Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
12-05-2012
Voorkeuren
Gisteren gaan shoppen in de Delhaize van het Waasland Shopping Center. Alhoewel ik een Colruyt-fan ben vind ik dat je doorgaans in de (rode) Delhaize een uitgebreidere keuze aan (duurdere) voedingswaren hebt. Ik kon er een mooie kalfsnier op de kop tikken, één van de lievelingskostjes van mijn echtgenote. Zelf ben ik er zo geen fan van maar toen ze voorstelde "eet jij dan maar je couscous" was ik direct verkocht. Ik heb dit Noord-Afrikaans gerecht in dit blog al meermalen bezongen en ook vandaag met o.a. enkele Mei-raapjes en de uit Tunesië meegebrachte Raz-el-hanout was het weer smullen geblazen. De nier heb ik gisterenavond in vers water met wat zout gelegd en deze morgen enkele uren in vers water zonder zout. Dan de lobbetjes één voor een voorzichtig uitgesneden en gebakken in wat niervet (dat aan de nier zat) en boter tesamen met enkele in 4 gesneden sjalotjes. De stukjes nier rosé gelaten en de pan gedeglaceerd met wat room (40%), een halve eetlepel Dijon-mosterd, een half groentenbouillonblokje verkruimeld in die saus en afgesmaakt met flink wat peper. Er zijn maar 3 lobbetjes over...