NIEUW: Blog reclamevrij maken?
MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
 • 5195 MARRAKESH
 • 5194 MARRAKESH
 • 5192 ONZE KERKEN
 • 5192 joods actueel
 • 5189 CANADA


  Foto

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  Zoeken in blog


  VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
  08-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4390

   

  IEDER VOLGELTJE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  En het blijft maar tegenslaan voor de ‘sociaal-democraten’ in Amerika. Eerst de verkeerde vrouw als presidentskandidate naar voor schuiven. Dan meemaken hoe tegen alle verwachtingen in, die in het zand moet bijten en al hun duivelse plannen voor de werelddominantie door de islammerij als sneeuw voor de zon zagen wegsmelten.

  Frustratie op frustratie. Je zou voor minder door het lint gaan.

  Dan zonder het minste bewijs de Russiche ‘inmenging’ proberen uit te spelen die later een schot in eigen voet bleek te zijn.

  Ondertussen via de medeplichtige Verlichte Grote Verstanden elders en hun maatjes van de Verkochte Pers, proberen om de ganse wereld tegen Trump op te zetten. Om zich daarbij de haren uit de eigen kop te moeten trekken, omdat niemand, zelfs de Humo niet, ingaat op hun suggestie om voor de tweede keer in een mensenleven de democratisch verkozen President van de machtigste Staat ter wereld als in ’n schietkraam (om welke reden dan ook) af te knallen.

  *

  De economie is herpakt, de beurzen stijgen als raketten in de lucht en wereldwijd is de werkloosheid nog nnoit zo laag geweest. Allez, ik wil maar zeggen, dat ’n ongeluk nooit alleen komt. Dat zijn de drie grootste pluimen die ZIJ, ondanks Trump aan de knoppen, op hun hoed hadden willen steken. Zelfs bij hun stokpaardje, JET KLIMAAT, worden zij uit het zadel gelicht. Want tegengesproken door de thermometer die ze door de vrieskou uit de handen wordt gerikt. Om van ergernis ’n aap in z’n kl*ten te bijten!

  Hun ‘Deep State’ zinkt ondertussen nog dieper weg in het moeras dat volbloed Trump nu, steunend op de Wet, wil uitmesten tot op het bot.

  En neen, dàt tegen-boek is bijlange nog niet afgewerkt. Maar als het dan toch in korte tijd in de rekken komt, zal er geween en tandengeknars zijn binnen de muren van hun sjieke bijeen gestolen Residenties.

  *

  Zelfs zijn vijanden kraken boek over Trump helemaal af

  *

  Schrijver geeft toe dat ‘bepaalde stukken mogelijk niet waar’ zijn, en noemde zichzelf ooit een bekende fantast

  ‘Een complete sloddervos, een gewetenloze schrijver van fictie,’ karakteriseerde Steven Rattner, Obama’s voormalige ‘tsaar’ voor de auto industrie, Michael Wolff, die in zijn nieuwste boek ‘Fire and Fury: Inside the Trump White House’ president Donald Trump met de grond gelijk maakt. Zelfs CNN, dat al twee jaar lang een regelrechte nepnieuws oorlog voert tegen Trump, noemt het boek ‘slordig’ en ‘vol met feitelijke fouten, waardoor je je afvraagt hoe het met de rest van de inhoud zit.’ ‘Te stompzinnig en kwaadaardig voor woorden,’ is de reactie van National Review journalist Rich Lowry.

  Ook Charlie May van het extreemlinkse Salon, dat het op werkelijk alle punten radicaal oneens is met Trump, erkent dat Wolffs boek ‘mogelijk niet super betrouwbaar is’. New York Post journalist spreekt spottend over de ‘zalige onwetendheid’ van de schrijver, en Business Insider wijst er fijntjes op dat Wolff zélf heeft toegegeven dat ‘hij er niet zeker van is dat bepaalde stukken waar zijn.’

   

  L.A. Times columnist en berucht Trump-hater Virginia Heffernan schreef dat Wolff in het verleden weliswaar vaker ‘de fout in is gegaan met het verzinnen van feiten’, maar dat ze op voorhand gelooft dat hij deze keer wel eerlijk is, omdat ‘dit geweldige vuile materiaal... te mooi is om niet waar zijn’. (3)

   

  ‘Complete loser Bannon... als een hond door iedereen gedumpt’

   

  Trump twitterde een persiflage op de cover van het boek, die gisteren door de Republikeinse Partij werd gepubliceerd. Ook noemde de president Wolff een ‘complete loser’, en zei hij dat de vorig jaar door hem weggestuurde Steve Bannon, die in het boek zijn gal spuwt over Trump, ‘huilde toen hij werd ontslagen, en sindsdien door bijna iedereen als een hond is gedumpt.’

  In het boek noemt Bannon Trumps dochter Ivanka ‘zo dom als een baksteen’, en wordt beweerd dat Trump tijdens de campagne in 2016 tegen zijn vrouw had gezegd dat het onmogelijk was dat hij de verkiezingen zou gaan winnen. Verder wordt zo ongeveer iedereen die voor Trump werkt erin afgemaakt. (2)

   

  Het Witte Huis probeerde desondanks vergeefs de publicatie van het (b)roddelwerkje tegen te houden.

   

  Gisterenochtend twitterde Trump dat ‘nu bewezen is dat de samenzwering met Rusland een totale hoax is, en de enige samenzwering die van Hillary Clinton en de FBI/Rusland is, pakken de nepnieuws media (mainstream) en dit nieuwe nepboek op alle fronten uit. Ze zouden eens moeten proberen de verkiezingen te winnen. Triest!’

   

  Schrijver noemt zichzelf een fantast

   

  Wolff houdt vol dat hij ettelijke malen met Trump zelf heeft gesproken, alhoewel de president dat ontkent. De schrijver karakteriseerde zichzelf ooit als ‘een beroemde bloviator’, wat zoveel wil zeggen als iemand die van alles en nog wat beweert over zaken waar hij in werkelijkheid helemaal niets over weet. Kortom: een fantast.

  Xander

  (1) Fox News via Infowars
  (2) Breitbart
  (3) Breitbart

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/01/Zelfs-zijn-vijanden-kraken-boek-over-Trump-helemaal-af

  *

  AAN DE VRUCHTEN

  KENT MEN DE BOOM

  *

  Kennedy was uit dezelfde deeg gekneed als nu de Moslim Broeder Mo-Bama en het mini tettergat Cleynton. Waarmee bedoeld wordt die Hilary, en niet die vlekenvolle Onbevlekte Ontvangenis Monica Lewinsky. Maar eenmaal verkozen, danste die Kennedy niet langer op de muziek van zijn eigen clan. Integendeel zelfs. Voor Linxe bekrompen geesten was, als naar gewoonte, uit de weg ruimen de boodschap. Hierover gonzen tal van geruchten, de ene al straffer dan de andere. Feit is dat de simpele ziel die vermoedelijk het dodelijk schot loste, nadien ook voor altijd het zwijgen werd opgelegd. Waarop het onderzoek stilviel, want er was geen dader meer…

  « Le combat cessa, faute de combattants », zolas Le Cid het uitdrulte. De strijd was voorbij bij gebrek aan strijders.

  Trump daarentegen is geen kazakdraaier, maar een stabiel geniaal man. Ook al zegt hij dat zelf. Die voert de ene na de andere verkiezingsbelofte uit. Jobs creëren, de grenzen sluiten voor fanatiekelingen, den boel doen draaien zoals nooit te voor. Hij doet dat spontaan en met succes, zoals hij zijn zaken-imperium heeft opgebouwd…

   

  In de politiek als onderlegd zakenman, op voet van gelijkheid onderhandelen met vriend en vijand. Maar bovenal, er het hoofd niet bij verliezen. Tokd maken om ’n Trump Tower uit de grond te stampen, maar niet voor ’n eigen standbeeld.

  Deman is aan zijn 3de vrouw toe, maar curieus, de twee voorgaande laten hel in vrede. Bijna onvoorstelbaar nu ze alle twee dat fortuin onder hun neus zien ontsnappen. Zij koesteren niet eens wraak, maar bllijven hem steunen.

  En juist dat laatste maakt zijn belagers raendl. Overal doet hij wèl en ziet niet om, maar ver vooruit.. Hij ziet niet eens om naar hun gestook. Gestook dat al lang geen gestook meer is, maar een direct en goed gemikt schot in volle borst.

  *

  Zou die C.C.C. durven in herhaling vallen? Durven wel, maar overgaan tot de daad? Geloof ik niet. Want achterbaksheid is hun leuze. Dus fulmineren in de marge, in de hoop dat Trump z’n eigen wat aandoet…. Ja, zo zijn ze en vinden daaron steun bij de islammerij die na 1400 jaar nog altijd niet ontdekt heeft dat de zon warmte geeft. Zij gebruiken liever de pierol…

  « Ce ne sont plus les idées qui gouvernent le monde », maar de pietrol. Het is ook mede daarom dat Trump verketterd wordt : die her-ontdekte mijnboiw voor steenkool is ’n lelijke streep dor hun rekening.

  In één woord gezegd : Trump is een vechter op veel fronten tegelijk. Allemaal veldslagen van wereldformaat die hij nergens verliest.

  Waarom wil Slinx dat nog altijd niet toegeven? Het gebeurt onder hun ogen, ze worden er zelf ook beter door en och blijven ze chicaneren…

  Slechte verliezers zijn het, ja!

  *

   

     08-01-2018, 12:31 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  07-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4389

  IEDER VOLGELTJE

  ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  In de Galerij der Groten komen aldoor nieuwe namen bij. Laa-tsji Pie Tsang is er wel nog niet bij, maar met ene

  Xi Jinping

  zijn we al lang goed aan de gang. De man Xi is bovendien goed bevriend met zowel de Poet als met den Donald. Het wordt dus een deal tussen vrienden-kapitalisten…

  Wij, als taalvaardige Vlamingen, zullen ons wel rap bekwamen in het Chinees praten, net zoals onze grootouders en onze ouders deden met het Duits, het Engels en het Fransoos. Iemand is zo dikwijls man, als die talen spreken kan. Dus lijk alle Chinezen, ook met den dezen.

  Tot 7 Februari, nieuwjaarsdag van de Chinezen, kunnen we nog genieten van Het Jaar v/h Varken. Daarna komt het Jaar v/d Rat.

  *

  Chinese president Xi waarschuwt leger klaar te zijn voor oorlog

  *

  Xi’s persoonlijke inspectie van vele duizenden troepen was volgens de media uniek, en zou erop kunnen wijzen dat de president mogelijk al in de tweede helft van 2018 een oorlog verwacht.

  In een zeldzame toespraak voor duizenden soldaten heeft de Chinese president Xi Jinping gewaarschuwd dat het leger klaar moet zijn voor oorlog, en ‘niet bang moet zijn voor ontberingen, noch de dood’. De spanningen in de regio, met name rond China, Noord Korea, Zuid Korea en Japan lopen almaar verder op, zeker gezien de recente kernwapen dreigementen over en weer tussen de Noord Koreaanse leider Kim Jong-un en president Donald Trump. Positief is dat Noord Korea een uitnodiging van Zuid Korea om weer te gaan praten heeft geaccepteerd, en dat de VS en Zuid Korea besloten hebben om gezamenlijke militaire oefeningen uit te stellen tot na

  de Olympische Winterspelen in februari (3)(4).

  *

  President Xi voerde woensdag een inspectie uit van duizenden troepen van het Centrale Front Commando van het Volks Bevrijdingsleger in de noordelijke provincie Hebei. Hij riep de soldaten op om constant te oefenen op echte gevechten, hun tactieken, materieel en technologie steeds te verbeteren, en ‘een krachtige elitemacht te creëren, die altijd klaar is om te vechten en te overwinnen, zodat de taken van de Partij en het volk in het nieuwe tijdperk worden uitgevoerd.’

   

  China wil VS in 2050 passeren

  China wil de dikste zijn…

  *

  De afgelopen jaren heeft China vaart gezet achter de modernisering van het leger, dat qua manschappen betreft het grootste ter wereld is. Eén van de veranderingen is dat het 2 miljoen man sterke leger met enkele honderdduizenden soldaten wordt verkleind. Tegelijkertijd wordt er fors geïnvesteerd in allerlei vormen van modern wapentuig, zodat het land in 2050 een ‘macht van wereldklasse’ is. Vermoedelijk mikt China erop om rond dat jaar de Verenigde Staten als militaire supermacht te kunnen passeren.

  Groot aantal conflicthaarden

  Chinese media berichtten dat Xi’s persoonlijk overgebrachte ‘mobilisatie’ van de gewapende strijdkrachten uniek is. Analisten gaan er echter vanuit dat de kans dat de president het leger nu al in een oorlog stort, klein is. Desondanks zijn er een groot aantal potentiële conflicthaarden rond de Zuid Chinese Zee, zoals op het Koreaanse schiereiland, de Japanse gebieden, de vele ruzies rond een aantal eilandengroepen, de regio’s Xinjiang en (nog steeds) Tibet, en de regelmatige, vooralsnog kleinschalige grensconflicten met India in het Himalaya gebergte.

   

  Het komt erop neer dat Xi’s zeldzame toespraak een duidelijke waarschuwing is dat de regio op oorlog afstevent. Gezien het tijdstip zo vroeg in het nieuwe jaar vragen velen zich af of die al in de tweede helft van 2018 kan losbarsten. De enige vraag is dan nog welk kruitvat als eerste ontploft.

  Xander

  (1) (o.a.) Zero Hedge
  (2) Afbeelding: Zero Hedge
  (3) NOS
  (4) NOS

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/01/Chinese-president-Xi-waarschuwt-leger-klaar-te-zijn-voor-oorlog

  *

  AAN DE VRUCHTEN

  KENT MEN DE BOOM

  *

  Wat wordt het: langs weerskanten moedwillig miljoenen plaatselijke jonge mannen en burgers de dood injagen, of zowel Amerika als Europa in maanlandschappen veranderen.

  Misschien wel de twee, want Het Westen zal dat niet lijdzaam ondergaan. ‘Zij’ vernieitgen ons, en ‘wij’ vernietigen hen. Elk krijgt zijn rol en speelt zijn deel.

  Tenzij het gezond verstand langs beide zijden de bovenhand haalt. Af en toe stoere taal wordt dan het zout op de patatjes.

  *

  Naast het zout in de keuken, is er ook dat strooizout op onze besneeuwde winterse wegen. Zonder dat zout belanden wij allemaal ofwel in het decor of in he dodenhuisje. Tenzij wij doen als De Vrouw van Lot die om keek acjter zich naar de afstraffing van Sodoma en Gomorha, en als straf daarop in ’n zoutpilaar veranderde.

  *

   

   

   

     07-01-2018, 10:31 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  06-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4388

   

  IEDER VOLGELTJE ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  bestaan mensen op deze wereld die het doen met alleen maar zeggende woorden, en er zijn mensen die het doen zonder woorden. De eerste venijnige soort schrijven daar zelfs boeken over. Die worden dan, ofschoon als ‘welingelichte bron’ die gewoon steunen op het speeksel uit de eigen (linker) duim, opgeklopt tot multicultureel schuim.

  Boeken met daarin de eigen mening van die éne man die verkocht worden als Het Laatste Evangelie die op voorhand de aanslagpleger vrijpleit.

  Auteur Michael Wolff en zijn veelbesproken boek

  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180105_03281142

  *

  Er is echter ook de tweede soort. Zij die ‘stille voortdoen’ om de politiek te sturen zoals zij hun eigen fortuin hebben opgebouwd. Met doorzicht en volharding…

  De eerste uit het niets gekomen soort gebruikt de politiek om Slinx, Schots en Scheef fortuin te maken. De tweede soort gebruik hun fortuin om recht door zee de politiek te maken zoals zij dat zien. Met maar één pijl, recht in de roos. Zij dromen niet, maar doen. Net als Maarten Luther, de échte, die daar stond omdat hij niet anders kon…

   

  U leest er hieronder alles over. Meteen springt het verschil tussen nep-nieuws en écht nieuws er zò uit. Dat boek zegt meer over de eerste soort (leugens en bedrog) dan over het slachtoffer die daar ver boven staat.

  *

  Benieuwd over wat Trump bedoelde met

  “Kijk naar het verleden van deze kerel en kijk wat er met hem en

  Sloppy Steve

  gebeurt!” schrijft Trump op Twitter…

  Dat verhaal blijft voorlopig verborgen in de ‘clouds’, en zal dus maar in het Nieuws komen eenmaal de kopstukken zullen ontmaskerd zijn.

  *

  Making America Great Again!

  Deel I

  Op 21 december 2017 tekende Donald Trump een ‘executive order’ (presidentieel decreet) waarin hij zichzelf INTERNATIONALE zogeheten RICO-bevoegdheden (Racketeer Influence and Corrupt Organizations Act) verschaft op verdenking van ‘ernstige mensenrechtenschendingen’ en ‘corruptie’.

  Waar dit op neerkomt is dat Trump beslag mag laten leggen op de tegoeden en bezittingen van Amerikaanse personen en organisaties die internationaal actief zijn, zoals…The Clinton Foundation en de organisaties van…George Soros, om er maar enkele te noemen.

   

  Dit geeft Trump de exclusieve autoriteit om de geldkraan dicht te kunnen draaien van organisaties die zich bezighouden met landverraad, ondermijning van het Amerikaanse landsbelang en nationale en internationale mensenhandel.

  Bovendien maakt Trump gebruik van bestaande anti-terreurwetten die na 9/11 zijn ingevoerd, die hem de mogelijkheid geven om deze personen voor onbepaalde tijd gevangen te zetten zonder proces.

  Het lijkt alsof Trump zichzelf dictatoriale machten toedicht en op deze manier elke politieke tegenstander vleugellam kan maken buiten de rechtsstaat om, maar dit is niet waar. De aanleiding moet een VERDENKING zijn die uiteindelijk ook leidt tot een AANKLACHT in een GERECHTSHOF.

   

  Momenteel wordt er door zijn procureur-generaal Jeff Sessions hard gewerkt aan diverse aanklachten tegen diverse personen, waaronder Hillary Clinton en Barack Obama. Daarnaast zijn er verdacht veel vluchten naar Guantanamo Bay sinds 21 december en zijn er maar liefst 1400 reservesoldaten ingezet op Guantamo Bay.

   

  Op de dag dat Trump deze executive order tekende trad ook Eric Schmidt, de grote baas van Google, plotseling af. Schmidt is een vertrouweling van Obama en Clinton en heeft hen openlijk gesteund in de loop der jaren. Vermoed wordt dat in ruil daarvoor Schmidt zich ongestoord te buiten kon gaan aan zieke pedopraktijken, dus waarschijnlijk ziet hij de bui al hangen. Te verwachten valt dat er meer steenrijke progressieve ondernemers plotseling zullen aftreden, het land ontvluchten of zelfmoord plegen.

   

  Een andere belangrijke ontwikkeling die voor de kerst plaatsvond was het opheffen van Obama’s ‘Net Neutrality’-wet op 14 december 2017. Deze socialistische wet is in 2015 aangenomen en had als doel om het internet te reguleren via de federale overheid en niet via concurrerende vrijemarktwerking, ogenschijnlijk om te voorkomen dat er door internetproviders misbruik wordt gemaakt van hun macht, waardoor de neutraliteit en de vrijheid van toegang tot het volledige internet van hun klanten kan worden beperkt of aangetast door bijvoorbeeld bepaalde sites te ‘knijpen’ (deze laden dan uiterst traag) of juist niet, de zogeheten ‘slow lanes’ en ‘fast lanes’.

   

  Grote tech-bedrijven als Google, Facebook, Twitter e.a. worden echter uitgezonderd van deze overheidsregels. Sinds 2015 zien we dan ook juist via deze platforms alsmaar meer censuur en dus minder neutraliteit!

   

  Hier is sinds half december ook effectief een eind aan gemaakt en het vrijemarkprincipe is hersteld, waarbij juist kleinere bedrijven die veel beter kunnen inspelen op de wensen van klanten weer de kans krijgen om zonder overheidsbemoeienis en de daarbij behorende kostbare bureaucratie zich op de markt kunnen begeven.

   

  Hetzelfde beoogt Trump ook met het opheffen van ‘Obamacare’, de collectieve zorgverzekeringswet van Obama, die officieel ‘Affordable Care Act’ heet maar in werkelijkheid allesbehalve ‘affordable’ is voor de doorsnee Amerikaan.

   

  Helaas is het Trump, door sabotage vanuit zijn eigen partij (John McCain!), nog niet gelukt om Obamacare op te heffen en te vervangen door ‘single payer healthcare’ (kleinere bedrijven in een vrije markt zonder staatsmonopolie en overregulering) maar dat zal dit jaar wel goed gaan komen.

   

  Wat Trump wel voor elkaar wist te boksen nog voor de kerst was belastinghervorming, en wel op 16 december 2017. Dit levert vanaf 1 januari 2018 een flinke belastingvrije voet op voor huishoudens van 1 of meer personen en aanzienlijk belastingvoordeel voor opnieuw kleine bedrijven. De resultaten waren meteen merkbaar: voor het eerst sinds jaren flinke kerstbonussen voor Amerikaanse werknemers en de Dow Jones die opnieuw een record brak – boven de 25.000 op 5 januari 2018!

   

  Trump wil in 2018 het peperdure uitkeringsstelsel gaan herzien. Eerst creëert hij economische voorspoed, waardoor er talloze banen beschikbaar zijn. Daarna snijdt hij in de uitkeringen, waardoor mensen gedwongen zullen worden om werk te gaan vinden – wat er dan ook is.

   

  Dit is goed nieuws, niet alleen omdat een verhoogde productiviteit meer welvaart oplevert maar vooral omdat hiermee eindelijk een eind wordt gemaakt aan de aanzuigende werking die het uitkeringenstelsel heeft voor illegale migranten, aan luie en gemakzuchtige linkse jongens en mannen en…aan alleenstaande moeders die zo nodig moesten scheiden van hun mannen (minimaal 70% van de echtscheidingen wordt geinitieerd door vrouwen, die vervolgens gaan leven van een uitkering die door minimaal 70% van de werkende mannen wordt opgebracht).

   

  Dit is wat je krijgt als je een zakenman aan het roer hebt die het land bestuurt als een onderneming. Alles wat meer geld kost dan het opbrengt wordt weggesneden. Trump draait de geldkraan dicht van alle collectieve, staatsondermijnende initiatieven: feminisme, linkse terreur, illegale migratie, satanische en pedofiele handel in kinderen, ‘klimaatverandering’, kortom: alles wat Obama en Clinton hadden opgebouwd en wat onder Hillary zou worden geperfectioneerd.

   

  Het eerste regeringsjaar van Trump was gericht op ‘salvage’ (redden van de Amerikaanse Republiek), 2018 wordt het jaar van ‘destroy’ (Drain the Swamp). Het moeras wordt daadwerkelijk drooggelegd en ze doen het in hun broek van angst! Hun grenzeloze arrogantie zorgde er namelijk voor dat ze hun sporen niet goed genoeg hebben uitgewist, zo zeker dachten ze te zijn van de verkiezingsoverwinning. Nu zullen deze sporen tot veroordelingen gaan leiden. LOCK HER UP!

   

  Let op de media. Deze zullen steeds meer gaan berichten dat Trump een levensgevaarlijke en knettergekke dictator is, die zichzelf oneigenlijke macht toeëigent. Het Rusland-verhaal is dood en nu zijn zelfs congresleden aan het onderzoeken of de FBI niet buiten hun boekje zijn gegaan. De voormalige campagneleider van Trump, Paul Manafort, wacht daar niet op en klaagt alvast speciale aanklager Mueller en zijn team aan voor ‘overreach’ (misbruik van bevoegdheden).

   

  Ze zullen gaan inzetten op plan B: afzetting op grond van ‘mentale ongechiktheid’ via het 25e Amendement van de Amerikaanse grondwet.

   

  Ondertussen doet Wikileaks ook een duit in het zakje met almaar meer bewijs dat Obama en Clinton daadwerkelijk achter de creatie van ISIS zaten en er is nu sprake van een gratieverklaring van Trump voor Julian Assange. Ook staat ‘ineens’ het huis van de Clintons in de fik (vernietiging van bewijs!).

   

  Wat een afsluiting van het eerste jaar en wat een begin van het tweede jaar, Make America Great Again!

  Bron:
  www.contra-magazin.com
  Auteur: Viribus Unitis

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  Deel II

  Trump tegen de Deep State: Nieuw onderzoek (met speciale onderzoeker?) tegen “Pay to Play” Hillary Clinton

  (Door: “Viribus Unitis” – Vertaling: E.J. Bron)

  *

  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft nieuw onderzoek aangekondigd over de zaak Clinton Foundation. De Clinton foundation was in haar bloeiperiode het middelpunt van betalingen, ook uit Europa, ook uit Rusland, om politieke regelingen door Hillary Clinton te optimaliseren.

  Contra magazine

  Er zal een nieuw onderzoek komen, aldus het ministerie van Justitie. Jeff Sessions, de minister van Justitie, heeft zijn medewerkers opdracht gegeven om te onderzoeken of er geen speciale onderzoeker ingezet zou moeten worden met betrekking tot het thema Clinton Foundation, net zoals de speciale onderzoeker Mueller, die vanwege de zogenaamde Russische activiteiten werd ingezet. In Europa wordt hier bezorgd naar gekeken, want de Europese regeringsinstellingen hadden immers zelf schenkingen gedaan aan de Clinton Foundation.

   

  Niet alleen de financiële component speelt een rol in Europa, ook de emotionele. Hillary Clinton wordt in Europa bijna vereerd als heilige – naast Barack Obama, die min of meer de status van een heiland heeft. Dat dit Duo Infernale Europa alleen maar problemen en oorlogen bezorgde, wordt weggelaten. De onlusten en doden van de “Arabische Lente”, de Libië-oorlog, de Jemen-oorlog, de Syrië-oorlog, de opmars van de Taliban in Afghanistan gedurende de jaren van de regering van Obama – dat alles bejubelen Europese media, en hun gelovige massa´s, als goddelijke gaven van het heilige stel.

   

  Bijzonder pikant zijn schenkingen van Rusland aan de Clinton Foundation, die de “optimalisering” van een uraniumdeal zouden moeten veiligstellen. Rusland wilde destijds een Canadees uraniumbedrijf kopen, had daarvoor echter de toestemming van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken nodig. Na de betaling kwam de toestemming, en mocht Rusland kopen – wat natuurlijk toeval was.

   

  Zoals de laatste jaren hebben aangetoond, bestaan er in verband met de Clinton Foundation alleen maar toevallige toevalligheden, die toevallige resultaten, in het kader van toevallig optredende toevalligheden hebben opgeleverd – gewoon heel toevallig. Allemaal toeval!

   

  Volgens onbevestigde berichten heeft Hillary Clinton al een naamsverandering aangevraagd, van Hillary Rodham Clinton in Hillary Coincidence Clinton, dus Hillary Toevalligheid Clinton.

  Bron:
  www.contra-magazin.com
  Auteur: Viribus Unitis

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  *

  AAB DE VRUCHTEN KENT MEN DE BOOM

  Veel commentaar is net nodig. Maar we kijken wel uit naar de komende aanklacht zelf en vooral naar de uitspraak van de Rechter.

  Tegen dan zal de C.C.C al lang ’het Landuyt zijn. Om het even. Opgekuist staat netjes en in de hel zullen ze wel vlug het gezelschap vinden van de eigen soort.

  *

   

  06-01-2018, 17:50 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  05-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4387

   

  IEDER VOLGELTJE ZINGT

  ZOALS HET GEBEKT IS

  *

  ‘Nutteloze eters’, het is een beladen begrip uit de Hitlrt-tijd, toen er met ‘Untermenschen’ niet gelachen werd. Na de gaskamer gewoon de oven in.

  Misschien dat die puur socialistische oplossing van toen, de Goegemeente, maar vooral die miljoenen ongewenste ‘verrijkers’ de ogen mag doen opengaan. Want zo kan het niet verder. Laten we hen de kans geven, om nog rapper te verdwijnen dan ze gekomen zijn. Oost West, Thuis Best, geldt ook voor hen.

  *

  De bokkenrijders van de klimaat hysterie die druk bezig zijn onze Blauwe Planeet in de vernieling te rijden met het doel hun eigen bedoelingen te verdoezelen: in jaren nog zo geen koude winter gehad en waarom krijgen we daar nu niet de nodige uitleg over¸

  Of is men nu al aan het broeden om binnenkort de schrik er te blijven inhouden, met de ‘Afkoeling der Aarde’ Zullen hun aanhangers ook dan blijven volgen? Zullen ze ook dat blijven schaffen!

  **

  En nu,

  Vooruit met de geit….

  *

  Het thema van dit ‘kolommetje’ N° 4387 sluit stevig aan bij het voorgaande N° 4386. Daarom dragen ze ook dat opeenvolgend volgnummer, van de zes naar de zeven. Daar valt, net zoals bij de voortschrijdende invasie der Mo Slimmerds, geen speld tussen te krijgen!

  La Märkalina van de Duitse CDU (Christelijk Democratische Unie) is ongeveer aan de laatste ‘Statie’ van haar hoogst persoonlijke Kruisweg naar de hel gekomen: de be-erdigung.

  Het herstel van de opgelopen schade daarentgen, isst nicht zu schatten.

  *

  Forse toename van geweld in Duitsland en steeds vaker zijn daders vluchtelingen

  In Nedersaksen was liefst 92,1 procent van de geweldplegers een asielzoeker

  *

  Slecht nieuws voor Angela Merkel en haar opendeurpolitiek. Uit onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat sinds de grote instroom van vluchtelingen in 2015 ook het aantal geweldmisdrijven in Duitsland fors is toegenomen. Vooral asielzoekers uit ‘veilige landen’ als Marokko, Tunesië en Algerije zijn opvallend vaak verdachte.

  Binnenlandse Zaken in Duitsland baseerde zich op cijfers uit deelstaat Nedersaksen, in het noordwesten van het land. In 2015 en 2016 steeg het aantal misdrijven met geweld er met 10,4 procent. In liefst 92,1 procent van de gevallen was de verdachte een vluchteling. De regio, die ten opzichte van haar andere deelstaten niet bekend staat om ‘extremen’, zag het aantal asielzoekers in amper twee jaar tijd verdubbeld. Tussen 2014 en 2016 nam het aantal geweldsdelicten met een vluchteling als dader er met 241 procent toe. Anderzijds was een derde van de slachtoffers óók migrant.

   

  Niet helemaal verwonderlijk, zeggen de onderzoekers. Veel migranten die de laatste jaren in Duitsland aankwamen, zijn alleenstaande mannen tussen 14 en 30 jaar. Ongeacht hun nationaliteit of afkomst, plegen zij de meeste criminele feiten. Doordat ze zonder vrouw en kinderen in ‘het beloofde land’ belanden, zijn ze hun houvast, hun “vorm van beschaving” kwijt.

   

  Dat zegt ook Christian Pfeiffer, criminoloog en auteur van de studie. “Een belangrijk aspect van de problemen bij jonge migranten: het gebrek aan vrouwen. Ze wonen met mannen samen, zien zelfs tussen de vrijwilligers in opvangcentra nauwelijks vrouwen.” Het idee om hen opnieuw te herenigen met hun gezin om zo het geweld in te dijken, noemt hij “niet dom”. Ook taalcursussen, sport en stage zouden een oplossing kunnen zijn, zegt het rapport nog.

   

     Een belangrijk aspect van de problemen bij jonge migranten: het gebrek aan vrouwen. Gezinshereniging zou een oplossing kunnen zijn voor het geweld

  Auteur van de studie, Christian Pfeiffer

   

  Nauwelijks Syriërs

   

  Opvallend: migranten die weinig hoop hebben op een vaste verblijfplaats plegen veel vaker een misdrijf dan vluchtelingen uit oorlogsgebieden, zoals bijvoorbeeld Syrië. Uit de cijfers in Nedersaksen blijkt dat vooral Noord-Afrikanen er niet voor terugschrikken geweld te gebruiken. 17 procent van de daders kwam uit ‘veilige landen’ als Marokko, Tunesië en Algerije - verwezen wordt ook naar de massale aanrandingen op oudejaarsavond 2015 in Keulen en andere Duitse steden. Nochtans is in Nedersaksen slechts 1 procent van de vluchtelingen uit die landen afkomstig. Syriërs, Irakezen en Afghanen komen opvallend minder vaak voor in de statistieken. Allicht willen zij hun kans op asiel niet vergooien.

  Extreemrechts

   

  Voor Merkel en haar christendemocratische CDU komt het rapport wel op een heel slecht moment. Momenteel lopen immers coalitiegesprekken tussen haar partij en SPD. Beiden leden in september trouwens het slechtste verkiezingsresultaat in liefst 70 jaar. De partij van Merkel verloor een hoop kiezers aan het rechts-populistische AfD dat voor het eerst zetels wist te veroveren in het parlement en meteen de derde grootste partij van Duitsland werd.

  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/forse-toename-van-geweld-in-duitsland-en-steeds-vaker-zijn-daders-vluchtelingen~a780d296/

  *

  AAB DE VRUCHTEN

  KENT MEN DE BOOM

  *

  De Linkx-Christelijke Unie van de CDU in Merkelland is bezig om, net als die der Tsjeven in Coburgaland, onderuit te verdwijnen onder de lawine van de haat die door henzelf geïmporteerd werd. Wij allen zijn daar bijna de oorlogsslachtoffers van.

  Zij en hun Linx-Groene spitsbroeders en spitszusters zullen binnenkort dan wel weggestemd zijn, maar wij, de samenleving, blijven zitten met de gebakken peren.

  Vandaag is het jaar nog jong. Er kan dus nog veel gebeuren Na de ‘klimaatwende’ heffen we het glas ZUM WOHL op de Toekomst zoals die wereldwijd 365 dagen lang, is ingezet door The Donald. Stijgende beurzen, dalende werkloosheid.

   

  Mein Liebschen, was wilst Du noch mehr…..

  *

   

   

  05-01-2018, 09:00 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  04-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4387

   

  IEDER VOLGELTJE ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  Mededeling v/d plaatselijke Redactie.

  Via ’n binnengewaaid bericht van de H. Geest (verscholen in de clouds) werd mij gesuggereerd om als Vlaams traditionalist beter die zwarte merel met dat gele scherpe vogelbekje te gebruiken om mijn schrijfsels in te leiden.

  Het moest mij zoals U ziet, geen tweemaal gezegd worden. Zo ziet U maar dat het stormweer van de voorbije nacht ook z’n goede klant enheeft gehad.

  Ook gelet op de symboliek?

  Zowel de leeuw als de merelaan hebben iets met Linx… De leeuw kijkt waardig, ja zelfs ’n beetje hautain, en de merel fluit er intussen rustig op los.

  Enne, o ja, voor ik het vergeet: ’t Palliererke van deze week met nog oneindig veel meer Vlaams échrt nieuws ligt al twee dagen op U te wachten bij de krantenboer…

  En nu, vooruiy met

  de geit

  *

  Ja, Vlaming wezen dien God Vlaming heeft geschapen. Met open oog voor de Grote Wereld rondom.

  Onnodig om U, net als ik ook een grote dierenliefhebber, op Vlaamsvoelend gebied, nog meer te overtuigen. Dat doet hetonderstaand artikel wel.

  Verspreidt het gerust zoveel mogelijk door, want de nood is groot. Wat in Merkelland telt, telt ipso facto nog mer voor ons eigen land, het broeinest van het Briekseks hellegat.

   

  Hallo Heer Minister van Landsverdediging, Uw Kerstverlof bijna voorbij? Er is dringend werk aan de winkel voor het repatriërino-probleem van de vele duizenden ogf-gevraagde gasten aan hus, die bij nader toezien, gewoon kamikazes zijn.

   

  *

  Steeds meer salafisten

  *

  Ondanks (dure) deradicaliserings programma’s, een zeer open en niet repressief migratiebeleid, véél middelen en een politiek correct woordgebruik stijgt het aantal salafisten, jaar na jaar. ‘Gutmenschen’ moeten stilaan moedeloos worden: “Zoveel moeite, en niks resultaat.”

   

  Cijfers uit Duitsland

   

  Het aantal salafisten in Duitsland is het afgelopen jaar tot een absoluut record gestegen. Volgens cijfers van het ‘Bundesamt für Verfassungsschutz’ leven er in Duitsland momenteel (einde 2017) 10.800 personen die tot de salafistische stroming behoren. In 2016 waren dat er 9.700, en in 2011 nog minder dan 4.000.

  De chef van het Bundesamt, Hans-Georg Maassen, heeft het over “een aanhoudende aantrekkingskracht van de salafistische ideologie”. Eveneens verontrustend in het bericht van het Bundesamt is dat het in toenemende mate gaat om een radicalisering die zich in de privésfeer afspeelt, en slechts in mindere mate tijdens moskeebezoek of het bijwonen van grote politiek-religieuze meetings. Het gaat dus steeds meer om kleine samenzweerders kringen, om radicalisering via het internet. Vrij vertaald: fenomenen waar de overheid weinig vat op heeft.

  Bijzonder alarmerend: Tsjetsjenen. Het Bundesamt ziet een bijzonder gevaar in de goedgeorganiseerde en zeer radicale Tsjetsjeense bevolkingsgroep in Duitsland.

  Heel concreet gaat het om ongeveer 500

  doorgewinterde strijders en hun achterban.

  “Ze waren er al bij in de Tsjetsjeense oorlog

  in Rusland, en vochten ook in Syrië en Irak”,

  aldus overste Maassen. Ze hebben “een uit

  gesproken voorkeur voor wapens, geweld en gevechtsporten”.  

  “Wir schaffen das” wordt elke dag een beetje meer in vraag gesteld. Hoeft het te verbazen dat steeds meer Duitsers van Angela Merkel af willen.

  Piet van Nieuwvliet

  *

  AAB DE VRUCHTEN KENT MEN DE BOOM

  … leven er in Duitsland momenteel (einde 2017) 10.800 personen die tot de salafistische stroming behoren…

  Het is een cijfer dat met chirurgische precisie is berekend. Als ’n ’n puntig taartstuk uit een immense koeienvlaai. Is gerust te vermenigvuldigen met twee, en te verhogen met eenzelfde cijfer voor de gelukkigen die ondertussen in de bajes zitten.

  Anders gezegd met een uitdrukking waarop patent rust, we weten het niet, want ze dragen geen uniform zoals gebruikelijk in oorlogstijden En neen, het zijn zeker niet allemaal slechterikken. Daar zullen, net als er onder de oorlog ’40-‘45 ook brave Duitsers rondliepen, brave huisvaders die zorgden voor vrouw en kroost.

  We hoeven dus gene bang te hebben… We leven maar één keer, en ons leven kan dan ook slechts één keer verkeerd aflopen.

  Waarom zouden we ons ongerust maken? Die soort kweekt lijk wilde konijntjes en toch loopt ons geboortecijfer achteruit. Wij, autochtonen, met zegen van de Wet, transgenderen liever. En dus moet het nageslacht wel van elders komen…

  *

   


  04-01-2018, 17:32 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  03-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4386

  IEDER VOLGELTJE ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS

  Slechte karakters zijn er in dit ondermaanse tranendal altijd al en overal geweest. Maar ze zijn des te slechter, eenmaal op een voetstuk verkozen en aan de Macht geraakt. Denk daarbij (met in het achterhoofd The Clinton Wife) aan de Boze Heks uit Wit Sneetje. Volgens haar spiegeltje aan de wand was ze niet langer de schoonste van het land want overtroffen door de jeugd van haar opgroeiend huisgenootje. Vandaar dat doodvonnis en de twee daarbij horende moordpogingen. Eerst door omkoping van een boswachter (de ledia whatcher) met een groot kapmes, en daarna door die bllinkende rode appel.

  U kunt het geloven of niet, maar dromerige sprookjes zijn in feite een soort met ballonnen versierd spiegelbeeld van de rauwe werkelijkheid.

  Waarmee ik maar bedoel, dat Ridder Donald toch beter goed uit zijn doppen zou kijken voor het gevaar van rood fruit in het mandje. Waarbij Turks Fruit uit de moslimlanden nog het gevaarlijkste is.

  Ach, ja. Eerst was het, in de beginjaren van Moh-Bama de ozon, daarna CO² en zo kan dat nog even doorgaan. De Tafel van Mendeljef telt veel mogelijkheden, maar die hangen niet zomaar allemaal in de lucht.

  Groene elite zet in 2018 volgende stap naar afbraak welvaart gewone man

  *

  De linksgroen-liberale elite maakt heel handig gebruik van de onkunde, onbenulligheid en slaafse volgzaamheid van dit soort actiegroepen, om de gewone man zover te krijgen zijn welvaart en toekomst op te geven voor een in realiteit niet-bestaand CO2/klimaatprobleem.

  Naast een opkomende EU-superstaat met nog meer massa immigratie en islamisering is er nog een ander groot gevaar dat ons in 2018 bedreigt: de groene elite, die inmiddels ook een voormalige rechtse partij als de Nederlandse VVD in zijn greep heeft gekregen. Dit jaar worden namelijk de volgende grote stappen gezet om de welvaart van de burgers, de gewone man, u en ik, uit te hollen en uiteindelijk compleet af te breken – en dat onder het mom van de grootste wetenschappelijke en financiële hoax die ooit werd verzonnen: door mensen veroorzaakte ‘global warming’.

  Onlangs beloofden 225 grote financiële instellingen om het ‘klimaat’akkoord van Parijs af te gaan dwingen door de veronderstelde grootste vervuilers in de industrie verantwoordelijk te houden voor hun emissies. Dit ‘Climate Action 100+’ blok beheert zo’n € 22 biljoen aan ‘assets’, wat het equivalent is van iets meer dan één derde van de gehele wereldeconomie.

  Daar zit ’s werelds grootste asset manager BlackRock –met nog eens € 5 biljoen onder beheer- nog niet eens bij. BlackRock nam de rol van ‘Eco Stasi’ op zich door zo’n 120 bedrijven in de energie-, transport- en industriële sector op te dragen om de ‘gevaren voor het klimaat’ die zij veroorzaken, te rapporteren (en in hun prijzen te gaan verwerken).

  CO2 hoax doet uw energierekening exploderen

  Je zou zeggen dat al deze bedrijven iets bijzonder schadelijks voor de mensheid en de planeet moeten produceren: giftig afval, schadelijke chemische gassen, kankerverwekkende deeltjes. Maar nee, de almaar strengere regels die het Westen invoert tegen ‘vervuiling’ zijn vrijwel uitsluitend gericht tegen CO2, niet alleen een volkomen onschadelijk gas, maar ook nog eens cruciale brandstof voor de meeste gewassen.

  Na zoveel jaren dezelfde hoax te hebben verspreid is er echter nog steeds geen flintertje wetenschappelijk bewijs dat CO2 een ongekende ‘catastrofale’ opwarming van het klimaat veroorzaakt. Die zogenaamde opwarming is alleen realiteit in de al lang ontkrachte computermodellen van een handjevol gepolitiseerde wetenschappers wier onderzoeksresultaten volledig afhangen van de hoogte van overheidssubsidies. Meer dan 31.000 klimaat- en energie experts hebben zich inmiddels verenigd in hun verzet tegen de schaamteloze opwarmingsleugen van de groene elite in het Westen (2).

  *

  Tegelijkertijd zien we dat de honderden miljarden kostende Duitse ‘Energiewende’ totaal is mislukt, dat Spanje geen geld meer heeft voor ‘duurzame’ subsidies, en de Amerikaanse president Trump zich uit ‘Parijs’ heeft teruggetrokken, waarmee hij de Amerikaanse industrie en bevolking een last van biljoenen dollars bespaart. De tendens is dus dat bepalende landen de CO2-reductiedoelen beginnen los te laten – maar natuurlijk niet Nederland, altijd het braafste jongetje van de linksgroen-liberale klas, die zijn zinnen lijkt te hebben gezet op de ontmanteling en vernietiging van de Westerse welvaart en beschaving.

   

  Banken en grote bedrijven profiteren, burgers betalen

   

  Waarom zoveel grote bedrijven, banken en financiële instellingen dan toch achter de klimaatagenda staan? Het antwoord is even simpel als voor de hand liggend: geld.(Her)verzekeraars kunnen onder het mom van klimaat’gevaar’ hun premies verhogen; de industrie kijkt verlekkerd naar de miljardenorders en –subsidies die regeringen met het belastinggeld van de burgers financieren om de ‘energie transitie’ te bewerkstelligen, en investeringsfondsen veranderen de klimaatnonsens in het zoveelste pyramide schema waarmee enorme winsten kunnen worden gemaakt.

   

  Degenen die de rekening van dit met afstand kostbaarste bedrog ooit moeten betalen zijn u en ik. De komende jaren gaat de energiebelasting fors omhoog, waardoor onze energierekening over een paar jaar vele honderden euro’s hoger zal uitvallen. Waarschijnlijk is dat echter nog maar het begin, want we krijgen nu al te horen dat de ‘klimaatdoelstellingen’ hiermee niet gehaald kunnen worden. Dat betekent vermoedelijk al op de korte termijn nog veel forsere belastingen op energie, brandstof en consumptie. Hierdoor zal er een grote maatschappelijke onderklasse ontstaan met energie- en vervoer armoede.

   

  ‘Laatste kans om van de groene elite af te komen’

   

  Vaste Breitbart klimaatjournalist James Delingpole ziet de verkiezing van Donald Trump dan ook als de ‘laatste en enige kans om de stevig zetelende links-liberale elite omver te werpen, omdat die helemaal niets geeft om de levens en aspiraties van gewone mensen; een links-liberale elite die zijn positie gewoonweg misbruikt om zichzelf vet te mesten.’

   

  Net als de megabanken die ‘too big to fail’ waren, die ten koste van de samenleving met honderden miljarden belastingeuro’s en –dollars werden ‘gered’, zo is ook het klimaat-industriële complex een manifestatie van de zoveelste aanval van deze elite op de welvaart en toekomst van de gewone man.

   

  De massa-media manipulatie, de ‘wetenschappelijke’ leugens, de oneerlijke –om niet te zeggen illegale- belastingen, zijn allemaal meer dan genoeg reden om de verantwoordelijken achter slot en grendel op te bergen, maar omdat het in de naam van ‘het klimaat’ wordt gedaan, met steun van de overheid, wordt dit gedrag niet alleen goedgekeurd, maar ook nog eens op de hoogste politieke en financiële niveaus gepromoot.

  Delingpole besluit: ‘Het Groene Blok (lett. ‘Vlek’ of ‘Klodder’) is de essentie van het moeras dat Donald Trump beloofde droog te leggen, en moet in 2018 totaal worden vernietigd.’ (1) Helaas hebben wij Nederlanders vorig jaar in het stemhokje een grote kans laten liggen om voor onze eigen toekomst hetzelfde te doen.

  Xander

  (1) Breitbart
  (2) Natural News

  *

  AAB DE VRUCHTEN KENT MEN DE BOOM

  Bij nader toezien denk ik dat zowel

  de Gebroeders Gromm (1863)

  als de filmstudio Walt Disney, in verband met die appel, kleurenblind moeten zijn geweest. Want die appel was/is niet ROOD, maar BLAUW met zware HEL-RODE strepen die langs binnen doorlopen tot i jet klokhuis..

  *

  Vooral ook niet te vergeten, dat er in het verhaal van die lelijke toverheks, verkleed ‘as the old small Clinton Wife’, er ook nog Zeven Dwergen in het verhaal voorkomen. Zeven is ’n Heilig Getal, dat in faite geldt als ‘oneindig veel’. Waarvan de ene al meer dan de andere razend is op de gifmengster die hun schitterende toekomst in gezelschap van dat mooie Sneeuwwitje bijna vergald had. Gelukkig kwam daar dan Prins Donald op weg naar Het Witte Huis, in volle galop aan op zijn sneeuwwitte schimmel.

  Maar omdat sprookjes alleen maar verzinsels zijn en helemaal geen aarde aan de dijk brengen, dus even met beiede voeten op de grond komen.

  Niet alleen bij de Noorderburen, ook in Coburgia had onze voorkauwende pers door zuurstofgebrek en fijn stof bijna geen adem genoeg om voor de voeten van den The Donald hun gal uit te spuwen. In de valse overtuiging dat die keikop daarin zou koppeke ondergaan. Van zo’n grote omvang was hun haat dat diens ganse leefwereld daarin zou kunnen verdrinken.

  Maar wie een put graaft om voor een ander met gal te worden gevuld, valt daar meestal zelf in. Komt daarbij, dat de rood-groen/blauwe elite het gewoonlijk niet houdt bij maar één put maken Putten maken, namelijk, is nu eenmaal de voornaamste bezigheid van al wat Slinx, Schots en Scheef is.

  *

   


  03-01-2018, 12:38 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  02-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4385

   

  Nota vooraf

  Hoe er in Coburgia voortdurend het licht van de zon geloochend wordt! ‘Vlaanderen Boven’ is toch de evidentie zelf!

   

  De letter ’V’ van Vlaanderenkomt toch ook vòòr de letter ‘W’ van Wallonië….

   

  Onvergefelijk dat indertijd de Vaders des Vaderlands (en de moeders) daar niet aan gedacht hebben, om te eisen dat het alfabet herschikt diende te worden.

  ***

  IEDER VOLGELTJE ZINGT ZOLAS HET GEBEKT IS

  Zijn die arme Francofonen toch altijd misdeeld. Te hee genen noam!

  Zie maar noch Broekzèl, noch Namur, noch Liège hebben ooit van de Vlamingen de door de Francofonie zo begeerde diepzeehaven als Antwerpen, Zeebrugge of Oostende mogen hebben. Geen wonder dat Wallo/Brux thans dreigt koppeke onder te gaan. Het zijn Zeevarende Naties op zwaer zand zaad geworden!

  *

  ‘Pompen of verzuipen’:

  Maar in Francofonia kennen ze dat spreekwoord., daar in dat luilekkerland niet eens Verre van, om een van die twee werkwoorden in de praktijk om te zetten. Om niet te verhongeren steekt dat soort bedelaars niet de handen uit de mouwen maar ze steken die gewoon vooruit. ‘Kijk maar’, zeggen die daarbij, ‘er blijft helemaal niets meer aan mijn vingers plakken, mijn buik is zo plat als een vijg en de kom met transfers is op de tweede dag van het Nieuwe Jaar weeral helemaal leeg’.

  Maar in het besef deze bedelaar Franstalig is komt daar niet eens een smekende stem bij te pas, maar een harde commando-stem en en gebalde vuist.

  *

  Het nieuwe jaar ligt als het Kerstkindeke nog in de kribbe, en reds zijn de poppetjes aan het dansen. Vuurwerk aan het Atomium? Vollen bak in Het Neuws Acht auto’s in brand gezet door ‘verrijkt afval’?

  Ssst, verdorie. Niet over spreken, want de is-lammerds zouden zich wel eens kunnen beledigd voelen. Met als spijtig gevolg er te willen van onder trekken!

  Stel U voor zeg! Dat Francken Theo wel eens recht in z’n schoenen zou kunnen staan, en dat die gewoon de bindende internationale afspraken inzake Soedan zou hebben nageleefd. Zie bvb

  https://www.tijd.be/opinie/column/De-Khartoem-afspraak/9967920

  *

  En wie ontmoeten we in die context? Toch weer niet

  Gerard Deprez

  van de Waalse vleugel der Tjeven, thans in de pluimen van een Blauwe Geschelpte. Als ik hierover lieg, is dat liegen in onder aanneming, want ik verwijs hiervoor naar Vriend Guvaal.

  Men komt ze toch overal tegen, die ‘vreemde Meesters in ’t Land’…. En het is daarenboven godgeklaagd dat ze daarbij nog alarm slaan!

  *

  Na Kerstmis de politieke ondergang

  *

  *

  Wellicht is de wanneer-vraag belangrijker dan de of-vraag. Want wie durft nog één cent inzetten op de politieke toekomst van Elio di Rupo, sterke man van de PS sinds twee decennia? De druk om hem te ‘verwijderen’ bestaat op alle niveaus, toch zijn de meer ‘lokale’ moeilijkheden waarmee hij kampt de meest miskend.

  Voor geen enkele PS-voorzitter zal 2017 een prettig jaar geweest zijn, en beslist niet voor Di Rupo. De schandalen van Samusocial en Publifin, het verdwijnen van de partij uit de Waalse regering, verlammende interne afrekeningen, een PTB die op de linkerflank met grof geschut uithaalt en, als kers op de taart, desastreuze peilingen. In Wallonië zou de PS onder de kaap van 20 procent zakken, veel minder dan de meer dan 40 procent die ze tijdens de jaren van ‘Dieu’ Spitaels haalde.

  Duidelijke boodschap

  De stemmen die voor een toekomst zonder Di Rupo pleiten worden talrijker, klinken luider, en komen meer en meer ook van hooggeplaatsten binnen de socialistische zuil. Onlangs kwamen de zwaargewichten Bodson en Labille met een niet mis te verstane boodschap naar buiten. De eerste is secretaris-generaal van het Waalse FGTB, de andere is baas van de

  socialistische mutualiteiten. Als dergelijke figuren met een eensluidende boodschap naar buiten treden, dan is het menens. Zonder het expliciet te vermelden, is het voor hen een uitgemaakte zaak dat de voormalige premier plaats moet ruimen voor Paul Magnette. Wie wat afstand neemt en het palmares van Di Rupo in een breder tijdsperspectief plaatst, vindt wel wat argumenten à décharge. Formeel is hij voorzitter sinds 2001, maar de facto is hij de sterke man van de partij sinds 1999. Electoraal deed hij het al bij al zo slecht nog niet. Hij weigerde ook altijd de partij te laten opschuiven naar een soort derde weg à la Tony Blair. Vanuit intellectueel oogpunt zou dat verdedigbaar zijn, maar politiek draait nu eenmaal rond perceptie en – jammer genoeg – waan

  ideeën, en vaak een combinatie van beide.

  De kogel

  Toch zou de fatale kogel wel eens van elders kunnen komen. Want toen Di Rupo partijvoorzitter werd in 2001, omgordde hij ook formeel begin dat jaar de burgemeesterssjerp van Bergen. En ook daar rommelt het. Zo is er André Ceuterick, een PS-apparatsjik en organisator van een plaatselijk filmfestival. De klachten tegen die man stapelen op, tot seksuele aanranding toe. Maar Di Rupo blijft hem steunen, misschien wat gemotiveerd door zijn eigen ‘moeilijkheden’ in de jaren negentig. Er is ook de zaak-Lafosse. Lafosse is een plaatselijke PS-schepen

  die in een louche vzw-kwestie verwikkeld is. Werknemers van de organisatie zouden voor plaatselijke

  partijactiviteiten zijn ingeschakeld. Nu, de naam Lafosse is niet onbekend in het Henegouwse Bergen. In 1988 greep Di Rupo, ondanks een monsterscore, naast het burgemeesterschap van zijn stad. Die functie was weggelegd voor ene Maurice Lafosse, vader van. Idyllisch is de band tussen Di Rupo en Lafosse nooit geweest, maar er zijn nu eenmaal evenwichten die gerespecteerd moeten worden. Over de generaties heen. Vooral Georges-Louis Bouchez (MR), zowat het exclusieve gelaat van de oppositie in de stad, blijft hierop hameren. “Als je lang genoeg aan de appelboom blijft schudden, zal er ooit wel eens wat uit vallen”, is zijn motto.

  Kijkt men een niveautje hoger, dan stelt men vast dat ook op provinciaal niveau zich moeilijkheden en schandalen voordoen. Er is de of-vraag.

   

  Ook de wanneer-vraag die er wellicht meer toe doet. Maar misschien is er nog wel een derde boeiende vraag: de van waar-vraag. Uit welke hoek komt de kogel van een exit die in de sterren geschr

   

  anneer-vraag belangrijker dan de of-vraag. Want wie durft nog één cent inzetten op de politieke toekomst van Elio di Rupo, sterke man van de PS sinds twee decennia? De druk om hem te ‘verwijderen’ bestaat op alle niveaus, toch zijn de meer ‘lokale’ moeilijkheden waarmee hij kampt de meest miskend.

  *

  AAB DE VRUCHTEN KENT MEN DE BOOM

  *

  En neen, vlgens mij is dat geen Shekespeare-iaanse tragedie, met Brutus als honorable man’, maar eerder het einde zoals beschreven in een vulgair stationsromannetje uit vroegee jaren.

  Niemand die nog spreekt over ’s mans verwijfd voorkomen, noch over de prioriteten die daaree verband houden. De broeken bliven toe en de monden blijven gesloten. Want diene Olio was ’n vriend des Konings.

  Mannen weten waarom…

  *

   

   

   


  02-01-2018, 16:45 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4384

   

  IEDER VOLGELTJE ZINGT ZOLAS HET GEBEKT IS

  Vreed’ op aard’ aan alle mensen die van goeden wille zijn.

  Dit werd de lieve lezeres en den lieven lezer reeds toegewenst rond de voorbije Kerstdagen. Nu komen daar nog bij, de Beste Wensen voor ’n traditioneel Zalig en Gelukkig Nieuwjaar. Graag gedaan en zelfs nog grager als toemaatje ’n flinke schouderklop en als ’t even kan, dat Kruiske ‘uit lang vervlogen dagen, toen ik hakkelde, ongeriefd van woorden nog, beide handjes samaen: Vader, Moeder, geef m’een kruiske AUB’…

  *

  O Ja, nog over het traditionalisme zoals het hier in deze schrijfsels bedoeld wordt.

  Traditionalisme is ’n gedachtengoed dat steunt op zowel de goede als de slechte kanten van ons gezamenlijk verleden. Zonder daarbij de ogente sluiten voor de opportunisten van de toekomst. Het is gewoon de toepassing van het gezegde, dat voor wie het verleden miskent, er ook geen toekomst wenkt. Het ‘verleden’ en de ‘toekomst’ worden dan gescheiden door het ‘heden’, een dagelijks ’Carpe Diem’, een begrip geleend bij de Ouderen.

  Op de gezondheid! Maar let er op dat U de wensen naar RECHTS hedt….

  *

  Beste wensen dus, met vooral de nadruk op een goede gezondheid. Voor nog vele jaren zonder kleerscheuren (of erger) door – Allahy Akbar ter ere - rodeo rijdende trucks, door rondvliegende bomscherven of kogelvlagen uit Kalasjnikov-snelvuuerwapens.

  Van de weldaden der ‘verrijkers, Spaar ons Heer.

  Van de woede der is-lammdeds, Spaar ons Heer.

  Van de doodrijders per snel-fietsers,

  Spaar ons Heer.

  Geef snelheid in onze dagen in plaats van monster-files.

  Verhoor ons Heer.

  *

  Als eenmaal de Vuurwerkfeesten weer voorbij zullen zijn, zal iedereen net als De Dag v/d Lege Portemonnee na de Getnsche Fieste, weer aan de slag moeten gaan. Geen ‘Viva Bomma’ meer, mar bezorgd nadenken over de slinkende spaarrekening waarvoor U heel Uw leven gewerkt hebt.

  *

  “Knop voor kernwapens staat klaar”, luidt Nieuwjaarsboodschap aan VS van

  van Kim Jong-un

  *

  Mensen bekijken de speech van Kim Jong-un in een station in Seoul, Zuid-Korea.

  Het schiereiland Korea, de Zuidelijke appendix van reus China, geraakt regelmatig ontstoken. Dat soort aanhangsels in de onderbuik waartegen niet chirurgisch wordt ingegrepen, zijn zoals alle appendices op korre tijd, dodelijk voor het eigen lichaam, maar meestal ook voor hun verre en nabije buren..

  *

  De Verenigde Staten kunnen nooit meer een oorlog beginnen tegen Noord-Korea, nu dat land de mogelijkheid heeft om het gehele vasteland van de VS te bereiken met nucleaire wapens. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un maandag in zijn nieuwjaarstoespraak op de Noord-Koreaanse televisie gezegd."

  “De gehele Verenigde Staten liggen binnen bereik van onze nucleaire wapens en de knop staat klaar op mijn bureau. Dat is geen dreiging, maar een feit”, zei Kim Jong-un. “We zullen de wapens alleen inzetten als onze veiligheid in het geding is.”

   

  Noord-Korea waarschuwt wereldleiders: “Wij gaan ook in 2018 verder met nucleair programma”

   

  Hoewel de Noord-Koreaanse leider benadrukte dat het van belang is om de spanningen in de regio terug te dringen, kondigde hij aan dat het land zich het huidige jaar zal richten op de productie van kernkoppen en ballistische raketten “voor inzetbaarheid.”

  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/-knop-voor-kernwapens-staat-klaar-luidt-nieuwjaarsboodschap-van-kim-jong-un-aan-vs~a65621f3/

   

  *

  AAB DE VRUCHTEN KENT MEN DE BOOM

  Als twee honden vechten om een been (Naro-Poetin), loopt de derde hond (China) er mee heen.

  Ik mag er niet aan denken!

  Moest ‘de kleine man’ het voor het zeggen hebben (da ziede van hier!) ze zouden elk ’n been krijgen. Waarmee er meteen gedrukt en geschreven staat, dat het hemdeke (ons zelven) nog altijd nader draagt dan het rokje.

  Even over de maten gesproken van elks grondgebied. Gewoon om de grootste mond te mogen roeren….

  China =groot

  Rusland = groter

  Nato = grootst

  *

  Gisteren nog schotelde ik, via een oud NRC-artikel de lezers voor, dat reeds op 13 oktober 1999. de Amerikaanse Senaat de productie van nucleaire splijtstof wereldwijd uit handen had gegeven. Dat men dus nu niet begint vrwonderd te doen, dat er kapers op de kust zitten.

  Onnodig te schamperen met spreekwoorden als ‘de bestolen dief’. De USA had immers samengaand met de verplettering van Het Rijk van Nonkel Dolf, via Operatie Paper-Clip, alle technische geheimen, de wetenschappers daarfvan, de prototypen, van Hitlers ‘Vergeltungs Waffe’ massaal naar de Was Ton mee gerititt. Het Pentagon meende hierdoor de Grote Baas over de hele wereld te kunnen spelen.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Paperclip

  *

  U moogt twee keer raden wie op dat ogenblik President was in Amerika. Niemand minder dan Billy Boy Clinton van de Democraten.

  Goed hé!

  Na eerst zelf volgevreten te zijn overal ter wereld atoomwapens zo goed als gratis ter beschikking stellen, o.a. ook in Coburgia!!, overal ter wereld ‘atoom-schilden’ op te stellen (Kassa Kassa!) en als iedereen, God en Klein Pierke, verdrinkt in het nucleair materiaal, beginnen tergen rond hun oren.

  Wie zijn nu de oorlogs-lovers?

  Nog ’n geluk dat de Amerikaanse kiezer via Donald Trump daar ’n stokje heeft voor gestoken…

  *

  Hallo, jongens en meisjes van de Verkochte Media, zijn jullie daar nog? Er is werk aan de winkel!

  *

   

   

   

   

  02-01-2018, 06:12 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  31-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4383

   

  O U V E R T U R E  

  OPUs B A R D O L LI N O

  (A N DANTE)

  Sakker Nonde Pie! nu ik voor die ene keer hier weer eens iets uit De Schandaard wilde commentariëren, met ik tot mijn grote ergernis vaststellen dat alle ramen, poorten en deuren daar op slot zijn voor mij. Niet geelaten, dacht ik, Google zal me wel uit de brand helpen.

  En jan wat vind den diene daar?

  Hij vond daar niet alleen het gebarricadeerd artikel uit De Schandaard, maar onmiddellijk daaro in 2de Positie, de Blog ‘Eeuwig Strijden’ van ons aller vriend Guvaal. Op de derde plaats een NRC-schrijfsel… uit 1999! Goed doorlegen, dus.

  Raar, hé! Toch wel, enerzijds in de eerste plaats. Maar anderzijds dan weer niet. Het is zelfs zeer gewoontjes want die twee zijn communicerende vaten. Het is verdorie inderdaad reeds alsof de Republiek der Vrije Herenignde Nederlanden reeds een feit zijn.. Wat ’n lef! Of is dat misschien juist veelbelovend?

  Savetty first!

  Beide artikels, van veel te groot belang in de actuele blogger-sfeer, zijn voortaan veilig en onvervalst opgeslagen op m’n eigen vaste schijf. Met daarebovben elke dag kopij op een extern geheugen. Op een geheime plaats weggeborgen, veilig voor de Staatsvuiligjheid…

  Aan de lezer om uit te maken of ik gelijk hen, of gelijk. In ieder geval staan mijn ‘kolommen’ altijd open voor iedereen, voor vriend als voor vijand. Als een veilige vuurtoren naar vaargeul en dus naar de open zee…


  *

  Einde van een periode

  *

  Op 19 maart 1920 verwierp de Amerikaanse Senaat het verdrag van Versailles, dat een eind maakte aan de Eerste Wereldoorlog, en het handvest van de Volkenbond, het geesteskind van president Woodrow Wilson.

  Hiermee veroordeelde de Senaat de Verenigde Staten, in de woorden van de historici Allen Nevins en Henry Steele Commager, tot jaren van ‘steriel en on-heroïsch isolationisme''.

   

  J.L. Heldring

  19 oktober 1999

  Het is niet overdreven hiermee het besluit te vergelijken waarmee de Senaat op 13 oktober 1999 het kernstop-verdrag verwierp.

  De betekenis van dit besluit overtreft verre de op zichzelf al kwalijke gevolgen die dit zal hebben voor de verspreiding van kernwapens. Vele landen is hiermee immers het groene licht gegeven hun eigen nucleaire arsenaal te perfectioneren.

   

  Maar dit is slechts het directe gevolg van het Senaatsbesluit. Historisch gezien, hebben de Verenigde Staten een waterscheiding bereikt in hun verhouding tot de rest van de wereld. Zij dreigen terug te keren tot de jaren na 1920, toen zij die rest van de wereld de rug toekeerden. Aan die jaren kwam een eind in 1941, toen de Verenigde Staten de Tweede Wereldoorlog intraden.

   

  Daarna vervielen zij niet in de fout van 1920. Integendeel, aan hun interventies is de vorm die de wereld gedurende de afgelopen halve eeuw heeft aangenomen, grotendeels toe te schrijven, en al waren niet al die interventies gelukkig, het resultaat was toch dat er in 1989 een eind kwam aan de Koude Oorlog. Aan die periode van Amerikaans engagement lijkt nu een einde gekomen te zijn.

   

   

  Nu zal de breuk van 1999 niet zo abrupt zijn als die van 1920. De talloze verdragen die de Verenigde Staten in die periode van engagement hebben gesloten, maken dat alleen al onmogelijk. Maar verdragen zijn lege hulzen als de belangrijkste verdragsgenoot een soort stille vennoot wordt. Op de Amerikaanse inspiratie die de laatste vijftig jaar heeft getekend, zullen we niet al te veel meer kunnen rekenen, en er is geen mogendheid die, wat dat betreft, die functie kan overnemen. Ook Europa niet – dat eerst nog moet ontstaan.

   

  Betekent dit een terugkeer tot het Amerikaanse isolationisme van tussen de twee wereldoorlogen? President Clinton heeft dit woord gebruikt in zijn reactie op het Senaatsbesluit, en in vele andere reacties duikt het voortdurend op. Toch is dit een te oppervlakkig woord om aan te duiden wat er nu – en eigenlijk al sinds het einde van de Koude Oorlog – gaande is in de Verenigde Staten.

   

  Zeker, er was altijd, ook in de jaren van engagement, een onderstroming van heimwee naar de tijden dat de Amerikanen zich niets van de rest van de wereld hoefden aan te trekken. George Washington, de vader des vaderlands, waarschuwde in zijn afscheidsrede al voor `buitenlandse verstrikkingen', en dat woord is in het collectieve onderbewustzijn blijven hangen.

   

  Maar er is één groot verschil tussen nu en 1920. Toen keerden de Verenigde Staten niet alleen terug tot een politiek van isolationisme, maar deden ze ook grotendeels afstand van de militaire middelen die hun superioriteit of hegemonie hadden kunnen vestigen. Nu zijn zij 's werelds sterkste militaire macht, en de weigering van de Senaat af te zien van kernproeven, bewijst dat de Amerikanen niet van plan zijn die superioriteit op te geven.

   

  Waar machtsmiddelen aanwezig zijn, bestaat ook altijd de verleiding er, zo nodig, gebruik van te maken – al was het slechts politiek gebruik. Daarom is met het woord isolationisme de toestand van vandaag niet afdoende beschreven. Een beter woord is unilateralisme, de neiging om alleen, zonder overleg met de bondgenoten, op te treden waar het Amerikaanse belang dat, in de ogen van Witte Huis en Congres, vergt.

   

  Die neiging was al lang bespeurbaar. De noodzaak tot bondgenootschappelijke solidariteit waartoe de Koude Oorlog had gedwongen, was na het einde daarvan afgenomen – een gevolg dat bijna natuurlijk, in elk geval te voorzien was. Weliswaar zijn er sindsdien geallieerde acties geweest, maar de Amerikaanse leiding ervan werd steeds duidelijker, ja onverbloemder.

   

  Dat Amerikaanse unilateralisme is nu in het Senaatsbesluit van vorige week 't meest onverbloemd naar voren getreden. Van de regering-Clinton, die nog maar iets meer dan een jaar heeft te gaan, kan niet verwacht worden dat zij er voldoende weerstand aan zal bieden. Daarvoor is de nederlaag die zij met dit besluit geleden heeft te groot. En daarvoor is de president zelf misschien ook te opportunistisch.

   

  De rest van de wereld, en de bondgenoten in de eerste plaats, zal daar rekening mee moeten houden. De Europees-Amerikaanse betrekkingen gaan `turbulente tijden' tegemoet, zei de Duits-Amerikaanse historicus Fritz Stern zondag bij de uitreiking van de Vredesprijs van de Duitse boekhandel in Frankfurt.

   

  Kortom, de zorgeloosheid waarmee minister Van Aartsen in zijn Memorie van Toelichting over de transatlantische relatie spreekt, lijkt nu al achterhaald. Niet dat hij er nu dadelijk bezorgde uitspraken over moet doen – dat zou het proces van transatlantische vervreemding slechts bespoedigen – maar hij kan wel zijn ambtenaren alvast de opdracht geven zich op de nieuwe situatie te bezinnen.

   

  Maar zoals president Clinton met een Congres zit dat hem tegenwerkt, zo niet vleugellam maakt, heeft Van Aartsen in de Tweede Kamer te maken met partijgenoten die blijkbaar van mening zijn dat er niets aan de hand is en Nederland, zoals het altijd gedaan heeft, wat zijn veiligheidsbeleid betreft alles op de kaart van de Verenigde Staten kan blijven zetten.

  *

  https://www.nrc.nl/nieuws/1999/10/19/einde-van-een-periode-7466926-a216707

  En dan is daar http://blog.seniorennet.be/guvaal/ met zijn kant van het verhaal Helder en vlot geschreven met conclusies die iedereen voor volgende jaren een hart onder de riem zou moeten steken

  *

  De valse profeten

  In 2018 maken de Democraten Trump ‘vleugellam’, door het Huis en misschien ook de Senaat terug te winnen’.

   

  Bovenstaande voorspelling komt van Ine Roox, correspondente van de zelfverklaarde kwaliteitskrant De Standaard. Verklaringen in die trant waren er ook al vorig jaar, zelfs van Financial Times commentator Martin Wolf en Nobelprijswinnaar voor Economie Paul Krugman. En wat blijkt nu: ze zaten er allemaal naast.

   

  De beurzen hebben na één jaar Trump wereldwijd nooit zo hoog gestaan, met de Amerikaanse aan de top. Zelfs de Brusselse Bel20 ging meer dan 10% vooruit en blijft daarmee boven het Europees gemiddelde. Als men er de netto dividenden bij telt, komt men zelfs aan een rendement van 13,2%. En daar houdt het niet mee op.

   

  In Amerika daalde de werkloosheid sinds het aantreden van Trump met 0,7% en staat er nu op zijn laagste punt sinds 2000 (4,1%). Als uitleg wordt hier de verlaging van de Amerikaanse vennootschapsbelasting gegeven, maar dat alleen kan de reden niet zijn. Die verlaging kwam er nl pas in de laatste maand van het jaar en was daarvoor niet 100% zeker. Ze had weggestemd kunnen worden zoals het inreisverbod uit bepaalde moslimlanden en Obamacare (die later, zij het afgezwakt, toch gestemd werden). Niet alleen in de States, maar in bijna de hele wereld groeide het optimisme, zowel bij bedrijfsleiders als bij consumenten.

   

  Kortom, de politiekcorrecte media hebben hun dromen voor werkelijkheid gehouden en sommigen, zoals die hierboven aangehaalde correspondente van De Standaard, volharden in de boosheid. Men kan zich terecht vragen of die mensen wel bekwaam genoeg zijn voor het beroep dat ze uitoefenen. Wie gelooft ze nog?

   

  E   O N T H O U D E N

  OP ONZE VASTE SCHIJF

  NRC Handelsblad legt feiten voor doe perfect passen in hun kraam, maar Guvaal is (tot he point’. De combinaatie van beide schrijfsels doen lichtjes branden aan de horizon.

  Am ben ik ervan overtuigd, dat den Donald dat ook allemaal nog veel beter en ons daarin al ver vooruit is.

  Het is precies alsof men aan Marc Coucke nog moet uitleggen waar Abraham de mosterd heeft gehaald… Eogenlijk weet ikzelf dat ook niet zo goed, maar in ieder geval niet bij … de Leugenpers.

  *

  Ik hen gezegd. En wat ik hiermee bedoel, is niet vatbaar voor herhaling. Toch niet in de laatste seconden van dit verdoemd goede wijnjaar 2017!
  31-12-2017, 17:36 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4382

  .

   

  O U V E R T U R E  

  OPUs B A R D O L LI N O

  (A N DANTE)

  U herkende bovenaan toch de afbeelding van de ruïnes van Palmyra (SyriPe), uit de tijd van het vergane Antieke Romeinse Wereldrijk? Ze werden door de misdadige handen van islam milities tot in de grond vernietigd. Die feiten – tot stof herleide eeuwige schoonheid van hetzelfde niveau als onze Kathedralen- staan m.i. model voor de zich terugplooiende oorlogsmisdadige SS (Syrië-Strijders), het evenbeeld van Hitlers ‘Einsatzgruppe’ tegen Polen, Oekraïne, Rusland, enz enz, van het islam invasie-leger.

   

   

  de Natie-Duirseers waren dar ‘Untermenschen’, voor de islammerij zijn dat ‘Ongelovige Honden’…. Maar het gevolg gaf/geeft wel hetzelfde resultaat: de definitieve eind-oplossing.

   

  Waarop wacht het o zo beroemde Internationaal Oorlogstribunaal van Den Haag om zoals gebruikelijk, het internationaal aanhoudingsbevel tegen ALLE beulen van Islamitische Staat uit te vaardigen?

  Tegen het verslagen Duitsland werd in 1946 ons toch het Oorlogstribunaal van Nürrnberg voorgeschoteld?

  ‘Krieg ist Krieg’. ‘À la gueerre comme à la guerre’. Maar waarom dan toch is de ene oorlog niet gelijk aan de andere ???? Verdienen oorlogsmisdadigers dan werkelijk een tweede kans? Wat zou van die breeddenkendheid wel de échre reden kunnen zijn? Het verheven niveau van onze Westerse Beschaving? Respect voor alle menselijk Leven? Daar war het ongeboren leven in de moederschoot zo goed als vogelvrij is?

  Of zit de verborgen steun aan de Nieuwe Wereld Orde hier voor iets tussen?

   

  De implosie van IS (jammer genoeg???) is een feit, maar wat met de overlevende strijders?

   

  Voilà, dat is tenminste klare taal van Linxe gazetteenpraat. Meer dan goed geschreven, dat wel, maar o zo medeplichtig van toon.

  Het is maar dat U dat weet! Zo heeft U iets om op terug te vallen, iedere keer dat er morgen ’n losstaande ‘’terreurdaad’ in Uw directe omgeving wordt gepleegd. Met telkens daarbij de oorlogskreet ‘Allahu Akbar’, die dus, zoals U ziet, helemaal niets met de ware islammerij te maken heeft. Waarbij U achteraf, als U het heeft overleefd, als ‘oorlogsslachtoffer’ van een niet eens bestaande want ontkende oorlog, zult worden behandeld. In de watten gelegd als het ware. Het Westen, en dus ook bj ons, loopt bomvol met ‘terroristen’, maar nergens wordt hun ideologische achtergrond, de islammerij, als bij wonder, daarbij betrokken.

  Hoeft eigenlijk ook niet mee over dat oorzakelijk verband te spreken, want het kleinste kind weet dat terreur en islammerij synoniemen zijn van elkaar. Islam = terreur, en terreur = islam. Het is ook nooit anders geweest.

  Juist! Ja, wat tenslotte met de overgebleven ‘strijders’ die de slachtvelden overleefden?

  Dat kan voor ieder weldenkend mens toch geen probleem zijn. Er is immers het precedent van de teruggekeerde Oostfrontzes. Dood Moord met de kogel! En in bijkomende orde, de totale ontmanteling van de ideologie die ze toendertijd achterna liepen, het Nationaal Socialisme.

  Wat toendertijd in 1945-46 schering en inslag was, moet nu ook kunnen tegenover de overlevende mi-slimmerds.

  De wapens opnemen tegen een bevriende Natie met wie men niet in oorlog is, daar zijn toch internationale krijgswetten voor? Dat weet toch voordien iedereen die de wapens opneemt!

  Enfin en contre-enfin: onderaan vindt U de link – het bruggetje – naar dit (veel te lang) artikel. Wel bekome het U…

  *

  Over naar de orde van de dag.

  Het meest recht-uite dagblad van Vlaanderen en omstreken…

  *….  

  waarschuwen dat het bijzonder gevaarlijk is de strijders, hun vrouwen en kinderen te laten ronddolen. "Als je ze actief terughaalt, krijg je als overheid ook meer controle op de situatie."

  leek de val van een van de gruwelijkste regimes op aarde een kwestie van maanden.

  En war zegt U van deze voospelling met terugwerkende kracht?

  was geen normale oorlog. Eigenlijk stond van het begin vast dat

  vochten tot de laatste man.. De wil om te sterven was bijzonder groot bij de IS-strijders.

  In hoeverre is de oorlog echt voorbij? Veel IS-strijders sneuvelden, maar er zijn er ook veel spoorloos. De vrees is dat zij opgingen in de burgerbevolking en slapende cellen vormden die op elk moment weer terreur kunnen zaaien. Er zijn ook aanwijzingen dat een aantal van hen de Turkse & Libische grens aan het oversteken is.

  “Dat gebeurt trouwens niet altijd met brute macht. In een eerste fase weten IS-leiders zich vaak populair te maken, omdat ze een zekere orde brengen: ze zorgen voor stromend water, de bakkerijen gaan weer open, enzovoort. Zo maakt chaos plaats voor organisatie, en daarmee scheppen ze aanvankelijk goodwill bij de bevolking. Gezien de chaos in Libië is een gelijksoortig ­scenario niet ondenkbaar.

  Een soortgelijke evolutie is aan de gang in de Egyptische Sinaï-woestijn. De aanslag op de soefimoskee van 24 november, waarbij meer dan 300 doden vielen, maakt duidelijk dat ook een verzwakte Islamitische Staat bijzonder hard kan uithalen.

  ik hoor westerse regeringen zeggen dat ze de nationaliteit van de Syrië-strijders willen afpakken, de grenzen voor hen willen sluiten, enzovoort. Dat klinkt allemaal heel straf, maar eigenlijk zorg je ervoor dat die strijders zich hergroeperen. Je ziet het in Libië, je ziet het ook in Jemen. Zo krijgen we een nieuwe versie van IS en blijven we met het probleem zitten.”

  Het beste is dat je die ­mensen actief terughaalt. Op die manier krijg je als overheid ook meer controle op de situatie. Dan heb je die mensen in beeld en kun je een beleid opstarten.

  “Net daarom is het belangrijk dat België zo snel mogelijk zicht krijgt op de where­abouts van zijn mannelijke en vrouwelijke Syrië-strijders en werk maakt van een begeleide terugkeer. Zo weet je wie ze zijn en waar ze zijn.”

  Ze willen een tweede kans, maar zijn niet bereid om bij wijze van concessie hun radicale gedachtegoed af te zweren.

  Er is met andere woorden een g  root verschil ­tussen het koesteren van radicale ideeën en het gebruik van geweld. Als iemand vindt dat Islamitische Staat er moet komen, dan is dat zijn of haar goed recht. Maar geweld is een absolute rode lijn die niemand mag overschrijden.

  “Ik vind dat wij in Europa alles op een hoop gooien, waardoor een nuttig debat moeilijk wordt. Conservatieven, fundamentalisten, radicalen, gewelddadige extremisten, salafisten, salafistische jihad..., alles wordt door elkaar gehaald, waardoor we op het punt zijn gekomen dat iedereen met een lange baard en elke moskeebezoeker als terreurverdachte wordt beschouwd. Dat stoort mij.

  De Gentse historicus Bruno De Wever ziet een verband tussen Syrië-strijders en de Belgische oostfronters in de Tweede Wereldoorlog. Dat verband is misschien ook interessant omdat veel van die oostfronters na de oorlog hun radicale ideeën niet afzwoeren, maar zich ook niet meer schuldig hebben gemaakt aan geweld.

  “Het is inderdaad cruciaal dat we die ­historische verbanden blijven maken, want we kunnen er veel van leren. Foreign fighters zijn van alle tijden, zoveel is duidelijk. Het begon al met de kruistochten: ook dat waren eigenlijk Syrië-strijders.”

   

  Opmerkelijke stelling: Godfried van Bouillon was onze eerste Syrië-strijder.

   

  “Ja, daar komt het wel op neer. We zijn trots op die man omdat hij de eerste kruistocht naar Jeruzalem leidde, en hij kreeg een standbeeld op het Brusselse Koningsplein. Maar als je de verhalen van onze kruisvaarders leest, dan stoot je op passages waarbij onze strijders tijdens de inname van Jeruzalem in 1099 de hele bevolking afslachtten en ‘tot aan hun knieën’ in het bloed stonden.

  “En kijk naar de Spaanse burgeroorlog. Zelfs de schrijver George Orwell is daar gaan vechten. Er zijn zo veel voorbeelden te noemen van mensen die op een bepaald moment gegrepen werden door een ideaal en in het buitenland aan een gruwelijke oorlog deelnamen. En er zijn ook heel veel mensen die hetzelfde deden omdat ze in hun eigen land een futloos of problematisch bestaan leidden en naar iets nieuws op zoek gingen.”

  “We zijn nu al jaren verbanden aan het leggen tussen enerzijds terreur en anderzijds moskeeën, de moslimgemeenschap en de islam.”

  “En dat is volledig fout. De gezinnen van Syrië-strijders die ik bezocht, zijn allemaal buitengewoon gematigde islamitische gezinnen. Veel van die ouders gaan zelden of nooit naar de moskee. Velen betreuren ook dat ze zo weinig over de islam weten: ‘Want dan hadden we ten minste precies kunnen uitleggen waarom de radicale ideeën die ons kind op het internet had opgepikt niets met de echte islam te maken hadden.’

  ..

  “Waarom denken nog zo veel mensen dat imams dit probleem kunnen oplossen? Dat is gewoon niet zo. Zolang we dit probleem in de schoenen van de moslims schuiven, zal het nooit opgelost raken. Dit is het probleem van ons ­allemaal.”

  *

  https://www.demorgen.be/buitenland/marion-van-san-en-koert-debeuf-over-de-gevolgen-van-de-val-van-islamitische-staat-b162516f/

  *

  T E   O N T H O U D E N

  OP ONZE VASTE SCHIJF

  Oef! Was me dat even ’n gezellige boem-lezing! Knap verwoord, daar niet van, maar o zo doctrinair. Want neen, Islamitische Staat heeft niets te maken met ‘het ware geloof’. Al was dat met de Inquisitie wel helemaal anders, zo wordt ons voorgehouden. Die vele misdaden van toen geschiedden immers uitdrukkelijk op bevel van Rome!

  Vraag: waarom horen we dan nergens ter wereld van procedures op basis van een soort patent-recht op dat o zo wredelievende ‘Geloof’? Is dat niet omdat er zoveel ‘islam-leerstellingen’ zijn als er is-lammerds bestaan? Voor elck wat wils, als U wilt. Een ‘religie’ op persoonlijke maat! Net als een hemd dat weggegooid word als het iemand niet perfect past. Of al de kleur ervan niet overstemt met de kleur van de ogen.

  Stel U voor dat de Pausen zich ooit zouden neerleggen bij een soort ‘Schutz Staffel’, deGewapende Arm der Katholieke Kerk …. En toch handelt de ideologie van de Wrede op die manier: zij gedogen niet allen de terreur die hun naam draagt, maar in de meeste gevallen steunen ze die.

  Eenzelfde fenomeen dus als het socialistisch gedachtengoed. ‘Che‘ Pol Pot maar ook Castro waren terroristen voor ze aan de Macht kwamen, en achteraf waren het volbloed espoten. Maar in Het Westen worden die vergoddelijkt. Of zelfs, zoals door de kanaalduiker, Steve Stunt, werkelijk aanbeden.

  Enfin, iedereen weet dat, maar het mag niet gezegd en al zeker niet geschreven worden. Want niet in overeenstemming met de geldende (verkeerde) politieke denkwereld.

  En neen, Meneer de Jugepee, ‘k zal het nooit meer doen. Toch niet meer dit jaar. De Isilam-gemeenschap is geen parasiet, al vreet die onze welstand weg.

  Ooit vindt U op deze blog een paar getuigenissen van wat er juist aan de gang is met ‘wachtlijsten’ en zo…

  Voor de rest rad ik U voor de Jaarwisseling, te drinken met mate. Gebbruik daarvoor best het labo-maatglas. Zo ziet Uw omgeving beter dat de maat vol is. En dat de tijd rijp is om iedereen een Zalig en Gelukkig Nieuwjaar te wensen. Met in de eerste plaats aandacht voor eenieders gezondheid, waarmee U het beste voor hebt als het van U moest afhangen….

  En neen, Goede Sint, ook dit jaar zijn er geen stoute kinderen geweest!  31-12-2017, 11:02 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  30-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4381

   O U V E R T U R E  

  OPUs B A R D O L LI N O

  (A N DANTE)

  Na lezing van onderstaand artikel, zult U, net als ikzelf, volharden in de enige mogelijke toekomst: Vlaanderen Boven!

  Marc Coucke heeft goede kaarten gekregen, en wat meer is, hij speelt het spel goed uit. De ‘tewersltellong’ bijvoorbeeld, het Heilige Huisje van de twee polletekeke partijen die op het punt staan te worden weg gestemd, kan er maar wel bij varen. Had Marc Coucke een deel van zijn immens fortuin aan de Belastingen moeten afstaan, dan was dat al lang als rook door de schouw verdwenen!

  Nu wordt elke eurocent twee keer omgedraaid, en besteed met kennis van zaken. Elke balans moet in evenwicht blijven, liefst met ’n tikkeltje overschot.

  Nu nog deze werkwijze toepassen in ’s Lands bestuur, en - om in de surferstaal te blijven – zal men onmiddellijk opmerken, dat de wind goed zit.

  Coucke bouwt nu ook surfparadijs van 25 miljoen euro

  *

  Dankzij Marc Coucke konden we al panda’s bewonderen in dierenpark Pairi Daiza, op avontuur trekken in Durbuy en dan bij Wout Bru een hapje eten, de indoor skipiste afsjezen in SnowWorld en voetballers aanvuren in Oostende en binnenkort ook Anderlecht. Tegen 2019 wordt Surfcity de nieuwste attractie in Couckes pret-imperium. Dan kunnen we ook lekker gaan surfen in een golfslagbad van 300 meter lang en 50 meter breed.

   

  Het stof is nog niet gaan liggen over de spectaculaire overname van voetbalclub Anderlecht, of Marc Coucke laat alweer van zich spreken. SnowWorld, de Nederlandse skihaluitbater waarvan Coucke dit jaar meerderheidsaandeelhouder werd, heeft concrete plannen voor een uniek waterparadijs met een gigantische surfpool in open lucht – 300 meter lang, 50 meter breed – met golven tot bijna twee meter hoog, waarvan er vijf achter elkaar komen aangerold. “Een festijn voor surfers”, zegt Koos Hendriks, de 68-jarige Nederlander die 21 jaar geleden Snowworld opstartte en eerder dit jaar zijn meerderheidsbelang in het bedrijf verkocht aan onze landgenoot.

  Marc Coucke bouwt nu ook surfparadijs van 25 miljoen euro

   

  “Ik woon zelf aan de Noordzee”, zegt de Nederlandse zakenpartner van Marc Coucke. “Daar zie ik met eigen ogen hoe populair surfen wel is. Helaas heb je bij ons amper golven die naam waardig. Het moet al bijna stormen om golven van anderhalve meter te krijgen.”

   

  Met het nieuwe waterpark is een investering gemoeid van 25 miljoen euro. “Ietsje minder dan wat een indoorskipiste kost”, klinkt het.

   

  “Joh, hier gaan zoveel mensen zoveel pret aan beleven”, zegt Hendriks. “In de winter snowboarden indoor, in de zomer surfen in de openlucht, zelfs wanneer de Noordzee niet de minste rimpeling vertoont. Dit wordt een hit. En meteen kunnen we een heel jaar rond sportievelingen verwelkomen. Nu zijn we nog te veel een seizoenbedrijf dat het van de winter moet hebben.”

   

  SnowWorld heeft twee vestigingen: in Landgraaf (met 35.000 m² Europa’s grootste indoorskipiste) en Zoetermeer (toch ook 25.000 m² sneeuwpret). Elk lokken die jaarlijks een half miljoen bezoekers. En dat moeten er een pak meer worden wanneer Surfcity in de zomer van 2019 de deuren opent.

  Internationale groei

  Met SnowWorld heeft Coucke alvast een groeibusiness in handen. De omzet van het bedrijf steeg het voorbije boekjaar met bijna 7 procent tot ruim 27 miljoen euro, met dank aan de opening van een derde piste en van een Skybar met panoramaterras in Zoetermeer. En ook het buitenland lonkt: volgend jaar start de bouw van een skihal in Milaan en er lopen volop gesprekken voor een vestiging in de buurt van Londen. Parijs en Barcelona staan voorlopig on hold door lokale tegenwind.

   

  “Naar België komen? Waarom niet”, zegt Hendriks, die zeker nog tot 1 maart CEO blijft van Snowworld, “maar dat moet ik dan wel even overleggen met mijn goeie vriend Marc. Hij kan veel beter dan ik inschatten of er voldoende draagvlak is bij de overheid om de nodige vergunningen te krijgen en of er interesse is bij de Belgische consument. Maar ik weet dat hij een goeie neus voor zaken heeft.”

   

  Coucke zelf wou vrijdag niet reageren maar stuurde ons volgende sms: “Alychlo (Couckes investeringsvehikel,nvdr.) voert momenteel een verplicht bod op Snowworld en mag zich in deze periode niet mengen in het bestuur van Snowworld. Groetjes en prettig eindejaar.

  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171229_03273583

  *

  T E   O N T H O U D E N

  OP ONZE VASTE SCHIJF

  had ik nu bij weer eens die nieuwe lading goed nieuws, ’n vliegje willen zijn in de huiskamer van veel polletiekers die nu al met de poepers zitten voor de volgende stembis-uitslagen. Uit piëteiit en vooral uit Christelijke Naastenliefde, ggeen namen.

  Zij zeggen veel, maar doen alleen wat ze mogen van de vakbonden. Marc Coucke zegt niet veel, maar doet veel.

  Ik zie hen al het haar uit het hoofd trekken, niet beseffende dat ze hun eigen graf gedolven hebben door van de polletikek ’n spelletje te maken die toelaat om beurten te scoren of elkaar naar de keel te vliegen. Zonder daarbij ook maar één seconde aandacht te besteden aan het algemeen belang, en al zeker niet aan het Vlaams Belang. Dat algemeen belang moet het stellen met vage toekomstvisioenen, terwijl het specifieke Vlaams Belang, omwille van de ‘communautaire vrede’… op secreet gezet wordt.

  Dan zijn er nog de eeuwige meelopers,de Blauwe Belgicisten die meestal thuis Frans spreken. Liefst Frans met heel veel haar op. Die zullen huilen met de pet op. Want zij moeten in het zand bijten tegenover (dixit Moeder Decroo) de zonen van beenhouwers die nu ook al advocaat kunnen worden.

  Als de Roden (zie Crombeen) zich proberen op te trekken aan de Groenen (zie Calf-O arm-in-arm met Almacy), dan zie ik het koppel niet stijgen, maar glijden. Gewoon naar beneden omdat toch iedereen uitschuift op groen parasitair onkruid.

  *

  Ach die minder goede eigenschap van de Vlaming toch! Coucke-goed en boterzacht, maar zonder macht!

  *

  Ik zou me best thuis voelen als regelmatig bezoek-vliegje in de huiskamers van de ‘rebuilders’ van het erfgoed onzer Vaad’ren…

  Gezelle schreef ooit

  ‘de trompe steekt, de koe, z’is loe’

  als hij tegen valavond in de verte de tuithoorn hoorde van de koer-e die zijn troep koeien naar de stal wilde leiden.

  *

  Laat dus de Tromp maar steken van ‘Aùercia First’ (hij kan toch moeilijk scanderen America Second), wij roepen dat mee.

  Maar we doen dat op ons eigen manier:

  Vlaanderen Boven!

  *

  (Hemelreiker)

  (Hemelrijker?)

  ( Digitalia, bewoner v/h Hemelrijkske)

   

  30-12-2017, 18:39 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4380

  OI U V E R T U R E  

  OPUs B A R D O L LI N O

  (A N DANTE)

  Zegebogen! Over wereldberoemde symbolische plaatsen gesproken!!!! Zegebogen zijn overal ter wereld sedert de Oudheid noch minder noch meer dè stenen getuigen van glorieuze overwinningen. Het pronkerig geval in de Lichtstad die Parijs doorheen de Geschiedenis wil zijn, wordt er nu ‘n andere draai aan gegeven. Parijs blijft Parijs, maar de interpretatie wordt anders.

  Zie afbeelding boven-aan.

  Neen, U vindt er geen Romeinse legioenen of SS-Stormtroepen in paradepas, maar het herboren Parijs. Ooit ‘La Fille Ainée de l’Église’, nu‘La Fille la plus jeune de Meq’

   

  En dat danken we niet de koekoek, maar het Internationaal & Nationaal Socialisme. Zie de vlag van De Nieuwe Wereld Orde.

  *

  Overdrijf ik? Indien U dat denkt, noem dan één land, waar ook ter wereld, waar zonder bloedvergieten na verloop van tijd de Islammerij leeft in ondergeschikte positie.

  *

  Net zoals de Duitse Wehrmacht in dreunende paradepas na de capitulatie van ‘la Douce France(25 Juni ’40), triomfantelijk binnen marcheerde onder de Arc de Triomphe op de Champs Elysées (zie afbeelding hierna), zo staat Frankrijk binnenkort nogmaals hetzelfde te wachten. Zie zoals gezegd, de afbeelding helemaal bovenaan. Het is dezelfde Arc de Triomphe, maar de figuranten zijn enigszins verschillend…

  *

  We schreven toen (begin Juni ’40, Coburgia had op 28 Mei ’40 na de desastreuze 18-Daagse ‘Veldtocht’, de Führer aller Germanen om de onvoorwaardelijke overgave gesmeekt, en Hendrik de Man (1885-1953), voorman van wat toen nog Fr/Vl, de unitaire Belgische Werklieden Partij (BSP) was, had opgeroepen ‘om samen met de Duitse al even Socialistische arbeider, schouder aan schouder, weer samen te werken aan het welzijn van iedereen’.

  et is een uitspraak de na ‘Operatie Barbarossa’ (22 Juni 1941), de Duitse Inval van de aanbeden vriendjes, de USSR dat zij als geboren kazakdraaiers, die Duitse arbeider ineens als ‘diene smerigen Duits’ aanzagen. Waarop dan spoedig ‘Het Verzet’ – ‘De Witte Brigade’ op poten werd gezet. Meteen kwamen alle andere burgers van het Land, die dit gedacht niet deelden, in aanmerking om als ‘Zwarten’ te worden ge-hakenkruisigd te worden. Met, na de oorlog, de meest waanzinnige gevolgen. Wricht or Wrog: de verliezer heeft altijd ongelijk!

  Ooit wees het begrip ‘collaborateur’, nationalist, ‘belgicist’ of ‘anglofiel’ naar belabberde toestanden. Daar waar de doorsnee Vlaming normaal in volle gemoedsrust geen ander kroon, dan eigen schoon willt.

  Uit wat in een nabije toekomst staat te gebeuren met ‘islamofielen’ blijkt dat onze ‘Leiders’ genre Kris Peeters en Kawouter Beke, eerder dromen dat meewerken aan de onderwerping van Eerst het Eigen Volk, recht zal geven op voorkeurposities bij de Uitverkorenen der Verenigde Europese Naziestaten. Iets dat we zouden moeten herkennen bij de kazakdraaiers van de jaren ’39-’40-‘41….

  Niemand die eraan denkt, dat; eenmaal de mo-slimmerds denken genoeg in aantal te zijn, dat er dan van uit Mekka geregeerd zal worden zoals ZIJ, de kontheffers, dat willen.

  Gewoon 1° even het verleden raadplegen, en 2°, de percentages van de ‘bevolking” in onze kleuterscholen nagaan. Op staande voet weet U genoeg.

  Doet dat, maar hou het stil. Want ‘‘Feind hört mit’…

  *

   Voor Profeet en Führer’: 600.000 moslims vochten voor de Nazi’s

  *

  Pact tussen links en islam vormt opnieuw grootste bedreiging voor Europa

  *

  Het in 2014 gepubliceerde Engelstalige boek van historicus David Motadel over het pact tussen de islam en Hitler (‘Islam and Nazi Germany’s War’) is onlangs in het Duits vertaald, en heet ‘Für Prophet und Führer’. Het Duitse blad Focus brak tot verbazing van velen met de politieke correctheid door een artikel te wijden aan de 600.000 moslims die in dienst van de Nazi’s vochten. SS-Reichsführer Heinrich Himmler zei het al: de moslims hebben dezelfde doelstellingen als wij, namelijk de ‘wereld van de Joden bevrijden’.

  *

  Uitgerekend datzelfde Duitsland – en in zijn kielzog de rest van West Europa- laat nu opnieuw eenzelfde racistische haatideologie binnen zijn grenzen toe, en geeft diens volgelingen zelfs speciale bescherming.

  ‘Het is toch duidelijk, wat zou de moslims in Europa en de hele wereld van ons Duitsers moeten scheiden. Wij hebben gemeenschappelijke doelen,’ zei Himmler op 11 januari 1944 tegen een moslim-officier in Bosnië. ‘Tenslotte heeft God – jullie zeggen Allah, dat is toch hetzelfde - de Führer gestuurd om Europa en de hele wereld van de Joden te bevrijden. Duitsers en moslims hebben dezelfde vijanden: bolsjewisten, Engeland, Amerika, allemaal steeds weer aangedreven door Joden.’

   

  Nazi’s waren islamofielen, 600.000 moslims in troepen

  *

  Motadel schrijft ook dat de Führer zelf een grote fan was van de islam, en noemt hem zelfs ‘islamofiel’, een titel die veel hedendaagse politieke leiders in West Europa inmiddels bijzonder goed zou passen. Al in 1941 zei Hitler tijdens een bijeenkomst met de Nazi top (met o.a. Von Ribbentrop, Rosenberg en Goebbels) dat ‘het Mohammedanisme mij voor de hemel nog kan opwinden. Maar wanneer ik mij de saaie christelijke hemel voorstel!’ (2)

   

  Focus wijst er verder op dat ‘de Wehrmacht en de SS behoorlijk succesvol waren bij het werven van moslim soldaten. Auteur David Motadel schat dat midden 1943 zo’n 300.000 moslims in de troepen vochten, en een jaar later 600.000.’ Die kwamen voornamelijk uit de Turkse gebieden en de Kaukasus, en minder uit Arabië. ‘De moslim soldaten golden als effectieve en wrede strijders. Alleen de Arabieren werden als niet loyaal en onbetrouwbaar beschouwd.’

   

  Feit ‘Islam is fascistische ideologie’ nu vrije mening in Duitsland

   

  De Duitse journalist Michael Stürzenberger werd op 18 augustus veroordeeld vanwege het ‘aanzetten tot haat’ omdat hij deze historische feiten op zijn Facebook had aangehaald. Vier maanden later werd hij echter vrijgesproken.

   

  ‘Sindsdien valt het ook juridisch onder de vrijheid van meningsuiting de islam een fascistische ideologie te noemen, wat een onbetwistbaar feit is. Maar zolang de islam in de publieke discussie gebagatelliseerd blijft worden, krijgen we de almaar grotere problemen niet onder controle. Het is meedogenloos het te beschouwen wat het al 1400 jaar is: een intolerante, geweld verheerlijkende en moord-legitimerende ideologie, die consequent naar de wereldheerschappij streeft.’

   

  Na de nederlaag van de moslimlegers in 1683 bij Wenen is deze bedreiging niet langer militair, omdat het Westen de islam technologisch en wetenschappelijk ver voorbijgestreefd is. De islam moest zijn tactiek daarom veranderen, en probeert ons nu te veroveren en onderwerpen door de ‘jihad van binnenuit’, die aan kracht wint naarmate er steeds meer moslimmigranten tot Europa worden toegelaten, en de islamitische ideologie onbeperkt verspreid kan blijven worden en zelfs wordt beschermd, zoals in de EU het geval is. Veel Europeanen zien dat helaas nog steeds niet in.

  Commentaren: Pact tussen links en islam is grootste bedreiging

  Uit de commentaren onder het Focus artikel blijkt desondanks dat steeds meer mensen inmiddels goed op de hoogte zijn met deze feiten:

   

  ‘De democratische staat is tegenwoordig het gemeenschappelijke vijandbeeld van islamisten en linksradicalen. Die laatsten begrijpen helaas niet dat zij de eersten zullen zijn die in het begeerde Kalifaat geen plek zullen hebben.’

   

  ‘De Nazi’s waren linksen. Dat dit op dit forum uitgesproken mag worden is een echte vooruitgang... De vechtbendes van (de extreemlinkse terreurgroep) Antifa zijn nog een parallel met de methoden van de Nazi’s. Het herhaalt zich.’ Een ander komt in dit verband met een citaat van Goebbels uit 1931: ‘Overeenkomstig met het denkbeeld van de NSDAP zijn wij Duitse linksen... Er is niets dat wij meer haten dan het rechtse nationale middenstandsblok (lett. ‘besitzbürgerblock’).’

   

  ‘Hierbij heeft men nog vergeten de Grote Moefti van Jeruzalem te noemen, Amin al-Husseini, die vandaag nog zeer vereerd wordt door de Palestijnen, en die de ‘moderne’ basis voor de Jodenhaat in de Arabische wereld creëerde... Hij was de beste vriend van Hitler en Himmler, en kreeg de rang van Oberführer van de Waffen-SS.’

   

  ‘Als je het wereldbeeld van het Nationaalsocialisme met de islam vergelijkt, wat vrouwen betreft, de discriminatie van minderheden zoals homoseksuelen, de hele wereld jouw ideologie willen opleggen, het antisemitisme, de heldendood en martelaren, de wens van een groot rijk, het fanatisme, de wreedheid en barbaarsheid, zou men dan niet het gevaar zien en daarover willen nadenken? Er komt opvallend veel overeen... We weten waar het destijds toe geleid heeft. Kan men absolute intolerantie nog met tolerantie tegemoet treden, of moet men dat opeisen en doorzetten?’


  Xander

  (1) Journalistenwatch
  (2) Books.Google / Islam and Nazi Germany’s War

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/12/Voor-profeet-en-Fhrer-600000-moslims-vochten-voor-de-Nazis

  *

  T E   O N T H O U D E N

  OP ONZE VASTE SCHIJF

  U las hier de woorden van iemand anders op voorgaande schrijfsel, dat, als men aan de appelboom maar lang genoeg schudt, en vroeg o laat wel resultaat zal zijn. Dat geldt misschien wel in de politiek van een bananen republiek, maar niet in de volksverhuizing zoals we die nu kennen. Die gaat maar door, spijts alle verzet van De Kleine Man die alleen maar met gesloten lippen, vuisten kan ballen in de broekzakken.

  Waarbij men veel te vroeg vergeet, dat de digitale wereld zich nooit meer aan banden zal laten leggen. Want alleen de feiten tellen. Niet de interpretatie ervan in de gewenste richting.

   

  Oot zijn onze verre voorouders ook overspoeld geweest door horden woeste volksstammen uit Aziëz en Noord Europa. In beduimelde Misboekjes uit Grootmoeders tijd stond zelfs nog, zoals ik al zo dikwijls schreef, de aanroeping ‘Van de woede der Noormannen, Verlos ons Heer’. Op school in Het Lager Onderwijs, toen er nog degelijk Onderwijs werd verstrekt, leerden we over ‘De Inval der Hunnen’ en over ‘Attila, de Hun’. Of over de ‘Barbaren; waar de Barbaarse Kining Odoaker (435-493 voor Chr) nadat hij Romulus Augustulus, de laatste keizer van het West-Romeinse Rijk, had onttroond. Toen immers waren de Barbaren uit Noord Europa als ‘werknemers’ en politiemensen-krijgers bij de Romeinen in dienst genomen… Het befgrio ‘Barbarossa’ staat in landelijk Italië nog altijd gelijk aan barbaarse manieren. Denk aan onze ‘Blauwbaard’, een adellijk manspersoon met niet al te beste reputatie.

  Na vele honderden jaren zijn wij, de huidige samenleving, den gezamenlijke nakomelingen van de mixte der ‘oorspronkelijken’ en der ‘Verrijkers’ van toen, de opvolgers. Of, in bepaalde wel omlijnde gevallen, ‘de Vlamingen dien God ons Vlamingen schiep’.

  bij Uzelf maar even na, hoeveel er nog overschiet van de Germaanse of Anglo-Saxische leefwereld. Wat weet men nog over de Druïden met hun maretakken die ze sikkelden uit de bomen, over de wijsheden, de nationaliteiten, de zeden en gewoonten van toen? Wat met Wodan? Met Thor? Hoe was er de mode van, en de handel in dierenhuiden? Hoe Bargoens er de taal van was? Hoe het geschrijf? In rüne-tekens? Waar waren die ‘Heilige Bomen waar men de Goden om bijstand ging smeken?

  In onze Lage Landen staan geen ‘Stonehenges’, zijn er geen grafheuvels die het landschap markeren. Zijn er piramiden, geen dolmen of menhirs meer te vinden. Bij hoge uitzondering vindt men bij de Noorderburen nog her en der tientallen meters lange staande rijen rots-constructies, die leiden naar nergens.

  Het hersamengestelde overschot van de oorspronkelijke ‘autochtone’ bevolking vindt men ongeveer samengeperst als met de ruggen tegen de Noordzee en Het Kanaal naar Engeand. Met hier en daar ‘vluchtelingen’ naar de Britse Eilanden, aan de veilige overkant. Van de krijtrotsen van Blaneneuse aan onze kant, tot de Cliffs of Dover aan de overlant. Waar ook daar de oorspronkelijken wel zullen hebben moeten plaats maken….

  Zegt men immers niet, dat ook het Engels ’n Germaanse taal is?

  *

  Ziet U, de Geschiedenis herhaalt zich voortdurend. Ook nu. De huidige ‘verrijkers’ met totaal andere huidskleur willen dan ook intuïtief massaal naar Groot Brittanië, en dat is toch het land waar de Democratie werd geboren…. Hoe rijmt men dan die democratie samen met de islammerij? Dat zjn toch twee begrippen als ‘water’ en ‘vuur’!

  En niemand die zich nog herinnert dat er ook ’n ‘Klein’ Brittanië heeft bestaan, zoals dat zelfs nog altijd bestaat. Namelijk het Land van Willem de Veroveraar die via Hastings…. Engeland binnenviel en in ’n handomdraai als zijn eigendom poneerde.

  *

  In Centraal Italië ontdekten wij regelmatig, verloren in het landshap, stukken van nog intacte 2.000 jaar oude ‘aquaducten’ uit de Romeinse tijd.

  Wit dit alles misschien zeggen, dat we in de volgende jaren, ons eigen verleden aan het herbeleven zijn?

  *

  (Hemelreiker)

  (Hemelrijker?)

  ( Digitalia, bewoner v/h Hemelrijkske)

  30-12-2017, 12:21 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  28-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4379

  O U V E R T U R E  

  OPUs B A R D O L LI N O

  (A N DANTE)

  BRIEF

  Goede morgen, Meneer wiens naam ik uit respect, niet uit m’n klavier getikt krijg. U begrijpt me wel.

  Er is namelijk zoveel in Uw schrijfsel van vandaag in de De Morgen, dat U wel de indruk geeft met volle teugen het kind van de rekening te willen zijnn.

  Had U zich tenminste geschoren, voor U aan de slag ging!

  U doet me denken aan het gedicht van wilen Grootmeester Willem Elsschot die dichtte over

  Het Huwelijk

  Toen hij bespeurde hoe de nevel van de tijd

  in d'ogen van zijn vrouw de vonken uit kwam doven,

  haar wangen had verweerd, haar voorhoofd had doorkloven

  toen wendde hij zich af en vrat zich op van spijt.

   

  Hij vloekte en ging te keer en trok zich bij de baard

  en mat haar met de blik, maar kon niet meer begeren,

  hij zag de grootse zonde in duivelsplicht verkeren

  en hoe zij tot hem opkeek als een stervend paard.

  *

  Eerst haalt U onze tradities onderuit. Ja, dat is Uw volle recht. Maar wat is de bedoeling? Toch niet, of soms wel, onder de indruk van de verloedering?

  Als alles verandert, wat U hieronder niet kunt laten impliciet toe te juichen, waar moet dat dan eindigen, anders dan in een puinhoop?

  Het siert U dat U naar het einde toe bich Oud en Nieuw, noch Uw vrouw, verkettert of die behandelt als ’n versleten dweil.

  Tenslotte als mijn besluit de vraag: is U nu voor of tegen Kerstmis en Nieuwjaar?

  *

  Na jaren huwelijk is er niets meer te bedenken dat nog voor vervoering zorgt op kerstavond

  *

  Hugo Camps over de cadeautjes-dwang met de feestdagen

  **

   

  *

  Volgens sociologen worden mensen steeds meer afkerig van tradities. Ze willen af van de ouwe hap. Je ziet het in veranderend stemgedrag, in

  gastronomie en mode, in haarsnit en make-up. Alleen de traditie van oud en nieuw lijkt onuitroeibaar. De cadeautjes, de vrome wensen, de feestjes, de rituelen zijn als door eeuwen geslepen gesteente van de overgang blijven liggen. Iedereen even oud.

   

  En er is de weerkerende vrijpostigheid: je mag met oud en nieuw weer even aanraakbaar zijn, je lieve oogarts zoenen, een glaasje heffen in het midden van de dag. De stijfste harken worden vloeibaar.

   

  Het uitwisselen van nieuwjaarswensen suggereert een nieuw begin, maar eigenlijk is het een poëtische vorm van bedelen. Meestal ligt het envelopje voor de postbode, de vuilnisman, de straatveger dagen van tevoren klaar. Het lucht op, vrijgevigheid. Tezelfdertijd koop je bij mannen en vrouwen die in weer en wind je rotzooi opruimen weer een jaar dienstbaarheid af. Ik krijg altijd een goed gevoel bij deze triviale vorm van dankzegging. De sociale impact van envelopjes is overweldigend. Daar kunnen woorden en gezangen niet tegenop. Je mag het minderwaardig vinden op de schaal van geluk, maar geld socialiseert meer dan eender welke hooggestemde riedel.

   

  Nee dat is niet erg: de mens heeft niet meer te bieden dan de mens.

   

  Ontreddering

  Kerst en Nieuwjaar zijn dwingelanden van de traditie en daar komt soms ontreddering van. Er moet hoe dan ook een pakje onder de kerstboom. Wat, hoe, waarom doet er niet toe. De belofte van een reisje naar de zon of een weekendje Firenze activeert de kerstemoties niet. Het gaat om hier en nu, om dat pakje met strik binnen handbereik.

   

  En dus struinde ik door de stad op zoek naar cadeautjes voor vrouw en kinderen. Een foltering, want het moet ook nog origineel zijn. Met zakdoekjes en parfum red je het aureool van de liefde niet meer. Schoeisel is precair als je niet zeker bent van de schoenmaat. Een bezoekje aan de juwelier is zelfs verdacht, als man alleen. Op gevorderde leeftijd kun je niet meer om een armbandje met hartjes vragen zonder dat de juwelenboer denkt: haha, meneer zit achter een jong ding aan.

  Met satijnen zakdoekjes durf je niet meer thuis te komen – te ouderwets. Met een mooi boek ook niet – boeken kopen we al het hele jaar. Een reisje naar Oman is niet alledaags, maar dan word je verondersteld te golfen en dat doe ik niet. Na jaren huwelijk is er niets meer te bedenken dat nog voor vervoering zorgt op kerstavond. Eten en drinken deden we eerder ook al.

   

  De kinderen hebben het mij makkelijker gemaakt. Zij willen het liefst een envelopje zodat ze zelf de spullen kunnen kopen naar believen. Ik heb het geprobeerd, maar bij mijn vrouw lukt dat niet. Zij wil me zien lijden in inspiratienood.

   

  Mijn vader heeft nooit een kledingwinkel vanbinnen gezien. Zelf schoenen kopen deed hij ook niet. Zijn cadeau was een liedje zingen in de nachtmis. Mijn moeder kocht voor hem ieder jaar sokken en ondergoed voor onder de kerstboom. Heerlijke tijd.

   

  Na mijn cadeaujacht door winkelstraten kwam ik verward en uitgeput thuis. Mijn vrouw zat naar een film van Charlie Chaplin te kijken. Ik inhaleerde de zegeningen van het lompenproletariaat, zij het dat de vrouwen toen ook al hoedjes droegen. Triomfantelijk gooide ik de aankoopbon voor een paar laarsjes van A.F. Vandevorst op tafel. Passen moest ze zelf maar doen in de winkel. Dat wou ze graag, maar noem het dan geen kerstcadeau, zei ze. “De Kerstman is als Sinterklaas: hij is er of hij is er niet.”

   

   

  https://www.demorgen.be/opinie/na-jaren-huwelijk-is-er-niets-meer-te-bedenken-dat-nog-voor-vervoering-zorgt-op-kerstavond-bef64400/

  *

  (Hemelreiker)

  28-12-2017, 07:47 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4378

   

  O U V E R T U R E  

  OPUs B A R D O L LI N O

  (A N DANTE)

  Na de wetenschappelijke benadering (!) in voorgaand schrijfsel N°4377, over wat 2018 ons eventueel zal brengen, in de volgende versnelling naar de zwans v/h Jaar, de waarzeggerij der Toekomst. Als die maar ruim en algemeen genoeg onder woorden is gebracht, zal er altijd wel iets van kloppen. Occultisme is, zoals men weet, een uiterst ingewikkeld iets.

  Zie de goede oude Nostradamus uit Saint-Rémy-de-Provence (°1503 (14de of 12de al naargelang de Gregoriaanse of de Juliaanse kalender) – Salon-de-Provence, 2/7 1566), apotheker om den brode, en astroloog in zijn vrije tijd.

  Jaren geleden was er over hem nog ophef, omdat onlangs weer andere wijsneuzen nog zaken hadden ‘ontdekt’ (zo zeggen zij) die voorwaar de jaren 2.000, onze tijd, aangingen. Tot bleek dat de voorspelde gebeurtenissen al lang de revue waren gepasseerd. Dde ‘voorspellers’ van datt verleden waren meteen ontmaskerd..

  https://www.ancient-code.com/here-are-nostradamus-spine-chilling-predictions-for-2018/

  *

  Uit onze jeugdjaren hebben we allemaal nog de herinnering dat op elke kermis wel ergens tussen de bol-o-smitto en het schietkraam wel zo’n benepen waarzggerij-tentje stond, waar, uiteraard tegen betaling in het halfduister een baardige matrone, , aan verliefde koppeltjes, hun toekomst kon ‘waarzeggen’. Enfin, dat stond toch zo ongeveer aangekondigd op het grote bord aan de buitenkant. De voorspelling stond zelfs À ‘la tête du client’…. op een voorgedrukt papiertje!. Allemaal rozengeur en maneschijn, want het was immers… kermis.

  *

  Het stond in de sterren geschreven’, zeggen we soms na een of andere persoonlijke gebeurtenis. Het is een spreekwoord dat altijd verwijst naar iets dat achter ons ligt, precies of die sterren spreken met kennis van zaken. Maar dat soort de sprookjes-verhalen niet, want de waarzeggerij gaat terug naar het begin der Beschaving. De Oude Grieken hadden er zelfs speciale druk bezochte ‘Heiligdommen’ voor bedacht, het orakel.

  .

  *

  In der Coburger politiek sprakt men later zelfs van ‘het Orakel van Brakel’. Waarmee men dan o.a. Vader Herman DeCroo bedoelt, die zich onsterfelijk belachelijk had gemaakt met wat men de ‘Salische Wet’ noemt. Bepaalde notabelen hebben in dedze bananrepubliek inderdaad het voorecht om bij de geboorte van een koningszoon en troonopvolger, om de visu de GoeGemeente ervan te overtuigen dat het kind wel degelijk van het gewenste geslacht was en niets anders.

  In dat ene bepaalde geval bleef het bij ‘wishfull thinking”, want nadien bleken er ‘implantaten’ nodig om nageslacht te verwekken. Weet U nog?

  *

  Dit zijn de voorspellingen voor 2018 van de blinde helderziende die waarschuwde voor 9/11, ISIS en Brexit

  Bron: News.com.au

  *

  De aanslagen van 11 september, de grote tsunami in 2004, de opkomst van Islamitische Staat. Zelfs de Brexit had de BulgaarseBaba Vanga’ voor haar dood in 1996 voorspeld. Nu blijkt dat de ‘blinde helderziende’ ook twee grote voorspellingen had voor 2018.

   

  Vangelia Pande va Dimitrova, want dat is haar echte naam, haalde de voorbije jaren wel vaker het wereldnieuws. Het verhaal gaat dat ze op haar twaalfde plots op mysterieuze wijze haar zicht verloor tijdens een grote storm, waarbij ze zelf ook vermist raakte.

  Ze zou pas na een paar dagen zijn teruggevonden door haar familie. Haar ogen waren toegegroeid en bedekt met een dikke laag stof.

   

  ‘Onzichtbare wezens’

   

  Achteraf vertelde Baba Vanga dat ze toen al haar eerste visioenen had gekregen. Ze geloofde ook dat ze tijdens die storm de gave had gekregen om mensen te genezen en om de toekomst te voorspellen. Al snel kreeg de vrouw daardoor heel wat volgelingen.

  Ze zou in haar vijftigjarige carrière honderden voorspellingen gemaakt hebben, waardoor ze ook wel eens de ‘Nostradamus van de Balkan’ werd genoemd.

   

  Zelf beweert ze dat ze de visioenen kreeg dankzij ‘onzichtbare wezens’ die haar info over de toekomst gaven, wezens waar ze zelf geen verklaring voor had. Die wezens zouden haar visioenen hebben gegeven over de aanslagen van 11 september, de grote tsunami van 2004 die heel wat eilanden in de Indische Oceaan overspoelde of de opwarming van de aarde.

   

  Decennia geleden zei Baba Vanga ook dat in het jaar 2016 “Europa niet langer zal zijn hoe we het kennen en dat het een groot deel van zijn populatie zal verliezen.” Tegen het einde van dit jaar zou Europa bovendien ophouden te bestaan, zo voorspelde ze. Met een beetje, zeg maar een serieuze hoop, verbeelding had ze het hier over de Brexit.

   

  Voorspellingen voor 2018

   

     Voorspelling 1

   

  Ook voor het jaar 2018 zou ze twee belangrijke voorspellingen gedaan hebben. Zo waarschuwde ze dat China de volgende supermacht zal worden, waarmee het land de fakkel zal overnemen van de Verenigde Staten.

   

  Is zoiets ook effectief mogelijk? Misschien wel. De economie van China is de laatste jaren voortdurend aan het uitbreiden. In 1970 zorgde het land voor zo’n 4 procent van de wereldeconomie, in 2015 was dat al 15,6 procent. En dat percentage blijft toenemen.

   

  China heeft de Verenigde Staten nog niet voorbijgestoken, maar dat kan wel gebeuren. In 2015 hadden de Verenigde Staten 16,7 procent van de wereldeconomie in handen. Sommigen verwachten dat het percentage tegen 2025 zal terugvallen naar 14,9 procent.

   

     Voorspelling 2

   

  Baba Vanga dacht ook dat in 2018 een nieuwe vorm van energie ontdekt zal worden op Venus. Voorlopig zijn er echter geen concrete plannen voor een missie naar die planeet.

   

  Wat wel op de planning staat, is de lancering van de Parker Solar Probe in juli 2018. Die ruimtesonde zal de zon op ongekend dichte afstand observeren.

   

  Hoewel het ruimtevaartuig niet op Venus zal landen, zal het wel zeven keer langs de planeet vliegen. Venus zal daarbij als zwaartekrachtsslinger dienen om de sonde richting de zon te te slingeren.

  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171225_03265980

  *

  T E   O N T H O U D E N

  OP ONZE VASTE SCHIJF

  2018 het Jaar van de Chinezen wezen? Ja, en waarom ook niet? Zij hebben ’n Beschaving die dubbel zo oud is als die van ons.

  Wordt het ‘neen’ dan geldt de waarzegging meteen voor alle volgende jaren. In de Sovjet Unie gi,ng het ‘Goddeloos Communisme’ voor ongeveer 100 jaar mee. China nadert langzaam maar zeker dezelfde tijdslimiet…

  Ofwel komt de vroegere gloriol terug, waaraan wij, Vlamingen, ooit hard hebben aan meegewerkt in de persoon van Pater SJ Ferdinand Verbiest (1623-1683). De man, die het in het Land der Mandarijnen bracht tot onderkoning, was gewoon ’n West-Vlaming, afkomstig van Pittem bij Tielt.U vond over deze figuur jaren terug op deze blog al vele verwijzingen. Zie

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_Verbiest

  *

  Het is trouwens pas nadien dat men er verplicht was alle borelingetjes-vrouwtjes (woord van onze Koning Filip) direct van uit de moederschoot aan de varkens te voederen…

  Chiba, dat een enorm groot land is met vele mogelijkheden, is dus goed onderweg.

  *

  En voor wat betreft energie van de Planeet Venus: is dat nu zo belangrijk? Het land staat nu ak vol met overtollige molenwiekende windturbines die draaien op belzstinggeld. Trouwens, ook de Zon is ’n ster. De enige tot hiertoe die onze Blauwe Planeet in stand weet te houden. Na zoveel miljoen jaren is ‘Laura’ misschien aan vervanging toe? Zij die het dan zullen beleven, mogen die Bulgaarse Dame dankbaar zijn. Het is ’n tip die… goud waard is.

  Dis al.

  Toch nog even dit. Als U wilt: voor sommigen nog ’n voorspelling met terugwerkende kracht. Heet gaat over ons aller ouderdom.

  **

  *

  Ttussen 49 en 50 jaar denkt niemand veel aan de nieuwe tram, zoals men zegt. Tram 4 wordt Tram 5. Dis al. De rit gaat gewoon verder door.

  Vòòr Tram 4 en al die andere, te beginnen vanaf de geboorte er aankwam werd daar niet eens op gelet! We hadden het veel te druk met het leven zelf.

  Toen, bij Halte 50, was er de ontmoeting met Mathusalem.

  Maar het leven ging nog altijd gewoon door. Hetzelfde stramien zonder veel nadenken als van Tram 5 naar Tram 6.

  Alhoewel. Broeder Ezel, zoals de H. Franciscus dat noemde, ging al eens vaker door de knieën.

  Van Tram 6 naar Tram 7 begonnen er belletjes te rinkelen, het eindstation kwam t in zicht.

  Een begin van paniek echter bij de overstap van Tram 7 op Tram 8: heeft de conducteur het stop-signaal niet gehoord voor zij die er moeten uitstappen? Of is die bel buiten gebruik, zoals trouwens zoveel andere zaken rondom U?

  Of bevindt zich de ‘remise’, de tramdepot zich voortaan in het Waarzeggers-straatje ? Het straatje met als naam ‘Wishfull Thinking’ Steeg?

  Meer dan 100 jaar geleden reeds schreeft Gezelle

  Het leven is de strijdbanier,

  Gescheurd, bevlekt, ontvallen schier

  Tot in Gods handen dragen0

  God shave the King!

  *

  (Hemelreiker)

  28-12-2017, 05:23 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  27-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4377

  O U V E R T U R E  

  OPUs B A R D O L LI N O

  (A N DANTE)

  Waarom bij deze weeral de De Morgen in het zonnetje gezet? Betrekkelijk eenvoudig. De digitale presentatie is topklasse, de stijl is meer dan voortreffelijk en aangaande de inhoud weet iedereen vooraf welk vlees er in de kuip zit. In die zin is de krant uniek: U worden (gratis) geen appels voor citroenen verkocht aangeboden.

   

  Met Ko Jolijn krijgt U dan anderzijds wel een wit konijn in een hoge hoed in huis. Met van alles er op en er aan. ’t Kan vriezen, ’t kan dooien, net zoals de weersvoorspellingen van ’t Onnozelaarke die het in volle winter niet kan nalaten te dreigen met winterse buien…

  Over Huyse Clingendael vindt U ook alles op Tinternet. U kan ervan overtuigd zijn dat de Noorderburen daar nog altijd steunen op Jacob van Oldenbarenvelt (1547-1619), de Vader des Vaderlands. Dat ze de man, na zijn gloriol-dagen, net als de Gentenaars deden met Jacob van Artevelde, zelf om zeep brachten, doet er even niet toe. Weg is weg. Die twee figuren waren tenminste toch duideliijk afgerekend met cash geld, iets dat bij onze huidige samenleving – ik denk daarbij aan Kris Peeters - duidelijk ontbreekt.

  Maar terzake.

  De Heer Jo Konijn is dus Universiteitsperfesser van de Hollandse jet set. Gelukkig dus NIET van Geert Wilders. Wat zich duidelijk laat merken!

   

  Als toemaatje bij deze inleiding, wordt U hieronder van in zijn vrije tijd, deze geniale columnist, een afbeelding gepost…

  *

  Laten we hopen dat ik veel te somber ben over 2018

  Ko Colijn…

  *

  … was van 2011-2016 directeur van, en is nu nog verbonden aan, het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael.

  Een van de gevaarlijkste dingen voor een columnist is zwichten voor het jaarlijkse verzoek om in december een prognose voor het nieuwe jaar te leveren. Toch dapper gezwicht. Hier is mijn top vijf voor 2018:

   

  1. Aanscherping crisis VS-Iran

  Trump wil af van de deal die het nucleaire programma van Iran afremt in ruil voor sanctieverlichting. Hij vindt die deal een rampzalige erfenis van zijn voorganger Obama. Maar de ayatollahs houden zich volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten en het Internationale Atoomagentschap desondanks aan de deal. Hij legde in oktober de bal bij zijn Congres, dat binnen zestig dagen met een voorstel moest komen dat Iran de duimschroeven zou aandraaien. Verzin maar een reden, Iraanse raketten bijvoorbeeld. Die deadline heeft het Congres niet gehaald of niet willen halen. De hete aardappel ligt nu weer bij Trump, die spoedig (in januari al?) zijn tanden zal laten zien

  Repliek: Iran samen met N-Korea en de C.C.C. uit de USA, is algemeen gekend een tot zelfmoord drijvend duivelswerk uit de handen van Moh Bama.

   

  2. Crisis EU: in 2018 niet minder maar meer

  De EU verrechtst. Duitsland zal daarom toch maar geen nieuwe verkiezingen organiseren en met tegenzin een kabinet CDU-SPD. slikken. SPD-leider Martin Schulz zal zijn ‘Verenigde Staten van Europa’ op zijn buik moeten schrijven. Merkel zal van haar kant monkelend akkoord gaan met een EU-transferunie à la Macron. Ze wordt gemangeld tussen diegenen die haar in het Bundeskanzleramt willen houden en die haar willen zien vertrekken. De eerste vinden elk alternatief voor Merkel slechter (dreigend wegvallen leiderschap westelijke wereld, oprukkend rechts in Duitsland bij eventuele nieuwe verkiezingen). De laatsten verwijten haar slappe knieën en willen een transferunie op kosten van Duitsland koste wat kost tegenhouden. Uitkomst onbekend, maar de Europese Unie blijft in een Duitse verlamming hangen. Netto resultaat: verzwakking Europa.

  Repliek. Eenmaal ten gronde deze Europese Naziesraat onthoofd moet dochter van de Oppergod, de échte Europa-Godin, zoals in de Mythologie, als een Fenix uit haar asse verrijzen.

  *

  3. Een bitter handelsconflict Europa-VS

  Trump lijkt totaal onbekend met beginnerseconomie want gelooft heilig dat bilaterale handelsakkoorden voordeliger zijn dan multilaterale. America First. Trumps besluit om Amerikaanse bedrijven grote belastingvoordelen te geven die buitenlandse exporteurs/toeleveranciers moeten ontberen, zal hem in aanvaring met de EU brengen en met, waarschijnlijk, de WTO.

  Repliek. Werk aan de winkel voor den armen Trump! Graag gedaan, hoor. Maar als Marc Coucke misschien ’n handje mag toesteken? Gewoon voor de USA ’n koekje uit eigen deeg!

  *

  4. Brexit-gedoe, Engeland zinkt weg

  Eind 2018 moet er een Brexit-akkoord liggen, want eind maart 2019 valt het doek en verlaat het VK de Europese Unie. Te kort dag. Het startakkoord dat de EU op 14 december 2017 goedkeurde is veel te optimistisch beoordeeld. Om drie redenen: 1. Brexit kost het VK nu al ruim 300 miljoen dollar per week en het lastigste gedeelte moet nog beginnen. Een Noorse of Canadese oplossing krijgen, respectievelijk willen de Britten niet, een andere is er niet, en dat besef lijkt nog niet eens doorgedrongen tot de slecht voorbereide onderhandelaars uit London. 2. Het beginakkoord kost de Britten al veel geld, en de verstokte Brexiteers zullen in 2018 compensatie willen zien. EU-onderhandelaar Barnier zit in een leunstoel, pralines zitten er niet in. 3. De Ulster-Ierland-kwestie is in december 2017 allerminst opgelost en heeft nog voldoende potentie om, naarmate de zandloper leegloopt, de dealbreaker van 2018 te worden. En om ook in Westminster voor ernstige problemen (nieuwe verkiezingen?) te zorgen.

  Repliek0 Het is algemeen gelend dat scheiden doet lijden. Net zoals in ’n huwelijk op de klippen kan lopen, zo is de Natie (die zong tot de jaren ’40 dat ze de waves ruleerde), die er vanonder muist, als verterekkers veroordeeld zijn om op de blaren te moeten zitten. Iets dat ipso facto ook voorzien is bij de blijvers.

   

  5. Rusland-NAVO-betrekkingen: ongeluk zit in klein hoekje

  Eigenlijk gelooft niemand in een Russische aanval op een NAVO-lidstaat , maar er is conflictstof genoeg. De angel zit hem enerzijds in de binnenlandse politiek van de VS. Special prosecutor Robert Mueller heeft – ook als hij voortijdig door Trump wordt kaltgestellt – met het mogelijk incriminerende onderzoek naar Trumps banden met het Kremlin het lot van de president in handen. Hij kan de Senaats-verkiezingen eind 2018 in een Democratische zege laten eindigen, en het presidentschap van Trump roemloos laten stranden. Anderzijds is er de buitenlandse dimensie. Trump zal, ook als hij aan een binnenlands debacle ontsnapt, in 2018 in aanvaring komen met Rusland over nucleaire bewapening. Oude verdragen zullen niet meer worden nageleefd, een wapenwedloop aan de rand van Europa zal aanwakkeren, spionage groeit en cyberaanvallen worden ‘getest’. De nieuwe Nationale Veiligheidsstrategie van de VS roept Rusland en China niet tot vrienden, maar tot tegenstanders uit: 2018 wordt het jaar waarin de Koude Oorlog niet alleen wordt herdacht (1948) maar ook zal worden herbeleefd.

  Repliek. Er is in de Geschiedenis geen enkel precedent waarom Moedertje Rusland in haar eigen omgeving zou beginnen om in het wilde weg muilperen uit te delen. Dat ziet zelfs ’n blind konijn. Met the Cli,nton Wife aan het roer echter, zou dat andere koek zijn geweest. De hoer van Babylon rijdend op een zevenkoppig Beest had aan dat wijf nog veel kunnen leren…

   

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Hoer_van_Babylon

  *

  Rampen, migratie en democratisch verval vallen buiten mijn definitie van veiligheid, maar zouden een plaats verdienen in deze sombere opsomming. Onnodig te zeggen dat deze fenomenen indirect ernstige effecten op onze veiligheid kunnen hebben. Laten we hopen dat ik veel te somber ben. Ik durf met één zekerheid te eindigen: de wereld draait door.

  https://www.demorgen.be/opinie/laten-we-hopen-dat-ik-veel-te-somber-ben-over-2018-b042d86a/

  *

  T E   O N T H O U D E N

  OP ONZE VASTE SCHIJF

  Heel juist, Jo Konijn. De wereld draait door: dat klinkt ons bekend in de oren van dat puur Linxe en oer-Hollandse TV-programma van de VARA.

   

  Die andere Jo, dat fijne dametje van langs onze kanten (Jo Leemans,°1927), zei het nog simpeler: ‘Wat zijn moet, dat zal zo zijn’, zog ze. En ze zong dat o zo mooi. Heel mooo. Al was de song die ze zong onvervalst plagiaat uit de Verenigde Staat…

  *

  (Hemelreiker)

  27-12-2017, 07:57 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Dinsdag 26 December 2017

  4377 - NIEUWE JAARKE ZOETE WAT LIGT ER IN M’N SCHOENTJE  

  *

  INHOUD: NIEUWJAAR: de Heer Ko Jolijn (wat ’n mooie Hollandse naam!) helemaal uit Den Haag, Hoogleraar in de Diplomatieke Wetenschappen ten Huyse Clingendael, raadpleegde voor 2018 voor ons even zijn glazen bol.

  U leest het hieronder. In ’t rond t (van hem) een in ’t voerkant (van mij).

  En ja, het is weeral een overgenomen artikel uit de De Morgen, de knapste krat van heel het land van het Noordelijk Affront.

  Daarover straks ook meer. Want eerst moet het verband tussen dit en de zowel voorgaande als na-komende schrijfsels als trilogie beklemtoond worden.

   

  O U V E R T U R E  

  OPUs B A R D O L LI N O

  (A N DANTE)

  *

  Waarom bij deze weeral de De Morgen in het zonnetje gezet? Betrekkelijk eenvoudig. De digitale presentatie is topklasse, de stijl is meer dan voortreffelijk en aangaande de inhoud weet iedereen vooraf welk vlees er in de kuip zit. In die zin is de krant uniek: U worden (gratis) geen appels voor citroenen verkocht aangeboden.

   

  Met Ko Jolijn krijgt U dan anderzijds wel een wit konijn in een hoge hoed in huis. Met van alles er op en er aan. ’t Kan vriezen, ’t kan dooien, net zoals de weersvoorspellingen van ’t Onnozelaarke die het in volle winter niet kan nalaten te dreigen met winterse buien…

  **

  *

  Over Huyse Clingendael vindt U ook alles op Tinternet. U kan ervan overtuigd zijn dat de Noorderburen daar nog altijd steunen op Jacob van Oldenbarenvelt (1547-1619), de Vader des Vaderlands. Dat ze de man, na zijn gloriol-dagen, net als de Gentenaars deden met Jacob van Artevelde, zelf om zeep brachten, doet er even niet toe. Weg is weg. Die twee figuren waren tenminste toch duideliijk afgerekend met cash geld, iets dat bij onze huidige samenleving – ik denk daarbij aan Kris Peeters - duidelijk ontbreekt.

  Maar terzake.

  De Heer Jo Konijn is dus Universiteitsperfesser van de Hollandse jet set. Gelukkig dus NIET van Geert Wilders. Wat zich duidelijk laat merken!

   

  Als toemaatje bij deze inleiding, wordt U hieronder van in zijn vrije tijd, deze geniale columnist, een afbeelding gepost…

  *

  Laten we hopen dat ik veel te somber ben over 2018

  **

  Ko Colijn…

  *

  … was van 2011-2016 directeur van, en is nu nog verbonden aan, het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael.

  Een van de gevaarlijkste dingen voor een columnist is zwichten voor het jaarlijkse verzoek om in december een prognose voor het nieuwe jaar te leveren. Toch dapper gezwicht. Hier is mijn top vijf voor 2018:

   

  1. Aanscherping crisis VS-Iran

  Trump wil af van de deal die het nucleaire programma van Iran afremt in ruil voor sanctieverlichting. Hij vindt die deal een rampzalige erfenis van zijn voorganger Obama. Maar de ayatollahs houden zich volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten en het Internationale Atoomagentschap desondanks aan de deal. Hij legde in oktober de bal bij zijn Congres, dat binnen zestig dagen met een voorstel moest komen dat Iran de duimschroeven zou aandraaien. Verzin maar een reden, Iraanse raketten bijvoorbeeld. Die deadline heeft het Congres niet gehaald of niet willen halen. De hete aardappel ligt nu weer bij Trump, die spoedig (in januari al?) zijn tanden zal laten zien

  Repliek: Iran samen met N-Korea en de C.C.C. uit de USA, is algemeen gekend een tot zelfmoord drijvend duivelswerk uit de handen van Moh Bama.

   

  2. Crisis EU: in 2018 niet minder maar meer

  De EU verrechtst. Duitsland zal daarom toch maar geen nieuwe verkiezingen organiseren en met tegenzin een kabinet CDU-SPD. slikken. SPD-leider Martin Schulz zal zijn ‘Verenigde Staten van Europa’ op zijn buik moeten schrijven. Merkel zal van haar kant monkelend akkoord gaan met een EU-transferunie à la Macron. Ze wordt gemangeld tussen diegenen die haar in het Bundeskanzleramt willen houden en die haar willen zien vertrekken. De eerste vinden elk alternatief voor Merkel slechter (dreigend wegvallen leiderschap westelijke wereld, oprukkend rechts in Duitsland bij eventuele nieuwe verkiezingen). De laatsten verwijten haar slappe knieën en willen een transferunie op kosten van Duitsland koste wat kost tegenhouden. Uitkomst onbekend, maar de Europese Unie blijft in een Duitse verlamming hangen. Netto resultaat: verzwakking Europa.

  Repliek. Eenmaal ten gronde deze Europese Naziesraat onthoofd moet dochter van de Oppergod, de échte Europa-Godin, zoals in de Mythologie, als een Fenix uit haar asse verrijzen.

  **

  *

  3. Een bitter handelsconflict Europa-VS

  Trump lijkt totaal onbekend met beginnerseconomie want gelooft heilig dat bilaterale handelsakkoorden voordeliger zijn dan multilaterale. America First. Trumps besluit om Amerikaanse bedrijven grote belastingvoordelen te geven die buitenlandse exporteurs/toeleveranciers moeten ontberen, zal hem in aanvaring met de EU brengen en met, waarschijnlijk, de WTO.

  Repliek. Werk aan de winkel voor den armen Trump! Graag gedaan, hoor. Maar als Marc Coucke misschien ’n handje mag toesteken? Gewoon voor de USA ’n koekje uit eigen deeg!

  **

  *

  4. Brexit-gedoe, Engeland zinkt weg

  Eind 2018 moet er een Brexit-akkoord liggen, want eind maart 2019 valt het doek en verlaat het VK de Europese Unie. Te kort dag. Het startakkoord dat de EU op 14 december 2017 goedkeurde is veel te optimistisch beoordeeld. Om drie redenen: 1. Brexit kost het VK nu al ruim 300 miljoen dollar per week en het lastigste gedeelte moet nog beginnen. Een Noorse of Canadese oplossing krijgen, respectievelijk willen de Britten niet, een andere is er niet, en dat besef lijkt nog niet eens doorgedrongen tot de slecht voorbereide onderhandelaars uit London. 2. Het beginakkoord kost de Britten al veel geld, en de verstokte Brexiteers zullen in 2018 compensatie willen zien. EU-onderhandelaar Barnier zit in een leunstoel, pralines zitten er niet in. 3. De Ulster-Ierland-kwestie is in december 2017 allerminst opgelost en heeft nog voldoende potentie om, naarmate de zandloper leegloopt, de dealbreaker van 2018 te worden. En om ook in Westminster voor ernstige problemen (nieuwe verkiezingen?) te zorgen.

  Repliek0 Het is algemeen gelend dat scheiden doet lijden. Net zoals in ’n huwelijk op de klippen kan lopen, zo is de Natie (die zong tot de jaren ’40 dat ze de waves ruleerde), die er vanonder muist, als verterekkers veroordeeld zijn om op de blaren te moeten zitten. Iets dat ipso facto ook voorzien is bij de blijvers.

   

  5. Rusland-NAVO-betrekkingen: ongeluk zit in klein hoekje

  Eigenlijk gelooft niemand in een Russische aanval op een NAVO-lidstaat , maar er is conflictstof genoeg. De angel zit hem enerzijds in de binnenlandse politiek van de VS. Special prosecutor Robert Mueller heeft – ook als hij voortijdig door Trump wordt kaltgestellt – met het mogelijk incriminerende onderzoek naar Trumps banden met het Kremlin het lot van de president in handen. Hij kan de Senaats-verkiezingen eind 2018 in een Democratische zege laten eindigen, en het presidentschap van Trump roemloos laten stranden. Anderzijds is er de buitenlandse dimensie. Trump zal, ook als hij aan een binnenlands debacle ontsnapt, in 2018 in aanvaring komen met Rusland over nucleaire bewapening. Oude verdragen zullen niet meer worden nageleefd, een wapenwedloop aan de rand van Europa zal aanwakkeren, spionage groeit en cyberaanvallen worden ‘getest’. De nieuwe Nationale Veiligheidsstrategie van de VS roept Rusland en China niet tot vrienden, maar tot tegenstanders uit: 2018 wordt het jaar waarin de Koude Oorlog niet alleen wordt herdacht (1948) maar ook zal worden herbeleefd.

  Repliek. Er is in de Geschiedenis geen enkel precedent waarom Moedertje Rusland in haar eigen omgeving zou beginnen om in het wilde weg muilperen uit te delen. Dat ziet zelfs ’n blind konijn. Met the Cli,nton Wife aan het roer echter, zou dat andere koek zijn geweest. De hoer van Babylon rijdend op een zevenkoppig Beest had aan dat wijf nog veel kunnen leren…

   

  **

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Hoer_van_Babylon

  *

  Rampen, migratie en democratisch verval vallen buiten mijn definitie van veiligheid, maar zouden een plaats verdienen in deze sombere opsomming. Onnodig te zeggen dat deze fenomenen indirect ernstige effecten op onze veiligheid kunnen hebben. Laten we hopen dat ik veel te somber ben. Ik durf met één zekerheid te eindigen: de wereld draait door.

  https://www.demorgen.be/opinie/laten-we-hopen-dat-ik-veel-te-somber-ben-over-2018-b042d86a/

  *

  T E   O N T H O U D E N

  OP ONZE VASTE SCHIJF

  *

  Heel juist, Jo Konijn. De wereld draait door: dat klinkt ons bekend in de oren van dat puur Linxe en oer-Hollandse TV-programma van de VARA.

   

  Die andere Jo, dat fijne dametje van langs onze kanten (Jo Leemans,°1927), zei het nog simpeler: ‘Wat zijn moet, dat zal zo zijn’, zog ze. En ze zong dat o zo mooi. Heel mooo. Al was de song die ze zong onvervalst plagiaat uit de Verenigde Staat…

  **

  *

  (Hemelreiker)

  27-12-2017, 07:47 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  26-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4376

   

   Dit is het eerste van drie elkaar aanvullende schrijfsels die ’n mens kinderlijk nieuwsgierig doen uitkijken naar het Nieuwe Jaar.

  Hoop en zegen op al onze wegen.

   

  1)          Vlaanderen Boven!!!!

  2)          2018 technisch benaderd

  3)          2018 hoopvol benaderd.

  *

   

  O U V E R T U R E  

  OPUs B A R D O L LI N O

  (A N DANTE)

  Waar men geen kleinheid kan ontwaren”….

  Dezee bevlogen woorden komen uit de geschriften van wijlen Priester-Dichter Cyriel Verschaeve, wiens helderzerkrje te bewonderen valt in Alveringem (Veurne). En neen, de poldergrond daar zal niet wegzinken onder Uw voeten, als U er loopt. Want de kist van de dode Vlaams Nationalist werd door de Belgische Staat bedacht met een dikke laag beton. Uit schrik dat daar door ons relikwieën zouden boven gehaald worden?

  Eenmaal deze frontsoldaat voor Vlaanderen ’n standbeeld zal gekregen hebben, zal alles in een stroomversnelling komen. Dat komen die relikwieën wel    ls vanzelf naar boven…

  Ja Ja, hieronder nog maar eens ons aller Pallieterke in de verf gezet! Het is sterker dan mezelf en ik hoop maar dar er lezers zullen zijn die eindelijk de weg vinden naar de Redactie van dit énige Vlaams tijdschrift dat geen blad voor de mond neemt.

  Ja, inderdaad. Als de grote Donald Trump Amerika bovenop zijn werklijst plaatst (Amerika First), mag het kleien Vlaanderen dat toch ook wel doen zeker (Vlaanderen Boven)!!!!!

  Over toekomst visioenen gesproken!!! I

  n die grote internationale kermis-attracties die de EU wel is, vormt Vlaanderen a.h.w. voelbaar de band tussen het eigen volk ten Noorden (Nederland) en datzelfde eigen volk ten Zuiden (Frans Vlaanderen). Het reikt de hand uit zowel naar Geert Wilders als naar Marine La Plume. Meer daarover hieronder.

   

  Deze keer geen Derde Rijk om zich aan te verbranden. “Wat we zelf doen, dioen we beter’!!!!!

  Aan de horizon wenkt de vlag van de Repbliek der Vrije Herenigde Lage Landen.

  *

  Vlaanderen boven’ bij Europees rechhtts

  Vraag de doorsnee Europese burger naar een naam die hij associeert met Europees nationalistisch rechts, en de kans is groot dat de namen Le Pen of Wilders zullen vallen. Logisch ook, want partijen als het Franse Front National of de Nederlandse PVV zijn de vaandeldragers van wat nogal eens ‘het Europese populisme’ genoemd wordt. Het is dan ook des te opmerkelijker dat in de internationale samenwerkingsverbanden Vlamingen mee de toon aangeven: Vlaams Belang‘er Philip Claeys is de nieuwe Eurorechtse fractiesecretaris in het Europese parlement, VB-Europees parlementslid Gerolf Annemans werd zopas verkozen tot voorzitter van de Europese rechtse koepelpartij MENL. Het getalsmatig bescheiden Vlaams Belang slaagt er zo in om ver boven het eigen gewicht te boksen

  ---

  In het Europees parlement is niets eenvoudig, en dus is er een groot verschil tussen de Europese politieke fracties en de Europese politieke partijen. Een ‘fractie’ wordt gevormd door minstens 25 verkozenen uit 7 landen.

  De rechtse en eurokritische Europese parlementsleden zitten verspreid over drie fracties: de eurokritische ECR rond de Britse Conservatives, de anti-Europese EFDD rond het UKIP van Nigel Farage, en de rechts-nationalistische ENF, opgebouwd rond een vijftal trouwe partners: Front National, PVV, Vlaams Belang, FPÖ (Oostenrijk) en Lega Nord.

  Philip Claeys

  De ENF-fractie werd de voorbije jaren politiek degelijk geleid door de Franse fractievoorzitster Marine Le Pen, maar administratief en financieel kwam de fractie in woelig water terecht. Pers en linkse tegenstanders beschuldigden Le Pen hardnekkig van (nog steeds niet-bewezen) malversaties. Le Pen vertrok na de recente verkiezingen in Frank rijk naar het Franse parlement, en dus werd de leiding van ENF overgenomen door twee co-voorzitters, een Nederlander en een Oostenrijker.

  Voor de hoogste administratieve post, die van secretaris-generaal, werd gekozen voor een Vlaming: Philip Claeys. Als voormalig Europees Parlementslid kent hij het huis pefect; dat hij bekend staat om zijn correctheid, diplomatie en ruime talenkennis gaf de doorslag.

  De Europese rechtsnationalistische fractie heeft de wind in de zeilen, en hoopt stilletjes op groei in 2019. De nieuwe Duitse partner, de AfD, gooit hoge ogen, en kan een groot aantal nieuwe verkozenen aanbrengen; ook

  de Italiaanse Lega staat op groei. Bovendien ziet het ernaar uit, dat met het vertrek van de Britse Conservatieven en UKIP vanwege de Brexit, ook een einde zou kunnen komen aan de ‘concurrentie’ van de twee andere eurokritische fracties op rechts; dat zou tot een stevige hergroepering op rechts kunnen leiden. (En misschien een moeilijke vraag voor de N-VA: waar kan men aansluiten? Nu is de N-VA lid van de ECR) Na zovele jaren samenwerking weerstaat de ENF-fractie ook aan pogingen om haar uit

  elkaar te spelen. Bij de recente Oostenrijkse regeringsvorming eiste de linkse president van het land dat de FPÖ de Europese fractie zou verlaten vooraleer in een regering te stappen. De FPÖ weigerde. Daarop stelde de linkse president zijn veto tegen FPO’er Harald Vilimsky als minister, omdat die in het Europees Parlement in de ENF zetelt.

  Vilimsky haalde de schouders op, de Oostenrijkse regering werd gevormd en de FPÖ zetelt verder in de ENF-fractie.

  Gerolf Annemans

  Naast de Europese politieke fracties zijn er dan de Europese politieke partijen. Aan hen wordt geen minimumaantal leden opgelegd, maar wel een berg bureaucratische voorschriften, in ruil voor een enorme partijfinanciering die mag gebruikt worden voor politieke actie.

  De partners uit de ENF zijn aangesloten bij de Europese koepelpartij MENL, het Franse letterwoord voor ‘beweging voor een

  Europa van naties en vrijheid’. De koepelpartij heeft een nieuwe partner op het oog, de succesvolle Tsjechische nationalistische partij SPD van de charismatische leider Tomio Okamura, een man van Japans-Koreaanse afkomst. En dus werd naar Praag gegaan, waar meer dan 1.000 mensen verzamelden voor een congres van die partij.

  Daar   werd   bekendgemaakt   dat   het bestuur van de Europese koepelpartij een Vlaming als voorzitter had gekozen: Gerolf Annemans, Europees parlementslid voor Vlaams Belang, oud-voorzitter van de partij en voormalig fractievoorzitter in de Kamer.

  Ook Annemans maakte indruk met zijn ruime ervaring, talenkennis en aangename menselijke manier van samenwerken met de Europese partners.

  Bij Europees rechts is het motto dus duidelijk: Vlaanderen boven!   En zo zien wij het graag.

  *

  T E   O N T H O U D E N

  OP ONZE VASTE SCHIJF

  Alles goed begrepen? Neen? Ik ook niet. Maak U dus niet ongerust. Alles wat deze super EU-constructie betreft, is ingewikkeld en on-overzichtelijk in elkaar geknutseld. Het is gewoon het werk van de knutselaars uit 1830 in ’t Groot. Het is, zoals het functioneert, vooral goed voor de werkgelegenheid en de reputatie van zoveel mogelijk politiekers.

  Er wordt overal elders strijd geleverd en overwinningen geboekt op vele fronten. Door ondernemers, door baggerbedrijven, door bierbrouwers, door culinaire toppers, door reders, door artiesten van alle slach en alle grootte,, door helden van het Witte doek, ja zelfs tot in de O’Nude gaarkeukens…

  Het is een grootheid die – met enige fantasie - teruggrijpt naar 1.000 jaar geleden, toen als beloning voor de goede afloop, de Eerste Koning van Jeruzalem, ’n Vlaming was en de door Vlamingen uit het Verunse opgericte Tempeliers Orde, die in die verre landen zorgden voor God en Klein Pierke. Tot die Nobele Ridders tussen 1307 en 1309 uitgeroeid werden door de Franse Koning Filips de Schone, dezelfde die in 1302 bij Groeninge in het zand had moeten bijten.

  Marine La Plume is ons dus wel, naast deze Koninklijke dieften, te verhogen met de in 1713 gestolen gebieden tot aan de Zoom (La Somme), een an ander verschuldigd... Zie Het Verdrag van Utrecht.

  Ja, beste lezer! Als niemand anders dat zegt, moeten wij het wel zelf doen! Klein, maar dapper.

  Zijn wij Vlamingen, trouwens altijd geweest. Arm, maar properZoals Godfried Bomans het ooit zei,

  ‘Aggge mô leut êt’.

  *

  Gezelle zei het nog anders, iets meer naar mijn smaak:

  Ik jeune mij daarin, als ik ’n liedeke kan dichten..

  Ik jeune mij daaran, als ik dat liedeken kan….

  *

  (Hemelreiker)

  26-12-2017, 19:03 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4375

   O U V E R T U R E  

  OPUs B A R D O L LI N O

  (A N DANTE)

  Buon Natale & Buon Capodano!

  Spijts alles, aan de Lezers van deze schrijfsels, in deze duistere tijden, toch nog de Beste Wensen samen voor deze Kerst- en Nieuwjaarsdagen. Bonnenkort worden dat immers ‘de Beste Wensen voor Vuurwrkdag

  De ganse maand December was, volgens zagevent Deboosere en de overige klimaatspecialisten die strijden tegen de opwarming van de aarde, de somberste sedert 1934 te zijn. De dagen lijken wel nachten te zijn geworden. M.a.w., om het te zeggen met weer ’n ander nieuwerwets woord, het waren ‘dachten’ ipv dagen.

   

  Ja Ja! Zoals U bij Xander zult lezeen: de moderniteit wil nu eenmaal nieuwe tradities in het leven roepen!

  Kijk, beste mensen, we zullen bonnenkort moeten keuzes maken tussen geboorte-dagen: 6 of 25 December. Of misschien ’n samentrekkende datum, iets tussen-in die twee datums. Gewoon om niemand achteruit of vooruit te stellen.

  ’n Zekere Paus Gregorius heeft in lang vervlogen tijden (1582) ooit die ‘Gregoriaanse Kalender’ bedacht. De hudige Paus kan daar gemakkelijk de ‘Franciscaanse Kalender’ van maken. Waarbij 6, 25 en 31 December samengevoegd worden op… 28 December, Onnozel Kinderdag. Dan wordt die dag voortaan Vuurwerkdag geoemd!

  Er zal ook ruimte moeten voorzien worden, om de Christelijke Feestdagen (Pasen, Hemelvaartdag, Pinksteren) te herzien, in combinatie met Offer- en Suikerfeesten. Wat zeer praktisch zou zijn voor de economie, het stilstaand snelverkeer en de Sociale Wetgeving.

  Waarop wachten de (samengesmolten) syndicaten, de ABC, om hierin het voortouw te nemen? Het bevordert toch de integratie?!

  De donkerste decembermaand sedert 1934?! Als dàt geen symbool is van naderend onheil voor de Rode uitslaande brand die kort daarna (6 jaar) de wereld in lichterlaaie zette.

  *

  Chrislam:

  Zo wordt ook kerst in Europa geïslamiseerd

  Britse kerk verplaatste kerstviering naar geboortedag van Mohammed op 3 december – Sneeuwpop in boerka op Winterfeest in München – Scholen en gemeenteraden in heel Europa schrappen kerstvieringen, of passen deze aan moslimeisen aan.

   

  ‘Chrislam’ is de samenvoeging van ‘christendom’ en ‘islam’, een theologie die zowel buiten als binnen de kerken steeds meer aanhang krijgt, vooral onder mensen die nog maar amper onderlegd zijn in de Bijbel. Zij geloven dat de Jezus in de Bijbel feitelijk dezelfde is als de Jezus (Isa) in de Koran, en hebben er dan ook weinig moeite mee dat ook het kerstfeest in Europa stapsgewijs wordt geïslamiseerd. De afgelopen jaren ruilden supermarkten zoals Albert Heijn het woord ‘kerst’ op producten in voor ‘feest’, en een school in het Duitse Lüneburg ging zelfs zover de traditionele kerstviering uit te stellen omdat welgeteld één moslimscholier had geklaagd dat de gezongen liederen ‘niet overeenkomen met mijn geloof’. Het ‘grotere wij’ in de kersttoespraak van koning Willem Alexander lijkt dan ook vooral een ‘wij’ te zijn dat gezamenlijk door de knieën moet gaan voor één specifieke religieuze ideologie, dat in realiteit alles haat waar het christelijke kerstfeest oorspronkelijk voor staat.

  De woorden ‘kerst’ en ‘kerstmis’ schijnen ook in de ogen van de gevestigde orde discriminerend te zijn voor moslims. Veel traditionele kerstmarkten kregen daarom een andere, ‘multiculturele’ naam, zoals de Amsterdam Winter Parade, Brussels Winter Pret, London Winterville, het München Winter Festival, et cetera.

   

  Kerstviering op geboortedag van Mohammed

   

  Ook het oorspronkelijke christelijke kerstfeest ontkomt niet aan islamisering. In Groot Brittannië organiseerde de All Saints Church in Kingston op 3 december een gezamenlijke kerstviering van Jezus èn Mohammed, bedoeld om de geboortedag van de islamitische ‘profeet’ te vieren, en ‘uit te kijken naar de geboortedag van Jezus’.

  Op de prominente christelijke blog ‘Archbishop Cranmer’ werd felle kritiek geuit op de verplaatsing van de kerstviering naar de verjaardag van Mohammed, en vooral op het ontnemen van de status van Koning en Messias van Jezus. Hij werd tijdens die ‘chrislamitische’ dienst zelfs niet als profeet geëerd.

  Schotse kerk liet anti-christelijke passage uit Koran voorlezen

   

  De Schotse Episcopale Kerk in Glasgow maakte het eerder nog erger door tijdens een adventsdienst een passage uit de Koran voor te lezen waarin letterlijk wordt ontkend dat Jezus Christus de Zoon van God is.

   

  De regionale Schotse regering organiseerde en subsidieerde dit jaar tal van ‘winter festivals’ voor religieuze minderheden, maar negeert het kerstfeest, en dat terwijl nog steeds de helft van de Schotten zich christenen noemen.

  Kerstdienst geschrapt, wel verplichte deelname aan Arabische cultuurweek

   

  Een basisschool in het Deense Graested schrapte de traditionele kerstdienst in de kerk om de moslimscholieren niet te kwetsen. Kort daarvoor waren alle leerlingen nog verplicht deel te nemen aan de ‘Syrië week’, waarin ze werden ondergedompeld in de (moslim)cultuur van het Midden Oosten. Na klachten van ouders reageerde het schoolbestuur dat zij vooral ‘nieuwe tradities’ willen creëren (met de nadruk op ‘nieuw’).

  In Frankrijk werd een jaarlijkse kerstmarkt in Lyon geschrapt omdat de gemeente de kosten voor het beveiligen tegen islamitische terreuraanslagen te hoog vond. In België beval het Rode Kruis in Luik om alle christelijke kruisen uit de 28 kantorens in de stad te verwijderen, zogenaamd om de ‘seculiere aard’ van de organisatie te benadrukken.

   

  Kerstfeest uitgesteld na klacht één moslimscholier

   

  Een school in het Duitse Lüneburg stelde de kerstviering uit nadat één moslimscholier had geklaagd dat de geplande liederen niet verenigbaar zijn met zijn geloof. Dit besluit leverde de school een storm aan woedende protesten op. De directeur besloot daarop om niet-christelijke kerstliedjes zoals ‘Rudolph the Red Nosed Reindeer’ wèl toe te staan. AfD leider Alexander Gauland noemde het niettemin ‘een ondraaglijke, onvrijwillige onderwerping aan islam’, en een ‘laf onrecht’ dat niet-moslimkinderen wordt aangedaan.

   

  Sneeuwpop in Boerka

   

  De tot ‘multiculturele wintermarkt’ omgedoopte traditionele kerstmarkt in München toonde een sneeuwpop in een boerka. ‘En dat is dan een symbool van tolerantie?’ spotte de Beierse AfD leider Petr Bystron. In Berlijn werd de kerstmarkt na de dodelijke moslimaanslag van vorig jaar, waarbij 12 mensen werden gedood en 50 gewonden vielen, geheel beschermd door betonblokken. Diverse kerstmarkten, zoals in Stuttgart, Potsdam en Bonn moesten worden gesloten of geëvacueerd vanwege een dreigende islamitische (bom)aanslag.

   

  Scholen en gemeentehuizen in Italië verwijderden kerstbomen en christelijke kerstsymbolen; in Noorwegen liet een school naast Bijbelteksten over de geboorte van Jezus ook Koranteksten voorlezen; in Spanje verving de gemeenteraad van Madrid de kerstfestiviteiten door het ‘internationale feest der culturen’, waarbij de extreemlinkse burgemeester Manuela Carmena benadrukte dat het inderdaad de bedoeling is om kerst van zijn christelijke wortels te ontdoen. Om dat te onderstrepen werd de grote kerststal op het beroemde Puerta de Alcalá geschrapt.

   

  Moeten Willem-Alexanders ‘wij’ zich onderwerpen?

   

  ‘Het zoeken naar het grotere wij’ waar koning Willem-Alexander in zijn kersttoespraak over sprak, lijkt dan ook vooral een ‘wij’ te zijn dat door de knieën dient te gaan voor islam en bijkomende de eisen en extreme ‘gevoeligheden’ van moslims.

  De koning stelde dat ‘nuance en inlevingsvermogen’ het onderspit dreigen te delven. Inderdaad, dat krijg je als je in Europa miljoenen volgelingen van een religieuze ideologie binnenhaalt die van kinds af aan leren alles te verachten en te haten wat niet overeenkomt met islam -vooral als het Joods en christelijk is-, en vervolgens de autochtone bevolking dwingt om zich in naam van ‘tolerantie’ en ‘multiculti’ stapsgewijs aan hen te onderwerpen.

  Xander

  (1)               Gatestone Institute via Zero Hedge

  Bron http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/12/Chrislam-Zo-wordt-ook-kerst-in-Europa-geslamiseerd

  *

  T E   O N T H O U D E N

  OP ONZE VASTE SCHIJF

  Het splinternieuwe namaak-woord ‘Chrislam’ is een duidelijke discriminatie van precies die luyden die beweren alle discriminatie uit de wereld te willen helpen. Waarom moet het persé Chrislam zijn, en niet Ischris?

  Het gaapt dus lijk ’n vuurmond (!) dat er ’n compleet nieuw samengesteld woord moet bedacht worden.

  ‘Buskruit’ bijvoorbeeld. Op dis BUS zitten, zowel Christelijken, Mohammed-hanen, Zoeloes, Bosjesmannen, Boe-disiten, Brah-manen, evenels gendfer-neutralen tegen verminderd tarief.. Wie als KRUIT wil doorgaan, moeten Alfred Nobel als Opperwezen niet alleen erkennen, maar deze ook loven en prijzen.

  En daar zouden de IS-lammertjes wel eens hun vaste stek kunnen vinden….

  *

  Ach ja, Moeder-lief. Ik moet U weeer eens toegeven. ‘Ons Heer moet van elk Zijn getal hebben’.

  Elk zegge het vort.

  *

  (Hemelreiker)

  26-12-2017, 03:49 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  24-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4373

   O U V E R T U R E  

  OPUs B A R D O L LI N O

  (A N DANTE)

  Wie, wat en waar dat bedisseld werd van de grenscontrole tegen de Gewone Burger, is niet bekend. Het is gewoon ‘n ‘Aanbeveling’ zoals de aanbevolen verplichting van elke ‘Lidstaat’ om zoveel ‘vluchtelingen’ op te nemen als voorzien door de Europese Commissie.

   

  Wie niet meteen gehoorzaamt, is, net als Polen zowel nu als in 1939, gezien.

  Tijdens het Hitler Regime was dat wel beter omschreven en ingekleed als ‘n ‘Führer Befehl’ waaraan niet te ontkomen viel.

  Om te beginnen wordt nu het o zo bejubeld ‘Vrij verkeer van Kapitalenl’ finaal aan de ketting gelegd. In afwachting dat ‘Diensten’ en ‘Goederen’ te gelegener tijd ook zullen volgen. Wat wil zeggen, dat de voornaamste redenen voor een Verenigd Europa onderuit worden gehaald. Om plaats te maken voor uitsluitend de politieke eenheidsworstt…

   

  In ’t zak gezet worden is niets anders.

   

  Open alvast Uw zakken, want het gaat over geld. Beter gezegd, over een ander, niet-bestaad geld… Over de Bitcoin.

  *

  EU gaat cash geld en kostbaarheden burgers in beslag nemen

   

  Brussel wil Bitcoin mogelijk al volgend jaar gaan verbieden - Saxo Bank: ‘Rusland en China veroorzaken in 2018 Bitcoin-Apocalyps, waarna munt naar $ 1000,- zakt’

  Aan de Bitcoin hype komt mogelijk al in de periode 2018-2019 een einde, als het handelen in de munt in zowel de EU, China als Rusland verboden wordt.

  Brussel is mordicus tegen grenscontroles daar waar het op immigranten aankomt, maar werpt tegelijkertijd steeds hogere blokkades op voor het verplaatsen van contant geld en andere waardevolle goederen. De EU heeft inmiddels in alle stilte een verordening uitgevaardigd waarmee de ondergrens van € 10.000,- wordt opgeheven, zogenaamd om de ‘misdaad’ te bestrijden. Dat betekent dat ook een onschuldige vakantieganger die met € 1000,- op zak en een duur horloge om zijn pols zelfs bij de geringste verdenking bij de grens staande kan worden gehouden, waarna alles in beslag mag worden genomen.

  Media schrijven nauwelijks iets over deze ‘contanten verordening’, Brussels nieuwste stap naar een totalitaire controle maatschappij. Die houdt concreet in dat de limiet van € 10.000,- cash die zonder aangeven over de grens mag worden meegenomen, deels wordt opgeheven. Van wie op dit moment een hoger bedrag met zich meeneemt zonder dit de douane te melden, kan reeds alles worden geconfisqueerd.

   

  Duur horloge, ‘crimineel’ uiterlijk? Dan bent u de klos

   

  Theoretisch kan nu volkomen willekeurig een bedrag van slechts € 1000,- worden afgepakt. Een ondergrens wordt niet meer genoemd. Naast contant geld vallen namelijk ook goudstukken, zilver of andere waardevolle goederen zoals diamanten of een duur horloge onder de nieuwe regels. Alles telt mee om aan de grens van € 10.000,- te komen. Is dat het geval, dan bent u alles kwijt.

   

  Gezien de ervaringen met andere zogenaamde ‘anti witwas’ maatregelen zullen ook mensen met net geen € 1000,- op zak al in de problemen kunnen komen. Alles wat daarvoor nodig is, is een douanier die vindt dat u er ‘crimineel uitziet’, en de indruk heeft dat u misschien de belastingen heeft ontdoken.

   

  Ook per post opsturen verboden

  In de nieuwe verordening is ook bepaald dat de reiziger de garantie moet geven dat hij zijn contant geld niet op een andere manier naar het buitenland brengt. Hoe dat in de praktijk moet gaan, is onduidelijk. Het per post laten opsturen van bankbiljetten is in ieder geval niet langer toegestaan, vermoedelijk omdat Brussel bang is dat mensen massaal miljoenen euro’s in pakketjes gaan (ver)stoppen.

   

  Verbod en Bitcoin-crash

   

  Een analist merkt op dat het geen wonder is dat Bitcoin de afgelopen tijd record na record breekt. Ook daar lijkt echter mogelijk al volgend jaar een einde aan te komen, want de EU overweegt om deze zogenaamde crypto-valuta te gaan verbieden (1). Overigens zijn China en Rusland bezig vergelijkbare maatregelen te treffen.

   

  De Saxo Bank, bekend geworden vanwege heftige voorspellingen die ieder jaar in december worden gedaan, verwacht dat Bitcoin volgend jaar naar $ 60.000,- stijgt, en een totale markt kapitalisatie van meer dan $ 1 biljoen bereikt. Daarna zullen Rusland en China de digitale munt gezamenlijk aanvallen, waardoor er een enorme crash komt, en Bitcoin in 2019 nog maar $ 1000,- waard zal zijn.

   

  Een jaar geleden voorspelde de Saxo Bank correct dat Bitcoin dit jaar in waarde zou exploderen. De verwachte ‘verdriedubbeling’ van de $ 700,- die de cryptovaluta toen waard was, werd in realiteit zelfs een explosie van 1900%.

   

  China heeft inmiddels een gedeeltelijk verbod op Bitcoin ingevoerd nadat het land erachter kwam dat op deze wijze enorme sommen geld het land uit werden gesluisd. Het Russische ministerie van Financiën wil dat Bitcoin en andere vormen van digitaal geld illegaal worden verklaard, omdat deze alle tekenen van een financieel piramidespel dragen, wat verboden is in Rusland. Het kopen van Bitcoins wordt overigens niet strafbaar gemaakt.

  Xander

  (1) MM News
  (2) Russia Today via Infowars

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/12/Grenscontroles-EU-gaat-cash-geld-en-kostbaarheden-burgers-in-beslag-nemen

  *

  T E   O N T H O U D E N

  OP ONZE VASTE SCHIJF

  Vroeger heette dat ‘De Rijkswacht= Uw viend’. Nu wordt dat ‘De douanier, Uw vriend’.

  Er is, me dunkt, een groot gat in deze anders zo betrouwvolle berichtgeving van Xander. Er is namelijk niets vermeld over de kapitaal-bewegingen van en naar de moslim-landen. Het kan immers van dit Europa nooit de bedoeling zijn om daar controle op uit te oefenen. De gedachte alleen al is een zware belediging voor de gehele moslim-gemeenschap…

  Het kan (even door geredeneerd) natuurlijk ook wijzen op het feit dat Bruxellabad in gedachte reeds de moslim-landen als gewone buurlanden aanziet. M.a.w. dat er helemaal geen dreiging meer kleeft aan dat moslimmerij, om de goede reden, dat in hun ogen de dhimitude als verworven wordt beschouwd.

  Na-Beschouwing.

  De volgende 24 uur is onze van-ouds Christelijk Avondland vol van de gedachte ‘Vrede op aarde aan alle mensen die van goede wille zijn’.

  Even niet denken aan al die uit het straatbeeld verdwenen Kerststallen en evengoed niet aan de definitief verdwenen Middernachtmissen uit onze jeugdjaren. Nergens nog onze oude Vlaamse Kerstliedjes op de Radio of op de TV. Waarbij het mij van het hart moet, opnieuw heimwee te voelen opkomen naar het Land waar niet alleen ‘de citroenen groeien en in ’t donker loof de goudoranjen gloeien’, maar waar ook ‘Natale’ nog altijd dè Hoogdag is van het Jaar. Met zo goed als geen protserige Kerstmarkten, maar met niet-verwarmde Kerken proppensvol met warm ingeduffelde Misgangers, jong en oud. Die daarvoor even de gezins-feesttafel hebben verlaten. Overal in de lucht hangt het klokken-gebeier en zit men vrolijke gezichten.

  Vab op het druk bezochte verwarmd terras van de ‘Bar Central’ in ons bergdorpje van amper 1.800 inwoners, zagen we heel in de verte uit over het omliggend in diepe duisternis gehuld landschap zonder de minste straatverlichting.

  De sterren boven onze hoofden waren net als die van Bethlehem 2.000 jaar geleden, even stralend en zo goed als plukbaar binnen handbereik. Het ‘Frohe Weihnachten’ van ’n groepje toeristen even verder, klonk als innige sfeermuziek op de achtergrond verterend in onze oren… Ja, hier was er zeeer duidelijk veel ‘Vrede’ op aarde.

  Vooral in de verte zagen we het verlichte Kruis boven op het verder gelegen rotsplatteau van +1.000 meter hoog, met daar boven nogmaals 600 meter hoger, de Monte Amiata helemaal in Zuid-Toscane. Van daarboven, wisten we, has men bij helder weer uitzicht over heel De Laars, van Sicilië tot tegen de Alpen…

  ‘Buon Natale’ klinkt het nog altijd alom in het Italiaanse binnenland, de boerenbuiten die we zovele jaren beleefd en doorvoeld hebben. Er wordt in die dagen ook even gedaan alsof het Land geen vluchtelingen-probleem kent. Want trosjes ronddwalende ‘verrijkers’ treft men buiten op straat niet aan.

  Even is het alsof ‘Morgen’ een andere dag is…

  *

  Voor geïnteresseerden die spijts alles, dezer dagen, toch nog met beide voeten op de grond staan, nog even dit, uit Wikipedia:

  “Monte Amiata is de noordelijkste van een rij vulkanen langs de westkust van Italië tussen de Valdorcia en de Maremma, en domineert het landschap van zuidelijk Toscane en westelijk Umbrië. De laatste eruptie was zo'n 180.000 jaar geleden, maar er zijn nog veel geisers en heetwaterbronnen rond zijn basis, onder meer in Bagno Vignoni en Bagno San Filippo. Een geothermische elektriciteitscentrale bij Piancastagnaio, met een capaciteit van 140 megawatt, gebruikt de aardwarmte van de vulkaan”

  *

  (Hemelreiker)  24-12-2017, 15:15 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4372

  Donderdag 21 December 2017

   

  O U V E R T U R E  

  OPUs B A R D O L LI N O

  (A N DANTE)

  *

  Het Vrije Catalaanse Volk open en bloot in de vuurlinie van de mokerslagen uit Bruxellabad!

  1. De vervaarlijke pantzerkruiser “Europa” (1) onderweg naar de nieuwe deze keer juiste Kaap de Goede Hoop?

   

  Bijde Catalaanse politieke partij Ciudadanos, de partij met 25% der stemmen is partijleider Albert Rivera met deze ons in de oren bekend klinkende uitspraak ‘Catalonia is m’n geboorteland, Spanje is mijn vaderland, en de Europese Unie is onze toekomst”.

  Geen wonder dar ‘Madrid’ uitsluitend met deze partij wil onderhandelen. Madrid is inderdaad, net als Bruxellabad, samen met Berlijn, een van de 27 ‘partners in crime’…

  Ines Arrimades, kopvrouw bij deze grootste partij Ciudadanos kregen we reeds mer dan genoeg op TV opgevoerd en kan m.i. best vergeleken worden met schreeuwlelijke Cruella Onkelinx van ‘bij ons’ in Coburgia.

  *

  (1) Pantzerkruiser met ‘Z’ geschreven is geen schrijffout, maar een allusie op wijlen de oorlogsvloot van Nonkel Dolf…

  *

  De separatistische partijen behalen samen een nipte meerderheid in het Catalaanse parlement.

  De JuntsxCat van voormalig minister-president Carles Puigdemont behaalt 21 procent, goed voor 34 zetels. De ERC-CatSi krijgt 21 procent, wat 32 zetels oplevert. De CUP lag in de gunst bij zo'n 4 procent van de kiezers, goed voor vier zitjes. De drie separatistische partijen behalen samen dus 70 van de 135 zetels, een nipte meerderheid.

   

  Unionistische partij Ciudadanos behaalt 25 procent van de stemmen, en is zo voorlopig de grootste. Dat zou 37 zetels opleveren, twaalf meer dan in 2015.

  **

  *

  T E   O N T H O U D E N

  OP ONZE VASTE SCHIJF

  *

  Spanje is dus kampioen in de met de mond toegepaste ‘democratie’: het schrijft zelf de her-verkiezngen uit maar houdt ondertussen andersdenkenden ofwel in de cel, ofwel in ballingschap wat onder Spaans aanhoudingsbevel nier geldig is in het Buitenland.

  Een ware ‘Comedia dell Arte’, dus. Waarbij de Vlaamse ‘separatisten’ gelijktijdig hun voordeel kunnen mee doen. Het is voor ons dus als kijken naar ’n geweldfilm op TV. Wat niet is, kan nog komen.

  Madrid, net als Bruxellabad, zijn als volwaardige Linxen, vooral uit op de centjes van die welvarende deelstaten. Die centjes zijn cruciaal belang voor het instandhouden van de artificiële Staat die ze zijn. Die ‘deelstaten’ zijn van de ‘Patzeerkruiser Europa’ die in het scheepsruim als galei-slaven zonder toekomst, aan de riemen trekken.

  *

  Heb ik nu met deze laatste zin een inkijk gegeven van de Doos van Pandora? Ik vrees van wel. Want alles wat artificieel is, is gedoemd tot verdwijnen. Dat zouden de ‘Groenen’ waar ook in Europa toch ook moeten weten, zij die beweren zich te be-ijveren voor het instandhouden van Moeder Natuur.…..

  *

  (Hemelreiker)

  Donderdag 21 December 2017

  Madrid-Barça 0-3

  4372 - DE ‘EU VERENIGDE STAEN’ ONDERWEG NAAR NIEUWE EN BETERE HORIZONTEN

  *

  INHOUD: CATALONIA - EUROPA REBUILT – VLAANDEREN REBUILT: de door EU-lidstaat ‘Madrd’ opgelegde herverkiezingen in de ‘deelstaat’ Catalonia, kunnen best als voorbeeld gesteld worden voor wat ooit nog Vlaanderen te wachten staat.

  Als voorbeeld van wat Wilfried Marrtens ooit stelde, namelijk de ‘Geleide Democratie’ – een contradictie in terminis – kan dat tellen.

  Het doet mij denken aan het gewezen Hitler Regime: op een onmenselijke manier iedereen de absolute welstand (met alleen maar zeggende woorden), beloven. Een soort van ‘morgen scheert men gratis’….

   

  O U V E R T U R E  

  OPUs B A R D O L LI N O

  (A N DANTE)

  *

  Het Vrije Catalaanse Volk open en bloot in de vuurlinie van de mokerslagen uit Bruxellabad!

  **

  *

  1. De vervaarlijke pantzerkruiser “Europa” (1) onderweg naar de nieuwe deze keer juiste Kaap de Goede Hoop?

   

  Bijde Catalaanse politieke partij Ciudadanos, de partij met 25% der stemmen is partijleider Albert Rivera met deze ons in de oren bekend klinkende uitspraak ‘Catalonia is m’n geboorteland, Spanje is mijn vaderland, en de Europese Unie is onze toekomst”.

  Geen wonder dar ‘Madrid’ uitsluitend met deze partij wil onderhandelen. Madrid is inderdaad, net als Bruxellabad, samen met Berlijn, een van de 27 ‘partners in crime’…

  Ines Arrimades, kopvrouw bij deze grootste partij Ciudadanos kregen we reeds mer dan genoeg op TV opgevoerd en kan m.i. best vergeleken worden met schreeuwlelijke Cruella Onkelinx van ‘bij ons’ in Coburgia.

  *

  (1) Pantzerkruiser met ‘Z’ geschreven is geen schrijffout, maar een allusie op wijlen de oorlogsvloot van Nonkel Dolf…

  *

  De separatistische partijen behalen samen een nipte meerderheid in het Catalaanse parlement.

  De JuntsxCat van voormalig minister-president Carles Puigdemont behaalt 21 procent, goed voor 34 zetels. De ERC-CatSi krijgt 21 procent, wat 32 zetels oplevert. De CUP lag in de gunst bij zo'n 4 procent van de kiezers, goed voor vier zitjes. De drie separatistische partijen behalen samen dus 70 van de 135 zetels, een nipte meerderheid.

   

  Unionistische partij Ciudadanos behaalt 25 procent van de stemmen, en is zo voorlopig de grootste. Dat zou 37 zetels opleveren, twaalf meer dan in 2015.

  *

  T E   O N T H O U D E N

  OP ONZE VASTE SCHIJF

  Spanje is dus kampioen in de met de mond toegepaste ‘democratie’: het schrijft zelf de her-verkiezngen uit maar houdt ondertussen andersdenkenden ofwel in de cel, ofwel in ballingschap wat onder Spaans aanhoudingsbevel nier geldig is in het Buitenland.

  Een ware ‘Comedia dell Arte’, dus. Waarbij de Vlaamse ‘separatisten’ gelijktijdig hun voordeel kunnen mee doen. Het is voor ons dus als kijken naar ’n geweldfilm op TV. Wat niet is, kan nog komen.

  Madrid, net als Bruxellabad, zijn als volwaardige Linxen, vooral uit op de centjes van die welvarende deelstaten. Die centjes zijn cruciaal belang voor het instandhouden van de artificiële Staat die ze zijn. Die ‘deelstaten’ zijn van de ‘Patzeerkruiser Europa’ die in het scheepsruim als galei-slaven zonder toekomst, aan de riemen trekken.

  *

  Heb ik nu met deze laatste zin een inkijk gegeven van de Doos van Pandora? Ik vrees van wel. Want alles wat artificieel is, is gedoemd tot verdwijnen. Dat zouden de ‘Groenen’ waar ook in Europa toch ook moeten weten, zij die beweren zich te be-ijveren voor het instandhouden van Moeder Natuur.…..

  *

  (Hemelreiker)

  24-12-2017, 06:00 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Archief per week
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!