IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS
*
Eerst ’n woordje uitleg over dat blaffen tegen de maan, zoals schoothondjes doen. Dat is inderdaad een zeer persoonlijke interpretatie van dat gekende spreekwoord. Rusland met zijn supersonische nucleaire raketten vergelijken met de alles dominerende zon ipv met de dode (halve) maan, benadert inderdaad beter de verzengende realiteit.
Het machteloze ‘Vrije’ Westen vergelijken met de brave schoothondjes van Uncle Sam hoeft dan weer geen uitleg.
*
De Europese Top in Brussel van 22 Maart 2018 roept herinneringen op aan München 1938, precies 80 jaar geleden. Al was die ‘top’ toen heel wat vredevoller, want er werd, dank zij Mussolni, geen oorlog gestookt, maar geprobeerd die te vermijden.
Nog een memorabel feit is, dat de drie erfvijanden van toen (Duitsland, Frankrijk, Engeland), met de verre bondgenoot op de achtergrond (Amerika), in al hun gespletenheid, (de Brexit) vandaag de dag de kern vormen van de gezamenlijke oorlogsdreiging tegen de bondgenoot (Rusland) van 80 jaar geleden. Een bondgenoot notabene, die Hitler de genadeslag heeft kunnen toebrengen, iets waar de Geallieerden in 1945 bijlange nog niet aan toe waren …
Wie zei daar ook weer dat de dingen kunnen verkeren? Iemand die volgens Google precies 400 jaar geleden overleden is:
Gerbrand Adriaensz. Bredero
(1585-1618)
Normaliter en om logisch te zijn met Bredero, staan er ons dus nog nieuwe veranderingen te wachten. Indien geen directe oorlog, dan maar een duurzame vrede?
Het probleem is, dat we de Hemel nu niet meer om ‘bijstand’ kunnen vragen. Want de Christelijke Hemel is afgeschaft en vervangen door de islamitische, waar er geen engelen zijn maar voor elk 72 dagverse maagden…
Ziet U: Bredero had gelijk. het Ondermaanse ‘verkeert’ constant…
*
HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL
*
May waarschuwt voor ‘patroon van Russische agressie tegen Europa’
*
De Britse premier, Theresa May, heeft donderdag (22 Maart 2018) bij haar aankomst op de Europese top in Brussel gewaarschuwd voor ‘Russische bedreiging die geen grenzen kent’. De recente gifaanval op een vroegere Russische dubbelspion in Salisbury maakt, volgens haar, ‘deel uit van een patroon van Russische agressie tegen Europa en zijn buren, van de westelijke Balkan tot het Midden-Oosten’.
May zal haar Europese ambtgenoten donderdagavond bijpraten over het onderzoek naar de gif-aanval op Sergei Skripal en zijn dochter in Salisbury begin deze maand. Voor Londen is het zonneklaar dat Moskou achter het incident zit. ‘Rusland heeft een schaamteloze en roekeloze aanval tegen Groot-Brittannië uitgevoerd’, betoogde de premier.
May bedankte haar Europese partners voor de solidariteit. Die scharen zich niet volmondig achter het Britse standpunt, maar de EU neemt het volgens May ‘bijzonder ernstig dat de Britse regering oordeelt dat het heel waarschijnlijk is dat de Russische Federatie verantwoordelijk is’. Verwacht wordt dat de staatshoofden en regeringsleiders donderdagavond een verklaring goedkeuren waarin ze de gif-aanval veroordelen en de Britten hun volledige steun toezeggen.
Belastingen voor internetbedrijven?
Op de top zal het ook gaan over twee voorstellen over belastingen voor internetbedrijven. Het eerste voert op korte termijn een voorlopige belasting in. Het tweede voorstel voorziet in de introductie van een belasting op de plaats waar er sprake is van aanzienlijke interactie via digitale kanalen tussen een bedrijf en zijn gebruikers. Het bedrijf hoeft daarvoor niet fysiek aanwezig te zijn in de lidstaat.
Maar de aanwezigen zijn het al bij aanvang grondig oneens over de voorstellen. Daardoor dreigt de discussie, volgens premier Charles Michel, ‘moeilijk’ te worden. ‘Als we meer steun willen geven aan onze bedrijven, kmo’s en zelfstandigen, moet iedereen een rechtvaardige bijdrage betalen’, vindt Michel. Ook de Franse president Emmanuel Macron is voor het Commissievoorstel, andere landen zijn meer terughoudend.
Ierland en Luxemburg vrezen bijvoorbeeld voor de blijvende aanwezigheid van buitenlandse tech-bedrijven op hun grondgebied. Duitsland is dan weer kritisch voor de timing van het voorstel. Zal het feit dat vooral Amerikaanse bedrijven de taks moeten betalen, niet de toorn van de Amerikaanse president Donald Trump opwekken?
*
AAN DE VRUCHTEN
KENT MEN DEN BOOM
*
Bronvermelding. Geen. Dit artikel stond zeer toevallig bijna woordelijk in alle druksels van de ‘kwaliteitspers’.
Sta mij toe, aan mijn persoonlijke indruk over de huidige toestand nog ’n schim bij te kleuren. Het gaat ook om ‘verkering’ d.i. verandering.
Tijdens de (kortstondige) Duitse bezetting ’40-’44 liepen de weinig talrijke vijanden in uniform. Uren ver tegen de wind herkenbaar. En er zat discipline in. Nu loopt de sinds vele jaren alom aanwezige vijand gewoon in burger. Blindelings gelovend in een wreedaardig samenlevings-model. Hoogstens dragen hun vrouwen (met bedoeling) goed herkenbare kopvodden. Hoe brutaal ook, die Duitsers waren nog min of meer beschaafd en ze spraken een taal die wij ongeveer konden begrijpen.
Ja Ja, Brdedero. Al 400 jaar houdt zijn gezegde stand, maar het ziet er naar uit dat daar nu ook verandering in komt. Intelligentie-beheersing via onze beeldschermen, weet U nog?
*
Hemelrijker
|