Vandaag geluncht in Oostende. Naar daar getramd in bar slecht weer, gelukkig met weinig wind zodat een regenscherm soelaas bood. Ik blogde reeds in november 2010 over die plaats en de formule en het ganse recept is nog steeds hetzelfde als in 1979 toen we er voor het eerst kwamen met onze jonge kroost en het 7 /7 24/24 open was. Nu nog 7/7 open maar 10/23, de jongere generatie nam het over... Toen 17€, vandaag 23€ . De kip aan 't spit, uit het vuistje en met boterhammen, is nog altijd even lekker. Het recept nog steeds geheim. Nu kan men de halve kip ook laten flamberen en er is appelmoes (HAK) te verkrijgen. Voor mij is alleen kip nog steeds OK, ik smikkel ook quasi al het uiterst krokante en goed gekruide vel op en aan de botjes kleeft niets meer. Ons leeg potje appelmoes vullen wij met overschot van het borstvlees want inmiddels eten wij met ons 2 geen hele kip meer op. Dat potje nemen we mee naar huis en met een paar eetlepels currymayonaise van D+L is die "zelfgemaakte" kipcurry 's avonds nog wreed lekker op een lichtjes geroosterde boterham!
|