Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
17-04-2007
Gigondas, een zalige Rhônewijn
Even tijd voor een blogje, momenteel pendel ik tussen het UZA (mijn vader, 83, is herstellend van een vervangen buikaorta) en mijn genealogische opzoekingen. De Z.F.C is weer eens te gast geweest bij ons en het thema was Gigondas, een zuidelijke Rhônewijn, gelijkwaardig, gelijkaardig maar toch verschillend van een Châteauneuf-du-pape. Ik had van mijn zus een Trilogie de la Grande Table (2001) gekregen als nieuwjaarsgeschenk en die hebben we samen met onze wijnvrienden gedegusteerd. Een prima geschenk zo bleek... Als menuutje na de degustatie presenteerden we volgende gerechtjes: - gesouffleerde omelet met kervel en gebakken asperges - spies van lamsbout, gewokte ratatouille en krielaardappeltjes met rozemarijn - soepje van rood fruit Ik plaats de receptjes op mijn webstek.