In principe gingen we vandaag in een Chinees restaurant eten omdat we weinig groenten aten in de voorbije dagen en gewokte groenten altijd lekker zijn... We vonden op het Internet een aanbevolen Chinees in Westende en tramden er naartoe. Vermits het pas half twaalf was toen we er reeds waren en intussen het zonnetje volop scheen aperitiefden we op een terrasje in de Portiekenlaan. Ons oog daar viel op restaurant Marquize en dat riep ineens veel herinneringen op. We kenden dat restaurantje als restaurant Bristol in de periode 1979-1987 en kwamen er regelmatig met de ganse familile, waarvan inmiddels velen overleden zijn, pure nostalgie dus. Even opgezocht op het Internet of het open was en wat er zal op het menu stond en wegens de slechte lunch-ervaring van gisteren beslist daar te gaan lunchen met het kreeftenmenu i.p.v de geplande Chinees... Alles was heerlijk 3 hapjes vooraf waarvan de mousse van asperges subliem was, halve kreeft met Aziatische toetsen als voorgerecht, daarna bisque van kreeft, vervolgens een gebakkken halve kreeft met zomergroenten (asperges, jonge wortel, prei, zalf van aardappel) en een blanke botersaus om duimen en vingers af te likken (ingekookte sjalot, witte wijn, rode wijnazijn, gebonden met verse boter). Als dessert voor mij kaas en de eega profiteroles met chocolade en om af te sluiten nog versnaperingen bij een cappucino en voor mij een lekkere groene Chartreuse met één blokje ijs. De wijnen per glas waren ook uitstekend. Al bij al niet goedkoop maar wel alles waar voor het geld, het mooie kader en de uitstekende, vriendelijke bediening erin gerekend. P.S. We zagen er ook met hetzelfde enthousiasme en kwaiteit een uitstekende 2-gangenlunch voor 33€p.p. opdienen.
|