MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    01-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 VTIMMEKE SLIMMEKE

    1797

    **

    *

    15 VTIMMEKE SLIMMMEKE

    **

    01/01/2020

    **

     

    *

    Het Nagelmannetje.

    **

    Even op de eerste dag van dit hoopvolle nieuwe nieuw jaar 20 20 mezelf opnieuw voorstellen.

    Onnodig inderdaad voor de getrouwe lezer…. Voor die ietwat vergeetachtige lezer echter: als geheugensteuntje bedoeld. Kan al eens van pas komen. Weet ik van mee te spreken. Van dat soort geheugensteuntjes. Die lagen hier in huis zelfs op gele plakbriefjes rondom mijn oren.

    Nieuwelingen op dit ‘medium’ weten meteen welk vlees ze in de kuip hebben.

    Eerst kon iedereen mij lezen onder de deknaam Digitalia. Dat was, ergens in het begin van de jaren 2000, toen wij pas naar Italia waren uitgeweken. Zogezegd ‘gestemd hadden met de voeten’. Den bureau was overgedragen aan zoonlief. Er was dat stukje uit te betalen ‘lijfrente’ iedere maand. Tot minstens 2018… Was content ervan af te zijn. Kon de telefoon zelfs niet meer zien. Gedaan met eenieders pispaal te zijn!

    Die naam? Digitalia, da klinkt toch goed. Digital van uit het verre Land van de Glimlach…

    Toen kregen we daar (te lande diep in de Laziotische Heuvels, als in Moeders Schoot, verborgen tussen de wijngaarden zo ver het oog reikte), pas later Tinternet. Via ‘straalverbinding’ dan nog. Via een sateliet van uit de Eeuwige Stad dan nog. Haperend en steunend weliswaar, want die techniek stond dan nog in zijn kinderschoenen. Tja, een gekregen paard kijkt men nu eenmaal niet in de muil.

    Maar het was er. En, sopra tutto, quasi gratis en voor niks. Dank zij ‘Il Cavalière’ (Silvio Berlusconi) die in die dagen erin gelukt was om de Slinxen ‘n dikke pee re stoven met zijn ‘Popolo d’Italia’, later de Forza Italia. En je weet, die dingen scheppen nen band.

    Digitalia werd daarna Digithalys. Omdat het wat rapper diende te gaan, daar in verre subversieve Coburgia van ons. Want U weet, ooit zouden we terug ‘back in town’ gaan zijn. Tenminste, als God en Sint-Maarten dat zouden willen.

    Daar lazen w’elke dag, lijk Boerke Naes van Grootmeester Gezelle, 5-6 paternosters voor.

    En zie, ‘t hee g’holpen! We zijn nu terug. Einde goed, alles goed.

    Ik kon van daar, aan ‘de Overkant der Alpen’ veilig mijn frustraties kwijt. Want ongrijpbaar voor de Staatsvuligheid. En ondertussen was Italia ons nieuwe en betere Vaderland geworden. Vooral dat Etruskenland met zijn onbekende Pré-Romeinse tradities.

    We leefden er te midden van de uitgestrekt landgoederen van de adellijke Familie der Farnèse’s, niet ver af va de Burcht van Landvoogdes der Nederlanden, Margrietje van Nukerken adoptie-dochter van de Gentenaar Keizer Karel V. Lago di Bolsena.

    Met U eens proberen. ’t Is ’t proberen weerd.

    Maar ja, die jaren, de gezondheid, de portemonnee…

     

    Eenmaal teruggekeerd naar het Ware Heem (Waregem Maart 2017) viel alles terug in zijn oude plooi.

     

    Na ‘Zwarte Zondag’ (2004?) begon onze sympathie voor het Vlaams Blok, nu Vlaams Belang geworden, toe te nemen. Maar! Alles met mate, lijk diene technieker van de Brugse Spiritus Fabriek vertelde, die - als kat bij de melk - nogal last had van teveel goeie smaak. Bah ja, was zijn antwoord: “‘k droenke ekkik geirne ’n glaozeke. Maar altiejd mee mate. Uit een maat-bekertjie (pippetje) van ’t labo”. Had dat trouwens altijd bij zich. In z’n pupezakstjie. Wat ie meteen bewees…. Onder de milde glimlach van Thérèse, de liefst keppe van heel de groote wiede weireld.

    **


    *

    Fouten en gebreken bie mien? Bij de vleet. Work-alholieker. Van kindsbeen af altijd geweest. Nogal dikwijls – bij manier van spreken - met het goud van de Morgenstond nog in mien’en mond… Hoe zou dat toch komen? ’t Zit zelfs ’n beetje in de familie. Op WTV konden we gisteren zelfs meevieren met een zeer hoogbejaard Koppel m+v uit Zwevezele, met dezelfde familienaam lik wieder. Hem was er 101, en zij 99. De eigen familie was samengekomen om Nieuwjaar te vieren. Ware ze toch wel getrouw zeker - met de die daar - sedert 1943, in volle oorlogstijd.

    In datzelfde rampjaar ’43 stierf op 20 Maart om precies te zijn, onze Pa en was ons Ma al weduwe geworden.

    Mits een klein beetje aandacht voor de wereld rondom, is het leven nog niet zo….stom. Dom! Dom.

    *

    Revenons à nos moutons: de her-presentatie van mezelf.

    Slaapt op joender twee oren. Ben gene Blokker, en .al zeker geen Belanger. Mô ’k Benne wel de Vlaming dien God mij Vlaming geschapen heeft. In lang vervlogen dagen. Toen ik hakkelde, ongeriefd van woorden, of zelfs nog nie en spreken kon…

    Blokker, Belanger of Kantenkijker, uiteindelijk komt dat allemaal op ’t zeiste neer. Ge staat voor Uw ‘Eigen Volk’ lijk eenieder staat voor eigen Gezin en Streek. Met Moeder de Vrouw op de allereerste plaats.

    Vader is wel Baas in huis, maar wat Moeder zegt, dat zal gebeuren.

    Anders dan bij de islammerij, knoop dat goed in joen oren.

    Al is het daar, binnenhuis, a.h.w. tussen vier muren, verre van altijd en overal zo.

    Geeft dat misschien hoop voor de toekomst? Want allemaal d’er uit zwieren gaat toch niet meer lukken. En wij, we zitten er maar mee.

    Stel U even voor. En dat, terwijl bij ons de Pastoors en de Nonnekes overal zo zeldzaam zijn geworden als… een bloem op de mesthoop. Nen dikken stinkende mesthoop, dat IS wat ons het Socialisme heeft nagelaten.

    **

    *

    Maar allez, samen met de Kerkvader de H. Augustinus van Hippo (354-430) zeg ik het iedereen voor:

    “Mest en is geen Heiligheid, maar ’t is de Ziel der Landbouw”.

     

    Even doordenken, wilt U?

    *

    En nu, aan den arbeid. Want dezen avond zal ‘r gaan koud worden.

     

    Eerst nog even dit. Ik ben nen geboren Sint-Jannare. Van Sjint-Djan, dichte bij Ieper. Sedert 1967, bij de eerste fusie-golf, deelgemeente geworden van de Kattestad.

    Daarom zing ik regelmatig, en van harte voor al wie ’t horen wil. En er de juiste lessen wilt uit trekken…

    ‘En al die zegt, dat Ieper nie en deugt, ze deugen zelve nie’

    *

    En in een rapke dan nog iets. (ja, dat tateren hen ik van ons Ma). Ik ben, wegens mijn erger wordende oogkwaal waarschijnlijk allergisch voor paternoster-bollekes-woorden lijk in de Hooggekwalificeerde Hoernalistiek. Zie de hedendaags kwalijke gewoonte ol maar meer woorden aaneen te schrijven. Luiheid? Krampen in de vingers? Van nen paternoster-bolleke maken dan bijna automatisch nen paterennostrembollekesfabriek.

    Feel Story

    *

    *

     

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    *

    Radio Kla ra ra (05u)

    La Märkalina denkt dat het een goed jaar zal worden. Heeft ‘t zo om klokslag middernacht, het Uur der Spoken, gevoeld. Zo maar. Aan haar linker helleboog…

    *

    En verder? Verder niks. Buiten zowat overal brandschade door vuurwerk. En stormschade zowat in alle grote steden. Drugs, drank & verkrachtingen aan de lopende band.

    Maar ja, das al lang geen nieuws meer. Zomin als de altijd overvolle autostraden met stilstaand snelverkeer. Hebben we niet de koekoek, maar de jarenlange Linkxe mis-meestering te maken.

    Primum filosofare, deine lavorare…

    Maar ’t zal gaan veranderen, sè. Toch volgens Jan Hesp.

    Maar, om goed vooruit te gaan, verdoet die zijn tijd door op ’t perron te lopen ijsberen. Uitkijkend naar de aankomst van de reeds aangekondigde TVG.

    Ie rijdt niet eens meer op ellentriek, maar op waterstof-energie.

    Want dat is milieu-vriendelijk, vervuilt gene moer. Geen gram stinkende pietrol. En wat meer is: hangt, samen met de levensnoodzakelijke CO², gratis en voor niks in de lucht.

     

    Da’s war anders, hé…

    *

    En ja, als U het mij vraagt. Maar U vraagt het mij niet. Op Oudejaarsavond hebben wij getweeën, zij die niet mijn zorgen deelt, maar ze gewoon wegneemt, zij en Nikke dus, ‘gekiekt’ naar La Grande Vadroulle. Met Louis de Funès en Bourvil. Schone, weie!

    Knapperend haardvuur. Twee lieve oude knarren van viervoeters naast de zetels. Gelukzalig bijna zo goed als in de 7de Hondenhemel

    **

    Tom Van Grieken

    *

    Radio Kla Ra Ra (07u)

    Méér nieuws. Maar ’t zelfde. ‘t Ka, vriezen. ’t Kan dooien. Zowat overal nieuwjaars-miserie. Veel schade. Gekwetsten? Ja, diverse politiemannen. Geen vrouwelijke Diensters. Want die komen niet meer buiten.

    En ja, de BeeTeeWee gaat naar beneen. Van 6 naar 5%. Op gezins-vastgoed. En van 7 naar 6 voor iets anders.

    Alleen maar voor éénmans-gezinnen ????

    Dedjù !!!! Waarom maken ze daar alles zo moeilijk?

     

    Grote miserie rond Het Atomium in Bx. Abnormaal grote drukte rond de Scheldekaaien in A’en. Zou daar soms brand zijn uitgebroken, met al dat vuurwerk? Of zou er herrie ontstaan zijn met getinte drugdealers?

    Allemaal vragen waar geen antwoord op komt.

    Elders hebben vuurpijlen (zeer toevallig?) huizen in de fik gezet.

    Ja Ja, ‘elke kermis is een geseling waard’. De Mens moet leren de builen met de blutsen dragen. Da’s nu eenmaal het Leven zelf.

    *

    De nu volgende gedachten toevallig zo maar In de clouds gesprokkeld. Van early in the morning, zoals reeds eerder gezegd. Nou ja, toevallig?! ’n Beetje zoals ‘n goede goudzoeker best weet waar hij moet zoeken… Een vliegende kraai vangt meer vliegen dan een slapend exemplaar. Wa denkte gij?

    **

    *

    Aldus luidt de tweet.

    Het jaar 2020 zelf is gemakkelijk te onthouden. Maar of het jaar zelf even gemakkelijk zal worden? Da’s niet eens de vraag.

    *

    Onze Sire nog altijd niet g’hoord of gezien. Ziek misschien? Depressief? Onder zijn bed gekropen van angst? Dood? Och Gottkes toch. En nog zo jonk. Of uit voorzorg, nu al er stilletjes vanonder gemuisd? Zo gelijk diene faillieten boer: ‘met de lanteern aan den dissel’?

    How does he dare!

    *

    Mê mens! ’t Is erg weie. Dat ’t erg is. Al de 4de erge impasse in Coburgia met de regeringsvorming. En ‘t wordt aldoor erger en erger. Straks moet’n we nog ollemoale naar ons eigen begravingen gaon…

    *

    *

    Stefan Sottiaux: hoogleraar ‘Grondwettelijk Recht’ aan de KU Leuven (zie maar eens goed naar de afbeelding hierboven: j’êet d’er nog leute bij) zegt het zo:

    ‘In België is iedereen voor alles bevoegd, maar nooit helemaal’,

     

    Goed gevonden hé. En dat voor ’n KULler die door diezelfde Staat vet onderhouden wordt.

    How he dare…

    *

    En wete ’t al? Al dat tumult rond de Waalse ‘Bekering’ tot het ‘federalsime’ is er gekomen op voorstel van de krant Le Soir om ART 195 te activeren .

    Welk artikel precies? Ha, bijna ’t allerlaatste van de Grondwet. Dat zit goed. Het einde is dus in zicht.

    Nogal toevallig dat het juist Le soir is, die de avondlijke zons-ondergang van de francofone pretentie ‘op de tafel’ moet gooien…

    Maar goed. Beter laat dan nooit. We gaan er dus moeten mee doorgaan. Wat gij, Olio di Poeppo?

    *

     NASCHRIFT

    *

    Dat was een hele hoop ‘brol’ (‘=woorden van Prins Regent Karel in 1944). Dat toch voor de eerste dag van het Jaar. Maar ’t is nu genoeg geweest.

    De reiste is per domani.

    **

     

     





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!