Toevallig passeerden we de zaak van Madam Kroket in de Nieuwstraat in Oostende. Ik had erover gelezen en een vriend had het er met ons nog over gehad. In de "garage" ernaast was nog een tafeltje vrij en we beslisten al snel het "experiment" te wagen. We bestelden 2x vissoep, 2x garnaalkroketten, 2x Parmezaankroketten, 1x mosselkroket, 1x kreeftkroket en 1x Roquefortkroket. De vissoep was OK maar vroeg een tikkeltje meer kruiding naar onze smaak. De kroketten smaakten niet genoeg naar hun hoofdingrediënt (garnaal, kreeft, mossel, Parmezaan, Roquefort) wegens te rijk aan bloem en vetstof. Madam Kroket 's recept is wel zeer authentiek (ik zag haar een tijdje aan het werk in de keuken) maar zij gebruikt geen gelatine om de appareils te dikken hetgeen in de modernere (lichtere) kroket bereidingen wel het geval is. Het te veel roux (boter-bloem) neemt de smaak van de basisingrediënten te sterk weg. Mooi gepaneerd, goed gebakken en vriendelijk opgediend. Wel sympathiek om eens mee te maken, maar niet wow...
|