MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    03-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.774 DE SOFTENON BABY’S VAN HET ONDERWIJS

    A.D. donderdag 3 mei 2012xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    774 DE SOFTENON BABY’S VAN HET ONDERWIJS


    Slachtoffers van de helende wetenschap, toen…

     

    Straks eenzelfde soort slachtoffers van het Onderwijs?

    ------------------------

     

    Alles is tevergeefs geweest : 182 jaar schoolstrijd, eerst tussen de Riberalen en de Kaloten, en later, tot op de huidige dag (voltooid verleden tijd) door de Lynxen en de wolven in schaapsvacht van de Guimardstraat, onder de hoge bescherming van de Excellente Bisschoppen van België.  De Vlag met het Kruis wordt gestreken, en we gaan over tot de eenheidsworst van het sociaaldemocratisch noch mmosel-noch-visonderwijs. Als de lat maar zo laag mogelijk ligt. Want in het uitdelen van diploma’s mag er niet gediscrimineerd worden : kennis van lezen, rekenen en schrijven is niet meer nodig, als er maar geleerd wordt hoe dat er gesekst moet worden. E doen het nu al, bij manier van spreken, van in  de Bewaarschool, achter een hoekje of een kantje….

    De oude tradities moeten getoetst, en misschien wel vervangen worden. Want de luklticultuur is een verrijking.

     

     

    Kroniekje over : de heilige zending van De Schandaard, die in onderstaand artikeltje de lof moet zwaaien van de laatste ethische verworvenheden : de gebieden waarop wij van de Islammerij nog kunnen leren. De Multiculti is een verrijking waaraan we veel kunnen leren. Let AUB niet op de stijgende criminaliteit, dat is maar van voorbijgaande aard, een kinderziekte, zo te zeggen.

    En denkt U dat verkrachting technisch zo eenvoudig is, als het slachtoffer ingebusseld is van kopt tot teen? Laten we dus beginnen met de boerka verplicht te stellen! Op die manier is in de toekomst wie half bloot op straat loopt, de uitlokster van de aanval, en kan zij voor overspel gestenigd worden. Als dat geen vooruitgang is!

    In de jaren (50, wie herinnert het zich nog? Was er een geneesmiddel voor aanstaande moeders op de markt. Het was wel niet speciaal goed,  zoals de Wetenschap het beweerde, maar alla, baatte het niet, het schade ook niet. Tot de mismaakte baby’s geboren werden, een abnormaal hoog percentage totaal misvormd. Het duurde een hele tijd voor de echte oorzaak werd gevonden : het Softenon-medicament.

    Er werd jaren aan een stuk geprocedeerd, maar de ongelukkigen hadden er maar mee te leven, zo simpel  was dat. En trouwens, waarom had de moeder toen geen vruchtafdrijving gevraagd? Ziet U wel, dat het nuttig is geweest de abortus-wet in te voeren? Nu kan de moeder experimenteren met drugs en ander spul zoveel ze wilt : Rood + Paars hebben de oplossing aangereikt : Paars!

    Nu doet men precies hetzelfde met de schoolse opleiding. Verblind door nevenbedoelingen, zadelt men onze jeugd op met denkbeelden waarmee ze late heel hun leven zullen sukkelen. Men pompt in de jonge hoofdjes denkbeelden die ze zelfs op latere leeftijd nog niet kunnen bevatten. Maar ondertussen zijn de onbezorgde jeugdjaren voorbij, waar er een stevige basis voor een gezonde nieuwsgierigheid had kunnen gelegd worden.   

    **********************

    Doorbraak in het godsdienstonderwijs

    • woensdag 02 mei 2012, 03u00
    •  
    • Auteur: Tom Ysebaert

    --------------------

    BRUSSEL - In de lessen godsdienst of zedenleer wordt dialoog en samenwerking met andere levensbeschouwingen de regel. Dat is neergeschreven in een tekst die alle instanties onderschreven hebben.


    Leerlingen zullen, vertrekkend vanuit hun eigen levensbeschouwing, de andere leren kennen, beter begrijpen, en met hen samenwerken. Dat is het doel van de ‘interlevensbeschouwelijke competenties', die de inspecteur-adviseurs van alle erkende godsdiensten (rooms-katholiek, islamitisch, joods, protestants, orthodox) en niet-confessionele zedenleer hebben neergeschreven. De tekst is goedgekeurd door de instanties van de erkende godsdiensten. De Standaard kon hem inkijken.

    Alle leerkrachten van levensbeschouwelijke vakken worden geacht de tekst na te leven. Doen ze dat niet, dan kunnen ze op de vingers getikt worden.

    ‘De komen de twee jaar gaan we werken aan de implementatie', zegt Francis Jacobs, inspecteur-adviseur katholieke godsdienst, en een van de auteurs van de tekst. ‘We moeten het nu in heel Vlaanderen uitleggen aan de leerkrachten.' Er was een visietekst uit 2005 maar die was te vrijblijvend.

    De leerplannen blijven bestaan, maar de samenwerking moet vorm krijgen in ‘goed gekozen projecten'. ‘Neem nu het busongeval in Zwitserland', zegt Jacobs. ‘Dat kan een aanleiding zijn om een gezamenlijk project op te zetten over dood, verdriet, lijden. En over hoe de verschillende levensbeschouwingen daarmee omgaan.'

    In katholieke scholen kunnen de leerlingen alleen maar katholieke godsdienst volgen. Daar zal de leerkracht er zelf de dialoog en de diversiteit moeten inbrengen.

    Dit engagement voor samenwerking is een doorbraak, zeggen de inspecteur-adviseurs. Tot dusver bewaakten levensbeschouwingen hun eigen inhoud. Nu worden ze verplicht zich open te stellen.

    ‘Kinderen moeten een eigen, open identiteit vormen met respect voor de anderen. Zo dragen de levensbeschouwelijke vakken ertoe bij dat de samenleving toleranter en democratischer wordt, ook al zijn het geen lessen maatschappijleer.'

    ‘Het moet dialoog zijn, maar dan echte dialoog. Niet zomaar luisteren naar elkaars verhaal, maar samenwerken, samenleven', zegt Sonja Eggerickx, inspecteur-adviseur voor niet-confessionele zedenleer.

    Maatschappelijke druk

    De invulling van de lessen levensbeschouwing stond onlangs op de politieke agenda. Er was een voorstel van decreet van Open VLD en Groen om in de derde graad van het secundair een van de twee uren godsdienst of zedenleer te gaan wijden aan een vergelijking met andere godsdiensten of levensbeschouwingen.

    Daarnaast was er het initiatief van moraalfilosoof Patrick Loobuyck die de godsdienstlessen wil vervangen door een vak levensbeschouwing, ethiek en filosofie, afgekort LEF.

    Het voorstel van decreet werd vorige week weggestemd in het Vlaams Parlement. Maar de maatschappelijke druk voor de godsdiensten om meer openheid aan de dag te leggen, is reëel. Er bestaat ook bezorgdheid over oprukkend radicalisme en fundamentalisme.

    De overheid kan wegens de scheiding van kerk en staat niet bepalen wat er in de lessen godsdienst of zedenleer verteld wordt. Toch heeft de Raad van State al geoordeeld dat de overheid in levensbeschouwelijke vakken mag ingrijpen als dat is om ‘democratische doelen' te dienen.

    ‘Maar dat decreetvoorstel lag niet aan de basis van ons initiatief', benadrukt Eggerickx, ‘wij waren er al langer mee bezig. We waren zelfs wat ontevreden dat ze ons niet gehoord hebben, hoewel wij dicht op de materie zitten. Laat daarom dit engagement een belangrijk signaal zijn.'

     

    ************************

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : Ach! Die mooie ‘ziel van het kind!’ Verkwanseld voor een barril of 10 van de beste olie! Zelfs in de late jaren ’50 werd er in Brussel betoogd ‘Weg met Collard’, terecht of onterecht. En zij, die toen het luidst riepen, lopen nu vooraan in de Islamisering…

    Nu al kan de jeugd niet meer rekenen op papier,n en al zeker niet uit het hoofd. Lezen hoeft ook niet : de spelcomputer tovert het hen voor. Schrijven zoals het hoort (leesbaar dus) hoeft ook al niet: zij hebben een eigen Hottentottentaaltje ontwikkeld die ze ff (eventjes) als ’t zou kunnen met rooksignalen zouden doorgeven op hun Blackberry of hun IPodt. Moeke daarentegen heeft een GSM waarmee ze alleen kan telefoneren…. Bij Ben Crabbé weten ze niet eens meer wie Mitterand was of in welke provincie de IJzer loopt. Vraag ze echter niets over een der vele festivals : die bulken ze lijk ezels na, zonder fout en zonder ophouden. Het is een soort Engels waarvoor zelfs een dokwerker uit Birminsham zou beschaamd zijn, maar voor hen is dat juist ‘cool’….want ze verstaan niet eens wat ze staan te balken….

    De Advent zou volgens hen een soort Zuiderwind zijn, maar van de Rammadam weten ze dat dan geen bier op straat mogen zuipen, wegens het gevaar van in mekaar te worden geramd… Als ze maar dat ‘jointje’ mogen paffen, van de bruine dealer op het hoekje… Dat staat wel niet in het leerprogramma, maar ze hebben het op school geleerd!

    Daar is niets verkeerds mee, wordt ge-argumenteerd : dat is een pluriforme opvoeding die altijd en overal past lijk de uni-sex kledij ; die past voor elke man, voor elke vrouw en voor elke tussensoort!  Dat Ons Heer in Zijn oneindige wijsheid dààar niet heeft aan gedacht! Moet nog uitgevonden worden : de mens met een opwind-sleuteltje in de rug, en in plaats van een mensenhoofd, een Mac van Apple, met voorgeprogrammeerde vaste schijf. Vol eenheids-denken.

    Om op het voorbeeld van die zeer geleerde meneer pedagoog terug te komen, die het busaccident in Zwitserland als kapstok wil gebruiken voor zijn denkbeelden : is het niet beter dat die verschrikkelijke wonde niet vlugger toegroeit en zo rap mogelijk een verre herinnering wordt? Jonge kinderen vergeten zeer vlug, en wie heeft er nu baat bij dat die gebeurtenis altijd maar voort wordt opgerakeld?  Die meneer zou beter eens goed nadenken over het begrip ‘ramptoerisme’…

    Waarom zou hij geen foto-montage gebruiken van die slechtoffertjes uit Lommel en Heverlee, gemixt met de doden van Breivik? Kwestie van het nuttige met het aangename te paren.

    Ach! Ware het maar iets in de zin van de ‘Moderne Wiskunde’, die men hier invoerde het jaar dat in Amerika het experiment werd gestopt! Wie spreekt er nu, 25 jaar later, nog van ‘Moderne Wiskunde’? Zelfs de sporen ervan zijn uitgewist!

    Maar wacht eens! Is er dan niet één kerkleider die durft spreken? Of telt dat in de multiculturele wereld niet meer mee, wat hun Grote Baas daarover heeft gezegd? Zo goed weet ik het ook niet meer, maar het ging over kinderen, en was iets in de zin van ‘Het ware beter dat zij in het diepste van de zee werden geworpen’ Ja, inderdaad, het waren woorden uit de mond van de Zachtmoedige. Maar waar kan men die nu nog vinden?

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!