Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
30-01-2013
Voedselzandloper 130130 - omega 3
Zalm wordt bij uitstek aanbevolen als de leverancier van omega-3 vetzuren die de triglyceriden in het bloed verlagen alsook de bloeddruk en ... terwijl eten we géén vlees ! Meer dan 300g per week vette vis zou geen extra effecten hebben en "men" beveelt ook aan niet té veel vette vis te eten wegens de schadelijke stoffen (watervervuiling) die er kunnen inzitten. Gisteren in de Colruyt (voor de eerste maal) 2 deftige porties zalm gekocht (onder bewarend gas) en die vandaag in de pan gebakken in 50/50 olie en boter, nadat ik er het grijze vet verwijderd had en ze in wat gekruide bloem had gewenteld. Daarbij een grove aardappelpuree van Franceline aardappels, gestoomde broccoli en het "passepartout" sausje, dat ik blogde in 2008, gearomatiseerd met wat standaard D+L mosterd. Een heerlijk maaltje! Afsluitertje: een geut Bas Armagnac VSOP kwestie van te verteren en het pallet te zuiveren... Ik ben weeral content.