Gisteren bij de zoon gedineerd want een drukke dag met weinig tijd om zelf iets te bereiden. Eerst ieder een garnaalkroketje en daarna voor mijn eega een stuk gebakken zalm met mousseline en verse asperges en voor mij een steak bleu-chaud (van de zwarte vlek) met enkele drooggebakken frietjes en een prima pepersaus (op basis van een fine champagnesaus). Vandaag ongeveer 32 km gefietst in de polders van het Waasland en gelunched in 't Zonneken in Sint-Niklaas. Die hebben de succesformule gevonden want 's middags en 's avonds zit het er altijd vol en we hadden geluk dat we er pas na eenen waren zodat we nog terecht konden zonder reservatie. Ruime keuze (met beperkt aantal ingrediënten), goede prijs/kwaliteitsverhouding en vlotte bediening. Voor mijn partner de met het mes gesneden, prima opgemaakte tartaar van rund en voor mij de rundsburger opgemaakt met salsa, guacamole en nacho's. Voor mij mocht het wat meer "typisch Mexicaans" (met verse koriander, Jalapeño pepers, oregano, komijn ...) maar alles was OK met apéro, wijn en dessert voor 36€p/p. We genoten van de perenbloesems in onze polders (foto).
|