Gisteren 66 geworden en zoals de gewoonte is komt de familie dan bijeen om dit stevig te vieren en bij te praten. Het is dan wel druk: 15 volwassenen, 4 kinderen, 2 baby’s en eentje in voorbereiding rond de feestdis in onze woonkamer, allemaal dicht bijeen. Vermits het vandaag werk- en schooldag is begonnen we reeds ’s middags: bloemen, cadeautjes, apéritieven, longdrinks en antipasta. We vervolgden met: gestoomde, lauwe Franceline aardappel met gerookte zalm en bieslookroom (zure room, bieslook, peoper, zout en wasabi) vergezeld van een witte Viognier-wijn uit de Ardêche. Daarna op de plaat gebakken scampi in de pel met aiöli en/of zoetzure chilisaus en een stuk baguette. De scampi waren ontdarmd en een paar uur gemarineerd in zachte sesamolie, limoensap, koriander, peper en zout. Die waren super lekker (pleoticus muerelli - wildvang uit Argentinië verkrijgbaar bij Aldi). Een smeuïge soep van butternutpompoen afgesmaakt met gerookte spekblokjes en Ras-el-hanout kruiden (butternut inclusief schil, ui, knolselder, fritosaus, groentenbouillon). Ossobuco, de dag ervoor gesmoord met veel groenten, tomatensaus, kruiden en extra kalfsmergpijpjes, daarna ontvet (met keukenpapier) en zachtjes opgewarmd en opgediend met spaghetti. Daarbij een stevige Italiaan uit de Veneto streek (Amicone 2010). Als afsluiter enkele taarten van Franz (bakkerij La Lorraine) verkrijgbaar bij Delhaize en Oh zo lekker ! Twee drukke dagen voor mijn echtgenote en mezelf maar meer dan de moeite waard de familie nog eens te kunnen verwennen met een gezellig samenzijn, en lekker eten met liefde bereid.
|