Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
26-09-2012
Restaurant HerbertRobbrecht * , een aanrader
Onlangs weer eens gesmikkeld bij restaurant HerbrechtRobbrecht in Vrasene. We kennen zijn kookkunst als jaren, nog van toen hij in Doel begon als "Villa De Bergeijck" en ik er menig business-lunch at met collega's en zakenpartners. Toen was het eten al vernieuwend en dat is het nog altijd zonder overdreven mee te doen, zoals vandaag de gewoonte is, met druppeltjes, schuimpjes en in "velletjes" verpakte ingrediënten waarbij je letterlijk en figuurlijk hongert naar meer. De familiezaak wordt nu nog even stevig gerund met Herbert als eigenaar-chef, zijn eega en beroepsbekwaam personeel en werd niet zo lang geleden beloond met een Michelin-ster. Die ster is terecht en had eigenlijk verder geen gevolg voor de prijs/kwaliteitverhouding. Alhoewel ik graag zelf aangepaste wijnen kies vertrouw ik die zaak blindelings toe aan het huis want top. Zelfs het brood alleen is een bezoekje waard. Herbert bereid het dagelijks uit zuurdesem (goede bacteriën en schimmels die in symbiose leven) waarvan hij de basis in 2000 kreeg van een bevriend bakker in Frankrijk die het toen zelf al 80 jaar van generatie op generatie doorgeschoven kreeg. We gaan niet te lang wachten om terug te gaan...