Ik eet graag gerechten met veel groenten en weinig vlees zoals wok-, éénpansgerechten en stoofschotels. Vandaag koos ik voor een wok met stukjes kippenborst. De kippenborst werdt 5mm dik schuin gesneden en een uurtje gemarineerd in sesamolie, teriyakisaus en kipkruiden. Daarna gebakken in de wok in een weinig arachideolie en opzij gezet. Grove stukken rode ui, wortel, rode paprika, sluimererwten en Padròn paprika werden eerst geblancheerd in een bouillon en daarna verder gewokt in de pan van de kip. Tenslotte werd er fijngesneden verse gember en look bijgevoegd alsook een paar eetlepes zoute pinda's en tenslotte de gewokte kip. Een kleine pollepel van het pocheervocht van de groenten en een weinig soyasaus met aardappelmeel maakt het geheel af in enkele minuten. Verder op smaak gebracht met srirachasaus (gewoon peper & zout kan ook). Ondertussen pocheerde ik de Basmati rijst in de groentenbouillon (10'). Voor het opdienen bestrooide ik de wokschotel met een fijngesneden bosuitje. Ik leerde in Thailand dat de beste drank bij een Oosterse wok een gewone whisky met een blokje ijs is. Dat deed ik vandaag ook en kreeg daarvan nogmaals bevestiging...
|