

    Typische Tsjeventaal dus, daar waar Sossen en Liberalen er gewoon op los mogen liegen. Ja Ja, de Islamisering is al ver doorgedrongen bij de Hoge Pieten. Alleen de religieuze bezetenheid ontbreekt hen voorlopig. Al zijn ze volgens Di Jeanetto wel raisonabel jegens de Franscouillonse slavendrijvers.

    *

    Onder voorname dankzegging overgenomen door Digitalia bij

    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/04/taqiyya_af.html#more

    *

    WAT U MOET WETEN OVER TAQIYYA

    Taqiyya is een technische term uit het islamitisch recht. Voordat het een technische term was, betekende het ‘vrees’. Wanneer een moslim vreest dat de islam geschaad zal worden, heeft hij volgens de sharia het recht om zuinig te zijn met de waarheid. Zulke zuinigheid heet taqiyya. Onder de sharia-juristen is het een punt van discussie of een moslim in zo’n geval liegen moet of dat hij alleen maar liegen mag. Ook is er aandacht voor de vraag hoe ver hij kan gaan. Hoort taqiyya altijd het belang van de islam in het algemeen te dienen, of mogelijk ook dat van individuele moslims. Het is het mooiste als er formeel niet gelogen wordt. Een voorbeeld van taqiyya zonder liegen is het wensen van een goede kerst. Koran 112:3 leert dat God niet geboren of verwekt is. Als dat waar is, is Kerstmis, de viering van de geboorte van Gods zoon, naar islamitische normen een godslastering. In plaats van ‘goede kerst’ te wensen, kan een moslim daarom maar beter zeggen: ‘ik wens u het allerbeste’. Dat wil zeggen: ‘ik hoop dat u moslim wordt’.

    Het bestaan van het leerstuk van de taqiyya heeft geen voorspellende waarde als het over het gedrag van een individuele moslim gaat. Het is net als bij polygamie. Wanneer er over de polygamie gezeurd wordt, kan een moslim tegenwerpen dat hij maar één vrouw heeft. Dat is natuurlijk vaak waar. Toch wil een geval van monogamie niet zeggen dat de islam polygamie niet toestaat. Net als bij polygamie geldt dat taqiyya iets is waarvan een moslim zonder gewetensproblemen gebruik kan maken, wanneer hij dat nodig vindt.

    De Leidse hoogleraar Maurits Berger vertelt de media, wanneer er zich weer een golfje van aandacht voor taqiyya voordoet, dat taqiyya een ‘middeleeuws’ begrip is, uit de shi’ietische richting van de islam. Niets aan de hand dus en doorlopen. Inderdaad hebben de Shi’ieten tijdens vervolgingen in de middeleeuwen gebruik moeten maken van deze licentie om te liegen. De Soennieten hebben de Shi’ieten namelijk regelmatig heftig vervolgd, in Irak zelfs tot op de dag van vandaag.

    De Shi’ieten, in de meeste islamitische landen een minderheid, hebben om de eigen huid te redden regelmatig taqiyya gepleegd tegenover hun soennietische inquisiteurs. Niet dat het bij zulke vervolgingen even formeel toeging als bij de inquisitie, we moeten hier meer aan ongeordende volkswoede denken. De soennietische meerderheid heeft in de geschiedenis van de islam nooit veel behoefte aan taqiyya gehad. De soennietische migranten in het Westen zijn daarentegen een minderheid. Een minderheid mag taqiyya gebruiken, wat mevrouw Halalsema er ook van zegt. Een meerderheid, trouwens, mag dat ook.

    Het woord taqiyya komt in de koran niet voor. Het concept daarentegen wordt in de korancommentaren besproken. De bekendste passage is koran 3:28. Dat vers is moeilijk te vertalen maar vooruit, we maken er wat van: “De moslims moeten niet de ongelovigen als ‘vrienden’, ‘medestanders’ of ‘bondgenoten’ nemen.” Die drie alternatieven zijn pogingen tot vertaling van het belangrijkste woord in dit vers dat iets als ‘de dichtbijen’ moet betekenen. Maar de korantekst gaat door, en wel met de mededeling dat het verbod niet geldt indien een moslim ‘op zijn hoede’ moet zijn. Omdat korancommentaren en shariahandboeken dit onderwerp bespreken, is het ondenkbaar dat een beroepsmoslim nooit van taqiyya gehoord heeft.

     

    De Britse beroepsmoslim Fiyaz Mughal is directeur van een gesubsidieerd meldpunt voor islamofobie. Hij heeft, om de subsidie veilig te stellen of om andere redenen, bedrieglijk opgeleukte statistieken over anti-islamitische incidenten gepubliceerd. Deswege is hij door een radiopresentator, Tim Burton, betiteld tot ‘taqiyya kunstenaar’. Burton heeft daarvoor dinsdag 8 april in Birmingham terecht moeten staan. Volgens Mughal zou het uitsluitend rassisties extremistisch rechts zijn, dat moslims wel eens van taqiyya beschuldigt, en een rassistiese beschuldiging is strafbaar.

    Tim Burton is vrijgesproken. De behandeling van de zaak heeft zeven uren geduurd. Er was een getuige-deskundige over de koran en de sharia uit Nederland. Wie zou dat nu weer geweest zijn. Dit in het kader van full disclosure.

    Toch is taqiyya niet zo’n raar idee. In een maatschappij waar de openbare orde alleen gegarandeerd wordt doordat je stam wraak zal nemen als jou wat overkomt, kan iemand die de waarheid spreekt veel overlast veroorzaken. Zijn broers en neven moeten dan immers wraak gaan nemen voor de klappen die hij krijgt, terwijl ze liever iets anders omhanden zouden hebben, bijvoorbeeld een stage lopen.

    De weigering een geloofsgenoot, ook al is hij medeplichtig aan roof of zeeroverij, te bestrijden of bij de politie aan te geven, valt ook onder taqiyya, want effectief optreden zou een individuele moslim, en dus mogelijk de islam, kunnen schaden. Dat moet voorkomen worden. Want ‘islam is vrede’, en vrede is goed

    Bron http://ejbron.wordpress.com/

    *

    De teugels strak aantrekken

    Vooral de laatste alinea is het herlezen waard. Want hier wordt zonder omwegen uitgelegd, waarom de moslimwereld zelf zwijgt en al zekerlijk niet afkeurt wat in de wereld geschiedt als terrorisme, criminaliof drugshandel: deze berichten bespreekbaar stellen, zou immers de Islam kunnen schaden.

    Wacht, ik zal een voorbeeld geven.

    Iemand zit met het hoofd tot aan de schouders in een glazen bokaal met honderden wespen. Hij mag daar niets over zeggen of zelfs niet aan denken, want dat zou de wespen kunnen schaden….

    In de Joods-Christelijke Beschaving kennen we datzelfde fenomeen van bedriegelijke zaken, en dat heet dan… schijnheiligheid. In Tsjeventermen is dat dan ‘liegen om bestwil’, al hoeft men persé niet iets te zeggen, om de waarheid geweld aan te doen..

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

    13-04-2014, 14:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    12-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1895 - MARE NOSTRUM: DAT IS TOCH OM TE LACHEN GEWORDEN??!!!

    ***

     

    Zaterdag 12 april

     

    Zon 6u55-20u33

     

    H Damiaan

    *

     

     

    *

    Nu liggen deze lauwerkransen wel rond het vogelkoppeke

     

    van Haiku-Herman van de ACW ‘democratische’ dievenbende

    *

    In het Zadel

    In en rond Lampedusa bedrijft de EUSSR aan de lopende band één voortdurende ononderbroken misdaad tegen de menselijkheid, erger dan het Stalinisme en het Hitlerisme samen ooit gekund hebben.

    Zij blijven haveloze zwermen Afrikaanse mensen naar Europa lokken, om zo de Europese mensen vroeg of laat onder het gezag van het Kalifaat van de Wrede te brengen. Dan gaat, onder leiding van het Rode Heilsleger, het licht uit over Europa. Dat kan de bonobo’s niet schelen, want zij zijn weeral een mooie positie in het Nieuwe Kalifaat toegezegd.

    In Nürenberg werden een paar kleine garnaaltjes tot de strop veroordeeld, zodat de huidige machtshebbers een mooi excuus kunnen voorleggen om carte blanche te eisen.

    Die blanco cheque kunnen wij, de Europese burger, hen uit de handen rukken op 25 Mei e.k. Misschien kunnen wij dan zelfs een landafweer-ketting opbouwen met alle EU-commissarissen ruggelings aan elkaar gebonden voor de kusten van Lampedusa. En hun rijk gevulde beurzen leegschudden op de stranden aan de overkant.

    *

    Onder voorname dankzegging overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

    90 “VLUCHTELINGEN” PER UUR NAAR EUROPA!

    Sinds dinsdagmorgen heeft de Italiaanse marine meer dan 4000 Afrikanen naar Europa gehaald. En honderdduizenden wachten er nog op naar “het beloofde land Europa” te komen, om hier te profiteren van de economische prestatie van de Europeanen. Nu eist de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken meer ondersteuning van de EU.

    Behalve het “Europees Agentschap voor het beheer van de operationele samenwerking aan de buitengrenzen van de lidstaten van de Europese Unie” (Frontex), dat er door de EU toe werd verplicht “alle vluchtelingen” uit de Middellandse Zee te “redden” en naar Europa te brengen (lees hier), startte Rome de actie “Mare Nostrum”, nadat in de herfst van 2013 ongeveer 400 mensen tijdens de overtocht om het leven waren gekomen. Daarbij werd met drones, helikopters en oorlogsschepen, uitgerust met de modernste infraroodtechniek, naar vluchtelingenboten gezocht.

    Dan is het ook geen wonder dat men de bestorming niet meer de baas wordt, want deze soort bevolkingsverhuizing is inmiddels in Afrika bekend en wekt nog meer begeerte. In de eerste plaats profiteren uiteraard de mensensmokkelaars van deze methode. Daarbij komt dat Rome de strafbaarstelling van illegale immigratie heeft afgeschaft vanwege de al propvolle gevangenissen.

    Nu komt Italië aan de grenzen van zijn belastbaarheid.

    “Welt Online” bericht:

    Volgens De Giorgi werden er 117 reddingsacties uitgevoerd sinds oktober 2013. Er werden in totaal 18.564 vluchtelingen in zekerheid gebracht. Alleen al afgelopen dinsdag werden er 553 mensen aan land getrokken. Het aantal vluchtelingen via zee is enorm toegenomen. In 2013 zijn er 42.925 mensen overzee gevlucht, 224% meer dan in 2012, aldus De Giorgi.

    De Italiaanse staat zucht onder de vluchtelingenstroom en stelt eisen aan de Europese partners. De regering van minister-president Matteo Renzi maakt zich er sterk voor dat de EU meer uitgeeft aan de controle van de grenzen. De 80 miljoen euro voor Frontex, dat voor de bewaking van de EU-buitengrenzen verantwoordelijk is, zijn niet voldoende, aldus de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Angelino Alfano. Italië eist bovendien een hervorming van de asielwetgeving. De Europese regels schrijven in het kader van het zogenaamde Dublin-II-akkoord voor dat een vluchteling alleen asiel mag aanvragen in één land en daar ook moet blijven. Dat betekent: Wie in Italië aan land komt, mag het land niet verlaten.

    Uiterlijk in de tweede helft van 2014, als Italië voorzitter is van de Europese Raad, zal men dit onderwerp intensiveren, aldus minister van Buitenlandse Zaken Mogherini.

    Het is beter om de pogingen te intensiveren de grenzen van Europa en de Europese bevolking tegen deze invasie te beschermen. Australië heeft het voorgedaan!

    Bron:
    www.pi-news.net
    Auteur: L.S. Gabriel

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    *

     

    De teugels strak aantrekken

    Ik was vroeger al beschaamd soms Belg te worden genoemd. Nu wend ik zelfs het hoofd af, als men in mij een Europees Staatsburger herkent. Heeft men zelf gezocht, dapper mijn volk af te breken en voortdurend te veranderen.

    Wij torsten al de schande van de verkeerd aangepakte kolonialisering, met die Stelende Ekster van een Coburger (Leopold II) op de troon die in onze naam de onwillige zwartmensen de handen ging afkappen. Wij verbijten onze tranen bij het zien hoe onze brave Paters en Nonnekes hun (gratis) levenswerk om dezelfde zwartmensen op te voeden en kennis bij te brengen vernietigd zien. Zij brachten al deze mensen geen vissen, zoals de NGO’s nu doen, maar leerden hen vissen. God zou het hen lonen, maar als beloning werden ze weggeranseld en belachelijk gemaakt door hun zakkenvullende opvolgers. Zo zit het mensdom nu eenmaal in elkaar.

    *

    En Broekzèl intussen? Ho, die! Well, they kiss the ass of the Big Black He-Cat en willen juist daarom zo big as possible worden. Moldavië moet bij de club komen. En de Turkey’s too.

    *

    Zij doen maar, zo lang ze dat nog kunnen. Of misschien zelf zo lang tot er uit de wolken vuur regent. Met een paar atoom-dingetjes mag dat zelfs voor de moderne mens niet moeilijk meer zijn.

    Om het vervolg te kennen van dit verhaal, verwijs ik naar de Bijbel, trefwoorden Sodoma en Gomorra. Met o.a. de vrouw van Lot, die omdat ze omkeek naar de vuurzee, in een zoutpilaar veranderde….

    Agge mor leut êt, zou Godfried Bomans gezegd hebben…

    *

    Post Scriptum

    U had het natuurlijk al gemerkt (zie bovenaan) dat we vandaag de Feestdag vieren van een zekere Jozef De Veuster uit Tremelo, later wereldberoemd geworden als de H. Pater Damiaan, die stierf op Molokaï, de vroegere melaatsenkolonie, waar hij zijn leven lang de zieken heeft verzorgd die niemand nog wilde of durfde benaderen. Hij werd verkozen in ons land tot de figuur van de voorbije eeuw, daar waar de Francofonen liever Jacques Brol hadden gehad…

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

    12-04-2014, 17:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1894 - HOE HET BELGISCH ONDIER ALTIJD DE BESTEN ZIJNER ZONEN VERMOORDT

    **

     

    Zaterdag 12 april

     

    Zon 6u55-20u33

     

    H Damiaan

     

    *

     

    *

    In het Zadel

    Straks is het weer Goede Vrijdag, uiteraard uit zichzelf al een beladen begrip in onze (gewezen) Christelijke Beschaving. Denken we maar aan Die Matheuspassion van J.S. Bach met de beklijvende melodieën ‘O hoofd vol bloed en wonden’ - of aan het wondermooie Gezelle-gedicht ‘Aan het kruis met weenend’ogen, stond de Moeder Gods bewogen, wijl haar Zoon te sterven hing….

    Terzake gaat het vandaag inderdaad om Dr Aug. Borms °1878, die op Goede Vrijdag 12 april 1946, in de Rijkswachtkazerne van Etterbeek, op een stoel vastgesjord door 2 man gedragen, bijna stervend, oud en ziek, in koelen bloede werd vermoord door 11 Rijkswachtgeweren, op last van het Krijgshof te velde. De oorlog was al bijna 2 jaar gedaan, maar voor de gezelligheid had men dan maar de oorlogstoestand op een fictieve wijze in stand gehouden. Want in vredestijd worden er in een beschaafd land geen doodvonnissen meer uitgevoerd…. Vandaar op deze blog, mijn wel zeer persoonlijke redenering, dat de Coburgs over lijken gaan, en bloed aan hun handen hebben. Want een schanddaad lijk deze doet men zelfs zijn ergste persoonlijke vijand niet aan.

    Had Dr Borms moorden gepleegd? Had hij landgenoten verraden bij de vijand? Had hij ‘de instellingen ondermijnd’? Had hij in oorlogstijd ’hulp aan de vijand verstrekt’?

    Precies één jaar vroeger (13/4/1945) had A. Hitler in zijn ondergrondse bunker in de Reichskanslerarei in Berlijn (nu bewoond door Frau Angela) zelfmoord gepleegd, waardoor blijkbaar in één klap de enige angel uit het Duitse volk was verwijderd. Volksheld, martelaar of misdadiger: de meningen verschillen. Misschien was het wel iemand met een Goddelijke zending, want J.F. Kennedy, de latere Amerikaanse President, schreef ooit in zijn dagboek, dat er voor A.H. ooit, als de haat was geluwd, op veel plaatsen in de wereld wel een standbeeld zou opgericht worden. Dat om maar te zeggen, hoe wereldvreemd een Amerikaan kan zijn.

    Was August Borms een Germanofiel? Een Hitlerjunge zoals André Leysen van de VUM? ? Helemaal niet. Hij had alleen na WO I en tijdens WO II voor de Vlaamse zaak geijverd. Hij had vooral de ‘weerstanders’ van de Witte Brigade en vooral die van het Late Uur, een spiegel voorgehouden, waarin ze duidelijk konden zien dat ze geen haar beter waren dan die van de Gestapo. En, zoals men weet, een Weerstander of iemand die zegt dat hij dat is, beledigt men niet zonder levensgevaar, ook al is dat de waarheid.

    *

    Dr. Aug. Borms wordt jaarlijks herdacht met een Dodenmis, en een bijeenkomst bij zijn eenvoudige grafzerk. Het is voor eenieder rond dat graf een ogenblik van bezinning, en van een terugblikken naar wat had kunnen zijn, hadden wij een eigen Vaderland gehad.

    *

    Gij dacht, o lijdzaam volk, dat 't gruwelijk getij

    der oude tirannie

    voor immer was voorbij.

    Weet nu dan dat uw stem door niemand wordt aanhoord,

    Zolang gij stamelend bidt of bedelt bij de poort .

    W. Elsschot

    *

    Post Scriptum

    U had het natuurlijk al gemerkt (zie bovenaan) dat we vandaag de Feestdag vieren van een zekere Jozef De Veuster uit Tremelo, later wereldberoemd geworden als de H. Pater Damiaan, die stierf op Molokaï, de vroegere melaatsenkolonie, waar hij zijn leven lang de zieken heeft verzorgd die niemand nog wilde of durfde benaderen. Hij werd verkozen in ons land tot de figuur van de voorbije eeuw, daar waar de Francofonen liever Jacques Brol hadden gehad…

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

    12-04-2014, 17:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1893 - OVER LOWIE KATTORS (Louis XIV), DE KONINKLIJKE COWBOY EN GEDUCHTE ROVERHOOFDMAN, DIE VAN DE SECRETAIRES MET GEDRAAIDE HONDENPOOTJES

    *

     

    Zaterdag 12 april

     

    Zon 6u55-20u33

     

    H Damiaan

    *

     

     

    *

    *

    In het Zadel

    Wie kent hem niet, de stijl Louis XIV, die elk deftig meubel op verkeerd gedraaide hondenpootjes zet. Die zijn duur en zeer broos, maar staan wel chique. De chiquee van de Franse pretentie….. Meer zelfs, ze ademen de Parijse wuftigheid uit en komen best tot hun recht in de antichambre voor de boudoir van Madame La Marquise, maîtresse van son Altesse Royale le Roi des Belges.

    Ach, deze vervloekte Franstalige Koningen! Vandaag herdenken wij hier op deze blog een van de smerigste roofpartijen waarvan de Vlamingen recent het slachtoffer van zijn geweest. In de Geschiedenisboekjes staat dit alleen nog als voetnoot bekend onder de verhullende benaming van Het Verdrag van Utrecht (17113). Zodat een vluchtige lectuur niet onmiddellijk aan Vlaanderen noch aan de Franse mensenetende aasgieren doet denken. Dat mag inderdaad niet, want La Douce France is nu al in ons land vele jaren de beste vriend van onze superieure Franstalige Meesters.

    In 1683, amper 30 jaar vòòr 1713, waren de Turkse moordenaarsbenden smadelijk verslagen voor de poorten van Wenen. De Oostenrijkse successieoorlogen die jarenlang van Spanje tot aan de Donau Europa in één grote Burgeroorlog hadden gehouden, waren definitief voorbij. Frankrijk probeerde toen ook tevergeefs, juist lijk nu met de laatste snikken van het Internationaal Socialisme, zijn vroegere grootsheid te bewijzen, maar het hinkte van nederlaag naar nederlaag. De sociale onrust samen met de mondigheid van de burger (en met het verval der Kerk) bleef maar groeien, tot dit goed 70 jaar later in 1789 zou uitmonden in de Franse Revolutie, de grootste ramp aller tijden die de Christenheid tot op de dag van vandaag aan de rand van de afgrond heeft gebracht. Maar voor de laatste Franse Koning op het schavot zou sterven, heersten in Parijs nog de zonnekoningen. U weet wel: ‘L’État, c’est moi’. Een gezegde dat na 25 Mei e.k. ook wel eens het devies van Koning Filip van België zou kunnen worden…. Met de guillotine eveneens als laatste versregel?

    *

    Maar nu vlug tot de gebeurtenis van de dag. We schrijven 11 April 1713, pas 300 jaar geleden om precies te zijn. En amper 100 jaar voor Napoleon en met hem al de Franse wereldambities, in 1812 in Waterloo in het zand beten. De roof van een groot deel van Vlaams grondgebied, een open boek, lijk de dag van gisteren dus.

    De Grote Verstanden van toen (1713) hadden elkaar weer eens flink bevochten, en deze keer waren de Lage Landen niet eens betrokken partij geweest. Noch werd er gevochten op hun grondgebied, nadat dit maandenlang werd leeggeplunderd door stelende legerbenden. Integendeel, al die tijd waren onze voorouders zeer welvarend geweest. Wat de ogen uitstak van het door de oorlog verarmde Frankrijk. En dat zijn dingen die na een afmattende oorlog, altijd om actie vragen.

    Ruimdenkend als onze Noorderburen nu eenmaal zijn, hadden zij de uitgeputte partijen zo ver gekregen, dat het Vredesverdrag dat er zat aan te komen, liefst op neutraal terrein, bij hen dus, onderhandeld werd.

    De Stad Utrecht vond iedereen het de meest geschikte locatie omdat het mooie Stadhuis aldaar twee evenwaardige ingangen had, zodat aan de verlezende partij (Frankrijk) genoegen kon worden gedaan, namelijk dat zijn Gezanten niet vernederd via de dienstbodeningang naar binnen dienden te sluipen. Zo konden ze gelijk met de overwinnaars, maar niet samen, verschijnen. Waarbij ze in niets moesten onderdoen in praal en pracht. Beide partijen schreden die dag en dat uur dus met koninklijke waardigheid de salons binnen, elk via een andere inkom. Eenmaal buiten het zicht en de deuren dicht, hernam de eigenlijke situatie.

    Na dagen beraadslagen bleef Lewie Kattors weigerachtig, tenzij dat hij als troostprijs zijn hoofdstad beter beschermd wilde zien. En dat kon alleen door een hem de vijandige landstreek in het Noorden tot Frans grondgebied te verklaren. Meer bepaald ging het om alle Vlaamstalig gebied ten Zuiden van ‘Les Monts de Flandre’, de zee en het Franssprekend Picardië dat vroeger al door Frankrijk was bezet, waar de stad Valencijn al geruime tijd Valenciennes was geworden. Net zoals Rijsel voortaan Lille moest worden, en Belle Bailleul. Overal werd het Vlaams verbannen en werd het Frans de officiële taal van het volk.

    Stomme verwondering alom, want Vlaanderen was niet eens betrokken partij geweest in deze oorlog. Dat het toch grondgebied moest afstaan aan de Franse koning was voor iedereen duidelijk. Niet om als buffer te dienen ter bescherming, maar als uitvalsbasis voor verdere aanspraken. Waarom anders werd geëist dat de versterkingen rond de steden Kortrijk, Ieper, Veurne, zouden moeten worden afgebroken? Slim Lewietje lei een beetje uit zoals Obama dat nu in onze dagen doet. Geen vijandige troepen aan zijn achterdeur. Dat het hem in feite ging om een der rijkste streken van het toenmalige Europa, werd wijselijk verzwegen.

    Want tot op de huidige dag, is ‘Le Nord’ goed voor 1/3 van de inkomsten van de Franse Begroting. Al zal de teloorgang van de mijn-industrie daar geen goed aan gedaan hebben.

    En sedertdien is het Nauw van Kales La Manche en Duinkerke is Dunkerque geworden….

    *

    O Ja, U heeft van mij nog een historische uitspraak tegoed die de Vlaamse afgezanten te horen kregen, vanwege de Parijzenaars die de macht te onzent kwamen overnemen. Zij dienden de mond te houden, want ‘Nous traiterons sur vous, chez vous mais sans vous”.

     

    Wat meteen de ingesteldheid gebleven is, van zodra een Franstalige ook maar één voet op Vlaamse bodem zet. Het is meteen ook het motief dat de EUSST-Bonobo’s uit Broekzèl ook al jaren pogen toe te passen.

    *

    Liever dan een stempotlood, hadden wij liever een flinke ‘Goedendag’ ter hand om onze mening te zeggen op 25 Mei aanstaande.

    Post Scriptum

    U had het natuurlijk al gemerkt (zie bovenaan) dat we vandaag de Feestdag vieren van een zekere Jozef De Veuster uit Tremelo (Limburg), later wereldberoemd geworden als de H. Pater Damiaan, die stierf op Molokaï, de vroegere melaatsenkolonie, waar hij zijn leven lang de zieken heeft verzorgd die niemand nog wilde of durfde benaderen. Hij werd verkozen in ons land tot de figuur van de voorbije eeuw, daar waar de Francofonen liever Jacques Brol hadden gehad…

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

    12-04-2014, 10:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1892 - OOG OM OOG, TAND OM TAND

    **

    Maandag 7 april

    Zon 7u06-20u25

    H Johannes Baptista de la Salle, patroon van de onderwijzers en leraren

     

    *

    Weeral eens mijn excuses voor deze zoveelste warrige publicatie. Net op de minuut zelf waar dit stukje op de drukpersen kon, viel de straalverbinding uit. En het duurde tot nu voor er iets nieuws uit de bus kwam. En dat nieuwe zou (voorwaardelijke wijze) beter, sneller en goedkoper moeten zijn, wordt gezegd. Hoop doet leven! ’t Is lijk in de politiek. Veel beloven en weinig geven, doet de zotten in vreugde leven.

    *

     

     

    *

     

    *

    In het Zadel

    Een Pater (75) vermoord in Homs (Syrië). Daders onbekend. Op een zonnige morgen uit zijn huis gesleurd. Geslagen, geschopt. En dan als een beest afgemaakt met 2 kogels in zijn kop. Het gebeurde deze morgen, maandag 7 April, op de Feestdag van zij die in het Onderwijs staan. Zie de dagklapper hierboven. De man, die niets anders dan voor iedereen rond hem goed heeft gedaan zijn hele leven lang, is laffelijk vermoord op de Feestdag van zijn patroonheilige. Treffend, inderdaad, want de Islam is ronduit tegen alle schoolse opleidingen. De Koran kunnen opzeggen van voor naar achter, en van achter naar voor is hen voldoende. Aan het volk de meest elementaire intellectuele kennis bijbrengen, is tegen de wil van Allah. Wat die man meer dan 50 jaar ononderbroken en met veel liefde heeft gedaan. Gratis en in de naam van zij die hongeren en dorsten naar de Rechtvaardigheid. Och, niet zo erg, denken onze politici en hun slippendragers. Het was maar ’n ’n stuk Pastoor, en daarenboven voor onze vrienden, de Moslims, ‘n Ongelovige, een Christenhond.

    Ieder normaal mensenverstand roept om wraak.

    Nee, natuurlijk mag dat niet. Eerstens omdat wij beschaafd zijn. Tweedens omdat het maar om een stuk Jezuïet gaat die vrijwillig in een land vol haat tussen zijn mensen leefde en zich voedde met het onkruid dat zij van tussen de stenen wiedden en kookten om er soep van te maken. En ten derde, we mogen de tere zieltjes van onze toekomstige Meesters, de Moslims, niet kwetsen door onze woede te tonen. Zelfs de Paus zal het iedereen verbieden, en vragen om onze andere wang aan te bieden.

    Duizend jaar geleden stak er meer kruim in onze zogezegd Middeleeuwse samenleving. De Christenheid liep te wapen en trok met een Krusleger het rovershol binnen om het uit te roken. Nu denkt men met Satan te kunnen onderhandelen. Ergo, men stelt onze landen voor hem open en geeft hem de mooiste plekjes, tot in onze rusthuizen toe.

    Al gelezen, dat we liefst niet meer luisteren naar Euro-kritische geluiden? Wat jammer dat dit verbod niet vroeger bekend gemaakt werd in Hongarije!!!!!!

     

    *

    Onder voorname dankzegging overgenomen door Digitalia bij

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/22479337/__Pater_gedood_bij_aanslag_Syrie__.html

    *

    NEDERLANDSE PATER VERMOORD IN HOMS

    De Nederlandse pater-jezuïet Frans van der Lugt (75), die al bijna vijftig jaar in Syrië woont, is maandagochtend bij een gerichte aanslag om het leven gekomen in zijn woonplaats Homs.

    Gewapende mannen ontvoerden hem maandagochtend tegen 8 uur (plaatselijke tijd) uit zijn woning, sloegen hem en schoten hem voor het huis met twee kogels door het hoofd. Dat heeft secretaris Jan Stuyt van de Nederlandse Orde van de Jezuïeten laten weten.

    Zorg voor zwakken

    Van der Lugt, geboren op 10 april 1938 in Den Haag, woont sinds 1966 in het Midden-Oosten. Als jonge psychotherapeut woonde hij eerst in Libanon, waar hij een opleiding tot jezuïet volgde. Zo'n vijf jaar later vertrok de pater naar buurland Syrië, waar hij onderwijs gaf. Hij werkte in Homs met jongeren met een beperking en zorgde voor de zwakken die door het geweld hun buurt niet konden ontvluchten.

    Van der Lugt kreeg van de Syrische regering een stuk grond van vijftig hectare ter beschikking, waar hij samen met de lokale bevolking groenten verbouwde.

    Herder

    De pater heeft altijd geweigerd om Homs te verlaten. Ook toen er in de stad een burgeroorlog uitbrak, wilde hij blijven om de inwoners zo veel mogelijk te helpen. „Ik blijf bij mijn mensen. Ik ben de herder van mijn schapen”, was zijn antwoord, liet secretaris Stuyt enkele maanden geleden weten.

    Noodkreet

    Begin dit jaar, in januari, dook er een video op YouTube op waarin de pater de wereld oproept Syrië te helpen. "Mijn naam is Pater Frans. Ik spreek vanuit de belegerde stad Homs. Ons grootste probleem is de honger. Niets is erger dan mensen op straat te zien die iets te eten zoeken voor hun kinderen. Wij houden van het leven, we willen niet verdrinken in de zee van pijn en dood”, zei hij in het Arabisch.

    Een maand na zijn noodkreet beschreef Van der Lugt hoe nijpend de situatie in Homs was. "Wij eten 's ochtends wat olijven. Dan snijden we groen, tussen de stoeptegels weg en doen dat 's middags in de soep en 's avonds zien we wel weer wat er nodig is."

    Op de Facebook-pagina van de pater staat een verklaring, waarin veel sterkte wordt gewenst aan zijn familie.

    Bron: http://ejbron.wordpress.com/

    *

    De teugels strak aantrekken

    Een eindje geleden werd op deze blog verhaald over het Klooster in Homs, een der oudste Christelijke Gemeenschappen in het achteraf door Islamitistische sekten verscheurd Syrië/ De ‘Allawieten’, de minderheidsgroep rond Dictator-President Abbas zoekt steun bij de Sjieten tegen de opdringende Soemnieten, alhoewel de mannelijke bevolking van alle betrokken partijen bij het Vrijdaggebed, de kont omhoog, de lof van de ‘wredelievende’ Allah verkondigen Voor de oorlog stokende Vreemde Mogendheden een buitenkansje om het vuurtje op te koteren, vooral met het oog op hun wapenleveringen. Eerst daarvan de woekerwinsten opstrijken en vervolgens overschakelen op ‘humanitaire hulp’, goed voor de tewerkstelling en voor nog meer woekerwinsten. Terwijl onderwijl de natuurlijke rijkdommen van de streek kunnen leeggeplunderd worden. Allemaal zaken die goed zijn voor de ‘globalisatie’, lees voor de stevigheid van de jobs der Grote Verstanden. Voor zij die zich niet langer ‘socialisten‘, maar ‘sociaal democraten’ noemen

    Kunnen ze zelfs nog iets bijleren van ook een rondtrekkende foorreiziger die met zingen nog een mooi centje kon bijverdienen. Zo zou de reputatie van Eddy Wally zelfs kunnen vereeuwigd worden: sacochen verkopen en ’s avonds al zingend uit een vliegmacjien springen…

    Één zaak is eigenaardig in heel die Islam odyssee en en komt als door God gezonden: de Christenen, al worden ze langs alle kanten overvallen, verjaagd of vermoord, vechten niet terug Uitgezonderd. In de Centraal Afrikaanse Republiek, waar de media dan al vlug begint te janken over ‘volkerenmoord’, nu die arme Islammetjes met gelijke munt worden terugbetaald.

    “Van de woede der Noormannen, verlos ons Heer” stond in de Litanie van Alle Heiligen die ik o zo’ dikke 70 jaar geleden moest voorlezen uit het beduimeld misboekje van mijn Grootmoeder. Daarna kon ik gaan slapen zolder, onder de pannen, mijn kleertjes netjes opgevouwen op de stoel naast de pietrollamp, waar het mens nog urenlang mummelend haar aantal paternoster aan het bidden was. De oorlog zou nog precies één jaar duren en in de verre hemel boven Oostende waren lichtende vingers bezig de duisternis af te tasten, op zoek naar overvliegende bommenwerpers die de Duitse steden zouden ‘ausraderen’.

    Zo’n misboekjes bestaan nu al lang niet meer, tenzij misschien in Bokrijk. Maar moesten ze herdrukt worden (wat niog komt, zeker weten!!!), dan zou daar voor vele honderden jaren moeten staan “Van de woede der Muzelmannen, verlos ons, Heer”…..

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

    12-04-2014, 08:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1891 - WIE HET HEM AANGAAT, MERKT HET ALTIJD ‘T LAATST EN MEESTAL AlS HET TE LAAT IS.

    *

    Maandag 7 april

    Zon 7u06-20u25

    H Johannes Baptista de la Salle, patroon van de onderwijzers en leraren

    *

     

    *

     

    *

    In het Zadel

    Mijn titel komt, echt waar! niet uit de roddelblaadjes, al lijkt dit wel zo;. Hij slaat ook meestal op de huwelijks (on)trouw van zowel de Groten en de Dikken der Aarde, als van de man en de vrouw in de straat.

    voilà, met deze omschrijving is zo wat de toon gezet. Want van veel ‘horen zegen’, komt er ook veel van ‘horen liegen’ bij. We zijn tenslotte in de verkiezingstijd en dan wordt er niet zo nauw gekeken op een paar overdrijvingen meer of minder.

    Show me the money, weer eens een ‘bon mot’ van De Wever, wordt voortaan blijkbaar een zoveelste aanvulling op het Wetboek van Inkomstenbelasting. Het is meteen een eerste stap naar de 100% socialistische maatschappij, onder de slogan ‘het geld halen waar het zit’. Bij de hardwerkende spaarzame Jan-met-de-pet die in z’n hele leven niet genoeg naar de festivals is geweest, en die met één vrouw thuis aan de haard genoeg heeft gehad.

    Als Karel De Gucht daar maar geen stokje voor steekt, want dat is schending van de privacy!

    *

    Onder voorname dankzegging overgenomen door Digitalia bij

    http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/04/eu-wil-inzage-van-de-inhoud-van-uw-bankkluis/

    *

    EU WIL INZAGE VAN DE INHOUD VAN UW BANKKLUIS

    *

    door een van onze correspondenten op apr.05, 2014, onder Politiek

         

    Bankkluisjes-geheim document: Brussel is van plan om alle kluisjes te openen met geweld deze zomer. Reden: belastingontduiking. Naast contant geld zijn de inspecteurs ook op zoek naar edelmetalen. Europees commissaris Olli Rehn van monetaire zaken ”Wie niets te verbergen heeft, hoeft u nergens bang voor te zijn.” Volgens financieel woordvoerder van Die Grüne (een soort Groenlinks) : “Dit is Een belangrijke stap in de richting van fiscale billijkheid en sociale rechtvaardigheid.” Dat meldt de Duitse financiële website MMnews.de.

    Operatie “Lockbox2014″

    De houders van kluisjes in banken kunnen in problemen komen. Volgens een geheim document wil de Europese Unie nog dit jaar inzagen hebben in alle kluisjes. De voorbereidingen zouden al in volle gang zijn Tegen de zomer moet de actie met de codenaam “lockbox2014″ worden uitgevoerd. De Europese Commissie vermoed dat er miljarden aan zwart geld en andere kostbaarheden illegaal verworven zijn. Naast contant geld hebben de autoriteiten de zinnen gezet op edele metalen zoals goud en zilver.

     

    De kluisjes bij de banken werden tot voor kort onaantastbaar beschouwd. Maar dat gaat veranderen. Volgens een overzicht van de Commissie van Financiën van Brussel, liggen er in de kluisjes illegale bezittingen opgeslagen in de orde van 3-cijferige miljarden.

    Bankkluisjes2Volgens EU Commissaris Financiën Olli Rehn zal niet gelijk opengebroken worden. “Aan de houders zal eerst gevraagd worden om de inhoud te verklaren”. Voorts wordt dan gekeken naar het bezit. Alleen wanneer de eigenaar zich niet meldt na een periode van 2 weken, worden de kluizen gekraakt. Alle banken in de EU moeten hun toestemming voor deze procedure geven.

    “Niemand moet vrezen voor de inhoud van de kluisjes als hij niets te verbergen heeft”, aldus Rehn.

    Met dit doel voor ogen is in Brussel een speciale task force met de naam “sleutelkastje-controle” opgericht. Rond 1000 speciaal opgeleide inspecteurs zijn bevoegd om de kluisjes en eigenaren onder de loep te leggen en te onderzoeken of de inhoud legaal is. De eigenaar moet altijd kunnen aantonen hoe hij aan de opgeslagen bezittingen is gekomen. Dit kan echter vaak heel moeilijk zijn, omdat veel eigenaren die kluisjes al tientallen jaren gebruiken waardoor het onmogelijk meer is om de herkomst nog te achterhalen. Als geen bewijs overlegd kan worden, dan wordt de inhoud onmiddellijk in beslag genomen.

    De financiële woordvoerder van Die Grüne verwelkomt de actie: ”Het openbreken van de kluisjes is een belangrijke stap op weg naar naleving van de belastingwetgeving en de noodzaak om illegale witwaspraktijken en belastingontduiking te onthullen, het is alleen sociaal rechtvaardig wanneer kluiseigenaren de inhoud kunnen verantwoorden.”

    De gedwongen opening van kluisjes is niet nieuw. In het Verenigd Koninkrijk is dit al met succes beoefend. Scotland Yard meldde een “groot succes in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.

    *

    Bron : http://ejbron.wordpress.com/

    *

    De teugels strak aantrekken

    Waar er rook is, is er vuur. Of ook: het vingertje opsteken om te zien van waar de wind waait. Ge moet er maar op komen!

    Ik denk dat er gouden tijden aanbreken voor de geitenwollen sokken voor onder de matras. Met daaropvolgend automatisch nog meer gouden tijden voor alle soorten overvallers, gevolgd door gouden tijden voor de wapenverkopers, liefst de ‘Riot-gun’ die op hun beurt gouden tijden inluiden voor de advocatuur. Zeg maar: werkverschaffing als colateral damage voor de beurzensnijderij….

    Resultaat: allen even arm. Buiten natuurlijk de Grote Verstanden: die bezorgd zijnde voor ons aller welzijn, onbezorgd en tot meerdere eer en glorie Gods, in weelde moeten kunnen leven.

    *

    Daar drink ik subiet een diepgekoelde Bruine Leffe op, uit een van die prachtige kelkglazen lijk op de TV-reclame. U dient namelijk te weten, dat een kleine biercentrale in de omtrek, die vaderlandse godendrank heeft ontdekt. U ziet de buitenlanders als een zwerm vliegen er zò naartoe trekken. Italianen zijn terzake onderontwikkeld, die lusten geen donker bier! Daarvoor zijn het ook Italianen, al zou ik dat niet mogen zeggen, want racistisch. Kijk maar op ‘meteo.it’, en kies voor ‘Lazio’ dan ziet U hoe de Lente er definitief is doorgebroken. Misschien kunt U zelfs luisteren naar het merelkoor dat hier ongenodigd en onbezoldigd het Feest komt opluisteren. Er wordt geen ‘entrée’ gevraag, U moogt gerust zijn. En de zon in een staalblauwe hemel krijgt U er gratis bij. Zou dat alles misschien ook iets te maken kunnen hebben met de volstrekte meerderheid van de Geestesgenoten in Hongarije?

    Jammer voor de EU dat ze op al dat moois nog geen belastingen kunnen heffen!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

    07-04-2014, 17:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!