MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    14-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500494 - DERTIENDAG: EEN NORMALE DAG DUS EEN DAG MET DE NORMALE ONGELMAKKEN EN TEGENSLAGEN

    .

    500494 - DERTIENDAG: EEN NORMALE DAG DUS EEN DAG MET DE NORMALE ONGELMAKKEN EN TEGENSLAGEN

    WOENSDAG 13 JANUARI 2021

    INHOUD

    MET DFANK AAN ONZE VELE VERRE VOORPIDERS, DE EEUWIGE CYCLUS VAN KOMEN EN GAAN WAAR NIETS EEUWIG IS.

     

    HONDSCHOTE

    *

    Kanton   Wormhout. Hondschote is een gemeente in het Franse departement Nord, in Frans-Vlaanderen en de Franse Westhoek. De uitspraak in het Frans klinkt tegenwoordig ongeveer als onsjot of ons kot

    De plaats werd voor het eerst vermeld in 1069, als Hondescote. Het zou afgeleid kunnen zijn van een persoonsnaam met achtervoegsel schot (aan beide zijden door moerassen omgeven land).

    In de middeleeuwen maakte het deel uit van het graafschap Vlaanderen en vervolgens van de Bourgondische en Spaanse Nederlanden. In de 16e eeuw was Hondschote bekend om zijn textielindustrie. Vooral saai (lichte, gekeperde wollen stof) werd hier gemaakt en bewerkt. De stad en zijn wevers vormden het zwaartepunt van de calvinistische rebellie die in de jaren 1560 uitbrak in het Westkwartier. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog koos Hondschote na de Spaanse Furies (1572) de zijde van de opstandelingen.

    Van 1528 tot 1569 steeg de productie van 28.000 tot 90.000 stuks. In 1562 werd de saaihalle en in 1570 de lakenhalle geopend.

    In 1582 werd Hondschote door de Spaanse troepen, onder leiding van de Hertog van Anjou, ingenomen en voor een deel verwoest. Veel textielbewerkers en ook textielbaronnen trokken toen naar Antwerpen en naar Leiden. Men onderhandelde met het stadsbestuur van Leiden (tot dan toe een van de grootste concurrenten) om als groep naar Leiden te komen. In 1585 werd ook Antwerpen door de Spanjaarden ingenomen (Val van Antwerpen) en trokken de Hondschotenaren die zich in Antwerpen hadden gevestigd alsnog naar Leiden. Ook pottenbakkers trokken naar Leiden en introduceerden daar de nieuwe pottenbakkersconste tot Leyden.

    Hondschote werd in 1668 bij de vrede van Aken door Frankrijk geannexeerd. Ook toen trokken een aantal saaiwevers naar Brugge. In 1764 werd in de stin ad geen sayen-douck meer vervaardigd en de saaihalle werd in 1773 opgeheven. Hondschote is bekend van de Slag bij Hondschote, die hier in 1793 werd geleverd tussen soldaten van de jonge Franse republiek en een in Vlaanderen verzamelde strijdmacht, bestaande uit Britse, Hannoveriaanse en Oostenrijkse troepen. De geallieerden werden verslagen en het voortbestaan van de Franse Republiek was gered.

    Jacob Peyt, een volksmenner uit de 14e eeuw, zou in Hondschote geboren zijn.

    Bezienswaardigheden

    De Sint-Vaastkerk werd in 1620 heropgebouwd in Vlaamse gotische stijl en heeft een toren van 82 meter hoog.

    Het Stadhuis uit de 16de eeuw heeft een Vlaamse renaissancegevel.

    De windmolen Noordmeulen

    De windmolen Spinnewyn

    Op de Begraafplaats van Hondschote bevindt zich een Brits militair perk met meer dan 50 gesneuvelden uit de Tweede Wereldoorlog.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    SKIËN IN MADRID

    Voor wie Spanje niet kent of alleen maar zijn meestal zonnige costas, is het even slikken als men ziet dat men in het Spaanse binnenland met de storm ‘Filomena’ de ergste koudegolf in 50 jaar meemaakt en dat Madrid onder een dik pak sneeuw ligt. Nu is het wel zo dat Madrid, in het midden van het Iberische schiereiland, op een hoogvlakte ligt, een micro-landklimaat heeft en elk jaar wel wat winter meemaakt, in zoverre dat de Madrilenen er een weerspreuk aan over hebben gehouden: ‘cuatro meses de invierno y ocho meses de infierno’ (vier maanden winter en acht maanden hel). Maar wat ze nu meemaken is ongezien en is iets dat de meeste hoofdstedelingen daar nog niet hebben meegemaakt. Buiten Madrid zijn ook de regio’s van Guadalajara, Cuenca, Albacete en Toledo zwaar getroffen en noteerde men in de Spaanse Pyreneeën de laagste temperatuur ooit gemeten op het Iberische schiereiland: -34,1°C!

    De verdedigers van de klimaattheorie over de opwarming van de aarde zullen er daar nu wel even stil bij blijven en niet alleen daar, want ook in Noordoost Italië, in de regio Friuli, viel de sneeuw er met bakken uit. Hetzelfde heeft zich trouwens ook voorgedaan aan de andere kant van de wereld, in Japan

    ---

    Ik denk dat ze in de getroffen regio’s van de klimaatfanatici de eerste tijd nog weinig zullen horen over de opwarming van de aarde. Die is er wel, 2020 was in Europa het warmste jaar sinds 1901 toen men die metingen begon. Maar dat is een trend die zomaar niet omkeerbaar is. Een werk van lange adem, waarbij men bij alle nieuwe beslissingen die er daaromtrent nog zullen genomen worden rekening zal moeten houden met een aantal factoren, zoals het terugdringen van de CO2 uitstoot en het aanplanten van bomen op grote schaal. Dit hoeft niet meteen de vele miljarden te kosten die men er nu aan wil spenderen zonder enige concrete garantie op succes, zoals bij ons bv de bouw van nieuwe gascentrales. Die laatste gaan niet alleen miljarden kosten, maar ook weer CO2 uitstoten, wat kerncentrales bv niet doen. Zolang er niet genoeg productiecapaciteit is om de energie van de huidige kerncentrales te vervangen met hernieuwbare energie uit windmolens, zonnepanelen en biomassa, moeten we enkele kerncentrales achter de hand houden. Door het feit dat Engie/Electrabel in België daarin echter niet verder investeert, kan dat een hachelijke zaak worden die Paarsgroen+ eind dit jaar zou moeten oplossen.

    ‘Eerst zien’, zei de blinde.

    *

    CORONA & CENSUUR

    *VRIJE COMMENTAAR

    De natuurwetten willen behehersen is iets dat dateert uit de tijd van ICARUS en we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Alleen de hedendaagse Groen-Rode Planeet Verbeteraars en hun machtsgeile slippendragers blijven, tegen beter weten in, volharden in de boosheid. Kunnen ze best bereiken door terug in de bomen te gaan wonen….

    Anderzdijs kunnen we ook de Genetica en de Leer der Evolitie niet wegcijferen. Aldus is net zò dat iedere cel van ieder levend zoogdier tot hoge leeftijd zichzelf voortdurend hernieuwt. Heb ik van horen zeggen, hoor. Dat schijnt zo te zijn, tenzij er zich aangeboren afwijkiingen voordoen. Of dat er tegennatuurlijke omstandigheden zijn die door de mensen zelf in gang zijn gezet. Onverantwoorde overbevolling of desastreuze ontvolking door zeden verweildering zijn daar een van de bezonderste gevolgen van. De Natuur immers zet      altijd betaald wat men haar aandoet. Vandaar ons gezegde….

    Alles met mate, zei de

    timmrman, en hij sloeg zijn wijf met de meetstok. Anders geegd…

    De natuur slaat, maar zalft meteen. De gemiddemde levensduur, 45 jaar in de Middeleeuwen, is thans 85 à 87 jaar. Ze stijgt ieder jaar met 2 à 3%. Wetenschappers berekendden dat MEISJES die nu geboren worden, zelfs gemiddeld 130 jaar ouid kunnen worden.

    In het Jaar Onzes Heren 2.150 zou de wereld dis vol kunnen lopen met kromgewerkte toverknollen met als Openbaar Verver, tot grote voldoening van Alamcy, de gestandariseerde bezemsteel. Zonder CO² uitstoot en via eiigen huisvlijt in omloop te brengen….

    *

    SOLVAY SNOEIT HONDERDEN JOBS WEG

    Ilham Kadri, CEO van SOlvay

    ©photopqr/l'est republicain/maxppp

    Vandaag om 01:00

     

    Het Belgische chemiebedrijf Solvay heeft een doortastend herstructureringsplan uitgedokterd waarbij honderden jobs verdwijnen. De directie legt de details woensdagochtend voor aan de werknemers en de vakbonden. .

     

    Solvay bevestigt zelf dat er iets aan het borrelen is. ‘Er staat inderdaad een bijzondere ondernemingsraad op de agenda’, zegt Nathalie van Ypersele, de woordvoerster van Solvay. Wat precies besproken zal worden, gaf ze niet vrij. ‘Die primeur houden we voor onze sociale partners.’

    De vakbonden maken zich grote zorgen over de til zijnde operatie, waarbij de ondersteunende diensten in de groep - hr, communicatie, enzovoort - onder handen worden genomen. Volgens bronnen zou de herstructurering ongeveer 900 jobs treffen. Een deel van die werknemers zou worden begeleid naar een andere functie bij Solvay. Andere jobs worden gewoon geschrapt via gedwongen ontslagen of vrijwillig vertrek.

    " Ook België, waar het hoofdkwartier van de groep gevestigd is, zou de dans niet ontspringen. "

     

    De ontslagronde zou verspreid over de verschillende regio’s gebeuren. Ook België, waar het hoofdkwartier van de groep gevestigd is, zou de dans niet ontspringen. Solvay heeft wereldwijd 24.000 werknemers, van China tot in de VS. In ons land werken 1.700 mensen.

    Het is niet de eerste keer dat Ilham Kadri - die sinds twee jaar aan het hoofd van de chemiereus staat - stevig aan de boom schudt. Haar voorganger Jean-Pierre Clamadieu, die voorzitter van Engie werd, bouwde Solvay uit met enkele miljardenovernames. Onder zijn bewind werd het een belangrijke leverancier van kunststoffen en materialen voor smartphones, batterijen en vliegtuigonderdelen.

    Al snel na haar komst maakte Kadri duidelijk dat orde op zaken gesteld moest worden. Taboes waren er niet. Ze gooide de plannen voor de bouw van een nieuw, duur hoofdkantoor in Neder-over-Heembeek de vuilnisbak in. Ze snoeide ook in het directiecomité, en het voorbije jaar haalde ze noodgedwongen het snoeimes boven in de composietafdeling.

    Die divisie maakt lichtgewichtmaterialen voor de vleugels en de rompen van de vliegtuigen van Airbus en Boeing, en voor de wieken van straalmotoren. De tak was bijzonder hard getroffen door de pandemie en het debacle met de Boeing 737 MAX, waardoor twee fabrieken dichtgingen en 570 mensen op straat belandden. Met die ingrepen - waarbij België buiten schot bleef - wou Kadri 60 miljoen euro per jaar besparen.

    Hoeveel de nieuwe besparingsronde oplevert, wordt vermoedelijk woensdag duidelijk.

    Beleggers konden de aanpak van Kadri smaken. De belofte om dit jaar - ondanks alle zorgen en een winstdaling - de vrije kasstroom met de helft op te trekken naar 900 miljoen euro werd op veel enthousiasme onthaald. Het aandeel heeft de impact van de virusuitbraak intussen verteerd, waardoor de beurswaarde opnieuw richting 11 miljard euro gaat.

    Jan De Schamphelaere

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Dit was dus weeral ’n ander stukje opbrengst

    van haast nutteloze huisvlijt. In de hoop tenminste nog voor iets nuttig te kunnen zijn. Baat hety nioet, zo schaadt het niet. De twee draagvlakken immers waren reeds door anderen geschreven.Hier dienen ze vooral als funderingen om op verder te bouwen

    De rest zijn dus de individuele impressies van hoogst individuele emoties.

    Persoonlijke aanpak vlzzmdr bij de medemens, inzicht en doorzettingsvemogen verdienen aandacht en navolging. Kan niet genoeg benadrukt worden. Vooral niet als er aanleiding toe is, om daarbij te steunen op ons glorierijk verleden.

    Dat er daarbij gemikt wordt op ‘beter doen’ kan alleen maar benadrukt worden. ‘Stille voordoen’ daarbij is vooral een West-Vlaams gebrek aan durf.

     

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST





    14-01-2021, 17:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    13-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500493 OM EERLIJK EN ONPARTIJJDIG TE ZIJN MOEET TWITTER NU OOK ZOWEL NANCY ALS HOE DE BIDSPRINKHAAN DE WOESTIJN INSTUEREN

    .

    500493 OM EERLIJK EN ONPARTIJJDIG TE ZIJN MOEET TWITTER NU OOK ZOWEL NANCY ALS HOE DE BIDSPRINKHAAN DE WOESTIJN INSTUEREN

    DINSDAG 12 JANUARI 2021

    INHOUD

    UIT HETZELDE VAATJE GETAPT: DE INGEBOREN DODELIJKE HAAT VAN IEDERE MOSLILM JEGENS ONS, HUN GAQSTHEREN, WORDT NIET OVER GESPROKEN. MAAR IEDERE SPONTANE REACTIE DAARTEGEN VAN ONZENTWEGE IS XENOFOBIE EN RASSENHAAT DIE STRENG MOETEN BE3TEUGELD WORDEN.

    *

    *

    Als jet regent in de USA, druppelt het hagelvlagen in onze Slinxse, Schotse en Scheve Pe®stkoppen in beeld en klank. Den Donald is de sigaar, dus hun tegenstanders krijgen van hetzelfde laken een broek. Fracken Theo moet dus voor altijd van de kiezerslijsten geweerd worden. Net als Ttump, ziet die man immers veel te klaar. Als tegenvoeters van Progressies Afbraak-Links komen alleen slappelingen, voddeventen en dito wijven in aanmerking.

    Kwestie van een zo groot mogelijk onderscheid te maken. Rood-Groene slapjanussen en zakkenvullers tegenover goedzakkerige meelopers van onbestemde kleur, op voorwaarde dat die het Eigen Volk mee helpen in de luren te leggen. De verdere geboortecijfers doen dan wel de rest.

    De naam van dergelijke volksvijandige amateur-profiteurs zoals we die tegenwoordig kennen? Die zit verstopt achter de klassieke kerkmuziek van een al lang overleden Italiaans Pastoor….

    Ook weer iets voor raddraaiers où de indruk te wekken behoudsgezind te zijn.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    BARBERTJE MOET HANGEN

    *

    ‘Het verschil tussen de pers en de Trump-kiezers is, dat de pers hem niet ernstig, maar wel letterlijk neemt, terwijl zijn kiezers hem niet letterlijk, maar wel ernstig nemen’. (Freddy Gray, gevolmachtigd uitgever van The Spectator).

    Bovenstaande stond al in mijn blog van 2 mei 2020 en dat blijkt nog steeds zo te zijn, met als enige variante dat nu ook de (a)sociale media zich in de melée zijn gaan mengen.

    Ik heb vorig jaar, ergens bij het begin van de Amerikaanse verkiezingscampagne, al geschreven dat ik me met die Amerikaanse politieke toestanden niet te veel ging bezig houden en daar blijf ik bij. Ik vond het niveau waarop daar politiek gevoerd werd ronduit beschamend voor een land dat beschouwd wordt als een voorbeeld van democratie en als de machtigste democratie ter wereld. In feite ging de hele ruzie er in de eerste plaats minder tussen Republikeinen en Democraten dan tussen Trump en de media, die in de States al even links zijn als bij ons. Dat geldt trouwens, zoals gezegd, ook steeds meer voor de (a)sociale media, die voor een gevaarlijk precedent hebben gezorgd door zelf te beslissen wie ze zijn of haar mening laten zeggen en wie niet.

    Dat alles neemt niet weg dat wat op Driekoningen in en rond het Capitool in Washington is gebeurd, demagogie van de bovenste plank was. Ondertussen heeft ‘The Donald’ begrepen dat, net zoals bij de leerling-tovenaar uit het sprookje, de geest uit de fles is en dat noch hij noch zijn partij er die binnen een redelijke termijn weer in zullen krijgen. Zeker het bijkomend verlies van de twee senaatzetels in het eerder republikeinse Georgia heeft ervoor gezorgd dat als we hem ooit in de politiek zullen terugzien, dat op zijn vroegst pas zal zijn bij de primaries naar de verkiezingen van 2024, een jaartal dat voor de Amerikanen al even belangrijk wordt als voor de Vlaamsnationalisten.

     

    *’Barbertje moet hangen’ betekent 'íémand moet de schuld krijgen, of hij/zij het nu gedaan heeft of niet'. De uitdrukking is ontleend aan het motto van de Max Havelaar (1860), het beroemde boek van Multatuli.

    *

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    Wat collega Guvaal hier vandaag kwijt wilde, is dat waarbij, zoals bij de meeste Vlamingen, niet alleen het hart van overloopt, maar ook vuisten ballend, de slaap voor laten.

    Kortom, een situatie die misschien wel in veel gevallen goed is voor de procreatie (!), maar niet voor een veilige toekomst.

    De VS, schoolboorbeelden van Beschaving en eruditie, louter uit willekeur en/of winstbejag, door de zichzelf bewierokende ‘Media’ aan stukken wordt gehakt. Ongeboren lillend vers geslacht mensenvlees in een slachthuis heeft er niets aan. Terwijl hallucinerende politieke raddraaiers van slach en soort zich zoveel mogelijk haasten om daar in het gevlei te komen. iIn plaats van daar het gezond verstand te verdedigen. Precies alsof ze niet willen beseffen dat vroeg of laat; Loontje om zijn Boontje komt.

    Of ‘vergeten’ ze welbewust te vermelden dat een tweede Hitler als de Beloofde Messias te verwachten is?

    *

    COMPROMIS OVER HOE BELGIË EUROPEES HERSTELGELD VERDEELT

    Elio Di Rupo, Alexander De Croo en Jan Jambon hebben een compromis in zicht. ©AP

    januari 2021 22:28

     

    Waals minister-president Elio Di Rupo, premier Alexander De Croo en Vlaams minister-president Jan Jambon hebben een akkoord bereikt over de verdeling van de Europese herstelpot van 5,9 miljard euro. Vlaanderen kan rekenen op 2,25 miljard euro. Brusselse politici reageren ontgoocheld.

     

    'Er is witte rook', liet een toponderhandelaar maandag avond weten. Premier Alexander De Croo (Open VLD) en de minister-presidenten van Vlaanderen en Wallonië hebben maandagavond een compromis bereikt, nadat in het weekend discreet voort was onderhandeld over de verdeling van 5,9 miljard euro die ons land krijgt van Europa voor het uitstippelen van een herstelbeleid.

    De federale overheid krijgt 1,25 miljard euro uit het fonds, een goede 21 procent. 2,25 miljard gaat naar Vlaanderen, goed voor bijna 49 procent van de middelen die onder de deelstaten worden verdeeld. Wallonië krijgt 1,48 miljard, de Franse gemeenschap 495 miljoen, het Brussels Gewest 395 miljoen en de Duitstalige gemeenschap 50 miljoen.

    Matthias Diependaele (N-VA), Vlaams minister van Begroting en Financiën, had de lat hoog gelegd toen hij zei dat er 3 miljard naar Vlaanderen moest gaan. Hij wees erop dat de Vlaamse economie het hardst is getroffen door de coronacrisis, en dat op basis van de verhouding van het bruto binnenlands product en het aantal inwoners Vlaanderen op meer dan de helft van de EU-middelen moest kunnen rekenen. Maar al snel klonk vanuit de Vlaamse regering dat dat een 'startbod' was. Realistischer was dat Vlaanderen op 2,3 miljard euro mikte, luidde het.

    Jambon mikte in de onderhandelingen op zowat de helft van de middelen voor de deelstaten. Dat was veel minder dan Diependaele, maar volgens de criteria die de Europese Commissie gebruikte om 750 miljard te verdelen onder de lidstaten kon Vlaanderen niet eens aanspraak maken op 40 procent. Volgens de Europese criteria zou het merendeel van de middelen voor België naar Wallonië gaan. Elio Di Rupo (PS) wees er meermaals op dat België zonder Wallonië nooit zoveel geld had gekregen.

    'Ook privé-investeringen aantrekken'

     

    De 5,9 miljard euro aan herstelgeld moeten de Belgische economie sterker maken en vernieuwen, zei premier Alexander De Croo (Open VLD) maandagochtend op Radio 1. Hij hoopt daarbij dat ook privé-investeerders zich aansluiten bij de plannen.

    Volgens De Croo is de 5,9 miljard euro verdeeld tussen de federale overheid en de deelstaten op basis van meerdere verdeelsleutels, zoals de impact van de corona-schok, het investerings-volume en bevolking. Er zijn ook aanpassingen gebeurd zodat 'iedereen zich in de verdeling kan vinden'.

    Het geld moet gaan naar nieuwe investeringen, die tussen nu en 2023 worden opgestart. De Croo zei dat die investeringen groei en welvaart moeten creëren, wat de 'fundamentele oplossing' is om het gat in de begroting te proberen dicht te rijden.

    In de Vlaamse regering is men tevreden dat Jambon 2,25 miljard uit de brand heeft gesleept, bijna de helft van wat onder de deelstaten is verdeeld. Daar komt voor Vlaanderen 198,8 miljoen bij uit het brexitfonds van 313 miljoen bij, en nog eens 114 miljoen euro uit een sociaal-economisch fonds. 'We hadden getekend voor alles samen 2,5 miljard euro', klinkt het in Vlaamse regeringskringen. Het geld dient om de relance projecten te financieren die naar voren zijn geschoven in het Vlaamse Veerkrachtplan,

    Wim Van de Velden

     

    CORONA & CENSUUR

     

    VRIJE COMMENTAAR

     

    Vol onbegrip over zoveel stompzinnigheid rondom mij, hoofdschuddend en vol compassie met mezelf, geschreven, wat nu volgt… Als een gepelde ajuin.

    Onze Westerse Voorvaderlijk- Christelijke Samenleving, die overloopt van Naastenliefde en Samenhorigheidsgevoel is al decennia lang met dwingende haast van ‘Hogerhand’ a.h.w. bij de neus geleid naar alle soorten andere bestemmingen, in hoofdzaak naar die van Slinx, van Schots en van Scheef. Nieuwloopte dus en nergens op vaste voet gestoeld. Als dorre bladeren in de wind zonder welbepaalde landingsplaats.

    -

    Maar de werkelijke bedoelding blijft bewezen, precies omdat ze zo opzettelijk duidelijk ondergesneeuwd opgediend wordt. Namelijk ‘het samenlevingsmodel’ zelf over te namen en in te richten zoals het Grote Rode Voorbeeld dat het arme Chinese broedervolk sedeert WO II en de Val van cde USSR onder de knoet houdt.

    Zelfs de redelijk objctieve De Tijd blokt stoïcijns kalm bij het berichten over de verdeling van de Europese & Brexit vleespotten. Belgium as usual.

    ‘Deelstaat’ Vlaanderen, die 63% tegenover 37% van de totale bevolking uitmaakt, ‘krijgt’ 31% en de overige zakkenvullers krijgen 69% zo maar in de schoot geworpen....

    Eerlijke verdeling, volgens Jan Achterhesp, de Eigen Gtote Leider die de wereld ons benijdt. Instemmend geluid van Olio di Poepo. Hoe kan dat anders? Sodomieters moeten tocjh kunnen sodemieteren o, alle eer en vooral in alle deugd ??!!!!?

    Acjh, lijk een ytod jolihe jonge freules in Waregem bnlijken te verkongogen. Moeten zijn wel trouwen om kinderen te kunnen kopen? Moeten zij voor dar armzalige worstje dan het ehele varken rrbij nemen?

    En neen, weten doen ze het niet, da        t het ’n domme muis is die maar één gaatje heeft..

    Digitalia











    13-01-2021, 11:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    12-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500485 DE TOEKOMST VAN HET AVONDLAND WERD REEDS UITGESTIPPELD DOOR DE ANTTIEKEN

    .

    500485 DE TOEKOMST VAN HET AVONDLAND WERD REEDS UITGESTIPPELD DOOR DE ANTTIEKEN

    DINSDAG 29 DECEMBER 2020

    INHOUD

    HT EERSTE FRANSE STAATSHIOOFD – IN DE GESCHIEDENIS HIJ PRSOONLIJK DEZE BLOG VOLGT? DAT DIE DAARDOOR DE MOSLIMBRODERSHAP VIJANDIG GEZIND WPRDT EN NU NIG DE OOOIT VAN VLAANDEREN GEROOFDE GEBIEEN TERTIG WIL VERVLAAMSEN: MAVROn, TEKEN AN DE WAND?

    *

    TWEETALIGE PLAATSNAMEN WORDEN IN FRANS-VLAANDEREN WERKELIJKHEID

    foto: ©pixabay.com

    Neem de trein naar Lille en ontdek Rijsel

    *

    Een vriend vertelde me een bezoek aan Lille te willen brengen. Hij voegde er aan toe: ‘Ik neem de trein naar Lille’. Ik: ‘Hoezo, er is geen station in Lille’. Hij bedoelde Rijsel in Frans-Vlaanderen. En ik verstond Lille, een gemeente in de niet meer zo stille Kempen, waar ik woon.

    U raadt het beste lezer : ik wil het even hebben over de hopeloze kakofonie waarmee Vlamingen en Nederlanders omgaan met Nederlandstalige plaatsnamen in mijn geboortestreek en elders. Een actueel onderwerp in Frans-Vlaanderen, weet je wel.

    Rijsel ofte Lille en Flandre

    Lille, dat is in het Nederlands de Frans-Vlaamse hoofdstad Rijsel. Altijd zo geweest. En als je graag een woordje Frans spreekt: zeg dan niet Lille, maar Lille en Flandre. Want dat is de enige officiële naam van deze stad met een Vlaams hart.

     

    Noodlijdend Lille komt in Nederlandse handen

    In Het Laatste Nieuws lees ik ook recent: ‘Noodlijdend Lille komt in Nederlandse handen’. Ik hoop dat de Nederlanders niet alleen de Rijselse voetbalclub redden, maar ook de naam Rijsel gebruiken in hun communicatie.

    Chaos in Calais

    Het Nieuwsblad titelt vervolgens: ‘Chaos in Calais door nakende brexit’. Vlaamse media berichtten ons overvloedig in vlekkig Nederlands over de ‘jungle van Calais’. En ik schrok van het nieuws dat ‘vluchtelingen uit het Noord-Franse Calais de oversteek van het… Nauw van Kales’ waagden. De Pas-de-Calais tussen Kales en Dover, weet je wel.

    Van Kales naar Londen: exoniemen noemt men buitenlandse plaatsnamen met een specifieke Nederlandse naam: bijvoorbeeld Londen, Parijs of Berlijn. Op info borden in de luchthaven van Zaventem stel je vast dat ze niet meer worden gebruikt. ‘Internationale afspraken’, heet zo’n excuus.

    De schuld van de geschiedenis


    Jean Bart door Alexis Grimou

    Graf van Jan Baert/Jean Bart

    Standbeeld ter ere van Jean Bart in het plein Jean Bart in Duinkerken. Gemaakt door David d'Angers in 1845

    Jan Baert, ook bekend onder zijn Franse naam Jean Bart,[1] (Duinkerke21 oktober 1650[2] - aldaar, 27 april 1702)[3] was een Vlaamse Duinkerker kaper in Franse dienst.

    Baert was beroemd om zijn moed en behendigheid. Hij slaagde erin 386 schepen te veroveren, en bracht een groot aantal vaartuigen tot zinken of stak ze in brand. Om die reden werd hij ook "de schrik van de Noordzee' genoemd.

    Hij diende een tijdlang onder admiraal Michiel de Ruyter, en behaalde zijn grootste successen tijdens de Negenjarige Oorlog.

    Jansen. Zijn overgrootvader Michiel Jacobsen was viceadmiraal voor de Spaanse koning van de Lage Landen. Jan Baert was Nederlandstalig, evenals zijn familie. In 1689 trouwde hij met Marie Tugghe.

    Engels onderdaan[bewerken | brontekst bewerken]

    Tijdens de Tachtigjarige Oorlog bleef Duinkerke in Spaanse handen. Bij de Slag bij Duinkerke op 23 juni 1658 veroverde het Franse leger van Henri Turenne Duinkerke op de Spanjaarden. Diezelfde avond overhandigde Lodewijk XIV de stad aan de Engelsen, zijn toenmalige bondgenoten. Baert is 12 jaar en meldt zich als Engels onderdaan aan op een schip.

    Kaper voor de Republiek[bewerken | brontekst bewerken]

    In 1666 verbond Frankrijk zich met de Verenigde Provinciën tegen Engeland. Cornil Baert, de vader van Jan, vond de dood in Nederlandse dienst bij de aanval van een Engels schip. Baert werd ingescheept als luitenant van het "Vette Varken", welks bemanning werd verzocht de Engelsen in het oog te houden. In de zomer monsterde Baert aan als matroos op de "Zeven Provinciën", het vlaggenschip van de Nederlandse vloot, onder bevel van admiraal Michiel de Ruyter.

    Na de Tocht naar Chatham in 1667 werd de Vrede van Breda ondertekend. De Ruyter gaf Baert het bevel over de brigantijn "De Gouden Eend".

    Negenjarige Oorlog[bewerken | brontekst bewerken]

    Tijdens de Negenjarige Oorlog leed de Franse vloot in 1692 een nederlaag tegen de Engelsen, en bleef daardoor in Toulon voor anker liggen.

    Na de Slag bij Texel op 29 juni 1694 was Baert in heel Frankrijk bekend. Aan het eind van de 17e eeuw heerste in Frankrijk hongersnood. Er werd besloten om graan aan te kopen in de Scandinavische landen. Het konvooi van 96 Franse graanschepen viel in de handen van Hollanders. Baert slaagde erin de Hollanders het graan afhandig te maken. Hij nam het met zes kleine fregatten op tegen zes grotere Hollandse schepen. Als gevolg hiervan daalde de graanprijs in Frankrijk met 90% (van 30 tot 3 pond per schepel). Lodewijk XIV sloeg Baert daarop tot ridder en benoemde hem tot commandant van de zeemacht van Duinkerke.

    In de Slag bij de Doggersbank in 1696 wist hij weer een flink aantal Noord-Nederlandse koopvaardijschepen en hun begeleiders te veroveren en te verbranden, vlak voor de neus van een veel grotere Engelse vloot.

    De Engelsen en de Republiek probeerden samen Duinkerke te veroveren, zowel over land (1692) als van op zee (1694 en 1695), om de activiteit van de Duinkerker Kapers te stoppen, maar zonder succes.

    **

    Plaatsnamen die ooit behoorden tot de Nederlanden hebben een specifieke Nederlandstalige naam: Duinkerke, thuishaven van vrijbuiter Jan Baert, Armentiers, zoals in het Engels soldatenliedje. Of plaatsnamen met een bijzondere historische betekenis: Atrecht, denk aan de vrede van Atrecht; Valencijn, denk aan het beleg van Valencijn; Kamerijk, eeuwenlang een invloedrijk bisdom tot aan de poorten van Antwerpen; of Dowaai, gewezen universiteitsstad.

    Je zou denken dat ook voor deze historische steden dezelfde regels gelden als pakweg plaatsnamen aan de taalgrens of in Wallonië

    Als onze media de Nederlandstalige namen van historische Vlaamse en Artesische steden en gemeenten niet meer gebruiken, wie dan wel? Je zou denken dat ook voor deze historische steden dezelfde regels gelden als pakweg plaatsnamen aan de taalgrens of in Wallonië. In Vlaanderen komt — voorlopig althans — niemand tot de dwaze gedachte om te spreken over Mouscron voor Moeskroen, Comines voor Komen, Liège voor Luik, enz. Waarom dan Arras, Calais en Lille?

    De verloren eer van de taalkundigen

    Over dit onderwerp heb ik in het voorbije decennium mijn licht opgestoken bij de Taalunie, en de taaladviseurs van De Standaard en de VRT.

    De Taalunie bezit een lijst van Frans-Vlaamse plaatsnamen. Ik stuurde toen op haar vraag mijn opmerkingen en paar suggesties. Deze werden even vriendelijk als prompt weerlegd door naamloze deskundigen. En zo bleven bepaalde Frans-Vlaamse gemeenten, zoals Malo-les-Bains en Bray-Dunes, eentalig Frans, tenminste volgens de lijst van de Taalunie. Waarom weet niemand.

    Ludo Parmentier van de krant De Standaard pakte het op dezelfde wijze aan. Ook deze krant was toen in het bezit van een lijst van plaatsnamen in Frans-Vlaanderen. Hij stuurde ze me eenvoudig op met de vraag om ze te verbeteren. Dit deed ik ook en sindsdien van De Standaard geen nieuws.

    VRT-taal

    Taaladviseur Ruud Hendrickx wist me in zijn antwoord de taalregels van de VRT te verduidelijken: ‘In principe gebruikt de VRT de Nederlandstalige naam bij grotere plaatsen die geregeld genoemd worden en bij Franstalige gemeenten met taalfaciliteiten voor Nederlandstaligen. We zeggen: Aarlen, Bastenaken, Bergen, Doornik, Hoei, Luik, Nijvel, Waver; Edingen, Komen-Waasten, Moeskroen, Vloesberg. (…) Bij minder bekende taalgrensgemeenten gebruiken we de Franse naam. Voorbeelden: Genappe (niet Genepiën), Grez-Doiceau (niet Graven), Lessines (niet Lessen), Lincent (niet Lijsem).’

    Zo weet u, beste sportliefhebber, hoe ‘Parijs-Roubaix’ aan zo een halfslachtige naam komt

    Voor zogenaamde ‘buitenlandse plaatsnamen’ wordt een vergelijkbaar principe aangenomen, vervolgt Hendrickx. ‘We zeggen dus Parijs (niet Paris) en Duinkerke (niet Dunkerque), maar wel Boulogne (en niet Bonen/Beunen), Calais (niet Kales) en Roubaix (niet Robeke/Robaais)’. Zo weet u, beste sportliefhebber, hoe ‘Parijs-Roubaix’ aan zo een halfslachtige naam komt.

    Namen noemen

    Over namen die ‘minder bekend zijn’ of ‘minder genoemd’ worden: dat is dan weer even subjectief als onnauwkeurig. Ik doe een poging: is Calais/Kales de afgelopen tijd met de vluchtelingen, de tunnel en de brexit minder genoemd? Is Arras/Atrecht niet voldoende bekend van de geschiedenisboeken? Als dat geen belletje doet rinkelen, denk dan aan de losplaats voor de duiven op zondag.

    En waarom toeristische folders Saint-Omer melden voor de door en door Vlaamse stad Sint-Omaars? Je staat dan in de Sint-Omaarsstraat of op de Rijselseweg van een West-Vlaamse gemeente, met een folder in de hand, op weg naar… Saint-Omer of Lille. Il faut le faire, dames en heren van de toeristische sector.

    Dringend inspanning gevraagd

    Er is nog een andere reden waarom dit onderwerp actueel blijft. In Frankrijk, stel je voor, komt er een nieuwe wet waardoor tweetalige bewegwijzering een feit wordt. Bretoense, Corsicaanse, Elzassische, Frans-Vlaamse gemeenten, noem maar op, krijgen officiële tweetalige borden. In de Franse Westhoek is men er nu al mee begonnen. Een twintigtal gemeenten keurden de tweetalige signalisatie goed. En zo is Bailleul nu officieel ook Belle; Cassel, Kassel; en Sercus, Zerkel.

    Zullen wij binnenkort meemaken dat de Frans-Vlamingen zeggen en schrijven ‘Je vais à Belle’ en de Vlamingen aan deze kant van de schreve : Ik ga naar Bailleul?

    Nu ben ik benieuwd wat onze taaladviseurs en cartografen in Vlaanderen en Nederland hiermee gaan doen. Zullen wij binnenkort meemaken dat de Frans-Vlamingen zeggen en schrijven ‘Je vais à Belle’ en de Vlamingen aan deze kant van de schreve : Ik ga naar Bailleul?

    Andries Stevenkring

    Welke excuses zal men nog verzinnen om geen voorrang te geven aan de Nederlandstalige namen in Frans-Vlaanderen, nu ze in Frankrijk een officieel karakter krijgen? En uiteraard horen historische namen en exoniemen bij dit dossier.

    Mag ik als Frans-Vlaming de Taalunie, de Nederlandse en Vlaamse Regeringen uitnodigen werk te maken van deze problematiek? De Frans-Vlaamse Andries Stevenkring gaat binnenkort de lijst van alle Nederlandstalige plaatsnamen in Frans-Vlaanderen en daarbuiten actualiseren en verspreiden. Zal ik ook een folder sturen naar onze officiële instanties?

    Wido Bourel

     CORONA & CENSUURVRIJE

    COMMENTAAR

    Mijn familie langs Vaders kant is gepokt en gemazeld weerszij ‘De Schreve’ zo breed mogelijk te verstaan. Als er daar maar goed kon verdiend worden. 7/7 en als het moest 24/24 Er werd in ons gezin, zonder veel nadenken onder elkaar de ne keer in ht Iepers, da, weer in ’t Fransoos gekout met elkaar. Naar ’t Franche trekken, was synoniem van zwoegen in de textiel fabrieken, de eindeloze bietenvelden of in het het vlas.

    Mijn kinderjaren waren dus navenant, God zij dank.

    -

    Hierbij een lijstje met plaatsnamen die stuk voor stuik de aanloop zijn, op het Eigen Land, thans in Frankrijk, om daar beter te leren In afwachting dat, we daar even thuis zijn als in … Voeren

    -

    vanaf het Kanaal (westen) tot aan de Rijn (oosten): Boulogne-sur-Mer (Bonen), Therouanne (Terwaan), Arras (Atrecht), Cambrai (Kamerijk), Bavay (Bavik), Liberchies, Tongeren, Maastricht, Heerlen, Julich (Gullik) en Keulen

     

     

     

     

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST




    12-01-2021, 16:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500491 -AMERIKA VER EUROPINISEERT PRECIES ALSOF HET AAN DE OVERKANT VAN DE STRAAT LIGT EN NIET AAN DE OVRKANT VAN DE GROTE PLS.

    .

    500491 -AMERIKA VER EUROPINISEERT PRECIES ALSOF HET AAN DE OVERKANT VAN DE STRAAT LIGT EN NIET AAN DE OVRKANT VAN DE GROTE PLS.

    DRIE KONINGEN

    HEDENDAAGSE VERSIE

    *

    MAANDAG 11 JANUARI 2021

    INHOUD

    INGEHAALD DOOR HET MARXISME EN DE ISLAMMERIJ ZIJN BEIDE WERELDDELEN BINNEN HOOGUIT 10 JAAR RIJP VOOR DE SCHROOT

    *

    *

    GALBERTUS VAN BRUGGE

    Wie zei daar ooit weer dat het heden en zelfs de toekomst gewoon de eigentijdse invullingen zijn van wat al eeuwenlang in dit, ons ondermaans tranendal, haast als vanzelf geschiedt? Alleen zijn de engelenvleugels de Christenheid nu vervangen door het Internet, het goddelijk Alziend Oog van hoog in The Clouds en door lege kerken maar volle moskeeën. Maar geen woord hierover in de voorgeschreven politiek-correcte Openbaarheid! Het is gewoon zo, of in het verdomhoekje geraken.

    De Heer in de Hoge Hemel was vroeger voor de gewone Sterveling ongrijpbaar; dat zijn The Clouds thans ook. Ze zijn er, maar je ziet of volet ze niet

    In tijden van reflexie, zoals deze ons thans door de Overheid opgelegd worden, is nadenken dan haast een ongewild Godsgeschenk. En waar kan men dan beter terecht dan bij het eigen glorieus verleden waar ‘Vlaams’ wereldwijd gelijk stond met aanzien en macht?

    Het is nog maar recent dat het werk van ene Galbertus uit 1100 opnieuw ontdekt werd. Hij was een tijdgenoot van Hendrik vn Velcdeke, maar schreef in het Latijn en net nog niet in de volkstaal.

    En zo blijkt zijn proza van haast 1.000 jaar geleden zelfs beter te zijn dan alles wat de moderne Vlaamse auteurs vermogen e prestetren.

    (Lees verder on deraan)

    *

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

           

    LAGE LANDEN BUSINESS

    Het Belgische leger gaat waarschijnlijk (er loopt nog een klacht van een concurrent bij de Raad van State) een kleine 900 vrachtwagens kopen bij DAF-Trucks, waarvan er 300 gepantserd zullen zijn. Bij ons huidig militair vrachtwagenpark zijn de meeste zware vrachtwagens minstens 30 jaar oud, wat met de moderne digitale ontwikkeling niet meer aanvaardbaar is. De voertuigen zijn van verschillende merken en het probleem er nog de juiste onderdelen voor te vinden wordt alleen maar groter en kostelijker. Totale kostprijs: zo’n klein kwart miljard euro. Het werd tijd dat het gebeurde en het lijkt logisch dat DAF de juiste keuze is. Het bedrijf heeft al sinds de jaren 1960 een productie-eenheid in het Kempische Oevel/Westerlo en in het Eindhovense hoofdkwartier werken er ook honderden Vlamingen uit voornamelijk de Antwerpse Kempen en Belgisch Limburg. Dit niet alleen in de Productie, maar ook in ondersteunende afdelingen zoals Export, Bezoeken en International Truck Service (ITS), de internationale pechdienst. Na een verblijf van vijf jaar in de Vlaamse vestiging van Oevel/Westerlo, waar de cabines en de assen worden gemaakt, was ik 27 jaar lang een van hen in Eindhoven en ben ik nog altijd fier en tevreden dat ik die Nederlands-Vlaamse samenwerking heb mogen meemaken. Bij de viering van het 50-jarig bestaan van de zaak, in 1978, werkte ik er bij de afdeling Bezoeken en heb ik nog de stichters ontmoet, de broers Hub en Wim van Doorne, die in 1928 begonnen met de productie van aanhangwagens in een kleine smidse in Noord-Brabantse Deurne bij Eindhoven. DAF stond toen voor ‘van Doorne’s Aanhangwagenfabriekf’.Later werd dat ‘Automobielfabriek’.

     Het succes van de gebroeders van Doorne was grotendeels te danken aan het feit dat Hub een technisch genie was (hij vond ook de Variomatic uit, een goedkope, traploze automatische motorkoppeling) en dat broer Wim een commerciële knobbel had, die erin slaagde hun productie aan de man te brengen.

     In de marge van bovenstaande nog dit: DAF heeft ervaring met militaire bestellingen. Het maakte vroeger al voertuigen voor het Nederlandse leger, landingsstellen voor de F16’s die verkocht waren aan Nederland, België én Denemarken en assembleerde Leopard tanks voor het Duitse leger.

    *

    *Internationaal

    VS in shock na bestorming Capitool

    Na een speech van Amerikaans president Donald Trump hebben zijn aanhangers woensdag het Capitool bestormd om te voorkomen dat het Congres de zege van Joe Biden bij de presidentsrace zou bekrachtigen. Na urenlange chaos hernamen de parlementsleden desalniettemin hun werkzaamheden.

    Roep om afzetting Trump

    De roep om de afzetting van president Donald Trump klinkt her en der in de VS. De procureur-generaal van District of Columbia riep vicepresident Mike Pence op het kabinet te laten bijeenkomen om het 25ste amendement in te roepen en Trump uit zijn functie te zetten.

    'Of je het nu hebt voor vicepresident Pence of niet, een ding is zeker: hij is geschikter om te besturen ... we hebben een opperbevelhebber nodig die zijn constitutionele verantwoordelijkheden nakomt', zei hij op de Amerikaanse nieuwszender CNN.

    Of je het nu hebt voor vicepresident Pence of niet, een ding is zeker: hij is geschikter om te besturen.

    Karl Racine

    Procureur-generaal District of Columbia

    'Ik vraag de vicepresident actie te ondernemen. Vervul je grondwettelijke plicht. Bescherm de VS, kom op voor de democratie en roep het 25ste amendement in', zei de Democraat Racine.

    Om Trump af te zetten moet Pence een meerderheid van de regering of een meerderheid van het Congres achter zich krijgen. 'Trump is duidelijk niet geschikt voor deze job', besloot Racine.

    02:23

    Obama: 'Zittende president zette aan tot dit geweld'

    De bestorming van Capitol Hill lokte ook reacties uit bij voormalige Amerikaanse presidenten. Volgens Trumps voorganger Barack Obama zal 'het geweld van vandaag de geschiedenis ingaan als een moment van grote oneer en schaamte voor ons land'.

    'Tot dit geweld is aangezet door een zittende president die voortdurend ongegronde leugens verspreidde over de uitkomst van een wettige verkiezing', stelde de Democraat. Voor hem kwamen de gebeurtenissen niet als een verrassing.

    *

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

     

    Ja, beste Lezer, het gaat (nogmaals) over de moord op Graaf Karel de Goede van 3 Maart 1127 in het Brugse St Donaas Kapittel. De samenzweerders varen, onder leding van Bertolf, Proost van het Kapittel, allemaal voorname edellieden die niet tevreden waren met de bemoeiïngen van de nieuuwe Graaf, notabene, van Deense koninklijken bloede, maar gehuwd met de Vlaamse erfprinses.

    Hoor ik daar iemand iets mompelen over vreemdelingenhaat?

    Wat er ook van zij, heg gewone volk was door die moord buiten zichzelve van woede en de een na de andere werden alle gevluchte schuldigen opgepakt en door het klootjesvolk op beestachtige wijze omgebracht.

    Ik verwijs hiervoor naar de auteur zelf, maar kan als Ieperling mij niet ottrekken aan de beschriving van de terechtstelling van Proost Bertolf op de Grfote Markt te Ieper. De auteur liet ons, met alle afschuwelijke bijzonderheden erbij zijn, een verhaal na, precies alsof we er zelf bij waren geweest.

    Kortom, toen al, een ruw realistisch verhaal, Kinderen en Gevoelige Naturen Niet Toegelaren….

    -

    Moraal van dit verhaal?

    Daar is, om te beginnen, de Vadertaal, het Latijn, met daar op bolghend, de Moedertaal, de taal van uit de wieg, en ondertussen zittten we volop in een Buren Taalbad dat met scherpe haken en botte bogen aan elkaar hangt..

    Opnieuw, naar het zeggen van onze Leiders, onderweg naar de Tuin der Lusten. Moge de Hemel ons bijstaan.

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST










    12-01-2021, 07:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!