De gratin die we, tijdens een rondreis in Namibië, bij een diner opgediend kregen in Ngepi Camp, dicht bij Divundu, smaakte zo heerlijk dat ik ter plekke het (vermoedelijke) recept had opgeschreven. Vandaag was het de gelegenheid om de herinnering daaraan nog eens op te diepen. Ik dacht dat daarbij zouden passen het in olijfolie gekonfijt ui-venkel-tomaat torentje dat wij in de Camargue opgediend kregen en een stukje gebakken lam met rozemarijn. Alles was lekker van smaak met dien verstande dat de de gratin zijn (bangelijk) sausje niet helemaal had kunnen opgeslorpen en dus meer oventijd nodig had alsook de millefeuille die iets langer had mogen confijten (venkel nog iets te veel bijt) een fout die ik eerder ook al maakte (zie deze blog). Meestal lukt het mij van de derde keer, om iets wat ik elders heb gegeten, aanvaardbaar na te maken. Ik moet dan wel direct hebben opgeschreven hoe ik het zou maken, wanneer ze ter plekke het recept niet willen prijsgeven. IK zal de (aangepaste) receptjes van de ZA-gratin en de groentenmillefeuille later posten.
|