Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
17-06-2013
Soms is het er over...
Ik ben niet gauw in mijn wiek geschoten maar soms kunnen horecabazen wel eens overdrijven... Op deze rekening zie je een tripeltje van Westmalle 5,10 geprijsd en de rest van de bieren is daar in dezelfde verhouding ook duur. Je zou kunnen denken dat er dan ook wat "aflaten" in de trappist begrepen zijn, kwestie van gemakkelijker in de hemel te geraken, maar nee, zelfs dat niet! Nochtans is, na vernieuwing, Brasserie Nieuwpoort qua eten niet duurder geworden, het eten is met de vernieuwde keuken zelfs nog beter geworden en dat dan aan wél aanvaardbare prijzen bvb. 19 voor perfecte varkenswangetjes. Maar waar zal dat eindigen: maal 5 op de inkoopprijs voor de bieren ??? Op het terras van een andere zaak (Taverne Nelson in Nieuwpoort-bad) lazen we in de kaart: "niets - nada - rien - nothing".... 1,5. Kom je dus bij vrienden op het terras even verpozen en je gebruikt "niets" dan betaal je toch 1,5 ??? Ik schreef daarvoor naar het ministerie van economische zaken of dit wel mocht en kreeg na een poosje het officiële antwoord: "als een betalende dienst voldoende zichtbaar is aangekondigd dan is er geen probleem om deze ook aan te rekenen als je er gebruik van maakt ". Niets gebruiken is dus een dienst... Zo komt het dat men aan de kust quasi overal een vol eurootje rekent voor een bezoekje aan het toilet als men geen klant is... Ik vraag me af hoe men "niets" en een toiletbezoekje "officialiseert" in de boekhouding, kasticket vragen ?