Leuk om met de familie nog eens te kunnen bijpraten. Een langgerekte lunch met als voornaamste thema Spanje, met eerst huisgemaakte sangria en cuba libre cocktails in het zonnetje. Als hapjes en tevens voorgerecht en in die volgorde: toastjes met king krab, mosselspiesjes, bisque van garnaal-mossel-krab. De mosselspiesjes werden opgediend met een aiöli (looksaus), de bisque met een extra scheutje cognac en room. Daarna een rijk gevulde paella, op Portugese wijze (zie eerdere blogs) vooral klaargemaakt in de oven en als afsluiter, in de late namiddag, een gekochte aardbeientaart. De mosselspiesjes bestaan uit klassiek gekookte mosselen, 3 op een spiesje, kruidig gepaneerd zoals voor een kroket en afgebakken in een pan met olie. Voor de bisque maakte ik een stevige bouillon van ongepelde grijze garnalen (groenten, pastis, piment, saffraan) en verrijkte deze met het krab- en mosselvocht. Veel kook- en eetplezier gehad, in leuk gezelschap, bijgevolg een geslaagde dag.
|