Ik ben een fervente fan van peulvruchten. Ze zijn niet alleen lekker maar bovendien nog gezond ook en komen enkele malen per maand op ons menu in allerlei gedaanten zoals linzen, erwten, bonen en kikkererwten. Meestal kopen we ze in blik van een goed merk (o.a. DAUCY) maar hebben ze ook steeds gedroogd in voorraad. Laatst kocht ik gedroogde groene linzen, haricots lingots en kikkererwten rechtstreeks bij een kweker in de Laurageais, de streek van de cassoulet tussen Carcasonne en Toulouse in Zuid-Frankrijk. Via het Internet besteld voor in totaal 20€ voor 3kg, van elk een kilo, levering binnen de week in een buurtwinkel inbegrepen! De Toulouse worst, origineel bestanddeel van menig cassoulet, vond ik vers in Carrefour en zo kwam de idee om hem nog eens te bereiden. Wie nog meer te weten wil komen over deze lekkere, traditionele Zuid-Franse kost en de lokale strijd aldaar om het beste recept zoekt eens in het verleden van dit blogje.
|