Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
24-01-2013
Voedselzandloper 130124 - snoepje
Ingrediënten: - 100 g gedroogde vijgen, in vieren gesneden - 100 g gedroogde abrikozen, in vieren gesneden - 100 g walnoten, amandelen of pecannoten (of een mengsel), geroosterd en grofgehakt - 25 g donkere chocolade (~ 70% cacao) grofgehakt - 25 g zelfrijzende bloem - 2 eetlepels agavesiroop - 1 eigeel - ½ tl vanille extract Bereiding: 1. Beleg een bakblik met overhangend bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 °C. 2.Doe de bloem in een kom. Voeg de gedroogde vruchten toe en meng goed zodat ieder stukje met bloem is bedekt en het niet aan elkaar kleeft. 3. Voeg de siroop, eidooier, vanille extract, chocolade en noten toe en meng, zodat alles een beetje vochtig is. 4. Doe het mengsel in de vorm en spreidt het goed uit. Druk met de bolle kant van een lepel goed aan. 5. Zet de vorm 35-40 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en de zijkanten los komen van de wand. Laat afkoelen in de vorm en snijdt dan met een scherp mes in repen of stukjes. Luchtdicht afgedekt is het ongeveer twee weken houdbaar. Iets te hard gebakken maar desondanks toch lekker !