Gisteren lekker geluncht bij goede vrienden die naar Spanje zijn verhuisd en nu in het land waren voor korte tijd voor hun kleinkinderen en de vrienden. Daarna met hen een toertje in 't stad gedaan (voor ons is dat Antwerpen) met een bezoekje aan Brasserie René een topzaak op het kruispunt van Meir en Keyserlei en daarna even verpozen in de vernieuwde Pelgrom waar ze 101 Belgische bieren hebben waarvan 24 van de tap, m.i. een super concept. Ondanks de motregen en koude was het een mooie dag. Deze middag een lichte lunch bereid. Mijn eega had zin in een toast champignon en zij heeft daar graag een vleugje look in... De dikke sneden wit brood werden gebakken in een mengsel van ruim verse gezouten boter en een weinig arachideolie (tegen het "verbranden") en daarna de hele kastanjechampignons (gekortwiekt tot tegen de hoed) in dezelfde pan gaar gebakken met extra boter. Op het laatst had ik er de gesnipperde look in gekieperd met ditto prei. Het was lekker maar de volgende keer gebruik ik eerder genipperde peterselie (of sjalot) want de "groene, aardse" smaak van de prei was te merkbaar... De "saus" van de gebakken paddenstoelen kieperde ik over de toasts maar dat resulteerde in een ietwas sompige toasts. Volgende keer bak ik die volledig door in diep vet (geklaarde boter) zodat ze geen vocht meer oplorpen en krokant blijven... 7/10 voor het resultaat .
|