Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
08-09-2013
Mexican food
Ik ben een fervente aanhanger van Zuiders eten, zowel Zuid-Europees als Noord-Afrikaans als Zuid-Amerikaans. Mijn Spaanse roots van enkele generaties geleden, zullen er niet vreemd aan zijn... Ik brikoleerde met overschotjes van een vorige maaltijd een lekkere wrap. Tortilla's met spinazie (Lidl), wat zelfgemaakte guacemole, enkele eetlepels "pico de gallo" en een gemengd slaatje van drie kleuren, geschilde paprika's, rode ui, iceberg sla en zure room met bieslooksnippers. Een varkensspiering ingewreven met wat olie met paprika en chilipoeder, krokant maar kort gebakken in een droge pan en in dunne reepjes gesneden gaf de "volheid" aan het geheel. De "pico de gallo" maakte ik voor het eerst en die was prima (4 personen): 4 zongerijpte tomaten, gepeld, ontpit en in niet te kleine stukken gesneden - 1 middelgrote rode ui in stukjes - 2 eetlepels Jalapeño pepers (uit bokaaltje van Lidl) - 2 tenen verse look geperst - 2 eetlepels fijngesneden verse koriander - sap van een halve limoen - peper, zout en een scheutje suikersiroop. Dat alles voorzichtig omgeschept en een nachtje laten trekken. Weer eens eten om niet te vergeten...