MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    26-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4479 AFSCHEID

    Donderdag 26 April 2018

    4479 – WIJ STEVENEN AF OP BURGEROORLOG EN KRIJGEN DAARVOOR DE NOBELPRIJS VAN DE W R E D E

    *

    INHOUD: WO3 (begin)- NEDERLAND –ISLAM: Geert Wilders wil in zijn land maar één enkele Nationaliteit meer: de Nederlandse. DE ZIJNE. Waarom zou dat niet in de Grondwet mogen ingeschreven staan? Zoals Merkel zegt: al wie in Duitsland woont, is Duitser. En geen Turk of Arabier meer…… Meteen ook liefst het aantal echtgenoten beperken, max. tot die éné van ’s mans harte-keus en ook ‘tot de dood hen scheidt’.

    Wie ‘samenhokt’ zonder getrouwd te zijn, (hetzij Burgerlijk hetzij Kerkelijk) betaalt alle Belastingen gewoon dubbel…. De kinderbijslagen voor meer dan 3 kinderen wordt afgeschaft. Ouders van vreemde ‘roots’ met meer kinderen, worden beboet. Of het land uitgezet. Een talrijke kroost van het Eigen Volk Eerst heeft in het verleden al onze landen welvarend gemaakt! Zelfs toen ervan uit de oude tijd per gezin hele dozijnen kinderen waren en er bijlange nog geen sprake was van kinderbijslag. Dat het ‘kientjesgeld’ pas in 1930 (voor werkmensen) en in 1967 (voor zelfstandigen) werd uitgevonden weet zelf vandaag niet één politieker meer.

    Straffer nog is het zogeheten ‘Activiteits-Attest’, ooit ingevoerd voor het Eigen Volk. Vanaf de jaren ’70 verplicht gesteld voor ieder zelfstandig beroep. Onmogelijk ‘n Handelsregister en/of BW-nummer te bekomen voor hem of haar die niet voldeed aan de strenge reglementering.

    De toelatingsproef bestond uit twee drempels: 1° de beroepservaring en 2° de nodige administratieve bedrevenheid.

    Nieuwkomers? Die deden maar. Pas onlangs werd deze discriminatie weggewerkt, door gezegd ‘t reglement gewin weer af te schaffen. Nu kan zelfs een hondshaai met een hoed op, restaurateur, kapper of loodgieter worden….

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Laten we zeggen, dat voor ons aller eeuwenoude Avondland, de kern van alle Beschavingen ter wereld, het zwaartepunt van de islam-invasie pas nu goed op dreef is gekomen nadat

    **

    Generaal Charles de Gaulle

    (° Rijsel 1890-1971)

    van Algerije gedeeltelijk onder dwang en gedeeltelijk uit paniek, een onafhankelijk land heeft gemaakt. Op die manier kon hij niet anders, dan échte Algerijnen die Fransman wilden blijven, samen met de échte Fransen die tot dan toe daar in deze ‘kolonie’ hadden geleefd, in het Moedermand op te nemen. Met dezelfde rechten, maar minder met dezelfde plichten, als de geboren en getogen Franse Burgers. Waardoor hij niet alleen veel mensen het leven heeft gered, maar terzelfdertijd ook de terreur meebracht, zowel in Algerije als in Frankrijk. En meteen in de rest van Europa. Toen was Parijs ‘the hell-hole’

     

    Hij deed dat allemaal zeer impulsief, om niet te zeggen met de rug tegen de muur. Jarenlang werden beide landen elk aan de andere kant van de Middellandse Zee, beheerst door de Franse versie van ‘Blut und boden’, en benden zoals

    **

    ‘De Zwarte Hand’

    https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Zwarte_Hand_(verzetsbeweging)

    Dat was een ‘verzetsbeweging naar het voorbeeld van de ‘Resistantie’ van enkele jaren vroeger bij ons in Coburgia, die tekenden voor individuele moorden, massa-aanslagen en… (nieuw fenomeen voor ‘La douce France’) de bouw van ontelbare rattengaten om samen te komen om zogezegd te ‘bidden’... Want ja, totaal bijkomstig voor de Linxe Overheid, bleken veel van die ‘inwijkelingen’ fanatieke Moslims te zijn. Die dankbaar de ook in Frankrijk bestaande ‘godsdienstvrijheid’ vlijtig toepasten. De Overheid liet begaan, alhoewel die godsdienstvrijheid ontstaan was alleenlijk binnen het Katholicisme, het Protestantisme, Catharen, Lutheranen, enz… uit de tijd van de Godsdienstoorlogen. Lang geleden.

    **

    ‘Ne touchez pas à mon pôte’….

    **

    Daar ligt het begin van de vergissing, om van het islam-samenlevingsmodel dat al eeuwen op gebieds-inname uit is, een mensonwaardige ‘godsdienst’ te maken. Met lachwekkende beelden van volle mosketen van allemaal geknielde mannen met de kont omhoog. Idem dito voor de vrouwen maar die worden zelden of nooit in beeld gebracht. Oog-contact met andere vrouwen is nefast voor de eeuwige zaligheid van elke ‘Gelovige’ man. Die zijn geen 1400 jaar ten achter bij onze tijdrekening, maar 14.000 jaar!

    En och Gottekes toch, dat waren werd ons verzekerd, goedkope ‘werkkrachten’ om de industrie weer vlot te helpen trekken. Zij, vervingen inderdaad de miljoenen jonge Fransen, Engelsen, Duitsers, enz., die elkaar met miljoenen moesten afslachten in de twee voorbije wereldoorlogen. En net als voor die twee wereldoorlogen, neemt datzelfde Duitsland onder Merkel opnieuw de nodige initiatieven.

    Enne ja, met Algiers en Parijs weet U het al langer: als het regent in Parijs, dan druppelt het in Broeksèl. Dat is inderdaad tot op de dag van vandaag nog altijd zo –zelfs met de NV-A in de meerderheid -gezien de Francofonie in Cobourgia nog altijd als witte konijntjes gebiologeerd en versteend staart naar de Franse lichtbak. Een lichtbak die trouwens mondiaal meer en meer verdrongen wordt door de machtige lichtbundels uit het Land der Cowboys.

    Van bij de aanvang van deze islam-intocht wetten maken, of maatregelen voorzien, was ook in ons Land niet aan al die Duits-Amerikaanse Fransdolle Overheden besteed. Want in de meeste Europese landen waren het de ‘Social Democcrats’, samen met de ‘Christen Democrats’ die het voor het zeggen hadden. Die zagen overal zelfs monkelend toe, ja, gaven zelfs hun volle medewerking. In de valse hoop daarmee voornamelijk ons voorvaderlijk Geloof de genadeslag te kunnen toedienen. En te vervangen door de Leer van Karl Marx.

    De Algerijnse Onafhankelijkheids-Oorlog, in de meeste gevallen Algerijnse Revolutie genoemd, duurde van 1954 tot 1962 en verliep fataal o.a. door de inzet van het

    **

    Franse Vreemdelingen Legioen

    met uitermate wrede en bloedige tussenkomsten van ‘Parijs’, hun hoofdkwartier. Dat ‘Vreemdelingen Legioen (Mercenairs) was een verzameling avonturiers uit alle landen, die allemaal gewezen of gevluchte criminelen, SS-oorlogsmisdadigers, enz.. Overal in de grote Franse steden waren er aanwervingsbureau’s – ook in Rijsel) - die geen vragen stelden, maar iedere kandidaat wel voorzag van een nieuwe identiteit. Bovenop een jarenlang dienstcontract.

    De Uno-Vredesmacht is vandaag de dag nog niet zo ver. Maar dat komt nog.

    De gewezen concentratiekamp bewakers en SS-Elite stoottroepen die de dans ontsprongen waren, brachten hun gespecialiseerde ‘ondervragings-technieken’ mee, die dapper ingezet werden tegen alle soorten ‘terroristen’ all over the world waar er Franse belangen op het spel stonden. Samen met de naar de USA meegebrachte raket-specialisten, of naar daar ontkomen SS-ondervragings- specialisten, kwamen achteraf veel van die Franse Elite-Troepen in Amerika terecht. Waar ze even vlot bij de CIA of de FBI welkom werden geheten. Vooral vanwege hun ver gevorderde ondervragingstechnieken op hoogst belangrijke gevangenen. Zie Guantánamo Bay.

    Aan de lezer wordt HIER en NU aangeraden even de samenvattende INLEIDING hierboven te herlezen, waarin mijn persoonlijke ontboezemingen staan, als aanvulling voor de sterk vereenvoudigde woorden en bedoeling van Geert Wilders. Heb dat gedaan, uit overtuiging dat de meeste gewetensvolle politiekers die het goed menen, ongeveer hetzelfde denken. Zonder daar natuurlijk ooit een begin van uitvoering aan te durven geven. Maar hadden de Europese landen van bij het begin degelijke maatregelen genomen – wat niet meer dan hun oplicht was - dan was het nooit zo ver gekomen.

    Ja, want wat zeg ik al jaren over hen? Dat ze regeren omwille van het smeer, via hun achteruitkijkspiegels….

    ‘Gouverner, c’est prévoir’, is een gezegde van de Frans Koningen van vóór de Franse Revolutie…. Het is door de ‘Mei-68-ers’ achteraf vervangen door ‘Verboden te verbieden’.

    En daar staan we dan….

    Spreken van ‘une invasion’ door vreemdelingen, wordt in La douce France reeds bestraft met een boete van € 500.00.

    Het is maar dat U dat weet.

    **

    *

    SPIEKEN MAG WÈL

    SEDERT MEI’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    **

    *

    Wilders tornt aan kiesrecht

    *

    Geert Wilders wil dat mensen die geen afstand nemen van hun dubbele nationaliteit het kiesrecht verliezen. Wie niet uitsluitend een Nederlands paspoort bezit, mag wat hem betreft ook niet langer verkiesbaar zijn.

     

    "Nederland is ons land. Het moet door Nederlanders worden bestuurd, die door Nederlanders gekozen worden. Door Nederlanders die niet eens de schijn van dubbele loyaliteit hebben”, zegt hij in een interview met De Telegraaf’.

    **

    *

    De PVV-leider ziet door de toenemende migratiestromen van mensen met een niet-westerse achtergrond een loyaliteitsprobleem ontstaan voor het bestuur van Nederland. Hij noemt de opkomst van de partijen ‘Denk en Nida’, maar eveneens ‘D66’ers’ met een Turkse achtergrond die van onverkiesbare plaatsen bij de lokale verkiezingen ineens met voorkeursstemmen gekozen werden.

     

    “Kijk eens naar de namen van de gekozenen in de vier grote steden. Je ziet nu al dat ongeveer een kwart van al die gekozenen geen Nederlandse naam heeft, een naam die niet-westers allochtoon lijkt. Dat zegt nog niks, dan heb ik het alleen over de naam”, aldus de PVV-leider. Hij komt met een wetsvoorstel en wil bovendien de Grondwet veranderen naar Australisch voorbeeld.

    In Nederland zijn volgens de laatste telling in 2014 circa 1,3 miljoen mensen met een dubbele nationaliteit.

    **

    *

    Interview:

    Geert Wilders maakt zich grote zorgen over de toekomst van ons land. Massa-immigratie en de dubbele nationaliteit zorgen er volgens hem voor dat Nederland er steeds minder voor de ’Nederlanders’ is. In een exclusief interview met De Telegraaf ontvouwt hij zijn plannen om de Grondwet aan te passen, omdat we ons land volgens hem ‘aan het kwijtraken zijn’.

    Vlak na de gemeenteraadsverkiezingen schoof Geert Wilders (54) alweer aan voor een urenlange sessie in het kantoor van zijn advocaat Geert-Jan Knoops. Volgende maand beginnen de zittingen voor het hoger beroep in de zaak ’minder minder Marokkanen’. Veel tijd om de verkiezingen te evalueren is er niet geweest, terwijl enkele schandalen rond kandidaat-raadsleden de campagne van de jonge partij leken te overschaduwen. Zelf vindt Wilders de commotie wel meevallen. „Terugkijken is altijd gemakkelijk. We hebben in tientallen gemeenten de goede keuze gemaakt en het is ook een keer fout gegaan. Dat is bij andere partijen ook zo.”

     

    Er waren relatief meer kandidaten bij de PVV waar het mis mee ging. In uw eigen fractie werd er gesproken van ’debielen’.

    „Ik heb niemand hen debielen horen noemen.”

     

    Dat durven ze niet tegen u te zeggen, maar wel tegen ons.

     

    „Ik heb het niemand ’on the record’ horen zeggen. Het zijn helden.”

     

    Nu komt het er voor de lokale afdelingen op aan om zich in de raadzalen te laten gelden. Mogen ze hun eigen koers varen?

     

    „Ja natuurlijk, volgens hun eigen lokale verkiezingsprogramma en de partijlijn. Ik maak me er niet druk om. Maar vraag me het over een half jaar nog eens, hahaha.”

     

    In Amsterdam en Rotterdam wonnen islamitische en migrantenpartijen terrein. Er wordt ook wel gezegd dat zij de tegenhangers zijn van waar de PVV voor staat.

     

    „Ze zien ons als een soort natuurlijke vijand.”

     

    Denkt u bij hun winst: zo werkt democratie? Of vindt u het een verkeerde ontwikkeling?

     

    „Allebei. Zo werkt dus nu onze democratie, maar ik vind het een hele verkeerde ontwikkeling. Het raakt onze existentie. Er zijn veel mensen gekozen die op zijn minst de schijn van een dubbele loyaliteit hebben. Dan gaat het om ‘Denk en Nida’, maar bijvoorbeeld ook om D66 in Dordrecht. Daar werden de nummer negen en de nummer dértig met voorkeurstemmen gekozen vanwege etnische reden. Daarmee zijn ze niet per saldo zelf fout, maar ze zijn gekozen vanwege hun naam of hun Turkse achtergrond.”

     

    https://www.pvv.nl/index.php?option=com_acymailing&ctrl=archive&task=view&mailid=143&key=wOaxXkVh&subid=28711-2AAIANbcQuIPdV&tmpl=component

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    AFSCHEID

     

    Na enkele dagen intensief nadenken en vooral door mijn toenemende blindheid moet ik, Digitalia, achteraf in de huid van Hemelrijker, ietwat inbinden. Ook worden de hier behandelde onderwerpen stilaan veel te gevaarlijk om, ze als klein burgermannetje, publiekelijk te commentariëren. Ik heb als 82-jarige namelijk als jonge knaap de verschrikkingen van de ‘Repressie II’ meegemaakt die begonnen is onmiddellijk na WO II. Deze was inderdaad nog ’n hel stuk brutaler dan de ‘Repressie I‘, volgend op den Groten Oorlog ’14-’18. Dat was de tijd van o.a. René Declercq (Deerlijk) ter dood veroordeeld en als banneling naar Nederland ontkomen. Het was de tijd van ‘De Fronters’ die van de Soldaat-Ridder Koning Albert I als Heilige Eed de verzekering hadden gekregen, dat als ze goed hun best deden tijdens hun front-dienst aan de IJzer, hij zich engageerde om eindelijk de Vlamingen na de oorlog, ‘gelijke rechten en gelijkheid in de feiten’ beloofde. Koninklijke Belofte die na de oorlog compleet vergeten werd…. Integendeel zelfs. Daarvan kon Senator August Borms (Antwerpen) alleen van uit zijn cel getuigen. Bij Repressie II kreeg die, als krukkenvent op een stoel gebonden, de dood met de kogel.

     

    Na WO I konden in Cobourgia ‘de Elitairen’, (Francofoon en Dictatoriaal) zich al-bij-al nog enigszins inhouden, maar na WO II gingen die onmenselijk tekeer. Met als enige bedoeling te kunnen blijven profiteren van de hardwerkende Vlaamse meerderheid in het land.

    Voorwendsel daartoe: een kleine minderheid van die meerderheid daar tot tweemaal toe ‘gecollaboreerd’ met de vijand, Duitsland. Iedere keer vanzelfsprekend werd dat ‘verkeerd zijn’ vastgesteld nadat Duitsland de oorlog had verloren. Die ‘repressie’ trof niet alleen uitermate hard de Leiders van de Vlaamse Beweging, maar ook ‘de zwijgende meerderheid’ der Vlamingen. Broodroof was het ordewoord. Dat was dus iedereen die onder de Bezetting niet officieel was toegetreden tot de ‘Resistencia’, de ondergronds terroristische beweging tegen het 4 jaar durend Duitse Bezettings Leger van ’n paar duizend man + de terecht gevreesde Duitse Geheime Staats Politie, de Gestapo.

    Repressie II. Het was de tijd van Priester-Dichter Cyriel Verschaeve (Alveringem) die na de oorlog ter dood veroordeeld, in ballingschap in Zwitsersland overleed. Dat was de tijd dat de ‘Oostfronters’ die hand-in-hand het met de Duitse Elite Soldaten van de SS het ‘Goddeloos communisme’ in Rusland waren gaan bevechten, bij hun terugkeer na de oorlog gewoon gefusilleerd werden.

     

    ???

    Want inderdaad, de paar naar het buitenland gevluchte Elitaire ‘Groten des Lands’ die tegenin de heersende volks-mening, nog altijd bleven denken het Land van daar uit te moeten vertegenwoordigen – door o.a. wetten uit te vaardigen met terug werkende kracht - stonden ‘aan de andere kant’. Dit is de kant van het zo goed als verslagen Engeland en de ook ’n paar naar Londen gevluchte Franse Ministers, later ook de kant van de USA (die eerst de kat uit de boom had gekeken). De kant die hoopte eerstdaags, met de hulp van (Communistisch) Rusland, Hitler te laten in het zand bijten.

    Adolf Hitler, de enige Leger Hoofd Opperbevelhebber van Land- Zee- en Luchtmacht, kortom van de ‘On onverwinnelijke’ Duitse Wehrmacht, dat was, na Bismarck en von Hindenburg, de democratisch verkozen Kanselier van Het Derde Rijk (dat na Het Heilig Roomse Rijk, het Keizerrijk van het eengemaakte Duitsland en, tot en met Willem II die WO I verloor) de Weimar-Republiek van het verslagen Duitsland.

    Hij was meteen de verschrikkelijke man die de hele wereld deed beven, zowel letterlijk als figuurlijk, waarvan J.F. Kennedy, de latere (vermoorde) President van Amerika voor de Democratische Partij, bij een bezoek aan Berlijn de historische woorden sprak, dat die ‘het grootste genie aller tijden was /is geweest, maar dat de ganse wereld dit pas zou erkennen, eenmaal de haat jegens hem was geluwd’.

    Woorden met profetische bijklank.

    Ons werd dit, vooral na de gewonnen oorlog, (en met reden?) totaal anders verteld. En wie ben ik, om een ‘democrats ‘Amerikaans President tegen te spreken? Ik zou niet durven.

     

    Om af te sluiten, nog even terug komen op het fameuze Franse woord ‘Repression’. In Frankrijk, het zogezegde ‘Moederland’ van de Cobourger Elite, werd het met de Nazi’s collaborerende Vichy-Regime zwaar aangepakt. Vooral door Generaal de Gaulle, voornoemd. Ook bij de Noorderburen ging men er duchtig op los. Het verslagen en grotendeels vernietigde Duitse volk werd grondig ‘ge-dénzifiëerd’, wat dat ook wil betekenen. En bij ons in Cobourgia, waar de collaboratie in het Franssprekend gedeelte het ergst was (zie Leon Degrelle, Hitlers aangenomen zoon).

    Maar daarover bestaan er al lang geen archieven meer. Dus de Waalse collaboratie heeft nooit bestaan.

     

    Met wat circa ’n week geleden in de dichte omgeving van Damascus, de hoofdstad van Syrië is gebeurd, wordt dus het definitieve codewoord voor deze laatste en beslissende wereldoorlog. Het is de laatste die wij levend en wel nog zullen weten beginnen, en gaat de Geschiedenis der Mensheid in als de Kemikal Weapons War …

    De naam komt van de zogezegde chemische raketaanval op de Moslim Rebellen die het land willen overnemen. Allemaal ‘fake’ en in scène gezet wat nu al wordt beweerd.

    Dat is tenminste de korte inhoud van deopdringerige ‘ferek news’ verspreid door ‘de Diep Street’ met als voortrekkers de vergane glories van de vroegere Koloniale Wereldrijken (Groot Brittanië en Frankrijk), die slaafs de instructies volgen van het Nieuwe Duitsland, de werkelijke ’Voorman’ (Führer) van de Europese Nazistaat.

     

    Nota. Ten gerieve van alle niet-perfect Amerikaanstalige sprekende lezers werden de begrippen ‘fake news’ en ‘Deep State’ dan maar phonetisch gespeld.

     

    Het Duitse woord ‘Führer’ = Voorman, Leider, Aanvoerder, Bevelhebber, kent iedereen nog wel van Vroeger. En laat er geen misverstand over bestaan, het Driemanschap der 3M (Melkbrigade)

     

    May (Engeland)

    Macroni (Frankrijk)

    Merkel (Duitsland),

    staan onder het eigenlijke OKW (Ober Kommando Wehrrmacht) van

    **

    *

    waarvan die de legale Syrische Regering van Assad zonder de minste bewijzen wordt beschuldigd door de Nato en de ‘Verenigde Europese Naziestaten’.

    Voor wie oorlog wil, is het relatief eenvoudig om een aanleiding te vinden. Hou daarbij vooral de naam Georges Soros, de persoonlijke vriend van The Clinton Wife, in de gaten…

    *

    Hemelrijker

     

     

     













    26-04-2018, 09:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    13-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4478

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Gezien van uit het standpunt van de H. Oorlog: een schitterende vertoning van het ‘Zwartepieten’ zoals in de politiek. Zij het dat er slechts weinig mensen ten offer vielen, waaronder de als dader gebrandmerkte ‘doder’, de feiten ruiken naar de trog. Om nog.

    Één ding is jammer: de achtergelaten splinterbom, gevuld met scherpe metaalspuiters bedoeld als orgelpunt, ging niet af, liet het afweten. Naar het schinnt wordt die met een speciale ‘app’ uniek voor moslims, van op afstand met de GSM bediend. Moslims zijn, zo wordt gezegd, van nature laf en dus zeer bedachtzaam om in ieder geval niet zelf van de brokken te delen… Dat van de 72 maagden in de Hemel telt slechts voor de laagsten in rang. Hoger geplaatsten profiteren reeds van dergelijke geneugten hier op aarde.

    Dat die lading springstoffen van meerdere tientallen kilo’s syntex niet is afgegaan, wordt nog nagegaan bij de maker erven. Die verantwoordelijke Jihad-bom-specialist vreest, gezien zijn falen in het aangezicht van de niets vermoedende vijand, niet alleen voor zijn eigen leven, maar ook voor het leven van zijn vier vrouwen en zijn vele kinderen. Want in de religie van de Wrede wordt er met zoiets niet gelachten!

    De later door de Politie in het appartement van de dode dader teruggevonden voorraad van in onbruik geraakte oorlogswapens, blijft een raadsel. Inderdaad die dode ‘dader’ zal niet meer spreken en kan als dusdanig niet meer getuigen Ook dat spreekt boekdelen. De psychisch gestoorde sukkelaar werd er in geluisd, en dood zijnde, kan die zich niet eens meer verweren. Hij blijft dus levenslang gecatalogeerd als dode zwaar gestoorde ‘Duitser’ met psychische problemen.

    Mooi stukje moslim-komedie die bij hen schreeuwt om herhaling.

    *

    Dringende raadgeving

    Als Uw leven U lief is, en natuurlijk ook dat van Uw Geliefden, ga voortaan nooit meer op een druk bezocht terrasje in de zon zitten genieten. Ieder voorbijrazende truck, auto, brommer of fietser kan Uw dood zijn. Let vooral op de psychisch gestoorde bestuurders, die zijn het gevaarlijkst. En als U dat toch zou doen, dat niet uit Uw doppen kijken, zorg dan voor een goede levensverzekering. Eist dan aan de garçon Uw te serveren verfrissing in gesloten verpakking. Zorg ook dat U altijd een soort afdek-doekje mee hebt, om tijdens de consumptie Uw glas af te dekken. Zodat niemand achter Uw rug ongemerkt een of andere drug kan toevoegen.

    Kortom: gebruik Uw verfrissing liever thuis, buiten het zicht en buiten alle risico.

    U heeft waarschijnlijk ook dat verhaal gelezen van die twee vriendinnetjes, die op een zwoele uitgangs-namiddag een videootje met selfie van zichzelf wilden nemen. Toen ze dat een paar seconden later bekeken, merkte een van hen dat achter haar (blote) rug een arm wat in haar glas had gedeponeerd. Stel U de rest van de avond van die blonde schoonheid maar eens voor. Groepsverkrachting tot de vroege morgen van de volgende dag!

    Ooei !!!! Daar betrap ik mezelf er weer op, om als een boer op zijn akker, met brede armzwaaien, aan haatzaaierij te hebben gedaan, door dit verhaal nog wereldkundiger te maken dan het al was.

    Want wie zegt dat die arm niet toebehoorde aan een geboren en getogen Duitse ‘verwarde geest’ die wat autochtoon vertier zocht.

    SPIEKEN MAG WÈL

    SEDERT ‘MEI’68’ IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    ‘Politie Münster vindt explosief in auto waarmee dader 4 mensen vermoordde

    *

    In het bestelbusje waar vanmiddag in Münster iemand op een vol terras inreed en daarbij 4 mensen vermoordde en zo’n 50 verwondde, waaronder 6 ernstig, zou de politie een explosieve lading hebben gevonden, zo berichtten regionale Duitse media. Over het motief van de dader zijn nog geen mededelingen gedaan, maar de vele honderden commentaren onder het nieuws spreken boekdelen: het zal natuurlijk wel weer een boeddhistische Eskimo zijn. (UPDATE 20.10 uur onderaan)

     

    Op NU.nl probeert men de terroristische aanslag zoals gebruikelijk te bagatelliseren met koppen zoals ‘Doden en gewonden nadat voertuig inrijdt op groep mensen’, en pas in de derde alinea te melden dat ‘de autoriteiten vermoeden dat het om een aanslag gaat’.

    Onder de doden zou ook de dader zijn. Sommigen speculeren dat de dood aangetroffen bestuurder echter een slachtoffer is, die door de dader(s) werd vermoord. Dat was namelijk ook bij de aanslag op de kersmarkt in Berlijn het geval.

    Vooral zware voertuigen met geblindeerde ruiten zijn verdacht…

    *

    Het recept van media en politiek zal weer hetzelfde zijn: afschuw uitspreken over dit ‘incident’ van een ‘verwarde man’, maar met de religie van ‘vrede’ heeft het natuurlijk helemaal niets te maken, mocht de dader (of daders) ook in dit geval een volgeling daarvan blijken te zijn.

     

    UPDATE 20.10 uur: Inderdaad, de dader zou een (49 jarige) ‘Duitser’ met psychische problemen zijn geweest. Waarbij ‘Duitser’ helemaal niets zegt over zijn afkomst, want volgens de filosofie van bondskanselier Angela Merkel is iedereen die vast op Duits grondgebied verblijft, een ‘Duitser’. Daarnaast zijn er getuigen die twee mensen uit de bestelbus hebben zien springen en wegvluchten.

    Zo zou het achteraf kunnen geweest zijn….

    *

    Het lijkt er hoe dan ook dat de media hetzelfde scenario als na Berlijn en de aanslag op een winkelcentrum in München afdraaien. De aanslag op de kerstmarkt in Berlijn werd uiteindelijk als zodanig erkend, maar toen was de grootste schok alweer voorbij. In München werden zelfs de vrijgegeven namen van de veronderstelde dader(s) verdraaid. Het ‘verduitsen’ van Oosterse namen door de media wordt overigens al enige jaren met de regelmaat van de klok gedaan.

     

    In München zagen diverse getuigen eveneens meerdere daders wegvluchten, maar dat werd later door de politie gewoon ontkend, en dat zal nu vermoedelijk opnieuw gebeuren.

    Xander

    (1) Epoch Times
    (2) Infowars
    (3) Sputnik News

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/04/Politie-Mnster-vindt-explosief-in-auto-waarmee-dader-4-mensen-vermoordde

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    In de Media staan die dingen natuurlijk even anders samengevat. Met daarbij de bedenking: ‘de dader is gekend’ – ‘boeken toe’. De mensen niet onnodig bang maken! De integratie immers moet er toch door, goedschiks of kwaadschiks. De her-volking van het Avondland immers is een zaal van leven of dood !!!!! De doden in Minster zijn dood en begraven en van de vele gekwetsten wordt ook niet meer gesproken. ’t Is toch de Ziekenbond die betaalt.

    Wat zeer slim gezien is, want op die manier wordt geen argwaan gewekt bij de eigenlijke aanslag-plegers. De Politie doet net alsof zij dat plaannetje voor nog meer van dergelijke aanslagen niet doorziet, zodat er veel ervaring kan opgedaan worden om de daders ongemerkt op het spoor te komen, zodat verdere verrassingen in de kiem kunnen gesmoord of verijdeld worden.

    Hou er dus rekening mee, dat er van die kant in de eerstvolgende tijd geen verdere berichten volgen.

    Slaap dus op Uw twee oren. De Ovrheid waakt over U. Op haar eigen manier.

    *

    Hemelrijker

    13-04-2018, 05:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    10-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4477

     

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Opgelet !!!

    Het overgenomen artikel uit De Schandaard is deze keer incognito geschreven. De redactie ondertekent alleen nog, uit voorzorg? met initialen. De reden? Even nadenken. Maar liefst niet te luid Want dan is Uw leven ook in gevaar.

    *

    En als U ondertussen naar ’t toilet moet, sluit dan AUB vooral goed de ogen, want zelf moogt U niet weten of U vrouw of man bent. Of iets dartussen. Gescheiden toiletten immers zijn er niet meer. Iedereen wordt over dezelfde kam geschoren.

    *

    De ISLAM heeft zopas inderdaad de onderduimse schuilplaatsen verlaten en vertont zich officieel als politieke partij, net zoals de NSDAP van wijlen Adolf Hitler, onzaliger gedachtenis. En net als in 1940 komt het gevaar van aan de Duitse grens, namelijk uit het Oosten, van net over de Taal- en Armoe grens. In Francofonia. Met als OKW-Hoofdstad, de Zetel van de EU Verenigde Nazies. Waar voortaan, naast de Halve Maan, ook de Swastika zal wapperen0

    *

    Het stond in de sterren geschreven. Want het is de Heilige Oorlog van de islammerij, tot hiertoe als eufemisme vermeld als de Jihad, wat Arabisch is voor Heilige Oorlog, voorgeschreven door hun ‘religie’… En wie is de pineut? De gewone man en vrouw in de straat. Want net als in 1940 zullen ‘de Groten’ wel platte broodjes bakken bij de Veroveraars.

    De weinige overgebleven kerken worden omgevormd tot mos-keten en in het straatbeeld zijn nog alleen maardmannen en wandelende tentzeilen te zien. De straatkinderen spelen nu met houten kromzwaarden, daar waar ze in 1940 soldaatje speelden met houten namaak geweren.

    En het leven gaat verder zijn gewone gang. Met, zolang de voorraad strekt, iedere week, na het Vrijdag Gebed, vaste openbare executies van Leden van dalle gewezen Populistische Partijen. Te beginnen met het VB, de NV-A en de o zo Christelijke Volkspartij. VLDërs zijn er net meer, want net zolas in 1940, het Land uit gevlucht.

    Zaann-Cloot Junker, de EU Volkscommissaris, ondertussen met kroon en juwelen omgord benoemd tot Groot Sultan van heel het Continent tot tegen de Russische grens, wordt in triomf onthaald door Angela Merkel, in Berlijn. De Nieuwe Hoofdstad van Het Reich. Waar deze, zoals gebruikelijk bij Sultan benoemingen, de voorganger wordt bestraft met 100 loeiharde zweepslagen op de blote rug.

    *

    SPIEKEN MAG WÈL

    SEDERT ‘MEI’68’ IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    En plots is de sharia politiek hot

    *

    Gisteren om 11:00 door yd, tvb

    Het genderinstituut gaat na of het pleidooi voor een aparte rijschool voor vrouwen en dat voor gescheiden openbaar vervoer discriminerend zijn.

     

    De hele Wetstraat, van rechts tot links, reageerde vrijdag scherp op twee pleidooien voor segregatie van mannen en vrouwen. Twee keer kwam dat voorstel uit islamitische hoek.

    Redouane Ahrouch,

    *

    penningmeester van de Islampartij en ­gemeenteraadslid in Anderlecht, stelde voor om mannen en vrouwen op het openbaar vervoer te scheiden. Daarmee wil Ahrouch, al twintig jaar buschauffeur voor de MIVB, naar eigen zeggen vrouwen beschermen tegen handtastelijk gedrag van mannen. Hij zegt veel klachten van vrouwen te krijgen.

    Rijschool

     

    De Nederlandse Samira Masrour

    *

    kondigde op Radio 2 dan weer aan binnenkort in Merksem met een rijschool door en voor vrouwen te willen beginnen, omdat sommige vrouwen zich bij een mannelijke les­gever ‘ongemakkelijker’ zouden voelen. Zowel Ahrouch als Masrour voegde toe dat het initiatief niet is ingegeven door religieuze motieven. Maar de Islampartij steekt haar einddoel niet onder stoelen of banken: dat is het invoeren van een islamitische staat (‘niet dat we handen zullen afhakken’). Ook de rijschool voor vrouwen richt zich, zoals in Nederland, vooral op praktiserende moslima’s.

     

    Discriminatie

    Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen kreeg vrijdag over beide ideeën verschillende meldingen en zegt te zullen onderzoeken of ze een inbreuk zijn op de genderwet van 2007. Die verbiedt in principe elke discriminatie op grond van geslacht. Het Instituut veroordeelde wel al de woorden van de Islampartij, ‘omdat ze seksistisch zijn en stereotypen in de hand werken’, aldus

    Liesbeth Vanhollebeke.

     

    Over het idee van de aparte rijschool voor vrouwen wil het Instituut alvast kwijt dat het ‘openstellen van een bepaalde dienst enkel voor de leden van één geslacht’ ertoe leidt dat ‘de leden van het andere geslacht ongunstiger behandeld worden louter op grond van hun geslacht. In de huidige wet maakt elke ongelijke behandeling op grond van geslacht bij de toegang tot een bepaalde dienst een discriminatie uit’.

    ‘Te belachelijk voor woorden’

    Politici van verschillende partijen pleitten vrijdag voor het verbieden van de Islampartij. Een aparte rijschool voor vrouwen verbieden is makkelijker. Van de Vlaamse minister van Mobiliteit, Ben Weyts (N-VA), hoeft Masrour in elk geval niet te hopen op een vergunning. ‘Te belachelijk voor woorden.’

    De twee initiatieven zijn koren op de molen van politieke partijen die van identiteit de inzet van de komende verkiezingen willen ­maken, en die al langer een gevaar zien in wat ze het oprukkende islamisme noemen. De voorbije jaren was er ook al veel te doen over aparte uren in openbare zwem­baden voor moslima’s. Ook fitnessclubs voor ‘women only’ zijn allang populair, al zijn die er zeker niet alleen gekomen op vraag van moslima’s. Enkele jaren geleden oordeelde een rechter in beroep overigens dat een fitnessclub mannen de toegang mocht weigeren, omdat mannen en vrouwen anders gebouwd zijn en dus anders behandeld mogen worden.

    Segregatie geen discriminatie

    Segregatie hoeft dus niet altijd discriminerend te zijn. ‘Van sommige diensten zijn we zeker dat mensen er ongelijk behandeld mogen worden, zoals sauna’s of vluchthuizen voor vrouwen’, zegt de Vlaamse ombudsvrouw gender Annelies D’Espallier. ‘Over andere is het minder duidelijk.’

    ‘Wij vonden in 2015 dat het gescheiden zwemmen in Antwerpen kon op basis van wat het hof van beroep in Luik had geoordeeld over de aparte fitness voor vrouwen. Maar het recht evolueert voortdurend. Voor hetzelfde geld komen we binnen enkele jaren tot een ander besluit.’

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20180406_03450227

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Het hoge woord SEGREGATIE is er uit. Dit is volgens Wikipedia bijlage geen nieuw woord. U kunt er zelfs alle kanten mee uit. Zie maar:

    segregatie betekent scheiding. De specifieke betekenis varieert, afhankelijk van de context:

     

    sociale segregatie:

    rassensegregatie is de scheiding van mensen naar ras;

    seksesegregatie is de scheiding van mensen naar sekse;

    verzuiling is de scheiding van mensen op grond van religieuze of politieke ideologie;

    biologie: de scheiding van homologe chromosomen tijdens mitose en meiose. Dit staat bekend als Mendels segregatietheorie;

    scheikunde: ontmenging;

    materiaalkunde: kristalsegregatie, de afwijking van de gemiddelde samenstelling in een gestolde legering na een warmtebehandeling;

    geneeskunde: segregatie het beperken van contacten tussen lijders aan dezelfde ziekte.

    *

     

    politieke partijen die van identiteit de inzet van de komende verkiezingen willen ­maken

    *

    Ja, U hebt het inderdaad goed gelezen:

    De e Schandaard werpt eindelijk zijn masker af. Het samenlevings-model van de islam wordt zelfs niet eens meer verkeerdelijk een ‘religie’ genoemd, maar een IDENTITEIT.

    Dat wordt op de lange duur nog plezant! Bij ‘identiteit’ hoort ’n identiteitskaart, met pasfoto en met op de rug een berg ingeplante chips. Wat in het geval van al die ‘verrijkers’ neerkomt op een ondragelijke brieventas bankkaarten tankkaarten en paspoorten.. Paspoort als ‘belg’ + paspoort als bvb Marochaan + paspoort evl als moslim-aanhanger. En last but not least, het verplicht voorgeschreven Europees paspoort.

    De Flikken zullen bij elke roofoverval goed hun werk hebben!

    Maar alle gekheid op ‘n (tover)stokje: de Overheid, de Media en ook de gewone burger zitten in een fuik. Met enige uitgang de ‘ONDERWERPING’, zijnde de Nederlandse vertaling van het Arabisch woord voor ISLAM.

    *

    Hemelrijker

    10-04-2018, 08:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    09-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4476

     

    VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    De waarheid over enerzijds de ‘opwarming van de aarde’, de duurzaamheid van de veel duurdere stroom door zon, zee en wind, die waarheid zal wel, zoals naar gewoonte met alle waarheden, in het midden liggen. Haardvuur is uit den boze, want het houdt de mensen gezellig thuis, daar waar, om voldoende gehersenspoeld te worden, de mens op straat dient te komen. Of op een terrasje moeten gaan zitten, waar aanslagen de maximum kans maken op het grootst aantal slachtoffers, tegen de laagst mogelijke kostprijs. Want de Groten moeten ook leven. Bestelwagens met donkere ruiten doen crashen met daarin een zelfmoordenaar zonder enig wapen, kost stukken van mensen.

    Tot ongeveer 6 à 10 jaar zijn er de Kindersprookjes en Sinterklaas om voor ‘autochtone’ kindjes on te geloven. Wat meteen een zware discriminatie is te opzichte van anders religieuze kindjes die moeten wachten tot hun volwassenheid op Ali Baba en de Veertig Rovers.

     

    *

    Maar om mee te zijn met de tijd, zonder sprookjes die verschillen van mens tot mens, al naargelang het ‘Land van Heel Ver Weg’, is er nu dat Groene sprookje van ‘Carpe Diem’, geniet de dag, door, met veel centjes uit te geven, te leven van de wind, de zon en de zee. Tot in Uw huuiskamer. Netjes gedoseerd en opgemeten in Uw verbruikers-teller.

    En dat dit alles zijn prijs heeft, mag geen beletsel zijn.

    *

    *

    AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

    *

    Burgers voorgelogen, betalen hoofdprijs voor groene stroom die niet bestaat

    Hogere energieprijzen en –belastingen voor consumenten vloeien rechtstreeks in zakken van toch al zwaar gesubsidieerde producenten

    *

    Het is je reinste volksverlakkerij, maar als het u maar een goed en vooral ‘groen’ gevoel geeft, hè? (Afbeelding: Getty Images (2)).

    e beste wind-energie ter wereld. Kist niets en komt zo uit de lucht vallen.

    *

    De NS wil in de toekomst enkel nog op groene stroom uit windenergie gaan rijden. Sluit u een nieuw energiecontract af, is er grote kans dat de aanbieder ‘100% groene stroom’ belooft te leveren. Schiphol gaat ‘emissieloze’ elektrische bussen gebruiken, want dat zou zo ‘duurzaam’ zijn. Dorpen en steden zeggen dat hun openbare gebouwen met 100% zonne-, wind- of waterenergie zijn of worden uitgerust. En weet u wat? Het is allemaal onzin, allemaal propaganda. Duidelijker gezegd: het zijn pure leugens, enkel bedoeld om u als burger zonder morren steeds hogere rekeningen en belastingen te laten betalen, waar enkel de overheid en de toch al zwaar gesubsidieerde producenten van profiteren.

    100% groene stroom kan niet bestaan

    *

    100% groene stroom bestaat niet en zal zelfs nooit bestaan, hoe de techniek zich ook verder ontwikkelt. Het is namelijk een zowel natuurkundige als weerkundige onmogelijkheid. Natuurwetten en het weer passen zich aan geen enkele ideologie aan, hoe ‘groen’ en ‘duurzaam’ die ook -valselijk- wordt genoemd. Wat de regering ook besluit, het zijn deze wetten en het weer die bepalen wat voor stroom u werkelijk krijgt. En die zal altijd voor een groot deel uit olie-, gas-, kolen- of kerncentrales moeten komen, want anders gaat bij iedereen letterlijk het licht uit.

    *

    Bij teveel wind en zonneschijn moet de overtollige elektriciteit tegen hoge kosten worden afgevoerd, meestal naar het buitenland. Bij te weinig wind en bij duisternis – meestal juist die periodes waarin de vraag naar elektriciteit het hoogst is - kan de stroomvoorziening enkel gewaarborgd en stabiel blijven als de oude vertrouwde olie-, gas-, kolen- en kerncentrales blijven draaien.

     

    Wat uw energieleverancier ook beweert, u als particulier krijgt dan ook nooit 100% groene stroom. Ook de NS of Schiphol kunnen u nooit 100% duurzaam vervoer aanbieden (de bus of trein heeft dan wel geen uitlaat, maar de stroom waarop ze rijden moet ergens vandaan komen. Hetzelfde geldt voor de verplichte emissieloze nieuwe auto’s over een jaar of 10 (of eerder)). En ‘groene’ stroom van waterkrachtcentrales zoals in Zwitserland en Oostenrijk blijkt vooral van de nabij gelegen kerncentrales in Frankrijk en Tsjechië te komen.

     

    Belazerde burgers betalen voor groene ideologische leugens

     

    Plat gezegd: u wordt belazerd. Het elektriciteitsnet moet en kan alleen met conventionele centrales op 50 Hertz stabiel worden gehouden. Het zou het onmiddellijk begeven als zelfs maar geprobeerd zou worden om het aandeel groene stroom tot ver over de helft op te schroeven. Met iedere procent meer wind- en zonne energie zullen het aantal ‘blackouts’ toenemen, totdat het licht voorgoed uitgaat. Rendabel opslaan van ‘groen’ opgewekte electriciteit zal vermoedelijk pas over tientallen jaren mogelijk zijn.

     

    Terwijl de aanbieders van groene stroom zelf de (zwaar gesubsidieerde) bodemprijzen op de energie’beurs’ betalen, wordt de rekening die u, de immer goedgelovige consument, moet betalen in razendsnel tempo steeds hoger. Dat zullen velen dit jaar ongetwijfeld al op hun bankrekening hebben gezien.

    Protesten tegen de massale propaganda van overheid en bedrijven zijn er nauwelijks. Zo diep zijn de leugens van de groene ideologie al tot in de denkwereld van de gewone man doorgedrongen. ‘Groene stroom’? Het is enkel een rekeneenheid geworden in de inmiddels zeer misleidende voorstelling zaken waar de moderne energiewereld opzettelijk om draait. En vooral een middel om u, de immer goedgelovige burger, de komende jaren nog veel meer geld uit de zakken te kloppen, waar vooral de grote aanbieders van zullen profiteren.

     

    De asociale ‘omverdeling’ van onder naar boven – de welvaart bij de burgers verdwijnt stap voor stap, ten gunste van een klein, toch al puissant rijk eliteclubje - kan via ‘groene’ energie met de zegen van de meeste politieke partijen in nog hoger tempo worden voortgezet.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Het was toen, in mijn jongelingsjaren, een waar meesterwerk: ‘Hoe groen was mijn Dal’ van de Brit Richard Llewylin uit Middlesex. Later kwam ik, op rijpere leeftijd daar in de streek en vond alles zoals het hoorde. Die vervloekte mijnn-terrils waren weg, her gebruikt als onderlaag voor de wegenaanleg.

    Typisch Brits. In ons eigen ‘Zwarte Land’ van het kolen wingewest uit Grootvaders tijd ligt alles er nog bij zoals 50 jaar geleden. Door wildgroei overwoekerd. Het zijn overal, kilometers ver en breed, zwarte half open etterende zweren in dat groene dal. Typisch voor een half ingeslapen beroeps doppers landschap.

    In dat Engels dal in Middlesex beleefde de mensen daar het mee. Ooit zongen daar iedere avond de nachtegalen en men kon er met de blote handen forellen vangen in de snelstromende rivoeren. Langzaam maar zeker werd alles vergifted en verdween de romantiek voor het kantoortje voor de werklozensteun… Het was, zei ons Ma, om te schhreien van miserie. Wat ze dan ook deed, die lange winteravonden. Met de voeten op de stoof. Terwijl de warme moor op het vuur stond te zingen.

    Achn dat ‘dal’. Het was een boek uitgeleend door mijn favoriete Leraar, met de vraag in mijn vrije tijd, iets gelijkaardigs uit de duim te zuigen… Ik was volgens hem, er de geschikte man voor. Mooie natuur-beschrijvingen en zo. Wat er wel nooit van is gekomen. Want ondertussen was ik ‘opgeroepen’, waar er andere dompelaars van Walen ook rondliepen. Met evenveel tegengoesting als ik. Daar in de kazematten van Heverlee (Kazerne Etienne de Hemptinne, ne Grote) verging mijn goesting om over dat soort volk iets te verzinnen.

    Maar die leefwereld (in het Frans en met veel vuile praat’ daartussen) spookt nog altijd in lijn hoofd. Die Leraar heb ik achteraf nooit meer terug gezien. En maar best ook. Waant mijn ‘dal’ zou één lange aanklacht zijn geworden oer ons nijver Volkje, dat zich de naad uit de broek werkt, om in dat ‘Zwarte Land’ de monden open te houden.

    En nu ik er over nadenk, moest ik dat toch gedaan hebben. Want de wekelijkheid overtreft ook hier de fictie…

    *

    Hemelrijker

    09-04-2018, 16:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    08-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4475

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Heet fenomeen van ‘Rijke Russen’ die in Londen kwalen ‘overwinteren’ bestaat al langer dan ten tijde der Marx en Engels. Ze leefden er langer, leefden veel warmer en dus gelukkiger maar vooral veel luxueuzer. Moskou echter zagen ze nooit meer terug. Want die ‘ballingschap’ was de prijs voor hun vrijheid. Ja zelfs meestal voor hun leven.

    Ik en versta het ook niet meer, Walter, want dezelfde soort vrijwillige ballingschap zien we ook zonder dat de vervaarlijke jacht op hun voorvaderlijk fortuin de reden is. Integendeel. Nu zijn het de hoogst geplaatsten in de Russusche Society die elders dan in het eigen land met vrouw, kind en meid, gaan leven. Bodyguards vinden ze ter plaatse.

    Besluit. Ballingschap met de zegen van Poetin? Dan kan die toch zo gene slechterik zijn, me dunkt. Of juist wel. Wie zal het zeggen, want met de Russen weet men nooit. Dixit Pechtold in een moment van luciditeit…

    Londen is kosmopoliet, da’s duidelijk. Met als gevolg, buiten het palet van de de kleurenrijkdom, meer nadelen dan voordelen.

    So, let it be: ze hebben het zelf gezcht. Want anders dan op het Vasteland, leeeft iedereen er incognito want zonder ‘papieren’… Wat misschien wel de reden is, waarom al die ‘sans papiers’ er zo graag naartoe willen.

    *

    Maar om op die ‘dubbelspion’ terecht te komen; waarom mogen we niet weten waarvan die man daar in Salisbury leefde? Of stond die op de loonlijst van zowel de Brits-Amerikaanse Democrats als op die van Moskou? Ook komt er vanwege de Verkochte Merdia geen uitleg waarom die gas bijna-moord juist op 4 Maart moest gebeuren. Wat zou dan de reden geweest zijn? Verraad aan Moskou, of loslippigheid inzake de opgezette zogezegde onwettige beïnvloeding van de Amerikaanse Presidentsverkiezingen in het voordeel van den Donald? Dat spelletje viel als een kaartenhuisje in elkaar, dus moest er ‘geklapt’ geweest zijn!

    Al aan gedacht, dat met al die Russisch klinkende namen in de Familie Trump, the Clinton Wife gemakkelijk op dat idee kon komen? Het zou er inderdaad wereldwijd moeten zijn ingegaan als zoete koek.

    *

    Kan ik het helpen, dat die Amerikaans Democrats zo simpel van geest zijn?

    AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

    *

    In Londen kunnen de superrijke Russen ongestoord doorgaan met hun luxeleven

    Sandra Donker 05 april 2018 14u43 Bron: AD

    *

    Anti-corruptiestrijder Roman Borisovitsj voor Whitehall Gardens in Kensington, de Londense wijk waar veel rijke Russen wonen.

    Drie weken na de vergiftiging van een Russische oud-spion is de taal van Groot-Brittannië tegenover Rusland hard, maar de sancties blijven achter, vinden critici. Zo kan de superrijke inner circle van Poetin ongestoord doorgaan met hun luxeleven in de duurste huizen van Londen.

    *

     

    Anti-corruptie activist Roman Borisovitsj wijst naar boven: “Daar, de een na hoogste verdieping, die vijf ramen op rij. Dat appartement is van de Russische vicepremier.” Het majestueuze appartementencomplex staat in Whitehall Gardens, op een steenworp afstand van Downing Street.

    https://www.hln.be/nieuws/buitenland/in-londen-kunnen-de-superrijke-russen-ongestoord-doorgaan-met-hun-luxeleven~ad70cb52/

    *

    Superrijke Russen blijven luxe leven in vijandig Londen

    Drie weken na de vergiftiging van een Russische oud-spion is de taal van Groot-Brittannië tegenover Rusland hard, maar de sancties blijven achter, vinden critici. Zo kan de superrijke inner circle van Poetin ongestoord doorgaan met hun luxeleven in de duurste huizen van Londen.

     

    Suse van Kleef 05-04-18, 09:00

    Anti-corruptieactivist Roman Borisovitsj wijst naar boven: “Daar, de een na hoogste verdieping, die vijf ramen op rij. Dat appartement is van de Russische vicepremier.” Het majestueuze appartementencomplex staat in Whitehall Gardens, op een steenworp afstand van

    Downing Street.10

    Het is de verzamelplek van de zogenoemde kleptocraten-tour: een bustrip langs peperdure panden die in handen zijn van dubieuze Russische investeerders. “Vice-premier Igor Shoevalov kocht dat appartement voor 11,4 miljoen pond”, zegt Rachel Davies van anti-corruptieorganisatie Transparency International. “Terwijl zijn officiële minister salaris 112.000 pond bedraagt. Het is dan ook totaal onduidelijk hoe hij zich dat heeft kunnen veroorloven. Het is meer dan 100 keer zijn jaarsalaris!”

     

    Tijdens de busreis naar de volgende stop geeft Davies een minicollege ‘dirty money’ zoals ze het bij Transparency International noemen. Londen is een magneet geworden voor twijfelachtige rijken, die hun geld willen stallen vertelt ze. “Het is relatief makkelijk om een miljoenenpand te kopen op naam van een anonieme brievenbusfirma. In deze stad staan tienduizenden huizen waarvan we niet weten wie de eigenaar is. En wij faciliteren het hier zelf met onze advocaten, accountants en makelaars.

    https://www.ad.nl/buitenland/superrijke-russen-blijven-luxe-leven-in-vijandig-londen~ad70cb52/

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Twee keer hetzelfde verhaal? Ja en neen0 Bij de bron waarnaar HLB verwijst, zijnde Algemeen Dagblad (NL) vond ik het ele verhaal. U heeft zelf kunnen oordelen. Als naar gweioont brengt HLN alleen geknipte boodschappen die de verkeerde indrukken nalaten

    *

    Ach die pré-oorlogse toestanden!

    Als de rijkste Russen, waaronder de vice-president en dis het vriendje van Poetin, tot de dichtste buren horen van Theresa May, is heel die heisa rond uitgewezen diplomaten dan niet super verdacht? Er was immers keuze genoeg, om die met chloor-gas te vergiftigenof uit te wijzen….

    Het hele verhaal doet mij denken aan de solo-vlucht in 1941van Rudolf Hess (1894-1987. Ook hij was de ‘vice’ führer. Ja, die stond zelfs te boek als de ‘Stellvertreter’ van Hitler. Hij vloog (in opdracht?) op zijn eentje met die speciale Messerschmidt voor lange afstanden naar Schotland, om daar de vertrouwenspersoon van Winston Churchill te ontmoeten. De boodschap was: laten wij twee vrede sluiten, want volgende maand gaan we Stalin aanpakken. Maar Churchill liet hem gevangen nemen en opsluiten in de Tower. Einde verhaal. Na de oorlog (1946) moest hij als ‘oorlogsmisdadiger’ toch verschijnen in Neurenberg, en kreeg daar levenslang. Die straf, als enige gevangene van de Spandau Gevangenis, duurde… tot zijn dood, meer dan 40 jaar later. Zonder dat hij ooit noch vrouw noch kind nocj kraai had willen terugzien…

    *

    Hemelrijker



    08-04-2018, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    06-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4474

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    U herkende hierboven toch Herr Flick uit ‘Allo Allo’, waar er ‘trotzdem’ nog mee gelachen kon worden. In WO II de Gestapo, de ‘Gesel Gods’ en moordmachine van de Duitse Socialistische Geheime Politie.

    In Coburgia daarentegen hebben we van de weeromstuit nog altijd de scherts figuren Kalf-O en Almacy, om nog maar te zwijgen van (vlg ‘tSCHELDT)

    Wouter Van Besien

    *

    Maar bij de Noorderburen loopt er ene

    Alexander Pechtold

    (D66, dus ruim overtijd) rond, die veel gevaarlijker is dan onze drie Groentjes samen. Er is weliswaar gerommel in de marge jegens hem voor gesjoemel met ‘gratis’ gekregen appartementen, maar wie, in het Land van de Mooie Molen, maalt daarom? Groen-Linx immers staat, net als de Gestapo, gewoon boven de Wet. Of die wordt aangepast. Zoals in de gouden jaren ’33-’45 in Gross Deeutschland.

    Intermezzo

    In de laatste dagen van Het Drotte Reicj kreeg ’n grappenmaker de oood met de kogel voor deze grap. Hij zou, na de oorlog er op de fiets des morgens uitgereden zijn, langs de buiengrenzen van das Deursches Reoch. Wat hij dan in de namiddag zou doen, was de bedenking van zijn wedervraag….

    Even doordenken en U bent er.

    Mooi vooruitzicht tevens voor de EU Naziestaat, als U het mij toestaat !!!!!

    Op die ene voormiddag

    de buitengrenzen van de EU doen

    *

    Amaai de opvolgers van het Hitler Rijk! We hebben het er allemaal moeilijk mee, maar het is nu eenmaal zo en ni anders. He doet me denken aan een mislukt huwelijk waar de partners oorspronkelijk vrijelijk zijn binnen gestapt en even later, tegen-in de wens van de ander, er weer uit willen. Wat dan meestal eindigt met moord en doodslag.

    In de politiek echter, is dat anders. Want eenmaal die hun slachtoffers hebben gestrikt, willen die dat levenslang en nog langer zo houden. Want dat is nu eenmaal, in tegenstelling tot het huwelijk, de democratie.

    ** ** *** **

    AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

    *

    Alexander Pechtold (D66) niet vervolgd voor uitspraak over Russen

     

    Openbaar Ministerie: ‘Geen sprake van groepsbelediging’

    *

    De uitspraken van D66-leider Alexander Pechtold over Russen zijn niet strafbaar. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Er is volgens het OM geen sprake van groepsbelediging.

    Zeven mensen hadden aangifte tegen Pechtold gedaan na zijn uitspraak “Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.” Hij zei dat naar aanleiding van de verklaring van ex-minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra, die erkende dat hij had gelogen.

    Volgens het OM is de uitspraak van Pechtold strafrechtelijk gezien niet beledigend. Daarnaast moet de uitspraak volgens justitie ook in de ‘context van het maatschappelijk debat’ gezien worden. Ook is de tekst volgens het OM ‘niet onnodig grievend’.

     

    PVV-leider Geert Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops opperden afgelopen weekeinde nog dat de strafzaak over Wilders’ uitlatingen over ‘minder Marokkanen’ uitgesteld moest worden, in verband met de aangiftes tegen Pechtold. Volgens hen vertonen de aangiftes ‘sterke parallellen’. Wilders moet zich vanaf half mei in hoger beroep verantwoorden voor de uitspraken die hij over Marokkanen heeft gedaan.

     

    De politicus liet in maart 2014 zijn aanhangers op tv liet roepen dat ze ‘minder Marokkanen’ wilden. Eind 2016 werd de politicus veroordeeld voor groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie van Marokkanen. Hij kreeg geen straf opgelegd. Zowel Wilders als het OM ging in hoger beroep.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    De ‘rechtsspraak’ bij de Noorderburen is al geruime tijd zo lek als een zeef. Maar ze verloopt – heel inventief - geheel en al naar de wens van de poco politieke Leiders die het tijdelijk voor het zeggen hebben. Hoe kan het anders, met een zekere Ahmed Aboutaleb als Burgemeester (Rotterdam), die buiten zijn eigen nationaliteit, de naam, de huidskleur en de religie, volbloed Marochaan maar toch ook ’n heel klein beetje Nederlander is.

    Al op gelet dat Rotterdam ook ‘ flinke depzeehaven is, waar elke Veroveraar dus uiterst gemakkelijk voet aan wal kan zetten? Die zou er eventueel ontvangen worden met bloemenkransen en lid gejubel. Inch’ Allajh…

    Hij is lid van de Partij van de Arbeid en praktiserend moslim

    *

    Dat vonnis in Eerste Aanleg, veroordeelt de Geert voor groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie, zaken die inderdaad voortgaande op de feiten, helemaal gerechtvaardigd zijn maar jammer genoeg in het verkeerde keelgat schieten bij de Overheid. Want die staat aan de kant van de ‘Veroveraars’. Die uitspraak kan beschreven worden als ‘Mop van de Eeuw’. Vandaar ook dat er om het even welke straf werd geweigerd. Het is, om zo te zeggen, maar een half vonnis. Een vonnis die de twee uitersten wil verzoenen. Wilders is voor de Rechter moeten komen. Goed. Maar hij wordt niet gestraft. Is ook goed. Salomon zou het niet beer hebben gedaan!

    Maar als er straks bevestiging komt in Hoger Beroep van dat noch mossel noch vis vonnis, is het doel bereikt. Er kan over Wilders voortaan geschreven worden als over een ‘veroordeeld crimineel’. Wat oorspronkelijk wel eens de bedoeling zal zijn geweest.

    *

    Hemelrijker

    06-04-2018, 11:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    05-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4473

     

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Leest U eerst hieronder, om Uw ‘onderwerping’ duidelijk te maken, liefst na het afzetten van Uw hoofddeksel, tulband, hoed of pet, desnoods Uw pruik, dit schrijfsel van De Schandaard. Doe dat vooral uit eerbied voor wat men U daar probeert op te solferen.

    Wat mij (reeds in de inleiding bovenaan) op het idee gebracht heeft om juist dàtgene te denken wat daar staat, blijkt uit de woorden van het Britse Militaire Laboratorium. Namelijk dat novitsjok’ niet ergens door particulieren, maar uitsluitend door een ’Staat’ kan worden geproduceerd.. Als dat niet Rusland is, dan Amerika? Of wie weet, Frankrijk. Dat land is terzake toch ook al vernoemd? En Macroni is beste maatjes met Merkel en met May. U weet wel, de 3M melk-brigade…De Leiders van de Vrdwaalden die zelfs in de drugwereld geen uitkomst meer zien.

    *

    HLN dan (op Google, niet op Kranenkoppen!) laat een heel ander geluid horen. De ‘bewimpeling’ is daar heel wat duidelijker. Minder subtiel. Het zijn enerzijds niet de Russen maar anderzijds zou het toch wel eens goed kunnen…. Wordt vervolgd. Maar eerst moeten de violen nog gelijk gestemd worden…. Zie

    https://www.hln.be/nieuws/buitenland/-geen-bewijs-dat-zenuwgas-uit-rusland-kwam-zegt-brits-militair-laboratorium~a8319d6b/

    *

    Wat ik ook rechtuit vervelend vind, is dat er over dit alles in ‘Krantenkoppen’ zelf nergens anders dan bij DS iets te ‘zantekoren’ viel.

    *

    AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

    *

    Brits militair lab: ‘Geen bewijs dat zenuwgif uit Rusland kwam’

    *

    Gisteren om 19:31 | Bron: BELGA

     

    Er is ‘geen bewijs’ dat het zenuwgif dat gebruikt werd voor de moordpoging op de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal, uit Rusland kwam. Dat zegt het Brits militair laboratorium dat het gif onderzocht.

     

    Het Britse militaire onderzoekscentrum Portdon Down heeft geen aanwijzingen over waar het zenuwgif novitsjok - dat gebruikt werd om de Russische ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia te vergiftigen - vandaan komt. Er zijn dus geen bewijzen dat het gif uit Rusland komt, klinkt het.

     

    Skripal en zijn dochter werden begin maart bewusteloos aangetroffen in het Britse stadje Salisbury. De Skripals werden vergiftigd met het zenuwgif novitsjok, dat volgens de Britten in Rusland wordt gemaakt. Rusland blijft elke betrokkenheid ontkennen.

     

    Het Britse militaire onderzoekscentrum, het Defence Science and Technology Laboratory (DSTL) in Portdon Down, waar de stalen novitsjok zich bevinden, stelt nu dat er geen bewijs is dat het gif effectief uit Rusland komt. ‘We hebben het kunnen identificeren als novitsjok, een zenuwgif voor militair gebruik. Maar de precieze bron hebben we niet kunnen achterhalen’, zegt directeur Gary Aitkenhead.

     

    Inlichtingendiensten

     

    Om de bron te kunnen ontdekken is er ‘andere input’ nodig, klinkt het. Het gaat dan om informatie waarover de overheid beschikt, zoals die van inlichtingendiensten. Aitkenhead bevestigde wel dat de substantie alleen gemaakt kan worden ‘met extreem gesofisticeerde methodes’, die ‘alleen een staat’ kan beheersen.

     

    Porton Down heeft de informatie overgemaakt aan de Britse regering. De Organisatie voor het Verbod op Scheikundige Wapens (OPCW) moet zich nog uitspreken over de afkomst van het gebruikte zenuwgif.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    In een ‘Rechtstaat’ staat iemand voor zijn Rechter. Tableau. De angestelde ‘exprt’ stelt in zijn eindverslag dat de schud geenszins bewezen is noch kan bewezen worden. Dusn klopt de Rechter het hele zaakje af. Boeken toe.

    In dit geval: case closed.

    Niet zo, als Rusland de beklaagde is. Die moet nu eenmaal altijd en in alle omstandigheden gekleineerd worden. Da’s goed voor de spijsvertering en voor hun slanke lijn.

    *

    Stel, ik zeg wel ‘stel’, dat May, verstrikt in haar eigen leugens e/of ten einde raad, of afgeschrikt door de gevolgen van haar lichtzinnigheid, nota bene in staatszaken, geen kant meer op kan dat terug te krabbelen in achterwaartse richting. Zonder gezichtsverlies, uiteraard want ze blijft achteruitkijken. Vade retro, Satana…

    *

    Therasa May die verdwijnt. Goedschiks of kwaadschiks. Het toneel blijft, teneinde de hulpeloosheid van de Britse Regeriing te doen doordringen, even leeg. Weer tableau.

    Dat zou toch kunnen ?!! Dan kunnen de plooien weer glad worden gestreken. Kunnen de uit gewezen diplomaten weer binnen gewezen worden en is er, na verloop van tijd, geen vuiltje meer aan de lucht. Die ‘dubbelspion’ overleeft het (of liever juist niet, omdat doden voor altijd hun mond houden), en het gewone leven gaat verder.

    Het dochtertje Joelia overleeft met klank, wakker gekust door haar Ridder op zijn Witte Paard, vliegt in zeven haasten (want in haar 7de maand) in het huwelijksbootje in zijn armen en leeft nog vele jaren lang en gelukkig. Om vele kleine kindertjes te kopen. Ha ja, want als de islammers daar eventueel door Russen zullen vervangen zijn geworden, dan zijn er veel, heel veel nieuwbakken Kroostrijke Gezinnen nodig in Engeland.

    *

    Ja Ja, wat kan het leven toch mooi zijn. Als men leeft en er geen Clinton Wijven of Democrats in de omtrek gesignaleerd zijn….

    *

    ADDENDUM

    Ben eerder toevallig (nog maar eens) en dan nog op aangeven van HLN die er een potje politieke correctheid aan toevoegden op het spoor gekomen van


    *

    Het wer, zoals U kunt zien, een leerrijke ervaring. Bij zodanig dat ik een proefabonnement denk in huis te nemen. Doet U mee? Voor maar € 2.50 per week bent U al geriefd met een blad die er minstens 10 waard is van de Coburger Zwansbladen.

    Lees mee op https://www.trouw.nl/samenleving/londen-gruwt-van-geweldsgolf-onder-jongeren~ab6143dd/

     

    Londen gruwt van geweldsgolf onder jongeren

    SAMENLEVING

    Romana Abels– 10:39, 4 april 2018

    Dit jaar zijn de misdaadcijfers van Londen plots hoger dan die in New York. In januari vielen er door geweld 8 doden, in februari 15 en in maart 22. Gaat het zo door, dan komt het totaal aantal moorden van 2018 in de buurt van het totaal uit 2005, toen er in één jaar 180 doden vielen.

    Het is een plotselinge geweldsgolf. Vorig jaar vielen er 116 doden door geweld. In dat aantal zijn de doden die vielen bij terroristische aanslagen niet meegerekend, omdat het nu gaat om een ander soort geweldsgolf, één waarin vooral jongeren niet lijken terug te schrikken voor het doodschieten of neersteken van leeftijdsgenoten.

    Bezuinigingen

    De Londense burgemeester Sadiq Khan gaf in een tweet de schuld aan bezuinigingen, die volgens hem een einde hebben gemaakt aan voorzieningen voor jongeren. Maar anderen wijzen juist beschuldigend naar Khan zelf, die als burgemeester verantwoordelijk is voor de politie. Gisteren verklaarde een eerstehulp-arts op Twitter dat hij en zijn collega’s de afgelopen tijd een verontrustend aantal jonge slachtoffers hebben moeten oplappen. Volgens deze arts, Jonny Scrimsaw, is er sprake van een ‘geweldsepidemie onder kinderen’. De politie onderzoekt de mogelijkheid dat de doden het gevolg zijn van een bende-oorlog.

    Volgens Labour-parlementslid David Lammy is er meer aan de hand dan alleen een nogal gewelddadige bendestrijd. Volgens hem speelt op de achtergrond een strijd tussen drugsbaronnen over wie de baas is in welke wijk. In een ingezonden stuk dat in februari werd gepubliceerd in The Guardian schreef Lammy met gevoel voor drama dat er in de Britse hoofdstad sprake is van ‘infanticide’ – massale kindermoord. Volgens hem richt de politie zich in haar onderzoek ten onrechte alleen op de verantwoordelijke jongeren. Dat zou zich ook moeten richten op de volwassenen die er achter schuilgaan.

     

    Na afgelopen weekeinde herhaalde Lammy zijn pleidooi. Volgens hem wordt Londen op dit moment overspoeld met cocaïne, die vanuit de hoofdstad zijn weg vindt naar andere delen van het land. Gewetenloze maffiabazen zouden in een soort oorlog om afzetgebied niet kijken op een paar jongeren meer of minder.

    Ook de Lage Landen zijn nogal …

    ge-havend…

    *

    Hemelrijker




    05-04-2018, 09:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    04-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4472

    *

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Wie na het lezen van onderstaand artikel uit De Schandaard toch nog normaal ademt en normaal met de ogen kan knipperen, bewijst zijn sceptische natuur. Sherlock Holmes heeft er niets aan. En ook Agatha Christie, nochtans alle twee niet de eersen de besten in misdaad-romans, loopt mijlenver, (ook al een Angelsaksische maat-eenheid) achter bij de huidige Engelse Regering.

    Een dubbel misdaadverhaal die als een boemerang in het eigen gezicht terecht komt, van zoiets zou onze eigenste Haspeslach een spannender verhaal van gemaakt hebben. Daarmee tenminste had de Poet van de spanning nog kunnen sidderen en beven!!!!

    Net als bij pokeren, maakt de winnaar zich slechts kenbaar als alle kaarten op tafel liggen. Dàt is de meet waar d prijzen worden uitgedeeld en de winnaar kusjes krijgt van de vele (net als God en de Hel nu afgeschafte) bloemenmeisjes. Die laatsten mogen slechts terug in beeld komen mits gesluierd en van kop en teen gekleed in modieuze verhullende… tentzeilen.

    *

    Nog waar ook. Bij Xander las ik op

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/04/Moorden-en-misdaden-Londen-stijgen-tientallen-procenten-onder-moslim-burgemeester

    dat de Londense Burgemeester Sadiq Khan sedert drie jaar ’n fanatieke islammer zou zijn die zelfs verbiedt de vele honderden uit Syrië teruggekeerde Jihadisten daarover zelfs maar aan te spreken. De Londense criminaliteit zou zelfs met 40% zijn toegenomen.

    Vraag: zou May zich niet beter daarmee bezig houden?

    de moslim Londense Burgemeester Sadiq Khan

    *

    Wat in WO II onder Hitler niet mogelijk is geweest, heeft de islammerij nu bereikt: Londen is al 3 jaar gevallen !!!

    Zoek de 7 verschillen met voorgaande afbeelding…..

    *

     

    AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

    *

    Moorden en misdaden Londen stijgen tientallen procenten onder moslim burgemeester

    *

     

    Migranten mogen niet meer als aparte categorie worden benaderd of benoemd, met als gevolg 40% meer moorden in slechts 3 jaar tijd (exclusief terreuraanslagen) – Burgemeester Khan verbood in de gaten houden teruggekeerde ISIS terroristen

    Afbeelding: (1). (Wanneer komt de tijd dat enkel het plaatsen van zo’n foto al ‘racistisch’ wordt genoemd, tenzij er enkel - of voornamelijk- blanken op te zien zijn?)

     

    Sinds Londen zijn eerste moslim burgemeester heeft, Sadiq Khan, is de criminaliteit op bijna alle gebieden in slechts enkele jaren tijd met vele tientallen procenten gestegen. Zo vonden er de afgelopen twee maanden voor het eerst in de geschiedenis meer moorden plaats in Londen dan in New York. Ook het aantal aanrandingen, verkrachtingen en berovingen steeg explosief. De Britse hoofdstad is tevens berucht vanwege de vele ‘zuur aanvallen’. Eén van de oorzaken is het beleid van de politiek-correcte Khan, die een ‘anti-islamofobie’ campagne begon, waardoor agenten bang zijn om voor ‘racist’ te worden uitgemaakt zodra ze migranten aanhouden of fouilleren. Die hebben dankzij Khan nu vrij spel.

     

    Khan heeft de politiek en politie in Londen – dat in veel straten meer op een stad in het Midden Oosten lijkt dan op een Westerse stad (zie dit YouTube filmpje)- goed geïnstrueerd, want niemand durft openlijk een verband te leggen met de massa immigratie van de afgelopen jaren.

    Hoge politie functionarissen verklaren dan maar dat ze ‘echt geen idee’ hebben waarom de misdaad ineens zo welig tiert in de miljoenenstad. Sommigen zeggen dat het door bezuinigingen komt; anderen geven ‘social media’ de schuld, waarop zogenaamde ‘postcode oorlogen’ zouden worden aangemoedigd. Waarbij ‘postcode’ inmiddels een eufemisme is voor ‘migranten’.

     

    Agenten durven migranten niet meer te controleren

     

    In februari werden er 15 mensen vermoord in Londen, waarvan 9 onder de 30 jaar oud. In maart steeg het aantal dodelijke slachtoffers naar 22, tegen 21 in New York, dat ongeveer net zoveel inwoners (8,5 miljoen) en agenten heeft. In New York is het aantal moorden sinds de jaren ’90 echter met 87% gedaald. Dat spectaculaire resultaat is het gevolg van een keihard nul-tolerantie beleid.

     

    Sinds Khan namens de sociaaldemocratische Labour partij in Londen de scepter zwaait, voert hij juist een tegenovergesteld beleid, vooral ten aanzien van de vele (moslim) migranten. Die mogen niet meer als aparte groep, met net als in Nederland verhoudingsgewijs veel meer criminelen, worden benaderd, noch zo worden benoemd. Het gevolg: in slechts 3 jaar tijd 40% meer moorden, en dat is nog exclusief de bloedige terreuraanslagen die er zijn geweest.

     

    ‘Jonge blanken, jullie hebben geen idee of en wanneer jullie de volgende zijn’

     

    Afgelopen zaterdag werden een 20 jarige man en een 36 jarige vrouw het 29e en 30e slachtoffer van een fatale steekpartij. Donderdag was een 23 jarige man hen al voorgegaan. Jacob Whittingham, hoofd van ‘Fight for Peace’, verklaarde dat de ‘willekeurigheid van deze misdaden in Londen beangstigend is. Jonge blanke mensen in Londen, jullie hebben geen idee of en wanneer jullie het slachtoffer zijn van een gewelddadige misdaad. Daarom vinden ze het nodig om wapens bij zich te hebben.’

     

    Daarnaast loopt een inwoner van Londen bijna 6 keer zoveel kans op inbraak, en 1,5 keer zoveel op beroving, dan in New York. Ook het aantal gemelde verkrachtingen ligt bijna 3 keer hoger, hoewel de Telegraph meldt dat dit mogelijk ook komt door het hanteren van verschillende meetmethodes.

     

    Khan verbood in de gaten houden teruggekeerde ISIS terroristen

     

    De afgelopen jaren keerden honderden extremistische moslims die voor onder andere ISIS hebben gevochten terug naar de Britse hoofdstad. Khan zorgde ervoor dat zij niet extra in de gaten mochten worden gehouden, want dat zou ‘islamofobisch’ zijn.

     

    Ondanks de exploderende criminaliteit beweren Khan –die na diverse bloedige terreuraanslagen zei dat mensen deze normaal moesten leren vinden, omdat ze bij het leven in een grote stad zouden horen- en zijn politiefunctionarissen dat Londen nog steeds één van de veiligste wereldsteden is.

    Al in 2013, dus nog vóór Europa zijn poorten openzette voor een ware vloedgolf moslimmigranten uit het Midden Oosten en Afrika, bleek uit het officiële British Social Attitudes Survey dat 77% van de Britten wilde dat de immigratie werd beperkt, waarvan 56% voorstander was van een sterke beperking. De politiek besloot juist tot het tegendeel, met alle gevolgen van dien, zoals 1 miljoen illegalen, die volgens officials vanwege het huidige beleid nooit zullen kunnen worden uitgezet. (3)(4)

    xander

    (1) Zero Hedge
    (2) Breitbart
    (3) Breitbart
    (4) Breitbart

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Voor de weinigen die hier graag nog ’n tekeningetje hadden bij gewild, raad ik een korte citytrip aan. Liefst met de gpeoe ouwe roest-ferry Oostende-Dover die binnenkort weer van stal wordt gehaald. U reist daar grotendeels op Staatskosten want in de heenreis vergezeld door honderden ‘transmigranten’ onderweg van Afrika of de woestijn naar Trafalgar Square. Naar Londen, de bron van onze democratie… Uw veilige terugkeer is bovendien gegarandeerd. Desnoods tussen vier planken, maar U komt terug !!! Daar verwed ik zelfs een kop thé op !!!!

    till we meet again….

    *

    The whirte Cliffs of Dover, ooit (1066) op de stranden van East Sussexin het Zuid-Oosten (via het estuarium van Hastngs. Moet U die burcht-ruüne eens gaan bezoeken. De desolate sfeer is er tot op de dag van vandaag gewon hallucinant !)! binnengevallen in Groot Brittanië door de Willem de Veroveraar (1008-1087) afkomstig uit Klein Brittanië (Frankrijk). Bij helder weer kunt U van langs onze kant van Het Kanaal die klippen bijna aanraken. De Duitse Feldgrauen in 1940-‘44 konden er zelfs de auto’s aan de overkant zien rijden….

    Ik mag er niet aan denken dat, voor wie op de stranden van daar verlangend uitkijkt naar onze kant, bijna hunkerend nadenkt om zelfs al zwemmend de kans te wagen. Met het kromzwaard tussen de tanden…

    *

    Vergeten we vooral niet, dat de fanatieke vijand al overal ‘binnen de poorten’ staat. Ze zijngewoonoveral. Vòòr ons van uit de zee, lijk bij de Landing in Normandië op 6 Juni 1944, en in onze rug, lijk bij de terreur-aanslagen in Maart 2016 op Zaventem.

    Maar daarover bericht verspreiden, is islamofoob, populistisch en vooral verwerpeijk racistisch. Bijlange niet tolerant genoe

    *

     

    Hemelrijker



    04-04-2018, 17:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4471

    .

    *

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Ja, ’t zijn droeve tijden

    Als het oorlog wordt,

    Als men mensen slacht lijkt dieren,

    als het mensenbloed bij beken stroomt…

    *

    Dat is ’n flard van een gedicht uit mijn prille jeugdjaren waarvoor er mij lang geleden nog ’n prijs werd uitgereikt voor voordrachtkunst v/h Eerste Studiekaar. De schrijver? Dezelfde als die van ‘Jantje zag eens pruimen hangen’, namelijk Hieronymus Van Alphhen.

     

    *

    ‘tSCHEKDT draait er inderdaad nooit dokjes rond en gooit op straat en in de goot dat wat the inner circle al geruime tijd moet geweten en getolereerd hebben. Er dus ook helemaal fundamenteel niets aan doen. Gezien de steun en het vertrouwen die ‘Betteke’ blijft genieten. Ze is inderdaad een Sterke Vrouw. Misschien wel met dezelfde leuze die ons Morelleke Forelleke. Die ooit op haar weblog van mij (en van nog iemand anders die ondertussen ook al in ongenade is gevallen) overnam, namelijk dat ‘alles wat U niet kapot krijgt, U sterker maak’.

    Voorlopig ziet het er naar uit, dat we dat standbeeld op de Grote Markt van Brugge maar zullen laten ‘t is. Alle blikken dus naar de Gentsche Vrijdagmarlt, naar Jacob van Artevelde. Zinnebeeld vooras de wever hoofdman van Handwerpen..

    Aan Helden uit het verleden geen gebrek. Het heden is het probleem. Minstens nog tot mei 2019n de nacht na de volgende landelijke verkiezingen…..

    AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

    SOCIALISME

    OP ZIJN BEST

    *

    Liefde is blind zegt men. In het geval van madame Homans stekeblind. Of was ze (weer) dronken, stiepelzat?

    Een nationaliste die verliefd wordt op wat men minstens als een rood politiek crapuul kan beschouwen: il faut le faire!

    En zoiets wordt minister?

    Maar ja iemand in de top van de partij opnemen die openlijk de Vlaamse vlag als een ‘vod’ bestempelt is ook niet bevorderlijk voor het geloof in het Vlaamsnationalisme van de N-VA.

    Adriaan van Gansen

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Het is natuurlijk ook zò, dat hoge bomen veel wind vangen. Die moeten er wel mee leren leven. Net zoals ooit een wildplassende Franse President het zei toen het bekend werd naast de pot te hebben geplast: ‘Et alors’?

    Moraal van dit verhaal. Over dezelfde feiten, het verschil in toon tussen die opiniërende hoofdredacteur van (deze keer) het Knackske, en de stoere taal van ‘tSCHELDT. Het is bladzijden lang ‘téwelen’ om vooral ‘Rechts’ te treffen, terwijll ‘TSCHEMDT zoals het past, kort en goed de vinger op de bloedende wonde legt: in volle vaart naar de Hoogste Toppen, treft Cupido dat warm kloppende vrouwenhartje in de richting van een vulgaire Slinxe bedrieger.

    Il fait le faire, inderdaad.

    *

    Verlà. Dat is de Waarheid, geheel de Waarheid e niets anders dan de Waarheid. Zo helpe mij God Almachtig.

     

    Hemelrijker







    04-04-2018, 11:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    03-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4470

     

    *

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck (Bébé of Bèbè?) reageert als de stuurman op een zwalpend schip. Want zijn mannen zijn hun (en dus zijn) boekje te buiten gegaan. Rap dat boetje even recht zetten, door er nog ’n schep bovenop te doen.

    Zou die dan niet weten, dat niets zeggen, gelijk staat met zwijgen? Dat is een wijsheid die zelfs Gust Flater kent van in de wieg !!!!

    *

    Vooral het gekronkel en gedraai rondopm het begrip ‘politiek relevant’ riekt volgens mij teveel naar de Oriënt waar er meestal met de zweep geargumenteerd wordt. Zò is het, en niet anders.

    Maar kan er op die manier op los gaan zoveel men wil. Het vooral een voorrecht van elke ‘hoofdredacteur’, inzonderheid die van een Knackerihg boulevard-blad…. Want in het land der blinden is Éénoog koning.

    *

    Maar ja: het is mijn eigen leuze. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is0 En in het geval van BèBè voeg ik daar aan toe, dat het vat maar kan geven wat het inhoudt. Vergift !!!

    AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

    *

    Waarom Knack over Tom Meeuws en Liesbeth Homans schreef

    *

    Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck reageert op de commotie die ontstond na een artikel dat gepubliceerd werd over de politieke strijd in Antwerpen: 'Zonder de informatie uit het artikel 'Waarom de N-VA Tom Meeuws "kapot" wil', valt de heftigheid van de Antwerpse kiesstrijd niet te begrijpen.'

     

    'Het lijstje van media die door Bart De Wever zijn zwartgemaakt is ondertussen zo lang dat media die er niet op staan zich ernstige zorgen moeten maken.' © Belga

     

    De politieke analyse die Knack afgelopen Donderdag 29 Maart (1 werkdag + ‘ verlofdagen geleden!) online heeft gepubliceerd, met als titel 'Waarom de N-VA Tom Meeuws "kapot" wil', doet dagen later nog altijd stof opwaaien. In dat stuk werden verschillende verklaringen aangereikt voor de uitzonderlijk felle strijd tussen de SP.A en de N-VA in de aanloop naar de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen. Een van die redenen situeert zich buiten de contouren van het gebruikelijke politieke debat. Van een zeer prominente N-VA-bron, maar ook uit SP.A-hoek, kregen we te horen dat de uitzonderlijke heftigheid van de aanvallen op de Antwerpse SP.A-voorzitter Tom Meeuws niet louter politiek gemotiveerd is. De bittere strijd vindt voor een belangrijk deel haar oorsprong in een afgesprongen liefdesaffaire tussen N-VA-politica Liesbeth Homans en Meeuws, zo bevestigden verschillende bronnen. In de woorden van de hooggeplaatste N-VA-bron: 'We hebben Liesbeth keer op keer gewaarschuwd, maar zij dacht in Tom Meeuws de liefde van haar leven gevonden te hebben. Ze dacht echt dat hij zijn gezin voor haar zou verlaten. Dat is niet gebleken, maar het is niet vergeten. Bij ons wordt inderdaad gezegd: "Meeuws moet kapot." Om wat hij Liesbeth heeft aangedaan.'

    De beslissing van Knack om dit verhaal naar buiten te brengen was goed overwogen. Dit blad heeft niet de gewoonte om privéverhalen naar buiten te brengen. Wat privé is, hoort privé te blijven. Ook in de toekomst zullen we geen verhalen over affaires publiceren.

    Maar er is één belangrijke uitzondering op die regel: wanneer het persoonlijke politiek wordt. Dat is geen nieuwe regel. Het is een richtlijn die vroeger ook werd gevolgd, bijvoorbeeld bij de bekendmaking van de relatie van voormalig voorzitter van het Vlaams Blok (VB) Frank Vanhecke met VB-kopstuk Marie-Rose Morel. De geschiedenis van het huidige Vlaams Belang is niet te begrijpen zonder die affaire.

    *

    In de kwestie Meeuws/Homans is de politieke relevantie overduidelijk. Het verhaal werd ons door verschillende politici bevestigd, aan beide kanten van de politieke strijd - niet alleen het verhaal van de affaire zelf, maar ook de politieke geladenheid ervan. Het is daarbij belangrijk om te benadrukken dat de hooggeplaatste N-VA-bron zeer goed wist met wie hij aan het praten was, en waarom. Niet één, maar twee Knack-redacteurs waren aanwezig toen hij zijn verhaal deed, en Knack had vooraf duidelijk gemaakt dat ze over de kwestie zouden berichten, op voorwaarde dat het verhaal politiek relevant bleek. Wie met die wetenschap, en op dat moment, als lid van de 'inner circle' van de N-VA-top, niet alleen het verhaal over Meeuws en Homans bevestigt, maar - en dat is cruciaal - eraan toevoegt dat die kwestie een belangrijke reden is voor de politieke animositeit tegenover Meeuws, die zou heel goed moeten weten wat hij aan het doen is.

     

    De zin 'Bij ons wordt inderdaad gezegd: "Meeuws moet kapot"' laat qua duidelijkheid weinig te wensen over. Het is op dat moment dat de persoonlijke affaire van politieke betekenis wordt. Het zijn de woorden van de N-VA-bron die cruciaal waren in onze beslissing om het verhaal te brengen: zonder die woorden hadden we het verhaal niet gebracht. Het vermoeden van de politieke relevantie van de affaire - een breed gedeeld vermoeden, zowel onder journalisten als onder politici - was niet genoeg om de publicatie te rechtvaardigen. Maar na de getuigenis van de prominente N-VA-bron hadden we in beide kampen de bevestiging dat het verhaal van grote betekenis is in de strijd tussen SP.A en N-VA in de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen. Het zou fout geweest zijn om daar niet over te berichten.

    Dat het precies de N-VA-bron is die beslissend was in de afweging om te publiceren, maakt de recente aanvallen van N-VA-voorzitter Bart De Wever op Knack des te curieuzer. Misschien is het hem ontgaan dat de Vlaamsgezinde website Doorbraak (*****) een hele tijd geleden al de relatie tussen Meeuws en Homans heeft uitgebracht. Dat gebeurde in een satirische column, die weinig ruimte voor twijfel liet. Dat de N-VA-voorzitter niet gezien zou hebben dat Koen Meulenaere, een andere satiricus, ook in de door hem gerespecteerde zakenkrant De Tijd het nieuws al had gemeld, is minder waarschijnlijk. Afgelopen woensdag schreef Meulenaere over 'de romance tussen Tom Meeuws en Wouter Van Besien', een romance 'die al even snel was afgelopen als die tussen Tom Meeuws en Betteke'. Ook politieke redacteurs van twee andere kwaliteitskranten hadden al gehint naar het bestaan van de 'diepere passie' in het Antwerpse gevecht, zij het zonder namen te noemen.

     

    Het lijstje van media die door Bart De Wever zijn zwartgemaakt is ondertussen zo lang dat media die er niet op staan zich ernstige zorgen moeten maken. Dat De Wever, die vorig jaar meer interviews heeft gegeven aan Dag Allemaal en Story dan aan De Standaard, Knack naar aanleiding van de publicatie van het verhaal over Meeuws en Homans een 'boulevardblad' noemt, is in het licht van de ontstaansgeschiedenis van het verhaal zeer curieus. Dat het precies een N-VA-bron is die de politieke relevantie van de affaire zo duidelijk heeft gemaakt, maakt de verwijten van Bart De Wever aan het adres van Knack wel zeer opvallend.

     

    Heeft iemand uit zijn inner circle zijn mond voorbijgepraat? Schat hij het effect van zijn woorden fout in? Of was het nu net de bedoeling om het verhaal in de markt te zetten? Antwoorden op die vragen blijven hoogst speculatief. Knack kent de antwoorden niet en voor onze beslissing deden ze er ook niet toe. Alleen de politieke relevantie van het verhaal was van tel. Het is op basis van die politieke relevantie, die door beide kampen werd bevestigd, dat Knack heeft beslist om het verhaal te brengen. Zonder de informatie uit het artikel 'Waarom de N-VA Tom Meeuws "kapot" wil', valt de heftigheid van de Antwerpse kiesstrijd niet te begrijpen.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Tot zover deze lezing.

     

    De sfeer van de Koekenstad zit er goed in. Al weze het iet of wat verwrongen wegens de krampachtigheid van de redenering om vooral de NV-A in een kwad daglicht te stellen.

    Ze zijn ok niet altijd mijn vrienden geweest. Uitsluitend wegens hun houding tegenover de broeger-partij Vlaams Belang, hun eigen voorvechters. Maar ere wie ere toekomt. Als ploeg doen ze het uitzonderlijk goed. En vooral: ze zijn met BDW op kop, de eerste ‘beleidspartij’ die (in de mate van het mogelijke) het algemeen Vlaams belang voorop stelt… E, ernaar handelt.Niet enerzijds of anderzijds, aar recht-toe recht-aan. Als échte Staatsmannen. Die niet te koop zijn voor een bord linzensoep.

    Nu vraag ik m’n eigen toch af, wat begot ons eigen maar dode MRM met haar Frankske in dit verhaal komt doen. Buiten het feit dat ze alle twee fervente VBërs zijn geweest, de favoriete ‘targets’ voor bladen lijk ’t kapitalistisch Knackske.

    Waarom konden de Kanaalduiker uit Hasselt met Z’n Goeleke hier niet opgevoerd worden? Die geschiedenis was pas relevant!=Om maar die twee te vernoemen, want inderdaad, op deze blog wordt er niet geroddeld.

    Hier blijven we bij de feiten, relevant of niet. Want het ligt mij zwaar op de maag, net als de sacrosante ‘Scheiding van ‘Kerk en Staat’ (waar die twee eerder zouden moeten, de handen in elkaar slaan, samenwerken voor het welzijn van hun Burgers) dat privé en ‘zaken’ moeten gescheiden blijven. Arie en apekool!

    Het zakelijke mag zeker niet misbruikt worden voor privé bevoordelingingen. Want dat is belangenvermenging en eventueel misbruik van voorkennis.

    Maar dat bijvoorbeeld de privé-misdragingen en/of schandalen voor Openbare Ambten onder de mat zouden moeten blijven, doet mij denken aan corruptie. Of erger. Zo iets geeft dezelfde indruk als de vrees voor een dief daarop bekend te worden. Wie ‘vreemd gaar’ en zijn ‘partner’ publiekelijk of privé bedriegt, is een onbetrouwbaar persoon en als dusdanig niet geschikt voor een Openbare Functie.

    Anders gezegd: leef er maar op los, zoalng het maar niet uitkomt.

     

    Ps

    Doorbraak dus. Ken ik s nog niet zo heel lang, maar als nieuwbrenger t volgens mij een schot in de roos. In ieder geval niet bekrompen van geest en vooral zeer ‘naarstig’ in zijn berichtgeving..

    Dat bericht over Bell en het Beest heb ik dus niet gelezen. Maar het had mij zekerlijk niet beroerd. Tenzij misschien om de voorman van de Sossen (wegens zijn wangedrag mrt een groen blaadje) af te kammen.

    Bij het ‘aankomen’ van de NV-A in 2014 was er indertijd wat gespot waaraan ik best heb meegedaan, over Liz-a-Bed als slaapmatrtas vooor BDW. Maar zeer vlg hebben anderen en ikzelf het ongerijmde daarvan ingezien. Om ons loest te houden. ZJ was weliswaar ‘vrij’ op de huwelijksmarkt, maar den Bart daarentegen was een goede deftige familievader, trouw aan vrouw en kinderen. Komt daarbij, naast een ijzersterk Vlaams bewustzijn, ook een ijzersterk karakter. In korte tijd van +120 Kgr op 80 Kgr terugvallen en dat gewicht volhouden: U moet het hem maar nadoen! Vanaf dan deed dat duo mij eerder denken aan de stoere gestalten van Jan Breydel en Pieter DeConinck  die met de armen om elkaars schouder, als standbeeld op de Grote Markt van Brugge staan.

    Goedkope liefde in Antwerpen!!! Met de Euro ?!! Laat me niet lachen. Antwerpen is een wereldhaven en daar vindt men liefde als Klein Gevaarlijk Afval aan de dokken!

    *

    Hemelrijker





    03-04-2018, 15:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    02-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4469

     

    VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    In de marge. Die Freisler, rechtsreeks aangesteld door Hitler in hoogst eigen persoon, staat bekend voor zijn vele authentieke door de Propaganda Staffel verfilmde rechtszittingen met steeds, na een extreem korte zitting, voor de beklaagde de onmiddellijk uit te voeren ter doodveroordeling door verhanging.

    Op YouTube staan tal van voorbeelden war vooral de vernederingen opvallen die de beschuldigden publiekelijk moesten ondergaan, en de luid tierende overslaande bulderstem van Freisler zelf.

    *

    Vaststelling: in onze Lage Landen wordt het stilaan VERBOTEN op straffe van vrijheidsberoving, om een eigen mening te hebben en om dan ookr in volle vrijheid uit te dragen. Vooral niet als er dreigt een meerderheid te ontstaan die ongeveer hetzelfde denkt.

    Zie Catalonië. Die mening hoeft niet persé verkeerd te zijn, leugenachtig of misdadig. Het volstaat dat die anders is dan de mening van Hogerhand. Zie Stalin. Zie Hitler. Zie Obama, de Moslim Broeder.

    Zie de vredelievende Vlaams Belangers tegenover de wreedaardige terreur zaaiende islammers. Het is een wereld van verschil. Moesten die niet afgeschaft zijn, ik zou zeggen het is een verschil als tussen de Hemel en de Hel.

    Dit gezegd zijnde, is het een kleine stap om in de standpunten van de Overheid zware discriminatie ite zien. De meningen van de Nieuwkomers’ zijn en blijven vrij, zelfs hun daden (straatgeweld, kopvodderij, haat jegens derden van in de wieg), want er is … Vrijheid van Godsdienst’….

    Dat die ‘Vrijheid’ nu al-dan-niet dreigt uit te monden in Overname van de Macht, speelt in dat geval geen rol. Zelfs niet als het Verleden en zelfs ihet Heden het omgekeerde bewijst. Altijd en overal ter wereld zonder ook maar één uitzondering, grijpt de islammerij ded Absolute Macht. Vaarwel Mensenrechten! Vaarwel Gelijkheid der Vrouw.

    ‘Waar ooit ook maar één moslim gebeden heeft, hoort dat Land voor immer aan de islam’….

    Vrijheid van Godsdienst in moslim-laden? M’n voeten, Gerard!

    En ja, ook het Vlaams Belang staat voor de Machtsovername. Niet door geweld en niet ten nadele van de Eigen Bevolking. Zelfs niet ten nadele van de Francofonie, want die moeten worden wakker geschud uit hun lethargie. Zodat ze terug aan het werk kunnen gaan, zonder te leven van werkloosheidsvergoedingen of ziekte uikeringen….

    Maar, net als bij de PVV, de Partij Voor Vrijheid van Geert Wilders, mag dat niet. Want verkeerde en mislukte kunstmatige staats-constructies waatbij de meerderheid wordt gecommandeerd door een ‘vreemde’ minderheid (die zelfs onze taal niet spreekt), is een aanfluiting van het begrip ‘Rechtsstaat’.

     

    Misdadig en zwaar discriminerend, ja?!

     

    Het wordt stilaan duidelijk voor iedereen die tot de jaren van verstand is gekomen Dus moeten wij er rekening mee houden, dat er horden nieuwe Freislers zullen nodig zijn. Die misschien zelfs uitsluitend Arabisch zullen spreken…..

    Hrt doek gaat terug omhoog.

    Op een rustige Paas Zondag die dit jaar niet toevallig op ‘Verzenderkensdag’ van 1 April valt, even verder grasduinen in de vrije natuur van het horizon-vrije landschap der Vrije Meningsuiting.

    En neen, het is geen 1 April-grap, wel een duidelijk voorbeeld voor het Nazi-achtige optreden van ook onze eigen Coburgeriaanse Overheid, van de Media en van (wat nog het ergst is) alle politieke partijen, zonder ook maar één uitzondering, die de ogen sluiten en elders kijken, voor het uitsluiten van de Vlaams Belangers. Voor hen de twee werkwoorden met een ‘Z’. Zitten en Zwijgen.

    Een lidkaart van deze Partij,, of een woordje van sympathie voor een van hun standpunten, heeft als gevolg de verdoemenis door de andere partijen. De VB-mensen zijn als verworpenen de gelijken van de ‘Russen’ van de laatste dagen. Die zijn ook schuldig, net als in de beklaagdenbank bij Freisler, aan ‘vermeende aanslagen’. Is lijk daar, schuldig bij vooropgezette veronderstelling.

    Ik heb ergens gelezen, dat in de nieuwe ‘Rechtsgang ‘ van de Europese Nazistaat iemand schuldig is, tot zijn onschuld is bewezen. Wat de wettelijke redenering op de kop zet. Men was vroeger onschuldig tot de schuld onomstotelijk was bewezen.

    Maae aangaande het Beroep van Wilders: nog even de kat uit de boom kijken. De zaak van ‘Minder! Minder! Minder! Marokkanen zal daarover uitsluitsel geven…

    *

    AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

    *

    Wilders maakt Pechtold inzet ’minder’-proces

    (Door: Saskia Belleman)

    *

    DEN HAAG – Een terloopse opmerking van D66-leider Alexander Pechtold over Russen, heeft mogelijk grote gevolgen voor het proces tegen Geert Wilders.

    De Telegraaf

    Volgens Wilders

    en zijn Advocaat Geert-Jan Knoops

    *

    is de opmerking van Pechtold „ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet” volledig vergelijkbaar met de ’minder Marokkanen-uitspraak’ waarvoor Wilders nu in hoger beroep terechtstaat. Als Pechtold niet wordt vervolgd, is er sprake van schending van het gelijkheidsbeginsel en Wilders’ recht op een eerlijk proces, vindt de raadsman.

    Hij heeft het Haagse gerechtshof gevraagd om uitstel van het hoger beroep dat vanaf 17 mei inhoudelijk wordt behandeld. Wilders en zijn advocaat willen dat het hof wacht op de beslissing van het Openbaar Ministerie in Amsterdam over de vervolging van Pechtold.

     

    Ook rechtsgeleerde Theo de Roos noemt de uitlatingen van Wilders en Pechtold vergelijkbaar. ,,Vervang het woord Russen door Marokkanen, en vraag je dan af wat voor commotie je krijgt.”

    Bron: ron:
    www.telegraaf.nl
    (h/t https://ejbron.wordpress.com/2018/03/31/wilders-maakt-pechtold-inzet-minder-proces/#more-185154 “Japio”)

    https://ejbron.wordpress.com/2018/03/31/wilders-maakt-pechtold-inzet-minder-proces/#more-185154

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Het is dus nog even wachten tot half volgende maand om het voorlopig slot van deze zaak te kennen. Want er komt altijd een vervolg aan, om het even welk arrest er geeld wordt.

    Een welkome     ademruimte dus om van de gelegenheid gebruik te maken om het Eerste Proces Wilders, waarvan vrijspraak het resultaat was, aan te kaarten. Wekenlang stonden de kranen er vol van en de NOS bracht zelfs iedere voor- en namiddag de hele zitting uitgebreid in beeld.

    Vooral

    Advocaat Bram Moscovic

    die zijn cliënt schitterend verdedigd had, kwal in beeld. Samen met Hans Jansen, Arabist (°1942), intussen overleden (2015). Zijn vroege dood werd nooit onderzocht. Heel zeker zullen daar niet ‘de Russen’ achter hebben gezeten, maar wie of wat dan wel? Als ‘Artabist’ zette de waarheid lievende Hans Jansen louter door zijn kennis, ieder minuut van elke dag en elke nacht, het Establishment in zijn hemd….

    Wat ik wel nog weet, is dat Hans Jansens ooit op ’n avond voor het proces begon, op een borrel werd uitgenodigd bij een ‘panel’ van ‘Critici’ van Wilders, waar ook de Procuraal-Generaal van het geding ineens verscheen. Jansesn, vurige Wilders-fan, die de provocatie seffens had doorzien, verliet daarop onmiddellijk de plaats.


    Ook Moskovic werd reeds weken na het proces gekraakt, en wel door schrapping van zijn advocaats-licensie. Om de hond te slaan, de gepaste stok gevonden in een zaakje van ’n betwist ereloon.

    Opheldering van de diepe ondergrond van die ‘ongelukken’ na de vrijspraak? Tja, dat is voor nà de Installatie van Wilders I….. Het is dat, of hetzelfde lot van voornoemde twee personen ondergaan. Zie Pim Fortuyn (1943-2002). Zie Theo van Gogh (1957-2005).


    Benieuwd wat Pa Pinkelman van wijlen Godfried Bomans hierover zou kunnen vertellen… Wetende, dat Geert Wilders de enige politicus is in de hele Westerse Wereld, die 7/7 en 24/234 al een half mensenleven onder politie-bescherming staat. De sprookjesachtige samenleving van Godfried Bomans is ondertussen wel ‘n soort van Wild West Oost geworden waar dè Nederlander zich niet meer in kan thuisvoelen…

    Desnoods zendt Merkel een paar JU88 uit de Juncker Fabrieken er op los voor precisie-bombardementen op de privé woningen van Senatoren van de PVV. Met bommen gemert ‘Made in Russa…

    Als Wilders geen eerlijk proces krijgt voor wat niet meer is geweest dan een verkiezings-slogan, dan is het lot van de NL Nazistaat voorgoed bezegeld.

    Het is dàt, of na de Brexit, nu ook (of erger) de Nexit…

    *

    O Ja, herinnert UI zich ook nog dat NL net als Frankrijk, tegenstemde bij de zogezegde Europese ‘Grondwet’ in 2004? Net als de Meidagen van 1940 is men in Berlijn Brussel ook dàt verzet niet vergeten!


    *

    Hemelrijker



    02-04-2018, 17:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    01-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4468

    n.

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Verjaardag van de uitbetaling van der 30 Zilverlingen aan Judas Iskarioth voor het verraad en de overlevering van de (onrust zaaiende) Mensenzoon aan de toenmalige Overheid.

    Gelieve hier in dit verhaal geen overeenkomsten te zoeken met de houding van onze hedendaagse Europese Overheid in Brussel noch tegenover de belgicistische ‘beleidspartijen’, nocj tegen de onrust zaaiende ‘nationalisten’…

    Heet speelgoed van Mussolini….

    *

    Ja, beste mensen, doe ‘overlast’, we kunnen er op de duur niet meer naast kijken. Het belast, om zo te zeggen, ons collectief geweten. Al die menselijke ellende in de thuislanden waar zo goed als niets doorslaggevend aan wordt gedaan en die als gevolg heeft dat de ellende naar onze landen wordt overgebracht.

    Weer dezelfde rednering van ‘Oorzaak’ en ‘Gevolg’. Egoïsme of kolonisatie, bovenop het profitariaat: wat maalt het uit?

    Och, die ‘Jihadisten’, d.i. het camouflage-woord voor de in wezen substantieel gewelddadige islammerij, dat zijn maar de uitzonderingen die wel vanzelf zullen overgaan. Laten wij dus daar tegenover bewijzen dat wij, Het Vrije Westen, in hoofdzaak Christelijk van inborst, beter zijn, want toleranter. Wij zullen hen wel doen bijdraaien; ams we hen maar blijven pamperen…l

    *

    Dat is, wat Het Bestuur van de in Hoogste Klasse spelende voetbalploeg, van hoog op de VIP-tribune, ons, het Volk, voorhoudt. Wetende dat de man in de straat, na alles, niet alleen vredelievend is, maar vooral gewillig als een kudde schapen.

    De oplossing ligt dus voor de hand: er moeten dringend nieuwe VIPs worden gekozen die van aanpakken weten. De huidige Regering geeft al, met dank aan de BDWërs, voor zover ze dat kan en mag van ‘Brussel’, het goede voorbeeld. En dat zoiets in de lijn ligt van wat de gewone Burger wil, wordt bewezen door de laatste peilingen.

    Het is alleen onvergefelijk misdadig dat de ‘kwaliteitenspers’ haar (verkeerde) kwaliteiten niet achterwege laat. Het zou al een stap in de goede richting zijn, moest er minstens gestopt worden om de realiteit te verzwijgen of goed te praten. Om zoende bij de feiten te blijven.

    Banaal voorbeeld. In een doodlopende straat komt een schoolmeisje terecht onder de wielen van een achteruit rijdende vuilniswagen. Het is verschrikkelijk! We hebben veel gelezen en gehoord over de gevolgen. Maar niets over de oorzaken.

    Elke truck achteruit in beweging maakt een oorverdovend lawaai. Dat meisje woonde daar, dus kende ze de situatie. Sel U dus even die fatale seconde voor.

    En trek zelf Uw besluiten. Want de kwaliteitspers heeft daar geen interesse voor. Waarom? Mochten we in ’s Hemelsnaam tenminste dàt vernemen!

    Schietpartijen i Amerika. Veel bla-bla over de gevolgen, maar niets over de oorzaken, buiten de tè vrije markt van wapens. Die bestaat daar al sinds de tijd der cowboys! Waarom wordt dat nu ineens zo erg met al dat schieten. Vooral door de zeer jonge jeugd.

    Even nadennken en U komt terecht bij de vele ‘geweldspelletjes’ en ‘video-games’ Bij de drugshandel. Of bij het Jihadisme… Of misschien wel bij alle drie….

    *

    Enne o ja, Jihadisme! Niet vergeten: dat is het camouflage-woord voor Jihad, de islamitische Heilige Oorlog.

    Ja Ja, de ‘geradicaliseerde’ isdat geworden, uitsluitend in de richting van die ‘Heilige Oorlog’. Ook oorlog tegen ons, volgens hun ‘Heilig Boek’ allemaal ‘Ongelovige Honden’….

    Oei, daar zit ik toch tot over mijn orden in het ‘racisme’… Een gevolgtrekking die weeral het accent legt op de gevolgen en niet op de oorzaken.

    Oorzaak = gewelddadige veroverings-strategie.

    Gevolg = de daders worden misprezen omdat ze van een ander ras zijn. Daar waar de enige juiste stelling is dat “rassen’ niet bestaan…

    Volgens mij heet dat verstrikt raken in de eigen leugens….

    *

    AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

    George Soros

    helpt EU met stille staatsgrepen tegen anti-immigratie lidstaten’

    *

    Superstaat wordt al afgedwongen: Brussel deinst niet terug voor ondermijnen en omverwerpen regeringen van lidstaten die weigeren in alles te gehoorzamen.

    *

    Met enorme posters wordt in Hongarije gewaarschuwd voor George Soros en diens politieke bondgenoten, die daar worden afgebeeld met draadknippers. Een stem op deze partijen betekent het neerhalen van de door Brussel zo gehate grensmuur, waarna Hongarije net als West en Noord Europa door migranten zal worden overspoeld. (Afbeelding: Getty Images (2)).

     

    De media geven amper aandacht aan de vreemde gebeurtenissen op politiek gebied in Oost Europa. Twee premiers, die van Slovenië en Slowakije, moesten na een schandaal of grote politieke nederlaag opstappen. Het waren niet geheel toevallig regeringsleiders die zich openlijk verzetten tegen de door de EU geëiste massa immigratie en islamisering, en ook weer wilden gaan samenwerken met Rusland. De extreemlinkse globalistische miljardair George Soros, officieel partner van Brussel, blijkt hier achter te zitten, en heeft 2000 mensen ingehuurd om via de media en pro-EU partijen een vergelijkbare ‘stille staatsgreep’ in zijn thuisland Hongarije te plegen. Daarna zijn andere ‘onwillige’ landen aan de beurt.

    Slowaakse premier feitelijk afgezet vanwege ongewenste koers

     

    Het eerste slachtoffer was

    de Slowaakse premier Robert Fico,

    die na massale protesten moest aftreden vanwege een schandaal rond de moord op journalist Jan Kuciak, die corruptie bij de overheid onderzocht. Fico verzette zich op tal van terreinen tegen Brussel, en was een fervent voorstander van de Oost Europese Visegrad groep. Hij wilde de sancties tegen Moskou opheffen, omdat hij Rusland een betrouwbare energiepartner vond.

    *

    Klaarblijkelijk werd Fico door het regime in Brussel als een bedreiging voor de zogenaamde ‘eenheid’ in de EU tegen Rusland beschouwd. Fico gaf al aan onder grote druk te staan. Zijn feitelijke afzetting werd veroorzaakt door krachten van buitenaf, met name George Soros, die vorig jaar september nog een privé gesprek met

    de Slowaakse president Andrej Kiska

    *

    had, waarvan de inhoud nooit bekend gemaakt werd.

     

    Minister van BuZa Miroslav Lajcák verklaarde dat het een ‘onmiskenbaar feit is dat Soros een grote invloed op de ontwikkelingen in Oost en Centraal Europa, en daarbuiten, heeft.’ De Hongaarse premier Viktor Orban was nog rechtstreekser: ‘Soros en zijn netwerk maken van iedere gelegenheid gebruik om regeringen die zich verzetten tegen immigratie omver te werpen.’

    Immigratie-kritische premier van Slovenië moest weg

    De andere regeringsleider die het veld moest ruimen was de Sloveense premier Miro Cerar, die openlijk door Soros werd aangevallen omdat hij tegen het EU-massa immigratie (en aanverwante islamisering) beleid was. Cerar werd vervolgens aangevallen door de massa-media, en een hoge rechtbank schrapte een belangrijk economisch project van hem. Nu hij verdwenen is, is het verzet van Slovenië tegen de Brusselse totalitaire superstaat regering een stuk zwakker geworden.

     

    Volgende doelwitten: Hongarije, Tsjechië, Polen, Macedonië

     

    Hongarije, Tsjechië en Polen zijn de volgende landen die op het lijstje van Soros en Brussel staan om te worden aangepakt. Soros investeerde sinds 1989 meer dan $ 400 miljoen in zijn thuisland, en kondigde onlangs aan 2000 mensen ingehuurd te hebben om de verkiezingen in het land te gaan beïnvloeden (dàn mag het klaarblijkelijk wel van Europa).

     

    De regering in Boedapest wil juist dat de speciale ‘Stop Soros’ wetsvoorstellen worden aangenomen. In de aanloop naar de verkiezingen op 8 april zal Brussel zware kritiek uiten op de zogenaamde ‘ondemocratische’ regering van Orban, en zullen Soros en andere magnaten al hun controle over de media gebruiken om de bevolking te manipuleren om op pro-EU partijen te stemmen.

    Soros’ activiteiten worden ook door Tsjechië bestreden. President Milos Zeman heeft de aan Soros verbonden organisaties beschuldigd van inmenging in de binnenlandse politiek. Tevens dringt de miljardair aan op harde financiële maatregelen tegen Polen, dat zich eveneens nog steeds verzet tegen de door Brussel geëiste islamitische massa immigratie.

     

    Ook in Macedonië worden de subversieve acties van Soros bestreden. Soros gebruikt ook hier zijn geld en invloed om een ‘regime verandering’ teweeg te brengen.

     

    Russen gooiden Soros, belangrijke bondgenoot van Brussel, eruit

     

    Dat Soros misschien wel de allergrootste manipulator van de EU is blijkt wel uit deze lijst met maar liefst 226 Europarlementariërs die officieel te boek staan als zijn bondgenoten. Eén op de drie EP’s staan dus op zijn ‘loonlijst’ – als dat geen corruptie tot op het bot is, wat is het dan wel? Zij doen wat hij wil, en stemmen voor alles wat hem goed dunkt, inclusief de anti-Rusland hysterie waar de Europese politiek en media door bevangen zijn.

     

    Het Kremlin had genoeg van de staatsondermijnende activiteiten van de miljardair in Rusland, waarna zijn Open Society instellingen in 2015 als ‘ongewenste organisatie’ het land werden uitgezet. Brussel werkt juist openlijk samen met diverse Open Society organisaties, die geen geheim maken van het streven naar een grenzen-loze EU-superstaat met onbeperkte immigratie van tientallen miljoenen moslims uit Afrika en het Midden Oosten.

     

    Soros werkt voor de ‘Deep State’ die Europa wil verzwakken

    *

    Achter de schermen werkt Soros in feite voor de al tientallen jaren aan de macht zijnde Amerikaanse ‘Deep State’ een schaduwregering, die Europa in toenemende mate als een concurrent en bedreiging is gaan zien, en ons continent daarom in zowel economisch als sociaal en cultureel opzicht wil verzwakken door ons te overspoelen met enorme aantallen moslimmigranten uit de Derde Wereld.

     

    In maart 2017 stuurden zes Amerikaanse senatoren een brief aan het ministerie van BuZa waarin ze vroegen om een onderzoek naar de door Soros gesteunde organisaties. Dat verzoek belandde echter onderin een la, zoals inmiddels gebruikelijk is met acties die ook maar enigszins de rol van Soros aan de kaak zouden kunnen stellen.

     

    Oost Europa vecht tegen sluipende machtsovername

     

    Ondertussen vechten veel Oost Europese landen tegen eenzelfde sluipende machtsovername zoals in West Europese landen heeft plaatsgevonden, waar grote delen van de politiek, media en gerechtelijke macht inmiddels ‘in de tas’ van het subversieve Brussel/Soros imperium zitten. Daarbij worden omkopingen, intimidaties, afpersingen, bedreigingen en kunstmatig gecreëerde schandalen niet geschuwd.

     

    Polen, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Slovenië en Macedonië vechten dus net als Rusland tegen dezelfde dreiging. Als Soros wint raken ze definitief hun soevereiniteit en zelfbeschikkingsrecht kwijt aan de EU, dat dan opnieuw een stap dichter bij de in Brussel zo gewenste superstaat zal komen.

    Xander

    (1) Zero Hedge
    (2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/03/George-Soros-helpt-EU-met-stille-staatsgrepen-tegen-anti-immigratie-lidstaten

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Net zoals iedereen in de Lente denkt recht te hebben op mooi weer, ja zelfs (gezien onze ‘welvaart’), zelfs op Zon & Zee, zo ver mogelijk, zo denkt iedereen recht te hebben op veiligheid, goed werk, welvaart, financiële zekerheid en een goed idee over de Toekomst.

    Aan het weer kunnen we voorlopig niets doen, we moeten nemen wat er komt. Het is dàt of verhuizen naar Tim-boeken toe. Desnoods met behulp van de ‘Zelfmoordlijn’…..

    Aan Trump, Poetin, de Chu’s, de Tsjangs en de Li’s kunnen we niets doen, tenzij ondergaan. Zitten en zwijgen. De twee ‘Z’-woorden waar vooral Ouden van Dagen sterk in moeten zijn.

    Maar aan de politiek ‘an sich’ kunnen we met zijn allen niet alleen verandering/verbetering aanbrengen, het is zelfs onze burgerplicht om ànderen en beteren te kiezen.

    Met de hete adem van de Vlaams-Radicalen in de nek zijn de BDWërs traag maar zeker goed bezig in de goede richting. Zodanig dat de vroegere ‘beleiddspartijen’, nu in de oppositie, zich dagelijks belachelijk moeten maken door te reclameren òm te reclameren. Door te ‘staken’ om te staken. Precies of ze zelf niet weten hoe belachelijk ze overkomen bij het Grote Publiek. En, als voorbeeld, bij de dagjes-mensen op trein, tram of bus.

    Daar is dan Tinternet dat stilaan de papierwereld verdringt en achterop doet lopen. Nog niet lang geleden was dat wel even anders. Toen was alles wat in de gazet stond, de waarheid Want het stond zwart op wit, in de gazet.

    Net zoals er sinds Hendrik Conscience door ‘Het Boek’ aan volksverheffing werd gedaan, zo had De Pers ook daarin een verheven taak moeten zien. Denk aan de tijd van Louis DeLentdecker en zijn verslaggeving over Assisenzaken in Het Nieuwsblad.

    Hugo Claus, rijkbegaafd, was al een afwijking. Een soort voorbereiding voor de Hermans Brusselmansen en de Tom Lanoys die het uit frustratie moeten hebben van de onderbroekenlol of van haat tegen het Voorvaderlijk Geloof, of de reguliere Maatsshahappij. Stijn Streuvels, Felix Timmermans, Geerad Walschap, Ernest Claes: allemaal pure nostalgie. De jeugd trekt zelfs de schouders op voor Guido Gezelle. Keent niet eens meer die naam. Maar zwarte voetballers, getaande ‘rappers’, festival-iconen, daar en over porno-‘actrices’ weten ze alles van.

    En ondertussen gaat de vertoning verder. Ver van ons bed. Wordt gedacht. Diplomaten vliegen her en der als op het tennisveld waar er om ‘punten’ wordt gespeeld. Oostblok-landen worden versjingeld als of het stukken zijn op een schaakbord. Maar op de Olympus lachen de Goeden in hun baardje. De verdwazing werkt goed, straks kunnen ze de genadeslag toedienen….

    *

    Ja, de tijden zijn grondig veranderd en we moeten ons kunnen aanpassen. Zelfs naar beneden toe. Want de Hekn die is afgeschaft.

    *

    Hemelrijker



    Zater

    01-04-2018, 09:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    30-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4467

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Stabat Mater dolorosa..

    https://youtu.be/CVwne4YEN7A?list=RDCVwne4YEN7A

    *

    Aan het Kruis met wenend’ogen

    Stond de Moeder Gods bewogen,

    Wijl Haar Zoon te sterven hing..

    Ach hoe leed zij

    Ach hoe streed zij…

    G. Gezelle

    *

    Toch wel weer toeval, zeker! Precies vandaag, Goede Vrijdag, komen de Sossen ook met een soort van ‘Lijdensverhaal’ op de proppen. Poets wederom poets !!! Deze keer lijk aan de kaarttafem, met ‘Harten Troef’.

    Het moet voor beide ex-geliefden – toevallig als door Goed gezonden, juist vandaag heel toepasselijk – een hele kruisweg zijn. Om bijvoorbeeld de ochtendbladen voorgeschoven te krijgen. Stof om meteen alle Praat-programma’s met Rode Rozen te vullen. Te beginnen met ‘De Ochtend’, over ‘Terzake’ nnar ‘De Afspraak’, ‘De 7de Dag’, enz, enz. Tot en met Frank Deboosere met winterse buien in zijn weerpraatje. Om nog maar te zwijgen van de Vrt nijptang.

    Echt een zwaar dilemma, zowel voor wat betreft de ware inhoud van het verhaal, de achtergrond als over de ‘geslachten’, al naargelang, het accent op ‘gebroken hart’ (voor de Dames) of ‘gebroken trots’ (voor de Heren) of voor de nostalgie van de vele ‘Nieuw Samengestelde Gezinnen, Neven of Nichten (de transgenderen). Komt daarbij aan ieders kant, het belang van de partijkaart, Zonder, Rood of Zwart& Geel.

    Over de wederzijdse bedrogen ‘partners’ thuis: geen woord.

    De wereld zit inderdaad vol verrassingen. Homansje toch! Ik heb echt met U te doen! In 2014 haalde U 163.502 voorkeurstemmen en dat gaat dis nu gewoon verdubbelen! Gaat U daarmee kunnen leven, of krijgen we straks een vrouwelijke Minister-President?

    Als compensatie voor een alleenstaande moeder met twee opgroeiende kinderen, reeds 2 afgesprongen ‘relaties’, roddelen de kletswijven. Met als resultaat: nog resoluter op de bal spelen?! Doe wèl en ziet niet om. Naar Tabor gaat immers loov’ren zwaaiend een nieuwe Geslacht. En de weg loopt altijd naar omhoog!

    De ‘relatie’ met Tommeke duurde van 2013 tot 2015. Hooguit drie maal negen maanden! In 2014 werd zij (na een fantastische stembus-uitslag) Vlaams Vice-Minister-President en werd hij Directeur bij De Lijn in Antwerpen. In 2016 stelde hij zich kandidaat voor het lokale voorzitterschap van SP-a, en outte hij zich als een belangrijke politieke tegenstander van.. Bart De Wever. Boeken toe.

    Was het ene nu de reden of het gevolg van het andere, de ‘breuk’ tussen de ‘geliefden’? Zij was gescheiden en dus ‘vrij’, hij was gehuwd en stond dus voor de keuze om verder al-dan-niet van twee walletjes te eten. Wat vooral in de polletiek, niet kan blijven duren.

    *

    AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

        "Meeuws moet kapot om wat hij Homans heeft aangedaan"

     

    "Stukgelopen relatie tussen Homans en Meeuws ligt aan de basis van politieke vete in Antwerpen"

    Tom Meeuws en Liesbeth Homans. © Photo News/Belga

    *

    Sp.a is ervan overtuigd dat N-VA achter de "georkestreerde actie" tegen Tom Meeuws zit, en volgens Knack is intussen ook duidelijk waarom: Meeuws had van half 2013 tot 2015 een relatie met Liesbeth Homans.

    In het begin was Meeuws directeur Samen Leven, terwijl Homans als OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken zijn politiek verantwoordelijke was. Dat veranderde toen Meeuws in 2013 naar De Lijn verhuisde. Pas later, in 2016, stelde hij zich kandidaat voor het lokale voorzitterschap van sp.a, en outte hij zich dus als een belangrijke politieke tegenstander van Bart De Wever.

     

    Volgens Knack was de relatie tussen Meeuws en Homans geen geheim in de Antwerpse politiek: zowel sp.a als N-VA wisten ervan. Terwijl die eerste de afgelopen relatie als een strikt persoonlijke zaak beschouwde, trok De Wever zich het verdriet van Homans persoonlijk aan - wat resulteerde in een vete met Meeuws.

    Een bron binnen N-VA bevestigt aan Knack dat de stukgelopen relatie tussen Homans en Meeuws de reden is van wat er de afgelopen weken in Antwerpen gebeurd is. Homans zelf zou met de jacht op Meeuws niets te maken hebben.

     

    "We hebben Liesbeth keer op keer gewaarschuwd, maar zij dacht in Tom Meeuws de liefde van haar leven gevonden te hebben", zegt de bron. "Ze dacht echt dat hij zijn gezin voor haar zou verlaten. Dat is niet gebleken, maar het is niet vergeten. Bij ons wordt inderdaad gezegd: 'Meeuws moet kapot.' Om wat hij Liesbeth heeft aangedaan."

     

    https://www.demorgen.be/politiek/meeuws-moet-kapot-om-wat-hij-homans-heeft-aangedaan-b28f4dc6/?utm_campaign=newsletter&utm_medium=email&utm_userid=&utm_source=demorgen&utm_content=avond&ctm_ctid=4f30da1e1da77d62459839b653135f7a

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Moest de lezer-kiezer het toestaan, zou er een Parlementaire Onderzoeks Commissie moeten komen om uit te zoeken of er een Wet kan komen, die m/v politici verplicht om een 2de paardenbril te dragen. De eerste is er al van vroeger, om te voorkomen dat er gelonkt wordt naar andere postjes. Denk daarbij aan de leegloop van de vroegere Volks Unie. Flaminganten om den brode werden Blauw (Somers, Gatz, Sauwens, Tommelein). Of werden helemaal niets meer (Anciaux). Alleen de allersterksten bleven bij hun overtuiging (BDW, Geert Burger). Vooral die twee laatsten konden te kaperen varen, want het waren mannen met baarden.

    Ja Ja, had Hugo Schiltz, God hebbe zijn belgicistische ziel, maar zo’n paardenbril op gehad, de VU zou al lang – Samen Sterk - schoon schip gemaakt hebben met het Apenland coburgia !!!!

    Die tweede paardenbril zou dus moeten beletten om personen te beletten buiten de huwelijksbanden of de ‘vaste relatie’ iets of iemand anders in het vizier te krijgen.

    *

    Kortom, ik bedoel dat publieke schoenmakers altijd bij hun leest moeten blijven. Er kunnen geen schoenen gemaakt of hersteld worden op een ander adres dan in de eigen speeltuin!

    Hou privé en zaken gescheiden of er komen vodden van…. De eerste slag onder de gordel kwam van Tommekle tegen Bart, verfilmd voor de deur van een bevriend bouwpromotor op de koffie ging. Maar daar spreekt niemand meer over…. Is am een eeuwigheid geleden.

    Ja Ja, dat is pitten maken om er vervolgens zelf in te vallen, samen met wat nog rest van de Partij…. Erg, zeer erg voor Kameraden die niet geloven in de Verrijzenis met Pasen….

    *

    Hemelrijker




    30-03-2018, 17:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    29-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4466

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Er is ooit, zoals in kindersprookjes van vòòr de geweldspelletjes, een tijd geweest waar het Socialisme synoniem was voor het belang van de gewone man, vrouw en kind in de straat , zij het dan dat die wel verder moest op de klompen van het tegen-natuurlijk belgicisme. Coburgia immers was gebaseerd op dart Socialisme van de Toekomst…. Maar beter dàt dan zwarte sneeuw zien vliegen, zoals in Aalst ten tijde van Priester Daens. Vandaar altijd al dat ranzige kantje, en geneigd naar het brutaal-vulgaire van de verstoten ondergeschikte. Die zich de zaterdag moest wassen in de pompsteen. Een dualiteit, die aan de top de laatste decennia radicaal gekeerd is. Maar spijtig genoeg niet ten goede. De ‘achterban’, de man, vrouw en kind in de straat daarentegen, zijn mens geworden, welstellende intellectuelen, vrij gevochten werkende handen. Ze zikjn, Vlaams-bewust geworden en kunnen eindelijk – meestal op hun oude dag - zelfstandig denken.

    *

    En daar is, net als in de jaren ’30, de Metropool daan weer. Om deze, mijn hierboven beschreven stelling, te bewijzen. Bijna 100 jaar lang bestuurd door ‘de ‘Sossen’; met ‘Patje Janssens’ als hekken-sluiter. En als orgelpunt, de Kanaalduiker uit Hasselt. Van Boer Bavo Claes helemaal boven aan de Navo tot onder de kiesdrempel: een heel stuk weg. Regelrecht met vallen en opstaan naar de Hel.

    De o zo Christelijke Volks Partij als mede-schuldige achterlopers geworden, gaat trouwens dezelfde wg. Nadat de boeken over Arco binnen enkele dagen definitief gesloten zullen (moeten) worden. Na het verlies van zo’n dikke 800.000 ‘achterbanners’, zal de volgende morgen de zon opkomen aan een stralende politieke Hemel…

    Ma.a.w. het einde van het Apenland Coburgia is nog nooit zo dichtbij geweest.

    Zekerlijk niet getreurd. Want de BDWërs halen de absolute meerderheid. Eerst bij de Gemeentelijk, en samen met de Nieuwe Lente, het Nieuwe Geluid bij de landelijke kies-party.

    Daar mag het wel wat beters zijn dan Spa-bubbels….

    *

    Kunnen we meteen Trump & Poetin uitnodigen, om de straks in Gent de grootste autobouwer ter wereld, te inaugureren….

    ** ** ** **

    AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

    Parket onderzoekt Tom Meeuws voor geknoei met facturen bij De Lijn

    Bron: Belga

    *

    Tom Meeuws zou als directeur bij De Lijn in Antwerpen geknoeid hebben met facturen aan het Antwerpse cultuurhuis De Roma. Onthullingen daarover zorgden eerder al voor het einde van het Antwerpse kartel Samen.

    Tom Meeuws © Belga

     

    Het Antwerpse gerecht voert een strafrechtelijk onderzoek naar de Antwerpse SP.A-voorzitter Tom Meeuws. Dat meldt VTM Nieuws woensdagavond. Hij zou in zijn vorige job als directeur bij De Lijn in Antwerpen geknoeid hebben met facturen aan

    het Antwerpse cultuurhuis De Roma.

    *

    De openbaarvervoersmaatschappij deed zelf aangifte van de zaak, waarop het parket een onderzoek is gestart.

     

    Tom Meeuws kwam al eerder in opspraak voor de heisa met facturen bij De Lijn. Het Antwerpse SP.A-kopstuk keurde als directeur bij De Lijn in Antwerpen een factuur van 664.000 euro van cultuurhuis De Roma goed, voor de organisatie van het openingsfeest voor de Reuzenpijp van de Antwerpse premetro. In januari kwam dat verhaal naar boven in de media, wat niet veel later de doodsteek betekende voor het Antwerpse kartel met Groen, 'Samen'.

    *

    Het parket opende in februari al een onderzoek naar de zaak. Dat gebeurde na aangifte van De Lijn, bevestigt de woordvoerder van de openbaarvervoersmaatschappij Tom Van de Vreken aan VTM Nieuws. Aanvankelijk klonk het dat nieuwe elementen naar boven waren gekomen nadat Tom Meeuws in de pers gecommuniceerd had over de aantijgingen. Maar dat werd al snel bijgesteld. 'Het gaat om mogelijk strafbare feiten zoals ze in 2015 bekend waren, waarbij ik de nadruk leg op 'mogelijk'. Het is aan het parket om uit te maken hoe of wat.'

     

    Het gerecht zal contracten en betaalde facturen tussen De Lijn en de Roma, tussen 2013 en 2015, verder analyseren.

    Meeuws zelf en SP.A reageren voorlopig niet. Volgens VTM Nieuws was het Meeuws zelf die ervoor zorgde dat De Lijn aangifte deed. Hij had bij zijn vertrek immers een dading afgesloten met de openbaarvervoersmaatschappij, waardoor beide partijen de zaak stil moesten houden. Door zijn verklaringen in de pers had hij dat akkoord zelf geschonden en kon de Lijn niet anders dan naar het parket stappen, klinkt het.

    Eerder op de dag had Meeuws Jinnih Beels voorgesteld als lijsttrekker van SP.A bij de verkiezingen in Antwerpen. Het nieuws van het gerechtelijk onderzoek naar Meeuws heeft Beels 'overvallen', zei ze woensdagavond in Terzake. 'Ik wist daar helemaal niet van, en hij waarschijnlijk ook niet. Het gaat om een gerechtelijk onderzoek, dat is geheim, dus het is niet onlogisch dat we dat niet wisten', stelt ze.

     

    Beels blijft wel achter haar voorzitter staan. 'We hebben vandaag onze lijst voorgesteld, een fantastische lijst, en ik neem mijn verantwoordelijkheid als lijsttrekker op', zei ze. 'Ik geloof in hem, in ons en in ons verhaal. We gaan de vragen blijven beantwoorden en blijven benadrukken dat we een sterke ploeg zijn.'

    Descheemaecker: ‘Meerdere dossiers tegen Meeuws’

     

    Vandaag om 07:54 door Wle

    Tweet

    Delen

    Mail

    Print

    Descheemaecker: ‘Meerdere dossiers tegen Meeuws’

    Marc Scheemaecker Foto: Bart Dewaele

     

    Het gaat in de klacht tegen voormalig De Lijn-directeur en SP.A-politicus Tom Meeuws niet alleen over het opsplitsen van facturen. Dat zegt De Lijn-voorzitter Marc Scheemaecker (N-VA) in een gesprek met De Ochtend op Radio 1.

     

    Over de precieze kwalificatie wil Descheemaecker zich niet uitspreken, maar volgens hem zou het gaat over het niet respecteren van de wet op de overheidsopdrachten en het oneigenlijk gebruik van vennootschapsgoederen. Het opsplitsen van facturen waarvan sprake is, is volgens Descheemaecker slecht ‘een technisch elementje’. De feiten zouden dateren van 2014.Descheemaecker zegt dat het gaat om 'meerdere dossiers'.

     

    De voorzitter van de De Lijn zegt dat het openbaarvervoerbedrijf op advies van zijn advocaten de zaak bij justitie heeft aangemeld. Hij zegt ‘met grote verbazing’ kennis te hebben genomen van kranteninterviews waarin Meeuws de dading die bij zijn vertrek werd gesloten, heeft publiek gemaakt. ‘Als hij de zaak op tafel gooit en dreigt een klacht in te dienen, kan je niet anders dan zelf de zaak te melden’.

     

    Dat de zaak net uitgelekt is op de dag dat de SP.A bekendmaakte dat niet Meeuws maar Jinnih Beels de lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen zal trekken, is volgens Descheemaecker 'zuiver toeval'. Dat heeft ermee te maken dat een journalist via de wet op de openbaarheid van bestuur inzage in de correspondentie had gevraagd. De zaak werd afgewezen, maar in het vonnis werd de klacht tegen Meeuws wel vernoemd.

    Carl Devos: 'Het is bijzonder eigenaardig dat een lijsttrekker geen partijkaart heeft'

    http://www.knack.be/nieuws/belgie/parket-onderzoekt-tom-meeuws-voor-geknoei-met-facturen-bij-de-lijn/article-normal-983435.html

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Naast de decadentie van de Top, de bewustwording van de ‘Achterban’ is er bij deze twee Volks misleidende staas-meningen de verkeerde keuze voor de massa ‘nieuwe kiezers’.

    Verkeerd om velerlei redenen, maar in hoofdzaak bedoeld om de getalsterkte aan kiezers op re vijzelen. Het internationaal mode-verschijnsel van de dag…

    Deze aanpak zal, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid er toe leiden, dat deze ‘verrijkers’ op zeker moment zelf de teugels zullen willen overnemen. Met de logische bedoeling goedschiks of kwaadschiks te overheersen. Niet als ‘gasten’, maar als ‘Veroveraars’.

    Wat in (en boven) de grond, de bestaansreden is van de islammerij.

    En neen, BDW is geen heiligenprentje; maar primo: hij is de eerste Vlaming die Coburgia tot in de kleinste haarvezels heeft doen huiveren, en secundo, hij wordt de eerste om voor eens en voor altijd de ‘vervreemding’ te stoppen en misschien met Gods hulp, wert terug te dringen.

    Ook internationaal ziet men zijn ster rizen. En alles laat voorzien dat er binnen enkele decennia misschien wel bij leven, standbeelden van hem zullen verschijnen, maar wel veel… straatnamen.

    Persoonlijk zou ik de voorkeur geven aan de afbeelding van ’n volautomatisch weefgetouw op blauwe achtergrond….

    Hemelrijker

    29-03-2018, 17:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4465

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Een hele opluchting, dat het Verre Oosten eindelijk weer blijkt samen te horen. Wij in het Vrije Westen, kunnen er maar ons voordeel bij doen.

    Blijft over om ervoor te sidderen van vrees, de Ivans. Die huizen veel dichterbij. En blijken elkaar te ‘vergiftigen’ dat het een plezier is, of lijk Trotski, de kop ingeslagen te worden. Dar deert ons niet. Ook dààr is het ‘Eigen Volk Eerst’ en daar kunnen wij best mee leven.

    *

    Bij deze is mijn persoonlijk archief dus weer bijgewerkt. Their names liveth for ever more.


    **

    AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

    Kim Jong-un heeft Xi Jinping in Peking ontmoet, 'bereid tot denuclearisatie'

    *

    De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft in Peking een 'vruchtbare' ontmoeting gehad met de Chinese president Xi Jinping. Dat heeft het Chinese staatspersagentschap Xinhua woensdag 28 Maart 2018 (vandaag dus) bevestigd. De VS zeggen dat hun 'campagne van maximale druk' gewerkt heeft.

    Over een bezoek van Kim Jong-un aan China staken al geruchten de kop op na de aankomst maandag in Peking van een speciale trein. Die was zondag via de grensstad Dandong China binnengereden vanuit Noord-Korea. Tot nu kwam er echter geen officiële bevestiging. © REUTERS

     

    Tijdens het 'onofficiële bezoek', dat duurde van zondag tot woensdag, woonden Kim Jung-un en zijn vrouw Ri Sol-ju samen met Xi Jinping en diens vrouw Peng Liyuan een banket bij in de Grote Hal van het Volk, aan het Plein van de Hemelse Vrede in de hoofdstad.

    Volgens Xinhua zei Kim dat de situatie op het Koreaanse schiereiland 'snel evolueert' en dat hij Xi 'uit kameraadschap en morele verantwoordelijkheid persoonlijk op de hoogte wilde stellen'. 'Het is ons consequent standpunt om geëngageerd te zijn voor denuclearisatie op het schiereiland, in overeenstemming met de wil van de overleden president Kim Il-sung en de overleden secretaris-generaal Kim Jong-il', zei de Noord-Koreaanse leider.

     

    Bovendien is Pyonyang, nog volgens het Chinese staatsmedium, 'bereid om in dialoog te treden met de Verenigde Staten' en wil het regime een top organiseren tussen beide landen. 'Het probleem van de denuclearistie van het Koreaanse schiereiland kan opgelost worden als Zuid-Korea en de Verenigde Staten met welwillendheid op onze inspanningen reageren en een stemming van vrede en stabiliteit creëren, terwijl ze zelf progressieve en gelijktijdige maatregelen nemen voor de verwezenlijking van vrede', aldus Kim.

     

    President Xi vertelde Kim dat China de 'belangrijke inspanningen' die Noord-Korea levert, op prijs stelt. Volgens het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA aanvaardde het Chinese staatshoofd ook een uitnodiging van Kim om 'op een geschikt moment' een officieel staatsbezoek te brengen aan Noord-Korea.

     

    VS: opvoeren druk werkt

     

    Na het bezoek van Kim Jong-un aan China kloppen de Verenigde Staten zich op de borst. 'We zien deze ontwikkeling als bijkomend bewijs dat onze campagne van maximale druk de geschikte atmosfeer creëert voor gesprekken met Noord-Korea', zei Witte Huis-woordvoerster Sarah Huckabee-Sanders dinsdag.

     

    Volgens Sanders heeft China de VS dinsdag (lokale tijd) ook eerst gebrieft gebriefd over de ontmoeting met Kim Jong-un en maakte Peking een persoonlijke boodschap van Xi Jinping over aan Amerikaans president Donald Trump. De woordvoerster benadrukte voorts nog dat de VS 'in nauw contact blijven met onze bondgenoten Zuid-Korea en Japan'.

     

    Van de laatste land reageerde woensdag ook al de eerste minister. Shinzo Abe wil dat de Chinese regering een 'gedetailleerde briefing' van de gesprekken met Kim overmaakt. De Japanse premier wees ook nogmaals op het belang van Noord-Koreaanse denuclearisatie.

     

    Het Japanse persagentschap Kyodo bericht op basis van anonieme bronnen ook dat Abe van 17 tot en met 19 april naar de VS zal afreizen voor gesprekken met Donald Trump, vlak voor die laatste een ontmoeting zou hebben met Kim Jong-un.

    *

    http://www.knack.be/nieuws/wereld/kim-jong-un-heeft-xi-jinping-in-peking-ontmoet-bereid-tot-denuclearisatie/article-normal-982817.html?utm_source=Newsletter-28/03/2018&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBOCHKN&M_BT=1057237594824

    *



    29-03-2018, 11:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    28-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4464

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Onderstaande analyse over wereldhandel stamt uit de vrijzinnige sfeer van KNOOPPUNT DELTA vzw, met wortels zowel in Vlaanderen als bij de Noorderburen. “Delta’ is al jaren mijn vaste vriend, want ze streven ook (en hoe!) naar de Hereniging der Vrije Lage Landen bij der See.

    Volgens hun eigen website spreken ze recht voor de raap. En dat is ook zo. Kan ik getuigen met de hand op het hart. Dat ze ’n beetje de bal misslaan inzake de basis van onze Beschaving, het Christelijk (volwassen geworden) Geloof, is niet hun schuld, maar ligt bij de (tijdelijke) huidige vrijzinnige overheersing.

    Ikzelf ervaar deze non-religiositeit als een gunstige evolutie van onze vroegere ‘godsdienst oorlogen’ richting uitzuivering. Dat soort ‘oorlogen’ waren trouwens, onder de Spaanse Overheersing (1556–1715), de enige redenen van de staatkundige scheiding tussen Zuid & Noord.

    Samen dus onder de veilige paraplu van het (met Trump) Nieuwe Amerika, als één Volk tegen de ons opgedrongen verstikkende islamisering. Onze Lage Landen dienen niet zoals de voorbije Eeuw, als slachtveld voor internationale afrekeningen, maar als bindmiddel tussen onze Overzeese vrienden en de rest van ons Europees Vasteland. Van de Noordkaap tot de Teen van de Laars van Italië, door de speling van het Noodlot aanschurkend tegen de dreigende muil van de Arabische Wolf.

    Ach ja, daar waar we nog altijd de Bosphorus vinden, daar begon ooit het onmetelijke Oost Romeinse Rijk. Met Constantinopel (Istanbul) als hoofdstad…. Iets dat we, met dank aan Obama, voor de volgende duizend jaar nog even mogen vergeten…..

    ** ** ** **

    AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

    **

    China komt er aan – uitverkoop van Europa?

    http://www.deltastichting.be/

    *

    Enkele Duitse kroonjuwelen zijn in vreemde handen overgegaan. De Geely Holding van de Chinees Li Shoefoe heeft voor een bedrag van 7,2 miljard euro 9,2 procent van de Daimler-aandelen in handen gekregen. Dit niet voor de eerste keer trouwens: een tijd geleden kocht de Quwait Investment Autority zich in voor 6,8 procent van de Daimler-aandelen. Met één wezenlijk verschil volgens Duitse commentatoren: de zonen van de woestijn waren als financiële investeerders alleen geïnteresseerd in hoge rendementen. Dat is bij Li en zijn Geely wel even anders. Geely is de grootste autobouwer van China, die op zich ook de grootste automarkt van de wereld uitmaakt: 24 miljoen verkochte auto’s in 2017 (in de Verenigde Staten slechts 17 miljoen).

     

    Nochtans mag het feit dat een Chinese investeerder zich in de Europese automarkt inkoopt, niet onder de mat worden geveegd. Geely kocht met de steun van staatsbanken en een staatsfonds in 2010 Volvo over van Ford (1,8 miljard dollar) en in 2017 werd Geely met 8,2 procent de grootste afzonderlijke aandeelhouder van Volvo Trucks.

     

    Daimler is qua categorie nog belangrijker, het gaat om de Duitse kroonjuwelen. Het is zelfs zo belangrijk dat deze deelname in Daimler niet mogelijk is zonder de zegen van de Chinese KP-leiding en van de Chinese staatspresident. Dat Li belangrijke aandeelhouder wordt van Daimler past trouwens perfect in het nieuwe strategische investeringsplan van China.

     

    Officieel strategieplan “China 2025”

     

    Belangrijk omdat deze nota niet alleen economische plannen bevat. Zo heeft China de ambitie om met investeringen en nieuwe ontwikkelingen op eigen grondgebied 70 procent van de eigen vraag te kunnen waarborgen. Belangrijk is de nota ook omdat daarin wordt gesteld dat China in 10 sleutelindustrieën wereldmarktleider wil zijn tegen 2025. Daartoe moet China zich in het buitenland dus inkopen.

     

    Het gaat niet alleen om technologieën, merknamen of patenten, het gaat in de eerste plaats om marktmacht, verspreidingskanalen en politieke invloed. In het verleden kocht China zich met veel succes in bij lampenproducent Osram, bij machinebouwer Krauss-Maffei (München) of bij de Augsburgse robotfirma Kuka. Of bij de Zwitsers landbouwchemiereus Syngentha (voor het recordbedrag van 43 miljard dollar).

     

    Het strategieplan = geopolitiek

     

    Aandeelhouders die in Europa vooral geïnteresseerd zijn in spreiding van risico’s gecombineerd met korte, hoge rendementen, kunnen met andere woorden moeilijk op tegen de langetermijnvisie van de Chinezen. En ook globaliserings-fundamentalisten zoals de Duitse kanselier Angela Merkel vinden het allemaal oh zo reuze interessant en verrijkend.

     

    Nochtans zouden de Chinese resultaten en cijfers toch te denken moeten geven. Zo pompte China alleen al in 2016 ongeveer 75 miljard euro in Europese havens, in energienetwerken, spoorlijnen en luchthavens. Vooral het gerichte van investeringen zijn opvallend: Griekenland, Portugal, Hongarije, Finland. Het is duidelijk dat achter de investeringspolitiek van Peking een geopolitieke agenda schuilgaat. Alleen: niemand van de EU-beleidstop ligt er blijkbaar van wakker. Zolang aan het axioma van het vrije verkeer van geld, mensen en goederen, hét liberaal axioma, maar niet geraakt wordt.

     

    En de verdedigers van de Mensenrechten?

     

    Het blijft tevens stil ter linkerzijde, en ook dat is opvallend. Want steeds meer Europese firma’s zijn het slachtoffer van de Chinese censuur, een censuur die natuurlijk niet uit de lucht komt vallen. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt…Waar blijven de verdedigers van de universele mensenrechten?

    Bij de geringste inbreuken op het officiële Chinese Tibet-beleid, of bij andere ‘gevoelige thema’s’ zoals Taiwan steigert China – en haalt het zijn gelijk. Perscampagnes worden opgezet en er wordt met represailles gedreigd. Daimler kan ervan meespreken: de Duitse firma wilde in haar publiciteit gebruik maken van een eerder onschuldig citaat van de Dalai Lama. Dieter Zetsche van Daimler heeft onmiddellijk het boetekleed moeten aantrekken en startte zijn tocht naar het Chinese Canossa. Chinese gevoelens worden nu eenmaal niet goedkoop gekwetst.

     

    Het wordt uitkijken met het Rijk van het Midden!

    Peter Logghe

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    In het verleden is het grote China voor ons, in de kleine Lage Landen, altijd een intelligente betrouwvolle partner geweest. De Christianisatie echter heeft daar nooit hoge toppen geschoren. Wat bewijst dat er tussen onze beide volkeren (abstractie gemaakt van het bevolkings-verschil) een soort van intellectueel evenwicht moet bestaan. Zie Pater Verbiest (Ardooie) die men daar terecht naar waarde wist te schatten. Zonder daarbij gelijktijdig ‘Rome’ klakkeloos het hele land binnen te halen.

    Al volgt men er (in de Moderne Tijd) de Gregoriaanse Kalender, alleen al hun eigen jaarkalender bewijst de graad van intelligentie en gaat terug, net als bij de Oude Egyptenaren, naar de Ruimte en de hemellichamen. Maar het Begin der Tijden daar ligt verscholen in de Nevelen der Tijden. Daar waar onze Gregoriaanse Kalender pas begint met de geboorte van Christus, die toelaat positief te tellen, maar ook negatief…

    Mij benieuwt uiteraard ook de vergelijking met de Joodse al even oude Jaarzetting.

    Alles weten over de kalender van iedere Beschaving op deze Blauwe Planeet is volgens mij voor de gewone mens, een onmogelijke opgave. Dergelijk belezen individu zou aan de hand van deze kennis, misschien wel eens kunnen wat dieper gaan nadenken… Maar dan komt men uit bij… Tessla….

    Wie Tessla zegt, zegt Amerika. Waarmee ook deze cirkel van het handeldrijven rond is. Want hybride voer- of vliegtuigen lopen straks, dank zij de Chinezen, ook in… Gent zomaar van de lopende band. En dat is niet het werk van een of andere… Gok-Chinees!

    Pater Verbiest, ooit Onder Keizer van China, astroloog en uitvinder in Peking van de allereerste stoomauto, had dàt nog moeten kunnen beleven!

    Ardooie, standbeeld Pater Verbiest.

    *

    Hemelrijker




    28-03-2018, 09:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    27-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4463

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Als een donderslag bij heldere hemel, dat is wart vandaag in mijn meeldoos binnensloeg. Een van mijn beste vrienden (op afstand) legt er pap op. Noodgedwongen, naar ’t schijnt. Goesting of niet. Dat is nu eenmaal de gang van elk leven.

    *

    Noch bloemen, noch kronen. Na het leven en zonder welzijn blijft alleen de herinnering over. En zolang iemand met dankbaarheid in de herinnering blijft, staat die om zo te zeggen, eeuwigdurend naast U.

    AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

    *

    AD FUNDUM

    Daar sta je dan. Een beetje perplex. Een redactievergadering zoals we er al zoveel (of zo weinig) gehad hadden. Aan een rijk gevulde tafel.

    Bert is niet alleen. Een sympathiek apparaat lijkt onlosmakelijk verbonden met hem. Dat is al een tijdje zo. Het apparaatje blaast een frisse bries in zijn longen. Een noodzakelijke bries. De jaren hebben hun tol gevraagd.

    De 80e verjaardag ligt al enkele jaren achter de rug. Na de toast komt het dan, een beetje nonchalant, ...

    "'t Scheldt gaat stoppen"...

    het hing in de lucht. 't Scheldt hing af van Bert zoals Bert nu afhangt van dat apparaatje. Het was zijn geesteskind.

    Nero (de stripfiguur, niet de verlichte Keizer) ging ook op pensioen toen Marc Sleen zijn pen te ruste legde. Einde van 't Scheldt dus. Geruchten over overnamepogingen (Bert weigert te zwichten voor het grote geld, The Washington Post en Die Welt moeten maar elders gaan snuffelen) mogen de prullenmand in.

    't Scheldt ontstond in een tijdperk waarin een aantal dingen nog duidelijk waren. De verzuiling had zo ook haar voordelen; Katholieke intellectuelen lazen de Standaard - hopend op de bevrijding van België, liberalen Het Laatste Nieuws, socialisten (toch de geletterden) de Volksgazet, er was Het Volk voor de Katholieke arbeidersbeweging et cetera.... Deze duidelijkheid verdampte geleidelijk.

    De klassieke pers werd eenheidsworst. Door de parallelle opkomst van het fenomeen internet werd een krant ook geleidelijk geen brenger van nieuws meer. Hoogstens een brenger van meningen. Op zich niet dramatisch. Maar het waren en zijn altijd dezelfde meningen. Die van de zichzelf zo belangrijk achtende ‘linkse intellectueel’, met oorbelletjes, belabberde gedachten en zowel neuzen als penissen die de verkeerde richting aanwezen. De manier hoe ze klakkeloos en blindelings de paarse regering de hemel in geprezen hebben. Of Steve Stevaert unisono heilig verklaarden.

    De kritische stem verdween, blind en doof was men t.o.v . de gevolgen van de ongebreidelde immigratie. De verloedering van de stadsranden. Het wegvallen van het volksgevoel.

    Het gewicht van de hoofdredacteur verschraalde. En als een journalist dan toch zijn nek uitstak, dan greep de politiek in. Een mooi voorbeeld is de teleurgang van Gazet van Antwerpen. Ze hebben het daar geweten, de dapperen die het VISAkaarten schandaal aan durfden kaarten. Stevaert greep in en er bleef niets meer over van de kritische stem. GvA verloor haar karakter, haar ziel, haar talentvolle pennen. Wat er overblijft is waardeloos. Pulp.

    't Scheldt dan ... niemand geloofde erin. Een faxkrant! Later een internetkrant. Bert zette door. En nu we zijn 1333 nummers verder... gesteund door talrijke vrijwilligers, vlotte pennen, en door intellectuelen zoals Louis de Lentdecker en Manu Ruys. Met sponsors om U tegen te zeggen (Fernand Huts, Marc Stoffels, Erik Van der Paal en vele anderen...).

    Gemakkelijk was het niet altijd. Zoals het hoorde was er af en toe intern ambras. Die met medestichter Marcel Brocatus was allicht de pijnlijkste. Die met buitenstaanders waren amusant. Iedere aanval werd afgeslagen. Geen enkel proces werd gewonnen. En geregeld brachten we nieuws dat nergens anders stond.

    Het bestaan van Delphineke bijvoorbeeld. We werden geciteerd, als bron gebruikt. Soms met, soms zonder bronvermelding. Zo waren we de eersten die wezen op de pedofilie-schandalen in de sportwereld. Enkele jaren later kregen we gelijk. Soms zaten we ernaast. Toen we schreven dat een Antwerps politicus Nazipraktijken gebruikte. De Nazi's waren terecht verontwaardigd.

    't Scheldt was het meesterwerk van Bert, een man die vele watertjes doorzwommen heeft. Kind tijdens de oorlog. Met een mama die niet echt geloofde in Churchill bracht hij vakanties door bij Beierse boeren. Bij de paters in Herentals iets meegemaakt waar hij 65 jaar later excuses voor zou krijgen. Getrouwd, drie kinderen (waarvan één verongelukt) en later hertrouwd zelfs voor de Kerk, hoe hij dat gefikst heeft?

    met de diep betreurde Joke (mogen ze elkaar ooit weerzien in één of ander paradijs). Altijd gewerkt. Altijd inventief. Actief als Rman bij de uitgeverij Sparta.

    Hij zorgde bij uitgeverij Roularta bijvoorbeeld voor de sponsoractie voor het apengebouw in de zoo (de toenmalige directeur ‘we gaan daar geen zwarten in steken’.

    Oef !). Later zou hij lingerie van het merk La France aan de man (... de vrouw ... ) brengen, in een tijdperk dat

    vrouwen met vissersnetten hun echtgenoten in het ledikant trachtten te verstrikken of te stikken. Van afwisseling gesproken! Hilarisch was zijn ‘ontvoering ’ van Graaf Legrelle ('t Scheldt 1041), hetgeen tot zijn ontslag leidde, boeiend zijn Rederijkersavonden (waar ene Bart de Wever op af kwam), ...

    Bert was van heel wat markten thuis.

    Is er een steen in de rivier verlegd door

    ’t Scheldt? Geen flauw idee. We waren wel soms een steentje in andermans schoen. Klein maar genoeg om de wankele tred van betrokkene aan iedereen duidelijk te maken.

    Stel het wel, Bert ! Niets blijft duren, behalve je reputatie.

    Blatt Leser

    (of zeg maar Koen)

    Blatt Leser

    *

    Dag Bert,

    Waar is de tijd. Het waren geweldige jaren. Luc van der Kelen

    *

    Ontzettend jammer.

    Bedankt voor het onafhankelijk, ongesubsidieerd en gematigd satirisch begunstigen van de vrije gedachte in Vlaanderen. Met veel dank voor uw teksten, die onder de aandacht brachten hoezeer, en door wie, het vrije woord en de vrije gedachte bedreigd worden, juist nu getalsverhoudingen, wrok en vooringenomenheid ten aanzien van de liberaal-humanistische cultuur meer dan ooit gevaar lopen door een massale instroom van andersdenkende

    en andersgezinde kromzwaard-zwaaiers.

    Kenneth Boumann

    *

    Kop op Bert!

    ‘Nie neute, nie pleuien’ zoals ze ongeveer in het Gents zeggen... En een zo spoedig mogelijke genezing en dat ziekenhuis uit !!!

    Marcel Coppens

    *

    Bert

    ik wens je alsnog een betere gezondheid toe. Ik heb je tegendraadsheid altijd gewaardeerd, ook en vooral als ik het grondig oneens was.

    Lukas de Vos

    *

    Beste Bert,

    Stoppen valt altijd zwaar. Maar het leven gaat toch nog verder. Veel sterkte.

    Groeten,

    Ruddy Berghmans

    *

    Erg... heel erg... dat ‘t Scheldt stopt... en gaat... Maar... het belangrijkste is wel... dat Bert nog zo lang mogelijk blijft... Bedankt voor al uw geScheldt Wim Peeters

    *

    't Is toch plezant geweest. Dankuwel !

    Louisa v H

    *

    Beste heer Murrath,

    Hartelijk dank voor uw bericht en dat u ondanks uw ziekenhuisopname toch de moeite doet om ’t Scheldt te blijven sturen aan ons abonnees! Ik zit reeds in uwemailbestand en krijg de nieuwsbrieven enkel per mail. Alleszins veel beterschap en hopelijk snel terug thuis.

    Met vriendelijke groeten,

    Simone Janssens

    *

    Dag Bert,

    Nu ook , het allerbeste voor jou en een spoedige genezing en verbetering van je toestand!

    We leven met je mee! Hou je taai van

    Bob Vincke

    *

    Jammer! Het ga jullie daar verder allemaal goed in het "leven daarna"!

    Vriendelijke groet,

    Tine Hertmans

    *

    Dag Bert, nu ook het allerbeste voor jou en een spoedige genezing en verbetering van je toestand! We leven met je mee! Hou je taai van

    Bob Vincke

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    ‘tSCHELDT heeft de goede strijd gestreden en de Heer Murath mag, lijk de Engel Gods op de Engelenburcht in Rome (het werk van een Vlaams beeldhouwer!), het zwaard terug in de schede steken. Hier te lande is de pest wel nog niet helemaal bezworen, maar er komt (zie de laatste peilingen) schot in de zaak. Nog nooit is e ’n Vlaams overtuigde Partij zo dicht bij de absolute meerderheid geraakt!

    En daar hebben mensen zoals die van ‘tSCHELDT heel wat steentjes toe bijgedragen.

    Weest gegroet, o gij dapperen van de Stad aan de Stroom. De velen die U opvolgen (bij leven en welzijn) zullen proberen jullie waardig te zijn. Zij hun pennen misschien minder in kwaliteit, de hoeveelheid zal des te groter zijn. En op die manier blijft het water naar de zee stromen. Daar dienen stromen als de Schelde toch voor?!

    *

    Hemelrijker

    27-03-2018, 16:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4462

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Plaatsvervangende schaamte (en woede) voor dikwijls hun eigen onbegrip, dat is de voornaamste conclusie bij om het even me wie ik daarover praat. Want er is iverak de aanwezigheid van die hersenspoeling. Eerst is er de verbazing dat over die ‘ongemakkelijke waarheden’ helemaal niets te lezen stond in hun eigen ‘gazet’. Om het even van welk ‘mediahuis’ die uitgegeven werd. Over het neerhalen van die MH17 in Oostelijk Oekraïne, bij voorbeeld, waar die raket-aanval de facto bedoeld was om Poetin neer te halen die daar zoals gepland en bekend bij de verkeerstorens, op hetzelfde ogenblik voorbij kwam op slechts enkele kilometer van het verkeerd neergehaalde passagiers-vliegtuig…. Neeen, neen, het was een vijandelijke Russische raket die zo maar lukraak en zonder reden voor hun plezier 298 mensen neerhaalde. Iets wat het Westen nooit zou doen. Waarom niet? Daarom. Bewijzen? Bronvermelding? Bekentenissen?

    Helemaal niet nodig. Het is de zuivere waarheid. Gewoon omdat WIJ dat zo zeggen. Was trouwens onderling met de Amerikaanse Democrats voordien zo afgesproken. Om de seconde na de aanslag onmiddellijk dit vals gerucht te verspreiden, zodat de Waarheid geen kans zou krijgen.

    De werkelijke feiten die de Clinton-versie geprobeerd heeft tegen te spreken, zijn zoals ze bekend werden gegeven (mèt bronvermelding en precieze oog-getuigenissen!) o.a. bij Xander.

    Dan volgt de volgende dagen, ingevolge deze vaststellingen, hun zoektocht van de toehoorders op internationale forums. Gevolgd even later, tussen pot en pint, door de bedenking dat niemand zich had kunnen voorstellen hoe erg dat nepnieuws wel was. Met in de marge meestal goede punten voor BDW en de Zijnen…

    *

    Wat mij daarbij vooral verwondert, is dat er inderdaad maar ’n heel klein duwtje nodig is, om de misleide Burger van mening te zien veranderen. De tijden zijn dus rijp. Het is genoeg geweest!

    Maar toegegeven: voor iemand die in zaken ‘staat’, is spreken misschien wel zilver, maar zwijgen is goud. Blijft dan over, de gewone café-praat. Hoogstens het nieuwe wielerseizoen, of de voetbal kunnen dan nog aan bod komen. Zolang het maar niet over… de Rode Duivels gaat. Die al langer dan vandaag, geen Rode Duivels, maar Blauwe Geldzakken zijn geworden… Meestal met buitenlandse ‘roots’… die wegens vermeend ‘racisme’ niet meer uitgejouwd mogen worden.

    *

    Deze Donkere Week vòòr Pasen symboliseert voor mij de kort bemeten tijd voor de Verrijzenis van inze Onafhankelijkheid die er aankomt. Het Kerkelijke dat model staat voor het Politieke…. Ook Vlaanderen herrijst stilaan uit zijn donkere grafkelder!

    Voor Carlos Puigididimont wordt het na zijn arrestatie in Duitsland, een Lijdensweek. Met aankomst op Pasen zelf in Madrid, bij zijn lotgenoten in de kelders die nog gediend hebben in Franco’s dagen. En wie weet, naar goede Spaanse gewoonte, binnen enkele weken, aan de

    Wurgpaal

    *

    Dit verhaal is, vooral naar het einde toe, de geschiedenis hoe het met de Vlaamse Onafhankelijkheid niet mag gaan. De Europese Burger zal dat geen tweede keer toelaten dat democratisch verkozen Leiders als misdadigers van Gemeen Recht worden aangepakt.

    In de Vlaamse literatuur zijn ‘De Drie Rechters’ een bekend onderwerp. Want

    “toen de koord in d’hoogte ging;

    in elke lus een Rechter hing.

    ** ** ** **

    AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

    *

    Valse beschuldigingen en vrij spel voor bepaalde daders kenmerken morele failliet Westen

    *

    Geen bewijs, maar 'de Russen' krijgen automatisch de schuld - Alle aandacht voor hysterische heksenjacht, maar pedofiele moslim verkrachtingsbendes in Groot Brittannië kunnen nog steeds hun gang gaan

    ‘Het Westen heeft niets geleerd van de leugens van Colin Powell over de massavernietigingswapens’ van

    Saddam Hussein

    *

    Iedereen die in de loop van de tijd heeft geleerd door de eenzijdige staatsprogaganda van de meeste massamedia heen te prikken, constateert op zeker moment dat het Westen wordt geregeerd door een elite met een hoogst dubieuze dubbele moraal. De afgelopen tijd onderstrepen diverse berichten over verschillende onderwerpen het morele failliet van dat politiek-correcte denken: ‘de Russen’ worden overladen met de een na de andere beschuldiging waar geen greintje bewijs van wordt geleverd. Tegelijkertijd kunnen de ergst mogelijke kindermisbruikers soms bijna 40 jaar lang hun gang gaan, enkel omdat ze een zekere afkomst hebben en een zekere, in het Westen speciaal beschermde religieuze ideologie volgen.

     obert Bridge, een Amerikaanse journalist en auteur van het boek ‘Midnight in the American Empire’ (2013),

    *

    noemt de ‘schuldig totdat onschuld is bewezen’ houding een ondemocratische methode, en zelfs een ‘gevaarlijk spel’ daar waar het ‘de Russen’ betreft.

    Hij geeft daarbij het voorbeeld van Brian Banks, een zeer talentvolle ‘high school’ football speler die zes jaar in de gevangenis werd gegooid omdat een meisje hem beschuldigde van ontvoering en verkrachting. In 2012 erkende de vrouw in kwestie, Wanetta Gibson, dat ze alles had verzonnen. Ondertussen was Banks’ leven verwoest, en kon hij een football carrière wel vergeten.

     

    Van goedbedoelde campagne tot heksenjacht

    Filmproducent Harvey Weinstein

    *

    kon daarentegen 30 jaar lang meer dan 80 vrouwen aanranden en misbruiken, voordat hij daar eindelijk op werd aangesproken. Bridge noemt dat een goede zaak, maar wijst erop dat de daarna ontstane beweging op een soort heksenjacht is uitgelopen, waarbij veel slachtoffers weliswaar terechte claims van (seksueel) misbruik maakten, maar velen ook niet, en er enkel vanwege de publiciteit en overspannen eenzijdige aandacht van de media op ‘meeliften’.

     

    Iedere beschuldiging werd automatisch voor waar aangenomen, waardoor een op zich goed bedoelde campagne tegen ongewenste intimiteiten ontaardde in massa hysterie, die de normale relaties tussen mannen en vrouwen alleen maar verzieken, en waarin het recht soms ver te zoeken is.

     

    ‘Westen heeft lessen van leugens

    door Colin Powell niet geleerd’

    *

    Op internationaal niveau kent iedereen het beruchte voorbeeld van Colin Powells ‘bewijzen’ dat de Iraakse dictator Saddam Hussein massavernietigingswapens zou produceren. Dat bleek een vals voorwendsel te zijn voor de invasie in Irak, die nog altijd niet voorbij is.

    Het Westen blijkt de lessen hiervan helaas niet te hebben geleerd, zo stelt Bridge. Zo wordt de Syrische president Bashar Assad keer op keer beschuldigd van het inzetten van chemische wapens tegen zijn eigen bevolking. Bewijs daarvoor wordt nooit geleverd.

     

    Geen bewijs, maar Russen krijgen automatisch toch de schuld

     

    Hetzelfde geldt voor de ‘gif’ moordaanslag op de voormalige Russische dubbelagent Sergei Skripal in Groot Brittannië. Net als destijds de Russen gelijk de schuld kregen toen de brokstukken van vlucht MH17 de Oekraïense grond nog amper bereikt hadden, gebeurt dat nu opnieuw. Rusland moet de boosdoener zijn, ‘dat is niet meer dan logisch’, verkondigen de politici en media.

     

    Nu de Britse regering, lid van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), echter blijft weigeren om een staaltje van het gebruikte zenuwgas ter beschikking te stellen, beginnen zelfs de anders zo loyale Britse media te twijfelen of de officiële ‘Rusland heeft het gedaan’ versie wel klopt.

     

    ‘Democratische schertsvertoning in Westerse hoofdsteden’

    Op dezelfde wijze werd de door de Westerse globalistische elite verafschuwde Donald Trump met beschuldigingen dat hij had samengezworen met Rusland om de verkiezingen in 2016 te winnen, door de media door het slijk gehaald. Ook daar werd nul komma nul bewijs voor geleverd, totdat een onderzoekscommissie de president schoorvoetend en met grote tegenzin gelijk moest geven dat zo’n complot er nooit is geweest.

    ‘Het afzichtelijke schouwspel in Westerse hoofdsteden die – in zowel binnenlandse als internationale kwesties - de rechtsgeldige procedures hebben losgelaten, maakt het des te duidelijker waarom ze zo hun best doen om de media te beheersen – ze hebben geen enkel bewijs om de redenen achter hun toenemende illegale gedrag te ondersteunen,’ besluit Bridge. ‘Daarom moeten ze zowel de publieke opinie als de rechterlijke macht beheersen. Hoe lang deze democratische schertsvertoning nog kan doorgaan, weet niemand.’ (1)

    Dubbel moraal: Moslim pedo verkrachtingsbendes kunnen hun gang gaan

    De dubbele moraal kan nauwelijks schrijnender worden aangetoond dan het geval van de – op deze site al vaker besproken - Pakistaanse (moslim) verkrachtings- en prostitutiebendes in Groot Brittannië. The Mirror berichtte dat sinds de jaren ’80 alleen al in de stad Telford zo’n 1000 voornamelijk blanke meisjes van soms nog maar 11 jaar oud door deze Pakistanen werden misbruikt, verkracht en tot prostitutie gedwongen.

     

    Zowel de politie, lokale en regionale politiek als de media deden jarenlang helemaal niets met de vele aanwijzingen en klachten, zelfs niet toen de eerste slachtoffers - soms tot wel vijf keer achter elkaar - zich op het bureau meldden met verhalen over groepsverkrachtingen, gedwongen abortussen en zelfs moorden.

     

    De reden was toen al, en zeker in onze tijd een zeer herkenbare: angst om voor ‘racist’ en ‘islamofoob’ te worden uitgemaakt. Uiteindelijk werden er tussen 2007 en 2012 meer dan 200 verdachten opgepakt, maar slechts 9 veroordeeld. Het allerergste? De islamitische pedofiele misbruiknetwerken zijn nog steeds in tal van Britse steden actief (2), wat –zeker gezien de ongebreidelde massa immigratie uit het Midden Oosten en Afrika- de exclusieve positie in het Westen van migranten die een zekere religieuze ideologie volgen alleen maar benadrukt.

    De conclusie lijkt dan ook gerechtvaardigd dat de Westerse ‘elitairen’ in zowel politiek, media als rechterlijke macht er zo hun eigen, zeer selectieve ideeën over ‘recht’ op nahouden, één die vooral hun eigen verborgen belangen en doelstellingen –en misschien ook wel lusten- lijkt te beschermen, ten koste van talloze slachtoffers, en eveneens ten koste van het welzijn en de veiligheid hun eigen bevolking.

    Xander

    (1) Zero Hedge
    (2) Epoch Tim

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/03/Valse-beschuldigingen-en-vrij-spel-voor-bepaalde-daders-kenmerken-morele-failliet-Westen

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Maar nog dezelfde dag moesten we vaststellen dat het nog veel erger kon. Zo goed als in blok wijzen de Eu Lidstaten Russische Diplomaten met mondjesmaat uit. Zogezegd uit solidariteit met Lady May. Is gewoon spontane solidariteit met de ‘Brexitters’ om tegen Poetin te salenzweren. Die man is voor zijn vierde termijn met +75% tot President verkozen van het grootste en machtigste land van Europa en dus moet hij afgekraakt worden.

    En neen, dit is zeker geen jaloezie. De reden ligt voor de hand en duurt al sinds de Moslim Broeder Houssein Barrack M--Obama met the Clinton Wife op de achtergrond President is kunnen worden van Amerika. In elk land waar ook ter wereld, groot of klein, waar de islammerij niet met open armen ontvangen wordt, moet er bloed vloeien. Typisch voor de Islam.

    *

    Als het deze keer nog bij woorden blijft, en in de verondersteling dat onze toon voortaan gemilderd wordt, mogen we ons gelukkig prijzen. De vraag is maar of Trump en Poetin dermate koelbloedig kunnen blijven, dat de zwaarden in de schede blijven. Want gezond verstand, dat zit er niet meer in. Want overwoekerd door … wanhoop.

    Tenzij dat die ‘dubbelspion’ vooralsnog de kans krijgt zijn verhaal te doen. Zodat de combine Democrats-Nato versus Poetin doorprikt wordt.

    Tenslott nog een feitje in de marge. Het verlooop hangt ook grotendeels af van de macht van de USA-Wapenfabrikanten…. Die moeten onderhand wel met een te grote voorraad opgeschept zitten die dringend aan de man moet worden gebracht. Het zou me niet verwonderen, met in het achterhoofd de cowboy-achtige doorsnee van elke Amerikaan, dat de Clinton Clan ook hierachter zit. Want aan dat reuzenprotest (om Trump te treiteren nu de hetze over de Russische inmenging verzonnen blijkt te zijn) tegen de wapenhandel, zit er volgens lmij ook een raar luchtje aan.

    Enfin, dat is stof voor de ‘rappers’ om nieuwe strijdliederen uit hun duim te zuigen…

    *

    Hemelrijker




    27-03-2018, 10:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    26-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4461

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Straaljagers moeten het hebben van de vlam in de pijp, om op te stijgen. Politici van Slinxs-Schots en Scheef hebben zelfs dàt niet nodig om lawaai te maken.

    Het ruikt naar een aangename verrassing dat er tegenwoordig ‘publicaties’ zouden bestaan die gewoon de feiten brengen en het besluit, buiten het Belgicistische, gewoon aan de lezers overlaten. Stelt zich dan ook de vraag of de feiten wel correct en volledig werden weergegeven…. Zodat men tussen de bomen het bos blijft zien. Het ligt er dan ook vingerdik op, dat Knack liever bij de Gevestigde Orde blijft. U leest het goed: Minister Vandeput moet als een welopgevoede butler, gewoon uitvoeren wat de vele vroegere Regeringen van dit Apenland ooit hebben besloten. Alles moet bij het Oude blijven.

    Knack is dus voor de ‘Geleide Democratie’ waar alles bij de Top moet blijven. In syndicale termen luidt dat, (bij wijze van voorbeeld) dat ieder modern treinstel, net als in 1870, twee kolenstokers aan boord moet hebben.

    ‘Verandering’ immers is de slogan van de populistische Flaminganterij die alleen bezorgd is voor de super-rijken.

    *

    AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

    *

    De verlenging van de levensduur van de F-16 is naast de kwestie'

     

    De beslissing is al jaren geleden gevallen om nieuwe vliegtuigen te kopen voor de luchtmacht, schrijft professor Herman Matthijs. 'Heel deze opgeblazen discussie gaat aan de politieke én budgettaire feiten voorbij.'

     

    Er is de laatste dagen nogal wat 'fake news' verteld over de vervanging van de F-16 door politici, journalisten en zelfverklaarde defensiespecialisten. Die zouden beter eens de desbetreffende parlementaire rapporten, de begrotingen en de politieke beslissingen lezen en onthouden.

     

    Vooraf: alle Belgische regeringen van het einde van de vorige eeuw en deze eeuw hebben de economische blunder begaan om België niet te laten deelnemen aan het ontwikkelingsprogramma voor een nieuw gevechtsvliegtuig. Dat is een enorm technologisch nadeel voor de binnenlandse industrie en dat in deze jaren van de vierde economische-technologische revolutie. Nederland deed dat wel met de F-35.

     

    In 2010 wordt er overeengekomen dat de Amerikaanse kernwapens te Peer/Kleine Brogel mogen gemoderniseerd worden vanaf 2020. Dat betekende dat de toenmalige regering opteerde voor nieuwe vliegtuigen, want de F-16 kan die taak niet uitvoeren. Tussen haakjes: dat nucleair akkoord tussen België en de Verenigde Staten bestaat sinds 1963. De socialist Paul-Henri Spaak zat toen op Buitenlandse Zaken in de linkse regering onder leiding van Theo Lefèvre. Het moet opgemerkt worden dat geen enkele federale regering ooit aanstalten heeft gemaakt om dit akkoord te wijzigen. De luchtmacht van dit federale koninkrijk heeft dus een nucleaire taak in het kader van de NAVO. Maar dit akkoord geeft België ook macht: wij hebben de eerste sleutel (het vliegtuig) en de Amerikanen enkel de tweede sleutel (de kernbom/raket).

     

       De regering-Di Rupo, een klassieke tripartite met christendemocraten (CD&V/cdH), socialisten (sp.a/PS) en liberalen (Open Vld/MR), zet het licht op groen om nieuwe toestellen te kopen. Dat houdt dan ook in dat de F-16 wordt vervangen. Bovendien tekent de ontslagnemende regering Di Rupo de NAVO verklaring van Wales: op naar de 2 procent bbp defensie uitgaven met daarin minstens 20 procent investeringen.

     

    De regering-Michel zet die politieke beslissing om de F-16 te vervangen om in een oproep tot overheidsopdracht. Daarop kandideren aanvankelijk vijf inschrijvers: Rafale, Hornet, Saab, F-35 en de Eurofighter. Die oproep houdt ook in dat men de F-16 gaat vervangen. Niemand werpt de mogelijkheid op van een verlenging van de huidige F-16. In de hoorzitting van de kamercommissie defensie van 20 april 2016 (doc. 1782/001) wordt dat allemaal besproken met de defensiestaf. In dit 65 bladzijden tellend rapport wordt er op alles ingegaan en hieruit blijkt ook dat er nog vijf kandidaten zijn. Nergens komt de verlenging van de F-16 als weerhouden mogelijkheid naar voren. Voor het overige was er weinig animo bij de verkozenen des volks-defensiespecialisten om nog eens verder in te gaan op dit dossier. Hoeveel mensen hebben dit verslag gelezen ?

     

    Omdat het leger tientallen jaren achterloopt met investeringen komt er de wet van 23 mei 2017 houdende de militaire programmering van investeringen 2016 - 2030. Daarin wordt 9,2 miljard euro vastgelegd voor deze periode. In de bijlagen bij deze wet staat er onder de noemer 'luchtmacht' een bedrag van 3,5 miljard voor de aankoop van 34 nieuwe gevechtsvliegtuigen en - citaat - 'de finale upgrade van de actuele F-16 voor de periode 2017-2023'.

    Hier wordt er duidelijk geld vrijgemaakt voor de aankoop van nieuwe vliegtuigen en men heeft het over de allerlaatste 'upgrade' van de huidige F-16's tot en met 2023.

     

    Ondanks het feit dat de federale kamerleden deze wet hebben goedgekeurd, is deze wettekst niet echt bekend bij de politici en de budgettaire bijlagen al helemaal niet. Want hier wordt er duidelijk geld vrijgemaakt voor de aankoop van nieuwe vliegtuigen en men heeft het over de allerlaatste 'upgrade' van de huidige F-16's tot en met 2023.

    Verlenging

    Uiteraard kan men de F-16's verder laten vliegen, maar dat kost ook geld. Uiteindelijk gaan we dan vliegen in een 'oldtimer'. Dat zal problemen geven met de inzetbaarheid en de veiligheid. Ondertussen vervangen alle Europese landen met een luchtmacht hun toestellen. Natuurlijk is de afschaffing van de luchtmacht ook een mogelijkheid. Dan zullen we wel onze NAVO-opdrachten moeten heronderhandelen. En wie gaat dan de politionele controle van het Belgisch luchtruim doen als we geen eigen luchtmacht meer hebben?

    Begroting

    De intentie om nieuwe vliegtuigen te kopen komt opnieuw naar voren in de algemene uitgavenbegroting 2018. In de begrotingswet van 22 december 2017 vindt men onder 'hoofdstuk 16: defensie' en zeer opmerkelijke verhoging van de vastleggingskredieten, dat zijn de kredieten tot waar je dit jaar contracten mag aangaan maar die je dus wel ooit moet betalen. Die gaan in deze begroting van 2,5 miljard euro in 2017 naar 12 miljard. Zo wordt hier het geld vastgelegd voor de aankoop van o.a. nieuwe vliegtuigen. De vereffeningskredieten, de limieten tot waar je dit jaar mag betalen uit de begroting, stijgen met 50 miljoen euro naar 2,519 miljard euro. Als men de NAVO-norm van 2 procent bbp zou toepassen op 2018 dan dient de Belgische militaire begroting 8,8 miljard euro te bedragen met daarin 1,7 miljard als investeringen in aankopen. We hebben dus nog veel werk om die NAVO-normen te halen.

    Procedure

    Ondertussen zijn er nog twee rechtmatige kandidaten die meedoen voor de vervanging van de F-16: de Eurofighter en de F-35. De Rafale doet officieel niet meer mee, maar de Franstalige liberale partijn MR en de Fransen zelf proberen de Rafale terug in deze race te krijgen. Of dit laatste lukt, is vooral een politiek vraagstuk.

     

    Hoe dan ook, de hele heisa rond de verlenging van de levensduur van de F-16 is naast de kwestie: geen enkele politieke beslissing heeft deze optie weerhouden. Wat gaat men nu doen? Een lopende procedure voor nieuwe vliegtuigen stopzetten omdat men het huidige vliegtuig wil houden? Zoiets had men jaren geleden moeten beslissen. Bovendien staan al die technische modaliteiten voor een verlenging van de F-16 al jaar en dag in de gespecialiseerde vakpers. Blijkbaar wordt die ook niet goed gelezen in dit land.

    De val van Michel

    De regering-Michel gaat niet vallen over de media- en de politieke storm inzake de opvolging van de F-16. Er is nu een akkoord over de begrotingscontrole 2018: allemaal goed nieuws met dalende tekorten en werkloosheid, een economische groei van boven de 2 procent en een verdere aanzet tot belastingverlagingen. De overheidsschuld blijft wel een budgettaire tijdbom, die best eens wordt aangepakt. Deze regering moet nog door Arco, Dexia, de privatisering van Belfius, energie en de opvolging F-16. Als men in de regering-Michel geen akkoord bereikt over de opvolging van de F-16 dan kan dit grootse politieke gevolgen hebben, zoals: het tegenhouden van de reeds goedgekeurde bestelling van de marineschepen samen met Nederland, het niet doorgaan van de aankoop van Frans rollend materieel voor de landmacht. En wie weet zelfs vervoegde federale verkiezingen

    Conclusie

    Het is vanwege de oppositie goed geprobeerd om de regering aan te pakken en het is ook haar taak 'to oppose'. Maar heel deze opgeblazen discussie gaat aan de politieke én budgettaire feiten voorbij. Inderdaad, de beslissing is al jaren geleden al gevallen om nieuwe vliegtuigen te kopen voor de luchtmacht. Als men de F-16 had willen behouden, dan had men de laatste jaren andere beslissingen moeten nemen.

     

    Bovendien is het aan de regering-Michel om te beslissen en aan geen enkele andere instantie wat er wordt gekocht. Het Parlement heeft de desbetreffende budgettaire wetten gestemd en de hoorzittingen zijn daar gebeurd. In een parlementaire democratie geldt het primaat van de politiek. Trouwens, op de NAVO-top van beging juli te Brussel zal dit land iets deftigs moeten presenteren over zijn militair engagement. Anders zal er snel een bord 'te huur-te koop' staan aan het nieuwe hoofdgebouw van de NAVO te Evere en bij de SHAPE te Mons.

     

    Met een militaire budgettaire bijdrage van 0,9 procent van het BBP (NAVO, jaarrapport 2017) scoort alleen Montenegro slechter dan België. Een boodschap aan de regering-Michel: beslis nu eens.

    http://www.knack.be/nieuws/belgie/de-verlenging-van-de-levensduur-van-de-f-16-is-naast-de-kwestie/article-opinion-981595.html?utm_source=Newsletter-26/03/2018&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBOCHKN&M_BT=1057237594824

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Eigenlijk verliepen de laatste 100 jaren qua militaire technieken, op dezelfde manier zoals alle ‘conflicten’ in de Middeleeuwen verliepen. Man tegen man, zwaard tegen zwaard, kogel tegen kogel. Altijd met op een of andere manier, aangepaste hulptuigen. Gepantserde water-reservoirs, die patsers op rupsen bleken te zijn, tweedekkers die plots recht vooruit konden mitrailleren dwars door de schroef (Fokker) en onderwater-schepen die over de zeebodem scheerden.

    De kleine wijzigingen die sinds WO II konden worden vastgesteld, waren 1° het bombarderen van de burgers en de steden van de tegenstrevers, ook wel eens ‘de totale Krieg’ geheten, en 2° het tot stand komen van de eerste raket-basis in Eperleques (Sperleke) in Frans-Vlaanderen.

    Maar ook dàt is kinderspel gebleken in de moderne oorlogvoering. Sedert Moskou de supersonische nucleaire raket bezit, die met verschillende atoom-ladingen aan boord, die in alle richtingen wegschieten, de gehele wereld kan bestrijken.

    We zouden dus in Broeksèl op de Navo-Top in Juli, eerder benieuwd/bezorgd moeten zijn naar de tegenmaatregelen. Precies alsof dat nog zin heeft.

    Want naar mijn bescheiden mening, is het wapen van de toekomst (buiten het verweer tegen de islamisering), … de onderhandelingstafel. Waar men, als beschaafde tweevieters, de zaak kan uitpraten ipv uitvechten.

    En precies daarom zijn drones het gedroomde middel, om tegen zo weinig mogelijk kosten zoveel mogelijk inlichtingen te vergaren. Waarbij daar naast ook nutteloos geen mensenlevens geofferd moeten worden… Iedere dode ten slotte is toch altijd iemands kind….

    *

    Hemelrijker

    26-03-2018, 10:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4460

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Een ‘dirupo’, dat is het Italiaanse woord voor diepe put, afgrond. De man heeft dus zijn naam bijlange niet gestolen. Een simpele vaststelling die er vooer twee elt. Éé, de socialistische partij naar de vaantjes, en twee: het begin van het Einde van Coburgia. En precies die twee zijn het verschil met ònze Minister Vandeput, die Vlaanderen, ons land, meehelpt weg te trekken van de put (het moeras).

    Ja Ja, de ene put is de andere niet!.

    DOORBRAAK gebruikt, in een prachtige omschrijving over ‘Landsverdediging’ de titel ‘Coup?’ of ‘Couo-de-Théatre?’… Ikzelf zou eerder gewagen van ‘Vaudeville’, van ‘Willen maar niet Kunnen’. Liefst van allemaal nog ‘coip de grâce’….

     

    Pour les Wallons la même chose.

     

    We zagen reeds, na de theorie, de praktijk in de Meidagen van WO II, waar het kleinste kind op voorhand wist, dat verzet geen de minste zin had. ’Een tiental verouderde ‘blindés’, elk met een eigen nummerplaat (!) voor het wegverkeer, een paar gammele tweedekkers, met voor de Infanterie per man 5 (vijf) geweerkogels voor hun Mauser-geweer dat was bij de Duitsers in beslag genomen na ’14-’18. Na die 5 kogels moest men de vijandelijke mitrailleurs dan maar verslaan met de kolf van het geweer…. Voor Vorst en Vaderland.

    Onze in hoofdzaak ge-demoraliseerde ‘jongens’ die hun leven moesten inzetten ten voordele van een kunstmatig ‘vaderland’ dat hen in een vreemde taal in het gewone leven elke dag zwaar onderdrukte. Onze jongens dus, samen met de Burger zelf, oog in oog met een oppermachtige en super uitgeruste aanvaller die in feite tegen Frankrijk optrok en die alleen ‘vrije doortocht’ bij ons wilde. Wij, Vlamingen en tenslotte heel het Land Coburgia, hadden met dat conflict helemaal niets te zien, maar we waren er, net als voorheen aan den IJzer, wel het slachtoffer van. Want na de Duitse nederlaag, werd Vlaanderen deze keer aangepakt als nooit tevoren. Met de bedoeling het eens en voor altijd te vernieitgen, door de kruim ervan ofwel tegen de muur te zetten (Borms), ofwel voor generaties ver, te broodroven en te verknechten.

    En zo is het ondertussen 2018 geworden, 104 jaar na de Koninklijke Belofte van ‘Gelijkheid in Rechte en in de feiten’.

    Vandaar dat er aan onderstaand onderwerp weinig woorden aan moeten vuil gemaakt worden. Nu komt het op daden aan.

    Een vaudeville, net als bij Irma Lapasse, wier ‘dood met de kogel’ jaren nadien werd omgezet in… levenslang.

    ‘La Belgique, quelle crève!

    Dat waren de woorden van Senator Joris Van Severen in de Kamer. In Abbeville, op transport gezet in de Mei-dagen 1940, bekocht hij dat – per vergissing - met zijn leven.

    *** **** *****

    AAN HUIS GELEVERDE HOOFDSCHOTEL

    Staatsgreep of coup-de-théâtre?

     

    Een flamingante defensie-minister onder een tricolore legertent, dat leidt tot rare spelletjes

     

    ‘Er valt nog wat te rapen in de sociale zekerheid’, viel in N-VA-kringen te horen, en dit keer zouden vooral de langdurig zieken het gelag moeten betalen. Inderdaad moest er nog snel anderhalf miljard gevonden worden, bovenop het begrotingstekort van drie miljard. De legende dat deze regering schoon schip ging maken met alle oude kwalen van slecht financieel management en zou gaan voor langetermijnvisie, is hierbij doorprikt. Ook de nieuwe ministers, deze van de N-VA incluis, zijn maar bestuurders van de NV België, met alle constructiefouten en erfelijke ballast die haar kenmerkt. De vraag wat de N-VA als — volgens de statuten — Vlaams republikeinse partij in deze Belgische regering doet, was al langer eentje dat gistte in de Vlaamse beweging.

     

    Met de zaak Vandeput neemt die vraag echter een urgente wending. Blijkens twee door de hoge legertop zorgvuldig verborgen gehouden expertenverslagen (nota bene van Lockheed Martin zelf, de producent van de nieuwe F-35’s!), kunnen de bestaande F-16’s het nog zeker een kwarteeuw uithouden, zodat de peperdure vervanging van de vloot helemaal niet aan de orde is. Dat zou een slok op de borrel schelen: 3,6 miljard (zelfs oplopend tot 15 miljard, onderhoudskosten inbegrepen). Meteen genoeg om het begrotingsgat dicht te rijden en de langdurig zieken gerust te laten.

    Veel tricolore rook uit de pijpen op 21 juli, dat wel, en schone verhalen van ‘onze jongens’ in Syrië.

     

    In een breder perspectief kan men zich de vraag stellen of wij echt moeten meedoen aan de miljardendans rond legervliegtuigen. Veel tricolore rook uit de pijpen op 21 juli, dat wel, en schone verhalen van onze jongens in Syrië. Kenners beweren evenwel dat grote vliegende forten sowieso binnenkort tot de militaire geschiedenis zullen behoren en dat de toekomst aan kleine, onbemande toestellen is van het drone-type.

    Verborgen agenda’s

    Feit is: defensieminister Steven Vandeput ziet momenteel alle kleuren van de regenboog. Ofwel wist hij van de rapporten en verzweeg hij ze, ofwel wist hij het niet en speelt heel de Belgische militaire staf met zijn edele delen. Vermoedelijk is het de tweede optie: de militairen wilden nieuw speelgoed en verkozen die rapporten niet door te spelen aan hun minister. Dat de vermaledijde socialisten het uitbrachten, is voor ons geen reden om de zaak te minimaliseren. Maar bovendien wijst de ‘zware inschattingsfout’ op een dieper liggend euvel: het is al lang bekend dat de hoge legerpiefen lachen met dat N-VA-ministerke uit de Limburg, die elk jaar tijdens het 21 juli-défilé naast de koning mag zitten. Een anti-Belgische separatist die instaat voor de Belgische landsverdediging, komaan zeg, daar veeg je toch de vloer mee aan.

     

    Gebrek aan loyauteit in vaderlandslievende rangen: het is de prijs die de N-VA betaalt voor de collaboratie met het Belgisch construct. Daar wacht men rustig tot het De Wever-effect is uitgewerkt en het slecht weer is overgewaaid. Waarna men terug tot de orde van de dag kan overgaan. Want hoe dicht de partij ook bij het centrum van de (Belgische) macht zit, en hoe dikwijls er ook gezwaaid wordt met de these dat ze ‘de Vlaamse onafhankelijkheid zal bereiken door België te hervormen’, zonder de socialisten uiteraard — ondertussen spelen er toch andere agenda’s. In Brusselse ziekenhuizen wordt minder dan ooit Nederlands gesproken, er bereiken ons geluiden dat ambtenaren van N-VA-signatuur op de ministeries geboycot worden, en dankzij de laatste staatshervorming kunnen Franstalige rechters in Vlaanderen hun ding doen. Dat heeft de N-VA weliswaar niet gestemd, maar toch: we zitten ermee.

     

    De partij van briljant strateeg De Wever maakt zich des te belachelijker

     

    Heel het verhaal van Belgische topmilitairen (nota bene Vlamingen: zowel kapitein Boeykens als generaal-majoor Vansina, de twee protagonisten in de doofpot-operatie) die een ‘niet-patriottistische’ minister voor de gek houden, ruikt naar een kleine coup. Ze kadert binnen een discrete strategie van het Belgisch establishment om de N-VA aan de praat te houden, te desinformeren en zo mogelijk te compromitteren. Vanuit hun standpunt hebben ze niet eens ongelijk. De partij van briljant strateeg De Wever maakt zich des te belachelijker, en het zal de laatste keer niet zijn. Coup of coup-de-théâtre? Het verschil is in Belgenland soms klein.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Ja Ma, ‘k weet het. Er zijn nu eenmaal van die internationale solidariteits-principes waar niemand onderuit kan noch wil. Gesteld dat we onze vijanden zelf zouden mogen kiezen…

    Maar ok daar geldt het adagio, dat wei er het meest baat bij heeft, ook de zwaarste lasten draagt. Naties met een groot bakkes (ik noem geen namen!) betalen het gelag en de kleintjes dragen bij al naargelang hun Godsvrucht en vermogen.

    Maar hou in ’s Hemels naam bij ons in Coburgia en later in Onafhankelijk Vlaanderen, de socialisten ver weg van de trekker. Één Agusta-schandaal en één Wiilly Claes is voldoende.

    *

    Hemelrijker

    26-03-2018, 07:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!