MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    06-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5239 - MEE ZIJN MET ZIJN TIJD

     

    Goede Lezer(s), Betere Lezer (s), Beste Lezer(s) en vooral mijn Allerbeste lezer(s),

     

    Kunnen jullie zich voorstellen hoe het voelt om na 40 dagen op te duiken uit een diep dal, terug in de wereld van elke dag? Zo moet Jules Verne zich gevoeld hebben na zijn ‘Tachtig Mijlen onder Zee’, dubbel zo diep als ik mijlen onderweg was. Ook ik heb zo wat de diepzeeën en alle landen van de hele wereld rondgereisd, gedragen op de golven van vele donkere tijden.

    In gewone mensentaal wil dit zeggen, dat de boeken van ‘De Luisterbibliotheek’ (gratis voor slechtzienden, via de Post aan huis gebracht) mij via ’n stortvloed van CD’s helemaal hebben teruggebracht naar de wondere wereld der Letteren. Een wereld die al vele jaren achter slot en grendel stak….

    *

    Dank zij de leeswereld van de Brailleliga vertoefde ik al die tijd a.h.w. in het ‘Het Land van de Glimlach’, mijn enige ware Thuisland der Verbeelding. Het is dan ook geen wonder dat ik, zonder te letten op de Tijd, helemaal heb laten meeslepen. Zeer tot ongenoegen van mijn omgeving.

     

    Eenmaal terug aan de oppervlakte, stel ik vandaag echter vast dat alles bij het oude is gebleven. Al onze ‘van Hogerhands’, van Groot naar Klein blinken nog altijd, zoals voorheen, uit in onbenulligheid. Je pure volksverlakkerij. Ja, zelfs, in het zicht van de nakende verkiezingen, neigt de graad van onbenulligheid te zijn gestegen tot het niveau van evenvele giganteske bakkeleiende Bewaarscholen. De BDWërs vorderen nu zelfs het Mysterie van Onderwijs op, zonder te beseffen dat ze misschien niet eens deel zullen uitmaken van deze zoveelste ‘Federale’ Regering. En ik, die dacht, dat dit zo verwaarloosde Mysterie er een was van 3 à 4 Gewestregeringen…

     

    Één troost. Deze vaststelling geeft mij de zekerheid, via mijn ‘columns’ op Tinternet voor mijn medeburgers nog altijd nuttig werk te kunnen verrichten door die spreekwoordelijke Grote Verstanden regelmatig te commentariëren.

    Baat het niet, zo schaadt het niet.

    Weet U, er is niet veel veranderd sedert Richard Llewelyn (1906-1983) in 1939, dit is 80 jaar geleden (ik was toen net begonnen aan het Bewaarschooltje) zijn boek ‘Hoe groen was mijn Dal’ uitgaf. Veel is er sindsdien niet veranderd.

    Integendeel. Dicht in de omgeving van “Horseville, waar ik na 16 jaar Italië thans woon) zijn er zelfs hobbyboeren met maar liefst 600 melkkoeien-dikbil op één en hetzelfde bedrijf, die door hun achteruit-winduitstoot op een ongehoorde manier het milieu helpen verpesten. Méér wind uit dan in! Of hoe de Landbouw, wiens voornaamste taak erin bestaat ons in leven te houden, het voortouw heeft genomen om ons allemaal om zeep te helpen.

    Waar is de tijd van de H. Augustinus (354-430) - De civitate Dei – die ooit beweerde dat ‘mest geen ‘heyligheyd’ en is, naar wel de ziel der landbouw’….

    Jong geleerd is oud gedaan, zou men zo zeggen…

    Tot de volgende.

    Net zoals, in vroeger lang vervlogen dagen, na wat toen ‘een goede biecht werd genoemd, voel ik mij opgelucht na bovenstaande bekentenissen. Vooral in de hoop dat de meesten mij vergiffenis kunnen of willen schenken.

    Waarna ik afsluit met de belofte van ‘nooit meer te zondigen’ en om beter mijn best te doen om voortaan zelfs betere paden te bewandelen dan aldoor maar te ‘metteren’ op alles wat vierkant draait in die ene grote wereld van ons.

    Inderdaad, binnen 17 jaar word ik er 100 en dan is het beste er af…

    *

    Maandag 6 Mei 2019

     

     

    06-05-2019, 12:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    31-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5237 OVER POLITIEKE AARDVERSCHUIVINGEN

    Bij de ontelbaar vele gelijkgezinden op Tinternet treft men altijd en overal het betere nieuws aan. Daar tenminste weet men op voorhand niet in de maling te worden genomen.

    *

    Via onderstaande link kan de lezer ten eersste als voorsmaakje binnen geleid worden in de wondere NL-wereld van Het Tijdperk nà Rutte’.

    Te mooi om waar te zijn!

    Thiery Baudet,

    de Verrezen Pim Fortuyn

    *

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=215&v=HuSkkuEOEa4

    *

    De hoofdschotel (hiernavolgend) smaakt echter nog beter. Omdat die de Nederlandse grenzen ver overtijgt, zo ver en zo hoog als de aarde rond is. Deze aarde namelijk warmt niet op, maar koelt af. Lees en overtuig Uzelf. Maar vooral: draag dat goede nieuws zoveel mogelijk uit. Draag daarbij zoveel mogelijk zorg voor een warme outfit voor U en de Uwen. Een flinke voorraad antraciet en opslaanzou ook wel eens nuttig kunnen zijn. Om de voetjes aan te warmen en om soep op te koken. Weet U, als peuter werden wij warm gehouden door ‘Winterhulp’. Is na te zien op ieders zoekmachine.

    *

    Grote gletsjer op Groenland weigert mee te doen met klimaathoax en groeit al 2 jaar

    *

    Wetenschappers: ‘We konden het eerst niet geloven’ – Mini-ijstijd komt er vanaf 2020 aan: NASA satelliet constateert afkoeling atmosfeer

    *

    Deze gletsjer in Groenland wordt al jaren als zogenaamd bewijs aangevoerd voor de (antropogene) opwarming van de aarde. Sinds 2017 is de snel bewegende ijsmassa echter weer net zo snel gaan groeien.

    Klimaatalarmisten halen smeltende gletsjers en ijsbergen steevast aan om door mensen veroorzaakte klimaatverandering te ‘bewijzen’, en erop aan te dringen dat er ‘nu iets aan gedaan moet worden’. Als het werkelijk zo’n simplistisch oorzaak-en-gevolg verhaaltje zou zijn, zoals ook onze scholieren valselijk wordt wijsgemaakt, dan kunnen we nu meteen stoppen met klimaatmaatregelen, want volgens de NASA is een al 20 jaar durende smeltende gletsjer de afgelopen 2 jaar weer even snel gaan groeien. Astronomen wijzen er in dit verband nogmaals op dat het aangebroken zonneminimum juist een periode met global cooling kan gaan inluiden.

    De Jakobshavn gletsjer

    https://en.wikipedia.org/wiki/Jakobshavn_Glacier

    *

    aan de westkust van Groenland was sinds 2012 bijna 3 kilometer korter en bijna 30 meter dunner geworden. Sinds 2017 is de gletsjer echter met dezelfde snelheid weer gaan groeien.

    ‘Eerst konden we het niet geloven,’ verklaarde hoofdonderzoeker Ala Khazendar van het gerenommeerde Jet Propulsion Laboratory (JPL) van de NASA. ‘We hadden feitelijk aangenomen dat Jakobshavn net zoals de afgelopen 20 jaar zou doorgaan (met smelten).’

     

    Collega Josh Willis noemde dit goed nieuws, maar ‘ook slecht, want het betekent dat oceaan-tremperaturen een grotere rol spelen bij het smelten van gletsjers dan eerder werd gedacht. Op den duur zullen we onze voorspellingen voor de zeespiegelstijging weer moeten bijstellen,’ verklaarde hij met het verplichte, voorgeprogrammeerde politiek-correcte klimaatalarmisme.

     

    ‘Zegt niets over global warming’?

     

    Andere wetenschappers reageerden op vergelijkbare voorspelbare wijze, en waarschuwden dat de ‘tijdelijke’ groei van de gletsjer niet betekent dat ‘Global Warming’ nu in twijfel moet worden getrokken. Als de trend andersom was geweest, dan hadden de media en politici het zoals altijd wèl als bewijs van hun eigen opwarmingstheorie aangehaald.

     

    Sterker nog, inmiddels worden zo’n beetje alle weersverschijnselen gebruikt om hun klimaathysterie te verantwoorden. Dat gold zowel de hitte en droogte in Europa vorig jaar als de record koudegolven de afgelopen jaren in Noord Amerika.

     

    Mogelijk vanaf 2020 nieuwe mini-ijstijd van tientallen jaren

     

    De vraag is echter hoe ze zullen reageren als vanaf volgend jaar het door astronomen geconstateerde zonne minimum een nieuwe mini-ijstijd veroorzaakt, en de planeet in een periode met ‘global cooling’ terecht komt.

     

    Sinds vorig jaar zijn er bijna geen zonnevlekken meer waargenomen. Volgens gegevens van NASA’s TIMED satelliet heeft dat inmiddels gevolgen voor de thermosfeer (de bovenste laag van de atmosfeer), die aan het krimpen en afkoelen is, een vaststaand en onvermijdelijk verschijnsel tijdens zonne mimima.

     

    Op grond hiervan voorspelden wetenschappers van de universiteiten in San Diego en Northumbria (Groot Brittannië) in 2018 dat ons de komende tientallen jaren waarschijnlijk een ‘groot zonne minimum’ staat te wachten, vergelijkbaar met het Maunder Mimimum tijdens de 17e en 18e eeuw, beter bekend als de ‘kleine ijstijd’.

    Dat leverde op schilderijen weliswaar mooie plaatjes op van dichtgevroren rivieren en zelfs kuststroken, maar zorgde verder voor een hoop ellende door kou, slechte oogsten, honger, ziekte en sterfte.

     

    Niet minder, maar juist meer CO2 nodig

     

    Met andere woorden: als menselijke CO2 uitstoot al voor een zeer klein deel verantwoordelijk zou zijn voor de –overigens nog altijd binnen de normale klimaatschommelingen vallende- opwarming van de aarde (en dat is een héél groot ALS), dan zouden we de CO2 uitstoot de komende jaren niet moeten afbouwen, maar juist fors opvoeren, omdat we het natuurlijke gas dan wel eens heel hard nodig kunnen hebben om nog een beetje normaal te kunnen blijven leven.

    Xander

    *

    Het is maar te hopen dat er geen ongelukken en:og zelfdodingen gebeuren, als dat uitkomt. Want dan staan onze ‘Bestierders’ met hun slippendragers van Riberaal Rood-Groen met bloot gat in de kou. En we weten allemaal, dat een zoogdier die in het nauw zit, rare sprongen kan maken….

    Straks barst de kiesstrijd los. Hebben ‘onze’ voormannen zich al gerealiseerd wat de klimaaat-rechtzettingen (afkoeling ipv opwarmg) voor een voorhamer is om zelfs een Almacy luizeplat te slaan?

    Ik kan bijna niet meer wachten om dàt nog te beleven!

    Goed dat ‘Fabeltjesjrant’ een nieuw elan heeft gekregen. Zo weten onze schoolmeisjes weer wat dien als e niet meer moet gebrost worden om pol-corr te betogen.

    *

    Dinsdag 27 Maart 2019

     

    31-03-2019, 09:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    30-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.526 DE TWEEDE RECONQUISTA BEGINT OOK IN SPANJE


     

    In eigen Coburgland wordt dapper meegesreden.Goed gedocumenteerd zijn is inderdaad strategisch van groot belang. Vooral met het motto voor ogen, dat … de tijd alle wonden heelt.

    We zullen zien, zei de blinde, en hij had 7 jaar op zee gevaren en nog geen druppel water gezien.

     

    CATALAANSE PARLEMENTSLEDEN IN BELGISCHE KAMER

    https://doorbraak.be/46634-2/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Gisteren verwelkomde de Commissie voor de Buitenlandse Betrekkingen de vicevoorzitter van het Catalaanse parlement, Josep Costa i Rosselló, en de voorzitter van de Catalaanse commissie voor de Buitenlandse Betrekkingen, Aurora Madaula i Giménez. Ze kwamen aan bod in een hoorzitting met de parlementsleden over de politieke situatie in Catalonië en het lopende proces tegen de twaalf Catalaanse politieke en sociale leiders. Het was voor het eerst dat een delegatie Catalaanse parlementsleden te gast was in de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers. Het panel werd vervolledigd door jurist en advocaat van Jordi Cuixart, Olivier Peter. De vergadering vond plaats op initiatief van Kamerlid Peter Luykx (N-VA) en werd voorgezeten door commissievoorzitter Dirk Van der Maelen (sp.a).

     

    Van autonomie- naar onafhankelijkheidsbeweging

    De historica Aurora Madaula, parlementslid voor Junts per Catalunya (JxC) beet de spits af door uit te leggen hoe de Catalaanse politiek in de huidige situatie verzeild is geraakt. In een notendop schetste zij hoe door een opeenvolgende reeks gebeurtenissen en acties van de Spaanse regering de Catalaanse autonomiebeweging evolueerde naar een onafhankelijkheidsbeweging, met het omstreden referendum van 1 oktober 2017 en de politieke crisis met Madrid tot gevolg.

     

    Catalaans parlement onder juridisch vergrootglas

    Vervolgens ging vicevoorzitter van het Catalaanse parlement Josep Costa (JxC) in op de impact die het Catalaanse parlement ondervindt van de crisis met Madrid: ‘De huidige en vorige Spaanse regering brengen de scheiding der machten ernstig in gevaar. Vandaag wordt de gehele werking van het Catalaanse parlement in feite onder een juridisch vergrootglas geplaatst, en dit is iets wat wij voor het premierschap van Rajoy nooit eerder zagen.’ Costa kaart aan dat het opsluiten van politici omwille van het uitoefenen van hun mandaat, en niet omwille van een persoonlijke daad, geen rekening houdt met het stemrecht van de mensen die hen verkozen. Volgens hem ondermijnt dit niet alleen de parlementaire immuniteit, maar ook het democratisch functioneren van Spanje en Catalonië. ‘

    hiervan kan het Catalaanse parlement niet op een normale manier functioneren

     

    Als gevolg hiervan kan het Catalaanse parlement niet op een normale manier functioneren, kunnen we niet alle parlementsleden laten stemmen, worstelt het parlement om wetgeving en de begroting goed te keuren en krijgt het met heel veel druk af te rekenen om vroegtijdig verkiezingen te houden. Het parlement wordt met andere woorden verhinderd om het mandaat van het volk uit te oefenen en dit compromitteert de stabiliteit van de Catalaanse regering.’

     

    Vrijheid van vergadering op het spel

    dat Spanje met dit juridisch proces verzaakt aan zijn internationale engagement ten aanzien van de andere Europese landen met betrekking tot de fundamentele rechten

     

    De derde en laatste spreker was de jurist Olivier Peter, een van de advocaten van de middenveldleider Jordi Cuixart. Peter ging dieper in op het proces, schetste tal van tekortkomingen in de gevolgde procedure en gaf aan dat het voor hem duidelijk om een politiek proces gaat. In de zaak tegen Cuixart, voorzitter van de Catalaanse cultuurorganisatie Omnium Cultural en organisator van tal van vreedzame massabetogingen, staan de vrijheid van vergadering en de vrijheid om te protesteren op het spel. ‘Het is een recht om vreedzaam te manifesteren om druk uit te oefenen op de regering. Dat is een normale gang van zaken. Cruciaal is dat Cuixart dit uitsluitend op vreedzame wijze deed en geweld weerde. Daar zijn ook bewijzen van. De aanklagers beweren echter het tegendeel. De uitkomst van dit proces betreft niet alleen het lot van Jordi Cuixart, maar van het middenveld in het algemeen. Deze zaak mag geen precedent vormen.’ Ten slotte oordeelde Peter dat Spanje met dit juridisch proces verzaakt aan zijn internationale engagement ten aanzien van de andere Europese landen met betrekking tot de fundamentele rechten.

    ‘Nee!’ aan ondemocratische praktijken in Europa

     

    Initiatiefnemer van deze hoorzitting Peter Luykx (N-VA) vindt het zeer belangrijk om via deze getuigenissen uit eerste hand informatie te vergaren over de politieke crisis in Catalonië. ‘

    niemand mag ongevoelig blijven voor de ondemocratische praktijken die vandaag in Spanje plaatsvinden

     

    Alleen al door het feit dat er een proces in Madrid plaatsvindt, zijn de Catalaanse politieke en sociale leiders eigenlijk al terechtgesteld. Je kan voor of tegen de Catalaanse onafhankelijkheid zijn, maar niemand mag ongevoelig blijven voor de ondemocratische praktijken die vandaag in Spanje plaatsvinden. De N-VA zal hier als partij standvastig op blijven hameren, in het Vlaams, in het federaal én het in Europees parlement.’

     

    PETER LUYKX

     

    Overal in Europa is roering. Maar in een land dat tot eenieders verbazing het voortouw had genomen tegen de Europese Nazistaat, Italië, luiden de laatste berichten dat de held Salvini zich voortaan alleen nog inzet om van binnen-uit de EU Instellingen te verbeteren. Bla-Bla-Bla en de karavaan trekt gewoon verder. Wemoswaar met heem wat mindr ‘verrijkers’ dan eerst voorzien.

    Ga dus vlug over naar volgend stukje. Gewoon omdat, wat wij in de Lage Landen zelf doen, altijd beter is.

    Zaterdag 30 Maart 2019

     

    30-03-2019, 12:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5235 ANUNA EN DE BIJBEL


     WOORD VOORAF

    Aan de lezer, die spijts alles als bezoeker trouw is gebleven aan deze dakvenster-blog: het moge hem/haar belend gemaakt worden dat zekere personen nooit opgeven. Van mijnentwege: geen sprake van vallen en opstaan. Het is gewoon niet kunnen weerstaan, om via de Victor Reader de door slechtziendheid opgelopen intellectuele achterstand zoveel als mogelijk te recupereren. Noeken , veel boeken, zijn altijd mijn lust en mijn leven geweest. Tot het noodlot toesloeg.

    ‘Een drang waaraan men niet kan worden weerstaan’, pleit in onze dagen zelf de kindermoord met voorbedachten rade door de eigen moeder, vrij van alle straf. Noem het, wat mij betreft, het Vermas-isme. Maar doe dat stilletjes, anders krijgt U nog een deel van zijn ereloon door Uw maag gespitst. Met kans op de volgende Ark-Prijs als waardering voor Uw mollenwerk.

    https://www.luisterpuntbibliotheek.be/nl/links

    *

    Zo’n Victor Reader hebbedingetje is gratis voor al wie vóór zijn 65ste de Overheid officieel heeft ingelicht van een eventuele dreigende oogkwaal. ’t Is maar dat U het weet. Want nadien kost alles de volle pot. Tenminste, als Licht & Liefde niet tussenbeide komt. Dan kost zo’n ‘reader’ geen € 495.00, maar € 110.00.

    De ‘Luister Bib’ beschikt over meer dan 30.000 titels. U heeft maar te kiezen en Mieleke de facteur brengt ze U zó in Uw maandje.

    *

    Hieronder werd goede aandacht besteed aan die welbepaalde zekere ARK-prijs Voor Het Vrije Woord, , waarvoor die ver-eremerking ook mag staan. Dus eerst op zoek naar nadere informatie bij Google.

    De Arkprijs van het Vrije Woord is een symbolische prijs die mensen bekroont die zich actief inzetten voor de vrijheid van denken.[1] De Arkprijs wordt elk jaar uitgereikt op de vooravond van Hemelvaartsdag in de Antwerpse galerie De Zwarte Panter

    De Arkprijs van het Buzzwoord

    *

    https://www.tscheldt.be/de-arkprijs-van-het-buzzwoord/

    *

    In de schoot van de Stichting Arkcomité is beslist dat de Arkprijs van het Vrije Woord anno 2019 gaat naar – tromgeroffel – Anuna De Wever en Kyra Gantois.

    Ik moest even terug in mijn kooitje gaan zitten om hiervan te herstellen. Zijn de werkende leden van de Stichting Arkcomité aan de coke? Yogasnuivers? Toch weer net iets teveel gezopen tijdens de slopende ballotage-zittingen in afspanning De Spleet? Die smalle reet tussen parking en Schelde, beter bekend als

    Galerij De Zwarte Panter.

    *

    De .Arkprijs is sinds 1951 een prijs die na rijp beraad wordt toegekend aan dwa, humanisten, vrijdenkers, vrijmetselaars, kunstenaars, theatermakers, zangers, filosofen, artsen en andere weerbarstige koppigaards die de vlag van het vrije tegendraadse woord altijd en overal fier laten wapperen. In een vlaag van zinsverbijstering, klimaatverdwazing en politieke correctheid worden Anuna De Wever en Kyra Gantois toegevoegd aan de erelijst van deze prestigieuze onderscheiding. Da kan na nie gewoon, nie! En toch is het even jammer als waar.

     

    Anuna De Wever en Kyra Gantois treden toe tot het intellectueel-artistieke pantheon van Vlaanderen. Hun namen horen voortaan thuis in de rij Hugo Claus, Ivo Michiels, Paul Snoek, Leonard Nolens, Frans Boenders, Maurice De Wilde, Leo Apostel, Wannes Van de Velde, Wim Distelmans, Christine Van Broeckhoven, Paul De Grauwe. We doen veel meer terechte winnaars wegens plaatsgebrek oneer aan. We hopen dat Zak, die anno 2000 de Arkprijs won, een snijdende cartoon maakt bij het ridderen van de klimaatgodinnen Anuna en Kyra. Twee meisjes wanhopig op zoek naar enige betekenis in het nog op te warmen bestaan, de leegte vullend, kwetsuren genezend, duimpjes likend, aandacht genererend. Me, Myself & Selfie.

    In het bestuur en onder de werkende leden van de Stichting Arkcomité van het Vrije Woord tellen we nochtans aardig wat verlichte lieden, logebroeders, papenvreters, anarchisten, Vlaamsgezinden en geletterden. We hebben er het raden naar wie hun glas wijn tijdens de definitieve deliberatie vol slaapmiddelen heeft gegooid. Of schuimend vol Viagra. Minstens een paar stichtende leden van het Arkcomité zullen dit goddelijke gebaar wellicht naar waarde hebben geschat. Doch dat hoeft geenszins te betekenen dat de Arkprijs van het Vrije Woord bij het begin van de lente van het jaar 2019 moet worden uitgereikt aan twee schoolkinderen die in bederfelijk slecht Nederlands de groene politiek-correcte klimaatkerk napraten. De christelijke astrofysicus Gerard Bodifée die in de hysterische Calvo & Co – koorts op wetenschappelijke grond niet wenst mee gaan, was niet alleen een betere maar ook een terechte keus geweest. De Arkprijs van het Vrije Woord is de Arkprijs van het Politiek Correcte Buzzwoord geworden. Schrijver, theatervisionair en Vlaamse Reus Herman Teirlinck (1879-1967) – stichter van de Arkprijs – draait zich om in zijn graf.

    Suskewiet

    *

    Oppassen geblazen, want De Schelde is ’n snelstromend waterke in de Antwerpse polder. In die ’Koekenstad’ wordt al eens iemand ‘op stopekes getrokken’, wat de plaatselijke uitdrukking is voor ge weet wel.

    Enne o ja, over het persoontje van die Unina zelf. Boze lieden zij ons hier in huis komen vertellen, dat die verleden jaar maa liefst voor haar plezier ACHT keer is meegevlogen op een trans-Atlantische vlucht. Uiteraard iedere keer in een milieuvriendelijke machine zonder uitstoot.

    Het buzines-zaakje van het Mamaatje draai dan ook op volle toeren. Net als de affaire rond het Casino van in Middelkerke: werk aan de winkel voor Interpol.

    *

    Zaterdag 30 Maart 2019




    30-03-2019, 05:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    29-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5234 VERVOLGVERHAAL VAN EEN VERRADERSTAAL

    De massamedia, de muilezels van de wereldwijde Slinx-Groene Verenigde Nazies, staan dus voor schut. Even vòòr de meet. Gelukkig maar.

    Hieronder leest U over de NEXIT, die, wat mij betreft, logischerwijze samengaat met de VLAXIT….

    Naar 23 Mei is het niet meer ver. Minder dan twee maand. Dus moeten alle hens aan dek, want we moeten uit de drek..

    *

     

    Oostenrijkse Europarlementariër: ‘Europese Commissie probeert dit pact met smerige trucjes de lidstaten in hun maag te splitsen’

     

    Een (Franstalige) Belgische demonstrant tegen ‘Marrakesh’ wijst op een even treffende als huiveringwekkende parallel met het begin van een extreem duistere tijd in ons verleden.

    *

    De Nederlandse burgers blijken plat gezegd opnieuw belazerd te zijn door de pro-Brusselse politieke partijen en media. Op onafhankelijke blogs en sites zoals deze werd meteen gewaarschuwd dat het VN Migratiepact van Marrakesh- in tegenstelling tot wat alom werd beweerd - wel degelijk bindend is. De massamedia schreeuwden vervolgens gezamenlijk ‘nepnieuws!’, want de regering Rutte liet een speciale verklaring in het pact opnemen dat ondertekening geen juridische rechten voor migranten betekende. En nu blijkt dit er door de zich almachtig wanende Europese Commissie tòch te worden doorgedrukt.

    De Oostenrijkste minister van BuZa Karin Kneissl reageerde ‘met verbazing’ op een rapport van de juridische dienst van de Europese Commissie, dat op 1 februari werd gepubliceerd. In het stuk werd namelijk gezegd dat ‘delen van het migratiepact wel degelijk bindend kunnen worden verklaard’.

    De voorstanders van het pact, aangevoerd door bijna de hele gevestigde Europese politiek, bleven eind vorig jaar en in januari maar herhalen dat ‘Marrakesh’ niet bindend is, en dat degenen die anders beweerden ‘complottheorieën’ verspreidden. Toch werd het verdrag door maar liefst negen EU-landen, waaronder Oostenrijk en Hongarije, niet ondertekend.

    Soft law: pact tòch bindend via Europese wetgeving

    De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz legde destijds uit dat zijn land deze handtekening weigerde omdat er in het pact geen onderscheid wordt gemaakt tussen vluchtelingen en economische asielzoekers en migranten. Met andere woorden: dat iedereen die maar wil naar Europa mag komen.

    De Oostenrijkse Kanselier

    Sebastian Kurz

    *

    Verleden week beschuldigde ….

    Hongaarse minister van BuZa

    Peter Sczijártó

    *

    de Europese Commissie er op basis van een ‘geheim document’ van, dat het migratiepact volgens de genoemde juridische dienst … verplichtend is voor àlle lidstaten, ook degenen die niet hebben ondertekend. EU-parlementslid voor het Vlaams Belang Gerolf Annemans bevestigde dit (2).

    Wij legden al eerder uit dat het pact weliswaar ‘niet bindend’ is omdat Nederland het heeft ondertekend, maar wèl bindend omdat Nederland EU-lid is en de EU-wetten –met medewerking en medeweten van Den Haag- boven de onze worden gesteld. Dit gebeurt via ‘soft law’, een beproefd recept van de EU om ‘vrijblijvende’ verdragen via het veelgebruikte achterdeurtje van de Europese rechtbanken alsnog dwingend aan de lidstaten op te leggen.

    ‘Smerige trucjes van Europese Commissie’

    Collega Europarlementariër Harald Vilimsky, lid van de Oostenrijkse vrijheidspartij FPÖ, reageerde in een persverklaring dat EC-president Jean-Claude Juncker zelf heeft gezegd dat landen die het migratiepact willen verlaten ‘het niet hebben gelezen.’ Vilimsky interpreteerde dit als een ernstige bedreiging:

    ‘De Commissie lijkt te proberen dit pact met smerige trucjes de lidstaten in hun maag te splitsen. Deze handelwijze is onacceptabel en moet worden afgewezen. Het laat zien hoe belangrijk een duidelijk signaal aan de EU-centralisten bij de Europese Verkiezingen (op 23 mei) is.’

    Umvolkung muss sein

    Het Marrakesh immigratiepact, dat de door de VN en EU gewenste islamitische ‘Umvolkung’ van Europa al binnen enkele jaren tot een on-omkeerbaar feit moet maken, is één van de belangrijkste redenen waarom veel mensen afgelopen woensdag op het

    Forum voor Democratie

    *

    hebben gestemd.

    Leider Thierry Baudet is net als PVV leider Geert Wilders van meet af aan een felle tegenstander van ‘Marrakesh’ geweest. Hun gelijk is nu andermaal bewezen.

    Laat op 23 mei weten wat u hiervan vindt

    De Nederlandse kiezer kan deze zoveelste schaamteloze inbreuk op onze democratie en zelfbeschikkingsrecht door de EU, en de glasharde leugens die er door de Nederlandse politiek en media over werden en worden verspreid, mooi op 23 mei meenemen naar het stemhokje, en de heren in Den Haag en Brussel opnieuw laten weten dat wij het uitleveren van de toekomst van ons land aan een extreemlinkse groep globalisten niet langer over onze kant laten gaan, en weer leiders willen die de wensen en belangen van ons eigen volk respecteren en voorop stellen.

    En anders moeten we misschien inderdaad naar het uiterste redmiddel grijpen, om met Thierry Baudet te roepen: ‘NEXIT!’


    Xander

    (1) Epoch Times
    (2) Doorbraak.be
    (3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

     


    *

    geen juridische rechten voor migranten

    Dit artikel doet mij in zijn geheel denken aan smerige advocatentruckjes. Aan ‘complottheorieën’ die een Vierde Duitse Rijk moeten inluiden. Weet U nog? ‘Ordnung muss sein’. Straks zijn de laatste overlevenden van het Nazi-regime de pijp uit en zijn er geen levende getuigen meer om de maskers af te rukken.

    *

    verplichtend is voor àlle lidstaten, ook degenen die niet hebben ondertekend.

    Begrijpt U nu waarom de EU dringend de oprichting nastreeft van een zogezegd Europees Leger? Buiten, boven en naast de reeds bestaande Navo?

    Naties Nazies hebben altijd en in alle omstandigheden een     Sturm Staffel nodig, die voor de Elite in het vuur springt. Tijdens het Derde Rijk was er de SS. Of de Leibstandarte Adolf Hitler.

    Weet U, Nonkel Dolf verloor WO II, omdat die gesaboteerd werd bij de inzet van zijn ‘Wunderwaffe’. Hem werd, op het nippertje, de overwinning ontnomen. Net als wij straks zullen doen op 26 Mei: op de meet de Duivel terug naar de Hel jagen!

    Zaan Cloot JU, ween van spijt en werp Uw kroon naar Trump en Putin!

    Die ook zijn wel geen Goden, maar die zijn tenminste rechtuit. Die doen wat zij zeggen, en zeggen wat zij doen.…

    *

    Dinsdag 27 Maart 2019

     

    29-03-2019, 05:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5233 - DE WEEK DOORBROKEN-

     

     

    die karakterflauwte mijnerzijds, om niet weg te geraken van de luistermachine die het ene boek na het andere voorleest. Een druk op de knop en de ganse wereld ligt aan ’n mes z’n voeten…

    De onderwerpen zijn werkelijk onuitputbaar, vooral als het geen flauwe kul is, zoals de stationsromnnetjes van de hand der hedendaagse kakschoolschrijvertjes, die het allemaal moeten hebben over Kut en Kack. Vooral geschiedenis is mijn lust en mijn leven. Omdat wat daar allemaal gebeurd is de wortels laat zien waarop onze toekomst is geënt. En, vermits de aarde rond is, komt er geen einde aan de onderwerpen..

    *

     

    ‘De ruk naar rechts in de klas’

    dwepen met Dries Van Langenhove. En dus is het leerkrachten gepermitteerd een kruistocht te voeren tegen Van Langenhove en alles wat 'extreemrechts' is.

    Julien Borremans - 8/3/2019

    Klimaat en het primaat van de memen

    Doemdenken over het klimaat? Niet de spijbelaars, maar hun critici maken er zich schuldig aan. Open brief aan Bart De Wever, vóór optimisme

    Bram Cordemans - 9/3/2019

    Zelfbediening van de traditionele partijen bevoordeelt N-VA

    De traditionele politieke partijen in België hebben zichzelf goed financieel verwend, maar het zijn anderen die met de winst gaan lopen.

    Pieter Bauwens - 13/3/2019

    Nic Balthazar redt het klimaat

    In zijn 'Klimaatbetoog' vervalt Nic Balthazar wel eens in dramatiek, overdrijving en eenzijdigheid, Philippe Clerick keek en ontleedt.

    Philippe Clerick - 12/3/2019   

    Wit konijn gestoofd in blauwe trappist

    Wie nog over programma’s spreekt, is van een ander tijdperk of stemt radicaal links of rechts.

    Johan Sanctorum - 13/3/2019

         

    Vergeten vragen van de voorbije week (37)

    In de nieuwsluwe Krokusvakantie moesten journalisten krabben om kranten gevuld te krijgen. En toch vonden ze geen ruimte voor deze Vergeten Vragen:

    Dominique Laridon - 11/3/2019

    Antisemitisme of carnavalesk?

    Vanuit zijn nauwe contacten met de Joodse gemeenschap in Antwerpen kijkt oud-politiecommissaris Kristof Luypaert met gemengde gevoelens terug op de gebeurtenissen en de politieke en maatschappelijke reacties na de heisa rond Aalst Carnaval. Een terugblik.

    Kristof Luypaert - 12/3/2019

     

    Inclusief nationalisme? Lat ligt hoger bij het VB

    Het samenlevingsmodel van het VB is wel degelijk inclusief, met respect voor onze demografische, economische en socioculturele draagkracht.

    Sam Van Rooy - 11/3/2019    

     

    Vaarwel, verzorgingsstaat!

    De verzorgingsstaat: een piramidespel onder druk van een bevolkingskrimp. Tijd om de problemen onder ogen te zien en oplossingen te zoeken

    Sam Van Rooy - 11/3/2019    

     

    Het Nieuwsblad voert prof. Ronnie Belmans op als neutraal expert energie. Maar hij is CEO van een bekend hernieuwbaar energiebedrijf.

    Rob Lemeire - 14/3/2019

     

    De discussie over de Nieuwe Zuil brandt los

    Sanctorum, Loones, Jongeneel en anderen reageerden op het initiatief van de Nieuwe Zuil. Maar niet alle commentaren zijn terecht.

    Sid Lukkassen - 13/3/2019     

     

    De teletijdmachine van Lucas Catherine

    In 'De buik van Brussel' duikt Lucas Catherine in de geschiedenis van en 'vertelsels' over 'De Vismet', een Brussels plein zonder naam.

    Luckas Vander Taelen - 9/3/2019

     


    De lezer tenslotte zal het al lang doorhebben, dat DOORBRAAK direct bereikbaar is, zonder tussenstation van ’n verdwaald blogschrijverke die vooralvoor zichzelf spreet.

    Dat het hen voor de win d mag gaan, zowel DOORBRAAK als de verstandige lezers…

    *

     

    Maandag 18 Maart 2019

     

    29-03-2019, 04:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5232 GIIENPISS UITVINDER STOT ERMEE

    .

     

    Hierna leest U iets dat zekerlijk niet in de regimepers of op de TV zal komen. Niet moeilijk te raden want dan zou de hele politieke wereld stilvallen. En liggen de verkiezingen van 26 Mei 2019 voorgoed in het water. Almacy vlucht dan hals over kop in paniek, terug naar Turkije, waar ze voortaan Erdogan kan proberen te bestrijden.

    Waarmee nog maar eens is bewezen dat al vliegt de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

    Dat zou echt kunnen gelden als het ontwaken uit een jarenlange nachtmerrie. Zodat Jan Achterhesp er eindelijk werk van zou kunnen maken om de Zuidelijke Nederlanden terig aan de Vlamingen kan gegeven worden.

    Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2019/03/Greenpeace-oprichter-Opwarming-door-menselijke-CO2-is-totale-hoax-en-bedrog

    *

    ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’

    GroenLinks en D66 leiden een partijkartel, waar behalve de VVD, het CDA en de CU bijna alle andere partijen –met uitzondering van de PVV en het FvD- toe gerekend moeten worden, dat hetzij onwetend, hetzij opzettelijk een klimaatbeleid aan ons opdringen dat door de mede oprichter van Greenpeace, dr. Patrick Moore, een ‘totale hoax en bedrog’ wordt genoemd, ‘waarin wetenschap is vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie.’

    Zelfs de regeringspartijen met ‘christelijk’ in hun naam lijken hun traditionele God te hebben ingeruild voor de linksliberale afgod van ‘het klimaat’ en in bredere zin ‘de planeet’. Moore waarschuwde een paar dagen geleden al dat dit beleid, dat enkel rust op ideologische verzinsels - maar desondanks speerpunt is van het kabinet Rutte -, diepe ellende, armoede en massasterfte zal veroorzaken.

    ‘Door de hele geschiedenis heen wordt angst gebruikt om controle te krijgen over het denken, het geld en al het andere van de mensen,’ zei Moore in een interview met Breitbart News. ‘De klimaat-catastrofe is uitsluitend een angstcampagne – nou, angst èn schuld. Je wordt bang gemaakt dat je je kinderen ombrengt omdat je hen in een SUV die CO2 in de atmosfeer uitstoot vervoert, en je voelt je daar dan schuldig over. Er is geen sterkere motivatie dan deze twee emoties.’

    Politici en wetenschappers ingelijfd en gecorrumpeerd, bedrijven werken gretig mee

     

    De Greenpeace oprichter zegt dat de milieu- en klimaatbeweging de meeste politici heeft ingelijfd en gecorrumpeerd, zodat die hun controle over de gewone man verder kunnen versterken. Zogenaamd ‘duurzame’ en ‘groene’ bedrijven werken daar graag aan mee, omdat zij daarvoor met bergen belastinggeld, opgebracht door de burgers, worden gesubsidieerd.

    ‘En zo heb je de groene bewegingen die verhaaltjes bedenken om het publiek angst aan te jagen. Daarnaast heb je de echokamer van de media – nepnieuws- die tegen iedereen maar blijven en blijven herhalen dat ze hun kinderen doden (of in gevaar brengen). Dan heb je de groene politici die met overheidsgeld wetenschappers kopen om die angstverhalen met quasi wetenschappelijke cijfers te ondersteunen... Wetenschappers die dat gewillig doen, omdat ze feitelijk verslaafd zijn aan overheidssubsidie.’

    Ook investeerders en veel (grote) bedrijven doen gretig mee met deze angstagenda, omdat hen dit tal van lucratieve klimaat- en energie opdrachten oplevert die met belastinggeld worden betaald.

    ‘En als ze het hebben over de 99% consensus die er onder wetenschappers over klimaatverandering zou zijn, dan is dat een compleet belachelijk en met valse cijfers. De meeste van deze ‘wetenschappers’ – bewust tussen aanhalingstekens - die deze ramptheorie verspreiden worden betaald met publiek geld... Deze zogenaamde wetenschappers zijn voornamelijk bezig met het produceren van nog meer angst, zodat politici dat kunnen gebruiken om het denken van de mensen onder controle te krijgen en zo hun stemmen te vergaren. Sommige mensen raken er dan echt van overtuigd dat die politici hun kinderen van de ondergang kunnen redden.’

     

    ‘Grootste bedreiging voor de Verlichting sinds Galileo’

     

    Het verzinsel van antropogene (door mensen veroorzaakte) klimaatopwarming is volgens Moore dan ook een bedreiging voor het moderne denken zelf, zoals Galileo ook werd vervolgd omdat hij –met de echte feiten- tegen de toen heersende verkeerde opvattingen inging.

     

    ‘Het is afschuwelijk dat de klimaatagenda de grootste bedreiging voor de Verlichting sinds Galileo is. Niets komt zelfs maar in de buurt. Wat er nu gebeurt is een slechte zaak in de geschiedenis van de wetenschap. Het is de grootste leugen sinds mensen nog dachten dat de aarde het centrum van het heelal was... Galileo ontdekte dat de zon het centrum van het zonnestelsel is en de aarde daarom heen draait. De Katholieke Kerk veroordeelde hem daarvoor tot de dood. Enkel omdat hij dit publiekelijk introk mocht hij de rest van zijn leven onder huisarrest doorbrengen.’

     

    ‘Dit gebeurde rond het begin van wat we nu de Verlichting noemen, toen we in plaats van bijgeloof en zaken zoals onzichtbare demonen de wetenschap gingen gebruiken om kennis te vergaren... En nu heeft de klimaatagenda de wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie. Hier zit geen waarheid in. Dit is een totale hoax en bedrog.’

     

    Ondergang Westerse beschaving dreigt door ‘grootste bedrog in de geschiedenis’

     

    Moore is niet de enige klimaatactivist die zich op grond van de echte wetenschappelijke feiten ‘bekeerde’ van extremist tot realist. Zo noemde ook wijlen John Coleman, meteoroloog en medeoprichter van The Weather Channel, door mensen veroorzaakte opwarming door CO2 ‘het grootste bedrog in de geschiedenis’. Coleman gaf destijds zijn lidmaatschap van de Amerikaanse Meteorologische Vereniging (AMS) op omdat hij concludeerde dat de organisatie werd gedreven door een politiek-ideologische agenda, en niet door wetenschap.

     

    Het buitengewoon kwalijke is dat deze valse agenda het overgrote deel van de politiek en media heeft overgenomen, waardoor die vrijwel ongestoord in staat zijn om ook ons volk zover te krijgen onze welvaart op te geven en het leven van onze (klein)kinderen in diepe armoede en ellende te storten, en dat om de uitstoot van een voor de natuur broodnodig gas, CO2, te beperken, wat de opwarming van de planeet met welgeteld een twintigste van één graad moet afremmen.

     

    Naast wetenschap, rede en gezond verstand lijken daarom ook verantwoordelijkheid en medemenselijkheid volledig overboord te worden gegooid. We moeten en zullen als volk en mensheid onszelf opofferen op het altaar van de afgod van het linksliberale establishment. Toekomstige generaties in landen die weigeren mee te doen zullen straks in hun geschiedenisboekjes uitgebreid, en met een mix van ontzetting en minachting, beschrijven hoe de ooit ver ontwikkelde Westerse beschaving zichzelf bewust in de afgrond stortte, en er daarbij alles aan deed om ook de rest van de mensheid in zijn fatale val mee te slepen.

    Xander

    1) Zero Hedge

     

    /

    Ergens toevallig opgemerkt bij vrienden, die op zondagvoormiddag de 7de Dag nog altijd zijn blijven volgen, ’n veelzeggende flard opgevangen. Het slot van een interview met twee getinte ‘verrijkers’ met één enkele Filip DeWinter in de vuuurlinie. De ene buitenlander kon, ratelend als een snelvuurkanon aan het woord blijven – een laatste woord want de uitzending zat er op – waarna de Fluppe aan het woord zou komen met zijn eigen besluiten. Maar die werd afgeblaft door Buitenlander II die stelde dat ook zij, buitenanders, nu Vlaling waren. Omdat zij hier geboren waren. En de taal spraken. Als de Fluppe, beleefd als altijd, het woord afstond nadat hij door de hoernalist werd afgeblaft, werd het trio bedankt voor het verhelderend gesprek en de camera viel stil.

    Moraal van het verhaal: zwijg en kruip voorgoed diep weg in je mosselschelp. Of sla, nu het nog kan, met de vuist op tafel.

    Want weet U, in 1492 werd niet alleen Amerika ontdekt, maar werd in 1571 in Spanje de Reconquista ook voleind.

    **

    **

    *

    Maandag 18 Maart 2019

     

     

    29-03-2019, 03:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5231 DE ONTZWACHTELDE ANUNA GEWEZEN

    .

     

    *

    Vanwege mijn vele inhaal-uren (en dagen) in de voor mij jarenlang niet toegankelijke boekenwereld, mankeeert deze dagelijkse blog af en toe wel eens. Deze achtervolgingskoers verloopt inderdaad per (luie) koptelefoon in een nog luiere zetel. Deze carrousel draait tenslotte 100 percent op ‘Licht en Liefde’, op BPost en op het uitgangs- patroon van het boodschappenlijstje van de liece wederhelft. Neem U mij dus AUB niet kwalijk dat ik het opneem voor mijn Oude Liefde, mijn Lust en mijn Leven

    Wat meer is, van mijn andere hobby, de polletieke pottenkijkerij, krijg ik al lang diarree. Deze is de laatste tijd verworden tot een kinderachtig oorlogsspel. Zowel op klein gemeentelijk en nationaal als op wereld formaat. De toon wordt voortaan in China en het Verre Oosten    gezet. En daar ken ik niets van. De lezer zal het dus zonder mij moeten doen. Ik blijf voortaan alleen spitten in mijn egen achtertuin. Die is helemaal te overzien van uit mij eigen vertrouwde dakvenster uit de eigen kindertijd.

    *

    Het uit zijn as herrezenen tSCHELDT is anders gemakkelijk zelf te vinden via Google. Men wordt het (voorlopig) gratis toegestuurd per mail. ’t Is dus, om er in te komen, ’t proberen waard om in te schrijven ter kennismaking. Zeg dat ekiket heb gezegd.

    En neen, ikzelf ben ook maar ’n gewone lezer en heb helemaal geen aandelen bij deze jongens en meisjes. Ik was alleen een gelukkige jarenlange lezer van de vroegere ‘tSCHELDT van Bert Murrath die er kort geleden na jarenlange trouwe dienst den blok heeft op gelegd. Tegen zijn goesting. Maar wa wilde? We worden immers allemaal ’n dagje ouder en vers!eten voor onzen tijd.

    Zelfs oude grize Kardinalen, zolas Godfried Danneels, komen vroeg of laat ook voor de Rechterstoel van hun Heer ende Meester hierboven.

    ‘Godfried’, wordt dat geschreven met ene ‘Gotfver’, of met twee? Wedden dat die Unaniina van de Kinder Klimaat Affaire (Ki Kla Af) dat ook niet weet?! Maar ze zit wel al bijna in het Parlement. Bij al die andere daar terecht gekomen onbenullen.

    https://www.tscheldt.be/de-liefdevolle-wijze-waarop-de-islam-onderwezen-wordt/

    *

    Een klimaatvriendelijke lezersbrief

    1 week geleden Blatt Leser

     

    Zoals de doorsnee lezer allicht doorheeft, beoefent ’tScheldt de edele kunst van de satire, waarbij de tientallen (onbetaalde, ook dit is allicht grappig bedoeld) auteurs hun uiterste best doen om de miserie van deze wereld met een olijke pen te beschrijven, waarbij heilige huisjes en heilige muisjes niet ontzien worden.

     

    Niet iedereen vindt ons grappig, helaas. Dan kan je twee dingen doen: iets anders gaan lezen of “in de pen kruipen” en je verregaande staat van verontwaardiging uiten, teneinde voor afkoeling van je eigen geest te zorgen, doch hopelijk niet met de bedoeling om ons op het rechte pad te krijgen want dat lukt toch niet. Wij zijn zo dikwijls beschonken dat recht stappen op zich al een uitdaging is. Probeer dat maar eens met een rollator !

     

    Zo ontvingen we deze brief, verstuurd vanuit het skioord Sankt Moritz. Voor de doemdenkers die dachten dat in deze schoolvakantieweek (bijna schreef ik “scholvakantieweek”) de Kinder Klimaat Club helemaal niets zou ondernemen, …. hier gaan we …

     

    Waarde redactie,

     

    Wij zijn niet tevreeden met de manier waarop er door jullie over ons geschreven word. Da kan gewoon nie! Altijd maar met ons lachen en ons in het bellachelijke trekken. Da is kei vies! Waarom doen jullie dat? Vinden jullie kritiek geven op anderen zo cool? In plaats van ons geleik te geven … Het klimaat warmt op, zien jullie dat ni? Hier moeten de skikanonnen alle nachten sneeuw maken! Wij kunnen er ni van slapen en da is kei erreg. Ook vinden wij het erreg dat jullie met onze persoonlijke rel laties spotten. Da is privé! Ons mamma zegt da ook. En ons papa die nu op het terras in de jacutssi zit steunt ons ook. Wij ebbe nu al zeven keer betoogt en niemand luistert! Kei erreg! Ook de vakbonden wille niet mee. Niemand doe wa. Alleen onze directries steunt ons. Die haar man werkt bij Groen! En kan het weten en hij zegt da wij groot gelijk hebbe en door moete gaan tot aan de verkiezingen en da hij verder de teksten zal schrijven en de VeeRT en de VeeTM benaaderen. Zo. Dan kunnen jullie nu nog vanalles schrijven dat kei gelogen is. Nu stop ik want papa heeft sjampagne besteeld voor ons, voor in de jakoetsie. En anders wordt die koud.

    Wij zeggen onze naam niet in deze brief want wij zijn an no niem. Slim hé! Daar kunne jullie nog wa van leeren.

     

    Groetjes,

     

    Anoenadezever@hotmail.com

    Heetpoesje007@gmail.com

    Tags: Anuna De Wever

    Niets aan toe te voegen. En al zeker niets te beknibbelen. Foutloos schrijven kunnen die straatmeiden inderdaad niet.

    Voor de overige ‘aitms’ van ’t SHELDT, allemaal kostelijke ervaringen op zich: zich rechtsreeks wenden tot bureel blad. Het houdt niet op!

    Maandag 18 Maart 2019

     

     

    18-03-2019, 06:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5230 DRINGENDE OPROEP VOOR ANDERE LEIDERS

     

    .

     

    RONDBLIK UIT EEN DAKVENSTER

    *

    Net als in de rampzalige jaren ’30 van vorige eeuw, (waar voor de sociaal-democraten, zoals die zichzelf thans noemen, een rozenrode toekomst vol rozengeur en maneschijn opende), voelen Joodse mensen lang voordien de bui al hangen.

    *

    Maar zie: ook deze keer is er redding mogelijk. Vooral voor diegenen die gezegend zijn met niet alleen behoorlijk wat aardse goederen, maar vooral met een meer dan normale intelligentie. Zoals het Godsvolk meestal heet te zijn, in teenstelling tot hun Arabische buren.

    *

    Mogelijkheden té over om er, waar mogelijk, stilletjes en zonder opzien te baren, van onder te muizen. Ver weg van onder de poten der democ-rats.

    In ons superieure West-Vlaams dialect heet dat, pejoratief uitgedrukt, ‘vluchten met de lantaarn aan de dissel’…

    Opnieuw wordt in alle stilte de in hun eeuwenlange geschiedenis zoveelste EXODUS voorbereid. Deze keer vooral richting Land der Vaderen, zijnde een klein streepje grond rond Jeruzalem, dat hen na de Holocaust als ‘Wiedergutmachung’ door de Grote Mogendheden teruggeven werd van waar ze 5.000 jaar geleden hun thuis hadden. Maar waaruit ze, belast en beladen met alle zonden Israëls, door de Christenheid, in nauwe samenwerking met de Arabische Machtshebbers, als schurftige schapen werden verdreven. Tot, in Oud-Bijbelse Tijden, was dat een land ‘dat overliep van melk en honing’. Een land als ‘n werelddeel, dat, eenmaal de moslim-overheersing een feit, herleid werd tot een barre woestenij.

    Vandaar de vaststelling, dat de Islam gewoon alle intelligente welvaart opvreet.

    *

    Net als onder de Duitse & andere Nazi’s (tot in de vroege Meidagen van ’40), wordt daar ook nu niet over bericht in onze ‘media   ‘. Vooral geen golven opwekken! Het zou de mensen alleen maar ongerust maken.


    *

    Vroeger zou de Führer aller Germanen Hitler over die Joodse vluchters gewoon woest zijn geworden om schuimbekkend urenlange redevoeringen af te steken. Nu zwijgt Merkel daarover en zijn het de Moslims die ‘zich beledigd’ voelen. Om dus in alle stilte aan het moorden te gaan. Vergis U niet! Want het volstaat niet Joden omver te knallen in hun eigen museum. Iedere ‘ongelovige hond’ op straat ergens in Europa is een kandidaat des doods. Bewijzen hiervoor staan tot 50 keer toe beschreven o, versvorm in hun ‘Heilig Boek’, de Koran.

    Als er al een miniem verschil zou bestaan tussen Nazi’s, de (in hoofdzaak) Duitse Socialisten van toen, en Moslims van nu, dan zijn het de tot hiertoe nog altijd in de Hoogste Regionen niet helemaal verworven almacht. Zeg maar de S.A. uit ce beginjaren van Hitlers stromtroepen, de


    Sturm Abteilung

    *

    Die werd, na uitmoording door eigen mensen, uitgebreid, verbeterd en vervangen door de SS, de Schutz Staffel, die nog een paar variaties erger was. Zowel als kanonnenvlees in de 4 jaar durende ‘Blitzkrieg’ als, in de gedaante van Kampbewakers in de ontelbare doorheen Europa gevestigde Uitroeiïngskampen.

    Men hoeft alleen maar nieuwe prikkeldraad te spannen en Klaar is Kees.

     

    ‘Untermenschen’, zotten, andersdenkenden, gebrekkige sukkelaars en minderbegaafden: het waren (en zijn nog altijd) nutteloze eters. Ze staan de Grote Spring Voorwaarts alleen maar in de weg!


    *

    Ja Ja! Ook Hitler, net als Merkel, was het bijna gelukt ‘es zu schaffen’! Beider hoofddoel: een ideologisch eenheidsdenkend zeer sauber Herrenvolk van onbestemd ras, een Gross Deutschland ten profijte… Vroeger bevochten met de blanke sabel en met kanonnen, nu met het kromzwaard.

    Met Merkel is het niet anders verlopen. Al blijft zen wegens de diversiteit, wel ietwat langer meegaan. Een schepsel dat best met Macron kon gaan samenhokken onder hetzzelfde dak.

    *

    Franse filosoof Finkielkraut: Joden eerste slachtoffers moslim immigratie Europa

    *

    Opnieuw misleiding massamedia ontmaskerd: Antisemitische leuzen tegen Alain Finkielkraut afkomstig van salafistische moslim.


    Finkielkraut: ‘Als iemand roept dat ‘Frankrijk van ons allemaal’ is, bedoelt hij dat ook Frankrijk islamitisch grondgebied wordt.’ (Afbeelding: Getty Images (4)).

    *

    De Franse en Nederlandse media spraken er net als president Macron schande van dat de Franse filosoof Alain Finkielkraut tijdens een protest-weekend van de Gele Hesjes werd belaagd met antisemitische kreten zoals ‘Palestina! Vuile racist, ga weg hier.’ Zeker achteraf wordt andermaal bevestigd hoe het volk opnieuw door de massamedia zijn misleid door de Gele Hesjes op misselijke wijze in verband te brengen met antisemitisme. Het feit dat de leuzen werden geroepen door een reeds bij de inlichtingendiensten bekende salafistische moslim werd weggelaten, net als de eerdere waarschuwing van Finkielkraut dat de Joden (weer) de eerste slachtoffers zijn, echter niet van de ‘populisten’, maar van het moslim immigratiebeleid van de heersende politiek.


    De islam in Nederland

    http://blog.seniorennet.be/hexaeder/archief.php?startdatum=1420066800&stopdatum=1451602800

    Volgens Finkielkraut zijn de Gele Hesjes en de snelle opkomst van andere populistische partijen en bewegingen in Europa voornamelijk het gevolg van het openzetten van de grenzen door de Duitse bondskanselier Angela Merkel.


    *

    De filosoof noemde Merkels lijfspreuk ‘Wir schaffen das!’ in 2015 dan ook ‘nonsens. Je kunt zelf zien dat je het niet kan doen. Deze mix van extreem moralisme en economische belangen was walgelijk.’

    ‘De Duitsers wilden zichzelf vrijkopen en eindelijk een moreel smetteloos volk worden. Maar dat gebeurt ten koste van de Joden, die de eerste slachtoffers zijn nu er meer en meer migranten worden binnengelaten.’ Finkielkraut pleitte er dan ook voor om de immigratie desnoods extreem te beperken. ‘Ik ben er van overtuigd dat die immigratie steeds meer problemen zal geven. Als dit doorgaat zullen we meer tegengestelde fenomenen zien, namelijk dat de Fransen zich aanpassen aan de cultuur van de islam, of zich er steeds vaker toe bekeren.’

    Leuze ‘Frankrijk van ons allemaal’ betekent dat dit islamitisch grondgebied wordt’

    Nadat hij zo’n anderhalve week geleden tijdens het veertiende protestweekend van de Gele Hesjes racistisch werd uitgescholden door een al sinds 2014 bij de Franse inlichtingendiensten bekende salafistische moslim, reageerde hij dat ‘we onszelf nu proberen wijs te maken dat dit door de heropleving van het nationalisme’ komt, door leuzen zoals ‘Frankrijk voor de Fransen’ en ‘Frankrijk is van ons’. ‘Maar degene die dit riep, de meest agressieve van allemaal, is een salafist. Als zo iemand roept dat Frankrijk van ons allemaal is, bedoelt hij dat Frankrijk islamitisch grondgebied wordt.’

    In Nederland hebben we tenminste één politicus die zich van dezelfde leuze (‘Nederland is van ons allemaal’) bedient, namelijk


    GroenLinks leider Jesse Klaver.

    *

    Of hij daarmee dezelfde achterliggende bedoeling –namelijk de totale islamisering van de samenleving- heeft is onduidelijk, maar het immigratiebeleid dat hij voorstaat zal hier onvermijdelijk toe leiden.

    *

    Record aantal antisemitische incidenten zoals deze laffe moorden

    Het aantal antisemitische incidenten in Frankrijk steeg volgens officiële cijfers vorig jaar met 73%. Daar zat bijvoorbeeld de laffe moord op de 85 jarige Holocaust overlevende Mireille K. bij, die 11 keer werd gestoken en in brand werd gestoken. Twee verdachten werden gearresteerd, maar hun identiteit werd niet bekend gemaakt, volgens critici omdat hun namen duiden op een niet-Franse afkomst. Volgens politicus Meyer Habib was een van de gearresteerde mannen de 35 jarige buurman van Mireille K., een moslim. ‘Een zedendelinquent die ze al kende sinds hij een kind was.’ (2)

    Habib en veel anderen vergeleken het met een andere brutale moord, namelijk op de 66 jarige Jodin dr. Sarah Halimi, die in 2017 in elkaar werd geslagen, over het balkon werd gegooid en te pletter viel. De dader was de moslimmigrant Kada Traore uit het Afrikaanse Mali, die volgens de politie onderzoekers ‘Allahu Akbar!’ riep toen hij de bejaarde vrouw half dood sloeg.

    *

    Joden verlaten Franse steden of emigreren

    Het direct aan de massa immigratie en opkomst van de islam verbonden opkomende antisemitisme in Frankrijk heeft al vele duizenden Joden doen besluiten de grote steden te verlaten, of zelfs Frankrijk compleet de rug toe te keren en te emigreren naar Israël.

    ‘De Joden verlaten zekere districten en steden omdat het leven daar een hel voor hen is geworden,’ legde de filosoof uit, verwijzend naar de vele honderden wijken waarin het aantal moslimmigranten snel groeit. ‘De meest gebruikte scheldwoorden zijn daar ‘smerige Jood’ en ‘vuile fransoos’.’

    (1) Breitbart
    (2) Breitbart
    (3) Breitbart

    Xander

    *

    Deze mix van extreem moralisme en economische belangen was walgelijk.’

    *

    ‘Wir schaffen das’ en ‘das haben wir geschafft’ is helemaal niet hetzelfde. Ergo, het eerste is de uitdrukking van en groteske grootsprakerij en het tweede is gewoon een leugen. Voor Merkel-land is de klus misschien wel geklaard. Geen tijdelijke opgevorderde ‘Verplichte Tewerkstelling’ van ‘Untermenschan’ zoals onder Hitler, maar een eeuwigdurende om-volking door massa-immigratie. Het bijwerken van de getalsterkte. Twee vliegen in één slag: na 2 wereldoorlogen is zowel de bevolking weer op peil gebracht, als de van boven-op geleeide economie die opnieuw beschikt over voldoende voorraad werkkrachten.

    Wilfried Martens van der (gewezen) Coburger CVP sterkhouder sprak in ijn tijd alleen nog maar over ‘gelede democratie’. Die was nog niet toe aan ‘Geleide Economie’ à la Merkelina.. ‘Geleide Economie’ is gewoon een ander woord voor…. Marxcisme.

    **

    *

    Het woord ‘bloedtransfusie’ zou m.i. voor Merkel beter de lading gedekt hebben. Het is trouwens deze achterliggende gedachte die Macron en Merkel, van erfvijanden, tot bloedbroeders; ja tpt lotsverbondenen heeft gemakt.

    Persoonlijk zou ik dat eerder (op kap van anderen), een samenwerkende vennootschap met winstoogmerk willen noemen. En als Amerika daarbij bij die visie aansluit (of ervan de leiding neemt), dan is het zaakje rond. Onder leiding van Hitlary kan het nieuwe Hitlerise dan terug de wereld ten gronde helpen. Alles wat de kiezer moet doen, is laten betijjen.

    Gewoon daarbij van Overheidswege nog wat goede bedoelingen in de marge aannemen, en de Endlösung gaat erin als zoete koek.

    Althans, dat is de theorie. zonder de waard gerekend. En die waard presenteert gewoonlijk achteraf de rekening.

    **

    *

    Maandag 18 Maart 2019

    18-03-2019, 05:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    01-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5229 IN DE ISLAM IS PEDOFILIE EEN VERBODEN WOORD

     

    Boven de Moerdijk is ’t morgen weer koekenbak. Onze lieve Noorcderburen, zowel de half wilde Veroveraars als de half onderworpen Overwonnenen, kunnen morgen, Zaterdag, democratisch ter stembus tiegen. Om Nieuwe Leiders aan te stellen. Leiders, uiteraard, die het Nederlandse volk nog dieper naar de dieperik zullen leiden.

    Bij ons in de media geen woord daarover. Stilte vóór de storm? Eindelijk ’n goed teken voor de Partij der Vrijheid?

    Mogen we hopen. Dat de gezonde reflex en de Hollandse nuchterheid mogen winnen!

    De Telegraaf, ’n Gikkandse gazet als ’n ander, kreeg het gedaan om de aandacht te trekken op HOOGDORP, ’n plaatsje ergens gewonnen-verloren in het hoge gastvrije Friesland. Naar het schijnt ligt dat, voortgaande op de plaatselijke schooljeugd, niet langer in het Noorden van Nederland, maar, de Linxsen te baat, in het Noorden van het Kalifaat der Haat.

    *

    Vroeger pleegde men daar in hoofdzaak vrome Lutheranen te kweken, maar die teelt is verdrongen door de inteelt van ontelbare horden kontheffers. Mannen zowel als vrouwen en kinderen. Geen compassie met de bulten, knielen zullen ze allen. En met de lippen, niet Hollands Glorie, maar de bodem die voortaan Allah hoort, kussen.

    Er is ’n tijd geweest, dat Keizer Karel vab Spanje, de Gentse Hamburger, de Lutheranen heeft kunnen weghouden uit Vlaanderen, dat Rome getrouw is gebleven. Wat dacht U dat er nu gaat gebeuren, nu de wrede Is Lammers Mo Simmers de teugels in handen hebben, dwars over de grenzen heen? Vroeger, in de jaren 1500, scheidden dezelfde grenzen onze Lage Landen, maar sedert de Verenigde Naziestaten van Festung Europa, bestaan er geen grenzen meer. En kunnen de woeste landverhuizers die Nederland al hebben ingepalmd ook van ons, Vlamingen, import-kaaskoppen maken.

    https://ejbron.wordpress.com/2019/02/26/leerkracht-geschorst-na-beledigen-profeet/#more-208201

    *

    Leerkracht geschorst na ’beledigen profeet’

     Hoofddorp is een plaats in de provincie Noord-Holland en de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer. De plaats had in 2016 75.668 inwoners.

    HOOFDDORP

    Een techniek-instructeur van de Hoofddorpse vmbo-school het Hoofdvaart College is al ruim een maand geschorst, omdat hij de profeet Mohammed beledigd zou hebben. Leerlingen van de school deden daarover hun beklag bij de directie. De instructeur ontkent de beschuldiging.

    *

    Volgens de techniek-instructeur volgde de beschuldiging op een incident in de klas eind januari. „Een leerlinge zei tegen een klasgenoot dat haar moeder mij ’haram’, ofwel vies vindt. Ik ving dat op en sprak haar daarop aan. In de pauze stonden ineens andere scholieren om mij heen en riepen op hoge toon dat ik de profeet beledigd zou hebben”, zegt de instructeur die om privacyredenen anoniem wil blijven.

     

    De Telegraaf

     

    Het opstootje in de gangen van de school werd gesust door de conciërge, maar de medeleerlingen dienden een klacht in bij de directeur van de school. „Die leerlingen geef ik niet eens les”, stelt de instructeur. De directeur van het Hoofdvaart College besloot naar aanleiding van de klacht van de medeleerlingen de instructeur te schorsen. Sindsdien zit hij thuis. In de schorsingsbrief van de directeur staat waar de vermeende belediging van profeet Mohammed over gaat. ’U heeft gezegd dat Mohammed getrouwd was met een meisje van acht jaar oud en dat in Nederland een volwassen man die trouwt met een meisje van acht als pedofiel wordt gezien’, valt te lezen. Maar de instructeur ontkent die dag überhaupt met leerlingen over het geloof te hebben gesproken en bezweert nooit dit soort uitlatingen te doen. „Ik ben zelf christen en weet hoe belangrijk het geloof is. Ik respecteer ieders geloof en zou me nooit beledigend uitlaten, ook niet over de islam”, stelt hij.

    Schorsing

    De kwestie is inmiddels zo hoog opgelopen dat de raad van bestuur van scholenkoepel Dunamare Onderwijsgroep, waar het Hoofdvaart College onder valt, de schorsing met maximaal drie maanden heeft verlengd. Blijkens een tweede brief van de bestuursvoorzitter van Dunamare is de verlenging van de schorsing van belang ’voor de sociale veiligheid van de leerlingen en de vereiste rust en orde binnen de school’. Volgens bestuursvoorzitter Jan Rath is er inmiddels ook sprake van een ’geschonden relatie’ tussen de instructeur en de directeur van het Hoofdvaart College. Voordat de instructeur eventueel zou kunnen terugkeren is volgens de bestuursvoorzitter een ’mediationtraject’ nodig.

     

    “Voor terugkeer in mediationtraject”

     

    De geschorste instructeur heeft inmiddels een klacht ingediend bij de onafhankelijke Commissie van Onderwijsgeschillen. Op 21 maart is er een hoorzitting. De voorlichter van de Dunamare Onderwijsgroep wil omwille van de privacy inhoudelijk niet diep ingaan op de kwestie. „Er is op zeker moment onrust ontstaan op de school. In het belang van de school, de medewerkers en de leerlingen is een time-out ingesteld”, laat Jesseke van Buuren weten.

    Interventie

    „Uit gesprekken met de medewerker en andere betrokkenen is gebleken dat het vertrouwen zo geschaad is dat interventie nodig is”, stelt zij. „Met maar een doel: dat het vertrouwen hersteld kan worden en de instructeur kan terugkeren op de school.”

     

    Onderwijsbond AOb zegt een dergelijke reden voor een schorsing nog nooit te hebben meegemaakt. „Dit is een unieke zaak”, zegt voorlichter Simone van Geest. „Wij maken ons zorgen om onderwijzend personeel dat op non-actief wordt gesteld. Het is heel erg lastig om terug te keren op een school. De school heeft immers het sein afgegeven dat wat de onderwijzer deed niet door de beugel kan. Wij betwijfelen ook de juridische houdbaarheid van deze schorsing.”

     

    Bron:
    www.telegraaf.nl
    (h/t “Tistochwat”, “Wachteres”, “delamontagne”)

    *

     

    Al van ouds zijn onze Noorderburen, de Nederlanders ’n slim en dapper volkje geweest. Gewiekst en bij de pinken als geen. Bezield met de goede koopmansgeest en op zee, altijd ten zeerste voortvarend. Altijd en eeuwig op zoek naar Rijkdom en Macht. Wel besteed, mag ik hopen.

    Als (lager gelegen) Broedervolk, hoorden we beiden, van Leeuwarden bij de Oostzee tot Calais, langsheen de duinen en kusten van de Noordzee zo lang en zo breed mogelijk, tot en met het Kanaal vab Blankeneuze naar Dover, één Natie te zijn: het volk der Lage (of Nedere) Landen. Machtig als niet één, tesamen vereend in vreugd en in nood – als d’ene sterft, is d’ abdere ook dood.

    *

    Het vrome (kikker)verstand en de werkkracht uit het koele Noorden, gekoppeld aan het (gezond) verstand en de werkkracht van het nijvere Zuiden, hadden wonderen kunnen doen. Maar net als nu nog altijd, zagen de afzonderlijke zichzelf verheerlijkende ‘Leiders’ van dat éne Volk dat aders. Ze misten bijgevolg ‘De Vaart der Volkeren’ en gingen elk als duivels ten onder in broedertwist en bloedige schande. Rutte (NL), Rutten (VLD), Gerot (.be): dat mag toch duidelijk zijn!

    Ach ja, ik schreef het ook gisteren hier al neer, toen ik het had over hen alleen die profijt halen uit de misdaad. Het zijn net zij die deze overal voorkomende misdaden begingen. Dat waren altijd ‘de anderen’…. Zijn die moeten boeten. Zowel in ’t klein, als in ’t groot. Zowel in ’t Binnenland als in ’t Buitenland. Want grenzen bestaan er niet meer. Criminele zaken kenden trouwens nooit geen grenzen. Of het nu gaat om ’n ordinaire zakkenroller of om regeringshoofden, Keizers of Koningen: het maakt niets uit. Hoe hoger de rang, hoe hoger het Kwaad.

    Denk, in afwachting van de excuses, aan de Zwartjes uit Congo, tegenover het eigen Koninklijk Circus der Coburgers. Doe dat, en denk daarbij aan het spreekwoord, dat ‘misdaad niet loont’. Toch net voor de kleine mens. Maar wel voor Koningen en andere Hoge Pieten.

    *

    Nu even totaal iets anders om bij hetzelfde uit te komen. In ’t Fransoos wordt wel eens gezegd

    « Qque les Idéées gouvernent le Monde »

    Volgens mij zouden dat eerder niet ‘De Gedachten’ zijn, de Intelligentia, maar De Goden. Zelfs al zouden er, althans volgens de Paus van Rome en de Mechelse Catechismus, maar één enkele God zijn, vervlochten met drie Goddelijke Personen tot één en hetzelfde wezen. Ge moet het maar kunnen uitleggen: het Driemanschap van het universum zonder einde noch begin, de mensensoort op de waterrijke Blauwe Planeet, met de intelligentie van de H Geest als bindteken. Het is mij te inghe, want het is de kern van alle dinghe.

    *

    "In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti", "Amen". Het zij zo. In alle Leeuwen der Leeuwen. Amen.

    *

    Sedert de jaren 630 is daar diene dood- en vernieling zaaiende woestijnrover bijgekomen, de wreedaardige versie van De Goede Vader uit de Joods-Christelijke Bijbel. Die bestaat al 5.000 jaar vroeger. Een God, waarvan wordt beweerd dat Die de wereld zou hebben ‘geschapen’ in amper ZES dagen. De 7de Dag rustte Hij…. Hij keek toen en zag dat het al goed was. Toen nog wel.

    *

    Dat alles, althans volgens de Joodse jaarrekening die teruggaat tot Adam en Eva. Nog ouder zijn de Oosterse godsdiensten, hoeveel namen er ook mogen zijn. Teveel om op te sommen. Om nog maar te zwijgen van onze eigen Oud Germaanse Goden. Die later slechts ‘afgoden’ blijken te zijn geweest. Zoals Wodan, Thor of Odin, die door hun Hogepriesters, de Druïden, met uit de kruinen der bomen zelf gesneden marentakken te worden gezegend. Neem daarbij ook de Egyptische God RA, of de Grieks-Romeinse Zeus, Eros, Mars of Jupiter, waar er zelfs ineens ‘Godinnen’ bij schijnen te zijn uitgevonden. Waar ik op zich niets op tegen heb, want we mogen, sederr de Verlichting en in naam van het Heilig socialisme, niet discrimineren op basis van huidskleur, geslacht of ongeslacht. Denk daarbij aan Venus, de armenloze Milo-Godin der Liefde. Of aan de mooie Hélena, voor wie de stad Troye helemaal werd opgeofferd.

    *

    Buiten de Joods-Christelijke God zijn de meeste andere ‘Goden’ allemaal Grote Krijgsheren (geweest) die net zo lang tot de Digitale Tijden, dag en nacht droomden hun buren te veroveren door er hard oorlog tegen te gaan voeren. Met het kromzwaard symbolisch in de hoogte, klaar om toe te slaan.

    *

    Aldus samengevat en gedeeld door twee, mogen we bijna stellen, dat noch de Gedachten, noch de vele Goden, maar de computers van morgen de wereld zullen gaan regeren. Al vliegt de leugen nog zo snel, het Wereld Wijde Web achterhaalt hem wel.

    Eerlijk gezegd, dat laatste schijnt mij wel het eerlijkste te zijn. Iets dat nog vele duizenden jaren zou moeten kinnen meegaan…

    *

    Dat allemaal zijn, voortgaande op wat er daar in Hoofddorp aan het gebeuren is, kosten op het sterfhuis. Want het is, met de morgen slecht aflopende Verkiezingen in Nederland in het vooruitzicht, te laat de put gevuld, als het kalf verdronken is… Al is het nog altijd mogelijk dat de NExit er de facto zit aan te komen. Met Nederlanders weet men het nooit!

    *

    Vrijdag 1 Maart 2019

     

    01-03-2019, 13:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18de IJZERWAKE

    .

    18de IJZERWAKE

    **

    *

    Zondag 25 AUGUSTUS 2019

    *






    01-03-2019, 09:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    28-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5228 HET KLIMAAT GELEUTER


     

    Stel bij Uzelf gewon de vraag zoals in elke misdaadroman. Wie heeft er baat bij? Wie heeft er baat bij dat er zoveel over opgeblazen duimzuig-geblaat zoveel woorden aan vuil gemaakt worden?

    Wie heeft er baat bij, dat de om-volking van onze landen zo geruisloos mogelijk een feit wordt. Dat het intelligente Geloof der verre voorvaderen gedoemd wordt te verdwijnen. En vervangen wordt door een sooirt primitieve woestijn-noncultuur. Dat in A’pen zo ineens blijkt dat +50% der bevolking ‘van vreemde origine’ is. Doe daar 15 jaar bij en de oorspronkelijken zullen herleid zijn tot -10%. Dat, in de veronderstelling dat dit via het normale geboortecijfer verloopt. Waar de veronderstelling blijft dat vreemdelingen kweken als konijnen.

    Het zou natuurlijk ook kunnen, dat de percentages nog lager uitvallen moesten de juiste wachtwoorden ondertussen gegeven worden.

    Kortom. De klimaatvlag en dekt de lading niet. Integendeel.

    Marl my words! Het venijn zit altijd in het staartje….

    *

    *

    Bijdrage mens aan klimaatverandering ook volgens cijfers alarmisten te verwaarlozen

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2019/02/Bijdrage-mens-aan-klimaatverandering-ook-volgens-cijfers-alarmisten-te-verwaarlozen

    Is de maximale afname van de opwarming met 0,05 graden (1/20ste) van één graad) de totale afbraak van onze welvaart waard?

    Het extreemlinkse klimaatbeleid zal ons terugvoeren naar de Middeleeuwen, toen we enkel vuur hadden om ons te verlichten en ons warm te houden. (Afbeelding: Getty Images (2)).

    *

    Jaarlijks worden er enorme hoeveelheden belastinggeld uitgegeven aan het tegengaan van klimaatverandering, meer dan € 1,3 biljoen per jaar. Nederland gaat als alle plannen doorgang vinden deze eeuw maar liefst € 1.000 miljard gemeenschapsgeld uitgeven aan klimaatbeleid. En waarvoor? Om de opwarming van de aarde met maximaal 0,048 graden te verminderen – een twintigste deel van één graad. En dit is op basis van de cijfers van de klimaat-alarmisten zelf. Is een feitelijk onmeetbaar verschil in opwarming de totale afbraak van onze welvaart waard? De meeste politieke partijen in Europa denken van wel, en vinden dat dit niet eens ter discussie mag worden gesteld.

    *

    Vijf argumenten tegen klimaat-alarmisme

     

    Tony Heller (Steven Goddard) van de Deplorable Climate Science Blog zette op verzoek van twijfelaars de volgens hem vijf beste argumenten tegen het heersende klimaatalarmisme op een rij (in de woorden van de bekende klimaatrealist James Delingpole):

     

    ‘Klimaatalarmisme is niets meer dan een moderne versie van het oer bijgeloof van de mens over cataclysmische natuurverschijnselen. Deze angsten zijn echter ongegrond, want er is geen legitiem bewijs dat ‘extreem weer vaker voorkomt’, of dat ‘de zeespiegelstijging toeneemt’.’

     

    ‘Klimaatalarmisme is een vorm van groepsdenken, of zoals Heller het stelt, als (het sprookje van) de kleren van de keizer. Dit groepsdenken vereist dat het bewijs wordt genegeerd, en men zich in plaats daarvan onderwerpt aan de mening van een zeer klein groepje vooringenomen ‘experts’.

    Al goor, modder en kwel

    *

    ‘Als de argumenten voor ‘global warming’ echt zo sterk zouden zijn als deze experts beweren, zou het debat nu voorbij zijn. Echter, alle apocalyptische voorspellingen hebben het faliekant mis gehad. Waarom zouden we ze na al die tijd nu dan wel geloven?’

     

    ‘Klimaatalarmisme berust geheel op grafieken en computermodellen die gebaseerd zijn op selectieve of corrupte gegevens. Al deze modellen zijn niet of nauwelijks in de buurt gekomen van het (correct) voorspellen van de echte gebeurtenissen.’

     

    ‘De voorgestelde oplossingen voor ‘klimaatverandering’ zijn onwerkbaar, gevaarlijk en zinloos.’

     

    Huidig klimaatbeleid betekent einde welvaartsstaat

     

    Volgens Delingpole zou het laatste argument ook de grootste alarmisten aan het denken moeten zetten. Het gaat namelijk om gigantische sommen geld die niet kunnen worden uitgegeven aan de zorg, het onderwijs, de sociale zekerheid, om maar een paar tegenwoordig minder belangrijk gevonden zaken te noemen. Toch is dit exact de koers die de politiek is ingeslagen, een die uiteindelijk onvermijdelijk de totale afbraak van onze welvaartsstaat zal betekenen.

     

    ‘Door de belastingbetaler gesubsidieerde wind- en zonne energie is enorm kwalijk voor het milieu, de dierenwereld en de economie,’ vervolgt Delingpole. ‘Biobrandstoffen verwoesten het regenwoud en landbouwgrond, drijven de voedselprijzen op en brengen de natuur onnodige schade toe.’

     

    ‘Beleggers en investeerders in zogenaamd duurzame industrieën worden gesubsidieerd om inefficiënte, onregelmatige en onnodig dure energie te produceren, waardoor schaarse bronnen worden verspild, en de armen nog dieper in energie-armoede worden gestort.’

    ‘Op universiteiten en scholen wordt de wetenschap door het Klimaat Industriële Complex vervalst. Wetenschap die het klimaatverhaal promoot wordt – hoe fout die ook zit - beloond, terwijl wetenschap die de zogenaamde ‘consensus’ uitdaagt wordt gestraft.’

     

    Nederland: € 1000 miljard voor een hersenschim

     

    Het gevolg is dat nu al jaarlijks € 1,3 biljoen wordt uitgegeven aan een hersenschim, een onrealistische schrikbeeld genaamd ‘door mensen veroorzaakte klimaatverandering’. Wij zouden daar aan toe willen voegen: een nieuwe religie, die deze eeuw alleen al in Nederland door de staat met € 1000 miljard zal worden gefinancierd.

     

    Maar zelfs volgens de cijfers van de alarmisten zullen deze monstrueuze uitgaven in het beste geval leiden tot een vrijwel onmeetbare vermindering van de opwarming met maximaal 0,048 graden Celsius, slechts een twintigste deel van één graad.

     

    ‘De activisten, de beunhazen in de politiek, de investeerders, de slinkse wetenschappers, de tweederangs media en andere nuttige idioten die meer klimaatactie eisen, willen het onmogelijke. Als ze ooit hun ambities verwezenlijken zal de Westerse industriële beschaving instorten.’

     

    Betaalbare opslag technologie voorlopig niet beschikbaar

     

    Heller wijst erop dat de alarmisten er vanuit lijken te gaan dat tegen de tijd dat onze landen bomvol staan met ontelbare windmolens en zonnepanelen er een betaalbare technologie is om al deze elektriciteit op te slaan voor de vele duizenden uren dat de zon niet schijnt en de wind amper waait, maar er wel onverminderd veel vraag is naar energie.

     

    Het grote probleem is dat die technologie enkel nog op papier bestaat, en de komende tientallen jaren vertrouwd wordt op systemen die totaal ongeschikt zijn voor het massaal opslaan en transporteren van extreem wisselvallig aangeleverde elektriciteit. De gevolgen zullen grootschalige, langdurige en snel in aantal toenemende stroomstoringen zijn, die de samenleving tot op het bot toe zullen ontregelen en ondermijnen, en onvermijdelijk steeds meer slachtoffers zullen eisen – om over de aanhoudende extreme prijsexplosies van ‘duurzame’ energie en daardoor wijd verspreide armoede nog maar niet te spreken.

     

    ‘Klimaat-redders bereiken exact het tegenovergestelde’

     

    ‘Dit is wat ik zo verbijsterend vind over de zichzelf verklaarde ‘klimaat’predikers. Ze blijven ons maar vertellen dat ze de planeet willen redden, dat ze zich zorgen maken over de ‘toekomstige generaties’, en dat de mensen die klimaatverandering ‘ontkennen’ egoïstisch, hebzuchtig en anti-wetenschap zijn.’

     

    ‘Maar alles wat deze ‘klimaat’predikers doen, bereikt exact het tegenovergestelde van hun zogenaamde goede bedoelingen. Deze ‘groenen’ zijn slecht voor de armen en beschadigen de planeet. Ze belemmeren de economische groei die ons historisch in staat heeft gesteld om milieuproblemen zoals vervuiling te overwinnen of te beperken. Ze vermoorden vogels, vleermuizen en orang-oetangs. Toch blijven ze ons op de een of andere manier voorhouden dat zij het morele gelijk aan hun kant hebben.’

     

    Extreemlinks beleid zal kwalijke gevolgen voor ons hebben

     

    ‘Denk hieraan als u de volgende keer weer een angstbericht leest over de komende klimaat-apocalyps, of over scholieren die spijbelen omdat ze vinden dat er meer moet worden gedaan: het gaat hier niet om wetenschap, maar om extreemlinkse politiek.’

     

    ‘En dat is de belangrijkste reden waarom u zich niet ongerust moet laten maken door de grote klimaat bangmakerij. Want zelfs al zouden de groenen wetenschappelijk gelijk hebben – wat overigens niet zo is -, dan nog hebben ze het volslagen mis met hun oplossingen. Hun bedoelingen mogen dan nog zo goed klinken, maar de gevolgen doen ons kwaad.’


    *

    de mening van een zeer klein groepje vooringenomen ‘experts’.

    Hoe zou ik dat zeggen? Omwille van het smeer likt de kat de kandeleer.

    En geld en heeft geen geur. Zelfs geen reuk noch smaak. Het smaakt echter altijd naar nóg.

    Herinnert U zich ook nog, dat jaren geleden de wetenschappers met spijt in het hart moesten bekennen zich ‘vergist’ te hebben over de temperaturen van bij ‘het begin der ‘waarnemingen’? Ze hadden gewoon de komma verkeerd gezien. Ik zou het moeten opzoeken, maar het was gewoon verschrikkelijk. En neen, kwaad opzet was er niet in het spel. Wa denkte wel!

    Nu wordt er sedertdien altijd anders gewerkt. Vergissingen zijn uitgesloten. Alles is computerwerk! De ‘’waarnemingen’ zelf blijven strikt vertrouwelijk voor de innere cirkel. Maarde interpreteringen worden des te meer openbaar gemaakt. 0,003° worden dan gewoon 3 graden. Who cares? En dat, zoveel opwarming, mijne dierbaren, mag absoluut niet! Want dan stijgt het zeewater met 30 meter en verdrinken wij allemaal, kinderen en kleinkinderen inbegrepen. Zelfs zij die nog niet geboren zijn.

    Çeça. En dat van die om-volking, dat is gewoon prietpraat vaan een troepje populisten die absoluut zouden moeten in kamen opgesloten worden.

    Maar SSSSt! Niet te luid. Eerst moet dienen Trump verdwijnen. Goed- of kwaadschiks. Om het even, de Democ Rats moeten weer aan de knuppel geraken!

    Pas dan kunnen de poppetjes beginnen dansen. Huppe met de beentjes, Marieke! Op klokslag middernacht gaan de graven open. Zowel libretto als muziek bestaan reeds. Saint Saëns heeft dat nog op (bokken)poten gezet. Danse Macabre is de naam. En deze keer gene flauwe kul, de Russen blijven van dat spul!

    *

    Donderdag 28 Februari 2019

     

    28-02-2019, 16:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5227 VERLEKKEREN OF VERLAKKELEN

    IN: Algemeen Nieuws, Economie, EU, Gezondheid-Psychologie, Maatschappij, Media, NWO-Complot, Venezuela - VS

    *

     

    Iedere dag wordt de gelijkenis met de jaren ’30 duidelijker. Erger zelfs. Vroeger lag alles ver, héél ver verwijderd van de eigen kerktoren. Nu is, dank zij Tinternet, de hele wereld één groot drop geworden. Een dorp met vooral veel café-praat. Met hier en daar een toogplakker, ’n mooiprater die om de haverklap lik Baron von Münckhoven de hele wereld rondvliegt, zich vastklampend aan een bolronde kanonskogel.

    Al die Hoge Heren brengen, volgens hun eigen zeggen toch, de hemel op aarde. En juist daarvoor hebben zij een sterke militaire macht nodig. En ‘Nieuwsbronnen’ die de juiste berichten verspreiden.

    Wat de juiste reden van de onrust in Zuid Amerika juist is, mag Joost weten. Maar die weet het ook niet. Of hij zwijgt. Ieder kans, om iets bij te leren, moet dus worden aangegrepen. Wie zoekt, die vindt.

    Waar ongeveer de klepel hangt, vindt U hieronder toegelicht. Het is dus niet nodig m als Diogenes op klaarlichte dag met een stallantaarn rond te lopen…

    *

    We leeft (Lees: iedereen die het zal overleefd hebben) zal het wel voelen, als de billen vol blaren zitten…

    Crisis Venezuela nepnieuws? Onderzoeksjournalist filmt bomvolle supermarkt Caracas

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2019/02/Crisis-Venezuela-nepnieuws-Onderzoeksjournalist-filmt-bomvolle-supermarkt-Caracas

    *

     

    ‘Ik heb eindelijk mijn shampoo gevonden. Dat duurde even omdat er zoveel keus is – Beschikbaarheid niet het probleem, inflatie wel’

    *

    Max Blumenthal in een meer dan goed gevulde supermarkt in Caracas. (Afbeelding: screenshot (1)).

    *

    Al maanden heerst er een almaar erger wordende crisis in

    Venezuela.

     

    Mensen zouden amper meer te eten hebben, en hulpkonvooien aan de grens zijn door Maduro’s troepen tegengehouden en in brand gestoken (2). De roep om een ‘humanitaire’ militaire interventie wordt met name in de VS steeds luider. De linkse onderzoeksjournalist en auteur

    Max Blumenthal (L)

    wilde daarom zelf eens een kijkje nemen en ging met een camera een grote supermarkt in de hoofdstad Caracas in. Daar zag hij bomvolle schappen en tal van normaal winkelende klanten. Is de Venezolaanse crisis wellicht de zoveelste zorgvuldig uitgedokterde nepnieuws campagne van de Westerse globalisten om militair ingrijpen te rechtvaardigen?

     

    ‘Eindelijk mijn shampoo gevonden, zoveel keus!’

     

    Bakken vol met fruit, vlees, groente, zuivel, allerlei soorten toiletpapier, babydoekjes, energie-drankjes, 50-tig soorten bier en wijn – op de beelden is duidelijk te zien dat er van echt alles meer, meer dan genoeg van is. Blumenthal citeert daarom op cynische wijze de slogans die wij dagelijks in ‘onze’ massamedia horen, zoals dat de ‘dictatuur van Maduro de bevolking bewust uithongert om hen het communisme op te dringen’.

     

    Op het video-verslag volgt vervolgens een ook in Europa uitgezonden clip van een Amerikaanse verslaggever die beweert dat ‘tandpasta en tandenborstels basis zaken zijn die de bevolking dankzij het huidige regime niet heeft.’

    Ondertussen loopt Blumenthal in Caracas langs lange rijen farmaceutische artikelen zoals... tandpasta, tandenborstels, et cetera. ‘Ik heb eindelijk mijn shampoo gevonden. Dat duurde even omdat er zoveel keus is. Die vervloekte Maduro!’

    *

    Blumenthal zegt overigens ook dat er wel degelijk een probleem is in het land, en dat is de torenhoge inflatie. Als voorbeeld geeft hij een zak huisdierenvoeding, wat omgerekend meer dan $ 20,- kost. Ook een fles olijfolie is onbetaalbaar: bijna $ 35,-.

     

    Geen schaarste, maar hoge inflatie

     

    Een balie-medewerker moet hartelijk lachen als hij hem vraagt of ‘dit geen socialistische supermarkt is waar alles gratis is’. ‘Is het dan een leugen dat alles in Venezuela socialistisch is?’ waarop de man bevestigend knikt. ‘En de (hoge) prijzen van sommige artikelen komen door speculaties (op de financiële en economische markten)?’

     

    ‘In Venezuela heb ik vanwege mijn dollars onbeperkte koopkracht, want de dictatuur van de dollar controleert de wereld... Er is hier geen probleem met voedsel-distributie en voedsel-schaarste, want ik kon hier alles kopen. Het probleem is dat de koopkracht van de mensen is verwoest omdat de munt,

    de bolivar,

    door speculaties en hyperinflatie zo enorm verzwakt is.’

     

    We kunnen natuurlijk niet controleren of deze supermarkt misschien wel de enige goed gevulde in het hele land is, en de parkeergarage op de beelden enkel vol staat met auto’s van de rijkste 1%.

     

    Volgens de journalist zijn juist de kapitalisten van de door het buitenland gesteunde oppositie die goud geld verdienen met deze economische oorlog en het verkopen van goederen voor dollars. ‘En dat krijg je van de Amerikaanse (en Europese) media niet te horen over Venezuela.’

     

    Land kapot gemaakt door het Westen

     

    Met andere woorden: het land wordt inderdaad kapot gemaakt, echter niet zozeer door het ‘regime Maduro’, maar door de Verenigde Staten en zijn Europese vazallen, die net als in Libië, Oekraïne en zoveel andere landen een ongewenste, door Rusland gesteunde en daarmee aan de globalisten ongehoorzame regering ten val willen brengen en willen vervangen door een marionettenclub die geheel naar de pijpen van Washington en Brussel danst. En dat gaat zoals overal en altijd over de rug van het gewone volk.

    ‘humanitaire’ militaire interventie….

    Wonderbaarlijke begrips ratatouille, is het niet? U lijdt geen honger of dorst meer! We maken U gewoon even dood. Zoals de beul tegen de gehangene zei. Het kietelt ‘n beetje, maar dat duurt niet lang.

    En zeggen dat dit de taal is waaraan onze bloed-eigen media aan verslaafd is geworden. Alles natuurlijk met (voor wie?) de beste bedoelingen.

    Och, ik gebruikte daareven hert woord ‘ratatouille’, maar in het licht van de aan de gang zijnde algeme,e islamisering, was ‘couscous’ misschien wel beter geweest.

    Ratatouille, couscous of bouillabaisse, op ons bord ligt de ‘Beschaving’ door middel van het kromzwaard.

    *

    .. de zoveelste zorgvuldig uitgedokterde nepnieuws- campagne van de Westerse globalisten…

    Het zit er dus aan te komen, dat wat de Gentse Socialistenuit de tijd van Kop Vanden Eynde ooit onder woorden brachten als: ‘denken zoals zij, hunne ‘kameraod’ zijn, of e sloegen ‘up joen mulle’.

    Heb ik hier al zo dikwijls neergepend, maar het helpt niet rap genoeg om hun opvolgers onder de kiesdrempel te krijgen. Luegens en bedrog, ze smaken naar den trog. Om nog.

    Goed begonnen is half gewonnen

    *

    … de torenhoge inflatie

    Zz gaan daar in Venezuela toch ook niet beginnen met de Hele Hasjes lijk de Macronezen in de Franse steden! Armoe is van alle tijden. Dat kunnen wij, Vlamingen, van harte getuigen. Welvaart is als ’n op-en-neer suizende jojo. Waar zijn de tijden van ‘Arm Vlaanderen’ uit de eerste jaren (1875 – 1900) van het apenland Coburgia. De mensen lagen toen onbegraven, dood van de honger, langs de straten. Jaren op rij mis-oogsten en de geïndustrialiseerde Franstalige ‘Elite’ had er geen oren naar. Al die ‘Flamboches’ waren alleen goed als kanonnenvlees. Napoleon, les conscrits, de loopgraven an de IJzer. Als er al hulp kwam, kwam die van Overzee. Omdaat er veel Vlamingen voordien naar daar waren uitgeweken en daar rijk geworden. Dat de Gouden Jaren en de oog-uitstekende welvaartstijden van vóór de Franse Revolutie voorbij waren, bleek maar al te duidelijk. Overal armoe troef. Maar op school leerden we Frans. Om vooruit te komen in de wereld. Ik hoor het ons Ma nog altijd zeggen!

    En daar zit ik nu met dat Frans, dat eigenlijk Engels moest zijn geweest… Frans is UIT Engels is IN.

    De schrijnende armoe, haar oorzaken en gevolgen, zijn ondertussen taboe geworden. Want niet politiek-correct want tegen de ‘eenheid’ van het Land. Die dingen houden ook teveel verband met de diepe wortels van het opkomend wereld-socialisme. Als begin van de ontsluiting van dit enigma, geef ik http://www.ethesis.net/handicap/handicap_hfst_4.htm ter lezing. Waaruit deze eerste zin al boekdelen spreekt.

    “Toen de Franse edelman Derival rond 1780 door de Lage Landen reisde, viel hem de grote rijkdom op waarin de steden en vooral het platteland baadden. Uit andere reisverhalen komen dezelfde opmerkingen naar voor”

    Ach Ja!. Inderdaad: waar is der Oud’ren fierheid nu gevaren.

    Vlaanderen loopt het Venezulaanse volk voor. Als een Vlaams Priester-Dichter verzucht dat ‘dàt volk moet herleven’, dan wordt die verzuchting beloond met een doodvonnis.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Cyriel_Verschaeve

    *

    Donderdag 28 Februri 2019

     

    28-02-2019, 10:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    26-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5225 DE HOERNALISTIEK IN HET ZONNETJE GEZET

    .

     

    Sedert dat inde jaren ’60-’70, dank zij Grootmeester Béjart de nobele ballet-danselarij herleid werd tot het op zichzelf zo horizontaal mogelijk te liggen wentelen op de stoffige theatervloer, daar, alleen zichtbaar van uit de hoogte, te molenwieken met armen en benen, er zijn eigen hoofd achter zich te willen zwieren op de maat van regenwoud-muziek, is de wereld totaal veranderd. Alles is ge-progressideerd tot op het bot. Dat is zo in het dagelijks leven, in de literatuur, de Kunsten, de politiek en zelfs in de dieren-huishoudkunde en in de Landbouw. Vroeger waren er ‘koe-pekjes’ met maar één koe; nu ein r i de provincie tientalen koe-houders met 3 à 700 melkkoeien en met maar één boer. Het zijn alleen nog de oeroude natuurwetten zoals de zwaartekracht die hebben stand gehouden. Alles wat valt, valt naar onder. Al zou men dat ook wel willen wijzigen. Al ware het maar om een concurrerend werelddeel ’n loer te draaien. Want die rotsharde natuurwetten worden ook ervaren alsof God zelf zich achter dat soort zaken verschuilt. Maar geloof me, ook daar wordt aan gewerkt.

    *

    KRITISCHE JOURNALISTIEK, HELAAS GEEN PLEONASME

    *

    https://doorbraak.be/kritische-journalistiek-helaas-geen-pleonasme/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Ik las het vroeger al wel. Mainstream media liegen, bedriegen, verleiden, zwijgen en verzwijgen. De ‘Lügenpresse’ doet haar naam eer aan.

    *

    Paniekzaaiers

    In een recent artikel kopt Het Nieuwsblad recent artikel kopt Het Nieuwsblad dat ‘het zeeniveau met 3 meter kan stijgen’. Wie het artikel leest, merkt dat het feitelijk over een eventuele stijging van zo’n 65 cm gaat. Toch luidt de alarmerende titel anders: drie meter!

    *

    Gigantische gletsjer twee keer zo groot als België dreigt los te komen van Antarctica: zeeniveau kan tot 3 meter stijgen http://dlvr.it/QzFqD8

    *

    Waarom? Omdat het perfect past in het huidig apocalyptische klimaat-denken: we gaan allemaal verzuipen!

     

    (De twitter-reacties op dit artikel zijn overigens best een (Belgen)moppenboekje waard.)

     

    Ook het klimaat moet politiek correct zijn

    *

    Gerard Bodifée verduidelijkte het fenomeen onlangs op in Doorbraak: ‘We leven in een tijd met een beangstigend politiek correct klimaat, ook binnen de wetenschap. We hebben een soort DDR-systeem gecreëerd. Hij of zij die carrière wil maken als klimatoloog of onderzoeker, moet wel opletten met wat hij zegt, of hij krijgt geen geld meer. De publieke opinie, gestuurd door de mainstream media, bepaalt wat het wetenschappelijk onderzoek moet opleveren. En aangezien het klimaat een voldoende complex systeem is, kunnen uit de computermodellen altijd wel de resultaten gehaald worden die beantwoorden aan de heersende opinie. Wie afwijkende voorspellingen maakt, wordt genegeerd en niet meer ernstig genomen.’

     

    Wat past in het algemeen heersend denken, wordt klakkeloos, kritiekloos overgenomen

    Het hogergenoemde krantenvoorbeeld geeft meteen aan wat er al jaren mis loopt: copy & paste-journalistiek. Het gaat dan niet eens over onderzoeksjournalistiek, maar simpelweg over het frappant gebrek aan kritische zin. Wat past in het algemeen heersend denken, wordt klakkeloos, kritiekloos overgenomen.

     

    En wanneer je geen voorbeelden meer vindt, verzin je ze toch?

     

    De verzonnen werkelijkheid

     

    De jury’s van persprijzen waren dol op hem. Claas-Hendrik Relotius viel regelmatig lof te beurt, want zijn artikels vertelden precies wat iedereen van zo’n jury graag wil horen: kritiek op Trump en Amerika, verdediging van het welkomstprogramma voor asielzoekers, kinderen van vluchtelingen die dromen van Angela Merkel… (1)

    Toevallig ideologische overwegingen die zijn bazen in een links intellectueel milieu graag willen horen, een bevestiging die loont. Duidelijk.

     

    Ondertussen onthulde zijn voormalig werkgever Der Spiegel, dat heer Relotius zijn reportages compleet (of gedeeltelijk) verzonnen had. Op de duur is het immers eenvoudiger om vanachter de schrijftafel verhalen uit te denken. Onderzoeksjournalistiek is zo omslachtig en tijdrovend… En de werkelijkheid is niet altijd zoals men die zich zelf voorstelt.

     

    Activisme

    Het mag duidelijk zijn dat de geloofwaardigheid van media een flinke knauw krijgt. Mathias Döpfner, (CEO van het Springer Verlag en Voorzitter van de Duitse Krantenuitgevers) is daar open in. Dit is namelijk geen alleenstaand geval, gaf hij toe, maar eerder een systeemfout. Het duidt alleszins aan wat er allemaal zoal misgaat in de schrijvende pers.

     

    Andersluidende meningen worden daardoor steeds meer uitgesloten

    Het conformisme in de berichtgeving, het ‘in de smaak’ willen vallen bij de collega’s… het leidt tot een gebrek aan kritisch denken. Het wordt kuddegeest. Andersluidende meningen worden daardoor steeds meer uitgesloten.

     

    Voorbeelden  zijn er in de media ondertussen al legio. Ook inKerkgangers en Zuilenbouwers, het laatste boek van Sid Lukkassen lees je vele getuigenissen over de uitsluiting van kritische geesten — tot in het bedrijfsleven toe. Het houdt niet op: dus, neen, Relotius is exemplarisch voor de bestaande framing, de desinformatie, de verzinnende pers…

     

    Dezelfde Döpfner had het twee jaar geleden al over de grote uitdagingen waar de schrijvende pers voor staat. Onderwerping aan de islam en betuttelende overheden die vrijheden (persvrijheid, vrije meningsuiting, vrijheid van kunst) willen inperken. Dat werd ondertussen een feit: sociale media worden van hogerhand (lees: de EU) opgelegd en gedwongen om kritische meningen te weren.

     

    Dr. Sid Lukkassen werd uitgenodigd om hierover in de Tweede Kamer in Nederland zijn zegje te doen: desinformatie en digitale inmenging is een realiteit. ‘Tech-bedrijven zoals Microsoft, Google, Twitter en Facebook zijn de poortwachters geworden van de Offentlichkeit: wat niet past in de eigenheid van het eigen platform, wordt geweerd. Daarmee bepalen zij de grenzen van de publieke discussie. In tegenstelling tot overheidsinstellingen, kunnen deze tech-bedrijven echter niet zomaar aangesproken worden wanneer ze vrije meningsuiting beperken.’

     

    Lukkassen haalde het voorbeeld aan van Google, dat ooit betaald werd om bij het ingeven van de zoekterm ‘Groenlinks’ het programma van D66 bovenaan de zoekresultaten te zetten. In een alsnog geheim proces, past Google 600 keer per jaar haar algoritmes aan. Volgens Lukkassen kunnen zij daarmee tot 20% van de zwevende kiezers manipuleren. In sommige demografische groepen loopt dat op tot zelfs 80%. De juiste inbedding van informatie is daarmee niet langer een journalistieke maar een politieke kwestie geworden.

     

    Toch is er volgens Mathias Döpfner, CEO van uitgeverij Axel Springer, maar één antwoord: vechten voor de toekomst van vrije samenlevingen via kritische journalistiek. Journalistiek, voegt hij eraan toe, ‘betekent het stellen van ongemakkelijke vragen, het vertellen van onaangename waarheden, het opsporen van verborgen dingen – die anders in het donker zouden blijven. Journalistiek betekent ook strijd, polemiek, debat – en dus een geestelijke stimulans en een aanhoudende strijd om het juiste standpunt, de eeuwige zoektocht naar het juiste pad.’

    *

    24 FEBRUARI 2019

    Herre Daelemans

     

     

    In 3 (drie) keer (nu? dan? nooit?) uit te werken persoonlijke bedenkingen.

    De aandachtige lezer zal er wel niet vreemd van opkijken als ik zeg al bijna 20 jaar geen enkele gazet (of tijdschrift) meer in handen te hebben gehad. Zonde voor het goede geld. Zelfs http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL& gun ik geen blik meer, want het is allemaal koek van één deeg. Eenheidsworst van toogpraat en boulevard-teksten zonder geur of smaak.

    *

    ’t Pallieterke was, tientalen jaren tot ik in 2016 zo goed als blind werd, mijn voornaamste ontspannende bron van inlichtingen. Goede satire, zéér wel ingelicht. Knap verwoord. Meestal, spijtig genoeg, meer en meer alleen nog met stijve rug te verorberen onder de vergroot-machine waarmee ik al jaren deze blog-teksten neerpen. Niet moeilijk om begrijpen dat zonder overvloedig leesvoer de dagen veel te kort zijn. Dis al.

    Even (zoals in de jaren 1500 Erasmus dichtte **) als de moede hinde naar het klare water smacht. Buiten ’n paar ‘populistisch’ geworden satirische en/of culturele week- of maandbladen. Die ik tot op de huidige dag flink blijf steunen. Ze zijn mijn lust en mijn leven en verhoop van U hetzelfde.

    Ongelofelijk hoe Wikipedia iedereen totaal kosteloos ten dienste staat. ‘n Mens op latere leeftijd zou met deze wereld van kennis (naast de zoekmachine van Goggle),nog doctoreren ook voor hij het hoekje omgaat.!

    Zou alvast een nog uit te vinden academische totem kunnen worden van ‘Doctor Honoris Causa’ in de zelfstudie. Kreeg ik misschien ‘n vrije dag om er eens uit te vliegen. Om mee te gaan spijbelen ten gunste van het klimaat!

    *

    Zoals iedereen weet, steekt het Internet barstensvol gelijkgezinde penneridders, zodat wij op onze manier de (mis-leidende machts-potentaten het vuur aan de scheen kunnen leggen. Waar ik aan deze manier van verwoorden, geen ‘vuur aan de schenen’ wil leggen, maar aan hun hoogst individuele intieme achteruitgang. Zodat ze (de meesten) met voorwaarts gestrekte armen als ’n Tessla-raket de ruimte inschieten.

     

    *

    Ik jeune mij daarin

    Als ik ’n liedeken kan dichten

    Ik jeune mij daaran

    Als ik dat liedeken kan

    *

    (**) heb ik uit de al lang door mij vergeten geschriften van oa. Thomas More (Utopia), Erasmus & Maarten Luther. Allemaal via de pas ontdekte ‘Luisterboeken’ van Licht & Liefde die ik dezer dagen, gezeten in dit historisch zachte voorjaarsweertje, lekker kan zitten beluisteren in ’n verloren zonovergoten stil plekje.

    Waarmee de lezer meteen voorgelicht is waarom er voor hem of haar zo weinig tijd overschiet. Met dit lenteweertje zijn het net als vijgen vóòr Pasen.

    *

    Dinsdag 26 Februari 2019

     

    26-02-2019, 07:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5226 - WERELDOORLOG III NEEMT ALDOOR VASTERE VORMEN AAN

    .

     

    Bij mijn weten leeft de (Franstalige) dochter nog. Antnette Spaak (°1928)is de naam. Stokoud dus en meer dan wormsteekte. Meer dan waarschijnlijk. Dor als brandhout voor Lucifer lijk het brandhout dat klaar ligt voor de open haard.

    *

    Haar dagen zijn geteld. Daat kan niet anders. Die overleeft niet eens haar vaders bloedeigen ‘E.G.K.S.-Gedrocht’: de EU Verenigde Naziestaat.. Mag ik hopen. Brussel dus. Waar anders leeft dat serpent, dan in de onmiddellijke nabijheid van het OKW, in Broeksèl, de zelfbenoemde Hoofdstad van Festung Europa. Brussel. Het moerassig waterrijk Broeken-gebied, met o.a. de mij overbekende Rue du Marais N°120….Dat Broekse-geval’ is en blijft onvervreemdbaar Vlaams erfgoed. Thans, zonder betalen bewoond, dus BEZET door +75% wildveemde veroveraars.

    Brussel. Het vroegere OKW

    Ober Kommando der Wehrmacht.

    *

    ‘There is something rotten in the State of Danmark’. LEES ‘in the State of Dhie Joekrien’. Hieronder leest U er alles over. Complot of geen complot.

    Pro memorie. Onze klusjesman en vaste huisvriend in ons hutje op de hei, d.w.z. aan het Lago di Bolsena (Centraal Italië) was een met vrouw en kinderen uitgeweken geboren en getogen Oekrainiër. Werkzame handen en een gouden karakter. Ongeveer 35 jaar en intussen allemaal Italiaan geworden.

    Heb ik hier al meermalen over verteld. Misschien heb ik het al die tijd te weinig gehad over hun harde taal en vooral hun harde ogen, telkenmale als de R.T. ter sprake kwam. Zij keken iedere dag gewoontegetrouw naar KIEV-TV en bij mij stond dikwijls, via de zoekmachine van Google, R.T. aan. Wist ik veel dat die 2 letters stonden voor ‘Russian Television’. Ik kreeg er beelden te zien die niets aan de verbeelding overlieten en dus niet àl te betrouwbar waren. Telkens werd die man dan giftig en bijna met het schuim op de lippen verklaarde die dan dat het allemaal leugens waren. Hij kon het weten, want zij waren die hel ontvlucht. Met gevaar voor hun leven.

    Ach, wat baat het allemaal, want jaarlijks keerde heel het gezin terug. Voor even. Op vakantie… Zodat we via deze persoonlijke bron het voor en tegen konden afwegen. En ja, het democratisch gekozen Staatshoofd daar werd door Het Westen verjaagd en vervangen door een marionet. Ja, de Krim-mensen in het Noorden van het land hadden inderdaad vrij en ongedwongen voor de eigen op historisch gefundeerde onafhankelijkheid gekozen. Waarna zij even vrijwillig hadden gevraagd om aan te sluiten onder de vleugels Moedertje Rusland. “Heim ins Reich’ als het ware. Wat later in het Westen tot een soort van agressieve annexatie door Poetin zou verdraaid worden.

    Ja Ja, ‘Dhie Joekreien’. Ze doet mij telkens denken aan oorlog. Aan verwoesting. Aan intercontinentale atoom-raketten die elkaar kruisen hoog in de lucht. Maar neerkomen op onze arme gekwelde hoofden. Kortom, ‘Dhie Joekrien’ doet me denken aan

    *

    *

    Oekraine neemt lidmaatschap EU en NAVO in grondwet op

    *

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2019/02/Oekrane-neemt-lidmaatschap-EU-en-NAVO-in-grondwet-op

    *

    Nederlands Oekraïne referendum nu ook officieel in prullenbak verdwenen - NAVO verplicht tot oorlog tegen Rusland als Oekraïne lid wordt

    *

    Het rechtstreeks van de SS gekopieerde embleem van het beruchte neo-Nazi

    Azov Bataljon,

    dat wordt getraind en uitgerust door de VS en andere NAVO landen voor de strijd tegen de Russisch sprekende bevolking. (Afbeelding: Getty Images (2)).

    Zoals verwacht is het Nederlandse Oekraïne referendum net als het referendum over de Europese Grondwet geruisloos in de prullenbak van ongewenste volksuitspraken verdwenen. Dat gebeurde eigenlijk meteen al met het verlenen van financiële en militaire steun van Amerika en Europa aan het neofascistische regime in Kiev. Op 7 februari 2019 besloot het Oekraïense parlement zelfs om het toekomstige lidmaatschap van de EU en de NAVO ‘onomkeerbaar’ in de grondwet op te nemen, wat een rechtstreekse schending is van het Nederlandse inleg-vel bij het verdrag van de EU met Oekraïne. Niemand in Den Haag maakte er echter enige woorden aan vuil, en dat zegt veel over wat er is overgebleven van onze zogenaamde ‘democratie’.

    Het aangenomen voorstel voor de grondwetswijziging dat moet leiden naar ‘volledig lidmaatschap van de NAVO en de EU’ was afkomstig van

    President Petro Poroshenko,

    de oligarch die rijk werd door het plunderen van publiek bezit en die niets meer dan een marionet van het Westen is. Analisten gaan er dan ook vanuit dat het besluit niet zonder instemming van Washington en Brussel kon worden genomen.

     

    Westerse steun aan fascistisch neo-Nazi regime

     

    De gevolgen zijn ingrijpend en kunnen uiteindelijk ook zeer ernstig zijn. Allereerst maakt iedere partij, politicus of persoon die openlijk tegen het voorgenomen EU- en NAVO lidmaatschap is zich nu schuldig aan het overtreden van de wet. Dit heeft er reeds toe geleid dat de Centrale Verkiezingen Commissie de leider van de Communistische Partij, Petro Simonenko, heeft verboden om deel te nemen aan de presidentsverkiezingen in maart.

     

    De grondwetswijziging is vooral de verdienste van parlementair president Andriy Parubiy, in 1991 oprichter van de Nationaal-Socialistische Partij die gemodelleerd werd naar de Nazi partij van Adolf Hitler. Hij is tevens hoofd van de neo-Nazi paramilitaire groepen die in 2014 onder Amerikaans/NAVO commando werden ingezet tijdens de beruchte Maidan coup, waarbij sluipschutters vele tientallen burgers vermoordden.

     

    Deze fascistische groepen namen ook deel aan het bloedbad in Odessa. Parubiy is tevens hoofd van de Nationale Veiligheid en Defensie Raad die samen met het Azov Bataljon en andere neo-Nazi eenheden de Russische sprekende bevolking in het Oosten van het land aanvielen en tal van plunderingen pleegden.

     

    Volgende stap naar oorlog tegen Rusland

     

    Op internationaal niveau is Oekraïne reeds als partner verbonden aan de NAVO. Zo is het Azov Bataljon, wier embleem een kopie is van de

    SS eenheid Das Reich,

    omgevormd tot een speciale eenheid die is getraind door Amerikaanse instructeurs van de 173e Luchtlanding Divisie. Het bataljon werd uitgerust met pantserwagens en wordt ook door andere NAVO landen bijgestaan.

     

    Omdat Rusland - ten onrechte- door het Westen wordt beschuldigd van het ‘annexeren’ van de Krim en het lanceren van militaire operaties tegen Kiev, zal de NAVO -indien het bondgenootschap Oekraïne als lid accepteert- op basis van artikel 5 verplicht zijn om het land met het ‘gebruik van gewapende strijdkrachten’ militair te hulp te schieten. Met andere woorden: de NAVO moet dan een oorlog beginnen tegen Rusland.

     

    Dit zijn de geplande, levensgevaarlijke implicaties van de Oekraïense grondwetswijziging, die zonder twijfel niet zonder instemming van de VS, de EU en de NAVO tot stand konden zijn gekomen. Deze overduidelijk volgende stap naar het grote einddoel van de Westerse globalistische elite, oorlog tegen Rusland met Europa opnieuw als strijdtoneel, wordt vrijwel compleet doodgezwegen in de media en politiek.

     

    Nederlands inleg-vel Oekraïne verdrag een farce

     

    En dat is in zekere zin nog wel te begrijpen ook, want anders zou de Westerse samenwerking met, en steun aan een fascistisch neo-Nazi regime, dat in Oekraïne een vergelijkbare situatie heeft gecreëerd als in de jaren ’30 in Duitsland, opnieuw pijnlijk voor het voetlicht komen, waarbij in Nederland de complete farce van het inleg-vel bij het Oekraïneverdrag zou worden bevestigd.

     

    Voor degenen die nog steeds geloven dat Nederland nog steeds een vrije democratie is herinneren wij u niet enkel aan de genegeerde referenda over Oekraïne en een Europese Grondwet, maar ook aan eerdere ingrijpende besluiten zoals de invoering van de euro, het opgeven van onze financiële en politieke soevereiniteit aan een autoritaire commissie in Brussel, het openzetten van de grenzen voor massa immigratie en het laten islamiseren van Nederland, om maar enkele voorbeelden te noemen, waar wij als volk geen enkele zeggenschap over hebben gehad

    Xander

    (1)  Off-Guardian.org via Zero Hedge

     

     

    *

    Verhalen over ezel-kaakbenen, zoals die waarmee Kaïn zijn broer Abel de schedel insloeg, hebben, zoals U zou moeten weten, al lang afgedaan. Wegens niet realistisch en pure kwezelarij. De moderne progressieve gedachte heeft wel degelijk andere zaken aan het hoofd. Er zijn ook andere katjes te geselen. Zoals Boer Bavo, die de katjes in den donkeren kneep. Zie de TV-programma’s op alle zenders in ons bereik. Vooral niet te vergeten: de stijgende watermassa’s die er zitten aan te komen. De landen, voor zover die niet verwoest en braakliggend zijn achtergelaten, worden overspoeld, erger dan in de wreedste horror-film. En we zitten er midden-in. Allemaal de schuld van die duivelse Poetin.

    Wat wordt het dus, de vernietiging door het water of door het vuur? Misschien wel door de twee samen, na verzoening, op onze kap.

    Allez, de keus is aan ieder van ons. Wie verkiest er liever ’n Amerikaanse hellebeurt, dan ’n Russische? Of misschien wel, als 3de hond, ’n Chinese. Eentje van het genre King Kong FU? Of wordt het ’n Clinton Clap, omdat wij allemaal ondertussen toch meer of min de Engelse taal machtig zijn. Kan zó, zelfs zonder ondertiteling, op TV her uitgezonden worden. Als o,ze dierbare wereldvermaarde Rudy Vranckx het tenminste, zoals gewoonlijk, zou overleefd hebben. Liefst nadat hij voor de moete flink voor zou zijn vergoed. . Krijgen we misschien tussendoor de loon-betwistingen en de klimaat-brosselaars, ‘n beeldverslag in geuren en kleuren. Met in 3D, de stank er bij.

    *

    Waar zijn, beste mensen, nu de stokjes van de afbeelding hierboven gebleven? Zo dat eindelijk al die wapperende gekheden daaraan op kunnen worden gehangen? Tot U spreekt namelijk (lang geleden) ’n jonge knaap van den boerenbuiten, die zijn prille jeugd heeft doorgebracht tussen de ontelbare doodstille soldaten-kerkhoven van de frontsector tussen Ieper en Langemark. Twee locaties berucht over de ganse wereld. Ze waren, en zijn dat nog steeds, eenzaam en verloren tussen de velden of de dorpen. Velden van eer, weet U nog? Meestal heldere piekfijn verzorgde parkjes, met witte stenen zerkjes. Waarop meestal de melding ‘Known unto to God’. Voorjonge snaken ideale hulpmiddelen om al die verre vreemde landen te leren kennen. Die zerkjes, ‘row on row’ waren toen ook al eindeloos. Even eindeloos waren de gemillimeterde houten kruisjes der Franse begraafplaatsen, open en bloot met altijd dat zegenend kruis op de achtergrond en een stenen altaarblok, met dat merkwaardig opschrift ‘Their names liveth for everymore’. Alleen hun nalen? Ja, liefst. Want er is al herrie genoeg sedertdien.

    Dat ene Duitse ‘Studenten Friedhof’ in de Klerkenstraat in Langemark, dat de plaats markeert waarop op 10 November ’18 beide loopgragen-stelsels elkaar raakten. Letterlijk raakten. Die nacht vers gegraven kuilen en loopgraven op handgranat gooi-afstand van elkaar… Daar ook, op z’n Germaans, alleen maar massagraven voor alleen maar elders opgegraven botten en doodskoppen.. In de grond gestopt onder granieten eenheidsblokken. Met hier en daar drie lage kleine kruisen broederlijk bijeen. Het geheel is somber en donker onder het gebladerte der bomen. Bij de Eingang staat gebiteld op de muur ‘dass Deutschland muss leben, weil Sie allen sterben mussten‘.

    *

    Wie de streek kent, vindt begraafplaatsen van ’n paar man. Of ergens van een hoge Engelse gegradueerde, ter aarde ‘besteld’ op de paar voerkante meter grond waar die stierf voor God en Vaderland. Een knus plekje, goed voor de Eeuwigheid, omringd tussen het joren of de bieten, door lage muurtjes en een heus ijzeren hek.

    Juist. Overal kan de bezoeker zijn opmerkingen nalaten, liefst genaamtekend e gedateerd. Het schriftje ligt aan een ketting met stylo daarbij, klaar voor gebruik, aan een stevige koperen ketting, gemakkelijk vindbaar in een soort ingemetseld muurkoffer.. Klaar voor gebruik bij het weggaan.

    Onuitwisbare bovengrondse sporen van zelfdestructie op bevel van ‘Hogerhand’. Op, onder of boven onze eigen Vlaamse boerengrond die er voor eeuwig en een dag grondig verwoest blijft bijliggen. Ook bovengronds zijn er, naast de vele gedenktekens die als vergeten littekenen op alle mogelijke plaatsen staa, en onmogelijke namen dragen (zoals ‘Calvare Breton’), ook nog andere sporen van geweld. Bolletjes stukken lood en verroeste schrapnel-scherven die jaarlijks in het voorjaar worden bloot geploegd. Niet ontplofte obussen worden zorgvuldig aan de kant geborgen, zodat die kunnen opgehaald worden door Dovo. Einde van een uit de hand gelopen productieprpces.

    Maar het moet gezegd: deze mensonterende honderdjarige misdaad loont. Het is de moeite waard geweest voor de plaatselijke Horeca en de souvenir-industrie. Zodat dat oude spreekwoord bewaarheid blijkt, dat de ene zijn dood, de andere zijn brood is…

    May we please also rest in peace…

    *

    26-02-2019, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    25-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5224 DE WIHZE MAAGD ALMACI t.o.v. ONZE WELVAART

    .

     

    **

    VLIEGT DE BLAUWVOET

     

    STORM OP ZEE

    *

    Als een door lucht, water en wolken volgevreten mini-godinnetje, reist ze den boer af, in de overtuiging dat ze model staat voor de Hemelse Koningin in hoogst eigen persoon. Ze verschijnt overal, neen, niet telkens in een of andere grot, want hier zijn er geen bergen zoals in Lourdes. Ze laat zich voeren in een ECOLO-GROEN mini-busje dat van laadpaal naar laadpaal rijdt.Net als een voortjagende processie van met engelenvleugels getooide Cherubijnen en Serafijnen , die waar ze voorbijkomen, de lucht hebben gezuiverd en vrij gemaakt van welvaart. Wie lucht maalt, heeft inderdaad veel (verlieslatende) windturbines nodig..

    *

    https://www.tscheldt.be/hoe-slecht-bestuurd-en-lamlendig-kan-een-land-zijn/

    *

    HOE SLECHT BESTUURD EN LAMLENDIG KAN EEN LAND ZIJN?

    *

    2 weken geleden Frits Van Roobais

     

    Overal in Europa en de Wijde Wereld wordt

    het G5-net uitgerold: het supersnelle mobiele internet van morgen.

    https://www.topconpositioning.com/gnss-and-network-solutions/gnss-network-solutions/net-g5

    *

    België echter heeft deze TGV weer gemist: de ‘deelstaten’ raken het niet eens over de verdeling van de baten. Hoe slecht bestuurd en lamlendig kan een land zijn?

     

    Stuiptrekking

     

    Het is dus toch weer een federale stuiptrekking die van een uiterst belangrijke dossier een Processie van Echternach dreigt te maken. Brussel gaat er prat op aantrekkelijk te zijn voor multinationale bedrijven, herbergt de NAV0, Europa, ambassades en internationale instellingen. Het is van het allergrootste belang dat die belangrijke economische en institutionele spelers voorop lopen en gebruik kunnen maken van de technologische reuzenstap voorwaarts zoals het uitrollen van G5 er een is.

    **

    *

    Niet dus. Belgisch gekibbel – gevolg van opeenvolgende, onvolmaakte staatshervormingen – verlamt en blokkeert doortastend anticiperen op de informatie-samenleving en economie van morgen. Het Belgische model blijkt andermaal tot op de draad versleten, onwerkbaar, onwenselijk, remmend, tijdrovend, geldverslindend. En wie blijft in de kou staan? Wij allemaal. Vlaming, Waal, Brusselaar. Het onvermogen om in welk beleidsdomein ook noodzakelijke stappen voorwaarts te zetten, neemt stilaan even schrijnende als groteske proporties aan. Pensioenen, werkloosheid, zorg, ziekenhuis, psychiatrie, belastingen, gevangeniswezen, justitie, veiligheid, integratie, mobiliteit of openbaar vervoer: de belangrijkste werven liggen stil. Nochtans heeft onze politieke kaste lang doorgeleerd. Op het curriculum vitae van die honderden excellenties staat één universitair diploma met stip op nummer één: Prutsen en Knutselen (Grootste Onderscheiding). Bijkomend getuigschrift: Bricoleren in de Marge (Uitmuntend).

     

    Klimaatkloterij

     

    Terwijl in bovenstaande beleidsdomeinen nog altijd onvoldoende doorbraken zijn geforceerd die dit gammele land door de 21ste eeuw moeten loodsen, telt België wel vier ministers die bevoegd zijn voor – oh toverwoord – het klimaat. Hun voor het klimaat onbevoegde collega-ministers en collega-politici hebben de voorbije legislatuur evenmin hun klep gehouden over deze hippe materie. Bovendien is het debat tot op het bot verlamd door de wijd om zich heen grijpende aanname dat kernenergie de grote boosdoener in het energieverhaal is. Het tegendeel is waar. Tot nader order is kernenergie de enige CO2-neutrale energie die ons moet toelaten onze levensstijl en welvaartsniveau aan te houden. Straks wordt de laatste gram kernafval in schone energie omgezet! Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte moet worden gecreëerd om andere energiebronnen hun rol te laten spelen. Maar dat onze kleinkinderen dag en nacht aan de jus van de IPad, de televisie, de slimme telefoon en de slimme step zullen liggen met als enige energiebron een windmolen in de tuin, is een illusie vergelijkbaar met het bestaan van God. Veel erger is dat al die bevoegde klimaatcoryfeeën elkaar met de grootst mogelijke onzin de loef proberen af te steken. Onze grote klimaat-roergangers dienen eerder religieuzen dan wetenschappers te worden genoemd. De grootste omissie in het debat is een totaal gebrek aan vooruitgangs-geloof en vertrouwen in de grote stappen voorwaarts die reeds zijn gezet en nog zullen worden gezet. De immense mogelijkheden van de geo-thermiek en de voortschrijdende inzichten van de circulaire scheikunde zouden tot onze verbeelding moeten spreken. Maar zitten nauwelijks in het debat. In vulkanisch gebied heeft IJsland een gat geboord van 4659 meter diep. Temperatuur daar: 427 graden Celsius. Als die energiebron naar boven kan worden gehaald – over afzienbare tijd – kunnen de IJslanders de hele winter door na een verkwikkende buitensauna in hun blote kont in de kroeg gaan zitten. Dat we met gerecycleerd en vloeibaar gemaakt plastic eerlang onze huizen, scholen en bedrijven zullen verwarmen is nog zo’n eco-realiteit die stap voor stap dichterbij komt. Het lijkt wel of onze Vlaamse media bang zijn hierover te berichten. Goed, positief en inspirerend klimaat- en milieunieuws dient de Vlaming maar elders te lezen, horen en zien.

     

    Dikke trui

     

    De hogepriesters van de klimaatkerk – het Vaticaan Groen-Ecolo – laten er ondertussen geen biogras over groeien. Heel Vlaanderen dient een Lage Emissie Zone te worden. Wie nog een diesel-karretje in de garage heeft staan om voor zijn zieke moeder in het naastgelegen dorp een paar boodschappen te doen, mag er een kruis over maken. Het elfde gebod van de Heilige Almaci luidt: ‘Gij zult een elektrische wagen kopen en aan de laadpaal liggen’. De beelden van zelfbenoemde klimaatgoeroe, narcist en grootverdiener Elon Musk gezien? Vliegt om de aardkloot met zijn eigen vliegtuig om ons via de haven van Zeebrugge aan de elektrische auto te krijgen. Als een paar miljoen Vlamingen zo’n hip en duur ding kopen, hebben we 2 extra kerncentrales, 610 windmolens en 15.200 voetbalvelden vol zonnepanelen nodig. Pieter De Crem vreest dat dit geen haalbare kaart is. Crembo heeft gelijk. En wijst op het groter worden van het ecoproletariaat. De groeiende groep working poor, alleenstaand, met kinderen, huurders van tochtige krothuizen die het sociaal tarief van hun elektriciteitsfactuur deze maand gevoelig zien stijgen. Zij betalen de rekening voor het groene geweten van de witte, moreel superieure elite die dinsdag een dikke trui uit de kast haalt. En woensdag staakt.

    *

    Frits Van Roobais

     

    Op de foto: een ‘stroomboot’ die in ontwikkelingslanden gebruikt wordt om black-outs te voorkomen. Binnenkort ook voor de Belgische kust?

     

     

    **

     

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    **

    In 3 (drie) keer (nu? dan? nooit?) uit te werken persoonlijke bedenkingen.

    *

    SELF-RELIANT NETWORK REFERENCE STATION

    Designed from the ground up from Topcon's years of proven signal tracking innovation, the NET-G5 receiver was born to perform within a reference station network. The recipe for success is to always have the highest technology at your reference station to then better host any client that joins the network. Future-ready, if there is a navigational satellite up above, this receiver tracks and uses it.

     

    Efficient signal tracking across the entire GNSS spectrum

    452 Universal Channel Vanguard Technology

    Built-in Bluetooth and Wi-Fi connectivity

    Integrated web interface for remote management

    Up to 32GB internal memor

    *

     

    25-02-2019, 10:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    24-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5228 THE CLINTON GATE

     

    **

    VLIEGT DE BLAUWVOET

     

    STORM OP ZEE

    *

    Ik en know er persoonlijk niets van, maar mijn verstand staat stil bij wat er zo allemaal in en rond dat  ophemelen van de USA gebeurt.

    Afhankelijk van het aan de Macht zijnde Hoogste Gezag daar, wordt de ene aanklacht na de andere, bewezen of belogen, gewoon bevroren. Niet voor niets zijn de Amerikanen de uitvinders van de koelkast. Men kletst er op los lijk volksvrouwen-viswijven op het vis-traptsje in Oostende, de Koningin der Badsteden. Het lijkt alsof de ene kant van de politieke arena voortdurend moet zwijgen en zich inhouden voor de andere kant die just in hetzelfde stramien gevangen zit.

    En zo draait als afgeleide van de Amerikaanse politiek, ook onze eigen Europese wereld rond. Op sleeptouw van zij die het voor het zeggen hebben. Het spreekt dus vanzelf dat nergens nog ‘n God of ‘n Gebod nodig is. Het doet mij denken aan wat er in Eden zou kunnen gebeurd zijn, toen vlak daarna het eerste mensenpaar uit het Aards Paradijs werd verjaagd. Toen heette de verleidster Eva, nu is het Hitlary.

    *

    Judicial Watch: Bewijs dat Obama’s FBI lange lijst misdrijven Hillary Clinton verborg

    *

    Hitlary Clinton

    *

    De Amerikaanse ‘waakhond’ Judicial Watch heeft na een beroep op de FOIA (wet openbaarheid bestuur) officiële documenten in handen gekregen waaruit blijkt dat de top van de FBI onder president Obama een ‘lange lijst’ misdrijven van Hillary Clinton verborg, en alles uit de kast haalde om ervoor te zorgen dat zij niet zou worden aangeklaagd voor het roekeloos omgaan met vertrouwelijke informatie (waaronder staatsgeheimen). Het duurde lange tijd voordat Judicial Watch de opgevraagde documenten ontving omdat het Ministerie van Justitie de informatie weigerde vrij te geven, waardoor er een rechter aan te pas moest komen.

    *

    De documenten maken duidelijk dat drie dagen nadat toenmalig FBI-directeur James Comey op 8 juli 2016 bekend maakte dat Hillary Clinton niet vervolgd zou worden, de Speciale Adviseur van de uitvoerende adjunct directeur Nationale Veiligheid aan agent Peter Strzok en anderen schreef dat hij ‘een lange lijst (lett. tabel of grafiek) van wettelijke overtredingen’ aan het opstellen was die tijdens het onderzoek naar het schandaal rond Hillary’s privé server naar voren waren gekomen. Ook zou hij de redenen waarom Comey desondanks niet tot vervolging besloot in kaart brengen.

     

    Uit de email-discussie die hieruit volgde kan duidelijk worden opgemaakt dat de betrokken FBI agenten en officials het een goed idee vonden om de lijst met Hillary’s misdrijven achter slot en grendel te bewaren. Dat is dan ook precies wat er is gebeurd. De agenten werkten actief met Comey mee om zijn publieke verklaring zodanig aan te passen dat Hillary’s misbruik van vertrouwelijke info er zoveel mogelijk mee gebagatelliseerd werd.

     

    Term ‘grove nalatigheid’ aangepast om Hillary niet te hoeven vervolgen

     

    De in opspraak geraakte agent Peter Strzok werd later door FBI directeur Christopher Wrya ontslagen. Strzok, uit wiens SMS’jes het bestaan van een FBI complot tegen Donald Trump kon worden opgemaakt, had de oorspronkelijke aanklacht tegen Hillary van ‘grove nalatigheid’ – waar wat staatsgeheime informatie betreft hoge straffen op kunnen staan - veranderd in ‘extreem onvoorzichtig’, wat afgedaan kan worden met een (ernstige) reprimande.

     

    Een bij het onderzoek betrokken advocaat bevestigde dat de FBI geen andere keus zou hebben gehad dan Hillary officieel aan te klagen als de oorspronkelijke conclusie, ‘grove nalatigheid’, was gehandhaafd, omdat met die term zou worden erkend dat ze de wet had overtreden.

     

    Criminele Clintons en Obama nog altijd onaantastbaar in media

     

    Dankzij Judicial Watch weet het publiek nu dat de FBI tot in de hoogste echelons alles in het werk stelde om Hillary Clinton weg te laten komen met haar ‘lange lijst’ overtredingen en misdrijven.

     

    En dan hebben we het maar even niet over de hoogste illegale Uranium One deal, over het misbruiken van miljoenen dollars aan giften aan de Clinton Foundation, en al helemaal niet over de beruchte ‘Clinton Kill List’, waar al ruim 100 slachtoffers op staan en die met de regelmaat van de klok wordt uitgebreid met nieuwe zogenaamde ‘ongelukken’ en ‘zelfmoordgevallen’ van soms hoog geplaatste personen die belastende info over het echtpaar naar buiten wilden brengen.

     

    Denk overigens maar niet dat u in de Nederlandse reguliere media ook maar iets te lezen krijgt dat zelfs maar een schaduw kan werpen op de onaantastbare, bijna heilige reputatie die Barack Obama en Hillary Clinton hier nog steeds hebben.

    *

    (1) Zero Hedge
    (2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

    der

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    **

    In 3 (drie) keer (nu? dan? nooit?) uit te werken **persoonlijke bedenkin

    *

    Ach ja, ook voor President Trump staan inderdaad, net als voor Willem Elsschot, tussen droom en daad, wetten in de weg, en praktische bezwaren. In het geval Trump dus meestal praktische bezwaren. Want die kaatst mag de bal terug verwachten. En wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. Bij de Republikeinen zullen dat wel in hoofdzaak praktische commerciële bezwaren zijn.

    Of zou er meer aan de hand zijn? Zo van: er is geen beginnen aan. De konkelfoezerijen lopen, in tijd van jaren, van boven naar on der doorheen de hele Samenleving. Ze strekken zich uit tot in de verste hoeken der aarde. Wat meer is: als we onze neus schenden, schenden we meteen heel ons gezucht.

    Zou dat de reden zijn, waarom The Cilntons er niet achter gedraaid worden? Waarom Mobama, de Voorste der geradicaliseerde maar zeer snuggere Moslim Broeders nog altijd verder ongestoord mag blijven intrigeren en samenzweren? Wat met de zich schatrijk gestolen Sorros, die Centraal Europa aan het bewerken is?

     

     *

    Zal de Zwijgende Meerderheid ooit spreken? Ooit voldoende spreekrecht hebben? Och!, nu het Wielerseizoen begonnen is, zolang we met ons allen maar, zoals de Oude Romeinen, voldoende brood & spelen hebben. Met vooral liefst daarbij zoveel mogekijk primitieve lusten, wat kan het ons schelen! Van in de kleuterklas leren wippen als konijntjes in de wei! Als het onze tijd maat blijft duren. Sodoma en Gomorha zijn ook al zo lang geleden!

    *

     

    Zondag 24 Februari 2019

     

    24-02-2019, 07:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1038 REPRESSIE VERSUS HOLOCAUST

    1038 - HOE DE COBURGIAANSE REPRESSIE ZELFS

    DE SHOAH OVERTROF

    https://doorbraak.be/doorbraaknieuws/voorstellingtegendemuur/

    *

    Ha-Shoah is het Hebreeuwse woord voor de platgetreden paden van de HOLOCAUST. Het verwijst dus op een directer en fijngevoeliger manier naar de zeer eigene lijdensweg van Het Godsvolk. Deze Jooodse lijdensweg is het verhaal van (uit Nieuwe Orde na-ijver?) de met alle mogelijke middelen (uitdrukking van Lowie Tobback tegen wijlen het Vlaams Blok), ausrottung tot het laatste uit te roeien wezen van dat ras. Rassen, namelijk, is een sedertdien verboden begrip in de run naar de Definitieve Nieuwe Wereld Orde. Een ‘ordening’ die 100% voldoat aan de Wetten van een ‘geglobalieerde’ vervreemdende eenheids-beschaving die eet iot de handen van de Nieuwe Mesters der Democ-Rats uit Amerika..

    Dat, in afwachting van de Nieuwe Hilary?

    *

    Dat een cultureel hoogstaand Duitsland in de jaren ‘33-’45 tot die daad is kunnen komen, danken wij niet de koekoek, maar het ten top gedreven Internationaal Socialisme onder de verdoezelende patine van het Germaanse solidariteitsgevoel.

    Toen eenmaal over de ganse wereld de wapens zwegen, bestond dat Duitsland niet meer. De euforisch gestemde overwinnaars triomfeerden. Bij het onderhandelen van de Vrede, zagen die vooral de eigen belangen en vervolgden sommige Leden uit eigen beweging gewoon de eigen persoonlijk heworden oorlog. Voor wat betreft Coburgia, uitsluitend tegen de meerderheid van het Eigen Volk. Het Eigen Volk, dat voor de tweede keer in korte tijd,, met de hulp van de (tijdekijk zegevierende) vijand, geprobeerd had de kettingen te verbreken van de onderdrukkende Franssprekende Vreemde Heersers in het Land.

    Was men even vergeten bij de internationale vredesonderhandelingen, dat de oorlog was gedaan voor iedereen… In Coburgia heerste toen de We der wraak, waarmee er in werkelijkheid voor eens en voor altijd bedoeld werd de Vlamingen voor eeuwig onder de knoet te houden. Geen eigen Vaderland als van ouds, om van te houden als van Eigen Outer en Heerd, maar als schaamlap voor een soort opgedrongen politieke schijn-constructie. Een voorwendsel die, na Napoleon, bedoeld was om de Zuidelijke Nederlanden voor altijd schatplichtig aan Parijs te maken. Ha ja, aldus was onder elkaar de wens van De Grote Mogendheden… Zij die Frankrijk wilden versterken en Duitsland wilden isoleren. Obama had het in onze tijd niet beter gekund met Oekraïne.

    Daarvoor moesten de Vlaamse stemmen na WO II voorgoed worden gesmoord, liefst in bloed of achter vuistdikke tralies. Zodat er alleen een verscheurd e bang geworden meute schapen zou overblijven. Schapen die onder leiding van de eigen politiekers van alle partijen, tot op de dag van vandaag de Vlaamse, door hard werken bevochten welvaart doet afromen naar Parijs (Bank & Energie-wereld). En voor wat betreft de rest van de welvaart, via de ‘transfers’ afleidt naar onder de Taal, Armoe & Meeëter-grens. Die geldstromen zijn bovengronds, maar vooral ondergronds want weel daarvan komt in eigen zakken terecht en geen haan die ernaar kraait…

    *

    Eindelijk is nu het einde in zicht. De francofonie is overal in vrije val. Frans is vooral de taal van de immigratie. De Parijse hoogmoed is op sterven na dood. Frankrijk is, om velerlei redenen verarmd en, zo goed als onbestuurbaar geworden. In het vacuüm tussen de afbrokkelende Franse hegemonie en de aan de gang zijnde ver-Amerikanisering gaapt een zee van mogelijkheden. Die allemaal uitmonden in de Onafhankelijkheid.

    Hieronder volgt er bijvoorbeeld een kleine opwelling van een zeer nabije historische rechtzetting…….

    *

    ONGECENSUREERD

     

    REPRESSIEDAGBOEK

    *

    Wat beleefde en dacht een alom gerespecteerd Vlaams romanschrijver, journalist en intellectueel Filip De Pillecyn toen hij van 1944 tot 1949 wegens collaboratie in de gevangenis zat? Hoe verwerkte hij de nederlaag van de zaak waarvoor hij zich als flamingant had ingezet? Hoe beleefde hij de repressie in al haar vormen: straatrepressie en staatsrepressie?

     

    Al tijdens zijn gevangenschap begon Filip De Pillecyn aan zijn memoires over de grote breuk in zijn bestaan. Ze werden niet onmiddellijk na zijn vrijlating gepubliceerd, noch bij zijn overlijden in 1962. Toen ze in 1979 onder de titel ‘Face au mur’ wel verschenen, was het in verminkte vorm. Vele passages bleken gecensureerd.

    repressie

    In de boekhandel vanaf 25 maart, €24,95

    Doorbraak geeft Tegen de muur vandaag opnieuw uit. In deze heruitgave zijn de oorspronkelijke ‘herinneringen’ hersteld. Voor het eerst kan de lezer zien hoe De Pillecyn worstelt met het volksnationalisme dat hij had beleden, maar ook hoe hij ten slotte de repressie een plaats geeft in zijn levensfilosofie. Dit wordt de basis voor zijn latere romans.

    Tegelijkertijd blijkt nu de grote overeenkomst van De Pillecyns observaties met het gangbare Vlaamse negatieve oordeel over de repressie als een mislukking, zowel in haar opzet als in haar praktijk en uitwerking.

    Naast de geannoteerde tekst bevat deze uitgave een handleiding bij de lectuur ervan, en een toegift in de vorm van het stripverhaal Hoe de zwarten in de hemel kwamen, ontstaan in het hechteniskamp van Lokeren. Jean-Pierre Rondas en Emmanuel Waegemans stonden in voor de redactie van dit belangrijke tijdsdocument.

    Boekvoorstelling

    Wat? Dirk Rochtus verwelkomt en leidt in. Vervolgens gaan Jean-Pierre Rondas (Doorbraak) en prof. Emmanuel Waegemans (Filip De Pillecyn-comité) met elkaar in gesprek.

    Wanneer? Maandag 25 maart, om 19.30 uur

    Waar? KU Leuven Campus Antwerpen, Sint-Andriesstraat 2, 2000 Antwerpen (parking Groenplaats of Lombardenvest)

    Inschrijven? U kan de boekvoorstelling gratis bijwonen, maar inschrijven met her formulier hieronder is wel verplicht.

    Het boek

    Het boek zal na de boekvoorstelling ook verkrijgbaar zijn in de boekhandel. Maar u kan het ook hier al bestellen — zo steunt u Doorbraak.

    Leden van het De Pillecyn-comité die het boek eerder al bestelden via hun lidmaatschap van het comité, kunnen het boek die avond komen ophalen.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Filip_De_Pillecyn

    (1891-1962)

    *

    Wat Wikipedia ons over deze man leert…

    “Op 17 maart 1947 verscheen hij voor de Krijgsraad in Brussel, die hem een rijke culturele bedrijvigheid tijdens de bezetting ten laste legde en hem daags nadien veroordeelde tot tien jaar hechtenis”…

    *

    De man die in WO I aan het IJzerfront had gestreden, mede-oprichter van de later (bij vergissing) gedynamiteerde IJzertoren in Kaaskerke, werzaam als Hoogleraar, had dus tijdens de Bezetting meegeholpen aan ‘de ‘vervorming der Instellingen’ wat hem dus kenmerkte als ‘meeheulen met den vijand’ . Waarvoor gezegde 10 jaar opsluiting door een Krijgsraad te Vede, in volle vredestijd, 2 jaar (’45-’47) na het einde van de bezetting.

    *

     

    24-02-2019, 05:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    19-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5220 Amerika van Chicago tot Caracas

    .

    **

    VLIEGT DE BLAUWVOET

     

    STORM OP ZEE

    *

    Aansluitend op de actualiteit van de val in Syrië van het zogezegde ISIS-Kalifaat, onderstaande overgenomen bijdrage van onze goede Bovendijke vriend Xander die alles uitbrengt als geen ander. Alleen al dat begrip ‘Kalifaat’, klinkt als een droomvoorstelling uit Duizend-en-Een-Nacht! Dat, als eretitel voor een bende schorremorrie (woord van BDW? in Het Nieuws) die een verwoestende burgeroorlog voeren tegen het eigen land: dat zoiets een ‘Kalifaat’ wordt genoemd, zegt veel zowel over deze ‘Staatsvorm’ als over onze Media.

    De actualiteit belicht niet zozeer deze ‘Val’ van een bloedige o zo verheerlijkte islam-terreur maatschappij, maar wentelt zich vppral in wellust over de 500 nu vrij te laten Syrië-strijders waarùee Trump gene weg en weet, nu hij zijn troepen daar terugtrekt. Iets dat noch Mohbama noch Hitlary ooit zouden durven doen hebben.

    *

    Ja, ik weet het. Doe ‘geradicaliseerden en hun medeplichtige vrouwen, samen met hun (voorlopig) onschuldige kinderen, zijn ook mensen. Zelfs mede-mesen en op hun eigen primitieve manier Kinderen Gods. Maar de ouders hadden/heben zelf gekozen om hun leven veil te hebben voor de Islam. Waarom mogen ze dat dan nu ook niet doen? Veel van de Vlaamse Oostfronters kregen bij hun terugkeer na de oorlog bij Moeder aan de Haard, de dood met de kogel. Daar kraaide zelfs geen haan naar. Overgeleverd aan een ander soort Mo Slimmerds (in Irak) krijgen ze gegarandeerd de doodstraf. Tja, wat wilt U. Dat is nu eenmaal het Noodlot om als Moslimmer geboren ter zijn geweest geworden! Inch’Allah!

    En er is echter nog meer. De grootouders die in Coburgia leven. De broers en zussen, al-dan-niet o,derweg om geradicaliseerd te worden. Zelfs tegen ons….. Dat is de lange staart van het probleem waarover men niet sprekt.

    *

    Dat is op de keper beschouwd toch betrekkelijk simpel. Als de ‘familiehereniging telt in de ene richting (heel de familie-clan vrije toegang naar hier), dan moet dat systeem ook in omgekeerde richting kunnen werken. En HUP! Gejeel de bataclan het schip op. Alles terug naar AF…

    *

    En toen kwam er een varken met een lange snuit, en ’t vertelselke is uit. Tijd dus om terug te keren bij onze schaapjes: Good Old America.

    *

    De haat verklaard: VS na WO-2 betrokken bij 8 van de 10 conflicten en 30 miljoen doden

    *

    Venezuela het 68e Amerikaanse doelwit van ‘regime change’ – ‘Vredes’president Obama gooide 30.000 bommen meer af dan George Bush II

    *

    Afbeelding: The Burning Platform.

    Van bolwerk van vrijheid en democratie naar de grootste bedreiging voor die vrijheid en democratie – het is een fatale wissel die de Amerikaanse elite al lang geleden welbewust heeft omgezet, met als doel onbedreigd over de hele wereld te heersen. De haat die veel volken tegen de VS koesteren is dan ook goed verklaarbaar, want het land was nà de Tweede Wereldoorlog bij 81% van alle conflicten actief militair betrokken. Daarbij kwamen direct 6 miljoen mensen om het leven, en indirect zelfs ruim 30 miljoen.

    ‘Wij kwamen, wij zagen, hij stierf,’ lachte Obama’s minister van BuZa Hillary Clinton enkele jaren geleden de Amerikaanse/NAVO aanval op Libië weg. Het stabielste en een van de meest welvarende landen van Afrika werd in korte tijd platgebombardeerd en door Westerse steun aan islamitische terreurgroepen in totale chaos gestort, enkel omdat leider Gadaffi weigerde te buigen voor het Amerikaanse oliedollar dictaat. Naar schatting vielen er enkele duizenden doden door de illegale interventie.

    ‘Wereld Politieagent’ doodde miljoenen burgers

    Het is de manier waarop Amerika ‘zaken’ doet als het in bepaalde landen niet zijn zin krijgt. Bij de 248 gewapende conflicten tussen het einde van de Tweede Wereldoorlog en 2015 was de VS in 81% van de gevallen actief militair betrokken. Daarbij vielen direct minimaal 6 miljoen, en indirect (als gevolg van de Amerikaanse interventies) meer dan 30 miljoen doden, waarvan circa 90% (!) onschuldige burgers.

    Je zou maar in zo’n Aziatisch of Afrikaans land wonen, en een Amerikaanse bom of raket vermoordt iedereen die je lief is. Voor sommigen zou dit wel eens genoeg reden kunnen zijn om de wapens op te pakken en het terroristenpad op te gaan...

    ‘Dat de VS zich dan ook nog als ‘leider van de Westerse wereld’ en als ‘Wereld Politie’ (en Wereld Rechter) opstelt, zou ons Westerlingen aan het denken moeten zetten,’ werd enkele jaren geleden in het Duitstalige Contra Magazin geschreven. ‘Want wij worden gedwongen deze moordmachine van het militair-industriële complex ingezogen, en worden daarmee ook het vijandelijk doelwit van iedereen die eerst door de VS met terreur en geweld overspoeld werd.’

    CIA: Destabilisatie, sabotage, moorden, steun aan terroristen

    Al talloze keren zette Washington de CIA in om ‘ongewenste’ regimes die Amerika niet vriendelijk gezin waren te destabiliseren en ondermijnen. Daarvoor werden (en worden) alle mogelijke middelen gebruikt, zoals sabotage acties, moorden en het organiseren en steunen van terroristen (in de media eufemistisch met de ‘oppositie’ of ‘vrijheidsstrijders’ aangeduid). Niet voor niets wordt Al Qaeda spottend Al CIAda genoemd, en is ISIS een gezamenlijke creatie van de CIA en de collega’s van de Turkse en Saudische inlichtingendiensten.

    Oekraïne is nog een recent voorbeeld van zo’n typerende CIA ‘regime change’ operatie. Het is tevens één van de gevaarlijkste tot nu toe, omdat dit land door de Amerikaanse Elite lijkt te zijn ‘uitverkoren’ om als voorwendsel te dienen voor een toekomstige oorlog tegen Rusland. Daarbij zal Europa zonder blikken of blozen opnieuw als slagveld worden aangewezen en worden opgeofferd. (2)

    Complete afdeling voor desinformatie en propaganda

    Om dit soort ‘regime change’- en oorlogsoperaties aannemelijk te maken heeft de CIA een complete afdeling met propaganda- en desinformatie agenten, die 24/7/365 bezig zijn om de reguliere media te voeren en aan te sturen met nepnieuws. Vrijwel alle grote Westerse massamedia staan onder hun controle. Journalisten die (te) kritisch worden op de Amerikaanse politiek worden simpelweg uitgerangeerd, en in sommige gevallen, zoals Andrew Breitbart enkele jaren geleden, vrijwel zeker vermoord (ook al worden dit soort verdachte sterfgevallen altijd ‘ongelukken’, ‘hartaanvallen’ of ‘zelfmoorden’ genoemd).

    Belangrijkste doelwit van deze desinformatie-campagne is Rusland, en steeds vaker ook China, niet toevallig de enige landen die op militair gebied (en China vooral op economisch gebied) een bedreiging vormen voor de Amerikaanse hegemonie. Om de Europese bevolking verder tegen Rusland op te zetten kreeg het land –in weerwil van al het bewijs of juist het ontbreken daarvan- bij voorbaat de schuld van de MH17 ramp, en ‘inmenging’ in zowel Amerikaanse als Europese verkiezingen.

    Obama oorlogspresident bij uitstek

    Onder president Obama werd ingezet op ‘lage intensiteit’ conflicten in plaats van totale oorlogen. Daarbij werden vooral special forces en drones ingezet. Terwijl George Bush (II) er in de media om werd verketterd, liet ‘Vrede’ Nobelprijs winnaar Obama 30.000 bommen meer dan Bush afgooien, en zette hij in maar liefst 138 landen special forces in (tegen ‘slechts’ 60 door Bush).

    Daarnaast gaf Obama een record bedrag aan defensie uit, (na inflatie correctie) 56% meer dan Bill Clinton, 16% meer dan Ronald Reagan, en 42% meer dan het gemiddelde tijdens de Koude Oorlog.

    Venezuela 68e doelwit van ‘regime change’

    *

    Voordat de door Washington geplande Derde Wereldoorlog uitbreekt lijkt eerst Venezuela het 68e land te worden dat sinds het einde van WO-2 het doelwit wordt van regime verandering. In de laatste 24 jaar gingen Joegoslavië, Afghanistan, Irak, Haïti (voor de 3e keer), Somalië, Honduras, Libië, Syrië, Oekraïne, Jemen, Iran (nog steeds bezig) en Nicaragua het Zuid Amerikaanse land voor.

    Door het opleggen en afdwingen van wurgende economische sancties hoopt de VS het socialistische regime van

    dictator Maduro

    op de knieën te krijgen. Het olierijke Venezuela ligt dan voor het grijpen. De bevolking is echter het slachtoffer en is sterk verarmd en uitgehongerd, en wordt geteisterd door allerlei besmettelijke ziekten en geweld. Degenen die kunnen slaan op de vlucht naar het buitenland. Inmiddels beschuldigt Venezuela Amerika ervan illegaal wapens te droppen in het land, om daarmee een gewelddadige opstand te ontketenen (3).

    ‘VS stort ene na het andere land in geweld, armoede en chaos’

    ‘Deze generatie Amerikanen heeft inmiddels gezien hoe de eindeloze sancties, coups en oorlogen van onze regering het ene na het andere land in geweld, armoede en chaos hebben gestort,’ schrijven Medea Benjamin en Nicolas Davies voor

    **

    AntiWar.com.

    *

    ‘De gevolgen van deze campagnes waren voor de mensen in ieder aangevallen land voorspelbaar catastrofaal. De Amerikaanse officials die dit promoten en uitvoeren moeten steeds meer moeite doen om de logische vraag van een almaar sceptischer wordend publiek te beantwoorden:

    Hoe is Venezuela (of Iran of Noord Korea) anders dan Irak, Afghanistan, Libië, Syrië en de minimaal 63 andere landen waar Amerikaanse ‘regime change’ operaties enkel tot langdurig geweld en chaos hebben geleid?’

    (1903-1950)

    *

    George Orwell concludeerde het al: ‘De oorlog is niet bedoeld om gewonnen te worden, maar om onafgebroken te worden gevoerd.’ (1)

    Xander

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    **

    In 3 (drie) keer (nu? dan? nooit?) uit te werken persoonlijke bedenkingen.

    *

    Het olierijke Venezuela ligt dan voor het grijpen.

    Venezuela is/was blijkbaar een heel voorspoedig en gelukkig land, onder Socialistisch bestuur. Maduro, die hoogstwaarschijnlijk niet veel te zien heeft met… Maduro-dam?) schijnt nu Amerika voor de voeten te lopen, en is dus aan vervanging toe. Maar allez, het kan er voor de Venezulanen alleen maar op verbeteren. Die gaan op hun geheel zo wat van Zuid, naar Noord Amerika verhuizen. Andere bazen, andere regels.

    Die Venezulanen zijn voor 98% katholiek en spreken Algemeen Beschaafd Spaans. Er is dus nog veel vooruitgang mogelijk om te ver-Amerikaansen.

    Over ver-Amerkaniseren gesproken: waar blijven in de Media de verdere berichten en beelden over vluchtelingen-kolonnes die massaal in beestenwagens optrekken naar de grens tussen de USA en Mexico? Raar dat zoiets niet meer als ‘Nieuw’ de wereld wordt rond gestuurd.

    Kortom, naast Die Joekrien staat nu een tweede potje op het vuur te pruttelen. Tenzij den Donald, zo lang dat nog kan, daar ’n stokje voor steekt… Jammer dat olie-dollars niet naar pietrol ruiken.

    *

    Dinsdag 19 Februari 2019

     

    19-02-2019, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1037 DE BLOCK AAN HET BEEN

    1037- MAGGIE, DE “BLOCK” AAN HET BELGISCHE ZERE BEEN!

    *

    Consternatie op het kabinet Asiel en Migratie! Toen een kabinetsmedewerker het kantoor van Maggie binnenstapte, was ze in alle staten. Dat gebeurt wel meer, maar nu was er toch meer aan de hand. “Ik ben blind!” buitelde Maggie in paniek van de ene hoek van de kamer naar de andere. “Ik zie niks meer!”

    *

    Onmiddellijk werden de hulpdiensten gebeld die al maanden in staat van paraatheid op de benedenverdieping van het kantoorgebouw hadden postgevat: ooit moest er wel iets gebeuren. De in allerijl toegesnelde verplegers, geen doetjes maar fors gebouwde fitness-freaks, stonden echter voor een torenhoog probleem. Defibrilleren had geen zin: het zicht werd haar immers ontnomen; met haar hart was niks mis, dat was nog steeds van ruwe graniet. Dus drong hospitalisatie zich op. Maar hoe “blinde Maggie” het kantoor uitkrijgen? Geen sinecure! Eén verzorger had al naar Anuna gebeld maar die wist, zoals gewoonlijk, weer niet wat gedaan. Tot plots een van de ziekenbroeders een idee kreeg. “Rollen!”, sprak hij met een flikkerende gloeilamp boven het hoofd. Hij had enkele dagen voordien nog de tentoonstelling “Stonehenge” in Tongeren bezocht en dacht: “Wat die kerels 5000 jaar geleden met megalieten voor mekaar kregen, dat moeten wij nu ook kunnen met ons Maggie.” Hoe de “dubbel-minister” uiteindelijk in het ziekenhuis is beland, blijft een goed bewaard staatsgeheim.

    De chauffeur van de vorkheftruck kreeg van de staatsveiligheid in ieder geval een spreekverbod …

     

    Na onderzoek bleek er echter niks ernstig aan de hand te zijn met Maggies ogen. “Een duidelijk geval van naar boven gekropen wangvet“, deelde de dokter bedachtzaam mee. Maggie werd verblind door haar eigen kaken: narcistischer wordt het niet! De pogingen van de medewerker om de dokters tot actie aan te manen, bleven nochtans vruchteloos; hij voelde zich plots als een overbodig Anunaatje op een donderdagse brospartij! “Kan er dan echt niks gedaan worden?” smeekte hij nog maar eens. “Nee meneer”, oreerde de dokter koel maar vastberaden, “deze pathologie zal ten vroegste op 26 mei beginnen beteren.” “Wangvet”, zo ging hij belerend verder, “heeft een complexe structuur en is van een ongekende stijfkoppigheid”. De moed zonk de medewerker in de schoenen; “een ongekende stijfkoppigheid”, herhaalde hij voor zichzelf. “Da’s dus een liberaal probleem!” De tranen sprongen hem zowaar in de ogen. Maggie, die ondertussen tot één monolithische “block” stress was gemetamorfoseerd, brulde door de twee zalen waarin zij werd behandeld haar medewerker toe: “Vooruit luilak, maakt dat ge weg zijt, mijn asielplan moet nog naar Charles II!” Terug op het kabinet aangekomen, vond de medewerker inderdaad haar nagelnieuw actieplan: 87 miljoen extra op een budget van 350 miljoen … duizenden opvangplaatsen erbij … 90 extra personeelsleden … Geld te halen bij de autochtonen door verhoging van boetes en kosten, verlaging van (kinder)vergoedingen … Moedeloos zakte hij in de op Maggies maat gemaakte fauteuil en leek wel languit te verzuipen in een XXXL-bedstee. Toen begreep hij het. Maggie zal na 26 mei terug kunnen zien; terwijl hij, arme stakker, op datzelfde moment in de rij zal staan om zijn dopkaart te laten afstempelen. Tot wat narcistische wangvet-blindheid toch allemaal kan leiden!

    *

    Spietse De Vleeschouwer






    18-02-2019, 16:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!