We vonden mooie lamsboutsneden in de Carrefour van de groenplaats in Antwerpen en dan kan ik niet aan de verleiding weerstaan ze te kopen want met groene bonen en een lekkere gratin Dauphinois is deze klassieker toch een godsgeschenk? Vermits de Keniaanse prinsessenboontjes maar in een 250g portie beschikbaar waren besloot ik er een blik flageolets (merk Daucy van de Auchan in Dunquerke) en een gesnipperde ui bij te kieperen voor een ruime 2-persoonsportie. De bonen aangestoofd in verse, gezouten boter, een scheutje kippenbouillon erbij en een weinig bonenkruid, de gratin verrijkt met room, nootmuskaat, peper, zout en gratinkaas en de lamsbout ingewreven met olijfolie, rozemarijnpoeder, zwarte peper en fleur de sel en rozé gebakken vormde dit allegaartje een heerlijke maaltijd... Een sublieme Artentijnse Malbec van Crios, gekocht bij een goede vriend in Brasschaat maakte het geheel compleet.
|