Vandaag weer een prima weertje en nog maar eens een autotoertje gereden in de Westhoek. Even langs Westvleteren voor een paar flesjes van dat goddelijk patersbier (zou er toch een verband zijn?). Ik laat die minstens een jaartje staan vooraleer ze aan te spreken, meestal alleen met goede vrienden die dat weten te appreciëren. Geluncht in de Hooipiete in Lo-Reninge, een restaurant dat ingesloten is door het merkwaardig natuurgebied van de IJzervallei met een mooi terras en dat in de pers geprezen wordt voor paling in 't groen. Het hapje dat we (gratis) bij het aperitief kregen was het beste gerecht, een prima zalmmousse vergezeld van een tartaar van maatjes en een goed afsmakend garnituurtje. Het overige was maar zo en zo... De bisque in de, goed met garnaal gevulde, garnaalkroketten (foto) smaakte niet genoeg naar schaaldieren maar ze waren perfect gebakken, smeuig van binnen en opgediend met gefrituurde peterselie, zo eet ik ze het liefst. De paling in het groen was alles behalve lekker, het palingvlees was zeer "wollig" (diepvries of overkookt) en de m.i. apart bereide frisgroene saus smaakte niet naar kruiden en was veel te zuur. Een wrede tegenvaller vooral omdat we er veel meer van verwachtten, eetbaar maar niet voor herhaling vatbaar. We genoten van het gezellige terras, de buitenlucht en het zonnetje en waren wederom een ervaring rijker.
|