MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    09-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1136 - ARMANI OF VALENTINO OF N SIMPEL GROOT ONDERHOUD

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            ***

    Woensdag 9 januari

    Zon 8u42-16u57

    Z Gregorius

    .

    1136 - ARMANI OF  VALENTINO OF N SIMPEL GROOT ONDERHOUD

     

     

     

    Dienstmededeling

    Men zou het hem (mijn computer) niet toegeven : uitwendig ziet hij er uit zoals eergisteren. Al heeft hij een onverwachte maar levensreddende ingreep ondergaan. De Armani en/of Valentino zijn onzichtbaar, en zitten  bij hem in de kast d.i. in het besturings-systeem. De kast, het klavier, het scherm : alle 3 zijn ze grootvader in de computer-wereld, net als ondergetekende dat is in de mensenwereld. Maar nu is het binnenste zodanig op zijn tijd vooruit, dat ik mezelf als beginneling moet herbronnen.

    Voor dat groot onderhoud waren wij als 2 handen op één buik : die 3-eenheidj liet zich bedienen met het verstand op nul. Nu is hij mij voor. Hij wacht zelfs niet op de muisklik om 4 of 5 programma’s ineens te verhuppelen.

    Kostelijk, zegt U? Valt mee. Kop € 50, en dat komt nog, zegt de vriendelijke computer-jongen, omdat hij veel tijd verloren heeft met die voor hem vreemde taal, het Nederlands.

    Ik hoop die Windows 7 toch binnen een jaar of 7 onder de knie te krijgen. Op hoop van zege, en tot morgen.

     

    ***

    Waarom die VRT-afbeelding hierboven?

    Wel, U moet maar eens als slechtziende 2 x 24 uur proberen de tijd door te maken. Een boek te lezen (zich laten voorlezen) door de lees-machine.  Om maan-ziek te worden!

    Vandaar de ingebouwde kwartiertjes repos voor het TV-scherm. Heb vastgesteld dat ze alle twee liegen, de VRT en ATV, maar ze liegen niet gelijk. Zouden ze toch minimum moeten afspreken van hetzelfde te zeggen.

    In Antwerpen zal de politie de hippe leeglopers met zware bakken aanspreken op de herkomst van hun geld. VRT zegt dat dit initiatief al 6 maanden bezig is. ATV zegt dat het een 6-maandelijks proef-project is. Geen van de 2 brengt de nieuwe burgemeester ter sprake….. Maar alle twee lieten ze wel doorschemeren, dat dat schitterend initiatief misschien wel het werk was van de vroegere Burgemeester, hun vriendje.

     

    (Get)

    A.A.3 AB, , schrijver-op-rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stallantaarn.. Want hij heeft niet graag dat de Breedsmoelen der aarde in zijn zonlicht komen staan.

     

     

     

     

     

     





    09-01-2013, 20:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1135 MAAR DIE KAT KOM WEER DIE KON NIE LANGER WÂ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            .

    .

    1135 MAAR DIE KAT KOM WEER DIE KON NIE LANGER WÂ

     

    Men moet echt geen Johann Wolfgang von Goethe zijn

     


    Om het zonnige Italië voor altijd in zijn hart te sluiten

    ***

     

     

    Het is een niet al te best bewaard staatsgeheim in het EU-huishouden, hoe dat na een totaal onaangekondigd blit-bezoek van Haiku-Herman aan Milaan voor een ontmoeting let Berlusconi, zowat een goed jaar geleden, dat deze plotsklaps over de hoofden van alle Italianen heen, opgevolgd werd door een Eirocraat (Monti) om de wettelijke termijn af te maken. Achteraf is gebleken, dat er enkele extreem zware leningen aan Frankrijk en aan Duitsland vervielen, en met Berlusconi aan het hoofd van de Regering; vreesde men voor stront aan de knikker.  De leningen zijn terugbetaald (Oef!) en Monti verkreeg, omdat de Italianen braaf waren geweest, nieuwe EU-krfedieten in de plaats.

    Als ik onwaarheden vertel, zijn dat onwaarheden uit de tweede hand, want ik heb ze van de Trends en De Tijd.

    Het is nu zo ver : in februari komen er verkiezingen, en als ‘resident’ zullen wij Il Cavaliere gaan steunen met onze stemmen. Al ware het maar om een neus te zetten naar de media in het eigen Vaderland, die weer vuurvlam, solfer en pek gaan spuwen op de man. Ze weten zelf wel dat ze aan ‘wishfull thinking’ doen, maar ze hopen zo de eigen achterban in de juiste stemming te houden tegen 2014. Die stokoude Marxistische slogan van ‘Proletariërs aller landen’ blijft maar nawerken, al zien ze me de ogen toe, dat voor eigen rekening rijden, stilaan weer de hoofdtoon wordt. Cfr Hollande en de invoerrechten op bier. Juist dat ene product dat ze zo nauw aan het hart ligt. Met Opel is het ook al van dadde : Deutschland über Alles.

    Zelfs de geleerdste perfessers moeten stilaan toegeven, dat Berlusonie-land niet zo goed thuis hoort in de Zeuro-landen, waaraan wij, uit eigen ervaring, kunnen toevoegen dat het ruimschoots beter scoort dan Di Jeanetto-land. Let wel : wij spreken van het Italiaanse platteland, want de grootsteden zijn net dezelfde als bij jullie : overbevolkt, krioelend van de paar honderd nationaliteiten en meestal zo rood als ze groot zijn.

     

    ***

    Ter zake :

    Berlusconi gaat opnieuw in zee met de Lega Nord ma 07/01/2013 - 11:42

    ***

    In Italië gaat Il Popolo della Libertà (PdL), de centrumrechtse partij van oud-premier Silvio Berlusconi, opnieuw een alliantie aan met de separatistische partij Lega Nord bij de verkiezingen in februari. De twee partijen hebben daarover vannacht een akkoord gesloten.

    De twee partijen hebben in het verleden vaker samen naar de verkiezingen getrokken. Maar toch lag een akkoord deze keer moeilijk. De Lega Nord, die ijvert voor een onafhankelijk Noord-Italië, wilde niet dat Berlusconi kandidaat-premier zou zijn. In het najaar van 2011, na de val van zijn laatste kabinet, koos de PdL van Berlusconi ervoor om de regering van technocraten onder leiding van Mario Monti te steunen. Dat viel slecht bij de Lega Nord.

    Het compromis is nu dat pas na de verkiezingen zal worden afgesproken wie de premier wordt, als de rechtse coalitie wint uiteraard. Berlusconi, de lijsttrekker van de PdL, zou bereid zijn om genoegen te nemen met de ministerportefeuille van economie. De post van eerste minister zou dan gaan naar de partijsecretaris van de PdL, de 32-jarige Angelino Alfano.

    Voorlopig ligt Pier Luigi Bersani van de centrumlinkse Partito Democratico (PD) echter in polepositie om premier te worden. Zijn partij staat in de peilingen ruim aan de leiding met bijna 40 procent van de stemmen. De PdL van Berlusconi en de Lega Nord zouden samen op ongeveer 26 procent uitkomen. Afscheidnemend premier Monti, die met een centrumcoalitie deelneemt aan de verkiezingen, zou 15 procent

     

    ***

    Diagonaal doorlezen :    ***

     

    Deze morgen op de Italiaanse Staatszender, de RAI UNO, een soort Panorma-uitzending gezien. Het ging over ‘Koning Auto’, de melkkoe van de Staat, die meer en meer verlaten wordt door de doorsnee Italiaan. Straks doen ze weer lijk toen er nog geen auto’s bestonden : zich een pak-ezel aanschaffen. Basis van de reportage : het klachtenboek van de weg-resaurants. Wegdeemsterende omzet, vooraal aan de pomp Veel te dure snelweg-kosten (péage), veel te veel overschotten in de  ‘catering’, maaltijden alleen het hoogstnodige en zeker geen desserts meer, personeel op overschot, enz. Weggebruikers die steen en been klagen over de uit de toestand van de wegen, en de pan slingerende boetes voor de minste kleinigheden (GSM achter het stuur ja, tot € 500,- kosten) maar alle’s gaat naar ‘Rome’ en de wegen zitten vol ‘zwarte gaten’. Een met zweet; bloed en tranen bevochten rijbewijs (Patent) heeft 10 punten en die smelten weg als sneeuw voor de zon. Betrapt worden met 5Km te snel bij sneleheid-beperkingen, kost 5 punten. Geen voorrang verlenen aan een voetganger in de nabijheid van een zebra-pad : idem. En dan sta je te voet, en herbegint de kostelijke lijdensweg. Altijd in de veronderstelling dat niet te oud geworden bent, en de medische keuring doorstaat…..

    JaJa, met Il Cavaliere ging dat allemaal veel vlotter. De politie was yoen opgewekt, monter en blij en had liever van U een koffie dan een PV te moeten uitschrijven…. ‘Rome’ kon de pot op! En het onderhoud der wegen?! Mama mia! Daarvoor dienden toch de vele buitenlanders! In de zomer stikt het hier van de de ‘Tedesco’s (Duitsers) en de ‘Hollandesi’ die zich elke avond Lazarus drinken en pas tegen de morgen in slaap vallen.

    Toen, onder Berlusconi, waren er op ons o zo piepkleine gemeentje een nest Carabinieri van wel 7 man, en werd er regelmatig onregelmatig gepatrouilleerd tot in de verste hoekjes van hun gebied, zowel bij dag als bij nacht. Nooit kwam er ergens wildgras voor dat brandgevaar opleverde tussen  de brandgrage olijfbomen. Nergens stonden er distels. Nergens groeiden de slingerpaadjes dicht in de heuvels, en nergens konden vreemdelingen zich ongezien blijven verbergen.

    Als de mensen nu de 112 bellen, wordt opgenomen in de meest nabije stad, 25 Km verder. De kazerne staat leeg en de Policia Comunale moet al het werk alleen aankunnen. Men kan ze vinden, in het Stadhuis, van 9 tot 5, als die tenminste als elke brave huisvader niet in de Bar Central toevallig juist een koffietje is gaan drinken.

    Het postkantoor is in dezelfde gang, aan de andere kant. Zelfde werkuren, zelfde ‘divertimento’.

    Weg met Mario Monti en met de EU zoals deze nu draait. Leve Berlusconi en leve in de overtreffende trap dat jonge konijntje aan zijn zij!

    La vita è tyroppo bella om dat te vergooien aan al die grijze maatpakken zonder hart in Bruksèl! ..

     

    (Get)

    A.A.3 AB, , schrijver-op-rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stallantaarn.. Want hij heeft niet graag dat de Breedsmoelen der aarde in zijn zonlicht komen staan.

     

     

     

     

     





    07-01-2013, 16:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1134 - ALZOZIE EN DE 3 MOHAMMEDS

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            .

    1134 - ALZOZIE EN DE 3 MOHAMMEDS

     

    Brief uit Marakesch (Marokko)





    verschenen in Le Matin (N)

    ***

     

    Uit Marakesch onderstaand bericht via DM ontvangen.

    De ze persoon, de Fikken Alzozie, is zich blijkbaar van planeet vergist. Maar in zijn ontlasting vinden wij wel iets terug dat ons doet denken aan Laurette Cruella van de PS, al zat dat Di Jeanetto-sausje daar niet vreemd aan zijn. Ruikt zelfs naar de PvdA, of misschien wel naar hun voorgangers, de Socialistische Arebeiter Partei Deutschlands van Herr Hitler. Die was immers ook al zo’n fervente ati-semiet, de uitvinder van de leuze ‘ Alle Joden aan het gas. Remember?

    Maar hij ziet het goed. Met Brusselmans is hij op de goede weg. Moeten wij hem inpakken, of verorbert hij hem ter plaatse? In deze solden-periode  krijgt hij voor elke Brusselmans, twee Thomas Lanoye bij.

     

    ***

    Ter zake :

    Ik ben lang niet de enige die Liesbeth Homans schattig vindt

    OPINIE − 07/01/13, 09u53

    ***

    Auteur Fikry El Azzouzi is auteur van onder meer 'Het Schapenfeest'. Zijn column verschijnt elke week op maandag in M. .

     

     

     Beste 2013,

     

    Zoals menig eindejaarshater zat ik bijna een week lang in het verborgene. Maar nu de heisa is geluwd en de hyena's hun drie zoenen hebben gekregen, nu de goede voornemens zijn uitgesproken en al lang weer vergeten zijn, wordt het tijd om de mijne in alle rust op te sommen:

    1) Ik ben tot de ontdekking gekomen dat mijn vrienden Mohammed, Mohammed, Mohammed, Mohammed en Hecham heten. Oh ja, er is ook een Mario, maar die laat zich het liefst met Mohammed aanspreken. Daarom wil ik eindelijk werk maken van een rasechte Vlaamse vriend. Niet zomaar een vriend, ik wil dat hij een oude Vlaamse naam heeft. Bijvoorbeeld: Achiel of Jefke, maar met Pieter zou ik ook genoegen nemen. Hij moet van wielrennen houden en elk gesprek beginnen met: ik ben gene racist, maar...

     

    2) Rijk worden zodat ik minder belastingen kan betalen.

     

    3) Mijn sociale handicap van mij afschudden. Beginnen met namen te onthouden, mails te beantwoorden, af en toe de telefoon op te nemen en met twee woorden leren te spreken. Ik ga ook oefenen op mijn glimlach. In de lift niet angstig naar de drukknop staren, maar wat meer glimlachen naar de anderen. Vriendelijk terugknikken naar de accordeon spelende straatmuzikant. In de tram sympathiek glimlachen naar de dame die krampachtig haar tas tegen zich aan gedrukt houdt.

     

    4) Het telefoonnummer van Liesbeth Homans scoren. Welja, ik ben niet de enige die haar strenge uitstraling schattig vindt. Kortom, de vier Mohammeds, Hecham, Mario die zich liever Mohammed laat noemen en ikzelf wilden dit even kwijt.

     

    5) Ook al gaan ze niet zo lang meer mee, ik wil nog meer dan vorig jaar wat prostaatmannen op de zenuwen werken met mijn schrijfsels.

     

    6) Mijn roman afwerken en een vet betaalde figurantenrol spelen in een stuk van Michael De Cock. Ik herhaal, vet betaald, of ik stuur de Mohammeds op hem af.

    7) Met Maggie De Block mee op ontradingscampagne gaan. Benieuwd hoe ze het zal aanpakken. Geeft ze vluchtelingen een survivalcursus met gammele bootjes en bijbehorende zwemles? Leert ze om in eigen land ondernemend te zijn? Bijvoorbeeld door een nier te verkopen om weer enkele jaren verder te kunnen. Toont ze het weerbericht van België voor de komende vijf jaar, laat ze hen naar Helmut Lotti luisteren en maakt ze spruitjes voor hen klaar?

     

    8) Ik wil mij ook engageren voor de verschoppelingen van de samenleving. De daklozen aaien, in hun mond kijken, onder hun oksels ruiken. Ik wil ze zelfs een professionaliseringstraject aanbieden, zodat ze zichzelf beter kunnen verkopen. Een mens geeft liever geld uit aan een schooier in kostuum.

     

    9) Mijn dagelijkse identiteitscrisis afwenden. Want hoe moet het nu verder in 2013? Het zal net hetzelfde zijn als voorgaande jaren. Want alles herhaalt zich. De betweterige prostaatman wil dat ik verander. Ik weiger een duimbreed toe te geven. En als we het wel eens zouden zijn, dan heeft een van ons niet voldoende nagedacht. Wat een gedoe allemaal, je zou er nog gek van worden. Ik ben nog veel te jong voor een midlifecrisis. Ik moet een plan uitdokteren om mijn identiteitscrisis uit de wereld te helpen. Straks begin ik nog als Herman Brusselmans te klinken.

    Vriendelijke groet,

    ***

     

     

    De man vergist zich blijkbaar niet alleen van planeet, maar ook van tijdperk. Het nihilisme is immers al lang geleden uitgevonden. Het dadaïsme ook, evenals het warm water. Alhoewel ik twijfel of men in Marakesch al zo ver gevorderd is.

    Hij zou zich beter kunnen toeleggen op de teelt van geiten en schapen. Misschien zelfs dat hij taal-spelletjes met ze kan spelen door deze twee soorten te kruisen. De geit met de eerste letters van een schaap vormen precies het woord  voor wat ik aan hem heb. Een hoopje, dat geschreven wordt met gestipte ij……

    Wij, best El Azozie, hebben met al wat zich Mohammed noemde, in onze geschiedenis niet anders dan kkwebbelen gehad. Telkens ze in onze landen kwamen, vloeide er veel bloed. Wat jullie uitspoken in jullie landen, daar hebben wij geen problemen meer : als jullie terreur mar gereserveerd blijft voor binnenlands gebruik.

    De schapenteelt is in onze landen minder gegeerd. Wij houden/hielden meer van onze vrouwen en kweken bijgevolg meer koeien. Die zijn een heel stuk kostelijker in de aanschaf, ze staan hoger op hun poten, en wat ook niet te onderschatten is, hun voortbrengselen hebben ons rijk gemaakt. Enfin, rijk, bij manier van spreken.

    Vraag maar na aan de Londense High Society. Daar hadden ze, zelfs in de vroege Middeleeuwen, de verse hoeve-boter uit het Veurne Ambachtse op hun broodje-kaas of broodje-ham bij de morgen-koffie. Die kwam van de melk van daags voordien, van onder de koeien, die de godganse dag het malse gras hadden gegeten in de vette polders. O Ja, daar was toen ook nog een andere kwaliteit waar jullie landen eeuwen en eeuwen achterop in liggen : de werklust van de gewone man…

    U doet ze de groeten? En kom maar gerust eens langs. Binnen een 1400 jaar of zo..

     

    (Get)

    A.A.3 AB, , schrijver-op-rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stallantaarn.. Want hij heeft niet graag dat de Breedsmoelen der aarde in zijn zonlicht komen staan.

     

     

     

     

     





    07-01-2013, 13:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1134 - WERVING OM DE HAND VAN DE DOCHTER VAN DE LEEUW VAN VLAANDEREN

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Maandag 7 januari

    Zon 8u43-16u55

    H Raimundus

    Verloren Maandag (Antwerpen)

    Koppermaandag (Nederland)

    Hartelijke wederwensen en hou jullie vooral niet in om Goethe achterna, jullie liefde voor Italië in daden om te zetten. Wij zien er naar uit.

    .

    1134 - WERVING OM DE HAND VAN DE DOCHTER VAN DE LEEUW VAN VLAANDEREN

     

    Middeleeuws steekspel op de moderne segway




    Is zeer voordelig, want de segway rijdt vanzelf zonder haver. En zonder petrol waarvan alleen de Araben beter worden.

     

    ***

     

    De nieuwste klopjacht op de echte Vlamingen is ingezet. Is U dat nog niet opgevallen? De Ambassadeur ergens in Donker Afrika steekt zijn nek een paar millimeter uit door Vlaams te spreken, en kijk : de Franscouillons zijn op hun qeue getrapt,  en roepen hem terug. Net als bij de na-oorlogse repressie, noemen regeringsleiders in Bruksèl de Vlamingen een gevaarlijke ondersoort (Di Jeanetto) en uit Waalse hofkringen worden de Vlaamse strevingen naar meer zelfstandigheid afgedaan als ‘pièges de cons’ (Delmote), in de pers alleenlijk vertaald als ‘valstrik’, waarbij het vulgaire bijvoegelijk gezegde ‘klootzakkerij’ is weggelaten. Want voluit zou de vertaling moeten zijn : “die Flaminganten weeral, met hun klote valstrik”’.  Wat dan gezegd is door de ‘demandeurs de rien’ terwijl ze ondertussen onze zakken leeghalen.

    Wij nestelen ons in de tribune tussen de andere onderhorigen, tussen de ridders en de jonkvrouwen, en verlustigen ons in het geboden schouwspel. Kleurrijk, dat wel. Maar hoogstaand en/of aarde aan de dijk brengend? Ho maar! Machteld, de mooie dochter van de Leeuw van Vlaanderen, op de onderste rij helemaal vooraan, weet, zoals trouwens iedereen in haar omgeving dat weet, dat het om haar hand gaat. De hoge punthoed met sluier tot op haar voeten trilt een beetje in het zonlicht, bij elke rake lans-stoot van de strijdende partijen. Haar hart, zoals trouwens ieders hart in haar omgeving, trilt nog meer, en slaat soms over.

    Dat de beste moge winnen! Als het vals spel op z’n belgisch maar door de arbiter keer op keer bestraft wordt!

    Al is het t e vrezen, dat de spelregels, net zoals de voorbije twee eeuwen, tijdens het spel en op een geniepige wijze, zullen veranderd worden.

     

    ***

    Ter zake :

    Sneer Beke naar Di Rupo: "Uitval naar N-VA niet slim"

    07/01/13, 04u23  − Bron: belga.be

     

    CD&V-voorzitter Wouter Beke noemt de uitval van premier Elio Di Rupo naar N-VA strategisch niet slim. "Een eerste minister moet eerst en vooral het beleid van zijn regering verdedigen", zegt Beke in de Concentrakranten. .

    Di Rupo had de N-VA afgelopen weekend een "zeer gevaarlijke" partij genoemd. "Ik heb begrepen dat de PS mensen nogal snel gevaarlijk vindt", reageerde Vlaams minister-president Kris Peeters al enigszins relativerend. Zijn partijvoorzitter toont zich niet opgezet met de uitval. "Van een eerste minister verwacht ik eerst en vooral dat hij het werk van zijn regering verdedigt en zich onthoudt van aanvallen op anderen", luidt het in beide Concentra-kranten.

     

    Eigen verhaal

    "In plaats van andere partijen gevaarlijk te noemen, vertel ik mijn eigen verhaal", vult Beke dan weer aan in De Standaard. In dezelfde krant gaat Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy nog wat verder. "Dit is een cadeau voor De Wever. Je wéét dat De Wever altijd in de rol van Calimero kruipt en net daarom moeten de Franstaligen tien keer nadenken vooraleer ze hem aanvallen", meent Van Rompuy. .

     

     

    ***

     

    Zich vrolijk maken bij de geboden pret, of vrolijk de hand opsteken na elke trap onder de broek, lijk gebracht door de NV-A in Antwerpen, is mooi meegenomen : het trekt de lauwe Vlamingen mee in het goede kamp (Meneerke Peeters in de 7de Dag). En als ’t Beekske uit Bourg Léopold namens de Tsjeven daarbij nog zijn Eerste Minister berispt (Elio was niet slim) dan moet dat hun bloed doen overkoken.

    Zouden zij, de PS-bovenklasse, inderdaad al zo ver zijn, dat ze beginnen in te zien dat er een einde moet komen aan hun profitariaat? Cas de force majeure, tu-sais!

    Persoonlijk denk ik dat ze er nog niet uit zijn. Misschien dat ze zelfs willen gaan vechten! Misschien wel met medehulp van de Araben. Een soort Waalse Lente?

    Wat meer is :: Wever weet toch dat hij uit zijn doppen moet kijken let eten en drinken? Denk aan de maagbloedingen van Leterminator en rattenvergift. Sluipmoord is ook moord. En het Establishment in ons land is nog nooit achteruit gedeinsd voor een paar doden meer of min. Naast moord is broodroof ook een geliefd wapen van de lafheid. Zelfs al moet men daarvoor de oorlog ’40-’45 fictief laten voortduren, tot jaren na de Vrede (8/5/45).

    Schreef Le Soir immers niet over de Vlamingen als over ‘les Boches du Nord? Voor Engelstaligen waren het ‘the Jerry’s. Voor de Belgen ware het ‘De Moffen’. Voor de Franstaligen waren het  “les boches’….

     

    (Get)

    A.A.3 AB, , schrijver-op-rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stallantaarn.. Want hij heeft niet graag dat de Breedsmoelen der aarde in zijn zonlicht komen staan.

     

     

     

     

     





    07-01-2013, 11:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1134 - WERVING OM DE HAND VAN DE DOCHTER VAN DE LEEUW VAN VLAANDEREN

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Maandag 7 januari

    Zon 8u43-16u55

    H Raimundus

    Verloren Maandag (Antwerpen)

    Koppermaandag (Nederland)

    Hartelijke wederwensen en hou jullie vooral niet in om Goethe achterna, jullie liefde voor Italië in daden om te zetten. Wij zien er naar uit.

    .

    1134 - WERVING OM DE HAND VAN DE DOCHTER VAN DE LEEUW VAN VLAANDEREN

     

    Middeleeuws steekspel op de moderne segway

     

    Is zeer voordelig, want de segway rijdt vanzelf zonder haver. En zonder petrol waarvan alleen de Araben beter worden.

     

    ***

     

    De nieuwste klopjacht op de echte Vlamingen is ingezet. Is U dat nog niet opgevallen? De Ambassadeur ergens in Donker Afrika steekt zijn nek een paar millimeter uit door Vlaams te spreken, en kijk : de Franscouillons zijn op hun qeue getrapt,  en roepen hem terug. Net als bij de na-oorlogse repressie, noemen regeringsleiders in Bruksèl de Vlamingen een gevaarlijke ondersoort (Di Jeanetto) en uit Waalse hofkringen worden de Vlaamse strevingen naar meer zelfstandigheid afgedaan als ‘pièges de cons’ (Delmote), in de pers alleenlijk vertaald als ‘valstrik’, waarbij het vulgaire bijvoegelijk gezegde ‘klootzakkerij’ is weggelaten. Want voluit zou de vertaling moeten zijn : “die Flaminganten weeral, met hun klote valstrik”’.  Wat dan gezegd is door de ‘demandeurs de rien’ terwijl ze ondertussen onze zakken leeghalen.

    Wij nestelen ons in de tribune tussen de andere onderhorigen, tussen de ridders en de jonkvrouwen, en verlustigen ons in het geboden schouwspel. Kleurrijk, dat wel. Maar hoogstaand en/of aarde aan de dijk brengend? Ho maar! Machteld, de mooie dochter van de Leeuw van Vlaanderen, op de onderste rij helemaal vooraan, weet, zoals trouwens iedereen in haar omgeving dat weet, dat het om haar hand gaat. De hoge punthoed met sluier tot op haar voeten trilt een beetje in het zonlicht, bij elke rake lans-stoot van de strijdende partijen. Haar hart, zoals trouwens ieders hart in haar omgeving, trilt nog meer, en slaat soms over.

    Dat de beste moge winnen! Als het vals spel op z’n belgisch maar door de arbiter keer op keer bestraft wordt!

    Al is het t e vrezen, dat de spelregels, net zoals de voorbije twee eeuwen, tijdens het spel en op een geniepige wijze, zullen veranderd worden.

     

    ***

    Ter zake :

    Sneer Beke naar Di Rupo: "Uitval naar N-VA niet slim"

    07/01/13, 04u23  − Bron: belga.be

     

    CD&V-voorzitter Wouter Beke noemt de uitval van premier Elio Di Rupo naar N-VA strategisch niet slim. "Een eerste minister moet eerst en vooral het beleid van zijn regering verdedigen", zegt Beke in de Concentrakranten. .

    Di Rupo had de N-VA afgelopen weekend een "zeer gevaarlijke" partij genoemd. "Ik heb begrepen dat de PS mensen nogal snel gevaarlijk vindt", reageerde Vlaams minister-president Kris Peeters al enigszins relativerend. Zijn partijvoorzitter toont zich niet opgezet met de uitval. "Van een eerste minister verwacht ik eerst en vooral dat hij het werk van zijn regering verdedigt en zich onthoudt van aanvallen op anderen", luidt het in beide Concentra-kranten.

     

    Eigen verhaal

    "In plaats van andere partijen gevaarlijk te noemen, vertel ik mijn eigen verhaal", vult Beke dan weer aan in De Standaard. In dezelfde krant gaat Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy nog wat verder. "Dit is een cadeau voor De Wever. Je wéét dat De Wever altijd in de rol van Calimero kruipt en net daarom moeten de Franstaligen tien keer nadenken vooraleer ze hem aanvallen", meent Van Rompuy. .

     

     

    ***

     

    Zich vrolijk maken bij de geboden pret, of vrolijk de hand opsteken na elke trap onder de broek, lijk gebracht door de NV-A in Antwerpen, is mooi meegenomen : het trekt de lauwe Vlamingen mee in het goede kamp (Meneerke Peeters in de 7de Dag). En als ’t Beekske uit Bourg Léopold namens de Tsjeven daarbij nog zijn Eerste Minister berispt (Elio was niet slim) dan moet dat hun bloed doen overkoken.

    Zouden zij, de PS-bovenklasse, inderdaad al zo ver zijn, dat ze beginnen in te zien dat er een einde moet komen aan hun profitariaat? Cas de force majeure, tu-sais!

    Persoonlijk denk ik dat ze er nog niet uit zijn. Misschien dat ze zelfs willen gaan vechten! Misschien wel met medehulp van de Araben. Een soort Waalse Lente?

    Wat meer is :: Wever weet toch dat hij uit zijn doppen moet kijken let eten en drinken? Denk aan de maagbloedingen van Leterminator en rattenvergift. Sluipmoord is ook moord. En het Establishment in ons land is nog nooit achteruit gedeinsd voor een paar doden meer of min. Naast moord is broodroof ook een geliefd wapen van de lafheid. Zelfs al moet men daarvoor de oorlog ’40-’45 fictief laten voortduren, tot jaren na de Vrede (8/5/45).

    Schreef Le Soir immers niet over de Vlamingen als over ‘les Boches du Nord? Voor Engelstaligen waren het ‘the Jerry’s. Voor de Belgen ware het ‘De Moffen’. Voor de Franstaligen waren het  “les boches’….

     

    (Get)

    A.A.3 AB, , schrijver-op-rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stallantaarn.. Want hij heeft niet graag dat de Breedsmoelen der aarde in zijn zonlicht komen staan.

     

     

     

     

     





    07-01-2013, 11:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1133 - EEN LAND MET EEN GEVECHTSPILOOT ALS KONING

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

    .

    1133 - EEN LAND MET EEN GEVECHTSPILOOT ALS KONING

     

    De groene para-muts en het kroontje

     

    Zijn nog net zichtbaar door de voorruit

    ***

     

     

    Tarzan in actie!

    Misschien komt er straks een film van! King Kong die de Emppire State Building – langs de buitenkant – beklimt alsof het roze spuitje van een cent is.

    “Wij lachen met zijn woede : de Vlaamse Leeuw is daar” Ze zullen hel niet temmen, de fiere Vlaamse Leeuw! Eindelijk een toepasselijk versregeltje uit de officiële vaderlandse hymne. Waren we zelfs bijna vergeten!

    En kijk : Tijl Uylenspiegel kon met zijn klassiek geworden spitsvondigheid dezelfde dag nog repliceren : als iedereen tegen ons is, tant pis, dan zijn wij tegen iedereen. Een voor allen. Allen voor Een!

     

     

    ***

    Ter zake :

    Di Rupo blijft achter koning staan: "N-VA is zeer gevaarlijk"

    06/01/13, 05u12  − Bron: belga.be

    ***

    Premier Elio Di Rupo blijft achter de inhoud staan van de kerstboodschap van koning Albert II. "Met zijn waarschuwing voor het populisme citeerde hij niemand en viseerde hij niemand", zeg de eerste minister in De Zondag. Hij betreurt naar eigen zeggen dat de N-VA - een "zeer gevaarlijke" partij - elke mogelijkheid aangrijpt om electoraal te scoren en een nieuwe stap te zetten richting hun doel, namelijk een onafhankelijk Vlaanderen.

    Premier Di Rupo betreurt de inhoud van de kersttoespraak van de koning "helemaal niet". Hij merkt op dat het discours van het staatshoofd "voor 90 procent was geconcentreerd op de economische realiteit" en dat de koning met zijn waarschuwing voor het populisme niemand in het vizier nam. "Ik onthoud de volledige tekst van de koning, anderen onthouden slechts een deeltje, enkel wat ze willen onthouden".

    Regeerakkoord

    Di Rupo noemt in het interview met de zondagskrant de N-VA ook een "erg gevaarlijke" partij. "N-VA is een separatistische partij en dus zeer gevaarlijk voor ons land", luidt het. Diezelfde N-VA wil het debat over de rol van de koning voeren, maar de premier zit niet op dezelfde golflengte. Daarover staat niets in het regeerakkoord, stelt de eerste minister, volgens wie de koning in een complex land als België een extreem belangrijke rol speelt.

    De premier blikt ook vooruit naar het werk dat de komende maanden op de regeringstafel ligt, zoals asiel en migratie, justitie, de tweede fase van de staatshervorming en de NMBS. Hij verwacht dat er nog "één of maximaal twee kernkabinetten" nodig zijn om de herstructurering van de NMBS rond te krijgen.

    Nederlands

    Di Rupo wil dat zijn regering dit jaar beter communiceert. "Het ontbrak ons aan tijd om een duidelijke uitleg te geven. We moeten daaraan werken", aldus de premier, die voorts zegt inspanningen te blijven leveren om zijn Nederlands te verbeteren.

    ***

     

     

    Gerolf Annemans, als spiksplinternieuwe voorzitter, had al aangekondigd dat het Vlaams Belang minder grimmig, maar vrolijker zou worden. Bij mij klonk dat al vlug, met ’n lichte knipoog, als VnV : Vrij en Vrolijk. Komt den Bart daar nu niet vandaag met dezelfde boodschap! Ook de NV-A zal vrolijker worden.

    En samen Vrij ‘n Vrolijk zijnde, zullen ze nu heel Vlaanderen vrij en vrolijk maken?

    Amaai Albert ,den Ouden Coburger! Die krijgt er gegarandeerd de kramp van in zijn edele delen. De man wordt ongenietbaar voor Paula, uit het nageslacht van een zware Italiaanse fascist en geeft de pijp aan zijn oudste koter door. Die heeft een knappe griet, op last van het Hof/La Cour bevorderd tot prinses, alhoewel van verarmde Poolse adel. Ze moet tegen een oude zonderling in Poperinge ‘Nonkel Henri’ zeggen, maar vertikt het uit familie-verdriet.  Ze is perfect geschikt om Regentes (Landvoogdes) te worden van de Overschot-Belgen rond Laken, na de Wende. Haar echtgenoot is helicopter-piloot en gevechtspiloot op de Franse Mirage en op de USA/F16. Hij is dat geworden, omdat hij kon bewijzen helemaal tot daar te  kunnen tellen.  Zij zal voortaan ook buitenshuis de scepter zwaaienn want hij kan  zich niet vrijmaken. Hij zit in de privé-vertrekken op het tapijt, en oefent dag en nacht met zijn oorlogsmateriaal zodanig dat de prinsjes en de prinsesjes ’s nachts er niet kunnen van slapen. De man is namelijk bezeten door de helden-daden van zijn (voor)geslacht en hun  helden-daden, zowel de verticale als de horizontale. Dan maakt hij boel met zijn halfzuster Delfine, in de hoop meer details te weten te komen over de menselijke procreatie, want niemand wil helm dat moeilijk woord uitleggen. Iedere morgen zoekt hij verwoed op het Internet of hij nergens op een of ander slagveld roem en eer kan gaan rapen, want zijn sabel begint roest- en ouderdomsvlekken te vertonen.

    Ach jongens, het Land gaat een moeilijke (een)dracht tegemoet. Het zal eerder een olifanten-dracht worden. Met waarschijnlijk een bijhorende misval. Door brucelose, en dat is ‘besmettelijk verwerpen” bij runders.

     

    (Get)

    A.A.3 AB, volhardend in de boosheid, schrijver-op-rust van blog-bubbels.

     

    06-01-2013, 17:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1132 - NONKEL SIEG HEIL LEVEND GEVILD BIJ POLKUM

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

    .

    1132  - NONKEL SIEG HEIL LEVEND GEVILD BIJ POLKUM

     

     

    ***

    Two speak, daarin Is Nonkel Siegfried Bracke beroepsmatig gepokt en gezadeld. Als de man zo al niet was voor hij voor de Tv kwam werken, is hij het daar in ieder geval geworden. En hoe! Bij dat soort mensen nog altijd de linker hersenkwab niet horen wat de linker vertelt, en vice versa. Dat iedereen daarvan tureluurs wordt, hoeft niet te worden gezegd.

    Ik geef Nonkel Siegfried, die ouwe snoeper, met veel gezelligheid, hierna het woord, zonder hem er op te wijzen dat Art. Eén van de partij die hij als late roeping heeft ontdekt uitdrukkelijk de onafhankelijkheid betracht. Dat is al zo van voor de DeWever-tijden e dat is al die tijd zo gebleven, niettegenstaande de vele denktanks en de partij-congressen.

    Dat standpunt (zelfbestuur) is trouwens straks 100 jaar oud (Cfr De Raad van Vlaanderen 1914-1918) en maakt – toevallig of niet – het voorwerp uit van een vlammend artikel getiteld “De na-oorlogse repressie heeft België vernietigd” van Marc £Grammens in Journaal van 28 december. Daar wordt aan gewerkt om het hier over te nemen, samen met zijn slot-        beschouwing over “Antwerpen zonder de Socialisten”’….

    Twee artiekls om duimen en vingers af te likken, en die bijgevolg in de poco-media doodgezwegen worden.

     

    ***

    Ter zake :  het volledig artikel, samen met de tripkens lillend mensenvlees die de Jos met leeuwentanden heeft los gescheurd uit het getrrainde sportlichaam van de immer jong-blijvende en super-slanke Siegried Bracke, vindt U op zijn blog.

    Zie http://blog.seniorennet.be/polkun/

    Daar vindt U het fijne leesvoer dat we vroeger jarenlang opgediend kregen van de on-navolgbare Ray van Angeltjes. Die is op 29 december na een korte ziekte, “”zijn dierbare voorouders gaan vervoegen”. RIP, zeg ik daarop. We zullen hem nooit vergeten!

    ***

    Bracke benadrukt dat separatisme hem weinig interesseert. 'Dat is een mogelijke oplossing, maar ze geniet niet mijn voorkeur.' Het doel van de partij is volgens hem meer democratie en een beter bestuur. Een splitsing behoort voor hem tot een van de mogelijkheden om dat te bereiken.

     

    'Cordon sanitaire verwerpelijk'

     

    De N-VA'er gaat ook in op het cordon sanitaire dat afgelopen week weer ter discussie stond. Hij vindt het cordon verwerpelijk. 'Het cordon heeft veel negatieve effecten gehad. Om te beginnen vermindert het de democratie, zoals Johan Vande Lanotte zelf heeft erkend.'

    Dat wil niet zeggen dat de N-VA akkoorden met het Vlaams Belang wil sluiten. Daarvoor is het verschil in de partijprogramma's te groot, klinkt het. Toch ziet hij er geen graten in om Vlaams Belangers in de partij op te nemen mits enkele voorwaarden. 'Ik ben blij met elke Vlaams Belanger die zich bij de N-VA aansluit.'

    ***

     

     

    Er hangt hoogspanning in de vaderlandse lucht. Iedereen weet wat dit betekent : onweer, met hier en daar een donderslag, en misschien zelfs een orkaan met de daarbij horende windkracht. Daar doen ik liever geen voorspellingen over..Ik ben het KMI niet van het politiek halfrond.

    Wat ik wèl weet, is dat het weer de kleintjes zullen zijn die zullen boeten.

     

    (Get)

    A.A.3 oAB, volhardend in de boosheid, schrijver-op-rust van blog-bubbels

     

     

     

     

     





    06-01-2013, 15:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1131 - EEN WOORDSPELLETJE OVER EUROPA

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            .

    .

    1131 - EEN WOORDSPELLETJE OVER EUROPA

     

    Hoe durven ze, ons Pietje het Liegebeest

     


    Ons konijnen-tandje afbeelden als Dolf-met-de-Snor…..

    ***

     

    Wie had dat kunnen denken! Er blijkt een verschil te bestaan  tussen Europeanen op het podium, en Europeanen ‘back stage’, ttz op de begane grond.

    De enen zijn 0,00000001% Eurocraten, die voortdurend de wereld rond reizen en daarvoor astronomische vergoedingen optrekken. De anderen, de gewone mensen, trappelen ter plaatse  en werken in het zweet huns aanschijns om de eerste groep in het zadel te houden.

     

    ***

    Ter zake :

    2013: zwaar voor Europeanen, niet voor eurocraten

    Posted on 5 januari 2013 door E.J. Bron

    ***

    Het jaar 2013 wordt voor velen een zwaar jaar. Hier, in Europa zullen we harder dan ooit worden beproefd. De Europese Unie moet met een echt antwoord komen op de crisis in het zuiden van Europa. Griekenland, Spanje en Portugal zijn nog niet gered. Er zijn ook geen aanwijzingen dat zich in de komende maanden economische wonderen zullen voordoen in het zuiden van Europa.

    De stabiliteit van de euro was en is in gevaar. Ook aan dreiging en gevaar kan een mens of een samenleving wennen. Langzamerhand wordt men ongevoelig voor de wankelende positie van de euro. Zelfs de financiële markten reageren tegenwoordig nauwelijks op de politieke uitspraken rond de euro. Zullen ook de burgers wennen aan deze instabiele economische toestand?

    Bezuinigingen

    Het jaar 2013 wordt een zwaar jaar voor de meeste Europeanen. Overal wordt fors bezuinigd. De sociale en economische situatie in het zuiden van Europa is al voorbij de humane grenzen. Armoede en een toekomst zonder perspectief razen door een deel van Europa. Het leven voor Portugezen en Spanjaarden, om even niet van Grieken te spreken, is een onaangename gebeurtenis aan het worden. Het vrolijke Europa van eurocraten is een nachtmerrie voor de zuidelijke Europeanen. Daarover horen we de eurocraten nooit.

    Eurocraten

    Ondanks de armoede en ellende in het zuiden van Europa spreken de eurocraten nog steeds in vrolijke termen over de toekomst van Europa. Welk Europa? Over welk Europa spreken de eurocraten als zij over Europa spreken? Over welke Europeanen spreken de eurocraten als zij over de toekomst van Europa spreken?

    De eurocraten hebben geen last van armoede of sociale en economische achteruitgang. Als de eurocraten over Europa spreken, praten ze over hun eigen toekomst, over hun eigen instituut, hun banen en dromen. En dat ziet er inderdaad vrolijk uit.

    Het contrast tussen de vreugde van eurocraten en de ellende van de zuidelijke Europeanen spreken boekdelen over het morele failliet van de eurocraten. Ik ben beslist geen eurofoob, maar ik krijg langzamerhand een ernstige aversie tegen de eurocraten, de vertegenwoordigers van de Europese Unie.

    Vijanden

    De eurocraten zijn wellicht de grootste vijanden van Europa, de Europese Unie en ook de solidariteit tussen de Europeanen. Dat komt doordat eurocraten elk gevoel van empathie en proportie missen. Dat blijkt ook uit het begrotingsvoorstel van de Europese Unie. Zelf waren ze niet bereid om voor de beeldvorming een stap terug te doen. Daarom moeten juist de Nederlandse politici stelling nemen tegen de onbezonnen houding van de eurocraten.

    De Nederlandse liberalen en christendemocraten moeten in 2013 de stem van hun kiezers in Europa gaan vertegenwoordigen: zij moeten de strijd aangaan tegen de eurocraten, tegen het morele verval van Europese Unie, tegen de gevoelloosheid van de Europese bestuurders. Ook moeten ze zich gaan verzetten tegen de retoriek van PvdA-leider Diederik Samsom: wij moeten bevoegdheden overdragen aan Brussel! Hoezo moeten? We moeten helemaal niks!

     

    Overdragen bevoegdheden

    Waarom wil Samsom bevoegdheden overdragen aan een groep bestuurders die de belangen van zijn kiezers niet vertegenwoordigt? De traditionele PvdA-kiezer heeft niks met eurocraten. Maar Samsom is te welwillend richting de eurocraten. Waarom eigenlijk? Samsom doet niets voor Nederland en zijn eigen kiezers. Dat is jammer, want de aankondiging van vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) dat Nederland nog een paar miljard moet bezuinigen om te voldoen aan de Europese eis, is niet onproblematisch. Er zijn immers grenzen aan de mate waarin de Nederlandse staat op dit moment kan bezuinigen.

    2013 wordt geen apocalyptisch jaar, wel een zwaar jaar. Helaas een zwaar jaar voor Europeanen, niet voor eurocraten.

    http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/blogs/2013/1/2013-zwaar-voor-Europeanen-niet-voor-eurocraten-1136962W/

    Auteur: Afshin Ellian

    ***

     

     

    Als ik er goed over nadenk, dan is de perceptie dat er alleen EU-toppers  bestaan, die ofwel persoonlijk zelf  in eigen land uitgerangeerd zijn binnen hun partij (Herman Van Rampuy; Wilfried Martens), ofwel met hun gehele partij dicht bij de uitgang staan (Pest Voor Vlaanderen). Soms zijn ze alleen bij de EU geraakt dank zij hun Franscouillonse tweelingbroers  van de Ps, en soms fungeren ze als wachtkamer-meubilair voor hun partij, in afwachting van hun repatriëring.

    Ach ja, wat wilt U!? Ze spiegelen zichzelf nog altijd aan het voor-oorlogse formaat van de Amerikaanse President, waarbij ze liefst vergeten dat het Witte Huis betrokken wordt door een zwarte pesident. Nogal contradictorisch, als U het mij vraagt.

    (Get)

    A3AB, volhardend in de boosheid, schrijver van blog-bubbels

     

     

     

     

     





    06-01-2013, 12:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1130 - ZWAAR WEER OP KOMST WEGENS NIEUW FILMPJE

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            ***

    Zondag 6 januari

    Driekoningen

    Zon 8u44-16u54

    HH Melchior, Balthazar, Gaspar

    De drij koningen doen de dagen lengen en de nachten strengen

    -------------------

    Driekoningen Dag : in Berlusconi-land is dit een dag groter dan Kerstdag en Oudejaar samen. Het is het kinderfeest bij uitstek, net als bij ons Sinterklaas, Befania, dat zowel in de palazo’s als in de kleinste hutjes, naar oude tradities, met praal en pracht wordt gevierd. Pas na vandaag zijn in het gehele land, de Feestdagen voorbij, en gaat iedereen terug aan de bezigheid die sedert de Kerst is blijven liggen. Befania wordt voorgesteld als een vliegende Kristien Hemmerechts op een bezemsteel.

    .

    1130 - ZWAAR WEER OP KOMST WEGENS NIEUW FILMPJE

     

     

     

     

    Wie zei daar ooit weer, dat een gewaarschuwd men er twee waard is?  Onze veroveraars, de Moslims, zullen zich binnenkort weer op hun lange tenen getrapt voelen wegens weer eens een filmpje over Mohammed, de woestijn-rover van meer dan 1400 jaar terug. Dat onze landen hen een zalig leven bieden, is even van geen belang. De meesten van ons, noch de meesten van hen, realiseren zich dat niet, maar zij hebben hun eigen landen niet voor niets verlaten. Als hun ‘fundi’s’ de wachtwoorden rond sturen, zal er een vloed van geweld losbreken, die hun lauwen zal meetrekken.

    Met mijn klein verstand raad ik de mensen die veelvuldig het overbelast Openbaar Vervoer aanwenden voor hun versplaatsingen, dubbel voorzichtig te zijn. Blijf dicht bij elkaar, want wilde dieren vallen liefst alleen enkelingen aan. Vooral vrouwen en de jonge meisjes dienen op hun hoede te zijn. Want het crapuul in de rangen der Overwinnaars zal zeer vlug een voorschotje willen nemen op het eerder primitieve Recht van de Overwinnaar.

    Sluit goed Uw huizen af, en verstop jullie kostbaarheden. Ga alleen buiten voor het aller noodzakelijkste en draag zorg voor jullie ouderlingen. Vergeet niet dat de Egyptische president Mosti een paar dagen geleden op TV opgeroepen heeft om alle apen en varkens te doden, waarmee hij uitdrukkelijk de Joden, de Amerikanen en de Westerlingen bedoelde.

    In hun Arabische thuislanden schreeuwen zij luidop hun bedoelingen uit, en die worden hier goed gehoord.

    Als wij ons niet weerbaar tonen, zal die Arabische Lente ook vlug naar hier overslaan.

     

    ***

    Ter zake :

    Belgische politie vreest de moslims niet meer onder controle te hebben

    Posted on 4 januari 2013 door E.J. Bron

     

    Die aardige, “vreedzame” moslims zijn in België een probleem geworden

    De politie van België wankelt. Ze beeft bij iedere nieuwe Mohammed-karikatuur, bij iedere nieuwe islamkritische film. Haar zorg is nu de nieuwe film van Imran Firasat en Terry Jones:

    De Belgische politie is in staat van paraatheid, omdat er een nieuwe, de islam provocerende, film op het punt staat gepubliceerd te worden. De film werd door de voormalige moslim Imran Firasat in samenwerking met pastor Terry Jones uit de VS geproduceerd.

    Imran Firasat, die tegenwoordig in Spanje woont, wil met de film het ware verhaal over de profeet Mohammed vertellen, en wel vanuit de optiek van een ex-moslim. De film heet “The Innocent Prophet”.

    Het Belgische Ministerie van Binnenlandse Zaken ziet zich nu blootgesteld aan een “serieuze bedreiging” en zorgt in stedelijke gebieden met een sterke islamitische migratie voor meer politie. Bovendien worden islamitische websites en schriftelijk nieuws extra goed in de gaten gehouden.

    Short News

    Tsja. Een tikkeltje te lang de appeasement politiek van de linkse socialistenregering bedreven? Nu is het vermoedelijk te laat om die aardige moslims achteraf nog aan banden te willen leggen. Nu helpt alleen nog een reusachtig concentratiekamp zoals Guantánamo.  Indien mogelijk in Belgisch Kongo.

    http://www.kybeline.com/2013/01/03/beligiens-polizei-furchtet-die-muslime-nicht-mehr-im-griff-zu-haben/#more-40994

    Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

     

    ***

     

     

    Gesteld dat wij ondertussen de Moeder Aller Verkiezingen in 2014 halen en dat de V-partijen eindelijk samen uitvoeren waarvoor ze beweren te staan, zouden wij Vlamingen, net als de Catalanen in Spanje, misschien weer (net als in 1303 en volgende jaren) een signaal voor geheel de Westerse wereld kunnen zijn. Het hoeft zeker geen Kruisvaart te zijn, maar er moet een einde komen aan die verstikkende volksverhuizingen. Wie hier is, moet Vlaming  worden onder de Vlamingen. Met in de eerste plaats, herstel tot in de kleinste details van ‘Law and Order’.

    Zevenhonderd jaar geleden dacht de Franse koning ook dat zijn legers, gewapend met bezems en stokken, onze voorvaderen kon dwingen om altijd meer belastingen te betalen. Aan de Leie, onder de muren van Kortrijk, werd het kruim der Franse ridderschap Goedendag gewenst. Zij werden, wat toen nieuw was, niet gespaard om te ruilen voor losgeld, maar ze weden een voor een ‘over de kling gejaagd’.  Gedaan met onderhandelen. Einde verhaal. Toen dat bericht 12 uur later per ijlbode Rome bereikte, viel de Paus bijna van zijn stoel.

    Ook dat was in die dagen een ‘Wende’ in de kunst van het onderhandelen, waaronder ik versta dat onderhandelen met Franstaligen altijd eindigt met palaberren tot het kwadraat van de cirkel is bereikt.

    Toch curieus dat er in ’t Frans zelfs gevleugelde woorden over bestaat (J’agis d’abord, puis je réfléchie), en dat zij ons, Vlamingen, zo erg kwalijk nemen als wij daarnaar handelen.

    (Get)

    A3AB, volhardend in de boosheid, schrijver van blog-bubbels

     

     

     

     





    06-01-2013, 11:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1129 - BOL VAN BLUF EN BEELDSPRAAK

                                                                                                                                                                                                                        .

    .

    1129 - BOL VAN BLUF EN BEELDSPRAAK

     

    De fractie-lijder Van den Heuvel….

     

    en de Mount Everest

    ***

     

     

    Het is zelfs niet eens een Van den Berg, maar van een heel kleine heuvelrug. Met Koentje Van den Heuvel zullen de Tsjeven misschien wel heuveltjes beklimmen, maar zeker geen bergen als de Mount Everest. Het ventje heeft in zijn verhaal in de Knack,, qua volume maar vooral qua resultaat, nog een hele weg te gaan voor hij met de Smalle d’Anvers kan vergeleken worden. Die beklimt wel in het geval van e Smalle d’Anvers geen duizenden meter hoge bergen, maar de ‘Monts de Flandre’ kan hij wel aan. Is goed om zijn Frans te oefenen. Bouirgondisch leven en wilskracht tonen, dat zijn twee werelddelen door oceanen gescheiden, waar het water veel te diep is.

    O ja, op de Monts de Flandre, de Kemmel-, de Scherpe- en de Catsberg, wordt sedert enkele jaren, voor het eerst sedert Napoleon, opnieuw wijn geoogst. Een lelijke gewoonte van die Fransen, om altijd zo ik-zuchtig te redeneren. Toen was wijnbouw alleen nog – voor ’t profijt - toegelaten in La Douce France. Na Gerard Depardieu, wil nu ook Brigitte Bardot het land verlaten, als aan hun eigen persoonlijke ik-zucht niet wordt voldaan.  Ik geloof dat de Fransen deze keer niet veel sjans hebben met hun Nationaal Socialistische Führer, François Hollande. Dat Di Jeanetto maar oppast, met zulke vrienden! Voor ge het weet, eindigen Uw hersens op sterk water. In een bokaal. Wat, gij, Adolf?

     

    ***

    Ter zake :

    'N-VA-ministers maken het verschil niet. CD&V zal duidelijk maken wie het orkest leidt'

     

    Eddy Eerdekens

    Bron: De Standaard

    zaterdag 05 januari 2013 om 09u37

    ***

    'De N-VA-ministers in de Vlaamse regering maken het verschil niet.' CD&V-fractieleider Koen Van den Heuvel is niet onder de indruk van het werk van de excellenties van de N-VA die samen met zijn partij coalitie vormen.

    'In de Vlaamse regering bewijst de N-VA niet dat ze het zoveel beter doet.' Dat zegt CD&V-fractieleider in het Vlaams parlement Koen Van den Heuvel in een interview met De Standaard.

    Pijnlijke spagaat

    ‘Is Philippe Muyters een andere minister van Werk dan zijn voorganger Frank Vandenbroucke? De N-VA wil de partij van de verandering zijn. Hun ministers blijken in het beleid het verschil toch niet te kunnen maken. Daar situeert zich een pijnlijke spagaat.’

    Over de ministers van zijn eigen partij is Van den Heuvel dan wel erg tevreden. CD&V mag volgens hem ‘een gezonde fierheid’ hebben over het beleid van de partij in de Vlaamse en de federale regering.

    Wegbluffen

    ‘We hebben ons de voorbije jaren wat laten wegbluffen, maar dat zal veranderen. We zijn bij de lokale verkiezingen van 14 oktober helemaal niet uitgeteld, we zetten nu ramen en deuren open en gaan in dialoog met de brede samenleving en in de komende maanden zullen we duidelijk maken wie het orkest echt leidt.’

    Van den Heuvel zegt voorts dat het akkoord rond de staatshervorming binnen de regering-Di Rupo geen eindpunt is. 'Laat ons eerst uitvoeren wat we bereikt hebben. Als je de Mount Everest wil beklimmen, doe je dat ook niet in één keer

     

    ***

     

     

    Waarom denk ik bij zo’n uitspraken aan de oerkreet :’You Jane, me Tarzan’ uit de oertijd van de Amerikaanse humbug-films?  Het is immers altijd gevaarlijk de tegenstrever te onderschatten, zou dat Heuveltje dat wil meespreken over de Mount Everest, dat niet weten?

    Om de ‘grondstroom’ die op gang is gekomen dank zij de Vlaamse Volksbeweging (gestaag opgekoterd door de Rechtlijnigen van het Vlaams Belang) met iets te vergelijken, moeten wij niet buiten Europa gaan.  Dank zij de wijdse dichtkunst van wijlen Priester-Dichter Cyriel Verschaeve (*) ziet de Vlaming waar de weg naartoe leidt : de grootsheid uit het verleden doen herleven.

    Dat lukt, als wij tenminste niet voordien leeggezogen, terug in armoede belanden. Dank zij de medeplichtigheid van Bestuurders van vader-op-zoon die het volk, de mensen, ‘besturen’ om er zelf b eer van te worden..

     

    (*) Kapelaan Cyriel Verschaeve (1874-1949), dichter en letterkundige,  ligt, met dankbetuiging voor de Staatsvuiligheid, onder een meter-dikke laag, stortbeton, her-begraven in Alveringem bij Veurne. Door ede haat-rechtbanken van de repressie werd hij in 1945 ter dood veroordeeld. Als katholiek priester, was hij door zijn Vlaamse overtuiging in de jaren ’40 dermate in de ban geraakt van de voorganger-kanselier van Frau Merkel, de arbeids socialisten-führer uit Duitsland, dat hij als banneling in Zwitserland  is moeten gaan leven en daar ook is moeten sterven. In onze Zuid & Noord – leer- en leesboek der Nederlandse Taal - in de college’s hadden we kennis gemaakt met een ellenlang maar prachtig gedicht van hem over ‘De Rijn te Schaffhausen’. Die Rheinfall daar in Zwitserland, de grootste van Europa, maakte ook op ons een onvergetelijke indruk. En dat niet alleen vanwege het natuurwonder, maar tevens wegens de enorme draagkracht van de woorden. Enkele daarvan zijn m’n hele leven bijgebleven, en herleven o.a. bij het zien van de besneeuwde bergtoppen in Zwitserland, telkens we daar voorbijkomen van en naar huis. Koentje van het heuveltje zal, op zijn hoogte,  de zindering nooit voelen van De Rijn te Schaffhausen, …”waar men geen kleinheid kan ontwaren’…..

     

     

     

     

     





    05-01-2013, 16:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1128 - DE TJEVEN HALN DE OUDE TOEBACK KOEIEN UIT DE GRACHT

                                                                                                                                                                                                                        .

    .

    1128 - DE TJEVEN HALN DE OUDE TOEBACK KOEIEN UIT DE GRACHT

     

    Zo d’Oude Van Rampuys zongen

     

    Zo piepen hun jongen.

    ***

     

    Voorlopig gaat het bij de Tsjeven nog niet om ‘de ziel van het kind’. Maar dat komt nog wel Mieke Van Hecke moet nog aan het woord komen.. Voor ‘Outer en Heerd’ lukt al jaren niet meer : waar gaat dat naartoe, waar gaat dat naartoe? Van welk hout nog pijlen gemaakt? Torfs schijnt er nu de brui aan te geven, net als Vervotje. Hij verlaat de polletiek en zal nu, samen met den Cleynen Eyskens schijven aan een boek dat ‘De laatste dagen’.

     Zak heten.

    Jos Gheysels is in therapie voor zelfmoord-neigingen, omat het maar niet lukt om bij Uitgeverij Egmont benoemd te geraken als public relation manager.

    Daar waar, bij een der voorgaande verkiezingen, iedereen de adem inhield voor de slagen die de Sossen zouden krijgen, won den Ouden Toeback de verkiezingen, met de slogan ‘Omdat wij  nodig zijn’. Iedereen verstond natuurlijk, dat de man in de straat, zonder de Sossen, zou gezien zijn. Het is de regime-slaven echter gelukt, ook met de Sossen inbegrepen, toch de kleine man te rollen. Cfr de wilde immigratie en het daarmee gepaard gaande onveiligheids-gevoel, want meer dan dat is dat niet. Cfr de werklozen-cijfers, cfr het aantal failissementen, in vergelijking met de nooit geziene cijfers van de top-jobs in alles wat Overheid gerelateerd was en is.

    Na de slechte Tobback-ervaringen wilden de mensen iets anders en Paars met het Gentse Liegebeest kwam aan bod, handig als het werd gespeeld met een reeks ‘Burger Manifesten’ waar de stroop van af droop.  Toen alles wat verkoopbaar was, door de Overheid (goedkoop) verkocht en (duur) voor jààààren terug geleasd was aan geheimzinnige buitenlandse NV’s, verdwenen deze mestkevers resp. naar de druilerige EU in Brussel en naar het zonnige Toscane.  Toen kwamen loodgieters-veelverdieners en trakpaarden in 3Dn om het land uit het moeras te helpen, maar ze hielpen vooral zichzelf en verkwanselden eerst (samen met den Baard van Oostendede) de energie-markt aan Parijs, en vervolgens het bankwezen met de spaargelden van de Vlamingen. . En weer moest de EU als vangnet dienen, deze keer zelfs voor de Terminator tot op de Place Pigalle en de joie de vivre met Frans  beleg als toespijs

    In al die tijd zwol ondertstussen de grondstroom aan.

    Zeg dat het niet waar is, krijsen ze nu. Heer, redt ons, wij vergaan!

     

    ***

    Ter zake :

    "Confederalisme is excuus om 'splitsing' niet te gebruiken"

    04/01/13, 17u06  − Bron: belga.be

    ***

     Vlaams parlementslid Peter Van Rompuy (CD&V) gelooft niet dat de N-VA het separatisme voorlopig laat varen omdat er momenteel geen draagvlak voor bestaat. Volgens hem gebruiken de Vlaams-nationalisten de term 'confederalisme' slechts om de splitsing van het land tot inzet te maken van de verkiezingen in 2014 "zonder het woord 'splitsing' te moeten gebruiken".

    Van Rompuy doet zijn uitspraken na een interview van N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts in Metro vandaag. Daarin zegt hij "dat er momenteel geen draagvlak bestaat voor een onafhankelijk Vlaanderen". De partij zet daarom in op het confederalisme, een term die N-VA binnenkort op een congres concreet wil invullen.

    Peter van Rompuy gelooft niet dat N-VA oprecht is in de uitspraken: "Splitsing blijft het doel. Voorzitter Bart De Wever wil immers desnoods buiten de grondwet om het confederalisme doordrukken en enkel nog onderhandelen over welke bevoegdheden federaal kunnen blijven", argumenteert hij. "Maar over dat laatste geraakt men veelal niet verder dan defensie".

    "Voor N-VA is de inzet van de verkiezingen in 2014 dus de splitsing van de sociale zekerheid, de gehele fiscaliteit, de staatsschuld", besluit de CD&V'er.

    Het confederalisme van N-VA kan volgens hem "enkel geduid worden als een Vlaanderen dat zich eenzijdig onafhankelijk verklaart" en eventueel nadien nog wat minimale bevoegdheden wil delen. "Tegenover dit confederalisme verbleken zelfs de Vlaamse resoluties tot 'borrelnootjes'."

    Van Rompuy ziet dan ook een fundamenteel verschil met CD&V, dat in 2014 vooreerst de nieuwe bevoegdheden uit de zesde staatshervorming wil invullen "om maximaal te beantwoorden aan de eigen socio-economische noden". .

     

     

    ***

     

    Het Gild der Broekschijters treedt aan. Sorry voor mijn eerder decadente, dus tijds-gebonden woordenschat, maar zo te zien (te ruiken tot hier?) doen ze het in hun broek.

    Mark my words, want hier komt de voorspelling van het jaar.

    Het zal niet lang meer duren, of de eerste ratten zullen het schip verlaten.  Dat kan dan, net als de Queen Elisabeth na zoveel jaren dienst eveneens voor de kolonisatie, rustig naar het sloopdok verdwijnen.  Hier en daar (ook in Wallonië, in Scharrelroi , bvb) zijn er al enkelen, waar de situatie er goed of gunstig uitzag voor hen (Quikie, BDW), over gewipt naar een lucratieve burgemeester-zetel. Op de benoemings-carrousel  van Di Jeanetto draaien nog een 50-tal top-benoemingen hun laatste rondjes : Schouppe, de gouverneur voor O.Vl, diverse Intercommunales, de Chemin de Fer-top, diverse parastatalen, overheidsbedrijven van alle slach en soort; allemaal hoogst interessante verloningen met extra-legale voordelen. Na deze uitverkoop bij opbod, gaan de poppetjes aan het dansen!

    Want zeg nu zelf : wie zal dan nog geïnteresseerd zijn in een lege schelp? Tja, België is nu eenmaal aan het verdampen in de EU, en deze keer is het niet eens de schuld van BDW of van Woestijnvis!!!!

    De Coburgers kunnen dan de Kroon gaan dragen bij de Overschot-Belgem, samengesteld uit 194 nationaliteiten. Waar ze, lijk in de bropuse, bananen van de bomen zullen moeten plukken, terwijl de vrouwen van Het Hof/La Cour, met naakt bovenlijf, maniok staan te stampen voor geheel de stam.

    Misschien zelfs dat de Coburgers hun oude broodwinning weer zullen moeten opnemen : plantages runnen voor de rubber-winning.  De zwartjes, in ieder geval, zijn gewaarschuwd. .Zodat ze niet met lege, of zelfs helemaal zonder handen in hun hutten moeten verkwijnen.

    Coburg en Cobra’ : ze staan op kop op dezelfde voet. Na de CO voor mij liever de Bra dan de (Ham)Burger….

     

     

     

     

     





    05-01-2013, 16:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2ste Rei - REI LAAT ZEGGEN

                                                                                                                                                                                                                        .

    .

    2ste Rei  - REI LAAT ZEGGEN……..

     

     

     

     

     





    05-01-2013, 13:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1127 - WERELDBEKER OF WERELDOORLOG : ZULLEN WE NOG KUNEN KIEZEN?

                                                                                                                                                                                                                        .

    .

     1127 - WERELDBEKER OF WERELDOORLOG  : ZULLEN WE NOG KUNEN KIEZEN?

     

    In Allah we trust…..

     

    Agge mo leut êt…

    ***

     

    Allo? Jullie daar in media-land! Is er iemand?

    Hallo! Rood knipperlicht ij het Rood Kruis : zijn Julie blind? Of gehoorgestoord? Of beide?

    Werken de consignes echt zo goed, dat jullie als ratten van Hameln blindelings in de ondergang-stoet meelopen?

    Jullie weten tochnog, dat zwijgen gelijk staat met toestemmen?

    ***

    Maar uit media-land komt zelfs de echo niet terug.

    Wat er dan wèl kan verwacht worden uit poco-hoek? Een of andere Tsjeven-artikel, met lange tanden geschreven, over ye veel ‘mensen onder de armoede-grens’, edn over ‘kinderen die honger lijden’, er hoog mee oplopend, dat de Vlamingen nog nooit zoveel spaargeld aan het verzamelen zijn als ooit tevoren. Wat neerkomt onder ‘slaapwel’ zeggen, tegen iemand die ze verstikken onder een geleende wollen deken.

    Maar ja,staatsschulden, die komen vanzelf, en die gaan vanzelf ook weer weg (GuyMathot, PS)

     

    ***

    Ter zake :

    Rode Kruis verwacht Arabische Lente-achtig geweld in Europa

    Eurostat: 120 miljoen EU burgers onder de armoedegrens

    ***

    Demonstranten in Portugal geven net als in Griekenland en Italië de Duitse bondskanselier Merkel de schuld van de enorme problemen in hun land.

    Het Internationale Comité van het Rode Kruis besloot eergisteren om zijn conflictgebied experts het komende jaar in te zetten in Europa, omdat steeds meer Europeanen door de aanhoudende financiële en economische crisis in grote problemen terechtkomen en er als gevolg opnieuw gewelddadige rellen zullen uitbreken.

    'We moeten ons in Europa op meer geweld voorbereiden,' verklaarde ICRC directeur-generaal Yves Daccord. 'Voor de eerste keer zien we toenemende druk op Europeanen, waar meer en meer mensen echt arm zijn geworden. Ten tweede geven de Europese landen als gevolg van de economische crisis minder geld uit aan sociale voorzieningen. Dat schept nieuwe, nog niet eerder gekende uitdagingen voor het Rode Kruis.'

    120 miljoen onder de armoedegrens

    Het ICRC ondersteunt in Spanje inmiddels zo'n 300.000 'extreem kwetsbare' mensen die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen en helpt miljoenen anderen die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Het Rode Kruis in Griekenland bereidt zich inmiddels op een bankroet van het land voor.

    Het Europese bureau voor de statistiek Eurostat schat dat er nu al bijna 120 miljoen EU burgers onder de armoedegrens -die in Europa ligt op 60% van het gemiddelde inkomen- leven. De Europese Commissie heeft € 18,6 miljard gereserveerd voor een armoedefonds. 'We hebben meer mechanismes nodig als we alle mensen die zich in veel gevallen in echte sociale nood bevinden willen helpen,' gaf Jonathan Todd, woordvoerder namens de EU commissaris voor Sociale Zaken, als commentaar.

    'Arabische Lente achtig geweld'

    Volgens Daccord kan met name Zuid Europa zich opmaken voor Arabische Lente achtige gewelddadigheden. De stijgende voedselprijzen, het groeiende wantrouwen in de overheid en de EU en de daaraan verbonden eisen voor meer politieke vrijheid gooien extra olie op het vuur.o

    In november leidden vakbondsstakingen tegen de bezuinigingen in Spanje tot gewelddadige botsingen met de politie. In Rome vielen studenten de politie aan en in België werd het internationale treinverkeer door protesten ontregeld. Ook werknemers in Griekenland en Frankrijk demonstreerden in het kader van de 'Europese Dag van Actie en Solidariteit' tegen de massale werkloosheid, de aanhoudende financiële crisis en het feit dat de EU en de overheden de banken ten koste van de gewone man met honderden miljarden overeind houden.

    Xander

    ***

     

    Oeverloos gelul over wereldbekers en over voetbal of cyclo-cross. : dat is pas nieuws! We staan ermee op, en we gaan ermee slapen. Het is als een taaie rundslap, die her en her wordt gewenteld in het  braadvet.  Niet de wenkende Bevrijding in 2014, na ‘de Moeder van alle Verkiezingen’  is van belang, wel de Wereldbeker in dat jaar, waar ‘onze jongens’ bijeengetrommeld uit alle uithoeken van de wereld, aangelokt door het groot geld, de 3kleur zullen verdedigen, zodat het vaderland unie et indivisble blijft, de Franscouillons ten bate.

    Spijtig dat ‘Witse’ ermee gestopt is. Anders hadden we kunnen verwijzen naar dat ene gezond principe in de misdaad-bestrijding, namelijk, dat misdaad niet loont.

    Alhoewel dat tegenwoordig ook al niet meer even waar is als vroeger…..

     

     

     

     





    05-01-2013, 13:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1126 - METROPOLITANE RONDBLIK OP SPORTING A

    De dagklapper die wij (‘tSCHELDT) publiceren vindt u ook op de wandkalender van De Druivelaar, uitgave van de West-Vlaamse uitgeverij-drukkerij Strobbe.

    Die wandkalender kent eenieder wel: u heeft hem toch ook aan de wand hangen?

    (Get) A3AB, schrijver van blog-bubbels, die volhardt in de boosheid.

    ***

    Zaterdag 5 januari

    Zon 8u44-16u52

    H Gerlachus van Houthem

                                                                                                                                                                                                                        .

     1126  - METROPOLITANE RONDBLIK OP SPORTING A

     

    Nog maar 4 dagen ver,

     

     En al Wereldhoofdstad van heel 2013

    ***

     

     

    “t Scheldt alarmeert, en nog geen klein beetje : Rubens verdwijnt uit Antwerpen, omdat het ACW via de Dikke van via Diksia en Leterminator onder hun beidjes het familie-patrimonium hebben verkwanseld. Hieronder, wat de media verzwijgen, de historiek van het verhaal.

     

     

    ***

    Ter zake :

     

    Verdwijnen er twee werken van Rubens uit Antwerpen ?

    Laatste stunt van Patrick Parvenu

    ***

    U heeft het allicht zijdelings vernomen. Dexia, of liever Belfius, gaat haar kunstcollectie verkopen. Althans alles ‘van voor 1830’. Zo deelde deze knappe bank die U en ik met ons belastinggeld rechthouden mee.

    Niemand staat er kennelijk bij stil, doch dit treft ons Antwerps kunstpatrimonium zwaar. Ooit verzamelde bankier Maurits Naessens - een bewonderenswaardig selfmade man - een onwaarschijnlijke verzameling Antwerpse zestiende-eeuwse kunst. Hoogtepunten: twee werken van Rubens, ‘de Roof van de Sabijnse Maagden’ en ‘de verzoening tussen Romeinen en Sabijnen’. Momenteel nog steeds te bewonderen in de Kunstkamer van het Osterriethhuis, op de Meir. Samen met tientallen andere topwerken, o.a. enkele schitterende retabels.

    De Bank waar Maurits Naessens voor werkte, eigenaar van deze kunstcollectie, was de Paribas. Deze werd overgenomen door Artesia, om tot slot - helaas - door Dexia overgenomen te worden. Kunstcollectie incluis.

    Binnenkort wordt deze dus verkocht, met dank aan de Raad van Bestuur, met daarin ene Patrick J., ‘de Grootste Burgemeester van Antwerpen’.

    Weer een ontmaskering van deze parvenu.

    Een eenvoudige vraag : wat doet onze Schepen van Cultuur, Heylen? En onze nieuwe burgemeester? Ondernemen ze iets, of niet?

    ***

     

    Over Lex Molenaar van GVA, de krant die iedere dag verder afslankt…..

    ***

    Gaat hij zijn dochter helpen bij de vaat in De Zeven Schaken op de Grote Markt waar politiek Antwerpen samentroept met de bevriende journalistieke gilde?

     

    ***

     

     

     

    Verre van mij te willen bemoeien met Antwerpse toestanden, heb ik er alleen aan gehouden deze twee zaakjes onder de aandacht te brengen van alle Sinjoren en Sinjoor-gezinden. De stormklok uit de Van Rijswijcklaan is verstomd, maar dat wil niet zeggen, dat zijn strijdbijl samen met hem is begraven.

    U moogt gerust in de bovenvermelde tapperij op de Grote Markt voor mijn rekening een pint betalen aan de Grote Leider. Schol!  Kan die er nu misschien iets aan doen, dat de Pred’Homme op de Suikerrui heropent?  Ik zou al content zijn, moest ik binnen het kwartier lopen van daar, een parkeerplaatsje vinden.

    O ja! Moest de Burgemeester niets kunnen voor die arme Sabijnse Maagden (net als voor de laatste Congo-boot, op rust-roest in Roesthok –Rostock - waarvoor er ook geen geld is, en zelfs geen plaats), kan er dan geen werk gemaakt worden om eindelijk na zoveel eeuwen, om de tweede toren op te trekken van de O.L. Vrouw Kathedraal? Als ik denk aan de Dom van Köln of aan de Parijse Nore Dame, met hun dubbele spitsen, ben ik beschaamd voor de afgeknipte stomp der middelmatigheid, daar op de fameuze Groenplaats. Op DeWinter moeten we niet mee rekenen. Dewever zal het moeten doen! Na Achitect Keldermans (van de teerste toren) nu Burgervader De Wever vereeuwigd als kathedraal-bouwer!

    En zeggen dat men zo oploopt met de Dom van Milaan, een marmeren kantwerk door heel de wereld bewonderd. Het ding is gemaakt door een bijna vergeten Brugs architect. Het enige dat nog aan herinnert, is de inscriptie aan de muur van zijn parochie-kerk in Brugge.

    Ben ik nu toch wel de naam vergeten, zeker! Zo gauw volgende zomer ons dochter tijd heeft, geraakt mijn boeken-voorraad eindelijk uitgepakt en geklasseerd. Beloofd. Dan geef ik hier (nogmaals) deze gegevens door.

     

     

     

     

     





    05-01-2013, 12:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1ste Rei - REI LAAT ZEGGEN…….. .

                                                                                                                                                                                                                        .

    .

    1ste Rei  - REI LAAT ZEGGEN……..

     

     

     

     

     

     




    04-01-2013, 16:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1125 - DE TEMPERATUUR KLIMT HOGER : HET KLAART OP

                                                                                                                                                                                                                        .

    .

    1125 - DE TEMPERATUUR KLIMT HOGER  : HET KLAART OP

     

    Een waterdicht weerbericht

     



    Waar ballet-dansers ongewenst zijn

    ***

     

     

    Eyskens! De, Ckeynen Eyskens hebben we nog niet gehoord in de moerlemeide rond het cordon sanitaire.

    Maar eerst en vooral moet het mij van het hart dat wij zonder veel nadenken zo dapper meewerken met de Franscouillons, om haat te zaaien tegen onszelf. Wij nemen zelfs hun terminologie  (cordon saniaire) over, daar waar ‘schutkring ‘het even zo goed zou doen, en zelfs beter. Om de eenvoudige redenen dat het heel wat mensen aan het nadenken zou zetten. Om zich na korte tijd vragen te stellen, waarom zoveel van hun vrienden als schurftige honden moeten behandeld worden, omdat een door en door corrupt regime het aldus voor zegt.

     

    **

    Ter zake :

    Etienne Schouppe: "Cordon doorbroken in Liedekerke"

    Bron: belga.be

    ¨¨

    In Liedekerke is het cordon sanitaire doorbroken. Dat heeft Etienne Schouppe, voorzitter van de gemeenteraad in Liedekerke, aan de VRT gezegd en bevestigd aan Belga. "Het klopt dat er voor de politieraad in Liedekerke een gemeenschappelijke lijst is ingediend door Open Vld en Vlaams Belang", legt Schouppe uit. "Die lijst is trouwens gesteund door de N-VA. Voor de OCMW-raad stel ik dan weer vast dat Open Vld en Vlaams Belang de kandidaten van N-VA hebben gesteund. Er zijn dus duidelijk afspraken gemaakt voor wat de politie- en OCMW-raden betreft."

     

    ***

     

    Weyts: "Nu geen draagvlak voor Vlaamse onafhankelijkheid"

    Bron: belga.be

    ***

    Volgens N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts is er op dit moment geen draagvlak voor een onafhankelijk Vlaanderen. Om het democratisch deficit aan te pakken is het confederalisme voor de Vlaams-nationalisten "een zeer aanvaardbare en efficiënte constructie". Dat zegt Weyts vandaag in een interview met Metro. .

    Confederalisme wordt traditioneel omschreven als de samenwerking tussen twee onafhankelijke landen. Maar, zegt Weyts, "dat is de academische definitie. In België geven we daar toch een andere invulling aan".

    Verregaande samenwerking

    Het Belgische confederalisme moet volgens hem gezien worden als een verregaande samenwerking tussen de deelstaten, "zodat ze de bevoegdheden kunnen uitoefenen die het dichtst bij de mensen staan". Bepaalde bevoegdheden, zoals het buitenlands beleid en defensie, blijven evenwel beter op federaal niveau uitgeoefend, verduidelijkt Weyts.

    Voor de N-VA is het belangrijk dat het confederalisme breed gedragen wordt en ook vanuit een brede input vertrekt. "We zullen het brede Vlaamse middenveld maximaal betrekken", aldus Weyts. "Bedrijven, economische consultancy en middenveldorganisaties zullen hun bijdrage leveren."

    Intellectuele oefening

    Op politiek vlak kijken de N-VA'ers naar Open Vld en CD&V, twee partijen die volgens Weyts de intellectuele oefening van het confederalisme al hebben gemaakt. "Als N-VA is het belangrijk om dan sterk te staan. Al is het altijd interessant om partners te hebben die mee in onderhandelingen willen gaan, namens de Vlaamse democratie."

    Voor het Vlaams Parlement ligt daar "een mooie rol weggelegd", aldus Weyts. Het federale niveau kan volgens hem fungeren als een ontmoetingsplaats voor de twee democratieën "op basis van volstrekte gelijkwaardigheid". .

    In Liedekerke is de coalitie van CD&V en sp.a aan een derde termijn begonnen. Luc Wynant (CD&V) is er opnieuw burgemeester en gewezen staatssecretaris Etienne Schouppe zit er de gemeenteraad voor.

     

     

    ***

     

     

    We moeten, als Vlaming, heel z’n  leven en 360° ringsomher, ferm vooruitziende zijn, op het gevaar af voor tweezakkerij te worden uitgemaakt.  Recht door zee gaan voor de Onafhankelijkheid, is ‘not done  in dit land.  De enige mogelijkheid is de weg der geleidelijkheid. Zeg dat Ben Weyts het gezegd heeft.

    Enfin, mij goed, als de idee maar veld wint dat het oude niet meer werkt. We zien wel waar we uitkomen. Alle beetjes helpen, piepte de muis, en ze plaste in de zee.

    Zoveel jaar na Schiltz zijn we in ieder geval toch al een stukje opgeschoven op de lange weg, en is het waarschijnlijk gedaan met  ‘demandeurs de rien” bij onze tegenvoeters.

    Allez, vooruit dan maar! Alleen nog Buitenlandse Zaken en Landsverdediging doen we samen, onder de koepel van de nieuw nog in te vullen  definitie van ‘Confederalisme op Maat’. Tot de exacte definitie uitgeklaard is, en  eenmaal in volle glorie straalt, blijf ik er op deze blog mijn ‘g*t’ aan vegen, en schrijf ik over ‘conTfederalimse’. Is gewoon het gevolg van al die op straat biddende Moslims.

    De twee departementen die we nog samen zullen blijven doen, zijn precies die twee waar de Francofonie hoogtijd viert. Wat wil zeggen, dat internationaal over Vlaanderen de volgende paar honderd jaar het waas van de onderhorigheid aan Parijs blijft hangen. Ambetant, hé?!

    Over het ABL kunnen we heel kort zijn. Als Europa de pretentie wil hebben een eenheid te zijn, dan moet het maar al de nationale legers overnemen en in stand houden. Niemand van de Lidstaten heeft nog opdrachten voor het eigen leger. We verkopen alles tweedehands aan de EU en gebruiken de opbrengst ter laving van de Staatsschuld. De tewerkstelling, vraagt U? Maar man, dan is dat de zorg van de EU!, waar hoogst waarschijnlijk andere kwaliteitsnormen zullen gelden dan nu maar het geval is. Colaterale winst zou zijn : quasi het totale bedrag van de Begroting voor de post ‘Landsverdediging’.

    Ziet U : ik pleit ervoor, om (nu het nog kan) een exemplaar van het boek van Gerolf Annemans ‘De Ordelijke Opdeling’ in huis te halen. Gewoon om te volgen welke ideeën hieruit gepikt worden om met veel tam-tam furore te maken in de beste kringen. Van zo gauw het land in dat stadium zal zijn geraakt, van nog meer gepikte ideeën, zal het boek zelf verboden zijn. Weeral wegens veel te extreem.

    Het zij zo. Eenmaal al de ideeën waarvoor het Vlaams Blok/Belang al meer dan 40 jaar vecht, door de anderen zullen zijn overgenomen, en toegepast, is de opdracht vervuld. Dan moet er verder alleen nog een kleine ‘waakdienst’ blijven, die toeziet en waar nodig, uit zijn krammen schiet. Een soort van Raad van Vlaanderen – zoals het eerste origineel iui 1915 - die de huidige Raad van State vervangt..

     

     

     

     





    04-01-2013, 14:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1124 – ZE ZITTEN MET DE POEPERS

    ***

    Vrijdag 4 januari

    Zon 8u44-16u51

    H Pharaildis (Veerle) van GentEE                                                                                                                                                                                                             

    .

    1124 – ZE ZITTEN MET DE POEPERS

     

    De traditionele partijen : voor- en achterkant

     

    Ze moeten nu wellicht tot het besef gekomen zijn dat een DIRUPO het Italiaans is voor…. afgrond.

     

    ***

     

     

    Crisis-beraad aan de keukentafel bij de Van Rampays. De zaak gaat op de fles. Wat doen we? Al onze vetbetaalde postjes staan op de helling. De onze, maar ook die van onze strontbedorven kinderen en stonterbedorven kleinkinderen. Wat doen we? Allez, toe, Herman, zegt gij nu ook eens iets. Wat moeten we doen? Iets anders kennen we niet. We kennen geen enkel beroep, geen enkele stiel. Zet toch die ploat af,  ‘Sous les ponts de Paris’, dat is toch niets voor onze familie, die de Eerste President van Europa geleverd hebben!

    De Van Rampuys zijn toch niet in de wieg gelegd om te eindigen als clochards? Ons Madammen moeten gaan afwassen in de vreemde restaurants, want de eigen chefs hebben wij met eigen handen het land uitgejaagd.! Wij, de mannen, zullen moeten werk gaan zoeken met de fiets leren rijden, want auto & chauffeur zal wel niet meer kunnen!

    Of de familie Trapkens uit Laeken kazn helpen? Manlief, doe zij nog gieriger dan pinnekensdraad. Die zullen al hun aandacht nodig hebben om bij BDW & C° in het gevlei te komen. Bij onze zusterpartij, Joëlle Milquette moeten we niet gaan, want zij even als de Rode Broeders en de Zwarte Passionaria van de Parti Scandale wijten hun eigen ondergang aan onze stomme slaptitude.

    Hadden wij Leterminator indertijd maar opdracht gegeven die BDW met het hoofd onder water te houden, in plaats van met hem kartel te vormen….

    En Barbarosso, zou die niet kunnen… maar broer Herman is reeds de pijpen uit. Moet, wil hij om tijdig het land uit te zijn, zijn vlieger halen.

     

    ***

    Ter zake :

    We moeten de N-VA te allen prijze ontmaskeren"

    03/01/13, 16u18  − Bron: belga.be

    ***

    In een interview met het Franse weekblad Paris Match haalt Eric Van Rompuy, Vlaams parlementslid en CD&V-schepen in Zaventem, fel uit naar de N-VA en haar voorzitter Bart De Wever. De "hypocriete" houding van de Vlaams-nationalisten, "die niet openlijk voor het einde van het land pleiten, maar wel alles doen om het te ondermijnen", moeten de andere partijen tegen de verkiezingen van 2014 kunnen blootleggen, bepleit hij.

    Het hele interview draait rond de N-VA. Van Rompuy grijpt de kritiek van de partij op de kersttoespraak van koning Albert II aan om uit de doeken te doen wat volgens hem de strategie van Bart De Wever en de zijnen is. "Bij CD&V weten we maar al te goed dat de N-VA elk woord van de vorst aangrijpt om demagogisch uit de hoek te komen. (...) De mensen moeten weten dat de N-VA oneerlijk is en dat bepaalde media haar doorgeefluik geworden zijn. Het klimaat is verschrikkelijk." De Wever, zegt Van Rompuy, "is een demagoog".

    De federale meerderheid, met onder meer CD&V, moet uitgaan van haar eigen sterkte, betoogt hij. "Ze moet tot 2014 hetzelfde pad blijven bewandelen. We hebben ons lot in eigen handen en moeten aantonen dat een regering zonder de N-VA goed werk kan leveren. De Vlaamse kiezer moet weten dat deze partij het einde van het huidige model wil. We moeten haar te allen prijze ontmaskeren, dat zal onze strategie zijn. We moeten uitleggen dat Bart De Wever burgemeester van Antwerpen wil blijven en van daaruit België wil doen ontploffen."

    Als de N-VA in 2014 de verkiezingen wint en vervolgens nieuwe stappen in de richting van Vlaamse onafhankelijkheid wil zetten, luidt de waarschuwing van Van Rompuy, zal de instabiliteit die daar het gevolg van is "nog groter zijn dan tijdens de vier crisisjaren die we al hebben gekend". Ook de bewering van De Wever als zou de Belgische staatsschuld te zwaar op de Vlaming doorwegen, klopt volgens hem niet. "Het separatisme zal de levensstandaard van de Vlamingen met 10 à 15 procent verminderen." .

    ***

     

    Ja, Lieve Ma, ik weet het! Gij hebt mij geleerd dat leedvermaak een verfoeilijke lelijke en vuile on-christelijke on-deugd is. Maar deze keer wil ik koppig doorgaan om wetens en willens te zondigen.

    Weet ge nog, toen binst de 4 droeve oorlogsjaren gij als oorlogs-weduwe  Uw 5 bloeikens van kinderen (16-3 jaar) moest eten geven en kleden met een lege portemonnee? Ge hebt nooit namen willen noemen, maar de manier waarop gij ons respect voor de enen bijbracht, en minachting voor de anderen, sprak boekdelen. De goeden in Uw ogen waren stuk voor stuk ooit eens opgejaagd wild geweest, toen de vrede uitbrak. De slechten, dat waren al diegenen met armbanden en decoraties die opeens helden bleken te zijn geweest zo gauw de Duitsers het land uit waren. We hadden zo’n feeks zelfs in de familie, die meteen dapper aan de slag ging om bange konijntjes op het dorpsplein de haren af te rijden met een oude tondeuze, net zo veel en zo lang tot haar echtgenoot, mijn dooppeter, haar binnen sleurde en wij het gescheld hoorden tot op straat. Al die tijd stond Georges, de veldwachter, de orde te handhaven en schaapachtig te lachen : zijn 2 zonen liepen nog rond met een revolver, en als ze gedronken hadden, waren ze echt gevaarlijk. Zo werd gezegd. De vrouwen spraken met gedempte stem later schande over wat die konijntjes nog meer was aangedaan, maar toen waren wij, bengels, al lang en zonder eten naar bed gestuurd.

    Later zaten wij op de schoolbanken bij een van hen, en ook daar werden wij ingedeeld in twee kampen. Vooral toen bleek dat ons Moeder mij tegen val-avond met een kluts kolen van ons eigen rantsoen naar een van die huishoudens had gestuurd. Een kot vol schreiende kinderen, koud en hongerig, met moeder die alleen nog kon zitten schreien met de armen op de koude rails van de uitgedoofde kolenkachel. Mijn jonger broertje en ons zusje droegen een paar bundels rijs-hout van onze zelf bijeen gepaarde hout-voorraad, maar had de klappei niet meer bemerkt.
    De man? Die is enkele maanden later terug gekomen, maar heeft nooit meer kunnen werken. Het grote gezien is later heel goed op de pootjes gevallen, maar is grosso modo naar elders uitgeweken….

    Wel, lieve Ma, nu de maskers beginnen te vallen, zie ik dat onderscheid tussen goed en slecht opnieuw opduiken. Net als toen is het de bedoeling om de goeden in de goot te rijden, om er zelf beter van te worden. En weer zijn het de o toch zo dappere kerk-bezoekers van op de eerste rij stoelen, die over de ruggen van de werkende Vlaming naar omhoog scharrelen.

    Weet ge nog, Ma? Als straatbengel liepen we op straat te zingen (parodie van een voor-oorlogse schlager?) ‘Als ik groot ben, lieve Moeder, zal ik op zijn cl*ten slaan. Als ik groot ben, Lieve Moeder, en ik heel veel geld verdien, zal ik ’t mooiste voor je kopen, en je graag gelukkig zien’..

    Wel, die tijden zitten er nu aan te komen. Ze zijn  zelfs al een eindje aan de gang. En deze keer zijn de goeden dezen die het ook in Uw tijd waren.

    Als ik van één ding spijt heb, Beste Ma, is dat gij dit niet meer moogt meemaken..

     

     

     

     





    04-01-2013, 12:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1123 - ZONDER HET CORDON VOELT LOUIS MICHEL ZICH BEDREIGD

                                                                                                                                                                                                                        .

    .

    1123 - ZONDER HET CORDON VOELT LOUIS MICHEL ZICH BEDREIGD

     

    Daar wordt op geklonken

     

    Als die strik maar niks verkeerd voorspelt…

    ***

     

     

    Even bij http://blog.seniorennet.be/polkun/ over het muurtje gekeken. Is trouwens voor iedereen een dagelijks aanradertje.

    Zal aan L. Michel niet veel woorden vuil maken : de man is zo al smerig genoeg. Wedden, dat als die vent moest kiezen, wie op goederen-wagons moet weggevoerd worden, de invasie-BTK (Born to Kill) domineerders of de rechtlijnige Vlamingen, hij de Vlamingen aanduidt?

    En met zo’n soldaten moeten wij naar de oorlog!

     

    ***

    Ter zake :

    vandaag, 12:00

     

    Minister van Staat Louis Michel (MR) noemt de uitspraken van CD&V-senator Rik Torfs over het cordon sanitaire tegen het Vlaams Belang "gevaarlijk". Michel zei dat donderdag op de RTBF-radio.

    Woensdag stelde Torfs openlijk vragen bij het cordon sanitaire. Het cordon heeft volgens hem een aantal negatieve gevolgen gehad en zou best "stap voor stap vergeten worden omdat het een groot deel van de Vlamingen stigmatiseert".

    Pedagogische uitleg

    "Ik begrijp die uitspraken van Torfs niet. Ze zijn gevaarlijk", reageerde Louis Michel donderdag. De gewezen Europees commissaris blijft erbij dat er niet kan bestuurd worden met een partij die "racisme, uitsluiting en sociale onrechtvaardigheid" predikt.

    De "pedagogische uitleg" van Torfs, met name dat het cordon een verklaring is voor het succes van Bart De Wever (N-VA) en voor het status quo bij de traditionele partijen, is volgens Michel wel "nuttig, maar niet doeltreffend tegenover een partij die vasthoudt aan simplistische uitspraken en die probeert om de meest verwerpelijke dingen in de menselijke natuur boven te halen".

    ***

     

     

    Natuurlijk zijn de Franscouillons bang. Zonder cordon zijn ze immers in de kortste keren al hun privilegies kwijt!

    Kan de Heer (?) L. Michel één voorbeeld aanhalen van door het Vlaams Belang toegepast‘ "racisme, uitsluiting en sociale onrechtvaardigheid" die verder gaat dan slogan-taal, omdat slogan-taal nu eenmaal de enige mogelijkheid is om aan het woord te geraken. De Vlaams Belangers dealen geen drugs, vormen geen dieven-bendes. Ze leven niet van de krijg en van het saccochen-trekkebn. Integendeel, ze werken voor de boterham en voor iets meer, zelfs om de monden van de volksgenoten van L. Michel de mond open te houden. L. Michel zou er goed aan doen, om iedereen daar in schoon Vlaams te leren zeggen : ‘Mercie voor al die mooie jaren, maar hypocriet’t is nu genoeg geweest – we trekken van nu voort ons plan….Maar L. Michel is een vuil ongeschoren hypocriet ventje. Waarom komt hij er niet voor uit, dat gezegd cordon de laatste verdedigingslijn is voor het belgicistisch profitariaat?

    Maar de klok op de afbeelding hierboven loopt. Het is zelfs al enkele minuten na 12 uur…..En daar drinken we op!

     

     

     

     





    03-01-2013, 17:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1122 - DE TRICOLORE BOEMERANG VAN HET POPULISME

                                                                                                                                                                                                                        .

    .

     1122 - DE TRICOLORE BOEMERANG VAN HET POPULISME

     

     

     

     

    Dit blogje staat voor eerlijke en nobele informatie en hier staat noioit informatie over onderwerpen als op Facebook ‘De Antwerpse Hoeren’. Want de dag van vandaag is dat al lang geen scheldwoord meer. Hebben Julie ook die ‘jongeren (M/V/O) op ÉÉN aan het werk gezien? De quizvraag gehoord waarin de persoonlijke vraag verborgen zat naar het al-dan-niet regelmatig scheren van het schaamhaar?

    Het zal wel mijn slecht karakter zijn, maar ik dacht : waarom schaamhaar scheren, en het hoofdhaar à la Turtelboom laten staan Huizen daar dan nooit muizen in? Zou het niet beter omgekeerd zijn : wat normaal en zichtbaar is, keurig laten kappen?

    Voilà, dat was het dan. Hieronder voor de tweede keer in korte tijd, een artikeltje uit ’t Pallieterke, voor de weinige mensen die nog geen abonnement hebben en zelfs nooit een los nummer meegritsen van de kranten-kiosk. Iedere week leest U daar, voor mensen met een goed hart en een slecht karakter, 16 blafzijden waarover andere dag- of weekbladen niet durven schrijven. Er is een tijd geweest, toen de regime-partijen nog een beetje Vlaamse reflex hadden, dat op woensdag ’t Pallietertje zelfs goed zichtbaar voor iederenn, gelezen werd op de banken van het Parlement.

     

    ***

    Ter zake :

    Boemerangs

    Hopelijk zetten de analisten bij de start van het nieuwe jaar “de ploat af” die ze sinds 14 oktober grijs draaien om de nederlaag van “Patrick van A” te verklaren. Geen burger (m/v) die, voor zover het hem interesseert, nog niet weet dat hij de keuze heeft tussen twee mogelijkheden. “Patrick” was of te veel manager en te weinig partijpoliticus, of veel trouwe VB-kiezers vonden in de N-VA een “democratisch alternatief”. Voor verwoede doordenkers: een mengeling van beide kan.

    Na de moeder van alle rode nederlagen, in Antwerpen, is de conclusie dat het voor de partij van de kameraden en haar intellectueel entourage aartsmoeilijk was, en nog altijd is, om de pil door te slikken, laat staan die te verteren.

    Zo niet hadden Marc Swyngedouw en Dave Sinardet, steunpijlers van de rode analytische denkwereld, al eerder de vlam rond het icoon “Patrick” laten uitdoven. Swyngedouw ziet de “migratie” van VB-kiezers als grootste oorzaak van diens nederlaag en de overwinning van Bart De Wever. Sinardet houdt het bij te veel marketing. Mijn voorkeur gaat naar “migratie”, vanwege het daarin aanwezige boemerangeffect. Dat effect zal in de eerste plaats het grasgroene hart van Jos Geysels, geestelijke vader van en drijvende kracht achter het beruchte “cordon sanitaire”, diep getroffen hebben.

    De man kon niet vermoeden dat de in 1989 rond een Vlaamse niet-traditionele partij opgetrokken schutskring, bijna een kwarteeuw later als een boemerang zou terugkeren en op zijn gezicht zou knallen. Overigens, ook in het gezicht van alle partijen die zich in zijn anti-Vlaamse “slipstream” nestelden en hun eigen identiteit verloochenden in ruil voor door “la Belgique unitaire” verstrekte macht. Niemand is vergeten dat Geysels, na een verkiezingsnederlaag van Agalev van het politieke toneel gevaagd, door Guy Verhofstadt beloond werd met een winstgevend postje: “speciale ambassadeur voor Institution Building”. Geen mens, Geysels kennelijk ook niet, die wist wat dat jobke inhield. Twee jaar na zijn benoeming nam hij ontslag en die “functie” werd begraven.

    Twee…

    Beter dan wie ook zal “stille Kempenaar”Geysels beseffen dat, na een eeuw baas op het Antwerpse Schoon Verdiep, het effect van het rode exit veel verder draagt dan een “lokale” overwinning van N-VA.

    In het N-VA-verhaal de rol van een boemerang uit de doeken doen en al over boemerang nummer twee spreken, is een koud kunstje.

    Mocht het, zoals dat heet, “te herdoen” zijn, de kans is uiterst klein, om niet te zeggen onbestaande, dat het rode Woestijnvishuis Bart DeWever niet één, maar twee keer zou uitnodigen voor deelname aan de succesquiz “De slimste mens”. Men mag het draaien en keren zoals men wil, onloochenbaar blijft dat de politieke klim van BDW én de groei van zijn partij begon, toen hij in zijn eigen humoristische stijl van tegelijk volksmens en politicus, Vlaanderen voor het eerst inpalmde.

    Dat de leiding van productiehuis Woestijnvis en de leiding van de VRT zich nog altijd voor het hoofd kunnen slaan, omwille van hun gemeenschappelijke “blunder”, daar kan ik begrip voor opbrengen. De vraag daargelaten of ze BDW als een groteske, “dikke”, bourgondische Vlaamsgezinde of als een deelnemer als een ander wilden opvoeren, gedane zaken nemen geen keer.

    Voor die ene keer dat ze met BDW iemand aantrokken die geen notoir lid was van het clubje aan rode en groene politieke kleuren trouwe paladijnen, brachten ze bij Woestijnvis en VRT nietsvermoedend een boemerang in baan die op terugweg naar de bron dermate zwartgeel kleurde dat bij inslag zelfs het gezegde “ze stonden erbij en keken ernaar” schromelijk tekortschoot om de graad van verbouwereerdheid op de gezichten van politiek-cultureel links te schetsen.

    …en drie

    Tijdens de “feestdagen” werd boemerang nummer drie gelanceerd. Niemand minder dan “le roi” Albert Second, in hoogste persoon, heeft hem geworpen, bij zijn kerstboodschap. Dat hij het nog net niet bestond nominatief een Vlaamse politieke partij, naar voorbeeld van burgemeester Daniël Termont, te beschuldigen van populisme, het zoeken naar zondebokken en, als rotte kers op een bedorven taart, te herinneren aan de jaren dertig, zou men aan afbrokkeling van het hersenpotentieel op gevorderde leeftijd kunnen toeschrijven, ware het niet dat wat ons aller vorst uit zijn royale botten sloeg, door de premier en door de regering, in die volgorde, “gedekt” wordt!

    Volgens “de koning van alle Belgen”, Vlamingen uiteraard uitgezonderd, zijn voor de “populistische” BDW en zijn N-VA de zondebokken voor de crisis de vreemdelingen ofwel landgenoten van een ander landsdeel (sic). Bovendien mogen we met zijn allen herinneringen aan de crisis van de jaren dertig en de “daardoor ontstane toestanden” niet laten vervagen.

    Het is maar dat u het weet. De derde boemerang doorklieft, sterk gelanceerd, de Belgische lucht. De terugkeer is voor juni 2014 gepland. Het wordt uitkijken naar de kracht waarmee hij zal inslaan.

    D.Mol

    ***

     

     

    O Ja, voor ik het vergeet : doe zoals ik : er kan, om ’t  Pallietertje te lezen, ook een digitaal abonnement genomen worden. Daarmee helpt U om ‘B-Post’ de nek om te wringen, zodat op de puinen van dat rode monster een gezonde post-bedeling kan gebouwd worden. U helpt ook om de zever over ‘het milieu’ stil te leggen, want U doet er effectief iets aan, door het papier te bannen. Verder verstevigt U de broodwinning van eerlijke journalisten die werken voor ’t Pallietertje. Verschiet niet, als ik U zeg, dat het dikwijls dezelfden zijn die in andere bladen hun officiële rimram kwijt raken, maar hun echte mening voor zichzelf en voor ’t Pallietertje houden. Onder deknaam. Uiteraard.

    Over ’n boemerang gesproken : ik noem dat het principe van de wederkerigheid der dingen. Stel U eens voor, dat naarmate de gemoederen opgewarmd geraken voor ‘de moeder van alle verkiezingen’ alle Vlaamse partijen  in hun programma het cordon sanitaire zouden opnemen tegen de regime-partijen….. Dàt zou pas ’n boemerang zijn!  Ha ja! Wie slaat, moet ook slagen verwachten!

    Ik zeg dat enigszins anders dan ’t Pallieterke, maar ’t komt wel op ’t zelfde neer.

     

     

     

     





    03-01-2013, 15:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1121 - BART DEWEVER IS HET KIND VAN HET CORDON SANITAIRE

                                                                                                                                                                                                                       

    ***

    Donderdag 3 januari

    Zon 8u45-16u50

    H Genoveva

    Wie op Sint-Genoveva snoeit, zijn boomgaard overmachtig bloeit

    .

    1121 - BART DEWEVER IS HET KIND VAN HET CORDON SANITAIRE

     

    De Eerw. Heer (?) Rik Torfs, met trofee

     

    Na het interview bij de RTBF

    ***

     

     

     

    De woorden van de titel hier bovenaan, waren gisteren op de RTBF de diepste gedachten van Hoogleraar KUL Rik Torfs een der Kopstukken van de TjeeVeePee, tevens ooit aangezocht, samen met Ingetje Vervotje, dat dotje van een motje, om de CVP van binnen-in te her-ontdekken. Dat was vòòr Wouter Beekske zijn jonge spuiters had bijeengeraapt om dat werk over te doen, want veel hadden die tweeniet her-ontdekt.

    Eerst wil ik – in alle nederigheid – het Hoge (maar half uitgesproken)  Woord redenering doortrekken.  Zoals elke Tsjeef, geraakt Rik Torfs nooit maar aan de koude buitenkant van de waarheid. Als Bart Dewever het kind is van het ‘cordon sanitaire’ en het ‘cordon sanitaire’ een uitvinding is tegen het Vlaams Blok/Belang, dan is Bart Dewever het kind van Filip Dewinter…. Ik geef toe dat afstamming en vaderschap voor een celibatair Perfesser Kerkelijk Recht geen dagelijkse kost is, maar toch.

    Zou het kunnen dat, Rik Torfs op deze blog mee leest?  Of misschien zelfs het Partij Programma! Sedert de opgang van de NV-A werd hier quasi dagelijks volgehouden : zonder het VB zou de NV-A nooit bestaan hebben. Het Vb zei en schreef wat de meeste mensen dachten en elkaar daarin binnenskamers steunden, maar zich stil hielden. Ze sympathiseerden intussen wel met de Nieuwe Volks Unie, omdat ook die niet uitgespuwd konden worden. Zij waren, in tegenstelling tot het VB, de zachte extreem-rechtsen. Zij spraken zich toen ook nooit helemaal uit, net zoals hun voedster-vaders van de Tjeven.

    Vandaag nog stond op de blog N° 1120 hiervoor, dat zelfs het beste koerspaard af en toe een zweepje moet voelen. Anders gezegd : zonder het VB zaten de Nieuwe Schiltzianen nu nog altijd onder de vleugels van de moedekloek.

    Zou ondergetekende na deze eropenbaring Meneer de Pertfesser mogen aanspreken met ‘Beste Confrater’?  Of beter : geraak ik nu naast Martens en Dehaene ook op de vette loonlijst van de top-medewerkers van de Tjeven?  Ik kan zeer goed roepen ‘Iedereen Inbegrepen’, met of zonder haakjes. Misschien word ik wel ooit op de koffie gevraagd bij Mathilde Van Hoedegem en nog wat, de Landvoogdes der Rest-Belgen, om aan de Coburger hansworsten uit te leggen welke minwaarde ze voor ons volk hebben betekend?

    Wel, ze mogen het weten. Ik ben niet zoals onzen Bart. Ik zou mij kat sturen. Want naar paleien en gaan ik niet. Paleizen zijn onze regel niet.

     

    ***

    Ter zake :

    Torfs: "De Wever succesvol dankzij cordon sanitaire"

    02/01/13, 10u29  − Bron: belga.be

    ***

     "Het opleggen van het cordon sanitaire is een fout geweest, met erg negatieve gevolgen." Dat zei CD&V-senator Rik Torfs op de RTBF-radio. "Het cordon sanitaire verklaart mee het succes van Bart De Wever in Vlaanderen", meent Torfs.

    Ik heb het cordon sanitaire lange tijd verdedigd, maar ik moet vaststellen dat er twee erg negatieve gevolgen uit voortvloeien", aldus Torfs. "Zo heeft het cordon geleid tot heel wat frustraties van de nationalisten in Vlaanderen. Ze werden uitgesloten en dat verklaart deels het gigantisch succes van Bart De Wever", zo zegt Torfs. "Bovendien heeft het geleid tot een volledig status quo binnen de traditionele Vlaamse partijen."

    Volgens Torfs kan De Wever dan ook worden beschouwd als een kind van het cordon sanitaire. "Zonder het cordon sanitaire, zou hij nooit hebben gestaan waar hij nu staat, omdat de nationalisten beter vertegenwoordigd zouden zijn en omdat de traditionele partijen zich als gevolg beter hadden moeten organiseren."

     

    Stap voor stap vergeten

    Torfs bepleit het geleidelijk afschaffen van het cordon sanitaire. "Het moet stap voor stap worden vergeten, omdat het een groot deel van de Vlamingen stigmatiseert."

    Het cordon sanitaire blijft in Vlaanderen problematisch, getuige onder meer het moeilijk politiek overleg in Denderleeuw. Vlaams Belang beschikt er over drie verkozenen en daarmee over een sleutelpositie voor het vormen van een meerderheid. .

     

     

    ***

     

     

    Met pek en veren bekleed, de woestijn ingestuurd worden.  Zou dat principe niet voorkomen in het Kerkelijk Recht?

    Over opportuniteitbeen gesproken : de dag dat Torfs het gat van de timmerman gekregen heeft bij de Tjeven via de vachterdeur, dat de Gerolf hem dan binnenhale langs de voordeur. Liefst onder het oog van de camera’s, en met een gouden lidkaart midden een bos rozen.

    Dominee Gheysels en Lewie van Leuven mogen zich binnenkort (bij gebrek aan hoofdharen om uit t etrekken) de kleren van het lijf scheuren.

    Persoonlijk ben ik de mening toegedaan, dat er al lang klacht bij het Europeess Hof voor de Rechten van de Mens moest ingediend geweest zijn. Wegens discriminatie van een paar miljoen Vlamingen. Dat zou, onafgezien van het resultaat, pas een Europese institutionele atoombom zijn. Daar tegenover zou de dodelijke rapier-steek  die het Gentse Liegebeest ooit vanwege Nigel Farage moest incasseren  (your own country is falling into pieces) klein bier zijn geweest.

     

     

     





    03-01-2013, 10:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!