Gisteren met de kleinzoon de ganse dag op pad geweest naar de discocompetitie in Izegem. Altijd een gevulde dag met veel boenkeboenke maar wel leuk met al de optredens van solo over duo naar kleine groepen en groepen tot meer dan 20 deelnemers. Mooie dansen met mooie mensen in mooie kostuums. En zeker als de kleinzoon 3x goud scoort (solo, duo en smallteam), een beloning voor zijn inzet en zijn trainer. Er is daar dan maar eenvoudig eten: tomatensoep met balletjes en broodjes, soms ook een spaghettigerecht. Goedkoop en meestal correct. 's Avonds gaan we dan dikwijls met de ganse groep ergens nog een kleinigheid eten maar gisteren was het nogal vroeg om ter plaatse al te gaan eten en we besloten dan maar om na de thuisrit naar Zwijndrecht in het restaurant van onze zoon (Grand Café Brasserie Brasseur) met ons 3 te dineren. Voorgerecht lekkere kaas- en garnaalkroketten, voor mijn echtgenote en de kleinzoon een lekker gebakken zeetong en voor mij een stuk rund "bleu chaud" gebakken met zuiderse groentjes uit de oven. Daarbij een de rode huiswijn van Juan Gil (Yellow Label). Dat was weer allemaal dik in orde en zonder "stoef" het beste restaurant van de streek. Vandaag moest ik naar de tandarts en had maar weinig tijd om iets in elkaar te steken. Een overschotje zuurkool deed het hem. Met een lepeltje Colman's mosterd was dat wreed te eten.
|