Gisteren was het pitavlees in de aanbieding bij Colruyt en met een paar restjes (rode paprika, sluimererwten, Padrón pepers, diepvrieserwtjes, stukje rode piment) en vers meegebrachte groenten (wortel, rode ui, verse look) kon ik daar vandaag onze dagschotel mee bereiden. Het pitavlees in de wok gekieperd (in een restje bakvet van ons ontbijtspek), als het gebruind was even opzij gezet, dan de groenten beetgaar gewokt in dezelfde pan en het vlees er terug bij samen met een Oosterse kruidenmengeling (currypoeder, extra komijn-, kardamom-, geraspte nootmuskaat, verse gember en zwarte peper van de molen) en nog een minuutje onder deksel. Onderwijl Uncle Ben's rijst gekookt in een kippenbouillon met kurkumapoeder en een laurierblad. Voor het opdienen nog een gesnipperd pijpajuintje en wat blaadjes verse koriander erdoor. De echtgenote vond het een tikje te pikant... ik kan alleen maar veronderstellen dat het reclame-pitavlees wellicht de oorzaak was want in de doos zat een kwartje varkensvlees dat geen sporen van marinade vertoonde. Misschien gebruikte de beenhouwerij in Beveren pimentpoeder i.p.v. paprikapoeder en probeerde ze zo hun product nog te redden... Mij stoorde het niet, integendeel.
|