Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
08-05-2007
De Varkenswangetjes...
We hebben de wangetjes niet op zondag maar pas gisteren gegeten vermits we zondagmiddag afspraak hadden met onze vrienden van de ZFC in 't Oud Konijntje in Waregem. De wangetjes waren botermals en het vlees was lekker maar in een warme uitvoering overheerste de honing een beetje (ik had nochtans maar één eetlepel genomen op de kilo wangetjes maar de honig was van een lokale imker en die was wat sterk van smaak dus... eerder acaciahonig gebruiken!). De rest heb ik deze middag opgesmuld, koud met wat Belgische pikkels en toast en ze waren opperbest. Het kasteelbierken was een fijne gel geworden en het parfum van de honing was er nog maar op de achtergrond. Dat brengt mij op de idee ze eens te bereiden in een bouillon, zonder bier en het laatste kwartier er wat gesneden wortel, ui, prei, peterselie en een vleugje azijn aan toevoegen (stijl van potjesvlees) om ze na een dag of 2 koud te eten. Wordt vervolgd...
't Oud Konijntje stond al lang op het verlanglijstje van de ZFC. We kozen het menu "Les grandes tables du monde - traditions et qualité" met aangepaste wijnen à 140 p.p. waarvoor we achtereenvolgens een aspergebereiding met kreeft, een perfect op de vel gebakken zeebaars, gebakken kalfszwezerik, gefarceerde Bressekip en chocoladedessert met bosbessenijs kregen. De wijnen waren met grote zorg geassorteerd. Correct eten en drinken, maar geen topper in onze lijst. Maar ja, na Hof Van Cleve wordt vergelijken moeilijker en vermoedelijk ook minder objectief.