Reeds over dit soepje geblogd in maart 2008. Het Allium plantengeslacht bevat zowel sierplanten als eetbare soorten met daarin de diverse uien- en look-. Vermits dit soepje sjalot, rode ui, witte ui en look bevat gaf ik het deze naam want uiensoep zou wat te simpel zijn voor deze lekkernij . De sjalot maakt het een tikkeltje zoeter dan wanneer alleen ui en aardappel gebruikt wordt en laurier, verse tijm en een vleugje komijnpoeder naast peper en rundsbouillon geeft het geheel zijn finale smaak. De echtgenote kon de soep op prijs stellen want ze at er 2 kommen van... Vandaag pasten we voor lunchen op restaurant want van het goede te veel. Het was prima fietsweer en we deden een kleine toer (20km) en aperitiefden op het terras van De Peerdevisscher in Oostduinkerke (foto) met naast ons nog andere BV's zoals Geert Bourgeois met echtgenote en vrienden en aan een andere tafel Free Souffriau met Miguel Wiels en kroost. Alleen vermeld om te tonen dat het daar aangenaam vertoeven is .
|