MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    20-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4172

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    ‘Vreselijk incident’ is ‘mogelijke terreuraanval’

    *

    De Britse premier Theresa May en oppositieleider Jeremy Corbyn hebben maandagochtend hun medeleven uitgedrukt voor de slachtoffers van de aanrijding in de buurt van een moskee in de Noord-Londense wijk Finsbury Park. De politie behandelt het incident als een ‘mogelijke terreuraanval’.

     

    De politie behandelt de aanrijding aan een moskee in de Noord-Londense wijk Finsbury Park als een ‘mogelijke terreuraanval’. Dat heeft de Britse premier Theresa May aan persagentschap Press Association gezegd. Later deze ochtend vind een crisisvergadering plaats, aldus de premier nog. De politie meldde in een persbericht dat het incident wordt onderzocht door de antiterreureenheid van de politie. Volgens de Britse Moslimraad is de wagen opzettelijk ingereden op de gelovigen, en deed de bestuurder dat uit islamofobie.

    Bij de mogelijke aanslag viel één dode, tien anderen raakten gewond. Het incident doet denken aan de terreuraanslag van 4 juni aan de London Bridge, waarbij drie aanvallers eerst voetgangers aanreden en daarna mensen met messen aanvielen. Daarbij vielen, naast de aanvallers, acht doden. Volgens de Britse Moslimraad en getuigen zou een man opzettelijk gelovigen hebben aangereden, maar daarover werd nog niet officieel gecommuniceerd. Ooggtuigen melden dat het voertuig versnelde net voor de aanrijding.

    ‘Vreselijk incident’

    May sprak van een ‘vreselijk incident’ en voegde toe dat ‘al haar gedachten uitgaan naar zij die gewond zijn geraakt, hun geliefden en naar de reddingsdiesten die ter plaatse zijn’. Op Twitter stelt Corbyn dat hij ‘volledig geschokt is door het incident aan Finsbury Park’. ‘Ik ben in contact met de moskeeën, de politie en de autoriteiten van Islington. Mijn gedachten gaan naar de mensen en de gemeenschap die zijn getrokken door dit afschuwelijke evenement.’

    Bron http://www.standaard.be/cnt/dmf20170619_02930866  

    **

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Als op afspraak, De Schndaard op kop, springt de Leugenpers op ’n dode mug om er een olifant van te maken. Het is daarenboven een mug die geconcipiïeerd is in de warrige geest van de Muslim Welfare mensen. Die in deze periode van het Rammen van Madammen te lang en teveel ‘gevast’ hebben en in opdracht van de Profeet zelfs de hele dag niet één keer de liefde hebben mogen bedrijven. Ge zoudt voor minder!

    Vandaar de bedenking van wat West-Vlamingen in hun sappig dialect uitdrukken als ‘een scheet in een netzak’… Maar allez kom: zij (de scheet) heeft luid en hard gekraakt in de dagbladwereld en ze siert, samen met een sliert papperige ontlasting, de Leugenpers ten voeten uit. Is trouwens helemaal de eigen on-navolgbare huis-stijl van heel de Corelia-Groep Leysen.. ’n Beetje slijmerig met een doordringende reuk van ontbinding die doet denken aan PS/cdH-kringen.

    Wat er eigenlijk van aan is, van de hele geschiedenis, dient U tussen de lijntjes door te lezen. Of elders. Het is dan ook al dagenlang zo tropisch warm dat ’n mens al van heel wat minder in een ‘delirium tremens’ zou geraken.

    Gelukkig kon zelfs de meest naïeve lezer ter wereld de volgende dag het ‘incident’ aan het nachtelijk Londense ‘Gebedshuis’ relativeren door de aanslag in volle daglicht aan de Parijse Arc de Triomphe. Daar ging het niet gewoon om ’n uitgeputte Mosim waarvan de stervensnood her-interpreteerd werd, maar om ‘n zwaar bewapende aanval op een rustige colonne politie-voertuigen, misschien wel onderweg om ’n Hoge Islam Piet te begeleiden naar het Middag-Gebed...

    *

    Och, en dat van die Tiende Kruistocht’ waarmee dit stukje begon: ik ben voldoende realist om te beseffen, dat zolang deze soort Verlichte Grote Verstanden aan de knuppel mogen blijven zitten, dat het van kwaad naar erger gaat.

    De remedie ligt anders om te grijpen: samen met het uitgeteerde ‘Scciaal-Democratisch Model’ terug naar de levensbron van elk volk. Eigen Grenzen en net zoals voor het Nazisme: verbod om zelfs nog maar te zwijgen over de Islam. Desnoods moet de wereld draaien zonder motor of pedalen, want van piedtrol hebben we onze buik vol.

    *

    (Digitalia)

    20-06-2017, 15:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4171

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    1917: totale oorlog in Vlaanderen

    *

    7 juni 1917. Na maandenlang tunnels graven tot onder de Duitse stellingen worden in Mesen 19 dieptemijnen tegelijk tot ontploffing gebracht. Deze Mijnenslag is de aanzet voor de verwoestende Derde Slag bij Ieper. Zes nieuwe tentoonstellingen in de Westhoek vertellen het verhaal van die oorlogswaanzin.

    De hel van Passendale

    De ‘groote oorlog’ woedt al bijna drie jaar. Ondanks het massale bloedvergieten en de inzet van alle middelen krijgt geen van de legers de bovenhand. Het wordt een einde

    loze uitputtingsslag. Toch houden de leiders in beide kampen vast aan de idee van een totale vernietiging van de vijand. Generaal Plumer beveelt de ondermijning van de Duitse stellingen over een lengte van 15 kilometer. Het objectief is de inname van de heuvelrug van Mesen. Op 7 juni 1917 worden 19 dieptemijnen tot ontploffing gebracht. De verrassing en de chaos bij de Duitsers zijn compleet. Tachtigduizend soldaten veroveren met geringe verliezen de heuvelrug. Deze Mijnenslag (‘The Battle of Messines’ voor de Britten) is de inleiding op de Derde Slag bij Ieper, beter bekend als de Slag bij Passendale.

    Op 12 juli 1917 bestookt het Duitse leger de Britten voor de eerste keer met een nieuw oorlogswapen: mosterdgas, ook yperiet genoemd.

    Vier dagen later begint het geallieerde artilleriebombardement. En op 31 juli start de Derd Slag bij Ieper. De Britten willen de havens van Oostende en Zeebrugge heroveren, omdat van daaruit Duitse duikboten de geallieerde aanvoerlijnen verstoren.

    Eind juli regent het pijpenstelen en het kapotgeschoten terrein verandert in een immense modderpoel. Manschappen en materieel raken amper vooruit. Grote en kleine aanvallen volgen elkaar op. De Duitse verdediging blijft grotendeels intact. Na honderd dagen zijn de Britten acht kilometer opgeschoven. De balans: een half miljoen slachtoffers en een totaal verdwenen landschap. Sindsdien is ‘Passchendaele’ synoniem voor de hel, voor de onbeschrijfelijke gruwel van de oorlog.

    Volledig beeld

    Honderd jaar later herdenken musea en sites in de zuidelijke Westhoek die maandenlange massaslachting. Dat gebeurt in zes tentoonstellingen. In het Flanders Fields Museum in Ieper krijgt de bezoeker een algemene introductie over de Mijnenslag in Mesen en over de Derde Slag bij Ieper.

    Aangrijpend zijn de werken van de legendarische Australische oorlogsfotograaf Frank Hurley, die wat zich toen heeft afgespeeld in de Westhoek in ons geheugen brandt (zie afbeelding). Het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke focust op de rol van het verwoeste landschap tijdens de strijd. De expo toont hoe de legers hun tactieken, aanvalsmethoden en logistiek dienden aan te passen.

    Ook de fysieke en psychologische impact van het zompige kraterlandschap op de soldaten komt aan bod.

    Het Bezoekerscentrum Het Heuvelland in Kemmel illustreert de materiële erfenis van de Mijnenslag en hoe er met oorlogserfgoed wordt omgegaan.

    Nog in Kemmel, in de Sint-Laurentiuskerk, loopt de tentoonstelling ‘Iers bloed en Vlaamse modder’ over dat merkwaardige moment waarop de katholieke 16th Irish Division en de protestantse 36th Ulster Division in Mesen zijaan zij hebben gevochten. De enorme impact van de Eerste Wereldoorlog op Nieuw-Zeeland (tien procent van de bevolking trok naar de andere kant van de wereld om er te strijden) krijgt in het Toeristisch Informatiepunt Mesen een gezicht aan de hand van honderd individuele verhalen.

    Ook de Maori’s die naar de Westhoek kwamen, hebben hier een plaats. Het Franse verhaal en de militaire luchtvaart tijdens de Slag bij Passendale zijn de thema’s van de dubbeltentoonstelling in het Guynemerpaviljoen in Poelkapelle.

    Aanvullend bij deze tentoonstellingen zijn er diverse infomodules op belangrijke sites in de zuidelijke Westhoek, zoals het Hooge Crater Museum in Ieper, de bezoekerscentra van het Tyne Cot Cemetry en het Lijssenhoek Cemetry. Het is dus een bijzonder goed gestoffeerd programma dat een volledig beeld schetst van de ‘totale oorlog’ die in 1917 in Vlaanderen woedde. Om het voor de bezoekers overzichtelijk te houden, zijn thematische dagprogramma’s uitgewerkt. Wandelroutes, fietstochten en autoroutes wijzen de weg naar de littekens in het landschap en naar de talrijke herd oroutes wijzen de weg naar de littekens

    in het landschap en naar de talrijke herdenkingsplaatsen.

    MMMV ‘1917: totale oorlog in Vlaanderen’ loopt tot eind 2017, volledig programma en gratis bezoekersgids

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Dit is de bijna vergeten Australische obelisk in het Polygone-veld in Zonnebeke, naast de ‘Nonnebossen’ van de Frezenberg. Dit is het zoveelste schrijnend lidteken dat voor de eeuwigheid de Vlaamse bodem ontsiert, waar iedere vierkante centimeter grond duizendvoudig met onschuldig bloed van over de hele wereld is doordrenkt.

    Gezegd Polygone-veld was het vooroorlogse oefenterrein voor de kanonniers van Leopold II, waar het dus niet op een kratertje meer of minder ging.

    Memento homo! Dezelfde inferno als toen in ‘De Verwoeste Gewesen’ staat ons te wachten, eenmaal de Islam het masker zal afwerpen….

    *

    Miel en Emma, dat waren mijn grotouders langs vaders kant, zouden nu ongeveer de gezegende leeftijd hebben bereikt van minstens 150 jaar. Onze Pa (°1904) zou er 120 kunnen zijn geworden, ware hij niet bij het uitvoeren van zijn opdracht voor de Bezetter, dodelijk ziek geraakt, aan 39 jaar gestorven zijn bij gebrek aan de nodige medicatie.

    WO I, met daaruit (volgens A.H.), logisch volgende WO II), heeft hun levens verwoest, en het onze getekend. Naast de vele honderden miljoenen doden die er allemaal het slachtoffer van werden. Megaomanie van een ’Koningsfamilie die hun ‘onderdanen’ als slachtvee behandelt.

    Bede oorlogen waren noch min noch meer, een soort verbeten familie-vete die elders werd uitgevochten. Met o.a. de gas-aanvallen, later massa-vernietigings wapens genoemd. Dat waren toen noch-min-noch-mar ‘Wunderwaffe’ (zoals de raket) ver hun tijd vooruit.

    Zonder die alles verwoestende jaren, zou mijn geliefde ‘Heuvelland’ tussen de Zee en de Schelde, er niet voor eeuwig zo pokdalig hebben uitgezien. Elders de boel kort en klein oorlogen: dat is wat grootheidswaanzin vermag te doen.

    *

    Die ‘Spanboroekmolen’ waarover ook Golbrekers het onlangs hadden, bracht mij op de link met de ‘Sansculotten’, de soldaten van de (dwerg) Corsicaan Buonaparte, bijgenaamd Napoleon De Grote (!) die zulke rond de billen spannende kledij droegen. De Westhoek namelijk had ook toen al te lijden van niet te dulden Vreemde Meesters in ’t land, en misschien was die hoge richel in het Wijtschaatse landschap het toevluchtsoord geweest van een der onzen, die in zijn sansculotten-kledij Waterloo had overleefd en teruggekeerd was naar zijn geboortestreek….. Tijl Uylenspieghel deed de rest.

    Neen, ik kan niet enthousiast zijn over dit ramptoerisme dat is losgebroken en zag zelfs veel liever de graven van al die Engelse, Franse, Duitse, Nieuw Zeelandse, Ierse, Australische sukkelaars overgebracht naar hun eigen land Waar ze tot in der eeuwigheid vereerd zouden mogen worden. Zodanig dat Vlaanderen weer het land wordt van weiden als wiegende zeeën en korenvedlden van horizon tot horizon. War ‘wereldoorlogen’ niets meer zouden zijn dan een vage herinnering aan vreemd geweld.

    Zodat meteen al die ‘memorials’ die als uitgebroken zweren kunnen verdwijnen. Zij ontsieren de rijke Vlaamse velen, bij de gewone mensen, die dat allemaal in hun achtertuin hadden/hebben Die zouden eindelijk van een kolossale nachtmerrie verlost zijn. Het protest van de toerisme-industrie zou rap verstommen bij het zien van de vorstelijke schadevergoedingen die door de aanstichters hadden moeten betaald worden…. Want de uitbetaalde ‘oorlogsschade’ was slechts een aalmoes in de uitgestoken hand van de onmondige Vlaamse bedelaars Zoals mijn grootouders die geruïneerd hun leven moesten heropnemen.

    Beide wereldoorlogen hadden nochtans spijts alles, één groot voordeel: ze brachten de Vlamingen eindelijk als Volk terug tot het de nodige zelfkennis.

    *

    PS

    De hedendaagse problemen rond de Brexit zijn nog veel zwaarwichtiger dan ‘De Moord van Sarajewo’ op twee koningskinderen, wat de directe aanleiding was voor de verwoestingen van ’14-’18. En toch vliegen er nu geen obussen in het rond, maar wordt alles ‘op tafel gegooid’. Volgens mij omdat men aan weerskanten heel wat wijzer is geworden, maar ook en vooral omdat de krachten moeten gespaard worden voor de onvermijdelijke confrontatie die ons te wachten staat de dag de ‘religie’ van de Wrede overgaat tot actie…. Want volgens hun ‘Heilig Boek’ is de opdracht is van iedere Moslim, oud of jong, om alle ‘ongelovige honden’ te doden waar ze kunnen.

    De SS-beulen v/d Nat. Socialisten van Het 3de Duitse Reich waren, in vergelijking, nog onschuldige Kerstekindjes.

    *

    (Digitalia)

    20-06-2017, 11:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    19-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4170

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    Bombardement op markt in Jemen: 25 burgers gedood

    *

    Bij een luchtbombardement op een markt in het noorden van Jemen zijn zondag zeker 25 burgers om het leven gekomen. Dat melden ooggetuigen en ziekenhuisbronnen.

    *

    De Jemenitische oorlog woedt sinds september 2014. De Houthi-rebellen, gesteund door de aanhangers van ex-president Ali Abdallah Saleh, vechten er tegen milities trouw aan huidig president Abd Rabbuh Mansur al-Hadi. Sinds maart 2015 mengt zich ook een coalitie van soennitische landen onder leiding van Saoedi-Arabië in het conflict, die luchtaanvallen uitvoert op de Houthi’s.

     

    Het luchtbombardement van zondag op de markt in de provincie Saada werd vermoedelijk uitgevoerd door de Arabische coalitie geleid door Saoedi-Arabië.

     

    Jemen staat aan de afgrond door een burgeroorlog, Saoedische bombardementen, de aanwezigheid van al-Qaida (AQAP), hongersnood en een cholera-epidemie die al bijna 1.000 levens heeft gekost. Ongeveer twee derde van de Jemenitische bevolking, 19 miljoen mensen, heeft dringend nood aan humanitaire hulp. Bij het Jemenitische conflict zijn volgens voorzichtige tellingen al ruim 8.000 doden gevallen, een groot deel daarvan door Saoedische raids.

    Bron http://www.standaard.be/cnt/dmf20170618_02929832

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    **

    In de dierenwereld komt het zelden voor, dat soortgenoten (buiten de brontst-periode) elkaar naar het leven staan. Daarom spreken we ook van het dierenrijk. Terwijl de Mens, de Koning der Schepping, over zichzelf spreekt als over het mensdom.

    Een afgezaagd ‘aitem’ zegt U? JaJa, maar des te meer ten gronde echt gegrond, naarmate men zich van de (hedendaagse dus onze) Westerse Beschaving verijdert. Zelfs een aap leert bij naarmate hij ouder wordt….

    Iedereen die een Christelijke opleiging achter de rug heeft, weet dat broedermoord bestaat sedert het Begin der Tijden. Het gaat dan niet over ‘geesten’, engels of duivels die niemand ooit in levenden lijve heeft gezien, maar over Kaïn en Abel, de eerste nakomelingen van het erste mensenpaar Adam en Eva..

    Of de Joods-Christelijke Bijbel het nu al-dan-niet bij het rechte eind heeft, weet ik niet. Al vermoed ik van wel. Wat ik wel weet en niemand kan tegenspreken, is dat het een der oudste geschreven bronen is waarover onze Beschaving beschikt. Of men dat nu graag hoort of niet.

    In Italiano zegt men over dergelijke toestanden ‘ Si non è vero, è ben trovato’.

    Het is inderdaad zodanig goed gevonden, dat het, als we rond ons kijken, wel waar moet zijn. Waarbij ondergetekende nogmaals de nadruk legt op het feit dat het origineel (de Bijbe) altijd veel beter is dan de vele duizenden jaren jongere namaak (de Koran). De Bijbel verhaalt van het begin tot het einde over het Leven, en de Koran op elke bladzijde, over de Dood.

    In het Midden Oosten zelfs niet eens van bladzijde tot bladzijde, maar van minuut tot minuut.

    En deze helle-belevenis willen onze Verlichte Grote Verstanden nu – louter uit eigenbelang - enten op onze Welvaart.

    Het ons opgedrongen geweld anders willen uitleggen, is gewoon niet naïef, maar misdadig. Best te vergelijken met de bewakers van de Burcht, die massaal met handen en voeten de vijand binnehalen.

    Van al dat gespuis, verlos ons, Heer.

    *

    (Digitalia)

    19-06-2017, 15:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4169

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    Italië: Bankencrisis breidt zich uit

    *

    Twee Venetiaanse banken staan voor de financiële instorting. Nu grijpt de Italiaanse staat hen onder de armen.

    Contra magazine

    Rome heeft de termijn voor de terugbetaling van minder belangrijke leningen van de enorm aangeslagen bank Veneto Banco verlengd. Het gaat om papieren met een volume van € 86 miljoen. Weliswaar slechts een geringe som, maar deze beslissing heeft symbolische waarde. De Italiaanse regering geeft daarmee te kennen dat zij de aangeslagen banken van het land zal ondersteunen.

    Alleen al de beide zieke Venetiaanse geldhuizen Veneto Banco en Popolare di Vicenza hebben in totaal € 6,4 miljard vers kapitaal nodig. Om aan (eigenlijk door de Europese Unie verboden) staatshulp te komen, moeten de beide banken in totaal € 1,2 miljard aan privékapitaal verzamelen.

    Maar nauwelijks iemand wil in de zieke kredietinstellingen investeren – de angst voor een totaal verlies is te groot. In zijn totaliteit staat het Italiaanse bankenlandschap er vanwege wanbeheer, corruptie, maffiacontacten enzovoort extreem slecht voor.

    Een instorting van de Italiaanse banken zou de hele financiële industrie van de EU mee de afgrond in sleuren, omdat veel andere banken (vooral Franse en Duitse) grote aandelen in de Italiaanse banken bezitten.

    Bron:
    www.contra-magazin.com
    Door: Marco Maier

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Met na vandaag, Macroni als succesvol (nu al, een paar uur na het sluiten der stembureau’s) Franse President, kan Cristine De Champetter er nu niet meer naast kijken. Ze moet alleen een nieuw kleedje – Merk Dior - aantrekken en de handen uit de mouwen steken om over de brug te komen…. Jawel, deze keer gaat het niet om Venetië, de oude ‘Dogenstad’ die in de late Middeleeuwen ooit de Bosphorus, de ‘Poort naar het Oosten’ in haar macht had. Maar dat lukt die Lagarde wel.

    Tenware dat de Kas ondertussen leeg zou zijn en de persen te versleten om nog nieuwe miljarden Euro’s te draaien. De ECB zit gelukkig dicht onder de vleugels van Moederkip Merkel. Het na-oorlogse Duitsland zwemt immers weer in de welstand.

    Het kan dus proberen voor de vierde keer (1870 –’14-’18- ’40-45) om Europa te domineren. Iets dat de overige Europeanen nooit hebben aanvaard. En dus ook deze keer niet.

    Dat de Italiaanse oorlogsmarine een geregelde gratis overzetdienst verzekert tussen Zwart Afrika er hun eigen land, dankt het Italiaanse volk niet de koekoek maar Merkel. Hitler luisde er Mussolini in, en nu herhaalt zich gewoon de Geschiedenis. Misschien doet Mekel wel de suggestie dat de schatrijke Arabische pietrol-bazn ineens de Italiaanse Staat overnemen? Om het te bevolken met Emirs, Kaliefen, Sultans en andere rokkenjagers.

    In een handomdraai is het Sint Pietersplein in Rome, dank zij de medewerking van deze Paus, omgevormd tot Nieuw Tahir en kunnen de poppetjes in de vuurhaarden beginnen dansen.

    Neem van mij aan, dat ik mij begin zorgen te maken. Mijn lieve wederhelft is nu eenmaal per ongeluk in dat land weerhouden. Ze danst wel heel graag, maar liefst niet dat soort dansen dat de Jihadisten graag horen.

    Vraag: verwondet het U ook, dat onze ‘Media’ Oost-Indisch stoof en dom blijven over deze dreiging? Zij zouden ‘de mesen’ immers kunnen aan het nadenken zetten, e dat is nefast voor de verkoopcijfers….

     

     

    (Digitalia)

    19-06-2017, 13:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    18-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4168

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    Europol: “Let op voor vrouwelijke jihadisten”

    **

    *

    Het voorbije jaar is Europa geconfronteerd met 142 aanslagen. De overgrote meerderheid faalde of kon worden verijdeld. Naast de aanslagen in Zaventem en Maalbeek werden in ons land nog twee pogingen verijdeld, leert het jaarrapport van Europol. Steeds vaker krijgen vrouwelijke jihadisten van IS een uitvoerende rol toebedeeld.

    Notre-Damekathedraal, hartje Parijs, september vorig jaar. Drie gesluierde vrouwen proberen een terroristische aanslag te plegen door gasflessen te doen ontploffen. Het plan faalt en de vrouwen worden tijdig ingerekend. Een aanslag wordt vermeden. In de marge volgen nog meer arrestaties.

    Nog andere teruggekeerde jihadisten dromen van een soortgelijke aanval in West-Europa. Een van hen is Molly B. (24) uit Wevelgem. Hoe concreet haar plannen waren, blijft tot op vandaag onduidelijk. Wel is duidelijk dat haar warrige discours op sociale media Belgische speurders verontrustte. Ze leek helemaal in de ban van de vrouwen in Parijs en had contact met hun entourage.

    Ook een andere Belgische ‘jihadiste’, Candide H. (23) uit Baaigem, zit hier in de cel. Zij keerde onlangs terug met twee kinderen, verwekt aan het Syrische front.

    Europol: “Let op voor vrouwelijke jihadisten”

    In september vorig jaar probeerden drie gesluierde vrouwen met gasflessen een terroristische aanslag te plegen nabij de Notre-Dame in Parijs. Foto: AFP

    Elkaar inspireren

    Europol, de Europees overkoepelende politiedienst, belicht in haar jaarrapport het fenomeen van de terugkerende vrouwelijke jihadisten. Fungeerden ze in het door Islamitische Staat (IS) gedroomde kalifaat vooral als grootbrengers van nieuwe, jonge jihadisten, dan treden ze volgens het rapport almaar vaker uit de schaduw. Met ‘dank’ aan de implosie van het kalifaat in Syrië en Irak.

    “Vrouwen, kinderen en jongvolwassenen krijgen almaar vaker een operationele rol toebedeeld in terreurnetwerken. De vrouwen staan niet langer alleen in voor de ondersteuning, maar ook voor (pogingen tot) uitvoering van aanslagen”, klinkt het. Volgens Europol ervaren vrouwelijke militante jihadisten in het Westen minder obstakels dan mannen. “Bovendien kunnen al dan niet verijdelde aanslagen waar vrouwen aan deelnemen, ook anderen inspireren.”62 arrestaties, 127 veroordelingen, 4 aanslagen

     

    Het rapport leert dat 2016 een gitzwart jaar was voor ons land inzake terrorisme. Dat heeft met twee woorden te maken: Zaventem en Maalbeek. Daarnaast waren er nog twee concrete, maar verijdelde aanslagen. Gisteren was niemand bereid daarover meer uitleg te verschaffen.

     

    In totaal voerde het gerecht 62 arrestaties uit voor jihadistisch geïnspireerd terrorisme. In Belgische rechtszalen liepen 127 personen een veroordeling op die te maken had met terreur. Acht procent van de beklaagden in een terreurzaak werd vrijgesproken. Over heel Europa gezien werden 718 ‘jihadisten’ opgepakt, een record. Onder hen dus een “fel gestegen”, maar niet in absolute cijfers uitgedrukt, aantal vrouwen.

    Bron http://www.gva.be/cnt/dmf20170618_02929643/europol-let-op-voor-vrouwelijke-jihadisten

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    **

    Vandaag heb ik, voorlopig, alleen levend met mijn herdershond Obelix, feest gevierd, samen met mijn kleine teen. Dat gebeurde dus zoals U ziet, in zeer beperkte kring. De reden voor deze feesteliojkheden? De officiële bevestiging uit onversneden waarheidsbron die Interpol toch moet zijn. Namelijk dat de Moslim-moordenaar, zelfs die vriendelijke buurjongen of dat lief snoetje van daarnaast kan zijn. En neen, de Duivel hale hen niet, want het zijn naar buiten uit brave burgers lijk iedereen.

    Mijn kleine teen schreeuwt dat al jààààren van de daken. Niet omdat mijn kleine teen zo wijs is, maar omdat dat al 1400 jaar niet anders is: waar de Islam is of komt, vloeit er on-ondrbroken veel bloed.

    En kijk, als een boer niet weet welke patat juist onder de pel aan het verrotten is, kiepert hij de hele zak op de mesthoop. Zo ook zal een moeder niet twijfelen als ze de melkfles voor baby klaarmaakt: bij het minste verdacht geurtje giett ze de hele fles in de pompbak.

    Elementaire gezondheidsleer. Of zelfs burgerplicht.

    Daar is moed voor nodig. En geen papzakkerij.

    *

    Maar ‘wereldverbeteraars’ kennen geen remmen als het erom gaat hun verborgen bedoelingen na te jagen. De miljoenen doden zijn dan, zoals Stalin ooit zei, slechts een cijfer voor de statistieken. Europol doet trouwens net hetzelfde.

    Het enige verschil is, dat Stalin zelf de dader was, maar dat Europol slechts optreedt namens de ‘Bazen’….

    *

    Als een sekte verdwijnt, gaat dat altijd gepaard met gerommel. Hoorde ik dus ook bij het overlijden van Helmuth Kohl. Hij deed wel veel goed, maar eindige met gesjoemel. De USSR verging door hetzelfde virus als die die nu het Internationaal Socialisme teistert namelijk de graaizucht en het persoonlijk profijt. Wat in wezen hetzelfde is. Het is ook de ziekte waaraan alle Eurocraten lijden en altijd geleden hebben, te beginnen met Het Vogelkopppeke en het Gentse Liegebeest.

    *

    Na deze laatste woorden begint mijnen kleinen teen op te spelen. Zeker omdat ik teveel op de lange tenen van al die Hovaardigheidsbekleders aan het trappen ben? Och ja, ’t is vandaag zondag en dus rustens recht….

    (Digitalia)

    18-06-2017, 16:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4167

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    Weyts: "De EU brengt onze frietcultuur in gevaar"

    *

    Binnenkort zouden onze typische Belgische frietjes heel anders kunnen smaken. De Europese Unie heeft immers plannen om een bepaalde stof te weren uit ons voedsel, meldt De Zondag. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) heeft al een brief gestuurd naar de bevoegde commissaris om onze frietcultuur te verdedigen.

    *

    Concreet gaat het om de stof acrylamide, die ontstaat bij het verhitten van producten, zoals bij het bakken van frietjes. De stof zit daarnaast ook in koffie, aardappelchips, ontbijtkoeken en kan voorkomen in brood en gebakken vlees. Uit onderzoek is gebleken dat de organische verbinding kanker kan veroorzaken. De EU wil de stof dan ook zo veel mogelijk uit ons voedsel weren.

    "Ik steun die strijd volledig", schrijft Weyts in de brief naar de Litouwse eurocommissaris Vytenis Andriukaitis, die bevoegd is voor voedselveiligheid. Maar hij ijvert daarnaast ook voor onze typische frietjes. "Het is belangrijk om bedachtzaam te werk te gaan en geen maatregelen te nemen die onbedoelde en verregaande gevolgen hebben voor onze rijke gastronomische traditie."

    Als er minder acrylamide mag zijn, zouden alle frietjes op voorhand geblancheerd moeten worden voor ze naar de frituren gaan. Met andere woorden: het ritueel van twee keer bakken zal niet meer kunnen. "Onze frietjes danken hun smaak aan het vakmanschap van onze frituristen die de frietjes rauw bakken en vervolgens nog eens afbakken. Ik begrijp dat men buiten ons land een andere cultuur kent, met voorgebakken, geblancheerde en/of diepvriesfrieten. Maar wij hebben een eigen culinaire traditie. Het zou zonde zijn als de Europese Unie die zou verbieden."

    Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20170618_02929644

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    Na in de jaren ’60 ‘de pil’ voor de kinderbeperking, straks de ruimtepil voor de maag?

    *

    Wordt dit, uiteraard met het oog op onze gezondheid, een zoveelste hongerkuur? Alles wat goed is en het leven aangenaam maakt, is slecht: de morgenkoffie met broodje-met-kaas en over de muddag de biefstuk-friet. De ‘goê’ boter was vroeger al verboden….

    Ook gehoord of gelezen, dat er zelfs een drankje op de markt komt die ons traditioneel pintje schuimend blond moet vervangen? Honderd procent bier en nul procent alcohol. Waar zit die mensen hun verstand?

    De ‘Wetenschap’ staat dus niet sil. Om voldoende progressief te zijn, ofwel om de Islam tegemoet te komen, wordt er door de EU in alle stilte hard gewerkt aan de menselijke genitaliën. Om het onderscheid man-vrow uit de wereld te helpen. Wat inderdaad zal meebrengen dat er op latere leeftijd geen transgenders meer zullen moeten bijgemaakt worden. Wat een hele slok op de borrel scheelt op de gelden van de ziekenkassen die deze ‘middelen’ inderdaad hard nodig hebben om luizen, schurft en andere tropische ziekten die opnieuw de kop opsteken, de baas te kunnen.

    Het wordt dus hoog tijd, dat de man en de vrouw in de straat eindelijk voor zichzelf beginnen in te zien, dat we allemaal, zonder de goede zorgen van het eengemaakte Europa, hopeloos ouderwets zouden blijven. Zo erg, dat zelfs nog lijk bij de beesten, hun eigen kindjes willen kopen, in plaats van die kant en klaar via de E-commerce te bestellen op het Internet. Daar immers wordt er, mits een kleine vergoeding, aan huis geleverd binnen de 24 uur. En indien niet tevreden: geld terug.

    Tot er op een zekere morgen, niet één ooievaar nog het luchtverkeer zal hinderen. Zodat iedereen 365/365 zijn of haar gebeente zal kunnen laten bleken onder de tropische zon.

    *

    Het is des duivels. Die acrylamide, waarvan haast niemand wist dat die al was uitgevonden ZOU (zeer voorwaardelijk en dus helemaal uit de lucht gegrepen) kankerverwekkend zijn. Ha ja, want kanker is de ziekte van onze tijd. Dat woord is ‘in’, net zoals de liedjes-kwelers die nu allemaal moeten ‘rappen’ om primitief succes te rapen. En hoe zou dat komen, denkte?

    Van de wieg tot het graf wordt de mens tegenwoordig volgepropt met kunstmatige zaken. De kloeke gezonde landbouw van bij ons bestaat niet meer. De boerenstand, die ons in het zweet huns aanschijns allemaal in leven hield met gezonde producten, is gewurgd. Want de havens draaien op volle toeren om de vreemde aaneenhoudende sliert schepen te lossen. Met overzeese producten uit gebieden zonder God of Gebod, waar alleen de geldduivel heerst. Er is een tijd geweest in het Verne Ambachtse, waar de melk van de avond tevoren door vissersbootjes overgebracht, als boter de volgende morgen op de ontbijttafel kwam van de Londense ael. Dat maakte onze arme keuterboertjes rijk. Iedereen leefde gezond. De mensen stierven alleen van ouderdom.

    Het zou nuttig zijn, moesen onze kostelijke ‘onderzoeks-hoernalisten’ eens nagaan aan wie al dat misdaadgeld ten goede komt. Toch weer niet aan de vele honderden, ‘mandaat-dragers’ van de Socialisten?!

    Één goede raad. Leef gezond en stop gerust af en toe eens aan zo’n nachtelijk frietkot. Misschien ontmoeten we elkaar dan daar…..

    *

    Mensen lieve deugd! Wat zouden we doen zonder de EU!!!!! En geloof me: dat circus mag ons heel wat kosten, want anders waas de wereld al lang om zeep.

    *

    (Digitalia)

    18-06-2017, 13:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    17-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4166

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    Trump geeft inkijkje in financiën, trok zich terug uit meer dan 500 ondernemingen

    *

    Donald Trump heeft zich vooraleer hij Amerikaans president werd, teruggetrokken uit 565 ondernemingen. Dat blijkt uit een financieel document dat (gisteren) vrijdag werd gepubliceerd.

    Het is wel degelijk over deze man waarover we het hier hebben

    *

    Het document, dat minder gegevens bevat dat een belastingaangifte, geeft een inkijk in de financiën van Trump in het fiscale jaar dat liep tot 15 april 2017.

    Er valt onder meer uit af te leiden dat Trump voor hij president werd, heerste over een netwerk van maar liefst 565 ondernemingen. De dag voor hij de presidentiële eed aflegde, nam hij ontslag uit de meeste. Hij had zich eerder al teruggetrokken uit andere ondernemingen.

     

    De Amerikaanse president had voor 1,4 miljard dollar activa en inkomsten van minstens 528,9 miljoen dollar. Zijn hotels brachten honderden miljoenen dollars op en zijn luxeresidentie Mar-a-Lago, ook wel "The Winter White House" genoemd, zorgde voor 37 miljoen dollar inkomsten. Ook zijn boek "The Art of the Deal" (1987) bracht meer op dan het jaar voordien. Aan de andere zijde heeft Trump voor honderden miljoenen dollars schulden, onder meer bij Deutsche Bank.

    Trump diende het financiële document van 98 pagina's op 14 juni in. Het werd vrijdag gepubliceerd door het Amerikaanse bureau voor regeringsethiek. De president was niet verplicht het document bekend te maken.

    Trump weigert tot nu toe om zijn belastingaangifte, die een veel gedetailleerder beeld zou geven van zijn financiën, vrij te geven. Dat deed hij zowel in de aanloop naar de verkiezingen als sinds hij president is. Naar eigen zeggen kan hij dat niet omdat er een belastingaudit naar hem loopt. Het is nochtans al decennialang een traditie dat presidentskandidaten en presidenten in de VS die informatie publiek maken

    *

    Bron: https://www.demorgen.be/buitenland/trump-geeft-inkijkje-in-financien-trok-zich-terug-uit-meer-dan-500-ondernemingen-bade4521/

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    **

    Die man moet hersenen hebben als een fabriekshal, al was het maar om die namen van al die bedrijven te onthouden. Wat meer is: hij moet een fantastisch oordeelsvermogen hebben om zich al die jaren te omringen met een staff van vele duizenden medewerkers. Het mag dus niemand verwonderen, dat hij het ‘clubje’ rond ‘the Clinton-wife’ dat aan elkaar hing van amateurisme en graaizucht, even te… grazen heeft genomen.,

    Neen! Iemand die op die manier gewerkt heeft voor de dagelijkse bete brood, verdient ten minste het voordeel van de twijfel. En wie het anders zegt, staat zelf niet recht in zijn schoenen.

    Verlà. De Leugenpers is nogmaals gequoteerd. Gewogen en e licht bevonden.

    *

    Ben het al gewoon geworden: mijn favoriete krant, sedert een volle week in exil bij de gevestigde ‘Krantenkoppen’: die is veel gemakkelijker te raadplegen via Google.

    Da’s één.

    Punt twee is het tandengeknars dat opwalmt (ja ja, de reuk is erbij!) boven de redactie-lokalen van de hele meute der traditionele Leugen-knabbelaars. Al moet ik toegeven dat ook DM nog niet staat te juichen om de slag die Trump binnenhaalt.

    Heel de roddel-bende van over geheel de Westerser Wereld zat al bijna 4 maand o vinkenslag om Trump een mes in de rug te planten. Ze zouden luid-op zijn zijn beginnen schruwelen bij het minste vermoeden van ‘eigenbelang’ bij een of andere presidentiële beslissing. Het wachten was alleen op een vermeend zuchtje ‘eigen belang’ bij al wat Trump zei of deed. Die man kon gewoon niet goed zijn: dat was hun uitgangspunt. Want ‘democratie is alleen goed, als die in hun voordeel uitdraait. Anders komen ze op straat en slaan onsder de dekmantel van juridisch niet eens bestaande schaduw-organisates, alles kort en klein….

    Waarij die dan verwonderd zijn, dat criminele ’jongeren’ spontaan hetzelfde doen uit verveling.

    *

    En nu zijn ze er aan voor de moeite. Eigen schuld, dikke bult. Die moeten zich nu voelen als de fiere mamzèl die opeens vaststelt dat de deur van het (lanndelijk) toilet dat ze zo maar gratis gebruikte, heel de tijd rekkewijd was blijven open staan Kortim: een bescheten commissie, zoals wij dat in W-Vlaanderen zeggen..

    Van ‘naar Canossa’ gaan kan er dan ook geen sprake zijn: Cetrum-Slinxe gazetten immers betalen (of begaan moorden, zoals bij GVA) om overal gelijk te hebben.

    Maar ik denk dat de meeste mensen dat nu wel doorhebben. En trouwens, van zodra er een nieuw en deze keer eerlijk Bestuur zal zijn, worden de subsidies, hun levensader, afgesneden en vallen de dominosteentjes een voor een.

    Kijk, het voelt lijk René Declercq zich voelde, toen die dichtte ‘Er ligt een Staat op sterven. Ik zal op de begrafenis zijn’.

    *

    Post Scriptum

    Tegen al de namen van de Leugenpers zal er na hun verdwijnen een weder gebruiksverbod in de Grondwet ingeschreven staan.

    (Digitalia)

    17-06-2017, 15:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4165

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    Brussel is goed voor bijna 1.400 postjes

    *

    Pascale Peraïta en Yvan Mayeur Foto: belga

    Het Brusselse bestuurlijke kluwen tart de verbeelding: 200 structuren, bijna 1.400 postjes. Die zijn ieder jaar goed voor minstens 1,2 miljoen euro aan zitpenningen. Philippe Close (PS) zet vandaag het kadaster van de Brusselse mandatarissen online. Dat moet de start worden van een schoonmaak-operatie. Eén die dringend nodig is, want het overzicht oogt hallucinant. De toekomstige burgemeester van Brussel geeft zelfs toe dat het onvolledig is. De stad wilde zo snel mogelijk transparantie bieden, maar het historisch gegroeide en vertakte labyrint viel niet zo maar te ontmantelen.

     

    Voorlopig beperkt het kadaster zich tot de 343 betaalde mandaten bij de 27 Brusselse vzw’s en publiekrechtelijke verenigingen (ziekenhuizen).

    Samusocial mag dan een publieke werking hebben (daklozen), het gaat om een privé-organisatie. Daardoor prijkt ze niet op de lijst en zijn ook de inkomsten van de bestuurders er niet in terug te vinden.

    Boven op het kadaster komt een overzicht van 893 onbezoldigde plaatsen in 167 bijkomende, soms ­uiterst kleine, organismes van de stad. De balans komt daarom met een disclaimer: sommige bedragen zijn slechts een ‘benadering’, het gaat om een berekening van mogelijke verdiensten. Ook is de stad niet zeker dat de onbezoldigde mandaten van niet-gemeenteraadsleden onbezoldigd zijn.

    Dat brengt het totaal dus op tweehonderd instellingen met bijna 1.400 postjes. Voor één stad met 180.000 inwoners oogt dat behoorlijk imposant. De totale kostprijs valt onmogelijk te berekenen. Voor de Brusselse vzw’s en publiekrechtelijke verenigingen alleen gaat het over bijna 1,2 miljoen euro per jaar.

    Elke vzw haar systeem

    De partijen van de meerderheid, PS en MR, hebben de grote brokken onder elkaar verdeeld. Samen souperen ze een miljoen euro per jaar op (verhouding: 65/35 procent). De andere partijen moeten zich met kruimels tevredenstellen. Ook de Vlaamse coalitiepartners, Open VLD en tot vorige week SP.A, komen er bekaaid vanaf. Al mag Sven Bousset, kabinetschef van voormalige schepen Ans Persoons (SP.A), niet klagen.

    Het financieringssysteem oogt behoorlijk ingewikkeld. Elke vzw heeft haar eigen systeem. Soms gaat het om zitpenningen, vergelijkbaar met die van de gemeenteraad. Veel functies komen met een jaarlijkse forfaitaire vergoeding, waarbij de ene vzw flink beter betaalt dan de andere. Het is onduidelijk welke prestaties daar­tegenover staan.

    Ook verplaatsingskosten, representatievergoedingen of telefoonkosten kunnen soms in rekening worden gebracht. Bij momenten levert een post een iPhone en een iPad op. De voorzitter van de Internationale Jaarbeurs, Philippe Close, mag een ‘auto in natura’ onder zijn achterste schuiven.

    Jackpot

    De vijf ziekenhuizen van de stad verdelen de meest lucratieve posten, tot 33.000 euro bruto per jaar. Ze typeren de Brusselse ziekte: versnippering. Uiteraard heeft elk ziekenhuis een raad van bestuur, boven die ziekenhuizen staan ook twee (!) overkoepelende structuren. In een ervan, Iris-koepel Faîtière, heeft waarnemend burgemeester Faouzia Hariche (PS) de jackpot gewonnen met net geen 50.000 bruto extra. Brussel telt drie huisvestingsmaatschappijen – opnieuw allemaal met een raad van bestuur.

    Wie tot de meerheid behoort, moet niet wanhopen. Er zijn enkele grootverdieners, al komt niemand in de buurt van die exorbitante 204.000 euro die voormalig OCMW-voorzitster Pascale Peraïta (PS) ieder jaar opstreek. Maar talloze gemeenteraadsleden krijgen de kans om hun zitpenningen aan te dikken met een mandaat in de ontelbare vzw’s.

    Dat lijkt ook de sterkte van het systeem te zijn. Niemand hoeft echt te klagen. De grootste apparatsjiks gaan met het meeste geld lopen, maar kleinere garnalen worden niet vergeten. Op zijn minst lag een mooi zakcentje klaar.

    Bron http://www.standaard.be/cnt/dmf20170616_02928563

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Alleen een paar vaststellingen.

    Over de beriichtgever. Hoe groter schurk, hoe rapper de kar gekeerd.

    Over de inhoud. Bij DS is en blijkbaar goed gedocumenteerd en spreekt men met kennis van zaken.

    Over de draagkracht v/d inhoud. Namans de Brusselse Machthebbers is dit ‘reculer pour mieux avancer’. In de hoop dat de storm rap gaat liggen.

     

    Besluit: C’est le moment!

    Dit is het breekpunt van de hautaine Waals-Brusselse dominantie over het Vlaamse zweet van de gewone man en vrouw in de straat, en op de Vlaamse volksaard in het algemeen.

    Wij dulden geen vreemde Meesters in ’t Land! Zo zingen wij met de hand op het hart in De Vlaamse Leeuw. Remeber?

    De kortste weg om het ijzer te smeden terwijl het heet is, is in het Vlaams Parlement let gewone meerderheid de onafhankelijkheid stemmen om zo de Franstaligen (die geen kant op kunnen zonder ons Vlaams geld) voor voldongen feiten te zetten. Na de Brexit, nu de beurt aan de Vlexit

    Nadien kunnen we altijd nog zien.

    Één enkele seconde zou moeten volstaan om de Broedertwist even aan kant te zetten, zodat DeWever en Annemans het Zwaard der Gerechtigheid ter hand kunnen nemen. Om in de eerste plaats die ZES regeringen die ons Land rijk is, aan kant te zetten en te vervangen door een soort ‘Overgangsregering’ die de EU voor de keuze stelt: kiezen of delen. Verlaat onze Hoofdstad en trek U terug naar Berlijn, waar jullie thuishoren.

    Bij Vaclav Klaus (https://nl.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1clav_Klaus ) hebben wij, overtuigde Vlamingen, de les goed begrepen om bloedloos het land te her-indelen.

    *

    Een fantastisch visioen. Ware daar niet de wereldbekende Lamme Godzakkigheid van de traditionele Vlaamse voormannen. Drinken ’n glas. Plassen ‘n plas. Laten alles “t was…

    Maar deze keer is die DeWever een goede practicus, en Annemans de bedachtzaamheid in persoon. Zijn ze de nieuwe Jan Breydel en Pieter DeConick? Ik wacht af. Om in de stuijl te blijven: met een visademke…

    *

    (Digitalia)

    17-06-2017, 13:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4164

     

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    *

    Mijnheer de geldwolf,

    ‘God-de-Moeder’ heeft geoordeeld: barbertje moet hangen! Gij kondt dus gaan.

    *

    Zonder pardon mocht gij uw tricolore burgemeesterssjerp inleveren. Even hadt gij een krampachtige poging gedaan om toch nog als schepen te kunnen aanblijven in Brussel, maar ook dat werd door de ‘allerhoogste’ vakkundig de grond ingeboord. Eerst had Elio u al schoorvoetend laten vallen. De demarche van Laurette was dan ook niet minder dan het ultieme genadeschot. Zij heeft u jarenlang de hand boven het hoofd gehouden; als haar poulain rees uw ster steeds hoger. Maar, hoogmoed komt voor de

    val. En dat hebt gij alleen maar aan uzelf te danken, of beter: te wijten. Gij staat immers bekend als een oude PS-krokodil en als prototype van de arrogantie van de macht. Toen gij nog Kamerlid waart, blonkt gij uit in hoogmoedigheid en misprijzen voor allen – de Vlamingen in het bijzonder – die gij beneden uw waardigheid achtte. De tirades, de brutaliteit en het weigeren van Nederlands te spreken – dat gij als autochtone Marollen-Brusselaar wel beheerst – zijn de kenmerken die men u toedicht als men aan die tijd terugdenkt. Vijanden maken aan de lopende band werd als het ware uw handelsmerk.

    Het werd er niet beter op toen gij in 2013 de Kamer verliet om burgemeester te worden van Brussel, uw geboortestad, waarvan gij ook al eens OCMW-voorzitter waart. Daar

    voelde gij u niet alleen burgemeester, maar de almachtige zelve, die met niemand, laat staan met de Nederlandstaligen, rekening moest of wilde houden. Als een alleenheerser en PS-potentaat zette gij u boven alles

    en iedereen, daarin gesteund door de hierboven genoemde heilige tweevuldigheid.

    Het kaviaarsocialisme regeerde. Uw coalitiepartners waren al blij dat de dag voorbij ging zonder dat zij voor het minste uw toorn moesten ondergaan. In die geest woekerde de PS-vergroeidheid in alle mogelijke instellingen en structuren. Het stond in de sterren geschreven dat vroeg of laat die etterbuil moest openbarsten. En zo gebeurde vorige week toen bleek dat Samusocial, de daklozenorganisatie uit uw stad, bestuurd werd door een illuster viermanschap van PS-signatuur dat onder uw bevel stond en dat niet aarzelde om zich royaal te laten vergoeden met giften die voor de sukkelaars bestemd waren. Daarmee overschreedt gij, ondertussen volkomen normloos en ethisch gevoelloos geworden, alle grenzen van het fatsoen. Gij zaagt er helemaal geen graten in, zelfs niet toen bleek dat de vergaderingen waarvoor gij vorstelijk vergoed werdt, helemaal niet hadden plaatsgevonden... Vreemd, een socialist die zich schaamteloos verrijkt op de kap van daklozen... Ieder fatsoenlijk mens heeft het daar moeilijk mee.

    In uw zog teerde de anti-Vlaamse PS-furie Kartine Lalieux op uw almacht, ook in de Kamer en nadien als schepen in Brussel. Het scheelde geen haar of zij was u opgevolgd als burgemeester, maar haar absoluut gebrek aan kennis van het Nederlands

    speelde in haar nadeel. En dat van u, want had zij het gehaald, dan hadt gij als haar eerste opvolger terug in de Kamer gezeten.

    Men moet tenminste een tekst in vloeiend Nederlands kunnen aflezen, zoals bleek bij de voorstelling van Philippe Close, uw opvolger. Ook hij is gepokt en gemazeld in het oude PS-socialisme. Hij is een man die in de

    luwte opereert, die over een enorm netwerk beschikt en die vanuit de eerste lijnen overal een vinger in de pap heeft. Kijk maar naar zijn talloze mandaten in Brusselse vzw’s en dies meer. Maar hij blijkt te kunnen lachen en vlotte babbels te houden. Dat op zich is al een trendbreuk.

    Met groot genoegen zie ik dat gij op de

    keien staat, en dat zelfs de grote kanonnen van de PS, van Di Rupo over Laurette tot Piqué en Vervoort, u de rug hebben toegekeerd. Recht is geschied. Of uw opvolger het roer zal omgooien, zal moeten blijken, al durf

    ik daar niet op wedden. Maar gij zijt alvast volkomen terecht ‘uit de weg geruimd’. Mede dankzij uzelf. Uw enige troost wellicht, is het nettoresultaat van heel die vaudeville: er is nu een Vlaamse schepen minder nadat de sp.a, die de kat de bel aanbond, de laan werd uitgestuurd, mede door de dhimmi-Vlamingen van Open Vld. Dat genoegen zou u ten voeten uit tekenen.

    Tot nooit meer, zo hoop ik.

    ’t Pallieterke

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Toegegeven, het is zeer ongelukkig om bij het begin van het Maatjes-Seizoen beeldspraak te gebruiken over bedorven vis. Maar er is één groot verschil: de maatjes zullen eeuwig blijven duren, en met de Socialisten is het voor altijd ‘over en uit’… Er is dus toch nog rechtvaardigheid op deze wereld.

    Noem dus in Coburgia die beeldspraak maar de ‘colateral damage’ bij de Rode Perte Totale. Waar voortaan de Roos in de Gesloten Vuist mag vervangen worden door een Haringkop met open dode ogen… Een symbool dat bovendien zeer goed past bij de Kop van Olio di Poepo.…

    U herinnert zich daarbij ongetwijfeld, dat een ‘dirupo’ het Italiaanse woord is voor… afgrond.

    Let op de vissekop met dode ogen…..

    *

    Wat mij vooral bekommert in heel dat verhaal, is waar het electoraat van deze zakkenvullers, ‘de kleine man’ nu voortaan heen moet. Wegblijven uit de stemhokjes, zoals in Frakrijk? Dakannie, want in Coburgia is er stemPLICHT. De jacht is dus open. Alle bestaande partijen hengelen naar die stemmen. Neen, niet uit carrière-planning of zakkenvulderij. Nee hoor. Gewoon om het Land te dienen. Zeggen ze toch. maar het vervelende is daarbij, dat (naar mijn bescheiden mening), alleen het Vlaams Belang een passend partij-programma kan voorleggen. Nu beide ‘Centrum-Sociale’ partijen binnen een paar weken tijd van de kaart zullen geveegd zijn, liggen alle mogelijkheden breed open. Maar wèg zijn zij. De ‘Roden’ door al hun graai-topmandaten en de Gellen door de jaren aanslepende oplichting van maar liefst 8000.000 van hun trouwste aanhangers.

    Moeten wij nu juichen of vloeken? Zelfs misschien wel het enige besluit nemen die nog openstaat: kiezen voor de Vlexit.

    *

    Zelfs de twee grote ‘Pakbonden’ aangevoerd door ‘Leiders’ met rood-blinkende kaalkoppen van puur levensgenot, zullen in die val worden meegesleept. Want die zijn nog min noch meer de vooruit geschoven frontsoldaten van de Meesters in de Wetstraat. Zij die ‘rfegeren’ over een kapot-geregeerd Land. En het dus maar best voor bekeken houden… Zodat de Universitaire titel ‘Pol & soc’ aan de tijd kan aangepast worden door alle bestaande titels als niet-bestaand te decreteren.

    En wie weet, als (Soort zoekt Soort) de Coburgers eenmaal uit hun gestolen paleizen zijn verdreven, dat die ter beschikking kunnen gesteld worden voor de Brusselse échte daklozen….

    (Digitalia)

    17-06-2017, 10:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    16-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4163

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    Oorlog in Oekraïne eist meer slachtoffers

    *

    Het aantal dodelijke slachtoffers en gewonden door de oorlog in het oosten van Oekraïne, is in de afgelopen maanden gestegen. Dat blijkt uit een VN-rapport dat dinsdag 13 juni gepubliceerd is.

     

    Vechtende partijen in het oosten van Oekraïne hebben herhaaldelijk afspraken over een staakt-het-vuren geschonden en lieten vijandigheden escaleren, terwijl de oorlog inmiddels zijn vierde jaar is ingegaan.

    In het rapport is gekeken naar de periode van 16 februari tot 15 mei 2017. De VN-waarnemingsmissie (HRMMU) constateerde in die periode 36 oorlogsgerelateerde burgerdoden en 157 gewonden, een toename van 48 procent vergeleken met de vorige rapportage over de periode van 16 november 2016 tot 15 februari 2017.

    In de afgelopen drie maanden was er dagelijks sprake van gebruik van wapens. Aanvallen leidden tot schade aan kritieke infrastructuur, inclusief scholen, ziekenhuizen en waterfaciliteiten. Volgens de auteurs van het rapport zijn er serieuze zorgen over de veiligheid van de burgers. Nu de zomer nadert, stellen zij, is het risico op verdere escalatie groot, zoals dat ook in de afgelopen jaren gebeurde.

    Wanhoop en onzekerheid

    Vanaf het begin van het conflict in april 2014 tot 15 mei 2017, kwamen meer dan tienduizend mensen om, onder wie 2.777 burgers. Er vielen minstens 23.966 gewonden. Dat is een conservatieve schatting, gebaseerd op beschikbare data. De werkelijke aantallen liggen waarschijnlijk veel hoger.

    Meer dan 1,6 miljoen mensen zijn hun huis ontvlucht en intern ontheemd. Ongeveer 3 miljoen mensen zijn achtergebleven in het oorlogsgebied. Volgens de auteurs is onder deze mensen sprake van groeiende wanhoop en onzekerheid.

    Zo zijn er onder meer problemen met de uitbetaling van pensioenen, lange wachttijden bij checkpoints en bedrijven die stilliggen als gevolg van de oorlog. Ook verbieden gewapende groepen humanitaire hulp aan mensen in de zelfuitgeroepen Volksrepubliek Donetsk.

    Bron http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2017/06/14/oorlog-in-oekraine-eist-meer-slachtoffers

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    **

    Terwijl deze blog op mijn werktafel ligt, vertoeft mijn goede vriend Y…die ik tijdens mijn Italiaanse periode (2001-2017) in dat Middellandse Zeeklimaat heb leren kennen en vooral waarderen. Spijts zin ‘Slavische roots’ en dito voorkomen, die voor ons geen beletsel waren. Integendeel.

    Via mijn lieve echtgenote (die op en af reist tot de villa daar verkocht geraakt) hoor ik dat hij, die gevaar loopt als ‘deserteur’ in zijn thusland te worden behandeld, samen met zijn zoontje naar daar in verlof is gegaan bij zijn familie. Dat hij na jaren omzwermen ondertussen de Italiaanse nationaliteit heeft gekregen, zich gedraagt als overtuigd Orthodox Christen die hij altijd is geweest, doet er even niet toe. Zijn vrouw en dochter zijn niet mee omdat die in de toeristische sector in deze periode van het seizoen, hun jaar moeten goedmaken. Voor hem echter was de heimwee te groot geworden. Vooral toen hih hoorde dat ook wij op het punt stonden te repatriëren..….

    Men is op heden in Italië zonder neiuws van daar uit over hem.

    *

    Kijk, de Y. en met hem de hele familie daar in .., leeft meer dan 30 jaar na de Val van de USSR nog altijd in grote angst voor al wat Russisch is. De menselijke verhoudingen zijn er verziekt, net als bij ons in Vlaanderen eenmaal de Duitse Bezetting voorbij was en er maar één soort Vaderlanders meer mocht bestaan. De Poet, voor wie hij letterlijk siddert en beeft, is voor hem de Baarlijke Duivel. Ik geloof, louter en alleen omdat het ver-westelijkte doorsnee-Oekraïiër de EU-leugens uit Brussel slikt als zoete koek.

    En inderdaad, op gebied van weelde en welvaart is de Europeaan nog altijd beter af dan de gemiddelde Rus. Alhoewel daar rap verandering in komt…. Dank zij de megalomanie van de EU zakt onze levensstandaard elke dag met een paar punten, en dank zij Poetin stijgt die elke dag in dezelfde mate in Rusland.

    Dit even terzijde, om onze Leugenpers die beweert dat de Poet ongewenst blijkt te zijn, tegen te spreken. Zij kletsen uit hun nek de voorgekauwde kost, en ik spreek volgens de dagdagelijkse woorden van mijn vriend Y.

    Kortom, ‘Die Joekrien’ is een kolfje naar de hand van The Donald. Ik ben er zeker van, dat deze reeds tussen de soep en de patatjes mijn ander idool (Berlusconi) als twee gezworen zakenvrienden aan tafel heeft gehad. Want niet te vergeten: Il Cavaliere kent op de Kriim de kortste weg naar de beste wijnkelders. Hij vierde daar immers kort geleden, de Onafhankelijkheid van De Krim, samen met Vladimir.…

    Och ja, dat was ik even vergeten. De Leugenpers stelt die Onafhankelijkheid immers voor als een ‘aanhechting’ bij Rusland. Daar waar de Volksraadpleging bij de Onafhankelijkheid duidelijk voor de vriendschap met en de beschermong van Rusland heeft gekozen.

    Hoe het afloopt, hangt voortaan uitsluitend af van Trump.En van het rielkoos einde van de Vaderlandsche Leugenpers….

    (Digitalia)

    16-06-2017, 20:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4162

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    'Er klopt iets niet aan Russisch verhaal over al-Baghdadi'

    Over deze Blauwbaard breekt het hondje De Schndaard zijn pootjes

    *

    Rusland bekijkt of zijn luchtmacht eind mei Abu Bakr al-Baghdadi, de 'kalief' van Islamitische Staat (IS), heeft gedood bij een bombardement op een topoverleg van de terreurgroep. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie (verleden week) vrijdag meegedeeld. Midden-Oosten-correspondent Jorn De Cock (1) is sceptisch: 'Wat zou zo'n man gaan doen op een massabijeenkomst van IS?'

    (1)                Het is dus niet De Schandaard die “sceptisch” is, maar een eerder een nader bekend gemaakte ‘correspondent’….

    Op 28 mei voerde de Russische luchtmacht een raid uit op de zuidelijke omgeving van het IS-bolwerk in het Syrische Raqqa. De aanval was gericht tegen een commandopost waar jihadistische leiders overlegden over een exit voor de terroristen uit Raqqa via de zogenaamde zuidelijke corridor.(*2)

    (*2) Toch raar dat De Schandaard dat nu en zonder rood te worden, allemaal uitbrengt.

    Op die vergadering zou ook IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi aanwezig zijn geweest. Hij zou de aanval niet hebben overleefd, aldus het ministerie. Tot 330 andere IS-strijders zouden bij dezelfde aanval omgekomen zijn.

    Bron http://www.standaard.be/cnt/dmf20170616_02927948

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    **

    Bij HLN verscheen er vandaag eveneens een veel objectiever artikel over deze ‘bijna vergeten’ bombardementen. We lezen daar heel wat meer bijzonderheden, telkens met naam en toenaam. U kunt dit nalezen op http://www.hln.be/hln/nl/39522/Oorlog-in-Syrie/article/detail/3184510/2017/06/16/Heeft-Russische-luchtmacht-IS-leider-al-Baghdadi-gedood.dhtml

    *

    Zelfs de VRT, die natuurlijk nu niet meer weet van welk hout pijlen maken, brengt er een kort verslagje over. Met vooral zeer weinig woorden.

    *

    De Morgen brengt het objectiefste verslag, niet na even te hebben herinnerd dat de USA al vele jaren een enorme beloning voorziet voor al wie die Blauwbaard zou verlinken. Maar telkens als ze die dood verklaarden, verscheen die even later in het openbaar. Levend en wel.

    En o ja, bij deze gelukte raket-aanval velen er verschillende honderden doden onder de kopstukken van de terroristenploeg. En curieus, hé! Niet allen het tijdstip dat dit uitkomt, maar eveneens het feit dat ‘de Kalief’ deze keer effectief vqn de aardbodem schujnt verdween zijn. En zonde ‘Kalief’, geen ‘Kalifaat’ meer….

    De Vrede (die verschrikkelijk zal zijn?) hangt dus in de lucht. Hoe, wat en wanneer, dat zien we morgen dan wel weer.

    *

    Op 28 mei

    Die datum is bijna een maand geleden. Meer dan genoeg tijd dus om de violen gelijk te stellen door ondertussen de aandacht af te leiden naar de vele Slinxe, Schots-en Scheef graaiende politieke kopstukken vab alle slag, en de trouwplannen van och arme een arme Jiihadist in gevangenschap. Met daartussen al eens een verloren gelopen reportageke over (heeel zeker) geen opzettelijke torenbranden.

    Het is maar de dag dat Donald Trump en Qatar zelf gisteren de kat de bel hebben aangebonden, dat er ter zake enige opheldering komt. En wat meer is: de volgende dagen zal de circustent helemaal opengaan….

    Verwacht U dus aan van alles inbegrepen protestmarsen, betogingen met veel vuurwerk, moord, zelfmoord, doodslag, terreuraanslagen als wanhoopspogingen om de Islamisering vooralsnog toch nog te doen lukken.

    Wabt als Trump slaagt in zijn opzet, zullen er veel ‘Heilige Huisjes’ moeten sneuvelen. En zullen er veel pluimen van hoed moeten verwisselen…

    *

    (Digitalia)

    16-06-2017, 15:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4161

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    Trump verkoopt "sponsor van terrorisme" Qatar 10 miljard euro aan wapens

    President Donald Trump en de Qatarese Emir Tamim Bin Hamad al-Thani ontmoetten elkaar op 21 mei in Saoedi-Arabië. ©AP

    *

    De VS hebben voor 12 miljard dollar (10,7 miljard euro) wapens (????) verkocht aan Qatar. Enkele dagen geleden noemde president Donald Trump Qatar nog "een belangrijke sponsor van terrorisme". Die beschuldiging maken ook Qatars buurlanden, die het land sinds begin deze maand boycotten.

    De wapendeal werd gesloten door het Amerikaanse ministerie van Defensie en omvat naar verluidt 36 F-15 gevechtsvliegtuigen. Amerikaans minister van Defensie Jim Mattis en zijn Qatarese ambtgenoot Khalid al-Attiyah ontmoetten elkaar gisteren om de verkoop te bezegelen, zo bevestigt een bron die vertrouwd is bij het akkoord.

    "Veiligheidssamenwerking versterken"

    "Qatar en de VS hebben hun militaire samenwerking beklonken nadat we jarenlang zij aan zij hebben gevochten in een poging het terrorisme weg te vagen en een toekomst van waardigheid en welvaart te promoten", zei al-Attiyah in een mededeling. Volgens het Pentagon zal de wapenverkoop de veiligheidssamenwerking tussen beide landen versterken.

    Mattis en al-Attiyah bespraken ook de huidige militaire operaties tegen IS en het belang van het wegwerken van de spanningen in de regio, opdat alle partners in de Golf zich kunnen focussen op nieuwe stappen richting gemeenschappelijke doelen, zo voegde het Pentagon nog toe in een verklaring.

    In november vorig jaar keurden de VS de mogelijke verkoop goed van 72 F-15QA vliegtuigen aan Qatar, goed voor 19 miljard euro. Het is onduidelijk of dat op de huidige verkoop slaat. Boeing Co. is de voornaamste aannemer bij de bouw van de gevechtsvliegtuigen, maar wilde geen commentaar kwijt.

    Buitenlandminister spreekt president tegen

    Saoedi-Arabië, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten en Egypte verbraken op 5 juni alle diplomatieke betrekkingen met Qatar en sloten de grenzen met het land. Later deden Jemen en Libië hetzelfde.

    Zij beschuldigen het schatrijke oliestaatje ervan onder één hoedje te spelen met aartsvijand Iran, banden te onderhouden met terroristische groeperingen zoals Hamas en de regio te destabiliseren. Qatar ontkent de beschuldigingen ten stelligste.

    Aanvankelijk leek de Amerikaanse regering de beslissing van Saoedi-Arabië en andere Golfstaten, om alle banden met Qatar te verbreken, te steunen. Vorige week vrijdag verklaarde Trump in het Witte Huis: "Qatar is helaas een heel belangrijke sponsor van terrorisme. Ik heb samen met buitenlandminister Rex Tillerson, onze generaal en onze militairen besloten dat de tijd is gekomen om Qatar aan te sporen die financiering stop te zetten".

    Trump leek het besluit van de andere Golfstaten zelfs naar zich toe te trekken toen hij zei dat hij dat met hen al had besproken tijdens zijn recent bezoek aan de regio.

    "Het is goed te zien dat mijn bezoek aan Saoedi-Arabië en de top met 50 landen vruchten afwerpt. Ze zeiden toen dat ze hard zouden optreden tegen het sponsoren van extremisme en alles wees in de richting van Qatar. Misschien is dit het begin van het einde van de gruwel van het terrorisme", zei Trump.

    Maar zijn eigen staf dacht daar anders over. Aan Reuters verklaarde een hoge regeringsfunctionaris eerder deze week dat de Saoedi's of de Emiraten tijdens Trumps bezoek niet te kennen hadden gegeven dat ze hun banden met Qatar wilden verbreken.

    Amerikaans buitenlandminister Rex Tillerson zei, vlak voor Trump met zijn commentaar kwam: "We roepen het koninkrijk Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Egypte op hun blokkade van Qatar te versoepelen".

    Amerikaanse oorlogsschepen in Doha

     

    Gisteren voeren twee Amerikaanse oorlogsschepen de Qatarese hoofdstad Doha binnen om er met de zeemacht van Qatar gezamenlijke militaire oefeningen te houden. Het is niet duidelijk of dit een lang van tevoren geplande operatie is, of dat de aanwezigheid van de Amerikaanse oorlogsschepen een teken is van steun van het Pentagon aan Qatar. In Qatar heeft de VS zijn grootste militaire basis in de regio: op

    de luchtmachtbasis van Al Udeid

    https://en.wikipedia.org/wiki/Al_Udeid_Air_Base en

    https://en.wikipedia.org/wiki/RAF_Al_Udeid

    (***)

    zitten meer dan 110.000 Amerikaanse- en coalitietroepen. Daarmee is het een belangrijke basis in de strijd tegen IS.

    Bron https://www.demorgen.be/buitenland/trump-verkoopt-sponsor-van-terrorisme-qatar-10-miljard-euro-aan-wapens-b2ad7974f/

    *

    (***) Google geeft geen enkele afbeelding vande Amerikaans/Engelse luchtmachtbasis van Al Udeid…

    (Pssst! Dat moet geheim blijven voor de Poet! En de rest van de wereld….. want het trekt de grond weg van onder de voeten van onze Verlichte Grote Verstanden)

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Willens nillens groeit met de minuut onze kennis over de complexiteit van de onderontwikkelde Arabische wereld die nog altijd leeft en ademt volgens de richtlijnen van een 1400 jaar oud boek nagelaten door een seniele en pedofile woestijnrover... En klaart de horizon in vrolijk morgenlicht, amper vijf maand na de Eedaflegging van Donald Trump, de nieuwe Amerikaanse President na de Zwarte Moslim-Broeder Barck Obama. Want wat betekenen anders de woorden van de Qataarse Minister, die U hierboven kon lezen in DM, die tegenover het Capitool nu ineens verklaarde dat zij samen een toekomst van waardigheid en welvaart willen promoten.

    Het zijn woorden die zo goed als helemaal niet voorkomen in de Koran.

    *

    Dit nieuws, dat alleen in De Morgen zo uitvoerig besproken werd, is zodanig schokkend, dat we er in hoofdzaak vooral de zintuigelijke hoop op menselijkheid in aanvoelen. Aan onze ellebogen is te voelen waarom De Morgen zo ineens door de collega’s (die liever geen klare wijn schenken) als een pestlijder wordt gemeden.

    JaJa, de Rijke Amerikaanse ‘Nonkels’ weten nu eenmaal sedert al de tijd dat ze ‘ontdekt’ werden, waar de poen zit. En het legt ook uit, waarom er na ‘Pearl Harbour’ voor “9/11’ nooit meer dezelfde wraak werd genomen zoals die arme Japanners in 1945 hebben moeten ondergaan.

    Dat alles maakt dat het er (in eerste opicht) voor Het Avondland Europa helemaal niet goed meer uitziet. Want, totaal verarmd en aan de grond sedert WO II, een speelbal geworden van het gewapend Amerikaans-Islamitisch kolonialisme.

    *

    Maar, na de perikelen van de 20ste Eeuw en de uitlopers daarvan, met President Trump en Tsaar Poetin gezamenlijk aan de stuurknuppel van deze ‘Galaxy’ mogen we eindelijk vertrouwen hebben in de afloop.

    Benieuwd hoe de Leugenpers deze keer zal kronkelen om uit hun eigen shuit te geraken. Maar niet getreurd: leve deze USA en dit door God gezegend Rusland.

    God bless them both.

    (Digitalia

    16-06-2017, 11:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    15-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4160

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    Arco-waarborgregeling strijdig met de grondwet

    De natte droom der Tsjeven, Merkel inbegrepen: de ver-christelijkte Islam

    *

    Het wetsartikel dat het voor de regering-Leterme mogelijk maakte een waarborgregeling voor de Arco-coöperanten in te voeren, schendt de Grondwet. Dat concludeert het Grondwettelijk Hof. Het Hof oordeelt dat de maatregel is genomen om een specifieke categorie personen te bevoordelen, en dus als voornemen tot nieuwe staatssteun bij de Europese Commissie had moeten worden aangemeld.

     

    De neergang van Dexia in 2011 sleurde ook diens grootste aandeelhouders, Arco en de Gemeentelijke Holding, mee de dieperik in. Arco was de financiële arm van het toenmalige ACW, nu beweging.net. De federale regering besliste toen een garantieregeling uit te dokteren voor de 800.000 Arco-coöperanten. Tegen die ingreep ontstond protest. De Vlaamse be­leg­gers­fe­de­ra­tie VFB en in­di­vi­du­e­le aan­deel­hou­ders van Dexia vonden hem discriminerend omdat hij niet zou gelden voor de ge­wone aandeelhouders.

    Het Grondwettelijk Hof moest daarom oordelen of er al dan niet sprake was van discriminatie. Het arrest van donderdag komt niet geheel als een verrassing. Het Grondwettelijk Hof stelde eerder immers een reeks prejudiciële vragen aan het Europees Hof van Justitie. En de rechters in Luxemburg vernietigden de waarborgregeling eind vorig jaar. Het Grondwettelijk Hof wijst er in zijn antwoord op een rist prejudiciële vragen op dat de aandelen bij de coöperatieve niet hetzelfde zijn als bankdeposito's bij kredietinstellingen. Hoewel er gelijkenissen bestaan, kunnen ze dus niet op dezelfde manier worden behandeld. Bovendien blijkt dat de regering de maatregel had moeten aanmelden bij de Europese Commissie, zodat het dagelijks bestuur van de Europese Unie had kunnen beoordelen of er sprake was van ongeoorloofde staatssteun.

    Staatssteun

    De Europese Commissie is intussen ook effectief tot die conclusie gekomen. De regering en Arco-vehikels Arcopar, Arcoplus en Arcofin trokken naar het Gerecht van de Europese Unie om dat besluit te vernietigen. Die zaak is nog hangende, maar het Europees Hof van Justitie zag geen feiten die afbreuk doen aan de geldigheid van de beslissing.

    Zonder de afloop van het geschil bij het Gerecht af te wachten, oordelen de rechters bij het Grondwettelijk Hof dat de maatregel is genomen "met het oog op de bevoordeling van een specifieke categorie van personen, maatregel die in ieder geval als een voornemen tot nieuwe staatssteun (...) bij de Europese Commissie had moeten worden aangemeld". Door dat na te laten, heeft de regering "ten aanzien van die categorie van personen gehandeld zonder redelijke verantwoording en met veronachtzaming van het Europees Unierecht". Dat is meteen ook strijdig met het grondwettelijke beginsel van gelijkheid en niet-discriminatie.

     

    De federale regering kondigde eerder aan dat ze dit jaar een oplossing voor het Arco-coöperanten wil vinden.

    Van Overtveldt: "Zeer voorzichtig omspringen met mogelijke oplossing"

    Dat het Grondwettelijk Hof oordeelt dat het wetsartikel waarmee de waarborgregeling voor de Arco-coöperanten werd ingevoerd ongrondwettelijk is, betekent dat elke mogelijke oplossing voor het dossier juridisch waterdicht zal moeten zijn. Dat zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt in een reactie. "We zullen zeer voorzichtig moeten omspringen met de mogelijke oplossingen die aangedragen kunnen worden voor dit dossier."

    "Het arrest is net binnen, we hebben de kans nog niet gekregen het in extenso te bekijken", zegt Van Overtveldt vanuit Luxemburg, waar hij een vergadering van de eurogroep bijwoont. "Maar de eerste tekenen zijn dat het in de lijn ligt van wat het Europees Hof van Justitie ter zake al beslist had."

    "Dat betekent", gaat hij verder, "dat we op een zeer voorzichtige manier zullen moeten omspringen met mogelijke oplossingen die kunnen aangedragen worden voor dit dossier." Met andere woorden: "Indien er iets op tafel komt, moet dat juridisch sluitend zijn. De onzekerheid van iedereen die (hierbij) betrokken is heeft nu lang genoeg geduurd."

    "Er zijn nu belangrijke juridische vonnissen, de rechtsstaat veronderstelt natuurlijk dat je daarmee rekening houdt", besluit de minister. Wanneer de regering een oplossing zou kunnen voorleggen, kon hij niet zeggen.

    Bron https://www.demorgen.be/binnenland/arco-waarborgregeling-strijdig-met-de-grondwet-bd6b8d80/

    *

     

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    **

    Ja, we beleven heugelijke dagen, waar het on-land Coburgia nog maar eens davert op zijn grondvesten. Bij de Roden is er de ex-burgemeester Mayeur (PS) die uit eerlijke schaamte uit de partij wordt gezet, zijn er de ‘die-hards’ die (om het Parket voor te zijn?) een actie ‘Schone Handen’ opzetten, is er Crombeen die zich met veel tromgeroffel distantieert van zijn Brusselse en Waalse bloedbroeders, is er Olio di Poepo die zichzelf een bult trekt, zijn er de slippen dragende Media die geen kant meer op kunnen, en is er vooral dat dodelijke vooruitzicht voor de Tsjeven, dat de laatste 800.000 trouwe partijleden het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid voor bekeken zullen houden. Wat nog niet wil zeggen, dat die Zwart-Geel zullen stemmen…

    Enfin, voor al die ‘socialen’ eenzelfde afgang als bij de Zuiderburen. Iets wat er trouwens al een heel tijdje zat aan te komen….

    *

    En, wat het nog erger maakt: niemand kan nog herhalen wat de Dichter Albrecht Rodenbach ooit zag toen de grijze Zeeman, manhaftig kampend met de storm, zijn schuit met man en muis voelde vergaan:

    ‘Sloepen af en vrouwen eerst’….

    Want volgens de Nieuwste Woestijn-Leer zijn vrouwen (behoudens hun buiken) het uitschot der Maatschappij…

    *

    En jan eindelijk wordt De Terminator de nodige eer angedaan, want zijn naam zal in alle eeuwen der eeuwen verbonden blijven met Arco en het einde van Coburgia. Die dus net geen 200 jaar zal bestaan hebben.

    Deo gratias.

    Maar er is meer.

    De feitelijke oorzaken van de clash van Dexia zijn nooit ergens duidelijk omschreven geweest. Mislukte speculaties op wereld niveau, wordt gezegd. En iedereen zwijgt als vermoord.

    Het kunnen dus evengoed enorme zwendelpraktijken gewest zijn, of diefstal op wereldformaat. Wie zal het zeggen, want alles speelde zich af in ‘internationale wateren’ waar allen het Recht van de Sterkste heerst. En waar men elkaar de handen boven het hoofd houdt.

    Zijn er gerechtelijke onderzoeken gebeurd? Werd er gezocht naar de schuldigen?

    Voor zover ik weet: helemaal niet. Er werd alleen op het hoogste niveau aan zelfbeklag gedaan. Terwijl aan de slachtoffers van meet af aan, blauwe bloempjes werden wijsgemaakt.

    Nu de gordijnen dreigen te sluiten, zullen er waarschijnlijk tongen los komen. Want geen enkele misdaad kan nooit helemaal toegedekt blijven….

    (Digitalia)

     

    15-06-2017, 20:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4159

    Opmerking vooraf

    Door mij niet te houden aan de afsprak met de Heer Karel Van Camp om slechts na verloop van minstens één weel met publicitaire bijbedoelingen artikels van ’t Palliterke over te nemen, zou Digitalia wel eens in zwaar water kunnen terecht komen. Maar Nood breelt Wet. Want tegen binnen een week is misschien de hele top van de PS en de SP-a in voorarrest gezet. Digitalia wil dus alleen maar zijn lezers waarschuwen, zodat die straks niet doodvallen van het verschieten…..

    *

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    Het definitieve einde van de sociaaldemocratie?

    *

    De voorbije eeuw hebben de socialisten zich voor hun electoraal overleven altijd weten aan te passen aan de gewijzigde maatschappelijke omstandigheden. Tot vandaag. De sociaaldemocratie krijgt in zowat alle Europese landen zware klappen. Deze keer lijkt een herstel niet meer mogelijk.

    De klassieke sociaaldemocraten bloeden zowat overal in Europa. In maart werd de Nederlandse PvdA bij de Tweede Kamerverkiezingen gedecimeerd: van 29 naar 9 zetels.

    Vorige week ging de Franse PS kopje-onder.

    Bij de presidentsverkiezingen had hun kandidaat Benoît Hamon geen tien procent van de stemmen gehaald. De parlementsverkiezingen bevestigen dat resultaat: ongeveer 10 procent van de stemmen en straks in de Assemblée Nationale 20 tot 30 zetels, in plaats van de absolute meerderheid van 290 in de periode 2012-2017. In ons eigen Vlaanderen blijft de sp.a in de peilingen rond 14 procent hangen. Het oppositiewerk tegen een centrumrechtse regering levert weinig of niets op. En wat te denken van de PS in Wallonië? Dertig jaar geleden nog dicht bij 45 procent, nu in de peilingen weggezakt naar goed 20 procent.

    1. Neen, dit is niet Boerke Naes, maar Willy Claes.
    2. Boerke Naes komt verder voor in dit verhaal…..

    *

    Zelfs in rode bastions hebben de klassieke socialisten het moeilijk.

    Al is het niet overal kommer en kwel. In het Verenigd Koninkrijk haalde Labour een zeer degelijk resultaat. Maar het extreemlinkse programma van Jeremy Corbyn neigt eerder naar partijen als de Belgische PVDA/PTB en de Franse extreemlinkse partij van Jean-Luc

    Mélenchon. Labour is geen klassieke sociaaldemocratische partij meer. Dat is de Duitse SPD evenmin. Kijk naar het sociaaleconomische beleid dat de partij de voorbije jaren gevoerd heeft: loonmatiging en een flexibeler arbeidsmarkt. De Duitse socialisten zijn eerder links-liberalen.

    Geen antwoord op de globalisering

    Hoe komt het dat de klassieke socialistische partijen het zo moeilijk hebben? Een eerste verklaring is dat ze geen antwoord hebben gevonden op de uitdagingen van de globalisering. Meer economische concurrentie, een neerwaartse loonspiraal, minder rigide arbeidsmarkten... Het zijn economische evoluties waar een deel van de bevolking moeilijk mee kan omgaan. Met de digitalisering van de economie en het verdwijnen of vervangen van klassieke kantoorbanen door computers gaan veel klassieke jobs voor de bijl. Er komen er wel andere in de plaats, maar dan vooral voor

    hooggeschoolden. De Europeanen die de boot van de globalisering hebben gemist, zoeken electoraal heil bij de uitersten op het politieke spectrum. Ook omdat de toplieden van de socialistische partijen hen hebben laten vallen. Dat electoraat, in Frankrijk bijvoorbeeld het rurale noorden, is voor de socialistische elite blijkbaar niet interessant. De partijtop trok zich terug in hippe lofts in de grootsteden en kijkt sindsdien neer op het volkse electoraat. Ook dat is een verklaring waarom de socialistische top van

    de basis is vervreemd. Jarenlange financiële schandalen in landen als België, Frankrijk en Italië hebben de kloof nog vergroot.

    Een andere verklaring is het besparingsbeleid dat de socialistische partijen de voorbije jaren hebben moeten voeren. De financiële crisis van 2008-2009 sloeg in tal van landen een

    gat in de staatskas. De Europese Commissie verhoogde de druk op de nationale regeringen: de begrotingstekorten moesten snel worden weggewerkt. Het linkse electoraat was gewoon dat de socialisten een sinterklaaspolitiek voeden. Onder druk van ‘Europa’ gebeurde het omgekeerde.

    Op zoek naar nieuw electoraat

    *

    Het is wel zo dat de socialisten er in het verleden altijd in geslaagd zijn zich aan te passen aan de gewijzigde tijd en omstandigheden. Indien het klassieke electoraat verdween, ging men op zoek naar nieuwe kiezers. Socialisten waren aanvankelijk de verdedigers van de arbeidsklasse. Door - in tegenstelling tot de communisten - deel te nemen aan het beleid, konden ze de leefomstandigheden en de koopkracht van die arbeidersklasse aanzienlijk ver

    -

    sterken. Het was het naoorlogse welvaartsmodel van hoge sociale uitgaven en hoge belastingen dat vooral door de rijken werd betaald. Maar de oliecrisis van 1973 maakte een einde aan dat model. Toen al was er sprake van besparingen en liberaliseringen. Een deel van de arbeiders had zijn welvaart zo zien toenemen dat ze een stem voor de socialisten niet langer nodig achtten. Een ander deel van de arbeidersklasse viel uit de boot en keerde zich af van de socialisten. Het volgende doelpubliek van de socialistische partijen waren de grote migrantengemeenschappen. Mensen met een laag inkomen, vaak arbeiders. Kortweg, het nieuwe proletariaat voor de linkse partijen.

    Echter, ook dat electoraat heeft zich intussen afgekeerd van de socialistische partijen. Velen onder hen werden welvarender en waren niet langer een onderdeel van de arbeidersklasse.

    Het aantal allochtonen dat een eigen zaak of bedrijf begon, nam toe. Een ander deel haakte af omdat de vrijzinnige socialisten zich bleven verzetten tegen de religieuze normen en waarden (hoofddoek, niet aanvaarden van de gelijkheid man-vrouw) van vooral moslimmigranten.

    Resultaat: vandaag blijft bij het rode electoraat enkel een kleine groep van socialistische stamboomkiezers over; gepensioneerde ambtenaren, onderwijzend personeel uit het staatsonderwijs en een aantal verdwaalde syndicalisten. Tussen 5 en 10 procent van het electoraat. Die zoektocht naar nieuwe kiezers is anno 2017 mislukt, of gewoon nooit echt

    begonnen. De socialisten betalen er een zware prijs voor.

    *

     

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    **

    Ik schat zo wat gedurende meer dan 60 jaar een trouw lezer te zijn van dit humoristisch Antwerps weekblad. Later is daar door mijn snel groeiend sarcasme ‘TSCHELDT bijgekomen. Maar sedert de al lang geleden ter ziele gegane ‘Vooruit’, las ik, in weerwil van mijn drukke bezigheden, als tegenwicht altijd ‘De Morgen’. Gewoon omdat de Waarheid als een weldoende balsem, gewoonlijk in het midden ligt. Pallieter en ‘tSCHELDT staan beiden al veel langer in een soort ‘cordon sanitaire’ nog voor dat woord door Graaier Gheyels werd uitgevonden. Tijdens mijn drukke loopbaan (voor een groot deel bij de Oost-Vlaamse Franssprekende Textiel-Emite) grotendels in ’t geniep. Ik had dus de mogelijkheid als bevoorrecht waarnemer te kunnen vaststellen, dat ook dàt ras-echte Vlamingen waren. Zij het meet een dun laagje Franstalig vernis er op.

    Heb dus vele jaren kennis gemaakt met veel Frans met haar op…. Zo van ‘Ici, c’est un vrai tire-trou (trekgat)…

    *

    Zoals ‘t Pallieterke de dingen met woorden als een meesterwerk schildert, zo hebben ik en mijn leeftijdgenoten ze ook in de werkelijkheid van elke dag meegemaakt. Het Rood Gespuis hebben we zien hun ziel verkopen voor 30 Zilverlingen om toch mar zo dicht mogelijk bij de vetpotten te kunnen blijven zitten. Liefst zo close mogelijk met die de o zo Chhristelijke Volks Bedriegers waarvan Martens en Het Vilvoords Boerenpaard wel de topvedetten zijn geweest.

    Daar al deze volksmenners, Geel, Groen, Rood, Blauw en Gestreept, hun eigen volk en land naar de ondergang hebben geregeerd, wenst Digitalia hen een eeuwig leven toe. Bij voorkeur in de Hel.

    Of de Vlaams Nationalisten die nu bij definitie zouden moeten aan de Macht geraken, het al-dan-niet beter zullen doen, is in handen van die van Hierboven. Maar niet vergeten: de lagen puin en menselijk afval liggen meters dik.

    Als Ieperling heb ik vastgesteld, dat ‘De Verwoeste Gewesten’ indien verstandig aangepakt, weelderig kunnen leven met de opbrengst van al die miserie. Is na te vragen bij de plaatselijke Horeca, die nu 100 jaar na de Verscrikking, weelderig leeft van het ramptoerisme.

    Waarom ik bij dat alles heel de tijd aan ‘Boerke Naes’ van Guido Gezelle moet denken, is mij een openbaring. U weet wel die struikrover die dat simpel Vlaams Boerke dacht te kunnen beroven….

    En lopen dat die rover deed….. Want Boerke Naes was naar de stad gerrokken om twee runderen te verkopen. Huh bracht, toen hij met stapkens licht beurze zwaar naar huis toe kwam, zeshonderd franken mee. Aar ook een spinternieuw gekocht ‘’zevenshot’ mee, en dat stak vol kogels….

    *

    PS

    Vanaf morgenvroeg ligt er van ’t Pallieterke een dubbele oplage te koop in de kranenwinkels…. Vandaag donderdag was alles ineens uitverkocht. Dit nummer wordt dus zijn gewicht in goud waard en mag in geen enkel Vlaams huisgezin als alibi ontbreken. Denk aan de Brugse Metten.

    (Digitalia)

     

    15-06-2017, 16:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4158

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    Golfstaten overwegen militaire actie tegen Qatar, dat beschermd wordt door Turkije

    *

    Egypte sluit 40% elektriciteit Gaza af - Door Qatar gesteunde Palestijnse terreurbeweging Hamas in het nauw, waarschuwt voor ‘explosie’ van geweld tegen Israël – Bijna confrontatie Amerikaanse en Iraanse troepen in Syrië

    De traditionele vete tussen de Soenitische islam (rode maansikkel, met Saudi Arabië als kernland) en Shi’itische islam (groene maansikkel, geleid door Iran) wordt inmiddels in tal van landen met militair geweld uitgevochten.

    *

    Volgens bronnen in het Midden Oosten overwegen Saudi Arabië, Egypte en de Verenigde Arabische emiraten om militaire actie te ondernemen tegen Qatar vanwege de niet aflatende steun voor islamitische terreurgroepen zoals de Moslim Broederschap en Hamas. Het kleine emirateneiland, ’s werelds grootste aardgasproducent, heeft nauwe banden met het gehate Iran, waar de hoofdstad Teheran vorige week woensdag het doelwit was van dodelijke terreuraanslagen door ISIS. Analisten twijfelen er niet aan dat deze aanslagen een Saudische waarschuwing aan Iran waren om de anti-Arabische activiteiten via Qatar stop te zetten (3). Aangezien Turkije de weg heeft vrijgemaakt om 10.000 troepen in Qatar te legeren (5)(6), is het gevaar van het uitbreken van een nieuwe grote Midden Oosten oorlog flink toegenomen.

    Naast de genoemde drie oliestaten hebben ook Bahrein, Jordanië en diverse andere landen in de regio de diplomatieke banden met Qatar verbroken, alsmede ook alle transportverbindingen over land, zee en door de lucht. De Golfstaten eisen dat Qatar officials van de Moslim Broederschap en Hamas, die altijd een veilige en rijk beloonde thuishaven op het eiland hebben gehad, uitwijst, en zijn belangrijkste propagandazender, het bekende Al Jazeera TV, uit te lucht haalt.

    Hamas dreigt met ‘explosie’ van geweld tegen Israël

     

    Tegelijkertijd kreeg een delegatie van Hamas in Caïro te horen dat de terreurgroep de naar de Gazastrook gevluchte Moslim Broederschap leden moet uitleveren, en de militaire samenwerken met ISIS in de Sinaï moet stopzetten. Ook eist de Egyptische regering een einde aan de wapensmokkel naar de Gazastrook.

    Waren daar vroeger geen geruchten dat de Obama’s lid waren van de Moslim Broederschaop?

    *

    Omdat Hamas weigerde mee te werken, sloot Egypte 40% van de elektriciteitsvoorziening in Gaza af, waardoor onder andere ziekenhuizen en de watervoorziening in de problemen zijn gekomen, en de Palestijnse bevolking hun koelkasten urenlang moeten uitzetten. (Had Israël de stroom afgesloten, hadden alle Europese media en politici moord en brand geschreeuwd. Waar leest en hoort u er nu iets over, nu Egypte en de Golfstaten erachter zitten?)

    *

    Hamas heeft vaker met dit bijltje gehakt, en dreigt nu met een ‘explosie’ van geweld – niet tegen Egypte, maar tegen Israël. Egypte heeft Israël en de Palestijnse Autoriteit in Ramallah echter gevraagd om de druk op Hamas hoog te houden, om zo de broze samenwerking tussen de Golfstaten en Israël niet in gevaar te brengen. Op de achtergrond speelt daar ook een mogelijk alomvattend vredesverdrag in mee, waar president Donald Trump in alle stilte hard aan zou werken.

     

    Turkse militaire bescherming voor Qatar

     

    Uit angst voor een Saudische invasie heeft Qatar zijn kleine legertje met 16 Leopard tanks ondertussen in hoogste staat van paraatheid gebracht (7). De Emir van Qatar gaat zelfs een paleis in Teheran kopen voor het geval hij moet vluchten.

     

    Een extra lont in het kruitvat is het besluit van het Turkse parlement om de weg vrij te maken om tot 10.000 soldaten in Qatar te legeren op een basis waar op dit moment nog slechts 150 Turken aanwezig zijn. Brisant is dat NAVO-partner de Verenigde Staten een basis in Qatar hebben, die als cruciaal wordt beschouwd in de strijd tegen ISIS. (8)

     

    De Turkse dictator Recep Erdogan verklaarde dat hij persoonlijk zou hebben ingegrepen als de beschuldigingen dat Qatar ‘het terrorisme’ steunt, waar zouden zijn. Erdogan is daarom tegen de Arabische sancties tegen Qatar, en beloofde ‘de banden met Qatar verder te ontwikkelen.’ De Turkse vriendschap met Qatar kan worden verklaard door de gezamenlijke steun aan de Moslim Broederschap terreurbeweging.

     

    Daarmee komen we bij nog een lont in het kruitvat Midden Oosten: een toekomstige militaire confrontatie tussen Turkije en Egypte. Op het hoogtepunt van de crisis in Egypte in 2012-2013, toen het leger besloot de orde in het land te herstellen en Moslim Broederschap president Mohamed Morsi af te zetten, dreigden de Turken zelfs een paar keer rechtstreeks met een oorlog.

    Toch raar dat een der eerste buitenlandse reis van Obama aan Egypte besteed werd, waar de Hawaai-aan vlot op de knieën ging voor de toenmalige ‘President’…

    *

    Bijna-confrontatie VS en Iran in Syrië

     

    De burgeroorlog in Syrië –beter kunnen we zeggen ‘proxy’ oorlog tussen de Westerse-Arabische coalitie en de as Rusland-Iran-Syrië- gaat ondertussen onverminderd door. Precies een week geleden bombardeerden de Amerikanen een konvooi met Iraanse, Syrische en Hezbollah troepen, die onderweg waren naar de belangrijke Al-Tanf grensovergang met Jordanië en Irak. Een dag later werd het complete ISIS commando op de Golanhoogte, die grenst aan Israël, door een ‘mysterieuze raket’ weggevaagd (4).

     

    Zowel Iran als Syrië hebben bondgenoot Rusland om militaire steun gevraagd tegen de Amerikaanse militaire acties. De VS heeft ondertussen op 55 kilometer afstand van Al-Tanf een rode lijn geplaatst. Als de Iraanse Revolutionaire Garde, en/of hun bondgenoten die overschrijdt, wordt er militair ingegrepen. Dat gebeurde vervolgens al op 8 juni, toen Iran de Amerikanen met een drone uitdaagde, die onmiddellijk werd neergeschoten.

     

    De Russen slaagden er vervolgens in de situatie diplomatiek te kalmeren. Toch stuurde de Iraanse generaal Soleimani een contingent troepen tot op één kilometer van de Amerikaanse rode lijn. Tegelijkertijd werd de enige verbindingsweg tussen de Amerikaanse troepen in het zuiden en noorden van Syrië door een pro-Iraanse strijdmacht veroverd.

     

    Midden Oosten kan zomaar in brand vliegen

     

    Het olierijke gebied rond Deir ez-Zor is de volgende locatie waar een rechtstreekse confrontatie tussen Amerika en Iran dreigt. Kortom: de zeer complexe situatie in het Midden Oosten, waar feitelijk niets en niemand ‘zwart/wit’ is en verschillende, vaak tegenstrijdige belangen nastreeft, zorgt er –opgeteld bij de talloze oude en nieuwe brandhaarden- voor dat er plotseling ergens een dominosteen kan omvallen, een schot kan worden gelost, die het hele Midden Oosten in brand kan steken, en ook de supermachten in een nieuwe (wereld)oorlog kan storte

    Xander

    (1) DEBKA
    (2) DEBKA
    (3) Anonymous
    (4) DEBKA
    (5) Shoebat
    (6) Shoebat
    (7) Zero Hedge
    (8) Zero Hedge

    *

    Bron

    http://xandernieuws.punt.nl/category/view/israel-joden

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    Dit is hoe de Westerse Verlichte Grote Verstanden de moordende Islam pamperen

    *

    Dat er een serieus reukje was aan de ‘Burgeroorlog’ in Syrië, Irak en Libië (niet beperkte opsomming) met als gevolg de volksverhuizing van miljoenen ‘bootvluchtelingen’ naar Europa en de rest van de wereld, werd op deze Blog door Uw dienaar al vele jaren lang uitgedragen.

    Net zoals vroeger de vuile pisdoeken na de was dienden uit gehangen te worden om te drogen voor hergebruik…. Tegenwoordig is die ceremonie vervangen door de zeer winstgevende industrie van de pamper….

    In één woord: het is uniek in de wereldgeschiedenis dat van een Beschaving die met vernietiging bedreigd wordt, de Leiders zo fanatiek mogelijk meewerken met hun moordenaarts.

    Daarom moest eerst, sedert het begin van de 20ste Eeuw, de Duivel eerst het ‘Soialisme’ aan de wereld proberen op te dringen om deze moderne soort ‘atheïsten’ zo ver te krijgen, dat zij het Christendom te keer gingen. Met het doel die wereldomvattende denkwereld in te palmen. Hen de kop af te bijten om het zelf te worden….

    *

    Wat hen nog bijna gelukt is ook.

    Waardoor, na duizenden jaren Beschaving, er een herhaling dreigt van de Val van Het Mensdom, zoals verhaald in Het Oude Testament met de ‘Verdrijving van Adam en Eva’ uit het Aards Paparijs….

    *

    Sprookjes zoals dat van het kleine meisje ‘Roodkapje’ zijn waar gebeurde verhalen gezien van uit de onbeholpen kinderwereld. Heden ten dage gaat het niet meer om ‘de boze wolf’, maar om de waarschuwing dat wij, Westerlingen, in eigen land vooral alleen op straat en nergens meer veilig zijn.

    *

    Het verhaal eindigt zoals het begonnen is: als de Islam geen externe vijand meer vindt, dan koelen ze hun duivelse moordzucht op de eigen ‘Geloofsbroeders’.

    Wij, Westerlingen, zijn ondertussen wel wijzer geworden. De tijd van de ‘Godsdienstoorlogen’ en de heksenverbrandingen ligt al – God-zij-dank - vele eeuwen achter ons.

    *

    Waar leest en hoort u er nu iets over, nu Egypte en de Golfstaten erachter zitten?)

    Och: nog even deze zin uit het artikel van Xander als toemaatje. Gewoon omdat het de landverraderlijke medeplichtigheid van onze Media bewijst, die ten allen prijze EN TEGEN BEDTER WETEN IN, de Islam in bescherming zoekt te nemen.

    In de Joods-Christelijke Leer is de naam voor dergelijke dingen: ‘zonde tegen de Heilige (menselijke) Geest. En daarvoor was/is geen vergiffenis mogelijk.

     

    **

    (Digitalia)



    15-06-2017, 11:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    14-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4157

    W

     DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    Inbreng Geert Wilders bij het debat over de voortgang van de kabinetsformatie

    *

    Voorzitter,

    We zijn drie maanden na de verkiezingen en daar staan we weer. Het zoveelste debat en terug bij af.

    Het motorblok ziet er inmiddels uit als een driewieler met lekke banden. Wéér, opnieuw, is men geen meter opgeschoten. En wéér, opnieuw, was het breekpunt immigratie.

    Nederlanders die nu kijken naar deze voortgang van de formatie, die voelen zich inmiddels zo ongeveer zoals de heer Pechtold er nu uitziet: uitgeblust, katerig, somber, rimpelig, een geslagen man. Wekenlang, maandenlang is men niets opgeschoten. Men heeft overlegd aan zee in een strandtent, ik las zelfs dat men stoofvlees zou hebben gegeten bij de informateur thuis, dat men in het zonnetje was aan het wandelen in de tuin van het Catshuis. Het heeft allemaal niets opgeleverd.

     

    En iedereen had natuurlijk ook kunnen weten dat als je een streng immigratiebeleid wil, dat dat met Groen Links niet gaat lukken. Ook de VVD, ook het CDA hadden dat kunnen weten. Sterker nog, ze wisten het. Want ze hebben 62 dagen eerder onderhandeld met Groen Links en ook dat leverde niets op. Ook dat ging fout, precies op het punt van immigratie.

     

    Waarom, voorzitter? Waarom als je dat weet dan nog een keer met Groen Links proberen te onderhandelen? Ik zie de heer Rutte hier nog staan, na het debat toen het fout ging met Groen Links, en hij zei, en ik citeer dat het “absoluut niet zal gebeuren dat VVD en GL nog met elkaar aan tafel zouden gaan zitten.” Einde citaat. De heer Rutte, maar hij heeft het toch gedaan, tegen beter weten in. Voor de tweede keer. En zelfs een blind paard had kunnen zien dat dat opnieuw fout zou gaan op het punt van immigratie.

    Maar wat miljoenen mensen niet snappen is dat de VVD wel twee keer met het linkse Groen Links gaat praten en onderhandelen en nul keer, nul keer met de PVV.

    En de kiezer, de kiezer heeft drie maanden geleden de VVD de grootste partij en de PVV de tweede grootste partij van Nederland gemaakt. En de kiezer wil niets liever dan een streng immigratiebeleid. En dat kan ook, dat kan ook, met de PVV. En dat kan nooit met Groen Links.

     

    Schaam u, meneer Rutte. Schaam u, VVD, u negeert niet alleen die anderhalf miljoen PVV-kiezers, maar u schoffeert ook uw eigen VVD-kiezers door de PVV te negeren en dus een streng immigratiebeleid die mensen te onthouden, Nederland een streng immigratiebeleid te onthouden. Want ik zeg u: Zelfs als u Groen Links zou inruilen, zou inruilen voor de PvdA of de ChristenUnie, zal u dit streng immigratiebeleid niet krijgen. Want zij willen geen streng immigratiebeleid of ze willen zoals de PvdA niet eens meeregeren of ze zijn vernederd en uitgesloten door D66, zoals de ChristenUnie.

    Voorzitter, Nederland kan zich nu geen politieke spelletjes en stilstand meer permitteren. De islamitische terreurdreiging in Europe en ook in Nederland is groter dan ooit. En behalve dat moet ook de immigratie fors worden teruggedrongen. Nederland hunkert daar naar. Dus zeg ik: Laten we snel tot zaken komen. De PVV is tot onderhandelen bereid, zoals we dat waren vanaf de eerste dag na de verkiezingen, namens die bijna anderhalf miljoen PVV-stemmers. Hou op met smoesjes om niet met de PVV op zijn minst te gaan praten.

     

    Het gaat niet om het verleden maar het gaat om de toekomst van Nederland. Het gaat om ons Nederland. Het gaat om de toekomst van ons mooi land. Dus neem die verkiezingsuitslag serieus, neem uw eigen kiezers en onze kiezers serieus, en neem alstublieft onze democratie serieus.

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    Die Slinxe rakkers zijn nog dommer en vooral veel trager van aannemen dan dat oude vrouwtje met haar ezel die ze iedere dag wat minder eten gaf. En net toen het beestje daaraan gewend was geraakt, ging het toch wel dood, zeker!

    Het is vooral jammer dat in de eerste plaats de ondernemerswereld de gevolgen daarvan zal moeten dragen. En van daaruit de gewone man of vrouw in de straat.

    De Slinxe spoken die het Oude Avondland in hun macht hebben, verkiezen deze zelfdoding, liever dan hun ongelijk en graaizucht te moeten bekennen.

    De Geschiedenis staat bolrond van de voorbeelden hoe zoiets uiteindelijk afloopt. Het volstaat de naam naar voor te brengen van Robespiere, de Vader van alle Revoluties, die tenslotte een der eerste slachtoffers viel van zijn eigen peivé-revolutie. Toen die door zijn spitsbroeders levend gevild, als een dode tak naar de guillotine werd gevoerd. Vandaar het gezegde, dat alle revoluties liefst haar eigen kinderen opvreet..

    **

    *

    Natuurlijk rekent dat Slinx gespuis er op, dat de Islam uiteindelijk overwint, en dat zij aldus op een of andere manier daardoor hun gram zullen halen. Wel bekome het hen, maar ik vrees dat zoiets buiten de waard is gerekend. Want in die 1400 jaar sedert de Islam door een senile oude woestijnrover-hoofdman werd uitgevonden, moet de eerste vriend van dat systeem nog geboren worden. Want als een Mosllm geen externe vijanden meer heeft, beginnen die voor de lol elkaar uit te moorden. Assad van Syrië weet daar alles van.

    *

    (Digitalia)

     

    14-06-2017, 16:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4156

     DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    Onkelinx: ‘Mijn dochter ‘werkte’ bij Samusocial’

    Vroeger luidde dat:

    Meine Ehre heisst Treue!

    *

    Laurette Onkelinx (PS) bevestigt op Twitter dat haar dochter Sara van 2011 tot 2013 bij de vzw Samusocial werkte.

    ‘Tussen 2011 en 2013 begeleidde Sara asielzoekers en daklozen. Net zoals zovele andere medewerkers van Samusocial.’ Laurette Onkelinx, voorzitster van de Brusselse PS, bevestigt op Twitter dat haar dochter jarenlang bij de organisatie voor daklozenopvang in Brussel werkte. Tegelijkertijd weerlegt ze de aantijging van deze ochtend in De Morgen, als zou er bij een ‘fictieve job’ zijn gecreëerd voor haar dochter. Dat zou volgens anonieme getuigen ook gebeurd zijn voor de broer van Yvan Mayeur (PS). Die laatste werd vorige week gedwongen ontslag te nemen als burgemeester van Brussel als gevolg van de affaire-Samusocial.

    Wat het werk van Onkelinx’ dochter bij Samusocial precies inhield, is niet gekend. De controverse rond Samusocial ontstond toen bleek dat PS-politici in de raad van bestuur van die vzw jarenlang riante vergoedingen inden. Verslagen van die vergaderingen, waaruit moest blijken welk werk er precies gepresteerd werd, konden nooit voorgelegd worden door het bestuur van de organisatie.

    Bron http://www.standaard.be/cnt/dmf20170613_02923211

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Het heeft lang geduurd vooraleer het ten huize Onkelinx, tttz bij de kleindochter van een als stamboek Nazi-aanhanger bekend staande Limburger uit de Gemeente Jeuk wilde doordringen: net als het Hitler-regime is de beste tijd van het Internationaal Socialisme dus voorbij.

    Niet dat ze daardoor in zak en as zitten. Integendeel. Zij verwachten zelfs applaus voor moed en zelfopoffering van op de Regeringsbanken, waar ‘stelen als de raven’ hoog in het vaandel staat.

    Maar laten we toch maar voorzichtig met verdere onthullingen omgaan, want haar tegenwoordige bedgenoot is de beruchtste Advocaat van het Land. De voorganger daarvan was/is een internationale drug-courrier met vals diplomaten-pas waarvan ze gescheiden is, maar die als getuige optrad bij haar volgend huwelijk. Sedertdien is die een hooggeplaatst medewerker van haar Kabinet…

    *

    U weet toch dat ook op de koppelriem van elkeSS-beul stond dat hun eer hun trouw was? Google bevestigt dat zelfs zeer uitdrukkelijk tot op de huidige dag.

    Enne o ja, bij DM lezen we dit:

    Het Samusocial-schandaal is nu onderwerp van een gerechtelijk onderzoek. Dat bevestigt het Brusselse parket.

    Het onderzoek dat het Brusselse parket geopend had naar de gang van zaken bij de vzw Samusocial, is niet langer een opsporingsonderzoek maar is een gerechtelijk onderzoek geworden nu onderzoeksrechter Laurence Heusghem het dossier naar zich toetrekt. Het dossier is dus niet meer in handen van het Brusselse parket.

    *

    Tot slot nog dit. Uit doorgaans wel ingelichte bron wordt vernomen dat de top van de Parti Scandale zich voorneemt om dronged het Land te ontvluchten. Uit vrees voor hun leven.

    *

    (Digitalia)

    14-06-2017, 14:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    13-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4155

    DAKVENSTER OP DE WERELD

    *

    Jongeren massaal op de vuist aan station van Aalst

    Een groepje jongeren is massaal met elkaar op de vuist gegaan aan het station van Aalst. De vechtpartij vond plaats in de voormiddag.

    (Het waren dus ‘brossers’ die de school verzuimden)

    Een twintigtal jongeren namen het tegen elkaar op nadat iemand een pet van het merk Polo Sport had afgenomen. Het hoofddeksel is eigendom van een 15-jarige jongen uit Aalst. De moeder van het slachtoffer plaatste een videofilmpje van de vechtpartij op Facebook met als doel ouders te waarschuwen. Wie dat filmpje maakte, is niet gekend. Verwittig jullie kinderen dat ze niet mogen rondhangen, want Aalst is niet meer veilig. Deze mentaliteit zijn onze kinderen niet gewoon, als ouder ben ik woedend", zegt Deborah De Kock op haar Facebookpagina. Volgens de vrouw zou “een bende” de vechtpartij hebben uitgelokt. Over welke bende het gaat is nog niet duidelijk.

    *

    Bron

    http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3180835/2017/06/12/Jongeren-massaal-op-de-vuist-aan-station-van-Aalst.dhtml

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Zelfs de gazetten begint het te dagen. Eerst wat trekken en duwen, maar een maal tot de jaren van verstand gekomen (!) zullen de meesten van deze ‘jongeren’ geradicaliseerd zijn en zal het Feest beginnen. Naast de vele honderd duizenden ‘bootvluchtelingen’-Jihadisten groeien in onze landen de jongeren van vreemde origine gewoon op voor galg en rad. Dit is een vaststelling die iedereen gemakkelijk kan maken. Ze wordt zelfs met de dag erger en erger.

    ‘Mis Poes’, komen onze Overheid en hun slippendragers van de Madia tussen: ‘het is gewoon een andere jeugd dan de onze’.

    *

    "Verwittig jullie kinderen dat ze niet mogen rondhangen, want Aalst is niet meer veilig.

    *

    Dat zijn de eigen woorden van een bezorgde Vlaamse moeder. Dat die een zeldzame keer in de Pers komen mag een half mirakel genoemd worden. Al zou het me niet verwonderen dat ze als werkneemster wel aan de deur zal vliegen, of als steuntrekster uitgesloten zal worden. Broodroof is gewoonlijk de eerrste straf die in dit on-land een Vlaming treffen kan.

    *

    Och, Lieve Lezer, misschien zie ik spoken in mijn verbeelding. Daarom zou het nuttig zijn, dat de exacte achtergronden zouden in de Media komen. Waaruit blijkt dat het om onschuldig kattenkwaad gaat. We zijn immers allemaal jong geweest. Maar toen zou er, geloof me vrij, een en ander gezwaaid hebben. Zowel op school als bij de Politie.

    Ik zou wel willen ’n vliegje zijn, bij ‘Het Vrijdag Gebed’ in het ‘Gebedshuis’ waar die ‘jongeren’ tot ware Moslims opgeleid worden. Wedden dat de Flikken of de Staatsvuiligheiddaar zeker niet zullen zijn om te luisteren?

    En trouwens, daar wordt toevallig alleen Arabisch, Turks, Marokkaans of een andere dieventaal gehanterd.

    Ach, Moeder, als er een Hemel bestaat, waarom valt de dan niet op hen neer?

    *

    (Digitalia)

    13-06-2017, 15:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4154

    DAKVENSTER OP DE WERELD

    *

    Huiszoekingen na Samusocial-schandaal

    Het parket bevestigt dat er deze namiddag huiszoekingen plaatsvonden in de lokalen van het OCMW van Brussel in het kader van het onderzoek naar de

    vzw Samusocial.

    *

    Het parket van Brussel heeft een onderzoeksrechter gevorderd in het kader van een mini-onderzoek om over te gaan tot de huiszoekingen. Het resultaat van de operaties valt onder het geheim van het onderzoek.

    Een zogenaamd mini-onderzoek is geen volwaardig gerechtelijk onderzoek. Bij een mini-onderzoek of mini-instructie beslist de onderzoeksrechter alleen over de gevraagde dwangmaatregel zonder een eigenlijk gerechtelijk onderzoek op te starten. Na de uitvoering van de mini-instructie loopt het opsporingsonderzoek gewoon verder.

    ‘In dit stadium zal er geen verdere commentaar worden gegeven over dit dossier’, laat parketwoordvoerder Gilles Dejemeppe weten.

    Samusocial-schandaal

    De voorbije weken kwam aan het licht dat bestuurders van de vzw Samusocial , die zich bezighoudt met de opvang van daklozen in Brussel, de voorbije jaren zitpenningen ontvingen als vergoeding voor vergaderingen die (meer dan waarschijnlijk) nooit plaatsvonden.

    Het ging om hoge bedragen. Zo bleken Brussels burgemeester Yvan Mayeur en OCMW-voorzitster Pascale Peraïta, beiden PS-politici, elk 15.000 tot 19.000 euro per jaar op te strijken. Waar het geld voor die vergoedingen vandaan kwam, is niet duidelijk. De heisa die één en ander veroorzaakte, leidde tot het ontslag van zowel de OCMW-voorzitster als de burgemeester en een politieke crisis binnen de Brusselse meerderheid.

    Vrijdag meldde het Brusselse parket dat er een opsporingsonderzoek geopend was naar de affaire, om na te gaan of er eventuele misdrijven werden gepleegd. Maandagnamiddag werden huiszoekingen uitgevoerd in de lokalen van het OCMW van Brussel.

    *

    Bron http://www.standaard.be/cnt/dmf20170612_02921689

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

     

    De voormalige AVV/VVK-krant, op deze blog steevast De Schandaard als eeuwigdurend verwijt voor de laffe kontdraaierij genoemd, etaleert eens te meer haar afkeer voor alles wat in het belang van Vlaanderen is.

     

    Daar zijn simpelweg geen woorden voor.

    Alleen een paar tikken met het wapen van de Guldensporenslag, de ‘gooedendag’ met speciaal daartoe geslepen pinnen zou soelaas kunnen brengen. Net zoals in 1302 zou de lucht daarna gezuiverd zijn.

    Iedere dag, op steeds driester wijze zoekt het deze heraut van de Nieuwe Wereld Orde zijn weg in het struikgewas van leugen en verraad en schrijft het bergen nep-nieuws tegen het Eigen Volk. De verkapte liefdestaal in bovenstaand artikel bewijst dit nog maar eens ten volle. Door georganiseerde diefstal te vergoelijken en te spreken over… mini-huiszoekingen. Alles uitsluitend uiteraard in het belang van een Land dat nooit het onze zak zijn.

    *

    (Digitalia)

    13-06-2017, 13:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    12-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4153

     

    DAKVENSTER OP DE WERELD

     

    *

    Kerk herbergt verborgen parel: beeld plotseling honderden jaren ouder dan gedacht

    *

    Het madonnabeeld in de Sint-Pieterskerk van Testelt blijkt veel ouder te zijn dan tot nu toe werd aangenomen. Het beeld blijkt niet uit 1791 te zijn, maar uit 1519. Binnen 2 jaar kan dus het vijfhonderdjarig bestaan gevierd worden.

    De Sint-Pieterskerk in Testelt

    *

    is een verborgen pareltje van religieuze kunst. Tijdens de open kerkdagen van vorige week kwam een opmerkelijk feit naar boven: de staande Madonna met kind die in de kerk ophangt, is veel ouder dan gedacht.

    “Er lagen voor de gelegenheid een aantal oude cijnsboeken in de kerk”, zegt medeorganisator Paul Bergen van de kerkraad Testelt. “In een van die boeken wordt de madonna gesitueerd in 1519. Tot nu toe was 1791 het vroegste spoor dat we kenden. Toen werd het beeld in de kapel van het zogenaamde scheepstrekkersambacht geplaatst. Dat betekent dat we binnen twee jaar het vijfhonderdjarig bestaan van het beeldje vieren.”

    Opmerkelijke geschiedenis

    Het madonnabeeld heeft een opmerkelijke geschiedenis achter de rug. De kapel met de Madonna, stond naast de brug over de Demer. Die werd in 1940 opgeblazen om de Duitsers af te remmen. Het beeld viel in het water maar werd gered door de toenmalige gemeentesecretaris Van Aert. In 1954 werd het beeld in een nieuwgebouwde kapel in de buurt van de pastorie geplaatst. Daar werd in 1967 brand gesticht en het beeld werd zwart geblakerd. Pastoor Backx liet de Madonna professioneel restaureren in het stadsmuseum van Leuven.

    De open kerkdagen hadden nog een verrassing in petto. De Leuvense professor Van De Wouwer kwam een bezoekje brengen aan het familiegraf in de kerk. “Het graf dateert uit de zeventiende eeuw”, zegt Paul Bergen. “Allicht liggen er zestien mensen in. Van De Wouwer heeft zijn vader beloofd om het monument te helpen restaureren. We bekijken nu de mogelijkheden.”

    Bron

    http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170611_02921145

    *

    Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

    *

    Het heeft niet veel gescheeld, of als titel van dit stukje, had er gestaan ‘Voor Outer en Heerd’, of ‘Omdat ik Vlaming ben’….

    Zonder sentimenteel te willen doen, betrap ik er mezelve er op de reden te hebben gevonden, waarom de De Morgen al vele jaren lang mijn favoriete krant is geworden. Weliswaar in een soort haat-liefde verhouding, na de verkrampte ‘verlinksing’ van de Standaard Groep rond de Familie Leysen. Merkwaardig hoe de stamvader André Leysen, de gewezen Hitler Junge met uitgesproken Vlaamse roots, het verkeerde andere kamp heeft gekozen. Zodanig dat, naar het schijnt, de huis- tuin- en keukentaal van de ganse familie ondertussen het Frans is geworden.

    Van Klauwaert verharen naar Leliaert is inderdaad het beste bewijs voor de laffe kontdraaierij omwille van het smeer. En daarom voel ik mij verplicht nogmaals ons Ma ten tonele te voeren met haar vat vol volkse wijsheden, waaronder het gezegde ‘God borgt, maar scheldt nie kwiete’. Waarin elke West-Vlaming gemakkelijk het woord ‘kwijtschelden’ herkent.

    Een beetje aangepast aan de traag voortmalende tijdsgeest, zou ik zeggen: vroeg of laat komt Lootje om zijn Bootje.

    Inderdaad: dank zij de bewustwording bij de gewone Burtger voor het leven bedreigend Islam-gevaar; grijpen bewuste Vlamingen meer en meer terug naqaqr hun glorierijk verleden. Dat, zelfs in weerwil van de Kerkelijke Hovaardigheidsbekleders.

    Denk nu niet meteen, dat ook Digitalia vlug-vlug het hek naar de wind hangt. God-beware mij! Maar het moet ook U zijn opgevallen dat de Media (met uitzondering van DM) hun best hebben gedaan om de Week van de Open Kerken zoveel mmogelijk dood te zwijgen.

    En dat precies de De Morgen, zelfs de kerkelijke woordenschat in een nieuw kleedje heeft gezet, door het begrip ‘Kerkfabriek’ te vervangen door ‘Kerkraad’. Daarom alleen al verdienet die krant ons respect.

    Ondergetekende is gewoon de Vlaming dien God hem Vlaming schiep. En zegt in alle nederigheid, net als Wijlen Maarten Luther, de door Rome verketterde gedreven ziel, ppot zei: ‘Hier sta ik. Ik kan niet anders’…

    *

    Afbeeldingen geleend bij Google Cartoons

    (Digitalia)





    12-06-2017, 11:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!