Mijn eega wou persé in het Paasweekend lamsvlees eten... Voor morgen Paaszondag heb ik verse asperges rechtstreeks van de kweker in Nieuwkerken-Waas en maandag schikt het ook niet dus moest het vandaag lam zijn. Twee maanden geleden hadden we een gelijkaardige lunch, maar vandaag enkel de lamssteak met flageolets zonder princessenbonen. De flageolet is familie van deze laatsten en wordt vooral in Frankrijk geteeld. Ze zijn minder melig en daardoor fijner van smaak dan gewone witte bonen. Ze worden vaak gecombineerd met lamsvlees. Ook koud, als salade, gemengd met wat fijngesnipperde zachte (rode) ui of pijpajuin en een weinig mayonaise, peper en zout, zijn ze heerlijk (tip voor bij de BBQ). Bij ons zijn ze quasi nergens vers te verkrijgen maar ze zijn ook lekker uit blik (laten uitlekken en niet afspoelen). Aan de gele borden i.p.v. witte kan je zien dat we vandaag op ons zonovergoten terras aten met 25°C...
|