Sinds een paar dagen waren we aan mosselen-friet aan het denken. Iemand had ons gezegd dat de nu verkrijgbare hangcultuurmosselen klein maar lekker waren. Ik had ze vorige week gespot in de Delhaize maar was toen een beetje sceptisch om ze te kopen. Deze morgen op pad voor mosselen, 3 winkels gedaan maar: geen mosselen. Aan de kassa van Delhaize spotte ik een blik hele Bretoense ansjovissen van het merk "Les mouettes d' Arvor" met een jaartal (2017) en een zeer mooie prent op het doosje. Niet goedkoop maar te proberen... Met het bokaaltje rolmops dat nog in de ijskast lag te wachten, frietjes, rode biet, sla met bieslookdressing en zoetzure augurken vormde dit de lunch van deze middag. Ansjovissen met een bepaald jaartal worden alleen gemaakt als de kwaliteit van de vangst uitstekend is. Ze worden met de hand gekuist, gefrituurd en dan in olijfolie ingeblikt. De mooie prent op de doos is bedoeld voor verzamelaars ervan, de "puxisardinofielen". Rekening gehouden met de prijs van een doosje van 240g met 6 stuks ansjovis is dat kwaliteit/prijs lichtelijk overdreven. Ik betaalde er 5,75€ voor. Al bij al was dit een smakelijk maaltje met vette vis, goed voor onze omega 3 en 6 ;-)
|