Deze nacht was het storm op zee en deze morgen nog 6 Beaufort maar slechts een paar druppels regen meer. Geen fietsweer dus en bijgevolg tramden we naar Blankenberge en wandelden we tegen de middag naar restaurant De Oesterput gekend voor zijn zee-producten. De bisque van kreeft was heerlijk geconcentreerd met veel stukken vlees en de hangcultuurmosselen waren OK maar spijtig genoeg iets te lang gekookt en wat te weinig groenten naar mijn zin. Wel bereid met doorsmakende dunne soepselder en dikke ui én goed gepeperd, zoals het hoort. We zagen er veel rijkelijk gevulde zeevruchtenschotels opdienen met flessen Pommery champagne. Zo'n prachtige schotel kost 148€ voor 2 personen met de fles Champagne inbegrepen en bevat kreukels, wulken, garnalen, langoestines, oesters, Alaska snowkrab, messen, krabbepoten, kingkrabpoten, scampi, gamba's, sint-jacobsnoten, koningsgarnalen en een vers gekookte Canadese kreeft van 500g. Dat is wellicht voor onze volgende keer...
|