Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
12-01-2013
Voedselzandloper 130112
Het kippengehakt heb ik in een vleesbroodje verwerkt samen met een sjalotje, een handjevol peterselie, flink wat nootmuskaat en en halve rode piment in piepkleine stukjes gehakt. Samen met een bloemkooltje van de Albert Heijn (juist voor 2 personen) was dit weer een heerlijk maaltje. Voor de rest al veel fruit gegeten - grote verandering tegen vroeger: lekkere peren, van die nieuwe, rode, die door toeval werden ondekt door een Hapsengouwse kweker. Ik kocht er 4 voor 299 in de Colruyt en eerder, een maand geleden in de Aldi voor quasi hetzelfde bedrag, ze zijn super. Daarnaast bananen, rode appels en pitloze, blauwe druiven uit een of ander Zuid-Amerikaans land. Er ligt ook nog een grote ananas te rijpen. Gisteren en vandaag uit eten geweest voor de lunch maar toch gisteren gepocheerde zalm met bieslooksaus genomen en vandaag salade Niçoise. Het tripeltje van Westmalle kon ik niet weerstaan en momenteel de Cabernet Sauvignon 120 van Santa Rita (Carrefour) ook niet. Vanavond zijn de kleinkinderen bij ons, dan staat (de) braadkip met appelmoes en kroketjes op het menu, één van hun lievelingsgerechten. De kip staat momenteel in de stoomoven, gekruid met wat kippen- en Cajunkruiden van Verstegen, binnenin een vleugje currypoeder en enkele takjes tijm. Binnen een 15-tal minuutjes is alles klaar. Einde volgende week ga ik mij eens wegen en zien of ik al enkele %afgevallen ben. Ik laat wel iets weten...